Het dagboek van een loper
Foto
Mijn favorieten
 • Joost Dewaele
 • Ludovic Vanlede
 • Hans Detavernier
 • Loopcriterium wallonië (Acrho)
 • Dieter Van Lierde
 • Johan Descheemacker
 • Steven Hocedez
 • Lieven Demeestere
 • Bart Verkaemer
 • Natalie Tijtgat
 • Bjorn Desmet
 • Fabrice Laga
 • Carlos Timperman
 • Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  25-04-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La Ronde du pays verte (11,7 km) ATH
  Na mijn excellente trainingsweek trok ik deze middag vol vertrouwen richting Ath samen met vaderlief, Smetse en mijn grootouders als trouwe supporters. Ik had er wel niet de makkelijkste wedstrijd uitgekozen want het parcours dat we vandaag tussen de kiezen kregen was behoorlijk pittig. Daags ervoor had ik eens de uitslagen bekeken van voorbijgaande jaren en zag dat de gemiddelde snelheid over deze wedstrijd tamelijk laag te noemen was. Slechts enkelingen slaagden erin om op dit parcours een gemiddelde snelheid boven de 17 km/u te halen.

  Het was reeds 3 jaar geleden dat ik hier nog eens deelnam. Ik werd toen 7de en haalde toen een snelheid van 15,5 km/u. We wisten bij voorbaat dus waar we vandaag weer aan zouden beginnen. Bovendien speelde de wind vandaag een serieuze hoofdrol. Die kregen we de eerste 6 km pal in ons gezicht gesmeten.

  Niettegenstaande was het vertrouwen groot. Ik wist dat de conditie goed was want vorige woensdag liep ik op piste nog een 4*1000 in respectievelijk 3.04 sec., 3.03 sec., 3.05 sec. en de laatste in 3.01 sec. Excuses kon ik vandaag dus zeker niet inlassen. Naast de vertrouwde concurrenten stond er vandaag toch weer schoon volk aan de start.

  Klokslag 15u stipt werd door middel van een toeter het peleton in beweging gezet. De eerste kilometer werd niet zo snel gestart wat uiteraard te begrijpen was. Met die venijnige tegenwind was aanvallen in het begin uit den boze. Iedereen schaarde zich wat achter elkaar om toch zo weinig mogelijk wind te vangen. Bij doortocht van km 2 besloot Vincent Bonnier samen met ploeggenoot Loquet een eerste pattat uit te delen door een snedige versnelling te plaatsen. Hierdoor ontstond een kopgroepje van een 6-tal man, mij inbegrepen natuurlijk.

  Bonnier moest zijn aanval bekopen en werd algauw gelost. Ondertussen ontstond een scheur in de kopgroep. Loquet samen met een imponerende Domina slaagden erin om een kloof te slaan. Samen met Gilmet Julien en een zekere Catoul Emmanuel waren we op achtervolgen aangewezen. Tussen km 3 en 6 volgde dan een ellenlang stuk rechtdoor die dan ook nog eens in stijgende lijn ging. Door de stevige tegenwind was het beuken om toch enigszins vooruit te blijven op onze achtervolgers. Het was vooral Gilmet die het tempo bepaalde. Ondertussen zagen we met lede ogen toe dat Loquet en Domina hun kloof stelselmatig uitbreidden.

  In het tweede deel van de wedstrijd waren de ergste stukken tegen wind gelukkig voorbij. Daarentegen was het een komen en gaan van hellingen. Niet dat het serieuze kapers waren maar toch genoeg om er een loodzware partij van te maken. Zo gebeurde het dat ik rond km 7 moest lossen van Gilmet samen met mijn kompaan Catoul. Dit is enigszins mijn geluk geweest want zo kreeg ik niet echt een dipje en kon ik aanklampen.

  Rond km 9 stond dan de zwaarste helling van de dag op het programma en toen was het echt afzien. Toch kon ik mijn kompaan bijhouden en was een 4de plaats nog steeds mogelijk. Zo bleven we samen tot bij het ingaan van de laatste kilometer. Tijdens het nemen van een bocht bleef ikzelf mooi op straat terwijl Catoul van achter mijn rug de bocht volledig afsneed. In feite had ik dit beter ook gedaan want door dit manoeuvre had hij plots een kleine voorsprong op mij. Toen hij dan bovendien nog eens begon te versnellen was de kous af bij mij. Moegestreden eindigde ik verdienstelijk 5de in een tijd van 40min.56 sec.

  Vrij tevreden kon ik terugblikken op een goeie wedstrijd van mijnentwege. Met deze tijd zou ik vorige jaren op deze wedstrijd gemakkelijk een podiumplaats behaald hebben maar ja, het stijgende niveau is geen fabeltje meer maar harde realiteit.

  Volgende week ben ik van plan deel te nemen in Bavikhove. Normallieter moet mijn gemiddelde snelheid dan een stuk hoger liggen. Het is ook wel een parcour die me meer bevalt dan hetgene we vandaag voorgeschoteld gkregen hebben. Foto's volgen snel en hieronder nog eens de uitslag van vandaag. Bij leven en welzijn: salut.

  La Ronde du pays verte (11,7 km):
  1 Thomas Loquet 39.12 min. 17,755 km/u
  2 Domina Antonino 39.42 min. 17,533 km/u
  3 Gilmet Julien 40.13 min. 17,300 km/u
  4 Catoul Emmanuel 40.48 min. 17,051 km/u
  5 Delombaerde Dimitri 40.56 min. 17,000 km/u
  6 Fumière Maxence 42.00 min. 16,570 km/u
  7 Vanlede Ludovic 42.04 min. 16,540 km/u
  8 Thomas Michael 42.25 min. 16,400 km/u
  9 Bonnier Vincent 42.44 min. 16,280 km/u
  10 Cannoot Cédric 42.51 min. 16, 240 km/u
  14 Desmet Bjorn 43.28 min. 16.010 km/u


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
  25-04-2009, 23:22 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (6)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog een actiefotootje vanuit Estaimpuis
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
  25-04-2009, 21:15 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (1)
  18-04-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 km van Estaimpuis
  Vandaag in mijn eentje richting Estaimpuis getrokken aangezien er geen Achro-wedstrijd op het programma stond. Vandaag kregen we 10 km voorgeschoteld en aangezien er het mijn eerste deelname was wist ik niet welk parcour we voor de kiezen zouden krijgen. In tegenstelling tot vorige week was het niet zo warm dus dit konden we al zeker niet als excuus inroepen bij een eventuele slechte prestatie.

  Aangezien ik vorige week een serieuze mentale opdoffer te verwerken kreeg was ik vandaag bij aanvang van de wedstrijd toch niet vol vertrouwen. Ik hoopte natuurlijk goed te doen maar dat is natuurlijk altijd gemakkelijker gezegd dan gedaan. Tijdens het opwarmen met Vanlede, Claude Putman en Carlos voelde ik wel dat de benen tamelijk goed waren.

  Er stonden vandaag 180 ingeschrevenen aan de start en grote concurrentie was op het eerste moment niet te vinden alhoewel? Estaimpuis ligt namelijk een pisstraal verwijderd van Frankrijk dus goeie atleten die we zelf niet kenden konden wel eens aanwezig zijn. Ik wou vandaag vooral een goeie wedstrijd lopen, dus de plaats was eerder bijkomstig.

  Is het het gevoel voor humor in Estaimpuis, ik weet het niet, maar vandaag werd de start gepland om 15u10min. Luttele seconden erna waren we vertrokken met toch wel het mes tussen de tanden op zoek naar revanche. De eerste honderden meter werden door Carlos Timperman op kop gelopen. Samen met Vanlede en een zekere Clam Simon volgden we in zijn zog.

  Dat bleek voor Simon blijkbaar te traag want hij nam de koppositie over en begon het tempo serieus de hoogte in te jagen. Ik besloot hem te volgen en na 1km kwamen we door in excact 3min10sec. Ook bij het ingaan van de 2de km bleef Simon Clam op zijn elan doorgaan en besloot hem zo goedschiks mogelijk te volgen. Km 2 kwamen we door in 6min30sec. Dit bleek echter snel genoeg om een kloof te slaan met Vanlede (mindere dag) en Carlos Timperman. Bij doorkomst van km 3 liepen we dus met z'n tweeën op kop. Kort daarna voelde ik dat mijn kompaan serieus in het rood was gegaan want toen ik overnam moest hij onmiddellijk lossen.

  Adrenaline stroomde nu door mijn lichaam want bij passage van km 4 liep ik moederziel alleen aan de leiding. Ik moest dan wel nog een goeie 6 km alleen lopen maar ik kon mijn tempo lekker hoog houden. Mijn eerste van het seizoen was bijna een feit tot een zwarte atleet genaamd Calombo Willy roet in het eten kwam strooien. Blijkbaar was hij traag gestart, maar kwam nu met rasse schreden dichter en dichter. Aangezien hij 5maanden geleden nog eindwinnaar was in Herseaux wist ik dat mijn kansen op een eerste overwinning slonken.

  Zo gebeurde het dat hij rond km 6 bij me kwam aansluiten. Ik poogde nog even om zijn spoor te volgen maar hij ging ietsje te snel. Rond km 7 liep ik dus in  2de stelling en was ik op achtervolgen aangewezen. Waar onze zwarte vriend blijkbaar geen rekening mee had gehouden was dat ik toch redelijk stand hield zodat het kloofje slechts een 50-tal meter bedroeg. Bij het ingaan van de laatste kilometer zag ik dat hij steeds achter hem keek wat natuurlijk een teken was dat hijzelf stikkapot was. Uiteindelijk hield hij toch nog 10 sec. over aan de aankomst zodat hij dus ook zonder zeveren verdiend winnaar werd. Ikzelf werd 10 sec. later tweede in een tijd van 34min.12sec.

  Afgezien ik niet gewonnen heb, was ik best tevreden over mijn wedstrijd. Ik kon goed mijn zelfde tempo lopen zonder echt diep te moeten gaan. Hierbij hou ik ook het akkefietje van vorige week op een losse flodder. Komende wedstrijden zullen hieruit uitsluitsel brengen.

  Aan iedereen nog een fijn weekeinde en hieronder de top 5 van vandaag:
  Foto's volgen nog.

  10 km van Estaimpuis:

  1ste: Kalombo Willy: 34min02sec. (17,640 km/u)
  2de: Delombaerde Dimitri: 34min12sec. (17,580 km/u)
  3de: Clam Simon: 35min36sec. (16,980 km/u)
  4de: Timperman Carlos: 35min58sec. (16,860 km/u)
  5de: Obsomer André: 36min59sec. (16,400 km/u)

  13de: Putman Claude: 38min50sec. (15,580 km/u)
  14de: Vanlede Ludo: 38min50sec. (15,580 km/u) Blijkbaar zijn weekje ardennen niet goed verteerd.

  PS: Graag zou ik mijn medeleven willen betuigen aan Claerhout Filip en deels Vanlede Ludo met het zware verlies van KV Kortrijk tegen Zulte-Waregem. Ik wens hen dan ook veel sterkte toe en tal van overwinningen volgend jaar in 2de klasse.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
  18-04-2009, 00:00 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (11)
  11-04-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Les 20 km de Velaines
  Om onmiddellijk de spanning van mijn verslag eens naar de kloten te helpen kan ik jullie reeds meegeven dat ik een nieuwe PR gelopen heb op de halve van Velaines!!! Kwestie om eens een verslagje met een andere invalshoek te beginnen. Hieronder kunt u ook daadwerkelijk lezen hoe mijn nieuwe PR (persoonlijk record voor onwetenden ) tot stand kwam.

  Tijdens de voorbije week verliepen de trainingen picco-bello en dus zag ik er al te graag naar uit om vandaag in Velaines eens de puntjes op de i te plaatsen. Omstreeks 14u aangekomen in het landelijke Velaines om toch niet te veel te sukkelen om mijn auto ergens geparkeerd te krijgen. Algauw kwam ik reeds enkele rechtstreekse concurrenten tegen die ik op vriendelijke wijze begroette, want ik zag het wel zitten vandaag.

  Echter, tijdens mijn opwarming samen met Ludo, Joost en Pascal ondervond ik toch dat de eerste voorjaarswarmte enigszins spelbreker zou gaan zijn. Ik liet het echter niet aan mijn hart komen want ik wist dat de form er was en dat enige voorjaarswarmte me niet uit mijn lood kon slaan. Vorige jaren heb ik reeds in ergere omstandigheden gelopen, dus zo'n akkefietje was echter geen excuus.

  Omstreeks 15u begaf ik me samen met nog 450 andere atleten naar de start om er hopelijk een goeie wedstrijd van te maken. Aangezien de betere prestaties van vorige weken stond ik dus ook klaar bij de voorste gelederen om de wedstrijd aan te vatten. De start werd gegeven en weg waren we...

  De eerste kilometer maakten we een plaatselijk rondje zodat supporters, waaronder mijn lieftallig dochtertje, ons nog eens konden aanmoedigen alvorens we uit het zicht verdwenen voor een pittige ronde van zo'n slordige 19 km. Na die eerste kilometer had Istace José samen met Joost Dewaele reeds een kloofje geslagen op een ruime achtervolgende kopgroep waar ik ook bijzat. Het was een omvangrijke kopgroep met alle gekende namen die aanspraak konden maken op een top 5 plaats.

  Na een goeie 2 km begonnen we aan een eerste beklimming. Ik zat lekker ergens verscholen in het midden van het peleton maar begon alsmaar terrein te verliezen zodat ik algauw aan de staart van het peleton bengelde. De benen voelden echt loodzwaar aan tijdens die beklimming al was deze niet echt zwaar te noemen. Mentaal kreeg ik reeds een ferme oplawaai te verwerken want er moesten nog een goeie 18 km gelopen te worden en ik werd reeds zowaar gelost.

  Eventjes poogde ik nog aansluiting te vinden tijdens de afdaling maar die kwam er hoegenaamd niet. Meerdere atleten begonnen me in te halen en dat was het moment dat het veertje volledig brak. Na een 4-tal km was ik reeds geradbraakt en baalde ik als een stekker. Met nog een 17 km te gaan wist ik dat me een waar calvarietochtje te wachten stond, maar ik vertikte het van op te geven, alhoewel ik dat misschien beter had gedaan.

  De kilometers volgen elkaar tergend traag op, en constant werd ik ingehaald door meerdere atleten. Aanpikken zat er echt niet in want halverwege de wedstrijd had ik er echt mijn buik van vol. Atleten die me inhaalden moedigden me nochthans aan om in te pikken, maar ik kon niet en op die eigenste momenten kon me dit ook geen fluit meer schelen.

  Het hoogtepunt van mijn wedstrijd voltrok zich rond km 16. Tijdens de bevoorrading, rond km 14, had ik even gestopt om serieus wat water te drinken en dit beviel me enkele kilometer verder slecht. Ik kreeg ferme buikkrampen en was dus genoodzaakt om mijn behoefte te doen. Ik ben dan vlug een boerderij opgelopen en eerst even aangebeld of ik even gebruik kon maken van wat sanitaire voorzieningen. Aangezien er niemand te bespeuren viel heb ik dan maar richting mesthoop gehold en daar mijn gevoeg gedaan. Hopelijk kan de boer des huizes mijn presentje appreciëren als hij thuis komt.

  Tijdens mijn kleine "noodstop" moet Claude Putman mij gepasseerd zijn. Die schrok zich dus ook een bult dat ik na hem aankwam aan de finish. Ikzelf kwam aan als 95ste met een tijd van 1u33min.44sec., wat dus een nieuwe PR is onder de categorie "slechste halve marathon".
  Deze avond toch even stilgestaan over hoe het vandaag zo kon mislopen. Alles ging goed deze week alsook vorige wedstrijden maar vandaag viel echt alles als een kaartenhuisje ineen. Een slechtere wedstrijd van mezelf kan ik me echt niet meer herinneren. Hopelijk was die "slechte dag" een compensatie voor de rest van dit jaar, want dit wil ik echt niet meer meemaken. Het plezier van lopen zit er met dagen als deze echt niet bij.

  Om af te sluiten wil ik toch nog afronden met een dikke proficiat aan het adres van Joost Dewaele die vandaag schitterend 2de eindigde. Tenminste iemand die het lef heeft om er vol voor te gaan van bij de start, ook al is het een halve marathon. 'k Wou dat ik ook zo mentaal sterk in mijn schoenen stond. Ook een proficiat aan den Ludo die toch ook knap 7de eindigde. Mijnen taktiek om hem vandaag te kloppen heb ik echt niet moeten bovenhalen.

  Resultaten kun je vinden door op deze link te klikken: www.acrho.be

  Aan iedereen nog een fijn paasweekend gewenst. En wat mij betreft: "Volgende week beter???"

  PS: Merci familie Putman voor het lange wachten om toch nog foto's van me te nemen.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  11-04-2009, 00:00 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (10)
  05-04-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Estafetteloop marathon (Roncq)
  Hallo luitjes. Dit weekend heb ik het Achro-criterium even links laten liggen om samen met Joost Dewaele de bende te vervoegen van Johan Santens om deel te nemen aan een estafetteloop in Frankrijk. Nu hebben jullie misschien zoiets van... "Delombaerde gaat het ver gaan zoeken, maar niets is minder waar". Onze eindbestemming bracht ons naar Roncq, een gemeente net over de landsgrens.

  De bedoeling was om met een ploeg van zes atleten de afstand van een marathon te overbruggen, en dit zo snel mogelijk natuurlijk. Bij aanvang vreesden we de tegenstand een beetje want er zouden zogezegd topteams afkomen om zich te kwalificeren voor één of ander kampioenschap. Na enige bijkomende informatie werden die zogezegde kwallificatieproeven een week eerder gehouden ergens anders in het grote Frankrijk. 'k Was enigszins opgelucht alhoewel we met ons team toch serieus wat tegengas konden gegeven hebben.

  De overige namen van ons team waren Joost Dewaele, Steven Hocedez, Pedro Dujardin, Dieter Van De Walle, Frederic Van den Heede en mezelf natuurlijk. De volgorde van lopen stond reeds dagen vastgelegd. Ikzelf zou starten om 5 km te lopen. Nadien volgde Joost die 10 km liep. Vervolgens was het Pedro Dujardin die terug 5 km liep en dan Dieter Van De Walle terug 10 km. Overigens volgde dan nog meneer Hocedez met eveneens 5km en als afsluiter Fredje Raketje die nog eens 7,5 km moest afhaspelen om zo het aantal km te behalen voor een marathon.

  Om 15u stond ik klaar aan de start om ons in een goede positie te plaatsen. Enkele honderden meters na de startlijn had ik samen met een kompaan reeds een serieus gat op de 3de. Ik voelde dat de atleet die bij me liep nogal een vlijtig bazeke was en liet hem dus ook maar wat begaan. We bleven tesamen tot km 3 want ik voelde dat het tempo begon te kelderen. Dan zelf de kop overgenomen en ietsje versneld. Dit volstond reeds om hem van me af te schudden. Zonder echt te forceren kon ik in pool-position de wisselarmband doorgeven aan Joost Dewaele.

  Ik kwam binnen in circa 17min. wat dus niet echt een supertijd was. Dit hoefde natuurlijk niet want we liepen reeds in 1ste positie. Joost breidde onze voorsprong stelselmatig uit zodat bij zijn wissel, Pedro Dujardin confortabel kon vertrekken. Pedro kennende was niet van plan op zijn lauweren te rusten en vlamde zijn kilometers razendsnel af. Zo kwam het dat bij zijn wissel met Dieter de kaarten reeds lang geschud waren.

  Dieter vlamde eveneens zijn 10 km af of zijn leven er van af hing. Door zijn moordende tempo kon de tegenstand enkel toekijken hoe ons bendeke als een stoomtrein naar de eindoverwinning vloog. Nadien volgde nog een sterke meneer Hocedez en een vliegend Fredje Raketje en dan weet je wel hoe laat het is. Na 2u22min. en luttele seconden werden we oververdiend eindwinnaar. De ploeg die 2de eindigde kreeg een dik kwartier aan hun been gesmeerd. Aangezien we geen tijd meer hadden om op de aankomst van de 3de ploeg te wachten hebben we speciaal aan de organisatie moeten vragen of we onze prijs reeds konden meekrijgen.

  Dit was geen probleem voor die mannen. Het werd zelfs hilarisch toen een man van de organisatie zich excuseerde dat we te weinig tegenstand hebben gekregen van zijn landgenoten. Achteraf gezien mocht er inderdaad wat meer concurrentie geweest zijn. In ieder geval heb ik me kostelijk geamuseerd en is dit hopelijk voor herhaling vatbaar.

  Volgende week is het terug uit met de pret want dan staat de halve van Velaines op het programma. Deze morgen dan ook nog vlug een duurloopke gedaan van 1u45min. kwestie om niets aan het toeval over te laten hé.
  Bij leven en welzijn wens ik jullie een fijne werkweek toe.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  05-04-2009, 22:23 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (7)
  PERSOONLIJKE BESTTIJDEN:

  21 km: 1u13min.12 sec.
  15 km: 51 min. 34 sec.
  10 km: 32 min 42 sec.

  Archief per maand
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 06-2007
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!