Foto
Welkom op mijn blog!
Inhoud blog
 • nog meer foto's van de voorleesweek
 • voorleesweek
 • herfst
 • appel peer, dag meneer...
 • een nieuwe start
  Zoeken in blog

  de bijtjesklas

  05-09-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een nieuwe start
  HALLO ! Hier zijn we weer !  18 nieuwe kleutertjes in onze bijtjesklas.  Wisten jullie trouwens al dat de bijtjesklas verhuisd is naar een nieuw lokaal ? We zitten nu net naast de oude klas, en we hebben uitzicht op de nieuwe speelplaats.  Hoewel er de eerste dagen enkele traantjes vloeiden bij het afscheid van mama en papa, lijkt het toch alweer een vrolijke, guitige bende.  Dit schooljaar hebben we dan ook héél bijzondere bijtjes in onze klas. Er zijn er met groene vleugeltjes (de 3-jarigen) en er zijn er met rode en blauwe vleugeltjes (de 4-jarigen). 
  Ik ben echt benieuwd wat we dit jaar weer allemaal gaan beleven !  Jullie ook ? Vergeet dan niet regelmatig een kijkje te nemen op deze bijtjesblog, want hier kunnen jullie onze avonturen en belevenissen volgen.
  Tot later,
  ps : ook niet vergeten dat alle mama's en papa's van onze bijtjes welkom zijn op maandag 6 september om 19u30 voor een woordje uitleg van de directie en een kijkje in de klas.

  05-09-2010 om 20:23 geschreven door juf karla  


  >> Reageer (0)
  02-06-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.naar de kinderboerderij

  Een mooie zonnige dag, dat had de weerman beloofd.  En het was nog waar ook ! Toen vanochtend de schoolbel rinkelde, stonden we al ongeduldig te trappelen op onze stipjes.  Vandaag trokken we naar de kinderboerderij, en dus hadden we geluk, want op de boerderij is het altijd wat leuker als het zonnetje van de partij is.  De "boer" (tja, sorry Mark...) kwam ons persoonlijk ophalen op school.  Wanneer we aankwamen, werden we al meteen begroet door een kip en een luidkraaiende haan en een hele familie cavia's. Daarna kwam ook de poes en haar kittens eens kennismaken.  Wist je dat er ook mini-kippen bestaan ? En dat die dan ook mini-mini-kuikentjes hebben ? En Franse kippen die chocolade-bruine eieren leggen ? ...grappig...
  In de wei was het trouwens ook een leuke beestenboel.  We voederden de schapen en geiten.  En we mochten zelfs op het paard en op Oscar, de ezel zitten! We hebben weer vanalles bijgeleerd en ons super ge-amuseerd! Alleen...er zijn zo van die zonnige woensdagen die beter geen halve maar een hele dag  zouden duren...                          

  02-06-2010 om 22:34 geschreven door juf karla  


  >> Reageer (0)
  28-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tot ziens, juf Shana!
  Vandaag kwam juf Shana voor de laatste keer in onze bijtjesklas.  Jammer, want we vonden het keileuk met haar erbij! Vanmorgen heeft ze met ons nog een mooi cadeautje geknutseld en na de middag trakteerde ze op ... wafels met slagroom !!! Wat was dat smullen! Bedankt, juf Shana, voor de fijne dingen die je met ons deed en we hopen dat je later nog eens langskomt.
  Dikke knuffels uit de bijtjesklas!!!

  28-05-2010 om 20:46 geschreven door juf karla  


  >> Reageer (0)
  26-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sportdag

  Gisteren was het sportdag.  Samen met de kleuters van de beren- en poezenklas trokken we naar de sporthal. Die was voor de gelegenheid omgetoverd in een heus sport-PALEIS (?).
  De bijtjes begonnen als eerste met het parachutespel : een rustige, maar daarom niet minder leuke start!  En wat er dan allemaal volgde ? Een springkasteel, een springballen-omloop, voetbal (jammer dat ze bij Lierse geen dames in 1ste klasse hebben, want wij hebben alvast een goeie doelvrouw! zie foto), hindernissenparcours, dans, korte break met een drankje, bewegingsomloop (tja, we hebben ineens ook maar de moeilijke geprobeerd en wat dacht je...?), bouwspel met reuzeblokken, fietsparcours en tot slot nog een springkasteel! PFF!!! Supervermoeiend maar wel leuk!!!  26-05-2010 om 00:00 geschreven door juf karla  


  >> Reageer (0)
  20-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De brandweer

   

  De afgelopen dagen hebben we het razenddruk gehad met tuinieren ! We mochten eerst in de klas in potjes zaaien en planten : boontjes, tomaten, radijzen, worteltjes, zonnebloemen, juffertjes-in-het-groen, afrikaantjes en natuurlijk tuinkers. Na enkele dagen kwamen de eerste plantjes reeds tevoorschijn.  De tuinkers was een verrassing voor moederdag en mocht mee naar huis.  De andere piepjonge plantjes moesten we verder in de klas verzorgen tot ze groot genoeg waren om over te planten in grotere potten en bakken.  Nu moeten we ze natuurlijk nog verder verzorgen in onze schooltuin. De zonnebloemen hebben we naast de zandbak tussen de andere planten gezet. 
  Terwijl de (pa-)radijsjes en andere plantjes verder groeien, moesten we vandaag extra onze handen uit de mouwen steken.  De "bijtjes" en de "beren" werden voor één dag brandweerman of -vrouw !  Joris, de papa van Thijs en zijn collega Rudy kwamen met 2 brandweerwagens naar onze school : een tankwagen en een autopomp. We mochten eerst al het materiaal eens bekijken : wauw ! indrukwekkend ! Daarna mochten we mee een ritje maken mèt de sirène aan ! Alle mensen van de planeetstraat kwamen nieuwsgierig kijken waar de brand was...(hihi,gefopt!) Toen we terug bij de school aankwamen, moesten onze brandweerbijtjes vlug gaan blussen, want er was wel degelijk (namaak-)vuur op de speelplaats ! En we hebben de klassen van juf Ann, meester Bjorn en juf Griet ook nog moeten blussen...En ja hoor, het was te verwachten...een heleboel brandweermannen in spé na vandaag... Bedankt Joris en Rudy voor de fijne belevenis!


                                                                 20-05-2010 om 18:13 geschreven door juf karla  


  >> Reageer (0)
  26-04-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietsdag
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Voorbije woensdag was het FIETSDAG voor onze bijtjes.  Samen met meester Michael trokken we met onze (loop-)fiets of step naar de grote speelplaats.  Eerst stapten we naast onze fiets om het parcours te verkennen.  Daarna mochten we vertrekken.  We moesten ons wel aan de "verkeersregels" houden : in de juiste rijrichting fietsen, geen overdreven snelheid, kunnen stoppen,...  Eén bijtje fietste zelfs al zonder zijwielen ! Hoewel, er waren er nog wel enkelen die verrast waren dat ze dat ook konden toen ze het eens probeerden met de juf en de meester.  Ook Jules fietste mee en had er duidelijk plezier in!
  Vrijdag hadden de juffen een STAPSTRAAT gemaakt op de kleine speelplaats : straten met houten huisjes, een heus kruispunt met verkeerslichten, bomen...ja zelfs een park, waar we op een bank even konden uitrusten bij de vijver.  Hier leerden de kleuters veilig op de stoep wandelen langs de huizenrij, en oversteken op een zebrapad al dan niet met verkeerslichten. Jammer dat de stapstraat geen ganse week kan blijven staan om nog wat meer te oefenen(plaatsgebrek...), want al die verkeersregels onthouden, is best wel moeilijk! 

   

  26-04-2010 om 23:04 geschreven door juf karla  


  >> Reageer (0)
  19-04-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.joepie!een zusje voor Noha!
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Dat de paasvakantie deugd heeft gedaan, kon je vanmorgen zien aan de vrolijke snoetjes bij het binnenkomen.  De meesten hadden zelfs al een kleurtje van de lentezon.  Het vertelkwartiertje duurde wel dubbel zo lang.  De batterijtjes waren duidelijk weer opgeladen.  Het belooft dus een leuke laatste trimester te worden met superenthousiaste kleuters!
  Eén bijtje zullen we  nog enkele dagen moeten missen omwille van de geannuleerde vluchten.
  Het allerleukste nieuws kwam echter van Noha.  Na Ona, zusje van Thijs, kwam ook de kleine NOOR piepen op 8 april : 3,910kg en 51cm.  Noha is alvast supertrots op haar baby-zus.  Een dikke proficiat vanuit de bijtjesklas!!! We hopen haar binnenkort te mogen bewonderen!

  19-04-2010 om 21:18 geschreven door juf karla  


  >> Reageer (0)
  30-03-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sponsorloop
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vanmiddag hebben we gelopen om centjes in te zamelen voor de "Caprioolkinderen", een project in Ethiopië.  Uiteraard wilden ook de kleuters hun steentje bijdragen ! 2O toertjes zoal meester Michael hebben we niet gehaald, maar toch ik ben best wel trots op mijn bijtjes hoor.  De eerste meters waren de moeilijkste : enkele valpartijen (niks ergs gelukkig), waarschijnlijk omdat we iets te snel van start gingen.  Nadien vlotte het echter goed en liepen we heel wat rondjes bij elkaar, wel meer dan 50 !!! en dat met die korte beentjes !!! Echte SUPERbijtjes zijn het !!!
  Ook een dikke dankuwel aan juf Ellen om mee te lopen.

  30-03-2010 om 22:15 geschreven door juf karla  


  >> Reageer (0)
  09-03-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.uitstap naar de ravotter
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag zijn we naar de binnenspeeltuin geweest.  Een ganse dag hebben we kunnen ravotten : klimmen, klauteren, glijden, schommelen, aan touwen bengelen,... In het begin zag je de bijtjes vooral in het ballenbad spelen.  Alleen Thijs, Hannah, Taha en Warre zakten onmiddellijk af naar de grote klim- en klauterruimte.  Het duurde echter niet lang of de anderen volgden. Vooral de groene buis zag er enorm spannend uit ! En vooral...hoe geraak je daar...? Alle 16 bijtjes op een rij dan maar, met Audrey en Julie voorop om de weg te wijzen en Tim en Stijn achteraan om te zien of iedereen volgde...en ja hoor...even later gleden er 15 (oeps!) bijtjes uit de glijbaan ! Tja, eentje vond het net iets te spannend. Bedankt vlindertjes om ons de weg te wijzen.
  Toen we terug naar school moesten, waren we allemaal bekaf ! Het was een superleuke speeldag vol blije gezichtjes.

  09-03-2010 om 21:59 geschreven door juf karla  


  >> Reageer (0)
  04-03-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze week werken we rond het thema "fris van top tot teen" : handen & snoetjes wassen, neusjes snuiten, (de poppen) in bad en Jules moest zijn billen leren vegen na het toiletbezoek.
  Woensdag leerden we Jules hoe hij zijn tanden goed moet poetsen.(meer foto's op de schoolwebsite)

  04-03-2010 om 00:00 geschreven door juf karla  


  >> Reageer (0)
  27-02-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sleep-inn

  Dinsdagavond om 18u15 arriveerden de eerste hotelgasten.  Mama en papa namen afscheid van hun kleine spruit en gingen de matrasjes en slaapzakken installeren in de klas.  Ondertussen werden de kleuters onthaald in het medialokaal.  Rond 19u15 trokken alle vlindertjes, muizen, bijtjes, beren en poezen naar hun eigen "hotelkamer".  Met de voetjes al in de slaapzak,was het tijd voor een verhaaltje.  Thijs en Roos hadden een boek meegebracht...leuk ! 2 verhaaltjes dus ! Dan lichten uit, nachtlampjes aan en nog een rustig muziekje op en...een "slaapwel" van juf Kim en juf Karla...
  Het werd meteen stil.  Hoewel ? Sara is best wel een wroetertje. Jens wou zeker zijn dat iedereen bleef neerliggen en vond dat het ook bedtijd was voor de juf. Zowat elke minuut kwam zijn hoofdje omhoog om te checken.  Thijs en Roos maakten stilletjes nog wat grapjes, samen met Warre.  Niels en Noha lagen ook nog wat te woelen.  Fee, Hannah en Lize sliepen als eerste.  Tegen 20u30 waren ze echter allemaal in dromenland. 
  Het werd een rustige nacht.  Alleen Noha werd even wakker rond middernacht, maar viel haast direct weer in slaap.  En Jens moest effe pipi gaan doen om 1u30.  Pas tegen 6u30 werden de eerste bijtjes wakker.  Toen iedereen wakker was, was het tijd om op te staan.  Wat een verrassing :  er stond een heus ontbijtbuffet op ons te wachten n de eetzaal, met cornflakes, boterhammen met choco, confituur, smeerkaas, fruitsap, petit-gervais,... heerlijk!!!  Echt gezellig, zo'n sleep-inn !!! Zeker voor herhaling vatbaar !
  Ook nog even een dikke dankuwel aan juf Kim voor de hulp!!!

   

  27-02-2010 om 00:00 geschreven door juf karla  


  >> Reageer (2)
  02-02-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Djembe in de bijtjesklas
  Vandaag kwam de papa van Leon op bezoek in de bijtjesklas. Hij had enkele "reuzetrommen" bij... DJEMBE'S !!!
  Toen hij er begon op te spelen, lieten de kleuters al direct zien dat ze ritme in hun benen hebben.
  De kleuters mochten uiteraard ook zelf eens proberen en reken maar dat het ambiance was !

  Bedankt papa van Leon !!! Het was een succes!

  02-02-2010 om 22:22 geschreven door juf karla  


  >> Reageer (0)
  25-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WELKOM IN DE BIJTJESKLAS

  Voortaan kunnen jullie hier de avonturen van de bijtjes in Het Spoor volgen.

  Bijlagen:
  http://www.hetspoorbasisschool.be   

  25-01-2010 om 10:59 geschreven door juf karla  


  >> Reageer (1)  Archief per week
 • 29/11-05/12 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Mijn favorieten
 • bloggen.be
 • blogger.com
 • blogger.com
 • basisschool HET SPOOR


 • Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!