Het dagboek van een loper
Foto
Mijn favorieten
 • Joost Dewaele
 • Ludovic Vanlede
 • Hans Detavernier
 • Loopcriterium wallonië (Acrho)
 • Dieter Van Lierde
 • Johan Descheemacker
 • Steven Hocedez
 • Lieven Demeestere
 • Bart Verkaemer
 • Natalie Tijtgat
 • Bjorn Desmet
 • Fabrice Laga
 • Carlos Timperman
 • Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  25-04-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La ronde du pays vert - Ath (11,7km)
  Zaterdagnamiddag nog eens met goeie vriend Chris Van Haute richting Ath getrokken voor een wedstrijdje van het Achro-criterium. Voor het algemene klassement was dit geen belangrijke wedstrijd dus konden we ons een off-dagje veroorloven. Ondanks de eerste warmte wou ik wel proberen volluit te gaan, maar had er bij voorbaat geen goed oog in.

  Aangezien ik reeds deze wedstrijd al meerdere malen gelopen had wist ik dat het parcours best wel lastig was. Het waren vooral die lange vervelende stukken tussen veld en akker die het vooral mentaal lastig maakten. Kwam er nog eens bij dat het eigenlijk voor geen meter plat was. Normaalgezien vonden de inschrijvingen plaats in een school waar er de jaarlijkse opendeurdag plaats vond. De voorbije jaren hebben we telkens kunnen genieten van menig vrouwelijk schoon die er aanwezig was.

  Maar wat viel dit tegen deze zaterdagmiddag. Toen we aankwamen zat ik wat verbauwereerd rond mij te kijken. Bleek dat er dit jaar van een opendeurdag geen sprake was en dus ook geen vrouwelijk schoon. De eerste kleine ontgoocheling was een feit. Nadien een 4-tal km wat gaan opwarmen met Vanlede wat niet echt van harte ging. Niet dat de persoon in kwestie een klootzak is ofzo, maar de beentjes voelden best wat loom aan. Ik probeerde mezelf nog wat op te peppen om toch vandaag nog wat te kunnen forceren.

  Om 15u stipt knalde het startschot voor een wedstrijdje over 11,7 km. Bij aanvang besloot ik toch maar om de kopgroep te volgen. Moest ik toch een goeie dag hebben, dan was ik toch tenminste mee. Samen met Vanlede, Descamps en nog 3 andere atleten die ik niet kende vormden we een kopgroepje. Ik bleef hen volgen tot km 3. Nadien begonnen we aan een ellendig lang stuk rechtdoor en vals plat omhoog. Toen dit in mijn hoofd begon te spelen liet ik meteen mijn kompanen gaan en besloot ik zonder forceren mijn wedstrijd uit te lopen. Had echt geen zin meer om mij nog 8 km de pleuris uit het lijf te lopen voor "den bok zin kloten".

  Naarmate de wedstrijd vorderde werd ik nog bijgehaald door menige lopers waardoor ik rond km 9 rond een 14de positie liep. Het kon me eigenlijk ook geen fluit schelen want ik had het te warm en mijn mentale dipje kende een hoogtepunt. Gelukkig wist ik dat de laatste 2 km in dalende lijn waren en met de zon in mijn rug kon ik terug een hoger tempo gaan lopen. Die laatstse 2 km gingen zelfs meer naar behoren want ik haalde terug 5 man in waardoor ik toch nog als 9de over de meet liep. Opdracht volbracht was het enige zinnige dat ik kon zeggen na aankomst. Deze morgen ben ik dan richting Grijsloke getrokken. Daar goed getraind met Carlo Verleyen en af en toe eens de gaskraan opengezet. Dit verliep probleemloos dus meteen het bewijs dat de voorbije "slechte" wedstrijd vooral te wijten was aan het mentale aspect.

  Volgende week zou ik in Desselgem lopen maar aangezien mijn vrouw nu wel hoogzwanger is, kan ik dit niet met zekerheid zeggen. Volgend weekend moet ik misschien presteren in de kraamafdeling om vrouwlief zo goed mogelijk bij te staan.

  U hoort er nog wel van. Groetjes.

  Résultats de "LA RONDE DU PAYS VERT"
  Date 24/4/2010
  Lieu ATH
  Nombre de km 11.6
  Nombre de participants 420
  Type de course P
  Format PDF
  Place Nom Prenom Catégorie Pos. Cat. Club Temps Moyenne Vitesse Points
  1 Dupont Valérian EH 1 ADDM OGY 00:40:32 00:03:29 17.17 910
  2 Vanlede Ludovic SE 1 JCSA 00:41:43 00:03:35 16.68 895
  3 Descamps Marc SE 2 ECLATES PERUWELZ 00:42:14 00:03:38 16.47 889
  4 Van malleghem Henry SE 3 POPUELLES DREAM TEAM 00:42:34 00:03:40 16.35 884
  5 Lemmens Davy SE 4 SPEED TRI TEAM 00:42:55 00:03:41 16.21 879
  6 Ericx Eddy V1 1 ATHRUNNERS 00:43:30 00:03:45 16 872
  7 Demarbaix Sébastien SE 5 ADDM OGY 00:43:57 00:03:47 15.83 867
  8 Obsomer André V2 1 VELAINES 00:44:16 00:03:48 15.72 863
  9 Delombaerde Dimitri SE 6 JCSA 00:44:35 00:03:50 15.61 859
  10 Goossens Julien SE 7 SPEED TRI TEAM 00:44:37 00:03:50 15.59 857

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  25-04-2010, 22:29 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (3)
  19-04-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's Velaines part II
  Foto's aan de start en rond km 5.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  19-04-2010, 19:15 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (0)
  18-04-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's Velaines
  Eerste foto is genomen na een goeie 15 km waarin ik stilaan aan het breken was. Den tweede is aan de aankomst.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  18-04-2010, 20:10 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (0)
  17-04-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Les 20 km de Velaines (20,7 km) - Velaines
  Eindelijk was het zover. Deze namiddag stond de eerste belangrijke wedstrijd van het Achro-criterium op het programma met de halve marathon van Velaines. Voor mannen die het klassement ambiëren een must om er bij te zijn want op zo'n lange wedstrijd vallen er natuurlijk veel punten te rapen voor dat klassement. Al moest er dan wel goed gepresteerd worden natuurlijk. Vorig jaar werd deze wedstrijd voor mij een complete ramp. Al na een goeie km moest ik al lossen van mijn concurrenten waardoor deze wedstrijd voor mezelf een ware martelgang betekende. Ik eindigde toen in een tijd van een goeie 1u33min.

  Vandaag zag ik het wel zitten om een deftige prestatie neer te zetten. Eind januari had ik niet gedacht dat dit mogelijk zou zijn wegens teveel conditieachterstand maar de steeds groeiende prestaties van de voorbije weken konden alleen maar het beste vermoeden. Over het parcours kan iedereen me gelijk geven die deze wedstrijd reeds meegelopen hebben, dat het niet van de poes is. Alhoewel de afstand "slechts" 20,7 km bedraagt is hij door zijn moeilijkheidsgraad echt wel een volledige halve marathon waardig.

  Het weer was vandaag echt wel lente-achtig te noemen. Een azuurblauwe hemel (door afwezigheid van vliegtuigstrepen) en een strakke zon maakten het lenteplaatje compleet. Concurrenten voor het klassement waren allen aanwezig waaronder Descamps, Demaret, Vanlede, Lelong, Mas, Duvivier de voornaamste waren. Tijdens de opwarmingsronde samen met Ludovic Vanlede hoopten we dat we vandaag de concurrentie ons tanden eens kon laten zien. Vooral aan de mannen Descamps en Demaret die de "uitgesproken" favorieten zijn om het Achro-criterium te winnen dit jaar.

  Met toch wat enige nervositeit begaf ik me omstreeks 15u richting start en stelde me klaar op de eerste rij van het peleton. Voor mij begon het al goed toen iemand mij duidelijk maakte dat ik mijn borstnummer niet had opgespeld. De stommekloot die ik ben, was dit gewoonweg vergeten aan te doen. Dan maar gestart zonder borstnummer met de bedoeling dat ze mij aan de aankomst wel zouden begrijpen. Met nog enkele seconden te gaan was het toch te laat om dat borstnummerke nog te gaan halen vanuit de vestiare en aan te doen.

  Eindelijk konden we van start gaan voor deze lange en toch wel zware beproeving. Na enkele honderden meter was er zich reeds een kopgroepje gevormd met alle favorieten te samen, enkel Duvivier Dany en Bruno Mas ontbraken. Ik voelde me tamelijk goed en besloot bij de aanvangsfase van de wedstrijd de kopgroep op sleeptouw te nemen samen met Demaret. Tijdens een 1ste beklimming rond km 3 besloot Marc Descamps een speldeprikje uit te delen door te gaan versnellen. Dit kon ik niet laten gebeuren en sprong gretig samen met Demaret in zijn wiel. Vanlede en Lelong waagden zich niet aan dit kat en muis spelletje waardoor er een klein kloofje ontstond.

  Nochthans had ik voor de wedstrijd nog gezegd tegen Ludovic dat ik niet ging meegaan met Descamps en Demaret omdat deze mannen in het begin van zo'n lange wedstrijd wel gretig zijn maar dit geen hele tijd konden uitzingen. Door overmoed en doordat ik me wel goed voelde kon ik het natuurlijk weer niet laten. Toch besliste ik om Demaret te laten gaan rond km 6 toen hij weer een versnellling plaatste. Hij liep nu alleen op kop en ik zat in het achtervolgende groepje met Descamps, Lelong en Vanlede die weer de aansluiting konden vinden.

  Rond km 8 was het Vanlede die naar Demaret snelde en de kloof op hem kon dichten. Ikzelf zat nu in het achtervolgende groepje met Descamps en Lelong Raphaël. Ik ondervond dat Descamps stillaan barsten begon te vertonen waardoor ikzelf tevens een versnelling plaatste richting koplopers. Zo vormde zich rond km 9 een kopgroep van 3 man met mezelf, Demaret en Vanlede. In deze situatie veranderde niet veel meer tot rond km 11. Tijdens een zoveelste beklimming was het nu Demaret die het moeilijk kreeg en moest lossen van Vanlede en ikzelf. Wat ikzelf niet voor mogelijk achtte kwam uit. Rond km 12 liepen we met z'n beiden op kop van de wedstrijd.

  Descamps was nu reeds ver teruggeslagen en ook Demaret werd de pineut van zijn ontstuimige eerste kilometers. Enkel Lelong die een 50-tal meter achter ons was bleef kranig standhouden. Jammergenoeg begon ik stilaan zelf te ondervinden dat ik het lastiger begon te krijgen en vooral de stroken bergop. Toch kon ik in het zog van Vanlede blijven tot km 15. En toen gebeurde het...

  Rond die 15de km kwam Lelong terug bij ons aansluiten waardoor het tempo terug de hoogte in vloog. Op dat moment had ik echt de benen niet meer om mee te gaan en moest lossen. Even later zag ik ook dat Vanlede eraf moest en dat ik terug bij hem zou kunnen komen. Een steile helling rond km 17 besliste daar anders over. Het was Vanlede die Lelong terugpakte en hem even later ter plaatse liet. Ikzelf had het echt wel gehad op die laatste helling en wist dat een overwinning er vandaag niet ging inzitten. Achter mij was er de grote leegte dus ik hoefde me in de laatste 2 km niet meer te forceren. Na 1u15min41sec. kwam ik aan als 3de over de meet.

  De grote overwinnaar van de dag was Vanlede Ludovic die alle concurrenten het nakijken gaf en velen verbaasden. Hetzij hem van harte gegund natuurlijk en een welgemeende proficiat is hier op zijn plaats. Toch had ik na afloop een wat ontgoochelend gevoel dat ik die laatste 5 km gefaald heb. Misschien te wijten dat ik me in het begin wat teveel in de luren laten leggen heb door Demaret en Descamps om telkens hun aanvallen te gaan pareren. Hierdoor dat ik er op het laatste wat door zat.

  Niettegenstaand heeft de beste gewonnen en mag ik eigenlijk ook wel tevreden zijn met mijn derde plaats. Hierdoor wordt ik voorlopig leider in het algemeen klassement van het Achro-criterium. Drie maand terug had ik dit niet voor mogelijk gehouden. Ondertussen blijven we verder trainen en hopen dat de topconditie in juni aanwezig zal zijn wanneer "La Kainoise" op het programma staat.

  Aan allen een goed weekeinde gewenst en hieronder de top 15 van de dag.

  Résultats de "LES 20 KMS DE VELAINES"
  Date 17/4/2010
  Lieu VELAINES
  Nombre de km 20.7
  Nombre de participants 465
  Type de course C
  Format PDF
  Place Nom Prenom Catégorie Pos. Cat. Club Temps Moyenne Vitesse Points
  1 Vanlede Ludovic SE 1 JCSA 01:14:50 00:03:36 16.59 967
  2 Lelong Raphaël SE 2 JCB 01:15:09 00:03:37 16.52 964
  3 Delombaerde Dimitri SE 3 JCSA 01:15:41 00:03:39 16.41 960
  4 Van malleghem Henry SE 4 POPUELLES DREAM TEAM 01:16:45 00:03:42 16.18 953
  5 Timperman Félix SE 5 AUR 01:16:58 00:03:43 16.13 951
  6 Mas Bruno V1 1 PIPAIX 01:17:02 00:03:43 16.12 950
  7 Demaret Grégory SE 6 SANS 01:17:21 00:03:44 16.05 947
  8 Billet Grégory SE 7 POPUELLES DREAM TEAM 01:17:29 00:03:44 16.02 945
  9 Phelizon Christophe V1 2 MMM 01:17:57 00:03:45 15.93 942
  10 Huyghe Olivier SE 8 TOPPERF 01:17:58 00:03:45 15.92 941
  11 Duvivier Dany V1 3 BAC 01:18:17 00:03:46 15.86 938
  12 Hernould Franky SE 9 BAC 01:18:49 00:03:48 15.75 935
  13 Boesmans Shany EH 1 ACLE 01:18:52 00:03:48 15.74 933
  14 Descamps Marc SE 10 ECLATES PERUWELZ 01:19:13 00:03:49 15.67 931

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  17-04-2010, 23:48 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (6)
  11-04-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La boucle Esplechinoise - Esplechin (9,4 km)
  Eindelijk wat tijd gevonden om mijn blogske te updaten. Door de stilaan nakende komst van mijn tweede dochter moest ik noodgedwongen dit weekeinde nog een volledige slaapkamer monteren. Aangezien er toch wat werk in kruipt was ik eigenlijk mijn wekelijkse verslagje op mijn blog vergeten. Niettegenstaande is de opdracht tijdens dit schrijven volbracht en kan ik jullie mededelen dat er dit weekeinde natuurlijk een wedstrijd gelopen werd van het Achro-criterium.

  Tijdens het paasweekeinde vorige week stond er geen wedstrijd op het programma dus was dit voor mij een uitgesproken kans om wat kilometertjes bij te trainen en dit met het oog op de halve van Velaines die volgende week op het programma staat. Zaterdagmiddag vertrokken we vrij vroeg aangezien het een gloednieuwe wedstrijd van het Achrocriterium was te Esplechin. Deze streek hadden we nog niet aangedaan maar toch kwamen we zonder problemen aan op onze eindbestemming.

  Ik wou vandaag toch wel nog eens de gaskraan openzetten, kwestie om volgende week met vertrouwen aan de start te staan in Velaines. En aan concurrentie was er vandaag totaal geen gebrek. Met mannen als Domina, Rasschaert, Vanlede, Demaret, Clais, Dagrain Michel en nog enkele anderen zou een top 10 plaats vandaag ons doel zijn. Kwam er nog eens bij dat echte kleppers zoals Dewaele Joost, Istace José en Pierre Denays eveneens present waren was ik echt genoodzaakt om uit mijn pijp te komen om effectief ook een top 10 plaats te versieren.

  Na een lange maar deugddoende opwarming samen met Vanlede en Joost Dewaele zag ik het best wel zitten. Ondanks een flinke verkoudheid voelde ik me goed en kon ik dit dus geenszins als excuus inroepen als het een cutwedstrijd zou worden. Over het parcours was er geen enkele discussie. Deze was tamelijk vlak te noemen maar vervelende tegenwind zou vandaag spelbreker van dienst zijn. We wisten dus op voorhand wat ons te wachten stond en even voor klokslag 3 begaf ik me naar de startlijn.

  Meteen na het startschot werd er serieus doorgevlamd. Meneer Dewaele was blijkbaar van plan om meteen al het peleton aan stukken te rijten wat hem eigenlijk aardig lukte. Enig gezelschap die hij moest dulden was op dat moment José Istace. Ikzelf zat eigenlijk in het achtervolgende groepje samen met Rasschaert, Domina, Denays en Lelong Raphael. Ook voor mij was het echt vollen bak want na 3 km passeerde ik het bordje na 9min.40sec. Tussen km 3 en 4 kreeg ik het even moeilijk waardoor ik moest lossen van dit groepje. Gelukkig kon ik aanpikken toen 2 achtervolgers Simon Clam en Deliveyne Aaron me inhaalden.

  Naarmate de wedstrijd vorderde zag ik Joost als een bezetene tekeergaan in de verte. Ondertussen zag ik ook dat het groepje waaruit ik eerst gelost was aan diggelen was geslagen. Samen met mijn beide kompanen poogden we nog om er enkelen op te rapen. Ik wist dat het tussen plaats 6 en 10 secondenwerk zou zijn want veel scheelde het allemaal niet zo veel. (Buiten die eerste 3 natuurlijk ). Bij het ingaan van de laatste kilometer versnelde Clam Simon waardoor Aaron Deliveyne moest lossen. Ikzelf kon zonder probleem mijn wagentje aanhangen. Vierhonderd meter voor aankomst begon ik te versnellen waardoor Clam Simon algauw het onderspit moest delven.

  Tevreden en moegestreden eindigde ik als 8ste over de meet in deze toch wel sterk bezette wedstrijd. Eigenlijk was dat meteen de 1ste keer dit seizoen dat er zoveel tegenstand was. Winnaar werd jonge snaak Pierre Denays die, nochthans ijzersterke Joost Dewaele, het nakijken gaf. Na de wedstrijd kregen we tevens ook het jammerlijke nieuws te horen van een oudere man (55 j) die overleden zou zijn aan een hartstilstand rond km 6. Medische hulp mocht echter niet meer baten. Bij deze wil ik mijn deelneming betuigen aan de betrokken familie want stel je maar eens voor moest zoiets bij jezelf gebeuren. Het leven kan bij momenten hard zijn.

  Volgende week staat dus de belangrijke 20,7 km van Velaines op het programma. Voor mannen die meedingen voor een goed klassement meteen de eerste belangrijke afspraak van het jaar. Aangezien den dezen dit jaar nog eens vol voor dit eindklassement wil gaan hoop ik natuurlijk op een goeie prestatie van mijnentwege. Hopelijk bevalt mijn vrouw niet dienen dag.  Hoe dat afloopt leest u volgende week wel. Salut.

  Résultats de "LA BOUCLE ESPLECHINOISE"
  Date 10/4/2010
  Lieu ESPLECHIN
  Nombre de km 9.4
  Nombre de participants 540
  Type de course P
  Format PDF
  Place Nom Prenom Catégorie Pos. Cat. Club Temps Moyenne Vitesse Points
  1 Denays Pierre SE 1 LESDAIN D LA MER 00:30:08 00:03:12 18.71 941
  2 Dewaele Joost SE 2 POPUELLES DREAM TEAM 00:30:27 00:03:14 18.52 935
  3 Istace José V1 1 ATHRUNNERS TEAM 00:30:49 00:03:16 18.3 928
  4 Rasschaert Eddy V1 2 POPUELLES DREAM TEAM 00:31:37 00:03:21 17.83 915
  5 Domina Antonino SE 3 ECLATES PERUWELZ 00:31:53 00:03:23 17.68 910
  6 Lelong Raphaël SE 4 JCB 00:32:07 00:03:25 17.56 905
  7 Boesmans Shany EH 1 ACLE 00:32:10 00:03:25 17.53 904
  8 Delombaerde Dimitri SE 5 JCSA 00:32:13 00:03:25 17.5 902
  9 Clam Simon SE 6 TRIATH 00:32:16 00:03:25 17.47 901
  10 Deliveyne Aaron SE 7 ASSA 00:32:21 00:03:26 17.43 899
  11 Dagrain Michel SE 8 SANS 00:32:46 00:03:29 17.21 892
  12 Vanlede Ludovic SE 9 JCSA 00:32:52 00:03:29 17.16 890
  13 Billet Grégory SE 10 POPUELLES DREAM TEAM 00:33:26 00:03:33 16.86 881
  14 Flamme Kévin SE 11 COACH RUNNING 00:33:32 00:03:34 16.81 879  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  11-04-2010, 21:13 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (6)
  PERSOONLIJKE BESTTIJDEN:

  21 km: 1u13min.12 sec.
  15 km: 51 min. 34 sec.
  10 km: 32 min 42 sec.

  Archief per maand
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 06-2007
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!