Het dagboek van een loper
Foto
Mijn favorieten
 • Joost Dewaele
 • Ludovic Vanlede
 • Hans Detavernier
 • Loopcriterium wallonië (Acrho)
 • Dieter Van Lierde
 • Johan Descheemacker
 • Steven Hocedez
 • Lieven Demeestere
 • Bart Verkaemer
 • Natalie Tijtgat
 • Bjorn Desmet
 • Fabrice Laga
 • Carlos Timperman
 • Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  27-06-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kapellerun (Hulste) 10,4 km
  Beste bloglezers, het heeft een tijdje geduurd maar Delombaerde is back. Na een verplichte rustpauze (10 dagen om precies te zijn) wegens een verstuiking aan mijn linkerpoot achtte ik vorige woensdag het moment gekozen om de trainingen te hervatten. Na woensdag een 50-tal minuten gelopen te hebben en donderdag tevens een uurtje in het Beukenhof te hebben gelopen besloot ik in een wilde bui om reeds vrijdagavond een wedstrijdje te bekampen.

  Zonder enige vorm van stress trok ik richting Hulste om te zien hoe het met de conditie gesteld was. Dat het formpeil gezakt was, daar was ik al vrij zeker van. Maar hoeveel ik van mijn conditie kwijt was kon ik alleen maar ondervinden tijdens de wedstrijd. Door de ruime keuze aan wedstrijden ging het hier vandaag wel meevallen met de concurrentie.

  Toch waren Detavernier Hans, aartsrivaal Demeestere (zijn verwondering was dus ook groot toen ik daar aankwam in sporttenue ) en Steven Hocedez present. Deze 3 waren reeds mooie waardemeters om te zien hoe het met me zou aflopen. Tijdens de verkenningsronde ondervond ik dat het parcour niet vlak was, zoals we normallieter in Harelbeke gewoon zijn. Er dienden 3 rondes afgelegd te worden van telkens een goeie 3,4 km.

  Om 20u stipt werd het startschot gegeven en weg waren we. Tijdens die eerste ronde ontstond algauw een kopgroep met Meesterke, ikzelf, Hans, meneer Hocedez en Clive Vangheluwe. Die eerste ronde werd serieus doorgevlamd maar toch besloot ik om mee te gaan want ik voelde me nog tamelijk goed. Door dit hoge tempo verscheurde de kopgroep zodat ik plotseling alleen aan de leiding liep samen met Lieven Demeestere. Ik besloot zolang mogelijk zijn spoor te volgen maar wist bij voorbaat dat ik het niet lang ging rekken.

  Blijkbaar waren mijn benen toch verschoten van die snelle eerste ronde want bij het ingaan van de tweede ronde moest ik Lieven Demeestere laten gaan. Daar liep ik dus tijdelijk alleen op een tweede stek maar algauw voelde ik de hete adem van Hans Detavernier en Clive Vangheluwe in mijn nek. Halverwege de tweede ronde werd ik bijgehaald door eerstgenoemden zodat we nu een groepje vormden van 3 man.

  Ikzelf had duidelijk mijn beste pijlen verschoten tijdens die eerste ronde want de beentjes voelden tijdens de laatste ronde echt loodzwaar aan. Toen Hans Detavernier halverwege de derde ronde een versnelling plaatste besloot ik niet mee te gaan en liet onmiddellijk een gat vallen. Aangezien Clive Vangheluwe in mijn rug zat was hij het die de kastanjes uit het vuur moest halen. Door een sterke remonte van Vangheluwe kon hij de bres op Hans dichten. Zij mochten dan ook een robbertje uitvechten wie tweede zou worden. Ikzelf kon nu vrij rustig mijn wedstrijd uitlopen, wat wel nodig was want het bobijntje was echt op.

  Verdiende winnaar van de dag was eindelijk Meesterke (het is hem van harte gegund). Tweede werd Vangheluwe Clive, en als 3de Hans Detavernier die het podium mocht betreden. Ikzelf eindigde als 4de kort gevolgd door Steven Hocedez die 5de werd. Na de wedstrijd nog een toertje gaan loslopen en daarna huiswaarts gekeerd.

  Eigenlijk was ik vrij tevreden over mijn "prestatie". Met 2 dagen training in de benen en dan meteen een wedstrijd gaan lopen daar moet ge echt wel Delombaerde voor heten. Wat ik wel weet is dat de conditie wel degelijk achteruit is gegaan in vergelijk met een goeie 2 weken terug maar dat ik niet van ver hoef terug te keren. De komende weken hoop ik op een stijgende conditie maar ik wil er vooral tijdens de verlofperiode eens stevig invliegen.

  Een correcte uitslag kan ik jullie niet meegeven aangezien ik deze nog niet in mijn bezit heb. Je zult het met enkele sfeerfoto's moeten doen dankzij het prima werkende fotocameraatje van Hans Detavernier. Groetjes en tot schrijfs.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  27-06-2009, 00:00 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (4)
  17-06-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Always look on the bright side of life!

  Vorige zaterdag heb ik tijdens mijn "overwinningsroestrainingske" mijn linkervoet serieus omgeslagen. Ik wist toen meteen dat het niet pluis was. Daags nadien was mijn voet serieus opgezwollen. De beste vergelijking die je hieruit kunt maken is dat met een varkenspoot. Niettegenstaande ben ik de werkweek goed aangevat maar toch was mijn enkel nog vrij pijnlijk te noemen.

  Deze avond mocht ik bij dokter Termote op consultatie en die stelde een scheurtje vast in een pees aan de binnenkant van mijn voet. Het rare van het verhaal is dat 95% van het mensenvolk hun voet naar buiten omslaat bij een verstuiking. Den dezen echter is er in geslaagd om zijnen poot naar binnen toe te verstuiken. 'k Begin stillaan zelf te beseffen dak toch een speciaal manneke ben.

  Gelukkig stelde dr. Termote me gerust dat zoiets vrij vlug geneest en dat ik binnen een goeie week de trainingen stillaan mag hervatten, als alles goed gaat tenminste. Aangezien dokters advies zal ik me daar ook aan houden alhoewel ik het graag anders gezien had. Als alles vlot verloopt zou ik dan 2 weken niet gelopen hebben. Voor mij iets te lang om het huidige formpeil die ik had te behouden.

  Anderzijds is deze gedwongen rustperiode misschien wel een zegen voor het tweede deel van het seizoen. Alhoewel ik menig concurrent nog graag wat tegenstand had geboden komende vrijdag in Hulste zal ik het maar houden op supporteren. Maar don't forget: I'll be back!!!

  Groetjes Delombaerde

   


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  17-06-2009, 21:29 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (4)
  14-06-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17de Ter Gaversloop (11,220km)
  Vrijdagavond stond er weereens een wedstrijdje gepland van het Harelbeeks joggingscriterium. Mijn vorige wedstrijd die ik deelnam van dit joggingscriterium ligt reeds een paar weken achter de rug waarbij mijn prestatie toen erbarmelijk te noemen was. Ik hoopte vandaag op een revanche maar dan moest ik deze keer wel stevig uit mijn pijp komen.

  Met mannen als een Demeestere, Vanneste, Creupelandt, Detavernier, Verschelde, Hocedez.... weet men bij voorbaat dat bij een mindere dag deze concurrenten om uw oren komen gevlogen. Tijdens de opwarming poogde ik enigszins toch wat mijn zenuwen onder controle te houden want stress was duidelijk aanwezig.

  Tijdens mijn verkenningsronde merkte ik dat het parcours niet gemakkelijk te belopen was. Niet dat er hellingen op het programma stonden, maar trottoir op en af, een kiezelstrook en een tempobrekend stuk grasstrook zouden ervoor zorgen dat er geen egaal tempo kon gelopen worden. Niettegenstaande kon ik dit niet als excuus inroepen aangezien ik vorig jaar nog eindwinnaar werd in deze wedstrijd.

  Om 20u werd het startschot gelost en samen met mijn naaste concurrenten waren we vertrokken voor 6 rondjes dol plezier en hard labeur. De eerste ronde werd vooral gedomineerd door Vanneste John die het tempo bepaalde. Samen met Demeestere, Creupelandt, Vermeulen en Verschelde Sam poogden we eerstgenoemde zijn spoor te volgen. Ik voelde me tamelijk goed maar bleef die eerste 2 rondes een ondergeschikte rol spelen.

  Tijdens de 3de ronde waarbij Demeestere het tempo bepaalde maakte hij me plotseling attent dat Vanneste een kloofje moest laten. Dit was voor mij het moment om samen met Demeestere wat aflossingswerk op te knappen met de bedoeling Vanneste achter ons te houden. Dit lukte vrij aardig maar de kloof bedroeg een ruime tijd slechts een 50-tal meter.  Ook de 4de ronde was het serieus gas geven om oude rot in het vak John Vanneste achter ons te houden.

  Uiteindelijk bij het ingaan van de 6de en tevens laatste ronde zag ik dat onze voorsprong plotseling een stuk groter geworden was. Op dat moment wist ik dat het nu tussen mezelf en aartsrivaal Demeestere zou gaan voor de eindoverwinning. Een halve ronde voor aankomst werd de samenwerking verbroken en was het nu elk voor zijn eigen vel.

  Een 500-tal meter voor aankomst besloot Meesterke een cartouchke te verschieten door een versnelling te plaatsen. Voor mij was het toen ook alle hens aan dek maar toch slaagde ik erin om zijn spoor te volgen. Toen hij plotseling wat gas terug nam besloot ik een spelletje blufpoker te spelen door onmiddellijk zelf in de aanval te gaan. Ik slaagde in mijn opzet want plotseling had ik een kloofje van een 10-tal meter op Meesterke. De laatste honderden meter was het dan echt afzien richting aankomst want ik moest blijven gas geven omdat Demeestere zich niet zomaar zonder slag of stoot gewonnen wou geven.

  Uiteindelijk kon ik hem toch nog op afstand houden zodat den dezen hier zijn 2de overwinning van het seizoen op zak kon steken. Superblij natuurlijk want ik heb er verdomme moeten voor afzien. De zak frieten achteraf smaakten des te beter.

  Deze morgen ben ik dan in een overwinningsroes nog een 40-tal minuten gaan loslopen. Alles ging lekker en ik voelde me goed tot plotseling een honderdtal meter voor mijn deur krak..., mijn voet verzwikte. Resultaat: 't was meteen gedaan met lopen!!! Ondertussen heb ik vandaag een ganse dag al mankend rondgewandeld met een opgezwollen enkel. 't Moet verdomme mij weer overkomen. Hopelijk is het morgen reeds een flink stuk verbeterd alhoewel ik het ten sterkste betwijfel. Lopen zal er in ieder geval nog niet inzitten.

  In ieder geval hou ik jullie op de hoogte wat mijn "knoeselke" betreft. Anderzijds geef ik jullie nog de top 10 mee alsook enkele mooie foto's die ik doorgestuurd gekregen heb van aartsrivaal Meesterke en Tavernierke. Vrienden zijn we buiten de wedstrijd maar tijdens is het echt met het mes tussen de tanden! Wat kan sport toch mooi zijn. Groetjes Delombaerde

  17de Ter Gaversloop (11,220 km):

  1ste: Delombaerde Dimitri: 38min.49sec. (17,34 km/u)
  2de: Demeestere Lieven: 38min.52sec. (17,32 km/u)
  3de: Vanneste John: 39min.28sec. (17,05 km/u)
  4de: D'Halluin Yves: 39min.52sec. (16,88 km/u)
  5de: Creupelandt Frederik: 40min.13sec. (16,73 km/u)
  6de: Vermeulen Stijn: 40min.17sec. (16,71 km/u)
  7de: Lefever Jan: 40min.20sec. (16,69 km/u)
  8ste: Detavernier Hans: 40min.45sec. (16,52 km/u)
  9de: Meirlaen Pascal: 41min.14sec. (16,32 km/u)
  10de: Verschelde Sam: 41min.48sec. (16,04 km/u)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
  14-06-2009, 01:37 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (6)
  08-06-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's Ruislede met dank aan Smetse&Tinneke

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  08-06-2009, 19:26 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (2)
  07-06-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Molendorploop Ruislede (9km)

  Zaterdagmiddag heb ik wijselijk "La Kainoise" links laten liggen. Aangezien het Achro-criterium dit jaar niet één van mijn doelstellingen is besloot ik samen met goede vriend Van Haute Chris richting Ruislede te trekken alwaar een 9km wedstrijd op het programma stond. De rit naar Ruislede was geen makkie want met alle wegomleggingen die we hebben ondergaan waren we zelfs letterlijk eventjes de weg kwijt.

  Uiteindelijk toch ruim op tijd aangekomen zodat we zonder problemen aan een flinke opwarming konden beginnen. Alvorens wij om 19u van start zouden gaan was er eerst nog de jogging van 4,5 km die afgelegd werd in 2 rondes. Bjorn Desmet haalde daar een mooie 8ste plaats. Nu zou je denken dat wij 4 rondes zouden moeten lopen op de 9 km maar, begrijpen wie begrijpen kan , het werden er 5.

  Uiteindelijk waren we om 19u klaar om van start te gaan en zo geschiedde. Van bij het begin werd serieus doorgelopen. Algauw ontstond een kopgroep van 4 man. Met Frederik De Vuyst in de rangen en nog 2 andere kleppers (namen ben ik vergeten) wist ik reeds bij voorbaat dat ik mijn doodsvonnis getekend had. Die mannen waren duidelijk van een ander kaliber dan mezelf maar toch poogde ik om zolang mijn wagentje aan te hangen.

  De eerste ronde lukte dit vrij aardig maar halverwege de 2de ronde moest ik er onherroeppelijk af. Ik kreeg het enorm zwaar maar toch wou ik mijn vierde positie veilig stellen. Eventjes poogde Franky Hoste (winnaar 2008) nog om terug bij te komen. Gelukkig had ik in de allerlaatste ronde nog wat jus in de benen over om eerstgenoemde van mij af te houden. Na een 29-tal minuten kwam ik dus als 4de over de eindmeet.

  Nadien vrij tevreden want meer zat er echt niet in. De 3 mannen voor mij waarbij Frederik De Vuyst 3de werd, waren duidelijk een maatje te groot voor den dezen. De geldprijzen werden verdeeld onder de eerste 3 van het klassement dus een 4de plaats was wel een beetje balen natuurlijk. De zak frieten erna smaakte er niet minder om.

  Helaas kan ik jullie voorlopig geen uitslag mededelen aangezien de organisatie er geen uitdeelde. Men beloofde ons zo gauw mogelijk de resultaten op hun website te plaatsen. Anderzijds was de wedstrijd die vandaag gelopen werd absoluut geen 9 km was en de jogging absoluut geen 4,5 km!!! Het blijft toch enorm moeilijk hier in Vlaanderen om toch maar eens een wedstrijd te lopen waarbij de afstand correct is. Met onze technologie de dag van vandaag kan dit toch echt niet moeilijk meer zijn om een afstand correct op te meten. Ik ga hier niet zitten zeiken over enkele tientallen meter maar zaterdag werd op de garmin van Chris Van Haute een afstand van 8,2 km opgemeten i.p.v. de gewenste 9km.

  Iets teveel van het goede dus. Bij deze heb ik mijn frustraties weer eens van me afgegooid. Foto's volgen nog alsook de uitslag. Groetjes en tot één der dees dagen.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  07-06-2009, 22:13 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (1)
  01-06-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jogging de Maubray (10,750 km)
  Deze morgen omstreeks 7u30 opgestaan ('t was weer vroeg verdomme), de sportzak gepakt, vlug nog een pistoleetje gegeten zodat ik stipt om 8u Ignace Bekaert kon ophalen. Onderweg nog goeie vriend Chris Van Haute opgepikt om vervolgens samen de weg richting Maubray te volgen. Tijdens deze rit werd nogal smalend gedaan om mijn slechte prestatie in Harelbeke wat ook mijn bijzitters hun goed recht was natuurlijk.

  Maubray is vooral gekend om zijn prachtige natuur en pittoreske landschappen. Het parcours van de wedstrijd daarentegen was zeker niet te onderschatten. Er moesten vooral lange stukken vals plat belopen worden en met af en toe een stevige brugbeklimming beloofde het toch terug geen makkie te worden. Ook klimatologisch was het vrij warm te noemen. Er werd de laatste week nog een parcourswijziging doorgevoerd wegens omgevallen bomen op een deel van het parcours. De oorzaak is te vinden bij het noodweer die ons vorige maandagnacht teisterde.

  Enfin, enkele ogenblikken voor de start heb ik mijn slechte koers van vorige vrijdag in mijn geheugen gewist om vandaag terug met een nieuwe lei te starten. Om 10u stipt waren we weg. Onmiddellijk volgde zich reeds een kopgroep van een man of 3. Domina Antonino, Descamps Marc en ikzelf voerden reeds de forcing van bij de beginfase van de wedstrijd.

  Rond km 2 hadden we reeds een mooi kloofje op onze achtervolgers. Ik voelde dat de benen deze keer meer jus bevatten dus ik bleef gezwind meegaan. Omstreeks de 3de km achtte Domina het moment om een versnelling te plaatsen. Descamps kon deze snedige aanval niet counteren en ik evenmin. Alhoewel het misschien gelukt zou zijn bleef ik zitten bij Descamps. Ik had vandaag echt geen goesting om nog eens af te gaan als een gieterke. Deze tactiek werpte zijn vruchten af want rond km 4 voelde ik langzaam dat Descamps zijn kaarsje volledig aan het uitbranden was.

  Bij passage van de 5de kilometer liep ik dus moederziel alleen op een mooie 2de plaats. Het wedstrijdverloop nadien kreeg maar een saai verloop want de posities die ingenomen werden bleven behouden tot de aankomst. Behalve Descamps dan die nog enkele plaatsen moest prijsgeven. Aan de aankomst was ik tevreden dat het terug een heel stuk beter was dan mijn vorige wedstrijd. Dat de snelheden niet hoog te noemen waren was vooral te wijten aan het "légèrement vallonée-achtig parcours" alsook de warmte.

  Waar ik volgende week loop weet ik nog niet maar het zal vast en zeker niet "La Kainoise" zijn. (Bij deze Ludo weet het nu ook) Sinds de omloop van Kluisbergen heb ik met halve marathons een beetje een voldaan gevoel gekregen. We zien wel wat het wordt.

  Hieronder de top 10 van vandaag. Groetjes en aan allen een fijne werkweek gewenst.

  Résultats de "JOGGING DE MAUBRAY"
  Date 1/6/2009
  Lieu MAUBRAY
  Nombre de km 10.75
  Nombre de participants 380
  Type de course P
  Format PDF
  Place Nom Prenom Catégorie Pos. Cat. Club Temps Moyenne Vitesse Points
  1 Domina Antonino SE 1 ECLATES PERUWELZ 00:38:01 00:03:32 16.96 899
  2 Delombaerde Dimitri SE 2 JCSA 00:38:46 00:03:36 16.63 889
  3 Flamme Kevin SE 3 POPUELLES DREAM TEAM 00:39:40 00:03:41 16.26 877
  4 Colle Dieter SE 4 VACBL 00:39:49 00:03:42 16.19 875
  5 Wauquiez Xavier SE 5 BAC 00:40:03 00:03:43 16.1 871
  6 Manchel Serge V1 1 VELAINES 00:40:24 00:03:45 15.96 866
  7 Descamps Marc SE 6 PRFM 00:41:24 00:03:51 15.57 854
  8 Scohiez Bernard V1 2 PIPAIX 00:41:26 00:03:51 15.56 853
  9 Van malleghem Henry SE 7 POPUELLES DREAM TEAM 00:41:31 00:03:51 15.53 851
  10 Choteau Ludovic EH 1 RUSTA 00:41:35 00:03:52 15.51 849

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  01-06-2009, 21:18 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (2)
  PERSOONLIJKE BESTTIJDEN:

  21 km: 1u13min.12 sec.
  15 km: 51 min. 34 sec.
  10 km: 32 min 42 sec.

  Archief per maand
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 06-2007
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!