Inhoud blog
  • Thema "Op weg naar het EK-voetbal met de Rode Duivels"
  • Link oudercontact
  • Thema van 25 mei t.e.m 11 juni 2021: "Met de Rode Duivels op weg naar het EK!"
  • Kleuter met positieve Coronatest
  • Doodle oudercontact juni 2021
    Zoeken in blog

    Welkom in de derde kleuterklas bij juf Greet

    31-08-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even een woordje uitleg...
    Beste mama's en/of papa's,

    De vakantie is al weer voorbij! De batterijen zijn terug opgeladen en we zijn klaar om er stevig in te vliegen!

    Samen met jullie kapoen hoop ik op een leuk en leerrijk schooljaar vol met spannende en boeiende belevenissen. Wat we zoal beleven in de klas kunnen jullie op deze blog bekijken. Na ieder thema zullen jullie a.d.h.v foto's en/of een tekstje kunnen zien hoe het thema geleefd heeft in de klas. Het liedje of versje dat in de loop van die weken aangebracht zal worden proberen we ook toe te voegen.  
    Toch zal het niet mogelijk zijn om alle informatie via deze blog mee te delen en daarom zullen er  af en toe ook nog briefjes en andere info in de boekentas van jullie kleuter te vinden zijn.  

    Aarzel zeker niet om mij aan te spreken bij eventuele vragen, opmerkingen of problemen.  
    Indien u echt een dringende vraag hebt voor de juf, die u liever telefonisch wil stellen, kan dit altijd op volgend nummer: 0473/28 39 05.

    Groetjes,
    Juf Greet

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belangrijke aandachtspunten voor de derde kleuterklas
    • Om 8u45 zijn we aanwezig op school. Woensdag om 8u30. Het is leuker om de schooldag allemaal samen te beginnen. Het toezicht op de speelplaats begint elke schooldag om 8u15.
    • Ouders nemen 's morgens afscheid van hun kapoen aan de poort.
    • Op school eten we geen chips, kauwgom, chocolade, snoep, ...
    • Bij verjaardagen mag (maar dit is zeker niet verplicht) er iets lekkers mee naar school gebracht worden om samen in de klas op te eten. Wij denken aan cake, droge koekjes, fruit, ... Snoep, taart, chips en cadeautjes blijven zeker thuis.
    • Brooddozen, drinkbekers, flesjes, jassen, mutsen, sjaals, ... van een naam voorzien a.u.b.
    • We brengen geen brikjes en flesjes van plastic mee.  Enkel goed sluitbare drinkbekers.  Koekjes en dergelijke brengen we zonder de verpakking mee in een doosje.  
    • Geleende broeken, onderbroekjes, slipjes, kousen, ... terug bezorgen a.u.b. Op die manier kunnen we nadien ook andere kleuters helpen bij eventuele ongelukjes.
    • Wanneer er iets verandert voor de maaltijden, het afhalen van je kleuter, ... kan je dit best persoonlijk of via een briefje aan de juf melden.  
    • Ontdek je luizen bij je kleuter, verwittig dan zeker de juf.
    • Woensdag is fruitdag. Wij brengen die dag fruit, een yoghurtje of een boterham mee naar school. Koekjes blijven die dag in de boekentas zitten!
    • Speelgoed i.v.m het thema is van harte welkom in de klas. Gelieve op alle materialen die nadien weer mee naar huis moeten een naam te noteren. Ander speelgoed en prulletjes laten we thuis!
    • Wanneer we sporten is het leuk als we kledij dragen waarin we gemakkelijk kunnen bewegen. We brengen in een gemakkelijk rugzakje sportschoenen (met lichte zool en velcro) of turnpantoffels mee voor de bewegingslessen (liefst schoeisel dat op school mag blijven gedurende het ganse schooljaar).


    >> Reageer (0)
    26-08-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Extra informatie i.v.m de opstart van onze school op 1/9
    Dag allemaal,
    In bijlage kunnen jullie extra informatie vinden i.v.m de opstart van onze school op 1 september en de nodige maatregelen i.v.m Corona.

    Bijlagen:
    Brief ouders opstart 1 september.docx (135.9 KB)   


    >> Reageer (0)
    28-06-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Info uitgeverij Averbode + enquete
    Beste ouder(s),
    In bijlage 1 informatie van uitgeverij Averbode.  
    De andere bijlage bevat een enquete i.v.m het thuisonderwijs de afgelopen maanden.  
    Zou ik zo vriendelijk mogen zijn om te vragen om dit even in te vullen?

    Alvast bedankt!
    Groetjes 
    Juf Greet

    Bijlagen:
    Averbode.docx (12.3 KB)   
    Enquete.docx (11.9 KB)   


    >> Reageer (0)
    21-06-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Week van 22 juni t.e.m 30 juni 2020: "Dag kleuterklas!"
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Wat zullen we deze week zeker proberen te doen?
    Na een jaar spelen is ons speelgoed aan een dringende poetsbeurt toe.  Daarom gaan we heel wat grote en kleine materialen van de klas wassen en schrobben.  

    Deze week zetten we opnieuw 3 vakantiejarigen in de bloemetjes.  Dinsdag vieren we feest voor Rosalie, donderdag is het de beurt aan Sophia en vrijdag aan Lili.  Maandag 29 juni is Nina echt jarig.  Zij is de laatste jarige van onze klas.  

    De weerman voorspelt deze week tropische temperaturen! Daarom gaan we donderdag met water spelen.  We brengen volgende spullen in een zak (met naam) mee: een handdoek, ondergoed en kledij voor na het spelen, eventueel andere schoenen, zonnemelk, een pet/hoedje.  Onze bikini/badpak of zwembroek doen we al van thuis uit aan.  We dragen best ook watersandalen of andere schoenen die nat mogen worden.  Wie wil mag een waterpistool meebrengen.

    Dinsdag 23 juni mag je een zak meebrengen zodat de werkjes en tekeningen mee naar huis gegeven kunnen worden.  

    Vrijdag 26 juni nemen we op een feestelijke manier afscheid van de kleuterschool.  Omwille van Corona zal er geen afscheidsfeest plaatsvinden zoals anders maar we voorzien van 14u tot 14u30 een korte "plechtigheid" waarop alle mama's en papa's van harte uitgenodigd zijn.  Je kleuter ontvangt zijn/haar diploma, er volgt een kort woordje door de kinderen en natuurlijk is er de nodige tijd voor het nemen van foto's.    

    Dinsdag 30 juni eindigt de schooldag om 12u20.


    Dit is het laatste bericht dat dit schooljaar op de blog zal verschijnen.  Er rest mij dan nog één ding: jullie als ouder(s) bedanken voor de fijne samenwerking! Het was een speciaal schooljaar maar ik hoop dat jullie kleuter de maanden die we samen hebben doorgebracht er even hard van heeft genoten als ik!
    Ik wens jullie allemaal heel veel succes in het eerste leerjaar maar eerst genieten van een fijne en hopelijk zonnige vakantie!!
    Groetjes

    Juf Greet


    >> Reageer (0)
    18-06-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opvang Ferm 30 juni 2020
    Beste ouder(s),
    Op 30 juni eindigt de schooldag om 12u20. 
    Kinderen die die dag niet afgehaald kunnen worden, kunnen bij Ferm terecht.  Inschrijving is vereist.  De brief in bijlage bevat de nodige info.

    Groetjes
    Juf Greet

    Bijlagen:
    ferm.docx (15.8 KB)   


    >> Reageer (0)
    14-06-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Week van 15 juni t.e.m 19 juni 2020: "Onder water" (week 2)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Ondertussen zijn we al terug 2 weken op school en de meeste kleuters hebben opnieuw hun draai gevonden.  We proberen de maatregelen zo goed mogelijk na te leven.  Dit betekent dat er veel tijd gaat naar handen wassen, handen ontsmetten, eet -en drinkmomenten in de klas, ...

    Hopelijk hebben de papa's gisteren genoten van hun dag en worden zijn sleutels nu vergezeld van onze leuke sleutelhanger.  
    Vaderdag is achter de rug en wij hebben dus terug meer tijd om ons te verdiepen in de onderwaterwereld.   

    Wat zullen we deze week zeker proberen te doen?
    Vorige week kwam de haai al aan bod.  We bekeken enkele educatieve filmpjes en kwamen al heel wat te weten over dit indrukwekkende dier.  Jammer genoeg heb ik in de bibliotheek geen informatief boekje gevonden over haaien.  Als er iemand dit thuis zou hebben mag dit zeker meegebracht worden.  We knutselen nog een haai van een wasknijper.  

    Twee andere dieren die ook op onze belangstelling konden rekenen tijdens de brainstorming waren de octopus en het zeepaardje.  De komende dagen zal onze aandacht dan ook naar deze onderwaterdieren uitgaan.  

    We starten met het vieren van de eerste vakantiejarigen.  Dinsdag is het de beurt aan Matijs (16/7) en donderdag aan Sterre (30/7).  

    Nog enkele belangrijke weetjes:
    - Omwille van Corona zal het afscheidsfeest voor de 3de kleuterklas dit schooljaar niet doorgaan.  Toch willen we onze kleuters niet zomaar naar de lagere school laten vertrekken.  Daarom voorzien we op vrijdag 26 juni (namiddag) een klein afscheidsmoment.  Wat het precies zal worden staat nog niet op punt maar het zou fijn zijn als jullie deze datum al kunnen vrijhouden.  

    - Op 23 en 24 juni staan er oudercontacten gepland.  Vergeet zeker niet om het ingevulde strookje DINSDAG aan je kleuter mee te geven.  Ik zou willen vragen om met 1 persoon op het oudercontact aanwezig te zijn en om de gesprekstijd van een kwartier te respecteren.  Op die manier vermijden we lange wachttijden voor andere ouders en zeker in deze situatie is het onverantwoord om met teveel mensen gedurende lange tijd in de gang te moeten wachten.  Het is de bedoeling dat de juf tijdens het oudercontact de ontwikkeling van je kleuter weergeeft a.d.h.v het evaluatieboekje en dat er geen tijd verloren gaat aan gesprekken over andere onderwerpen.  Alvast bedankt voor jullie begrip!

    - Mag ik vragen om de brief (in bijlage in onderstaand puntje) aandachtig te lezen a.u.b.  

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Extra info
    Dag allemaal,
    In bijlage nog wat extra info i.v.m afscheidsfeestjes en oudercontacten.  

    Groetjes,
    Juf Greet

    Bijlagen:
    Brief ouders evaluatie juni 2020 (1).docx (262.8 KB)   


    >> Reageer (0)
    11-06-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakantiekampen Jocrevak
    In bijlage meer informatie over de vakantiekampen van Jocrevak.

    Bijlagen:
    79984233_2537511956570929_4935277156679811072_n (1).jpg (849.5 KB)   
    81537494_2525941114317655_7955044593500684288_n (1).jpg (956.2 KB)   


    >> Reageer (0)
    07-06-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Week van 8 juni t.e.m 12 juni 2020: "Onder water!" (week 1)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wat zullen we deze week zeker proberen te doen?
    Na een korte brainstorming ivm het nieuwe thema "Onder water" zullen we ons deze week vooral verdiepen in de wereld van de haaien.  Aan de hand van filmpjes, informatieve boeken, ... komen we meer te weten over deze dieren.  

    We bouwen een haaienparcours waarin bewegen centraal staat (mikken en gooien, balanceren) en knutselen een haaienkroon.

    We maken kennis met twee nieuwe gezelschapsspelletjes: Monopoly voor kinderen en het spel "Een, vier, veel!".  

    Ondertussen knutselen we nog even verder aan ons cadeautje voor Vaderdag en natuurlijk leren we ook een versje voor de papa's.  

    De eerste jarigen van juni worden in de bloemetjes gezet: maandag vieren we feest voor Irelia en dinsdag is het de beurt aan Ianis.




    >> Reageer (0)
    01-06-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brief noodopvang Ferm
    Beste ouder(s,),
    In bijlage een brief met de wijzigingen van de noodopvang bij Ferm.

    Groetjes
    Juf Greet

    Bijlagen:
    Ferm.docx (15.1 KB)   


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Week van 2 juni t.e.m 5 juni 2020: "Welkom terug!"
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Na een lange tijd van afwezigheid zien we elkaar eindelijk terug! Hopelijk kijken jullie er, net als ik, naar uit! We hebben aandacht voor elkaars verhalen en maken kennis met de nieuwe regels en afspraken die de laatste maand strikt nageleefd zullen moeten worden.  

    Tijdens de lockdown hebben we jammer genoeg geen feest kunnen vieren voor Maya, Armando, Liene en Louis.  Deze week zetten we hen nog even in de bloemetjes! In samensprak met de directie werd er beslist om tot het einde van het schooljaar GEEN traktaties voor verjaardagen meer mee te brengen naar school.  Gelieve hier zeker rekening mee te houden als je kleuter nog gevierd zal worden.

    Verder starten we met het knutselen van ons cadeautje voor Vaderdag.

    We nemen deze week rustig de tijd om terug te wennen aan elkaar en om de nieuwe Coronamaatregelen goed onder de knie te krijgen.  Vrijdag duiken we onder water voor een eerste kennismaking met ons nieuwe thema "Onderwaterwereld".  

    Nog enkele belangrijke weetjes: 
    - Volgende kleuters zitten in de bubbel bij juf Carleen: Hanne, Blue, Nina, Amani, Austin, Ianis, Lucie, Maya en Lili.  De klasjuf wisselt regelmatig van bubbel zodat alle kinderen evenveel aandacht krijgen.  

    - We spelen tijdens de pauzes op de grasvelden van de scouts.  Misschien best geen al te nieuwe" kledij aan je kleuter aandoen.

    - Alle eet -en drinkmomenten zullen in de klas doorgaan.  We brengen allemaal een klein handdoekje mee om tijdens die momenten op de tafel te leggen.  

    - We komen tot eind juni enkel op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag naar school.  Woensdag NIET.  Wie 's middags naar huis gaat, blijft namiddag ook thuis.

    >> Reageer (0)
    28-05-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heropstart kleuterschool 2 juni 2020
    Dag allemaal,
    In bijlage de brief i.v.m de heropstart van de kleuterschool op dinsdag 2 juni 2020.
    Mag ik vragen om deze grondig te lezen a.u.b?
    Groetjes
    Juf Greet

    Bijlagen:
    Brief ouders opstart 2 en 8 juni 2020 (1) (Automatisch opgeslagen).docx (285.7 KB)   


    >> Reageer (0)
    25-05-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heropstart kleuterschool
    Dag allemaal,
    In bijlage kunnen jullie de brief vinden i.v.m de heropstart van de kleuterschool.  
    Groetjes en tot heel binnenkort!
    Juf Greet

    Bijlagen:
    Voorlopige briefing ouders opstart 2 juni (1).docx (264.1 KB)   


    >> Reageer (0)
    21-05-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brief noodopvang
    Dag allemaal,
    In bijlage kunnen jullie de brief vinden voor de noodopvang voor de rest van de maand mei.
    Mag ik nog eens vragen om zeker een mailtje te sturen naar greetbrouckmans@hotmail.com als jullie kleuter naar de noodopvang zal komen.  
    Alvast bedankt!

    Bijlagen:
    Brief noodopvang!.docx (260.7 KB)   


    >> Reageer (0)
    14-05-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto opdrachten STOKKEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Voor we starten met de foto's van de opdrachten i.v.m water, nog even deze van ons Marie!

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's opdrachten WATER
    Er werd volop geëxperimenteerd met drijven en zinken.  Jammer genoeg kreeg ik de foto's van Rosalie niet toegevoegd.  Het gemakkelijkste is als je foto's JPG bestanden zijn.Wink










    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's opdrachten WATER
    Matijs ging op zoek naar 7 bloemetjes waarvan er 3 hetzelfde zijn.  Ook Auke voerde deze opdracht uit.  Knap hoor!




    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's opdrachten WATER
    Florien probeerde te weten te komen hoeveel keer haar gekozen maat in de plastieken fles paste.
    Matijs vulde een beker met een beetje water, een beker halfvol water, eentje bijna vol en een volle beker.  





    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's Moederdag
    De ideeën voor Moederdag die de juf doorstuurde, werden thuis uitgeprobeerd en zorgden voor blije mama's!












    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 14/06-20/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 03/12-09/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 29/08-04/09 2016

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs