WEDSTRIJDEN EN UITSLAGEN DOORSTUREN A.U.B.

Weg

Katrijn De Clercq

Julie De Wilde

Sara Maes

Jade Linthoudt

Veld

Julie De Wilde

Piste

Katrijn De Clercq

Sara Maes


Aspiranten


Jade Linthout (U15)Nieuwelingen


Katrijn De Clercq


Julie De Wilde


Sara Maes  

Juniors


x


IN ACTIE
Leuke links
 • VD HAUWE CT - GENTSE VS
 • Wielerbond Vlaanderen
 • Meg De Bruyne
 • Wielerbond Oostvlaanderen
 • KBWB
 • Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Van den Hauwe Cycling Team - Koninklijke Gentse Velosport
  DAMES
  WIELERSEIZOEN 2018
  01-09-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hulste 1 september

  Vandaag wedstrijd in Hulste, de laatste van het seizoen op West-Vlaamse bodem. Kermis op het dorp en het parkoers over iets meer dan 8 km is zo uitgetekend het een mooie 8 vormt met de kermis in het midden, waardoor de supporters zonder lopen elke ronde vlotjes 2x de rensters aan het werk kunnen zien. 7 ronden op het menu met bij het doorkomen aan de finish telkens voor zowel nieuwelingen als junioren een premiespurt. M.a.w. de organisatoren hebben kosten noch moeite gespaard om de deelneemsters aan te sporen om er iets van te maken op deze bochtenrijke omloop en dat is ze wel gelukt. Voor ons team terug het gekende trio, aan de start met een brede glimlach van het zonnetje genietend. Zij moeten strijden in een peloton van 16 nieuwelingen en 24 junioren, dewelke starten met 1 minuut tijdsverschil.
  Zoals stilaan traditie wordt starten de nieuwelingen terug furieus, al snel vormt zich een kopgroep van 10 rensters die er alles aan doen om er samen de snelheid in te houden. Bij de junioren zijn er enkele meisjes die proberen de snelheid hoog te houden, maar zij krijgen te weinig steun en zo loopt de kopgroep van de nieuwelingen steeds verder uit. Vooraan valt een renster weg door problemen met het zadel, toen waren ze nog met negen. Daarbij ons voltallig trio dat sterk meewerkt om de vlam in de pijp te houden. Bij het ingaan van de laatste ronde bedraagt de voorspong 4’14”en dat is het sein om het vooraan wat kalmer te doen. Ons trio probeert om de haverklap weg te rijden, maar een sterke Marith Vanhove countert elke poging. Dan zit er niks anders op dan de sprint aan te gaan, maar daarin moeten onze meisjes andermaal de duimen leggen voor de supersnelle Belgische kampioene. Julie rijdt als door een hond gebeten maar wordt tweede, Katrijn derde en Sara vijfde, meteen een bevestiging van hun topconditie en dito kunnen.
  Proficiat aan ons trio dat de clubkleuren terug alle eer aandeed.

   


  >> Reageer (0)
  31-08-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rumbeke 28 augustus

  Eind augustus, dat betekent ook einde pisteseizoen in Rumbeke, de enige open wielerbaan in Vlaanderen waar met pistefietsen wordt gestreden.
  Dit jaar was de sluitingsmeeting opgevat als sprinttornooi, eerst een baanronde (167m) met vliegende start en dan een sprinttornooi over 4 ronden in poules van 3 renners. Deze renners sprinten over 3 ronden en na elke sprint stijgt de eerste een poule en zakt de derde om dan na 4 heats een einduitslag op te maken. Om zoveel mogelijk gelijkwaardige sprinters bij elkaar te krijgen wordt de poule-indeling louter op basis van de baanronde opgemaakt los van leeftijd en geslacht, op het einde wordt de hoogst gerangschikte van elke categorie gelauwerd met een mooie bos bloemen.
  Er zijn 37 deelnemers, daaronder 5 dames jeugd. Voor ons team zijn pistiers Sara en Katrijn aanwezig, voor Katrijn meteen de laatste keer dit jaar dat ze in een tricolore outfit mag strijden.
  Het baanrecord stond sinds 2015 op 11,35”. Vorig jaar strandde Katrijn op 4/100” van deze tijd en dus wou ze er nu onder. Sara mag als derde van de dames jeugd de baan op en zet met 11,54” meteen een zeer scherpe tijd neer. Na haar komt Marith Vanhove die met 11,05” Katrijn onder druk zet om als hoogst gerangschikte aan het tornooi te starten. Zij haalt al haar ervaring boven en klokt af in 10,72”, dat is een gemiddelde van 55,97 km/h. 
  Nadat ook de jongens nieuwelingen en junioren hun baanronde hebben afgewerkt worden de poules ingedeeld. Katrijn komt met de vijfde tijd uit in poule 2, Sara met de dertiende tijd in poule 5.
  In de eerste heat worden ze beiden tweede en blijven zo in hun poule. In de tweede heat weet Sara dit resultaat te evenaren, maar Katrijn wordt pas derde en wordt zo naar poule 3 verwezen. Het is intussen duidelijk dat de sprints meer als een korte scratch worden gereden, weinig tactiek en snel uit de pijp komen is de boodschap, op een enkel keer na is het de eerste die aanzet die ook wint. Onze meisjes wachten keer op keer net te lang en laten zich zo steeds verrassen. In heat 3 wordt Sara derde en zakt naar poule 6, Katrijn wordt tweede en kan zo haar plaats in poule 2 niet heroveren. In de laatste heat worden ze beiden tweede van hun poule en zo wordt finaal Katrijn 8stealgemeen en tweede bij de dames jeugd, Sara 17deen derde bij de dames jeugd.
  Mooie resultaten en in elk geval zeer leerrijk want sprinttornooien op de piste zijn zeer zeldzaam, zeker in België en dus is het goed om elke gelegenheid aan te grijpen om ervaring op te doen. Dit alles met dank aan de vele vrijwilligers die ook dit jaar weer voor een mooi aanbod zorgden op de mooie piste Defraeye-Sercu. Onze meisjes konden door externe omstandigheden dit jaar maar 2 van de 4 meetings rijden maar hadden ze wel alle 4 met stip in de agenda.

   


  >> Reageer (0)
  28-08-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24/8/2018 Affigem
  Jade sterk gereden spijtig dat er zo weimig 14 jarige waren alle samen gereden 2de pl tussen de jongens 1ste meisje

  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26/8/2018Beermen
  Jade super gereden regen wind alles erbij tijdens de koers 43 Km goed verteerd 31 ste van de 52 bij de jongens en enige meisje

  >> Reageer (0)
  26-08-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erwetegem 26 augustus

  Ons trio tekende voltallig present voor de wedstrijd in Erwetegem, dat is begin Vlaamse Ardennen en dus is biljartvlak uitgesloten, t.o.v. de Dames Elite is de beklimming van de Potaardeberg eruit, maar de Engelstraat is ook best een pittige klim. Het rondje is 6,2 km en de 23 nieuwelingen moeten dit 9x afleggen voor een totaal van 56 km, de 24 junioren krijgen het 3x meer af te haspelen wat 74,5 km betekent.
  De oudste categorie start eerst en wanneer zij de derde keer de streep naderen mogen de nieuwelingen vertrekken, 35” later zijn de junioren er reeds waardoor ze de nieuwelingen snel in het vizier krijgen want de start is licht bergop en vooraleer de jongsten op volle snelheid zijn zien de oudsten hen reeds rijden. Na iets meer dan 4km is de kloof dan ook gedicht en is er nog maar 1 peloton in wedstrijd.
  De nieuwelingen blijven wel koers maken en ons trio doet opnieuw dapper mee. Op het einde van de derde ronde drama voor Katrijn, een andere renster maakt een zwieper en zo komt zij samen met Katrijn keihard tegen het asfalt. Het duurt even voor ze recht is gekrabbeld en de fiets weer koersklaar is, zij start terug met ongeveer 2’ achterstand.
  Vooraan bekijken Julie en Sara in hoeverre zij kunnen afstoppen, maar de achtervolging lijkt ene hopeloze zaak. Zij maken er dan maar het beste van door o.a. ontsnappingen op te zetten of mee te glippen. 
  Intussen blijft Katrijn achteraan met enkele kompanen vechten tegen de uitsluiting, op het einde van de zevende ronde tellen ze 2’15” achterstand en rijdt de bezemwagen net achter hen aan. Zo komen zij door op 2 ronden van het einde. Maar dan begint het peloton aan zijn traditionele stille mars naar de sprint toe, het groepje met Katrijn raapt enkele anderen op waarbij er verscheidene meisjes ook nog eens alles uit de kast halen. De achterstand begint te smelten als sneeuw voor de zon, hoewel deze laatste verstek geeft op dat moment. Naar het einde van de voorlaatste ronde komt het groepje door op 1’40”, wat verder is het zelfs maar 1’10” meer en halen ze enkel junioren bij die achterop zijn geslagen door een valpartij. Op 3,5km van de finish is het verschil 1’ en op iets meer dan 1km is de aansluiting een feit. Katrijn stormt dadelijk door naar voor waar Julie en Sara een late uitval van een Nederlandse renster neutraliseren en dan perfect de sprintrein uitrollen. In de korte sprint op de gladde kasseitjes maakt Katrijn het onmogelijk waar door de pelotonsprint te winnen. Sara maakt het succes voor de ploeg compleet door als tweede over de streep te rijden, het verschil tussen beiden was miniem. Julie, die terug een dijk van een wedstrijd heeft gereden eindigt in de pelotonsprint 16de, dat is 10denieuwelinge. M.a.w. terug 2 van onze dames op het podium en allen in de top-10. 
  Dikke proficiat aan de drie voor deze prachtprestatie.
  Dank aan de vele fotografen, in het bijzonder Marc Regaert voor de mooie foto’s van onze meisjes (zie ook galerij).  >> Reageer (0)
  21-08-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19/8/2018 BK Aspiranten Te Quaregnon 2de pl tijdrijden 2de pl op de weg
  2 X 2  Op het BK   Tijdrijden   2de pl  op de weg 2de pl  Spijtig  dat ik mijn titels niet heb  kunnen verlengen maar toch teverden over het verloop van mijn seizoen  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 19/8/2018 BK Tijdrijden Te Quaregnon Dames Aspiranten
  Fotos met Jade Linthoudt  tijdrijden  2de pl  >> Reageer (0)
  19-08-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Berg en Terblijt 19 augustus

  Vandaag trokken onze 3 dames naar Nederlands Limburg waar er in Berg en Terblijt (Valkenburg) een klimcriterium werd gereden. Een rondje van 3 km met daarin telkens de beklimming van de Geulhemmerberg, een helling van 1,2 km met daarin aan het begin een stuk van 500m aan 7-8%. Parallel daarmee de afdaling van de Brakkeberg die tot 14% helt en waar dus enorm hoge snelheden worden gehaald. Best pittig dus, de nieuwelingen moeten dit 14x afwerken, de junioren 17x. Aan de start 35 junioren en 36 nieuwelingen. Daar waar bij ons de junioren eerst starten en de nieuwelingen nadien inschuiven krijgen de junioren hier 1’40 voorsprong.
  In Nederland houden de junioren er wel de vaart in waardoor ze stelselmatig de nieuwelingen naderen die er ook wel een stevig tempo op na houden. De beide kopgroepen raken op die manier stelselmatig uitgedund. Ons trio blijft wel steeds mooi vooraan tot in ronde 5 Sara kettingproblemen krijgt en van de fiets moet. Zij verliest zo meer dan een halve minuut en dat op een moment dat vooraan de snelheid wordt opgetrokken. Katrijn en Julie blijven mooi meepeddelen in de kopgroep die snel wordt gereduceerd tot 8 meisjes, mede onder impuls van het beukwerk van Julie die zo bij de aanwezige bondscoach goed punten scoort.
  In de achtste ronde moet Katrijn samen met Kirin P de kop even laten gaan, Julie blijft vooraan sleuren en Katrijn raakt 2 ronden verder samen met haar kompaan op 50” achterstand, maar zij vinden dan hun tweede adem en komen met de eerste groep junioren terug aansluiting maken, dit mede door onverschrokken te dalen aan topsnelheden tot 83 km/h. Van dat moment af blijft de kopgroep van 8 nieuwelingen intact. Daarin van Nederlandse zijde de nummers 1 en 2 van het Nederlands kampioenschap, de Europese vice-kampioene triatlon die 2 weken terug nog won in Erondegem en de dame die woensdag nog tweede werd in Emptinne. Van Belgische zijde ons duo samen met Kirin P en Gloria VM.
  Sara blijft moedig doorvechten voor haar plaats en pikt zoveel mogelijk aan bij junioren die langs haar komen. In de tiende ronde zit op 4’50” van de eersten, maar het duurt nog 3 ronden vooraleer ze wordt gedubbeld. Zij rijdt dan in twaalfde positie wat betekent dat er 24 achter haar eindigen, hoewel ze pas als 19dewordt geklasseerd. 
  In de laatste beklimming wordt de snelheid opgetrokken, eerst door de Nederlandse meisjes, enkel ons duo kan volgen, maar dan neemt Julie het commando over en rijdt iedereen los uit het wiel in een ware machtsexplosie. Een fotofinish is totaal overbodig want in de laatste hectometer slaat ze nog een gat van meerdere lengten. Katrijn gaat tot het gaatje en wordt mooi zesde.
  Dikke proficiat aan onze dames die bewezen hebben klaar te zijn voor de overstap naar de junioren en onze clubkleuren terug alle eer hebben aangedaan.
  Nu volgt de clubstage en volgend WE zijn ze aan het werk in eigen streek in Erwetegem.
  >> Reageer (0)
  15-08-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Emptinne 15 augustus

  Op de feestdag van Maria Hemelvaart een klimkoers voor dames, symbolischer kan niet. In Emptinne heeft me daartoe een parkoers van 5,5 km met een helling van zowat 2km goed voor een hoogteverschil van 60m. De 22 junioren krijgen dit 13x voorgeschoteld, goed voor 71,5 km, de 24 nieuwelingen schuiven aan na 3 ronden van de junioren wat nog steeds 55 km betekent. Bij de nieuwelingen terug ons trio op volle getalsterkte. De junioren maken vanaf de derde ronde wat meer haast en de nieuwelingen starten 55” voor de derde doortocht van de oudste categorie. Boven de eerste beklimming is dit verschil reeds opgelopen tot 1’10” maar dan gaat de Litouwse juniore Akvili Gedraityte in de achtervolging met de een trio Belgische junioren en de voorsprong slinkt snel. Vooraan doen onze meisjes hun best en daardoor raakt ook de groep nieuwelingen uitgedund. Wat later laat Akvili haar kompanen achter om op iets minder dan 30 km van de finish vooraan aan te sluiten. Op dat moment heeft Sara de kopgroep moeten verlaten, zij pikt eerst nog aan bij het trio achtervolgende junioren en nog een ronde verder komt ze in de derde groep met nog 3 nieuwelingen en een juniore, zij weet zich hier goed te handhaven, zij blijven mede door haar impulsen uit de greep van de grotere groep junioren.
  Vooraan blijven ze doorstomen met 14 nieuwelingen en 1 juniore. Katrijn en Julie doen daarvoor ook hun duit in het zakje. In de voorlaatste ronde telt deze kopgroep 2’ voorsprong op de eerste achtervolgers, 3’10” op de groep met Sara en meer dan 4’ op de volgende groep. Op dat moment zijn er nog 32 meisjes in wedstrijd.
  Aan de streep komt het tot een sprint en daarin is Marith Vanhove nogmaals de snelste. Katrijn wordt vierde en zo derde nieuwelinge, Julie zesde en vijfde nieuwelinge.
  Sara wint de eresprint van haar groepje en wordt zo ook meer dan verdienstelijk 19dein totaal en 15denieuwelinge in een wedstrijd waarin slechts 23 rensters de wedstrijd mochten uitrijden.
  Terug zeer sterk van onze dames die nu hun fiets op een kleiner verzet moeten brengen om zondagmiddag in Berg en Terblijt (NL) een klimcriterium te rijden. Wij duimen alvast voor hen.
  >> Reageer (0)
  11-08-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deftinge 11 augustus

  Afspraak in Deftinge bij mooi weer waar het nu eens de jongens nieuwelingen waren die de afwachtingswedstrijd reden voor de dames. Een rondje van 8km met daarin 3 klimmetjes, genoeg om de wedstrijd hard te maken voor wie zulks wil. Op het programma van de junioren staan er 9 rondjes, bij de nieuwelingen 7 of dus resp. 72 en 56 km, mooie afstand die de reglementen respecteert.
  69 rensters hebben de verplaatsing gemaakt, 28 junioren en liefst 41 nieuwelingen. Bij deze laatste ons voltallig trio. Wanneer de junioren het einde van de tweede ronde naderen mogen de nieuwelingen van start gaan, het tijdsverschil bedraagt minder dan 40” en dat lijkt de oudsten te motiveren om het gat snel te dichten, op minder dan een ronde tijd is de aansluiting een feit. Er wordt dan even gevreesd dat dit opnieuw de snelheid uit de wedstrijd zal halen, maar in hoofdzaak de nieuwelingen hebben het anders begrepen, zij nemen het heft in handen en houden het tempo erin. Op de klimmetjes laten Katrijn, maar vooral Julie zich zien en trekken daar regelmatig de ganse groep op een lint. Sara weet dat de koers vooraan gemaakt wordt en rijdt attent mee voorin, soms zijn zij gewoon de eerste drie rensters. Ons trio vindt enkele medestanders om koers te maken, maar niemand slaagt er in om weg te raken uit het peloton. 
  In de laatste ronde komen de junioren zich meer vooraan posteren, maar de nieuwelingen laten dit niet zomaar gebeuren. In een stevige eindsprint moet Julie andermaal de duimen leggen voor Marith Vanhove en wordt Katrijn zesde. Deze posities gelden zowel algemeen als opgesplitst naar de nieuwelingen. Sara krijgt in volle sprint nog een stevige kwak en verliest zo ettelijke plaatsen, zij bolt als 15deover de streep, 12denieuwelinge.
  Zeer sterke wedstrijd van onze drie meisjes die voor een groot deel het verhaal van deze koers schreven. Dank ook aan Marc zijn mooie foto's, waarvan enkele hieronder.
  Op nu naar woensdag wanneer ze in Emptinne de degens kruisen met de andere meisjes in een Ardennenwedstrijd.
  >> Reageer (0)
  05-08-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zingem 5 augustus

  Vandaag afspraak in Zingem waar een biljartvlakke omloop van 4,6 km 13x moest afgelegd worden, goed voor een totaal van 59,8 km. Aan de start 53 meisjes, waarvan niet minder dan 21 buitenlandse, onderverdeeld in 24 junioren en 29 nieuwelingen, bij deze laatste terug het duo Katrijn en Sara die de loden zon 2 dagen na elkaar trotseren voor het vergaren van wielerglorie, dit alles onder het goedkeurend oog van ploegleider Geert en zijn gezin.
  Daar het een afwachtingswedstrijd is, rijden beide leeftijdscategorieën dezelfde afstand, maar de nieuwelingen starten om 13u15 en de junioren een minuutje later. 
  Op een volledig vlakke omloop kan je enkel koers maken door snelheid te ontwikkelen en dat gebeurt ook. Bij de nieuwelingen wordt in ijltempo aan de 24 buitenlandse dames duidelijk gemaakt hoe het systeem hier in elkaar steekt en dat er moet rond gereden worden. De sterksten vinden elkaar en Katrijn en Sara doen hun duit in het zakje om voorop te blijven, de eerste ronden stijgt de voorsprong snel naar meer dan 2 minuten en daar blijft hij enkele ronden hangen. Eens over halfweg wordt het verschil meer dan 3 minuten.
  De hitte maakt de koers hard en de vele sponzen zijn dan ook van harte welkom evenals de deugddoende douche waarop een inwoner met een hart voor wielrennen en een tuinslang  de dames ronde na ronde op trakteert.
  Ondanks het vlakke parkoers proberen een aantal nieuwelingen toch een aanval op te zetten. Reeds in de derde ronde trekt ons duo er met de Belgisch kampioene op uit, maar het peloton weet intussen dat ze dan snel moeten reageren en doet dat ook. Halfweg probeert Katrijn het opnieuw met de kampioene en nog eens in de voorlaatste ronde, maar het peloton blijft hen terughalen en zo komt het tot een massasprint. Daarin is Vanhove nog maar eens te sterk, maar Katrijn wordt toch mooi tweede en Sara vecht een verbeten duel uit voor de derde podiustek, maar bijt in het zand en moet vrede nemen met de vierde plaats. Twee dagen op rij heel sterk gereden van onze meisjes waarvoor een dikke proficiat. Nu trekken ze samen op tweedaagse naar de Ardennen en volgende week staat Deftinge op het menu.


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4/8/2018 Maarkedal Aspiranten
  Jade koers gereden  in Maarkedal   een 45 ste pl  Aspiranten

  >> Reageer (0)
  04-08-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erondegem 4 augustus

  Vandaag afspraak in Erondegem voor de afwachtingswedstrijd van de Erondegemse Pijl voor dames Elite. Een mooi parkoers van 5km dat licht golvend is, zeker niet biljartvlak maar evenmin echt steil, dit parkoers moet 10x worden afgelegd. Daar waar vorig jaar de wedstrijd werd voorafgegaan door een zware plensbui staat er nu een loden zon aan een staalblauwe hemel met temperaturen boven de 30°C. Er verschijnen 59 rensters aan de start, daarbij niet minder dan 24 buitenlandse meisjes, met in totaal 7 nationaliteiten kunnen wij daardoor spreken van een internationaal peloton. Onder de 32 nieuwelingen Sara en Katrijn in onze cluboutfit. In het publiek ontwaren wij bestuurslid André.
  Daar het een afwachtingswedstrijd betreft moeten de junioren geen extra ronden rijden, maar een minuut later starten dan de nieuwelingen. Deze minuut lijkt relatief kort en de junioren hebben er dit keer duidelijk wel zin in. Bij de nieuwelingen geen Julie of Marith Vanhove om de snelheid hoog te helpen houden, maar Katrijn en Sara vinden wel enkele andere meisjes, o.a. de Nederlandse Van Anrooij, om er mee de vaart in te houden. Na een kwartier zijn er reeds 2 ronden afgelegd dat betekent een gemiddelde van 40 km/h, maar de junioren hebben de nieuwelingen ingehaald op dat moment. Dat betekent dat er even een adempauze wordt genomen, lees ook drankpauze. Katrijn en Sara blijven mooi vooraan in het gemengde peloton meedraaien. De snelheid schommelt, maar de gemiddelde snelheid blijft wel zakken. In de zevende ronde gaat Katrijn zet een aanval op met enkele andere meisjes, maar het peloton laat niet begaan. In de achtste ronde tegenslag voor Sara, zij neemt een bidon aan, maar op dat moment voert een andere rensters een eigenaardig manoeuvre uit en brengt zo Sara ten val. Zij laat zich niet uit haar lood slaan en zet een stevige achtervolging in, zij haalt een groepje in en daar wil er nog een meisje meewerken en een ronde verder kunnen ze terug aansluiten. Op dat ogenblik zijn er reeds 30 rensters uit koers en met een peloton van 29 gaan we naar de eindsprint. Daarin wordt Katrijn 4deen Sara 19dealgemeen, wat betekent dat Katrijn 2dewordt bij de nieuwelingen en Sara 6de. Een meer dan puik resultaat.
  Bij gebrek aan operationele fotografen dit keer enkel een podiumfoto.
  Proficiat aan beide dames en op naar de volgende wedstrijd morgen in Zingem.


  >> Reageer (0)
  29-07-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BK Denderleeuw - Liedekerke 29 juli

  Voor het BK nieuwelingen was het dit jaar verzamelen geblazen in Denderleeuw (start) en Liedekerke (aankomst). Het parkoers loopt over de beide gemeenten en maakt gebruik van de 2 bruggen die over de Dender lopen. Het is 7km lang en buiten een hoge brug over de Dender is er geen noemenswaardige hindernis te bespeuren of het moeten de vele bochten zijn in het dorpscentrum van Denderleeuw. Op het kerkplein van deze gemeente verzamelen 35 meisjes om dit kampioenschap te betwisten, daarbij uiteraard ons trio. Het voorziene startuur wordt niet gehaald want er blijkt nog een wagen op het parkoers te staan en deze moet eerst getakeld worden. Na het “academisch kwartiertje” mogen ze dan toch eindelijk van start, eerst enkel km achter de pilootwagen tot aan de aankomststreep in Liedekerke en dan worden de duiven gelost. Die hebben er intussen geen zin meer in en missen duidelijk het peloton junioren om hen tot hogere snelheden aan te zetten. Julie en Katrijn komen wel regelmatig op kop maar niemand lijkt zin te hebben in “gas geven”. Sara rijdt steeds aandachtig in de kop van de wedstrijd terwijl Julie en Katrijn zich regelmatig laten uitzakken om topoverleg te plegen. Het aantal meisjes dat langs de achterdeur verdwijnt is dan ook zeer gering, en dan zijn er daar nog bij met mechanische pech.
  Wanneer in de vierde ronde de livestream op antenne gaat komt er een eerste aanvalspoging maar Julie roept de “vluchteling” snel tot de orde, jammergenoeg met de rest in het wiel.
  Een ronde verder trekt Julie het ganse peloton op een lint maar vindt geen medewerking en zo valt alles terug stil. Nog een ronde verder probeert Katrijn er solo van door te muizen en krijgt een bondgenote, maar hun poging wordt gecounterd. In de voorlaatste ronde een nieuwe poging van Katrijn en tweede renster, maar ook nu weer worden ze ingerekend door het peloton waar Marith Vanhove niemand laat wegrijden. 
  Katrijn weet dat ze best de sprint ontloopt en waagt het er opnieuw op bij het ingaan van de laatste ronde. Vooraan lijkt men even te twijfelen en de hoop laait even op maar dan rijdt diezelfde Marith opnieuw het gat dicht. Sara heeft intussen begrepen dat dit het te viseren wiel wordt voor de sprint. Ieders aanvalslust lijkt nu bekoeld en het peloton rijdt op wandeltempo naar de streep voor de onvermijdbare massasprint. Door de lage snelheid (slechts 32,6 km/h gemiddeld) bieden nog 28 rensters zich aan in de laatste rechte lijn. Sara wordt nog uit het juiste wiel gekwakt en Julie en Katrijn bijten zich de tanden stuk op de eindsprint van Marith Vanhove. Zij moeten tevreden zijn met zilver en brons en dat valt onze beide dames eerst toch wat moeilijk. Sara herstelt zich nog goed en weet mooi als tiende te finishen, Ons trio dus terug volledig in de top-10 en twee van hen op het podium, op punten zijn wij dus nog maar eens het sterkste team, maar Doltcini aan het werk zetten in volle vakantieperiode voor een nieuwe kampioenenoutfit is dus niet gelukt.


  >> Reageer (0)
  24-07-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15/7/2018 Pollare
  Lastig en warm maar toch gestart bij de 14 j  in een groep over de meet gekomen

  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21/7/2018 V K Lierde

  Vlaams Kampioenschap  in Lierde

  Wat een wedstrijd  OP de sprint gerekend en deze gewomen en zo voor de 3 De keer Vlaams Kampioen geworden
  >> Reageer (0)
  22-07-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Escanafles 22 juli

  Vandaag afspraak in Escanafles een stukje vlak Henegouwen tussen de Kluisberg en Mont St Aubert in, net te ver van beiden om in het parkoers op te nemen. Rondjes van 4,9 km hoofdzakelijk langs smalle landwegen en met de aankomst op een rechte strook provincieweg. Geen zwaar parkoers dus maar een loden zon maakt de wedstrijd wel lastig. Veel drinken is dan de boodschap en ook sponzen zijn weer nuttig. Gelukkig komt er een windje opzetten die toch wat verfrissing brengt voor de meisjes.
  Op het appel 28 junioren en 18 nieuwelingen waaronder ons trio en dit onder het waakzaam oog van ploegleider Geert en penningmeester Carl. Julie veroverde hier vorig seizoen haar eerste zegetuil en wil dit wat graag nog eens overdoen.
  De junioren moeten het parkoers 15x rijden, de nieuwelingen pikken in op 11 ronden van het einde. Gezien het kwantitatief overwicht van de oudste categorie en de aanwezigheid van zowat de volledige nationale selectie is de verwachting dat dit keer alles zal samenlopen. Het verschil bij de start van de nieuwelingen bedraagt 1 minuut en in de eerste ronden wordt er aan het verschil geknabbeld, maar minder dan 50” wordt het niet. Eens te meer blijkt de verstandhouding bij de nieuwelingen een stuk beter dan bij de junioren en na enkele ronden valt de achtervolging stil en vergroot opnieuw de onderlinge afstand. Eerst langzaam van 1 naar 2 minuten om finaal naar 3 minuten te stijgen. Onze dames doen daar een stevige duit voor in het zakje en pikken onderweg zelfs nog premies mee. De snelheid ligt ook hoog genoeg om verscheiden meisjes vooraan te doen afhaken en zo wordt de kopgroep stilaan uitgedund.
  Bij het ingaan van de voorlaatste ronde oordeelt Julie het moment gekomen om een verdere selectie door te voeren om enkele sprinters overboord te gooien. Enkel Katrijn en Kirin Punnewaert haken hun wagonnetje nog aan. De drie vriendinnen werken goed samen en bouwen snel een mooie voorsprong uit. In de laatste kilometers plaatst Julie een extra versnelling en stormt solo naar de aankomst, Escanafles wordt zo “De Wilde City”, vorig jaar Julie en wat later haar broer en nu weer Julie. Kort nadien wint Katrijn de sprint om de tweede plaats van Kirin en even later pakt ook Sara stevig uit in de sprint om de overige ereplaatsen en verovert zo mooi de zesde stek. Terug allen in de top-10, dikke proficiat aan onze meisjes voor deze mooie prestatie.
  Volgende zondag dé afspraak van het jaar: het BK op weg in Denderleeuw-Liedekerke. Start om 10u30 op het kerkplein van Denderleeuw, aankomst rond de middag in Liedekerke. Supporters op post want onze meisjes zullen moeten optornen tegen tal van anderen die ambities koesteren.

  >> Reageer (0)
  19-07-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Strijpen 18 juli

  Afspraak in Zottegem-Strijpen waar ze een decennialange traditie hebben met hun wielerweek met wedstrijden voor tal van categorieën en dit jaar voor het eerst ook voor dames jeugd. Zij schotelen de dames een mooi parkoers van 6,4km voor, maar daar waar de andere categorieën ook de nijdige beklimming van de Vlamme op moeten wordt dit de meisjes bespaard. Misschien iets voor volgend jaar? De junioren moeten deze ronde 10x afwerken, de nieuwelingen slechts 7x of 44,8km, mocht wel een ronde meer geweest zijn.
  Aan de start 47 dames, 19 junioren en 28 nieuwelingen. Bij deze laatste ons trio. 
  Wanneer de junioren het einde van de derde ronde naderen mogen de nieuwelingen van start. Zij blijken iets meer dan een minuut voorgift te hebben op de junioren, maar deze laatste blijken opnieuw weinig gemotiveerd om het gat te dichten.
  Ons trio houdt zich vooraan in het peloton en probeert wel enkele keren iets op gang te trekken, maar meer dan enkele geloste rensters levert het niet op. Naar het einde van de vierde ronde plots paniek in onze rangen want Julie rijdt lek achteraan. Zij krijgt gelukkig dadelijk een wiel van de papa van Kato Aerts dat met de hulp van de papa van Yenthe Van Lommel wordt gemonteerd, waarvoor een dikke dank u aan beiden. Met iets meer dan een minuut achterstand kan Julie aan een achtervolging beginnen, zij heeft dan nog een ruime voorsprong op het peloton junioren. Bij de nieuwelingen ontwaken plots enkele meisjes die het gat liefst houden, maar Katrijn en Sara trachten zand in de machine te steken. Toch kost het Julie meer dan 10km achtervolgingswerk om terug aan te sluiten, wat lukt in de voorlaatste ronde. In de laatste ronde worden geen aanvalspogingen genoteerd en dus trekken de nieuwelingen met een totaal van 21 rensters naar de streep. In de mooie brede en lichtjes hellende aankomstzone zet Julie van ver aan maar kan het niet houden, twee rensters komen haar voorbij, waarna Katrijn probeert deze nog te remonteren, maar strandt op een derde plaats. Julie wordt als vijfde genoteerd en Sara wordt zevende, m.a.w. ons trio terug volledig in de top-10, hopelijk houden ze hun conditie top zodat ze volgende week zondag op het BK in Denderleeuw-Liedekerke ook kunnen schitteren. Eerst nog zondag naar Escanafles waar ze iets na 16u de start nemen.
  >> Reageer (0)
  14-07-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orroir 14 juli

  Vandaag afspraak in Orroir, warm weer, vakantie en een eerder beperkte opkomst van rensters, slechts 22 nieuwelingen en 12 junioren aan de start. Er is wel concurrentie van het EK in Tsjechië, maar dan nog ligt dit aantal zeer laag. Gelukkig is er nog zo’n gezegde over kwaliteit en kwantiteit. Het hangt dus in hoofdzaak af van wat de meisjes er zelf van maken.
  Bij de 22 nieuwelingen ons trio en die zijn duidelijk van plan er het beste van te maken.
  De wedstrijd bestaat uit een aantal kleine, eerder vlakke rondjes van 3,7 km gevolgd door 3 grote ronden van 6,9km met daarin tekens de beklimming van de zuidflank van de Kluisberg.
  Voor de junioren voorziet men 10 kleine ronden of dus een totaal van 57,7 km, voor de nieuwelingen doet men er 5 kleine ronden van af waardoor zij slechts 39,2 km onder de wielen geschoven kregen, daar het een afwachtingswedstrijd was had men ook kunnen opteren voor beiden de volle afstand en een klein tijdsverschil tussen beide categorieën, maar dit gebeurt dus niet.
  Wanneer de junioren het einde van hun vijfde effectieve ronde naderen mogen de nieuwelingen starten, dit blijkt 2’10” te zijn voor de doortocht van de junioren, wat het voor deze meisjes meteen duidelijk maakt dat het bijna onmogelijk wordt de nieuwelingen nog in te halen, de jongsten weten ook al snel dat ze een dergelijke ruime voorsprong kregen en rijden ook niet dadelijk à bloc wetende dat ze nog 3x de Kluisberg op moeten. Zo weten de junioren ronde na ronde wat van het verschil goed te maken, maar eens de “klimronden” starten slaat ook bij de jongsten de turbo aan. Ons drietal is nog niet uit de voorste gelederen geweest en komt ook bij de 3 passages op de Kluisberg steeds als eersten boven. Meer nog in de laatste ronde rijden ze weg met nog 3 sterke meisjes en behouden het overzicht. Met 3 in een kopgroep van 6 dan mag het niet mislopen. Eerst laat Julie een gaatje vallen voor Sara die zo een kleine voorsprong neemt, maar de anderen laten niet begaan. Eens Sara terug gevat is het de beurt aan Katrijn, niemand neemt het initiatief en Julie en Sara geven duidelijk aan dat ze “het spel spelen”. Katrijn neemt enkele honderden meter voorsprong en de vogel is gaan vliegen, zij boekt zo haar eerste solowinst op de weg met een dikke merci aan de ploegmakkers. In de sprint om de tweede plaats toont Julie zich nog duidelijk de sterkste en weet Sara de vijfde plaats te veroveren. Héél puik werk van de VDH-girls en dit met ploegleider en trainer ter plaatse. De trein lijkt vertrokken, nu is het kwestie van hem de komende weken op de rails te houden, te beginnen volgende woensdag in Zottegem-Strijpen. Eerst dinsdag nog naar de Ardennen voor de evaluatie van hun klimmerscapaciteiten door Belgian Cycling, bij goed resultaat mogen instappen in het klimproject van de federatie.
  >> Reageer (0)
  10-07-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rumbeke 10 juli

  Grote vakantie en dan starten ze in Rumbeke hun pisteseizoen op open baan, enkele vrijwilligers organiseren samen met de stad Roeselare en WBV West-Vlaanderen enkele meetings op de kleine maar gezellige betonpiste. Vandaag op post ons duo Katrijn en Sara, Katrijn in haar tricolore trui die ze nog even mag showen alvorens ze over enkele maanden junior wordt. Daarnaast nog 3 andere meisjes om het “peloton” te vervolledigen, allen nieuwelingen, dit keer geen junioren op het appel.
  Er wordt gestart met een scratch over 30 ronden of dus 5 km, eerst wordt er enkele ronden “verkend” m.a.w. aan een rustig tempo gereden, maar dan geeft Katrijn er een lap op en begint aan haar eerste solo van de namiddag. Op minder dan 10 ronden neemt ze de winstronde en daarmee is de scratch reeds binnen. Zij probeert dan om Sara naar de tweede plaats te helpen maar zij botsen op een sterke Aaike Cools.
  In de temporonden neemt Sara het eerste punt en na 3 ronden plaatst Katrijn een versnelling en start haar tweede solo, zij wint zo 5 sprints op een rij en neemt dan de 20 punten bonus. Nadat ze aansluit wint Sara een sprint en 2 ronden later terug een volgende, zo totaliseert zij 3 punten en komt tweede na Katrijn, het is dan een kwestie van deze plaats vast te houden, wanneer een ronde verder een ander meisje ook een tweede punt pakt plaatst springt Katrijn nog eens weg en pakt zo de vier laatste punten. In het tussenklassement blijft zij op kop en komt Sara samen met Aaike Cools op de tweede plaats.
  De afsluitende puntenkoers wordt daardoor beslissend voor de tweede plaats voor Sara. Deze verloopt over 60 ronden met 6 klassementssprinten, Sara heeft zich intussen aangepast aan de piste en gaat er vol voor. Katrijn wint de eerste 2 sprinten waarbij Sara ook 3 en 2 punten verzamelt. Daarop plaatst Katrijn opnieuw een versnelling en neemt ook hier een winstronde. De derde sprint wint Sara mooi voor Katrijn waardoor ze stevig tweede wordt. Katrijn vertrekt dan voor een volgende solo maar heeft de winstronde net niet voor de volgende klassementssprint vast waardoor het trio met Sara een ronde te vroeg sprint. In de voorlaatste sprint is het terug Katrijn voor Sara waarna Katrijn haar derde winstronde neemt en ook de slotsprint voor haar rekening neemt. Sara wordt hier derde en verzekert zich zo van de tweede plaats in zowel de puntenkoers als de meeting. Zij verzamelt 18 punten, 2 meer dan de derde en 8 meer dan de vierde. Katrijn wint deze puntenkoers met 93 punten en mag zich de terechte winnaar van deze meeting noemen.
  Proficiat aan onze dames, volgende afspraak zaterdag in Orroir om 13u.
  Dank aan de aanwezige supporters en Marc voor de mooie foto’s.


  >> Reageer (0)


  Ploegleider
  Geert Hendrikx
   geert.hendrikx@telenet.be
   +32 477 372 316

  Begeleiding
  Jonas Van Hecke
   vanheckejonas@hotmail.com
   +32 496 059 158

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Startpagina !

  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!