WEDSTRIJDEN EN UITSLAGEN DOORSTUREN A.U.B.

Weg

Katrijn De Clercq

Julie De Wilde

Sara Maes

Jade Linthoudt

Veld

Julie De Wilde

Piste

Katrijn De Clercq

Sara Maes


Aspiranten


Jade Linthout (U15)Nieuwelingen


Katrijn De Clercq


Julie De Wilde


Sara Maes  

Juniors


x


IN ACTIE
Leuke links
 • VD HAUWE CT - GENTSE VS
 • Wielerbond Vlaanderen
 • Meg De Bruyne
 • Wielerbond Oostvlaanderen
 • KBWB
 • Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Van den Hauwe Cycling Team - Koninklijke Gentse Velosport
  DAMES
  WIELERSEIZOEN 2018
  30-09-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mazenzele KvV 30 september

  Afspraak vandaag in Mazenzele waar het kampioenschap van Vlaanderen voor Dames Jeugd werd georganiseerd 2 jaar na dat voor aspiranten, daardoor voor vele meisjes een terugkeer. Aan de start 21 junioren en 26 nieuwelingen maar daarbij Sara en Julie in onze kleuren, zij waren er 2 jaar terug nog niet bij. De aankomstlijn van toen werd behouden, maar het parkoers is totaal anders, licht golvend over een afstand van 8,3 km, de nieuwelingen moeten dit 8x rijden, dat betekent 66,4 km, voor de junioren is dan 10x gepland, m.a.w. 83 km, een afstand die een kampioenschap waardig is, enkel jammer dat het zo laat op het seizoen op de agenda staat waardoor het deelnemersveld zo laag uitvalt.
  De nieuwelingen gaan van start op iets meer dan 1 minuut voor de tweede doortocht van de junioren en ze hebben er zin in. De gevolgen laten zich raden, de junioren komen nooit dichter. Er wordt stevig doorgereden en de rondjes volgen elkaar snel op, wie niet meekan verdwijnt langs de achterdeur, Sara en Julie blijven mooi meedraaien in de kop. In de vijfde ronde evenwel dikke pech voor Sara, zij komt in botsing met een andere renster en komt ten val, beide knieën licht gekwetst maar ook de wielen hebben wat averij opgelopen, net op dat moment vertrekt vooraan een vlucht van 6 met daarbij Julie waardoor de snelheid nog eens omhoog gaat en dat maakt het voor Sara onmogelijk om op haar eentje terug aan te sluiten. Zij wordt dan ook na 6 ronden uit wedstrijd genomen, maar haar voorsprong op de junioren is dan nog zo groot dat ze 18dewordt in het totaalklassement want de junioren moeten wat later in dezelfde ronde sprinten voor de zege want hun achterstand op de nieuwelingen is te hoog opgelopen om hen de volle afstand te laten afleggen. Op dat moment heeft Julie met haar kompanen reeds een boni van 1’20” bij elkaar en dus de vogels zijn gaan vliegen. Een rond verder is de kopgroep nog met 5 na een lekke band van een rensters. Bij het luiden van de bel bedraagt de voorsprong op het peloton meer dan 2’. 
  Net voor het ingaan van de laatste rechte lijn ligt een scherpe bocht, dat weet ook Julie en zij draait als eerste op en zet meteen vol aan in de mooie sprint bergop. Marith Vanhove komt nog langszij maar dan versnelt onze Julie nog eens en kan zo met een mooie voorsprong de streep overschrijden met de armen in de lucht. Deze mooie en verdiende beloning is een kers op de taart van een zeer knap seizoen met nu 15 overwinningen op de teller.


  >> Reageer (0)
  22-09-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lichtervelde 22 september

  Vandaag afspraak in Lichtervelde voor een van de laatste wedstrijden van het seizoen. 50 dames komen opdagen, daarvan 28 junioren en 22 nieuwelingen, bij deze laatsten 2 in onze outfit nl. Sara en Julie. Het biljartvlakke parkoers van 7,1 km moet 8x worden afgelegd door beide categorieën daar het een afwachtingswedstrijd betreft. Om 14u gaan de nieuwelingen van start, één minuut later gevolgd door de junioren. Zoals steeds nemen de nieuwelingen het stuur stevig beet van bij de start en vliegen er onmiddellijk in, na twee ronden telt de groep vooraan nog 14 rensters. Onze twee dames doen hun duit in het spreekwoordelijke zakje en het tijdsverschil met de junioren wordt dan ook elke ronde groter. 
  Julie waagt enkel aanvalspogingen maar krijgt niet echt steun en raakt daardoor niet weg. Het peloton nieuwelingen verliest verder geen vrouwkracht meer en telt bij het ingaan van de laatste ronde nog steeds 14 rensters die wat later spurten voor de overwinning. Onze meisjes doen stevig mee maar vallen net naast het podium. Sara wordt vierde en Julie wordt als zesde afgevlagd. Proficiat aan beiden, zij hebben een mooie wedstrijd gereden en lijken klaar voor het Kampioenschap van Vlaanderen volgende week zondag in Mazenzele. 


  >> Reageer (0)
  18-09-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15/9/2018 Vorselaar Cross
  Julie De Wilde   30 ste pl

  >> Reageer (0)
  10-09-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waregem 9 september

  Vandaag was het verzamelen geblazen in Waregem voor de Memorial Igor Decraene, een tijdrit ter nagedachtenis van de veel te jong overleden Wereldkampioen tijdrijden bij de juniores. Voor ons team zijn de drie meisjes nieuwelingen van de partij. Zij zijn ruim op tijd aanwezig om de omloop nog eens grondig te verkennen. Het parkoers loopt over 10,3 hoofdzakelijk vlakke kilometers. Vorig jaar klokte Katrijn hier de beste tijd en werd Julie derde, meteen haar eerste podium. Intussen staan wij een jaar verder en start Julie met de tricolore trui en hebben wij ook Sara er terug bij als derde ijzer in het vuur. In totaal slechts 7 meisjes aan de start bij de nieuwelingen, wat weinig is. De wedstrijd komt nu wel 2 maanden later op de kalender, dat maakt dat sommigen in het veld actief zijn of reeds in rust zijn voor het pisteseizoen, daarenboven is er concurrentie van de wedstrijd in Kontich die deel uitmaakt van het Antwerpse drieluik. Rond het startuur mooie zonneschijn en een wind waarmee toch wel moet rekening gehouden worden.
  Sara vertrekt als derde, Katrijn als vijfde en Julie rijdt als regerend kampioen als laatste het startpodium af. Allen zetten er stevig vaart in, maar niemand zal er in slagen de renster die voor haar is gestart in te halen.
  Op 6,8 km klokken wij een eerste tussentijd af, Sara zet daar met 10’45” een mooie tijd neer, zij is daarmee ruim vierde en moet enkel het latere podium laten voor gaan. Katrijn komt er door na 10’22” maar zowel Marith Vanhove als Julie tikken daar af na 10’05”. 
  In de lus van 1,5 km die daarop volgt komt Sara ten val, net in de U-bocht en zij verliest daarmee kostbare seconden. Na 8,3 km komt zij door in 13’35”, dat is pas de zesde tijd, daar waar zij na 6,8 km nog 8” voorsprong had op de volgende, heeft zij er nu 2” op achterstand en t.o.v. een ander meisje waar zij 10” voorsprong op had telt ze nu 9” achterstand. Katrijn flitst daar voorbij na 12’50”, derde tussentijd, Julie komt hier volledig onder stoom en snelt voorbij na 12’30”, dat is 3” extra op Katrijn en zij heeft nu ook de snelste tussentijd.
  In de laatste 2 km wijzigt er niet veel meer. Sara komt binnen na 16’34” en blijft 6de, maar slechts op 8” van de 4deplaats, de val heeft haar duielijk 2 plaatsen gekost. Katrijn loopt binnen na 15’48” wat volstaat voor de derde podiumplaats, Julie perst er nog eens alles uit zet een tijd van 15’17” neer wat een gemiddelde is van 40,44 km/h. Zij doet aldus net geen 10” beter dan de tweede en een halve minuut beter dan Katrijn. 
  Om de prestaties van onze dames even in perspectief te plaatsen: even later zet de beste juniore een eindtijd van 15’54” neer, 16’33” was daar goed voor de derde podiumstek.
  M.a.w. een dikke proficiat aan onze drie meisjes die eens te meer het beste van zichzelf gaven en de clubkleuren stevig verdedigden.
  Dank ook aan de trouwe supporters Miek en Jacques om enkel foto’s door te sturen voor de blog.


  >> Reageer (0)
  08-09-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kontisch-Waarloos 8 september

  Vandaag afspraak in Kontich-Waarloos voor de traditionele wedstrijd aldaar. De rensters krijgen er een vlakke omloop van 4,7 km voorgeschoteld die ze 13 keer moeten afleggen. Om “verkeersredenen” werd beslist dat de 20 junioren en 17 nieuwelingen samen moeten starten én dezelfde afstand afleggen. Een peloton van 37, dat is eerder weinig, maar bij de junioren zijn er verscheidene, waaronder de nationale selectie aan het werk in Nederland in een rittenwedstrijd, bij de nieuwelingen ontbreken er meisjes die er voor opteren om enkel morgen de TT in Waregem te rijden. Daarenboven is het veldritseizoen reeds gestart en zijn er ook daar verscheidene meisjes aan de slag. Bij deze nieuwelingen Sara in onze cluboutfit.
  De dames hebben na de eerste schoolweek blijkbaar heel wat bij te praten want er wordt niet echt vaart gemaakt. Zowat iedereen kan het opgelegde tempo zonder moeite aan en na 1u50 meldt het bijna voltallige peloton zich voor een massasprint. Sara weet het goede wiel te kiezen maar wordt er nog uitgekwakt waardoor ze net naast het podium valt en uiteindelijk als 9dealgemeen en als 5denieuwelinge in de uitslag wordt opgenomen. 
  Proficiat voor de prestatie en de deelname daags voor de TT in Waregem. Morgen start ons trio daar voltallig, Sara om 13u50, Katrijn om 13u52 en Julie in tricolore outfit om 13u54.


  >> Reageer (0)
  02-09-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wilrijk 2 september

  Daags na Hulste staan onze dames aan de start in Wilrijk, een parkoers geschikt voor een criterium van net iets meer dan 2 km, volledig waterpas met een tiental haakse bochten, dat maakt gemiddeld om de 200m een bocht. Dit moet in totaal 23x worden afgelegd + een halve ronde geneutraliseerde aanloop. Voor de gelegenheid worden de nieuwelingen gescheiden van de junioren in 2 aparte wedstrijden, hoewel dit pas kort voor de start zeker is want er moeten minstens 10 junioren zijn om een wedstrijd te laten doorgaan. Bij de nieuwelingen wordt dit aantal vlot gehaald, hoewel met 19 rensters ook niet van een massatoeloop mag gesproken worden. Onder deze 19 ons intussen bekende trio dat er echt zin in heeft. Gelukkig vinden ook de meeste andere meisjes intussen plezier in agressief koersen en dus maken ze er meteen een wedstrijd van waarin het aanvallen regent. 
  Het startsignaal heeft nog niet te lang weerklonken als Katrijn en Sara al een eerste keer komen piepen. Zij houden de eerste ronden het tempo hoog en dan neemt Julie de rol van voortrekker over voor meerdere ronden. Enkele rensters moeten de rol lossen onder dit beukwerk en ook op de rest maakt het indruk. Sprintkanon Marith Vanhove is er niet en dus ruiken velen hun kans waardoor het koersverloop “geanimeerd” is. De VDH-girls doen hun uiterste best om de wedstrijd onder controle te houden, wat hen ook lukt. Net voor halfkoers gaat Sara aan de haal met een andere renster. Julie en Katrijn laten het gat vallen en springen er dan samen naar toe. Net iets te vroeg, zij komen snel op Sara en haar kompaan, maar het peloton is nog te fris en het gat te klein en dus loopt alles weer samen. Even later zijn in 2 schuifjes Katrijn en Julie weg met 2 andere meisjes, Sara stopt mooi af en springt er dan naar toe, maar ook nu is het peloton nog te alert en alles loopt terug samen, intussen is het peloton wel uitgedund tot 12 stuks en hebben wij met 3 rensters duidelijk het sterkste blok.
  In de zeventiende ronde zet Julie de zoveelste aanval op, dit keer solo, Katrijn en Sara stoppen af en Julie draait de gashendel volledig open waardoor ze snel 30” boni verwerft, zij loopt dan per ronde zowat 20” extra uit, wat grote broer kan, kan ik ook zie je ze denken. Eens de voorsprong groot genoeg kunnen de 2 andere vriendinnen plannen beginnen smeden voor de resterende podiumplaatsen. In de voorlaatste ronde rijdt Katrijn weg met een kompaan, maar zij worden terug gegrepen. Julie rijdt iets later met meer dan 2’ voorsprong over de streep en zij rijdt snel rechtdoor naar het parkoers om haar makkers aan te moedigen. Net op dat moment is Sara aan zet, op iets meer dan een km van het einde slaat zij een gaatje, Katrijn stopt af en maakt zich op voor de sprint. Een volledig podium lijkt te lukken, maar de anderen geven zich opnieuw niet zo maar gewonnen en Sara wordt 200m voor de streep terug ingerekend, ideaal moment voor Katrijn om haar eindsprint boven te halen en de tweede plaats veilig te stellen. Sara wordt finaal als elfde genoteerd. Missie geslaagd, onze meisjes reden heel sterk, hielden de koers van begin tot einde onder controle en misten op een haar na een volledig podium. Ploegleiders Geert en Jonas (met “kleine” oogjes) zijn tevreden met de prestaties van hun 3 musketiers die nog even “geëvalueerd” worden tijdens een gezellig samenzijn.
  >> Reageer (0)
  01-09-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1/9/2018 Wetteren Aspiranten
  Jade vandaag weg siezoen afgesloten in Wetteren  toe gekomen in groepje   26 ste van de 43 geworden  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hulste 1 september

  Vandaag wedstrijd in Hulste, de laatste van het seizoen op West-Vlaamse bodem. Kermis op het dorp en het parkoers over iets meer dan 8 km is zo uitgetekend het een mooie 8 vormt met de kermis in het midden, waardoor de supporters zonder lopen elke ronde vlotjes 2x de rensters aan het werk kunnen zien. 7 ronden op het menu met bij het doorkomen aan de finish telkens voor zowel nieuwelingen als junioren een premiespurt. M.a.w. de organisatoren hebben kosten noch moeite gespaard om de deelneemsters aan te sporen om er iets van te maken op deze bochtenrijke omloop en dat is ze wel gelukt. Voor ons team terug het gekende trio, aan de start met een brede glimlach van het zonnetje genietend. Zij moeten strijden in een peloton van 16 nieuwelingen en 24 junioren, dewelke starten met 1 minuut tijdsverschil.
  Zoals stilaan traditie wordt starten de nieuwelingen terug furieus, al snel vormt zich een kopgroep van 10 rensters die er alles aan doen om er samen de snelheid in te houden. Bij de junioren zijn er enkele meisjes die proberen de snelheid hoog te houden, maar zij krijgen te weinig steun en zo loopt de kopgroep van de nieuwelingen steeds verder uit. Vooraan valt een renster weg door problemen met het zadel, toen waren ze nog met negen. Daarbij ons voltallig trio dat sterk meewerkt om de vlam in de pijp te houden. Bij het ingaan van de laatste ronde bedraagt de voorspong 4’14”en dat is het sein om het vooraan wat kalmer te doen. Ons trio probeert om de haverklap weg te rijden, maar een sterke Marith Vanhove countert elke poging. Dan zit er niks anders op dan de sprint aan te gaan, maar daarin moeten onze meisjes andermaal de duimen leggen voor de supersnelle Belgische kampioene. Julie rijdt als door een hond gebeten maar wordt tweede, Katrijn derde en Sara vijfde, meteen een bevestiging van hun topconditie en dito kunnen.
  Proficiat aan ons trio dat de clubkleuren terug alle eer aandeed.

   


  >> Reageer (0)
  31-08-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rumbeke 28 augustus

  Eind augustus, dat betekent ook einde pisteseizoen in Rumbeke, de enige open wielerbaan in Vlaanderen waar met pistefietsen wordt gestreden.
  Dit jaar was de sluitingsmeeting opgevat als sprinttornooi, eerst een baanronde (167m) met vliegende start en dan een sprinttornooi over 4 ronden in poules van 3 renners. Deze renners sprinten over 3 ronden en na elke sprint stijgt de eerste een poule en zakt de derde om dan na 4 heats een einduitslag op te maken. Om zoveel mogelijk gelijkwaardige sprinters bij elkaar te krijgen wordt de poule-indeling louter op basis van de baanronde opgemaakt los van leeftijd en geslacht, op het einde wordt de hoogst gerangschikte van elke categorie gelauwerd met een mooie bos bloemen.
  Er zijn 37 deelnemers, daaronder 5 dames jeugd. Voor ons team zijn pistiers Sara en Katrijn aanwezig, voor Katrijn meteen de laatste keer dit jaar dat ze in een tricolore outfit mag strijden.
  Het baanrecord stond sinds 2015 op 11,35”. Vorig jaar strandde Katrijn op 4/100” van deze tijd en dus wou ze er nu onder. Sara mag als derde van de dames jeugd de baan op en zet met 11,54” meteen een zeer scherpe tijd neer. Na haar komt Marith Vanhove die met 11,05” Katrijn onder druk zet om als hoogst gerangschikte aan het tornooi te starten. Zij haalt al haar ervaring boven en klokt af in 10,72”, dat is een gemiddelde van 55,97 km/h. 
  Nadat ook de jongens nieuwelingen en junioren hun baanronde hebben afgewerkt worden de poules ingedeeld. Katrijn komt met de vijfde tijd uit in poule 2, Sara met de dertiende tijd in poule 5.
  In de eerste heat worden ze beiden tweede en blijven zo in hun poule. In de tweede heat weet Sara dit resultaat te evenaren, maar Katrijn wordt pas derde en wordt zo naar poule 3 verwezen. Het is intussen duidelijk dat de sprints meer als een korte scratch worden gereden, weinig tactiek en snel uit de pijp komen is de boodschap, op een enkel keer na is het de eerste die aanzet die ook wint. Onze meisjes wachten keer op keer net te lang en laten zich zo steeds verrassen. In heat 3 wordt Sara derde en zakt naar poule 6, Katrijn wordt tweede en kan zo haar plaats in poule 2 niet heroveren. In de laatste heat worden ze beiden tweede van hun poule en zo wordt finaal Katrijn 8stealgemeen en tweede bij de dames jeugd, Sara 17deen derde bij de dames jeugd.
  Mooie resultaten en in elk geval zeer leerrijk want sprinttornooien op de piste zijn zeer zeldzaam, zeker in België en dus is het goed om elke gelegenheid aan te grijpen om ervaring op te doen. Dit alles met dank aan de vele vrijwilligers die ook dit jaar weer voor een mooi aanbod zorgden op de mooie piste Defraeye-Sercu. Onze meisjes konden door externe omstandigheden dit jaar maar 2 van de 4 meetings rijden maar hadden ze wel alle 4 met stip in de agenda.

   


  >> Reageer (0)
  28-08-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24/8/2018 Affigem
  Jade sterk gereden spijtig dat er zo weimig 14 jarige waren alle samen gereden 2de pl tussen de jongens 1ste meisje

  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26/8/2018Beermen
  Jade super gereden regen wind alles erbij tijdens de koers 43 Km goed verteerd 31 ste van de 52 bij de jongens en enige meisje

  >> Reageer (0)
  26-08-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erwetegem 26 augustus

  Ons trio tekende voltallig present voor de wedstrijd in Erwetegem, dat is begin Vlaamse Ardennen en dus is biljartvlak uitgesloten, t.o.v. de Dames Elite is de beklimming van de Potaardeberg eruit, maar de Engelstraat is ook best een pittige klim. Het rondje is 6,2 km en de 23 nieuwelingen moeten dit 9x afleggen voor een totaal van 56 km, de 24 junioren krijgen het 3x meer af te haspelen wat 74,5 km betekent.
  De oudste categorie start eerst en wanneer zij de derde keer de streep naderen mogen de nieuwelingen vertrekken, 35” later zijn de junioren er reeds waardoor ze de nieuwelingen snel in het vizier krijgen want de start is licht bergop en vooraleer de jongsten op volle snelheid zijn zien de oudsten hen reeds rijden. Na iets meer dan 4km is de kloof dan ook gedicht en is er nog maar 1 peloton in wedstrijd.
  De nieuwelingen blijven wel koers maken en ons trio doet opnieuw dapper mee. Op het einde van de derde ronde drama voor Katrijn, een andere renster maakt een zwieper en zo komt zij samen met Katrijn keihard tegen het asfalt. Het duurt even voor ze recht is gekrabbeld en de fiets weer koersklaar is, zij start terug met ongeveer 2’ achterstand.
  Vooraan bekijken Julie en Sara in hoeverre zij kunnen afstoppen, maar de achtervolging lijkt ene hopeloze zaak. Zij maken er dan maar het beste van door o.a. ontsnappingen op te zetten of mee te glippen. 
  Intussen blijft Katrijn achteraan met enkele kompanen vechten tegen de uitsluiting, op het einde van de zevende ronde tellen ze 2’15” achterstand en rijdt de bezemwagen net achter hen aan. Zo komen zij door op 2 ronden van het einde. Maar dan begint het peloton aan zijn traditionele stille mars naar de sprint toe, het groepje met Katrijn raapt enkele anderen op waarbij er verscheidene meisjes ook nog eens alles uit de kast halen. De achterstand begint te smelten als sneeuw voor de zon, hoewel deze laatste verstek geeft op dat moment. Naar het einde van de voorlaatste ronde komt het groepje door op 1’40”, wat verder is het zelfs maar 1’10” meer en halen ze enkel junioren bij die achterop zijn geslagen door een valpartij. Op 3,5km van de finish is het verschil 1’ en op iets meer dan 1km is de aansluiting een feit. Katrijn stormt dadelijk door naar voor waar Julie en Sara een late uitval van een Nederlandse renster neutraliseren en dan perfect de sprintrein uitrollen. In de korte sprint op de gladde kasseitjes maakt Katrijn het onmogelijk waar door de pelotonsprint te winnen. Sara maakt het succes voor de ploeg compleet door als tweede over de streep te rijden, het verschil tussen beiden was miniem. Julie, die terug een dijk van een wedstrijd heeft gereden eindigt in de pelotonsprint 16de, dat is 10denieuwelinge. M.a.w. terug 2 van onze dames op het podium en allen in de top-10. 
  Dikke proficiat aan de drie voor deze prachtprestatie.
  Dank aan de vele fotografen, in het bijzonder Marc Regaert voor de mooie foto’s van onze meisjes (zie ook galerij).  >> Reageer (0)
  21-08-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19/8/2018 BK Aspiranten Te Quaregnon 2de pl tijdrijden 2de pl op de weg
  2 X 2  Op het BK   Tijdrijden   2de pl  op de weg 2de pl  Spijtig  dat ik mijn titels niet heb  kunnen verlengen maar toch teverden over het verloop van mijn seizoen  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 19/8/2018 BK Tijdrijden Te Quaregnon Dames Aspiranten
  Fotos met Jade Linthoudt  tijdrijden  2de pl  >> Reageer (0)
  19-08-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Berg en Terblijt 19 augustus

  Vandaag trokken onze 3 dames naar Nederlands Limburg waar er in Berg en Terblijt (Valkenburg) een klimcriterium werd gereden. Een rondje van 3 km met daarin telkens de beklimming van de Geulhemmerberg, een helling van 1,2 km met daarin aan het begin een stuk van 500m aan 7-8%. Parallel daarmee de afdaling van de Brakkeberg die tot 14% helt en waar dus enorm hoge snelheden worden gehaald. Best pittig dus, de nieuwelingen moeten dit 14x afwerken, de junioren 17x. Aan de start 35 junioren en 36 nieuwelingen. Daar waar bij ons de junioren eerst starten en de nieuwelingen nadien inschuiven krijgen de junioren hier 1’40 voorsprong.
  In Nederland houden de junioren er wel de vaart in waardoor ze stelselmatig de nieuwelingen naderen die er ook wel een stevig tempo op na houden. De beide kopgroepen raken op die manier stelselmatig uitgedund. Ons trio blijft wel steeds mooi vooraan tot in ronde 5 Sara kettingproblemen krijgt en van de fiets moet. Zij verliest zo meer dan een halve minuut en dat op een moment dat vooraan de snelheid wordt opgetrokken. Katrijn en Julie blijven mooi meepeddelen in de kopgroep die snel wordt gereduceerd tot 8 meisjes, mede onder impuls van het beukwerk van Julie die zo bij de aanwezige bondscoach goed punten scoort.
  In de achtste ronde moet Katrijn samen met Kirin P de kop even laten gaan, Julie blijft vooraan sleuren en Katrijn raakt 2 ronden verder samen met haar kompaan op 50” achterstand, maar zij vinden dan hun tweede adem en komen met de eerste groep junioren terug aansluiting maken, dit mede door onverschrokken te dalen aan topsnelheden tot 83 km/h. Van dat moment af blijft de kopgroep van 8 nieuwelingen intact. Daarin van Nederlandse zijde de nummers 1 en 2 van het Nederlands kampioenschap, de Europese vice-kampioene triatlon die 2 weken terug nog won in Erondegem en de dame die woensdag nog tweede werd in Emptinne. Van Belgische zijde ons duo samen met Kirin P en Gloria VM.
  Sara blijft moedig doorvechten voor haar plaats en pikt zoveel mogelijk aan bij junioren die langs haar komen. In de tiende ronde zit op 4’50” van de eersten, maar het duurt nog 3 ronden vooraleer ze wordt gedubbeld. Zij rijdt dan in twaalfde positie wat betekent dat er 24 achter haar eindigen, hoewel ze pas als 19dewordt geklasseerd. 
  In de laatste beklimming wordt de snelheid opgetrokken, eerst door de Nederlandse meisjes, enkel ons duo kan volgen, maar dan neemt Julie het commando over en rijdt iedereen los uit het wiel in een ware machtsexplosie. Een fotofinish is totaal overbodig want in de laatste hectometer slaat ze nog een gat van meerdere lengten. Katrijn gaat tot het gaatje en wordt mooi zesde.
  Dikke proficiat aan onze dames die bewezen hebben klaar te zijn voor de overstap naar de junioren en onze clubkleuren terug alle eer hebben aangedaan.
  Nu volgt de clubstage en volgend WE zijn ze aan het werk in eigen streek in Erwetegem.
  >> Reageer (0)
  15-08-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Emptinne 15 augustus

  Op de feestdag van Maria Hemelvaart een klimkoers voor dames, symbolischer kan niet. In Emptinne heeft me daartoe een parkoers van 5,5 km met een helling van zowat 2km goed voor een hoogteverschil van 60m. De 22 junioren krijgen dit 13x voorgeschoteld, goed voor 71,5 km, de 24 nieuwelingen schuiven aan na 3 ronden van de junioren wat nog steeds 55 km betekent. Bij de nieuwelingen terug ons trio op volle getalsterkte. De junioren maken vanaf de derde ronde wat meer haast en de nieuwelingen starten 55” voor de derde doortocht van de oudste categorie. Boven de eerste beklimming is dit verschil reeds opgelopen tot 1’10” maar dan gaat de Litouwse juniore Akvili Gedraityte in de achtervolging met de een trio Belgische junioren en de voorsprong slinkt snel. Vooraan doen onze meisjes hun best en daardoor raakt ook de groep nieuwelingen uitgedund. Wat later laat Akvili haar kompanen achter om op iets minder dan 30 km van de finish vooraan aan te sluiten. Op dat moment heeft Sara de kopgroep moeten verlaten, zij pikt eerst nog aan bij het trio achtervolgende junioren en nog een ronde verder komt ze in de derde groep met nog 3 nieuwelingen en een juniore, zij weet zich hier goed te handhaven, zij blijven mede door haar impulsen uit de greep van de grotere groep junioren.
  Vooraan blijven ze doorstomen met 14 nieuwelingen en 1 juniore. Katrijn en Julie doen daarvoor ook hun duit in het zakje. In de voorlaatste ronde telt deze kopgroep 2’ voorsprong op de eerste achtervolgers, 3’10” op de groep met Sara en meer dan 4’ op de volgende groep. Op dat moment zijn er nog 32 meisjes in wedstrijd.
  Aan de streep komt het tot een sprint en daarin is Marith Vanhove nogmaals de snelste. Katrijn wordt vierde en zo derde nieuwelinge, Julie zesde en vijfde nieuwelinge.
  Sara wint de eresprint van haar groepje en wordt zo ook meer dan verdienstelijk 19dein totaal en 15denieuwelinge in een wedstrijd waarin slechts 23 rensters de wedstrijd mochten uitrijden.
  Terug zeer sterk van onze dames die nu hun fiets op een kleiner verzet moeten brengen om zondagmiddag in Berg en Terblijt (NL) een klimcriterium te rijden. Wij duimen alvast voor hen.
  >> Reageer (0)
  11-08-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deftinge 11 augustus

  Afspraak in Deftinge bij mooi weer waar het nu eens de jongens nieuwelingen waren die de afwachtingswedstrijd reden voor de dames. Een rondje van 8km met daarin 3 klimmetjes, genoeg om de wedstrijd hard te maken voor wie zulks wil. Op het programma van de junioren staan er 9 rondjes, bij de nieuwelingen 7 of dus resp. 72 en 56 km, mooie afstand die de reglementen respecteert.
  69 rensters hebben de verplaatsing gemaakt, 28 junioren en liefst 41 nieuwelingen. Bij deze laatste ons voltallig trio. Wanneer de junioren het einde van de tweede ronde naderen mogen de nieuwelingen van start gaan, het tijdsverschil bedraagt minder dan 40” en dat lijkt de oudsten te motiveren om het gat snel te dichten, op minder dan een ronde tijd is de aansluiting een feit. Er wordt dan even gevreesd dat dit opnieuw de snelheid uit de wedstrijd zal halen, maar in hoofdzaak de nieuwelingen hebben het anders begrepen, zij nemen het heft in handen en houden het tempo erin. Op de klimmetjes laten Katrijn, maar vooral Julie zich zien en trekken daar regelmatig de ganse groep op een lint. Sara weet dat de koers vooraan gemaakt wordt en rijdt attent mee voorin, soms zijn zij gewoon de eerste drie rensters. Ons trio vindt enkele medestanders om koers te maken, maar niemand slaagt er in om weg te raken uit het peloton. 
  In de laatste ronde komen de junioren zich meer vooraan posteren, maar de nieuwelingen laten dit niet zomaar gebeuren. In een stevige eindsprint moet Julie andermaal de duimen leggen voor Marith Vanhove en wordt Katrijn zesde. Deze posities gelden zowel algemeen als opgesplitst naar de nieuwelingen. Sara krijgt in volle sprint nog een stevige kwak en verliest zo ettelijke plaatsen, zij bolt als 15deover de streep, 12denieuwelinge.
  Zeer sterke wedstrijd van onze drie meisjes die voor een groot deel het verhaal van deze koers schreven. Dank ook aan Marc zijn mooie foto's, waarvan enkele hieronder.
  Op nu naar woensdag wanneer ze in Emptinne de degens kruisen met de andere meisjes in een Ardennenwedstrijd.
  >> Reageer (0)
  05-08-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zingem 5 augustus

  Vandaag afspraak in Zingem waar een biljartvlakke omloop van 4,6 km 13x moest afgelegd worden, goed voor een totaal van 59,8 km. Aan de start 53 meisjes, waarvan niet minder dan 21 buitenlandse, onderverdeeld in 24 junioren en 29 nieuwelingen, bij deze laatste terug het duo Katrijn en Sara die de loden zon 2 dagen na elkaar trotseren voor het vergaren van wielerglorie, dit alles onder het goedkeurend oog van ploegleider Geert en zijn gezin.
  Daar het een afwachtingswedstrijd is, rijden beide leeftijdscategorieën dezelfde afstand, maar de nieuwelingen starten om 13u15 en de junioren een minuutje later. 
  Op een volledig vlakke omloop kan je enkel koers maken door snelheid te ontwikkelen en dat gebeurt ook. Bij de nieuwelingen wordt in ijltempo aan de 24 buitenlandse dames duidelijk gemaakt hoe het systeem hier in elkaar steekt en dat er moet rond gereden worden. De sterksten vinden elkaar en Katrijn en Sara doen hun duit in het zakje om voorop te blijven, de eerste ronden stijgt de voorsprong snel naar meer dan 2 minuten en daar blijft hij enkele ronden hangen. Eens over halfweg wordt het verschil meer dan 3 minuten.
  De hitte maakt de koers hard en de vele sponzen zijn dan ook van harte welkom evenals de deugddoende douche waarop een inwoner met een hart voor wielrennen en een tuinslang  de dames ronde na ronde op trakteert.
  Ondanks het vlakke parkoers proberen een aantal nieuwelingen toch een aanval op te zetten. Reeds in de derde ronde trekt ons duo er met de Belgisch kampioene op uit, maar het peloton weet intussen dat ze dan snel moeten reageren en doet dat ook. Halfweg probeert Katrijn het opnieuw met de kampioene en nog eens in de voorlaatste ronde, maar het peloton blijft hen terughalen en zo komt het tot een massasprint. Daarin is Vanhove nog maar eens te sterk, maar Katrijn wordt toch mooi tweede en Sara vecht een verbeten duel uit voor de derde podiustek, maar bijt in het zand en moet vrede nemen met de vierde plaats. Twee dagen op rij heel sterk gereden van onze meisjes waarvoor een dikke proficiat. Nu trekken ze samen op tweedaagse naar de Ardennen en volgende week staat Deftinge op het menu.


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4/8/2018 Maarkedal Aspiranten
  Jade koers gereden  in Maarkedal   een 45 ste pl  Aspiranten

  >> Reageer (0)
  04-08-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erondegem 4 augustus

  Vandaag afspraak in Erondegem voor de afwachtingswedstrijd van de Erondegemse Pijl voor dames Elite. Een mooi parkoers van 5km dat licht golvend is, zeker niet biljartvlak maar evenmin echt steil, dit parkoers moet 10x worden afgelegd. Daar waar vorig jaar de wedstrijd werd voorafgegaan door een zware plensbui staat er nu een loden zon aan een staalblauwe hemel met temperaturen boven de 30°C. Er verschijnen 59 rensters aan de start, daarbij niet minder dan 24 buitenlandse meisjes, met in totaal 7 nationaliteiten kunnen wij daardoor spreken van een internationaal peloton. Onder de 32 nieuwelingen Sara en Katrijn in onze cluboutfit. In het publiek ontwaren wij bestuurslid André.
  Daar het een afwachtingswedstrijd betreft moeten de junioren geen extra ronden rijden, maar een minuut later starten dan de nieuwelingen. Deze minuut lijkt relatief kort en de junioren hebben er dit keer duidelijk wel zin in. Bij de nieuwelingen geen Julie of Marith Vanhove om de snelheid hoog te helpen houden, maar Katrijn en Sara vinden wel enkele andere meisjes, o.a. de Nederlandse Van Anrooij, om er mee de vaart in te houden. Na een kwartier zijn er reeds 2 ronden afgelegd dat betekent een gemiddelde van 40 km/h, maar de junioren hebben de nieuwelingen ingehaald op dat moment. Dat betekent dat er even een adempauze wordt genomen, lees ook drankpauze. Katrijn en Sara blijven mooi vooraan in het gemengde peloton meedraaien. De snelheid schommelt, maar de gemiddelde snelheid blijft wel zakken. In de zevende ronde gaat Katrijn zet een aanval op met enkele andere meisjes, maar het peloton laat niet begaan. In de achtste ronde tegenslag voor Sara, zij neemt een bidon aan, maar op dat moment voert een andere rensters een eigenaardig manoeuvre uit en brengt zo Sara ten val. Zij laat zich niet uit haar lood slaan en zet een stevige achtervolging in, zij haalt een groepje in en daar wil er nog een meisje meewerken en een ronde verder kunnen ze terug aansluiten. Op dat ogenblik zijn er reeds 30 rensters uit koers en met een peloton van 29 gaan we naar de eindsprint. Daarin wordt Katrijn 4deen Sara 19dealgemeen, wat betekent dat Katrijn 2dewordt bij de nieuwelingen en Sara 6de. Een meer dan puik resultaat.
  Bij gebrek aan operationele fotografen dit keer enkel een podiumfoto.
  Proficiat aan beide dames en op naar de volgende wedstrijd morgen in Zingem.


  >> Reageer (0)


  Ploegleider
  Geert Hendrikx
   geert.hendrikx@telenet.be
   +32 477 372 316

  Begeleiding
  Jonas Van Hecke
   vanheckejonas@hotmail.com
   +32 496 059 158

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Startpagina !

  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!