Inhoud blog
 • Week van 5 februari t.e.m 9 februari 2018: "Nippertje" (prentenboek i.v.m tijd)
 • Foto's thema Noord -en Zuidpool (3)
 • Foto's thema Noord -en Zuidpool (2)
 • Foto's thema Noord -en Zuidpool
 • Week van 29 januari t.e.m 2 februari 2018:
  Zoeken in blog

  Welkom in de derde kleuterklas bij juf Greet

  04-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Week van 5 februari t.e.m 9 februari 2018: "Nippertje" (prentenboek i.v.m tijd)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Wat zullen we deze week zeker proberen te doen?
  De kleuters krijgen de opdracht om thuis te vragen om hoe laat ze 's avonds gaan slapen.  Vervolgens maken we in de klas een grafiek en kijken we wie het vroegst gaat slapen, wie het laatst, met hoeveel kinderen we op hetzelfde uur gaan slapen, ...

  Tijd betekent ook verschillende seizoenen.  We bekijken onze verjaardagskalender en gaan na wie in welk seizoen jarig is.  Daarna kunnen we ook vertellen in welk seizoen het meest kinderen jarig zijn, in welk seizoen het minst, ... Ook kijken we wie het jongst is in onze klas, wie het oudst.  We knutselen een seizoensklokje.  

  We bekijken een informatief filmpje i.v.m dag en nacht want dat is ook tijd en proberen n.a.v het prentenboek "Nippertje" prenten te sorteren bij het verloop van de dag.  We ontdekken dat sommige prenten bij meerdere ogenblikken van de dag geplaatst kunnen worden.  

  Nippertje gaat met de bus naar school.  Zou er een manier zijn om nog sneller op school te geraken? We proberen verschillende voertuigen te sorteren van langzaam naar snel en gebruiken ook de begrippen langzamer, sneller, langzaamst, snelst.  

  We experimenteren met zandlopers in de zandbak. 

  Woensdag schuiven we al de klokken en uurwerken even aan de kant om te feesten.  We vieren Carnaval in onze school! Iedereen mag zich die dag van thuis uit verkleden.  Zwaarden, pistolen, prinsessenstokjes, ... laten we THUIS! Ook hoef je geen confetti of serpentines mee te brengen.  De juffen zorgen hier voor!

  De laatste dag voor de vakantie worden we nog getrakteerd door het oudercomitť op lekkere smoutebollen! Dat wordt smullen! 

  --> Ik wens al mijn lieve kleuters en hun ouders een fijne vakantie!
  --> Maandag 19 februari zal de juf in de voormiddag afwezig zijn wegens bijscholing.
  --> Omwille van organisatorische redenen zal er vrijdag 9 februari GEEN warme refter zijn.  Iedereen brengt die dag boterhammen mee!

  >> Reageer (0)
  28-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's thema Noord -en Zuidpool (3)
  - Vrij spelen in de zandbak
  - Spelen met Playmobil en andere materialen op de Noord -en Zuidpooltafel
  - Noord -en Zuidpooltaferelen op het krijtbord
  - Kleine iglo's knutselen


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's thema Noord -en Zuidpool (2)
  - Lekker koken in de Noord -en Zuidpoohoek
  - Als echte onderzoekers dieren meten
  - Spel: kleine "ijsblokjes" met pincet nemen. Wie heeft op het einde het meest ijsblokjes?
  - Proefje: Welk ijs smelt het snelst? Het ijs met zout of zonder zout?
  - Proefje: Stop je hand een tijd in koud water en onmiddellijk daarna in lauw water. Wat voel je? Stop je hand een tijdje in warm water en onmiddellijk daarna in lauw water. Wat   voel je?
  - Kleine prulletjes met de hamer uit de ijsblokken kloppen
  - Zelfs de Duplomannetjes werden een eskimo
  - Zelf een plan tekenen en nabouwen 
  - Natuurlijk spelen we ook met de andere materialen in onze klas: de piramide en knutselen we naar hartelust en spelen we met de plasticine


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's thema Noord -en Zuidpool
  - Iglo's bouwen met kartonnen frietbakjes
  - Ytonblokken (ijsblokken) bewerken met hamers, zagen en bijtels
  - Spelen in de Noord -en Zuidpoolhoek en als echte eskimo's vissen vangen
  - SkiŽn met z'n twee
  - Een ijsbeer volgens plan bouwen
  - Winterspelletjes op de computer
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Week van 29 januari t.e.m 2 februari 2018:
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Wat zullen we deze week zeker proberen te doen?
  We hebben vorige week nog geen kennis gemaakt met Nippertje omdat ons Loes poppenkastpoppen had meegebracht.  Er was onmiddellijk veel interesse en ondertussen zijn we met een groepje bezig met het zelf leren spelen van het sprookje 'Roodkapje'.  Ook de benodigdheden worden zelf geknutseld. Hopelijk hebben we op het einde van de week genoeg geoefend zodat we een kleine voorstelling kunnen geven voor de kleuters van juf Nathalie.

  Wel hebben we met de chronometer op het uurwerk van Thijs een tijdspelletje gespeeld.  Deze week doen we nog meer van dat.  Alsook een parcours bouwen op de mat om met een autootje dit parcours om ter snelst af te leggen maar opgepast voor de hindernissen!

  De kleuters haalden zelf al heel wat voorbeelden aan waarin zij in hun dagelijkse leven geconfronteerd worden met tijd: de klok op de kerktoren, de juwelier, de openingsuren van een winkel, de bel van de school, de klok op de smartphone, ...  

  Ook maken we nu m.b.v het prentenboek zeker kennis met Nippertje.  Een egeltje dat wel steeds ergens mee bezig is, terwijl zijn mama vindt dat hij moet opschieten.  In de loop van de week volgen er verschillende verwerkingsactiviteiten op dit verhaal.  

  Natuurlijk worden er heel wat klokken geknutseld met kosteloos materiaal.

  Op de experimenteertafel liggen klokken die uit elkaar gehaald mogen worden.  Benieuwd hoe ze er aan de binnenkant uitzien! Op de kijktafel ontdekken we heel veel soorten klokken: een horloge, een kookwekker, een zandloper, een gewone klok, een koekoeksklok, een chronometer, ...

  We starten de week met het vieren van de laatste jarige van januari.  Hiep hiep hoera voor Mien!


  --> Vergeet zeker niet om 2 euro aan de juf te bezorgen voor het optreden van clown Piko tijdens het Carnavalsfeest.  

  >> Reageer (0)
  21-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Week van 22 januari t.e.m 26 januari 2018: "Nippertje" (prentenboek i.v.m tijd)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Wat zullen we deze week zeker proberen te doen?
  De eerste dagen van de week werken we nog even verder rond het thema "De Noord -en Zuidpool".  We doen verschillende proefjes om de eigenschappen van ijs te leren kennen en krijgen ook de kans om kleine prulletjes die in grote ijsblokken vastzitten eruit te slaan met hamer en bijteltje.  

  Woensdag ruimen we onze spullen i.v.m de Noord -en Zuidpool op en starten we het nieuwe thema op.  We maken in het prentenboek "Nippertje" kennis met Nippertje die steeds wel met iets bezig is terwijl zijn mama vindt dat hij moet opschieten.  Dit zal veel kleuters bekend in de oren klinken! Kunnen de kleuters zelf ook voorbeelden aanhalen waar zij geconfronteerd worden met tijd?

  Ook tijdens het in orde brengen van onze kalenders besteden we deze week extra aandacht aan begrippen die met tijd te maken hebben: vandaag, gisteren, morgen, overmorgen, eergisteren, is voorbij, moet nog komen, net voor, net na, nu, ochtend, middag, namiddag, avond, nacht, de verschillende seizoenen, ...

  Op de mat bouwen we een klein raceparcours met hindernissen.  We moeten proberen om met een autootje dit parcours zo snel mogelijk af te leggen.  We meten de tijd m.b.v een chronometer.  Wie is het snelst? Wie het traagst? 

  In onze spelletjeskast zijn er spelletjes terug te vinden die te maken hebben met opeenvolging in tijd.  


  --> Oude klokken die de kleuters uit elkaar mogen nemen zijn zeker welkom! Ook gewone klokken, zandlopers, chronometers, kookwekkers, horloges, wekkers, koekoeksklokken, ... voor de kijktafel mogen meegebracht worden.  Alvast bedankt!

  >> Reageer (0)
  14-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Week van 15 januari t.e.m 19 januari 2018: "De Noord -en Zuidpool" (week 2)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Wat zullen we deze week zeker proberen te doen?
  We weten nu al dat ijsberen op de Noordpool wonen en pinguÔns op de Zuidpool.  Maar hoe komt het dat die dieren daar kunnen overleven en het zo fijn vinden om daar te wonen? En wat is het poollicht? Filmpjes en informatieve boekjes vertellen ons meer.

  Vorige week maakten we al een Noordpool hoek met een iglo.  We tekenden vissen (met aan de onderkant punten) die we kunnen opvissen en dan laten drogen op het droogrek zoals echte eskimo's dat doen.  Ook mochten we skiŽn met z'n tweeŽn op ťťn paar skilatten.  Samenwerken was de opdracht. Deze week worden we onderzoekers in onze Noordpool hoek en meten we de dieren (knuffels) die in deze hoek aanwezig zijn.  We zijn nog op zoek naar pelsen mutsen, pelsen sjaals, sneeuwlaarzen, wanten, ... voor deze hoek.  

  We werken ook verder aan onze iglo's die we maken van kleine isomo blokjes en knutselen ijsberen en pinguÔns in alle soorten en formaten.  Wie thuis nog een lege doorschijnende plastic fles heeft mag ze zeker meebrengen.  

  We maken kennis met de thermometer en geven hem buiten een plekje.  Iedere dag proberen we de temperatuur af te lezen.  

  Ook vieren we twee jarigen.  Maandag is het de beurt aan Geike en donderdag vieren we feest voor Hanna!

  >> Reageer (0)
  07-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Week van 8 januari t.e.m 12 januari 2018: "De Noord -en Zuidpool" (week 1)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Wat zullen we deze week zeker proberen te doen?
  Allereerst wensen we elkaar een gelukkig nieuwjaar en mogen we onze ervaringen en belevenissen van in de kerstvakantie aan elkaar vertellen.  

  We maken kennis met de nieuwe scheurkalender van het jaar 2018.

  Tijdens een gesprek mogen we zelf vertellen wat we graag willen weten over de Noord -en Zuidpool.  Ook bespreken we wat we in de verschillende hoeken van onze klas zouden kunnen doen i.v.m dit thema en we stellen hier een planning voor op.  

  We krijgen de kans om met kleine isomo blokjes een iglo te bouwen. Het meten komt uitgebreid aan bod.

  We leren het pinguÔnlied van kapitein Winokio.  

  Ook vieren we feest voor Amťlie want zij is op 5 januari al 6 jaar geworden!

  >> Reageer (0)
  17-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's
  Onze kerstboom werd versierd met zelf geknutselde 'kerstballen' en slingers.  Ook het kerststalletje werd door enkele kleuters getimmerd aan de timmerbank.  

  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Week van 18 december t.e.m 22 december 2017: "Op weg naar Kerstmis" (week 2)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Wat zullen we deze week zeker proberen te doen?
  Vorige week vertelde de juf al een stuk van het kerstverhaal.  Deze week luisteren we naar de laatste twee stukken: de herders komen op bezoek en ook de drie koningen komen Jezus bewonderen.  Ook zijn we volop bezig met het leren dramatiseren van dit verhaal want vrijdag mogen wij, tijdens de kerstviering, dit naspelen voor alle andere kleuters van de kleuterschool.

  We knutselen een nieuwjaarsbrief en leren een nieuwjaarsversje.  Maar wat is dat eigenlijk, nieuwjaar? Waarom vieren de mensen dan feest? 

  We houden een tekendictee waarin geconcentreerd luisteren en de kennis van belangrijke begrippen aan bod komen.  

  Woensdag mag iedereen een zak met naam erop meebrengen zodat we de werkjes van de afgelopen trimester kunnen inpakken om mee naar huis te geven.  

  Vrijdag vieren we Kerstmis in de klas en daar horen natuurlijk toch ook wel cadeautjes bij.  Daarom mag iedereen in de loop van de week een pakje meebrengen.  Je mag iets van thuis inpakken, iets knutselen, iets kopen (max. 3 ŗ 4 euro!) maar het zou fijn zijn als het cadeautje zowel voor een jongen als een meisje geschikt is omdat we ze gaan verloten.    ---> Vrijdag 22 december zal er geen warme maaltijd aangeboden worden.  Iedereen die die dag naar de warme refter moet brengt boterhammen mee.  


  IK WENS AL MIJN KAPOENEN EN HUN OUDERS GEZELLIGE KERSTDAGEN EN EEN SPETTEREND 2018!
  GENIET ERVAN!
  JUF GREET

  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 29/08-04/09 2016

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Categorieën

  agenda

  Donderdag 9 maart: verjaardag van Alex Woensdag 15 maart: pedagogische studiedag Vrijdag 17 maart: feestdag Sint-Gertrudis Maandag 20 maart: schoolfotograaf Woensdag 29 maart: verjaardag van Ella-Louise Vrijdag 31 maart: paasviering voor de kleuters Maandag 3 april: start paasvakantie  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!