Het dagboek van een loper
Foto
Mijn favorieten
 • Joost Dewaele
 • Ludovic Vanlede
 • Hans Detavernier
 • Loopcriterium wallonië (Acrho)
 • Dieter Van Lierde
 • Johan Descheemacker
 • Steven Hocedez
 • Lieven Demeestere
 • Bart Verkaemer
 • Natalie Tijtgat
 • Bjorn Desmet
 • Fabrice Laga
 • Carlos Timperman
 • Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  31-05-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klein intermezzo
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Na deze voormiddag de zondagskrant opengeslagen te hebben eindigde ik dus vorige vrijdag als 12de in een tijd van 41min.46sec. Hiernaast nog een foto (met dank aan fam. Detavernier) tijdens de eerste ronde toen ik nog met de grote jongens mee was. Helaas was mijn liedje vlug uitgezongen. Groetjes en nu ga ik maffen want morgenvoormiddag wil ik toch enigszins beter voor de dag komen.
  slaapwel!
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  31-05-2009, 23:45 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (0)
  30-05-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinksenjogging Eiland (11,280 km) Harelbeke
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Gisterenavond stond er de sinksenjogging in Harelbeke op het programma. En om de spanning van mijn verslag nu eens naar de kloten te helpen kan ik jullie reeds meedelen dat ik beter thuis gebleven was. Mijn voorgevoel klopte als een bus deze keer. Reeds de voorbije week heb ik een echte kutweek achter de rug wat looptrainingen betreft.

  Blijkbaar hebben de zware inspanningen vorige week in Kluisbergen me niet echt deugd gedaan. Het begon al maandag tijdens de training in Waregem. Ik kon gewoonweg mijn trainingsmakkers niet volgen. De dag nadien was het ook niet veel soeps. Woensdag poogde ik enkele rondjes mee te lopen met Bekaert maar de goesting was gauw over. Gelukkig kwamen Sylvie Verthé en Hans Omeye ons vergezellen zodat het tempo enigszins gedrukt werd om een woordje te zeveren tegen elkaar.

  Donderdag was een rustdag aangezien vrijdagavond de wedstrijd in Harelbeke op het programma stond. Nochthans dacht ik even tijdens de opwarming met Demeestere en co dat de beentjes herstellende waren. Zelfs de enkele versnellingen voor de start werden gemakkelijk uit de benen geschud. De ontnuchtering volgde gauw na het startschot.

  De eerste ronde poogde ik nog mee te gaan met de kopgroep waar ik vergezeld was van John Vanneste, Lieven Demeestere en Hassan. Jammergenoeg ondervond ik toen al dat ik van mijn rechtstreekse concurrenten serieus op mijn bakkes ging krijgen. En zo geschiedde bij aanvang van de tweede ronde dat ik er onherroeppelijk af moest.

  Tijdens die tweede ronde kon eveneens mijn calvarietochtje beginnen. Aangezien ik reeds enige ervaring heb met zulke calvarietochtjes (remember de halve van Velaines ), kon ik mijn wedstrijd op zijn "Delombaerdes" afwerken. Na de wedstrijd mij vlug gaan douchen en nadien nog ene gedronken met Meesterke en Hans (beiden voor mij). Als de noorderzon ben ik nadien stilletjes verdwenen richting huiswaarts alwaar mijn fiere dochter haar opwachting maakte met de vraag of papa een prijs gewonnen had. Helaas moest ik deze keer mijn lieftallige schat ontgoochelen. Wel beloofde ik haar plechtig dat ik volgende keer beter zou doen.

  De uitslag volgt later aangezien ik dus niet gebleven ben. Op dit eigenste moment weet ik zelfs niet op welke plaats ik geëindigd ben. Hopelijk kunnen mijn lopende concurrenten en/of bloglezers me uit het ongewisse helpen. Groetjes en tot gauw want normaalgezien ga ik me maandagvoormiddag nog eens wagen aan een Achro-wedstrijdje. Hoe het daar zal aflopen leest u maandagavond wel. Salut.

  PS: Links boven een fotootje van mijn dochter. Hierin herken ik volledig mezelf. Slapen waar je kunt, zelfs wanneer je op schoolreis gaat.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  30-05-2009, 00:00 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (5)
  24-05-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ziehier de eerste foto's van "Prestatieloop Kluisbergen" (Merci Smetse)  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  24-05-2009, 21:36 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (1)
  23-05-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prestatieloop Kluisbergen (20,7 km)
  Vandaag was het zover. Deze middag stond met de 20 km van Kluisbergen een loodzware wedstrijd op het programma. Vorige edities waren best wel te pruimen omdat de eerste 15 km relatief vlak waren. Dit jaar werd het parcours volledig veranderd en moesten we 2 rondes afleggen van 10 km met een doortocht dwars door de sporthal van het recreatieoord "de Kluisbos". De eerste 4 km van zo'n ronde waren relatief de gemakkelijkste. Maar nadien kwam er een moordende klim van een goeie 2 km. Na de klim volgde nog een 4-tal kilometer tanden bijten op een heuvelachtig slecht stuk grindweg die zich kronkelend een weg doorheen de Kluisbos baande. Eén enkele ronde was behoorlijk pittig, maar 2 rondes na elkaar was zelfs voor een getrainde atleet beestig zwaar te noemen.

  Met een bang hartje vertrok ik deze middag richting Kluisbergen. Met mijn beperkte klimcappaciteiten zag ik er toch wel wat tegenop. Blijkbaar moet toch een masochist in mij verscholen zitten want ik wou toch echt wel graag deelnemen. Mijn roots liggen namelijk in Kluisbergen en ik wou toch wel tamelijk goed presteren. Wie reeds van bij het ochtendgloren goed presteerde was een stralende zon waardoor het deze namiddag toch tamelijk warm was.

  Bij aankomst kwam ik algauw bergeitje Ludovic Vanlede tegen. Na wat wederzijds gekwebbel viel ons op dat de grote kleppers blijkbaar vlakkere oorden opgezocht hadden. Misschien was vandaag wel de kans om een podiumplaats te bemachtigen. We spraken samen af dat we wel gingen zien waar het schip zou strandden maar dat we zeer behouden zouden starten. Vandaag speelden snelheid en scherpe tijden echt geen hoofdrol in dit huzarenstuk.

  Van enige opwarming was er voor de wedstrijd niet veel sprake. Ik wou mij vooral sparen om toch maar enigszins een goeie prestatie neer te zetten. Omstreeks 15u werd het startschot gegeven en samen met een goeie 200 andere atleten begonnen we aan een ware helletocht.
  De eerste kilometer was meteen een pittige daling maar toch bleef ik met de rem op aan mijn afdaling alsook Ludo. Ondertussen waren enkele jongeren reeds voor ons uitgelopen maar die mochten we met een gerust hart laten gaan want hun liedje werd vlug uitgezongen.

  De wedstrijd kreeg eigenlijk zijn vaste vorm wanneer we met een kopgroep van een 4-tal man aan de voet van de beklimming waren aangekomen. Tijdens die beklimming glipte Vanlede stilletjes er vanonder. Ik volgde in het spoor van Wim Mory. Toen we uiteindelijk boven waren had Vanlede een goeie 50 meter op het duo waar ik deel van uitmaakte.

  Ik wou me echt nog niet forceren dus besloot ik wijselijk het spoor van mijn kompaan Mory te volgen. Tijdens de passage van de Kluisbos hebben we toch wel wat terrein op den Ludo verloren, die gezwind op zijn elan doorging.  Op het einde van de eerste ronde was er dan een zeer steile afdaling. Toen ik die afdaling neervlamde zag ik plotseling dat mijn metgezel meteen een kloof moest laten. Ik liep dus bij het ingaan van die 2de ronde alleen tweede. Er was wel eventjes paniek toen ik tijdens de bevoorrading een beker aquaruis over mijnen bek goot. Mijn ogen waren doordrenkt met aquarius waardoor ze hevig prikten. Gellukkig stond mijn grootvader even verder op, om mij te voorzien van enig water waardoor ik alles netjes kon afspoelen.

  Ondertussen zaten we nu vollop in de tweede ronde en werd de wedstrijd vervormd door een echte "man tegen man-race". Ik voelde me tamelijk goed en probeerde de sprong naar Vanlede te wagen. Ondertussen achter mij was het Wim Mory die mij in het vizier had. Ikzelf zag me wel dichter komen op Vanlede maar veel te traag. Mijn plan was om weer aansluiting te maken alvorens we voor de 2de maal die smerige klim moesten ondergaan. Dit plannetje viel echter in duigen aangezien Vanlede toch sterk stand bleef houden.

  Tijdens die klim ondervond ikzelf dat ik door mijn beste krachten heen zat. Eventjes consternatie toen ik dacht dat mijn benen volledig in kramp gingen schieten maar gelukkig bleven die uit. Eindelijk boven zag ik dat Vanlede terug uitgelopen was en dat hij op weg was naar een verdiende overwinning. Ikzelf wou mijn 2de plaats veiligstellen maar jammergenoeg kwam Mory rond km 18 weer aansluiten. Na meerdere demarrages van laatstgenoemde begon ik langzaam maar zeker te kraken. Na zijn 5de versnelling moest ik dan ook onherroepelijk lossen. Ik poogde om hem de laatste kilometer tijdens die pittige afdaling nog te kunnen bijhalen maar dat was verkeerd gedacht. Een ontketende Mory liep op het einde nog zo snel dat hij slechts op een 17-tal seconden eindigde na Vanlede.

  Na 1u21min.00sec. liep ik als 3de over de eindstreep. Mijn oprechte felicitaties aan Ludovic die vandaag een terechte winnaar was. Volgende wedstrijden kan je hem bewonderen in de bolletjestrui. . Ikzelf was ook wel happy met de geleverde prestatie. Om op zo'n parcours waardig geklopt te worden door den Ludo is echt geen schande. Voor een 3de plaats zou ik bij aanvang van de wedstrijd direct getekend hebben. Hopelijk blijft deze wedstrijd niet te lang in de kleren hangen zodat ik aanstaande vrijdag in Harelbeke, op een vlak parcours, weer op niveau kan presteren.

  Foto's over deze wedstrijd zullen de eerstvolgende dagen wel volgen. Groetjes en tot de volgende.

  TOP 10 PRESTATIELOOP KLUISBERGEN 20,7 KM:

  1) Vanlede Ludovic 1u20min.17sec.
  2) Mory Wim 1u20min.34sec.
  3) Delombaerde Dimitri 1u21min.00sec.
  4) Degrieck Ivan 1u22min.08sec.
  5) Moremans Patrick 1u23min.12sec.
  6) Obsomer André 1u24min.13sec.
  7) Uyterhaegen Toon 1u24min.28sec.
  8) Leers Eric 1u25min.06sec.
  9) Gevaert Nicolas 1u26min.07sec.
  10) Goedertier Olivier 1u26min.40sec.  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  23-05-2009, 23:26 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (7)
  21-05-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jogging du foyer (9,8 km) Roucourt

  Gisteren na het werk vlug de sportzak gepakt om vervolgens omstreeks 17u45min. vaderlief op te pikken. De heenreis verliep probleemloos zodat we eigenlijk ruimschoots op tijd waren voor de wedstrijd. We waren van plan om deftig op te warmen. Na onze loopplunje aangetrokken te hebben en de sanitaire voorzieningen een bezoekje hadden gebracht waren we klaar om de eerste kilometers van het parcours te gaan verkennen. Bij passage van het eerste kilometerpaaltje vervolgden we onze weg, maar toen ging het mis...

  Blijkbaar hadden we toch een verkeerd straatje ingelopen zodat we totaal de verkeerde richting uitliepen. Op een bepaald moment kwamen we ergens in een bos terecht. Algauw bleek duidelijk dat we verdwaald waren gelopen in dit boeregat. Gelukkig konden we ons vlug oriënteren op het kerkje van Roucourt waar tevens de startplaats lag. Terug in de kleedkamers beseften we eigenlijk dat er reeds een goeie 6 à 7 km op de teller stond. Van een pittige opwarming gesproken.

  Omstreeks 19u45min. werd er normallieter gestart maar door één of andere reden werd het 20u alvorens het peleton zich op gang trok. Zo maar liefst 605 deelnemers probeerden ieder voor zich het beste van zichzelf te geven. Ook ik wou vandaag goed lopen dus liep ik tijdens het begin van de wedstrijd reeds attent vooraan. Demaret Grégory had vandaag een vliegende start in de benen want hij liep reeds een 50-tal meter voor ons uit. Na een goeie 2 km liep Demaret dus aan de leiding gevolg door een select groepje met mezelf, Domina en Denays op achtervolgen aangewezen.

  Normaal zijn mijn 2 bondgenoten betere lopers dan ik, maar ik wou toch zolang mogelijk hun spoor volgen. Het eerste deel van de wedstrijd lukte dit ook vrij aardig. Jammergenoeg tussen km 6 en 7 plaatste Domina een versnelling om het kloofje op toch wel een zeer sterke Demaret te dichten. Ikzelf moest onherroeppelijk lossen zodat ik nu alleen in een 4de positie liep. Aangezien de kloof op eerste achtervolger Ludo tamelijk groot te noemen was kon ik vrij gerust mijn wedstrijd uitlopen. Alhoewel ik die laatste kilometer toch nog afgezien heb.

  Achteraf kon ik vrij tevreden terugblikken over mijn wedstrijd. Ik wist bij voorbaat dat ik een mindere tijd ging lopen als vorig jaar, want toen moet ik blijkbaar een superdag in de benen gehad hebben. Komende zaterdag staat dan de 20 km van Kluisbergen op het programma. Het beloofd een ware slijtageslag te worden want het wordt een zeer zware opdracht. Het is zo'n wedstrijd die toch meerdere dagen in de kleren blijft hangen en dit jaar zal dit zeker zo zijn vanwege de parcourswijziging.

  Hieronder volgt nog de top 10 van gisteren. Groetjes en tot de volgende.

  1  Denays Pierre: 32.37min. (18,02 km/u)
  2  Domina Antonino: 33.10min. (17,72 km/u)
  3  Demaret Grégory: 33.26min. (17,58 km/u)
  4  Delombaerde Dimitri: 33.57min. (17,32 km/u)
  5  Vanlede Ludovic: 34.25min. (17,08 km/u)
  6  Mas Bruno: 34.31min. (17,03 km/u)
  7  Descamps Marc: 35.18min. (16,65 km/u)
  8  Wauquiez Xavier: 35.20min. (16.64 km/u)
  9  Manchel Serge: 35.27min. (16.58km/u)
  10 Daye Stéphane-César: 35.44min. (16.45km/u)

   


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  21-05-2009, 21:45 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (1)
  18-05-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een onderhoudend bericht
  Aangezien ik het voorbije weekend geen wedstrijd gelopen heb is er dus ook geen verslag geplaatst op mijnen blog. Ik wilde jullie dit toch mededelen om mijn fans van het eerste uur niet te doen pannikeren.
  Het pittige wedstrijdje vorige zaterdag van het Achro-criterium heb ik wijselijk links laten liggen aangezien ikzelf daar echt niets kon gaan doen. Stijle hellingen, off-road-parcours, slijk, stenen....daar heb ik echt een grondige hekel aan.

  Vorige vrijdag was er de wedstrijd in Torhout waar ik normallieter wel zou meegedaan hebben ware het niet dat ik tickets had van de voorstelling van komiek Alex Agnew in de stadsschouwburg in Ieper. Het optreden was subliem te noemen. Voor mensen die hem nog niet kennen raad ik jullie eens aan om zijn naam in te typen op "you tube". Alle filmpjes van zijn vorige zaalshows zijn er te vinden.

  Ondertussen ben ik me vollop aan't prepareren voor komende week. Eerst is er de wedstrijd in Roucourt aanstaande woensdag. Daarna volgt de 20 km van omloop Kluisbergen die aanstaande zaterdagmiddag doorgaat. Niet dat het echt mijn ding is (dit jaar wordt loodzwaar) maar aangezien mijn roots in Ruien (deelgemeente Kluisbergen) liggen zie ik mij toch genoodzaakt aan de start te staan.

  Hoe ik het er in komende wedstrijden vanaf breng leest u komende dagen wel.
  Groetjes en tot één der dees dagen.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  18-05-2009, 23:09 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (2)
  09-05-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jogging de la Sainte Union (11,250 km) Kain
  Het was een toffe heenreis richting Kain deze middag. Mijn autootje was volgeladen met volbloed atleten die vanmiddag kennis wilden maken met de pittige flanken van de Mont St.-Aubert. Niemand minder dan Smetse, Pedro Dujardin en Lieven Demeestere zorgden ervoor dat mijn nederig wagentje tjokvol zat.

  Tevens dacht ik nederig bij mezelf over de wedstrijd die ons vandaag te wachten stond. Voorbije edities waren geen hoogvliegers en dat spookte door mijn koppeke. Die smerige bult halfweg koers is tamelijk zwaar te noemen. Het is een moeilijk te belopen strook die bedekt is met slecht aangelegde kasseien waardoor de moeilijkheidsgraad ervan de hoogte ingejaagd wordt. Gelukkig is er nadien een flinke afdaling, of dat dacht ik tenminste...

  Ik kwam een 10-tal minuten voor de start te weten dat men het parcours "lichtjes" gewijzigd had. Bleek dat we na die beruchte kasseistrook doodleuk nog een dessertje voorgeschoteld kregen. En dit fijne nagerecht bestond uit een aardewegje van zowat een goeie kilometer, die kronkelend de hoogte in ging. Van een leuk presentje gesproken.

  Bij de start wist ik dat ik het hard te verduren ging krijgen met berggeiten als een Demeestere en een Vanlede, maar ik was wel van plan mijn vel duur te verkopen. Om 15u werd de start gegeven en weg waren we voor een zware wedstrijd die het tevens extra spannend maakte door de onderlinge concurrentiestrijd. Er werd behoorlijk snel gestart maar toch liep er bij aanvang nog een hoop atleten voor me uit. De eerste 4 km waren zo goed als vlak en poogde het spoor van Pedro Dujardin enigszins te volgen. Blijkbaar had onzen Pedro wat goed te maken vandaag na zijn "mindere" prestatie in Desselgem, want hij liep behoorlijk vlot zodat ik hem moest laten gaan.

  Ondertussen had ik een voorsprong van een 20-tal meter op Lieven Demeestere. Blijkbaar heb ik de vlugge start niet goed verteerd want ik voelde aan de benen dat ze reeds in overdrive gegaan waren, en die klotebeklimming moest nog beginnen. Tijdens de beklimming probeerde ik enig tempo te ontwikkelen maar dit was blijkbaar te traag.

  Eerst was het Vanlede die me voorbij snelde. Enige tijd later volgde Carlos Timperman en vervolgens Lieven Demeestere die me tijdens de beklimming op de korrel namen. Die mannen zijn één voor één betere klimmers dan ikzelf maar ik poogde toch om de kloof zo klein mogelijk te houden. Op het einde van de kasseistrook had ik een 30-tal meter achterstand op Meesterke. Maar dan volgde nog het nieuwe stukje parcours die moest overbrugd worden.

  Toen was het echt bijten om de kloof op laatstgenoemde mannen zo klein mogelijk te houden maar dat lukte maar deels. Zeer langzaam werd het gat groter en de weg steiler. Maar toch vertikte ik het om me volledig te geven omdat ik wist dat er nadien een flinke afdaling was, en afdalen is nu net mijn "piece of cake".

  Toen we uiteindelijk boven waren was het nu mijn beurt om mijn kaarten op tafel te leggen. Als een halve gek vlamde ik naar beneden en zag dat ik nu vlug naderde op Timperman en Demeestere. Dit gaf me een boost zodoende ik rond km 8 de aansluiting kon vinden bij die twee. Ik besloot onmiddellijk om op mijn zelfde elan door te gaan waardoor Lieven het nu moeilijk kreeg en moest lossen. Een verbazende Carlos Timperman had blijkbaar nog jus in de benen over want hij nam makkellijk de koppositie over.

  Rond km 9 bleven Carlos en ik nu een vrij strak tempo aanhouden zodat Eddy Rasschaert en enigszins Vanlede in het vizier kwamen. Jammergenoeg was dit vandaag iets te hoog gegrepen zodoende ze buiten schot bleven. Met een laatste sprintje in de benen kon ik Carlos nog net van me afhouden zodat ik vandaag vrij tevreden als 7de over de eindmeet aankwam. Opdracht volbracht.

  Eerlijkheidsbehalve moet ik er toch bij vermelden dat ik niet de benen had van vorige week in Bavikhove. Anderzijds zal dit wellicht te wijten zijn aan het zware parcours. Blijkbaar moet het toch een feit zijn dat ik klaarblijkelijk te weinig kracht in mijn benen ontwikkel om zulke zware kost te verteren. Ik denk dat ik het met mijn "brochettestokjes" meer moet hebben van souplesse en tamelijk vlakke parcours.

  Om af te sluiten wil ik de goeie prestatie van ondermeer Pedro Dujardin, Ludovic Vanlede en vooral Carlos Timperman nog eens in de verf zetten. Zij liepen allen voortreffelijk. Ja, en bij die Carlos hebben we nog niet alles gezien. Daar ben ik ten stelligste van overtuigd. Hieronder de uitslag van vandaag alsook enkele mooie foto's die ,babysitter van dienst ,Joost Dewaele voor ons getrokken heeft. Joost dank u wel.

  Slaapwel en tot de volgende,

  Jogging de la Sainte-Union (11,25 km) Kain:

  1ste: José Istace (37min.52sec.)
  2de: Domina Antonino (38min.41sec.)
  3de: Pedro Dujardyn (39min.11sec.)
  4de: Gilmet Julien (39min.38sec.)
  5de: Vanlede Ludo (40min.06sec.)
  6de: Rasschaert Eddy (40min.16sec.)
  7de: Delombaerde Dimitri (40min.30sec.)
  8ste: Timperman Carlos (40min.33sec.)
  9de: Bonnier Vincent (40min.55sec.)
  10de: Demaret Gregory (41min.04sec.)
  11de: Lieven Demeestere (41min.27sec.)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  09-05-2009, 00:00 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (11)
  07-05-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele foto's "Jogging de la Sainte Union" Dank aan mr. Dewaele

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  07-05-2009, 00:00 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (0)
  02-05-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's "run for fun" Bavikhove. Dank aan fam. Tavernier

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  02-05-2009, 23:57 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (3)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Run for fun (10,520 km) Bavikhove

  Vrijdagavond werd het Harelbeeks criterium op gang geschoten met de "run for fun" in Bavikhove. Het was een wedstrijd van een goeie 10,5 km die in 4 rondes moesten afgelegd worden. Ikzelf was bij aanvang van de wedstrijd vooral benieuwd hoe het nu echt met mijn conditie was. Dit kon ik vandaag bewijzen omdat menig concurrentie ook aanwezig was waarbij de 2 voornaamste Demeestere en meneer Dewaele waren.

  Nochthans was er deze week wat twijfel toegeslagen bij mezelf. Vorige maandag na de training in Waregem voelde ik me echt lamlendig. Hoofdpijn en koorts waren het gevolg van blijkbaar een pittige verkoudheid. Gelukkig verbeterde dit vlug naarmate de week vorderde zodat ik vandaag, buiten wat "gefluim" weer de oude was. De motivatie was er in ieder geval om toch wat serieus tegenstand te bieden tegenover mijn reeds genoemde collega's.

  Tijdens de opwarming merkte ik op dat niemand minder dan Geert Goddeeris ook aanwezig was. Voor Joost en mezelf enigszins een domper want winnen zou er vandaag wel niet in zitten. We lieten het echter niet aan ons sportief hartje komen en vervolgden onze weg richting start. Na enkele korte versnellingen uit de benen geschud te hebben waren we omstreeks 20u klaar om de concurrentiestrijd aan te gaan.

  De start was razendsnel. Atleten vlogen me om de oren zodat ik na een paar honderd meter misschien rond de 10de positie liep. Ik panikeerde niet want ook Goddeeris zat vlak voor mij dus wist ik dat ik goed zat. Ondertussen zag ik wel dat meneer Dewaele den boel naar de kloten aan het lopen was zodoende hij plotseling alleen aan de leiding liep. "Verdomme": dacht ik bij mezelf. Ik ondervond dat de benen goed waren dus besloot ik uit de rug van Goddeeris de sprong te wagen richting meneer Dewaele.

  Het was effen volledig de gaskraan openzetten, maar algauw kon ik aansluiting maken met meneer Dewaele. Dit hele gebeuren vond plaats in de 1ste anderhalve kilometer van de wedstrijd. Daar liep ik dan samen met grote man Joost Dewaele, alleen aan de leiding. Na de eerste ronde zagen we toch dat we een mooi kloofje hadden op onze achtervolgers. Joost en ik bleven er dus vol voor gaan om onze achtervolgers terug te slaan. Even poogde Goddeeris nog even om op de achtergrond terug te keren maar door opgave wegens trainingsachterstand, was het duidelijk dat het vandaag tussen Joost en mij zou gaan voor de overwinning.

  Tijdens de wedstrijd verliep de samenwerking tussen Joost en mij picco-bello. De laatste ronde zou wel uitmaken wie aanspraak kon maken op de overwinning. Bij het ingaan van de laatste ronde was de kloof op onze achtervolgers dusdanig groot dat we het tempo even konden laten vieren. Niet dat Joost en ik er nu een rustig tempoloopje op nahielden maar er werd toch reeds wat gespeculeerd aan beide kanten. Goeie vrienden dat zijn we buiten de wedstrijd en ook wel tijdens maar die laatste ronde is toch wel bittere ernst.

  Een overwinning geef je natuurlijk niet cadeau, dus was ik in mezelf reeds bezig waar ik eventueel nog één laatste cartouche te verschieten om Joost te verschalken. Ook hijzelf had natuurlijk zoiets in gedachten. De finish naderde nu vlug en met nog anderhalve kilometer te gaan was de spanning te snijden.

  Toen ikzelf het tempo aan het bepalen was met Joost in mijn zog zag ik plotseling dat Joost enkele meter moest lossen. Niet dat ik versnelde maar Dewaele moest er gewoon af. Door pijnlijke steken aan de milt was Joost immers genoodzaakt het tempo wat te laten zakken. Jammer voor Joost, maar voor mij het ideale moment om alle jus uit de benen te lopen die ik nog overhad. Nog een kleine km te gaan en ik liep zowaar aan de leiding. Wie had dat verdomme gedacht? Ondertussen poogde Joost even terug te keren maar daarvoor was de kloof net ietsje te groot. Vol ongeloof kwam ik als eerste over de streep.

  Ja mannekes, ge moogt het me niet kwalijk nemen maar dat deed godverdomme deugd. Het heeft een tijdje geduurd dit jaar maar eindelijk is mijn eerste overwinning van het seizoen een feit. Deze smaakt natuurlijk beter dan een koerske in de Walen. Na een wisselvallige periode met ups en downs slaag ik er nu toch reeds enkele weken in om een constant niveau aan te houden. Hopelijk houdt dit nu een tijdje aan want 'k heb er lang genoeg op moeten wachten.

  Aan allen nog een fijn weekend gewenst. Ik ga nu mijn mond gaan spoelen, want de zoete smaak van de overwinning zou me in de toekomst welleens een bezoekje aan de tandarts kunnen kosten.

  Hieronder volgt de top 10 van de dag:

  1ste: Delombaerde Dimitri: 35min.40sec. (17,697 km/u)
  2de: Joost Dewaele: 35min.56sec. (17,566 km/u)
  3de: Vannieuwenhuyse Michael: 36min.54sec. (17,106 km/u)

  4de: Debersaques Pascal: 36min.58sec. ( 17,075 km/u)
  5de: Creupelandt Frederik: 37min.00sec. (17,059 km/u)
  6de: Demeestere Lieven: 37min.12sec. (16,968 km/u)
  7de: Detavernier Hans: 37min.15sec. (16,945 km/u)
  8ste: Hocedez Steven: 38min.36sec. (16,352 km/u)
  9de: Callens Wim: 39min.36sec. (15,939 km/u)
  10de: Cossement Steven: 39min.42sec. (15,899 km/u)


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  02-05-2009, 14:42 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (8)
  PERSOONLIJKE BESTTIJDEN:

  21 km: 1u13min.12 sec.
  15 km: 51 min. 34 sec.
  10 km: 32 min 42 sec.

  Archief per maand
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 06-2007
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!