WEDSTRIJDEN EN UITSLAGEN DOORSTUREN A.U.B.

Weg

Katrijn De Clercq

Julie De Wilde

Sara Maes

Jade Linthoudt

Veld

Julie De Wilde

Piste

Katrijn De Clercq

Sara Maes


Aspiranten


Jade Linthout (U15)



Nieuwelingen


Katrijn De Clercq


Julie De Wilde


Sara Maes  

Juniors


x


IN ACTIE
Leuke links
  • VD HAUWE CT - GENTSE VS
  • Wielerbond Vlaanderen
  • Meg De Bruyne
  • Wielerbond Oostvlaanderen
  • KBWB
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Van den Hauwe Cycling Team - Koninklijke Gentse Velosport
    DAMES
    WIELERSEIZOEN 2018
    14-01-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent 13 januari

    Voorlaatste manche van de AVS-cup en ons duo, dat deze winter nog geen manche miste op de piste was terug present. Voor Sara zit er nog een mooie plaats in het eindklassement in en dus gingen zij en Katrijn er vol voor.
    In de scratch pareert Katrijn enkele aanvallen van andere rensters en komt dan in de laatste ronden naar voor terwijl Sara zich mooi in haar wiel vastbijt en er dit keer niemand tussen laat komen. Ze trekken het tempo zo hard op dat niemand nog over ons duo raakt, eerste en tweede plaats voor onze dames.
    In de temporonden moeten ze de eerste punten aan een andere renster laten, daarna neemt Katrijn er 2 voor haar rekening en wanneer twee meisjes van Rudyco een aanval opzetten schuiven onze dames mooi mee. Dat levert Sara 2 punten op en ook Katrijn pikt nog een sprint mee. Daardoor worden ze tweede en derde in dit onderdeel.
    In de 500m voelen ze de geleverde inspanningen al in de beentjes, net voor de meeting hadden ze samen met de meisjes van ACROG reeds een sterke ploegenachtervolging over 3km gereden. Door de tussenstand in het omnium moeten onze meisjes samen de baan op in de laatste startgroep. Katrijn komt uit in 39,617”, niet meteen haar scherpste tijd, maar ze duikt wel als enige onder de 40” en wint zo dit onderdeel. Sara wordt vijfde met een nieuw persoonlijk record van 41,479”
    Bij het ingaan van de finale puntenkoers staat Katrijn aan de leiding met 10 punten voorsprong op de tweede, Sara staat derde met 2 punten minder dan de tweede, slechts 2 meer dan de vierde en 4 meer dan de vijfde. Dat belooft dus ongemeend spannend te worden. Na enkele solopogingen in de eerste ronden trekt de puntenkoers zich goed op gang wanneer de eerste sprint in zicht komt. Katrijn wint deze, maar na haar het volledige trio van Rudyco en Sara pikt niks mee. Dadelijk na deze sprint trekken de meisjes die de plaatsen 2 en 4 innemen in de aanval. Katrijn pikt dadelijk aan, maar Sara zit net iets te ver en moet de trein laten vertrekken. Ze probeert nadien nog enkele keren mee te glippen in een achtervolging, maar de benen voelen niet fris meer en dus moet ze tevreden zijn met een plaats in het peloton. Bij het trio dat voorop rijdt weet Katrijn de tweede en derde sprint te winnen, waarna ze bij het peloton aansluiten en zo nog eens 20 bonuspunten extra op hun conto schrijven. Ons duo zit dan nog in een ultieme aanval met een trio, maar finaal wordt het een sprint met de voltallige groep. Daarin pikt Katrijn nog eens het volle pond mee en valt Sara weer buiten te prijzen, waardoor ze finaal 7de eindigt in dit onderdeel. Zij wordt zo voor de tweede week na elkaar vierde in de meeting die opnieuw gewonnen wordt door Katrijn.
    Volgende week AVS-finale met onze beide dames terug in de strijd. Voor Katrijn volstaat deelname om voor de 4de keer op rij als laureate te eindigen. Zij telt in de tussenstand 158 punten voorsprong terwijl er nog maximaal 60 te verdienen zijn. Het reglement eist echter deelname aan de finale, wie er volgende week niet bij is wordt geschrapt. Deze regel opent dan weer een mogelijkheid voor Sara om nog op het podium te eindigen. Zij staat nu op een 4de plaats en telt 21 punten achterstand op de derde, 3 punten voorsprong op de 5de en 4 op de 6de. Dat maakt dat een en ander nog speelbaar is mits een sterke prestatie. Gezond blijven en sterk aan de start komen is dus de opdracht deze week voor onze meisjes. De supporters worden in groten getale verwacht om hen te steunen in deze opdracht.












    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koksijde 13 januari: BK veldrijden

    Met Julie stond ook op het BK veldrijden ook een trui van Van den Hauwe CT aan de start bij de dames. Na de wedstrijd van vorige week in Gullegem en de lovende commentaar van de provinciaal coach in de krant was het afwachten hoe zij het er in de zandbak in Koksijde zou vanaf brengen.
    De 14 meisjes nieuwelingen moesten om 12u van start gaan met de jongens eerstejaars nieuwelingen die uiteraard met een uitgebreide groep van liefst 52 waren.
    Julie had bij de start wat problemen om vlot in haar pedaal te klikken en de tijd die ze hier verloor kostte haar heel wat plaatsen in het peloton. Zij moest zich tussen de jongens door naar voor zien te murwen en dat kost niet alleen veel krachten, maar is ook een tijdrovende bezigheid. De wedstrijd duurt daarbij maar een half uur en dus is er niet zo veel tijd om op te schuiven.
    Toen de wedstrijd werd afgevlagd had ze reeds rang 7 ingenomen en dat is een verdienstelijke ereplaats als je er rekening mee houdt dat dit haar tweede cross ooit was en ze het moest opnemen tegen meisjes die stuk voor stuk meer ervaring hebben dan zij in deze technische discipline van de wielersport.
    Een dikke proficiat dus aan Julie die de kleuren van de club showde voor het talrijk opgekomen publiek.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent 13 januari: 3.000m ploegenachtervolging: verbetering BR

    Vorige week ondernamen onze meisjes, samen met deze van ACROG Balen een eerste poging om het Belgisch record 3.000 m ploegenachtervolging scherper te stellen, dit stond op 4’06,190” in de tabellen van Belgian Cycling. Vermoeide benen na een zware meeting, maar vooral een lekke band van Sara gooiden toen roet in het eten, zij bleven steken net on derde 4’09”. Zij kregen echter een herkansing en mochten een half uur voor de meeting een tweede poging wagen. Scenario’s en marstabellen werden opgesteld met een richttijd van 4’03”, maar vooral de 4 meisjes waren tijdig aanwezig met grote focus en begonnen tijdig op te warmen. Katrijn en Sara waren er net als Stepanie Kemps en Ines Van de Paar helemaal klaar voor.
    Om 11u30 was het dan zover. Katrijn nam de start uit de vaste blok en trok de ganse zaak stevig op gang, met een tijd van 22,7” in de eerste ronde dook zij als eerste onder de richttijd. Stephanie, Ines en Sara deden dat ook in hun eerste overname, waardoor ze na de eerste km reeds 4” onder de richttijd zaten, de tweede km zakte het tempo wat, maar het kwartet had nog steeds voorsprong op de marstabel. Katrijn nam in haar laatste overname 2 ronden voor haar rekening en bleef telkens beneden de richttijd van 20” per ronde, waardoor er terug extra marge kwam en Sara zich kon sparen voor de eindsprint. Stephanie gaf dan nog eens het volle pond in de voorlaatste ronde waarna Ines in de laatste ronde de eindsprint kon inzetten, haar specialiteit. Sara en Katrijn kwamen vanuit haar rug nog naar voor zodat de eerste 3 bijna gelijk over de streep reden, ideaal om een scherpe tijd neer te zetten. Na correctie bleek deze 4’01,456”, bijna 5” beter dan het vorige BR. Een intens mooi moment voor de 4 meisjes en hun entourage.
    Dank ook aan Ken De Fauw en Kenny Terweduwe die hen tijdens de bondstrainingen met raad en daad bijstonden om hen de techniek aan te leren en oud-renner Nicky Cocquyt die hen tips meegaf tijdens de trainingen.
    Drie meisjes van deze gelegenheidsploeg zijn volgend junior en laten zo de uitdaging om onder de 4’ te duiken over aan de komende generaties nieuwelingen. 












    >> Reageer (0)
    11-01-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volledig VD Hauwe koppel in BK ploegkoers

    Vorige week werd duidelijk dat de Madison-partner van Katrijn wegens knieproblemen best haar winterseizoen zou stoppen en rust nemen. Dit betekende dat enerzijds Katrijn zonder partner kwam te staan en anderzijds dat er mogelijk te weinig koppels waren om het BK te laten doorgaan. Sara evolueerde deze winter echter zeer positief en ze was helemaal klaar om zich ook nog in dit avontuur te storten. Zij kreeg groen licht van de opleiders van de Bond en startte donderdag haar opleiding in deze spectaculaire piste-discipline.
    Daar ze beiden van dezelfde club zijn mogen ze aantreden in de clubuitrusting i.p.v. in een neutrale ploegkoerstrui.
    Volgende week na de AVS-finale zullen ze voor het eerst samen een ploegkoers betwisten en op zaterdag 3 februari rijden ze samen in het BK Madison voor dames jeugd. Podium halen is de ambitie die ze willen waarmaken. Alle vocale steun is welkom want een Madison over 60 ronden is een veeleisende wedstrijd.






    >> Reageer (0)
    07-01-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent 7 januari

    Eerste meeting na de kampioenschappen, dit keer op een zondag. Het aantal deelnemers zakt traditioneel na Nieuwjaar en dat was ook nu weer het geval. Nog 7 meisjes nieuwelingen aan de start waaronder ons duo Katrijn en Sara.
    In de scratch valt de Vlaams kampioene bij de juniore vrij vroeg aan, het viertal junioren van Doltcini – Van Assche zet een achtervolging op poten en Katrijn wipt mee. Sara kan zich in het peloton in de luwte verbergen tot de groep die is weggereden een winstronde neemt. Katrijn is op deze manier zeker van de winst in dit onderdeel en neemt Sara mee in het wiel naar de eindsprint. De bel gaat echter twee keer, waarvan een eerste keer op iets minder dan 2 ronden van het einde. De sprint wordt daarom ingezet, wat later terug de bel, op het juiste moment dit keer, maar de spint is zo wel wat ontregeld voor ons duo. Zij persen er wel nog eens alles uit en Sara heeft nog een mooie explosie in huis die haar naar de vierde plaats brengt.
    In de temporonden vertrekt na de tweede sprint een duo van de sterkere junioren en Katrijn die terug haar wagonnetje kan aanhaken. Dit drietal is foetsie en raapt alle verdere punten op, Sara houdt zich schuil in het peloton en wacht tot de kopgroep achteraan aansluit. Twee ronden voor het einde is het zover, dit levert 20 bonuspunten op, wat het conto van Katrijn op 32 brengt, zij pikt nog de volgende sprint mee, Sara schuift mooi mee maar komt nipt te laat om de laatste sprint te winnen die haar op de tweede plaats kon brengen. Zij komt nu op een vijfde stek uit.
    In de 500m is het ieder voor zich, de luchtdruk is een stuk hoger dan tijdens de BK’s en ook de vermoeidheid van een snel gereden scratch en temporonden zit in de benen wat zich laat voelen in de tijden. Sara klokt af in 43,035” wat de zesde tijd wordt, Katrijn wint in 39,410” en is daarmee de enige nieuwelinge die onder de 40” duikt, maar deze tijd is toch meer dan 0,2” trager dan deze waarmee ze de titel haalde.
    In de afsluitende puntenkoers trekken onze meisjes dadelijk met open vizier ten strijde, in de eerste sprint levert dit 5 punten op voor Katrijn en 2 voor Sara. Op dat moment trekt de juniorenkampioene ten aanval, Katrijn maakt dadelijk de sprong met een andere juniore, zij pikken snel hun wagonnetje aan waarna nog 3 junioren het zestal vervolledigen. Zij lopen steeds verder weg van het peloton, Katrijn als enige nieuwelinge aan boord pikt zo in de tweede en derde sprint het maximum van 5 punten mee. In het peloton is Sara bij de pinken, zij wint van de rest in de tweede sprint en dikt zo haar totaal met 3 extra punten aan, in de derde sprint kan ze ook nog een punt bijschrijven, zij komt zo ex-aequo op de tweede plaats met 6 punten. Even pikken de vluchters terug aan, dat betekenen 20 extra punten voor Katrijn waarna het aan Sara is om in de laatste sprint voor haar rivale te eindigen. Er wordt nog stevig doorgesprint, Katrijn pikt ook de laatste sprint mee, Sara moet de duimen leggen voor de tweede plaats, maar eindigt toch derde in de puntenkoers.
    Sara komt tenslotte op de vierde plaats in de rangschikking, Katrijn mag de zegebloemen afhalen.
    Na deze meeting nemen onze meisjes nog deel aan de ploegenachtervolging over 3km. Zij rijden samen met de 2 meisjes van ACROG Balen en hopen beneden het BR van 4’06,19” te komen. Zij starten uitstekend en zitten mooi op schema tot op het einde van de derde ronde Sara lek rijdt net als zij aan kop komt. De andere drie komen snel terug in cadans maar na een zware meeting en met een vrouw minder stranden ze op 4’08,959”, wat 3” te veel is. Zij moeten zo ook hun meerdere erkennen in het team van Rudyco dat een tijd van 4’07,591” realiseert.
    Maar niet getreurd, ditzelfde viertal zal volgende week zaterdag om 11u30 een nieuwe recordpoging ondernemen als voorprogramma op de meeting. Supporters op post om hen naar een tijd beneden de 4’06” te brengen.

    Intussen proficiat aan onze Ladies en dank aan Marc Regaert voor de mooie foto’s, de volledige collectie komt op de galerij.

     














    >> Reageer (0)
    06-01-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gullegem 6 januari

    6 januari, dat is de dag van de Driekoningen en dat vierde Julie in Gullegem waar ze voor het eerst aan de start verscheen van een veldrit. Alle categorieën dames verschenen samen aan de start en zo stond Julie samen met een Ellen Van Loy en Jolien Verschueren in de startbox, zij als nieuwkomer weliswaar op de laatste rij, maar het geeft toch steeds een kick.
    De wedstrijd op zich was goed georganiseerd, maar door de vele regen de laatste weken waren verscheidene stroken op het parkoers herschapen in een ware modderpoel, neem daarbij nog eens 3 bruggen per ronde en je weet dat dit iets is voor sterkere renners. Maar Julie speelt ook voetbal op hoog niveau en dus had ze al meer met de voeten in de modder gestaan.
    In totaal waren er 22 dames aan de start, Julie ging er dadelijk als een pijl van door en draaide ronde de 22ste plaats het veld in. Ze kon zich de ganse wedstrijd handhaven rond de 13de – 14de plaats in de groep, daar kwam ze ook door toen ze finishte, de nieuwelingen stoppen 1 ronde vroeger en zij kwam daar als eerste van haar categorie door. Eerste cross en meteen met de bloemen en beker naar huis. Daar ze een ronde minder reed dan de dames elite en junioren werd ze in de officiële uitslag op 1 ronde gezet wat ze minder leuk vond, want ze was op dat moment nog niet gedubbeld door de latere winnares Jolien Verschueren, een prestatie om trots op te zijn als “groentje”.
    Voor volgende week staat ze op de startlijst van het BK in Koksijde. Daar start ze met de 14 andere meisjes nieuwelingen samen met de jongens nieuwelingen eerstejaars om 12u. Al wie een uitstap naar zee plant weet dus dat supporteren voor onze renster een mooie activiteit is om op de agenda te plaatsen. Wij duimen voor haar en kijken alvast uit naar haar prestatie in deze duinencross. 






    >> Reageer (0)
    30-12-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent 30 december BK Omnium

    Vierde dag van het BK piste met op het programma het omnium. Belangrijk voor wie met de driekleur wil dragen in de meetings.
    Sara moest jammer genoeg verstek geven want de ziekte brak ’s nachts helemaal door en onze renster werd wakker met koorts en moest met spijt in het hart thuisblijven.
    Ook Katrijn miste haar want de afgelopen dagen werkten Sara en Katrijn mooi samen waar het kon. Na de 6 op 6 in de voorbije dagen waren ook in het Omnium alle ogen gericht op Katrijn die mocht starten in haar trui van Vlaams kampioen.
    In de scratch wordt kalm gestart en is het enkele ronden wachten tot Katrijn de eerste versnelling plaatst. Er komen nog enkele aanvallen van andere rensters, maar niemand raakt definitief uit de greep van het peloton. Twee ronden voor het einde wordt dan de sprint ingezet, Katrijn gaat dadelijk naar de kop en niemand raakt er nog over. De eerste punten zijn binnen en enkele gevreesd tegenstandsters liggen meteen een stuk achterop.
    In de temporonden neemt Katrijn als eerste het commando in handen en wint dadelijk de eerste sprint en wat later ook de vierde, daarna komen meerdere rensters om beurt als eerste over de streep, naar het einde toe weet een concurrente er 3 te versieren waardoor haar teller op 4 komt staan en dus moet Katrijn in de laatste twee ronden nog vol aan de bak om op gelijke hoogte te komen én door winst in de eindsprint ook dit onderdeel te winnen. Het plan lukt, zij wint beide sprints en zo ook dit onderdeel. Zij neemt op dat moment een voorsprong van 6 punten op de tweede in het tussentijds klassement en reeds 12 punten op de derde.
    In de afvalling neemt Katrijn met de dichtste achtervolgster dadelijk autoritair de koppositie en weet deze lang aan te houden. Enkele sterke tegenstandsters vallen vrij vroeg af, wat opnieuw de kloof vergroot. In de eresprint komt ze uit tegen Ines Van de Paar met wie ze in het BK sprint de halve finales reed en het knap lastig om de heats te winnen. Ook nu weer moet Katrijn alles uit de reeds vrij lege kast halen maar het opzet lukt. Nieuwe winst en dus met het maximum van 120 punten naar de afsluitende puntenkoers over 60 ronden met 6 klassementsspurten. Bij de start telt ze 10 punten meer dan Kirin Punnewaert en 18 meer dan Aaike Cools, de rest volgt op meer dan 20 punten en moet dus bijna een winstronde nemen om haar titel nog te bedreigen.
    Daar onverwacht de pauze wordt geschrapt komen de rensters met een kortere opwarming op de piste en besluiten dan maar even verder op te warmen op de piste zelf door enkele ronden langzaam rond te rijden. Katrijn besluit dan om voor wat meer animo te zorgen en trekt het tempo op, waarna het nooit meer stilvalt. Door de eerste twee sprints te winnen weet Katrijn de kloof met de tweede uit te diepen tot 15 punten. Zij pareert dan enkele aanvallen en gaat mee wanneer het kan en sprokkelt tussendoor in elke sprint wat extra punten. Niemand raakt weg om de nodige winstronde te nemen, ook niet wanneer Katrijn met de tweede een derde een poging waagt. Twintig ronden voor het einde staat de teller op 137 punten en bedraagt de kloof 19 punten, met nog twee sprints te gaan kan iemand nog maximaal 15 punten winnen en dus moet onze Vlaamse kampioene omnium nog enkel zorgen dat niemand nog een winstronde neemt wil ze de tricolore trui over de Vlaamse hijsen. Daar het wel nog ongemeen spannend is voor zilver en brons blijft de snelheid hoog en dat maakt de taak van Katrijn gemakkelijker. Zij wordt in de laatste 2 spurten telkens 3de en brengt zo haar puntentotaal op 143. Dat is ruim voldoende voor de titel want 22 punten meer dan de tweede en 23 meer dan de derde.
    Door de voorbije dagen de 7 te verdelen titels van Belgisch kampioen te winnen reeds onze dame een foutloos parkoers dit pisteseizoen. Met de titel van Vlaams kampioen erbij staat de teller nu op 8 titels, er rest nu op de piste nog enkel het BK Madison, maar het ziet er naar uit dat dit terug “Dames Jeugd” zal zijn en de titel halen tegen enkele sterke junioren zal normaal te hoog gegrepen zijn.










    >> Reageer (0)
    29-12-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent 29 december BK sprint

    Derde dag van het BK piste in Gent, nu is de sprint aan de beurt. Terug onze twee onafscheidelijke dames Katrijn en Sara aan de start. Dit keer in een groep van 11 meisjes nieuwelingen.
    Een sprinttornooi start steeds met een 200m vliegende start. Katrijn mag als derde de baan op en zet met 13,274” zowel een nieuw PR als een sterke richttijd neer. Een gemiddelde van meer dan 54 km/h is dan ook niet niks. Sara mag als zesde haar 200m afwerken en klokt af na 14,141”, ook voor haar een nieuw PR. Finaal wordt de tijd van Katrijn niet meer verbeterd en mag ze dus in pole-position aan de wedstrijd beginnen. Daar er 11 rensters zijn plaatst ze zich zelfs rechtstreeks voor de ¼ finale en kan de eerste ronde aan haar voorbij laten gaan. Sara komt met de 6de tijd midden het schema terecht en moet dus in de 1/8 finale uitkomen tegen de 7de tijd, m.a.w. een gelijkwaardige tegenstandster, zijnde Aaike Cools een pistier met reeds heel wat ervaring. Het wordt dan ook een zeer mooi duel met verschillende “surplaces” en vooral elkaar beloeren tot en met. De eigenlijke sprint wordt pas ingezet in de voorlaatste bocht wanneer Aaike van boven “duikt”, Sara volgt gezwind en komt er in de rechte lijn over en plaatst zich zo rechtstreeks voor de ¼ finale.
    In de kwartfinale komt Sara uit tegen Sophie Tierolf, 3de in de wedstrijdtabel. In heat 1 wordt de wedstrijd afgeschoten omdat de dames reeds in de eerste halve ronde aan surplacen dachten. In de herneming wordt het een zeer mooi duel, wanneer Sophie versnelt gaat de snelheid flux naar omhoog, Sara komt er nog mooi naast maar niet volledig over. In heat 2 mag Sara in het wiel vertrekken en zij blijft daar mooi zitten, in de voorlaatste bocht wachten beide rensters vrij lang om te “duiken”, maar dan gaat Sophie terug snoeihard en komen wij op eenzelfde scenario uit. Exit Sara, het was nipt en terug een hoopgevende prestatie.
    Katrijn mag in de ¼ finale uitkomen tegen een renster die zich via de herkansingen heeft gekwalificeerd en plaatst 2x een snoeiharde demarrage om solo over de streep te rijden.
    In de ½ finale volgt met Ines Van de Paar een kwade brok want de Antwerpse is van het explosievere spurtersras. In heat 1 mag Katrijn in het wiel vertrekken en Ines krijgt haar de kop niet opgedrongen. Net voor de laatste ronde versnelt deze van de kop af. Katrijn komt er in de laatste halve ronde eerst naast en dan net voor de streep er nog nipt over. In heat 2 moet Katrijn op de kop vertrekken en versnelt net voor de laatste ronde. Zij laat haar concurrente niet meer naast haar komen en de finale is binnen.
    In deze strijd voor goud en zilver neemt ze het op tegen Kirin Punnewaert. Zowel in heat 1 als 2 plaatst Katrijn op iets meer dan een ronde van het einde een snedige demarrage. Kirin kan in beide gevallen het wiel houden, maar komt er niet meer over. De zesde titel in 1 week tijd is meteen feit.
    Op zaterdag rijden onze meisjes het BK Omnium. Eerste start om 12u30, supporters op post.










    >> Reageer (0)
    27-12-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent 27 december BK deel 2

    Dag 2 van het BK individuele disciplines met opnieuw onze meisjes Sara en Katrijn aan de start om de clubkleuren te verdedigen.
    De meisjes nieuwelingen waren de eersten die aan de bak moesten vandaag en wel in de kwalificaties van de keirin. Katrijn en Sara zijn beiden ingedeeld in reeks 1 en nemen de start met enkele van de favorieten. Zij loten startorde 3 en 4 en gaan dus halfweg de groep van 6 de baan op. Wanneer de derny de baan verlaat houden de dames eerst wat in om dan toch weer snelheid te maken. Intussen heeft Sara zich in het wiel van Katrijn kunnen manoeuvreren en dat maakt dat ze samen naar de finale kunnen. Katrijn houdt eerst een te vrezen tegenstandster professioneel “in de doos” om dan in de laatste ronde naar voor te komen, Sara houdt goed haar wiel en houdt zo ook de deur op slot. In de laatste 100m versnelt Katrijn om de eerste plaats te veroveren en Sara komt mooi uit haar wiel om nog de tweede plaats te veroveren. Daardoor weten ze zich beiden rechtstreeks te plaatsen voor de finale.
    Tweede opdracht van de dag is de kwalificatie van de 500m. Sara rijdt in de voorlaatste reeks en weet dan reeds dat ze best onder de 41” duikt. Zij plooit zich dubbel, maar blijft steken op 42,627”, wat finaal de 10de tijd wordt en dus geen startrecht geeft in de finale. Katrijn start in de laatste reeks en gaat opnieuw sterk van start. Zij zet haar persoonlijk record terug scherper door de afstand af te leggen in 39,315”. Meteen de scherpste tijd en een ticket voor de finale.
    Deze finale is de volgende proef. Katrijn mag als laatste van start en weet dat de richttijd 40,047”. Zij wil onder de grens van 39” duiken en neemt opnieuw een droomstart. Na de eerste ronde in 22,2” lijkt dat er nipt in te zitten maar zij klokt finaal af na 39,192”, opnieuw een verbetering van haar record en de tweede titel van de dag.
    Katrijn moet zich na de podiumceremonie reppen om nog snel wat op de rollen te rijden en dan van start te gaan in de finale van de keirin. Zij loot dit keer nr 1 en Sara zit enkele plaatsen hoger. Wanneer de derny de piste verlaat wordt eerst even doorgereden om enkele explosieve sprinters achteraan te houden. Katrijn houdt dan toch even in en Sara weet terug haar wiel te nemen om terug samen de sprint aan te gaan. Even verder plaatst Katrijn haar gekende versnelling, maar Sara is even verrast en verliest het wiel waardoor er enkele meisjes zich tussen haar en Katrijn plaatsen. Katrijn gaat stevig door en laat niemand nog over haar komen waardoor ook deze titel op haar palmares komt. Sara vecht heel sterk maar moet 2 rensters tussen haar en Katrijn dulden waardoor ze nipt een eerste medaille tussen de vingers ziet glippen. Jammer het had heel mooi geweest om beiden op het podium te zien, dat zit er zeker in en komt steeds dichter.
    Iedereen is intussen redelijk vermoeid en dan moet de puntenkoers nog van start gaan. Deze is over 40 ronden met 4 sprinten en onze meisjes willen er het beste van maken. Vrij snel wordt er aanvallen, de tweede wordt lang onbeantwoord gelaten, maar de reactie komt net op tijd op gang, na een eerste tempoversnelling van het peloton neemt Katrijn het heft in handen. Met Aaike Cools en Sara in het wiel rijden ze weg. Katrijn wint de eerste sprint en Sara pikt ook mooi een puntje mee. Van dan af wordt er gevlamd van jewelste. De wedstrijd valt nooit meer stil. Sara tracht in een flits een gat te dichten maar trapt op haar adem. Samen met 4 andere rensters moet ze het peloton even lossen. Normaal niks erg als het peloton even stil valt. Sara heeft echter de pech dat één van de favorieten in haar groepje zit en in het peloton de andere favorieten bloed ruiken en dus fel door gaan om deze renster uit te tellen via een verliesronde. Dat lukt, maar Sara deelt in de brokken en krijgt 20 verliespunten aangesmeerd. Intussen heeft Katrijn in de 2de en 3de sprint telkens nipt de duimen moeten leggen tegen een andere renster waardoor ze met slechts 1 punt voorsprong naar de finale sprint moet gaan. Maar met nog enkele meisjes die podium ruiken versnellen ze dan zo hard dat ze het peloton op een lint zetten. Katrijn trekt in de laatste ronden zo stevig door niemand nog over haar komt, met winst in de laatste sprint zet ze de kroon op het werk en haalt ook deze titel binnen, 5 op een rij. Sara pikt hier nog de 4de plaats en 2 punten mee, des te jammer van de verliesronde want het had haar een 5de plaats opgeleverd in de eindstand waar ze nu vrede moet nemen met de 9de plaats.
    Wij mogen gerust stellen dat onze club zeer succesvol is tot hiertoe met 5 titels op 5 voor Katrijn en met wat geluk hadden er nog wat extra medailles geweest voor Sara, met vrijdag nog het BK sprint en zaterdag het BK Omnium te gaan kan het totaal misschien nog wat worden aangedikt. Supporters op post om Katrijn en Sara naar verder eremetaal de stuwen.












    >> Reageer (0)
    26-12-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent 26 december BK deel 1

    Eerste dag van de BK’s piste en ons duo Sara-Katrijn, bijgestaan door trainer Jonas stonden alweer paraat. Klokslag middaguur mochten ze met 10 andere meisjes nieuwelingen de dag op gang schieten in het BK scratch. 20 rondjes rond de piste en wie als eerste over de streep bolt neemt de tricolore trui mee.
    Sara heeft haar plannetje goed uitgewerkt: aanvallen en hopen dat iedereen naar favoriet Katrijn kijkt en als dat niet lukt dan dat de anderen zich zo moeten inspannen om haar terug te halen dat ze hiermee de rode loper uitrolt voor Katrijn. Wij zijn nog maar 4 ronden ver als Sara reeds een eerste speldenprik uitdeelt, Katrijn bekijkt het rustig en de anderen moeten aan de bak, wanneer enkele ronden verder een andere renster haar kans waagt reageert Katrijn gevat. In ronde 10 gaat Sara er terug van door en krijgt het gezelschap van 2 rensters van Rudyco. Het loopt echter opnieuw samen. Op 4 ronden van het einde is het terug aan Sara, 2 ronden verder loopt alles weer samen en na een korte evaluatie van de gelederen meent Katrijn haar moment gekomen. Zij trekt snedig ten aanval en niemand kan haar wiel oppikken. Zij rijdt solo over de streep en steekt de eerste titel op zak. Sara heeft veel kracht in de aanvallen gestoken en moet in de sprint de ‘frissere” dames laten voorgaan om als elfde te finishen. Met opgeheven hoofd want mooi koers gemaakt en zo de ploegmaat uitstekend geholpen.
    In de achtervolging nemen 10 meisjes de start, Sara mag in de voorlaatste reeks aantreden. Zij komt langzaam op gang om dan snel naar mooie rondetijden te fietsen. Halfweg heeft ze het even moeilijk en klokt enkele ronden tegen de 22” om zich in de laatste ronden te herpakken en terug naar 21” te komen. Zij finisht in 2’54,753”, wat een mooie tijd is, zeker gezien het haar eerste achtervolging ooit betreft. Zij komt daarmee op een voorlopige vierde plaats.
    Katrijn treedt in de laatste reeks aan. Bij de start blijkt de blok slecht te functioneren, maar dat is een gekend euvel. De jury schiet de wedstrijd dadelijk af, maar Katrijn heeft de lessen van de bondscoach goed in de oren geknoopt en laat zich “professioneel” vallen. De tweede start is wel goed en zij komt dadelijk in haar ritme. De te kloppen tijd op dat moment is 2’48,525” en zij gaat er vol voor. Als enige nieuwelinge rijdt ze de eerste halve ronde in minder dan 14”en de eerste ronde in minder dan 23” om dan verder door te stomen tussen 18 en 19” om in de tweede helft aan 20” per ronde te rijden, zij haalt haar directe tegenstreefster in om tenslotte te finishen in 2’39,322”, een tijd waarmee ze zich plaatst voor de finale.
    Sara wordt finaal zesde wat mooi is voor een eerste keer.
    In die finale moet Katrijn het opnemen tegen Sophie, haar vroegere schoolvriendin en ex-ploegmakker bij onze club. Katrijn gaat terug furieus van start en rijdt ongeveer dezelfde rondetijden als in de kwalificatie, door de vermoeidheid wel steeds enkele tienden trager. Op het einde haalt ze Sophie bij maar steekt haar net niet voorbij waardoor de wedstrijd niet wordt afgeschoten en beiden een eindtijd krijgen. Katrijn finisht in 2’41,059”. De tweede titel van de dag is meteen een feit.
    Onze meisjes kunnen voldaan huiswaarts om morgen in het tweede luik van deze kampioenschapsweek opnieuw op medaillejacht te gaan.
    De mooie actiefoto’s hieronder zijn van Marc Regaert, eerstdaags is de ganse collectie op de galerij te bewonderen.














    >> Reageer (0)
    16-12-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent 19 december

    Zesde manche in de AVS-cup, een speciale versie want volledig gebouwd rond sprintnummers ter voorbereiding van de komende BK’s. De meetings is opgebouwd rond een sprinttornooi in poulesysteem, een 500m en een keirin. Vooraf een 200m vliegende start voor de indeling van het sprinttornooi en de kwalificatie voor de keirin.
    Voor ons team terug dezelfde 2 dames aan de start met Sara en Katrijn en opnieuw met de begeleiding van Jonas. Daar de meeting niet beschouwd wordt als omnium start Katrijn in clubkleuren, behalve dan op de 500m.
    Eerste nummer van de dag is de 200m met vliegende start. Sara heeft op dit explosieve nummer gelukkig reeds kunnen oefenen in Apeldoorn want om de wedstrijd goed in te delen kan je wel wat ervaring gebruiken. Tijdens de opwarming nog snel even geoefend met Katrijn om ook in Gent de goede lijn te vinden. Zij doet het zeer goed en zet een tijd neer van 14,370”, dat is meer dan 6/10” beter dan haar besttijd op de snelle piste van Apeldoorn. Katrijn moet als laatste van start. Op dat moment is de richttijd 13,280” van de Nederlandse Nina Spapen. Katrijn haalt dat met 13,342” net niet, maar leert wel dat ze in dit nummer best een tand groter mag rijden. Haar tijd is wel de 2de tijd van alle aanwezige meisjes, wat ook best meegenomen is als je weet dat er 10 nieuwelingen en 6 junioren deelnamen. Sara haalt finaal de 9de tijd, 5de van de nieuwelingen. Daarmee plaatsen beiden zich voor de keirin bij de meisjes nieuwelingen. Voor het sprinttornooi worden de meisjes tussen de jongens ingedeeld. Katrijn komt met de 19de tijd op 45 uit in poule 7 en Sara met de 31ste tijd in poule 11.
    Tweede nummer van de dag is opnieuw een tijdsproef met de 500m. Sara komt in de voorlaatste reeks meisjes uit. Zij rijdt nog zonder opzetstuur wegens gebrek aan oefening en dat scheelt in de aerodynamica. Zij heeft dit nummer ook nog nooit gereden of degelijk ingeoefend en dat kost wat tijd, maar met 43,251” zet ze toch een zeer behoorlijke tijd neer, tijd die ze zeer waarschijnlijk op 27/12 in het BK nog mooi kan verbeteren. Katrijn start in de laatste reeks en heeft hier iets te verdedigen want als Belgisch kampioene. Zij start goed, maar rijdt vooral een zeer sterke tweede ronde en komt zo uit op 39,417” waarmee zij als enige van de 16 meisjes onder de 40” duikt ne haar PR met bijna een halve seconde verbetert. Katrijn wint dus dit nummer en Sara wordt 5de bij de nieuwelingen, 8ste in totaal.
    Derde nummer is de keirin waarvoor zowel Sara als Katrijn zich konden kwalificeren. Wanneer de derny de baan verlaat wordt een ronde tactisch gereden waarna Katrijn en Nina Spapen zich los maken van de rest en een scherp duel uitvechten voor de eerste plaats waarbij ze nipt de duimen moet leggen tegen de sprintbom uit Breda. Intussen heeft Sara zich wel mooi naar voor gewerkt en lijkt het te halen voor de derde plaats maar moet op het einde toch Kirin Punnewaert voor laten, maar een vierde plaats opent perspectieven.
    In de eerste ronde van het sprinttornooi komt Sara in poule 10 uit met Aaike Cools en een jongen. Zij komt in de laatste bocht sterk opzetten en lijkt haar hand uit te steken naar winst tot de jongen een bruusk manoeuvre maakt en uit het sprintersvak komt. Daardoor moet ze sterk uitwijken en verliest snelheid, zij kan dit niet meer goed maken en verliest haar poule. De jury besluit eerst de jongen te diskwalificeren waardoor ze toch in poule 11 mag blijven, maar komt wat later op haar besluit terug waardoor Sara toch een poule zakt. Katrijn komt in poule 7 uit met een jongen en de sterke juniore Shari Bossuyt. De jongen tracht de meisjes te verschalken met een vroege aanval, maar kan het niet houden en de meisjes flitsen hem in de laatste ronde voorbij. Katrijn probeert nog naar de winst te sprinten maar blijft steken op een half wiel. Zij blijft in poule 7. Wanneer wat later haar rivale voor dagwinst poule 6 wint weet Katrijn dat ze vandaag niet met de bloemen naar huis gaat en tevreden moet zijn met de tweede plaats na Nina Spapen. In de tweede reeks moet Sara het in poule 12 opnemen tegen een jongen een de Waalse Océane Jonckers. De jongen plaatste een vroege aanval en neemt een ruime voorsprong, Sara lijkt er nog naar toe te rijden maar krijgt het gat niet meer volledig dicht en eindigt zo 2de in deze poule wat haar de 35ste plaats oplevert in het sprinttornooi, 10de plaats van alle meisjes en de 6de plaats bij de meisjes nieuwelingen.
    Katrijn moet aan de bak in poule 7 voor de 19de plaats tegen 2 jongens die bovendien ploegmakkers zijn. Deze spelen het spel en eentje valt vroeg aan, de andere zet zich in haar wiel. Onze dame moet vol aan de bak om het gat te dichten, zij probeert in de laatste ronde nog naar de kop te gaan maar blijft opnieuw steken op een half wiel en wordt 2de in de poule, wat goed is voor de 20ste, 3de meisje en 2de nieuwelinge.
    Het was een mooie en leerrijke meeting die voor onze meisjes een mooie voorbereiding vormde naar de BK’s toe die ze zullen betwisten tussen Kerstmis en Nieuwjaar. Voor wie dan even tijd geeft, geven wij nog even het schema mee: op 26/12 rijden ze scratch en achtervolging, op 27/12 500m, keirin en puntenkoers, op 29/12 spint en op 30/12 omnium. Jonas zal samen met zijn medeleerlingen van de verzorgerscursus op post zijn want zij moeten zorgen voor weldoende massage van de deelnemers.








    >> Reageer (0)
    09-12-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent 9 december

    Vijfde manche van de AVS-cup en voor de vijfde keer met ons duo Sara-Katrijn aan de start. Dit keer slechts 8 nieuwelingen maar wel 9 junioren aan de start. Onze meisjes worden terug bijgestaan door trainer Jonas.
    Van bij de scratch is het duidelijk dat het tempo iets hoger zal liggen. Er zijn enkele aanvallen, maar ons duo blijft zich mooi positioneren en gaat in de laatste ronde mee in een felle sprint. Katrijn lijkt het lastig te zullen hebben om nog voor haar concurrente te komen maar slaagt daar finaal toch in en schrijft het eerste nummer op haar naam. Sara had heel goed positie gekozen en perst er een krachtige sprint uit waarmee ze mooi als 4de nieuwelinge over de streep weet te rijden.
    In de temporonden moet Katrijn wachten tot de 4de ronde voor ze haar eerste punt haalt, maar zet dan dadelijk 3 sprints op rij op haar naam, waarna Sara een mooie versnelling plaatst en de 7de sprint binnenrijft. Twee ronden verder zet een junioren een aanval op, Katrijn schuift mee samen met een andere nieuwelinge, waarna de 2 betere junioren ook nog aanpikken en de vlucht is vertrokken, Sara mist net de goede ontsnapping. Katrijn wint echter alle volgende sprints en zo kan Sara haar 5de plaats in de temporonden houden.
    In de afvalling kiest Katrijn er terug voor om vooraan te rijden. Sara neemt haar wiel, maar de strijd om deze positie is hevig en kost energie waardoor ze na een vijftal ronden achteraan in het overlevingsgevecht terecht komt, zij weet zich nog enkele keren te redden, maar moet finaal toch als 7de afvallen, 4de afvaller bij de nieuwelingen en dus terug 5de plaats in de afvalling. Katrijn houdt de strijd vol tot aan het einde. Zij is de laatste nieuwelinge in strijd met de 2 sterkste junioren. Zij probeert hen te verrassen door een stevige aanval, het lijkt er even op dat ze het zal halen, maar eens de junioren op toerental flitsen ze haar in de laatste 100m beiden voorbij.
    Na dit nummer staat Katrijn aan de leiding met 120 punten, dat zijn er 8 meer dan de 2de en 10 meer dan de 3de. Sara staat mooi 4de met 98, de 3de plaats lijkt moeilijk want het verschil is 12 punten, het wordt dus vechten om haar stek te behouden met slechts 2 punten voorsprong op de 5de en 6 op de 6de. Het omnium wordt gereden met UCI-telling en dus komt het er op aan de nodige puntjes te sprokkelen in de 4 sprinten. Katrijn start goed en wint de eerste, Sara pakt niks en verliest een puntje van haar voorsprong. In de tweede zijn beiden op post, Katrijn pakt 3 en Sara 2 punten, waardoor het verschil tussen Sara en haar belaagster terug 2 punten wordt en Katrijn stilaan voldoende marge krijgt om het omnium te winnen. In de derde sprint neemt Katrijn terug de 3 punten en Sara wint er ook weer eentje, maar haar concurrente pakt er 2. De laatste sprint wordt zo zeer belangrijk. Katrijn telt in het omnium dan 9 punten voorsprong, in de puntenkoers heeft ze 1 punt achterstand. Sara heeft nog 1 punt over voor de 4de plaats. In de laatste sprint voor dubbele punten wordt Katrijn opnieuw 2de, Sara pakt geen punten en haar concurrente is goed voor 4 stuks. Eindresultaat in de puntenkoers is dat Katrijn tweede wordt, maar wel het omnium wint, Sara wordt 5de en dat is ook haar plaats in het omnium.
    Proficiat aan onze beide meisjes die terug een stevig omnium hebben gereden.
    De volgende keer dat ze een omnium rijden is op 30/12 en dan is het meteen voor de Belgische titel. Volgende week is er een sprintmeeting met 500m, sprint en keirin op het programma, het WE nadien komen de dames niet in actie om dan op 26, 27, 29 en 30/12 deel te nemen aan de 7 BK’s. Hopelijk kunnen ze beiden deelnemen in topvorm en voor een rijke medailleoogst zorgen.










    >> Reageer (0)
    02-12-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent 2 december KvV Omnium

    Vandaag vierde meeting in Gent en wel een belangrijke, nl. het Vlaams kampioenschap Omnium. Katrijn wou haar titel verlengen en Sara was gemotiveerd om mee te spelen in het debat. Jonas was op het appel om alles van op de eerst rij mee te maken.
    In het eerste nummer, de scratch over 20 ronden, wacht Sara niet te lang om te tonen dat ze het ziet zitten, na 6 ronden plaatst ze een aanval maar niemand gaat mee in steun. Na 4 ronden solo voor het peloton te hebben gereden zonder echt weg te raken laat ze zich terug inlopen. Op het einde zijn er nog wat schermutselingen, maar onze beide meisjes zijn paraat. Wanneer op 2 ronden van het einde de sprint losbarst zijn ze beiden paraat. Katrijn bolt als eerste over de streep en Sara mengt zich goed mee in het debat om een 5de plaats op te eisen.
    In de temporonden zijn onze meisjes terug aandachtig mee. Katrijn weet meteen de 2de sprint te winnen en gaat wat later mee in een aanval met 2 en zet zo ook de 6de en 8ste sprint op haar naam, even later volgen de 10de en 13de en dat volstaat. De laatste sprint trek ze aan voor Sara die er mooi uitkomt en deze kan winnen. Dat is meteen goed voor de 4de plaats want slechts 3 meisjes winnen meer dan 1 sprint. Dat levert heel wat punten op en brengt Sara naar de 4de plats in de tussenstand. Katrijn heeft intussen een voorsprong van 6 punten uitgebouwd op de tweede.
    In de afvalling neemt Katrijn dadelijk het commando en staat dat niet meer af. Sara was de les van vorige week indachtig en nestelt zich stevig in het wiel van Katrijn, dat is een plaats waar er velen willen zetten, maar zij verdedigt zich met hand en tand en vooral nu en dan een elleboog om zo mooi deze positie te houden. Naar het einde weet ze zich enkele keren te redden met een mooie sprint en zo verovert ze finaal de 3de plaats. Katrijn kan zich in de volgende sprint nipt redden en mag samen met een juniore de eresprint rijden. Ook dit duel wint ze vrij vlot. Zij verwerft zo 8 punten voorsprong terwijl Sara de 4de plaats stevig in handen heeft en op slechts 4 puntjes van het brons staat.
    De finale puntenkoers over 40 ronden zal zo allesbepalend worden voor het podium. Daar de UCI-puntentelling wordt toegepast, worden de punten van de puntenkoers geteld bij deze van de eerste 3 nummers en kan het publiek sprint na sprint volgen wie er waar staat. In de eerste sprint wordt Katrijn geklopt door haar dichtste concurrente die zo de kloof reduceert naar 6 punten. Sara probeert ook te sprokkelen, maar blijft steken op de vijfde plaats terwijl haar concurrente voor het brons 1 puntje meepikt en zo de kloof op 5 punten brengt. In de tweede sprint haalt Katrijn het van haar concurrente en brengt zo het verschil terug op 8 punten, Sara zowel als haar naaste concurrente hebben dan hun beste pijlen verschoten en halen geen punten meer. In de derde sprint zijn de rollen weer omgekeerd en Katrijn heeft opnieuw nog slechts 6 punten voorsprong. Dit maakt dat de laatste sprint, voor dubbele punten beslissend wordt. Het meisje op de tweede plaats probeert met een late uitval nog het laken naar zich toe te trekken, maar Katrijn geeft goed thuis en springt mee om dan in de laatste ronde zelf uit te halen en zo met voorsprong de laatste 10 punten binnen te halen. Dit brengt haar puntentotaal op 141, een bonus van 10 voor het goud terwijl Sara met een totaal van 102 op 5 punten van het podium strandt.
    Een dikke pluim voor beide meisjes die zich weerden tot het uiterste en met mooie resultaten huiswaarts mochten trekken. De eerste titel van het winterseizoen is binnen en Sara krijgt meer en meer zicht op het podium, dat belooft voor de week tussen Kerst en Nieuwjaar wanneer ze samen aan de start staan van 7 Belgische kampioenschappen.
    Volgende week zaterdag is er het volgende omnium waar onze meisjes opnieuw hopen te schitteren en dit tussen de examens door.










    >> Reageer (0)
    25-11-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent 25 november

    Vandaag stond de derde manche van de AVS-cup op het programma en Sara en Katrijn waren terug present. Finaal tekenden 15 meisjes nieuwelingen het startblad en kwamen er 4 meisjes junioren opdagen. Zoals steeds vormden zij één peloton met twee klassementen.
    Dit keer stond er een volledig omnium op het programma, m.a.w. er kwam naast de scratch, de temporonden en de puntenkoers ook een afvalling bij. Puntentelling wel nog steeds volgens het oude systeem.
    In de scratch over 20 ronden werd eerst zeer afwachtend gereden tot een juniore het vuur aan de lont stak. De nieuwelingen reageerden niet en wachtten wijselijk af tot wanneer de andere meisjes uit deze categorie wakker schoten, dat gebeurde enkele ronden verder. Toen volgde er een aanval van een nieuwelinge die gezelschap kreeg van Katrijn, maar ook deze aanval werd geneutraliseerd. Bij een volgende aanval trok Katrijn terug mee en nu bleek het de goede vlucht. Niemand kwam nog terug en enkele ronden voor het einde nam Katrijn het zekere voor het onzekere en sprong weg van haar compagnon om solo te winnen. Sara had zich mooi verscholen in de groep maar was iets te laat alert om nog naar voor te schuiven en moest (on)vrede nemen met de 14de plaats.
    In de temporonden duurde het tot de 6de sprint voor Katrijn haar eerste punt kon pakken, waarna ze er 3x om de 2 sprints nog eentje pakte. In de voorlaatste komt Sara met nog enkelen sterk opzetten, Katrijn trekt de sprint aan voor haar maar op de streep gaat er een ander meisje haar nog voorbij. Dan maar alles op alles voor de laatste sprint. Deze gaat nog naar Katrijn die zo de 2de zege van de dag haalt en Sara sprint mooi mee en wordt zo de eerste van de meisjes zonder punten, voldoende voor de 8ste plaats, maar mits winst in de voorlaatste sprint had ze een mooie 4de plaats in de wacht gesleept. In elk geval een signaal dat ze stilaan haar plaats in het pistepeloton verovert.
    In de afvalling rijdt Katrijn vrij snel naar voor om de wedstrijd te controleren. Sara zoekt het gewriemel achteraan op en weet zich tot 3x toe mooi te plaatsen, maar de 4de keer gaat de deur dicht, zij probeert nog onderaan op te schuiven maar krijgt geen vrijgeleide en moet er uit. Katrijn blijft intussen vooraan het peloton dirigeren en is naar het einde toe alleen weg zonder aanvallen, gewoon omdat de anderen naar elkaar kijken. De laatste die overblijft rijdt in de uitloop van de laatste afvalling het gaatje dicht waardoor er toch nog een eresprint komt. Daarbij plaatst Katrijn net voor het ingaan van de laatste ronde een versnelling die genoeg blijkt om 3 op 3 te scoren.
    Bij aanvang van de puntenkoers heeft Katrijn 7 punten voorsprong op de dichtste achtervolger, maar omdat de strijd om de tweede plaats nog helemaal open ligt wordt er hard gereden voor de punten. Katrijn haalt in de eerste 2 sprints telkens de 3de plaats en test dan even het peloton. Zij weet zo de 3de sprint te winnen en komt daarmee op 1 punt van de leidster. Even later zet ze nog een aanval op en er komen 3 meisjes in de tegenaanval met daarbij Sara, het peloton twijfelt en het trio nadert snel. Sara pikt even verkeerd aan en verliest het wiel van de andere twee, finaal raakt 1 van de meisjes tot bij Katrijn. Zij werken goed samen en blijven vooruit. Op het einde versnelt Katrijn nog even en dit volstaat voor de winst, Sara perst er nog een mooie sprint uit en versiert zo de 9de plaats in de puntenkoers. Zij eindigt zo 12de in het dagklassement, maar dit op slechts 2 puntjes van de 9de plaats. Een hogere plaats ligt dus binnen handbereik en zit er zeker aan te komen. Katrijn grijpt met een 4 op 4 haar 3de zege op rij in de AVS-cup.
    Volgende week is er terug een meeting en wordt er gestreden om de Vlaamse omniumtitel. Alle supporters op post dus om onze twee pistiers aan te moedigen.








    >> Reageer (0)
    12-11-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roubaix 12 november

    Vandaag trok Katrijn naar Roubaix voor de tweede manche van de Trophée des Hauts de France, ook Trophée des Ch’tis genoemd. Daar ze om 8u in Roubaix moest staan stond de wekker om 6u30 en dat pikt op een zondagmorgen, zeker na de meeting van daags voordien.
    In de categorie nieuwelingen waren er 18 jongens en 6 meisjes op het appel.
    De meeting begon met een sprinttornooi, waarbij de meisjes en de jongens apart reden. In de 200m vliegende start had Katrijn nog wat last van stijve benen en zette ze een tijd neer van 13,486”, goed voor de tweede plaats. Dit gaf recht op de rechtstreeks finale in 1 sprint met de 3 beste meisjes. Deze sprint werd over 2 ronden beslist, Katrijn versnelde net voor het ingaan van de laatste ronde maar kon haar snelheid niet aanhouden, in de laatste rechte lijn kwam de winnares van de 200m nog net over haar en dus was een tweede plaats terug haar deel.
    Voor de afsluitende temporonden, 20 ronden met 16 sprints, werden de benen goed losgereden en dat bleek te helpen. Katrijn kon met de 4 betere jongens mee in de aanval, wist zelfs nipt een sprint op haar naam te zetten, dubbelde onderweg alle meisjes en ook heel wat jongens en kwam samen met haar 4 musketiers over de eindstreep. Deze ruime zege bleek volgens de reglementen van de trofee voldoende om alsnog de dagzege binnen te halen en zo tevens haar leiderspositie te verstevigen.
    Volgend weekeinde nemen onze pistiers even vrij, maar op 25 november zijn ze terug paraat voor de volgende meeting in Gent.






    >> Reageer (0)
    11-11-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent 11 november

    Voor de tweede manche van de AVS-cup daagden bij de dames jeugd 18 meisjes op, 14 nieuwelingen en 4 junioren. Zij reden terug samen met een apart klassement. Van onze club terug Katrijn en Sara zusterlijk op het middenplein.
    Waar de scratch dikwijls een gezondheidswandeling is die pas in de laatste ronden ontploft was dit nu zeker niet het geval. Reeds in de eerste ronde viel een aanval te noteren en het viel nooit meer stil, slag om slinger regende het aanvallen, waarbij ook Katrijn zich liet opmerken. Finaal werd evenwel toch met een vrij compacte groep naar de streep getrokken. Katrijn haalde haar snelste benen boven en won, Sara kon mooi als zevende binnen rijden.

    In de temporonden, dit keer over slechts 16 ronden en 12 sprints was er deze week meer animo. Katrijn won de derde en vijfde sprint en toen Sophie Tierolf een aanval plaatste was Katrijn de enige die een antwoord in huis had. Zij haalde zo nog 2 van de volgende 5 sprints binnen wat volstond voor de zege. Sara sprintte mooi mee maar zat wat verscholen voor het oog van de jury en werd slechts elfde geklasseerd.
    In de puntenkoers haalde Katrijn geen punten in het eerste klassement en besloot om dadelijk erna een aanval te plaatsen. In het peloton werd getwijfeld en onze Belgische kampioene was vertrokken. Na 6 ronden zat ze het peloton reeds op de hielen, maar verkoos nog wat te wachten alvorens aan te sluiten om zo de 5 punten van de tweede sprint op haar conto te zetten. Voor de derde klassementssprint had Sara zich mooi aan het wiel van Katrijn gepositioneerd, maar toen de sprint met een ruk werd ingezet loste ze even dat wiel en dat werd fataal om in de punten te kunnen eindigen. Katrijn werd tweede en trok een tweede keer op avontuur, zij haalde even later een tweede bonusronde binnen, dat bracht haar puntentotaal op 48 waardoor de anderen automatisch voor de tweede plaats reden, zij trok niet echt meer door in de slotsprint, Sara wel en wist zich mooi naar voor te sprinten waardoor ze als beste zonder punten eindigde en zo beslag legde op de achtste plaats.
    In de eindafrekening werd Katrijn met een 3 op 3 daglaureaat en kon Sara de achtste plaats veroveren.

    Als afsluiter mochten de best geplaatsen nog een eresprint rijden. Katrijn kwam uit tegen de Nederlandse Nina Spapen. Het werd een spannend duel waarbij Katrijn het nipt haalde.










    >> Reageer (0)
    04-11-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent 4 november

    Vandaag stonden in de eerste pistemeeting van het Gentse winterseizoen twee Van den Hauwe Ladies paraat. Voor Sara was het haar vuurdoop, Katrijn mocht haar driekleur showen bij aanvang van haar vijfde pisteseizoen.
    Niet minder dan 14 meisjes nieuwelingen tekenden present en aangezien er maar 3 dames junioren kwamen opdagen werden de 2 groepen bij elkaar gevoegd tot een peloton van 17 rensters, wel met apart klassement voor de 2 categorieën.
    In de scratch over 20 ronden neemt Sara al snel de kop en rijdt zo enkele ronden in de spits, Katrijn start helemaal achteraan om de groep eens goed te monsteren en plaatst in de 6de ronde een versnelling om het peloton eens te testen. Even later loopt alles weer samen en daalt de snelheid terug naar toeristentempo zodat alle geloste meisjes terug kunnen aansluiten. Enkele ronden voor het einde plaatsen 2 junioren een scherpe aanval en de nieuwelingen worden op een lint gezet. Katrijn zit in een moeilijke positie met 2 stevige sprinters voor haar die ze gelukkig in de laatste ronde nog weet te remonteren. Sara wordt wat gehinderd en komt pas als 13de binnen.
    In de temporonden moeten er 20 ronden worden afgelegd met 16 sprints. Na de aanloopronden zet een juniore zit stevig op kop met Katrijn in haar wiel en niemand heeft de eerstvolgende ronden lust om iets te ondernemen waardoor onze dame de eerste 3 sprints in geschenkverpakking krijgt. Sara weet zich intussen goed te handhaven in de groep. Intussen zijn er toch een aantal nieuwelingen die er nu en dan een stevig sprintje uithalen om een puntje te veroveren, Katrijn blijft rustig meedraaien en punten pakken, op het einde blijkt ze 9 van de 16 sprints achter haar naam te hebben. Sara draait vlot mee en weet zo een 7de plaats te veroveren waardoor ze wat stijgt in het dagklassement.
    In de finale puntenkoers over 40 ronden met 4 klassementssprinten showen onze ladies hun truien. In de eerste ronden verschuilen ze zich wat en zitten bij de eerste sprint beiden ingesloten. Dan komt Katrijn naar voren en neemt mee de koers in handen. De tweede sprint wint ze autoritair en op dat moment ligt Sara reeds op de loer, zodra de groep de snelheid laat zakken springt ze solo weg en neemt tot een halve ronde voorsprong. Iedereen kijkt naar Katrijn maar deze laat uiteraard het initiatief om achter haar ploegmaat te rijden over aan de anderen. Jammergenoeg voor Sara neemt een juniore tenslotte het heft in handen en brengt het peloton dichterbij. Sara krijgt het publiek op haar hand en strijdt als een stervende zwaan voor elke meter en rijdt nog steeds op kop wanneer de bel voor de derde sprint weerklinkt. In de voorlaatste bocht krijgt ze de ganse meute over zich heen en eentje neemt dat zo letterlijk dat ze Sara in haar val meesleurt. Gelukkig voor haar komt ze er dit keer van af met wat schaafwonden en lichte kneuzingen. Intussen graait Katrijn de volle buit mee in de derde sprint en nadert zo tot op 1 punt van haar Nederlandse concurrente. De einsprint moet de beslissing brengen wordt stevig ingezet. Katrijn zit al vroeg op kop, maar niemand raakt er nog over, nog eens 10 punten extra en dat volstaat ruimschoots voor de zege in de puntenkoers. Sara wordt afgevlagd op de achtste plaats en komt zo uit op een negende plaats in het dagklassement. Katrijn mag de zegebloemen afhalen.
    Onze meisjes hebben dus een uitstekende prestatie geleverd en dat motiveert voor de volgende meeting volgende zaterdag 11 november, wapenstilstand, maar dat zullen beide dametjes niet al te letterlijk nemen. Deze week nog 2x stevig trainen en dan kunnen ze er weer tegen aan. Dezelfde nummers staan op het menu maar de meeting wordt afgesloten met een sprint voor de eerste 4 van het dagklassement, dat wordt iets om naar uit te kijken. Supporters op post!








    >> Reageer (0)
    29-10-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roubaix 29 oktober

    Sara en Katrijn zijn reeds enkele weken stevig aan het trainen op de piste, Sara om haar eerste pistewinter voor te bereiden en Katrijn haar vijfde. Vorige week namen ze beiden deel aan een driedaagse opleiding in Apeldoorn, dé avant-première van het seizoen. Ze deden het daar beiden goed en vooral Sara bloeide open als pistier, ze heeft het duidelijk in de genen en dat betekent dat wij deze winter voor het eerst sinds enkele jaren terug 2 meisjes in stelling zullen brengen op het houten ovaal.
    In Gent start het seizoen traditioneel het eerste weekeinde van november, in Roubaix doen ze dat net iets vroeger. Vandaag werd daar de eerste manche gereden van de Trophée des Hauts de France, ook gekend als de Trophée des Chti’s. Katrijn trok dus in de vroege ochtenduren naar de velodroom Stab om haar titel van vorige winter te verdedigen.
    In deze trofee rijden de meisjes en jongens nieuwelingen samen met apart klassement. Er waren niet minder dan 20 nieuwelingen aan de start, 13 jongens en 7 meisjes.
    In de scratch over 16 ronden is Katrijn aandachtig mee en helpt mee in de achtervolging op een vroege aanvaller. Op 3 ronden van het einde zet ze zelf de aanval in. Zij is evenwel geen onbekende meer voor de jongens in Noord-Frankrijk en de sterksten gaan er direct achteraan. Er slagen er wel maar 3 in om haar nog voorbij te snellen en dus wordt ze 4de en daarmee eerste dame. De tweede wordt 12de.
    In het tweede nummer, de positieve afvalling start ze helemaal achteraan en wordt daardoor verrast door de vroege uitval van een jongen. Zij kan evenwel met haar groepje terug aansluiten alvorens de sprints beginnen. De communicatie tussen de commissarissen en de belleman blijkt niet optimaal. Er was de renners vooraf gezegd dat na 3 ronden de eerste sprint zou doorgaan om dan telkens elke ronde opnieuw te sprinten. De bel luidt evenwel om de twee ronden en dus is het verwarring troef, in zoverre zelfs dat het peloton maar blijft sprinten tot de commissarissen de renners aangeven te stoppen. Waar Katrijn na 6 ronden stevig vooraan mee sprint zakt ze de volgende sprints verder naar achter. Het is daardoor afwachten wat de uitslag worden zal. Wanneer deze even later uithangt blijkt dat de commissarissen effectief de uitslag opmaakten zoals vooraf meegedeeld. Dat betekent dat Katrijn 5de wordt en terug eerste meisje, dit keer met 5 plaatsen voorsprong op de volgende dame.
    Derde en laatste nummer is een puntenkoers over 30 ronden met 3 klassementssprinten. In het begin raakt Katrijn midden in het druppelvormige peloton ingesloten en zij kan zich niet losmaken voor de eerste sprint. Maar niemand van de dames eindigt in de punten. Ook de tweede sprint levert voor geen van de 7 meisjes iets op. In het laatste deel springt een jongen weg en even later zet Katrijn de achtervolging in met nog enkele van de beteren, samen met de 4 sterkste jongens rijdt ze van de rest weg. Jammer genoeg slagen ze er alle 4 in om voor haar te eindigen in de eindsprint, maar aangezien slechts 5 jongens alle punten wegkaapten levert dit haar toch opnieuw een 6de stek op in dit onderdeel. De volgende dame is terug 12de.
    Drie keer eerste bij de meisjes dat betekent uiteraard de dagoverwinning in haar categorie en daarnaast de leiding in het algemeen klassement van de trofee.






    >> Reageer (0)
    28-10-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pasdag

    Hallo renners,

    Naar jaarlijkse gewoonte is er de pasdag voor de kledij begin november.

    Dit jaar zal dit doorgaan op zaterdag 4 november in zaal GOK te Melle - Geraardsbergsesteenweg 94.
    Hierbij de momenten waarop iedere categorie zich kan wenden:

    DAMES 9u45 tot 10u15
    MINIEMEN en ASPIRANTEN 10u15 tot 11u30
    NIEUWELINGEN 11u30 tot 13u
    JUNIOREN 13u tot 14u15
    BELOFTEN/ ELITE ZC 14u15 tot 15u


    Renners die op dat moment niet aanwezig kunnen zijn, gelieve uw ploegleider of het secretariaat te contacteren voor een nieuw pasmoment af te spreken.


    >> Reageer (0)
    03-10-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1/10/2017 Aspiranten Te Hamme
    Vandaag siezoen af gesloten in Hamme  Meisjes 13 jaar U 14  Linthoudt Jade







    >> Reageer (0)


    Ploegleider
    Geert Hendrikx
     geert.hendrikx@telenet.be
     +32 477 372 316

    Begeleiding
    Jonas Van Hecke
     vanheckejonas@hotmail.com
     +32 496 059 158

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Startpagina !

    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs