WEDSTRIJDEN EN UITSLAGEN DOORSTUREN A.U.B.

Weg

Katrijn De Clercq

Julie De Wilde

Sara Maes

Jade Linthoudt

Veld

Julie De Wilde

Piste

Katrijn De Clercq

Sara Maes


Aspiranten


Jade Linthout (U15)Nieuwelingen


Katrijn De Clercq


Julie De Wilde


Sara Maes  

Juniors


x


IN ACTIE
Leuke links
 • VD HAUWE CT - GENTSE VS
 • Wielerbond Vlaanderen
 • Meg De Bruyne
 • Wielerbond Oostvlaanderen
 • KBWB
 • Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Van den Hauwe Cycling Team - Koninklijke Gentse Velosport
  DAMES
  WIELERSEIZOEN 2018
  22-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22/4/2018 Brugge Aspiranten
  Vandaag gereden Te Brugge Aspiranten tussen de jongens  Wel 1ste meisje van de  3 en 32 ste van de 58  bij de jongens  >> Reageer (0)
  21-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geluveld 21 april

  Vandaag appel in Geluveld op een selectief parkoers van zowat 6km en dat bij een mooi zonnetje. Aan de start in onze kleuren Julie en Sara en dit in een peloton van 32 nieuwelingen en 20 junioren. Er is immers nogal wat concurrentie, in Nederland wordt de Omloop van Borsele gereden waar 2 clubs en de nationale selectie telkens met 5 rensters zijn er vele andere nationale selecties aan de start staan, meisjes die vorig jaar in grote getale naar Geluveld trokken. Daarnaast is er in Chimay een testtijdrit waar ook nog eens 10 nieuwelingen en 2 junioren aan de start staan.
  De junioren starten voor de voorziene 10 ronden, voor de nieuwelingen wordt de wedstrijd opnieuw ingekort met 2 ronden, niet echt wat bedoeld werd met het nieuwe reglement waar langere wedstrijden voor de junioren worden voorgeschreven, maar dat zullen dan de kinderziekten zijn.
  De jongsten starten zo ongeveer een minuut voor de junioren hun tweede ronde hebben beëindigd, de vaart zit er niet echt in en na 2 ronden smelten de 2 pelotons reeds samen. Er zijn dan nog 6 rondjes te gaan. Onze meisjes rijden aandachtig mee, Julie is steeds in de voorste gelederen te vinden en Sara bolt goed mee in het peloton, de griepbeestjes lijken getemd.
  Er zijn enkele aanvalspogingen maar niemand raakt echt weg. Julie sprint onderweg ook mee voor de bergprijs maar verliest kostbare punten door een bruuske beweging van een andere renster waardoor zij bijna van de weg raakt. Zij wordt finaal tweede in de bergprijs.
  Na 1h48 wordt er gesprint voor de eindzege met een peloton van nog 41 meisjes, daarbij ook ons duo. Hoewel Julie zich nog verkijkt op de streep weet ze toch iedereen voor te blijven, incluis alle junioren. Na de vele podiumplaatsen dus eindelijk de kers op de taart met een oververdiende zege. Sara komt mooi als 31steover de streep, dat is goed voor een 21steplaats bij de nieuwelingen.
  Proficiat aan onze beide dames en dank aan de vele fotografen die hun foto's deelden op internet. Volgende week afspraak in Gullegem waarna wij ons klaar maken voor de strijd voor de provinciale titel in Schellebelle op 5 mei. Tussendoor is er ook nog het BK tijdrijden in Vresse-sur-Semois op 1 mei. 
  >> Reageer (0)
  16-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15/4/2018 Aspiranten Bellegem
  Mee met het peleton maar in de laatste ronde de rol moeten laten  tevreden over mijn koers 25/42  Algemeen toch een 2 de pl

  >> Reageer (0)
  15-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Merelbeke 15 april

  Vandaag geen wedstrijd voor dames jeugd en dan kan je als meisje kiezen tussen rijden met de jongens nieuwelingen of met de aspiranten. Sara koos voor het eerste want er was een wedstrijd vlak bij haar deur in Merelbeke en zij kan wat wedstrijdkilometers gebruiken na de gedwongen inactiviteit, eerst door de blessure van eind januari en enkel weken terug door een felle griep.
  De wedstrijd telde 63 km en het was Olympiër Gilbert De Rieck die om 13u het startsein gaf aan 103 heren en onze Sara. Als dame kreeg ze het voorrecht op de eerste rij te mogen starten. Zij was in het gezelschap van verscheidene van onze heren nieuwelingen en aan de kant stond Katrijn om hen aan te moedigen.
  Toen de jongens besloten de gashendel open te draaien ging het nog net iets te snel voor Sara, zij moest het peloton laten rijden en werd na enkele ronden uit wedstrijd genomen. Toch weer een mooie training vlak bij huis. Nu langzaam maar zeker de uithouding weer op peil brengen en dan kan ze er terug flink tegenaan.


  >> Reageer (0)
  14-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brakel 14 april

  Vandaag afspraak in Brakel, op en rond de Valkenberg, een zeldzaam parkoers voor de dames jeugd, bergop en bergaf en zeer selectief. Het rondje van 7,5 km telt verscheidene beklimmingen. Oorspronkelijk waren er 8 rondjes voorzien voor de junioren en 6 voor de nieuwelingen, maar plots wordt beslist dat 7 en 5 ook volstaan, waardoor het voor de nieuwelingen eigenlijk een aspirantenkoers wordt. Niet getreurd want een koers is steeds zo hard als de renners hem maken. Aan de start een internationaal getinte groep van 68 meisjes, waaronder 35 nieuwelingen, daarbij voor het eerst dit jaar ons voltallig trio Julie, Katrijn en Sara, nog maar pas hersteld van een zware griep.
  De junioren vertrekken om 16u15 en doen het rustig aan in de eerste twee ronden die ze zonder de nieuwelingen rijden. Wanneer de nieuwelingen van start gaan zien o.a. Katrijn en Julie het dadelijk zitten om het de junioren goed lastig te maken. Zij vergeten echter dat ze het zonder de helpende hand van de sterke Megan Jastrab moeten doen, zij is terug naar de USA is en dat er bij de junioren enkele grote namen extra op de affiche staan. 
  Deze snelle start is er voor de nog herstellende Sara te veel aan, maar zij rijdt toch goed mee in de achtergrond tot de achterstand te groot wordt en zij moet afstappen.
  De junioren drijven de snelheid wat op en na 2 ronden halen ze het nieuwelingenpeloton in, Er zijn dan nog 3 ronden te gaan en de snelheid gaat na de samensmelting terug omlaag waardoor nog enkele rensters kunnen terugkeren uit de achtergrond. Katrijn en Julie blijven aandachtig meestrijden op de eerste rijen. In de laatste ronde probeert Julie nog weg te raken op het einde van een helling, maar in de afdaling wordt ze terug bij de lurven gevat. De snelheid van het peloton, of wat daar nog van rest gaat dan met een ruk omhoog. Katrijn bekoopt de inspanningen van het wedstrijdbegin en raakt in de problemen, Julie is nog goed op dreef, maar laat zich wat te ver uitzakken, wanneer het peloton scheurt in de beklimming op 500m van de streep zit ze samen met Katrijn in de tweede groep, Julie maakt nog de sprong naar voor en weet als 8steover de streep te bollen, net te kort om nog het podium te halen van de nieuwelingen. Katrijn weet 9” later in de sprint van de tweede groep nog de 17deplaats te versieren, net goed voor de top-10 bij de nieuwelingen.
  Proficiat aan onze meisjes die terug onze kleuren toonden. Dank aan Marc voor de mooie foto's.

  Volgende week op zaterdagmorgen wedstrijd in Geluveld, opnieuw een geaccidenteerd parkoers of testtijdrit in Chimay, ook niet van de poes.
  >> Reageer (0)
  11-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overijse Brabantse Pijl 11 april

  Vandaag op het menu van de dames jeugd een afwachtingswedstrijd voor de Brabantse Pijl van de heren Elite in Overijse. Zij verschijnen met 55 rensters op het appel in Overijse, waaronder Katrijn en Julie. Het parkoers moet 9x afgelegd worden over een totale afstand van 46km. Er wordt gestart onder de aankomstboog van de heren Elite en deze staat op de top van een helling, dus eerst gaat het een 2km bergaf, gevolgd door een 2km eerder vlak om dan op het einde een forse beklimming van zowat 1km onder de wielen te krijgen. Daarenboven moet de eerste afdaling achter een pilootwagen worden gereden vanwege het gevaar op valpartijen.
  In acht nemende dat het parkoers slechts 46km bedraagt en dit niet kan verlengd worden wegens de doortocht van de heren elite wordt de nieuwe reglementering met de nodige souplesse toegepast. Zowel de junioren als de nieuwelingen krijgen dezelfde afstand voorgeschoteld en de “handicap” voor de junioren wordt beperkt tot 1 minuut. In principe moet dit vlot overbrugbaar zijn door meisjes die gemiddeld twee jaar ouder zijn. Zij talmen echter wat te lang en na de eerste beklimming valt de groep nieuwelingen reeds in stukken en wordt er tempo gemaakt door enkele sterke rensters waaronder de intussen welgekende Amerikaanse Megan Jastrab, een sterke Nederlandse renster gooit naar het einde van de tweede ronde een bommetje en een kopgroep van een tiental rensters is vertrokken. Hierbij ook Katrijn en Julie. De rest van de nieuwelingen wordt kort nadien ingerekend door de junioren, maar dit peloton nadert niet op de kopgroep die er een stevige vaart op nahoudt.
  In de derde ronde bedraagt het verschil 35”, maar het wordt nooit meer kleiner. Vooraan moeten enkele rensters de groep laten rijden waardoor deze verder uitdunt. In de vijfde ronde is er plots paniek wanneer aan het begin van de afdaling er plots enkele ploegbussen van heren Elite op het parkoers staan. De kopgroep kan hen nipt ontwijken via een kleine voetweg naast de weg en wanneer het peloton er aankomt zijn de bussen reeds weg. Door dit uitwijkmanoeuvre rijdt er wel een renster lek en telt de kopgroep terug een kop minder. In ronde 6 zijn ze nog met 7 waarbij nog steeds onze VDH Girls, zij tellen intussen reeds 1’10” voorsprong op het peloton.
  Nog een ronde verder zijn ze nog met vijf, 4 Belgen en Megan, de 2 laatste Nederlandse meisjes zijn er af, in de voorlaatste ronde is de voorsprong opgelopen tot 1’35” en begint men stilaan te denken aan de eindsprint. Daardoor komt 1 van de geloste Nederlandse meisjes terug aansluiten, in de laatste ronde maakt een Nederlandse juniore in 1 ruk de oversteek naar de kopgroep, maar in de eindsprint bergop moet ze de 6 anderen wel laten voorgaan. Onze meisjes halen nog eens het onderste uit de kan, maar tegen de sterke Jastrab is opnieuw geen kruid gewassen, Julie komt heel mooi als tweede over de streep en Katrijn legt beslag op de vijfde plaats.
  Het peloton sprint op 1’10” van de winnares en finaal halen slechts 23 meisjes de eindstreep. Onze meisjes reden er enkele seconden minder dan 1h20 over, wat een gemiddelde betekent van 34,7 km/h, op dergelijk parkoers is dit behoorlijk stevig gereden. Dikke proficiat voor deze puike prestatie, hopelijk kunnen ze dit zaterdag in Brakel herhalen.


  >> Reageer (0)
  09-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldegem 8 april

  Vandaag wedstrijd in Veldegem met voor onze club Julie en Katrijn aan de start. Zonnige namiddag en een vlak parkoers van 4,3 km. Voor het eerst een wedstrijd waar junioren en nieuwelingen samen rijden en dus de eerste keer dat de nieuwe reglementering wordt toegepast, door tijdsgebrek wel niet volledig want de bedoeling is dat de junioren extra km rijden, maar door tijdsgebrek (er is nog een nieuwelingenwedstrijd 2u later) wordt de afstand voor de nieuwelingen ingekort met 3 ronden. Junioren rijden dus de voorziene 55,9km, de nieuwelingen rijden er 43.
  Om stipt 14u vertrekken de 32 junioren voor hun 3 aanloopronden en wat later nemen de 28 nieuwelingen plaats in een zijstraat. Wanneer de rode vlag een derde keer passeert mogen zij van start en hebben dan een voorsprong van bijna 2 minuten. Er zijn dan nog 10 ronden te gaan. De meisjes moeten allemaal nog wat wennen aan het nieuwe systeem, de nieuwelingen rijden niet echt door om de junioren af te houden en deze krijgen de achtervolging niet dadelijk georganiseerd. Het verschil slinkt weinig tot niets en er wordt reeds druk gespeculeerd of de 2 pelotons wel zullen samenlopen. Maar eens de junioren echt op dreef komen krijgen ze het snel voor elkaar en 5 ronden voor het einde is alles samen. Onze meisjes zijn actief in de eerste gelederen en blijven dat ook. Eens de samensmelting een feit zakt het tempo enkel ronden. Zowel Katrijn als Julie zijn elk op hun beurt betrokken in een aanval maar niemand raakt weg. De laatste twee ronden gaat de snelheid terug omhoog en wordt er opnieuw koers gemaakt. Het komt finaal tot een massasprint waarbij de nieuwelingen zich sterker tonen dan de junioren want de eerste 10 plaatsen zijn allen voor nieuwelingen. Katrijn eindigt zesde en Julie tiende. Een resultaat waarmee je naar huis kan. Proficiat aan beiden.
  Dank aan de familie Van Hove voor de mooie foto’s.
  Op nu naar de volgende afspraken woensdag in Overijse en zaterdag in Brakel, twee wedstrijden over een heuvelachtig parkoers en terug met nieuwelingen en junioren samen. Supporters op post!!
  >> Reageer (0)
  08-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8/4/2018 Aspiranten Te Waregem
  Jade was mee met de2achtervolgende groep maar veel te ver in de sprint  uitslag 35/56  1/4 Dames   foto Wargem  en nog een mooie uit Ursel  PK

  >> Reageer (0)
  05-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5/4/2018 PK Ursel Aspiranten
  Vandaag voor de 3 de jaar op rij PK Tijdrijden  met een tijd van 13/50 Ses op 8km daarbij 10 de bij de jongens van de 25 .Bedankt voor het ganse VDH Tean voor begeleiding en de goede zorgen  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ursel PK TT DN 4 april

  Vandaag de eerste grote clash voor een titel met het PK tijdrijden in Ursel. Ons damestrio is opnieuw niet volledig want Sara worstelt met een griep.
  De weergoden zijn met de jongsten want het blijft droog tot diep in de namiddag. De dames nieuwelingen moeten als eerste van start en dit in alfabetische volgorde, daardoor moet Katrijn als eerste de landingsbaan op om 13u00 en Julie als zesde. Zij behoren beiden tot het kransje favorieten en weten dat een tijd beneden 17minuten een noodzaak zal zijn, ook nu het parkoers verlengd is naar 10,4km.
  Katrijn gaat meteen krachtig van start en aan het keerpunt na ong. 4 km zet ze een richttijd neer van 7’06”, goed, maar niet beneden de 7’. Daarvoor is het wachten op Julie die op punt reeds een eerste renster heeft ingehaald. Met 6’43” zet ze een supertijd neer, het is dan reeds duidelijk dat ze behalve een zware inzinking in het tweede deel de titel binnen handbereik heeft.
  Iets later komt een andere favoriete door die de tijd van Katrijn op dit punt benadert, maar het keerpunt te vroeg neemt en daardoor gedeclasseerd wordt. Niemand anders neemt het keerpunt in een tijd die in de nabije buurt komt en dus ligt het podium open voor onze meisjes.
  Katrijn bolt over de streep na 17’07”, even later komt Julie binnen en zet een tijd van 16’32” neer, een absolute toptijd, een gemiddelde van zowat 37,7 km/u.
  Voor Julie is dit haar eerste titel, op het podium wordt zij geflankeerd door Katrijn die zilver inpikt waarmee onze meisjes tonen dat zij vandaag de sterksten waren. Zij zetten daarmee beiden hun kandidatuur in de verf voor het BK tijdrijden dat op 1 mei doorgaat in Vresse-sur-Semois, diep in de Ardennen. Hopelijk kunnen zij hun nummertje daar nog eens herhalen.
  Proficiat aan onze VDH Girls. Hopelijk breien ze er een mooi vervolg aan verder dit seizoen en kan Sara dan mee op het podium met hen.
  Volgende afspraken zondag in Veldegem, woensdag 11/4 in Overijse en zaterdag 14/4 in Brakel.


  >> Reageer (0)


  Ploegleider
  Geert Hendrikx
   geert.hendrikx@telenet.be
   +32 477 372 316

  Begeleiding
  Jonas Van Hecke
   vanheckejonas@hotmail.com
   +32 496 059 158

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Startpagina !

  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!