WEDSTRIJDEN EN UITSLAGEN DOORSTUREN A.U.B.

Weg

Katrijn De Clercq

Julie De Wilde

Sara Maes

Jade Linthoudt

Veld

Julie De Wilde

Piste

Katrijn De Clercq

Sara Maes


Aspiranten


Jade Linthout (U15)Nieuwelingen


Katrijn De Clercq


Julie De Wilde


Sara Maes  

Juniors


x


IN ACTIE
Leuke links
 • VD HAUWE CT - GENTSE VS
 • Wielerbond Vlaanderen
 • Meg De Bruyne
 • Wielerbond Oostvlaanderen
 • KBWB
 • Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Van den Hauwe Cycling Team - Koninklijke Gentse Velosport
  DAMES
  WIELERSEIZOEN 2018
  02-06-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ruddervoorde 2 juni

  In Ruddervoorde wordt gereden over een rondje van 4,3 km, bijna volledig vlak met enkel een lichte helling naar het einde van de ronde toe. De organisatoren hebben er voor gekozen de dames nieuwelingen te scheiden van de dames juniores en 2 aparte wedstrijden te organiseren. Voor de nieuwelingen staan er 13 ronden op het menu, goed voor in totaal 55,9 km. Onder de 23 meisjes op de deelnemerslijst opnieuw ons volledig trio. 
  Om 14u gaan ze van start en ze zetten er dadelijk een stevige vaart in. Elke ronde is er een premiespurt en in het verlengde van de eerste gaan Katrijn en Julie samen met Marith Vanhove aan de haal. Sara heeft zich net als de rest van het peloton laten verrassen maar neemt dadelijk haar taak als “waakhond” op. Dat is zeker de eerste ronden belangrijk want de voorspong van het trio groeit wel maar ze blijven in het zicht van het peloton. Pas in de 5deronde zijn de eerste 30” gesprokkeld, maar zelfs dan blijven er rensters een tegenaanval opzetten en doet Sara afstoppingswerk. Vooraan is de verstandhouding tussen ons duo en hun kompaan voortreffelijk en zij rijden dan gestaag verder weg, wanneer het peloton er wat vaart in houdt lopen ze vooraan 10” extra uit per ronde, wanneer het peloton twijfelt dan is het 30” of zelfs 50”. Bij het ingaan van de voorlaatste ronde is de voorsprong zo opgelopen tot 3’10”. 
  Intussen hebben Katrijn en Julie hun les geleerd en weten hoe ze het ploegenspel moeten spelen. Julie zet op het einde van de voorlaatste ronde een aanval op en Katrijn bijt zich vast in het wiel van Marith, deze krijgt het gat niet dicht en Julie is als een stoomtrein vertrokken voor een solo van iets meer dan 4 km. Zij rijdt nog bijna een minuut weg en komt over de streep met een gemiddelde van 38,5 km/h. Katrijn probeert de tweede plaats te veroveren maar moet in de sprint de duimen leggen voor de West-Vlaamse spurtbom. 
  In de laatste ronde is de snelheid helemaal weg uit het peloton en Sara probeert met een ultieme uitval nog de pelotonsprint te ontlopen, maar zij wordt tot de orde geroepen en eindigt op een 12deplaats.
  Sterk gereden van onze dames die opnieuw de kleuren van de club hoog hebben gehouden.
  >> Reageer (0)
  31-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Montenaken TT 30 mei

  Een zonovergoten Montenaken en omgeving is het decor voor de tweede testtijdrit van het seizoen, een rondje van 14km over mooi glooiend terrein met wat bochtenwerk om de zaak te kruiden. Dat volstaat voor ons trio om de start te nemen samen met 10 andere leeftijdsgenoten.
  Voor Sara de eerste kennismaking met het echte tijdritwerk en zij heeft de pech als eerste te moeten starten, dus nooit een mikpunt voor zich en bovendien blijkt de weg nog niet volledig verkeersvrij. Zij kan op enkele mm na een aanrijding vermeiden met een auto die nooit nog op het parkoers had mogen rijden. Dat kost haar verscheidene seconden die haar uitslag uiteraard negatief beïnvloeden. Zij komt na 11,5 km door met een tijd van 19’56” en loopt finaal binnen na 23’18,344” waarmee ze de 8stetijd op 13 realiseert, knap voor een eerste tijdrit. Uit deze tijden zien wij bovendien dat ze de laatste 2,5km heeft afgewerkt aan 3’22”, wat finaal de op 3 na beste tijd is over dit stuk, mits een parkoers zonder verkeershinder had ook de eindtijd nog en stuk lager kunnen zijn. 
  Waar Sara als eerste van start gaat zijn Katrijn en Julie de hekkensluiters. Zij geven beiden volle gas en dat loont, net voor de laatste lijn van 2,5 km haalt Katrijn de renster in welke 1’ voor haar is gestart en op dat moment heeft ook Julie reeds Katrijn in het vizier. Katrijn realiseert een tussentijd van 18’37” en Julie 17’50”, zij zijn daarmee de enige meisjes nieuwelingen die onder de 19’ duiken en koppen zo de tabel met tussentijden. Door deze inhaalraces gaan wij de laatste kilometers in met 3 rensters die op een kluitje van elkaar rijden en dat geeft wat problemen met de volgwagens, gelukkig zonder erg.
  Katrijn en Julie trekken hun inspanning door in het laatste stuk, Katrijn haspelt dit af in 3’15”, Julie doet het in nog 7” minder, onnodig te zeggen dat zij daarmee ook hier de snelsten zijn.
  Finaal klokt Katrijn af in 21’51,926” en Julie in 20’58,305” waarmee ze een gemiddelde snelheid van 40,05 km/h realiseert.
  Onnodig te vertellen dat de VDH-girls tevreden waren met hun resultaat en het zoveelste podium met 2 van onze meisjes.
  Volgende afspraak zaterdag in Ruddervoorde. Of er op zondag in Boezinge ook dames van onze ploeg aan de start zullen staan is nog onzeker.


  >> Reageer (0)
  26-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rotselaar 26 mei

  Afspraak in Rotselaar voor 8 rondjes over een biljartvlak parkoers en een totale afstand van 51km. Aan de start 34 meisjes nieuwelingen waaronder ons clubtrio. Geen juniores want die rijden morgen hun BK. M.a.w. geen groep junioren om op vooruit te blijven dus nemen de dames een lichte snipperdag, daartoe ook vriendelijk uitgenodigd door een stevig brandende zon. Het tempo wordt onderhouden maar piekt nooit echt hoog, gelukkig zijn er enkele premiesprinten om het publiek aan de aankomstlijn te vermaken. Onze meisjes rijden geconcentreerd mee en laten zich niet verrassen wanneer er een aanval komt. Het stond dan ook op voorhand in de sterren geschreven dat deze wedstrijd zou uitdraaien op een pelotonsprint. Na bijna anderhalf uur wedstrijd meldt een peloton met 33 van de 34 vertrekkers zich in de laatste rechte lijn met een gemiddelde snelheid van 35,5 km/h. Katrijn en Sara worden in de sprint nog gehinderd door een bruuske beweging van een andere renster en moeten even in de remmen. Zij zetten wel nog stevig door en Katrijn moet deze keer eerder nipt de duimen leggen voor de sterke Marith Vanhove. Julie sprint ook een stevig potje mee en wint een millimetersprint voor de derde plaats, Sara komt in achtste stelling over de streep en dus schitteren onze clubkleuren opnieuw met 3 top-10 plaatsen, waarvan 2 op het podium.
  Proficiat aan onze dames voor deze alweer mooie prestatie.
  Woensdag starten de meisjes in de testtijdrit over 15 km in Montenaken en in het WE staan op zaterdag Ruddervoorde en op zondag Boezinge op de kalender.
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26/5/2018 Aspiranten Te Kruishouten
  Jade 9de geworden vandaag in Kruishouten 4man voorop en inde spruit  5de geworden  9/49  1/5 Meisjes  

  >> Reageer (0)
  24-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudernaarde bondstraining 23 mei

  Wat is er als jonge renster leuker dan in groep op woensdagnamiddag met de bondscoach, Kaat Hannes en Laura Vandonschot eens door de Vlaamse Ardennen fietsen? Dat dachten ook Katrijn en Sara en zij trokken naar Oudenaarde waar de Bond verzamelen geblazen had. Op het menu een stevige toer met Tiegemberg, Kluisberg, Knokteberg, Kortekeer, Donderij, Varentberg en Ladeuze. Dat alles onder muzikale begeleiding van een zekere KDC die zich ook DJ waant. Was de bondscoach eerst met een mand eieren naar “de arme Klaren” geweest? De groep kende een ongelooflijk grote dosis geluk om steeds net na de regen te passeren, geen spatje regen op de rug terwijl de begeleidende ouders onder een ware stortbui reden en er enkele kilometer verder een rampenplan van kracht was wegens modderstromen. Als dat geen godenkinderen zijn, je zou van minder met een zalige lach op de mond rondrijden. Na 2 ½ uur werd het trainingsfestijn afgerond met een deugddoende douche en een stevige spaghetti. Wedden dat onze dames de komende wedstrijden terug een tandje sneller rijden? Met dank aan Ludwig Willems en zijn team!!!
  >> Reageer (0)
  22-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21/5/2018 Hooglede Aspiranten
  Jade gereden te Hooglede 77 aan de start 45 geworden in de sprint geklopt 2/5 Dames    >> Reageer (0)
  21-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Pinte 21 mei

  In De Pinte is het op Pinkstermaandag jaarlijks verzamelen geblazen voor het wielergala waarbij de dames jeugd een afwachtingswedstrijd rijden voor de dames elite. 8 Rondjes van 7km met wat bochtenwerk en 2 bruggen over de autoweg. 
  In totaal 54 meisjes aan de start, terug 50/50 junioren/nieuwelingen. Bij deze laatste onze 3 dames met stevige zegehonger aan de start. Daar het een afwachtingswedstrijd betreft krijgen beide categorieën dezelfde afstand op hun bord, maar de nieuwelingen krijgen een minuut voorsprong. Zij persen er terug alles uit om de junioren achter zich te houden en ons trio legt daarbij de nodige ijver aan de dag, snel moeten er nieuwelingen de rol lossen, maar ons trio rijdt stevig mee vooraan. Maar het sterke Doltcini-blok beslist dat zij vandaag het gat zullen toerijden en dit gebeurt dan ook op het einde van de derde ronde.
  Na de aansluiting besluit het peloton een adempauze in te lassen om even te recupereren, Katrijn denkt er anders over en plaatst dadelijk een aanval maar wordt snel terug tot de orde geroepen. 
  Het Doltcini-blok deelt daarna regelmatig een speldenprik uit maar het peloton reageert steeds opnieuw en daarbij zijn onze meisjes steeds heel actief betrokken, zij strijden bijna de ganse wedstrijd in de voorste gelederen. 
  Bij het ingaan van de laatste ronde trekt Jade (ook Doltcini) sterk door, Katrijn reageert gevat en dit blijkt de juiste aanval, Julie en Sara helpen afstoppen en dus voelt niemand zich nog geroepen om het duo terug te halen, Katrijn en Jade halen alles uit de kast om voor te blijven en dat lukt mooi, zij komen samen aan, Katrijn moet het in de sprint nog wel afleggen tegen haar vluchtgezel, maar dat kan de pret niet derven, zij is de eerste nieuwelinge en mag een mooie bos zegebloemen in ontvangst nemen. Met dank aan de ploeg die uitstekend functioneerde, de machine lijkt elke wedstrijd beter afgeregeld. 
  Even later weten onze andere meisjes zich mooi te plaatsen in de pelotonsprint, Julie wordt derde en Sara zesde, sterk gereden dus van ons trio.
  Volgende afspraak komende zaterdag in Rotselaar waar enkel nieuwelingen aan de start staan. Afwachten dus wat dit zal betekenen voor het wedstrijdverloop.
  >> Reageer (0)
  20-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19/5/2018 Veldegem Aspiranten
  Jade Vandaag in Veldegem Materiaalpech   DNF

  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoerbeke 20 mei

  Eerste Broekestraat Koers voor Dames Jeugd in Horebeke. De organisatoren hebben een parkoers uitgestippeld van 7,8 km dat men kort door de bocht kan bestempelen als een 4 km lange klim, een 3 km lange afdaling en tussen beiden telkens enkele hectometers ongeveer vlak. De junioren krijgen deze ronde 9x op hun brood, de nieuwelingen 7x.
  44 meisjes, 50/50 junioren en nieuwelingen met terug enkele meisjes uit Nederland, Frankrijk en het UK. In dit gezelschap Julie en Katrijn om onze clubkleuren te verdedigen.
  Om 15u30 vertrekken de 22 junioren en een tijdje later worden de nieuwelingen in de Haaghoek opgesteld, eens de rode vlag 2x is langsgekomen wordt nog even gewacht en dan worden de nieuwelingen “losgelaten”. Zoals de laatste wedstrijden een gewoonte is geworden geven zij er dadelijk een lap op. Dit keer nemen enkele junioren de uitdaging aan. Eentje versnelt op het einde van hun tweede ronde en 3 anderen pikken aan in de jacht op de nieuwelingen. Dit keer verloopt alles volgens de voorschriften en is er 1 minuut tijdsverschil tussen beide categorieën. Iedereen verwacht dat in de kilometerslange afdaling de grotere versnelling dit viertal snel dichterbij zal brengen, maar opnieuw geven de nieuwelingen zich niet gewonnen en spannen samen. Een groep van 15 meisjes houdt het viertal achter zich, de voorsprong groeit zelfs gestaag naar 2 en finaal zelfs 3 minuten.
  Katrijn en Julie behoren bij de sterksten in de groep nieuwelingen, zij zijn in enkele aanvallen betrokken maar hebben nog steeds niet het juiste recept gevonden om ook daadwerkelijk afstand te nemen, maar als ze blijven volharden lukt het ooit wel.
  Door dat gebeuk moeten nog 2 meisjes vooraan afhaken en finaal trekken ze met 13 naar de sprint. Daar is het weer de sterke Marith Vanhove die als eerste over de streep rijdt, Julie weet opnieuw de derde plaats te versieren en Katrijn wordt als zesde in de uitslag ingeschreven.
  Hartelijk dank aan Marc voor de mooie foto's.
  Terug een heel sterke prestatie van onze meisjes, morgen in De Pinte is Sara er ook bij en kunnen ze met 3 de strijd aangaan. Start om 14u.
  >> Reageer (0)
  14-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13/5/2018 Aspiranten Te Pepingen
  Jade gereden  was een zwaar parcours  tot in de 5ronde van de 9ronden goed mee maar dan moeten lossen en in een achtervolgende groep terechtgekomen

  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wilsele 13 mei

  Moederdag betekent dit jaar een wedstrijd in Wilsele voor de Dames Jeugd. De plaatselijke organisatie heeft een parkoers van 5 km uitgestippeld, biljartvlak en met 2 lange rechte stukken in. Wat opkomst betreft wordt deze nieuwe wedstrijd eerder mager beloont met slechts 40 meisjes aan de start, 26 junioren en 14 nieuwelingen, waarbij ons trio Sara, Julie en Katrijn. Verscheidene meisjes hebben dit WE in het buitenland een rittenwedstrijd gereden en mogen daardoor niet starten, dat scheelt al snel 10 tot 20 meisjes. 
  Er wordt beslist dat de junioren 12 ronden moeten rijden en de nieuwelingen 10, het verschil is dus 10 km, daarenboven wordt het verschil in tijd ook gehalveerd en krijgen de nieuwelingen 30” boni i.p.v. de voorziene minuut. De nieuwelingen worden door dit kleine verschil nerveus en vertrekken als door een wesp gestoken. Er ontstaat dadelijk een kopgroep van 8 meisjes die er flink de pees opleggen, de VDH girls zijn voltallig op post, de andere 5 zijn “eenzaten”. De samenwerking is goed, elkeen werkt naar eigen vermogen mee terwijl bij de junioren de samenwerking opnieuw niet op gang raakt, 2 meisjes moeten het grootste deel van het kopwerk opknappen en dat is tegen de samenwerkende kopgroep onvoldoende. De voorsprong dikt elke ronde aan tot meer dan een minuut. Op dat ogenblik besluiten de meisjes van Doltcini een tempoversnelling te plaatsen, er smelt snel 10” boni weg, maar er komt te weinig medewerking waardoor de inspanning niet wordt doorgetrokken, waarna de voorsprong terug groeit.
  De snelheid is zo hoog dat velen de rol moeten lossen. In de laatste ronden zijn er aldus 2 groepen, vooraan 8 nieuwelingen met daarbij ons trio en op iets meer dan een minuut 18 junioren.
  In de laatste ronde proberen Katrijn en Julie nog weg te springen, maar zij worden terug tot de orde geroepen en het komt tot een sprint. Daarin is terug Marith Vanhove de sterkste, Katrijn jumpt zich op de streep nog naar de tweede plaats en Julie vervolledigt het podium. Sara bolt finaal als achtste over de streep. De Garmin geeft aan dat onze meisjes de 50 km hebben afgewerkt met een gemiddelde van 38,4 km/h, dat is best hoog voor U17V.
  Heel mooi van onze meisjes, nu zien wat het Pinksterweekeinde brengt met de wedstrijden in Horebeke op zondag en in De Pinte op maandag.


  >> Reageer (0)
  11-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10/5/2018 Aspiranten Te Erpe - Mere
  Lastig  parcours en de hele koers in de achtervolgende groep gereden   22/42  en 1/4 meisjes  >> Reageer (0)
  10-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoboken 10 mei

  Vandaag verzamelen geblazen in Hoboken voor de traditionele wedstrijd op Hemelvaartdag. Gezien de perikelen van de laatste jaren, het feit dat er nu wel een wedstrijd is in het WE én er verscheidene meisjes in het buitenland ene rittenwedstrijd betwisten komen er maar 37 rensters opdagen,17 nieuwelingen en 20 juniores. Daarbij Julie en Sara om onze clubkleuren te verdedigen. Er zijn 14 ronden af te leggen op een bochtenrijk parcours. De regen maakt het extra gevaarlijk, zeker op de kasseistroken. Al van bij de start wordt er hard gereden. 8 nieuwelingen waaronder de dames van de Gentse trekken meteen in de aanval. De juniores die dezelfde afstand moeten afleggen starten een minuut later en dat blijkt veel want ze komen niet meer terug bij de koplopers. in de 4e ronde valt een renster vlak voor Sara waardoor ze vol in de remmen moet. Zij en nog andere renster komen hierdoor licht achterop. Vooraan kennen ze geen medelijden en steken nog een tandje bij, Sara beseft dat het een “chasse patat” wordt en laat zich terug inlopen door het peloton. Na nog even goed doorduwen blijven schudden finaal Julie en Gloria VM hun laatste medevluchters af. Ze rijden hand in hand over de meet waardoor ze bijna gedeklasseerd worden aangezien dit niet mag volgens de letter van het reglement. Gelukkig tonen de commissarissen begrip voor de onwetendheid van de dames en kan Julie toch de bloemen afhalen. Terug een sterk nummer van onze “cycling lady”.
  Bijna 3 minuten later loopt het peloton binnen, Sara wordt in de spurt vijfde, goed voor de zesde plaats bij de nieuwelingen, elfde over-all. Zij wordt elke wedstrijd sterker. 
  Zondag afspraak in Wilsele waar onze dames terug op bloemenjacht gaan.

   
  >> Reageer (0)
  07-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6/5/2018 Te Waregem Aspiranten
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Jade mindere dag vandaag  38/52  en 2/2/  Bij de meisjes

  >> Reageer (0)
  06-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinaai 6 mei

  Lady’s Day in Sinaai met Katrijn en Julie op de afspraak. Het parkoers moet door wegenwerken in het dorp langs een omleiding waardoor de afstand naar 8 km per rondje opschuift en men besluit om de junioren er 8 en de nieuwelingen 6 te laten rijden, de meesten hadden graag een rondje extra gezien, maar zo is het.
  Bij een stralend weertje staan er 50 rensters, 27 junioren en 23 nieuwelingen op de deelnemerslijst. De oudste categorie start om 14u30 en moet eerst 2 ronden afwerken. De jury doet zijn uiterste best om de nieuwelingen 1 minuut voor de tweede doortocht van de junioren te laten starten en lukt daar nagenoeg perfect in. De junioren maken er werk van en lopen de nieuwelingen reeds in na een ronde. Daarop proberen de betere rensters slag om slinger weg te rijden uit het peloton, maar op elke aanval wordt alert gereageerd en niemand raakt echt uit het vizier. Katrijn en Julie zijn ook regelmatig betrokken bij de schermutselingen, maar raken evenmin weg. Zowel in de aanval zelf als het neutraliseren van deze van andere rensters zijn ze zeer actief, onze beide meisjes zijn steeds vooraan op de barricaden te vinden. Enkele kilometer voor de finish proberen ze nog eens samen een ultieme uitval, maar opnieuw wordt geen vrijgeleide gegeven. Het peloton telt dan nog steeds 41 rensters en daarmee wordt gesprint op de brede weg naar de aankomst. Julie bolt als tweede over de streep en Katrijn als vierde, goed voor een eerste en tweede plaats bij de nieuwelingen.
  Proficiat aan onze dames en op naar de volgende afspraak.


  >> Reageer (0)
  05-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schellebelle 5 mei

  Vandaag tekende ons trio present op het PK in Schellebelle. Met deze dames mocht de club terecht ambitie hebben, de ploegleider is dan ook tijdig uit de veren en weet de clubtent andermaal mooi te positioneren op de hoek van het dorpsplein.
  Een bochtenrijk parkoers van net iets meer dan 6 km staat 12x op het menu van de junioren en 9x op dat van de nieuwelingen, goed voor resp. 73,2 en 54,9 km. Daarmee is Schellebelle de eerste wedstrijd die echt volledig volgens de nieuwe reglementen doorgaat. Met 67 staan ze aan de start, 40 nieuwelingen en 27 junioren. 
  De junioren vertrekken om 13u30 en leggen hun eerste 3 rondjes af in een mooi tempo, iets minder dan een half uur later mogen de nieuwelingen van start en na zowat een ronde jagen hebben de junioren de nieuwelingen bijgehaald. De wedstrijd valt dit keer niet stil en de betere junioren en nieuwelingen mennen het peloton. Er zijn enkele aanvalspogingen waarin ook ons trio zich laat zien, maar geen draagt ver. In ronde 6/3 is er een zware valpartij waarbij verscheidene meisjes worden uitgeschakeld, gelukkig ontsnapt ons drietal. Zij zijn de hele wedstrijd geconcentreerd vooraan te vinden en Julie laat haar niet pramen voor kopwerk, zij is een van de rensters die vaakst in koppositie doorkomen.
  Op dit parkoers is wegraken niet evident, de junioren van Doltcini – Van Assche controleren het gebeuren. Ons trio blijft zich mooi vooraan handhaven en weet zich in de laatste ronde sterk te positioneren, de kans dat ze de drie medailles binnen de club houden lijkt zeer reëel. Jammergenoeg breekt in de laatste rechte lijn een spaak in het voorwiel van Julie waardoor ze nog veel plaatsen verliest. Katrijn en Sara spurten mee vooraan en rijden als 5deen 10devan het peloton over de streep, bij de nieuwelingen is dat resp. 2deen 4deen beter nog: zij zijn eerste en tweede Oost-Vlaamse en mogen dus samen het podium op. Katrijn verlengt aldus haar titel waardoor het groene stuurlint op de fiets blijft en voor Sara is deze prestatie een opsteker, het seizoen is nog lang en de conditie blijft groeien.
  Proficiat aan onze 3 meisjes voor deze ijzersterke prestatie, wij kijken reeds uit naar het vervolg.


  >> Reageer (0)
  01-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1/5/2018 Drongen Aspiranten
  Jade koers gereden in Drongen  7/36 vandaag  1man alleen en in de sprint voor de ererplaatsten 1/4 Meisjes  ook nog een mooie verassing gekregen van Tiesj Benoot een gesigneerd truitje  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vresse-sur-Semois BK TT 1 mei

  Katrijn en Julie werden geselecteerd voor het BK tijdrijden bij de dames nieuwelingen. In Vresse krijgen de tijdrijders een zeer selectief parkoers onder de neus geschoven. De eerste 6 km is het constant klimmen, eerst langzaam aan 2 tot 4%, iets voor de derde km even een piekje naar 6%, maar kort daarna enkele hectometers rond de 10% met pieken tot 13%, na weer een stukje aan 2-4% moeten de meisjes terug iets steiler, dan weer wat recuperatie om dan terug enkel hectometers te klimmen met een piek tot meer dan 9%. Dan mogen ze even op adem komen waarna ze een adembenemende afdaling krijgen van bijna 4 km om dan nog eens meer dan 3 km langs de Semois vrij vlak alles er uit te moeten persen.
  Julie start als absolute topfavoriete, Katrijn weet dat ze met enkele anderen de strijd moet aangaan voor zilver en brons.
  Katrijn start als 12devan de 16 meisjes en houdt er en goed tempo op na. Aan het begin van de afdaling komt ze door in 15’59”, dat is 9” trager dan de op dat moment beste renster, ze heeft op dat moment bijna de renster voor haar ingehaald, maar jammergenoeg verliest ze wel wat tijd bij het inhaalmanoeuvre in de bochtenrijke afdaling.
  Twee minuten na Katrijn komen de 3 laatst gestarte meisjes zowat in groep aan het tussenpunt voorbij, dat betekent dat Julie die al laatste is gestart er een superbeklimming heeft opzitten want zij heeft de 2 meisjes die voor haar zijn gestart reeds voorbij gereden. Zij komt op het tussenpunt door aan 14’59”, dat is een volle minuut sneller dan Katrijn, De voorlaatst gestarte komt 1” later door, dus een tussentijd van 16’00”.
  Van dan af is het duidelijk dat enkel pech Julie nog van de titel zal houden en dat het tussen Katrijn en 2 anderen zal draaien voor zilver en brons. Katrijn weet nog een reuzeafdaling te rijden en ook de laatste kilometer rijdt ze heel sterk, de 10” die ze achter lag op de andere renster maakt ze ruim goed, zij finisht zelfs 11” sneller dan haar, met een eindchrono van 24’27,508” mag ze even genieten van de beste tijd.
  Maar even later is Julie reeds aan de streep, met een eindtijd van 23’20,922” zet ze een dijk van een wedstrijd neer en veegt Katrijn van de tabellen. Op dit parkoers haalt ze een gemiddelde van 35,21km/h. Bij de junioren meisjes blijkt even later er maar eentje sterker te rijden dan Julie, de juniorenkampioene rijdt 7” sneller, alle anderen doen er langer over dan onze kersverse kampioene.

  In de slickstream van Julie eindigt Marith Van Hove in een zeer sterke 24’26,586”en verwijst zo Katrijn met minder dan 1” naar het brons, het inhaalmanoeuvre breek onze tweede dame dus zuur op, maar dat kan de pret niet bederven. Twee meisjes bij de 16 deelneemsters en naar huis met goud en brons, menig club zou daar wel voor willen tekenen.
  Op nu naar het PK op de weg zaterdag waar Sara het duo komt versterken, hou de vingers gekruist en laat ons hopen op minstens even veel succes in Schellebelle.


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stok 1 mei

  In Stok stond een wedstrijd op het programma over 48 km voor de dames nieuwelingen over 15 ronden van elk 3,2 km. Sara staat er aan de start in onze kleuren aan de start in een peloton van slechts 17 meisjes, er zijn er immers ook 16 in Vresse aan de slag.
  De wind staat scherp. Elke ronde is er een lange beklimming met de wind pal op de neus en in de afdaling blaast hij in de rug.

  De wedstrijd kent verscheidene ontsnappingspogingen, maar deze worden allen geneutraliseerd tot zowat twee ronden voor het einde Jolien Van Coninckxloey haar kans waagt en plots niemand nog de kastanjes uit het vuur wil halen. De vogel is gaan vliegen en de rest sprint voor de tweede plaats. De streep is getrokken op 300m na de top van de helling. Sara zit helemaal achterin en moet dus van ver komen, zij komt nog goed opzetten maar moet finaal met een vijfde plaats tevreden zijn. Toch weer progressie en met nog een aantal dagen te gaan lijkt het er op dat ook zij haar woordje zal meepraten in het PK zaterdag.

   
  >> Reageer (0)
  29-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29/4/2018 Sint -Antelinks Aspiranten

  Jade koers gereden  en teverden over mijn spurt , op naar Dinsdag Drongen

  10/41 bij de jongens 1/2/ Dames


  >> Reageer (0)


  Ploegleider
  Geert Hendrikx
   geert.hendrikx@telenet.be
   +32 477 372 316

  Begeleiding
  Jonas Van Hecke
   vanheckejonas@hotmail.com
   +32 496 059 158

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Startpagina !

  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!