Inhoud blog
  • Welkom
  • Updates
  • Kampioenenpunten
  • Beste aflevering: Grote finale 2007
  • Nieuwsflash
  • Kampioenen op tv
  • Kampioen der Kampioenen
  • Fan-interview: Isabelle Bleys
  • Recensies
  • Kampioenenverhaaltjes
  • Krantenknipsels
  • Kijkcijfers
  • Kampioenen op dvd
  • Striplijst
  • Nieuwste strips
  • Strip-specials
  • Buitenopnames reeks 17
  • Spelletjes
  • Galgje
  • Stamboma
  • The Championettes
  • Fernands Jukebox
  • Interviews
  • Groepsfoto's
  • Test jezelf
  • Generieken
  • Fragmenten - deel 1
  • Fragmenten - deel 2
  • Leuke filmpjes
  • Geluidsfragmenten
  • Nieuwsbrief
  • De beste Kampioen
  • Afleveringen
  • Cast
  • Verjaardagen
  • Tot ziens

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Rondvraag / Poll
    Vind je het leuk dat er in de zomer elke dag herhalingen zijn?
    Ja, dat is superleuk!
    Ja, maar 6 keer per week is te veel
    Nee, dat is stom
    Ik kijk nooit naar FC De Kampioenen
    Bekijk resultaat

    Alles over de bende van FC De Kampioenen!

    19-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Interviews




    Interview met Marijn Devalck (Boma)

    Als Boma in FC De Kampioenen mag hij zich wel degelijk dé kampioen van de meest smakeloos geklede mannen noemen. In het dagelijkse leven loopt Marijn Devalck er gelukkig stukken beter gekleed bij, alhoewel hij niet wakker ligt van de modeperikelen. Marijn Devalck, die zich naast acteren voornamelijk toelegt op zijn muziekbedrijfje Podium Acts waarmee hij live optreedt met muzikanten, wil zich op zijn gemak voelen in wat hij draagt. Op de boerenbuiten tussen de paarden, één van zijn hobby’s, loopt de zanger en acteur er soms wat haveloos bij, maar tijdens een winkeluitstap ontpopt hij zich tot een gedistingeerde gentleman.

    Hecht je veel belang aan kledij?

    Marijn: “Zeker als ik een acte de présence verzorg of als ik verwacht word op een receptie of een bijeenkomst. Dan heerst een soort protocol dat je moet volgen. Ik wil vooral niet opvallen door, zeg maar, revolutionair te zijn. Wanneer ik op een feest geacht word een smoking te dragen, dan doe ik dat. Ik zal niet opdagen in een jeans en een polo. Je moet je kleden naar de omstandigheden. Ik pas me graag aan, want dan beweeg en gedraag ik me ook het makkelijkst. Mijn job vraagt uiteraard om de gepaste kledij. (plots enthousiast) Podiumkleren blijven wel heilig voor mij. Die moeten ‘iets hebben’, die moeten ànders zijn dan wat je ziet op straat. Ze maken immers deel uit van je show. Maar waar het vooral op neerkomt, is dat ik me altijd en overal op mijn gemak wil voelen. En daar heeft kledij natuurlijk veel mee te maken.”

    Je kasten, hangen die boordevol?
    Marijn: “Goh, op dit moment heb ik veel kleren die ‘afgedragen’ zijn. Vandaar dat deze winkeluitstap mij goed uitkomt! Maar ik verslijt niet zoveel, ik ben erg zorgzaam op mijn spullen. Verder schenk ik jaarlijks wat van mijn kleren aan het goede doel, meer bepaald aan een hippotherapie-project waarin gehandicapten en revalidatiepatiënten worden behandeld door contact met paarden.”

    Ben je een fervente shopper?
    Marijn: “Ik winkel zelden of nooit want ik heb er een hekel aan! Ik ben een vervelende mens op zulke momenten, ik wil er zo snel mogelijk vanaf zijn. Daarom kies ik ook vlug iets uit. Ik wil niet te veel te zien krijgen, anders begin ik te twijfelen. Als het ‘klikt’, is het ok voor mij. Ik heb ook geen kleerkast vol goedkope spullen, dat is weggegooid geld, vind ik. Want na tweemaal wassen mogen die kleren toch de voddenmand in. En spreek me niet van solden. Ik hou daarentegen van stijlvolle kledij en kwaliteit. Ik geef liever iets meer uit voor minder… Dat komt op hetzelfde neer qua uitgaven.”

    Krijg je hulp van je vrouw tijdens het winkelen?
    Marijn: “Ilse gaat meestal mee shoppen, maar ze beïnvloedt mijn smaak niet. Ik beslis zelf wat ik koop. Soms brengt mijn vrouw spontaan iets voor me mee, maar ze prefereert een andere stijl dan ik… Het gebeurt dus dat ik haar spullen niet eens aantrek! We dragen beiden kledij waar we ons gelukkig in voelen. We dringen onze mening niet op aan elkaar. Ja, ik zou Ilse dus totaal anders aankleden dan ze er nu bijloopt. Zo zie ik graag de safarilook. Kaki staat Ilse bijvoorbeeld heel goed. En ik kick op vrouwen in ruiterkledij. Ik hou van losse hemden en broeken en wapperende haren, niet van strakke getailleerde bloesjes en rokjes met bijhorend keurig kapsel. I don’t like babes or Barbie. Ik durf er niet aankomen.”

    Tekst: Quarks en Siska Messeeuw - Foto's: Marc Masschelein - © karaat.be


    Interview met Loes van den Heuvel (Carmen)

    Al vele jaren acteert Loes Van Den Heuvel nu al in de televisieserie FC De Kampioenen. Ze geeft gestalte aan de enorm sympathieke en explosieve Carmen Waterslaeghers, de vrouw van Xavier en moeder voor hondje Nero. Naast haar werk voor FC De Kampioenen treedt ze op als zangeres in een coverbandje. In haar vrije tijd is ze vaak tussen de paarden te vinden. Loes is dus een enorm bezige vrouw. Maar voor een interview wou ze toch even de tijd nemen.


    Is dat niet moeilijk, zo'n rol van buiten leren? Heel veel kinderen vinden het al moeilijk om een gewoon gedicht te leren.

    Er is maar één manier om zoiets te leren: regelmatig herhalen, herhalen, een paar keren voor jezelf opzeggen. Je moet daarnaast ook de tekst van je collega kennen, want de teksten moeten mooi in elkaar passen. Ik moet net zo hard blokken als kinderen die een gedicht moeten leren.

    Is er iemand van de ploeg die u daarmee mee helpt?

    We hebben bij FC De Kampioenen een souffleur die het ons voorzegt als we het echt niet meer weten. Maar dat gebeurt alleen maar tijdens de repetitie. We repeteren twee dagen. We worden dan al wel verondersteld onze tekst te kennen, maar we mogen nog fouten maken. De derde dag beginnen de opnamen en dan moet de tekst perfect gekend zijn.

    Wordt de regisseur boos als je de tekst niet meer weet?

    (lacht) Zeker niet. Dat kan iedereen overkomen. Je doet dat niet met opzet. Als je je concentratie kwijtraakt, heeft dat meestal te maken met te moe zijn, of te weinig geslapen hebben. Trouwens, het zijn geen ellenlange monologen. Het zijn telkens maar kleine stukjes tekst. En ook de woorden moeten juist zijn. Want het is mij al gebeurd dat ik er een tekst uitflap met andere woorden. We werken met vier camera's die elk op een andere plaats staan. Op het einde van de zin moet de regisseur weten wanneer hij kan cutten (knippen in de film) om over te gaan naar een andere camera. Als je een andere zin zegt, weet de andere cameraman niet meer wanneer hij moet beginnen opnemen. Het is dus heel belangrijk om nauwkeurig je tekst op te zeggen want anders is er verwarring. Improviseren kan niet. We kunnen dat wel eens uitproberen tijdens de repetitie. Maar dan noteert de souffleur de juiste zinnen in het script en daar moeten we ons aan houden.

    Waarom bent u actrice geworden?

    Als kind al vond ik dat een heel fascinerende wereld. Ik ging vaak met mijn grootouders naar de opera, operette en het ballet. Ik heb vroeger ook ballet gedanst. Maar door een spierscheuring kon ik geen prima ballerina worden en zo ben ik in het wereldje van het theater terechtgekomen. Ik maak geen onderscheid tussen de rollen. Of ik nu de grootste seut speel, of de grootste vamp, maakt voor mij niets uit. Een rol is een rol en om je werk goed te doen moet je voor beiden even hard werken.

    Maar Carmen Waterslaeghers is toch een rol die u erg sympathiek maakt?

    Misschien omdat ze zo uitbundig is. Haar kledij en haar taal springen heel erg in het oog. Ze is een echte flapuit en zegt soms heel lelijke dingen, maar het is wel altijd goed gemeend en eerlijk. Ze zal nooit iets achter de rug doen. En ze is ook de enige van de ploeg die nog bij haar man is ondanks de vele meningsverschillen. Ze is heel trouw aan hare Xavier. Dat maakt haar ook enorm sympathiek denk ik.

    Hebt u ook inspraak in de manier waarop u Carmen speelt?

    Een klein deeltje van Carmen ben ik zelf. Maar verder kijk ik rondom mij om te zien welke aspecten ik kan toevoegen om Carmen nog echter te maken. Ik kijk bijvoorbeeld naar de manier waarop mensen op café met elkaar omgaan. Zo heb ik Carmen laten roken omdat ik vond dat het bij haar imago past. Maar ik rook zelf helemaal niet en als wij opnamen hebben gehad, heb ik 's avonds hoofdpijn. Dat is dus een idee van mij. Hetzelfde met Neroke. Ik vond dat Carmen een hondje moest hebben om haar moedergevoelens kwijt te geraken.

    Hoe krijgt u het hondje zover dat het altijd zo braaf bij u blijft?

    Het is al wel het derde hondje. De twee vorige zijn gestorven van ouderdom. Maar dit is echt wel een heel braaf, zacht hondje dat netjes bij mij blijft. De baasjes zijn elke keer bij de opname aanwezig. Ze staan dan te kijken hoe we opnemen en tussen twee opnamen klinkt het dan Braaf zijn hé. Af en toe weent het hondje omdat het naar hen wil gaan. Maar dan geven die mensen een teken en blijft het toch braaf zitten.

    Soms gaat u er toch wel wild mee om hé!

    Het hondje heeft een gareeltje om zijn middel. Als je hem optrekt, is dit veel minder pijnlijk dan hem op te trekken aan zijn halsband. Het lijkt natuurlijk enorm spectaculair als ik hem een snok geef. Heel veel mensen denken dat ik hem pijn doe. Maar het is integendeel beter dat ik hem zo oppak dan aan zijn halsband. Ik doe het trouwens alleen als ik heel vlug weg moet. Als ik hem eerst oppak en dan wegloop, kom ik te laat, dus ik trek hem op terwijl ik loop en neem hem dan in mijn armen. Dat is echt om hem te beschermen. Ik zou het niet over mijn hart krijgen om dieren pijn te doen. Ik heb zelf een hond, geiten, paarden en een lama.

    Wordt u herkend op straat ondanks de Carmen-pruik?

    Zeker en vast, want ik heb buiten de Kampioenen ook nog veel andere dingen gedaan. Mensen herkennen mij aan mijn ogen of aan mijn stem. Op de duur word je dat gewoon. Meestal klampen de mensen mij aan om te zeggen hoe goed ze de Kampioenen vinden. Als mensen vervelend doen omdat ze te veel gedronken hebben, zeg ik hen dat ik dat niet prettig vind en dan ga ik weg. Ik vind herkend worden een soort appreciatie voor het werk dat ik doe. Je moet daar dankbaar voor zijn en het waarderen als mensen je komen feliciteren.

    Welke interessante gebeurtenis staat de Kampioenen binnenkort te wachten?

    Volgende week gaan alle Kampioenen op cruise naar Boston. Heel de ploeg kijkt al uit naar de opnamen. Het wordt een luxe cruise, inclusief zwembad. Die week zullen er geen toeristen aan boord zijn, alleen wij. Bijna alle collega's zijn in feeststemming omdat ze denken dat ze stevig verwend zullen worden. Ik heb enorm veel tekst, dus ik moet hard werken. Ann (Doortje, nvdr.) daarentegen is in de zevende hemel. Zij moet heel de tijd aan het zwembad liggen zonnen. Ik zit mij alleen maar af te vragen of het op een winderige zee warm genoeg zal zijn om te zonnen. Neroke mag niet mee op reis. Maar natuurlijk heeft Carmen een grote verrassing in haar tas.


    Interview met Loes van den Heuvel (Carmen)

    Carmen Waterslaeghers is een fenomeen. Luidruchtig, vulgair, passioneel en dom zijn een aantal sleutelwoorden om haar te beschrijven. Verder is ze een onverbeterlijke roddeltante, die altijd op de loer ligt voor een sappig nieuwtje en heel vaak misverstanden en verwarring creëert door onjuiste informatie te verspreiden. Hoewel Xavier verre van de perfecte man is en Carmen vaak over hem klaagt, houdt ze zielsveel van hem. Ook dit seizoen mogen we hetzelfde van haar verwachten.

    Vijftien jaar FC De Kampioenen. Ooit verwacht?
    Dit is iets wat ik nooit had verwacht. En ik denk niemand. Het is eigenlijk een 'beetje' uitgelopen en zo zitten we nu al bijna aan de tweehonderdste aflevering.

    Doet het je wat?
    Ik ben daar niet mee bezig. Ik denk dat die vijftien jaar vooral voor de programmamakers veel betekent. Zij zijn diegenen die hiervoor gewerkt hebben, die het concept van FC De Kampioenen zo levendig houden. Ik doe mijn job heel graag en speel Carmen vol liefde.

    Nog steeds geen sleur na al die jaren?
    Sleur zit er helemaal niet in. Je speelt dan misschien al die jaren wel één en dezelfde rol en ook je personage verandert na al die jaren niet zo veel, maar toch kom je in heel uiteenlopende situaties terecht. Dat houdt het boeiend. Ook al speel je steeds hetzelfde personage, toch hebben we de vrijheid om doorheen de jaren eigen accenten in de rol te leggen. Zo doe je wat de routine, natuurlijk. 't Is goed te vergelijken met de job van een cameraman, eigenlijk. Die houden zich ook dag in dag uit bezig met filmen. Toch zit ook daar veel afwisseling in. Wat nog een uitdaging is, is dat je soms voor voldongen feiten komt te staan bij het acteren. Een bepaalde scène lukt bijvoorbeeld niet. Wel, dan moet je zoeken naar alternatieven, wat weer een uitdaging is.

    Krijgen we dit jaar dezelfde Carmen dan anders te zien?
    Mijn rol ligt volledig in de lijn van vorig jaar. Zo blijf ik bij mijn Xavierke en zie ik hem nog steeds graag. En tja, dat roddelen verleer je ook zomaar niet, hé (lacht).

    Stoort het je niet dat het publiek je steeds als 'Carmen' ziet?
    Dat stoort me niet. Mensen zijn vaak blij als ze me zien. Dat kan je alleen maar plezieren. Je mag het mensen ook niet kwalijk nemen dat ze geen onderscheid maken tussen een personage en Loes Van den Heuvel. Elke zaterdag zijn we op tv te zien, dus wat kan je anders verwachten? Dankzij dat trouwe publiek kunnen we blijven doorgaan met De Kampioenen. Het mag zelfs gerust nog een hele tijd duren.


    Interview met motorrijder Marijn Devalck (Boma)

    Sinds wanneer bent u lid van M.A.G.?

    Och, dat weet ik eerlijk gezegd zelf niet, ik denk dat dat van ’92, misschien ’93 moet zijn…

    Wat is uw mening over M.A.G.?
    Wel, ik probeer het zoveel mogelijk te volgen, ik denk dat de M.A.G. een zeer actieve organisatie is, die we als motorrijder zeker en vast nodig hebben, want het is erg nodig om dus de aandacht te trekken voor de motorrijder. Sinds het begin dat ik bij M.A.G. ben, en ook met de motor rij , voel ik toch wel dat er een en ander beweegt. Ik heb meegemaakt dat M.A.G. dus eigenlijk toch wel bij de minister gaat, dat de minister gehoord wordt, en dat de minister eens luistert naar wat onze problemen zijn. Ik denk dat, mocht de M.A.G. daar niet zijn,  dan zouden wij alleen staan als motorrijder. En wat ben je alleen? Ondertussen is de groep motorrijders tegenwoordig vertienvoudigd, denk ik. Stilletjes aan krijgen we een andere mentaliteit. En dat M.A.G. daar voor een groot deel zijn aandeel in heeft.

    Met welke motor rijdt u zelf?
    Ik heb een Harley, een Herritage, dus de classic, 1340. Ik heb die gekocht van een vriend, 3de hands, want het is een Amerikaan, een tinnen blok, er zijn er maar een paar duizend van gemaakt. Het is een vrij unieke motor. Met een kleur dat je hier niet vindt. Cherry red met beige.
     
    Is dit je droommotor?
    Wel, eigenlijk heb ik als kind altijd gedroomd om met een Harley te rijden. Ik wou zelf bij de zwaantjes gaan daarvoor. Maar toen de zwaantjes dan met BMW begonnen te rijden, vond ik dat minder. Nu, ik ben toch geen zwaantje geworden. Maar heb achteraf een Harley gekocht. Toevallig, omdat die vriend zijn Harley weg deed. En het was een zeer goeie motor. Bovendien zei hij dat als ik er kosten aan had, ik hem binnen mocht doen in een garage, en dat hij zou betalen. Dus dat waren zeer mooie condities. En ik heb nog nooit kosten gehad aan die motor, dus voor mij is het een zeer goeie motor.
    Normaal was ik van plan om mij een toermotor te kopen omdat ik toch de files een beetje wou trotseren. En in die periode had ik het voor de K100 van BMW. Maar het is dus Harley geworden, en ik heb er geen spijt van. Het is natuurlijk totaal anders rijden, het is niet zo vinnig, je kan niet echt mee met het verkeer. Maar ‘bon’, dan rij je iets trager en je bent iets meer hoorbaar, wat ook niet onbelangrijk is.

    Waarvoor gebruikt u de motor doorgaans?
    Voor het werk, en voor het goede doel. Je weet, ik ben ‘peter’ van de hartrijders uit Hamme-Moerzeke. Dus jaarlijks rijden we onze herfstrit. Ik heb ondertussen ook in Burst, bij The Browsers, jaarlijks voor het goede doel een rit, namelijk de zomerrit. Ook de lenterit, die momenteel afgeschaft is… Allé, je ziet, elk seizoen hebben we links of rechts een rit voor het goede doel. En voor de rest gebruik ik hem alleen om naar de VRT te rijden. Op de dagen van de repetities natuurlijk wel te verstaan, want als ik ‘boma gekapt’ ben, dan krijg ik moeilijk een helm op mijn hoofd.

    Is de motor een gebruiksvoorwerp, of aanzie je het meer als een hobby? Maw gaat er veel tijd naar het onderhoud van de motorfiets?
    Absoluut niet, en het is een schande. Als men op een meeting een prijs zouden geven voor de vuilste motor, dan ben ik iedere keer de winnaar. Mijn vrouw heeft hem hoogstens al een paar keer gekuisd. Ik heb daar absoluut geen tijd voor. Het zou een hobby zijn, mocht ik meer tijd hebben. Ik gebruik hem voor het werk, ik heb gewoon het nuttige aan het aangename gekoppeld. En meer is dat niet. Ik ben dus ook geen ‘motorfreak’, ik ben niet bezig met die motor. Ik wil er geen snufjes op, ik wil daar geen chromé op, het moet gene flashy motor zijn. Voor mij is het een werktuig, maar anderzijds ook mijne goeie kameraad.

    Mag je vrouw mee op de motor, of ben je meer het type loney-rider?
    Ik ben eigenlijk een loney-rider, willes-nilles. Voor mijn vrouw heb ik een rugsteuntje laten monteren. En dat is het enige dat ik gedaan heb. Om het haar wat comfortabeler te maken. Maar op een Harley rij ik veel liever alleen dan met twee. Gewoon omdat als ik alleen moet vertrekken voor een hele dag voor het goeie doel, het dan meestal op een zondag is. De enige zondag dat ik vrij ben, de enige zondag dat ik bij mijn vrouw kan zijn. En ze kan dan niet mee, tja, het zou beter zijn anders.
    Ik ben ook bij de ‘Rotary-club’ in Zottegem. We hebben zelfs daar onder de ‘Rotariers’ ook de ‘Motariers’ opgericht. En daar hebben we een middel gevonden als wij ergens met de motor naartoe rijden. Onder onze vrouwen hebben er een paar een cabriolet, we noemen ze dan de ‘Cabriolina’s’. We komen samen op een punt, en gaan dan lekker eten. En dat gebeurt één of twee keer op een jaar. Wat je soms niet allemaal moet doen voor de vrouw hé.

    Rijdt je vrouw zelf met de motor?
    Nee helaas. Ze durft zelfs niet met de fiets rijden. Nu, wat ze wel al heeft laten horen, is zo’n comfortabele motor, zo’n Gold Wing van Honda. Omdat ze denkt dat dat de enige motor is waarop je zo’n helm kan dragen met een radiootje erin. Dan zo’n stekkertje en we kunnen met elkaar praten (lacht hartelijk). Maar ik moet toch een motor bij mijn buurman kopen of niet? Dus zou ik, om mijn vrouw mee te kunnen nemen, een BMW LT1200 kopen... Ofschoon ik moet toegeven dat deze GS waar ik hier op de set met rij, ‘een motor is die aan mijn kloten gegoten is’.

    Wat versta jij onder kledij?
    Tja, ik ben er absoluut niet de man die het goede voorbeeld geeft. Ik rij in de zomer en in mijn veldwegen ginder achter, meestal in shirt en t-shirt en op mijn blote voeten. Ik ga zelfs zo naar de bakker. Ik durf mij zelfs riskeren zonder helm, omdat de politie daar toch niet rondrijdt. Maar dat mag niet. Ik weet dat het maar in een straal van een paar km is. Maar het is dicht tegen huis dat de domste ongevallen met zware gevolgen gebeuren. Je moet maar aan 30km/u onderuit gaan, met je blote beentjes tegen het asfalt, je zal eruit zien. Ik weet dat ik eigenlijk een grote zondaar ben.
    Maar mijn beschermende kledij hangt wat af van met welke motor ik rij. Ik heb hier mijn ‘chaps’ voor mijne Harley. Dat is kledij waar wat lucht doorheen kan. Ik rij toch meestal niet snel. Ik heb ook een ander pak om met andere motoren te rijden, of voor reportage met de krant en zo. Daarvoor heb ik bij ‘Richa’ een pak gekocht: zo een broek en jas met beschermende elementen op de schouders, ellebogen, knieëen… Dat is natuurlijk een pak waar je je veilig in voelt. En het pakt ook niet zoveel wind. Ook voor de helm, een integraal is natuurlijk meer hermetisch gesloten. Met mijn open helm, als ik op deze BMW iets vlugger rij, dan trekt hij toch van mijn hoofd weg. En mijn kostuum pakt wat meer wind, waardoor je niet zo vast meer op de motor zit. Dat heeft allemaal met veiligheid te maken. En ik denk dat veilige kledij zeer efficient is als je valt. Je rijdt niet om te vallen, maar als je valt maakt het meestal een groot verschil. Natuurlijk moet je bij een accident altijd geluk hebben. Laat ons daar wel bij wezen. Ik heb jammer genoeg mijn eigen neef, die had zo’n zeer beveiligd pak aan, en een zware helm van indertijd 30.000 BEF. Die man reed in volle hitte altijd beschermd, maar die heeft 1x pech gehad. Aan zijn kostuum was er niks, idem voor de helm, maar helaas. Hij kwam verkeerd te val en was op slag dood. Dat zijn dingen die je tegenkomt, maar dat kan je ook tegenkomen met de fiets…

    Even een kleine technische vraag tussendoor: wat is de wettelijke minimale profieldiepte van je banden?
    Geen enkel idee. Bof, de minimum profieldiepte? Hmm, laat ons zeggen 5mm? Wat is het juiste antwoord?
    1,6mm.
    1,6mm? Ohhh, dan kan ik nog wel een tijdje verder.

    Wat is je vreemdste ervaring met de motor tot nu toe?
    Hahhh, daar moet ik niet lang over nadenken. Ik heb dus eigenlijk met mijn strot in de prikkeldraad gehangen. Het was dom, dom, dom. Op een veldweggetje, twee prikkeldraden die over de weg hingen, en ik hing erin. Met zeer zware gevolgen, een heel dom accident. Dat is natuurlijk het eerste waar ik aan denk bij deze vraag…

    Toch blijf je rijden met de motor?
    Ja, ik denk dat als je een accident hebt waarbij je zelf een stuurfout maakt, de zaken anders liggen. Ik heb indertijd een vriend gehad die op de ring in Brussel onder een vrachtwagen raakte. Die kan het natuurlijk niet meer zeggen, maar stel dat je dat voor hebt, dat je even de dood voor ogen hebt. Dan denk ik dat de schrik je wel te pakken krijgt. Maar ik ben, van zodra mijn keel ontzwollen was, en ik dus terug mijn helm kon aandoen, terug gaan rijden. De krassen van de prikkeldraad staan nog steeds op het scherm van mijn motor als ‘souvenir’. Ik heb er geen trauma aan over gehouden.

    Uw rijgedrag is daardoor niet veranderd?
    Nee, want het kwam eigenlijk door wat gek te rijden, wat zwaantje te spelen voor een jeep met aanhangwagen van een kennis. Het was meer een ‘speelaccident’. Maar eigenlijk zeggen van: ‘nu kom ik niet meer op de motor’, nee dat niet. Motorrijden is natuurlijk altijd gevaarlijker dan autorijden, je bent de carroserie zelf . Je zit open en bloot. Maar je kan altijd de risico’s beperken door  zeer, zeer defensief te rijden. Eigenlijk het lot niet te tarten. Als ik nu op de autosnelweg zit, ja god, veel is afhankelijk van de motor natuurlijk. Je bent altijd geneigd om een klein beetje te geven wat je krijgt. In die zin dat je altijd wel wat rapper wil gaan dan dat je mag. Maar eerlijk gezegd vind ik dat niet zo ontspannend meer. Ik krijg niet direct een kick van de snelheid dat ik rij, maar ik krijg een kick van de ontspannen rit op de motor. Dat ik kan genieten van de natuur, de vrijheid… Dat is de pracht voor mij aan motorrijden.

    Gaat u soms op reis met de motor?
    Oh, dat zou ik nog eens willen doen als mijn vrouw meegaat. Maar anders niet. Ik heb ooit de kans gekregen om Route66 te doen, maar zij gaat dan niet mee. Awel, dan interesseert het mij ook niet. Ik ben nogal gehecht aan mijn huis en vrouw elke dag. De dag dat zij meegaat, ja, dan zou ik dat heel graag doen.

    Een vraag om af te sluiten: welke gouden raad zou je de Belgische motard willen meegeven?
    Een gouden raad? Hmmm, leer genieten van het ontspannen rijden in de natuur en weer, het pak en laarzen dat je draagt. Het conditioneert misschien je gedrag, maar laat je er niet door beïnvloeden, de grootste macho kan in een fractie van een seconde in een rolstoel belanden. Ik zou zeggen defensief rijden en preventief handelen. Dat is eigenlijk de gouden raad dat ik zou willen geven...



    Exclusief interview voor onze webstek met Herman Verbruggen (Marcske)

    In de zomer van 2007 werd een oproep gelanceerd op deze Kampioenenwebstek. We waren op zoek naar passende vragen die we zouden kunnen stellen aan Herman Verbruggen voor een exclusief interview. Er kwamen massaal antwoorden op deze oproep, iedereen wou namelijk zijn/haar prangende vraag beantwoord zien. We kozen de acht beste vragen en die vuurden we af op Herman.



    Dag Herman.
    Goedemiddag.

    Klaar om de vragen van de bezoekers te beantwoorden?
    Zeer zeker.

    Vertel eens, hoe is FC De Kampioenen voor jou begonnen?
    Wel, het productieteam was in 1990 (bij het begin van de serie, nvdr.) nog op zoek naar een radio-presentator van een locale radio om de matchen van FC De Kampioenen te becommentariëren. En zo kwamen ze bij mij terecht. Ik was dan nog een beginnend acteur, net afgestudeerd aan het conservatorium. In de eerste vier reeksen had ik in elke aflevering maximum 5 regels. In het vierde seizoen werd ik het lief van Bieke en toen Walter Michiels (Pico, nvdr.) halsoverkop uit de reeks werd geschrapt, moest ik die gaan vervangen bij de vaste acteurs. Moest Pico nu nog meespelen, zou ik waarschijnlijk nog steeds een bijrolletje bekleden.

    Wou je van kleins af aan al acteur worden?
    Ja, enorm. Vroeger vond ik die wereld ook echt fascinerend. Ik droomde er altijd van naar het conservatorium te gaan. Toen ik afstudeerde van het secundair onderwijs, ging ik toelatingsproef doen bij Studio Herman Teirlinck. Helaas zonder succes, en toen ben ik regie gaan studeren in Brussel. Daar ben ik ook in contact gekomen met visueel acteerwerk.

    Is het moeilijk om een grappige rol te vertolken in FC De Kampioenen?
    Ik denk dat het voor andere mensen moeilijker lijkt dan voor mezelf. Ik ben altijd bezig geweest met het komische genre van acteren. Natuurlijk blijft het een uitdaging, maar ik ben dat al gewoon. En eigenlijk is het ook niet zo moeilijk: in een serie als FC De Kampioenen moet je maar enkele gekke bekken trekken, en het publiek gaat plat.

    Nemen de mensen waarmee je omgaat je altijd serieus? Wordt je niet te vaak beschouwd als het kieken van de Kampioenen en als een droge komiek?
    Nee hoor, de mensen die me kennen nemen me wel serieus. Ze weten dat ik heel gedreven ben om dingen tot een goed einde te laten komen en echt ambitieus ben. Ik ben alleen komisch in de serie. Niet dat ik niet eens flauwe grap kan vertellen, maar zoals Marcske ben ik niet en beschouwen de mensen die me kennen ook niet. Mensen op straat wel, ja.

    Nu je over de mensen op straat begint... Word je vaak herkend? En vind je dat niet vervelend?
    Ja, ik word heel vaak herkend. Maar als acteur moet je dat erbij nemen. We zijn voortdurend aan het knokken om FC De Kampioenen jaar na jaar beter te maken. We zijn dan ook heel blij dat we jaar na jaar ook zo'n hoge kijkcijfers hebben. En het resultaat daarvan is natuurlijk dat je vaak herkend wordt en mensen je soms wel eens vervelende vragen kunnen stellen, maar al bij al valt dat zeer goed mee.

    Hoeveel takes zijn er nodig om een scène te verfilmen?
    Dat hangt ervan af. Als er iets misgaat, moet het wel opnieuw. Of als de regisseur nog zijn bedenkingen heeft bij iets. Of als we natuurlijk eens in de lach schieten... Meestal gaat het wel vlot, hoor. Maar het is niet omdat we al zovele jaren bezig zijn, dat het daarom vanzelf gaat.

    Zijn jullie, de cast, elkaar nog niet beu?
    Nee, hoor. Helemaal niet. Dat is volgens mij het succes van de Kampioenen: we zijn 20 handen op één buik (lacht) en zijn dus als het ware een hechte vriendengroep. Het publiek merkt dat ook wel.

    Wat doe je nog naast je acteerwerk in FC De Kampioenen?
    Ik ben voortdurend ook bezig met Aksident, ons theatergezelschap die al ruim 20 jaar bestaat. Verder ben ik ook nog vader en dat vergt natuurlijk ook heel wat tijd en energie.

    Bedankt dat je een moment in je drukke agenda kon vrijmaken voor ons. Bedankt voor het interview.
    Graag gedaan.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (64 Stemmen)
    27-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groepsfoto's




    De Kampioenen mochten de voorbije jaren al veel naar het vogeltje kijken... Sommige van die foto's verschenen op de achterflap van de strips.








    En ook hun decor werd gefotografeerd...


    Hieronder zie je hun decor nogmaals, nu als filmpje:



    Ook van elke acteur werd een foto genomen...

      

      

      

      

      

      

      

      







    Een foto zonder handtekening is natuurlijk niets waard.
    De acteurs signeerden hun foto met plezier...

    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Klik op de afbeelding om de link te volgen Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Klik op de afbeelding om de link te volgen Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Klik op de afbeelding om de link te volgen Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (136 Stemmen)
    26-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Test jezelf


                                       


    01
    Hoeveel afleveringen zijn er    
    reeds gemaakt?
    A > 234 afleveringen
    B > 195 afleveringen
    C > 221 afleveringen


    02
    Met welk lied vroeg Marc het   
    aan met Bieke?
    A > Mooi, het leven is mooi
    B > Ik ben zo eenzaam zonder jou
    C > Chérie


    03
    Hoeveel huisbazen hebben
    Pol en Doortje al gehad?

    A > 2 huisbazen
    B > 3 huisbazen
    C > 4 huisbazen


    04
    Hoeveel trainers heeft de
    ploeg al gehad?
    A > 3 trainers
    B > 4 trainers
    C > 5 trainers


    05
    Door wie werd Billie in
    reeks 12 gespeeld?
    A > Rob Teuwen
    B > Joren Seldeslachts
    C > Laurent Roose


    06
    In reeks 2 maakt Bieke
    een reis naar ...
    A > Ouagadougou
    B > Amerika
    C > Engeland


    07
    Hoelang speelde BTW in
    FC De Kampioenen?

    A > 2 jaar
    B > 3 jaar
    C > 1 jaar


    08
    Hoe heette de tweede
    ex-vrouw van BTW?
    A > Annie
    B > Greta
    C > Truus


    09
    Wat was het beroep van
    de ouders van DDT?

    A > Politieagente en bakker
    B > Bediende en landbouwer
    C > Schooldirectrice en scheidsrechter


    10 Hoe heten de ouders
    van Marc?
    A > Theofiel en Marie
    B > Theo en Marie-Paul
    C > Theodoor en Mariette


    11
    Hoe heet de man van
    tante Madeleine?

    A > Jerom
    B > Germain
    C > Gilbert


    12
    Welke zaak baat tante
    Madeleine uit?

    A > Bakkerij
    B > Chocolaterie
    C > Pralinenfabriek


    13
    Wat is de adellijke titel die
    Maurice draagt?
    A > Baron
    B > Graaf
    C > Jonkheer


    14
    Welk opschrift stond er op
    de poort van DDT in reeks 6?
    A > DDT WC Cars
    B > DDT Canapé Cars
    C > Bij DDT zit je in de puree


    15
    Hoe heet het clubblad van
    de Kampioenen
    ?
    A > Goal
    B > Vrije trap
    C > Penalty


    16
    Hoeveel jaar waren Pascale
    en Oscar getrouwd in reeks 4?

    A > 24 jaar
    B > 25 jaar
    C > 20 jaar


    17
    Hoe heette Fernands nieuwe vlam   
    in 'Op vrijersvoeten' (reeks 15)?

    A > Georgette
    B > Roos
    C > Karen


    18
    Hoe heette de uitbaatster van     
    de kantine van de Schellekes?

    A > Nolleke
    B > Willeke
    C > Merel


    19
    Wie won de bierwedstrijd van
    in 'Proost!' (reeks 17)?

    A > Doortje
    B > Maurice
    C > Fernand


    20
     Van hoeveel afleveringen was
    An Swartenbroekx de scenarist?

    A > 6 afleveringen
    B > 4 afleveringen
    C > 7 afleveringen


    Hoeveel scoor jij op 20? Hieronder vind je de juiste antwoorden!

    Vraag 01 > A
    Vraag 02 > B
    Vraag 03 > B
    Vraag 04 > C
    Vraag 05 > C
    Vraag 06 > B
    Vraag 07 > A 
    Vraag 08 > A
    Vraag 09 > C
    Vraag 10 > B
    Vraag 11 > A
    Vraag 12 > C
    Vraag 13 > C
    Vraag 14 > A
    Vraag 15 > C
    Vraag 16 > A
    Vraag 17 > B
    Vraag 18 > B
    Vraag 19 > C
    Vraag 20 > C


    Lees hieronder of je wel een echte fan bent!

    Score: 0 - 8
    Je kent niet veel van FC De Kampioenen. Misschien kijk je er wel graag naar,
    maar je hebt duidelijk nog niet veel kennis om je een echte "fan" te noemen.

    Score: 9 - 16
    Jij kent FC De Kampioenen al redelijk goed. Je hebt de afleveringen wellicht
    al allemaal gezien of ervan gehoord. Je mag jezelf al een "kleine fan" noemen.     
    Score: 17 - 20
    We hebben hier te maken met een echte kenner: jij! Jij kent alle afleveringen
    vanbuiten en je denkt aan niets anders dan FC De Kampioenen (!). Neenee, dit
    was geen waar. Jij bent iemand die elke week en in de zomer elke avond
    gezellig voor de buis zit te kijken naar FC De Kampioenen, dus je kent er al
    veel van.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (115 Stemmen)
    21-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Generieken


                                                                         



     
    Generiek - reeks 1 tot en met 4

       


    Generiek - reeks 5 tot en met 8

       


    Generiek - reeks 9 tot en met 10




    Generiek - reeks 11




    Generiek - reeks 12 tot en met 15

       


    Generiek - reeks 16 tot en met 18

      




    Generiek - reeks 19



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (52 Stemmen)
    16-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fragmenten - deel 1


                            



     
    'De nieuwe truitjes' - aflevering 01 van reeks 01



     
    'Koopjes' - aflevering 02 van reeks 01

       


    'De ster' - aflevering 08 van reeks 01

       


    'Naar Amerika' - aflevering 03 van reeks 02

       


    'De vriendin' - aflevering 07 van reeks 02

       


    'De controleur' - aflevering 11 van reeks 02



     
    'Kiescampagne' - aflevering 10 van reeks 03



     
    'Kiescampagne' - aflevering 10 van reeks 03



     
    'Kiescampagne' - aflevering 10 van reeks 03

       


    'De motorfiets' - aflevering 01 van reeks 04

       


    'Radiosterren' - aflevering 11 van reeks 04

       


    'Boma's list' - aflevering 07 van reeks 05

       


    'De sympathiekste' - aflevering 05 van reeks 06

       


    'American football' - aflevering 12 van reeks 06

       


    'DDT bedreigd' - aflevering 07 van reeks 07

       


    'FC Junior' - aflevering 09 van reeks 08

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (43 Stemmen)
    15-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fragmenten - deel 2


                            



     
    'Jonger dan je denkt' - aflevering 02 van reeks 11




    'Psycho Boma' - aflevering 07 van reeks 12

       


    'Eviva España' - aflevering 04 van reeks 14

       

    'Team spirit' - aflevering 08 van reeks 16




    'Winterstop' - aflevering 04 van reeks 17




    'Love Boat' - aflevering 05 van reeks 17




    'What's new Pussycat' - aflevering 03 van reeks 18





    'Super papa' - aflevering 08 van reeks 18

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (93 Stemmen)
    14-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leuke filmpjes


                                           













     
    Bloopers



     
    Oorspronkelijk einde van 'Love Story'
    (reeks 4 - afl. 13)



     
    Sketch uit Alles kan beter - Kampioenen in 't Hollands



     
    Promotiefilmpje Safety first met de Kampioenen



     
    Promotiefilmpje Thuis met de Kampioenen



     
    Marijn Devalck en zijn alter ego Boma in
    Tien om te zien



     
    De ploeg van de Kampioenen speelt tegen de ploeg
    van Samson & Gert in de videoclip van
    Wij willen voetballen



     
    The Championettes met Elke keer opnieuw

       


    The Championettes in De droomfabriek
      




    Zomerspotjes 2006 - 1000 zonnen




    Zomerspotjes 2006 - D-eclair




    Zomerspotjes 2006 - Eén post pakken




    Zomerspotjes 2006 - Geen voetbal op tv

       


    Compilatie van leuke fragmenten
      




    Reportage uit Jambers (VTM)
    over Walter Michiels (Pico) - deel 1




    Reportage uit Jambers (VTM)
    over Walter Michiels (Pico) - deel 2




    De acteurs uit FC De Kampioenen en Thuis
    vieren het 50-jarig bestaan van de televisie




    Marijn Devalck (Boma) zingt We are the champions




    Ben Rottiers (Pol) in Dans Mondial




    Marijn Devalck daagt Westerlo uit in Fata Morgana




    Steracteur Sterartiest - Voorstelling An




    Steracteur Sterartiest - Voorstelling Rob




    Steracteur Sterartiest - Optredens An




    Steracteur Sterartiest - Optredens Rob




    Fans over de Kampioenen in Man bijt hond




    Johny Voners fietst mee in Torhout
    met 1000 zonnen en garnalen




    Presentatie door Boma en Carmen in Nederland
    voor een voetbalvereniging - deel 1




    Presentatie door Boma en Carmen in Nederland
    voor een voetbalvereniging - deel 2




    Presentatie door Boma en Carmen in Nederland
    voor een voetbalvereniging - deel 3




    Kampioenen Kinepolistour - Hasselt
    (16 december 2007)




    Babyborrel Paulien in De rode loper




    Babyborrel Paulien in Karrewiet




    Loes van den Heuvel daagt Keerbergen uit in
    Fata Morgana




    Reportage uit De rode loper over het
    cruiseavontuur van de Kampioenenploeg - deel 1




    Reportage uit De rode loper over het
    cruiseavontuur van de Kampioenenploeg - deel 2




    Marijn Devalck in Chris & Co Live




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (83 Stemmen)
    13-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geluidsfragmenten


            




    Herman Verbruggen in 1000 zonnen op Radio 2
    over zijn Fiat 500


    .

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (22 Stemmen)
    07-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwsbrief


    Elke maand is er een nieuwsbrief van deze weblog, met o.a. : updates, nieuwtjes rond FC De Kampioenen, kijkcijfers van de vertoonde afleveringen en nog veel meer! Wil je deze nieuwsbrief ontvangen telkens aan het begin van de maand? Schrijf dan in door op de onderstaande link te klikken. Vermeld je naam en e-mailadres.

    Inschrijven


    De maandelijkse nieuwsbrief wordt niet meer verzonden, wegens de stopzetting van dit blog.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (64 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De beste Kampioen


                 

    Wie is volgens jou de allerbeste acteur uit de geschiedenis van de Kampioenen?
    Laat hier je stem achter door op de foto van je favoriete acteur te klikken!

         


         


         


         






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (185 Stemmen)
    25-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afleveringen


     


    Reeks 1

    1. De nieuwe truitjes
    2. Koopjes
    3. Vogelvrij
    4. Het record
    5. Doortje
    6. Transfer
    7. Carmens wasmachine
    8. De ster
    9. Crisis
    10. Voetbalploeg zoekt trainer
    11. Het geld of het veld
    12. Verkiezingen
    13. Omkoopschandaal


    Reeks 2

    1. Alleen is maar alleen
    2. Bekers
    3. Naar Amerika
    4. De streep
    5. Carmen rukt op
    6. FC Toneel
    7. De vriendin
    8. Bieke's auto
    9. Operatie parkiet
    10. De ooievaar
    11. De controleur
    12. Xavier gekwetst
    13. Verliefd


    Reeks 3
    1. De nieuwe Kampioen
    2. Depressief
    3. De elfde man
    4. De schat
    5. Besmet!
    6. De haptonoom
    7. Weekend aan zee
    8. Stank voor dank
    9. Miss Knalpot
    10. Kiescampagne
    11. Tango d'amore
    12. DDT niet oké
    13. Betrapt


    Reeks 4

    1. De motorfiets
    2. FC Championettes
    3. Verwisselingen
    4. Rode vlekjes
    5. De aanranding
    6. Cinema, cinema
    7. Bieke solo
    8. Liefdesverdriet
    9. Het jubileum
    10. De scheidsrechter
    11. Radiosterren
    12. Here we come
    13. Love story


    Reeks 5
    1. De nieuwe start
    2. De huwelijksmakelaar
    3. Liefde is blind
    4. Overtijd
    5. Vrouwenhandel
    6. De filmster
    7. Boma's list
    8. De stagiaire
    9. Marc macho
    10. De steward
    11. De clubkas
    12. Aardstralen
    13. DDT getrouwd


    Reeks 6

    1. Mijnheer Constant
    2. De bakvis
    3. Boem!
    4. Blauwhelmen
    5. De sympathiekste
    6. Carmen vermist
    7. Bij Xavier
    8. Prijs
    9. Houd de dief
    10. Cupido
    11. Gigolo Marc
    12. American football
    13. Boma's sister


    Reeks 7
    1. Sinterklaas kampioentje
    2. Het schilderij
    3. Doping
    4. Marc stopt
    5. Verboden vruchten
    6. De erfenis
    7. DDT bedreigd
    8. Schijn bedriegt
    9. Zwarte liefde
    10. Smeergeld
    11. De optimist
    12. De helderziende
    13. Eindelijk


    Reeks 8

    1. De verhuizing
    2. Café zonder bier
    3. Carmen zwanger
    4. Verkocht!
    5. Roger
    6. FC De Valentino's
    7. Het koekoeksjong
    8. De infiltrant
    9. FC Junior
    10. De horoscoop
    11. Het clubblad
    12. De aanhouder wint
    13. Spoorloos


    Reeks 9

    1. BTW inbegrepen
    2. Smakelijk!
    3. De splinternieuwe trainer
    4. Bertha Boma
    5. De hofleverancier
    6. Bieke culinair
    7. Schone schijn
    8. Doortje Waterslaeghers
    9. Interim sponsor
    10. Chérie
    11. Survival training
    12. De sollicitatie
    13. Boma failliet


    Reeks 10

    1. Wie het schoentje past...
    2. Monsieur Boma
    3. Het aanzoek
    4. Chez Nero
    5. Werk aan de winkel
    6. Casanova Vertongen
    7. Bomeo en Julia
    8. België - Holland
    9. Nero superstar
    10. Waterslaeghers senior
    11. Kolonel Waterslaeghers
    12. Voorrang van rechts
    13. Totale uitverkoop


    Reeks 11

    1. Twaalf stielen
    2. Jonger dan je denkt
    3. Te bed of niet te bed
    4. Vrolijk kerstfeest
    5. Carmen goes classic
    6. De kidnapping
    7. Succes verzekerd
    8. Eerlijk duurt het langst
    9. De Bomababe
    10. Grenzen verleggen
    11. Lief dagboek
    12. Oud zot
    13. Soep van duifjes


    Reeks 12

    1. Geheime aanbidders
    2. Stoelendans
    3. Vuil spel
    4. Dag van de secretaresse
    5. Gebuisd
    6. De nieuwe kracht
    7. Psycho Boma
    8. Aprilvissers
    9. De enquête
    10. Lottokoorts
    11. Made in Germany
    12. Besparingsplan
    13. Baboeleke


    Reeks 13

    1. Het knekelveld
    2. Kamer te huur
    3. Blond en meedogenloos
    4. Het Kampioenenbal
    5. Nennieuwennoed
    6. Friet met mayonaise
    7. Xaviera Waterslaeghers
    8. Keeper gezocht
    9. Het mirakel
    10. Vrolijke vrienden
    11. Hoogtevrees
    12. Gele limonade
    13. Bloemetjes en bijtjes


    Reeks 14

    1. Café op stelten
    2. Innige deelneming
    3. De nieuwe matras
    4. Eviva España
    5. Zet 'm op
    6. Met 2 aan zee
    7. Kere weer om
    8. O sole mio
    9. Rock a Billie
    10. Voor een prikje
    11. Ardennenoffensief

    12. Pol in de put
    13. Quix


    Reeks 15

    1. Baby baby
    2. Boma surprise
    3. In vuur en vlam
    4. Boma op jacht
    5. Zware Julien
    6. Op vrijersvoeten
    7. Verloofd
    8. Het cadeau
    9. De moeders
    10. Het lied
    11. De getuigen
    12. De vrijgezellenavond
    13. Het huwelijk


    Reeks 16

    1. Kopzorgen
    2. Lief klein bolleke
    3. Verslaafd
    4. De tribune
    5. Feest!
    6. Een beetje verliefd
    7. Het goede doel
    8. Team spirit
    9. De eerste prijs
    10. Voedselvergiftiging
    11. Valentijn
    12. Nonkel Gilbert
    13. Amen en uit


    Reeks 17

    1. Knock-out
    2. De twaalfde man
    3. Spaghetti Championaise
    4. Winterstop
    5. Love Boat
    6. Kalenders
    7. Allemaal beestjes

    8. Een groen blaadje
    9. Stokken in de wielen
    10. Buitenspel
    11. Proost!
    12. De veiling
    13. Operatie
    Betina


    Reeks 18
    1. Leven na de dood
    2. Ho ho ho
    3. What's new Pussycat
    4. De quiz
    5. De kotmadam
    6. Het geluid
    7. Lange vingers
    8. Super papa
    9. Dierbaar vaderland
    10. De gokchinees
    11. Hormonen
    12. Mijn grootste fan
    13. Een moeilijke bevalling


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (143 Stemmen)
    09-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cast






    Balthasar Boma
    (Marijn Devalck)



    Balthasar Boma is PDG van de Boma Vleesindustrie NV. Met andere woorden: hij beheert een worstenfabriek. Hoewel z'n worsten niet veel verkocht worden omdat ze niet lekker zijn, zwemt Boma in het geld. Hij probeert Pascale binnen te doen, maar dat lukt niet altijd omdat hij een mislukte casanova is. Hij is tevens voorzitter van FC De Kampioenen.

    (alle reeksen)



    Pascale Crucke (Danni Heylen)



    Pascale is de bazin van het café. Pascale nadert de vijftig en is daar niet gelukkig mee. Ze wil altijd klassevol overkomen bij de mensen en dan vooral bij haar zuster Madeleine. Ze was getrouwd met Oscar Crucke, maar hij vertrok naar Tenerife. Dan begon ze een welles/nietes-relatie met Boma en nu heeft ze Maurice als levensgezel.

    (alle reeksen)



    Bieke Crucke (An Swartenbroeckx)



    De eeuwige tiener die nu de dertig nadert. Bieke is de dochter van Pascale. Vroeger had ze een wild liefdesleven, maar nu heeft ze slungel Marc. Liefde is blind, zegt men dan. Maar toch: Bieke houdt van Marc. Ze is de slimste van alle Kampioenen en heeft altijd wel een oplossing klaar voor een probleem. In reeks 18 beviel ze van Paulien.

    (alle reeksen)



    Marc Vertongen (Herman Verbruggen)



    Marc's passies zijn: Radio Hallo, chocomelk en Bieke. Hij heeft vroeger nog voor geneeskunde gestudeerd, maar dat werd niets. Hij is een echte slungel die heel onhandig is. Hij is Biekes lief en is er ondertussen mee getrouwd. Hij laat zich altijd in het zak zetten voor Fernand en vroeger ook door DDT en BTW. In reeks 18 werd hij vader van Paulien.


    (alle reeksen)



    Carmen Waterslaeghers (Loes Van Den Heuvel)



    Carmen houdt van roddelen, haar hondje Nero en seks. Maar daar heeft haar 'sjoeke' Xavier niet altijd zin in. Carmen is kuisvrouw bij Boma, maar had vroeger ook een krantenwinkel en later een frituur. Ze creëert vaak misverstanden en is een echt foorwijf! Ze rookt hevig en is erg vulgair.

    (alle reeksen)



    Xavier Waterslaeghers (Johny Voners)



    Xavier is militair, omdat je in het leger toch niet veel moet doen. Hij was vroeger keeper bij FC De Kampioenen, dan was hij trainer en nu is hij weer keeper. Hij voetbalt niet voor de sport, maar voor de gezelligheid en de drank (pintjes, die hij 'dagschotels' noemt). Hij heeft nooit zin in seks. Hij ligt nogal onder de sloef van Carmen en is een echte pantoffelheld.


    (alle reeksen)



    Doortje Van Hoeck (Ann Tuts)



    Doortje is een nogal preuts en truttig vrouwtje. Ze is steengoed van karakter en een perfecte moeder. Ze was vroeger getrouwd met Pico Coppens, tot die haar in de steek liet voor Ria De Stekker, een collega. Doortje en Pico kregen ook een zoontje: Billie. Nu is ze verknocht aan Pol De Tremmerie. Eerst werkte ze bij de vijand (DDT), dan bij de andere vijand (BTW) en nu is ze secretaresse bij Boma.

    (alle reeksen)



    Pol De Tremmerie (Ben Rottiers)



    Pol is de neef van DDT. Hij woonde een hele tijd in Afrika, maar is teruggekeerd naar België. Hij is erg sportief en erg actief in de groene beweging. Hij is de enige goede speler van de ploeg, maar kon door een blessure niet meer spelen, waardoor hij trainer werd. Hij is nu samen met Doortje. Hij is leraar Biologie en is net zoals DDT een beetje gierig.

    (vanaf reeks 5)



    Maurice de Praetere (Tuur De Weert)

     

    Maurice de Praetere, een polyvalente gemeentearbeider wordt de nieuwe geliefde van Pascale. Maurice is een handig harry. Door zijn technische knobbel wordt hij rechtstreekse concurrentie voor Fernand. Boma begrijpt niet wat Pascale in Maurice, een eenvoudige, stille, zachte man, ziet.

    Maurice woont nog bij zijn moeder. Hij heeft een zeer grote moederbinding. Zegt dat zijn moeder hem nodig heeft, wat ook zo is, maar hij heeft zijn moeder evenveel nodig. Dat ontkent hij natuurlijk. Maurice zijn hobby is vissen en hij drinkt nooit alcohol, enkel gele limonade... euh sorry Orangeade.

    (vanaf reeks 13)



    Dimitri De Tremmerie (DDT) (Jacques Vermeire)

          

    Dimitri de Tremmerie: zijn garage 'DDT OK Cars' paalt aan het voetbalterrein. Hij heeft dan ook nogal wat last van rondvliegende ballen. Daarenboven moet je, om tot aan zijn garage te geraken, over een slijkerige en bochtige weg naast het voetbalveld. Liefst zou hij dan ook een nieuwe, mooie rechte weg aanleggen dwars over het terrein zodat zijn handel in tweedehandswagens eindelijk zou kunnen floreren. Maar die 'Ballemannen' schrikken duidelijk de potentiële klanten af. Geen wonder dat hij de ploeg op alle mogelijke manieren tegenwerkt, al is hij meestal zelf het slachtoffer van de acties die hij onderneemt.

    DDT is al heel zijn leven bezig met geld te verdienen. Later, wanneer is niet bepaald, zal hij tijd vrijmaken om een vrouw te zoeken. Sommige zeggen dat hij daarvoor te gierig is, maar zelf zegt hij dat hij eerst zijn garage moet kunnen uitbreiden; dan zullen de vrouwen wel voor hem vallen.

    (reeks 1 - reeks 8)



    Bernard Theofiel Waterslaeghers (BTW) (Jacob Beks)



    Bernard Theofiel Waterslaeghers is de nieuwe buurman van de Kampioenen. Bernard is de neef van Xavier en is vast van plan om van de garage een toprestaurant “Bij Mij” te maken. Jammer genoeg is de ambitie van BTW omgekeerd evenredig met zijn talent! Bovendien bezorgt hij onze ploeg met zijn bemoeizieke karakter en zijn grenzeloze zelfoverschatting heel wat problemen.

    (reeks 9 - reeks 10)



    Fernand Costermans (Jaak Van Assche)



    In de laatste reeksen is de vijand een bedrieglijke brocanteur, Fernand Costermans, die de garage heeft omgebouwd tot antiekzaak. Fernand is een verwoed duivenliefhebber. Als de Kampioenen voetballen, kunnen Fernands duiven natuurlijk niet in zijn til landen... Dat is toevalig altijd op zondag... weer een punt van vijandschap.

    (vanaf reeks 11)



    Oscar Crucke (Carry Goossens)



    Oscar Crucke is de trainer van de ploeg en tegelijk cafébaas. Vroeger was hij een geliefd voetbalspeler, maar echt doorgebroken is hij nooit. De ploeg staat laatst in de klassering en dat bezorgt hem kwade dromen. Het zou wel eens kunnen dat men hem wipt als trainer. Mede daarom staat hij onder stress. Hij geeft tegenstrijdige instructies en komt onzeker over. Ook in de conflicten tussen voorzitter Boma en de voetbalploeg zit hij tussen twee vuren. Hij moet zijn spelers aanvoeren, maar huurt tegelijk het café met woonst van Boma.

    (reeks 1 - reeks 4)



    Pico Coppens (Walter Michiels)



    Pico Coppens is de beste speler van de ploeg. Hij is pas getrouwd maar verwaarloost zijn vrouw door ‘de voetbal’. Hij geeft les aan de plaatselijke technische school en herstelt televisietoestellen na zijn uren. Met de herstellingen loopt hij steeds meer achterstand op zodat hoe langer hoe meer toestellen zich opstapelen in de studio waar hij woont. Pico is actief in de plaatselijke oppositiepartij en komt ook daarvoor geregeld in conflict met Boma.

    (reeks 1 - reeks 4)



    Marijke (Greet Rouffaer)

    Marijke (rechts op de foto) is fotografe, werkt voor Radio Hallo, ... In de begingeneriek van reeks 1 tot reeks 4 zien we ze telkens opduiken. Zij nam onder andere ook foto's van Bieke.

    (reeks 1 - reeks 3)



    Kolonel Vandesype (Ron Cornet)

    Vandesype is de kolonel van het leger. Aangezien Xavier ook in het leger zit, moet hij de bevelen van kolonel Vandesype opvolgen. Vandesype is net zoals Boma een rokkenjager en hij heeft ook een even vettige lach.

    (reeks 5 - reeks 13)



    Billie Coppens (Rob Teuwen)

    Billie is de zoon van Doortje Van Hoeck en haar ex-man Pico. Doortje wil als moederfiguur haar norm opleggen aan Billie, maar met deze normen komt ze conservatief over. Billie is absoluut geen moederskind, integendeel, hij houdt zich liever bezig met muurklimmen, fuiven en zijn liefje Saartje. In reeks 17 vrijt hij voor de eerste keer met een meisje.

    (vanaf reeks 13)



    Saartje Dubois (Ella Leyers)

    Saartje Dubois (rechts op de foto) is de kleindochter van 'tante Madeleine'. Ze heeft een grote mond maar een klein hartje. Billie doet dan ook alles voor haar. Doortje vindt dat Saartje een slechte invloed heeft op haar zoon omdat ze Billie in contact brengt met verboden vruchten.

    (vanaf reeks 13)



    Freddy Van Overloop (Luk D'Heu)

    Freddy Van Overloop is de burgemeester van het dorp waar de Kampioenen wonen. Af en toe duikt hij op in het café en zien we hem in zijn bureau. Hij houdt van ballonvaren en van vrouwen, net zoals Boma. Zijn secretaresse, Agnes, mag op zijn schoot zitten wanneer hij een brief dicteert.

    (vanaf reeks 13)



    Paulien Vertongen (Lokke Doeltiens)

    Paulien Vertongen is het dochtertje van Marc en Bieke die in reeks 18 geboren werd.

    (vanaf reeks 18)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (169 Stemmen)
    07-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verjaardagen

        
               

    .
      

      01. ...................................... 
      02. ......................................  
      03. ...................................... 
      04. ...................................... 
      05. ...................................... 
      06. ...................................... 
      07. ...................................... 
      08. ...................................... 
      09. Rob Teuwen 
      10. ...................................... 
      11. ...................................... 
      12. ...................................... 
      13. ...................................... 
      14. ...................................... 
      15. ...................................... 
      16. ...................................... 
      17. ...................................... 
      18. ...................................... 
      19. Carry Goossens
      20. ...................................... 
      21. ...................................... 
      22. ...................................... 
      23. ...................................... 
      24. ...................................... 
      25. Herman Verbruggen 
      26. ...................................... 
      27. ...................................... 
      28. ...................................... 
      29. ...................................... 
      30. ...................................... 
      31. ......................................

    .
      

      01. ...................................... 
      02. ......................................  
      03. ...................................... 
      04. ...................................... 
      05. ...................................... 
      06. ...................................... 
      07. ......................................
      08. ...................................... 
      09. ...................................... 
      10. ...................................... 
      11. ...................................... 
      12. ...................................... 
      13. ...................................... 
      14. ...................................... 
      15. ...................................... 
      16. ...................................... 
      17. ...................................... 
      18. ...................................... 
      19. ...................................... 
      20. ...................................... 
      21. ...................................... 
      22. ...................................... 
      23. ...................................... 
      24. ...................................... 
      25. ...................................... 
      26. ...................................... 
      27. ...................................... 
      28. ...................................... 
      29. ...................................... 
    .
      
      01. ...................................... 
      02. ......................................   
      03. ......................................
      04. ......................................
      05. ......................................
      06. ......................................
      07. ......................................
      08. ......................................
      09. ......................................
      10. ......................................
      11. ......................................
      12. ......................................
      13. ......................................
      14. ......................................
      15. ......................................
      16. Marijn Devalck
      17. ......................................
      18. ......................................
      19. ......................................
      20. ......................................
      21. ......................................
      22. ......................................
      23. ......................................
      24. ......................................
      25. ......................................
      26. ......................................
      27. ......................................
      28. ......................................
      29. Ben Rottiers
      30. ......................................
      31. ......................................

    .
     
      01. ......................................
      02. ......................................
      03. ......................................
      04. ......................................
      05. ......................................
      06. ......................................
      07. ......................................
      08. ......................................
      09. ......................................
      10. ......................................
      11. ......................................
      12. ......................................
      13. ......................................
      14. ......................................
      15. ......................................
      16. ......................................
      17. ......................................
      18. Danni Heylen
      19. ......................................
      20. ......................................
      21. ......................................
      22. ......................................
      23. ......................................
      24. ......................................
      25. ......................................
      26. ......................................
      27. ......................................
      28. ......................................
      29. ......................................
      30. ......................................
    .
     
      01. ......................................
      02. ......................................
      03. ......................................
      04. ......................................
      05. ......................................
      06. ......................................
      07. ......................................
      08. ......................................
      09. ......................................
      10. ......................................
      11. ......................................
      12. ......................................
      13. ......................................
      14. ......................................
      15. ......................................
      16. ......................................
      17. ......................................
      18. ......................................
      19. ......................................
      20. ......................................
      21. ......................................
      22. ......................................
      23. ......................................
      24. ......................................
      25. ......................................
      26. ......................................
      27. Jacques Vermeire
      28. ......................................
      29. ......................................
      30. ......................................
      31. ......................................


    .
     
      01. ......................................
      02. ......................................
      03. ......................................
      04. ......................................
      05. ......................................
      06. ......................................
      07. ......................................
      08. ......................................
      09. ......................................
      10. ......................................
      11. ......................................
      12. ......................................
      13. ......................................
      14. ......................................
      15. ......................................
      16. ......................................
      17. ......................................
      18. ......................................
      19. ......................................
      20. ......................................
      21. ......................................
      22. ......................................
      23. ......................................
      24. ......................................
      25. ......................................
      26. ......................................
      27. ......................................
      28. ......................................
      29. ......................................
      30. ......................................
    .
     
      01. ......................................
      02. ......................................
      03. ......................................
      04. ......................................
      05. ......................................
      06. Walter Michiels
      07. ......................................
      08. ......................................
      09. ......................................
      10. ......................................
      11. An Swartenbroekx
      12. ......................................
      13. Jaak Van Assche
      14. ......................................
      15. ......................................
      16. ......................................
      17. ......................................
      18. ......................................
      19. ......................................
      20. ......................................
      21. ......................................
      22. ......................................
      23. ......................................
      24. ......................................
      25. ......................................
      26. Alex Cassiers
      27. ......................................
      28. ......................................
      29. ......................................
      30. ......................................
      31. ......................................

    .
     
      01. ......................................
      02. ......................................
      03. ......................................
      04. ......................................
      05. ......................................
      06. ......................................
      07. ......................................
      08. ......................................
      09. ......................................
      10. ......................................
      11. ......................................
      12. ......................................
      13. ......................................
      14. ......................................
      15. ......................................
      16. ......................................
      17. ......................................
      18. ......................................
      19. ......................................
      20. ......................................
      21. ......................................
      22. ......................................
      23. ......................................
      24. ......................................
      25. ......................................
      26. Johny Voners
      27. ......................................
      28. ......................................
      29. ......................................
      30. ......................................
      31. Ella Leyers

    .
     
      01. ......................................
      02. ......................................
      03. ......................................
      04. ......................................
      05. ......................................
      06. ......................................
      07. ......................................
      08. ......................................
      09. ......................................
      10. Loes Van Den Heuvel
      11. ......................................
      12. ......................................
      13. ......................................
      14. ......................................
      15. Jenny Tanghe
      16. ......................................
      17. ......................................
      18. ......................................
      19. ......................................
      20. ......................................
      21. ......................................
      22. ......................................
      23. ......................................
      24. ......................................
      25. ......................................
      26. ......................................
      27. ......................................
      28. ......................................
      29. ......................................
      30. ......................................

    .
     
      01. ......................................
      02. ......................................
      03. ......................................
      04. ......................................
      05. ......................................
      06. ......................................
      07. ......................................
      08. ......................................
      09. ......................................
      10. Tuur De Weert
      11. ......................................
      12. ......................................
      13. ......................................
      14. ......................................
      15. ......................................
      16. ......................................
      17. Lea Couzin
      18. ......................................
      19. ......................................
      20. ......................................
      21. ......................................
      22. ......................................
      23. ......................................
      24. ......................................
      25. ......................................
      26. ......................................
      27. ......................................
      28. ......................................
      29. ......................................
      30. ......................................
      31. ......................................


    .
     
      01. ......................................
      02. ......................................
      03. ......................................
      04. ......................................
      05. ......................................
      06. ......................................
      07. ......................................
      08. ......................................
      09. ......................................
      10. ......................................
      11. ......................................
      12. ......................................
      13. ......................................
      14. ......................................
      15. ......................................
      16. ......................................
      17. ......................................
      18. ......................................
      19. ......................................
      20. ......................................
      21. ......................................
      22. ......................................
      23. ......................................
      24. ......................................
      25. ......................................
      26. ......................................
      27. ......................................
      28. Ann Tuts
      29. ......................................
      30. ......................................

    .
     
      01. ......................................
      02. Ron Cornet
      03. ......................................
      04. ......................................
      05. ......................................
      06. ......................................
      07. ......................................
      08. ......................................
      09. ......................................
      10. ......................................
      11. ......................................
      12. ......................................
      13. ......................................
      14. ......................................
      15. ......................................
      16. ......................................
      17. ......................................
      18. ......................................
      19. ......................................
      20. Jakob Beks
      21. ......................................
      22. ......................................
      23. ......................................
      24. ......................................
      25. ......................................
      26. ......................................
      27. ......................................
      28. ......................................
      29. ......................................
      30. ......................................
      31. ......................................


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (94 Stemmen)
    05-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tot ziens


                                                            

    Bedankt om deze weblog te bezoeken
    en hopelijk kom je nog eens terug.


    De foto's uit de afleveringen, zijn eigendom
    van www.een.be/fcdekampioenen en zijn © één.

        

    Men mag niets kopiëren van deze weblog,
    op welke wijze dan ook, zonder schrif-
    telijke toestemming van de beheerder.

    bloggen.be/dekampioenen
    dekampioenen.bloggen.be 


    Hoogste plaats in Top 1000: 10
    (29 augustus 2007)

    Hoogste plaats in categorie 'Film/televisie': 1


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (217 Stemmen)











    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Rondvraag / Poll
    Welke reeks is volgens jou de beste?
    Reeks 1 (1990)
    Reeks 2 (1991)
    Reeks 3 (1992)
    Reeks 4 (1993)
    Reeks 5 (1994)
    Reeks 6 (1995)
    Reeks 7 (1996)
    Reeks 8 (1997)
    Reeks 9 (1998)
    Reeks 10 (1999)
    Reeks 11 (2000)
    Reeks 12 (2001)
    Reeks 13 (2002)
    Reeks 14 (2003)
    Reeks 15 (2004)
    Reeks 16 (2005)
    Reeks 17 (2006)
    Reeks 18 (2007)
    Bekijk resultaat


    Kampioenenlinks
  • Kampioenenstrips
  • Kampioenenverhaaltjes
  • Kampioenenrecensies
  • Kampioen van de week
  • Zomerwedstrijd


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs