WEDSTRIJDEN EN UITSLAGEN DOORSTUREN A.U.B.

Weg

Katrijn De Clercq

Julie De Wilde

Sara Maes

Jade Linthoudt

Veld

Julie De Wilde

Piste

Katrijn De Clercq

Sara Maes


Aspiranten


Jade Linthout (U15)Nieuwelingen


Katrijn De Clercq


Julie De Wilde


Sara Maes  

Juniors


x


IN ACTIE
Leuke links
 • VD HAUWE CT - GENTSE VS
 • Wielerbond Vlaanderen
 • Meg De Bruyne
 • Wielerbond Oostvlaanderen
 • KBWB
 • Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Van den Hauwe Cycling Team - Koninklijke Gentse Velosport
  DAMES
  WIELERSEIZOEN 2018
  07-07-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heverlee 6 juli

  Dag 1 van de driedaagse IBYT-rittenwedstrijd: een proloog over 3,1 km in Heverlee. Onze 3 dames staan aan de start met hoge ambities. De tegenslag van vorige week in Borlo willen ze even rechtzetten. De omloop ligt op militair domein en is zodoende volledig verkeersvrij. Door het hoge aantal bochten beslissen onze meisjes om met de gewone koersfiets te rijden en de TT-fiets op stal te laten.

  Liefst 57 dames nieuwelingen aan de start in een internationaal getint peloton.
  Sara start als eerste van het trio en weet de omloop af te haspelen in 4’42,824” wat een gemiddelde betekent van 39,56 km/h, een tijd die zeker uitzicht biedt op een goede uitslag.
  Zes minuten later is het aan Katrijn, ook zij geeft alles en komt uit op 4’38,891” (40,02 km/h), zeker niet slecht maar zij weet dan al dat het beter had gemoeten, de bochten waren niet optimaal. Op dat moment wordt de lijst aangevoerd door Gloria VM met 4’27,410”. 
  Het is dan wachten op onze Belgische kampioene om te zien of zij nog onder die tijd kan duiken. Korte rit met veel bochten, dus dat wordt afwachten, maar Julie kan ook dit aan, onklopbaar in de tijdritten dit jaar, zij zet een tijd neer van 4’26,215” zijnde 41,95 km/h en duikt daarmee meer dan 1” onder de tijd van Gloria. Meer nog: nadien blijkt in het internationale juniorenpeloton enkel de top-4 beter te doen. Eens te meer een visitekaartje van onze hardrijdster.
  Julie mag dan ook meer dan terecht het podium op en mag de gele trui in ontvangst nemen waarmee ze de tweede rit in Tielrode zal aanvatten.

  In het ploegenklassement komen wij uit op 274 punten, net 1 puntje onder het Cannibal team en 4 punten beter dan de nationale selectie uit Oostenrijk. Als men weet dat Sara op minder dan 1” van de 13deplats is geëindigd en Katrijn ook minder dan 0,5” moest toegeven op plaats 7 dan was ons team dus héél dicht bij de leidersplaats in het ploegenklassement. Dat wordt dus ook een strijd om naar uit te kijken.
  >> Reageer (0)
  02-07-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1/7/2018 Tollembeek 14 J Aspiranten
  Jade gereden  te Tollembeek  Een 18 de pl

  >> Reageer (0)
  01-07-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Borlo 1 juli

  Primeur dit jaar: de dames jeugd mogen voor het eerst een BK ploegentijdrit betwisten. Niet minder dan 7 teams schrijven in voor de rit over net geen 15km in het mooie heuvelachtige landschap in en rond Borlo. Daarvan komen er 6 in aanmerking voor de titel want er is ook een mixed team.
  Pittig detail: de dames jeugd zijn de enige categorie die met gewone fietsen moeten rijden.
  Doltcini Van Assche zijn de gedoodverfde favoriet maar iedereen verwacht ons trio nieuwelingen (Julie, Katrijn en Sara) op het podium.
  Zij mogen als vijfde team starten en vertrekken als een bolide. Na enkele kilometer slaat het noodlot een eerste maal toe. Sara schuift onderuit in een bocht waardoor de ganse trein moet stoppen en terug starten. Maar dat lijkt hen te motiveren om nog een tandje bij te steken. Net wanneer ze het 2 minuten voor hen gestarte team in zicht krijgen slaat de pech weer toe, Sara rijdt lek en moet met de reservefiets van Katrijn verder.
  Na 10km is het reeds duidelijk dat zij geen prijs zullen rijden want ze komen pas door na 17’28”, de minste tussentijd. Zij hebben dan 1’12” achterstand op de derde ploeg en dus het podium.
  Ons trio haalt de laatste 5km alles uit de kast om de schade te beperken, zij haspelen deze af in 7’21”, ruim de tweede tijd over dit laatste stuk, maar dit brengt hen niet verder dan een voorlaatste plaats. Zij rijden uiteindelijk binnen na 24’48,867” en stranden zo op minder dan 49” van het brons en 56” van het zilver. Een medaille zat er dus zeker in. Toch een mooie prestatie van onze meisjes die de start namen in dit BK, hopelijk hebben ze volgend weekeinde minder pech in de IBYT-tour.


  >> Reageer (0)
  25-06-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24/6/2018 Knesselare Aspiranten
  Jade koers gereden  vandaag  12 Van de 43 jongens   1ste pl    >> Reageer (0)
  24-06-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kuurne 24 juni

  Sara trok vandaag naar Kuurne om er te starten tussen de jongens nieuwelingen. Ideaal om de examens te vergeten en terug de pedalen in het ritme te krijgen.
  Aan de start 52 jongens en Sara voor een wedstrijd van 65km. Zij lacht samen met zus Elke eens lief naar de commissarissen en dat resulteert in extra voorsprong bij de start. I.p.v. de gebruikelijke 100m krijgt ze 30” en daardoor kan ze een halve ronde solo van de Kuurnse zon genieten.
  Eens het peloton haar heeft ingehaald nestelt ze er zich mooi tussen de jongens en kan dit een gans uur vol houden. Maar na 43km aan het hoge jongenstempo van meer dan 40km/h komt de bodem van de tank in zicht en moet ze de rol lossen, na 50km wordt ze uit de wedstrijd genomen, maar dat is dan toch mooi de traditionele afstand bij de meisjes en zij laat daarbij enkele jongens achter zich want ze wordt 47stegeklasseerd.
  Dat ze nu reeds zo een mooie conditie heeft ondanks de examens laat het beste vermoeden voor volgende week wanneer ons trio het in de het BK ploegentijdrit zal opnemen tegen kwartetten van andere ploegen. 


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bavay 24 juni

  Dit WE geen wedstrijd voor Dames Jeugd in België, wel net over de grens in Bavay, Noord-Frankrijk. Daar serveert men een stevig parkoers met eerst de beklimming van een kleine col (Col du Long Buisson) en op het einde van het parkoers van 4,5km een pittige helling van enkele hectometer. Katrijn had er vorig jaar gewonnen en trok er opnieuw naartoe om de examenstress helemaal van zich af te fietsen. De wedstrijd telt dit jaar als regionaal kampioenschap minimes (U14+U15) en cadets (nieuwelingen). In een eerste wedstrijd over 8 ronden zijnde 35km moesten de minimes aan de bak evenals de meisjes. De jongens starten eerst en iets meer dan een minuut later de meisjes minimes + cadettes. In totaal 9 meisjes aan de start voor de 2 leeftijdscategorieën samen. Bij de jongens zijn er 25 starters.
  De jongens nemen de eerste ronde als een opwarmertje, maar de meisjes hebben het anders begrepen en na enkele kilometer is de voorsprong van meer dan 1 minuut reeds te niet gedaan. In de derde ronde legt Katrijn in de afdaling van de “col” de ketting op het grote verzet en moet vaststellen dat niemand volgt. Aan de streep komt ze solo voorbij met 25” voorsprong op het peloton. De jongens zijn op dat moment in hun ego geraakt en de koers barst helemaal open. De sterkste 15 jongens racen naar haar toe met als gevolg dat niemand van de Franse meisjes nog kan volgen. Katrijn nestelt zich in deze groep en koerst met hen rustig verder, zij voelt dat na 2 weken examens en daags voordien een tocht van 105km (Brakel-Halle-Brakel) er niet genoeg jus in de benen zit om nog een aanval op te zetten en laat zich meedrijven. De voorsprong op de tweede groep met daarin een drietal meisjes wordt steeds groter en bedraagt finaal zowat 3 minuten. In de sprint is de tank net niet vol genoeg om de jongens nog het vuur aan de schenen te leggen, maar zij bolt toch nog als negende over de streep.
  Zij is aldus eerste bij de meisjes en mag met een mooie ruiker terug naar huis. Daarop is het wel verplicht 2uur wachten want de podiumceremonie is pas gepland na de wedstrijd van de jongens nieuwelingen en die moeten 16 ronden, goed voor 70km afwerken.


  >> Reageer (0)
  09-06-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zedelgem 9 juni

  Vandaag afspraak in het West-Vlaamse Zedelgem, 10 vlakke rondjes in een parkoers van 5,7 km dat veel weg heeft van een driehoek, lange rechte stukken weg met enkel de wind als opponent.
  Aan de start 46 meisjes, 24 junioren en 22 nieuwelingen. Voor ons enkel Sara op het appel, aan haar dus om de clubkleuren op het podium te krijgen.
  Daar het een afwachtingswedstrijd betreft moeten de junioren geen extra rondje(s) rijden en krijgen enkel een minuut “handicap”. Maar dat is dit jaar reeds dikwijls een niet te overkomen verschil gebleken voor de oudste categorie, ook nu weer komt er onvoldoende organisatie op gang terwijl er bij de nieuwelingen voldoende meisjes, waaronder Sara bereid zijn hun deel van het werk te doen. Er wordt nu en dan een aanval opgezet, ook Sara probeert het eens, maar op dergelijk parkoers is wegrijden niet zo eenvoudig, elke aanval wordt snel teniet gedaan. Enkele ronden voor het einde bedraagt het verschil tussen de nieuwelingen en de junioren 2’ en het is pas wanneer de jongsten elkaar beginnen beloeren voor de spurt dat het verschil kleiner wordt.
  In de laatste ronde komt er nog een ultieme aanval van een meisje, maar topfavoriete Marith Vanhove haalt haar terug. Op dat moment zit Sara ideaal in haar wiel, maar raakt op het cruciale moment even ingesloten, zij haalt nog haar snelle benen boven en spurt zich naar de derde plaats. Mission 
  accomplished, de clubkleuren staan op het podium, dikke proficiat aan Sara. Dit smaakt in elk geval naar meer, nu de komende weken de examens goed afwerken om dan via het BK ploegentijdrit naar een mooie koerszomer toe te werken.


  >> Reageer (0)
  04-06-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3/6/2018 PK Aspiranten Te Beveren
  Vandaag PK Titel verlengt op de weg  Te Beveren .Heel de koers als enige meisje v/d 7 In peleton gereden en met de eerste over de meet gereden  

  >> Reageer (0)
  03-06-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boezinge 3 juni

  Bij Dwars door de Westhoek voor Dame Elite hoort een afwachtingswedstrijd voor Dames Jeugd. Een parkoers van 5,5 km met een stevige kasseistrook aan de aankomst dat 10x moet afgelegd worden. Vorig jaar was er een ruim deelnemersveld daar deze wedstrijd toen telde als Kampioenschap van Vlaanderen. Dit jaar komt de wedstrijd daags na het West-Vlaams kampioenschap en kort voor de examens moesten de organisatoren tevreden zijn met 41 starters, 23 junioren en 18 nieuwelingen. Bij die 18 enkel Sara in onze kleuren.
  De nieuwelingen starten met een voorgift van 1 minuut op de junioren en deze dichten de kloof na 2 ronden. De wedstrijd blijft gesloten, nu en dan een aanvalspoging waarbij Sara steeds attent voorin is, zij weet zelfs een premiespurt voor haar rekening te nemen. Geen van de aanvallen groeit uit tot een echte ontsnapping tot in de voorlaatste ronde 3 sterkere junioren het hazenpas kiezen. Dit trio slaagt er in uit de greep van het peloton te blijven en sprint voor de bloemen. Sara sprint sterk in het peloton en plaatst nog een mooie eindjump, zij wordt negende algemeen en is zo de vierde nieuwelinge waardoor ze het podium op een paar centimeter na mist. In elk geval hoopgevend voor de komende weken.
  Misschien reeds volgende zaterdag in Zedelgem.
  Met de examens voor de deur zullen onze meisjes het de komende weken wat rustiger doen, maar zij blijven trainen en hebben zaterdag 1 juli met stip aangeduid in hun agenda want dan starten ze in het BK ploegentijdrit in Borlo. Voor hen een extra uitdaging want daar wij slechts 3 meisjes hebben in deze leeftijdscategorie neemt ons trio het op tegen ploegen met 4 meisjes aan de start.


  >> Reageer (0)
  02-06-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ruddervoorde 2 juni

  In Ruddervoorde wordt gereden over een rondje van 4,3 km, bijna volledig vlak met enkel een lichte helling naar het einde van de ronde toe. De organisatoren hebben er voor gekozen de dames nieuwelingen te scheiden van de dames juniores en 2 aparte wedstrijden te organiseren. Voor de nieuwelingen staan er 13 ronden op het menu, goed voor in totaal 55,9 km. Onder de 23 meisjes op de deelnemerslijst opnieuw ons volledig trio. 
  Om 14u gaan ze van start en ze zetten er dadelijk een stevige vaart in. Elke ronde is er een premiespurt en in het verlengde van de eerste gaan Katrijn en Julie samen met Marith Vanhove aan de haal. Sara heeft zich net als de rest van het peloton laten verrassen maar neemt dadelijk haar taak als “waakhond” op. Dat is zeker de eerste ronden belangrijk want de voorspong van het trio groeit wel maar ze blijven in het zicht van het peloton. Pas in de 5deronde zijn de eerste 30” gesprokkeld, maar zelfs dan blijven er rensters een tegenaanval opzetten en doet Sara afstoppingswerk. Vooraan is de verstandhouding tussen ons duo en hun kompaan voortreffelijk en zij rijden dan gestaag verder weg, wanneer het peloton er wat vaart in houdt lopen ze vooraan 10” extra uit per ronde, wanneer het peloton twijfelt dan is het 30” of zelfs 50”. Bij het ingaan van de voorlaatste ronde is de voorsprong zo opgelopen tot 3’10”. 
  Intussen hebben Katrijn en Julie hun les geleerd en weten hoe ze het ploegenspel moeten spelen. Julie zet op het einde van de voorlaatste ronde een aanval op en Katrijn bijt zich vast in het wiel van Marith, deze krijgt het gat niet dicht en Julie is als een stoomtrein vertrokken voor een solo van iets meer dan 4 km. Zij rijdt nog bijna een minuut weg en komt over de streep met een gemiddelde van 38,5 km/h. Katrijn probeert de tweede plaats te veroveren maar moet in de sprint de duimen leggen voor de West-Vlaamse spurtbom. 
  In de laatste ronde is de snelheid helemaal weg uit het peloton en Sara probeert met een ultieme uitval nog de pelotonsprint te ontlopen, maar zij wordt tot de orde geroepen en eindigt op een 12deplaats.
  Sterk gereden van onze dames die opnieuw de kleuren van de club hoog hebben gehouden.
  >> Reageer (0)
  31-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Montenaken TT 30 mei

  Een zonovergoten Montenaken en omgeving is het decor voor de tweede testtijdrit van het seizoen, een rondje van 14km over mooi glooiend terrein met wat bochtenwerk om de zaak te kruiden. Dat volstaat voor ons trio om de start te nemen samen met 10 andere leeftijdsgenoten.
  Voor Sara de eerste kennismaking met het echte tijdritwerk en zij heeft de pech als eerste te moeten starten, dus nooit een mikpunt voor zich en bovendien blijkt de weg nog niet volledig verkeersvrij. Zij kan op enkele mm na een aanrijding vermeiden met een auto die nooit nog op het parkoers had mogen rijden. Dat kost haar verscheidene seconden die haar uitslag uiteraard negatief beïnvloeden. Zij komt na 11,5 km door met een tijd van 19’56” en loopt finaal binnen na 23’18,344” waarmee ze de 8stetijd op 13 realiseert, knap voor een eerste tijdrit. Uit deze tijden zien wij bovendien dat ze de laatste 2,5km heeft afgewerkt aan 3’22”, wat finaal de op 3 na beste tijd is over dit stuk, mits een parkoers zonder verkeershinder had ook de eindtijd nog en stuk lager kunnen zijn. 
  Waar Sara als eerste van start gaat zijn Katrijn en Julie de hekkensluiters. Zij geven beiden volle gas en dat loont, net voor de laatste lijn van 2,5 km haalt Katrijn de renster in welke 1’ voor haar is gestart en op dat moment heeft ook Julie reeds Katrijn in het vizier. Katrijn realiseert een tussentijd van 18’37” en Julie 17’50”, zij zijn daarmee de enige meisjes nieuwelingen die onder de 19’ duiken en koppen zo de tabel met tussentijden. Door deze inhaalraces gaan wij de laatste kilometers in met 3 rensters die op een kluitje van elkaar rijden en dat geeft wat problemen met de volgwagens, gelukkig zonder erg.
  Katrijn en Julie trekken hun inspanning door in het laatste stuk, Katrijn haspelt dit af in 3’15”, Julie doet het in nog 7” minder, onnodig te zeggen dat zij daarmee ook hier de snelsten zijn.
  Finaal klokt Katrijn af in 21’51,926” en Julie in 20’58,305” waarmee ze een gemiddelde snelheid van 40,05 km/h realiseert.
  Onnodig te vertellen dat de VDH-girls tevreden waren met hun resultaat en het zoveelste podium met 2 van onze meisjes.
  Volgende afspraak zaterdag in Ruddervoorde. Of er op zondag in Boezinge ook dames van onze ploeg aan de start zullen staan is nog onzeker.


  >> Reageer (0)
  26-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rotselaar 26 mei

  Afspraak in Rotselaar voor 8 rondjes over een biljartvlak parkoers en een totale afstand van 51km. Aan de start 34 meisjes nieuwelingen waaronder ons clubtrio. Geen juniores want die rijden morgen hun BK. M.a.w. geen groep junioren om op vooruit te blijven dus nemen de dames een lichte snipperdag, daartoe ook vriendelijk uitgenodigd door een stevig brandende zon. Het tempo wordt onderhouden maar piekt nooit echt hoog, gelukkig zijn er enkele premiesprinten om het publiek aan de aankomstlijn te vermaken. Onze meisjes rijden geconcentreerd mee en laten zich niet verrassen wanneer er een aanval komt. Het stond dan ook op voorhand in de sterren geschreven dat deze wedstrijd zou uitdraaien op een pelotonsprint. Na bijna anderhalf uur wedstrijd meldt een peloton met 33 van de 34 vertrekkers zich in de laatste rechte lijn met een gemiddelde snelheid van 35,5 km/h. Katrijn en Sara worden in de sprint nog gehinderd door een bruuske beweging van een andere renster en moeten even in de remmen. Zij zetten wel nog stevig door en Katrijn moet deze keer eerder nipt de duimen leggen voor de sterke Marith Vanhove. Julie sprint ook een stevig potje mee en wint een millimetersprint voor de derde plaats, Sara komt in achtste stelling over de streep en dus schitteren onze clubkleuren opnieuw met 3 top-10 plaatsen, waarvan 2 op het podium.
  Proficiat aan onze dames voor deze alweer mooie prestatie.
  Woensdag starten de meisjes in de testtijdrit over 15 km in Montenaken en in het WE staan op zaterdag Ruddervoorde en op zondag Boezinge op de kalender.
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26/5/2018 Aspiranten Te Kruishouten
  Jade 9de geworden vandaag in Kruishouten 4man voorop en inde spruit  5de geworden  9/49  1/5 Meisjes  

  >> Reageer (0)
  24-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudernaarde bondstraining 23 mei

  Wat is er als jonge renster leuker dan in groep op woensdagnamiddag met de bondscoach, Kaat Hannes en Laura Vandonschot eens door de Vlaamse Ardennen fietsen? Dat dachten ook Katrijn en Sara en zij trokken naar Oudenaarde waar de Bond verzamelen geblazen had. Op het menu een stevige toer met Tiegemberg, Kluisberg, Knokteberg, Kortekeer, Donderij, Varentberg en Ladeuze. Dat alles onder muzikale begeleiding van een zekere KDC die zich ook DJ waant. Was de bondscoach eerst met een mand eieren naar “de arme Klaren” geweest? De groep kende een ongelooflijk grote dosis geluk om steeds net na de regen te passeren, geen spatje regen op de rug terwijl de begeleidende ouders onder een ware stortbui reden en er enkele kilometer verder een rampenplan van kracht was wegens modderstromen. Als dat geen godenkinderen zijn, je zou van minder met een zalige lach op de mond rondrijden. Na 2 ½ uur werd het trainingsfestijn afgerond met een deugddoende douche en een stevige spaghetti. Wedden dat onze dames de komende wedstrijden terug een tandje sneller rijden? Met dank aan Ludwig Willems en zijn team!!!
  >> Reageer (0)
  22-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21/5/2018 Hooglede Aspiranten
  Jade gereden te Hooglede 77 aan de start 45 geworden in de sprint geklopt 2/5 Dames    >> Reageer (0)
  21-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Pinte 21 mei

  In De Pinte is het op Pinkstermaandag jaarlijks verzamelen geblazen voor het wielergala waarbij de dames jeugd een afwachtingswedstrijd rijden voor de dames elite. 8 Rondjes van 7km met wat bochtenwerk en 2 bruggen over de autoweg. 
  In totaal 54 meisjes aan de start, terug 50/50 junioren/nieuwelingen. Bij deze laatste onze 3 dames met stevige zegehonger aan de start. Daar het een afwachtingswedstrijd betreft krijgen beide categorieën dezelfde afstand op hun bord, maar de nieuwelingen krijgen een minuut voorsprong. Zij persen er terug alles uit om de junioren achter zich te houden en ons trio legt daarbij de nodige ijver aan de dag, snel moeten er nieuwelingen de rol lossen, maar ons trio rijdt stevig mee vooraan. Maar het sterke Doltcini-blok beslist dat zij vandaag het gat zullen toerijden en dit gebeurt dan ook op het einde van de derde ronde.
  Na de aansluiting besluit het peloton een adempauze in te lassen om even te recupereren, Katrijn denkt er anders over en plaatst dadelijk een aanval maar wordt snel terug tot de orde geroepen. 
  Het Doltcini-blok deelt daarna regelmatig een speldenprik uit maar het peloton reageert steeds opnieuw en daarbij zijn onze meisjes steeds heel actief betrokken, zij strijden bijna de ganse wedstrijd in de voorste gelederen. 
  Bij het ingaan van de laatste ronde trekt Jade (ook Doltcini) sterk door, Katrijn reageert gevat en dit blijkt de juiste aanval, Julie en Sara helpen afstoppen en dus voelt niemand zich nog geroepen om het duo terug te halen, Katrijn en Jade halen alles uit de kast om voor te blijven en dat lukt mooi, zij komen samen aan, Katrijn moet het in de sprint nog wel afleggen tegen haar vluchtgezel, maar dat kan de pret niet derven, zij is de eerste nieuwelinge en mag een mooie bos zegebloemen in ontvangst nemen. Met dank aan de ploeg die uitstekend functioneerde, de machine lijkt elke wedstrijd beter afgeregeld. 
  Even later weten onze andere meisjes zich mooi te plaatsen in de pelotonsprint, Julie wordt derde en Sara zesde, sterk gereden dus van ons trio.
  Volgende afspraak komende zaterdag in Rotselaar waar enkel nieuwelingen aan de start staan. Afwachten dus wat dit zal betekenen voor het wedstrijdverloop.
  >> Reageer (0)
  20-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19/5/2018 Veldegem Aspiranten
  Jade Vandaag in Veldegem Materiaalpech   DNF

  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoerbeke 20 mei

  Eerste Broekestraat Koers voor Dames Jeugd in Horebeke. De organisatoren hebben een parkoers uitgestippeld van 7,8 km dat men kort door de bocht kan bestempelen als een 4 km lange klim, een 3 km lange afdaling en tussen beiden telkens enkele hectometers ongeveer vlak. De junioren krijgen deze ronde 9x op hun brood, de nieuwelingen 7x.
  44 meisjes, 50/50 junioren en nieuwelingen met terug enkele meisjes uit Nederland, Frankrijk en het UK. In dit gezelschap Julie en Katrijn om onze clubkleuren te verdedigen.
  Om 15u30 vertrekken de 22 junioren en een tijdje later worden de nieuwelingen in de Haaghoek opgesteld, eens de rode vlag 2x is langsgekomen wordt nog even gewacht en dan worden de nieuwelingen “losgelaten”. Zoals de laatste wedstrijden een gewoonte is geworden geven zij er dadelijk een lap op. Dit keer nemen enkele junioren de uitdaging aan. Eentje versnelt op het einde van hun tweede ronde en 3 anderen pikken aan in de jacht op de nieuwelingen. Dit keer verloopt alles volgens de voorschriften en is er 1 minuut tijdsverschil tussen beide categorieën. Iedereen verwacht dat in de kilometerslange afdaling de grotere versnelling dit viertal snel dichterbij zal brengen, maar opnieuw geven de nieuwelingen zich niet gewonnen en spannen samen. Een groep van 15 meisjes houdt het viertal achter zich, de voorsprong groeit zelfs gestaag naar 2 en finaal zelfs 3 minuten.
  Katrijn en Julie behoren bij de sterksten in de groep nieuwelingen, zij zijn in enkele aanvallen betrokken maar hebben nog steeds niet het juiste recept gevonden om ook daadwerkelijk afstand te nemen, maar als ze blijven volharden lukt het ooit wel.
  Door dat gebeuk moeten nog 2 meisjes vooraan afhaken en finaal trekken ze met 13 naar de sprint. Daar is het weer de sterke Marith Vanhove die als eerste over de streep rijdt, Julie weet opnieuw de derde plaats te versieren en Katrijn wordt als zesde in de uitslag ingeschreven.
  Hartelijk dank aan Marc voor de mooie foto's.
  Terug een heel sterke prestatie van onze meisjes, morgen in De Pinte is Sara er ook bij en kunnen ze met 3 de strijd aangaan. Start om 14u.
  >> Reageer (0)
  14-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13/5/2018 Aspiranten Te Pepingen
  Jade gereden  was een zwaar parcours  tot in de 5ronde van de 9ronden goed mee maar dan moeten lossen en in een achtervolgende groep terechtgekomen

  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wilsele 13 mei

  Moederdag betekent dit jaar een wedstrijd in Wilsele voor de Dames Jeugd. De plaatselijke organisatie heeft een parkoers van 5 km uitgestippeld, biljartvlak en met 2 lange rechte stukken in. Wat opkomst betreft wordt deze nieuwe wedstrijd eerder mager beloont met slechts 40 meisjes aan de start, 26 junioren en 14 nieuwelingen, waarbij ons trio Sara, Julie en Katrijn. Verscheidene meisjes hebben dit WE in het buitenland een rittenwedstrijd gereden en mogen daardoor niet starten, dat scheelt al snel 10 tot 20 meisjes. 
  Er wordt beslist dat de junioren 12 ronden moeten rijden en de nieuwelingen 10, het verschil is dus 10 km, daarenboven wordt het verschil in tijd ook gehalveerd en krijgen de nieuwelingen 30” boni i.p.v. de voorziene minuut. De nieuwelingen worden door dit kleine verschil nerveus en vertrekken als door een wesp gestoken. Er ontstaat dadelijk een kopgroep van 8 meisjes die er flink de pees opleggen, de VDH girls zijn voltallig op post, de andere 5 zijn “eenzaten”. De samenwerking is goed, elkeen werkt naar eigen vermogen mee terwijl bij de junioren de samenwerking opnieuw niet op gang raakt, 2 meisjes moeten het grootste deel van het kopwerk opknappen en dat is tegen de samenwerkende kopgroep onvoldoende. De voorsprong dikt elke ronde aan tot meer dan een minuut. Op dat ogenblik besluiten de meisjes van Doltcini een tempoversnelling te plaatsen, er smelt snel 10” boni weg, maar er komt te weinig medewerking waardoor de inspanning niet wordt doorgetrokken, waarna de voorsprong terug groeit.
  De snelheid is zo hoog dat velen de rol moeten lossen. In de laatste ronden zijn er aldus 2 groepen, vooraan 8 nieuwelingen met daarbij ons trio en op iets meer dan een minuut 18 junioren.
  In de laatste ronde proberen Katrijn en Julie nog weg te springen, maar zij worden terug tot de orde geroepen en het komt tot een sprint. Daarin is terug Marith Vanhove de sterkste, Katrijn jumpt zich op de streep nog naar de tweede plaats en Julie vervolledigt het podium. Sara bolt finaal als achtste over de streep. De Garmin geeft aan dat onze meisjes de 50 km hebben afgewerkt met een gemiddelde van 38,4 km/h, dat is best hoog voor U17V.
  Heel mooi van onze meisjes, nu zien wat het Pinksterweekeinde brengt met de wedstrijden in Horebeke op zondag en in De Pinte op maandag.


  >> Reageer (0)


  Ploegleider
  Geert Hendrikx
   geert.hendrikx@telenet.be
   +32 477 372 316

  Begeleiding
  Jonas Van Hecke
   vanheckejonas@hotmail.com
   +32 496 059 158

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Startpagina !

  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!