2007
Beste Grill Team van het Houtland DE HOUTLAND CUP 2007 Wedstrijd met kalfsvlees in samenwerking met PETERS FARM (Nederland)
artikel 1: De organisatie
De Wedstrijd wordt georganiseerd door De BBQ Fielesoofen. De wedstrijd vindt plaats op de Markt van Torhout, op zondag 26 augustus 2007, met medewerking van Stad Torhout Dienst Cultuur.
artikel 2: De deelnemers:
Minimum 3 personen, maximum 5 personen per team Zowel professionelen als amateurs toegelaten (ook levensgenieters).
De ploegen zorgen voor: o een koelkast Mobiele koelwagens zijn NIET toegestaan o één brandblusapparaat (inhoud 3 kg) o een metalen recipiënt voor opvang van de houtskool, (er wordt géén houtskool achtergelaten op het terrein) o vuilniszakken die kunnen gedeponeerd worden in de centrale afvalcontainers. o eigen barbecues en brandstoffen. Houtskool en houtgestookte bbqs zijn toegestaan. Ook gasgestookte bbqs zijn toegestaan voor zover ze aan de veiligheidsnormen voldoen.
De werkplaats mag naar eigen goeddunken en creativiteit ingericht worden.
HYGHIENE EN NETHEID VOOR EN TIJDENS DE WEDSTRIJD ZIJN PRIMORDIAAL!
Inspectie van de brandweer is mogelijk.
Wagens en/of aanhangwagens mogen NIET gestationeerd worden bij de werkplaats! Er is wel een parking voor de deelnemer voorzien op geringe afstand van het bbq terrein.
artikel 3: De organisatie zorgt voor:
o Toewijzing van een standplaats op het terrein, volgens loting o Een kalfsribstuk van ongeveer 3kg (Peters Farm) o Een groentemand met seizoensgroenten (nog te bepalen) o 2 grote witte borden o Een (afsluitbare) tent van 6.00 x 3.00m + 1.20 m werkterrein vóór en achter de tent . Onder de tent mag NIET gegrild worden !! (de vrije tussenruimte tussen de standen mag NIET gebruik worden). De BBQ-toestellen worden aan de buitenzijde van de tenten geplaatst (kant van de rijweg). o Bijkomende parasols zijn toegestaan. o Aftapmogelijkheid van drinkwater wordt voorzien, er lopen evenwel geen leidingen naar de tenten (eigen emmers of waterresservoir voorzien) o Stopcontacten elektriciteit per 3 of 4 standen. Gebruik van elektrische frituurketels en elektrische ovens zijn niet toegestaan. o Voor gebruik van frigos en klein elektrische toestellen moeten de deelnemers zelf instaan voor verlengkabels en gereglementeerde aftakdozen. o 2 werktafels (bijkomende werktafels en kasten zijn toegestaan)
De Teamleiders zijn verantwoordelijk voor de eventuele schade aangebracht aan het terrein of aan het door de organisatie ter beschikking gestelde materiaal.
artikel 4:
Het is de deelnemende teams NIET toegestaan dranken (alcoholische en niet alcoholische) aan te bieden of te verkopen aan het publiek.
artikel 5:
De werkplaatsen van de teams kunnen in gebruik genomen worden vanaf zondag 26 augustus, om13u00 . Voorbereiding van de stand kan deels gebeuren op zaterdag 25 augustus. (meer details op de werkvergadering). De werkplaatsen moeten klaar staan uiterlijk op zondag 26 augustus tegen 14u00 (alle voertuigen en aanhangwagens moeten op dit moment het bbq terrein verlaten hebben)
artikel 6: Opwarmingsproef:
Alle deelnemende ploegen krijgen voor de aanvang van de grillwedstrijd een pakket met vleesproducten van de organisatie. De organisatie zorgt voor het nodige serveermateriaal. Hiermee prepareren en bereiden ze hapjes op de rooster voor gasten en toeschouwers die tegen de middag naar de BBQ Happening komen.
Vanaf 15u00
artikel 7: De wedstrijd
De opdracht bestaat er in om met het kalfsribstuk een grillcreatie te presenteren, naar eigen keuze. Daarbij moet een bijpassende saus gemaakt worden met ingrediënten volgens een eigen keuze. De bijgaande garnituur op het bord is ook van belang. Één bord wordt gepresenteerd voor het publiek in de eigen stand. Eén bord wordt naar de jurystand gebracht. (jury in de raadzaal van het stadhuis). Het te beoordelen bord wordt eerst ontvangen door iemand van onze organisatie, voorzien van een nummer en verder doorgegeven naar de jury. De naam van de ploeg en het overeenstemmende nummer op het bord wordt bijgehouden door onze organisatie.
De jury leden zelf kunnen niet zien wie welk bord heeft afgegeven, en weten uiteraard ook niet welk nummer op het bord met welke ploeg overeenkomt.
artikel 8: Beoordeling
Het resultaat van elk deelnemend team wordt bekend gemaakt op de avond van de wedstrijddag. Het oordeel van de jury is onherroepelijk. Beroep is niet mogelijk.
Trofee Peters Farm Kalfsvlees Apeldoorn Nederland voor het beste Grill Team van het Houtland 2007 GOUD + diploma goud
Trofee Kekeyzer Ossaer Vleeshandel Koekelare voor het tweede beste Grill Team van het Houtland 2007 ZILVER + diploma zilver
Trofee Unifine Sauces & Spices Nederland & Lier BE voor het derde beste Grill Team van het Houtland 2007 BRONS + diploma brons
Trofees voor:
Creatiefste Grill Team van het Houtland 2007 (goud, zilder en brons) Ambiance Grill Team van het Houtland 2007 (goud, zilver en brons)
Ieder deelnemer ontvangt een oorkonde van deelname DE HOUTLAND CUP" Grill Wedstrijd 2007, met Kalfsvlees Peters Farm NL
Bijkomende voorwaarden:
De eerste drie winnaars (Goud Zilver en Brons) van het tornooi zijn verplicht hun recept voor het grillen van het kalfsvlees en het recept voor de bereiding van hun saus op papier bekend te maken.
Artikel 9: Juryleden
Aangesteld door de organisatie en hoofdsponsors van het BBQ de Fielesoofen
2 personen van Unifine 2 personen van Dekeyzer Ossaer 2 personen van Peters Farm NL 2 personen van Smoky Charly 2 professionele juryleden uit de Horeca
Uit deze groep juryleden wordt een jury voorzitter gekozen.
Daarop bepaalt de voorzitter wie zal instaan voor de beoordeling van de standen (de juryleden die de standen op het terrein beoordelen kunnen tijdens de wedstrijd niet in contact komen met de jury die de gerechten beoordelen), enkel de voorzitter van de jury kan contact hebben met alle juryleden.
De juryleden die de gerechten beoordelen worden één uur voor het einde van de wedstrijd afgezonderd in het jurylokaal (om geen voorkennis te hebben van de creaties op de borden)
Het jurylokaal wordt ondergebracht in de raadzaal van het stadhuis. De toegang naar het stadhuis wordt in feite de doorgeefplaats van de borden naar de jury. Hier controleert de juryvoorzitter alle activiteiten en ziet toe over het nummeren en coderen van de borden.
artikel 10: Definitieve toelichting
Voor de deelnemende Grill Teams wordt vooraf een briefing georganiseerd waarbij alle verdere praktische afspraken toegelicht worden.
AFSPRAAK (nog te bepalen) Algemene briefing en toelichting op het bbq terrein Dezelfde avond is de trekking voorzien voor de verdeling van de standplaatsen op het terrein. Er worden 2 personen per Team toegelaten
artikel 11: Contactpunt
Daniel Goegebeur (Grill Master of the World 2006 WK BBQ Hongarije & 2007 WK BBQ Polen) Ruitjesbos 36 8820 Torhout 050/211696 GSM 0475/965320 bbq.master.daniel@pandora.be
of via deze website of op nummer 050.21.49.84 van onze ploegkapitein
artikel 12: Inschtijving
de organisatoren beslissen over de uiteindelijke selectie van de ploegen die hun kandidatuur stellen.
Beste BBQ Liefhebbers, Deze bbq wedstrijd moet een echte BBQ Happening worden. Het is wellicht de aanzet om verder de BBQ wedstrijden uit te werken, en deelnames te bevorderen aan Nationale en Internationale competities. Bovenstaande reglementen zijn evenwel noodzakelijk om de winnaars aan te duiden. Maar onze leuze is in de eerste plaats: Fire Food & Fun Groeten & veel bbq genot tijdens de voorbereiding en vooral op 26 augustus as.
de Fielesoofen
INSCHRIJVING
De inschrijving is GRATIS Wel bevestigen via E-mail of bij één van de BBQ Fielesoofen Maximum 15 ploegen toegelaten. SNEL inschrijven is de boodschap
Naam van de ploeg:
Contactpersoon:
(adres, e-mail, tel nr)
|