WEDSTRIJDEN EN UITSLAGEN DOORSTUREN A.U.B.

Weg

Katrijn De Clercq

Julie De Wilde

Sara Maes

Jade Linthoudt

Veld

Julie De Wilde

Piste

Katrijn De Clercq

Sara Maes


Aspiranten


Jade Linthout (U15)



Nieuwelingen


Katrijn De Clercq


Julie De Wilde


Sara Maes  

Juniors


x


IN ACTIE
Leuke links
  • VD HAUWE CT - GENTSE VS
  • Wielerbond Vlaanderen
  • Meg De Bruyne
  • Wielerbond Oostvlaanderen
  • KBWB
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Van den Hauwe Cycling Team - Koninklijke Gentse Velosport
    DAMES
    WIELERSEIZOEN 2018
    16-04-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15/4/2018 Aspiranten Bellegem
    Mee met het peleton maar in de laatste ronde de rol moeten laten  tevreden over mijn koers 25/42  Algemeen toch een 2 de pl









    >> Reageer (0)
    15-04-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Merelbeke 15 april

    Vandaag geen wedstrijd voor dames jeugd en dan kan je als meisje kiezen tussen rijden met de jongens nieuwelingen of met de aspiranten. Sara koos voor het eerste want er was een wedstrijd vlak bij haar deur in Merelbeke en zij kan wat wedstrijdkilometers gebruiken na de gedwongen inactiviteit, eerst door de blessure van eind januari en enkel weken terug door een felle griep.
    De wedstrijd telde 63 km en het was Olympiër Gilbert De Rieck die om 13u het startsein gaf aan 103 heren en onze Sara. Als dame kreeg ze het voorrecht op de eerste rij te mogen starten. Zij was in het gezelschap van verscheidene van onze heren nieuwelingen en aan de kant stond Katrijn om hen aan te moedigen.
    Toen de jongens besloten de gashendel open te draaien ging het nog net iets te snel voor Sara, zij moest het peloton laten rijden en werd na enkele ronden uit wedstrijd genomen. Toch weer een mooie training vlak bij huis. Nu langzaam maar zeker de uithouding weer op peil brengen en dan kan ze er terug flink tegenaan.






    >> Reageer (0)
    14-04-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brakel 14 april

    Vandaag afspraak in Brakel, op en rond de Valkenberg, een zeldzaam parkoers voor de dames jeugd, bergop en bergaf en zeer selectief. Het rondje van 7,5 km telt verscheidene beklimmingen. Oorspronkelijk waren er 8 rondjes voorzien voor de junioren en 6 voor de nieuwelingen, maar plots wordt beslist dat 7 en 5 ook volstaan, waardoor het voor de nieuwelingen eigenlijk een aspirantenkoers wordt. Niet getreurd want een koers is steeds zo hard als de renners hem maken. Aan de start een internationaal getinte groep van 68 meisjes, waaronder 35 nieuwelingen, daarbij voor het eerst dit jaar ons voltallig trio Julie, Katrijn en Sara, nog maar pas hersteld van een zware griep.
    De junioren vertrekken om 16u15 en doen het rustig aan in de eerste twee ronden die ze zonder de nieuwelingen rijden. Wanneer de nieuwelingen van start gaan zien o.a. Katrijn en Julie het dadelijk zitten om het de junioren goed lastig te maken. Zij vergeten echter dat ze het zonder de helpende hand van de sterke Megan Jastrab moeten doen, zij is terug naar de USA is en dat er bij de junioren enkele grote namen extra op de affiche staan. 
    Deze snelle start is er voor de nog herstellende Sara te veel aan, maar zij rijdt toch goed mee in de achtergrond tot de achterstand te groot wordt en zij moet afstappen.
    De junioren drijven de snelheid wat op en na 2 ronden halen ze het nieuwelingenpeloton in, Er zijn dan nog 3 ronden te gaan en de snelheid gaat na de samensmelting terug omlaag waardoor nog enkele rensters kunnen terugkeren uit de achtergrond. Katrijn en Julie blijven aandachtig meestrijden op de eerste rijen. In de laatste ronde probeert Julie nog weg te raken op het einde van een helling, maar in de afdaling wordt ze terug bij de lurven gevat. De snelheid van het peloton, of wat daar nog van rest gaat dan met een ruk omhoog. Katrijn bekoopt de inspanningen van het wedstrijdbegin en raakt in de problemen, Julie is nog goed op dreef, maar laat zich wat te ver uitzakken, wanneer het peloton scheurt in de beklimming op 500m van de streep zit ze samen met Katrijn in de tweede groep, Julie maakt nog de sprong naar voor en weet als 8steover de streep te bollen, net te kort om nog het podium te halen van de nieuwelingen. Katrijn weet 9” later in de sprint van de tweede groep nog de 17deplaats te versieren, net goed voor de top-10 bij de nieuwelingen.
    Proficiat aan onze meisjes die terug onze kleuren toonden. Dank aan Marc voor de mooie foto's.

    Volgende week op zaterdagmorgen wedstrijd in Geluveld, opnieuw een geaccidenteerd parkoers of testtijdrit in Chimay, ook niet van de poes.












    >> Reageer (0)
    11-04-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overijse Brabantse Pijl 11 april

    Vandaag op het menu van de dames jeugd een afwachtingswedstrijd voor de Brabantse Pijl van de heren Elite in Overijse. Zij verschijnen met 55 rensters op het appel in Overijse, waaronder Katrijn en Julie. Het parkoers moet 9x afgelegd worden over een totale afstand van 46km. Er wordt gestart onder de aankomstboog van de heren Elite en deze staat op de top van een helling, dus eerst gaat het een 2km bergaf, gevolgd door een 2km eerder vlak om dan op het einde een forse beklimming van zowat 1km onder de wielen te krijgen. Daarenboven moet de eerste afdaling achter een pilootwagen worden gereden vanwege het gevaar op valpartijen.
    In acht nemende dat het parkoers slechts 46km bedraagt en dit niet kan verlengd worden wegens de doortocht van de heren elite wordt de nieuwe reglementering met de nodige souplesse toegepast. Zowel de junioren als de nieuwelingen krijgen dezelfde afstand voorgeschoteld en de “handicap” voor de junioren wordt beperkt tot 1 minuut. In principe moet dit vlot overbrugbaar zijn door meisjes die gemiddeld twee jaar ouder zijn. Zij talmen echter wat te lang en na de eerste beklimming valt de groep nieuwelingen reeds in stukken en wordt er tempo gemaakt door enkele sterke rensters waaronder de intussen welgekende Amerikaanse Megan Jastrab, een sterke Nederlandse renster gooit naar het einde van de tweede ronde een bommetje en een kopgroep van een tiental rensters is vertrokken. Hierbij ook Katrijn en Julie. De rest van de nieuwelingen wordt kort nadien ingerekend door de junioren, maar dit peloton nadert niet op de kopgroep die er een stevige vaart op nahoudt.
    In de derde ronde bedraagt het verschil 35”, maar het wordt nooit meer kleiner. Vooraan moeten enkele rensters de groep laten rijden waardoor deze verder uitdunt. In de vijfde ronde is er plots paniek wanneer aan het begin van de afdaling er plots enkele ploegbussen van heren Elite op het parkoers staan. De kopgroep kan hen nipt ontwijken via een kleine voetweg naast de weg en wanneer het peloton er aankomt zijn de bussen reeds weg. Door dit uitwijkmanoeuvre rijdt er wel een renster lek en telt de kopgroep terug een kop minder. In ronde 6 zijn ze nog met 7 waarbij nog steeds onze VDH Girls, zij tellen intussen reeds 1’10” voorsprong op het peloton.
    Nog een ronde verder zijn ze nog met vijf, 4 Belgen en Megan, de 2 laatste Nederlandse meisjes zijn er af, in de voorlaatste ronde is de voorsprong opgelopen tot 1’35” en begint men stilaan te denken aan de eindsprint. Daardoor komt 1 van de geloste Nederlandse meisjes terug aansluiten, in de laatste ronde maakt een Nederlandse juniore in 1 ruk de oversteek naar de kopgroep, maar in de eindsprint bergop moet ze de 6 anderen wel laten voorgaan. Onze meisjes halen nog eens het onderste uit de kan, maar tegen de sterke Jastrab is opnieuw geen kruid gewassen, Julie komt heel mooi als tweede over de streep en Katrijn legt beslag op de vijfde plaats.
    Het peloton sprint op 1’10” van de winnares en finaal halen slechts 23 meisjes de eindstreep. Onze meisjes reden er enkele seconden minder dan 1h20 over, wat een gemiddelde betekent van 34,7 km/h, op dergelijk parkoers is dit behoorlijk stevig gereden. Dikke proficiat voor deze puike prestatie, hopelijk kunnen ze dit zaterdag in Brakel herhalen.










    >> Reageer (0)
    09-04-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldegem 8 april

    Vandaag wedstrijd in Veldegem met voor onze club Julie en Katrijn aan de start. Zonnige namiddag en een vlak parkoers van 4,3 km. Voor het eerst een wedstrijd waar junioren en nieuwelingen samen rijden en dus de eerste keer dat de nieuwe reglementering wordt toegepast, door tijdsgebrek wel niet volledig want de bedoeling is dat de junioren extra km rijden, maar door tijdsgebrek (er is nog een nieuwelingenwedstrijd 2u later) wordt de afstand voor de nieuwelingen ingekort met 3 ronden. Junioren rijden dus de voorziene 55,9km, de nieuwelingen rijden er 43.
    Om stipt 14u vertrekken de 32 junioren voor hun 3 aanloopronden en wat later nemen de 28 nieuwelingen plaats in een zijstraat. Wanneer de rode vlag een derde keer passeert mogen zij van start en hebben dan een voorsprong van bijna 2 minuten. Er zijn dan nog 10 ronden te gaan. De meisjes moeten allemaal nog wat wennen aan het nieuwe systeem, de nieuwelingen rijden niet echt door om de junioren af te houden en deze krijgen de achtervolging niet dadelijk georganiseerd. Het verschil slinkt weinig tot niets en er wordt reeds druk gespeculeerd of de 2 pelotons wel zullen samenlopen. Maar eens de junioren echt op dreef komen krijgen ze het snel voor elkaar en 5 ronden voor het einde is alles samen. Onze meisjes zijn actief in de eerste gelederen en blijven dat ook. Eens de samensmelting een feit zakt het tempo enkel ronden. Zowel Katrijn als Julie zijn elk op hun beurt betrokken in een aanval maar niemand raakt weg. De laatste twee ronden gaat de snelheid terug omhoog en wordt er opnieuw koers gemaakt. Het komt finaal tot een massasprint waarbij de nieuwelingen zich sterker tonen dan de junioren want de eerste 10 plaatsen zijn allen voor nieuwelingen. Katrijn eindigt zesde en Julie tiende. Een resultaat waarmee je naar huis kan. Proficiat aan beiden.
    Dank aan de familie Van Hove voor de mooie foto’s.
    Op nu naar de volgende afspraken woensdag in Overijse en zaterdag in Brakel, twee wedstrijden over een heuvelachtig parkoers en terug met nieuwelingen en junioren samen. Supporters op post!!








    >> Reageer (0)
    08-04-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8/4/2018 Aspiranten Te Waregem
    Jade was mee met de2achtervolgende groep maar veel te ver in de sprint  uitslag 35/56  1/4 Dames   foto Wargem  en nog een mooie uit Ursel  PK





    >> Reageer (0)
    05-04-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5/4/2018 PK Ursel Aspiranten
    Vandaag voor de 3 de jaar op rij PK Tijdrijden  met een tijd van 13/50 Ses op 8km daarbij 10 de bij de jongens van de 25 .Bedankt voor het ganse VDH Tean voor begeleiding en de goede zorgen







    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ursel PK TT DN 4 april

    Vandaag de eerste grote clash voor een titel met het PK tijdrijden in Ursel. Ons damestrio is opnieuw niet volledig want Sara worstelt met een griep.
    De weergoden zijn met de jongsten want het blijft droog tot diep in de namiddag. De dames nieuwelingen moeten als eerste van start en dit in alfabetische volgorde, daardoor moet Katrijn als eerste de landingsbaan op om 13u00 en Julie als zesde. Zij behoren beiden tot het kransje favorieten en weten dat een tijd beneden 17minuten een noodzaak zal zijn, ook nu het parkoers verlengd is naar 10,4km.
    Katrijn gaat meteen krachtig van start en aan het keerpunt na ong. 4 km zet ze een richttijd neer van 7’06”, goed, maar niet beneden de 7’. Daarvoor is het wachten op Julie die op punt reeds een eerste renster heeft ingehaald. Met 6’43” zet ze een supertijd neer, het is dan reeds duidelijk dat ze behalve een zware inzinking in het tweede deel de titel binnen handbereik heeft.
    Iets later komt een andere favoriete door die de tijd van Katrijn op dit punt benadert, maar het keerpunt te vroeg neemt en daardoor gedeclasseerd wordt. Niemand anders neemt het keerpunt in een tijd die in de nabije buurt komt en dus ligt het podium open voor onze meisjes.
    Katrijn bolt over de streep na 17’07”, even later komt Julie binnen en zet een tijd van 16’32” neer, een absolute toptijd, een gemiddelde van zowat 37,7 km/u.
    Voor Julie is dit haar eerste titel, op het podium wordt zij geflankeerd door Katrijn die zilver inpikt waarmee onze meisjes tonen dat zij vandaag de sterksten waren. Zij zetten daarmee beiden hun kandidatuur in de verf voor het BK tijdrijden dat op 1 mei doorgaat in Vresse-sur-Semois, diep in de Ardennen. Hopelijk kunnen zij hun nummertje daar nog eens herhalen.
    Proficiat aan onze VDH Girls. Hopelijk breien ze er een mooi vervolg aan verder dit seizoen en kan Sara dan mee op het podium met hen.
    Volgende afspraken zondag in Veldegem, woensdag 11/4 in Overijse en zaterdag 14/4 in Brakel.






    >> Reageer (0)
    04-04-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2/4/2018 Aspiranten Denderhoutem
    Vandaag  eerste koers we stonden met 40 aan de start 6 Dames nieuwelingen en 3 Aspiranten dames 14 jaar Uitslag 3de na 2 Dames nieuwelingen 25/40 bij de jongens







    >> Reageer (0)
    31-03-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rotselaar 31 maart

    Daar er geen wedstrijd voor dames jeugd op de kalender staat in het Paas-WE en wat extra training met het oog op wat komt zeker geen kwaad kan, trok Katrijn naar Rotselaar om te starten in een wedstrijd voor heren nieuwelingen. Een vlakke wedstrijd over 10 ronden van 6,4km, tevens het parkoers van de wedstrijd voor dames jeugd einde mei.
    Aan de start 59 renners met daarbij 3 meisjes, waaronder onze dame, geflankeerd door de clubvrienden Jonas en Milan.
    De wedstrijd wordt aan een eerder gezapig tempo gestart., maar naar het einde van de tweede ronde gaat de snelheid met een “snok” omhoog. Waarschijnlijk zit de eerste premie op het einde van die ronde daar wel voor iets tussen. In de vierde ronde wordt enkele kilometer adempauze ingelast maar dan slaat de vlam weer in de pijp. De snelheid komt zo hoog dat Katrijn in de vijfde ronde, samen met het andere meisje dat nog in koers is even de rol moet lossen. Samen met nog een jongen vormen ze een trio dat blijft jagen. Daar men niet meer dan 1’ achterstand toelaat is het dus alle hens aan dek. Het peloton beslist gelukkig om terug even “te pauzeren” en zo kunnen ze snel terug aansluiten. Het tempo blijft nog even op en neer gaan, waardoor de wedstrijd een ideale intervaltraining wordt, maar wanneer naar het einde van de achtste ronde de aanvalstrom stevig wordt geroffeld gaat de snelheidsmeter weer omhoog, het valt nu niet meer stil, maar Katrijn weet zich nu wel te handhaven in het peloton. Meer nog, in de laatste ronde schuift ze langzaam naar voor om zich te moeien in de sprint. Het peloton sprint voor de tweede plaats en daarin trekt onze dame nog goed haar streng want ze bolt finaal op plaats 19 over de streep. Veel meer dan vooraf gehoopt en een prestatie om fier op te zijn.
    Dit keer verslag zonder foto, uw reporter ter plaatse was te veel op de tekst geconcentreerd en vergat het beeld.

    Woensdag treden onze drie dames aan op het PK tijdrijden op het vliegveld van Ursel. De dames nieuwelingen zijn de eerste categorie die van start gaan en de eerste renster begint er aan om 13u. Supporters op post, onze meisjes gaan er voor.


    >> Reageer (0)
    25-03-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boezinge 25 maart

    Sinds enkele jaren wordt Gent-Wevelgem gereden voor alle categorieën vanaf nieuwelingen en dit voor beide geslachten. Voor een aantal betekent dit een standaardwedstrijd en zo ook voor de dames nieuwelingen. Zij rijden in Boezinge bij Ieper een wedstrijd over 8 vlakke rondjes van 5,5 km met als enige hindernissen een lichte helling en een lange kasseistrook aan de aankomst.
    Deze wedstrijd heeft wel een zeer internationaal getint deelnemersveld. Van over gans Europa en zelfs de USA komen meisjes naar deze wedstrijd. Er staan dan ook niet minder dan 74 nieuwelingen aan de start om 10u15. Een erg vroeg uur, zeker net nu de zomertijd inging. Velen waren heel vroeg uit de veren gemoeten om tijdig in de Westhoek te raken. Onder deze 74 Katrijn en Sara, voor wie het de eerste wedstrijd van het seizoen is en tevens een test om te zien in hoeverre de enkel reeds helemaal hersteld is.
    De eerste ronde wordt er stevig gereden en de meisjes zijn in geen tijd terug aan de streep, het peloton is door een zware valpartij wel reeds in stukken gescheurd. Katrijn en Sara zitten in de eerste groep, maar in de tweede ronde stokt het tempo en kan de tweede groep terug aansluiten. Het wordt een wedstrijd zonder al te veel animo, geen ontsnappingen, enkel op het einde van elke ronde een stevige sprint voor de premie van 10 EUR. Onze beide meisjes kunnen het tempo goed volgen, maar op het einde van de vierde ronde is er een te voorspellen valpartij. Om de rensters de laatste 250m op de kasseien te houden staan de nadars deels op straat op het fietspad in klinkers. Elke ronde is het dus zaak tijdig vanop het fietspad op de kasseien te springen, maar in de vierde ronde is een meisje nipt te laat waardoor ze de strobaal op de weg trekt en er een grote valpartij ontstaat. Voor velen einde wedstrijd en bijna ook voor Katrijn, ook zij maakt en spectaculaire tuimelperte net voor de neus van haar mama en trainer Jonas, gelukkig voor Katrijn zonder al te veel erg en zij kan de wedstrijd verder zetten. Een ronde verder heeft ze de eerste groep terug in het vizier en Sara volgt kort erna. In de zesde ronde kunnen beiden terug aansluiten. Bij het ingaan van de laatste ronde zitten beiden mooi in de eerste groep, maar als de sprint echt start blijkt de jus uit de benen en beiden komen in de achterste gelederen van de kopgroep over de streep. Katrijn krijgt de 38ste plaats toegewezen en Sara de 41ste.
    Al bij al mogen ze wel terugblikken op een mooie wedstrijd, Sara die net uit revalidatie komt en Katrijn die na een val moest terugkeren. De komende weken wordt er verder gewerkt aan de conditie zodat de dames klaar zijn voor de volgende afspraken in de paasvakantie.








    >> Reageer (0)
    11-03-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heule 11 maart

    In Heule stonden 30 meisjes nieuwelingen aan de start voor een wedstrijd over 53km verdeeld over 10 ronden en dit enkel voor nieuwelingen, junioren vertrokken later voro hun wedstrijd.
    Daar Sara nog revalideert enkel Julie en Katrijn in onze outfit aan de start. Julie met de ambitie haar prestatie van twee weken terug te onderlijnen, Katrijn voor de eerste wedstrijd van haar wegseizoen.
    Aan de start ook enkele buitenlandse meisjes en dat zijn meestal niet de minste.
    Van bij de start wordt er duchtig de pees opgelegd, kort na de start reeds een jammerlijke valpartij waardoor meerdere meisjes worden uitgeschakeld.
    In het begin van ronde 2 een stevige uitval van Megan Jastrab en Marith Van Hove die gevat wordt gepareerd door Julie die Prins Willemijn mee in haar zog krijgt. Katrijn ziet ze vertrekken maar moet even passen. Deze vlucht blijkt dadelijk de goede want de vogels zijn gaan vliegen, achter hen komt er geen organisatie in de achtervolging, er wordt nog wel stevig doorgefietst waardoor veel meisjes ook daar de rol moeten lossen, maar onvoldoende om het ontsnapte kwartet terug te halen. De achtervolgers kunnen een tweetal ronden de vluchters binnen schot houden, maar zien ze dan steeds verder weg rijden waardoor er steeds minder animo is om keihard door te trekken. Na 3 ronden komt de wedstrijd in zijn definitieve plooi te liggen, een kwartet vooraan, een groep van 10 achtervolgers, nog 6 anderen en de rest is reeds uit wedstrijd. Halfkoers blijven nog enkel de eerste twee groepen over. Julie trekt mooi mee door vooraan en pareert een aanvalspoging. Katrijn zit in de achtervolgende groep en met een ploeggenote vooraan kan ze de organisatie aan de anderen overlaten, naar het einde toe neemt ze wel haar deel van de kopbeurten op zich maar weet dan reeds dat ze zullen spurten voor de vijfde plaats.
    Het kwartet blijft een versnelling hoger schakelen dan de achtervolgers en loopt zo nog 20 tot 30” per ronde verder uit. Wanneer ze met bijna 3min verschil de laatste ronde ingaan kunnen ze de tijd nemen om de sprint voor te bereiden. Julie doet dit goed en draait als tweede de laatste bocht in, maar weet de sterke Amerikaanse Jastrab niet meer te remonteren, opnieuw tweede, maar het is duidelijk dat de eerste zege van het seizoen er zit aan te komen.
    Drie en een halve minuut later komen de achtervolgers naar de streep gereden om te sprinten voor de vijfde en verdere ereplaatsen. Katrijn draait eveneens als tweede de laatste rechte lijn in, zij perst er nog eens alles uit maar moet in stevige sprint nog een concurrente voorlaten en legt zo beslag op een mooie zesde plaats.
    Proficiat aan onze meisjes die zich vandaag hebben getoond en de clubkleuren met verve verdedigd. Volgende afspraak over 2 weken in Boezinge voor hun versie van Gent-Wevelgem, hopelijk dan met ons trio reeds compleet aan de start.


















    >> Reageer (0)
    25-02-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dottenijs 24 februari

    Laatste zaterdag van februari, een week na de clubkampioenschappen start de eigenlijke wegcompetitie. Net als de Elites die van start gaan in de Omloop schieten ook de andere categorieën uit hun startblokken. Voor de dames jeugd is het verzamelen geblazen in Dottignies aan de taalgrens, voor sommigen dan ook beter gekend als Dottenijs. Nieuwelingen en junioren rijden er apart en bij de jongste categorie melden 24 meisjes zich aan om in de bijtende koude 5 ronden voor een totaal van 37,5 km af te werken. Daarbij ééntje met onze kleuren zijnde Julie.

    Onder de 24 zijn er heel wat nieuwe gezichten, nieuwe outfits en meisjes die elkaar in maanden niet hebben gezien. M.a.w. reden genoeg om koffieklets te houden en even te vergeten dat het best wat sneller kon. Halverwege vindt Julie dat het welletjes geweest is en op de helling met zijwind trekt ze stevig  de registers open. Dat was er meteen op want slechts 3 meisjes slagen er in om hun wagonnetje aan te haken. Het kwartet werkt in goede verstandhouding samen en bouwt snel een geruststellende voorsprong uit. Naar het einde toe moet één van de meisjes de kopgroep laten gaan en trekt Julie met een duo naar de eindstreep. Daarin moet ze het onderspit delven voor de snelle Marith Van Hove, maar met een mooie tweede plaats zo vroeg op het seizoen is de toon wel meteen gezet. De eerste podiumplaats voor Julie en bij uitbreiding voor onze meisjesgroep is een feit.

    Proficiat aan onze dame en wij duimen voor de rest van het seizoen. 






    >> Reageer (0)
    29-01-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Assenede 28 januari

    Daags na de ploegvoorstelling en dus een korte nacht trok Julie naar Assenede voor haar derde cross. Er staan 16 dames aan de start waaronder 5 nieuwelingen. De start kan niet slechter zijn want Julie gaat dadelijk met een ander meisje tegen de grond waardoor ze als laatste het veld induikt met een serieuze achterstand op de rest. Alsof de duivel in het spel zit krijgt ze bovendien nog af te rekenen met een lekke band in de eerste ronde. De koers lijkt dus al over nog voor hij echt van start gaat, maar dat is dan buiten het karakter van onze dame gerekend. De woorden indachtig van de ploegleider de avond voordien gaat ze er met alle kracht tegenaan en haalt zo renster na renster voorbij om bij het ingaan van de laatste ronde de twee eersten in het vizier te krijgen. In die laatste ronde raakt ze nog voorbij de tweede maar de wedstrijd is net iets te kort om ook nog de koploopster te remonteren, Julie strand op 10” maar mag met een tweede plaats ruim tevreden zijn gezien de pech die ze kende.
    Proficiat met deze prestatie na opnieuw een sterke wedstrijd van onze dame en wie weet komt er nog een extra zege bij voor het winterseizoen afgelopen is. 






    >> Reageer (0)
    28-01-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitslag tombola
    Hierbij de uitslag van onze tombola met de steunkaarten van onze renners.
    De doorstreepte prijzen werden opgehaald bij de ploegvoorstelling. Indien u hebt gewonnen kunt ons contacteren via secretariaat@gentsevelosport.be

    13617

    Healthy grill

    15114

    Kärcher window vac

    22045

    Groentesnijder

    17267

    Sandwich toaster

    17906

    Raclette grill

    13600

    Koffiezet

    18241

    Friteuse

    17400

    Cote du Rhone 2011

    19343

    Bbq set en boek

    15092

    Azalea

    14152

    Azalea

    14804

    Azalea

    12648

    Azalea

    12437

    Azalea

    22081

    Azalea

    21245

    Azalea

    18535

    Azalea

    18894

    Cava

    15204

    Cava

    16385

    Cava


    >> Reageer (0)
    21-01-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent 20 januari: finale AVS-cup

    Finale van de AVS-cup op de piste, afspraak voor onze beide dames die er nog eens een lap wilden op geven. Katrijn was reeds mathematisch zeker van de eindoverwinning maar wou de kers op de taart zetten met een extra dagwinst en Sara startte op de derde plaats met 4 punten voorsprong op de vierde, dat werd dus even rekenen en tactisch nadenken voor onze meisjes om zowel de dagzege als een dubbel podium te realiseren. Er wordt gestart met een peloton van 11 nieuwelingen en 4 junioren. Bij deze laatste categorie ligt het podium reeds vast bij aanvang en wordt nog enkel voor de dagzege gestreden.
    In het eerste onderdeel, de scratch, wordt vrij rustig gereden, er zijn enkele uitvallen van zowel nieuwelingen als junioren maar de leiders in het klassement laten niemand ver weg rijden en dus komt het tot een pelotonsprint. Katrijn wint die en Sara wordt derde en loopt zo 3 punten verder uit op haar concurrente voor de laatste podiumplaats.
    In de temporonden rijdt ons duo terug als een Siamese tweeling over de piste. Katrijn start dadelijk met winst in de eerste 2 sprints en Sara pikt mooi de derde mee. Katrijn houdt de andere meisjes op afstand door nog 5 andere sprints te winnen en Sara pikt er mooi haar momenten uit om zo ook de 6de en 13de sprint achter haar naam te zetten, dat is voldoende voor de tweede plaats achter Katrijn en terug een bonus van 3 punten in het totaalklassement. Met 10 punten voorsprong en nog enkel een puntenkoers op het programma kan het bijna niet meer mislopen. Ook het objectief van de dagzege staat er mooi voor. Katrijn heeft de leiding en Sara staat mooi tweede.
    In de puntenkoers wordt terug vrij tactisch gestart, Katrijn moet een aanval counteren en in de eerste sprint pakt ze 3 punten en Sara valt net buiten de punten. In de tweede sprint trekt de VD Hauwe-trein zich stevig op gang, Katrijn pakt de volle buit en Sara neemt in haar wiel ook 3 punten mee. Net voor de derde sprint plaatst een renster een stevige versnelling, onze trein gaat er terug achteraan, maar komt dit keer te laat, toch weer 3 en 2 punten voor onze dames, waardoor ook de eerste 2 plaatsen van het dagpodium zeer dicht komen. Bij de voorbereiding van de eindsprint raken onze meisjes ingesloten, maar eens los is er geen houden meer aan. Katrijn stoomt naar voor over alles en iedereen heen om met winst stevig de puntjes op de “i” te zetten. Sara wringt zich in alle bochten en weet als vierde over de eindstreep te bollen, net voldoende om niet alleen de derde plaats in het algemeen klassement maar ook de tweede plaats in het dagklassement veilig te stellen. Daarmee bewijzen onze meisjes dat het VD Hauwe team niet alleen een hecht maar ook een sterk blok is. Zij mogen terugblikken op een superwinter waar ze beiden terecht fier mogen op zijn. Katrijn wint de AVS-cup met een totaal van 474 punten, dat zijn er 172 meer dan de tweede. Sara haalt in haar eerste pisteseizoen de derde plaats met 244 punten. Een mooie beloning voor 4 maanden van training en steeds present tekenen op de meetings.
    Jammer genoeg slaat even later het noodlot toe. Na het omnium was er een madison waarbij onze meisjes samen ploeg vormden. Sara had de vacante plaats ingenomen als partner van Katrijn en na 2 trainingen zag dit er een veelbelovend duo uit. Dat kunnen ze ook tonen bij de start van deze madison waarbij ze al bij de eerste aflossing het vuur aan de lont steken en de wedstrijd open breken. Bij de voorbereiding van de eerste klassementsprint volgt de derde aflossing, Sara brengt Katrijn weer in de baan om de eerste sprint aan te gaan, maar daar loopt het grondig mis. Onze meisjes komen zwaar ten val, voor Katrijn blijft de schade beperkt tot enkele schaafwonden en wat splinters in het been, maar Sara is met haar voet tussen vork en wiel geklemd geraakt en scheurde de ligamenten in de enkel. Zij wordt afgevoerd naar de kliniek waar even later een gips rond de voet wordt geplaatst. Meteen einde pisteseizoen voor Sara, die wij bij deze een spoedig herstel wensen. 












    >> Reageer (0)
    14-01-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent 13 januari

    Voorlaatste manche van de AVS-cup en ons duo, dat deze winter nog geen manche miste op de piste was terug present. Voor Sara zit er nog een mooie plaats in het eindklassement in en dus gingen zij en Katrijn er vol voor.
    In de scratch pareert Katrijn enkele aanvallen van andere rensters en komt dan in de laatste ronden naar voor terwijl Sara zich mooi in haar wiel vastbijt en er dit keer niemand tussen laat komen. Ze trekken het tempo zo hard op dat niemand nog over ons duo raakt, eerste en tweede plaats voor onze dames.
    In de temporonden moeten ze de eerste punten aan een andere renster laten, daarna neemt Katrijn er 2 voor haar rekening en wanneer twee meisjes van Rudyco een aanval opzetten schuiven onze dames mooi mee. Dat levert Sara 2 punten op en ook Katrijn pikt nog een sprint mee. Daardoor worden ze tweede en derde in dit onderdeel.
    In de 500m voelen ze de geleverde inspanningen al in de beentjes, net voor de meeting hadden ze samen met de meisjes van ACROG reeds een sterke ploegenachtervolging over 3km gereden. Door de tussenstand in het omnium moeten onze meisjes samen de baan op in de laatste startgroep. Katrijn komt uit in 39,617”, niet meteen haar scherpste tijd, maar ze duikt wel als enige onder de 40” en wint zo dit onderdeel. Sara wordt vijfde met een nieuw persoonlijk record van 41,479”
    Bij het ingaan van de finale puntenkoers staat Katrijn aan de leiding met 10 punten voorsprong op de tweede, Sara staat derde met 2 punten minder dan de tweede, slechts 2 meer dan de vierde en 4 meer dan de vijfde. Dat belooft dus ongemeend spannend te worden. Na enkele solopogingen in de eerste ronden trekt de puntenkoers zich goed op gang wanneer de eerste sprint in zicht komt. Katrijn wint deze, maar na haar het volledige trio van Rudyco en Sara pikt niks mee. Dadelijk na deze sprint trekken de meisjes die de plaatsen 2 en 4 innemen in de aanval. Katrijn pikt dadelijk aan, maar Sara zit net iets te ver en moet de trein laten vertrekken. Ze probeert nadien nog enkele keren mee te glippen in een achtervolging, maar de benen voelen niet fris meer en dus moet ze tevreden zijn met een plaats in het peloton. Bij het trio dat voorop rijdt weet Katrijn de tweede en derde sprint te winnen, waarna ze bij het peloton aansluiten en zo nog eens 20 bonuspunten extra op hun conto schrijven. Ons duo zit dan nog in een ultieme aanval met een trio, maar finaal wordt het een sprint met de voltallige groep. Daarin pikt Katrijn nog eens het volle pond mee en valt Sara weer buiten te prijzen, waardoor ze finaal 7de eindigt in dit onderdeel. Zij wordt zo voor de tweede week na elkaar vierde in de meeting die opnieuw gewonnen wordt door Katrijn.
    Volgende week AVS-finale met onze beide dames terug in de strijd. Voor Katrijn volstaat deelname om voor de 4de keer op rij als laureate te eindigen. Zij telt in de tussenstand 158 punten voorsprong terwijl er nog maximaal 60 te verdienen zijn. Het reglement eist echter deelname aan de finale, wie er volgende week niet bij is wordt geschrapt. Deze regel opent dan weer een mogelijkheid voor Sara om nog op het podium te eindigen. Zij staat nu op een 4de plaats en telt 21 punten achterstand op de derde, 3 punten voorsprong op de 5de en 4 op de 6de. Dat maakt dat een en ander nog speelbaar is mits een sterke prestatie. Gezond blijven en sterk aan de start komen is dus de opdracht deze week voor onze meisjes. De supporters worden in groten getale verwacht om hen te steunen in deze opdracht.












    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koksijde 13 januari: BK veldrijden

    Met Julie stond ook op het BK veldrijden ook een trui van Van den Hauwe CT aan de start bij de dames. Na de wedstrijd van vorige week in Gullegem en de lovende commentaar van de provinciaal coach in de krant was het afwachten hoe zij het er in de zandbak in Koksijde zou vanaf brengen.
    De 14 meisjes nieuwelingen moesten om 12u van start gaan met de jongens eerstejaars nieuwelingen die uiteraard met een uitgebreide groep van liefst 52 waren.
    Julie had bij de start wat problemen om vlot in haar pedaal te klikken en de tijd die ze hier verloor kostte haar heel wat plaatsen in het peloton. Zij moest zich tussen de jongens door naar voor zien te murwen en dat kost niet alleen veel krachten, maar is ook een tijdrovende bezigheid. De wedstrijd duurt daarbij maar een half uur en dus is er niet zo veel tijd om op te schuiven.
    Toen de wedstrijd werd afgevlagd had ze reeds rang 7 ingenomen en dat is een verdienstelijke ereplaats als je er rekening mee houdt dat dit haar tweede cross ooit was en ze het moest opnemen tegen meisjes die stuk voor stuk meer ervaring hebben dan zij in deze technische discipline van de wielersport.
    Een dikke proficiat dus aan Julie die de kleuren van de club showde voor het talrijk opgekomen publiek.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent 13 januari: 3.000m ploegenachtervolging: verbetering BR

    Vorige week ondernamen onze meisjes, samen met deze van ACROG Balen een eerste poging om het Belgisch record 3.000 m ploegenachtervolging scherper te stellen, dit stond op 4’06,190” in de tabellen van Belgian Cycling. Vermoeide benen na een zware meeting, maar vooral een lekke band van Sara gooiden toen roet in het eten, zij bleven steken net on derde 4’09”. Zij kregen echter een herkansing en mochten een half uur voor de meeting een tweede poging wagen. Scenario’s en marstabellen werden opgesteld met een richttijd van 4’03”, maar vooral de 4 meisjes waren tijdig aanwezig met grote focus en begonnen tijdig op te warmen. Katrijn en Sara waren er net als Stepanie Kemps en Ines Van de Paar helemaal klaar voor.
    Om 11u30 was het dan zover. Katrijn nam de start uit de vaste blok en trok de ganse zaak stevig op gang, met een tijd van 22,7” in de eerste ronde dook zij als eerste onder de richttijd. Stephanie, Ines en Sara deden dat ook in hun eerste overname, waardoor ze na de eerste km reeds 4” onder de richttijd zaten, de tweede km zakte het tempo wat, maar het kwartet had nog steeds voorsprong op de marstabel. Katrijn nam in haar laatste overname 2 ronden voor haar rekening en bleef telkens beneden de richttijd van 20” per ronde, waardoor er terug extra marge kwam en Sara zich kon sparen voor de eindsprint. Stephanie gaf dan nog eens het volle pond in de voorlaatste ronde waarna Ines in de laatste ronde de eindsprint kon inzetten, haar specialiteit. Sara en Katrijn kwamen vanuit haar rug nog naar voor zodat de eerste 3 bijna gelijk over de streep reden, ideaal om een scherpe tijd neer te zetten. Na correctie bleek deze 4’01,456”, bijna 5” beter dan het vorige BR. Een intens mooi moment voor de 4 meisjes en hun entourage.
    Dank ook aan Ken De Fauw en Kenny Terweduwe die hen tijdens de bondstrainingen met raad en daad bijstonden om hen de techniek aan te leren en oud-renner Nicky Cocquyt die hen tips meegaf tijdens de trainingen.
    Drie meisjes van deze gelegenheidsploeg zijn volgend junior en laten zo de uitdaging om onder de 4’ te duiken over aan de komende generaties nieuwelingen. 












    >> Reageer (0)
    11-01-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volledig VD Hauwe koppel in BK ploegkoers

    Vorige week werd duidelijk dat de Madison-partner van Katrijn wegens knieproblemen best haar winterseizoen zou stoppen en rust nemen. Dit betekende dat enerzijds Katrijn zonder partner kwam te staan en anderzijds dat er mogelijk te weinig koppels waren om het BK te laten doorgaan. Sara evolueerde deze winter echter zeer positief en ze was helemaal klaar om zich ook nog in dit avontuur te storten. Zij kreeg groen licht van de opleiders van de Bond en startte donderdag haar opleiding in deze spectaculaire piste-discipline.
    Daar ze beiden van dezelfde club zijn mogen ze aantreden in de clubuitrusting i.p.v. in een neutrale ploegkoerstrui.
    Volgende week na de AVS-finale zullen ze voor het eerst samen een ploegkoers betwisten en op zaterdag 3 februari rijden ze samen in het BK Madison voor dames jeugd. Podium halen is de ambitie die ze willen waarmaken. Alle vocale steun is welkom want een Madison over 60 ronden is een veeleisende wedstrijd.






    >> Reageer (0)


    Ploegleider
    Geert Hendrikx
     geert.hendrikx@telenet.be
     +32 477 372 316

    Begeleiding
    Jonas Van Hecke
     vanheckejonas@hotmail.com
     +32 496 059 158

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Startpagina !

    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs