Het dagboek van een loper
Foto
Mijn favorieten
 • Joost Dewaele
 • Ludovic Vanlede
 • Hans Detavernier
 • Loopcriterium wallonië (Acrho)
 • Dieter Van Lierde
 • Johan Descheemacker
 • Steven Hocedez
 • Lieven Demeestere
 • Bart Verkaemer
 • Natalie Tijtgat
 • Bjorn Desmet
 • Fabrice Laga
 • Carlos Timperman
 • Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  27-06-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele fotootjes vanuit Kuurne  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  27-06-2010, 20:43 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint-Pieter Kuurne (15 km) - Kuurne
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Geen Achro-wedstrijd voor mij dit weekend aangezien ons kleinste zaterdagnamiddag gedoopt werd. Dus besloot ik om vrijdagavond deel te nemen aan de 15 km van Sint-Pieter te Kuurne. Wat me vooral opviel was dat er een uur voor aanvang van de wedstrijd nog bijna geen kat te bespeuren was. Dit was wel eventjes schrikken want in Wallonië ben ik toch andere toestanden gewoon.

  Toch kwam ik reeds enkele bekenden tegen waaronder Bjorn Desmet en Fredje Van Den Heede die zich eveneens vragen stelden bij de magere opkomst. Misschien had het warme weer er wel wat mee te maken alsook het ruime aanbod van loopwedstrijden die vrijdagavond op hetzelfde tijdstip gepland waren.

  Wat we wel konden concluderen was dat er weleens een sterke bezetting zou aanwezig zijn aangezien er toch wel aardig wat geldprijzen voorzien waren. De start werd om 20u gegeven en naarmate we dit uur naderden had ik al serieus wat snelle mannen gezien waaronder Gemeda, Van Asbroek, Clyncke, Van Den Heede natuurlijk, Hans Reigel en nog enkelen waarbij de naam me ontgaan is.

  Naar die mannen moest ik vandaag natuurlijk niet kijken maar hoopte toch iemand te kunnen hebben waaraan ik me kon meten. Even later was het een blij terugzien met Carlos Timperman die er best wel blits uitzag voor een lopende atleet. Bij deze had ik meteen mijn rechtstreekse concurrent gevonden voor deze wedstrijd. Ik wist dat hij best wel een snelle starter was maar ik wou wel een gokje wagen door hem bij aanvang van de wedstrijd te volgen.

  Om 20u knalde het startschot waarbij meteen fors doorgelopen werd. Zoals gepland volgde ik snelle starter Carlos waardoor zich enkele km later een groepje vormde met Luc Van Asbroek, Fredje Raketje, Hans Reigel, mezelf, Carlos Timperman en Bjorn Desmet alsook Michel Dagrain die samen de 5km liepen. Het tempo lag hoog maar toch vond ik het aardig te doen. Bij doortocht van de 5 km passeerden we rond 16min27sec wat meteen ook de eindtijd was van Michel Dagrain die de 5 km won waarvoor proficiat.

  Tijdens die 2 ronde waren we reeds gelost van het groepje want dat was iets teveel van het goede. Hierdoor kwam het dat Carlos en ikzelf nu samen de 2de ronde elkaar gezelschap hielden. Best een aardig tempo maar toch kreeg ik het gevoel dat het mijnen besten dag niet ging zijn. Naarmate de kilometers vorderden kreeg ik het steeds moeilijker om hetzelfde tempo te behouden. Dit zorgde ervoor dat bij het begin van de 3de en laatste ronde mijn veertje volledig brak.

  De fut was er volledig uit alsook de drang om nog te vechten voor een scherpe tijd. Ik moest lossen van Carlos bij het begin van die laatste ronde en was hijzelf nog een ruime minuut voor op mij aan de aankomst. Dit kon enkel betekenen dat die laatste ronde tamelijk zwak te noemen was. In een tijd van 53min08sec. bolde ik als 9de over de meet. Twee jaar geleden liep ik op hetzelfde parcours 2 minuten sneller wat voor mij mijn mindere prestatie bevestigt.

  Gelukkig beleefde ik nog een fijne avond met de gebroeders Timperman tussen pot en pint (in mijn geval cola). Waar ik volgende week loop weet ik nog niet. Het zal afhangen hoe warm het wordt want ik heb echt geen zin meer om in 30 graden met volle zon een wedstrijdje te lopen. Misschien pik ik komende vrijdag een wedstrijdje mee van het Harelbeeks criterium, enfin, we zullen zien.

  De uitslag is bij dit moment van schrijven nog niet beschikbaar maar smijt ik meteen op mijn blogske van zodra ik ze in mijn bezit heb.
  Groetjes en tot de volgende maar dan met betere benen.  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  27-06-2010, 20:42 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (4)
  20-06-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele fotootjes vanuit Thimougies  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  20-06-2010, 18:16 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crètes du Thimougies (14 km) - Thimougies
  Zaterdagnamiddag stond de zwaarste wedstrijd van het seizoen op het programma die deel uitmaakte van het Achro-criterium. Thimougies was de plaats van bestemming en het moet gezegd, dit dorpje ligt echt "buiten de menselijke beschaving". Ikzelf had reeds 3x deelgenomen aan deze zware wedstrijd dus wist ik perfect wat we voorgeschoteld kregen. Enig minpunt is wel dat mijn beste prestatie op deze wedstrijd een schamele 10de plaats was. Van de andere 2 deelnames wil ik zelfs niets bovenhalen want deze waren echt beneden alle peil.

  Enig voordeel was dat de temperaturen deze middag echt aangenaam waren om te lopen maar jammergenoeg moesten we de stevig doorwaaiende wind wel bijnemen. Ik hoopte echt dat ik vandaag toch enigszins kon presteren en niet volledig door de mand vallen want daar was het parcours ideaal voor. Loop je bij aanvang van de wedstrijd te snel dan krijg je gegarrandeert even later de rekening gepresenteerd op deze zware omloop.

  Even voor 16u schaarde zich een menigte van zo maar eventjes 635 deelnemers richting startlijn. Favorieten waren Joost Dewaele maar vooral Istace José die de voorbije 3 edities met glans won. Voor een berggeit als hem is zo'n parcours natuurlijk op zijn gespierde lijf geschreven. Onmiddellijk na het startschot waren we vertrokken voor een eerste kilometer bergafwaarts. Meteen het gemakkelijkste van het parcours, alhoewel de weg bezaaid was met verdomde kasseien waardoor enige voorzichtigheid geboden was.

  De eerste km kwam ik dus ook door in 3min12sec. en liep in 3de positie. Enkele meter voor mij was er Joost Dewaele en nog een stuk ervoor had Istace José reeds het hazepad gekozen op zoek naar zijn 4de op rij in deze wedstrijd. Na een goeie kilometer was er al een eerste nijdige klim die ik volgde in het spoor van Marc Descamps. Dit tempo bleek hoog genoeg om het kloofje op Joost te dichten waardoor we een achtervolgend groepje vormden van 3 man.

  Dit groepje bleef eventjes gehandhaaft maar rond km 4 en terug tijdens een stevige klim trok Joost stevig door. Ik voelde dat ik ballanceerde tussen "in het rrod gaan" en niet. Wijselijk besloot ik wat te temporiseren want met vorige "slechte" edities in mijn achterhoofd wou ik deze keer niet weer afgaan als een gieterke. Ik liet het gat vallen met Joost en Marc Descamps, die even later ook loste". Eventjes liep ik moederziel alleen maar rond km 6 kreeg ik het gezelschap van Lelong Raphaël. Nu kon ik me af en toe wat wegsteken want de tegenwind was bij momenten echt wel hard.

  Het ging tamelijk goed en naarmate de wedstrijd vorderde dacht ik dat ik Descamps nog te pakken zou krijgen. Jammergenoeg kon ik het gat alleen niet dichten en bleef alles zo goed als status quo. Dit kwam ook omdat Lelong zijn beste papieren verloren had. Rond km 11 zag ik achter mij een ontketende Gregory Billet afkomen. Toen hij even later bij mij kwam zette ik me in zijn spoor waardoor Lelong onmiddellijk de rol moest lossen. Rond km 12 stond er weer een nijdige klim en toen was het voor mij afzien. Grégory vlamde naar boven waardoor de kloof op Descamps slechts enkele meter meer bedroeg.

  Ik was nog steeds mee maar voelde dat ik het aan't begeven was. Een 10-tal meter voor de top was Billet reeds bij Descamps en ik bleef hangen op slechts enkele meters. Toen we boven waren moesten we linksaf en kregen we pal tegenwind. Dit was voor mij de doodsteek en zag Descamps en Billet van mij weglopen, en dit ging behoorlijk snel. Met die tegenwind en nog een laatste steile beklimming was het vet van de soep maar had toch nog de kracht om mijn 5de plaats te behouden.

  Winnaar van de dag werd Istace José en mooi 2de werd meneer Joost Dewaele. De Amerikaanse lucht moet hem blijkelijk deugd gedaan hebben. Ikzelf liep vandaag een "matige" wedstrijd maar was wel tevreden met mijn 5de plaats. Ik weet hoedanook dat ik hier in Thimougies nooit potten zal breken. Daarvoor hebben mijn pezige beentjes iets te weinig kracht, denk ik. In ieder geval ben ik blij dat we dat alweer achter de rug hebben. Volgende week vrijdag loop ik normaalgezien in Kuurne waar het mooi vlak is. Hopelijk wordt het dan niet te warm. We zien wel.

  Voor de volledige uitslag klik op de link: www.acrho.be
  Bijlagen:
  http://www.acrho.be   


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  20-06-2010, 18:08 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (3)
  12-06-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2de Oud Gemeentehuisloop (Hulste) 10,525 km
  Halverwege deze week was ik nog van zinnens om zaterdagnamiddag naar Ogy af te zakken om daar een wedstrijd te lopen maar besloot eigenlijk donderdagavond om daags nadien in Hulste deel te nemen. Zo kon ik zaterdag nog eens een volle dag mijn vaderlijke plicht op mij nemen. Vrijdagavond dus richting Hulste getrokken met gepensioneerd atleet Ignace Bekaert. 

  Ik had er eigenlijk niet zo veel zin in om een wedstrijd te lopen maar probeerde me toch enigszins op te laden om er een goeie wedstrijd van te maken. Tijdens de opwarming legde ik een ronde af van het parcours en ondervond algauw dat de omloop voorzien was van veel bochtwerk die een constant hoog tempo enigszins zouden tegenwerken. Wat de concurrentie betrof was vrij duidelijk dat Fabrice Laga topfavoriet was. Enkele andere te duchten concurrenten waren Michael Vannieuwenhuyze en Vanhaelewyn Andy.

  Om 20u werd er gestart en moesten er 4 rondes afgelegd worden in deze wedstrijd. Meteen na het startsignaal besloot ik de kopgroep te volgen die bestond uit een 6-tal man. Nam halverwege de 1ste ronde de kopgroep op sleeptouw maar toch onder enig voorbehoud om mij zeker niet te verbranden. Ook Fabrice was blijkbaar van dezelfde gedachte en lieten maar wat begaan, tenslotte moesten er nog 3 rondes afgelegd worden.

  Bij passage van de eerste ronde was de kopgroep uitgedund tot 4 waaronder mezelf, Fabrice, Michael en Vanhaelewyn Andy. Ook de 2de ronde onderhoudden we een aardig tempo. Toch lag dit blijkbaar niet hoog genoeg om de kopgroep uiteen te laten spatten. Ikzelf wou wachten tot de laatste ronde om eventueel wat poer te verschieten dus hield ik me in de 2de ronde ook vrij rustig. Tijdens de 3de ronde waren we nog steeds met z'n 4 waarbij Michael Vannieuwenhuyze het tempo bepaalde. Hierdoor begonnen we met z'n 4 aan de laatste finale ronde.

  Bij het ingaan van die laatste ronde besloot ik stillaan de gaskraan open te zetten want ik had geen zin om snelle mannen als Vannieuwenhuyze mee te nemen naar de eindstreep. Ik slaagde in mijn opzet want algauw bleven we nog met z'n 2 over. Samen met Fabrice Laga hadden we het hazepad gekozen richting aankomst. Natuurlijk wist ik dat ik tegen snelle man Fabrice niets kon beginnen richting aankomst, maar was toch wel blij dat ik mijn 2de plaats kon veiligstellen.

  Een 400-tal meter voor aankomst versnelde Fabrice waarbij ik hem van geen antwoord meer kon dienen. Hij werd dus verdiend winnaar waarbij ikzelf als tweede over de meet holde. Opdracht volbracht. Achteraf was ik best tevreden alhoewel ik ondervond dat ik al betere koersen gelopen heb dit jaar. Waarschijnlijk te wijten aan het bochtige parcours en gebrek aan lange stroken waarbij men aan een egaal tempo kan blijven lopen. 

  Hieronder nog de top 5 van de dag en volgende week trekken we met een bang hartje richting Thimougies alwaar de zwaarste wedstrijd van het Achro-criterium op het programma staat. Vorige deelnames draaiden steeds uit op een sisser. Zou al blij zijn met een top 10 plaats. Maar dat zijn zorgen voor next weekend. Groetjes.

  Fabrice Laga  36min.02sec.   17,5 km/u
  2 Dimitri Delombaerde 36min.21sec.  17,4 km/u
  3 Vanhaelewyn Andy 36min.40sec.  17,2 km/u
  4 Vannieuwenhuyze Michael 36min.45sec.  17,2 km/u
  5  Vandewalle Kristof 37min.32sec.  16,8 km/u


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  12-06-2010, 00:00 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (3)
  06-06-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La Kainoise (21,1 km) Kain
  Eindelijk was het zover. Met "La Kainoise" stond de 2de halve marathon op het programma van het Achro-criterium. Een belangrijke wedstrijd omdat op zo'n halve veel punten kunnen gesprokkeld worden voor diegenen die een goed klassement ambiëren. Aangezien ik toch zeker een gooi wil doen naar een podiumplaats in dit algemene klassement was ik toch nerveus. Het was eigenlijk al enkele dagen dat "La Kainoise" in mijn hoofd spookte. 

  Parcourkennis was het probleem niet, want het was niet mijn eerste deelname aan deze zware en verradellijke halve marathon. Ook was ik ervan overtuigd dat de conditie momenteel tamelijk goed zat dus daar maakte ik me ook geen zorgen om. Mijn zware struikelblok was het weer dat voorspeld werd die dag. Stralende zon en temperaturen rond de 30 graden baarden me serieus zorgen.

  Nochthans heb ik wel reeds degelijke wedstrijden gepresteerd onder zo'n verzingende hitte maar toch had ik bij aanvang van de wedstrijd echt schrik dat het vandaag wel eens kon misgaan. Ik had dan ook mijn voorzorgen genomen en gevraagd aan goeie vriend Wouter Deconinck (ongelooflijk maar waar), of hij mij zou kunnen begeleiden met de fiets om ons toch enige vorm van verkoeling te kunnen aanbrengen onderweg. Zonder morren stemde deze in, wat me toch enigszins geruststelde.

  Alle concurrentie was uiteraard aanwezig vandaag, wat te verwachten was natuurlijk. Enige verandering was dat er een uurtje later gestart werd (16u), in plaats van de respectievelijke 15u. Vlug nog wat ijswater over mijn koppeke vlak voor de start en weg waren we voor een ware helletocht. Gelukkig werd er behouden gestart waardoor een kopgroep van een 10-tal man ontstond. Ik besloot me wijselijk in het kopgroepje schuil te houden en de eerste 8 km langs de Schelde niet te forceren. Ook toen Henry Van Malleghem rond kilometer 2 een versnelling plaatste en een 30-tal meter voor ons uitliep maakte ik me dat moment totaal geen zorgen.

   
  Onder impuls van Ludovic Vanlede bleef de voorsprong van Van Malleghem slechts beperkt en zag ik ook wel dat we het kloofje met hem zonder problemen zouden dichten. Na een goeie 5 km besloot ik stilaan meer naar de voorste gelederen van het kopgroepje te gaan want ik ondervond dat het groepje achteraan begon te verbrokkelen. Er waren er inderdaad dus enkelen die het slachtoffer werden van hun overmoedigheid. Zo kwam het dat we rond km 9 nog een kopgroep hadden van zo'n 4 man waarbij Vanlede, Boesmans en Lelong mijn metgezellen waren.

  Nadat we de vlakke strook langs de Schelde achter ons hadden werd het tijd voor het echt zware werk. Gelukkig voelde ik me opperbest en wist ik bij aanvang van de eerste beklimming dat ik best wel goed zat. Bij een versnelling van Lelong aarzelde ik geen moment en volgde hem in zijn voetsporen. Hierdoor waren we plots met z'n 2 ervandoor want Vanlede en Boesmans moesten eraf. Tesamen zorgden we ervoor dat we onze voorsprong stelselmatig konden uitbreiden waarbij algauw duidelijk werd dat ik en Lelong voor de overwinning zouden strijden vandaag.

  Even had ik een klein dipje bij de beklimming van de Mt.-St-Aubert rond km 17 maar toch kon ik vastklampen aan Lelong. Nadien was het bergafwaarts richting aankomst en wist ik dat mijn kansen serieus vergrootten op een prachtige overwinning. Rond km 19 wanneer we nog een autostradebrug over moesten ondervond ik dat Lelong eigenlijk stikkappot zat en versnelde. Onmiddellijk had ik een mooi kloofje en kon ik de laatste kilometer van de wedstrijd genieten van een echt deugddoende eerste overwinning van het seizoen.

  Na 1u17m44sec was mijn helletocht voorbij, maar door de adrenaline die door mijn lijf gierde was dit afzien vlug vergeten.  Vorige nacht wel niet kunnen slapen door mijn overwinning maar dat nam ik er maar al te graag bij. Groetjes en tot de volgende.

  Résultats de "LA KAINOISE"
  Date 5/6/2010
  Lieu KAIN
  Nombre de km 21.1
  Nombre de participants 355
  Type de course C
  Format PDF
  Place Nom Prenom Catégorie Pos. Cat. Club Temps Moyenne Vitesse Points
  1 Delombaerde Dimitri SE 1 JCSA 01:17:44 00:03:41 16.28 963
  2 Lelong Raphaël SE 2 JCB 01:18:04 00:03:41 16.21 960
  3 Boesmans Shany EH 1 ACLE 01:19:15 00:03:45 15.97 952
  4 Vanlede Ludovic SE 3 JCSA 01:20:13 00:03:48 15.78 945
  5 Phelizon Christophe V1 1 MMM 01:20:54 00:03:50 15.64 940
  6 Billet Grégory SE 4 POPUELLES DREAM TEAM 01:21:13 00:03:50 15.58 938
  7 Mas Bruno V1 2 PIPAIX 01:21:38 00:03:52 15.5 934
  8 Loquet Thomas SE 5 ET CHIEVRES 01:22:05 00:03:53 15.42 931
  9 Obsomer André V2 1 VELAINES 01:23:33 00:03:57 15.15 922
  10 Descamps Marc SE 6 ECLATES PERUWELZ 01:23:42 00:03:58 15.12 920  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  06-06-2010, 20:58 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (6)
  01-06-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's Anvaing  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  01-06-2010, 23:06 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (3)
  PERSOONLIJKE BESTTIJDEN:

  21 km: 1u13min.12 sec.
  15 km: 51 min. 34 sec.
  10 km: 32 min 42 sec.

  Archief per maand
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 06-2007
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!