Inhoud blog
 • Runescape -Geld verdienen
 • Runescape -Geld verdienen
 • Runescape -Geld verdienen
 • Runescape -Geld verdienen
 • Proficiat!
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  runescape-tips
  runescape geld verdienen
  20-02-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Runescape -Geld verdienen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Balls of wool

  Ball of woolJe kunt ook wol gaan spinnen van schapen en dan voor 100 per stuk verkopen in hele grote aantallen, maar dat is saai en het duurt nogal lang.

  Rune / pure essence

  Pure essenceRune essence, pure essence in het bijzonder, is ook een goede manier om geld te verdienen. Je hakt de essences snel en het is dicht bij een bank. Je kunt alleen Rune essence mijnen na het voltooien van de Rune Mysteries Quest. Members die 30 mining of hoger hebben zullen automatisch pure essences krijgen. Kijk in de Runecrafting guide als je wil weten bij wie je allemaal in de Rune essence mine kunt komen.

  Een goede plek om ze te verkopen is bij de oostelijke bank van Varrock. Rune essences kosten 20 tot 30 gp per stuk, pure essences 100 tot 190 gp. Essences hakken is niet vervelend, omdat je niet naar een andere steen hoeft te lopen en niemand je plek in pikt.

  Flax plukken

  Deze manier wordt veel gebruikt door de lagere levels. Flax kan geplukt worden in Lletya en in Seers' Village. Lletya is beter dan Seers' Village, maar omdat je daar Mournings Ends Part II voor nodig hebt, word het niet veel gebruikt. Pluk flax van een veld en ga naar een spinnenwiel om er bowstrings van te maken. Bow strings worden gebruikt bij Fletching en zijn een gewilt item. Een spinnenwiel is te vinden op de eerste verdieping van een klein huisje op de route van de bank naar het flax veld in het zuiden van Seers' Village of bij de dyes winkel in Lletya.

  Big Bones

  Big bonesBig Bones worden gedropt door Hill Giants en zijn best veel waard. Dit is een goede f2p manier. Dood Hill Giants, verzamel de bones en verkoop ze bij de bank voor een aardig bedrag. Voor ongeveer 400 per big bone .

  Hides tannen

  CowhideVeel luie mensen die hun crafting willen trainen en teveel geld hebben, laten mensen die geld nodig hebben hides voor hun tannen. Ze geven je een berg cowhides met de opdracht ze om te zetten in tanned hides. Je kunt dat doen bij de tanner in Al Kharid voor een paar gp per hide. Als je alles klaar hebt, geeft de luie persoon je meer geld dan je nodig had en zo verdien je geld.

  Herbs

  AvantoeHerbs worden gebruikt bij herblore en zijn daarom alleen voor members. Ga naar een rustige wereld en ga naar Edgeville. Ga het huisje in met de mannen. Choas Druids in de toren ten noordwesten van Ardougne (46 Thieving nodig) of in de wildernis van Edgeville Dungeon zijn ook een goede manier, Chaos Druids in de Agility Dungeon bij Yanille ook. Dood de monsters en ze zullen herbs droppen. Identificeer ze niet, dan zijn ze meer waard. Als je er rond de 500 hebt, ga je ze verkopen voor 1.000 gp per stuk.

  Vials

  VialAls je vials wilt gaan kopen, heb je geduld nodig. Het is namelijk veel loopwerk. Zet al je armour op de bank in Draynor Village en neem 75 gp mee. Neem dan de boot naar Entrana en loop hier naar het westen. Hier is een Herblore Shop met vials. Stop je inventory vol en vul de vials bij de sink. Herhaal dit totdat je er ongeveer 700 hebt. Verkoop ze in wereld 2 bij de oostelijke bank in Falador voor ongeveer 200 gp per stuk.

  Eye of newts

  Eye of newtDit lijkt een beetje op vials kopen, maar het is minder loopwerk. Ga naar Draynor Village in een wereld waar het niet druk is. Pak ongeveer 3.000 gp van de bank en loop naar de magic shop in Port Sarim. Koop daar je eye of newts. Zet dit op de bank en herhaal het trucje. Ga als je een groot aantal, bijvoorbeeld 1000 hebt, naar de oostelijke bank in Falador van wereld 2 en verkoop ze hier voor 100 gp per stuk. Op de grotere fora zijn ze 120 per stuk

  Cannon balls

  Cannon ballCannon balls zijn voor members. Bij het maken van cannon balls krijg je ook nog smithing xp, daarom is deze manier handig als je ook je smithing eens wil trainen. Koop coal en iron van andere spelers of hak het. Maak hier steel bars van en smelt dit om tot cannon balls. Je hebt hiervoor de Dwarf Cannon quest nodig. Cannon balls kun je verkopen voor 200 gp. Uit één bar krijg je vier cannon balls.

  Nature runes

  Nature RuneNature runes zijn duur, maar gemakkelijk te maken. Om nature runes te maken heb je 44 Runecrafitng nodig, maar het is aan te raden om minimaal 50 te hebben voor een large pouch. Kijk voor de verschillende manieren van nature runes maken in de Runecrafting guide. Het is aan te raden om via de abyss te gaan, dat scheelt bergen tijd. Dit scheelt zoveel tijd dat soms doodgaan door pkers meer oplevert dan de Tai Bwo Wannai General Shop manier.

  Een andere manier van nature runes maken is runnen. Sommige spelers met Runecrafting 91 of hoger krijgen twee nature runes per essence en organiseren een evenement waarvoor ze voor iedereen nature runes maken. Zo krijgen zij xp, de mensen die runnen het geld. Je ruilt met hen, geeft ze een inventory pure essences en zij zullen twee keer zoveel nature runes als essences terug geven.

  Air Company

  Er staan vaak mensen in wereld 16 met een hoog Runecrafting level bij het air altar. Zij nemen je essence in unnoted vorm aan en geven je veel air runes en noted essence terug.

  Law Company

  Mensen die hun runecrafting willen trainen gaan vaak op Entrana staan om laws te maken voor mensen die laws of geld nodig hebben. Ze geven je dan noted pure essences en laws terug als jij hen unnoted rune essences geeft. De Law Company is een groep die dit doet en staat altijd in wereld 66. Ga naar Draynor Village in wereld 66, zet al je armour op de bank en neem 27 pure essences mee. Ga via de boot naar Entrana en loop naar het noordoosten, over de brug. Als daar iemande ''open'' roep, moet je snel met hem proberen te ruilen. Bied dan 27 pure ess aan, hij zal 27 laws en 27 pure essences in noted vorm terug geven. Herhaal dit totdat je genoeg laws hebt om te verkopen.

  Green Dragons

  Als je deze manier wil doen, heb je minimaal 70+ combat, lef , een amulet,, Rune legs, Rune platebody of Black dragonhide body (tegen mages), anti-dragon shield (tegen de green dragon fire-breath), een goed wapen, voedsel en teleporteermiddelen als je lui bent. als je niet zo'n hoge def lvl heb kun je best 2 à3 antifire-potions meebrengen

  Je kunt het beste beginnen vanuit de westelie njke bank in Falador. Loop Falador uit via de noordkant en loop naar het mind altar. Loop de wildernis in en ga langs de Dark Wizards van combat 7-9. Loop nog even door tot de kuil. Daar staan drie green dragons, als ze nog niet dood zijn. Nu gaan we aan de slag, je gaat green dragons killen! Raap de Bones en de hides op. Probeer 12 dragons te killen, zodat je 12 Dragon bones en 12 Green Dragon hides hebt. Teleporteer weer weg en verkoop je spul.

  PS:green dragonhide=1,3k

    :dragon bones  =2k

  Blue Dragons droppen net als de Green Dragons ook hides en bones. Blue Dragons zijn wel sterker, maar je hoeft jezelf er niet voor in de wildernis te wagen. In de grot van de Watch Tower quest zijn veel Blue Dragons te vinden. Wijk als je deze quest nog niet gedaan hebt uit naar de Taverley Dungeon, maar hier zijn altijd wel een aantal mensen te vinden. Blue Dragons kun je het besten doden met een halbert of met Ranged.

  Barrows

  Ahrims Robe SkirtJe weet wel, dat dure armour waarin die hogere levels rond lopen. Barrow items zijn niet gemakkelijk te krijgen, maar ze leveren wel bakken met geld op. Zie voor meer informatie de Barrows guide

  Mage Training Arena

  Deze manier van geld verdienen kun je niet vaak uitvoeren. Deze manier is niet bekend en erg duur voor de spelers die snel willen trainen. Sommige spelers die stinkend rijk zijn, willen wel eens snel magic xp krijgen. Ze geven een aantal mensen dan een berg nature runes en zetten ze in de alchemy chamber van de Mage Training Arena. Ze moeten hier de items die 30 kosten gaan high-alchen. Het item verandert steeds, dus daar moeten de mensen die alchen goed op letten. De items zitten voor iedereen op dezelfde plek, daarom kunnen ze elkaar vertellen waar de duurste items zitten.Na een paar uur alchen komt de rijke persoon weer eens kijken. Hij ontvangt van iedereen het geld dat ze hebben gekregen, geeft er veel nature runes voor terug en hij dumpt het geld in het depot van de kamer. In deze kamer kun je geen geld smokkelen, daarom moet er hier gealcht worden door de mensen. Als hij de coins in het depot stopt, krijgt hij magic xp voor alle alchs die gedaan zijn. Zo heeft hij binnen een paar minuten een hoop xp voor zijn Magic. Hij geeft je veel meer nature runes voor het geld dat je in de arena alcht dan nodig, daarom heb jij winst.

  Gebruik je beste skill

  De wat meer ervaren spelers met hoge levels kunnen hun beste skill gebruiken om geld te verdienen.

  • Crafting: Voor gratis spelers is dit niet zo'n goede skill. Members kunnen wel battlestaffs maken en deze highalchen. Je krijgt hier dan 9300 gp per stuk voor, terwijl de kosten in totaal (inclusief nature runes) op zo'n 7500 gp uitkomen.
  • Farming: Je zou goedkoop seeds kunnen inkopen van mensen die geen prijzen weten en deze verbouwen, bijvoorbeeld herb seeds en limpwurt seeds. Drie Limpwurt roots brengen meer op dan de seeds kosten, zo ook met de herbs die je verbouwt
  • Firemaking: Met deze skill valt niet veel te verdienen. Je zou shades kunnen verbranden in Mort Myre. Je krijgt per shade prayer ervaring en andere dingen zoals geld of Fine Cloth die je voor 100k kunt verkopen. Je kunt er ook Splittbark van laten maken (zie Prayer guide voor meer informatie)
  • Fishing: Vang lobsters, monkfish of sharks. Sword fish verdient niet goed, het duurt te lang om ze te vangen en je hebt een hele hoop nutteloze tuna's.
  • Fletching: Je kunt hier ook veel geld mee verdienen. Koop bijvoorbeeld magic logs voor 1200 gp each, bow strings voor 200 gp each en nature runes voor 300 gp per stuk. Maak de bows en high-alch deze.
  • Herblore: Dit is erg moeilijk om te trainen en om mee te starten. Je kunt herbs voor 1k each kopen en hiervan super sets of prayer potions maken. Hiervoor heb je een hoog Herblore level nodig.
  • Mining: Hak coal en verkoop dit voor 150 gp each.
  • Runecrafting: Hiervoor heb je geduld nodig. Je kunt nature of law runes maken en deze verkopen.
  • Slayer: Zoals al gezegd Abyssal Demons, maar ga anders als je 65 Slayer bent op Dust Devils jagen. Deze kunnen Dragon Chainbodies voor je achterlaten.
  • Smithing: Hiervoor heb je ook een erg hoog smithing level nodig. Het wordt pas een beetje rendabel als je steel platebodies kunt maken. Deze kun je highalchen voor 1200 gp of (ver)kopen aan andere spelers voor 900-1000 gp each. Steel bars kun je ook verkopen voor 600 gp each. Rune spullen verdienen natuurlijk ook goed.
  • Thieving: Niet gebruikelijk, maar je kunt er veel geld mee verdienen. Je kunt bijvoorbeeld Grey Wolf Furs of Silks kopen en deze na een tijdje weer terug aan de verkoper verkopen.
  • Woodcutting: Je kunt yews of magic logs hakken en deze verkopen.

  Rune ores

  Rune OreRune ores kosten 10.000 gp per stuk. Hak ze als je 85 Mining hebt in de wildernis , de Heroes Guild, Neitiznot of bij het pad naar de Temple of Light van Mournings Ends Part II

  Merchanten

  Merchanten betekent handelen: spullen goedkoop inkopen en dan duurder verkopen. Veel mensen komen zo aan hun geld.

  Tips:

  • Koop niet 600 verschillende dingen tegelijk, maar begin met 6 of minder dingen
  • Geef niet al je geld uit aan spullen, misschien verkoop je het pas veel later weer en zit jij zonder geld
  • In het spel zelf verkopen duurt een tijdje, je kunt grote aantallen beter op de grote forums verkopen. Daar heb je meestal binnen een kwartiertje een koper
  • Kijk uit voor scammers, anders raak je veel geld kwijt. Controleer altijd je deal in het tweede venster, vooral als ze achterlijk veel lijken te bieden!
  • Houd een rekenmachientje bij de hand
  • Je kunt beter dure spullen of grote aantallen verkopen die bij elkaar meer dan 100k kosten, dan is de kans groter dat je het verkoopt aan de mensen met veel geld
  • Ores zijn altijd goed. Koop bijvoorbeeld iron ore voor 100 per stuk en verkoop ze als je 1k ores hebt voor 200k geld
  • Koop je spullen niet in wereld 1, daar zitten alle scammers!
  • Verkoop dingen altijd in notes
  • General stores hebben soms interessante dingen zoals ores of logs. Koop bijvoorbeeld iron voor 5 gp en verkoop het later.
  • Van f2p naar p2p handelen kan veel opleveren. Ga in herblore ingrediënten (zoals limpwurt roots), logs, cow hides of rune essences merchanten.
  • Iron, rare items, discountinued items, nieuwe spullen, veren, logs, rune essence, tornpages, cowhides, herbs en runes zijn gemakkelijk om te merchanten. Let wel op bij nieuwe spullen dat ze erg snel in prijs dalen.
  • Je moet niet met skirts, trimmed, gold of andere spullen die moeilijk te verkopen zijn merchanten

  20-02-2008 om 21:07 geschreven door denniboy95  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (92 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Runescape -Geld verdienen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Balls of wool

  Ball of woolJe kunt ook wol gaan spinnen van schapen en dan voor 100 per stuk verkopen in hele grote aantallen, maar dat is saai en het duurt nogal lang.

  Rune / pure essence

  Pure essenceRune essence, pure essence in het bijzonder, is ook een goede manier om geld te verdienen. Je hakt de essences snel en het is dicht bij een bank. Je kunt alleen Rune essence mijnen na het voltooien van de Rune Mysteries Quest. Members die 30 mining of hoger hebben zullen automatisch pure essences krijgen. Kijk in de Runecrafting guide als je wil weten bij wie je allemaal in de Rune essence mine kunt komen.

  Een goede plek om ze te verkopen is bij de oostelijke bank van Varrock. Rune essences kosten 20 tot 30 gp per stuk, pure essences 100 tot 190 gp. Essences hakken is niet vervelend, omdat je niet naar een andere steen hoeft te lopen en niemand je plek in pikt.

  Flax plukken

  Deze manier wordt veel gebruikt door de lagere levels. Flax kan geplukt worden in Lletya en in Seers' Village. Lletya is beter dan Seers' Village, maar omdat je daar Mournings Ends Part II voor nodig hebt, word het niet veel gebruikt. Pluk flax van een veld en ga naar een spinnenwiel om er bowstrings van te maken. Bow strings worden gebruikt bij Fletching en zijn een gewilt item. Een spinnenwiel is te vinden op de eerste verdieping van een klein huisje op de route van de bank naar het flax veld in het zuiden van Seers' Village of bij de dyes winkel in Lletya.

  Big Bones

  Big bonesBig Bones worden gedropt door Hill Giants en zijn best veel waard. Dit is een goede f2p manier. Dood Hill Giants, verzamel de bones en verkoop ze bij de bank voor een aardig bedrag. Voor ongeveer 400 per big bone .

  Hides tannen

  CowhideVeel luie mensen die hun crafting willen trainen en teveel geld hebben, laten mensen die geld nodig hebben hides voor hun tannen. Ze geven je een berg cowhides met de opdracht ze om te zetten in tanned hides. Je kunt dat doen bij de tanner in Al Kharid voor een paar gp per hide. Als je alles klaar hebt, geeft de luie persoon je meer geld dan je nodig had en zo verdien je geld.

  Herbs

  AvantoeHerbs worden gebruikt bij herblore en zijn daarom alleen voor members. Ga naar een rustige wereld en ga naar Edgeville. Ga het huisje in met de mannen. Choas Druids in de toren ten noordwesten van Ardougne (46 Thieving nodig) of in de wildernis van Edgeville Dungeon zijn ook een goede manier, Chaos Druids in de Agility Dungeon bij Yanille ook. Dood de monsters en ze zullen herbs droppen. Identificeer ze niet, dan zijn ze meer waard. Als je er rond de 500 hebt, ga je ze verkopen voor 1.000 gp per stuk.

  Vials

  VialAls je vials wilt gaan kopen, heb je geduld nodig. Het is namelijk veel loopwerk. Zet al je armour op de bank in Draynor Village en neem 75 gp mee. Neem dan de boot naar Entrana en loop hier naar het westen. Hier is een Herblore Shop met vials. Stop je inventory vol en vul de vials bij de sink. Herhaal dit totdat je er ongeveer 700 hebt. Verkoop ze in wereld 2 bij de oostelijke bank in Falador voor ongeveer 200 gp per stuk.

  Eye of newts

  Eye of newtDit lijkt een beetje op vials kopen, maar het is minder loopwerk. Ga naar Draynor Village in een wereld waar het niet druk is. Pak ongeveer 3.000 gp van de bank en loop naar de magic shop in Port Sarim. Koop daar je eye of newts. Zet dit op de bank en herhaal het trucje. Ga als je een groot aantal, bijvoorbeeld 1000 hebt, naar de oostelijke bank in Falador van wereld 2 en verkoop ze hier voor 100 gp per stuk. Op de grotere fora zijn ze 120 per stuk

  Cannon balls

  Cannon ballCannon balls zijn voor members. Bij het maken van cannon balls krijg je ook nog smithing xp, daarom is deze manier handig als je ook je smithing eens wil trainen. Koop coal en iron van andere spelers of hak het. Maak hier steel bars van en smelt dit om tot cannon balls. Je hebt hiervoor de Dwarf Cannon quest nodig. Cannon balls kun je verkopen voor 200 gp. Uit één bar krijg je vier cannon balls.

  Nature runes

  Nature RuneNature runes zijn duur, maar gemakkelijk te maken. Om nature runes te maken heb je 44 Runecrafitng nodig, maar het is aan te raden om minimaal 50 te hebben voor een large pouch. Kijk voor de verschillende manieren van nature runes maken in de Runecrafting guide. Het is aan te raden om via de abyss te gaan, dat scheelt bergen tijd. Dit scheelt zoveel tijd dat soms doodgaan door pkers meer oplevert dan de Tai Bwo Wannai General Shop manier.

  Een andere manier van nature runes maken is runnen. Sommige spelers met Runecrafting 91 of hoger krijgen twee nature runes per essence en organiseren een evenement waarvoor ze voor iedereen nature runes maken. Zo krijgen zij xp, de mensen die runnen het geld. Je ruilt met hen, geeft ze een inventory pure essences en zij zullen twee keer zoveel nature runes als essences terug geven.

  Air Company

  Er staan vaak mensen in wereld 16 met een hoog Runecrafting level bij het air altar. Zij nemen je essence in unnoted vorm aan en geven je veel air runes en noted essence terug.

  Law Company

  Mensen die hun runecrafting willen trainen gaan vaak op Entrana staan om laws te maken voor mensen die laws of geld nodig hebben. Ze geven je dan noted pure essences en laws terug als jij hen unnoted rune essences geeft. De Law Company is een groep die dit doet en staat altijd in wereld 66. Ga naar Draynor Village in wereld 66, zet al je armour op de bank en neem 27 pure essences mee. Ga via de boot naar Entrana en loop naar het noordoosten, over de brug. Als daar iemande ''open'' roep, moet je snel met hem proberen te ruilen. Bied dan 27 pure ess aan, hij zal 27 laws en 27 pure essences in noted vorm terug geven. Herhaal dit totdat je genoeg laws hebt om te verkopen.

  Green Dragons

  Als je deze manier wil doen, heb je minimaal 70+ combat, lef , een amulet,, Rune legs, Rune platebody of Black dragonhide body (tegen mages), anti-dragon shield (tegen de green dragon fire-breath), een goed wapen, voedsel en teleporteermiddelen als je lui bent. als je niet zo'n hoge def lvl heb kun je best 2 à3 antifire-potions meebrengen

  Je kunt het beste beginnen vanuit de westelie njke bank in Falador. Loop Falador uit via de noordkant en loop naar het mind altar. Loop de wildernis in en ga langs de Dark Wizards van combat 7-9. Loop nog even door tot de kuil. Daar staan drie green dragons, als ze nog niet dood zijn. Nu gaan we aan de slag, je gaat green dragons killen! Raap de Bones en de hides op. Probeer 12 dragons te killen, zodat je 12 Dragon bones en 12 Green Dragon hides hebt. Teleporteer weer weg en verkoop je spul.

  PS:green dragonhide=1,3k

    :dragon bones  =2k

  Blue Dragons droppen net als de Green Dragons ook hides en bones. Blue Dragons zijn wel sterker, maar je hoeft jezelf er niet voor in de wildernis te wagen. In de grot van de Watch Tower quest zijn veel Blue Dragons te vinden. Wijk als je deze quest nog niet gedaan hebt uit naar de Taverley Dungeon, maar hier zijn altijd wel een aantal mensen te vinden. Blue Dragons kun je het besten doden met een halbert of met Ranged.

  Barrows

  Ahrims Robe SkirtJe weet wel, dat dure armour waarin die hogere levels rond lopen. Barrow items zijn niet gemakkelijk te krijgen, maar ze leveren wel bakken met geld op. Zie voor meer informatie de Barrows guide

  Mage Training Arena

  Deze manier van geld verdienen kun je niet vaak uitvoeren. Deze manier is niet bekend en erg duur voor de spelers die snel willen trainen. Sommige spelers die stinkend rijk zijn, willen wel eens snel magic xp krijgen. Ze geven een aantal mensen dan een berg nature runes en zetten ze in de alchemy chamber van de Mage Training Arena. Ze moeten hier de items die 30 kosten gaan high-alchen. Het item verandert steeds, dus daar moeten de mensen die alchen goed op letten. De items zitten voor iedereen op dezelfde plek, daarom kunnen ze elkaar vertellen waar de duurste items zitten.Na een paar uur alchen komt de rijke persoon weer eens kijken. Hij ontvangt van iedereen het geld dat ze hebben gekregen, geeft er veel nature runes voor terug en hij dumpt het geld in het depot van de kamer. In deze kamer kun je geen geld smokkelen, daarom moet er hier gealcht worden door de mensen. Als hij de coins in het depot stopt, krijgt hij magic xp voor alle alchs die gedaan zijn. Zo heeft hij binnen een paar minuten een hoop xp voor zijn Magic. Hij geeft je veel meer nature runes voor het geld dat je in de arena alcht dan nodig, daarom heb jij winst.

  Gebruik je beste skill

  De wat meer ervaren spelers met hoge levels kunnen hun beste skill gebruiken om geld te verdienen.

  • Crafting: Voor gratis spelers is dit niet zo'n goede skill. Members kunnen wel battlestaffs maken en deze highalchen. Je krijgt hier dan 9300 gp per stuk voor, terwijl de kosten in totaal (inclusief nature runes) op zo'n 7500 gp uitkomen.
  • Farming: Je zou goedkoop seeds kunnen inkopen van mensen die geen prijzen weten en deze verbouwen, bijvoorbeeld herb seeds en limpwurt seeds. Drie Limpwurt roots brengen meer op dan de seeds kosten, zo ook met de herbs die je verbouwt
  • Firemaking: Met deze skill valt niet veel te verdienen. Je zou shades kunnen verbranden in Mort Myre. Je krijgt per shade prayer ervaring en andere dingen zoals geld of Fine Cloth die je voor 100k kunt verkopen. Je kunt er ook Splittbark van laten maken (zie Prayer guide voor meer informatie)
  • Fishing: Vang lobsters, monkfish of sharks. Sword fish verdient niet goed, het duurt te lang om ze te vangen en je hebt een hele hoop nutteloze tuna's.
  • Fletching: Je kunt hier ook veel geld mee verdienen. Koop bijvoorbeeld magic logs voor 1200 gp each, bow strings voor 200 gp each en nature runes voor 300 gp per stuk. Maak de bows en high-alch deze.
  • Herblore: Dit is erg moeilijk om te trainen en om mee te starten. Je kunt herbs voor 1k each kopen en hiervan super sets of prayer potions maken. Hiervoor heb je een hoog Herblore level nodig.
  • Mining: Hak coal en verkoop dit voor 150 gp each.
  • Runecrafting: Hiervoor heb je geduld nodig. Je kunt nature of law runes maken en deze verkopen.
  • Slayer: Zoals al gezegd Abyssal Demons, maar ga anders als je 65 Slayer bent op Dust Devils jagen. Deze kunnen Dragon Chainbodies voor je achterlaten.
  • Smithing: Hiervoor heb je ook een erg hoog smithing level nodig. Het wordt pas een beetje rendabel als je steel platebodies kunt maken. Deze kun je highalchen voor 1200 gp of (ver)kopen aan andere spelers voor 900-1000 gp each. Steel bars kun je ook verkopen voor 600 gp each. Rune spullen verdienen natuurlijk ook goed.
  • Thieving: Niet gebruikelijk, maar je kunt er veel geld mee verdienen. Je kunt bijvoorbeeld Grey Wolf Furs of Silks kopen en deze na een tijdje weer terug aan de verkoper verkopen.
  • Woodcutting: Je kunt yews of magic logs hakken en deze verkopen.

  Rune ores

  Rune OreRune ores kosten 10.000 gp per stuk. Hak ze als je 85 Mining hebt in de wildernis , de Heroes Guild, Neitiznot of bij het pad naar de Temple of Light van Mournings Ends Part II

  Merchanten

  Merchanten betekent handelen: spullen goedkoop inkopen en dan duurder verkopen. Veel mensen komen zo aan hun geld.

  Tips:

  • Koop niet 600 verschillende dingen tegelijk, maar begin met 6 of minder dingen
  • Geef niet al je geld uit aan spullen, misschien verkoop je het pas veel later weer en zit jij zonder geld
  • In het spel zelf verkopen duurt een tijdje, je kunt grote aantallen beter op de grote forums verkopen. Daar heb je meestal binnen een kwartiertje een koper
  • Kijk uit voor scammers, anders raak je veel geld kwijt. Controleer altijd je deal in het tweede venster, vooral als ze achterlijk veel lijken te bieden!
  • Houd een rekenmachientje bij de hand
  • Je kunt beter dure spullen of grote aantallen verkopen die bij elkaar meer dan 100k kosten, dan is de kans groter dat je het verkoopt aan de mensen met veel geld
  • Ores zijn altijd goed. Koop bijvoorbeeld iron ore voor 100 per stuk en verkoop ze als je 1k ores hebt voor 200k geld
  • Koop je spullen niet in wereld 1, daar zitten alle scammers!
  • Verkoop dingen altijd in notes
  • General stores hebben soms interessante dingen zoals ores of logs. Koop bijvoorbeeld iron voor 5 gp en verkoop het later.
  • Van f2p naar p2p handelen kan veel opleveren. Ga in herblore ingrediënten (zoals limpwurt roots), logs, cow hides of rune essences merchanten.
  • Iron, rare items, discountinued items, nieuwe spullen, veren, logs, rune essence, tornpages, cowhides, herbs en runes zijn gemakkelijk om te merchanten. Let wel op bij nieuwe spullen dat ze erg snel in prijs dalen.
  • Je moet niet met skirts, trimmed, gold of andere spullen die moeilijk te verkopen zijn merchanten

  20-02-2008 om 21:07 geschreven door denniboy95  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (20 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Runescape -Geld verdienen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Balls of wool

  Ball of woolJe kunt ook wol gaan spinnen van schapen en dan voor 100 per stuk verkopen in hele grote aantallen, maar dat is saai en het duurt nogal lang.

  Rune / pure essence

  Pure essenceRune essence, pure essence in het bijzonder, is ook een goede manier om geld te verdienen. Je hakt de essences snel en het is dicht bij een bank. Je kunt alleen Rune essence mijnen na het voltooien van de Rune Mysteries Quest. Members die 30 mining of hoger hebben zullen automatisch pure essences krijgen. Kijk in de Runecrafting guide als je wil weten bij wie je allemaal in de Rune essence mine kunt komen.

  Een goede plek om ze te verkopen is bij de oostelijke bank van Varrock. Rune essences kosten 20 tot 30 gp per stuk, pure essences 100 tot 190 gp. Essences hakken is niet vervelend, omdat je niet naar een andere steen hoeft te lopen en niemand je plek in pikt.

  Flax plukken

  Deze manier wordt veel gebruikt door de lagere levels. Flax kan geplukt worden in Lletya en in Seers' Village. Lletya is beter dan Seers' Village, maar omdat je daar Mournings Ends Part II voor nodig hebt, word het niet veel gebruikt. Pluk flax van een veld en ga naar een spinnenwiel om er bowstrings van te maken. Bow strings worden gebruikt bij Fletching en zijn een gewilt item. Een spinnenwiel is te vinden op de eerste verdieping van een klein huisje op de route van de bank naar het flax veld in het zuiden van Seers' Village of bij de dyes winkel in Lletya.

  Big Bones

  Big bonesBig Bones worden gedropt door Hill Giants en zijn best veel waard. Dit is een goede f2p manier. Dood Hill Giants, verzamel de bones en verkoop ze bij de bank voor een aardig bedrag. Voor ongeveer 400 per big bone .

  Hides tannen

  CowhideVeel luie mensen die hun crafting willen trainen en teveel geld hebben, laten mensen die geld nodig hebben hides voor hun tannen. Ze geven je een berg cowhides met de opdracht ze om te zetten in tanned hides. Je kunt dat doen bij de tanner in Al Kharid voor een paar gp per hide. Als je alles klaar hebt, geeft de luie persoon je meer geld dan je nodig had en zo verdien je geld.

  Herbs

  AvantoeHerbs worden gebruikt bij herblore en zijn daarom alleen voor members. Ga naar een rustige wereld en ga naar Edgeville. Ga het huisje in met de mannen. Choas Druids in de toren ten noordwesten van Ardougne (46 Thieving nodig) of in de wildernis van Edgeville Dungeon zijn ook een goede manier, Chaos Druids in de Agility Dungeon bij Yanille ook. Dood de monsters en ze zullen herbs droppen. Identificeer ze niet, dan zijn ze meer waard. Als je er rond de 500 hebt, ga je ze verkopen voor 1.000 gp per stuk.

  Vials

  VialAls je vials wilt gaan kopen, heb je geduld nodig. Het is namelijk veel loopwerk. Zet al je armour op de bank in Draynor Village en neem 75 gp mee. Neem dan de boot naar Entrana en loop hier naar het westen. Hier is een Herblore Shop met vials. Stop je inventory vol en vul de vials bij de sink. Herhaal dit totdat je er ongeveer 700 hebt. Verkoop ze in wereld 2 bij de oostelijke bank in Falador voor ongeveer 200 gp per stuk.

  Eye of newts

  Eye of newtDit lijkt een beetje op vials kopen, maar het is minder loopwerk. Ga naar Draynor Village in een wereld waar het niet druk is. Pak ongeveer 3.000 gp van de bank en loop naar de magic shop in Port Sarim. Koop daar je eye of newts. Zet dit op de bank en herhaal het trucje. Ga als je een groot aantal, bijvoorbeeld 1000 hebt, naar de oostelijke bank in Falador van wereld 2 en verkoop ze hier voor 100 gp per stuk. Op de grotere fora zijn ze 120 per stuk

  Cannon balls

  Cannon ballCannon balls zijn voor members. Bij het maken van cannon balls krijg je ook nog smithing xp, daarom is deze manier handig als je ook je smithing eens wil trainen. Koop coal en iron van andere spelers of hak het. Maak hier steel bars van en smelt dit om tot cannon balls. Je hebt hiervoor de Dwarf Cannon quest nodig. Cannon balls kun je verkopen voor 200 gp. Uit één bar krijg je vier cannon balls.

  Nature runes

  Nature RuneNature runes zijn duur, maar gemakkelijk te maken. Om nature runes te maken heb je 44 Runecrafitng nodig, maar het is aan te raden om minimaal 50 te hebben voor een large pouch. Kijk voor de verschillende manieren van nature runes maken in de Runecrafting guide. Het is aan te raden om via de abyss te gaan, dat scheelt bergen tijd. Dit scheelt zoveel tijd dat soms doodgaan door pkers meer oplevert dan de Tai Bwo Wannai General Shop manier.

  Een andere manier van nature runes maken is runnen. Sommige spelers met Runecrafting 91 of hoger krijgen twee nature runes per essence en organiseren een evenement waarvoor ze voor iedereen nature runes maken. Zo krijgen zij xp, de mensen die runnen het geld. Je ruilt met hen, geeft ze een inventory pure essences en zij zullen twee keer zoveel nature runes als essences terug geven.

  Air Company

  Er staan vaak mensen in wereld 16 met een hoog Runecrafting level bij het air altar. Zij nemen je essence in unnoted vorm aan en geven je veel air runes en noted essence terug.

  Law Company

  Mensen die hun runecrafting willen trainen gaan vaak op Entrana staan om laws te maken voor mensen die laws of geld nodig hebben. Ze geven je dan noted pure essences en laws terug als jij hen unnoted rune essences geeft. De Law Company is een groep die dit doet en staat altijd in wereld 66. Ga naar Draynor Village in wereld 66, zet al je armour op de bank en neem 27 pure essences mee. Ga via de boot naar Entrana en loop naar het noordoosten, over de brug. Als daar iemande ''open'' roep, moet je snel met hem proberen te ruilen. Bied dan 27 pure ess aan, hij zal 27 laws en 27 pure essences in noted vorm terug geven. Herhaal dit totdat je genoeg laws hebt om te verkopen.

  Green Dragons

  Als je deze manier wil doen, heb je minimaal 70+ combat, lef , een amulet,, Rune legs, Rune platebody of Black dragonhide body (tegen mages), anti-dragon shield (tegen de green dragon fire-breath), een goed wapen, voedsel en teleporteermiddelen als je lui bent. als je niet zo'n hoge def lvl heb kun je best 2 à3 antifire-potions meebrengen

  Je kunt het beste beginnen vanuit de westelie njke bank in Falador. Loop Falador uit via de noordkant en loop naar het mind altar. Loop de wildernis in en ga langs de Dark Wizards van combat 7-9. Loop nog even door tot de kuil. Daar staan drie green dragons, als ze nog niet dood zijn. Nu gaan we aan de slag, je gaat green dragons killen! Raap de Bones en de hides op. Probeer 12 dragons te killen, zodat je 12 Dragon bones en 12 Green Dragon hides hebt. Teleporteer weer weg en verkoop je spul.

  PS:green dragonhide=1,3k

    :dragon bones  =2k

  Blue Dragons droppen net als de Green Dragons ook hides en bones. Blue Dragons zijn wel sterker, maar je hoeft jezelf er niet voor in de wildernis te wagen. In de grot van de Watch Tower quest zijn veel Blue Dragons te vinden. Wijk als je deze quest nog niet gedaan hebt uit naar de Taverley Dungeon, maar hier zijn altijd wel een aantal mensen te vinden. Blue Dragons kun je het besten doden met een halbert of met Ranged.

  Barrows

  Ahrims Robe SkirtJe weet wel, dat dure armour waarin die hogere levels rond lopen. Barrow items zijn niet gemakkelijk te krijgen, maar ze leveren wel bakken met geld op. Zie voor meer informatie de Barrows guide

  Mage Training Arena

  Deze manier van geld verdienen kun je niet vaak uitvoeren. Deze manier is niet bekend en erg duur voor de spelers die snel willen trainen. Sommige spelers die stinkend rijk zijn, willen wel eens snel magic xp krijgen. Ze geven een aantal mensen dan een berg nature runes en zetten ze in de alchemy chamber van de Mage Training Arena. Ze moeten hier de items die 30 kosten gaan high-alchen. Het item verandert steeds, dus daar moeten de mensen die alchen goed op letten. De items zitten voor iedereen op dezelfde plek, daarom kunnen ze elkaar vertellen waar de duurste items zitten.Na een paar uur alchen komt de rijke persoon weer eens kijken. Hij ontvangt van iedereen het geld dat ze hebben gekregen, geeft er veel nature runes voor terug en hij dumpt het geld in het depot van de kamer. In deze kamer kun je geen geld smokkelen, daarom moet er hier gealcht worden door de mensen. Als hij de coins in het depot stopt, krijgt hij magic xp voor alle alchs die gedaan zijn. Zo heeft hij binnen een paar minuten een hoop xp voor zijn Magic. Hij geeft je veel meer nature runes voor het geld dat je in de arena alcht dan nodig, daarom heb jij winst.

  Gebruik je beste skill

  De wat meer ervaren spelers met hoge levels kunnen hun beste skill gebruiken om geld te verdienen.

  • Crafting: Voor gratis spelers is dit niet zo'n goede skill. Members kunnen wel battlestaffs maken en deze highalchen. Je krijgt hier dan 9300 gp per stuk voor, terwijl de kosten in totaal (inclusief nature runes) op zo'n 7500 gp uitkomen.
  • Farming: Je zou goedkoop seeds kunnen inkopen van mensen die geen prijzen weten en deze verbouwen, bijvoorbeeld herb seeds en limpwurt seeds. Drie Limpwurt roots brengen meer op dan de seeds kosten, zo ook met de herbs die je verbouwt
  • Firemaking: Met deze skill valt niet veel te verdienen. Je zou shades kunnen verbranden in Mort Myre. Je krijgt per shade prayer ervaring en andere dingen zoals geld of Fine Cloth die je voor 100k kunt verkopen. Je kunt er ook Splittbark van laten maken (zie Prayer guide voor meer informatie)
  • Fishing: Vang lobsters, monkfish of sharks. Sword fish verdient niet goed, het duurt te lang om ze te vangen en je hebt een hele hoop nutteloze tuna's.
  • Fletching: Je kunt hier ook veel geld mee verdienen. Koop bijvoorbeeld magic logs voor 1200 gp each, bow strings voor 200 gp each en nature runes voor 300 gp per stuk. Maak de bows en high-alch deze.
  • Herblore: Dit is erg moeilijk om te trainen en om mee te starten. Je kunt herbs voor 1k each kopen en hiervan super sets of prayer potions maken. Hiervoor heb je een hoog Herblore level nodig.
  • Mining: Hak coal en verkoop dit voor 150 gp each.
  • Runecrafting: Hiervoor heb je geduld nodig. Je kunt nature of law runes maken en deze verkopen.
  • Slayer: Zoals al gezegd Abyssal Demons, maar ga anders als je 65 Slayer bent op Dust Devils jagen. Deze kunnen Dragon Chainbodies voor je achterlaten.
  • Smithing: Hiervoor heb je ook een erg hoog smithing level nodig. Het wordt pas een beetje rendabel als je steel platebodies kunt maken. Deze kun je highalchen voor 1200 gp of (ver)kopen aan andere spelers voor 900-1000 gp each. Steel bars kun je ook verkopen voor 600 gp each. Rune spullen verdienen natuurlijk ook goed.
  • Thieving: Niet gebruikelijk, maar je kunt er veel geld mee verdienen. Je kunt bijvoorbeeld Grey Wolf Furs of Silks kopen en deze na een tijdje weer terug aan de verkoper verkopen.
  • Woodcutting: Je kunt yews of magic logs hakken en deze verkopen.

  Rune ores

  Rune OreRune ores kosten 10.000 gp per stuk. Hak ze als je 85 Mining hebt in de wildernis , de Heroes Guild, Neitiznot of bij het pad naar de Temple of Light van Mournings Ends Part II

  Merchanten

  Merchanten betekent handelen: spullen goedkoop inkopen en dan duurder verkopen. Veel mensen komen zo aan hun geld.

  Tips:

  • Koop niet 600 verschillende dingen tegelijk, maar begin met 6 of minder dingen
  • Geef niet al je geld uit aan spullen, misschien verkoop je het pas veel later weer en zit jij zonder geld
  • In het spel zelf verkopen duurt een tijdje, je kunt grote aantallen beter op de grote forums verkopen. Daar heb je meestal binnen een kwartiertje een koper
  • Kijk uit voor scammers, anders raak je veel geld kwijt. Controleer altijd je deal in het tweede venster, vooral als ze achterlijk veel lijken te bieden!
  • Houd een rekenmachientje bij de hand
  • Je kunt beter dure spullen of grote aantallen verkopen die bij elkaar meer dan 100k kosten, dan is de kans groter dat je het verkoopt aan de mensen met veel geld
  • Ores zijn altijd goed. Koop bijvoorbeeld iron ore voor 100 per stuk en verkoop ze als je 1k ores hebt voor 200k geld
  • Koop je spullen niet in wereld 1, daar zitten alle scammers!
  • Verkoop dingen altijd in notes
  • General stores hebben soms interessante dingen zoals ores of logs. Koop bijvoorbeeld iron voor 5 gp en verkoop het later.
  • Van f2p naar p2p handelen kan veel opleveren. Ga in herblore ingrediënten (zoals limpwurt roots), logs, cow hides of rune essences merchanten.
  • Iron, rare items, discountinued items, nieuwe spullen, veren, logs, rune essence, tornpages, cowhides, herbs en runes zijn gemakkelijk om te merchanten. Let wel op bij nieuwe spullen dat ze erg snel in prijs dalen.
  • Je moet niet met skirts, trimmed, gold of andere spullen die moeilijk te verkopen zijn merchanten

  20-02-2008 om 21:07 geschreven door denniboy95  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Runescape -Geld verdienen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Balls of wool

  Ball of woolJe kunt ook wol gaan spinnen van schapen en dan voor 100 per stuk verkopen in hele grote aantallen, maar dat is saai en het duurt nogal lang.

  Rune / pure essence

  Pure essenceRune essence, pure essence in het bijzonder, is ook een goede manier om geld te verdienen. Je hakt de essences snel en het is dicht bij een bank. Je kunt alleen Rune essence mijnen na het voltooien van de Rune Mysteries Quest. Members die 30 mining of hoger hebben zullen automatisch pure essences krijgen. Kijk in de Runecrafting guide als je wil weten bij wie je allemaal in de Rune essence mine kunt komen.

  Een goede plek om ze te verkopen is bij de oostelijke bank van Varrock. Rune essences kosten 20 tot 30 gp per stuk, pure essences 100 tot 190 gp. Essences hakken is niet vervelend, omdat je niet naar een andere steen hoeft te lopen en niemand je plek in pikt.

  Flax plukken

  Deze manier wordt veel gebruikt door de lagere levels. Flax kan geplukt worden in Lletya en in Seers' Village. Lletya is beter dan Seers' Village, maar omdat je daar Mournings Ends Part II voor nodig hebt, word het niet veel gebruikt. Pluk flax van een veld en ga naar een spinnenwiel om er bowstrings van te maken. Bow strings worden gebruikt bij Fletching en zijn een gewilt item. Een spinnenwiel is te vinden op de eerste verdieping van een klein huisje op de route van de bank naar het flax veld in het zuiden van Seers' Village of bij de dyes winkel in Lletya.

  Big Bones

  Big bonesBig Bones worden gedropt door Hill Giants en zijn best veel waard. Dit is een goede f2p manier. Dood Hill Giants, verzamel de bones en verkoop ze bij de bank voor een aardig bedrag. Voor ongeveer 400 per big bone .

  Hides tannen

  CowhideVeel luie mensen die hun crafting willen trainen en teveel geld hebben, laten mensen die geld nodig hebben hides voor hun tannen. Ze geven je een berg cowhides met de opdracht ze om te zetten in tanned hides. Je kunt dat doen bij de tanner in Al Kharid voor een paar gp per hide. Als je alles klaar hebt, geeft de luie persoon je meer geld dan je nodig had en zo verdien je geld.

  Herbs

  AvantoeHerbs worden gebruikt bij herblore en zijn daarom alleen voor members. Ga naar een rustige wereld en ga naar Edgeville. Ga het huisje in met de mannen. Choas Druids in de toren ten noordwesten van Ardougne (46 Thieving nodig) of in de wildernis van Edgeville Dungeon zijn ook een goede manier, Chaos Druids in de Agility Dungeon bij Yanille ook. Dood de monsters en ze zullen herbs droppen. Identificeer ze niet, dan zijn ze meer waard. Als je er rond de 500 hebt, ga je ze verkopen voor 1.000 gp per stuk.

  Vials

  VialAls je vials wilt gaan kopen, heb je geduld nodig. Het is namelijk veel loopwerk. Zet al je armour op de bank in Draynor Village en neem 75 gp mee. Neem dan de boot naar Entrana en loop hier naar het westen. Hier is een Herblore Shop met vials. Stop je inventory vol en vul de vials bij de sink. Herhaal dit totdat je er ongeveer 700 hebt. Verkoop ze in wereld 2 bij de oostelijke bank in Falador voor ongeveer 200 gp per stuk.

  Eye of newts

  Eye of newtDit lijkt een beetje op vials kopen, maar het is minder loopwerk. Ga naar Draynor Village in een wereld waar het niet druk is. Pak ongeveer 3.000 gp van de bank en loop naar de magic shop in Port Sarim. Koop daar je eye of newts. Zet dit op de bank en herhaal het trucje. Ga als je een groot aantal, bijvoorbeeld 1000 hebt, naar de oostelijke bank in Falador van wereld 2 en verkoop ze hier voor 100 gp per stuk. Op de grotere fora zijn ze 120 per stuk

  Cannon balls

  Cannon ballCannon balls zijn voor members. Bij het maken van cannon balls krijg je ook nog smithing xp, daarom is deze manier handig als je ook je smithing eens wil trainen. Koop coal en iron van andere spelers of hak het. Maak hier steel bars van en smelt dit om tot cannon balls. Je hebt hiervoor de Dwarf Cannon quest nodig. Cannon balls kun je verkopen voor 200 gp. Uit één bar krijg je vier cannon balls.

  Nature runes

  Nature RuneNature runes zijn duur, maar gemakkelijk te maken. Om nature runes te maken heb je 44 Runecrafitng nodig, maar het is aan te raden om minimaal 50 te hebben voor een large pouch. Kijk voor de verschillende manieren van nature runes maken in de Runecrafting guide. Het is aan te raden om via de abyss te gaan, dat scheelt bergen tijd. Dit scheelt zoveel tijd dat soms doodgaan door pkers meer oplevert dan de Tai Bwo Wannai General Shop manier.

  Een andere manier van nature runes maken is runnen. Sommige spelers met Runecrafting 91 of hoger krijgen twee nature runes per essence en organiseren een evenement waarvoor ze voor iedereen nature runes maken. Zo krijgen zij xp, de mensen die runnen het geld. Je ruilt met hen, geeft ze een inventory pure essences en zij zullen twee keer zoveel nature runes als essences terug geven.

  Air Company

  Er staan vaak mensen in wereld 16 met een hoog Runecrafting level bij het air altar. Zij nemen je essence in unnoted vorm aan en geven je veel air runes en noted essence terug.

  Law Company

  Mensen die hun runecrafting willen trainen gaan vaak op Entrana staan om laws te maken voor mensen die laws of geld nodig hebben. Ze geven je dan noted pure essences en laws terug als jij hen unnoted rune essences geeft. De Law Company is een groep die dit doet en staat altijd in wereld 66. Ga naar Draynor Village in wereld 66, zet al je armour op de bank en neem 27 pure essences mee. Ga via de boot naar Entrana en loop naar het noordoosten, over de brug. Als daar iemande ''open'' roep, moet je snel met hem proberen te ruilen. Bied dan 27 pure ess aan, hij zal 27 laws en 27 pure essences in noted vorm terug geven. Herhaal dit totdat je genoeg laws hebt om te verkopen.

  Green Dragons

  Als je deze manier wil doen, heb je minimaal 70+ combat, lef , een amulet,, Rune legs, Rune platebody of Black dragonhide body (tegen mages), anti-dragon shield (tegen de green dragon fire-breath), een goed wapen, voedsel en teleporteermiddelen als je lui bent. als je niet zo'n hoge def lvl heb kun je best 2 à3 antifire-potions meebrengen

  Je kunt het beste beginnen vanuit de westelie njke bank in Falador. Loop Falador uit via de noordkant en loop naar het mind altar. Loop de wildernis in en ga langs de Dark Wizards van combat 7-9. Loop nog even door tot de kuil. Daar staan drie green dragons, als ze nog niet dood zijn. Nu gaan we aan de slag, je gaat green dragons killen! Raap de Bones en de hides op. Probeer 12 dragons te killen, zodat je 12 Dragon bones en 12 Green Dragon hides hebt. Teleporteer weer weg en verkoop je spul.

  PS:green dragonhide=1,3k

    :dragon bones  =2k

  Blue Dragons droppen net als de Green Dragons ook hides en bones. Blue Dragons zijn wel sterker, maar je hoeft jezelf er niet voor in de wildernis te wagen. In de grot van de Watch Tower quest zijn veel Blue Dragons te vinden. Wijk als je deze quest nog niet gedaan hebt uit naar de Taverley Dungeon, maar hier zijn altijd wel een aantal mensen te vinden. Blue Dragons kun je het besten doden met een halbert of met Ranged.

  Barrows

  Ahrims Robe SkirtJe weet wel, dat dure armour waarin die hogere levels rond lopen. Barrow items zijn niet gemakkelijk te krijgen, maar ze leveren wel bakken met geld op. Zie voor meer informatie de Barrows guide

  Mage Training Arena

  Deze manier van geld verdienen kun je niet vaak uitvoeren. Deze manier is niet bekend en erg duur voor de spelers die snel willen trainen. Sommige spelers die stinkend rijk zijn, willen wel eens snel magic xp krijgen. Ze geven een aantal mensen dan een berg nature runes en zetten ze in de alchemy chamber van de Mage Training Arena. Ze moeten hier de items die 30 kosten gaan high-alchen. Het item verandert steeds, dus daar moeten de mensen die alchen goed op letten. De items zitten voor iedereen op dezelfde plek, daarom kunnen ze elkaar vertellen waar de duurste items zitten.Na een paar uur alchen komt de rijke persoon weer eens kijken. Hij ontvangt van iedereen het geld dat ze hebben gekregen, geeft er veel nature runes voor terug en hij dumpt het geld in het depot van de kamer. In deze kamer kun je geen geld smokkelen, daarom moet er hier gealcht worden door de mensen. Als hij de coins in het depot stopt, krijgt hij magic xp voor alle alchs die gedaan zijn. Zo heeft hij binnen een paar minuten een hoop xp voor zijn Magic. Hij geeft je veel meer nature runes voor het geld dat je in de arena alcht dan nodig, daarom heb jij winst.

  Gebruik je beste skill

  De wat meer ervaren spelers met hoge levels kunnen hun beste skill gebruiken om geld te verdienen.

  • Crafting: Voor gratis spelers is dit niet zo'n goede skill. Members kunnen wel battlestaffs maken en deze highalchen. Je krijgt hier dan 9300 gp per stuk voor, terwijl de kosten in totaal (inclusief nature runes) op zo'n 7500 gp uitkomen.
  • Farming: Je zou goedkoop seeds kunnen inkopen van mensen die geen prijzen weten en deze verbouwen, bijvoorbeeld herb seeds en limpwurt seeds. Drie Limpwurt roots brengen meer op dan de seeds kosten, zo ook met de herbs die je verbouwt
  • Firemaking: Met deze skill valt niet veel te verdienen. Je zou shades kunnen verbranden in Mort Myre. Je krijgt per shade prayer ervaring en andere dingen zoals geld of Fine Cloth die je voor 100k kunt verkopen. Je kunt er ook Splittbark van laten maken (zie Prayer guide voor meer informatie)
  • Fishing: Vang lobsters, monkfish of sharks. Sword fish verdient niet goed, het duurt te lang om ze te vangen en je hebt een hele hoop nutteloze tuna's.
  • Fletching: Je kunt hier ook veel geld mee verdienen. Koop bijvoorbeeld magic logs voor 1200 gp each, bow strings voor 200 gp each en nature runes voor 300 gp per stuk. Maak de bows en high-alch deze.
  • Herblore: Dit is erg moeilijk om te trainen en om mee te starten. Je kunt herbs voor 1k each kopen en hiervan super sets of prayer potions maken. Hiervoor heb je een hoog Herblore level nodig.
  • Mining: Hak coal en verkoop dit voor 150 gp each.
  • Runecrafting: Hiervoor heb je geduld nodig. Je kunt nature of law runes maken en deze verkopen.
  • Slayer: Zoals al gezegd Abyssal Demons, maar ga anders als je 65 Slayer bent op Dust Devils jagen. Deze kunnen Dragon Chainbodies voor je achterlaten.
  • Smithing: Hiervoor heb je ook een erg hoog smithing level nodig. Het wordt pas een beetje rendabel als je steel platebodies kunt maken. Deze kun je highalchen voor 1200 gp of (ver)kopen aan andere spelers voor 900-1000 gp each. Steel bars kun je ook verkopen voor 600 gp each. Rune spullen verdienen natuurlijk ook goed.
  • Thieving: Niet gebruikelijk, maar je kunt er veel geld mee verdienen. Je kunt bijvoorbeeld Grey Wolf Furs of Silks kopen en deze na een tijdje weer terug aan de verkoper verkopen.
  • Woodcutting: Je kunt yews of magic logs hakken en deze verkopen.

  Rune ores

  Rune OreRune ores kosten 10.000 gp per stuk. Hak ze als je 85 Mining hebt in de wildernis , de Heroes Guild, Neitiznot of bij het pad naar de Temple of Light van Mournings Ends Part II

  Merchanten

  Merchanten betekent handelen: spullen goedkoop inkopen en dan duurder verkopen. Veel mensen komen zo aan hun geld.

  Tips:

  • Koop niet 600 verschillende dingen tegelijk, maar begin met 6 of minder dingen
  • Geef niet al je geld uit aan spullen, misschien verkoop je het pas veel later weer en zit jij zonder geld
  • In het spel zelf verkopen duurt een tijdje, je kunt grote aantallen beter op de grote forums verkopen. Daar heb je meestal binnen een kwartiertje een koper
  • Kijk uit voor scammers, anders raak je veel geld kwijt. Controleer altijd je deal in het tweede venster, vooral als ze achterlijk veel lijken te bieden!
  • Houd een rekenmachientje bij de hand
  • Je kunt beter dure spullen of grote aantallen verkopen die bij elkaar meer dan 100k kosten, dan is de kans groter dat je het verkoopt aan de mensen met veel geld
  • Ores zijn altijd goed. Koop bijvoorbeeld iron ore voor 100 per stuk en verkoop ze als je 1k ores hebt voor 200k geld
  • Koop je spullen niet in wereld 1, daar zitten alle scammers!
  • Verkoop dingen altijd in notes
  • General stores hebben soms interessante dingen zoals ores of logs. Koop bijvoorbeeld iron voor 5 gp en verkoop het later.
  • Van f2p naar p2p handelen kan veel opleveren. Ga in herblore ingrediënten (zoals limpwurt roots), logs, cow hides of rune essences merchanten.
  • Iron, rare items, discountinued items, nieuwe spullen, veren, logs, rune essence, tornpages, cowhides, herbs en runes zijn gemakkelijk om te merchanten. Let wel op bij nieuwe spullen dat ze erg snel in prijs dalen.
  • Je moet niet met skirts, trimmed, gold of andere spullen die moeilijk te verkopen zijn merchanten

  20-02-2008 om 21:07 geschreven door denniboy95  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
  Proficiat!

  Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

  U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/denniboy

  We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

  U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

  Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

  Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

  Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

  WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
  De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
  - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

  WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
  Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

  WAT IS DE "WAARDERING"?
  Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


  Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

  Met vriendelijke groeten,
  Bloggen.be-team

  20-02-2008 om 20:46 geschreven door  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
  >> Reageer (0)

  Archief per week
 • 18/02-24/02 2008

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!