Inhoud blog
 • Thema van 26 september t.e.m 4 oktober 2018: "Wij sorteren en recycleren" (week 1)
 • Afwezig
 • Foto's: "Hoera, er is er ééntje jarig!"
 • Foto's: "Hoera, er is er ééntje jarig!"
 • Week van 17 september t.e.m 21 september 2018: "Hoera, er is er ééntje jarig!"
  Zoeken in blog

  Welkom in de derde kleuterklas bij juf Greet

  25-09-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thema van 26 september t.e.m 4 oktober 2018: "Wij sorteren en recycleren" (week 1)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Onze kleuters willen op school heel graag sorteren maar het is niet altijd even gemakkelijk om te weten wat in welke vuilnisbak moet.  Daarom besteden we de nodige aandacht aan het onderdeel "afval sorteren" maar we bekijken het thema ook vanuit andere invalshoeken (recycleren, milieubewuster leven, ...).

  Wat zullen we zeker proberen te doen?
  We starten ons thema met een brainstorming.  Wat weten we al over sorteren? Recycleren? Afval? De juf schrijft en tekent op een groot blad wat de kleuters aanbrengen.  Het is de bedoeling dat we in de loop van de week deze brainstorming verder kunnen aanvullen met nieuwe kennis die we opdoen.  

  Meneertje Vuilniszak heeft pijn z'n buik! Wij weten wel hoe dit komt! Alles werd gewoon samen in de vuilniszak gestoken.  Wij proberen te sorteren zoals het hoort.  Natuurlijk willen we ook graag te weten komen wat er verder met al dat gesorteerde vuil zal gebeuren.  Daarom bekijken we enkele educatieve filmpjes die ons hier een antwoord op geven.  

  We knutselen met afval en laten onze fantasie en creativiteit de vrije loop.  Op de automat spelen we met vuilniswagens en proberen we een containerpark te bouwen.  De poppenhoek wordt verrijkt met de verschillende vuilnisbakken zodat we de gekochte dingen van in ons winkeltje nadien kunnen sorteren.  

  De juffen deden een aanvraag voor een bezoek aan het containerpark van Landen.  Hopelijk krijgen we een positief antwoord! Maar we plannen ook een wandeling in de buurt van de school om zwerfvuil op te ruimen.  

  Samen bespreken we wat voor lekkers we zouden kunnen klaarmaken in de klas zodat we nadien ons keukenafval en etensrestjes naar de kippen kunnen brengen of naar de composthoop.  

  Heel vaak worden er dingen weg gegooid (kledij, speelgoed, oude meubels, ...) waar we iemand anders nog blij zouden mee kunnen maken.  We bespreken waar we deze dingen naartoe kunnen brengen (containers op de straat, tweedehandswinkels).  

  Via onderstaande link kunnen jullie het lied beluisteren dat we deze week uit volle borst zullen meezingen.


  Bijlagen:
  http://https://youtu.be/i3nsE31o4Ho   


  >> Reageer (0)
  23-09-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afwezig
  Omwille van ziekte van mijn zoontje zal ik op maandag 24 september niet aanwezig zijn op school.  Juf Charlotte zal die dag mijn kleuters opvangen.  We starten met ons eerste echte thema als de juf er weer is. 
  Alvast bedankt voor jullie begrip!
  Juf Greet

  >> Reageer (1)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's: "Hoera, er is er ééntje jarig!"
  Hieronder wat sfeerbeelden van het verjaardagsfeest voor onze Krokki en de voorbereidingen die er aan te pas kwamen. Smile
  - In de zandbak werden heel wat zandtaartjes gemaakt.  
  - Aan de knutseltafel werden slingers voor Krokki gemaakt en knutselden we naar eigen fantasie taartjes.  
  - Ook in de poppenhoek werd feest gevierd.
  - Krokki zijn kop werd gemeten zodat hij een kroon op maat zou kunnen dragen.  Hij kon zelfs regelmatig van kroon verwisselen aangezien er 3 geknutseld werden.
  - Bij een verjaardag horen natuurlijk ook verjaardagskaarten.  We tekenden iets leuks  op een blad en probeerden dan een verjaardagsboodschap na te schrijven.  
  - We speelden een gezelschapsspel: "Hoeveel keer gooi ik ...?" en turfden op ons blad.  Nadien konden we zelf "aflezen" hoeveel keer we de ballon hadden gegooid, hoeveel keer het cadeautje, ... Begrippen als meeste, minste, evenveel, even lang, ... kwamen aan bod.
  - Donderdag was de grote dag en vierden we uitgebreid feest voor onze klaspop.  We maakten koekjestaart, versierden de tafel, zetten onze feesthoed op en zongen uit volle borst!

  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's: "Hoera, er is er ééntje jarig!"

  >> Reageer (0)
  16-09-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Week van 17 september t.e.m 21 september 2018: "Hoera, er is er ééntje jarig!"
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Wat zullen we deze week zeker proberen te doen?
  Hé, wat zit er in onze Krokki zijn rugzak? Hij geeft ons een uitnodiging voor zijn verjaardagsfeest! Natuurlijk willen wij samen met hem zijn verjaardag vieren! Maar voor we dat kunnen doen willen we hem zeker helpen om de nodige voorbereidingen te treffen.  

  We knutselen slingers van papier en meten nadien wie de langste en de kortste slinger heeft gemaakt.  Misschien zijn er ook wel slingers die even lang zijn? Ook mogen er kronen naar eigen fantasie en creativiteit geknutseld worden.  

  Bij een verjaardag horen natuurlijk ook verjaardagskaartjes.  Wie wil mag een kaartje maken voor Krokki en er een korte verjaardagsboodschap op stempelen/schrijven.  

  De poppenhoek wordt verrijkt met feestmaterialen en in de winkel krijgen we de kans om kleine cadeautjes te kopen en in te pakken.  

  In de zandbak bakken we lekkere zandtaarten die we mogen versieren met houten stokjes, kroonkurken, dopjes, ...

  Donderdag is dan eindelijk de grote dag! We vieren feest voor de jarige klaspop.  Dit doen we met een feestelijke tafel en natuurlijk een lekker hapje en drankje!

  Vrijdag zijn we nog niet uitgefeest want dan vieren we de verjaardag van Slimane!  Maandag is het de beurt aan Kobe! 

  Jezus vierde samen met zijn vrienden ook regelmatig feest.  Tijdens ons godsdienstmoment houden we hierrond een kort gesprek.  


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liedje: "Hand in hand"
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Dapper en flink, ik ben niet bang.
  Dapper en flink, ik durf al veel.
  Kijk eens om je heen, ja, zoveel vriendjes,
  kijk eens om je heen ... je bent hier niet alleen.

  Hand in hand en steen na steen, 
  ik voel me fijn. Ja, ik ben klaar
  voor een steen-,
  voor een steen-, 
  voor een steen-goed jaar!

  'k Weet het heel zeker, het wordt keigoed, 
  'k Weet het heel zeker, ik voel me sterk.
  Kijk eens om je heen, het wordt heel fijn,
  kijk eens om je heen ... 't is fijn om hier te zijn.

  Hand in hand en steen na steen, 
  ik voel me fijn. Ja, ik ben klaar
  voor een steen-,
  voor een steen-,
  voor een steen-goed jaar!

  >> Reageer (0)
  09-09-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Week van 10 september t.e.m 14 september 2018: "Welkom in de nieuwe klas!" (week 2)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Wat zullen we deze week zeker proberen te doen?
  Vorige week leerden we al enkele kalenders kennen.  Deze week besteden we de nodige aandacht aan de weerkalender en aan de verjaardagskalender.

  We sporten voor de allereerste keer met meester Wouter. Vergeet zeker niet om  turnpantoffels of sportschoenen in een gemakkelijke turnzak mee naar school te brengen.

  Een nieuw schooljaar betekent voor sommigen ook wel een nieuwe boekentas.  Tijdens een waarneming bekijken we onze boekentas eens van dichtbij en proberen we ze te sorteren volgens verschillende kenmerken (type boekentas, de kleur, de grootte, ...).

  We maken een wandeling in het schoolgebouw zodat we ook weten waar de klas van juf Nathalie is, het eerste leerjaar, het tweede leerjaar, het nieuwe secretariaat, het bureau van onze directeurs, de leraarskamer, ...

  Verder maken we d.m.v het prentenboek "Ridder Ferre is niet bang" kennis met Ferre.  Hij is een dappere ridder die ook naar school moet gaan.  Hij heeft een magische steen die hem beschermt en helpt bij moeilijke momenten.  Daarom mag iedereen dinsdag een steen (liefst niet te groot) mee naar de klas brengen om er een krachtsteen van te maken.

  Vrijdag vieren we feest voor onze eerste jarige! Hiep hiep hoera voor Esmée want zij wordt in het weekend 5 jaar!   -> Tijdens de infoavond van 4 september werd er afgesproken om iedereen van de klas een lijst te geven met daarop de gegevens van alle kleuters (naam, adres en telefoonnummer).  Ik wil dit zeker doen maar wanneer er ouders zijn die liever hebben dat bepaalde gegevens niet doorgegeven worden, gelieve zo snel mogelijk een seintje te geven aan de juf.

  >> Reageer (0)
  02-09-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even een woordje uitleg...
  Beste mama's en/of papa's,

  De vakantie is al weer voorbij! De batterijen zijn terug opgeladen en we zijn klaar om er stevig in te vliegen!

  Samen met jullie kapoen hoop ik op een leuk en leerrijk schooljaar vol met spannende en boeiende belevenissen. Wat we zoal beleven in de klas kunnen jullie op deze blog bekijken. Iedere maandag kunnen jullie lezen welk thema er in de klas uitgewerkt zal worden en wat we allemaal zullen proberen te doen. Het liedje of versje dat in de loop van die week aangebracht zal worden proberen we ook toe te voegen.  Ook hoop ik om af en toe wat foto's te kunnen posten van jullie kapoen in de klas. Deze blog vervangt eigenlijk het themaschriftje.  Dit wil zeggen dat er voor de derde kleuterklas GEEN themaschriftje meer gebruikt zal worden, maar dat jullie de nodige informatie i.v.m de thema's via dit medium kunnen terug vinden.  
  Toch zal het niet mogelijk zijn om alle informatie via deze blog mee te delen en daarom zullen er  af en toe ook nog briefjes en andere info in de boekentas van jullie kleuter te vinden zijn.  

  Aarzel zeker niet om mij aan te spreken bij eventuele vragen, opmerkingen of problemen.  
  Indien u echt een dringende vraag hebt voor de juf, die u liever telefonisch wil stellen, kan dit altijd op volgend nummer: 0473/28 39 05.

  Groetjes,
  Juf Greet

  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belangrijke aandachtspunten voor de derde kleuterklas
  • Om 8u45 zijn we aanwezig op school. Woensdag om 8u30. Het is leuker om de schooldag allemaal samen te beginnen. Het toezicht op de speelplaats begint elke schooldag om 8u15.
  • Ouders nemen 's morgens afscheid van hun kapoen aan de poort.
  • Op school eten we geen chips, kauwgom, chocolade, snoep, ...
  • Bij verjaardagen mag (maar dit is zeker niet verplicht) er iets lekkers mee naar school gebracht worden om samen in de klas op te eten. Wij denken aan cake, droge koekjes, fruit, ... Snoep, taart, chips en cadeautjes blijven zeker thuis.
  • Brooddozen, drinkbekers, flesjes, jassen, mutsen, sjaals, ... van een naam voorzien a.u.b.
  • Geleende broeken, onderbroekjes, slipjes, kousen, ... terug bezorgen a.u.b. Op die manier kunnen we nadien ook andere kleuters helpen bij eventuele ongelukjes.
  • Wanneer er iets verandert voor de maaltijden, het afhalen van je kleuter, ... kan je dit best persoonlijk of via een briefje aan de juf melden.  
  • Ontdek je luizen bij je kleuter, verwittig dan zeker de juf.
  • Woensdag is fruitdag. Wij brengen die dag fruit, een yoghurtje of een boterham mee naar school. Koekjes blijven die dag in de boekentas zitten!
  • Speelgoed i.v.m het thema is van harte welkom in de klas. Gelieve op alle materialen die nadien weer mee naar huis moeten een naam te noteren. Ander speelgoed en prulletjes laten we thuis!
  • Wanneer we sporten is het leuk als we kledij dragen waarin we gemakkelijk kunnen bewegen. We brengen in een gemakkelijk rugzakje sportschoenen (met lichte zool en velcro) of turnpantoffels mee voor de bewegingslessen (liefst schoeisel dat op school mag blijven gedurende het ganse schooljaar).


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belangrijke data
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Dinsdag 4 september: infoavond in de klas.

  Vrijdag 7 september komt de fotograaf voor een klasfoto voor de nieuwe schoolkalender.

  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 29/08-04/09 2016

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Categorieën


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!