Onze gesteunde projecten

Bezoek onze gouden sponsors!

Bezoek onze sponsors!
Adviesbureau Walravens
Albertlaan 200
9400 Ninove

 

 


Moto's Van Rossom nv
Edingsesteenweg 416
9400 Denderwindeke

 

 

Desertlions goes Tajikistan 2017 (again)

01-06-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soortgenoten
Typisch kenmerken aan levende soorten is dat ze vaak samen waar te nemen zijn. Zoogdieren allerhande leven vaak in sociale groepen samen en de mens vormt daar geen uitzondering op. Ik hoor het u al denken, “tja, wat had je nu gedacht met z’n 9 miljard op deze kleine aardkloot ...”.  Maar wat ik bedoel is dat mensen vaak rond een gemeenschappelijke interesse groepen gaan vormen met de interesse als hechtmiddel. En dat blijkt ook voor pompiers niet anders te zijn.

Zo namen we deel aan aan het oldtimer treffen voor brandweerwagens in Ninove. Algauw raakten we aan de praat met alle anderen en gingen op pad met de wagens. Met zo’n gezellige knalrode/oranje vrachtwagen loop je natuurlijk sowieso in de kijker maar dat op zich doet eigenlijk onrecht aan de werkelijk unieke pareltjes die de liefhebbers er met hart en ziel van gemaakt hebben. Neemt u zelf een kijkje bij onderstaande foto’s (en bij uitbreiding in ons foto-album dat u HIER kan inkijken).


01-06-2017 om 00:00 geschreven door Webbie


14-05-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opsporing verzocht
Al vrij snel hadden we gemerkt dat er iets niet pluis was met de stabilisator stang. Het geringste putje in het wegdek stond garant voor heel wat kabaal in het vooronder. Nader onderzoek leerde dat de rubbers waarin de stabilisatorstang opgehangen is (of liever 'was') geheel verdwenen waren.Gelukkig geen grote kost gezien de rubbers vrij gemakkelijk konden nagemaakt worden uit een rubberen slang. Desalniettemin toch al gauw een dagje sleutelen.ps: mocht u de ontbrekende rubbers alsnog vinden, u hoeft ze niet meer aan te geven Wink .

14-05-2017 om 00:00 geschreven door Webbie


10-04-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaapkamer?
De brandweerwagen zal de rit van Ninove naar Duchanbe, grofweg zo'n 8000 Km, op eigen kracht moeten afleggen. Bovendien zal hij zijn bestuurders ook het nodige comfort gedurende de gehele trip moeten verschaffen en daar hoort natuurlijk slaapgelegenheid bij.

De eerste ruimte zal voorzien worden bij de achterbanken in de bestuurderscabine. Een tweede vertrek werd ingericht in de ruimte tussen de cabine en de ketel. Hiervoor moest deze ruimte natuurlijk vrijgemaakt worden en voorzien worden van verlichting, moegelijkheden voor het opladen van elektronicaspul en een alarmsysteem tegen inbraak.


Dat er soms nachtelijke uren geklopt worden in de Desertlions garage zal al lang niemand meer verbazen Cool .

10-04-2017 om 00:00 geschreven door Webbie


27-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Operatie compressor
Onze eerste zorg is de compressor die ons met zijn kloppend geluid nogal wat zorgen baart. Immers, als de compressor begeeft komt de brandweerwagen muurvast te staan gezien de remmen niet meer opengeduwd kunnen worden. Een redelijk genante situatie als je midden op een autoweg rijdt Shocked  of ... als je aan je stamkroeg wilt vertrekken Laughing. Redenen genoeg voor een dringende interventie.

 

Intussen werd ook duidelijk dat er iets niet in de haak zit met de koeling van de motor. Deze blijft met zijn amper 50° beduidend onder de normale werkingstemperatuur van zo'n 90°. Dit wordt een nieuw aandachtspunt voor de komende weken.


27-03-2017 om 00:00 geschreven door Webbie


16-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste status overzicht
Voor het eerst in de geschiedenis van de Desertlions staat er sinds kort een heuse brandweerwagen in de Desertlions garage. Niet omdat er in de garage overmatige rookontwikkeling of een overstroming was, wel als project voertuig voor de missie van 2017.


Het betreft een Renault Midliner 6 ton. De opbouw werd gedaan door de firma Somatie en betreft een tank met een inhoud van 2000 liter, een hoge- en lage druk pomp met 2 oprolslangen en lansen en bergvakken allerhande voor brandblusser, brandweer gereedschap en een reeks verstralers.


Zowel de motor als het elektrische gedeelte zijn aan een revisie toe. Voor wat betreft de tank en het pomp gedeelte zijn we vooralsnog in het ongewisse. Testen zullen moeten uitwijzen in welke staat ze zich bevinden en of er al dan niet herstellingen of revisies zullen nodig zijn.
Al gauw kwamen enkele gebreken aan het licht: de stabilisatorstang van de voortrein zat volledig los in zijn ophanging wat het nodige gebonk opleverde tijdens het rijden. Ook de compressor, nodige voor de luchtdruk remmen, maakte een kloppend geluid en verdiende enige aandacht. Doordat de startbatterijen steeds verder ontladen geraakten werd ook de alternator een aandachtspunt. Geen onoverkomelijke problemen voor onze Desertlions-garage maar niettemin staan zulke defecten garant voor het spenderen van extra tijd en geld.16-03-2017 om 00:00 geschreven door Webbie


13-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Dromen & Opportuniteiten

Vele mensen hebben dromen; slechts enkelingen verwezenlijken hun dromen. Zou verwezenlijken dan moeilijker zijn dan dromen? Ongetwijfeld! Bovendien is de escalatie van droom naar verwezenlijking niet uitsluitend afhankelijk van de eigen wil. Sommige vereisten om de droom kunnen waar te maken kunnen wel eens hééél hardnekkig zijn.

En dit was er zo eentje. Alain droomt er al jaren van een brandweerwagen te schenken aan de locale bevolking van de dorpen rond Duchanbe waar een oude brandweerwagen een welgekomen hulp aan de locale bevolking zou zijn. Immers, alvorens een brandweerwagen uit de grote steden de afgelegen dorpen bereikt rest er meestal nog weinig te blussen.

Hij was dan ook maanden in onderhandeling met de bevoegde instanties om de afgeschreven brandweerwagen van de Ninoofse brandweer te bemachtigen maar de deal is uiteindelijk niet doorgegaan en de brandweerwagen werd zonder ons te melden aangeboden op een openbare verkoop en verkocht aan de hoogstbiedende handelaar. Maar zie, ... begin dit jaar deed zich een uitstekende kans voor een degelijke halfzware tankwagen met pompinstallatie in handen te krijgen.

Alain heeft deze opportuniteit met beide handen vastgegrepen en zo kan hij alweer een nieuwe droom naar de verwezenlijking leiden al zal daar ook nog wel wat lijden aan te pas komen Confused

En voor u beste lezer, hebben wij ook een opportuniteit: met deze blog willen we deelgenoot maken bij het verwezenlijken van een droom; een fel oranje droom ditmaal. Cool

Trouwe lezers, 'volgers' hebben nu eenmaal een ander sociaal medium, kennen na 11 (elf!) jaar het concept al (en anders moet u zeker ook onze vorige blogs eens doornemen (zie rechtermarge)): een verhaallijn van bij de voorbereidingen met alle mee- en tegenvallers evenals een dag aan dag reisverslag vanaf de dag van vertrek tot en met de finale verwezenlijking van de droom. Van een opportuniteit gesproken.Shocked

Opnieuw van harte wel gekomen!

13-02-2017 om 00:00 geschreven door Webbie
Vertaler
Blog als favoriet !

Inhoud blog
 • Soortgenoten
 • Opsporing verzocht
 • Slaapkamer?
 • Operatie compressor
 • Eerste status overzicht
 • Van Dromen & Opportuniteiten

  Hoofdpunten blog desertlions5
 • Bookhouse
 • Priscilla!
 • Dag 72 : Mongolië - The last one hundred
 • Nieuwe verhalen!
 • Dag 71 : Mongolië - Arvaikheer

  Hoofdpunten blog desertlions4
 • Desert Lions terug in het land na expeditie - Nieuwsblad
 • Bedankt voor de hartverwarmende reacties!
 • Een nieuw begin
 • Tranen van geluk
 • Dag 31 : Finish line in zicht!

  Hoofdpunten blog desertlions3
 • Update Priscilla
 • Priscilla at work!
 • Powerpoint Presentatie inhuldiging Priscilla
 • Mobile Desertlions-Bookhouse
 • Kerstmarkt Pollare

  Hoofdpunten blog desertlions2
 • Einde missie = start nieuwe missie
 • Dr Robert Shenk.
 • Filmavond 30/4/2011
 • Film, spectaculaire foto's en een sterk verhaal!
 • Aanvulling reisverslagen.

  Hoofdpunten blog desertlions
 • Afsluiting van het project Gambia
 • U wordt uitgenodigd !!!
 • In memorium
 • Een avonturier met het hart op de juiste plaats.
 • Film & diapresentatie 28 maart 2009  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op http://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!