WEDSTRIJDEN EN UITSLAGEN DOORSTUREN A.U.B.

Weg

Katrijn De Clercq

Julie De Wilde

Sara Maes

Jade Linthoudt

Veld

Julie De Wilde

Piste

Katrijn De Clercq

Sara Maes


Aspiranten


Jade Linthout (U15)



Nieuwelingen


Katrijn De Clercq


Julie De Wilde


Sara Maes  

Juniors


x


IN ACTIE
Leuke links
  • VD HAUWE CT - GENTSE VS
  • Wielerbond Vlaanderen
  • Meg De Bruyne
  • Wielerbond Oostvlaanderen
  • KBWB
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Van den Hauwe Cycling Team - Koninklijke Gentse Velosport
    DAMES
    WIELERSEIZOEN 2018
    03-10-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1/10/2017 Aspiranten Te Hamme
    Vandaag siezoen af gesloten in Hamme  Meisjes 13 jaar U 14  Linthoudt Jade







    >> Reageer (0)
    30-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schaffen 30 september

    Vandaag slotwedstrijd van het wegseizoen in Schaffen georganiseerd door Wim Verbeek. Tien rondjes van 6,4 km op het menu, mooie wedstrijd dus, georganiseerd door een kenner van dameswielrennen.
    Aan de inschrijvingstafel passeerden 47 rensters, 28 nieuwelingen en 19 junioren. In dit peloton Julie en Sara in onze outfit.
    Toen in de vierde ronde het peloton versnelde scheurde de groep in twee. Sara zat achteraan en was de pineut van dienst. Zij kon het gat niet meer dichtrijden en kwam finaal als 24ste over de streep. Na de stijgende vormcurve van de laatste weken was dit een ontgoocheling voor haar, maar ze zal er moed uit putten om vanaf woensdag op de piste er vol tegen aan te gaan.
    Julie reed terug haar wedstrijd en trok er in de zesde ronde alleen van door, maar dat is soms wat overmoedig en zij werd opnieuw ingerekend, maar geeft toch aan dat het een renster is met pit en dat wordt gewaardeerd. In de eindsprint ging ze voluit haar kans in een poging om een tweede zege te boeken maar strandde net naast het podium op een mooie vierde plaats.
    Proficiat aan beide meisjes om tot op het einde van het seizoen mooi te presteren. Wij mogen van een mooi seizoen spreken bij onze dames jeugd. Katrijn en Julie haalden verschillende overwinningen en podiumplaatsen, ze stonden zelfs enkele keren samen op het podium. Waar ze aan de start kwamen maakten ze steeds mee koers, ze gaven kleur aan de wedstrijd. Halfweg het seizoen dook Sara weer op na 5 jaar afwezigheid en haar vormcurve toonde een stijgende lijn. Laura deed een extra duit in het zakje. Daar alle meisjes aan boord blijven mogen wij hopen op een mooi wegseizoen in 2018. Dat is evenwel nog bijna een half jaar dromen, intussen staat het pisteseizoen voor de deur. Sara zet haar eerste stappen op het houten ovaal en Katrijn start eind oktober haar vijfde winterseizoen. Indien ze van pech en ziekte gespaard blijven zullen onze clubkleuren terug in beeld komen tijdens de vele meetings die deze winter op het programma staan.
    Dank aan al wie zijn/haar steentje heeft bijgedragen in het succes van onze rensters. De begeleiders, trainers, sponsors en niet te vergeten de supporters die hen langs de kant aanmoedigden.








    >> Reageer (0)
    25-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24/9/2017 Aspiranten Moerzeke - Kastel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag dan toch gereden in Moerzeke -Kastel .3 man weg en in de achtervolgende groep gespîntmaar mij wat laten wegduwen 1/2 meisjes  8/22 algemeen

    >> Reageer (0)
    24-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kontich 24 septembere

    De voorlaatste wedstrijd van het wegseizoen voor de dames jeugd stond vandaag geprogrammeerd in Kontich. Vlak parkoers van slechts 3,7 km dat 16 keer moest afgelegd worden door een 50-tal rensters. Bij de meisjes nieuwelingen Sara en Julie in onze tenue.
    Eerst was er een uitval van een juniore en toen die werd ingehaald trokken de Belgische juniorenkampioene en Julie in de aanval, ook zij werden evenwel weer bijgehaald. Toen trokken de Belgische en Nederlandse juniorkampioenen samen op pad. De Belgische reed voor eigen deur en wilde er iets van maken, deze ontsnapping was dan ook de goede, dit duo reed een ruime voorsprong bij elkaar. Daar het peloton zich niet wou gewonnen geven lag de snelheid hoog, vele rensters verlieten langs de spreekwoordelijke achterdeur het peloton. Ons duo bleef mooi aan boord en kon zich veel vooraan tonen. Op het einde konden ze ook meesprinten. Julie werd daarbij gehinderd waardoor ze haar kansen niet kon verdedigen en werd 13de, Sara kwam van ver maar kon toch als 11de over de streep rijden, zij toont dat ze snel conditie aan het opbouwen is wat goed is nu het pisteseizoen er aan komt en zij daar samen met Katrijn onze clubkleuren zal verdedigen.

    Proficiat aan beide dames en hopelijk kennen ze volgende week in Schaffen terug succes. 






    >> Reageer (0)
    18-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17/92017 Aspiranten Te Bottelare
    Jade gereden vandaag te Bottelare 9 van de 31 jongens .Als enige meisje bij het peloton gebleven van de 5 super gereden









    >> Reageer (0)
    16-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16/9/2017 Koers Te Celles-Escanafles
    Broer & Zus Julie& Gilles De Wilde  in de zelfde gemeente gewonnen





    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Escanaffles 16 september

    Vandaag stond in Escanaffles de laatste wedstrijd voor dames jeugd in het Waalse landsgedeelte op het programma. Escanaffles ligt net ten zuiden van Ronse, men zou dus een parkoers genre Vlaamse Ardennen verwachten, maar meer dan wat vals plat zat er niet in. 12 rondjes van 4,9 km of dus een totaal van 58,8 km en dit met 36 deelneemsters, 23 nieuwelingen en 13 junioren.
    De meisjes hadden er zin en animeerden de koers met tal van aanvalspogingen, maar opnieuw raakte niemand echt weg. Naar het einde van de wedstrijd begon het te regenen, wat het zeker niet makkelijker maakte en ook wel oorzaak was van enkele valpartijen. Net voor het einde van de wedstrijd waagde Quinty Van de Guchte (Isorex CT) nog eens haar kans en het was bingo dit keer, zij kon licht afgescheiden over de streep rijden en zo haar zegetotaal met een extra streepje aandikken. De rest van het peloton maakte er een groepssprint van. Bij de nieuwelingen toonde Julie De Wilde (VD Hauwe CT) nog eens haar snelste benen en kon haar eerste overwinning boeken na tal van ereplaatsen. Voor iemand die net begonnen is met wielrennen mag me van een geslaagd debuutjaar spreken. Bij de familie De Wilde was het trouwens helemaal feest want wat later deed broer Gilles dit nog eens fijn over bij de junioren. Justine Vromanne (VC Peruwelz) moest nipt de duimen leggen en Fien De Wispelaere (Meetjesland CT) wist zich de derde stek op het podium toe te eigenen.
    Dank aan de fotografen met o.a. Wim Verbeek
    Volgende week nog een wedstrijd in Kontich en de week nadien de grote sluitingsprijs in Schaffen, daarna zit het wegseizoen 2017 er helemaal op.


















    >> Reageer (0)
    11-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9/9/2017 Aspiranten Te Ottergem
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Jade gereden in Ottergem met 6 meisjes aan de start had schakelproblemen en een mindere dag een 3de pl

    >> Reageer (0)
    10-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herselt 10 september

    Vandaag was er afspraak in Herselt, de Vlaams-Brabantse Kempen waar het reeds van vorige week constant koers is. Alle mogelijke categorieën kwamen in de eerste septemberweek aan de bak en op de laatste dag van Herseltkoerse waren er nog 3 wedstrijden, de eerste voor dames jeugd. Dit over een licht glooiend parkoers van net geen 7 km dat door de meisjes 8x moest afgelegd worden. Prima organisatie, kort voor de wedstrijd werden de kiezels nog uit de bochten geveegd, bijna geen obstakels op het parkoers en veel seingevers. Met 42 stonden ze aan de start, 15 junioren en 27 nieuwelingen, bij deze laatste twee van ons heir: Katrijn en Julie. Jade had voor de gelegenheid de outfit van provinciaal kampioen aan Katrijn geleend zodat zij ook dit seizoen nog even in de groen-witte kampioenenoutfit kon rijden.
    De dames waren duidelijk in eindeseizoensstemming. De ene kilometer rustend kabbelend terwijl de ze “koffieklets hielden”, de volgende was er een aanval en zat het spel op de wagen. Julie en Katrijn lieten zich niet onbetuigd en staken ook hun duit in het zakje, als het peloton echt té traag reed namen ze zelfs het voortouw. Maar niemand bleef lang voorop, in het peloton was er wel steeds iemand die reageerde. Daar het na elke reactie terug stil viel kon iedereen zijn hartslag terug laten zakken, bijna niemand verdween zo langs de gekende “achterdeur” en zo raakte de gemiddelde snelheid dan ook niet hoger dan 34 km/h. Het mag dan ook niet verwonderen dat een bijna voltallig peloton naar de meet kwam gereden. Julie en Katrijn hadden al wat te veel “cartouches” verschoten om tegen de frisse krachten te wedijveren en moesten dan ook vrede nemen met respectievelijk een 16de en een 9de plaats. Zij mogen echter terecht fier zijn op het feit dat ze als eerstejaars gepoogd hebben om mee de koers te kruiden. Proficiat aan beide meisjes.
    Voor Katrijn was dit meteen de laatste wedstrijd van het seizoen, zij komt eind volgende maand terug in actie op de piste. Julie en Sara mogen wij de komende weken wel nog verwachten in het peloton.








    >> Reageer (0)
    09-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kontich-Waarloos 9 september

    Vandaag wedstrijd in Kontich-Warloos. Biljartvlak rondje van 4,7 km dat 13 keer moest afgelegd worden. Aan de start 46 meisjes, 19 junioren en 27 nieuwelingen, waarbij Sara en Julie in onze outfit.
    In de omloop zitten niet te veel scherpe bochten en dan kan men er de vaart in houden. Iedereen volgt vlot. Nu en dan probeert een renster een ontsnapping op te zetten en ook Julie is betrokken bij zo’n poging. Het peloton blijft echter alert tot op 3 ronden van het einde er toch een juniore met een Nederlandse nieuwelinge de goede ontsnapping weten op te zetten. Zij houden stand en komen aan meet een voorsprong van 18” seconden op het bijna voltallige peloton. Julie en Sara zetten hun beste beentje voor en weten respectievelijk de 5 en 11de plaats te versieren. Voor Julie de zoveelste top-10 en voor Sara een duidelijk signaal dat de conditie en kracht er stilaan zit aan te komen.
    Proficiat aan beide dames en op naar de volgende afspraak.






    >> Reageer (0)
    04-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2/9/2017 Aspiranten Te Wetteren
    Jade Linthoudt  koers te Wetteren 2/9/2017









    >> Reageer (0)
    03-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naast 3 september
    Nog een dagje goed weer en dus trokken Sara en Julie naar Naast in de provincie Henegouwen waar een wedstrijd over 13 ronden op de kalender stond, kleine rondjes van iets meer dan 3km goed voor net geen 43km. In het parkoers weinig bochten en een kleine klim, mooi dus om wedstrijd te maken. Slechts 23 rensters aan de start, 11 junioren en 12 nieuwelingen waaronder dus ons duo.
    Er waren meerdere aanvalspogingen en Julie moeide zich regelmatig en was enkele keren met een groepje voorop. Net toen ze een laatste keer werden ingehaald sprongen twee junioren weg en die bleven finaal voorop? Julie en Sara bleven beiden in de kopgroep actief en konden dus meestrijden voor de plaatsen bij de nieuwelingen. Het draaide op een sprint uit waarbij Julie wat ingesloten zat maar finaal toch nog los kwam en onze clubkleuren terug op het podium wist te hijsen met een derde plaats, ze kwam net te kort om samen met de eerste twee over de streep te rijden. De jury kon geen verschil zien tussen deze dames en Julie kwam er net achter. Sara eindigde knap top-10 op een 9de plaats. 
    Proficiat aan beide meisjes, nu op naar volgende week met een wedstrijd op zaterdag in Kontich-Waarloos en op zondag in Herselt. 






    >> Reageer (0)
    02-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hulste 2 september

    Vandaag was het wedstrijddag in Hulste, de laatste van het seizoen op West-Vlaamse bodem. Voor onze club terug de 3 dames nieuwelingen aan de start.Kermis op het dorp en het parkoers over 8km was zo uitgetekend het een mooie 8 vormde met de kermis in het midden, waardoor de supporters zonder lopen elke ronde vlotjes 2x de rensters aan het werk konden zien. 7 ronden stonden op het menu en bij het doorkomen aan de finish stond er telkens voor zowel nieuwelingen als junioren een premiespurt op het menu. Men kan dus zeggen dat de organisatoren kosten noch moeite hadden gespaard om de deelneemsters aan te sporen om er iets van te maken op deze bochtenrijke omloop en dat is ze wel gelukt.
    In de eerste kilometers een massale valpartij en dat kost Sara de aansluiting met het peloton dat er dadelijk zin in heeft. Daar in Nederland een Nation’s Cup werd gereden zijn vele van de sterkere junioren daar aan de slag, de anderen ruiken hun kans en een aantal nieuwelingen steunen hen daar volop bij, niet in het minst Julie en Katrijn. Op het einde van de tweede ronde glipt ons duo er vandoor met een juniore, dat levert Katrijn de premie op, maar even verder worden ze weer ingerekend door het peloton.
    Sara is intussen in een groepje geraakt dat er alles aan doet om zo lang mogelijk in wedstrijd te blijven, maar halfverwege is hun achterstand iets te groot geworden en moeten ze sprinten voor hun plaats, zij finisht zo als 25ste.
    Katrijn en Julie blijven vooraan heel bedrijvig, in de 4de ronde zijn ze weer weg met een groepje, dit keer levert dat een premie op voor Julie. Ze blijven proberen, maar moeten keer op keer afrekenen met een tegenreactie. Bij het ingaan van de laatste ronde pikt Katrijn terug de premie mee, waardoor onze meisjes 3 op 6 scoren onderweg. In de laatste ronde raakt een meisje het achterwiel van Katrijn, onze dame blijft recht, maar niet diegene die haar aanrijdt en daardoor moet ook Julie in de remmen en achtervolgen, wat haar eindsprint wel wat afbot.
    In de laatste rechte lijn zit Katrijn al vroeg op de eerste rij met de betere junioren te sprinten en dat levert nieuwe winst op. Julie komt nog opzetten maar finisht finaal als achtste. Voor Katrijn na De Pinte en Berlare de derde zege in een wegwedstrijd Dames Jeugd.
    Proficiat aan ons trio dat de clubkleuren terug alle eer aandeed.


















    >> Reageer (0)
    29-08-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rumbeke 29 augustus piste

    Vandaag stond de laatste zomermeeting in Rumbeke op het programma. Prachtig weertje en dus ideaal om nog eens goed te zweten op het ovaal. Katrijn tekende present met 5 andere meisjes nieuwelingen voor de wedstrijd Dames Jeugd, zonder junioren dit keer.
    Eerste proef op het programma: een achtervolging over 2.000m, dat is op de kleine piste van Rumbeke 12 ronden vol gas, bij dergelijke temperaturen geen lacheding. Katrijn start in de derde en laatste reeks, op dat moment is de beste tijd 3’04” terwijl het lokale record sinds 2 jaar op 2’51,55” staat. Katrijn gaat er meteen stevig tegen aan en rijdt rondetijden eerst beneden 13”, dan net iets boven 13” en nadert daardoor snel op het meisje dat aan de overkant is gestart. Even over halfweg gaat ze haar voorbij en ze blijft doorstomen aan tijden tussen 13 en 14” per ronde. Finaal wordt er afgeklokt in 2’43,62” wat een verbetering van net geen 8” is van het oude record.
    In de tweede proef, een afvalling, neemt Katrijn dadelijk het commando in handen en geeft dit geen moment af, wanneer de finale eresprint voor de eerste plaats wordt ingezet trekt ze nog eens stevig door en wint met ruime voorsprong.
    In de afsluitende scratch over 30 ronden worden er eerst enkel ronden “opgewarmd”, Katrijn monstert dan even de tegenstand om in de 7de ronde met een splijtende demarrage weg te rijden van de andere meisjes. Niemand reageert en dus besluit ze door te gaan voor een winstronde. Dat lukt in de 15de ronde. Nog eens 2 ronden verder versnelt ze terug, maar nu meer “getelefoneerd” waardoor eerst 2 en even later een derde meisje kunnen aansluiten. Op 5 ronden van het einde volgt terug een demarrage waar niemand antwoord op heeft en zo komt ze solo over de eindstreep.
    3 op 3, vlekkeloos rapport en meteen ook de 3de eindzege op 3 deelnames in Rumbeke deze zomer. Katrijn lijkt klaar voor het nieuwe pisteseizoen deze winter.






    >> Reageer (0)
    21-08-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20/8/2017 Wegrit BK Te Lierde Deftinge
    Jade Solo aangekomen in de wegrit ook daar titel verlengd  gelijk in de tijdrit .Merci aan iedereen van het VDH - Team de supporters .En een speciale dank aan mijn mama  papa  broer  lien en mijn trainer Cederic .Nu genieten van een vakantie





    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20/8/2017 BK Tijdrijden Te Lierde Deftinge
    Een  dikke proficiat op het BK  tijdrijden .Jade verlengd ook haar titel in de tijdrit  . Foto





    >> Reageer (0)
    20-08-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deftinge 20/8 BK aspiranten
    Vandaag stond in Deftinge het BK voor aspiranten op het programma, mooi selectief parkoers dat vorig jaar reeds werd uitgetest voor het PK aspiranten, waardoor de Oost-Vlamingen uiteraard een beentje voor hebben wat betreft parkoerskennis. Geen regen zoals vorig jaar in Liedekerke, maar mooi droog koersweer. Deftinge ligt een stuk dichter bij Geraardsbergen om eieren te dragen naar de Arme Klaren, misschien van daar het verschil.
    Met Jade hebben wij met onze club een topfavoriet bij de meisjes 13 jaar en dit zowel in de tijdrit als de wegrit. Voor de tijdrit werd dit jaar beslist om de meisjes alfabetisch te laten starten, dit maakt dat Jade niet als laatste maar als 9de van start gaat om 10u14. Het parkoers van 3,4 km vergt sterke benen en stielkennis om te kunnen indelen. Dat doet Jade perfect en zij haalt op het einde nog het meisje in dat een halve minuut voor haar was gestart, een tijd van 5'35" is ruim voldoende voor de zege, zij heeft 22" voorsprong op de tweede. Meteen een eerste keer de driekleur en de Brabançonne.
    In de namiddag gaan 12 meisjes van start voor 6 ronden, wat ongeveer 20 km betekent. In de eerste ronden nemen ze het rustig, eens halfweg acht Jade de tijd gekomen om eens te versnellen in de Watermolenstraat. Zij slaat een kleine kloof en twijfelt even, achter haar wordt nog meer getwijfeld en dat is het sein om toch solo door te gaan. Eén meisje zet nog een tegenactie op, maar te laat, Jade is de pijp uit en men zal haar niet meer terug zien voor de finish. Zij kan de kloof stelselmatig verder uitdiepen om tenslotte de aankomst te bereiken met 23" voorsprong op het peloton dat mag sprinten voor het zilver. Dubbelslag dus voor onze dame die de titels aan elkaar blijft rijgen. Proficiat voor deze prachtige prestatie.
    Als wat later op de middag ook Milan de titel grijpt bij de jongens 14 jaar is het helemaal feest bij de talrijk opgekomen bestuursleden. 






    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ledegem 20 augustus

    Vandaag was het verzamelen geblazen in Ledegem bij de Dames Jeugd voor een wedstrijd van 55 km over 11 rondjes over een biljartvlakke omloop in 8-vorm. Deze wedstrijd telde voor de West-Vlamingen als provinciaal kampioenschap en dus waren zij extra gemotiveerd. In totaal liefst 67 meisjes aan de start, 35 junioren en 32 nieuwelingen.
    In onze outfit nemen Sara en Julie plaats in het peloton. Dat peloton heeft er zin in en houdt er een stevig tempo op na. Met de wind als extra tegenstander wordt het sommigen al snel te zwaar en de achterdeur gaat wijd open. Julie blijft rustig meedraaien in het peloton en Sara houdt drie ronden stand aan het hoge tempo waarna ze met een groepje van 7 meisjes het iets kalmer aan doet, maar toch voldoende snelheid onderhoudt om pas op 2 ronden van het einde te moeten spurten voor haar plaats. Zij spurt zich 3de van het gezelschap en eindigt zo op een mooie 21ste plaats.
    Julie weet zich goed in het peloton te handhaven dat is uitgedund tot zowat 36 meisjes. Er zijn intussen een Japanse en een Britse juniore op de vlucht geslagen, zij verdwenen dus “langs de voordeur”, en die rijden zowat een halve minuut vroeger binnen, de Japanse nog 5” voor de Britse.  Voor de rest wordt het de traditionele massasprint. Daar is het opnieuw wringen voor de betere posities en die les is Julie nog wat aan het leren, maar zij komt toch weer mooi op de 10de plaats uit.
    Sterk gereden van onze beide meisjes en dus een dikke proficiat. Op de foto's enkel Sara, de fotograaf van dienst voor Julie was vergeten "een filmpje in zijn camera te stoppen". Volgende keer wordt de schade ingehaald.
    Volgende week is er geen wedstrijd voor dames jeugd in eigen land, in het eerste WE van september is er op zaterdag een wedstrijd in het West-Vlaamse Hulste en op zondag in het Henegouwse Naast. Wie waar rijdt is nog niet beslist.






    >> Reageer (0)
    18-08-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Berlare 18 augustus PK

    Vandaag was Berlare aan de beurt, start op een vrijdag om 18u, een wat ongewoon uur voor onze dames jeugd, maar dat lieten ze niet aan hun hart komen, zeker niet nu het een PK betrof. Als enige club waren wij aanwezig met de clubtent en dat motiveerde ons kwartet meisjes dat voor het eerst voltallig aan de start stond. Een biljartvlak parcours van 7,4 km dat 8x moest afgelegd worden + een aanloop van enkele honderden meter van de kermis naar de aankomstlijn. Het enige dat de koers hard kon maken waren de vele bochten, de stevige wind en uiteraard de rensters zelf. Het peloton bestond uit 33 junioren en 29 nieuwelingen, goed voor een totaal van 52 vertrekkers met terug heel wat nationaliteiten, zowat 30% waren buitenlandse meisjes. De rensters hadden er bij de start meteen zin in want ze trokken dadelijk goed door waardoor het peloton meteen in stukken scheurde. Voor Laura ging het wat te hard bij aanvang en zij liet de groep rijden, zij werd finaal als 31ste afgevlagd.
    In de tweede ronde moest het peloton even fluks in de remmen voor een bestelwagen die op de omloop was geraakt, gelukkig zonder erg dit keer. Even later moest ook Sara het peloton laten rijden, zij wist zich in een mooi groepje te nestelen dat evenwel halfweg de wedstrijd moest verlaten, hun achterstand was niet echt groot, maar met een lang stuk drukke steenweg in het parkoers waren de wedstrijdcommissarissen keihard. Sara werd afgevlagd als 22ste, zij zette terug een stap vooruit.
    Intussen bleven Julie en Katrijn stevig mee peddelen in het peloton, Katrijn in de regel in de eerste gelederen, Julie wat meer naar het midden. Toen in de vijfde ronde enkele junioren wegsprongen bleven zij wijselijk zitten en zich goed wegsteken voor de wind.
    In de zevende ronde plots drama voor Katrijn, bij het uitdraaien van een bocht moet ze iets te ver uitwijken, komt in een put en rijdt lek vooraan. Gelukkig merkt ze dadelijk langs de kant een sympathieke wielertoerist die haar zijn voorwiel ter beschikking stelt (dank aan Gert De Vos), zij haalt alles uit de kast en kan nog voor het einde van de ronde terug aansluiten. Daar de 2 vluchters definitief buiten schot zijn besluit het peloton de laatste ronde op wandeltempo af te werken om de spurt grondig te kunnen voorbereiden. Daardoor kan Katrijn recupereren om dan samen met Julie in de spurt uit te halen. Onze dames knokken zich naar voor en vechten zich beiden bij de eerste tien. Het duurt lang vooraleer de fotofinish uitsluitsel kan brengen, maar finaal komt het verdict, Katrijn is eerste nieuwelinge, Julie 6de en wat het PK betreft betekent dit dat Katrijn de titel pakt en Julie brons meeneemt. Twee maal de trui van Van den Hauwe CT op het podium. Dit werd gevierd en toen een uurtje later de clubtent terug werd samengevouwen liepen de vele aanwezige bestuurders met een brede glimlach rond. Vier provinciale titels in eenzelfde seizoen, dat kan tellen.
    Proficiat aan onze vier meisjes en nu op naar de volgende wedstrijden. Zondag staat er eentje in Ledegem op de kalender, daarna is het wachten tot september. Niet getreurd echter want van maandag tot woensdag trekken onze meisjes mee op clubstage naar Malmedy.


















    >> Reageer (0)
    16-08-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15/8/2017 Wallonie Froyennes Aspiranten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Jade vandaag gekoerst en gewonnen 5 van de 10 en 1ste Dame   goede voorbereiding BK Zondag te Lierde

    >> Reageer (0)


    Ploegleider
    Geert Hendrikx
     geert.hendrikx@telenet.be
     +32 477 372 316

    Begeleiding
    Jonas Van Hecke
     vanheckejonas@hotmail.com
     +32 496 059 158

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Startpagina !

    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs