Het dagboek van een loper
Foto
Mijn favorieten
 • Joost Dewaele
 • Ludovic Vanlede
 • Hans Detavernier
 • Loopcriterium wallonië (Acrho)
 • Dieter Van Lierde
 • Johan Descheemacker
 • Steven Hocedez
 • Lieven Demeestere
 • Bart Verkaemer
 • Natalie Tijtgat
 • Bjorn Desmet
 • Fabrice Laga
 • Carlos Timperman
 • Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  20-11-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.A Travers la campagne (Meslin) 13,150km
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Zaterdagmiddag stond er nog een belangrijke wedstrijd van het Achro-criterium op het programma in Meslin. Dit dorpje bevindt zich even over Ath alwaar een 13,150km lange wedstrijd op het programma stond. Daar het een nieuwe wedstrijd was, was het voor iedereen wat gissen hoe zwaar de omloop zou worden. Bij het bekijken van het reliëfprofiel op de Achro-site bleek toch dat het tamelijk heuvelachtig was.

  Bijkomende nieuwigheid vandaag was dat de wedstrijd om 14u30min van start ging in plaats van de gebruikelijke 15u. Tijdig vertrekken was de boodschap. Gelukkig bereikten we zonder problemen onze bestemming. Nog maar net aangekomen bleek algauw dat Delombaerde en Vanlede het gespreksonderwerp van de dag zou worden. Iedereen was bezig dat vandaag ging beslist worden wie uiteindelijk die 2de plaats in het algemene klassement zou innemen.

  Momenteel stond ik op die 2de stek, maar had slechts 5 puntjes voorsprong op derde geklasseerde Ludovic Vanlede. Vandaag was dus een uitgelezen kans om die 2de plaats veilig te stellen. Er was best wel pittige concurrentie aanwezig vandaag met daarbij 2 uitgesproken kleppers onder de naam Thomas Loquet en Istace José.

  Ik was me ervan bewust dat ik momenteel in een uitstekende form verkeer en dus durft een mens iets meer nietwaar. Ik wou persé er van het beginaf invliegen ondanks de 13km lange wedstrijd. Zelfs met de zwaarte van de omloop hield ik eigenlijk geen rekening. Had eigenlijk voor de start echt goesting om al mijn concurrenten van het voorbije Achro-seizoen lik op stuk te geven.  Van zodra het startschot afging vlamden Loquet en Istace er vandoor. Ikzelf volgde met Vanlede, Vanmalleghem, Lelong en nog enkele anderen in mijn zog. Passage 1ste km klokte ik af in 3min10sec. Ik voelde me goed en besloot op dit zelfde elan door te gaan. Na anderhalve km had ik al een voorsprong op Vanlede en co. Enkel Henry Vanmalleghem pikte nog even aan. Na een 2-tal km zag ik dat Istace José een 20-tal meter voor me uitliep en besloot mijn kans te wagen. Ik plaatste een versnelling waardoor ik rond km3 in Istace zijn zog zat. Thomas Loquet liep een 30-tal meter voor ons uit. Nu was het mijn bedoeling om het zolang mogelijk uit te zingen bij José maar met de beklimmingen die ons nog te wachten stonden zou dit geen makkie worden.

  Na een klimmetje rond km4 was het al meteen alle hens aan dek, maar kon mijn kompaan Istace toch nog bijhouden. Toen het nadien weer vlak was kon ik "relatief" terug eventjes op adem komen. Toen ik even achterom keek bleek dat ik al een enorme kloof geslagen had op mijn achtervolgers. Blijkbaar toch een verschroeiende start want na 5km klokte ik af in 15min58sec. wat eigenlijk voor mijn normen veel te snel was. Rond km 6 werd het toen echt klimmen geblazen en dat was het teken voor Istace om eens verschroeiend uit te halen. Hij wou persé de kloof dichten op Thomas Loquet tijdens deze beklimming en gaf dus het volle pond. Voor mij was dit echt te hoog gegrepen en moest onherroeppelijk passen. Istace zelf slaagde in zijn opzet en kon rond km 7 terug aansluiting vinden bij Thomas Loquet.

  Ik daarentegen was nu vooral op mijzelf aangewezen en dat lukte eigenlijk vrij aardig. Consternatie allom toen rond km 7 iemand vannuit de achtergrond terugkwam. Het bleek ene Bencze Miklos te zijn. Had in Flobecq ook deelgenomen en passeerde me toen halfweg koers als een pijl uit een boog. Toen hij bij mij kwam legde hij meteen zijn tempo op maar deze keer kon ik hem wel van antwoord dienen. Ik plaatste me in zijn zog en probeerde vast te klampen. Dit leek aardig te lukken. Bij passage rond km 9 passeerde ik precies in 30min00sec. wat dus best wel goed was, zeker voor zo'n parcours. Alles ging tamelijk goed tot we rond km 11 nog een laatste klimmetje moesten doen.

  Daar probeerde Miklos de forcing te voeren en slaagde in zijn opzet. Ik ondervond nu toch wel dat ik lichtjes barsten aan het vertonen was. Blijkbaar moet mijn "te" snelle start gevolgen gehad hebben. De laatste 2km was het dan ook moeilijk voor me om mijzelf een strak tempo op te leggen omdat achter mij totaal niemand te zien was. Uiteindelijk haalde ik als 4de de eindmeet in een tijd van 44min23sec. Zeer tevreden uiteraard want dit betekende dat ik finaal beslag kan leggen op die 2de plaats in het eindklassement aangezien Ludo 12de werd.

  Eigenlijk spijtig dat er nog maar 1 wedstrijd is want ik kan er nu geen doekjes meer omwinden dat de form uitstekend te noemen is. Hopelijk geeft het er ook mee te maken dat ik momenteel al een goeie 4 maanden rookvrij ben. Want dat was toch de hoofdreden om te stoppen met roken. En ook omdat mijn oudste dochter het gevraagd heeft. Volgende week hoop ik nog eens te kunnen knallen in Herseaux om zo het Achro-criterium 2010 in schoonheid af te sluiten. Groetjes Delombaerde

   1  Loquet Thomas  42min55sec.   3.16/km
   2  Istace José  43min19sec.  3.18/km
   3  Bencze Miklos  43min58sec.  3.21/km
   4  Delombaerde Dimitri  44min23sec.  3.23/km
   5  Boesmans Shany  45min30sec.  3.28/km
   6  Van Malleghem Henry  45min44sec.  3.29/km
   7  Lelong Raphaël  45min52sec.  3.29/km
   8  Mas Bruno  45min54sec.  3.29/km
   9  Dewailly Victor  46min24sec.  3.32/km
   10  Ninforge Guillaume  46min25sec.  3.32/km
         
   13  Vanlede Ludovic  46min35sec.  3.33/km


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  20-11-2010, 23:54 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (3)
  15-11-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La Rumoise - 9,250 km (Rumes)
  Ondanks de hevige regenval van de afgelopen dagen en wateroverlast baande ik me toch zondagmorgen een weg richting Rumes. Tijdens die rit konden we menige ondergelopen weilanden aanschouwen maar konden wel zonder problemen onze bestemming bereiken. Blijkbaar was ik toch niet de enige, want zomaar liefst 650 deelnemers (bleek later) vonden hun weg naar dit nederige dorpje.

  Met de huidige form achtte ik zeker een podiumplaats mogelijk maar makkelijk ging dit zeker niet worden. Met Domina in form en een Joost Dewaele in groeiende conditie had ik eigenlijk al serieus wat tegenstand. Andere concurrenten waren Boesmans, Van Malleghem, Lelong, Descamps,... Niettegenstaande wou ik mijn prestatie van de week ervoor in Avelgem, vandaag bevestigd zien.

  Even voor 10 stond ik vol motivatie aan de startlijn om er eens een ferme pattat op te geven. Meteen na het startsignaal was het meteen vlammen geblazen. Ik wou van deze keer onmiddellijk met de eerste mee zijn, dus schoof ik onmiddellijk mee voorin. Bij passage van de eerste km klokte ik af in 3min9sec. Na 2km was dit 6min20sec., wat dus best wel een behoorlijk snelle start was. Hierdoor was een kopgroep ontstaan van een 6-tal man waarbij Dewaele, Domina, Boesmans, Vanmalleghem, Verdiere Sylvain, en mezelf deel van uitmaakten.

  Deze kopgroep bleef aanvankelijk hetzelfde maar door enkele speldeprikken van Domina en Joost Dewaele was het groepje rond km4 gereduceerd tot een kwartet. Het waren Boesmans en Vanmalleghem die de rol moesten lossen. Rond km 5 was het alle hens aan dek toen Domina een verschroeiende versnelling plaatste. Meneer Dewaele bleef zitten, en in een opwelling trachtte ik Domina te volgen. Dut lukte even maar ondervond algauw dat ik de wet van de sterkste moest ondergaan. Noodgedwongen moest ik de rol lossen waardoor de vogel gaan vliegen was.

  Rond 6km klokte ik af in 19min47sec. wat nog steeds behoorlijk snel was. Aangezien ik moest lossen van Domina kwam Joost terug aansluiten. Zo konden we samen wat tempo maken om eventueel de kloof op de leider te verminderen. We moesten zowieso gas blijven geven omdat Verdiere Sylvain niet zo ver achter ons zat, en we toch graag een podiumplaats hadden behaald. Bij het ingaan van de laatste km was het tussen Joost en mij, wie beslag kon leggen op de 2de plaats. Ikzelf plaatste een versnelling waardoor ik meneer Dewaele het nakijken gaf.

  Ik kwam dus als 2de over de meet in een tijd van 30min46sec. Verdiend winnaar werd Domina Antonino. Gelukkig haalde stadsgenoot Joost Dewaele beslag op de 3de plaats. Achteraf was ik uitermate tevreden over mijn wedstrijd en kon ik bevestigen dat ik momenteel over een uitstekende form beschik. Door mijn goeie prestatie kon ik serieus nog wat punten sprokkelen voor het eindklassement. Door dit oeuvre spring ik nu over Ludovic Vanlede naar de 2de plaats in het eindklassement. Met nog 2 wedstrijden te gaan ben ik wel gebrand om die 2de plaats te behouden. Komende zaterdag kan misschien al soelaas brengen. We zullen wel zien. Voor de uitslag klik eens op het linkje. Zo kom je eens op de site van het Achro-criterium terecht.

  Bijlagen:
  http://www.acrho.be   


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  15-11-2010, 21:15 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (4)
  07-11-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feesteloop Avelgem (10 km)
  Met de feesteloop in Avelgem stond zaterdagavond nog eens een wedstrijdje in eigen streek op het programma. Vorig jaar moest ik jammergenoeg afhaken wegens blessure maar dit jaar was ik present en bij voorbaat gemotiveerd om een goeie prestatie neer te zetten. Het parcours was voor mij ideaal. Een vlak parcours waarbij vier rondes moesten afgelegd worden waarbij de helft van het parcours feëriek verlicht was met honderden brandende fakkels. Qua sfeer was dit echt genieten!

  Op een goed georganiseerde wedstrijd komt natuurlijk altijd schoon volk af. Zaterdag was dit niet anders. Mannen zoals Caby, Demeulemeester, Hocedez, Timperman, Dujardin en niet te vergeten meneer Dewaele waren allen present. Het zou dus bikkelen worden om een plaatsje in de top 5 te bemachtigen. Met mijn huidige form achtte ik dit tot de mogelijkheden. Jammergenoeg kon ik dit tijdens een wedstrijd nog niet echt bevestigen. Vandaag was dus een uitgelezen kans om te tonen dat Delombaerde nooit mag onderschat worden.

  Om 20u werd het startschot gegeven en met zen allen vlamden we richting Schelde. Algauw nam Dimitri Caby het voortouw gevolgd door Joost Dewaele in zijn zog. Ikzelf volgde met Hocedez, Demeulemeester, Dujardyn en Carlos Timperman. Na een halve km had ik reeds door dat ik een goeie dag ging hebben en besloot reeds te gaan versnellen. Hierdoor liep ik nu alleen met triatleet Stijn Demeulemeester. We trachtten samen het kloofje op Joost Dewaele te dichten. Ik ondervond dat mijn kompaan tamelijk wat moeite had om het kloofje te dichten. Ikzelf had geen zin meer om te wachten en besloot zelf de kloof op Joost te dichten.

  Ik slaagde in mijn opdracht want halverwege de eerste ronde kon ik de aansluiting bij meneer Dewaele vinden. Op dit moment wist ik dat ik ging meestrijden voor een 2de plaats want aan een ontketende Dimitri Caby was helaas niets te doen. Bij aanvang van de 2de ronde liepen Joost en ik lekker tesamen en konden onszelf een strak tempo opleggen. Toch was Stijn Demeulemeester slechts een 10-tal meter achter ons dus moest er wel doorgelopen worden. Desondanks kwam deze triatleet toch aansluiten aan het begin van de derde ronde.

  En toen was het alle hens aan dek. Stijn, die juist was komen aansluiten nam meteen de koppositie over en plaatste een versnelling. Ik dacht echt dat hij blufte op dat moment en dus ging ik met hem mee. Door deze versnelling kwam mijn vriendje Joost Dewaele echter in problemen en moest hij noodgedwongen een klein kloofje laten. Nadat Stijn het tempo wat had laten vieren kon Joost terug de aansluiting vinden maar lang zou dit niet meer duren.

  Bij het ingaan van de laatste ronde en eveneens een zoveelste versnelling van Stijn, moest Joost terug een kloofje laten. Ikzelf volgde Stijn in zijn zog en ik wist dat hij dit geen ganse ronde ging uithouden. Een halve ronde voor aankomst ondervond ik dat mijn kompaan zijn laatste versnelling er teveel aan was... en tons was het mijnen toer, zoals ze zeggen. Door zelf nu even het gaspedaal in te duwen had ik onmiddellijk een kleine voorsprong opgebouwd. Zonder al teveel problemen kon ik dit uithouden tot aan de aankomst en werd ik dus zeer tevreden 2de na Dimitri Caby die oververdiend winnaar werd.

  Achteraf was ik natuurlijk superblij met hetgene ik vandaag gepresteerd had. De week ervoor in Gaurain was ik wat ontgoocheld maar dit maakt alles goed natuurlijk. Hopelijk kan ik nu echt wat gaan profiteren van een uitstekend formpeil want 't begon tijd te worden. Avelgem was toch éne van mijn beste wedstrijden die ik in 2010 gelopen heb. Hopelijk komen er nog enkele dit jaar.

  Groetjes Delombaerde

  1ste: Dimitri Caby (31.06min), 2de: Dimitri Delombaerde (32.08min), 3de:Stijn Demeulemeester (32.19min), 4de: Joost Dewaele (32.23min), 5de: Dujardyn Pedro: (33.23min), 6de:Timperman Carlos (33.40min), 7de: Steven Hocedez (33.42min),...
  .

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  07-11-2010, 20:57 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (5)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's cross de masse - Gaurain

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
  07-11-2010, 00:31 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (0)
  04-11-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cross de Masse - Gaurain (9,5 km)
  't Zou beginnen tijd worden dat Delombaerde hier nog wat deftigs neerpoot, hoor ik jullie denken. Mijn welgemeende excuses voor het lange wachten want mijn voorbije wedstrijd is van zondagvoormiddag geleden. Place to be was Gaurain, een dorpje aan de rand van big city Doornik oftewel Tournai genaamd voor onze Waalse vrienden.

  Ik was best wel met enige ambitie richting Gaurain getrokken want het moet gezegd, met de conditie zit het best snor. De voorbije week ging alles gesmeerd op training en de benen voelden goed aan. Na mijn goeie wedstrijd in Flobecq wou ik in Gaurain vooral bevestigen. Met mannen als Joost Dewaele, Antonina Domina, Van Malleghem Henry en Pierre Denays aan de start had ik serieus wat tegenstand en misschien wel ideale metgezellen om een snelle wedstrijd te lopen.

  Om 10u werd gestart op de plaatselijke atletiekpiste van Gaurain. Vanaf het startschot was het Joost Dewaele die het voortouw nam. Ikzelf zat achter Domina, eigenlijk wat ingesloten. Ik ondervond dat hij eigenlijk niet zo snel liep in't begin. Ondertussen zag ik met lede ogen toe hoe Joost al een kloofje kon slaan van enkele meter. Dat kan ik niet laten gebeuren en plaatste een versnelling. Aan km 1 klokte ik af in 3min13sec. en kon ik aansluiting vinden bij Joost Dewaele. 

  Eventjes liepen we nu samen aan de kop van de wedstrijd. Dit duurde echter niet lang want algauw kwamen ook Domina, Denays en Henry Vanmalleghem aansluiten. Joost bleef het tempo bepalen maar rond km 3 en een hellend stuk begon Vanmalleghem er serieus aan door te trekken. Hierdoor begon ik in de problemen te geraken maar toch trachtte ik de voeling met de kopgroep niet te verliezen. Ik probeerde krampachtig vast te klampen maar uiteindelijk brak mijn veertje.

  Rond km 5 liep ik dus alleen in 5de stelling. Ik had een behoorlijke voorsprong op mijn achtervolgers maar moest toch met lede ogen zien dat Carlos Timperman steeds dichter kwam. Ondertussen was ik toch enigszins bekomen van mijn dipje en poogde met de moed der wanhoop Carlos achter mij te houden. Helaas voor mij dan toch, kon sympathieke Carlos terug aansluiten. Gelukkig was ik ondertussen al voldoende gerecupereerd en kon in de laatste kilometer stelselmatig versnellen.

  Hierdoor kwam Carlos terug in de problemen en even voor het indraaien op de atletiekpiste moest hij terug een kloofje laten. Zo kon ik mijn 5de plaats veiligstellen en liep de 9,5 km in 32min.54sec. Winnaar van de dag werd Pierre Denays en Joost Dewaele verdienstelijk derde. Ikzelf was toch enigszins wat ontgoocheld wat mijn prestatie betrof. Vorig jaar liep ik toch een volle minuut sneller en hoopte dat ik dat vandaag ook gekund had. Helaas had ik toch een ietwat mindere dag dan de week voordien.

  Het komende weekend loop ik zaterdagavond de 10 km in Avelgem en de zondagvoormiddag de 12 km in Kain met daarin de beklimming van de Mont St.-Haubert. 't Is wel da zot zijn geen zeer doe! Ik beloof jullie wel dak van deze keer iets vlugger mijn verslagen op mijnen blog ga zetten. Tot schrijfs! Groetjes Delombaerde

  Résultats de "CROSS DE MASSE DE LA RUSTA"
  Date 31/10/2010
  Lieu GAURAIN RAMECROIX
  Nombre de km 9.5
  Nombre de participants 480
  Type de course P
  Format PDF
  Place Nom Prenom Catégorie Pos. Cat. Club Temps Moyenne Vitesse Points
  1 Denays Pierre SE 1 LESDAIN D LA MER 00:30:38 00:03:13 18.6 939
  2 Domina Antonino SE 2 ECLATES PERUWELZ 00:31:22 00:03:18 18.17 926
  3 Dewaele Joost SE 3 POPUELLES DREAM TEAM 00:31:54 00:03:21 17.86 916
  4 Van malleghem Henry SE 4 POPUELLES DREAM TEAM 00:32:36 00:03:25 17.48 905
  5 Delombaerde Dimitri SE 5 JCSA 00:32:54 00:03:27 17.32 900
  6 Timperman Carlos SE 6 ABMARKE 00:33:01 00:03:28 17.26 897
  7 Cannoot Cédric SE 7 PRFM 00:33:24 00:03:30 17.06 891
  8 Colmant Sebastien SE 8 TP VERT 00:33:25 00:03:31 17.05 890
  9 Dewailly Victor SE 9 BAC 00:33:41 00:03:32 16.92 885
  10 Eon Benjamin EH 1 EMSAM 00:33:45 00:03:33 16.88 883


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  04-11-2010, 22:02 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (0)
  PERSOONLIJKE BESTTIJDEN:

  21 km: 1u13min.12 sec.
  15 km: 51 min. 34 sec.
  10 km: 32 min 42 sec.

  Archief per maand
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 06-2007
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!