Het dagboek van een loper
Foto
Mijn favorieten
 • Joost Dewaele
 • Ludovic Vanlede
 • Hans Detavernier
 • Loopcriterium wallonië (Acrho)
 • Dieter Van Lierde
 • Johan Descheemacker
 • Steven Hocedez
 • Lieven Demeestere
 • Bart Verkaemer
 • Natalie Tijtgat
 • Bjorn Desmet
 • Fabrice Laga
 • Carlos Timperman
 • Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  31-08-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dwars door Grijsloke (10 mijl) 30/08/2008

  Hallo sportfanaten. Gisteren was het dus zover. Met Dwars door Grijsloke op het programma speelden de zenuwen reeds vanbij het opstaan mij parten. Voor veel streekgenoten wordt Grijsloke welleens de wedstrijd van het jaar genoemd omdat vele concurrenten aanwezig zijn en de supporters in grote getalle langs het parcour je vooruit schreeuwen. Een slechte prestatie leveren op een dag als vandaag kan iedereen missen als de pest.

  Reeds een 10-tal dagen geleden (zie vorige artikels) had ik reeds in de smiezen dat Dwars door Grijsloke welleens in warme omstandigheden zou kunnen gelopen worden. Mijn amateuristische weersvoorspelling klopte jammergenoeg als een bus. Reeds in de vroege ochtenduurtjes kwam een stralende zon boven de horizon uit om ons vaderlandje nog eens een echte zomerse dag te schenken. In de namiddag kwam de temperatuur uit op ca. +27°c en met een droge zuidoostenwind beloofde de 10 mijl van Grijsloke een echte slijtageslag te worden.

  Omstreeks 13u45 kwam ik op de heuvels van Grijsloke aan omdat om 14u de start werd gegeven over de 7km. Verdiende winnaar werd Caby Dimitri gevolgd door een meer dan verdienstelijke Dieter Vandewalle op een 2de plaats. Garry Vandewalle werd 3de, en een zeer sterk lopende Steven Hocedez legde beslag op de 4de plaats. Proficiat aan allen.

  Rond 15u30 was het aan onzen toer. Aangezien er op de 10 mijl geldprijzen uitgedeeld werden moet ik er waarschijnlijk niet bij vertellen dat er heel wat kleppers aan de start stonden. Een kwartier voor de start ging ik wandelend naar de startlijn omdat ik geen goesting had om wat los te lopen. Blijkbaar vond meneer dit niet nodig, maar vond toch nog de nodige motivatie om enkele versnellingskes te plaatsen alvorens het startschot werd gegeven. En daar stonden we dan aan die verdomde startlijn uitkijkend op één van die verschrikkelijke heuvels die Grijsloke ons te bieden heeft. Ik had mezelf voorgenomen om zeker niet snel te starten want dan had je reeds bij voorbaat je doodsvonnis getekend.

  Uiteindelijk konden we van start gaan, en weg waren we voor de lastigste wedstrijd van het jaar. Onmiddellijk bij het beklimmen van de eerste heuvel voelde ik al dat het tempo van meneer Dewaele, Dujardin en Van Lede voor mij te hoog lag. Nochthans waren die mannen ook niet vlug gestart maar ik kwam totaal niet op gang. Bij aanvang van de beruchte "Pikkelstraat" moest ik echt noodgedwongen lossen van mijn rechtstreekse concurrenten. Ik besloot dan maar bij een volgend groepje te blijven waar Marc Waelkens het tempo bepaalde. Ondertussen moest ik wel toezien hoe Joost Dewaele met zijn metgezellen steeds verder van mij wegliepen.

  Die eerste kleine ronde heb ik echt afgezien als een beest. Toen we voor de 2de maal de Pikkelstraat beklommen moest ik zelfs lossen van het groepje Waelkens zodat ik misschien op dat moment rond de 25ste positie liep. Toen ik bijna boven was op de Pikkelstraat zag ik reeds in de verte meneer Dewaele gezwind  richting de kerk van Grijsloke lopen en toen kwam zelfs de gedachte in mij naar boven om volledig de boel te laten schieten en gewoon op te geven.

  En toen kwam er een kentering! Rond halfweg de eerste grote ronde ondervond ik dat mijn benen beter begonnen te draaien. Was het dan toch van de stress of door mijn opwarming voor de wedstrijd waar ik mijn kloten aan gevaagd heb, je ne sais pas. Wat ik wel weet is naarmate de wedstrijd vorderde ik me beter en beter in mijn vel begon te voelen. Ik begon de ene na de andere in te halen zodat mijn motivatie om nog een en ander recht te zetten een serieuze boost kreeg. Liep ik bij aanvang van de eerste grote ronde nog rond 25ste positie dan liep ik reeds bij het ingaan van de laatste ronde rond plaats 15. Aan de voet van de Pikkelstraat kwam ik dan ook bij Joost Dewaele die blijkbaar zijn beste pijlen verschoten had. Vol goeie moed ben ik die laatste ronde blijven doorgaan om toch nog zo dicht mogelijk te eindigen.

  Toen ik eindelijk aan de laatste rechte lijn kwam richting aankomst zag ik nog een beresterke Van Lede in mijn vizier alsook Pedro Dujardin maar om die mannen nog in te halen kwam ik nog ruimschoots tekort. Na mijn desastreuse start eindigde ik toch nog tevreden op een 12 de stek in een tijd van 1u02min.32sec.

  Achteraf vertelden velen mij dat ik de perfecte koers gelopen had maar mannen die mij beter kennen wisten algauw dat ik in de beginfase van de wedstrijd gene stamp tegen mijn kloten waard was. Dat ik mannen zoals Joost Dewaele en Ludovic Van Lede zover voor mij uit zou laten lopen in het begin van de wedstrijd om zogezegd tactische redenen hebben het mis voor. Ik kon op dat moment gewoonweg niet volgen, zo simpel zijn de regels in de loopsport. Kan je niet volgen, dan wordt je onherroepelijk gelost.

  Gelukkig zijn we er terug van af voor een jaartje want Grijsloke is nu niet bepaald mijn paradepaardje. Maar toch slaag ik er telkens in om jaarlijks terug aan die startlijn te gaan staan wetende op voorhand dat het terug keihard afzien wordt. Blijkbaar moet er toch een sm-er in mij verscholen zijn.   Groetjes en hieronder nog eens de top 15.

  10 mijl Grijsloke:

  1ste: El Hachimi Abdelhadi: 54min.14sec.
  2de: Gemeda Aman: 54min.56sec.
  3de: Vandevelde Stijn: 55min.35sec.
  4de: Brouckaert Dieter: 56min.34sec.
  5de: Colpaert Frederick: 57min.08sec.
  6de: Tesfaye Qonfa: 58min.39sec.
  7de: De Caluwé Cédric: 59min.27sec.
  8ste: Goddéeris Geert: 1u00min.11sec.
  9de: Tedros He bede Tuzu: 1u01min.23sec.
  10de: Vanlede Ludovic: 1u01min.33sec. (Respect, dikke klasse
  11de: Dujardin Pedro: 1u01min.55sec.
  12de: Delombaerde Dimitri: 1u02min.32sec.
  13de: Taelman Lucien: 1u03min.14sec.
  14de: Timperman Carlos: 1u03min.28sec.
  15de: Dewaele Joost: 1u03min.40sec.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (10 Stemmen)
  31-08-2008, 20:59 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (5)
  28-08-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorbeschouwing Dwars door Grijsloke

  Nog 2 nachtjes slapen en dan is het zover. Dan staat immers de klassieker van het jaar op het programma van Dwars door Grijsloke. Voor veel atleten de ultieme wedstrijd om eens mee te maken. Je mag in superform verkeren, maar met zo'n zware omloop is dit echter nooit op voorhand een garrantie voor succes.  Het is een wedstrijd waarbij je 2 mogelijkheden hebt. Ofwel loop je er de pannen van het dak ofwel kom je stikkappot over de meet.

  Het is ook zo'n klassieker waarbij de weersomstandigheden een enorme rol spelen. In feite is het simpel. Hoe warmer het weer, hoe zwaarder de wedstrijd. Ikzelf heb reeds meerdere deelnames op mijn palmares staan en het moet gezegd, het is telkens enorm afzien.

  Het rare ervan is dat je tijdens de wedstrijd kan vloeken bij jezelf met de gedachte dat je nooit meer zal deelnemen maar door zijn aantrekkingskracht sta ik daar toch telkens weer aan die startlijn.
  Voor komende zaterdag staat er stralend warm weer op het programma, en dit schrikt me toch enigszins af. Normaalgezien kan ik redelijk wat warmte hebben maar dan moet ik er wel eerst wat aan gewend zijn.

  Aangezien we deze zomer nog niet veel verwend geweest zijn op dit gebied zou deze plotselinge warmte welleens serieus parten kunnen spelen. Niettegenstaande het voor mij zweten en puffen zal zijn is het voor anderen evenzeer kommer en kwel. (Behalve voor den Pedro Dujardin natuurlijk ). Aan allen nog een fijne vrijdag gewenst, en vergeet niet vroeg in het bedje te kruipen vrijdagavond want 't zal verdomme nodig zijn. Groetjes, Delombaerde.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  28-08-2008, 22:09 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (1)
  23-08-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jogging Saint-Antoine (12,160 km) Doornik

  Vandaag zijn we richting Doornik getrokken om de eerste maal deel te nemen aan de jogging van Saint-Antoine. De vorige jaren was het er niet van gekomen omdat deze wedstrijd steeds op dezelfde dag viel dan Dwars door Grijsloke. Er moesten 2 rondes afgelegd worden van een zestal km. Aangezien ik geen parcourkennis had heb ik deze morgen nog vlug eens gekeken naar de uitslagen van vorige edities. Tijdens het uitpluizen van de resultaten kreeg ik al vlug in de gaten dat het geenszins een snelheidskoerske zou zijn.

  Voor de wedstrijd heb ik nog vlug de eerste km verkend en het moet gezegd, er stond weereens menig klimwerk op het programma. Ik was van plan om de eerste ronde niet het volle pond te geven kwestie om de man met de hamer niet tegen te komen. Omstreeks 15u werd het startschot gegeven waarbij een zekere Dimitri Caby er als een raket vandoor ging. Den Istace ging vandaag mogen zijn tenen uitkuisen om aanspraak te maken op de overwinning.

  Na Caby volgde een groepje met Domina, Istace, Rasschaert en Choteau Alexis. Nadien was ik aan de beurt met Duvivier, Daye en jawel Desmet Bjorn die gezwind de eerste kilometers van de wedstrijd met ons meeliep. Eerlijkgezegd had ik het vrij moeilijk in het begin van de koers en dacht bij mezelf dat dit hier vandaag welleens verkeerd kon uitdraaien. Een slechte prestatie kon ik missen als de pest met het oog op Dwars door Grijsloke. Mijn vertrouwen zou hierdoor welleens een flinke deuk te verwerken krijgen.

  Niettegenstaande begonnen de beentjes naarmate de wedstrijd vorderde toch beter te draaien. Na 3km loste Bjorn Desmet zodat ik met Daye en Duvivier over bleef. Rond 5km zagen we dat Rasschaert en Choteau moesten lossen van het duo Domina-Istace wat bij mij voor een kentering zorgde. Bij aanvang van de 2de ronde nam ik de kop over waardoor Daye het moeilijk kreeg en ik vlug naderde op Choteau. Ik haalde hem dan ook rond km 7 in. Ik besloot eventjes te bekomen van mijn inspanning door in zijn zog te lopen, maar algauw voelde ik dat het te traag ging.

  Dus ging den dezen op achtervolging naar 't paterke (Rasschaert). De laatste 3 km heb ik alles uit de kast gehaald waarbij Duvivier loste en ik stelselmatig naderde op den Eddy. Jammergenoeg had hij toch nog genoeg jus in de benen over om mij van hem af te houden. Ik eindigde dus 5de in een tijd van 43min.05sec. Op zich helemaal geen supertijd maar door de lastigheidsgraad van het parcour was ik toch tevreden. Je moet namelijk weten dat we 4 serieuze hellingen alsook een zeer slecht beloopbare kasseistrook voor de kiezen geschoteld kregen. Kwam er ook nog eens bij dat er veel stukken waren waar we op het trottoir moesten lopen en dan weet je het wel.

  Overwinnaar van de dag was Dimitri Caby die het wedstrijdrecord verbrak met 3 luttele seconden in een tijd van 39min.56sec. Ook hij zei me achteraf dat het een moeilijk te belopen parcour was. Enfin, na de wedstrijd was ik vrij tevreden en ga ik met opgeheven hoofd naar de wedstrijd van volgende week, namelijk Dwars door Grijsloke. Hopelijk wordt het niet te warm die dag. Ik hoop op het beste maar vrees voor het ergste. Groetjes, Delombaerde.

  Top 10 Jogging Saint-Antoine (12,160km):

  1ste: Dimitri Caby: 39min.56sec. (18,27 km/u)
  2de: Istace José: 41min.11sec. (17,76 km/u)
  3de: Domina Antonino: 41min.44sec. (17,48 km/u)
  4de: Rasschaert Eddy: 42min.51sec. (17,02 km/u)
  5de: Delombaerde Dimitri: 43min.05sec. (16,93 km/u)
  6de: Duvivier Dany: 43min.21sec. (16,83 km/u)
  7de: Choteau Alexis: 44min.09sec. (16,52 km/u)
  8ste: Daye Stéphane César: 44min.11sec. (16,51 km/u)
  9de: Van Malleghem Bernard: 44min.43sec. (16,31 km/u)
  10de: Denil Bernard: 44min.45sec. (16,30 km/u)
  11de: Bjorn Desmet: 44min.56sec. (16,23 km/u)


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  23-08-2008, 00:00 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (2)
  20-08-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezoekje bij dr. Termote

  Hallo waarde loopfanaten. Ik had vandaag om 16u30 een afspraak met dr. Termote omdat ik reeds enkele weken sukkel met zeurende pijn in de linkerschouderstreek. Eerst en vooral erbij zeggen dat ik totaal geen hinder heb tijdens het lopen maar wel tijdens de werkuren. 's Morgens is alles ok en is er geen enkel probleem. Maar naarmate de dag vordert krijg ik steeds een stijf gevoel in mijn linkerschouder waarbij mijn rugspieren beginnen tegen te pruttelen. Niet dat het echt pijn doet maar op den duur begint dit toch serieus tegen te steken.

  Ik ben om 15u gestopt met werken om eerst nog een 50-tal minuutjes te lopen alvorens richting Zulte te trekken alwaar dr. Termote gevestigd is. Tijdens mijn verblijf in de wachtzaal kreeg ik het moeilijk om mijn ogen open te houden. Gelukkig mocht ik vlug binnen in zijn bureau of ik was waarschijnlijk pardoes in slaap gevallen.

  Na enige onderzoeken bleek dat ik met een geblokkeerde rib zat. (Ge moet er maar opkomen ). Mijn verbazing was dus ook groot dat tijdens de manipulatiesessie een dof krakkend geluid hoorde die van de desbetreffende rib afkomstig was. Ik die dacht dat ik ervan af was had het mis voor. Ik moest plots mee met hem in een andere kamer waar ik abdrubt leerde kennis maken met een portie laser-acupunctuur. Niet dat het echt pijn deed maar de gedachte dat hij bezig was met naalden in mijn rug te ploffen deed me enigszins sidderen.

  Hopelijk is mijn probleem nu verholpen al vertelde hij me dat het wel een paar dagen kan duren alvorens ik beterschap merk. Door al die zever ben ik natuurlijk weer niet in Zwevegem op de piste geraakt zoals ik me had voorgenomen. Nog een dag of 10 te gaan en 't is weer Dwars door Grijsloke. Aangezien ik ook weerliefhebber ben in hart en nieren volg ik de kaarten nauwlettend in het oog voor volgende week zaterdag. Zoals het er nu naar uitziet zou Dwars door Grijsloke welleens in warme en zonnige omstandigheden kunnen doorgaan. Ikzelf hoop alleszins van niet. Groetjes en tot later.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  20-08-2008, 20:21 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (1)
  16-08-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La Corrida des Collines 12,550 km (Wodecq)

  Hallo luitjes. Vandaag vond de Corrida des Collines plaats in Wodecq, en het moet gezegd, het is een tamelijk zwaar parcours. Vorig jaar liep ik er een mooie 2de plaats in een tijd van 44min.18sec. over een afstand van 12,550 km correct gemeten. Vandaag stond ik er wat twijfelend tegenover want deze week ging het tijdens de trainingen niet echt bijster goed. Waarschijnlijk te wijten dat ik weer moest werken en dat den dezen iedere keer te laat in zijnen nest lag. Naarmate de week dan ook vorderde werd het trainen moeilijker en moeilijker omwille van vermoeidheid en/of geen goesting door slaapgebrek.

  Enfin, gisteren niet gelopen en vandaag voelden de beentjes tijdens de opwarming tamelijk goed aan. De warmte daarentegen was een ander verhaal. Het zonnetje scheen lekker door en er was amper een zuchtje wind. (We hebben het dezer dagen al anders geweten, nietwaar?)
  Alle concurrentie was aanwezig omdat er vandaag punten te sprokkelen waren. Een tweede plaats als vorig jaar zat er waarschijnlijk niet in. Maar t' is niet omdat ik misschien geen 2de word dak daarvoor mijnen tijd niet kan scherper stellen hé. Met deze gedachte trok ik dan ook volle moed richting startlijn.

  De 1st km was lichtjes naar benenden zodat we bij passage van de 1ste km afklokten op 3min.00sec. Je zou dan misschien denken dat ik toen eerste liep met zo'n vlugge start maar ik moet jullie ontgoochelen. Den Istace, Antonino, 't paterke (Rasschaert), Bracke hadden al een kloofje. Ikzelf volgde luttele seconden later met Duvivier, Emere en Egyptenaar Ludovic Van Lede in mijn zog. Dit was de laatste keer dat ik de Ludo gezien heb want hij moest jammergenoeg lossen, waarschijnlijk te wijten aan teveel woestijnzand in de longen.

  Zo rond halverwege de wedstrijd waren de kaarten eigenlijk al geschud. Ik wist dat Duvivier, Emere en ikzelf voor een 5de plaats zouden moeten strijden want we kwamen niet echt dichter op de mannen die voor ons liepen. Het golvende parcours kende zijn klimax tussen km 8 en 9 met de pittigste helling van de dag. Ik voelde me tamelijk goed zodat ik het voortouw nam op de helling. Toen ik bovenkwam was ik verrast doordat Duvivier moest lossen. Dit was dan ook het teken om samen met Emere het tempo hoog genoeg te houden zodat niemand meer zou terugkomen. Onze tactiek werkte want we zagen dat de kloof op Duvivier (vorige week 4de in Pipaix) stelselmatig groter werd. 

  We bleven dus ook tesamen tot km 12. De laatste 600m naar de finish was terug een potje stevig klimwerk zodat den dezen hier weeral aan het kortste eind mocht trekken richting aankomst. Het verdict bij aankomst was dus een 6de plaats met een tijd van 43min.30sec. In feite was ik dik tevreden met mijn tijd die ik met 48sec. verbeterde ten opzichte van vorig jaar. Hierbij wordt nogmaals het bewijs geleverd dat ge niet meer naar de Walen moet komen om eens een koerske te winnen. De concurrentie wordt ieder jaar sterker en sterker wat ikzelf persoonlijk helemaal niet erg vind. Wat ik wel erg vind is dat ik een echt kneusje geworden ben bij het inzetten van de laatste honderden meter richting aankomst. Ik denk dat ik dringend terug moet gaan intervallen met Johan Santens en zijn mannen. (wat ik dus ook de komende weken van plan ben).

  Winnaar van de dag was weereens den Istace (sympathieke man). Na de wedstrijd heeft hij mij verteld dat hij waarschijnlijk zal deelnemen op de 10 mijl van Dwars door Grijsloke. Jullie kunnen hem dan eens zelf aan het werk zien, en ik kan jullie verzekeren, 't is gene gewone. Genoeg gezeverd voor vandaag. Hieronder volgt nog de top 10. Groetjes.

  La Course des Collines (12,550km):
  1ste: Istace José: 40min.52sec.(18,42km/u)
  2de: Bracke Pieter: 42min.25sec. (17,75km/u)
  3de: Domina Antonino: 42min.36sec. (17,67km/u)
  4de: Rasschaert Eddy: 42min.48sec. (17,59km/u)
  5de: Emère Benjamin: 43min.18sec. (17,39km/u)
  6de: Delombaerde Dimitri: 43min.30sec. (17,31km/u)
  7de: Duvivier Dany: 44min.07sec.(17,06km/u)
  8ste: Recour Laurent: 44min.23sec. (16,96km/u)
  9de: Desmet Bjorn: 45min.15sec. (16,64km/u)
  Smetse in de form van zijn leven.
  10de: Wauquiez Xavier: 45min.36sec. (16,51km/u)
  ...
  12de: Bekaert Ignace: 45min.57sec. (16,38 km/u)


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  16-08-2008, 22:59 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (2)
  10-08-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Corrida Pipaisienne (10,3 km) Pipaix
  Deze morgen werd er van start gegaan met het tweede deel van het Achro-criterium in Pipaix. Voor mij is dit een wedstrijd waar ik toch wel wil presteren aangezien ik veel familie in Pipaix wonen heb. Deze wedstrijd is ook een goeie waardemeter om te zien hoe de form is en ook om mijn rechtstreekse concurrenten te kunnen aanschouwen na de verlofperiode.

  Wat het weer betreft om deze wedstrijd aan te vatten kon ik enigszins niet klagen. Er viel af en toe wat lichte regen en de wind was eerder matig. Tijdens de opwarming zag ik reeds dat alle concurrenten van het Achro-criterium aanwezig waren dus een makkelijk wedstrijdje zoals vorige week in Blandain ging het zeker niet worden. Kwam er ook nog eens bij dat er concurrentie was afgereisd van mijn streek onder de naam Lieven Demeestere, wat voor mij nog meer druk op de ketel zette.

  Om 10u15 werd er gestart tesamen met nog 549 andere deelnemers om met z'n allen deze 10,3 km durende wedstrijd zo goed of zo kwaad mogelijk af te leggen. t' Begon eigenlijk al in mineur van bij de start. Ik stond in de 2de rij nog wat te keuvelen met Eddy Rasschaert toen men onverwachts (voor mij toch) de start werd gegeven. Enigszins geschrokken vlamde ik weg. Vlammen was wel het juiste woord want bij passage van de 1ste km klokte ik af op 3min.03sec. Ondertussen was reeds een kopgroepje ontstaan van 3 man waaronder Istace José, een imponerende Domina Antonino en koerspaard Cédric Cannoot. Ikzelf volgde op luttele seconden met Duvivier, Rasschaert, Emère en Lieven Demeestere in een achtervolgend groepje. Na een 2-tal km haakte Lieven (blessure) af zodat we met 4 man op achtervolgen aangewezen waren.

  Rond km 7 zagen we dat Cédric Cannoot moest afhaken van de kopgroep zodoende we toch stelselmatig op hem  naderden. We moeten vandaag blijkbaar allemaal aan elkaar gewaagd geweest zijn want ons groepje bleef tesamen tot een halve km voor de eindstreep. Zelfs tijdens de wedstrijd werd er af en toe eens versneld maar niemand van onze 4 kwam in de problemen. Integendeel was het ikzelf die moest afhaken bij het inzetten van de eindspurt. Cédric Cannoot bleef echter juist buiten schot zodoende hij toch derde werd. Er moest dus onder elkaar uitgemaakt worden wie vandaag 4de zou worden. Zoals reeds vermeld heb ik aan het kortste eind getrokken. Normaalgezien kan ik die mannen aan in de sprint maar er bleef jammergenoeg geen jus meer in de benen over zodat ik 7de eindigde.

  Al bij al was ik vandaag tevreden behalve voor de laatste 500m van de wedstrijd. In plaats van nog eens echt diep te gaan en mee te sprinten met die mannen heb ik blijkbaar weer (onbewust) voor de gemakkelijkste oplossing gekozen. Wat me wel opviel is dat mijn rechtstreekse concurrenten zeer sterk voor de dag gekomen zijn. Vooral van Antonino Domina en Duvivier Dany was ik zeer onder de indruk. We zullen wel zien wat de toekomst brengt want volgende zaterdag staat er weer een belangrijke wedstrijd op het programma meerbepaald in Wodecq (zware paté). Ik ga nu abdrubt afronden want morgen moet ik weer "arbeiten". Salut.

  Top 10 Corrida Pipaisienne 10,3 km:
  1ste: Istace José: 33min29sec. (18,45km/u)
  2de: Domina Antonino: 33min41sec. (18,34km/u)
  3de: Cannoot Cédric: 34min21sec. (17,99km/u)
  4de: Duvivier Dany: 34min34sec. (17,87km/u)
  5de: Emère Benjamin: 34min.35sec. (17,86km/u)
  6de: Rasschaert Eddy: 34min41sec. (17,81km/u)
  7de: Delombaerde Dimitri: 34min45sec. (17,78km/u)
  8ste: Lebrun Jean Claude: 35min53sec. (17,22km/u)
  9de: Van Malleghem Bernard: 36min04sec. (17,13km/u)
  10de: Delangue Ludovic: 36min17sec. (17,03km/u)

  13de: Desmet Bjorn: 36min34sec. (16,90km/u)
  25ste: Ignace Bekaert: 37min31sec. (16,47km/u)

  PS: De foto's geplaatst zijn gemaakt door goeie vriend Joost Dewaele waarvoor mijn dank.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  10-08-2008, 21:06 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (4)
  03-08-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La Blandinoise 9,1km (Blandain)
  Ik had afgesproken met Bekaert en Bjorn Desmet om deze voormiddag deel te nemen aan "La Blandinoise", een loopwedstrijd waaraan ik reeds 3x deelgenomen heb. Gisterenavond was er echter het doopfeest van mijn petekindje zodoende ik tamelijk laat in mijnen nest lag. Kwam er nog eens bij dat ik de slaap niet direct kon vatten zodat mijn nachtrust in mineur is verlopen. Hoedanook deze morgen rond 8u opgestaan met spierballen onder de ogen en reeds 3 kwartier later stond ik met de wagen ten huize Bekaert.

  Bij aankomst in Blandain begon ik stillaan wakker te worden en algauw was ik vertrokken om het parcours te verkennen. Er dienden vandaag 2 rondes afgelegd te worden van telkens 4,550 km. Samen met Bekaert en Smetse hadden we er reeds 1 ronde opzitten alvorens we ons naar de startlijn begaven. Ondertussen had ik al menig concurrentie gezien onder de namen Denays Pierre, Duvivier Dany en Bonnier Vincent (winnaar vorige editie). Enfin, ik zou wel zien wat het ging geven.

  Om 10u30 werd het startschot gegeven en de wedstrijd kon beginnen. In de aanvangsfase van de wedstrijd liep er een grote compacte groep tesamen van zo'n 15 man schat ik. Aangezien niemand van mijn concurrenten blijkbaar goesting had om er van in het begin stevig in te vliegen bleef ik dus ook wijselijk in de buik van de grote kopgroep zitten. Ongelooflijk maar waar, de 1ste km werd afgelegd in een "moordend" tempo van 3min.50sec. Het was wel lichtjes bergop maar toch schrok ik mij een hoedje van die tijd. Enfin, dit kon me eigenlijk geen fluit schelen aangezien we toch nog allemaal bij elkaar zaten. Bij passage van de 1ste ronde na 4,550 km was er nog steeds een ruime kopgroep van een man of 10. Dit had ik nog maar weinig meegemaakt. We modderden wat maar aan en nog steeds had niemand goesting om den boel uiteen te rijten. Blijkbaar waren er veel bij deze morgen die te weinig geslapen hadden.

  Na een 5-tal km begon het tempo toch stilletkes de hoogte in te gaan waardoor we nog met een goeie 5 man overschoten. Ik wist dat ik Pierrre Denays in de gaten moest houden maar aangezien hij nog steeds naast mij liep was er nog geen probleem.

  Uiteindelijk na  6 km begon de wedstrijd uit zijn voegen te barsten. Mede door mezelf, Duvivier en Denays Pierre duwden we de gaspedaal in. Werd er rond km 5 aan een tempo van 3min35sec. gelopen, dan werd er tussen km6 en 7km 3min12sec. afgeklokt. Dit was reeds voldoende om Duvivier, een ijzersterke Bjorn Desmet en anderen achter te laten. Het ging dus nog tussen mij en Pierre Denays. Aangezien den Pierre vorige week een tijd gelopen heeft van 8min.40 sec. op 3000m. piste kan ik je verzekeren dat in de laatste 2 km het tempo moordend hoog lag.

  Ik trachtte om hem zolang mogelijk te volgen maar in de laatste km moest ik de rol lossen. Ik eindigde 2de in een tijd van 31min.34sec.
  Op zich niet zo spectaculair, maar aangezien men maar de laatste 3 km van een "echte" wedstrijd kon spreken was ik toch tevreden. Achteraf gezien was het misschien wel in mijn voordeel dat het geen vlugge wedstrijd was (behalve op het einde) of ik was er misschien niet zo goed uitgekomen. Na de koers hebben we dan nog eens een rondje afgelegd om los te lopen zodat ik vandaag toch maar lekker 20 km in de benen had. Deze namiddag heb ik wel 2 uur gemafd om wat verloren nachtrust in te halen. Groetjes, en hieronder volgt nog de top 7 aangezien Bekaert toch nog 7de werd.

  La Blandinoise 9,1 km:

  1ste: Denays Pierre: 31min.14sec.  (17,5km/u)
  2de: Delombaerde Dimitri: 31min.34sec. (17,4km/u)
  3de: Duvivier Dany: 31min.57sec. (17,2km/u)
  4de: Van Malleghem Bernard: 32min.15sec. (16,9km/u)
  5de: Desmet Bjorn: 32min.35sec. (16,8km/u) PROFICIAT SMETSE!!!
  6de: Leclercq Eddy: 32min.48sec. (16,7km/u)
  7de: Bekaert Ignace: 33min.27sec. (16,4km/u)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  03-08-2008, 21:51 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (3)
  02-08-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kriekeloop Ingelmunster (8 km)

  Na mijn deugddoende vakantie aan zee werd het stillaan weereens tijd om de benen te testen. Vanavond stond de Kriekeloop op het programma in Ingelmunster. Vorig jaar heb ik daar ook deelgenomen en eindigde toen op een ontgoochelende 10de plaats. Vandaag wou ik toch wel een stuk beter doen maar voor de start wist ik niet bepaald wat ik kon verwachten. Tijdens de opwarming had ik al Franky Van Lierde en Jurgen Decat tegengekomen. Normaalgezien als de form er is kan ik die mannen wel aan dus met enig vertrouwen ging ik na de opwarming mijn wedstrijdsloeffie's aan gaan doen in de kleedkamers. Toen ik de kleedkamer binnen kwam was er in enkele ogenblikken de totale ontnuchtering.

  En die ontnuchtering kwam er door de persoon Gino Bonte. Op zich een toffe gast maar helaas voor mij een harde noot om te kraken tijdens loopwedstrijden. Ik wist algauw dat ik vandaag uit mijn pijp zou mogen komen om kans te maken op de overwinning. Enfin, enkele minuten voor 19u30 begaf ik mij naar de startlijn met vol goeie moed. We moesten vandaag 4 rondes afleggen van telkens 2 km.
  Enkele minuten later werd het startschot gegeven en het afzien kon beginnen.

  In de eerste ronde waren we weg met een man of  7 en ik besloot wijselijk om niets te overhaasten. Ik voelde reeds gauw dat ik het opgelegde tempo gemakkelijk aankon en af en toe kwam ik eens aan kop om eens te prikken. Dit volstond reeds om mijn concurrenten langzaam af te matten, behalve Gino Bonte natuurlijk.

  Tijdens de tweede ronde bleef  het ook eigenlijk relatief rustig zodat we bij aanvang van ronde 3 nog steeds met een vijftal man overschoten. Dit was voor mij het teken om het tempo stelselmatig op te voeren. Dit bleek niet zonder gevolgen want halfweg de 3de ronde schoten we nog met z'n 2 over. Die eerste was ikzelf natuurlijk en mijn kompaan was de te verwachten Gino Bonte. Ik besloot om het tempo nu constant hoog te houden zodat achtervolgers zeker niet meer terug zouden keren alsook de hoop te koesteren dat Gino stilletjesaan het moeilijker zou krijgen.

  En wat ik hoopte volbracht zich in de laatste ronde. Gino begon zoetjesaan de rol te lossen zodat ik de laatste ronde voor mijn eigen rekening moest nemen. De gaskraan heb ik nog een halve ronde serieus opengedraaid tot ik zag dat Gino zeker niet meer zou terugkeren. Want ik heb me immers laten vertellen dat ge deze sympathieke man het best niet mee neemt naar de aankomstlijn of dat het wel eens zou kunnen gebeuren dat het aan uw kloten hebt. Gelukkig is dit niet gebeurd en kwam ik alleen over de meet met mijn vijfde seizoenszege op zak.

  Na de wedstrijd moest ik nog een intervieuw afnemen met de speaker van dienst maar ik had eigenlijk geen zin. Ik probeerde achter zijn rug door naar de kleedkamer te gaan maar den Bekaert Ignace kon het weereens niet laten om mij nen kloot af te trekken. Doodleuk stond hij vlak naast de speaker naar mij te roepen en te zwaaien zodat ik enigszins gegeneerd op mijn stappen kon terugkomen.

  Achteraf was ik vrij tevreden over mijn wedstrijd en keerde ik gelukkig en voldaan weer huiswaarts met den Ignace. Helaas moet ik jullie de tijden schuldig blijven want die stonden niet vermeld op de uitslag. En zoiets maakt me pissed off. Hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat er telkens iets verkeerd loopt bij het opmaken van een uitslag. Dit kan toch zo moeilijk niet zijn. Of zijn Walen dan echt slimmer en efficiënter dan wij Vlamingen bij het opmaken van een uitslag. Het zet me in ieder geval serieus tot nadenken.

  Groetjes en hieronder de top 5 zonder tijden:
  1ste: Dimitri Delombaerde
  2de: Gino Bonte
  3de: Jurgen Decat
  4de: Nick Geldhof
  5de: Franky Van Lierde
  ...
  12de: Ignace Bekaert


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
  02-08-2008, 01:12 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (2)
  PERSOONLIJKE BESTTIJDEN:

  21 km: 1u13min.12 sec.
  15 km: 51 min. 34 sec.
  10 km: 32 min 42 sec.

  Archief per maand
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 06-2007
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!