We zullen maar even verder gaan met wat recepten hier neer te typen. Hier komt een recept dat we graag eten, het vraagt even voorbereiding, en lijkt vrij vreemd, maar de kinderen over het algemeen lusten het heel graag, en mensen die hier onverwacht komen mee-eten zijn verrast door de smaak!
Het is niet zo'n heel duur recept op deze tijd van het jaar, dus dat valt lekker mee!
Benodigdheden :
1 witte kool ongeveer 1kg gehakt voor 4 personen ongeveer 1/2 kg rijst stuk of zes citroenen
De witte kool kan je nu op twee manieren klaarmaken, ofwel snijd je ze in stukjes, ofwel gebruik je de bladeren in hun geheel, wel de nerven eruit halen. Ik ga nu de beschrijving geven met de hele bladeren, maar je zal zien dat het simpel is als je de kool in stukjes snijdt.
Scheur dus bladeren af van de kool, ontdoe ze van de nerven en was ze goed onder de kraan. Neem een grote kom, en meng de rijst met het gehakt, zorg dat de rijst er goed onder gemengd is. Nu neem je een blad van de kool en vult dat met het mengsel, waarbij je zorgt dat je een mooi rolletje hebt, dit stapel je in een ruime kookpot. Als je mengsel opgebruikt is, ga je een stuk of drie citroenen persen, het sap giet je over je koolrolletjes. Neem je kookpot en vul die nu met water, tot al de rolletjes onder water staan, zet dit op het vuur en laat stilletjes koken. Als de rijst in je rolletjes gaar is, dan is je maaltijd klaar. Geef iedereen een stuk citroen om nog over de rolletjes uit te persen naar smaak.
Als je dus je witte kool in stukjes zou hebben gesneden, leg je dus een laag rolletjes, en een laagje kool, afsluiten met een laagje kool. Bij mij wordt het gemaakt met stukjes kool, omdat de kinderen anders geen moeite doen om de bladeren op te eten.
Het ruikt misschien vrij vreemd (beetje afwasproductachtig) maar het is een lekker recept! Proberen maar!