De Lotus
E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Gastenboek

Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Mailinglijst

Wil je op de hoogte blijven van onze bezigheden, schrijf je dan hier in!agenda

Belangrijke data in mijn agenda


Alternatief onthaasten
11-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chakra therapie
Klik op de afbeelding om de link te volgen De chakra’s zijn de energiecentra van het lichaam. Soms worden chakra's als meditatieobject gebruikt in meditaties of visualisaties. Voor de ene persoon zijn chakra meditaties absoluut niet uit zijn meditatiebeleving weg te denken en voor de ander kunnen chakrameditaties totaal niet aanspreken. Zoals bij alle meditatieoefeningen raden we je aan om de verschillende technieken te proberen om uiteindelijke de vorm van meditatie te vinden die bij jou persoonlijk het beste past
Chakra's zien er uit als een soort energetische trechters die als een wiel draaien (chakra betekent wiel in het Sanskriet). Via deze centra absorberen wij energie uit de kosmos en gebruiken dit voor al onze fysieke, emotionele, mentale en spirituele processen. De zeven hoofdchakra’s hebben hun plaats in het fysieke lichaam in die gebieden waar de belangrijkste zenuwknooppunten voorkomen. Van hieruit verdelen de chakra’s hun energie. Zo voorziet de hartchakra onder meer het hart en de thymus van energie.
Wanneer je chakra's in balans zijn, voel je jezelf ook in balans, maar wanneer één of meerder chakra's onder- of overactief zijn, betekend dit dat je lichamelijk en emotioneel ook niet in balans bent. Door een chakra behandeling toe te passen wordt aangevoeld waar er zich een probleem bevindt en worden alle chakra's weer in evenwicht gebracht. Aanvullend op de chakra therapie kan je ook de bach bloesem therapie gaan toepassen om zo dagelijks te blijven werken aan het in balans houden van lichaam en geest.

11-04-2010, 13:27 geschreven door De Lotus

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.reiki behandelingen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Reiki is een vorm van werken met universele energie. In deze vorm wordt de energie doorgegeven via de handen. Handoplegging dus. Degene die de hand oplegt, maakt niet iemand beter, maar fungeert alleen als doorgeefluik. Het is de ontvanger van deze energie die, zij het onbewust, het werk verricht. Dit werk houdt in dat lichaam en geest weer voeding krijgen om zichzelf in balans te brengen. De optredende bijwerkingen hiervan zijn dat de kwalen, ontstaan door disharmonie, verminderen of zelfs verdwijnen. Doordat het lichaam lekker in z’n vel gaat zitten zal het emotionele lichaam zich ook beter gaan voelen. Andersom werkt het ook, als je emotionele lichaam zich goed voelt dan zal je lijfelijke lichaam dat ook doen. En zo zitten we weer in een opwaartse spiraal. Hierdoor treedt er een positieve verandering op niet alleen in jezelf, maar ook bij alles wat je doet. En dit heeft weer zijn uitwerking op je hele omgeving.

Ieder mens heeft de kracht in zich deze energie te gebruiken, te geven. Ga maar na waar je handen naar toe gaan als een kleuter gevallen is: naar de pijnlijke plek. Je hoeft hier geen kennis van zaken te hebben, dit is een aangeboren gave, en ieder levend wezen bezit deze gave. Wat je in het liefdegevoel voor de kleuter onbewust doet, doe je bij een behandeling met Reiki bewust.

Het geven van Reiki ontspant lichaam en geest en ondersteunt daarbij het zelfgenezend vermogen van de ontvanger. Reiki geneest niet, ook de behandelaar kan niet beschouwd worden als genezer. De ontvanger van Reiki bepaalt bewust/onbewust wat hij of zij met deze energie doet. Dat wil zeggen, wanneer iemand open staat voor het laten doorstromen van Ki (energie) door het hele wezen (het fysieke, emotionele lichaam), kan dat tot genezing, heling of acceptatie leiden. Er treedt altijd een bepaalde verbetering op en leidt vaak tot een grotere bewustwording en verandering van inzichten, levensstijl en gewoonten.

Velen stappen de weg van Reiki op om eerst lichamelijke en emotionele ongemakken op te lossen. Na behandeling is de kans groot dat er een spontane verandering optreedt, die vaak eerder door de omgeving dan door de persoon zelf opgemerkt wordt. De al besproken ontspanning die bijna altijd optreedt, valt als eerste op. Door die ontspanning is het mogelijk om je eigen situatie, relatie, kortom alle levensomstandigheden en beschouwingen eens rustig te bekijken. Velen beseffen dat ze tot meer in staat zijn, dan werd aangenomen. Alles wat gemakshalve als "paranormaal" betiteld wordt, blijkt binnen ieders bereik te liggen. Het is dus normaler dan we dachten. Het omgaan met Reiki, door jezelf en anderen te behandelen, vergroot je intuïtieve gevoelens. Een ander maakt jou niet gelukkig, dat doe je zelf. Een ander kan wèl deel uitmaken van je geluk.

11-04-2010, 12:53 geschreven door De Lotus

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oorkaarsen
Klik op de afbeelding om de link te volgen De oorkaarsentherapie, die haar roots heeft bij de steppenvolkeren van Siberië, werd herontdekt door de Hopi-indianen die in het zuiden van Noord-Amerika wonen.
Een oorkaars is gemaakt uit zuiver linnen, gedrenkt in een mengsel van natuurlijke bijenwas met fijngestampte indiaanse kruiden.
Door de warmte en het schoorsteeneffect worden afvalstoffen afgevoerd en wordt het oor gereinigd. De kanaaltjes tussen oor, keel en neus worden op die manier eveneens gezuiverd.

Oorkaarsen werken niet alleen ontspannend, ze verminderen ook de pijn in hoofd- en keelzone waarbij het metabolisme en het lymfesysteem in de hals worden gestimuleerd.

Een oorkaarsensessie wordt altijd aan beide oren uitgevoerd.
Deze therapie kan preventief worden ingezet bij mensen met hooikoorts, om de weerstand te verhogen.
Gekende toepassingsgebieden zijn:
- sinusitis
- griep (preventief)
- hoofdpijn/migraine i.v.m. sinusproblemen
- oorproppen
- gehoorvermindering
- stimuleren van de lymfe (in combinatie met lymfemassage)
- ontspanningstherapie
- neus- en keelklachten
- duizeligheid
- slaapproblemen
- spirituele reiniging (meditatief).

11-04-2010, 12:20 geschreven door De Lotus

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
09-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moxa therapie (japanse woord Mo cu san= bijvoetkruid)
Klik op de afbeelding om de link te volgen Moxatherapie is zeer populaire Oosterse therapie die energie in de vorm van warmte in het lichaam brengt. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van de Moxa of Bijvoetkruid. Dit Bijvoetkruid wordt gedroogd en fijngestampt. Dit gruis wordt los gebruikt of tot een Moxastaaf gerold. Kenmerkend voor dit kruid is de hoge verbrandingstemperatuur waardoor er een diepgaande warmte ontstaat. De Moxastaaf verwarmt de huid en acupuntuurpunten met als doel de bloedcirculatie en Qi (levensenergie) te stimuleren. Moxa heeft de eigenschap om langzaam en heftig te branden terwijl het een weldadige infrarode straling afgeeft.

Tijdens de behandelingen wordt er begonnen met het "Moxeren" van een aantal basispunten in een welbepaalde volgorde. Zo worden de belangrijkste meridianen geharmoniseerd. Dit verhoogt het effect van de behandeling. Nadien wordt er op de pijnpunten of de punten in functie van de klacht gemoxeerd. Een moxabehandeling duurt zo'n 30 minuten. 
De Moxa-behandeling kent heel wat helende effecten. Zo is ze zeer pijnstillend doordat het lichaam van de client edorfines aanmaakt. Er zal ook een verbeterde immuniteit optreden ten gevolge van een toename van de rode en witte bloedcellen. Deze behandeling is ideaal bij rugproblemen (ischias, lumbago, spierpijn,.), Nek- en schouderpijn, whiplash, hoofdpijn, migraine, ,hooikoorts, groeipijnen, ...

Ook bij zwangere vrouwen met de foetus in stuitligging wordt deze techniek vaak toegepast. Bij toepassing van deze therapie tussen de 33ste en 36ste zwangerschapsweek kan de draaikans bij stuitligging aanzienlijk vergroten.
Veilig? Deze therapie is één van de veiligste die er betaan. De behandeling is erg subtiel en ongevaarlijk voor de ongeboren vrucht.

09-04-2010, 00:00 geschreven door De Lotus

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Archief per week
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010

  Blog als favoriet !

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!