Het dagboek van een loper
Foto
Mijn favorieten
 • Joost Dewaele
 • Ludovic Vanlede
 • Hans Detavernier
 • Loopcriterium wallonië (Acrho)
 • Dieter Van Lierde
 • Johan Descheemacker
 • Steven Hocedez
 • Lieven Demeestere
 • Bart Verkaemer
 • Natalie Tijtgat
 • Bjorn Desmet
 • Fabrice Laga
 • Carlos Timperman
 • Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  30-07-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele foto's van onze vakantie

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
  30-07-2008, 00:35 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (2)
  29-07-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug van een weekje Belgische kust
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo iedereen. 't Is maar om te laten weten dat den dezen hier "back in town" is. Een week geleden zijn mijn dochter, vrouwlief en ikzelf natuurlijk er een weekje op uit getrokken naar zee richting het gezellig familiale Westende. Voor mij is dit de badplaats bij uitstek aangezien ik reeds als klein jonkie jaarlijks met mijn grootouders naar deze gezellige badplaats kwam. Was het daags voor vertrek nog steenkoud, dan was het de dag bij aankomst zomer.

  Zo konden we er extra van profiteren om met mijn allerliefste oogappel dagelijks het strand op te zoeken om te ravotten. Enig jeugdsentiment kwam naar boven toen ik haar zo bezig zag. Ik verbaas mij er eigenlijk steeds over naarmate ik ouder wordt hoe sentimenteler ik wordt. Vooral als het mijn dochtertje betreft. Het gaat allemaal ook zo snel. Na de grote vakantie mag ze voor de eerste maal naar school. Alleen al als ik daar aan denk moet ik mijn tranen in bedwang houden. (Wat een softie ben ik geworden zeg )

  Daarom ga ik op 1 september zeker niet mee naar school want ik ben zeker als ik mijn dochter zie wenen dat ik haar onmiddellijk terug naar huis mee zou nemen. Enfin, mijn hartje is gelucht zodoende ik nu ophou met dit kleffe gedoe hier. Kwestie om het onmiddellijk eens over een andere boeg te gooien, wil ik jullie de vraag meegeven of ik daar aan zee toch wel gelopen heb?

  En het antwoord is:"Ja", of wat dachten jullie??? 't Is nie omdat congé is, dak der min kloten aan ga vegen hé. 'k Moet jullie wel meedelen dat ik tijdens ons verblijf aan zee serieus afgezien heb van die plotselinge warmte, vooral tijdens het lopen. Normaal ben ik geen zweter van nature maar die eerste 3 dagen stroomde het zweet van min bakkes. Nochthans liep ik telkens in de voormiddag wat het normaalgezien toch een beetje draaglijker zou moeten maken. Rond de 4de dag beterde dit, ook al omdat dan een licht zeebriesje opstak. Ik heb dus dagelijks een groot uur getraind op het strand. Het was echt een mooie zomerse week aan zee met als afsluiter een hevig onweer die losbarstte tijdens de laatste nacht van ons verblijf. En aangezien meneer Delombaerde ook nog weerliefhebber is heb ik vorige nacht niet teveel geslapen. De prachtige bliksem boven zee en het geraas van de donderwolken maakten het echter de moeite waard om enig slaapgebrek te compenseren.

  Ik ga het hier bij laten want ondertussen zijn we klokslag twaalf alweer gepasseerd. Salut en tot één van dees dagen.  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  29-07-2008, 00:00 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (1)
  22-07-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Challenge des Jeunes (Blandain) 5,8 km
  Deze avond zijn Bekaert Ignace, Desmet Bjorn en ikzelf naar Blandain getrokken om er deel te nemen aan een wedstrijd over 5,8 km die deel uitmaakte van het criterium "Challenge des Jeunes". Vorig jaar heb ik toen ook deelgenomen en eindigde toen 2de. De form was er toen nog niet helemaal aangezien ik uit blessure kwam. Ik liep toen een tijd van 20min.15sec. maar vandaag wou ik toch een stuk beter doe dan vorig jaar.

  Was er vorig jaar weinig concurrentie dan was het vandaag wel even anders. Met jonge snaken als Denays Pierre, Gilmet Julien en Daye Stéphane César aan de start wist ik dat ik veel sneller dan vorig jaar zou moeten lopen om een podiumplaats te bemachtigen. Om 18u30 werd het startschot gegeven en we waren weereens vertrokken wat hopelijk een goeie wedstrijd zou worden.

  In de beginfase van de wedstrijd werd er relatief traag gelopen wat ikzelf op voorhand niet verwacht had. Ik besloot me wijselijk koest te houden en wachtte af wat de concurrentie ging doen. Na een 2-tal km ontplofte de boel door een versnelling van Daye. Denays Pierre en ikzelf gingen mee zodoende we halweg koers slechts met 3 man overbleven. Rond km 3 begon Denays Pierre het commando over te nemen en dan weet je bij jezelf dat het nu alle hens aan dek zou zijn. Aangezien ik toch niets te verliezen had ging ik met hem mee waardoor Daye onmiddellijk de rol moest lossen. Ik wist ook wel dat ik den Pierre niet zou kunnen volgen tot de aankomst maar heb me toch zo lang mogelijk in zijn wiel vastgebeten.

  Dit moordende tempo heb ik nog anderhalve km kunnen uithouden maar toen was het bobijntje helemaal afgerold. Ik moest hem laten lopen want hij was ijzersterk. De laatste km heb ik niet meer moeten forceren aangezien er achter mij een grote kloof geslagen was. Denays Pierre werd verdiend winnaar in een tijd van 18min05sec. en ikzelf werd weereens 2de maar nu met een veel betere tijd als vorig jaar. Ik klokte af op 18min.39sec. wat 1min36sec. beter was als vorig jaar.

  Desmet Bjorn en Ignace Bekaert werden verdienstelijk 10de en 11de en bij de prijsuitreiking kreeg ik (u raadt het nooit) nen beker.
  Een leuke anekdote wat ik jullie nog wil meegeven is dat er geen voorziening was om zich na de wedstrijd wat op te frissen. Bekaert en ikzelf zijn dan op het lumineus idee gekomen om ons te wassen aan een lavabo die we gevonden hadden in een computerklas. Daar stonden we dan met z'n drieën in onzen bloten tussen de computers. Nogal een geluk dat we geen kortsluiting veroorzaakt hebben met onzen natten l...(censuur).

  Ja mannekes, dit is het laatste verslag, voorlopig, want morgen vertrek ik voor 8 dagen naar zee. Moest ge me dringend nodig hebben dan kan ik jullie meegeven dat ik me ergens tussen de Panne en Knokke-Heist bevind. Groetjes aan allen en hopelijk echt zomerweer volgende week. Hieronder de top 10 van deze avond:

  1ste: Pierre Denays: 18min.05sec.
  2de: Dimitri Delombaerde: 18min.39sec.
  3de: Gilmet Julien: 19min.13sec.
  4de: Flamme Kevin: 19min.38sec.
  5de: Van De Walle Sven: 19min.40sec.
  6de: Daye Stéphane-César: 19min.44sec.
  7de: Brenin Jonathan: 19min.54sec.
  8ste: Parys Valentin: 20min.10sec.
  9de: Zaouri Samuel: 20min.12sec.
  10de: Desmet Bjorn: 20min.13sec. (2sec. sneller als ik vorig jaar)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  22-07-2008, 00:27 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (0)
  21-07-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duo-duathlon Anzegem 2,3km lopen - 23 km fietsen - 2,3km lopen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  "What the fuck":, zou je denken bij het lezen van de titel. Delombaerde is een andere weg ingeslagen. Niets is minder waar. Vandaag stond er de jaarlijkse duo-duathlon op het programma rond de flanken van Tiegemberg. De bedoeling was dat er duo's gevormd werden, waarbij de ene het lopen voor zijn rekening nam en de andere zich kon gaan afpeigeren op de fiets.

  Normaalgezien was het de bedoeling dat ik met Thierry Declercq van start zou gaan omdat we 2 jaar geleden toch met z'n beiden de overwinning haalden. Maar op het laatste moment haakte deze af omdat hij iemand moest vervangen op één af andere wielerwedstrijd. Nochthans had hij mij in de late voormiddag nog een berichtje verstuurd op mijn gsm maar aangezien den dezen niet thuis was en ik natuurlijk mijn mobieltje niet op zak had stond ik daar mooi te blinken aan de inschrijvingstafel.

  Ik had dus nog 3 kwartier de tijd om een wielrenner te zoeken die de plaats zou innemen van eerstgenoemde. Gemakkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Eerst was er een lieve dame die wel wou meerijden met mij maar ze zag het niet zo goed zitten. Uiteindelijk kwam ik Hoste Nancy tegen met haar gezin. Ze waren er met de fiets en aangezien haar man ook mee was met koersfiets en uitrusting was de keuze vlug gemaakt.

  Aangezien ik Nancy al vaker tegengekomen ben tijdens de vele trainingen in het Beukenhof wist ik reeds dat haar man Thierry Follens een serieus stukske kon fietsen. Even aarzelde hij om deel te nemen maar algauw nam de koersmicrobe het van hem over zodat we om 16u van start gingen om der ne keer een serieus pattatse op te kunnen geven.

  Uiteindelijk gingen de lopers eerst van start voor de 2,3 km. Het eerste deel van het parcours ging naar beneden. Ik kan je verzekeren dat het vlammen was van jewelste. Met mannen als Caby, Laga en Dujardin mocht ik al reeds na 10m van de start volledig de gaskraan opendraaien. Zoals gewoonte waren Caby en Laga te sterk voor ons, dus ik trachtte me in het zog van Pedro Dujardin te plaatsen. Tot anderhalve km ging dit tamelijk goed maar toen moest ik een paar meter op hem laten en door de stevige wind moest ik onmiddellijk lossen.

  Enfin, ik ben zonder kleerscheuren aangekomen als 4de aan de aflossingspost alwaar mijn kompaan Follens Thierry in een tamelijk gunstige positie kon vertrekken. Over het koersgebeuren zelf ga ik hier niet teveel leuteren aangezien mijn tactische kennis ervan niet je dat is. Wat ik wel kan zeggen is dat mijn kompaan Follens Thierry het zeer voortreffelijk gedaan heeft. Wim Dewaele en Thierry Follens waren zonder discussie de beste renners uit koers. Na een kleine 40 min. losten we terug elkaar af zodoende ik nog de laatste 2,3 km lopend moest afleggen.

  Ik moest me eigenlijk niet veel meer forceren die laatste ronde aangezien het gat reeds geslagen was. Zo eindigden we knap 3de en was mijn namiddagje duo-duathlon toch nog een groot succes. Hieronder zal ik nog de eerste 5 duo's meegeven maar ik wil toch nog speciaal Thierry Follens bedanken om me uit de penarie te helpen. Met de bedoeling naar Tiegem komen om te gaan kijken met het gezinnetje en dan totaal onverwacht vollen bak te moeten gaan koersen voor nen pipo zoals ik, dan kan ik alleen maar groot respect hebben voor diene mens.

  By the way, 'k zou hem wel wat beter willen leren kennen wat 't lijkt mij ne toffe gast te zijn om wat tegen te lullen. Okee, genoeg gezeverd, see you.

  Klassement duo-duathlon top 5:

  1ste: Caby-Verkaemer: 52min53sec. eindtijd (proficiat aan beiden)
  2de: Deconinck-Laga: 53min.26sec.
  3de: Follens-Delombaerde: 53min.58sec.
  4de: Dewaele-Verthé: 54min.17sec.
  5de: Dem.-Schamelh.: 56min.25sec.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  21-07-2008, 00:00 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (3)
  18-07-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitslag beachcross Zeebrugge 10 km
  En hier dan de officiële resultaten van gisterenavond. Aangezien er 203 deelnemers zijn aangekomen is het niet de bedoeling om hier gans het boeltje neer te typen. Ge zult het met een top-10 moeten doen. Groetjes.

  1ste: Verstraete Didier: 37min.44sec.
  2de: Delombaerde Dimitri: 37min.50sec.
  3de: Bossus Laurent: 37min.56sec.
  4de: Maene Bart: 38min.02sec
  5de: Spiessens Koen: 38min.25sec.
  6de: Bonte Gino: 38min.33sec.
  7de: Deruddere Geert: 38min.42sec.
  8ste: Deschodt Bert: 39min.40sec.
  9de: Van De Steene Marc: 39min.46sec.
  10de: Matthys Rony: 39min.49sec.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  18-07-2008, 20:51 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (2)
  17-07-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beachcross Zeebrugge (10 km)

  Deze avond na het werk ben ik onmiddellijk vertrokken richting Zeebrugge met trouwe vriend Van Haute Chris alwaar we de 10 km op het strand zouden lopen. Sinds deze week ondervind ik bij mezelf dat de beentjes terug goed beginnen te draaien. Ik had dus gehoopt om vandaag toch een mooie prestatie neer te zetten. Rond 18u aangekomen in Zeebrugge voelden we bij het uitstappen van de auto letterlijk de bui al hangen. Het begon te regenen! Gelukkig is er niet al teveel wind, dacht ik bij mezelf, tot we op de zeedijk kwamen. Een stevige zuidwester blies reeds menige zandkorrels tegen onze smoel aan.

  Hoedanook weer of geen weer, er ging hier vandaag gelopen worden. Toen ik me begon op te warmen zag de concurrentie er goed uit. Met Didier Verstraete, Bart Maene, Geert Deruddere, Gino Bonte, Bert Deschodt op de deelnemerslijst zou dit hier vandaag geen gezelligheidsloopje worden.Om 18u45 werd er gestart, en het beulen kon beginnen.

  Echter, door de krachtige wind was er de eerste 2,5 km een omvangrijke kopgroep waar ik me perfect kon wegsteken. Zodoende voelde het aan of die eerste kilometers precies een trainingsloopje waren. Maar dit veranderde snel toen we het keerpunt naderden om nadien 2,5 km wind in de rug te hebben. Toen werd er plotseling wel vollen bak gelopen en den dezen is er dan ook volledig voor gegaan. We liepen zo snel dat menig concurrent achter bleef en ik dus alleen zat met de 2 kleppers Bart Maene en Didier Verstraete.

  Ik moest zeker bij hen blijven want we moesten na 5km terug pal tegen wind lopen. Ik voelde me super en heb het dan ook gered tot het keerpunt van de 5km. Tegen wind viel het tempo weer stil zodat ik rustig weer wat kon recupereren. Aangezien mijn 2 kompanen normaal sterker zijn dan ik heb ik er dan ook van geprofiteerd om niet te veel op kop te lopen. Door het rustige tempo konden Geert Deruddere en Gino Bonte terug bij ons aansluiten. En zo gingen we met z'n 5 (zat nog een fransman bij) naar het laatste keerpunt om dan met wind in de rug naar de aankomst te lopen.

  Na het keerpunt nam Bart Maene de kop gevolgd door Didier Verstraete, mezelf en die Fransman. Geert Deruddere en Gino Bonte moesten de rol lossen. Plotseling nam Verstraete de kop over en nam Bart Maene wat gas terug. Achteraf vertelde Bart mij dat hij Didier in stelling had gebracht voor de overwinning want hij deed mee aan dit criterium. Ik voelde dat ik super zat en ging onmiddellijk met hem mee. Die Fransman moest op dat moment ook een gaatje laten zodoende we nog met 2 overbleven. Toen ben ik echt in mijn kansen beginnen geloven om aanspraak te maken op de overwinning. Ik heb er alles aan gedaan om Didier te kloppen maar zijn allerlaatste slotoffensief deed me de das om. Een 200m voor de finish moest ik een gaatje laten. Zo eindigde Didier Verstraete 1ste en ikzelf supertevreden 2de op een 5-tal seconden (kunnen er ook 10 geweest zijn). Die Fransman werd 3de en Bart Maene 4de. Enige tijd later arrivveerden ook Gino Bonte en beresterke Geert Deruddere.

  Na de aankomst vertelde Didier mij dat hij onder de indruk was van  mijn prestatie en dat hij serieus heeft moeten doorlopen om mij achter hem te houden. En den dezen was natuurlijk in de 7de hemel. Maar het moet gezegd, vandaag is de kentering gekomen. Na enkele weken wat minder te zijn, wellicht door vermoeidheid was het vandaag weer koekenbak. Ge ziet dat ge helemal geen epo nodig hebt om eens goed te presteren. Nen zak frieten en af en toe een sigaretje kan ook wonderen doen (blijft echter ongezond).

  De uitslag volgt later want ik heb deze nog niet in mijn bezit. Hopelijk zijn we nu weer vertrokken voor enkele mooie prestaties. Moest het zijn dat het artikel soms wat te euforisch overkomt bied ik graag mijn excuses aan, maar ik kan het echter niet helpen. Dit zal waarchijnlijk te wijten zijn aan de grote dosis adrenaline die, bij dit moment van schrijven, nog in mijn lijf aanwezig is. Groetjes en tot gauw voor de volledige uitslag.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  17-07-2008, 23:42 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (5)
  16-07-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeebrugge
  Ja mannekes, nog anderhale dag werken en het langverwacht verlof breekt aan. 'k Heb deze week besloten om donderdag na het werk onmiddellijk te vertrekken naar Zeebrugge om er de beachcross meet te doen over een afstand van 10 km. Gelukkig heb ik mijn goede vriend Van Haute Chris kunnen optrommelen om met me mee te gaan zodoende ik niet alleen ben. De start wordt om 18u45min. gegeven op het strand van Zeebrugge. De vorige 3 edities heb ik ook meegedaan en het bevalt me wel die strandlopen. Niet dat ik daar prachtprestaties lever, verre van, maar langs de kustlijn lopen heeft toch iets apparts. Na de wedstrijd gaan we nog vlug iets eten en drinken om vervolgens terug huiswaarts te keren want er moet immers nog een halve dag gewerkt worden.

  We zien wel wat het geeft. Ik zal jullie vrijdag aanstaande wel op de hoogte houden met een "oogstrelend" verslag. Groetjes en tot één der dees dagen.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  16-07-2008, 21:36 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (1)
  11-07-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hulstedorploop (11 km) Hulste

  Vanavond stond er een wedstrijd op het programma van het Harelbeeks criterium meerbepaald in Hulste. Na mijn "prachtprestatie" vorige week was ik vandaag eerlijk gezegd op zoek naar revanche. Echter, op zoek gaan naar revanche en die dan ook volbrengen is dan ook een heel paar andere mouwen. Het vertrouwen staat de laatste weken op een laag pitje en ik weet voor mezelf dat ik eerst een goeie wedstrijd moet lopen alvorens ik het tij kan doen keren. Met concurrenten aan de start als Demeestere, Vanlede, Vanieuwenhuyse Michael, Van Lierde Franky, Debersaques en Stijn Matton was dit een uitgelezen kans om voor een kentering te zorgen.

  Tijdens de opwarmingsronde ondervonden we reeds dat er weereens een stevig briesje stond die vooral het 1ste deel van het parcours in ons nadeel stond. Niettegenstaande liet ik me echter niet uit mijn lood slaan door zo'n onnozel akkefietje en rond 19u30 stond ik op de eerste rij aan de start. Er moesten 4 ronden afgelegd worden om deze 11km wedstrijd te overbruggen. Drie, twee, één, pang... en weg waren we. In de beginfase van de wedstrijd waren we met een ruime kopgroep van zo'n 10-tal man. Mijn reeds genoemde concurrenten alsook nog en paar andere atleten zaten allemaal in deze toch wel omvangrijke kopgroep.

  Na passage van de 1ste ronde waren we nog met acht, geloof ik. Ikzelf trachtte me in de groep te nestellen om zoveel mogelijk uit de wind te zitten. Mijn benen voelden reeds beter aan dan vorige week, maar ik wist dat ik zuinig met mijn krachten moest omspringen aangezien ik toch ondervond dat mijn superform nog steeds niet aanwezig is. Op het einde van de 2de ronde besloot een weeral sterke Debersaques op z'n kousevoeten een kloofje te slaan, wat hem welliswaar lukte.

  Ik had zoiets van: "laat hem maar lopen, die pakken we wel terug in de 3de of laatste ronde". Dus bij aanvang van de 3de ronde waren we op achtervolgen aangewezen met ons groepje waarvan nog een 6-tal man van overbleef. We zaten nu reeds halfweg 3de ronde en ongelooflijk maar waar: het kloofje op Pascal Debersaques bleef quasi gelijk. Dit was het teken voor Lieven Demeestere en mezelf om er iets aan te doen. We besloten om een versnelling te plaatsen aan het einde van de derde ronde, om zo het kloofje op Debersaques te dichten.

  Zo gezegd zo gedaan en daar gingen we. Om beurt trachten we de kop te nemen om zo snel mogelijk het gat te dichten. We waren er van overtuigd dat we de kloof moesten dichtlopen alvorens we terug tegen wind zouden moeten lopen of 't zou njet zijn. Op een bepaald moment bedroeg de kloof tussen Pascal en mezelf  (ook Lieven natuurlijk) nog een 10-tal meter en dan bij aanvangsfase van de laatste ronde..... over en out. Ikzelf en Lieven Demeestere moesten bekomen van onze inspanning zodoende de kloof op "beresterke Pascal" terug groter werd. Halfweg de laatste ronde kwam Ludo Vanlede en Stijn Matton terug bij ons aansluiten zodoende we terug met 4 man waren.

  Ikzelf voelde dat het beste voor mij eraf was, en dat ik zeker geen aanspraak op de overwinning zou maken. Bij het ingaan van de laatste km moest ik mijn metgezellen laten gaan omdat een zekere Stijn Matton nog een ultieme demarrage plaatste die dan ook meteen de goede was. Hij alleen maakte het kloofje goed op Debersaques om hem daarna meteen ter plaatse te laten. Het was dus uiteindelijk Stijn Matton die de overwinning binnenhaalde. Een dikke pluim voor hem maar ik vond persoonlijk Debersaques Pascal de beste man uit koers. Moest hij een ronde later zijn zelfde tactiek toegepast hebben, dan ben ik er zeker van de hij de oververdiende winnaar zou zijn. (Hopelijk leest zijn zus uit Engeland ook dezen blog zodat ze alle details van de wedstrijd kan meelezen) .

  Wat mij betreft eindigde ik op een 5de stek. Na vorige week kan ik eigenlijk niet ontevreden zijn. Ik weet dat ik in het voorjaar een stuk sterker voor de dag kwam maar op dit moment kan ik niet veel beter. Hopelijk brengt het groot verlof enig soelaas zodat ik in augustus en september mijn voorjaarsniveau terug vindt. Want augustus met z'n Dwars door Grijsloke en in september zeer belangrijke wedstrijden in het waals Achro-criterium zal het nodig zijn een tandje bij te steken. (of 2 zelfs als't kan).

  Ik ga het hier bij laten door jullie nog de top 5 mee te geven. Groetjes en aan iedereen een goed verlof gewenst.

  1ste: Matton Stijn: 37min.45sec. 17,48 km/u
  2de: Debersaques Pascal: 37min.53 sec. 17,42 km/u
  3de: Demeestere Lieven: 38min.04sec. 17,33 km/u
  4de: Vanlede Ludovic: 38min.07sec. 17,31 km/u
  5de: Delombaerde Dimitri: 38min.12sec. 17,27 km/u

   

   


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  11-07-2008, 00:00 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (4)
  05-07-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlerkejogging Harelbeke (11 km)
  Deze week ben ik gaan twijfelen of ik vrijdagavond naar Harelbeke zou trekken of zaterdag deel zou nemen aan het Achro-criterium. Nochthans had ik eerst voor de 2de optie gekozen maar donderdagavond ben ik beginnen twijfelen. Ik had reeds tegen enkelen gezegd dat ik vrijdagavond zou komen supporteren. Hun verbazing was groot toen ik daar toch aankwam met sportzak en loopuitrusting. Ik die dacht bij voorbaat dat ik wel in de prijzen ging vallen had het dus effkes verkeerd voor. Toen ik tijdens de opwarming mannen tegenkwam als Vandecasteele Steven, Fredje Raketje, Van Lierde Vincent, Ludo Vanlede, Vermander Glenn en niet te vergeten rechtstreekse concurrent Demeestere Lieven wist ik dat de beentjes goed zouden moeten zijn om hier top 5 te willen lopen.

  Hoedanook ik mocht mezelf geen schrik aanjagen en in mijn eigen kunnen geloven. Met mijn goeie prestatie vorige vrijdag in Kuurne had mijn vertrouwen terug een boost gekregen.

  Omstreeks 19u30 loste het startpistool zijn schot, en weg waren we voor 2 rondes van elk 5,5 km. Fredje en Steven waren reeds weg van bij de start om uit te maken wie van de 2 aanspraak kon maken op de overwinning. Ikzelf zat in het achtervolgend groepje met Vanlede, Demeestere, Vermander, Matton, Debersaques en Van Lierde. De 1ste km kwamen we door in 3min15sec. Normaalgezien geen probleem voor mij maar ik ondervond reeds dat ik zware benen had. Echter van mijn ademhaling had ik geen probleem dus ik liep gezwind mee aan de kop van de groep tesamen met Lieven Demeestere. Een sterke Debersaques kwam ook af en toe eens piepen en plaatste zelfs af en toe een versnelling die mijn benen langzaam maar zeker de ondergang induwden. Ikzelf heb deze groep nog 5km kunnen volgen maar bij aanvangsfase van de 2de ronde moest ik eraf.

  Vraag me niet waarom maar mijn poten waren volledig verzuurd en dit reeds na 5km. Enfin, ik dus weer alleen en in tegenstelling tot vorige week was de moraal gezakt tot onder het vriespunt. Toch ben ik mijn tempo blijven onderhouden maar dit was blijkbaar niet snel genoeg voor Matton en Creupelandt want die haalden me rond km7 of 8 in. Uiteindelijk ben ik na 38min48sec. over de meet gesukkeld wat meteen ook het einde was van mijn "lijdensweg".

  Na de wedstrijd vroegen mijn loopcollega's alsook supporters mij wat er scheelde maar ik moest hen het antwoord schuldig blijven. 't Is te zeggen, mijn benen voelden loodzwaar aan, maar waarom en hoe... je ne sais pas. Nochthans ben ik van mijn vrouw gebleven dus daaraan kan het niet liggen. Hoedanook heb ik mijn prestatie omschreven als een "off-day". Dus mannen een goeie tip: als je een klotewedstrijd achter de rug hebt en je kunt niet direct een reden geven dan zeg je gewoon:" ik had een fucking off-day".

  Na de wedstrijd heb ik gewoon mijn boeltje gepakt en zonder veel zeveren naar huis getrokken. Achteraf bekeken had ik beter toch voor de 1ste optie gekozen en gewoon gaan supporteren. Dit is veel minder lastig. (Bjorn Eeckhout kan het weten ). Conclusie van de dag: de 10 mannen die gisteren voor mij waren, waren beter dan ik. Er bestaat immers geen eerlijker sport dan lopen.

  Hier nog de top 12: (Ps: Joost, ik moest nu wel de top 12 meegeven aangezien ik zelf elfde werd )
  1ste: Vandecasteele Steven: 35min.05sec.
  2de: Van den Heede Fredje: 36min06sec.
  3de: Vermander Glenn: 37min.31sec.
  4de: Matton Stijn: 37min.32sec.
  5de: Debersaques Pascal: 37min.35sec.
  6de: Van Lierde Vincent: 37min.40sec.
  7de: Demeestere Lieven: 37min.47sec.
  8ste: Vanlede Ludo: 37min.52sec.
  9de: Colle Dieter: 38min.27sec.
  10de: Creupelandt Fred.: 38min.32sec.
  11de: Delombaerde Dimitri: 38min.48sec.
  12de: Jan Lefever: 38min.58sec.

  Ik ga nu bruusk afsluiten want het tourjournaal begint. Loop ze, slaap ze,... doe watta ge wilt. See you.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  05-07-2008, 00:00 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (5)
  PERSOONLIJKE BESTTIJDEN:

  21 km: 1u13min.12 sec.
  15 km: 51 min. 34 sec.
  10 km: 32 min 42 sec.

  Archief per maand
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 06-2007
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!