De Lotus
E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Gastenboek

Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Mailinglijst

Wil je op de hoogte blijven van onze bezigheden, schrijf je dan hier in!agenda

Belangrijke data in mijn agenda


Alternatief onthaasten
02-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom!
Klik op de afbeelding om de link te volgen Welkom bij De Lotus!

Mijn naam is Kelly en heb sinds een 10 tal jaar reeds interesse in alternatieve therapieën. Zoals vele mensen had en heb ik regelmatig last van stress. Onze maatschappij gaat snel en vele mensen kunnen hier niet meer met mee, met als gevolg burn out, vermoeidhied die vaak blijft duren, last van spieren en gewrichten... allen ten gevolge van stress.

"Stress" een woord dat iedereen wel kent, de ene persoon is al wat gevoeliger dan de andere. Maar toch is dit woord een begrip voor sommige mensen, het gaat hun hele leefwereld bepalen.

Dat je er iets aan moet doen, dat staat vast, maar wat? Wel je kan naar je huisdokter gaan en uitleggen hoe je je voelt, hij is het best geplaatst om je verder te helpen met eventueel een doorverwijzing of medicijnen.
OF je kan een alternatieve manier proberen om je stress onder controle te leren houden.

Massages, yoga, bach bloesem therapie, oorkaarsen, moxa,... allemaal gezonde manieren om weer tot jezelf te komen, vele technieken zijn daarenboven geschikt voor volwassenen en voor kinderen, zélfs voor baby's.

In mijn eigen zoektocht naar een evenwichtiger leven heb ik ervaren dat vele alternatieve therapieën zeker een oplossing kunnen bieden, dus wil ik mijn ervaring delen met andere mensen. In september / oktober open ik mijn eigen relaxatiepraktijk te Lier, in deze blog deel ik dan ook graag mijn ervaringen en voorbereidingen met U.

02-04-2010, 00:00 geschreven door De Lotus

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
04-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Babymassage
Klik op de afbeelding om de link te volgen Babymassage heeft vele positieve werkingen. je kan hier dan ook best zo vroeg mogelijk mee starten, vanaf de 2de maand is dit ideaal

Waarom babymassage toepassen?

*ontspannend voor ouder en kind
*helpt bij krampjes, verstopping en andere ongemakken
*verdiept de band tussen ouder & kind
*stimuleert motorische, emotionele en de zintuigelijke ontwikkelingen van je baby'tje
*babymassage kan extra waardevol zijn bij te vroeg geboren of gehandicapte kindjes
*heeft een positieve invloed op het slaapgedrag
*zorgt voor weerstand tegen ziektes

In relaxatiepraktijk De Lotus kan je leren hoe je een ontspannende babymassage moet toepassen (opening voorzien vanaf september)

belangrijk: zorg bij de start dat je baby'tje is uitgerust en laat minstens een half uur tussen de voeding en de aanvang van de massage

04-04-2010, 13:22 geschreven door De Lotus

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bach bloesems
Klik op de afbeelding om de link te volgen Mijn interesse in het alternatieve bestaat al vele jaren. Dingen zoals reiki, bach bloesems, chakra therapie , ik heb ze allemaal al ondergaan.
Deze dingen maken deel uit van wie ik nu uiteindelijk ben. Vooral de bach bloesems dragen mijn voorkeur uit. Na 2 jaar de bach rescue remedie gebruikt te hebben in tijden van stress begon ik mij af te vragen waar die 38 remedies toch voor staan, en welke weldaden ze kunnen bijbrengen aan ons welzijn.

Vorige maand schreef ik mij in voor een cursus bij Jef Strubbe, een man die al 30 jaar bezig is met de waarden door te geven die dokter Bach ons wilde leren en die de bach bloesems bijgevolg perfect kan toepassen in iedere situatie. De cursus was heel intensief, je komt jezelf meer dan eens tegen, al wil je dat niet graag toegeven. Maar ik wist al snel dat dit me op het lijf geschreven is. Ik behaalde dan ook mijn certificaat niveau 1 van de bachschool. Ondanks dat de voorbereidingen voor de relaxatiepraktijk nog vollop aan de gang zijn, kan men al wel bij mij terecht voor de bach bloesem remedies

Interesse, vragen, of bestellingen? Een mailtje volstaat. U kan contact opnemen via deze blog:

Bach bloesems zijn geschikt voor iedereen, ook voor baby's en oudere mensen
Bach bloesems zijn geen geneeskunde maar wel een complementaire remedie: zij vervangt geenszins de klassieke geneeskunde
Je moet het proberen om overtuigd te raken!

04-04-2010, 09:22 geschreven door De Lotus

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat kan U allemaal verwachten in mijn praktijk?
 Alle therapieën / behandelingen waarvoor je bij de Lotus zal terecht kunnen heb ik een scholing gevolgd bij erkende instanties die ook een certificaat of diploma uitreiken. Voor mezelf vond ik dit wel belangrijk omdat het bezit hiervan aan toont dat je de nodige kennis bezit om dit uit te oefenen. Nog 2 programma's moet ik afwerken, en dan zijn mijn studies rond.

Wat mag je allemaal verwachten?

*babymassage
*oorkaarsen
*moxa therapie
*originele bach bloesem therapie
*chakratherapie
*reiki
*yoga
*heilzone therapie
*progressieve relaxatie volgens dokter Edmund Jacobson (uiterst geschikt om hyperventilatie te behandelen)
*japanse gezichtsmassage
*chakra edelsteen healing

Verder op deze site vindt U per behandeling meer informatie. Bij vragen kan U uiteraard ook steeds contact opnemen

04-04-2010, 00:00 geschreven door De Lotus

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
03-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontspannen
Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op de tekst om te vergroten.

03-04-2010, 23:07 geschreven door De Lotus

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
02-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Relaxatiepraktijk?
Waarom een relaxatiepraktijk? Er bestaan honderden sauna's , zonnenbankcentra, schoonheidsinstituten,... allen plaatsen waar je je kan gaan ontspannen. Maar een échte relaxatiepraktijk, zo zijn er niet veel.
Hier kom je wanneer je echt klachten ondervindt van stress, geestelijk of lichamelijk...

Let wel: dit is geen vervangmiddel voor de huisarts, alternatieve therapie is een aanvullende vorm op de klassieke geneeskunde 

Sinds 2007 volg ik bijscholingen in ontspanningstechnieken, maar het idee om daadwerkelijk een praktijk te starten is nog maar sinds begin dit jaar ontstaan. Door omstandigheden heb ik aan de lijve mogen ondervinden wat stress allemaal met een mens kan aanvangen...vermoeidheid, stemmingswisselingen,slaapeloosheid, lage weerstand ... Een combinatie van verschillende (alternatieve) therapieën heeft mij een ander mens gemaakt. Het wérkt, en die kennis en ervaring wil ik graag met andere mensen delen.

Eén probleem: we zijn momenteel nogal klein behuist. Met man en 2 kindjes op een appartement maakt dat er nog weinig plaats overblijft waar ik mijn ding zou kunnen doen. Doordat onze kleinste spruit er begin vorig jaar is bijgekomen wordt ons appartementje toch wat klein.
Zo begon onze zoektocht naar een geschikt huis, voor ons gezinnetje met eventueel een extra plaatsje voor mijn "project".

Vele huizen zijn de revue gepasseerd en toen was het daar: ons ideale huis: groot genoeg, een tuin voor de kindjes, mooie ligging, dichtbij winkels en school... kan het beter?
Toch wel! Het bleek een voormalig dokterswoning, met op het gelijkvloers een wachtzaaltje en een praktijkruimte! 2 vliegen in één klap: plaats voor ons gezin én voor mijn droom...

Nu kunnen we stillaan beginnen om alle hersenspinsels in vorm te gieten. Voor verschillende relaxatietechnieken heb ik mijn diploma reeds behaald, nog enkele te gaan. de opening van de relaxtiepraktijk wordt voorzien in het najaar van 2010.

Hier kan U de aanloop naar de opening en mijn belevinissen en kennis alvast mee volgen, en misschien ontmoeten wij elkaar in de toekomst wel eens in relaxatiepraktijk De Lotus

02-04-2010, 00:00 geschreven door De Lotus

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
Archief per week
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010

  Blog als favoriet !

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!