Het dagboek van een loper
Foto
Mijn favorieten
 • Joost Dewaele
 • Ludovic Vanlede
 • Hans Detavernier
 • Loopcriterium wallonië (Acrho)
 • Dieter Van Lierde
 • Johan Descheemacker
 • Steven Hocedez
 • Lieven Demeestere
 • Bart Verkaemer
 • Natalie Tijtgat
 • Bjorn Desmet
 • Fabrice Laga
 • Carlos Timperman
 • Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  22-12-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstcorrida Deerlijk 15 km
  Eindelijk was het zover. Gisteren was het dus eindelijk in Deerlijk te doen. Dit was een wedstrijd waar ik nog mijn zinnen opgezet had om het jaar hopelijk in schoonheid af te sluiten. Mijn voorbereidingsweek liep niet echt van de poes want met een ferme verkoudheid die me reeds dagen partten speelde was de motivatie om nog te trainen serieus gedaald. Ik voelde wel dat het gisteren stillaan beter was dus excuses voor een eventuele slechte prestatie kon ik niet inroepen.

  Toen ik een uurtje voor de start Deerlijk-city bereikte was ik serieus onder de indruk wat een volkstoeloop die kerstcorrida jaarlijks teweegbrengt. Zowel supporters als atleten waren in vollen getalle aanwezig. Nadien ben ik me een 20-tal minuutjes gaan inlopen + een paar versnellingskes om toch maar zeker te zijn dat ik goed opgewarmd was. Het was mijn bedoeling om goede vriend Joost Dewaele zolang mogelijk te blijven volgen en indien mogelijk hem te kloppen. Al wist ik op voorhand dat dit geen makkie zou zijn maar toch wou ik het voor de laatste wedstrijd van dit jaar nog eens proberen.

  Ik begaf me nadien vlug naar de start want in Deerlijk is het geen sinecure om een goed plaatsje te vinden. Het werd zelfs zo erg dat een oude man mij tegenhield en me doodleuk vertelde dat ik achteraan het peleton moest plaatsnemen. Op dit eigenste moment vond ik dat zo belachelijk dat ik spontaan begon te schaterlachen. Gelukkig met wat goede wil van die desbetreffende man kwam alles in orde en stelde ik me op in de 2de rij juist achter meneer Dewaele.

  Om 15.15u knalde het startschot en algauw begon een peleton van zo'n 1000 atleten in gang te komen. In mijn geval was het bij aanvang van de wedstrijd meteen al vollen bak. Ik besloot de kopgroep maar te volgen en zolang mogelijk bij te blijven. Ik wist dat er een vervelende strook tegen wind was en ik wou absoluut vermijden dat ik daar alleen zou vallen. Zo vormde zich er een kopgroep van 10 atleten waarbij ook de Joost nog bijzat. Het zou alleszins een spannende strijd worden voor de overwinning want de echte kleppers waren niet komen opdagen.

  Hoedanook bij doortocht van de eerste ronde passeerden we rond 16min.10sec. Misschien een leuk tempo voor een 5 km maar voor een 15 km was dit voor mij toch ietsje te snel. Hoedanook de eerste van de kopgroep die moest lossen in de 2de ronde was Steven Broucke. Daarna was het aan mijnen toer om de rol bij de koplopers te lossen. Ergens deed ik dit wel bewust want ik wou niet stikkappot zitten bij het ingaan van die laatste ronde. Op dat moment vond ik het wel spijtig dat ik die mannen moest laten gaan want den Joost was daar toen ook nog bij.

  Maar enkele honderden meter verder zag ik dat meneer Dewaele ook barstjes begon te vertonen en dat hij erook af moest. Toen wist ik dat ik samen met teruggekomen Steven Broucke het kloofje op hem zou dichten. Dit voltrok zich dus ook halverwege de 2de ronde. Toen liepen we respectievelijk tussen positie 8 en 10. Het tempo werd ondertussen goed onderhouden en de laatste ronde zou dus ook uitmaken wie van ons de sterkste was. Halverwege de 3de ronde moet Joost als eerste gezien hebben dat Jochen Neyrinck ook gelost was van de koplopers. Dit was voor hem het teken om het tempo serieus de hoogte in te jagen om de kloof op hem te kunnen dichten.

  Toen was het voor mij ook even tanden bijten om te volgen maar ik slaagde in men opzet. Ondertussen moest Steven Broucke definitief de rol lossen en kwamen Joost en ik terug op Neyrinck. Met ons drie zouden we dus uitmaken wie 7de werd. Maar bij het ingaan van de laatste kilometer hadden meneer Dewaele en Neyrinck mij tamelijk afgemat zodoende ik onherroeppelijk een gaatje moest laten. Jochen had blijkbaar nog wat jus over in de benen want hij werd dusdanig 7de en Joost 8ste. Elf seconden later bolde ik over de eindmeet met een tevreden 9de plaats. Jammergenoeg vond ik mijn tijd niet zo schitterend alhoewel ik vond dat ik beter gepresteerd had dan 2 jaar geleden. Blijkbaar moet die eerste veel te snelle ronde toch zijn tol geeist hebben zeker, wie zal het zeggen.

  Hoedanook was ik toch dik tevreden hoor, en ben blij dat ik mijn jaar in schoonheid kon afsluiten. De volgende weken staat er rust op het programma. Met rust bedoel ik dan wel dat het lopen in die periode mij gestolen kan worden. Halverwege januari beginnen we er dan weer aan.

  Nog een anekdote dat ik wil meegeven is dat we op een bepaald moment chance gehad hebben toen één of anderen ouwen pipo met zijnen mercedes pardoes het parcours op reed. Gelukkig heeft iedereen van ons groepje alles goed kunnen ontwijken want het kon slechter afgelopen zijn. Ook is er die vervelende 3de ronde wanneer er gedubbelden moeten ingehaald worden. Dit is echt geen sinecure. Vraag maar aan Joost Dewaele en Filip Vanwijnsberghe. De kerstcorrida is een prachtige wedstrijd maar ik vraag me toch af of hun succes niet stillaan een ondergang zullen betekenen.

  Enfin, bij deze heb ik het er al uitgesmeten wat ik te vertellen had. Voor ik afsluit wil ik iedereen nog prettige feestdagen toewensen en een vreugdevol 2009. Hopelijk waren mijn geschreven artikels dit jaar een "beetje" het lezen waard. Volgend jaar ga ik op mijn zelfde elan door.

  Groetjes Delombaerde

  PS: volledige uitslag zie link: www.dekimdeerlijk.be
  PS: merci Hans en Joost voor onderstaande foto's


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  22-12-2008, 17:21 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (8)
  13-12-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joggind du Père Noel (9,5 km) Antoing

  Deze morgen toen ik voor de eerste maal mijnen kop even buiten stak wist ik al hoe laat het was. Het was verdomme stervenskoud. Met temperaturen iets onder het vriespunt en een matige zuidoostenwind kon men een gevoelstemperatuur (windchill) noteren van -10°c. Mijn humeur daalde dan ook onder het vriespunt toen ik dit aan den levende lijve constateerde.

  Met Orroir in mijn achterhoofd wist ik dat ik deze namiddag geen potten ging breken in Antoing want daarvoor was het voor mij veel te koud. Ge moet nl. weten dat mijn vetpercentage geen hoge ogen gooit, en dat ik het daardoor steeds moeilijk krijg als ik ijzige koude moet trotseren. Enfin, deze namiddag met de moed der wanhoop toch naar Antoing getrokken om een wedstrijdje mee te pikken. Ik moest vandaag toch in Wallonië zijn want vanavond was er de prijsuitreiking van het Acrho-criterium.

  Vandaag stond er 9,5 km op het programma oftewel 2 rondes van 4,750 meter. Ik was van plan om vandaag toch tamelijk dik gekleed met handschoenen en muts de wedstrijd aan te vatten want ik had geen goesting om weereens als een ijskegel aan te komen. Om 15u werd de start gegeven en samen met nog 169 andere deelnemers spatte de meute uiteen.

  Nog geen 200 meter na de start stond er meteen een potje stevig klimwerk op het programma. Het was een moeilijk beloopbaar stuk want het was een kasseibaan. Algauw ontstond er een kopgroepje van 3 man met mezelf, Vanlede en Descamps. Bougenies Eddy was er toen ook eerst nog bij maar dit heeft echter niet lang geduurd. Ondertussen tijdens die eerste ronde was het vooral Descamps die indruk maakte en telkens korte versnellingen plaatste om ons eraf te krijgen. Wonderwel ging het in die eerste ronde behoorlijk goed en kon ik makkellijk standhouden.

  Dit veranderde echter bij het ingaan van die 2de ronde. Onmiddellijk na de eerste doortocht moest weer diezelfde beklimming gedaan worden en daar kreeg ik het plots ontzettend moeilijk. Ik moest lossen van mijn 2 kompanen. Toen ik boven was moest men onmiddellijk rechts afdraaien met de ijzige wind vol in "the face". Opdat moment had ik er eigenlijk genoeg van en konden ze allemaal mijn kl...(censuur) kussen.
  De rest van de wedstrijd dan maar uitgelopen zonder echt te forceren zodat 2 man mij nog gepasseerd zijn. Ik eindigde vandaag dan ook 5de.

  Onmiddellijk na de wedstrijd ben ik onmiddellijk de vestiares weest opzoeken, mij vlug gewassen en daarna een arsenaal aan warme kledij aangedaan. Dat loslopen kon me vandaag gestolen worden. Mijn motto is: "als je losgelopen bent van je concurrenten tijdens de wedstrijd hoef je niet meer los te lopen na de wedstrijd".

  Enfin, de gedachten zijn vooral op volgende zondag gericht voor de kerstcorrida van Deerlijk. Daar wil ik nog eens het onderste uit het kastje halen. Ik ben me ervan bewust dat de form goed zit en dat het parcours me wel ligt. Hopelijk wordt het niet zo'n koude dag als vandaag want dat kan ik missen als de pest. (Zoals het er nu naar uitziet zou het zelfs tamelijk zacht zijn). Dit wordt tevens mijn laatste wedstrijd van het jaar want na de corrida neem ik een 3-tal weken "intensieve" rust. Halweg januari beginnen we er weer aan.

  Groetjes en hieronder nog de top 5 van vandaag:

  1ste: Marc Descamps: 33min.07sec. (17,21 km/u)

  2de: Ludovic Vanlede: 33min.2?sec.(17,10 km/u)

  3de: Manchel Serge: 33min.54 sec. (16,81 km/u)

  4de: Flamme Kevin: 34min.09sec. (16,69 km/u)

  5de: Delombaerde himself: 34min.22sec. (16,59 km/u)

   


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
  13-12-2008, 23:23 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (3)
  08-12-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's van de kerstloop (Merci Joost, Natalie, Bart)  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  08-12-2008, 20:31 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (0)
  07-12-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstloop Waregem (10 km)

  Vandaag met de moed in de schoenen richting Waregem getrokken om er de "clash" te beslechten tussen alle concurrenten die er een jaarlijkse afspraak van maken om elkaar te bekampen. Daaraan  gekomen had ik al in de smiezen dat een top 20 lopen niet van de poes zou zijn. De eerste 20 atleten ontvingen een geldprijs dus stonden er vele toppers aan de start. In hen moest ik me echter niet druk maken, maar het was vooral de onderlinge concurrentie die me enigszins nerveus maakte.

  Na het débacle van vorige week wist ik dat ik hier vandaag uit een heel ander vaatje zou moeten tappen want voor eigen volk afgaan vind ik persoonlijk niet zo leuk. Tijdens de opwarming met Ludo, Smetse en Joost voelde ik me niet echt in mijn nopjes. Dit beterde enigszins na enkele versnellingen. Omstreeks 15u30werd het startschot gegeven door nog een ander toppertje. Niet minder dan Kim Gevaert maakte haar opwachting om de meute in gang zetten.

  Onmiddellijk na het startsignaal ging het er meteen serieus aan toe. Niet dat ik echt mijn start mistte maarik zag Joost Dewaele reeds een stukje voor mij uitlopen. Samen met Meesterke en de Ludo maakten we serieus tempo om het gat op meneer Dewaele te dichten. Algauw voelde ik dat ik goeie benen had en besloot zelf het gat op Joost te dichten. Na een halve ronde was ik er dan uiteindelijk bij zodat de wedstrijd voor mij nu echt kon beginnen. Samen met Joost vormden we een groepje met Eli Hoet en Verbeke Dominique.

  We onderhielden een stevig tempo zodat niemand op de achtergrond terugkwam. Onderling werd af en toe eens versneld om te zien of de ene of andere zou lossen, maar vandaag waren we zeer aan elkaar gewaagd. Zo'n 500 meter voor aankomst kwam de schifting door een versnelling van Joost. Ik probeerde het gat te dichten maar bleef op enkele meter hangen. Toen was bij mij ook het vet van de soep zodoende ik nog geklopt werd door Eli Hoet. Uiteindelijk kon ik nog Verbeke Dominique van ons groepje achter mij houden. Niettegenstaande was ik zeer tevreden vandaag. Op de 10 km (waarschijnlijk 9780 meter) haalde ik een tijd van 32min.52 sec. Uitgerekend betekent dit aan een snelheid van 18km/u. Knappe prestatie uiteraard maar ik eindigde pas 16de. Zo zie je maar dat de tegenstand vandaag niet van de poes was. Joost eindigde verdiend 5sec. voor mij zodat hij ook uiteraard een happy man was.

  De uitslag kan je bekijken op www.kerstloop-waregem.be. Nog 2 weken en het is de kerstcorrida in Deerlijk. Hopelijk kan ik tot dan de form behouden. We zien wel. Slaapwel.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  07-12-2008, 20:54 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (9)
  PERSOONLIJKE BESTTIJDEN:

  21 km: 1u13min.12 sec.
  15 km: 51 min. 34 sec.
  10 km: 32 min 42 sec.

  Archief per maand
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 06-2007
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!