Inhoud blog
 • Foto's thema Spiekpietjes (2)
 • Foto's thema Spiekpietjes
 • Adventsliedje
 • Week van 10 december t.e.m 14 december 2018: "Op weg naar Kerstmis" (week 1)
 • week van 3 december t.e.m 7 december 2018: "SOS stoomboot" (prentenboek "De spiekpietjes") (week 2)
  Zoeken in blog

  Welkom in de derde kleuterklas bij juf Greet

  09-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's thema Spiekpietjes (2)
  - Er werd een stoomboot van blokken gemaakt.  
  - We speelden Sinterklaasspelletjes op de computer.
  - Met plasticine maakten we snoepjes voor in de schoen.    >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's thema Spiekpietjes
  Het is me bij dit thema niet gelukt om veel foto's te nemen en ik ben me er ook van bewust dat niet alle kleuters van onze klas op de foto's te zien zijn.  Toch wil ik jullie de foto's die ik nam niet ontzeggen omdat ik graag wil tonen welke leuke dingen er gedaan werden.  Ik doe mijn uiterste best om bij een volgend thema weer voluit te gaan. Wink  
  - We maakten met Clicks en een plannetje een cadeautje van Sinterklaas, een mijter en Sinterklaas zelf.
  - De juf tekende een plan van de klas en verstopte in de klas Spiekpietjes.  Wij zochten en duiden nadien aan op het plan waar in de klas we het Spiekpietje vonden.  
  - Natuurlijk speelden we met ons nieuwe speelgoed: het sneeuwhuisje van Playmobil en het gezelschapsspel "Bunny Hop".
  - Er werd speelgoed gemeten met grote en kleine blokken.
  - In het boek "SOS Stoomboot" deden er zich veel problemen voor.  Gelukkig konden wij helpen.  Dit lieten we Sinterklaas steeds weten door een brief te typen op de computer.
  - Vrijdag 30 november keken we vol spanning uit naar de komst van Sinterklaas.
  - In de Sinthoek werd er gewogen met opdrachtkaarten en op het stratenplan van Landen werd er aangeduid hoeveel cadeautjes de Sint in een bepaalde straat moest brengen.
  - In de schrijfhoek maakten we met letterkoeken woorden i.v.m Sinterklaas.
  - Er werd door de pieten aan de inpaktafel druk ingepakt.
  - De schoentjes werden gevuld met het typische snoepgoed van Sinterklaas.  


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Adventsliedje
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Elke week een kaarsje aan
  en een stapje verder gaan.
  Om op Kerst met heel veel licht
  bij Jezus te staan.  

  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Week van 10 december t.e.m 14 december 2018: "Op weg naar Kerstmis" (week 1)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Wat zullen we deze week zeker proberen te doen?
  We mogen het tweede kaarsje op onze adventskrans aansteken.  

  We halen een spar in onze klas en komen a.d.h.v een filmpje te weten dat er enkele verschillen zijn tussen een den en spar.  Daarna is het tijd om van onze spar een echte kerstboom te maken met lichtjes, ballen en slingers.

  We richten, met de feestdagen in het vooruitzicht, een wenskaartenhoek in.  Hier mogen we wenskaarten naar elkaar schrijven met leuke  kerst -en nieuwsjaarsboodschappen op en we versieren ons kaartje met allerhande kerstprulletjes (glitters, stickers, stempels, ...).

  De winkel verandert in een kerstwinkel met ballen, slingers, kaarsen en andere attributen.  Begrippen als dik-dun, lang-kort, breed-smal, ... komen aan bod.  

  We luisteren naar het eerste, tweede en derde deel van het kerstverhaal.  Maria krijgt bezoek van de engel GabriĆ«l.  Hij komt belangrijk nieuws brengen.  Maria zal een kindje krijgen.  Dolgelukkig gaat ze naar Elizabeth om haar het goede nieuws te vertellen.  En dan wordt het kindje geboren ...

  In tijdschriften en reclamefolders zoeken we naar dingen die ook beginnen met de K van Kerstmis.

  Gedurende de ganse week werken we aan ons kerstcadeautje.  Wat het precies zal worden blijft nog even een verrassing maar vergeet zeker niet om een kindersok en wattenbolletjes mee naar school te brengen.  Alvast bedankt!

  Vrijdag vieren we feest voor Fleur want zij wordt in het weekend 5 jaar! 


  -> Mag ik vragen om me deze week het papier i.v.m de goedkeuring van het schoolreglement en het papier i.v.m het plaatsen van foto's op allerhande media deze week te bezorgen.  Bedankt!


  >> Reageer (0)
  02-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week van 3 december t.e.m 7 december 2018: "SOS stoomboot" (prentenboek "De spiekpietjes") (week 2)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Wat zullen we deze week zeker proberen te doen?
  Het prentenboek van de Spiekpietjes "SOS Stoomboot" staat deze week nog steeds centraal.  We weten nog  niet of de stuurloze stoomboot op tijd in BelgiĆ« zal raken maar wat we wel weten is dat wij ons uiterste best doen om alle problemen die zich in het verhaal voordoen zo goed mogelijk proberen op te lossen.  Ook deze week zullen er zich nog wat problemen voordoen!

  In onze Sinthoek werden er de afgelopen week al heel wat cadeautjes ingepakt. Restjes inpakpapier zijn nog steeds welkom.  Sinterklaas schreef ijverig in zijn boek en ook de dakpieten probeerden m.b.v een stratenplan van Landen de juiste cadeautjes op de juiste plaats te brengen.  Deze week voegen we nog opdrachtkaarten i.v.m wegen met nic-nacjes en wortels toe.  

  Woensdag werden we (in onze schoen) al verwend met heel wat snoepgoed van Sinterklaas.  Ook kwam hij al echt langs in onze school!  Zou hij ook tijd gehad hebben om leuk speelgoed naar onze klas te brengen? Duimen maar!

  En nieuw speelgoed voor de klas betekent ook nieuwe afspraken maken.  We spreken samen af hoe we op een respectvolle manier met de nieuwe materialen kunnen omgaan.  

  We luisteren naar het verhaal "De legende van Sint-Nicolaas, de bisschop van Myra" en ontdekken heel wat gelijkenissen met onze Sinterklaas. 

  Afgelopen vrijdag bekeken we al een stukje van de film "Ay Ramon".  Deze week kijken we verder.  Benieuwd of alles goed afloopt! 

  Ook mag er een eerste kaarsje aangestoken worden op de adventskrans.  Maar wat is dat eigenlijk, de adventsperiode? 

  Na z'n verjaardag vertrekt Sinterklaas weer met z'n stoomboot naar Spanje en mag hij een tijdje uitrusten.  Wij maken onze klas klaar voor het volgende belangrijke feest: Kerstmis!

  >> Reageer (0)
  25-11-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Versje
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
  waar is Spiekpiet gebleven
  met GSM en sportschoenen,
  komt hij bij je huisje aan.
  Hij verstopt zich overal
  op de kast en achter de bal.
  Hij kijkt naar jou heel erg goed
  oh, wat ben jij toch zo zoet.  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Week van 26 november t.e.m 30 november 2018: "SOS stoomboot" (prentenboek van de spiekpietjes)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Wat zullen we deze week zeker proberen te doen?
  Vorige week maakten we via het prentenboek "De Spiekpietjes" reeds kennis met de kleine helpertjes van Sinterklaas.  Sommige kleuters zijn al vertrouwd met de Spiekpietjes, voor anderen is het nog wat nieuw.  Hopelijk weten we wel genoeg over de Spiekpietjes want we gaan op Spiekpietjestocht en natuurlijk horen daar ook enkele opdrachten bij.  

  Het tweede boek van de Spiekpietjes "SOS stoomboot" staat deze week centraal.  Het boek begint met de stoommotor van de stoomboot die kapot is.  Daarom krijgen we flessenpost want Sinterklaas heeft onze hulp nodig! (nog niets aan de kleuters verklappen i.v.m de flessenpost).  Natuurlijk willen wij Sinterklaas helpen.  Hiervoor proberen we probleemoplossend na te denken. 

  Maar telkens wanneer het ene probleem is opgelost en we een klein stukje kunnen verder lezen in het prentenboek "SOS Stoomboot", krijgen we terug post met een nieuw probleem.  Er zal deze week dus heel wat nagedacht worden! 

  We maken van onze poppenhoek de werkkamer van Sinterklaas.  In deze hoek krijgen de kleuters heel wat kansen om te 'schrijven', om te gaan met letters en cijfers.  Natuurlijk mag de inpakkamer ook niet ontbreken.  Wie thuis nog restjes inpakpapier of kaftpapier heeft mag dit zeker meebrengen.

  Spiekpietjes gaan nooit op stap zonder hun GSM.  Wij knutselen er eentje.  Ze dragen ook steeds hun supersnelle sportschoenen.  Wij proberen om supersnel een pietenparcours af te leggen.

  Dinsdag mag iedereen 1 oude schoen of pantoffel meebrengen en 1 ding om in de schoen te leggen (een wortel, een raap, een suikerklontje, een appel) want we zetten ons schoentje klaar! 

  Donderdag gaan we in de namiddag naar de theatervoorstelling "Een nieuwe look voor de Sint" in Sint-Truiden.  Wij gaan die dag niet naar de warme refter.  Iedereen brengt zijn boterhammen mee.  

  Hopelijk heeft Sinterklaas in deze drukke periode ook nog even tijd om in onze school langs te komen.  Misschien wel op het einde van de week? Spannend zeg!
  >> Reageer (0)
  24-11-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's sportactiviteit 16/11

  >> Reageer (0)
  18-11-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Week van 19 november t.e.m 23 november 2018: "Ik ben toch zo boos!"
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Wat zullen we deze week zeker proberen te doen?
  Deze week zal er niet echt een thema uitgewerkt worden maar wil ik heel erg inzetten op sociale vaardigheden.  Ik heb de laatste weken gemerkt dat het steeds minder goed lukt om op een fijne en aangename manier met elkaar om te gaan.  Ook kunnen aanvaarden dat niet altijd alles loopt zoals je wil en op een correct manier leren omgaan met boze gevoelens staan op de "to do lijst".  

  Hoe gaan we dit concreet aanpakken? De juf start met het verhaal "Gijs en zijn hurzels".  Gijs is een jongen die snel boos wordt.  Het lijkt wel of er boze mannetjes in zijn hoofd zitten die hem laten knetteren.  Stiekem noemt hij die mannetjes "hurzels".   Hoe kan hij ervoor zorgen dat niet zij de baas over hem zijn, maar hijzelf?  Na het vertellen van dit verhaal wil ik graag met de kleuters aankaarten dat boos zijn mag maar dit moet op een gepaste manier gebeuren.  Hoe zouden wij dit kunnen doen? We zoeken samen naar een drietal oplossingen.  Deze worden ook gevisualiseerd.  

  Het loopt vaak mis tijdens keuzemomenten.  Ook daar visualiseren we een viertal belangrijke afspraken waar iedereen zich aan moet houden.  Na ieder keuzemoment probeer ik te bespreken wat er al heel goed gelopen is en wat nog niet.  Aan al het goede hangt natuurlijk een beloning vast.  Geen sticker of stempel of cadeautje maar klasbeloningen die we samen (op voorhand) gekozen hebben.  

  Een hele uitdaging die zeker kan slagen, daar ben ik van overtuigd!
  Ik hou jullie graag op de hoogte!

  >> Reageer (1)
  11-11-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Week van 12 november t.e.m 16 november 2018: "Licht en donker" (week 2)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Vorige week experimenteerden we met de zaklampen en knutselden we een zaklamp.  Ook stonden we stil bij het feit hoe het komt dat het soms dag (licht) en soms nacht (donker) is.  We maakten heel wat schaduwfiguren maar trokken op een zonnig moment ook even naar buiten en stelden vast dat onze schaduw in de loop van de dag ook veranderde van grootte en plaats.  De oude overheadprojector werd in de klas gehaald.  Hier maakten we figuren op die op de muur geprojecteerd werden.  Vrijdg werd hij vooral gebruikt om tekeningen over te tekenen.  

  Maar...wat zullen we dan deze week zeker proberen te doen?
  Omwille van tijdsgebrek hebben we vorige week niet naar het Bijbelverhaal van de blinde Bartimeus geluisterd.  We doen dit deze week zeker.  

  De kleuters haalden zelf aan dat kaarsen ook licht geven.  Daarom mag iedereen dinsdag 1 kaars (geen theelichtje aub) meebrengen.  Ook een kaarsendover is welkom. Nadien toveren we met witte kaarsen en papier.

  Licht is niet alleen belangrijk voor mens en dier maar ook planten hebben licht nodig om te kunnen groeien.  We doen een experiment met waterkers die veel licht krijgt, een beetje licht en helemaal geen licht.  

  We spelen een spel om van iedere figuur de juiste schaduwfiguur terug te vinden.  

  Vrijdag nemen we in de voormiddag deel aan een sportactiviteit in de sporthal.  We dragen die dag sportieve kledij en schoenen.  


  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 29/08-04/09 2016

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Categorieën


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!