Het is echt herfstweer, nat, de laatste bladeren vallen van de bomen, en het is spekglad in het park. Mijn wandelingen met de hond beperken zich nu tot de straten, maar hier zijn die wel nog vrij groen en niet echt héél druk. Natuurlijk heb ik genoeg zakjes mee om de hoopjes van de hond op te kuisen, wat is er vreselijker dan in een drol te stappen, en soms zonder het te weten en vies geurtje mee in huis te nemen. bjakkes!
Maar kom, doordat het kouder wordt verlang je ook meer naar eten dat lekker warm geserveerd wordt en wat is er lekkerder dan een goede ovenschotel. Daarom wil ik deze met jullie delen.
benodigdheden (jullie moeten zelf wel de hoeveelheden vinden voor jullie gezin, sorry)
gehakt courgette tomaten gemalen kaas
kruiden oregano, paprika en basilicum
één ovenschotel
Hoe beginnen we eraan, wel het gehakt gaan we rul bakken in een pan, rul is dat het gewoon uiteenvalt, doe wel géén boter in je pan, er zit vet genoeg in gehakt, het gaat ook niet aan je pan kleven, zelfs al heb je een slechte pan! Dus roerbak het gehakt. Als dat klaar is doe je het in de ovenschotel en strooi er een beetje paprikapoeder over.
Hierboven doe je een laagje courgette, dat je in schijfjes hebt gesneden. Een jonge courgette moet je enkel maar afwassen, niet schillen, en zelfs de pitjes niet uithalen. Over de courgette strooi je wat oregano.
Zo, nog een laagje in vrij dikke schijven gesneden tomaat hierop leggen, en daar strooi je dan weer basilicum boven.
Het geheel wordt afgerond met een dikke laag gemalen kaas, gruyère of emmentahl, naar smaak.
Deze schotel kan je ook in de microgolfoven laten gaarworden, of in een gewone oven, dit duurt zo'n half uur tot 3 kwartier op zo'n 180 graden.