Inhoud blog
  • Welkom
  • Updates
  • Kampioenenpunten
  • Beste aflevering: Grote finale 2007
  • Nieuwsflash
  • Kampioenen op tv
  • Kampioen der Kampioenen
  • Fan-interview: Isabelle Bleys
  • Recensies
  • Kampioenenverhaaltjes
  • Krantenknipsels
  • Kijkcijfers
  • Kampioenen op dvd
  • Striplijst
  • Nieuwste strips
  • Strip-specials
  • Buitenopnames reeks 17
  • Spelletjes
  • Galgje
  • Stamboma
  • The Championettes
  • Fernands Jukebox
  • Interviews
  • Groepsfoto's
  • Test jezelf
  • Generieken
  • Fragmenten - deel 1
  • Fragmenten - deel 2
  • Leuke filmpjes
  • Geluidsfragmenten
  • Nieuwsbrief
  • De beste Kampioen
  • Afleveringen
  • Cast
  • Verjaardagen
  • Tot ziens

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Rondvraag / Poll
    Vind je het leuk dat er in de zomer elke dag herhalingen zijn?
    Ja, dat is superleuk!
    Ja, maar 6 keer per week is te veel
    Nee, dat is stom
    Ik kijk nooit naar FC De Kampioenen
    Bekijk resultaat

    Alles over de bende van FC De Kampioenen!

    02-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beste aflevering: Grote finale 2007



                                
    .












    .
    Beste aflevering: Uitslagen


    Reeks 1: De nieuwe truitjes
    Reeks 2: Alleen is maar alleen
    Reeks 3: De nieuwe Kampioen
    Reeks 4: De motorfiets
    Reeks 5: De nieuwe start
    Reeks 6: Gigolo Marc
    Reeks 7: De helderziende
    Reeks 8: Carmen zwanger
    Reeks 9: Bertha Boma
    Reeks 10: België - Holland
    Reeks 11: Vrolijk kerstfeest
    Reeks 12: Made in Germany
    Reeks 13: Vrolijke vrienden
    Reeks 14: Innige deelneming
    Reeks 15: Verloofd
    Reeks 16: Team spirit
    Reeks 17: Love Boat

    Eerste halve finale: De nieuwe Kampioen (reeks 3)
    Tweede halve finale: Carmen zwanger (reeks 8)
    Derde halve finale: Vrolijk kerstfeest (reeks 11)
    Vierde halve finale: Innige deelneming (reeks 14)









    Grote finale: Carmen zwanger (reeks 8)



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (198 Stemmen)
    01-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwsflash

    .


    Foto: © dekampioenen.be



    Onze weblog op Ketnet

    Tijdens de uitzending van Karrewiet op woensdag 28 november 2007, om 18u15, kwam er plots een glimp in beeld van deze weblog, dekampioenen.bloggen.be, en van onze andere weblog over de Kampioenenstrips (kampioenenstrips.bloggen.be)
    . Een van de eerste stroken van de strip Zal 't gaan ja?, uit onze rubriek Weekstrip, kwam ook in beeld.





    Kampioenen in breedbeeldformaat

    hoofdfoto hoofdfoto

    De Kampioenen worden nu nog uitgezonden in het traditionele formaat 4/3, maar niet meer voor lang. Sinds 3 maart gebeuren de opnamen in 16/9 en bovendien in High Definition.

    Daarmee wordt een belangrijke stap gezet op weg naar een toekomstdroom, waarin het hele gezin kan genieten van een waarachtige huisbioscoop, niet enkel voor drama, sport of cultuur, maar zelfs voor populaire comedy. De overschakeling naar High Definition heeft verstrekkende gevolgen, zowel voor de kijkers als voor de makers.

    De camera op zich vormt geen probleem, want hij is niet groter of zwaarder dan voorheen. Wel wordt de scherpstelling veel kritischer, zodat de cameraman veel secuurder moet werken. In de praktijk neemt de klankman een deel van zijn taken over (bv. het labelen van de geheugenkaarten). Er worden geen tapes meer gebruikt. Alle data komen terecht op een geheugenkaart, die gekopieerd wordt op harde schijven en dan in de server ingeladen met het oog op de montage. Die montage gebeurt met een nieuw software systeem, zodat de monteurs een speciale opleiding moeten krijgen.

    Opnamen in High Definition zien er authentieker uit, ook de acteurs, want te veel schmink is voortaan uit den boze. De rimpels van Fernand zullen nog dieper worden, maar hij zal er niettemin beter uitzien. Voor de kijkers wordt het even wennen, want niet iedereen heeft een televisietoestel met HD. En ze verkijken zich soms aan de beelden en vergeten dat hun HD-toestel ook moet uitgerust zijn met goede luidsprekers, want het gaat om een totaalspektakel.

    In het veld zijn de mensen erg tevreden over de eerste draaidagen. Comedy heeft in feite minder behoefte aan die genadeloze scherpte, maar van zodra er buitenopnamen gemaakt worden, is het verschil frappant. Er werden opnamen gedraaid in het kamp van de para's in Schaffen. Van zodra de betrokkenen de eerste beelden bekeken, waren ze in de wolken.



    Kampioenenfilm verwacht voor najaar 2009

    Populaire films die een spin-off krijgen als serie: het gebeurt wel meer. Maar series die hun weg vinden naar de bioscoop: het is alleen voor de allergrootsten weggelegd. Na Bean, Borat, Samson en de Simpsons, gaan nu ook de Kampioenen naar de cinema. In de langspeelfilm vinden we uiteraard alle vertrouwde personages en ingrediënten uit de Kampioenen terug. De film komt uit in het najaar van 2009, naar aanleiding van de 20ste jaargang van FC De Kampioenen. Hij wordt geproduceerd door Eén, VRT Line Extensions en Menuet. Deze keer geen dagschotel dus, maar een stevig driegangenmenu. Mijn gedacht!

    FC De Kampioenen is de langstlopende, populairste en succesvolste sitcom uit de Vlaamse televisiegeschiedenis. Er zijn tot nu toe 234 afleveringen van de serie gemaakt die het stuk voor stuk uitstekend deden bij het publiek, zowel bij de eerste uitzending als bij herhalingen. Er is ook een stripreeks van de Kampioenen, er zijn videos, dvd's, een voorleesrubriek in Man bijt hond en zelfs een Kampioenen-doeboek. Maar een langspeelfilm van de Kampioenen, die bestaat nog niet.

    Dat wordt hoog tijd, vindt An Swartenbroekx, als Bieke een Kampioen van het eerste uur, dochter van scenariopionier René Swartenbroekx en zelf ook scenariste van een aantal afleveringen. Zij lanceerde het idee en vond een enthousiast gehoor bij Eén, VRT Line Extensions en productiehuis Menuet (bekend van onder meer Katarakt, Kongo, Daens en Team Spirit).

    FC De Kampioenen – The Movie wordt meteen een prachtige kers op de verjaardagstaart van de Kampioenen, die bij de release van de film, eind 2009, aan hun twintigste seizoen beginnen.

    De film van FC De Kampioenen heeft nog geen titel. Het scenario wordt geschreven door An Swartenbroekx en acteur-scenarist Guido De Craene. Regisseur wordt Jan Matthys, een veelzijdige cineast met op zijn palmares titels als Katarakt, Kinderen van Dewindt en Aspe, maar ook De Bende van Wim en De Keyser van de Smaak. Dirk Impens produceert voor Menuet. De opnames zijn gepland voor de zomer van volgend jaar.

    De Kampioenenfilm wordt een echte bioscoopfilm, met alle kenmerken van het langspeelfilm-format, zowel wat verhaallijnen en plot betreft, als op het gebied van setting, decors, sfeer en techniek. Anderzijds wordt het ook een 24-karaats-Kampioenenverhaal, met de vertrouwde personages, hun herkenbare karaktertrekken en tics en de hilarische toestanden en onvermijdelijke misverstanden die zo typisch zijn voor de reeks. Alle vaste Kampioenen-acteurs doen mee, maar uiteraard zullen er ook een aantal gastacteurs hun opwachting maken. Maar daarover later meer.


    Kampioenen winnen BVN-trofee

    De winnaar van de BVN trofee 2006: FC de Kampioenen

    Uw lievelingsprogramma, FC De Kampioenen, heeft de BVN-trofee gewonnen. Dit wil zeggen: het beste programma die vertoond wordt op BVN is de serie van onze allerbekende voetbalploeg.

    Waarom kozen de Nederlandstaligen in het buitenland voor FC De Kampioenen? Mevrouw N. Vangerven uit Zwitserland schrijft: “FC De Kampioenen geeft weer hoe een sport mensen kan verbinden. De vriendschappen, de samenhorigheid, de hulpvaardigheid die ik zie bij FC De Kampioenen, ervaar ik ook bij mijn eigen ploeg.” P.B. Postma uit Nieuw Zeeland is ook een fan van het programma: “Helaas hebben we het een paar maanden moeten missen! Zag het graag terug, een programma waar je voor thuisblijft.”

    Het is het tweede jaar op rij dat een VRT-programma de BVN-trofee wint. Vorig jaar ging de prijs naar Witse.

    De programmering van BVN wordt samengesteld uit het televisieaanbod van de partners van BVN: de Publieke Omroep en de VRT. De Nederlandse Wereldomroep, de derde partner, produceert programma’s speciaal voor Nederlanders in het buitenland. Dagelijks kijken zo’n half miljoen Nederlanders en Vlamingen wereldwijd naar BVN. Uitgebreide programma-informatie en ontvangstgegevens staan op bvn.tv.

    BVN verkiezingen 2006 - uitzending: 18 januari 2007
    Klik op het RealPlayer-icoontje om de verkiezingsuitzending te bekijken:



    Kom op tegen kanker

    De grote liveshow op 06 april 2007 op Eén van Kom op tegen Kanker heeft 621.455 euro opgebracht. Duizenden mensen stortten een bedrag voor KOTK. Het geld gaat naar begeleiding voor vrouwen met borstkanker.

    De tweejaarlijkse actie Kom op tegen Kanker (KOTK) staat dit jaar in het teken van borstkanker. Heel wat BV's droegen hun steentje bij tijdens de startshow.
    Natalia beet de spits af in de VRT-studio met een nummer van haar nieuwe cd. Intussen zat een telefoonpanel van 200 mensen in het hoofdkwartier van KBC in Brussel klaar om gulle giften te noteren.

    Naast muziek werden ook verschillende pakkende getuigenissen getoond. Onder anderen Phara de Aguirre deed haar verhaal en de ankervrouw van "Terzake" toonde ook een interview met prinses Mathilde.

    Toen bleek dat er meer dan 500.000 euro op de teller stond, mocht de gelegenheidsband The News Boys (Wim De Vilder, Lieve Verstraeten, Paul D'hoore en Karl Vannieuwkerke) "I wanna hold your hand" coveren.
    De drie journalisten en de wielerverslaggever waren behoorlijk nerveus, want veel muzikaal talent hebben ze niet. Wim De Vilder deed zijn uiterste best om het nummer toonvast te zingen.

    Voorts waren er ook opgemerkte passages van "FC De Kampioenen" (KOTK-medley), Belle Perez, Clouseau en Helmut Lotti.

    Met de liveshow is KOTK 2007 officieel van start gegaan. De komende maanden zullen nog verschillende acties opgezet worden voor de campagne; ieder die wenst, kan ook nog het hele jaar door giften storten op het rekeningnummer van Kom op tegen Kanker: 488-6666666-84.

    Hieronder kan je enkele foto's zien van repetities voor het optreden van de Kampioenen tijdens de show:









    Hieronder zie je enkele foto's, tijdens de show genomen:















    De TV Band op tour



    Een heleboel bekende televisiegezichten die graag zingen hebben zich verenigd in de “TV Band”. Met deze band gaan ze de komende maanden samen door Vlaanderen toeren. Bijgestaan door uitstekende muzikanten zullen ze een aantal solo nummers brengen, maar er staan ook verrassende en spetterende duetten op het programma.

    En het opzet is duidelijk : ambiance en sfeer brengen op alle mogelijke evenementen in Vlaanderen. Je zal een aantal acteurs en actrices op het podium dingen zien en horen doen die je niet mogelijk achtte…

    En omdat ze niet graag in vakjes denken zijn de leden afkomstig uit alle mogelijke series en programma’s van alle zenders. En goed nieuws voor ons, de Kampioenenfans: Loes Van den Heuvel (Carmen) en Marijn Devalck (Boma) zullen ook meezingen!

    En ook het repertoire is bijzonder breed: van Coldplay over Jennifer Lopez, Tina Turner en The Beatles tot André Hazes.

    Klik hier om alles te weten te komen over de TV Band



    Exclusief interview met Herman Verbruggen



    Herman werd in het najaar van 2007 geïnterviewd, exclusief voor onze webstek. Jullie konden in het voorjaar van 2007 jullie vragen voor Herman doorsturen en die heeft hij met plezier beantwoord. Het interview is te lezen onder de rubriek Interviews.

    Interview



    Kids Awards

    Kids Awards

    FC De Kampioenen
    is tijdens de Telenet Kids Awards verkozen tot beste TV-programma 2007! Proficiat!


    Sjarel Branckaerts overleden
    .

    .
    Sjarel Branckaerts is onverwacht overleden in 2007. Hij werd 59 jaar. Hij speelde o.a. 2 gastrollen in FC De Kampioenen. Eén als Van Roost en één als klant van de begrafenisonderneming Vertongen.


    Marcske in 1000 zonnen op Radio 2

    De Fiat 500 vierde in 2007 een bijzonder jubileum: het model wordt 50! En dat hebben de Belgische eigenaars van 'het bolleke' gevierd met een bijeenkomst. De allerbekendste Fiat 500-rijder is ongetwijfeld Herman Verbruggen, want zijn personage Marcske uit de Kampioenen rijdt er al sinds het begin van de serie in rond. Hij was dan ook meteen te overtuigen voor een ritje met onze reporter. 





    Zwangere Bieke in reeks 18






    FC De Kampioenen-stripmaker in KetnetKick



    Verzin je met het grootste gemak de gekste situaties en de spannendste verhalen? Weet jij wat Bieke gaat zeggen als Markske weer aan het klungelen is? Wat Xavier bestelt als hij het café binnenkomt? Wel, dan hebben we een superleuke verrassing in de stripmaker van Ketnetkick!

    Vanaf nu kun je ook stripverhalen maken met de figuren van FC De Kampioenen. Voortaan bepaal je dus zelf wat de Kampioenen zeggen en doen. Wil je dat Pol de grote baas wordt van onze Kampioenen? Of zie je Markske liever als superheld? Het kan allemaal in onze stripmaker!



    Vergeet natuurlijk ook de figuren van KetnetKick, En Daarmee Basta en W817 niet. Misschien wordt Doortje wel verliefd op Akke en moet Isa helpen in de kantine van FC De Kampioenen. Laat je creativiteit de vrije loop en maak de leukste stripverhalen in KetnetKick.

    Veel stripplezier!


    FC De Kampioenen droogt je af



    In samenwerking met de VRT werd de start genomen om een volledige merchandisinglijn op te zetten rond FC De Kampioenen. Jawel, een hele reeks te gekke textielproducten van de plezantste ploeg van het land komt eraan. Badjassen en fleecetruien voor jongelui tussen 4 en 16 jaar, badhanddoeken, fleecedekentjes voor het hele gezin.

    Vanaf midden november moet je deze producten in de betere verkoopszaken aantreffen.

    Er werd voor deze fantastische lijn gebruik gemaakt van de FC De Kampioenen-kleuren, groen en geel, maar ook zwart. Prachtige combinaties werden gemaakt. (© eic.be)


    EIC-Award voor de Kampioenen





    Op 18 juni werden tijdens de jaarlijkse EIC-najaarspresentatie in het Kasteel van Gaasbeek voor het eerst EIC-Awards uitgereikt voor bijzondere verdienste en succesvolle verkoopsresultaten. Eén van de drie awards ging naar FC De Kampioenen. De bijna volledige cast en producer Rik Stallaerts namen de prijs in ontvangst en genoten van het kader, de fijne sfeer, lekkere hapjes en drankjes. (© dekampioenen.be)
     


    Deze rubriek wordt, ondanks de stopzetting van dit blog, toch nog voortgezet.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (340 Stemmen)
    27-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kampioenen op tv




    In afwachting van de nieuwe reeks die vanaf december op de buis komt, worden alle afleveringen van de vorige reeks, de 18de, herhaald. Elke zaterdag om 20u10 kunt u van één genieten.

    06 september: Leven na de dood
    13 september: Ho ho ho
    20 september: What's new Pussycat
    27 september: De quiz

    04 oktober: De kotmadam
    11 oktober: Het geluid
    18 oktober: Lange vingers
    25 oktober: Super papa

    01 november: Dierbaar vaderland
    08 november: De gokchinees
    15 november: Hormonen
    22 november: Mijn grootste fan
    29 november: Geen aflevering wegens het Junior Eurovisiesongfestival

    06 december: Een moeilijke bevalling


    Deze rubriek wordt, ondanks de stopzetting van dit blog, toch nog voortgezet.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (77 Stemmen)
    02-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kampioen der Kampioenen




    De Kampioen der Kampioenen (de allerbeste aflevering) werd verkozen in de maand augustus van het jaar 2007 en die werd Het huwelijk (reeks 15 - aflevering 13). In de laatste week van augustus werden de 6 afleveringen met de meeste stemmen vertoond op Eén. Hieronder staat de top 6, door de kijker gekozen:

    1  Het huwelijk
    2  Xaviera Waterslaeghers
    3  Marc macho
    4  Carmen zwanger
    5  Psycho Boma
    6  Innige deelneming

    Hieronder een reportage uit Man Bijt Hond, over deze verkiezing:



    .

    De genomineerde afleveringen

    Operatie parkiet

    Blauwhelmen

    Aardstralen

    Xaviera Waterslaeghers

    Hoogtevrees

    Liefdesverdriet 

    Verloofd

    Het huwelijk

    Marc macho

    Met 2 aan zee

    Weekend aan zee 

    Jonger dan je denkt

    De enquête

    Bloemetjes en bijtjes

    De nieuwe matras

    Carmen zwanger

    Bomeo en Julia

    Pol in de put

    Doortje Waterslaeghers

    Tango d'Amore

    De kidnapping

    Grenzen verleggen

    Vuil spel

    Made in Germany

    Innige deelneming

    De nieuwe truitjes

    Psycho Boma

    Boma surprise

    Nennieuwennoed

    Roger

    .


    De genomineerde afleveringen waren ook op DVD verkrijgbaar.
    Die dvd's kon je krijgen bij Story en Libelle, voor slechts 5,95 € extra.

     
      De favorieten van Carmen & Xavier

      Verschijningsdatum: woensdag 30 mei 2007  
     
     
      De favorieten van Bieke & Marcske

      Verschijningsdatum: woensdag 06 juni 2007 


      De favorieten van Pascale & Maurice

      Verschijningsdatum: woensdag 13 juni 2007 
     

      De favorieten van Pol & Doortje

      Verschijningsdatum: woensdag 20 juni 2007 


      De favorieten van Fernand

      Verschijningsdatum: woensdag 27 juni 2007 


      De favorieten van Boma

      Verschijningsdatum: woensdag 04 juli 2007 





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (105 Stemmen)
    27-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fan-interview: Isabelle Bleys




    Voor het laatste Fan-interview stelden we enkele vragen aan Isabelle Bleys. 23 jaar is ze en verzot van de Kampioenen en hun gekke capriolen. Ze kijkt er dus ook elke zaterdagavond naar. Jammer genoeg zond ze ons geen foto.




    .

    Sinds het begin. Ik was toen 5 of 6 jaar en vond het toen al fantastisch om naar te kijken. In het begin begreep ik natuurlijk nog de grappen en grollen niet, omdat ik nog te jong was. Later wel, en ik keek ook altijd naar de herhalingen. Nu ook nog, trouwens.


    .
    Ik denk gewoon het feit dat de Kampioenen zo'n hechte en komische groep vormen. Een bende acteurs die het maken van FC De Kampioenen als hun hobby beschouwen en niet zozeer als hun beroep.


    .

    Om eerlijk te zijn: Bernard Theofiel Waterslaeghers. Soms vond ik hem vreselijk irritant en kon hij mij zodanig de muren op doen lopen, dat ik de televisie uitzette. Gelukkig kwam Fernand redding brengen. Ik denk gewoon dat de vijand van de Kampioenen een gierige pin moet zijn, zoals DDT en Fernand.


    .

    Allemaal natuurlijk, maar als ik dan toch echt één moet kiezen, dan kies ik voor Carmen. Loes Van Den Heuvel zet dat personage verschrikkelijk goed neer. Een heel passioneel en soms vulgair personage, en dat vind ik super.


    .
    Alle reeksen, buiten reeksen 9 en 10. Zoals eerder vermeld, omdat Bernard er in meespeelde.



    .
    Oscar, omdat ik vind dat Bieke een vader nodig heeft in de serie en dat mis ik nu toch wel een beetje. Maurice is nu zowaar de vervanger geworden van Oscar, maar hem vind ik niet zo goed spelen. Carry Goossens is gewoon zo'n fantastisch acteur.



    .

    Eigenlijk niet. De strips vind ik persoonlijk wat té eenvoudig. Ook tellen ze maar 30 bladzijden, wat veel te weinig is. Door dat weinig aantal pagina's, moet het verhaal ook snel gaan en kan het verhaal maar één verhaallijn tellen, wat ik jammer vind.


    .

    Ik heb ze allemaal op video, maar ik zal ze ooit wel eens op dvd moeten kopen. Ik denk dat onze videorecorder het op een bepaald moment zal begeven. Ik denk dat het stom zou zijn om dan nog eens een videorecorder te kopen, tegenwoordig is alles dvd.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (52 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recensies




    Recensie 23 - 28 oktober 2007
    Xaviera Waterslaeghers 
    (reeks 13 - afl. 07)

    Waw, dit is zeker één van de beste afleveringen uit de reeks, niet voor niks is hij tweede geworden voor de verkiezing van de Kampioen der Kampioenen tijdens de zomer van 2007. Korte inhoud: Fernand heeft een ferme boon voor Carmen en maakt haar wijs dat haar Xavier op mannen valt. De Kampioenen komen er al snel achter en geven Fernand een koekje van eigen deeg. Ze maken Fernand wijs dat Boma en Xavier al jaren een relatie hebben. Dit zorgt wel voor het meest hilarische stuk van alle afleveringen van de Kampioenen: Xavier is verkleed in een vrouw en schminkt zich tijdens de training. En dan komt Boma: zijn zogezegde vriend. Lachen geblazen! In deze aflevering speelt de vader van An Swartenbroekx (Bieke), René, mee. Hij zet de rol van meneer Wittebroekx neer, eigenaar van een firma waarvoor Marc solliciteert. Op die sollicitatie loopt echt alles verkeerd. "Ik moet maar naar iets kijken...", zegt Marc en het hoofd van een beeldje van Maria, op het bureau van meneer Wittebroekx, valt af. Ondertussen houden de Kampioenen het verhaaltje van Xavier en Boma's relatie nog altijd vol. Fernand reserveert tickets voor een reis met Carmen. Die zegt dat ze geen zin heeft, waarop Boma en Xavier Fernand proberen te verleiden om in Carmens plaats te gaan. Fernand wordt er zot van. Op het einde heeft Marc dan toch een job gevonden; hij gaat werken bij Ijskreem Pinguïn, bij Jean-Jacques (die duidelijk ook voor de mannen is). Zoals je al merkt uit mijn lovende recensie, is deze aflevering vijf sterren waard.

    Beoordeling:



    Recensie 24 - 01 december 2007
    Hoogtevrees 
    (reeks 13 - afl. 11)

    Boma die last heeft van hoogtevrees en Xavier die geen cadeau heeft gekocht voor Carmen, ter gelegenheid van hun vijfentwintigste huwelijksverjaardag. Grappige stukken zijn overal aanwezig in deze aflevering. Boma die niet op de ladder durft om het spinnenweb weg te doen, is wel hét grappigste hoogtepunt. Ook Carmen die Xavier er probeert aan te herinneren dat het zondag hun huwelijksverjaardag is en die hem er wil toe aansporen een origineel cadeau te kopen, is een grappig fragment. Vooral de kwestie tussen 'graag hebben' en 'graag zien' slaat aan. Boma komt ondertussen te weten dat de ereburger in het dorp (die hij zal worden) een ballonvlucht als cadeau krijgt. Dus probeert hij op allerhande manieren van zijn vrees af te geraken. Hij vraagt Marc ten rade en zo belanden ze uiteindelijk op het dak. En om het nog hilarischer te maken roept/zingt Fernand 'Kom van dat dak af!'. De poging om samen met Billie te gaan klimmen, mislukt ook. Waarom? Omdat Boma, hoe kan het ook anders, te veel oog had voor de vrouwen dan voor het touw. Ann Swartenbroekx heeft zelf de aflevering geschreven en heeft er duidelijk werk van gemaakt. Ze heeft twee verschillende verhaallijnen geschreven die op het einde toch nog samenvloeien, wat fantastisch leuk is. Ook worden de twee verhaallijnen op een leuke manier afgewisseld met de ruzie tussen Pol en Doortje, over gierigheid en humor. Ten slotte schenkt Boma, als ereburger, de ballonvlucht aan Xavier en Carmen, maar geraakt niet op tijd uit de mand. Hij vliegt mee de lucht in. Kortom: 5 sterren.

    Beoordeling:



    Deze rubriek werd samen met dit blog stopgezet.

    Klik hier om alle recencies te lezen die reeds verschenen zijn.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (26 Stemmen)
    25-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kampioenenverhaaltjes




    Reeks 1

    01. Om de poen is het te doen => klik
    Een baron belt per vergissing naar Dimitri, terwijl hij eigenlijk naar Boma wou bellen. Hij wil de Boma-worsten die hij besteld heeft komen afhalen. Dimitri doet alsof hij Boma is en zegt dat de baron de worsten mag leveren in z'n garage. En dan komt de echte Boma op de proppen...

    02. Carmen superstar => klik
    Carmen is uitverkoren om een reclamespotje in te zingen voor hondenbrokken. Maar er is één probleem: ze kan niet zingen. Ze heeft de stem van Doortje op een cassetje opgenomen en opgestuurd.

    03. Solden bij DDT => klik
    Een rijke Egyptenaar wil DDT's garage kopen om het af te breken en er z'n buitenverblijf van te maken. Alles moet weg uit de garage voor de afbraak, dus is het solden bij DDT. Doortje slaat in paniek: als de garage wordt afgebroken, moeten Pol en zij verhuizen. Maar Pol ziet de zaak anders...

    04. Lenteschoonmaak =>
    klik
    Het is lenteschoonmaak ten huize van Boma. Wanneer Carmen de zolder opruimt, vindt ze een echte Chinese vaas. Ze steekt hem vlug in haar tas en doet alsof haar neus bloedt. Maar daar komen vodden van...

    05. Happy birthday =>
    klik
    Het is ruzie tussen Marc en Bieke. Bieke is het beu dat Marc altijd haar verjaardag vergeet. De waarheid is echter helemaal anders: Marc is een groot feest aan het voorbereiden en een spotje voor Radio Hallo aan het maken voor Biekes verjaardag. Hij krijgt hulp van DDT.

    06. De nieuwe sponsor => klik
    Na een fikse ruzie met Boma besluiten de Kampioenen om een andere sponsor te zoeken. Ondertussen is ma DDT ingetrokken bij haar zoon. De Kampioenen weten dat zij veel geld heeft en proberen haar te overtuigen om de ploeg te sponsoren.

    07. Scheiden doet lijden => klik

    Doortje denkt dat Pol haar bedriegt met een andere vrouw omdat Pol naar vrouwenparfum ruikt. Pol ontkent dit, maar Doortje gooit hem buiten. Carmen gaat er zich mee moeien en dat maakt het alleen maar erger. Komt dit ooit nog goed?

    08. Recht in de roos => klik

    Xavier moet Carmen beschermen met z’n dienstwapen, sinds er een dief verscheidene inbraken pleegt in de buurt. Maar Xavier heeft wat oefening nodig, dus doet hij schietoefeningen op het veld. DDT ziet alles gebeuren en belt kolonel Vandesype op...

    09. In 't cachot =>
    klik

    Carmen en Xavier vliegen in de cel na hun schietaffaires. Carmen is er het hart van in en mist Nero heel erg. De Kampioenen willen hen terug vrij krijgen, maar weten totaal niet hoe ze daar moeten aan beginnen...

    10. Koninklijk bezoek => klik

    DDT moet een auto depanneren en het blijkt om de auto van de koning te gaan. Door de schrik valt DDT flauw. De chauffeur van de koning besluit dan maar garage Van Roost te bellen. Boma komt het nieuwtje dat de koning in het dorp is, vlug te weten en meldt het aan de Kampioenen.

    11. Tante Madeleine => klik

    Pascale krijgt telefoon van haar zus Madeleine. Ze wil op bezoek komen. Pascale slaat helemaal in paniek, want op de muur van haar living zit een enorme vochtplek door de regen. DDT wil haar helpen...

    12. Milieuvervuiling => klik
    De beek die naast het veld stroomt, is zwaar vervuild en niemand weet hoe dat komt. De mannen gaan op onderzoek uit. Ondertussen is Billie aan het spelen bij DDT. Als DDT naar z’n bureau gaat, ziet Billie een kans om te ontsnappen en om buiten te gaan spelen. Maar hij valt in de beek...

    13. Wie laatst lacht => klik
    DDT wil z’n garage verkopen omdat hij het beu is om elke maand verlies te hebben. Er komt slechts één koper opdagen: een kok. Die wil er een restaurant van maken. Daar gaat DDT niet mee akkoord. Maar dan komt ma DDT op de proppen...


    Reeks 2

    01. Comme chez moi => klik
    Vandaag gaat het restaurant van BTW open. Per vergissing komen de dozen wijn die BTW besteld had, bij Carmen en Xavier terecht. Nadat ze al enkele flessen leeggedronken hebben, deelt Carmen de rest uit aan de Kampioenen. Maar daar komen natuurlijk vodden van...

    02. De leukste thuis => klik
    Bij Radio Hallo valt er een reis te winnen naar de Dominicaanse Republiek. Wie de beste zelfgemaakte mop verzint, wint. Zowel Xavier als Doortje willen die prijs in de wacht slepen. Maar ook BTW doet mee, hij wil namelijk met Pascale op reis...

    03. De sabotage => klik
    Boma en Pascale pakken hun koffers om naar de Dominicaanse Republiek te reizen. BTW is daar allerminst gelukkig mee en doet er alles aan om dit te verhinderen. Ondertussen probeert Carmen Xavier te overtuigen om ook op reis te gaan.

    04. Koude schotel => klik
    Voor het jaarlijkse Kampioenenbal moet er weer iemand koude schotel maken. Doortje wil dat zeer graag doen, maar uiteindelijk is het weer Carmen die haar kookkunsten mag laten zien. Doortje zint op wraak...

    05. Circus Bij Mij => klik

    Om meer klanten te krijgen, besluit BTW om enkele clowns en acrobaten te huren die de gasten zullen vermaken. Aangezien zoiets veel te duur is, moet Marcske maar optreden als clown. Maar dat is buiten Bieke gerekend...

    06. Marc gaat vreemd => klik

    Marc trekt de laatste dagen op met een meisje die zogezegd zijn vroegere turnlerares is. Bieke vind dit verdacht en vraagt raad aan Carmen. Die denkt dat Marc haar bedriegt en adviseert haar om het direct uit te maken...

    07. De erfgenaam => klik

    Bernard heeft een mooi bedrag geërfd van zijn tante die overleden is. Hij wil met het geld een nieuw restaurant laten bouwen in Frankrijk. Ondertussen verspert een mooie antieke kast, een erfstuk van nonkel Bob, de living van Pascale. Bieke verkoopt hem aan een antiquair...

    08. Antiek Fernand => klik 

    Fernand doet zijn intrede in het restaurant van BTW, die nu vertrokken is, en maakt er een antiekzaak van. Hij heeft naast het veld ook een duivenhok gezet. Hij krijgt het al direct aan de stok met de Kampioenen, omdat zijn duiven moeten vallen als er match is...

    09. De heilige maagd => klik

    Carmen en Xavier zijn in Scherpenheuvel om hun zieke hondje Nero, die niet meer wil eten, te laten besprenkelen met wijwater. Na hun bezoek aan Scherpenheuvel flakkert de eetlust van Nero terug op. Carmen noemt dit een mirakel en wil zich laten toetreden tot een klooster...

    10. Doortje undercover => klik

    Doortje vraagt aan Boma of die geen werk heeft voor haar. Boma antwoordt dat hij dringend op zoek is naar een bewakingsagent om zijn fabriek te bewaken. Maar Pol vindt dit veel te gevaarlijk voor Doortje...

     

    11. Stielbederver => klik

    Omdat Fernand nog altijd de douches niet gerepareerd heeft, engageert Boma een gemeentearbeider om de klusjes te doen. Maurice heet hij. Fernand noemt dit broodroof en zint op wraak...

     

    12. Vlinders in de buik => klik

    Pascale heeft een boontje voor Maurice, maar weet wel niet of dit wederzijds is. Maar inderdaad, Maurice vindt ook hetzelfde van Pascale. Beiden weten niet hoe ze dit aan elkaar moeten vertellen...

     

    13. Aan halve prijs => klik

    De zaken van Fernand gaan slecht. Zo slecht zelfs dat hij aan halve prijs moet verkopen. Maar dan nog komen er geen klanten over de vloer. Ondertussen wordt de clubkas van de Kampioenen gespijsd door een pannenkoekenbak...

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (61 Stemmen)
    23-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krantenknipsels





    Zo kleedt zich An Swartenbroekx



    "Heel sportief en gemakkelijk, dat is mijn stijl. Een jogging of jeans met T-shirt of platte schoenen draag ik het liefst. Mijn personage Bieke gaat veel jonger gekleed, modern met kleurencombinaties, maar ik moet geen merken hebben."
    "Mijn handelsmerk is mijn pet. Ik heb er een stuk of veertig. Vaak breng ik ze mee van op reis. De vereisten zijn dat er geen reclame op staat en er een gaatje is voor mijn paardenstaart. 's Morgens zie ik er niet uit als ik de kinderen naar school breng, maar met mijn pet stop ik dat toch een beetje weg. Bovendien ben ik een kouwelijk meisje en de warmte verdwijnt nu eenmaal het snelst via je hoofd."
    "Een zwart broekje met een stuk rok eraan, dat is mijn lievelingsbroek. Het ziet er goed uit, want het rokje verbergt mijn poep. De rits is kapot en dus gebruik ik veiligheidsspelden. Ik zal verdrietig zijn als ik ze echt niet meer kan aandoen. Ik vergeet soms dat dingen verslijten. Dan zegt mijn man dat het tijd is dat ik eens nieuwe schoenen koop. Shoppen vind ik alleen aangenaam in het buitenland. Hier is het vaak te druk en zijn de pashokjes te klein. Bovendien heb ik het gevoel dat iedereen dan meekijkt."

    Bron: Het Volk - 10/11 februari 2007


    Louis wint cruise van FC De Kampioenen



    De 7-jarige Louis Blondeel uit Schilde mag binnenkort met zijn ouders en zijn zus op een zevendaagse cruise naar de Caraïben. Gisteren ontving hij in de gebouwen van de Standaard Uitgeverij zijn prijs uit de handen van Ben Rottiers, Pol uit FC De Kampioenen. Louis was de winnaar van de grootse wedstrijd rond het 45ste stripalbum van De Kampioenen, "Alle hens aan dek", waarin de personages zelf op cruise gaan. Louis slaagde erin om de zeven strippersonages te vinden die verstopt waren in een cruiseschip op het wedstrijdformulier en werd uit 6.500 deelnemers gekozen als winnaar.
    Voor de jonge geluksvogel is het een droom die uitkomt. Hij weet in ieder geval al hoe hij zijn tijd gaat doden op het schip. "Ik wil op de klimmuur, ik wil zwemmen en misschien ga ik ook fitnessen. En op de website stond, dat ik er zestien keer op een dag kan gaan eten."

    Bron: Het Volk - 21 februari 2007


    Balthazar Boma gaat met u van de grond



    Een onderonsje met Balthazar Boma in de wolken, gevolgd door een dagschotel en Boma-worsten, geen rechtgeaarde fan van FC De Kampioenen kan daar nee tegen zeggen. Om geld in het laatje te brengen voor de liefdadigheidsactie Kinderen in de wereld, neemt acteur Marijn Devalck de hoogste bieder en een vriend mee op ontdekkingstocht boven de Vlaamse Ardennen in een heteluchtballon. Tot slot geeft hij nog een uniek gipsen borstbeeld van Boma cadeau, afkomstig uit het decor van FC De Kampioenen.
    Bieden op de hele ervaring voor twee kan vandaag vanaf 22 uur op eBay. Wie er meer voor voelt om door Lien van de Kelder persoonlijk rondgeleid te worden in Montpellier, heeft nog tijd tot 22 uur vanavond om te bieden. Momenteel staat de teller op 1.560 euro.

    Bron: Het Volk - 22 februari 2007


    Eén maakt zich op voor Kom Op Tegen Kanker



    Televisiezender Eén zendt vanavond een grote liveshow uit ten voordele van Kom Op Tegen Kanker. An Swartenbroekx, Danni Heylen en Loes Van den Heuvel, alledrie actrices uit 'De Kampioenen', tekenden gisteren alvast present op de generale repetitie. De actie staat dit jaar in het teken van borstkanker.

    Foto: Jaak Van Assche met een cheque van Steracteur Sterartiest.

    Bron: Het Volk - 06 april 2007


    De TV Band op tour vanaf 13 juni 



    Als 'Steracteur Sterartiest' één ding duidelijk heeft gemaakt, is het wel dat acteurs enorm graag hun zangkunsten tonen. En dat zullen veertien van hen vanaf 13 juni ook doen, verzameld in de TV Band. "Zo'n succes! Ik moet al acteurs weigeren", zegt initiatiefnemer Marc Dhollander. "Ik merkte dat acteurs in interviews steeds hetzelfde zeiden: 'Wij zouden zo graag eens optreden!' Mijn voorstel om een televisieband op te richten werd dan ook op gejuich onthaald."
    In een mum van tijd gaven veertien acteurs, zowel van de VRT als VTM, present. Alleen David Michiels ontbreekt op de foto hiernaast, omdat hij andere verplichtingen had. Nu al is duidelijk dat het onmogelijk wordt om alle veertien de leden op één podium verzameld te krijgen. "Maar zeven per optreden moet wél lukken", maakt Marc Dhollander zich sterk. "Wat ze zullen brengen? Uiteenlopender kan niet: van Frans Bauer over Tina Turner tot meeslepende Franse en Italiaanse chansons."

    Klik hier om alles te weten te komen over de TV Band

    Bron: Dag Allemaal - 10 april 2007


    Kies de beste 'FC De Kampioenen' 



    Veel sterkte als u deze zomer aan FC De Kampioenen hoopt te ontstappen. De komische reeks wordt net als vorig jaar zes dagen per week herhaald. Nieuw is dat de kijker vanaf 25 mei zijn favoriete aflevering kan kiezen. Tien acteurs uit de serie stelden een lijst samen van dertig nominaties. De zes hoogst scorende afleveringen komen in de laatste week van augustus op het scherm. Op 1 september wordt de populairste aflevering uitgezonden, de 'Kampioen der Kampioenen'. Elke stemmer maakt kans op een ontmoeting met de acteurs. Eén herhaalt deze zomer eerst reeksen veertien tot zestien, gevolgd door reeksen een tot drie.

    Bron: Het Volk - 23 mei 2007


    Marijn Devalck rechtuit 

    In de week van 18 tot 24 juni 2007 stond er al eerder een artikel in Het Volk over Marijns ruzie met de VRT over het feit dat FC De Kampioenen-acteurs nooit mogen opduiken in andere series op de concurrerende zender VTM. Ook tijdens die week verscheen een interview in Dag Allemaal over dit feit met als titel en citaat "Sommigen op de VRT werken mij tegen!".

    Bron: Dag Allemaal - Het Volk


    Marijn Devalck treedt na 40 jaar weer op als Marino Falco. Lekker stuk, die Boma.



    'Den Boma zingt nog goed, hé', zegt Jacqueline. 'Ik wou dat ik zijn zweet kon afkuisen', zucht Marie-Claire. Marijn Devalck wordt weer Marino Falco en de vijftigplussers in het achterafzaaltje 'Moeder Stiene' in Schorisse swingen en shaken hun heupen kapot. 'Wooly Bully' tot in de vroege uurtjes.

    'Marijn zit vanachter, hij is aan het repeteren', zegt de waardin van café Moeder Stiene in Schorisse. 'Via de toiletten komt ge in het zaaltje', roept ze nog. We horen het niet meer. My baby does the hanky panky, klinkt het luid door de boxen. Goeie akoestiek in de toiletten. Let's rock, hey, weergalmt het. Marijn Devalck (56) smeert nog even de stembanden voor hij drie uur lang de klok veertig jaar terug draait. In zwarte broek, wit hemd en met een gitaar rond zijn nek, moet Boma, de worstendraaier uit FC De Kampioenen, plaats maken voor Marino Falco, het kindsterretje dat Marijn Devalck ooit was. Marijn neemt ons nog snel mee backstage, naar een klein zaaltje met wat tafels, stoelen, een lege kapstok en een oude toog. 'Ik ken het hier goed. Ik heb hier ooit nog gespeeld in mijn plechtige communiekostuum, voor vijftig frank', grijnst hij. 'Ik was toen veertien en zong Je n'ai plus mon papa. Een megahit. Overal moest ik optreden, ik was mezelf niet meer. Ik rookte, dronk mee met de veel oudere muzikanten en reed op mijn vijftiende zelfs een auto in de prak. Tot mijn achttiende, dan was het over en out. Men lustte mijn chansons niet meer. Dat heeft me toen gekraakt'. Waarom hij dan nu terug als Marino Falco de planken opwil? 'Ik heb het verwerkt. En ik zing niet meer om een vedette te zijn. Ik wil juist geen vedette zijn. Ik zing omdat het zo fijn kriebelt in mijn buik als ik daar weer sta. Mensen moeten niet eens applaudisseren. Als ze maar dansen, drinken, babbelen. Gewoon: Ziepe op den dansvloer en pistolets met gekapt. Een bal uit de goeie, ouwe tijd.

    Het buikje van Boma
    Klop klop. De deur zwaait open. 'Goeiendag, is dat hier dat we moeten zijn met die pistolets?' vragen twee dames. 'We komen de gekapt smeren.' Ook drummer Kris komt binnengewaaid. 'Vergeet niet naar de wc te gaan', zegt hij. 'Anders moet ge drie uur alles ophouden.' Marijn lacht. 'Vroeger ging ik achter de drums zitten als Kris moest plassen of met een meisje wilde dansen. Nu gaat dat niet meer. We zijn professioneler, hé'. Marijn trekt zijn das recht. Hij moet er goed uitzien. 'Vroeger vonden de boerendochters een zangertje van veertien bloedgeil. Ze stonden in die tijd hysterisch te roepen. Ze probeerden me zelfs van het podium te trekken. Dat is hen een paar keer gelukt. Meerdere malen hebben ze de halsketting van mijn nek gerukt.' En nu? 'Tja, nu doen ze dat niet meer. Die meisjes zijn inmiddels grootmoeder geworden, hé.'
    Gedaan met leuteren, tijd om te zingen, rocken, walsen, swingen, hukkelbukken en nog meer van deze. Na een avondje zwieren met Marino Falco mag geen heup nog heel zijn. Ook al hebben ze de echte discobol en de zware neonverlichting thuis moeten laten. De elektriciteit van het primitieve zaaltje zou het begeven.
    'Goeienavond, dames en heren. Vanavond gene sjiké, geen franjes en geen gedoe. Pakt u allemaal een pint, een pistolet en laten we dansen, gelijk veertig jaar terug.' En hop, rock-'n-roll zwiert uit de boxen. One for the money. Nog geen minuut later staat de dansvloer vol. Two for the show. 'Lekker stuk, die Boma', roept Eliane Vanderdonckt (68). 'Maar hij heeft wel een buikje gekregen.' Haar nicht Jacqueline (66) knikt. 'Ik wou dat mijn man hier was, dan hadden we zeker samen gedanst. Hij is jammer genoeg geopereerd aan zijn rug en zit thuis.' Dus neemt ze maar Rudy (40), de blinde zoon van haar nicht, mee naar de dansvloer. Rudy glimlacht. 'Heerlijke muziek. Je hoort echt dat Marino meent wat hij zingt. Luc Steeno zingt veel minder goed. En zeggen dat de stembanden van Marino geraakt zijn door een motorongeluk. Ongelooflijk, Tom Jones kan het niet beter doen.'



    Foto 1: Marino Falco doet 50-plussers swingen. 2: Jacqueline en haar blinde achterneef Rudy. 3: Marie-Claire Tuybens en haar man. 4: Marc Devos leerde zijn vrouw Janine in deze zaal kennen. 5: 'Vroeger trokken de boerendochters me van het podium' 6: Marino Falco, 42 jaar geleden. 7: In de kleedkamer van 'Moeder Stiene'.

    Dorstigen laven
    Tijd voor nen tragen. You've got this strange effect on me, zingt Marino zwoel. Als Marino de ogen sluit en zeemzoeterig de lippen tuit, lijkt hij heel even op de vrouwenzot Boma. Maar niemand ziet het, want handen belanden op de achterwerken, geliefden verdrinken in elkaars ogen en 40-jarige huwelijken worden schurkend bezegeld. 'Ik heb mijn vrouw Janine hier veertig jaar geleden leren kennen', zegt Marc Devos (63). Ik zag haar dansen en was onmiddellijk verkocht.' En waar viel Janine (65) voor? Zijn mooie, lange lijf? Janine schatert. 'Een lang lijf wel, maar mooi?'
    Twee uur later. Het is twaalf uur 's nachts. Nog steeds staat de dansvloer vol. That girl is your sister but your mama don't know. Cafébaas Erik kan tevreden zijn. Hoewel. 'Er is wel veel ambiance, maar ik had een driehonderdtal mensen verwacht. Het zijn er toch een pak minder', zucht hij. 'Pak dus gerust een pistolet met gekapt. Er zijn er genoeg.' Wel troostend voor Erik: onder de spots, op de dansvloer is het heet. De dorstigen worden duchtig gelaafd. 'Ja, dat is waar', zegt Erik. 'En Marijn geeft serieus van jetje.' Dat vindt Marie-Claire Tuybens (55) ook. 'Ik moet me inhouden of ik spring op het podium en kuis zijn zweet af.' Ze zou veel werk hebben. Marijn zweet serieus. 'Ja, hij is ook niet meer van de jongste, hé', klinkt het. Even geeuwt Marino zelfs. Het wordt laat. Wooly bully, wooly bully.
    1 uur 's nachts. Marino Falco zingt zijn laatste noten. I can't get no satisfaction. Maar het bal is nog niet gedaan. Door de discobar weerklinkt Heimwee naar huis. Heimwee is voor straks. Marino Falco heeft een afspraak met de toog. Voor een pistolet en een paar pintjes. Net als veertig jaar geleden.

    Bron: Het Volk - 02 juli 2007


    An Swartenbroekx en Herman Verbruggen spelen hoofdrol in ultieme Kampioen.
    Onze twee pollekes kussen en dank u zeggen.



    Het huwelijk tussen Bieke en Marcske is volgens acteurs en kijkers 'de kampioen der Kampioenen', de leukste aflevering van allemaal. Vandaag krijgt u Het huwelijk nog eens te zien. Twee jaar zijn ze intussen getrouwd. Kindjes lijken de logische volgende stap. 'Dat zal de hamvraag worden. Kan Marcske het of kan hij het niet?'

    Nog maar eens dat huwelijk. Zijn we de herhalingen niet stilaan beu?
    Herman 'Er wordt veel over gezegd en geschreven. Maar je kan enkel vaststellen dat er nog altijd massaal wordt gekeken. Deze zomer gingen we vaak over het miljoen, dat is bijna zoveel als bij nieuwe afleveringen. Als er maar 50.000 mensen zouden kijken, dan zou ik het vervelend vinden.'
    An 'Mijn kinderen ontdekken nu de oude afleveringen van de Kampioenen. Ze vinden het fantastisch. Zij zijn een nieuw publiek, voor hen zijn die herhalingen geen oude rommel.'
    Herman 'Papa niebij, zeggen mijn kinderen als ze de oude afleveringen zien waarin ik niet meespeel. Als de herhalingen uitgezonden worden, scoor ik gevoelig minder bij ons thuis.' (lacht)

    De opnames van het huwelijksfeest, was dat een hoogtepunt voor jullie?
    An 'Het deed ons echt iets. Je werkt al die jaren samen en dan moet je elkaar plots het jawoord geven in een kerk.'
    Herman 'Als acteur is het al leuk als je gewoon een pintje mag bestellen in het decor van een café. Als we maar kunnen spelen. Maar dan wordt er ineens een huwelijk georganiseerd met alles erop en eraan. Natuurlijk is het allemaal gespeeld, maar het voelde helemaal echt aan.'

    Na al die jaren blijft het toch vreemd waarom de knappe Bieke op die kluns is gevallen.
    An 'Hij was de enige Kampioen die nog niet bezet was.' (lacht)
    Herman 'Het is vreemd dat die vraag nooit in de andere richting wordt gesteld. Maar ik denk dat het oprechte liefde is.'
    An 'In de trouwaflevering verwoord ik het perfect. Hij is altijd het zonneke, hij is door en door goed. Marc heeft autistische trekjes, hij lijkt af en toe een weirdo en flipt soms helemaal door. Maar er is niets echt slecht aan die jongen.'

    Waarom is net deze aflevering 'de kampioen der Kampioenen' geworden?
    Herman 'Voor veel mensen is de relatie tussen Marcske en Bieke een hart onder de riem. Ziet ge, ge moogt nog zo lelijk zijn, ge raakt toch nog van 't straat. Hun relatie bevestigt het cliché dat er op elk potje een dekseltje past.'

    Jij leerde je echte man kennen tijdens de huwelijksopnames, An.
    An 'Mijn vader (auteur René Swartenbroekx, nvdr.) heeft het scenario voor die aflevering geschreven. En volgens zijn verhaallijn moest er een ceremoniemeester aanwezig zijn.'
    Herman 'Een rol die werd gespeeld door Guido Decraene. De hele opnamedag fluisterde hij Doe het niet, doe het niet in haar oor.'
    An 'En nu ben ik in het echte leven al een jaar getrouwd.'
    Herman 'Met de ceremoniemeester.'
    An 'Ik moet dus dank u zeggen tegen mijn vader. Hij heeft me eigenlijk gekoppeld.'

    Klikt het eigenlijk nog op de set? Raken jullie elkaar niet stilaan beu?
    Herman 'Eerst waren we goede vrienden, nu zijn we bijna familie geworden.'
    An 'We hebben 18 jaar elkaars lief en leed gedeeld. We kennen elkaar door en door. Dit is echt een gouden ploegje. We moeten onze twee pollekes kussen en dank u zeggen omdat we in zo'n groep zijn terechtgekomen.'

    Is dat de sleutel tot het succes?
    Herman 'Dat heeft er absoluut mee te maken.'
    An 'Je zou het Kampioenen-sfeertje niet kunnen brengen met acteurs die niet met elkaar overweg kunnen.' Volgens mij voelt de kijker perfect aan dat we ook echt vrienden zijn. Maar we werken natuurlijk ook heel hard. FC De Kampioenen moet elk jaar beter zijn. We rusten niet op onze lauweren met de gedachte dat we sowieso toch scoren.'

    An, je bent behalve actrice ook al een paar jaar scenariste.
    An 'Ik doe dat ontzettend graag. Het contrast met Bieke is dan enorm, dan ben ik An die achter haar bureau zit en vecht met het lege blad papier.'

    Maar het geeft je wel de macht om zelf te bepalen wat er met Bieke gebeurt.
    Herman 'We zullen ongetwijfeld in situaties terechtkomen die nieuw zijn. Misschien komt onze relatie onder vuur, misschien komen er kindjes...'

    Volgend seizoen al?
    An 'Dat is de hamvraag natuurlijk: kan Marcske het of kan hij het niet? Maar daar gaan we nu nog niet op antwoorden.'

    Bron: Het Volk - 01/02 september 2007


    Ben Rottiers (49) over het midlifegevoel.
    Het leven is te kort voor alles wat ik wil doen.



    De vakantie zit erop. Heb je weer zin in FC De Kampioenen?
    'Zeker. Ik heb een fijne vakantie beleefd in Italië, we zijn er in de bergen gaan fietsen. Maar inmiddels is het eerste deel van het nieuwe seizoen alweer opgenomen. Ik heb er een goed gevoel bij. Binnenkort worden de afleveringen aan het publiek getoond.'

    De reeks blijft scoren, zelfs de herhalingen. Sta je daar nog bij stil?
    'Het valt me op dat hoe langer hoe meer Nederlanders FC De Kampioenen kennen. Op vakantie was er in een klein dorpje plots een Nederlandse vrouw die met me op de foto wilde. Ook veel Vlamingen herkennen me. Meestal sta ik daar niet bij stil, maar het doet wel deugd dat we nog steeds scoren. We blijven ook toezien op de kwaliteit van de reeks. Na achttien jaar kan je natuurlijk moeilijk nog origineel zijn, maar mensen houden van herkenning in dit soort comedy.'

    Toch was er deze zomer veel kritiek op de eindeloze herhaling op tv.
    'Dat is niets nieuws. Volgens mij vindt het publiek dat niet zo erg. Toch hebben wij zelf ook ons beklag gedaan toen we hoorden dat de reeks weer herhaald wou worden. Soms moet je het publiek even laten wachten. Maar ja, de mensen blijven kijken, zelfs al hebben ze de dvd's in huis. Inmiddels worden we daar gelukkig ook voor vergoed. Dat is ook maar normaal: we worden hoe langer hoe minder voor ander acteerwerk gevraagd omdat onze gezichten verbrand zijn door de reeks.'

    Denk je wel eens na over wat je wilt doen na FC De Kampioenen?
    'Er volgt nog minstens één jaar FC De Kampioenen, daarna weet ik het niet. Maar als je je daarover zorgen maakt, heb je geen leven meer. Ik zal nooit meer zo makkelijk mijn boterham verdienen als nu, maar ik heb nog veel andere interesses waarmee ik me graag zou bezighouden. Een job als gids zou me wel liggen. Ik zou ook met gehandicapten willen werken, dat doe ik nu soms al op vrijwillige basis. Iets verkopen zou ik ook kunnen, maar dan moet het een product zijn waar ik achter sta. In het dagelijks leven kan ik geen toneel spelen.'

    Volgend jaar word je vijftig. Hoe blijf je er zo jong uitzien?
    'Ik weet dat ik er jonger uitzie dan de meeste mannen van mijn leeftijd. Mijn manier van leven heeft daartoe bijgedragen, denk ik. Ik heb al jaren een job die ik graag doe, ik ga op tijd slapen, drink met mate en met smaak, en ik rook niet. Ook mijn conditie is goed, hoewel ik soms overdrijf met sporten en daar kwetsuren aan overhoud. Veel snoepen doe ik ook niet.'

    Kijk je ertegen op om vijftig te worden?
    'Ja, maar dat is al jaren zo. Ik heb lang intensief gesport, maar vanaf mijn 18de had ik daar door mijn studies en het theater geen tijd meer voor en merkte ik dat ik niet meer verbeterde. Ik heb al sinds mijn studententijd de indruk dat ik elk jaar achteruit ga, hoewel ik een goede conditie heb. Ik ben dus niet graag jarig. Ik heb vaak het gevoel dat het leven te kort is voor alles wat ik wil doen. Hoe mooi mijn leven ook is, toch heb ik het gevoel dat ik veel mis.'

    Bron: Blik - 05 september 2007


    Ann Tuts is al zeventien jaar Doortje, maar geen BV.
    Niemand herkent me op straat.



    Ongelooflijk maar waar: FC De Kampioenen telt één acteur die geen BV is. Ann Tuts (43) speelt al zeventien jaar Doortje en wordt op straat nooit herkend. Of die straat nu in Brussel ligt of op het Britse Isle of Wight. 'Een vermomming is iets moois.'

    'Iedereen klaar? Nog vijf seconden.' In studio 5 van de VRT wordt aflevering 1810 van FC De Kampioenen opgenomen. Deze scène uit Een moeilijke bevalling speelt zich af op café: Fernand vraagt zich af of de clubkas geen cadeau moet ophoesten voor de baby van Bieke die op komst is. In het café zit ook Ann Tuts, die Doortje speelt. Tuts draagt de vaste outfit van Doortje: grijs ensemble, bloemetjeshemd, rode bril en een ketting.

    Wiens idee was het om Doortje in 1990 die geweldige bril aan te meten?
    Ann 'Het mijne. Ik vond dat een secretareske als Doortje best iets lachwekkends mocht hebben. Ik ben de bril zelf gaan kopen op de Meir in Antwerpen. Er hebben altijd vensterglazen in gezeten, maar pas een paar weken geleden heeft de productie er ontspiegelde glazen in laten steken. Dat geeft geen weerkaatsing in de camera.'



    Hoe kan het dat de bril van Doortje zeventien jaar lang de studiolampen heeft mogen weerkaatsen? Hoe is dat opgelost?
    'Ik heb al die tijd mijn hoofd een beetje naar beneden moeten houden. Het is nog altijd de originele bril, trouwens.'

    Doortje draagt ook tonnen lippenstift. Waarom?
    'Omdat ik me een secretaresse voorstelde als iemand die zich heel fel opmaakte. Doortje is ook altijd vrij bruin geweest. Ik ben heel blij met die dikke laag schmink: het is een mooie vermomming waardoor de mensen me op straat niet herkennen als ik níet vermomd ben. Het gebeurt dat ik naast een acteur van FC De Kampioenen over straat loop en dat mensen mij negeren terwijl ze mijn collega aanspreken.'

    Die camouflage komt u goed uit: u houdt niet zo van bekendheid.
    'Ik probeer zo weinig mogelijk als 'mezelf' op tv te komen. Ik doe niet mee aan spelletjes. Niet omdat het mij te min is, maar omdat ik een klein beetje anonimiteit wil behouden. Ik weet van mijn collega's wat hun bekendheid met zich mee kan brengen: een bezoek aan de supermarkt kan uitlopen op een signeersessie. Dat is niet altijd makkelijk. Je kan moeilijk zeggen: Sorry, vandaag heb ik geen goesting. In het openbaar moet je aan klantenbinding doen, dat begrijp ik.'

    Binnenkort het vervolg van dit interview.

    Bron: Het Volk - 08/09 december 2007


    Allerliefste maman van Maurice sterft in FC De Kampioenen.
    Ik had graag wat langer geleefd.



    Bij de start van het achttiende seizoen van FC De Kampioenen juicht Pascaleke en rouwt Maurice, want zijn maman is niet meer. Maar hoe de dominante moeder precies aan haar einde kwam, blijft een goed bewaard geheim. Ook voor actrice Suzanne Juchtmans (74), die maman speelde.

    In het vorig seizoen van FC De Kampioenen kon je haar moeilijk negeren: de inwonende, hulpbehoevende moeder van Maurice die voortdurend naar aandacht hengelde van zoonlief en in één trek haar schoondochter Pascale gek maakte. Maar wie weet nog hoe maman De Praetere eruit ziet? Want, op één aflevering na - waarin ze een blitzoptreden maakte - hoorden we maman vooral via de intercom bevelen roepen naar zoonlief. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen blijkt maman voorgoed uitgepraat. En mét haar actrice Suzanne Juchtmans.

    Wanneer wist je dat maman zou sterven?
    Suzanne 'Een tijdje voor ik de opnames deed, waar ik ineens het café opdook. Oorspronkelijk was het trouwens niet eens de bedoeling dat maman ooit op het scherm zou komen. Ik heb altijd gehoopt dat ze dat zou doen, want ik vond het best wel leuk om dat vervelende mens te spelen. Nu is het natuurlijk te laat.'
    'Ik word overigens dikwijls gevraagd om de rare te spelen, maar ik ga altijd snel dood. Als de scenarioschrijvers ineens geen inspiratie meer hebben voor je personage, tja, dan is een ongeluk snel gebeurd. In Familie ging het net zo, toen ik De Gravin was. Nadat ik mijn erfenis had uitgedeeld, kreeg ik ineens een ongeluk. En hetzelfde onlangs nog in Emma (Juchtmans speelde het 'moeke' van de geesteszieke boekhouder Ignace, nvdr.). Daar ben ik van de trap gevallen. Ook dood.'

    Hoe kom je dit keer om het leven?
    'Ik wou dat ik het wist. Ik heb geen sterfscène moeten spelen en ze hebben me ook niet gebeld om het te verklappen.'

    Wist je dat maman gecremeerd wordt?
    'Oei? Is dat zo? Dan gaan ze me misschien wel verstrooien. Of leuker zou zijn als ze mijn as bijhouden. Dan kan ik van daaruit nog een beetje domineren.' (lacht)

    Wanneer zien we jou opnieuw op tv?
    'Ik heb momenteel nog niets in het vooruitzicht. Misschien duikt de tweelingzus van maman ooit wel op. Dan mogen ze mij altijd bellen.' (lacht)

    .
    Dood maar niet afwezig
    .
    'Het is voor ons ook een raadsel hoe maman aan haar einde is gekomen. Plots is ze dood', zegt acteur Tuur De Weert, die Maurice vertolkt. 'Maurice heeft een dubbel gevoel bij het overlijden van zijn moeder. Enerzijds wordt hij nu verlost van zijn moeder die hem volledig onder de knoet had en altijd zijn aandacht opeiste. Anderzijds was ze enorm belangrijk voor hem en kon hij haar niet missen. Dat ligt heel anders bij Pascale, die het wél fijn vindt dat maman er niet meer is. Al durft ze dat natuurlijk niet te laten merken aan Maurice, wat aanleiding geeft tot een hoop komische situaties.'
    .
    Zal Pascaleke de leegte kunnen opvullen, die maman heeft nagelaten?
    'Ze zal dat zeker proberen. Ik wil natuurlijk niet te veel verklappen, maar stilaan wordt het duidelijk dat ik net iemand nodig heb die me domineert.' Dat maman dood is, betekent niet dat ze ook meteen van het toneel verdwijnt. 'Laat ons zeggen dat ze nog een tijdje 'aanwezig' blijft.'
    .

    Bron: Het Volk - 15/16 december 2007


    Een ster voor de Kampioenen



    De acteurs van de VRT-reeks FC De Kampioenen hebben dit weekend op vijf plaatsen de aftrap gegeven van het achttiende seizoen. In het filmcomplex Kinepolis Kortrijk kregen ze een ster om dat te vieren. Fans konden de eerste twee afleveringen van het nieuwe seizoen op het grote scherm bekijken. Vier van die fans waren Ann Bogaert (44) uit Nazareth, Francine De Rocker (61) uit Waregem, Anns 15-jarige dochter Melanie en Carmen De Smedt (16) uit Olsene. Zij wisten vooraf al dat Bieke uit FC De Kampioenen zwanger wordt, dat maman dood is én dat Marcske een studio gaat laten uitbranden. FC De Kampioenen is voor dit viertal onverslijtbaar plezier, zegt Francine. 'We raken er niet op uitgekeken. Ook niet van de herhalingen.' De kijker thuis kreeg de eerste aflevering van het nieuwe seizoen zaterdagavond te zien.


    Bron: Het Volk - 17 december 2007


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (37 Stemmen)
    10-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kijkcijfers





    Reeks 14 (eerste uitzendingen: 06 - 12 - '03 tot 28 - 02 - '04)

    Café op stelten - 1.398.000 kijkers
    Innige deelneming - 1.278.000 kijkers
    De nieuwe matras - 1.366.000 kijkers
    Eviva España - 1.532.000 kijkers
    Zet 'm op - 1.510.000 kijkers
    Met 2 aan zee - geen kijkcijfers gevonden
    Kere weer om - 1.383.000 kijkers
    O sole mio - 1.253.000 kijkers
    Rock a Billie - 1.404.000 kijkers
    Voor een prikje - 1.409.000 kijkers
    Ardennenoffensief - 1.347.000 kijkers
    Pol in de put - 1.218.000 kijkers
    Quix - 1.490.000 kijkers

    Aflevering met hoogste kijkcijfers: Eviva España


    Reeks 15 (eerste uitzendingen: 04 - 12 - '04 tot 26 - 02 - '05)

    Baby baby - 1.259.000 kijkers
    Boma surprise - 1.281.000 kijkers
    In vuur en vlam - 1.221.000 kijkers
    Boma op jacht - 1.365.000 kijkers
    Zware Julien - 1.302.000 kijkers
    Op vrijersvoeten - 1.408.000 kijkers
    Verloofd - 1.234.000 kijkers
    Het cadeau - 1.407.000 kijkers
    De moeders - 1.438.000 kijkers
    Het lied - 1.532.000 kijkers
    De getuigen - 1.423.000 kijkers
    De vrijgezellenavond - 1.386.000 kijkers
    Het huwelijk - 1.668.000 kijkers

    Aflevering met hoogste kijkcijfers: Het huwelijk


    Reeks 16 (eerste uitzendingen: 03 - 12 - '05 tot 25 - 02 - '06)

    Kopzorgen - 1.103.000 kijkers
    Lief klein Bolleke - 1.302.000 kijkers
    Verslaafd - 1.201.000 kijkers
    De tribune - 860.000 kijkers
    Feest - 940.000 kijkers
    Een beetje verliefd - 1.030.000 kijkers
    Het goede doel - 1.157.000 kijkers
    Team Spirit - 1.142.000 kijkers
    De eerste prijs - 1.212.000 kijkers
    Voedselvergiftiging - 1.252.000 kijkers
    Valentijn - 1.260.000 kijkers
    Nonkel Gilbert - 1.115.000 kijkers
    Amen en uit - 1.316.000 kijkers

    Aflevering met hoogste kijkcijfers:
    Amen en uit


    Reeks 17 (eerste uitzendingen: 16 - 12 - '06 tot 10 - 03 - '07)

    Knock-out - 1.409.000 kijkers
    De twaalfde man - 1.552.000 kijkers
    Spaghetti championaise - 1.240.000 kijkers
    Winterstop - 1.386.000 kijkers
    Love Boat - 1.567.000 kijkers
    Kalenders - 1.536.000 kijkers
    Allemaal beestjes - 1.499.000 kijkers
    Een groen blaadje - 1.495.000 kijkers
    Stokken in de wielen - 1.482.000 kijkers
    Buitenspel - 1.264.000 kijkers
    Proost! - 1.565.000 kijkers
    De veiling - 1.451.000 kijkers
    Operatie Betina - 1.384.000 kijkers

    Aflevering met hoogste kijkcijfers:
    Love Boat


    Reeks 17 (heruitzendingen: 08 - 09 - '07 tot 01 - 12 - '07)

    Knock-out - 631.000 kijkers
    De twaalfde man - 777.000 kijkers
    Spaghetti Championaise - 774.000 kijkers
    Winterstop - 884.000 kijkers
    Love Boat - 822.000 kijkers
    Kalenders - 902.500 kijkers
    Allemaal beestjes - 1.030.000 kijkers
    Een groen blaadje - 987.000 kijkers
    Stokken in de wielen - 1.157.000 kijkers
    Buitenspel - 1.006.000 kijkers
    Proost! - 907.000 kijkers
    De veiling - 1.075.000 kijkers
    Operatie Betina - 1.077.000 kijkers

    Aflevering met hoogste kijkcijfers: Stokken in de wielen


    Reeks 18 (eerste uitzendingen: 15 - 12 - '07 tot 08 - 03 - '08)

    Leven na de dood - 1.383.000 kijkers
    Ho ho ho - 1.444.000 kijkers
    What's new Pussycat - 1.423.000 kijkers
    De quiz - 1.395.000 kijkers
    De kotmadam - 1.377.000 kijkers
    Het geluid - 1.387.000 kijkers
    Lange vingers - 1.314.000 kijkers
    Super papa - 1.367.000 kijkers
    Dierbaar vaderland - 1.337.000 kijkers
    De gokchinees - 1.319.000 kijkers
    Hormonen - 1.359.000 kijkers
    Mijn grootste fan - 1.309.000 kijkers
    Een moeilijke bevalling - 1.477.000 kijkers

    Aflevering met hoogste kijkcijfers: Een moeilijke bevalling

    .
    .

             Top NL loading...         
    .

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (27 Stemmen)
    13-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kampioenen op dvd



             

    Reeks 1 - 15 is samengebundeld in een dvd-box met 30 schijfjes! Vele uren kijkplezier! Er zitten 5 boxen in, met elk 3 reeksen.

    Video : DVD : F.C. DE KAMPIOENEN : REEKS 1-2-3 : DVD : Video Video : DVD : F.C. DE KAMPIOENEN : REEKS 4-5-6 : DVD : Video Video : DVD : F.C. DE KAMPIOENEN : REEKS 7-8-9 : DVD : Video

    Video : DVD : F.C. DE KAMPIOENEN : REEKS 10-11-12 : DVD : Video Video : DVD : F.C. DE KAMPIOENEN : REEKS 13-14-15 : DVD : Video









     



    Voordat de complete voetbalbox in de winkel lag, verschenen de eerste twee reeksen van de Kampioenen al op dvd. Afleveringen uit de oude doos dus, maar toch nog de moeite waard om te bekijken!





      

      



    In de jaren '90 verschenen de afleveringen van reeks 1 en 2 op video.
    Nu zijn die niet meer verkrijgbaar, behalve op biedingsites...

    F.C. de Kampioenen 7 originele VHS videos 

    F.C. de Kampioenen 7 originele VHS videos 

    F.C. de Kampioenen 7 originele VHS videos 



    Ook waren de eerste zestien reeksen afzonderlijk verkrijgbaar op dvd in 2007.




           

         

         

          Video : DVD : F.C. DE KAMPIOENEN : REEKS 16 : DVD : Video



    Ter gelegenheid van de verkiezing van de beste aflevering, de 'Kampioen der Kampioenen', in 2007, verschenen er 6 dvd's met alle genomineerde afleveringen bij Story en Libelle voor slechts 5,95 € extra.

      De favorieten van Carmen & Xavier

      Verschijningsdatum: woensdag 30 mei 2007   
      De favorieten van Bieke & Marcske

      Verschijningsdatum: woensdag 06 juni 2007
      De favorieten van Pascale & Maurice

      Verschijningsdatum: woensdag 13 juni 2007
      De favorieten van Pol & Doortje

      Verschijningsdatum: woensdag 20 juni 2007
      De favorieten van Fernand

      Verschijningsdatum: woensdag 27 juni 2007
      De favorieten van Boma

      Verschijningsdatum: woensdag 04 juli 2007





    In 2008 verschenen de reeksen 1-16 in een nieuw kleedje en kwam de dvd van reeks 17 erbij.

    Video : DVD : F.C. DE KAMPIOENEN : REEKS 1 : DVD : Video  Video : DVD : F.C. DE KAMPIOENEN : REEKS 2 : DVD : Video  Video : DVD : F.C. DE KAMPIOENEN : REEKS 3 : DVD : Video  Video : DVD : F.C. DE KAMPIOENEN : REEKS 4 : DVD : Video

    Video : DVD : F.C. DE KAMPIOENEN : REEKS 17 : DVD : Video
     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (142 Stemmen)
    23-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Striplijst

     

    F.C. De Kampioenen
    is een stripverhaal gebaseerd op de gelijknamige succesrijke komedieserie op de Vlaamse openbare televisie. De tekenaar is Hec Leemans, die met de reeks begon in 1997. De albums worden uitgegeven door Standaard Uitgeverij.
     

    hoofdfoto

    • Zal 't gaan, ja?
    • Mijn gedacht
    • Buziness is buziness
    • Vliegende dagschotels
    • 't Is niet waar, hé?
    • De dubbele dino's
    • Kampioen zijn is plezant!
    • Kampioenen op verplaatsing
    • Tournee zénérale
    • De ontsnapping van Sinterklaas
    • Xavier in de puree
    • Het Sehks-schandaal
    • De Kampioenen maken een film
    • Oma Boma
    • De huilende hooligan
    • Bij Sjoeke en Sjoeke
    • Het geval Pascale
    • De simpele duif
    • Supermarkske
    • Supermarkske slaat terug
    • Kampioenen aan zee
    • Boma in de coma
    • De dader heeft het gedaan
    • De wereldkampioenen
    • Sergeant Carmen
    • Het spiedende oog
    • Vertongen en zoon
    • Man, man, man!
    • Stem op mij
    • Gebakken lucht
    • Kampioenen op wielen
    • De zeep-serie
    • Kampioenen in Afrika
    • Supermarkske op de bres
    • Agent Vertongen
    • De trouwpartij
    • Kampioenen op latten
    • Buffalo Boma
    • De vliegende reporter
    • De groene zwaan
    • Xavier gaat vreemd
    • De lastige Kampioentjes
    • Boma in de wellness
    • De antieke antiquair
    • Alle hens aan dek
    • Supermarkske op het slechte pad
    • De schat van de MacBoma's
    • De jobhopper
    • De Kampioenen in het circus
    • 50 kaarsjes...
    • Baby Vertongen
    • De nies van de neus
    • Don Padre Padrone
    • De rally van tante Eulalie (10 september 2008)
    • Paulientje op de dool (10 december 2008)


    Deze rubriek wordt, ondanks de stopzetting van dit blog, toch nog voortgezet.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (205 Stemmen)
    22-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwste strips


            


    .
    Nu verkrijgbaar
    .


    53. Don Padre Padrone

    Fernand-special


    .
         Binnenkort verkrijgbaar    
    .
    54. De rally van tante Eulalie


    .
    Later verkrijgbaar

    .
    55. Paulientje op de dool

    De Championettes-special



    Deze rubriek wordt, ondanks de stopzetting van dit blog, toch nog voortgezet.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (124 Stemmen)
    21-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Strip-specials




    Nu verkrijgbaar

    Eén van de meest opvallende personages uit de reeks FC De Kampioenen is zonder twijfel Balthasar Boma: womanizer, mislukte worstenfabrikant en trainer van de bekendste voetbalploeg van het land. Deze special bundelt drie verhalen waarin hij een belangrijke rol speelt: Boma in de coma, Stem op mij en Kampioenen op wielen zijn drie sterke albums waarin de typische Balthasar naar voren treedt en zijn bekende uitspraken niet van de lucht zijn. Tournée zénérale!

    Bron: een.be/fcdekampioenen

    Verschijningsdatum: juni 2006

    Neem een glaasje chocomelk en ga even zitten voor onze Markske-special. Mark Vertongen is namelijk ontzettend fier dat hij drie van zijn allerbeste albums mag voorstellen: Supermarkske, Agent Vertongen en De dader heeft het gedaan. Het is niet alleen lachen met zijn dolkomische avonturen, Markske heeft ook een heleboel spelletjes bedacht om je nooit te vervelen. En als kers op de taart (of de bolognaise op de spaghetti) is er ook nog een leuke quiz om te testen wat jullie weten van Markske en zijn knotsgekke capriolen.

    Bron: een.be/fcdekampioenen

    Verschijningsdatum: oktober 2006

    Xavier en Carmen zijn twee uiteenlopende personages en zijn dan ook nog eens met elkaar getrouwd. Carmen het foorwijf en het vulgaire type en Xavier de pantoffelheld die bovendien nog eens onder de sloef ligt van zijn vrouw. Deze mix zorgt voor hilarische strips en die werden gebundeld in de Xavier en Carmen-special. Naast hun 3 leukste verhalen (Xavier in de puree, Bij Sjoeke en Sjoeke en Sergeant Carmen) bevat deze special ook nog eens leuke spelletjes die je nooit zullen vervelen. Een aanrader dus!

    Verschijningsdatum: 04 juli 2007

    Dit boek telt 120 pagina's en gaat over het 10-jarig bestaan van de Kampioenenstrips, die hun eerste nummer kenden in 1997. In deze special werden alle reeds uitgegeven strips samengesmolten tot één verhaal. Naast het stripverhaal, bevat het boek ook postkaarten en uitspraken van de Kampioenen.

    Verschijningsdatum: 10 oktober 2007
        (cover nog niet uitgegeven)
    Geen miserie deze keer voor Fernand: de beste drie Kampioenenverhalen, waarin hij de hoofdrol speelt, zijn samengebundeld in de enige echte Fernand-special. Naast deze verhalen, heeft Fernand ook enkele spelletjes bedacht om je nooit meer te vervelen.

    Verschijningsdatum: 21 mei 2008



    Niet meer verkrijgbaar
    .

    .


    Deze rubriek wordt, ondanks de stopzetting van dit blog, toch nog geüpdatet.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (91 Stemmen)
    18-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenopnames reeks 17




    Tim Freh figureerde op 29 september op het voetbalveld van Emblem, voor de buitenopnames van reeks 17. Er werd een wielerwedstrijd nagespeeld. Tim nam vele foto's en ik mocht ze op deze weblog plaatsen, waarvoor dank. Er zijn ook foto's van de acteurs apart.

    Klik op de afbeelding om de link te volgenKlik op de afbeelding om de link te volgenKlik op de afbeelding om de link te volgenKlik op de afbeelding om de link te volgenKlik op de afbeelding om de link te volgen






    Klik op de afbeelding om de link te volgenKlik op de afbeelding om de link te volgenKlik op de afbeelding om de link te volgenKlik op de afbeelding om de link te volgenKlik op de afbeelding om de link te volgen






    Klik op de afbeelding om de link te volgenKlik op de afbeelding om de link te volgenKlik op de afbeelding om de link te volgenKlik op de afbeelding om de link te volgenKlik op de afbeelding om de link te volgen






    Klik op de afbeelding om de link te volgenKlik op de afbeelding om de link te volgenKlik op de afbeelding om de link te volgenKlik op de afbeelding om de link te volgenKlik op de afbeelding om de link te volgen




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (284 Stemmen)
    26-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spelletjes


        
              
      
      Hou de bal in de lucht met Xavier 

      Help Xavier om de bal zo lang mogelijk in 
      de lucht te houden en ondertussen zo veel     
      mogelijk dagschotels te drinken.

      Dit spel is momenteel niet beschikbaar.
                                                                                                         

      
      Kampioenen-Plink!

      Klik op gelijke gekleurde hokjes om hen
      weg te doen, zo krijg je een mooie foto! 


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (482 Stemmen)
    04-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Galgje




              Iedereen kent het spel wel: we spelen Galgje met begrippen uit FC De Kampioenen.           
    Raad de letters door te reageren op dit bericht.

    _ _ _ _ _   _ _   _ _   _ _ _ _

    (geen tip)


    Het vorige begrip was 'De Backer'. Het werd geraden door Eddy Aalter.


    Deze rubriek wordt niet meer geüpdatet, wegens de stopzetting van dit blog.
    Meespelen met dit spel kan dus niet meer.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (338 Stemmen)
    02-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stamboma




         Hieronder zie je stambomen van de verschillende families uit FC De Kampioenen.    










    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (152 Stemmen)
    27-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Championettes



    The Championettes ontstonden in 1993, naar aanleiding van de aflevering 'FC Championettes' (reeks 04 - afl. 02). Ze kwamen o.a. in De droomfabriek met Bart Peeters en ze namen een succesvolle cd op... Het groepje bestond uit Bieke, Doortje, Pascale en Carmen.

    Fragmenten uit de cd

    Vlaams goud Originele versies
     
    1. Vlaamse Medley > play
    2. Medley > play
    3. Never on sunday > play
    4. Let's twist > play
    5. In the Army > play
    6. Dyna mite > play
    7. Walking on sunshine > play
    8. Go latin > play
    9. Elke keer opnieuw > play
    10. Good loving > play
    11. The Clapping Song > play

    Fragment uit De droomfabriek



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (124 Stemmen)
    20-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fernands Jukebox




    Ik ben Fernand, de antiquair uit het programma van die hooligans, de Kampioenen. Gisteren zag ik op de jaarlijkse markt een mooie jukebox staan, dus ik dacht: ik zal de bezoekers van deze webstek eens enkele liedjes laten horen, die in de reeks voorkomen of door de Kampioenen zelf worden gezongen. Onder de video staat de tekst om mee te zingen.




    Ik heb een mansarde gemeubeld gehuurd
    Vlak neffes een klein stamineeke
    Bij 't Antwerpse Steen, een gezellige buurt
    Daar wil ik u even van spreken

    Ik woon daar alleen en geen mens die me stoort
    Door het raam zie ik de wolken verschuiven
    Het enig geluid dat ge daar bij me hoort
    Dat is het gekoer van m'n duiven

    Ik zie zoe gere m'n duivenkot
    Daar te zijn is m'n grootst genot
    Want daar kun je alles vergeten
    En zul je van zorgen nooit weten

    Ik zie zoe gere m'n duivenkot
    Daar te zijn is m'n grootst genot
    Kom deel nu met mij daar je leven en lot
    Hoog op m'n duivenkot

    M'n buurman, de baas van het klein staminee
    Is ook al verzot op m'n duiven
    Hij gaat ieder zondag een keer met me mee
    Dan moet ge ons samen zien schuiven

    Die baas heeft een dochter, een duifke gelijk
    Zo lief en zo slank is dat blondje
    En als ik haar diep in haar oogjes dan kijk
    Dan klinkt uit haar lachende mondje

    Ik zie zoe gere m'n duivenkot
    Daar te zijn is m'n grootst genot
    Want daar kun je alles vergeten
    En zul je van zorgen nooit weten

    Ik zie zoe gere m'n duivenkot
    Daar te zijn is m'n grootst genot
    Kom deel nu met mij daar je leven en lot
    Hoog op m'n duivenkot

    Toen heb ik dat duifke naar boven gebracht
    En ben er een nestje gaan bouwen
    Gelijk als een duiver houd ik daar de wacht
    Want duifkes zijn niet te vertrouwen

    Geen duiver laat ik op m'n duivenkot toe
    M'n duifke zal ik heus zelf wel voeren
    Want 'k weet als een andere duiver haar ziet
    Dat hij ook dat liedje zal koeren

    Ik zie zoe gere m'n duivenkot
    Daar te zijn is m'n grootst genot
    Want daar kun je alles vergeten
    En zul je van zorgen nooit weten

    Ik zie zoe gere m'n duivenkot
    Daar te zijn is m'n grootst genot
    Kom deel nu met mij daar je leven en lot
    Hoog op m'n duivenkot




    Kampioenen zijn overal thuis
    Dat is waar, ik heb er zelf een in huis
    Kampioenen zijn altijd de held
    Geldt dat ook op een voetbalveld?

    Moet de wereld perfect zijn misschien?
    Puur geluk wil de kijker niet zien

    Stel dat Bieke zich nooit meer vergist
    Of dat Marcske geen ballen meer mist
    Dat Fernand nooit iemand bedriegt
    Of dat Boma Pascale nooit beliegt
    Dat zijn worst eetbaar zou zijn
    Puur geluk vindt de kijker niet fijn

    Well-a, well-a, well-a, uh!

    Stel je voor, stel je voor
    Alles klikt, alles klopt
    Heb je 't door, heb je 't door
    Dat de spanning dan stopt

    Stel dat ons Moe Roger niet meer mist
    Luc zich nooit meer van bedstee vergist
    Dat Marianne zich met Rosa verstaat
    Dat Simonne hare Frank nooit meer haat
    Nergens ruzie, nergens gedruis
    Puur geluk, daar blijft niemand voor thuis

    Well-a, well-a, well-a, uh!

    Stel je voor, stel je voor
    Alles klikt, alles klopt
    Heb je 't door, heb je 't door
    Dat de serie dan flopt

    Stel dat Boma zich nooit meer misdraagt
    Dat Xavier nooit meer dagschotels vraagt
    Dat de ploeg er echt iets van bakt
    Of dat Marcske een penalty pakt
    Dat Carmen geen foorwijf zou zijn
    Puur geluk vindt de kijker niet fijn

    Well-a, well-a, well-a, uh!

    Stel je voor, stel je voor
    Alles klikt, alles klopt
    Heb je 't door, heb je 't door
    Dat de spanning dan stopt

    Stel dat Frank een heilige wordt
    Geen rokken meer jaagt, al zijn ze kort
    Nergens boel, nergens puree
    Koek en ei tussen Jenny en Dré
    Tussen Luc en Leontien
    Puur geluk wil de kijker niet zien

    Stel je voor, stel je voor
    Alles klikt, alles klopt
    Heb je 't door, heb je 't door
    Dat de serie dan flopt


    Kampioenen zijn overal thuis
    Dat is waar, ik heb er zelf een in huis
    Kampioenen zijn altijd de held
    Wat voor thuis evenzeer geldt

    Oh Janine ... Oh Johny ...
    Wat is het toch fijn
    Dat wij ook collega's zijn

    Heb je 't door ...
    Heb je 't door ...




    Ze gaan trouwen zoals het hoort
    Als hij maar scoort
    Jullie weten nu wat te doen
    Geef maar katoen!
    't Is de liefde die overwint
    Waar blijft mijn pint?
    Op elke bok zit er een geit
    Zeg ik altijd!

    One two three four!

    Bieke Bieke, ik zie je graag
    Hij ziet haar graag
    Bieke Bieke, en vanaf vandaag
    Vanaf vandaag
    Bieke Bieke, word jij mijn vrouw
    Jij wordt zijn vrouw
    Oh Bieke, ja, ik hou van jou

    Hij houdt van jou-ou-ou-ou!
    Hij houdt van jou-ou-ou-ou!
    Hij houdt van jou-ou-ou-ou!

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (103 Stemmen)
    19-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Interviews




    Interview met Marijn Devalck (Boma)

    Als Boma in FC De Kampioenen mag hij zich wel degelijk dé kampioen van de meest smakeloos geklede mannen noemen. In het dagelijkse leven loopt Marijn Devalck er gelukkig stukken beter gekleed bij, alhoewel hij niet wakker ligt van de modeperikelen. Marijn Devalck, die zich naast acteren voornamelijk toelegt op zijn muziekbedrijfje Podium Acts waarmee hij live optreedt met muzikanten, wil zich op zijn gemak voelen in wat hij draagt. Op de boerenbuiten tussen de paarden, één van zijn hobby’s, loopt de zanger en acteur er soms wat haveloos bij, maar tijdens een winkeluitstap ontpopt hij zich tot een gedistingeerde gentleman.

    Hecht je veel belang aan kledij?

    Marijn: “Zeker als ik een acte de présence verzorg of als ik verwacht word op een receptie of een bijeenkomst. Dan heerst een soort protocol dat je moet volgen. Ik wil vooral niet opvallen door, zeg maar, revolutionair te zijn. Wanneer ik op een feest geacht word een smoking te dragen, dan doe ik dat. Ik zal niet opdagen in een jeans en een polo. Je moet je kleden naar de omstandigheden. Ik pas me graag aan, want dan beweeg en gedraag ik me ook het makkelijkst. Mijn job vraagt uiteraard om de gepaste kledij. (plots enthousiast) Podiumkleren blijven wel heilig voor mij. Die moeten ‘iets hebben’, die moeten ànders zijn dan wat je ziet op straat. Ze maken immers deel uit van je show. Maar waar het vooral op neerkomt, is dat ik me altijd en overal op mijn gemak wil voelen. En daar heeft kledij natuurlijk veel mee te maken.”

    Je kasten, hangen die boordevol?
    Marijn: “Goh, op dit moment heb ik veel kleren die ‘afgedragen’ zijn. Vandaar dat deze winkeluitstap mij goed uitkomt! Maar ik verslijt niet zoveel, ik ben erg zorgzaam op mijn spullen. Verder schenk ik jaarlijks wat van mijn kleren aan het goede doel, meer bepaald aan een hippotherapie-project waarin gehandicapten en revalidatiepatiënten worden behandeld door contact met paarden.”

    Ben je een fervente shopper?
    Marijn: “Ik winkel zelden of nooit want ik heb er een hekel aan! Ik ben een vervelende mens op zulke momenten, ik wil er zo snel mogelijk vanaf zijn. Daarom kies ik ook vlug iets uit. Ik wil niet te veel te zien krijgen, anders begin ik te twijfelen. Als het ‘klikt’, is het ok voor mij. Ik heb ook geen kleerkast vol goedkope spullen, dat is weggegooid geld, vind ik. Want na tweemaal wassen mogen die kleren toch de voddenmand in. En spreek me niet van solden. Ik hou daarentegen van stijlvolle kledij en kwaliteit. Ik geef liever iets meer uit voor minder… Dat komt op hetzelfde neer qua uitgaven.”

    Krijg je hulp van je vrouw tijdens het winkelen?
    Marijn: “Ilse gaat meestal mee shoppen, maar ze beïnvloedt mijn smaak niet. Ik beslis zelf wat ik koop. Soms brengt mijn vrouw spontaan iets voor me mee, maar ze prefereert een andere stijl dan ik… Het gebeurt dus dat ik haar spullen niet eens aantrek! We dragen beiden kledij waar we ons gelukkig in voelen. We dringen onze mening niet op aan elkaar. Ja, ik zou Ilse dus totaal anders aankleden dan ze er nu bijloopt. Zo zie ik graag de safarilook. Kaki staat Ilse bijvoorbeeld heel goed. En ik kick op vrouwen in ruiterkledij. Ik hou van losse hemden en broeken en wapperende haren, niet van strakke getailleerde bloesjes en rokjes met bijhorend keurig kapsel. I don’t like babes or Barbie. Ik durf er niet aankomen.”

    Tekst: Quarks en Siska Messeeuw - Foto's: Marc Masschelein - © karaat.be


    Interview met Loes van den Heuvel (Carmen)

    Al vele jaren acteert Loes Van Den Heuvel nu al in de televisieserie FC De Kampioenen. Ze geeft gestalte aan de enorm sympathieke en explosieve Carmen Waterslaeghers, de vrouw van Xavier en moeder voor hondje Nero. Naast haar werk voor FC De Kampioenen treedt ze op als zangeres in een coverbandje. In haar vrije tijd is ze vaak tussen de paarden te vinden. Loes is dus een enorm bezige vrouw. Maar voor een interview wou ze toch even de tijd nemen.


    Is dat niet moeilijk, zo'n rol van buiten leren? Heel veel kinderen vinden het al moeilijk om een gewoon gedicht te leren.

    Er is maar één manier om zoiets te leren: regelmatig herhalen, herhalen, een paar keren voor jezelf opzeggen. Je moet daarnaast ook de tekst van je collega kennen, want de teksten moeten mooi in elkaar passen. Ik moet net zo hard blokken als kinderen die een gedicht moeten leren.

    Is er iemand van de ploeg die u daarmee mee helpt?

    We hebben bij FC De Kampioenen een souffleur die het ons voorzegt als we het echt niet meer weten. Maar dat gebeurt alleen maar tijdens de repetitie. We repeteren twee dagen. We worden dan al wel verondersteld onze tekst te kennen, maar we mogen nog fouten maken. De derde dag beginnen de opnamen en dan moet de tekst perfect gekend zijn.

    Wordt de regisseur boos als je de tekst niet meer weet?

    (lacht) Zeker niet. Dat kan iedereen overkomen. Je doet dat niet met opzet. Als je je concentratie kwijtraakt, heeft dat meestal te maken met te moe zijn, of te weinig geslapen hebben. Trouwens, het zijn geen ellenlange monologen. Het zijn telkens maar kleine stukjes tekst. En ook de woorden moeten juist zijn. Want het is mij al gebeurd dat ik er een tekst uitflap met andere woorden. We werken met vier camera's die elk op een andere plaats staan. Op het einde van de zin moet de regisseur weten wanneer hij kan cutten (knippen in de film) om over te gaan naar een andere camera. Als je een andere zin zegt, weet de andere cameraman niet meer wanneer hij moet beginnen opnemen. Het is dus heel belangrijk om nauwkeurig je tekst op te zeggen want anders is er verwarring. Improviseren kan niet. We kunnen dat wel eens uitproberen tijdens de repetitie. Maar dan noteert de souffleur de juiste zinnen in het script en daar moeten we ons aan houden.

    Waarom bent u actrice geworden?

    Als kind al vond ik dat een heel fascinerende wereld. Ik ging vaak met mijn grootouders naar de opera, operette en het ballet. Ik heb vroeger ook ballet gedanst. Maar door een spierscheuring kon ik geen prima ballerina worden en zo ben ik in het wereldje van het theater terechtgekomen. Ik maak geen onderscheid tussen de rollen. Of ik nu de grootste seut speel, of de grootste vamp, maakt voor mij niets uit. Een rol is een rol en om je werk goed te doen moet je voor beiden even hard werken.

    Maar Carmen Waterslaeghers is toch een rol die u erg sympathiek maakt?

    Misschien omdat ze zo uitbundig is. Haar kledij en haar taal springen heel erg in het oog. Ze is een echte flapuit en zegt soms heel lelijke dingen, maar het is wel altijd goed gemeend en eerlijk. Ze zal nooit iets achter de rug doen. En ze is ook de enige van de ploeg die nog bij haar man is ondanks de vele meningsverschillen. Ze is heel trouw aan hare Xavier. Dat maakt haar ook enorm sympathiek denk ik.

    Hebt u ook inspraak in de manier waarop u Carmen speelt?

    Een klein deeltje van Carmen ben ik zelf. Maar verder kijk ik rondom mij om te zien welke aspecten ik kan toevoegen om Carmen nog echter te maken. Ik kijk bijvoorbeeld naar de manier waarop mensen op café met elkaar omgaan. Zo heb ik Carmen laten roken omdat ik vond dat het bij haar imago past. Maar ik rook zelf helemaal niet en als wij opnamen hebben gehad, heb ik 's avonds hoofdpijn. Dat is dus een idee van mij. Hetzelfde met Neroke. Ik vond dat Carmen een hondje moest hebben om haar moedergevoelens kwijt te geraken.

    Hoe krijgt u het hondje zover dat het altijd zo braaf bij u blijft?

    Het is al wel het derde hondje. De twee vorige zijn gestorven van ouderdom. Maar dit is echt wel een heel braaf, zacht hondje dat netjes bij mij blijft. De baasjes zijn elke keer bij de opname aanwezig. Ze staan dan te kijken hoe we opnemen en tussen twee opnamen klinkt het dan Braaf zijn hé. Af en toe weent het hondje omdat het naar hen wil gaan. Maar dan geven die mensen een teken en blijft het toch braaf zitten.

    Soms gaat u er toch wel wild mee om hé!

    Het hondje heeft een gareeltje om zijn middel. Als je hem optrekt, is dit veel minder pijnlijk dan hem op te trekken aan zijn halsband. Het lijkt natuurlijk enorm spectaculair als ik hem een snok geef. Heel veel mensen denken dat ik hem pijn doe. Maar het is integendeel beter dat ik hem zo oppak dan aan zijn halsband. Ik doe het trouwens alleen als ik heel vlug weg moet. Als ik hem eerst oppak en dan wegloop, kom ik te laat, dus ik trek hem op terwijl ik loop en neem hem dan in mijn armen. Dat is echt om hem te beschermen. Ik zou het niet over mijn hart krijgen om dieren pijn te doen. Ik heb zelf een hond, geiten, paarden en een lama.

    Wordt u herkend op straat ondanks de Carmen-pruik?

    Zeker en vast, want ik heb buiten de Kampioenen ook nog veel andere dingen gedaan. Mensen herkennen mij aan mijn ogen of aan mijn stem. Op de duur word je dat gewoon. Meestal klampen de mensen mij aan om te zeggen hoe goed ze de Kampioenen vinden. Als mensen vervelend doen omdat ze te veel gedronken hebben, zeg ik hen dat ik dat niet prettig vind en dan ga ik weg. Ik vind herkend worden een soort appreciatie voor het werk dat ik doe. Je moet daar dankbaar voor zijn en het waarderen als mensen je komen feliciteren.

    Welke interessante gebeurtenis staat de Kampioenen binnenkort te wachten?

    Volgende week gaan alle Kampioenen op cruise naar Boston. Heel de ploeg kijkt al uit naar de opnamen. Het wordt een luxe cruise, inclusief zwembad. Die week zullen er geen toeristen aan boord zijn, alleen wij. Bijna alle collega's zijn in feeststemming omdat ze denken dat ze stevig verwend zullen worden. Ik heb enorm veel tekst, dus ik moet hard werken. Ann (Doortje, nvdr.) daarentegen is in de zevende hemel. Zij moet heel de tijd aan het zwembad liggen zonnen. Ik zit mij alleen maar af te vragen of het op een winderige zee warm genoeg zal zijn om te zonnen. Neroke mag niet mee op reis. Maar natuurlijk heeft Carmen een grote verrassing in haar tas.


    Interview met Loes van den Heuvel (Carmen)

    Carmen Waterslaeghers is een fenomeen. Luidruchtig, vulgair, passioneel en dom zijn een aantal sleutelwoorden om haar te beschrijven. Verder is ze een onverbeterlijke roddeltante, die altijd op de loer ligt voor een sappig nieuwtje en heel vaak misverstanden en verwarring creëert door onjuiste informatie te verspreiden. Hoewel Xavier verre van de perfecte man is en Carmen vaak over hem klaagt, houdt ze zielsveel van hem. Ook dit seizoen mogen we hetzelfde van haar verwachten.

    Vijftien jaar FC De Kampioenen. Ooit verwacht?
    Dit is iets wat ik nooit had verwacht. En ik denk niemand. Het is eigenlijk een 'beetje' uitgelopen en zo zitten we nu al bijna aan de tweehonderdste aflevering.

    Doet het je wat?
    Ik ben daar niet mee bezig. Ik denk dat die vijftien jaar vooral voor de programmamakers veel betekent. Zij zijn diegenen die hiervoor gewerkt hebben, die het concept van FC De Kampioenen zo levendig houden. Ik doe mijn job heel graag en speel Carmen vol liefde.

    Nog steeds geen sleur na al die jaren?
    Sleur zit er helemaal niet in. Je speelt dan misschien al die jaren wel één en dezelfde rol en ook je personage verandert na al die jaren niet zo veel, maar toch kom je in heel uiteenlopende situaties terecht. Dat houdt het boeiend. Ook al speel je steeds hetzelfde personage, toch hebben we de vrijheid om doorheen de jaren eigen accenten in de rol te leggen. Zo doe je wat de routine, natuurlijk. 't Is goed te vergelijken met de job van een cameraman, eigenlijk. Die houden zich ook dag in dag uit bezig met filmen. Toch zit ook daar veel afwisseling in. Wat nog een uitdaging is, is dat je soms voor voldongen feiten komt te staan bij het acteren. Een bepaalde scène lukt bijvoorbeeld niet. Wel, dan moet je zoeken naar alternatieven, wat weer een uitdaging is.

    Krijgen we dit jaar dezelfde Carmen dan anders te zien?
    Mijn rol ligt volledig in de lijn van vorig jaar. Zo blijf ik bij mijn Xavierke en zie ik hem nog steeds graag. En tja, dat roddelen verleer je ook zomaar niet, hé (lacht).

    Stoort het je niet dat het publiek je steeds als 'Carmen' ziet?
    Dat stoort me niet. Mensen zijn vaak blij als ze me zien. Dat kan je alleen maar plezieren. Je mag het mensen ook niet kwalijk nemen dat ze geen onderscheid maken tussen een personage en Loes Van den Heuvel. Elke zaterdag zijn we op tv te zien, dus wat kan je anders verwachten? Dankzij dat trouwe publiek kunnen we blijven doorgaan met De Kampioenen. Het mag zelfs gerust nog een hele tijd duren.


    Interview met motorrijder Marijn Devalck (Boma)

    Sinds wanneer bent u lid van M.A.G.?

    Och, dat weet ik eerlijk gezegd zelf niet, ik denk dat dat van ’92, misschien ’93 moet zijn…

    Wat is uw mening over M.A.G.?
    Wel, ik probeer het zoveel mogelijk te volgen, ik denk dat de M.A.G. een zeer actieve organisatie is, die we als motorrijder zeker en vast nodig hebben, want het is erg nodig om dus de aandacht te trekken voor de motorrijder. Sinds het begin dat ik bij M.A.G. ben, en ook met de motor rij , voel ik toch wel dat er een en ander beweegt. Ik heb meegemaakt dat M.A.G. dus eigenlijk toch wel bij de minister gaat, dat de minister gehoord wordt, en dat de minister eens luistert naar wat onze problemen zijn. Ik denk dat, mocht de M.A.G. daar niet zijn,  dan zouden wij alleen staan als motorrijder. En wat ben je alleen? Ondertussen is de groep motorrijders tegenwoordig vertienvoudigd, denk ik. Stilletjes aan krijgen we een andere mentaliteit. En dat M.A.G. daar voor een groot deel zijn aandeel in heeft.

    Met welke motor rijdt u zelf?
    Ik heb een Harley, een Herritage, dus de classic, 1340. Ik heb die gekocht van een vriend, 3de hands, want het is een Amerikaan, een tinnen blok, er zijn er maar een paar duizend van gemaakt. Het is een vrij unieke motor. Met een kleur dat je hier niet vindt. Cherry red met beige.
     
    Is dit je droommotor?
    Wel, eigenlijk heb ik als kind altijd gedroomd om met een Harley te rijden. Ik wou zelf bij de zwaantjes gaan daarvoor. Maar toen de zwaantjes dan met BMW begonnen te rijden, vond ik dat minder. Nu, ik ben toch geen zwaantje geworden. Maar heb achteraf een Harley gekocht. Toevallig, omdat die vriend zijn Harley weg deed. En het was een zeer goeie motor. Bovendien zei hij dat als ik er kosten aan had, ik hem binnen mocht doen in een garage, en dat hij zou betalen. Dus dat waren zeer mooie condities. En ik heb nog nooit kosten gehad aan die motor, dus voor mij is het een zeer goeie motor.
    Normaal was ik van plan om mij een toermotor te kopen omdat ik toch de files een beetje wou trotseren. En in die periode had ik het voor de K100 van BMW. Maar het is dus Harley geworden, en ik heb er geen spijt van. Het is natuurlijk totaal anders rijden, het is niet zo vinnig, je kan niet echt mee met het verkeer. Maar ‘bon’, dan rij je iets trager en je bent iets meer hoorbaar, wat ook niet onbelangrijk is.

    Waarvoor gebruikt u de motor doorgaans?
    Voor het werk, en voor het goede doel. Je weet, ik ben ‘peter’ van de hartrijders uit Hamme-Moerzeke. Dus jaarlijks rijden we onze herfstrit. Ik heb ondertussen ook in Burst, bij The Browsers, jaarlijks voor het goede doel een rit, namelijk de zomerrit. Ook de lenterit, die momenteel afgeschaft is… Allé, je ziet, elk seizoen hebben we links of rechts een rit voor het goede doel. En voor de rest gebruik ik hem alleen om naar de VRT te rijden. Op de dagen van de repetities natuurlijk wel te verstaan, want als ik ‘boma gekapt’ ben, dan krijg ik moeilijk een helm op mijn hoofd.

    Is de motor een gebruiksvoorwerp, of aanzie je het meer als een hobby? Maw gaat er veel tijd naar het onderhoud van de motorfiets?
    Absoluut niet, en het is een schande. Als men op een meeting een prijs zouden geven voor de vuilste motor, dan ben ik iedere keer de winnaar. Mijn vrouw heeft hem hoogstens al een paar keer gekuisd. Ik heb daar absoluut geen tijd voor. Het zou een hobby zijn, mocht ik meer tijd hebben. Ik gebruik hem voor het werk, ik heb gewoon het nuttige aan het aangename gekoppeld. En meer is dat niet. Ik ben dus ook geen ‘motorfreak’, ik ben niet bezig met die motor. Ik wil er geen snufjes op, ik wil daar geen chromé op, het moet gene flashy motor zijn. Voor mij is het een werktuig, maar anderzijds ook mijne goeie kameraad.

    Mag je vrouw mee op de motor, of ben je meer het type loney-rider?
    Ik ben eigenlijk een loney-rider, willes-nilles. Voor mijn vrouw heb ik een rugsteuntje laten monteren. En dat is het enige dat ik gedaan heb. Om het haar wat comfortabeler te maken. Maar op een Harley rij ik veel liever alleen dan met twee. Gewoon omdat als ik alleen moet vertrekken voor een hele dag voor het goeie doel, het dan meestal op een zondag is. De enige zondag dat ik vrij ben, de enige zondag dat ik bij mijn vrouw kan zijn. En ze kan dan niet mee, tja, het zou beter zijn anders.
    Ik ben ook bij de ‘Rotary-club’ in Zottegem. We hebben zelfs daar onder de ‘Rotariers’ ook de ‘Motariers’ opgericht. En daar hebben we een middel gevonden als wij ergens met de motor naartoe rijden. Onder onze vrouwen hebben er een paar een cabriolet, we noemen ze dan de ‘Cabriolina’s’. We komen samen op een punt, en gaan dan lekker eten. En dat gebeurt één of twee keer op een jaar. Wat je soms niet allemaal moet doen voor de vrouw hé.

    Rijdt je vrouw zelf met de motor?
    Nee helaas. Ze durft zelfs niet met de fiets rijden. Nu, wat ze wel al heeft laten horen, is zo’n comfortabele motor, zo’n Gold Wing van Honda. Omdat ze denkt dat dat de enige motor is waarop je zo’n helm kan dragen met een radiootje erin. Dan zo’n stekkertje en we kunnen met elkaar praten (lacht hartelijk). Maar ik moet toch een motor bij mijn buurman kopen of niet? Dus zou ik, om mijn vrouw mee te kunnen nemen, een BMW LT1200 kopen... Ofschoon ik moet toegeven dat deze GS waar ik hier op de set met rij, ‘een motor is die aan mijn kloten gegoten is’.

    Wat versta jij onder kledij?
    Tja, ik ben er absoluut niet de man die het goede voorbeeld geeft. Ik rij in de zomer en in mijn veldwegen ginder achter, meestal in shirt en t-shirt en op mijn blote voeten. Ik ga zelfs zo naar de bakker. Ik durf mij zelfs riskeren zonder helm, omdat de politie daar toch niet rondrijdt. Maar dat mag niet. Ik weet dat het maar in een straal van een paar km is. Maar het is dicht tegen huis dat de domste ongevallen met zware gevolgen gebeuren. Je moet maar aan 30km/u onderuit gaan, met je blote beentjes tegen het asfalt, je zal eruit zien. Ik weet dat ik eigenlijk een grote zondaar ben.
    Maar mijn beschermende kledij hangt wat af van met welke motor ik rij. Ik heb hier mijn ‘chaps’ voor mijne Harley. Dat is kledij waar wat lucht doorheen kan. Ik rij toch meestal niet snel. Ik heb ook een ander pak om met andere motoren te rijden, of voor reportage met de krant en zo. Daarvoor heb ik bij ‘Richa’ een pak gekocht: zo een broek en jas met beschermende elementen op de schouders, ellebogen, knieëen… Dat is natuurlijk een pak waar je je veilig in voelt. En het pakt ook niet zoveel wind. Ook voor de helm, een integraal is natuurlijk meer hermetisch gesloten. Met mijn open helm, als ik op deze BMW iets vlugger rij, dan trekt hij toch van mijn hoofd weg. En mijn kostuum pakt wat meer wind, waardoor je niet zo vast meer op de motor zit. Dat heeft allemaal met veiligheid te maken. En ik denk dat veilige kledij zeer efficient is als je valt. Je rijdt niet om te vallen, maar als je valt maakt het meestal een groot verschil. Natuurlijk moet je bij een accident altijd geluk hebben. Laat ons daar wel bij wezen. Ik heb jammer genoeg mijn eigen neef, die had zo’n zeer beveiligd pak aan, en een zware helm van indertijd 30.000 BEF. Die man reed in volle hitte altijd beschermd, maar die heeft 1x pech gehad. Aan zijn kostuum was er niks, idem voor de helm, maar helaas. Hij kwam verkeerd te val en was op slag dood. Dat zijn dingen die je tegenkomt, maar dat kan je ook tegenkomen met de fiets…

    Even een kleine technische vraag tussendoor: wat is de wettelijke minimale profieldiepte van je banden?
    Geen enkel idee. Bof, de minimum profieldiepte? Hmm, laat ons zeggen 5mm? Wat is het juiste antwoord?
    1,6mm.
    1,6mm? Ohhh, dan kan ik nog wel een tijdje verder.

    Wat is je vreemdste ervaring met de motor tot nu toe?
    Hahhh, daar moet ik niet lang over nadenken. Ik heb dus eigenlijk met mijn strot in de prikkeldraad gehangen. Het was dom, dom, dom. Op een veldweggetje, twee prikkeldraden die over de weg hingen, en ik hing erin. Met zeer zware gevolgen, een heel dom accident. Dat is natuurlijk het eerste waar ik aan denk bij deze vraag…

    Toch blijf je rijden met de motor?
    Ja, ik denk dat als je een accident hebt waarbij je zelf een stuurfout maakt, de zaken anders liggen. Ik heb indertijd een vriend gehad die op de ring in Brussel onder een vrachtwagen raakte. Die kan het natuurlijk niet meer zeggen, maar stel dat je dat voor hebt, dat je even de dood voor ogen hebt. Dan denk ik dat de schrik je wel te pakken krijgt. Maar ik ben, van zodra mijn keel ontzwollen was, en ik dus terug mijn helm kon aandoen, terug gaan rijden. De krassen van de prikkeldraad staan nog steeds op het scherm van mijn motor als ‘souvenir’. Ik heb er geen trauma aan over gehouden.

    Uw rijgedrag is daardoor niet veranderd?
    Nee, want het kwam eigenlijk door wat gek te rijden, wat zwaantje te spelen voor een jeep met aanhangwagen van een kennis. Het was meer een ‘speelaccident’. Maar eigenlijk zeggen van: ‘nu kom ik niet meer op de motor’, nee dat niet. Motorrijden is natuurlijk altijd gevaarlijker dan autorijden, je bent de carroserie zelf . Je zit open en bloot. Maar je kan altijd de risico’s beperken door  zeer, zeer defensief te rijden. Eigenlijk het lot niet te tarten. Als ik nu op de autosnelweg zit, ja god, veel is afhankelijk van de motor natuurlijk. Je bent altijd geneigd om een klein beetje te geven wat je krijgt. In die zin dat je altijd wel wat rapper wil gaan dan dat je mag. Maar eerlijk gezegd vind ik dat niet zo ontspannend meer. Ik krijg niet direct een kick van de snelheid dat ik rij, maar ik krijg een kick van de ontspannen rit op de motor. Dat ik kan genieten van de natuur, de vrijheid… Dat is de pracht voor mij aan motorrijden.

    Gaat u soms op reis met de motor?
    Oh, dat zou ik nog eens willen doen als mijn vrouw meegaat. Maar anders niet. Ik heb ooit de kans gekregen om Route66 te doen, maar zij gaat dan niet mee. Awel, dan interesseert het mij ook niet. Ik ben nogal gehecht aan mijn huis en vrouw elke dag. De dag dat zij meegaat, ja, dan zou ik dat heel graag doen.

    Een vraag om af te sluiten: welke gouden raad zou je de Belgische motard willen meegeven?
    Een gouden raad? Hmmm, leer genieten van het ontspannen rijden in de natuur en weer, het pak en laarzen dat je draagt. Het conditioneert misschien je gedrag, maar laat je er niet door beïnvloeden, de grootste macho kan in een fractie van een seconde in een rolstoel belanden. Ik zou zeggen defensief rijden en preventief handelen. Dat is eigenlijk de gouden raad dat ik zou willen geven...



    Exclusief interview voor onze webstek met Herman Verbruggen (Marcske)

    In de zomer van 2007 werd een oproep gelanceerd op deze Kampioenenwebstek. We waren op zoek naar passende vragen die we zouden kunnen stellen aan Herman Verbruggen voor een exclusief interview. Er kwamen massaal antwoorden op deze oproep, iedereen wou namelijk zijn/haar prangende vraag beantwoord zien. We kozen de acht beste vragen en die vuurden we af op Herman.



    Dag Herman.
    Goedemiddag.

    Klaar om de vragen van de bezoekers te beantwoorden?
    Zeer zeker.

    Vertel eens, hoe is FC De Kampioenen voor jou begonnen?
    Wel, het productieteam was in 1990 (bij het begin van de serie, nvdr.) nog op zoek naar een radio-presentator van een locale radio om de matchen van FC De Kampioenen te becommentariëren. En zo kwamen ze bij mij terecht. Ik was dan nog een beginnend acteur, net afgestudeerd aan het conservatorium. In de eerste vier reeksen had ik in elke aflevering maximum 5 regels. In het vierde seizoen werd ik het lief van Bieke en toen Walter Michiels (Pico, nvdr.) halsoverkop uit de reeks werd geschrapt, moest ik die gaan vervangen bij de vaste acteurs. Moest Pico nu nog meespelen, zou ik waarschijnlijk nog steeds een bijrolletje bekleden.

    Wou je van kleins af aan al acteur worden?
    Ja, enorm. Vroeger vond ik die wereld ook echt fascinerend. Ik droomde er altijd van naar het conservatorium te gaan. Toen ik afstudeerde van het secundair onderwijs, ging ik toelatingsproef doen bij Studio Herman Teirlinck. Helaas zonder succes, en toen ben ik regie gaan studeren in Brussel. Daar ben ik ook in contact gekomen met visueel acteerwerk.

    Is het moeilijk om een grappige rol te vertolken in FC De Kampioenen?
    Ik denk dat het voor andere mensen moeilijker lijkt dan voor mezelf. Ik ben altijd bezig geweest met het komische genre van acteren. Natuurlijk blijft het een uitdaging, maar ik ben dat al gewoon. En eigenlijk is het ook niet zo moeilijk: in een serie als FC De Kampioenen moet je maar enkele gekke bekken trekken, en het publiek gaat plat.

    Nemen de mensen waarmee je omgaat je altijd serieus? Wordt je niet te vaak beschouwd als het kieken van de Kampioenen en als een droge komiek?
    Nee hoor, de mensen die me kennen nemen me wel serieus. Ze weten dat ik heel gedreven ben om dingen tot een goed einde te laten komen en echt ambitieus ben. Ik ben alleen komisch in de serie. Niet dat ik niet eens flauwe grap kan vertellen, maar zoals Marcske ben ik niet en beschouwen de mensen die me kennen ook niet. Mensen op straat wel, ja.

    Nu je over de mensen op straat begint... Word je vaak herkend? En vind je dat niet vervelend?
    Ja, ik word heel vaak herkend. Maar als acteur moet je dat erbij nemen. We zijn voortdurend aan het knokken om FC De Kampioenen jaar na jaar beter te maken. We zijn dan ook heel blij dat we jaar na jaar ook zo'n hoge kijkcijfers hebben. En het resultaat daarvan is natuurlijk dat je vaak herkend wordt en mensen je soms wel eens vervelende vragen kunnen stellen, maar al bij al valt dat zeer goed mee.

    Hoeveel takes zijn er nodig om een scène te verfilmen?
    Dat hangt ervan af. Als er iets misgaat, moet het wel opnieuw. Of als de regisseur nog zijn bedenkingen heeft bij iets. Of als we natuurlijk eens in de lach schieten... Meestal gaat het wel vlot, hoor. Maar het is niet omdat we al zovele jaren bezig zijn, dat het daarom vanzelf gaat.

    Zijn jullie, de cast, elkaar nog niet beu?
    Nee, hoor. Helemaal niet. Dat is volgens mij het succes van de Kampioenen: we zijn 20 handen op één buik (lacht) en zijn dus als het ware een hechte vriendengroep. Het publiek merkt dat ook wel.

    Wat doe je nog naast je acteerwerk in FC De Kampioenen?
    Ik ben voortdurend ook bezig met Aksident, ons theatergezelschap die al ruim 20 jaar bestaat. Verder ben ik ook nog vader en dat vergt natuurlijk ook heel wat tijd en energie.

    Bedankt dat je een moment in je drukke agenda kon vrijmaken voor ons. Bedankt voor het interview.
    Graag gedaan.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (64 Stemmen)











    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Rondvraag / Poll
    Welke reeks is volgens jou de beste?
    Reeks 1 (1990)
    Reeks 2 (1991)
    Reeks 3 (1992)
    Reeks 4 (1993)
    Reeks 5 (1994)
    Reeks 6 (1995)
    Reeks 7 (1996)
    Reeks 8 (1997)
    Reeks 9 (1998)
    Reeks 10 (1999)
    Reeks 11 (2000)
    Reeks 12 (2001)
    Reeks 13 (2002)
    Reeks 14 (2003)
    Reeks 15 (2004)
    Reeks 16 (2005)
    Reeks 17 (2006)
    Reeks 18 (2007)
    Bekijk resultaat


    Kampioenenlinks
  • Kampioenenstrips
  • Kampioenenverhaaltjes
  • Kampioenenrecensies
  • Kampioen van de week
  • Zomerwedstrijd


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs