Foto
Welkom op mijn blog!
Inhoud blog
 • nog meer foto's van de voorleesweek
 • voorleesweek
 • herfst
 • appel peer, dag meneer...
 • een nieuwe start
  Zoeken in blog

  de bijtjesklas

  30-11-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nog meer foto's van de voorleesweek


  30-11-2010 om 22:58 geschreven door juf karla  


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voorleesweek
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Tijdens de voorleesweek kregen we in de bijtjesklas bezoek.  "Kleine oma" kwam binnen met een zak vol prentenboeken.  We mochten er samen ééntje kiezen...niet gemakkelijk, want ze zagen er allemaal leuk uit.  Maar dat ene boek, dat wilden we toch allemaal wel eens bekijken... Oma maakte het gezellig op de mat en las voor uit RIKKI HELPT SINTERKLAAS.  Met hun neusje bijna in het boek, volgden de bijtjes het verhaal van de konijntjes. 
  We kregen er niet genoeg van.  Dus vertelde oma nog een tweede boek, ditmaal over KUSJES. Het was een grappig, maar ook lief verhaaltje.  Daarna kwam er nog een afsluitertje,...tja, misschien moeten we oma maar wat vaker uitnodigen om ons voor te lezen, want het was echt gezellig!
  Bedankt "kleine oma"!!! Je was geweldig!!!  Kusjes van Sara en haar bijtjesvriendjes xxx

  30-11-2010 om 22:55 geschreven door juf karla  


  >> Reageer (0)
  06-10-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.herfst
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Onder een zacht herfstzonnetje zijn we maandagochtend naar "de vest" getrokken.  In de herfst valt er heel wat te ontdekken in het bos.  Het lijkt alsof de kabouters de blaadjes van de bomen in allerlei kleurtjes schilderen : rood, geel, oranje, bruin.  Maar zouden ze dat dan 's nachts doen ? Want in hun paddestoelenhuisjes leek iedereen wel te slapen... PLOF...PLOF...PLOF...hé, wat valt daar uit die boom ? Prikkebolletjes ? Ja, bolsters van tamme kastanjes (dat zijn die met een pluisje).  We mochten er een heleboel verzamelen, misschien wel om later te poffen. Ook wilde kastanjes om te knutselen of een spelletje mee te spelen, grabbelden we van de grond.  Beukenootjes zijn wel heel erg klein.  Zouden er op de vest ook eekhoorntjes wonen die zulke nootjes lusten ?  Vast wel.  Spinnen en slakjes hebben het ook erg naar hun zin in de herfst.  Maar...heeft dat slakje nu zijn huisje kwijtgespeeld ? Nee hoor, dat is een naaktslak ! Jammer dat we niet zo veel eikels konden vinden.  Misschien zijn de dieren ons voor geweest, want wist je dat sommige dieren een wintervoorraad aanmaken ? Slim van hen, hoor, want als het straks winter wordt, zullen ze niet veel nootjes meer vinden en dan hebben ze toch nog genoeg eten in hun holletje.  Nog even stappen door de ritselende bladeren, dat lijkt wel muziek te maken...herfstmuziek! Langs het kabouterpad en dan de heuvel op...pff, da's klimmen met onze korte beentjes ! Maar...HOLDERDEBOLDER bergaf ! Dat gaat supersnel !

  De herfst is mooi !  En vol verrassingen ...

  06-10-2010 om 22:53 geschreven door juf karla  


  >> Reageer (0)
  22-09-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.appel peer, dag meneer...

  Maandag zijn we naar de markt geweest. Op ons boodschappenlijstje stonden appelen, peren, bananen, druiven en pruimen.  De kleuters mochten mee het fruit uitzoeken op de markt.  En natuurlijk mochten ze ook zelf bestellen en betalen.  Ondertussen keken we nog rond welke groenten ze daar verkochten, maar eh...daar waren er best wel moeilijke bij hoor, zoals praprika of pampoenen.  Ook de bloemkolen leken zo verdraaid erg op sla.  En boontjes, zijn die nu klein en wit of lang en groen...?  Nu ja, onze bijtjes hebben nog wat tijd vooraleer ze de beste hobbykok van Vlaanderen zullen worden...
  Terug in de klas hebben we over het fruit geleerd : schillen, klokhuis, pitjes, tros, sappig, zoet, zuur,... en dat druiven niet aan een appelboom groeien, hadden we onderweg nog gezien.  Welk fruit nu eigenlijk het lekkerste is ? Daar geraken we voorlopig niet uit, want we vinden het allemaal even lekker en het is GEZOND ! Voor ons mag het elke dag tutti-frutti-dag zijn !
  Er staan nog heel wat fruit-activiteiten op ons programma : knutselen, schilderen, tellen, kleuren,spelletjes, verhaaltjes, versjes, fruitsla maken, en nog veel meer.  Wie nog een leuk boekje of spelletje ivm het thema heeft, mag het gerust meebrengen naar de klas.                             

  22-09-2010 om 21:53 geschreven door juf karla  


  >> Reageer (0)
  05-09-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een nieuwe start
  HALLO ! Hier zijn we weer !  18 nieuwe kleutertjes in onze bijtjesklas.  Wisten jullie trouwens al dat de bijtjesklas verhuisd is naar een nieuw lokaal ? We zitten nu net naast de oude klas, en we hebben uitzicht op de nieuwe speelplaats.  Hoewel er de eerste dagen enkele traantjes vloeiden bij het afscheid van mama en papa, lijkt het toch alweer een vrolijke, guitige bende.  Dit schooljaar hebben we dan ook héél bijzondere bijtjes in onze klas. Er zijn er met groene vleugeltjes (de 3-jarigen) en er zijn er met rode en blauwe vleugeltjes (de 4-jarigen). 
  Ik ben echt benieuwd wat we dit jaar weer allemaal gaan beleven !  Jullie ook ? Vergeet dan niet regelmatig een kijkje te nemen op deze bijtjesblog, want hier kunnen jullie onze avonturen en belevenissen volgen.
  Tot later,
  ps : ook niet vergeten dat alle mama's en papa's van onze bijtjes welkom zijn op maandag 6 september om 19u30 voor een woordje uitleg van de directie en een kijkje in de klas.

  05-09-2010 om 20:23 geschreven door juf karla  


  >> Reageer (0)
  02-06-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.naar de kinderboerderij

  Een mooie zonnige dag, dat had de weerman beloofd.  En het was nog waar ook ! Toen vanochtend de schoolbel rinkelde, stonden we al ongeduldig te trappelen op onze stipjes.  Vandaag trokken we naar de kinderboerderij, en dus hadden we geluk, want op de boerderij is het altijd wat leuker als het zonnetje van de partij is.  De "boer" (tja, sorry Mark...) kwam ons persoonlijk ophalen op school.  Wanneer we aankwamen, werden we al meteen begroet door een kip en een luidkraaiende haan en een hele familie cavia's. Daarna kwam ook de poes en haar kittens eens kennismaken.  Wist je dat er ook mini-kippen bestaan ? En dat die dan ook mini-mini-kuikentjes hebben ? En Franse kippen die chocolade-bruine eieren leggen ? ...grappig...
  In de wei was het trouwens ook een leuke beestenboel.  We voederden de schapen en geiten.  En we mochten zelfs op het paard en op Oscar, de ezel zitten! We hebben weer vanalles bijgeleerd en ons super ge-amuseerd! Alleen...er zijn zo van die zonnige woensdagen die beter geen halve maar een hele dag  zouden duren...                          

  02-06-2010 om 22:34 geschreven door juf karla  


  >> Reageer (0)
  28-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tot ziens, juf Shana!
  Vandaag kwam juf Shana voor de laatste keer in onze bijtjesklas.  Jammer, want we vonden het keileuk met haar erbij! Vanmorgen heeft ze met ons nog een mooi cadeautje geknutseld en na de middag trakteerde ze op ... wafels met slagroom !!! Wat was dat smullen! Bedankt, juf Shana, voor de fijne dingen die je met ons deed en we hopen dat je later nog eens langskomt.
  Dikke knuffels uit de bijtjesklas!!!

  28-05-2010 om 20:46 geschreven door juf karla  


  >> Reageer (0)
  26-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sportdag

  Gisteren was het sportdag.  Samen met de kleuters van de beren- en poezenklas trokken we naar de sporthal. Die was voor de gelegenheid omgetoverd in een heus sport-PALEIS (?).
  De bijtjes begonnen als eerste met het parachutespel : een rustige, maar daarom niet minder leuke start!  En wat er dan allemaal volgde ? Een springkasteel, een springballen-omloop, voetbal (jammer dat ze bij Lierse geen dames in 1ste klasse hebben, want wij hebben alvast een goeie doelvrouw! zie foto), hindernissenparcours, dans, korte break met een drankje, bewegingsomloop (tja, we hebben ineens ook maar de moeilijke geprobeerd en wat dacht je...?), bouwspel met reuzeblokken, fietsparcours en tot slot nog een springkasteel! PFF!!! Supervermoeiend maar wel leuk!!!  26-05-2010 om 00:00 geschreven door juf karla  


  >> Reageer (0)
  20-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De brandweer

   

  De afgelopen dagen hebben we het razenddruk gehad met tuinieren ! We mochten eerst in de klas in potjes zaaien en planten : boontjes, tomaten, radijzen, worteltjes, zonnebloemen, juffertjes-in-het-groen, afrikaantjes en natuurlijk tuinkers. Na enkele dagen kwamen de eerste plantjes reeds tevoorschijn.  De tuinkers was een verrassing voor moederdag en mocht mee naar huis.  De andere piepjonge plantjes moesten we verder in de klas verzorgen tot ze groot genoeg waren om over te planten in grotere potten en bakken.  Nu moeten we ze natuurlijk nog verder verzorgen in onze schooltuin. De zonnebloemen hebben we naast de zandbak tussen de andere planten gezet. 
  Terwijl de (pa-)radijsjes en andere plantjes verder groeien, moesten we vandaag extra onze handen uit de mouwen steken.  De "bijtjes" en de "beren" werden voor één dag brandweerman of -vrouw !  Joris, de papa van Thijs en zijn collega Rudy kwamen met 2 brandweerwagens naar onze school : een tankwagen en een autopomp. We mochten eerst al het materiaal eens bekijken : wauw ! indrukwekkend ! Daarna mochten we mee een ritje maken mèt de sirène aan ! Alle mensen van de planeetstraat kwamen nieuwsgierig kijken waar de brand was...(hihi,gefopt!) Toen we terug bij de school aankwamen, moesten onze brandweerbijtjes vlug gaan blussen, want er was wel degelijk (namaak-)vuur op de speelplaats ! En we hebben de klassen van juf Ann, meester Bjorn en juf Griet ook nog moeten blussen...En ja hoor, het was te verwachten...een heleboel brandweermannen in spé na vandaag... Bedankt Joris en Rudy voor de fijne belevenis!


                                                                 20-05-2010 om 18:13 geschreven door juf karla  


  >> Reageer (0)
  26-04-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietsdag
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Voorbije woensdag was het FIETSDAG voor onze bijtjes.  Samen met meester Michael trokken we met onze (loop-)fiets of step naar de grote speelplaats.  Eerst stapten we naast onze fiets om het parcours te verkennen.  Daarna mochten we vertrekken.  We moesten ons wel aan de "verkeersregels" houden : in de juiste rijrichting fietsen, geen overdreven snelheid, kunnen stoppen,...  Eén bijtje fietste zelfs al zonder zijwielen ! Hoewel, er waren er nog wel enkelen die verrast waren dat ze dat ook konden toen ze het eens probeerden met de juf en de meester.  Ook Jules fietste mee en had er duidelijk plezier in!
  Vrijdag hadden de juffen een STAPSTRAAT gemaakt op de kleine speelplaats : straten met houten huisjes, een heus kruispunt met verkeerslichten, bomen...ja zelfs een park, waar we op een bank even konden uitrusten bij de vijver.  Hier leerden de kleuters veilig op de stoep wandelen langs de huizenrij, en oversteken op een zebrapad al dan niet met verkeerslichten. Jammer dat de stapstraat geen ganse week kan blijven staan om nog wat meer te oefenen(plaatsgebrek...), want al die verkeersregels onthouden, is best wel moeilijk! 

   

  26-04-2010 om 23:04 geschreven door juf karla  


  >> Reageer (0)  Archief per week
 • 29/11-05/12 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Mijn favorieten
 • bloggen.be
 • blogger.com
 • blogger.com
 • basisschool HET SPOOR


 • Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!