WEDSTRIJDEN EN UITSLAGEN DOORSTUREN A.U.B.

Weg

Katrijn De Clercq

Julie De Wilde

Sara Maes

Jade Linthoudt

Veld

Julie De Wilde

Piste

Katrijn De Clercq

Sara Maes


Aspiranten


Jade Linthout (U15)Nieuwelingen


Katrijn De Clercq


Julie De Wilde


Sara Maes  

Juniors


x


IN ACTIE
Leuke links
 • VD HAUWE CT - GENTSE VS
 • Wielerbond Vlaanderen
 • Meg De Bruyne
 • Wielerbond Oostvlaanderen
 • KBWB
 • Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Van den Hauwe Cycling Team - Koninklijke Gentse Velosport
  DAMES
  WIELERSEIZOEN 2018
  09-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roubaix 9 december

  Vandaag derde manche van de Trophée des Ch’Tis in Roubaix, een organisatie waar Katrijn al enkele jaren trouw aan deelneemt. Waar ze de voorbije twee jaar als nieuwelinge de kampnummers moest/mocht rijden tussen de nieuwelingen jongens is dat als juniore met de dames elite maar dan wel met 1 enkel totaalklassement, m.a.w. niet alleen de juniores in de gaten te houden, maar ook de elites, die zijn met 4, de junioren met 3.
  Vroeg de veren uit want deze trofee wordt de zondagochtend gereden. Bij aankomst om 8u blijken de trouwe supporters Miek en Jacques ook reeds op post. De dames moeten al vroeg het ovaal op en dit meteen voor een afvalling, met slechts 7 rensters in wedstrijd is het dadelijk grote finale, er wordt dus meteen een deftig tempo ontwikkeld en het is al snel bikkelen om er in te blijven. Katrijn is gelukkig toch voldoende uitgeslapen en weet elke sprint te overleven. In de eresprint trekt ze zich vlot op gang bij het ingaan van de laatste ronde, de tegenstandster heeft duidelijk een groter verzet gekozen waardoor er onmiddellijk een gat valt en de moed in haar Franse schonen zinkt. Meteen winst voor onze dame dus.
  Tweede gang op het menu is een 500m met aanloop, een ongebruikelijk nummer, Katrijn rijdt dit voor het eerst. Een zeer explosief nummer en hier speelt de verzuring van daags voordien haar parten. Zij klokt af na 34,97”, niet slecht, maar het had rapper gekund, daardoor klokken 2 dames in een snellere tijd af en zakt Katrijn een plaatsje in de tussenstand.
  Derde nummer op het programma is een scratch over 20 ronden. Ook hier is het de gewoonte dit onderdeel afwachtend te rijden. Na 3 ronden test Katrijn een eerste keer de tegenstand, zij neemt wat voorsprong maar wordt na een ronde terug tot de orde geroepen. Halfwedstrijd waagt ze een tweede poging, maar nu zitten ze haar nog sneller op de huid. Deze twee versnellingen trekken wel de snelheid omhoog zijn er dat is er te veel aan voor de andere junioren waardoor Katrijn met de 4 elites naar de meet toe moet, de snelheid wordt nu wel hoger gehouden maar onvoldoende om de aanvalslust van onze renster te smoren en bij het luiden van de bel haalt ze nog eens stevig uit. Voldoende nu om zich niet meer te laten vatten en met voorsprong te winnen.
  In de tussenstand staat ze nu gedeeld aan de leiding en is het duidelijk dat ze in het afsluitend onderdeel vooral die ene lokale concurrente zal moeten overtreffen.
  In die temporonden, 20 ronden met 16 sprints, wacht ze niet te lang om het initiatief te nemen, de tweede en derde sprint zijn dadelijk voor haar. Het hoge tempo laat niet toe om enkele ronden voor de groep uit te rijden, maar geen nood, Katrijn sprokkelt met de regelmaat van een klok punten en heeft halfweg reeds 4 van de 8 sprints achter haar naam terwijl de dames elite de andere netjes verdelen. Twee ronden voor het einde heeft ze met 7 punten de zege reeds vast maar toch gaat ze met twee lokale rensters vol de eindsprint aan, Katrijn moet uit derde stelling komen en dat is van net iets te ver om ook nu weer als eerste over de streep te rijden.
  Tweede dagzege van het week-end is meteen binnen en Katrijn mag de bloemen in ontvangst nemen.
  >> Reageer (0)
  08-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent 8 december

  Sinterklaasmeeting zonder zwarte Pieten of mandarijntjes maar met onze 3 pistedames, Jade en Katrijn in cluboutfit, Sara in de Vlaamse kleuren. Finaal staan er 5 nieuwelingen en 7 junioren aan de start.
  In de scratch over 20 ronden blijft het lang rustig, enkele kleine speldenprikken, maar het duurt tot halfwedstrijd alvorens er een eerste stevige aanval komt. Enkele ronden verder loopt alles terug samen. Onze dames schudden even aan de boom, maar zonder erg. Op 4 ronden van het einde komt de bijna traditionele aanval van Esmée Gielkens, niemand reageert en de rest sprint voor de tweede plaats. Sara raakt wat ingesloten maar Katrijn en Jade zitten uitstekend. Katrijn wint de pelotonsprint en wordt zo 2dejuniore, Jade wordt 2denieuwelinge, Sara moet vrede nemen met de 5derang bij de junioren.
  In de temporonden staan 20 ronden met 16 sprints op het programma. Sara zet sterk aan en rijft meteen de eerste 2 punten binnen. In de 5deronde acht Katrijn haar moment gekomen, zij versnelt en rijdt 4 ronden solo voor het peloton uit wat haar meteen aan de leiding brengt van dit nummer. Maar wat later pikt Sara er nog eentje mee en Juliet Eickhof neemt bij de voorlaatste sprint ook haar vierde punt, m.a.w. de finale sprint moet beslissen wie van deze drie dit onderdeel wint. Zij gaan er vol voor en het wordt een millimetersprint gewonnen door Katrijn, Sara wordt derde. Jade weet intussen dat er bij de nieuwelingen tegen het sprintpoeder van Marith Vanhove niet veel is opgewassen en spaart haar krachten voor de eindsprint. Daarin wordt ze knap 7devan de 12 rensters en wordt zo 3debij de nieuwelingen.
  Op deze wijze staat bij de start van de puntenkoers Katrijn aan de leiding bij de oudste categorie, Sara staat gedeeld op een 4deplaats terwijl Jade mooi tweede staat bij de nieuwelingen.
  In de eerste sprint haalt Katrijn dadelijk de volle pot van 5 punten en ook Sara dikt haar totaal aan met 2 eenheden, net als Jade. Daarna komt een stevige aanval van Juliet Eickhof, maar Katrijn pareert gevat. Kort voor de tweede sprint terug een aanval van Esmée Gielkens die de 5 punten binnenrijft, Katrijn schrijft er 3 bij en Sara nog eens 2 waardoor ze mooi opschuift in de tussenstand. Jade weet dit keer 3 punten te sprokkelen. In de derde sprint schrijft Katrijn nog eens 2 punten bij en Jade opnieuw 3. Katrijn staat nu aan de leiding met 9 punten voorsprong en het volstaat voor haar om in de laatste sprint in de punten te eindigen om de dagwinst op zak te hebben. Sara staat nog steeds gedeeld 4deen moet de eindsprint winnen om het podium te halen. Bij de nieuwelingen staat Jade nog steeds 2demaar moet in de eindsprint vol aan de bak om haar boni van 4 punten op de 3dete verdedigen. Door net na haar te finishen lukt dit perfect en zij mag zo fier terugblikken op een meeting waarin stevig werd gereden en zij een mooie tweede plaats kon behalen. Bij de junioren wordt er nog stevig gebikkeld tot het einde. Katrijn rijdt ronden met de winnares van de nieuwelingen vooruit op het peloton maar zij worden in de laatste ronde nog voorbijgesneld door Juliet Eickhof en Sara. Sara haalt haar snelste benen boven en kan zo via winst in de eindsprint de derde podiumplek veroveren. Katrijn wordt derde in deze sprint en knoopt zo terug met de overwinning aan.
  Zeer knappe prestatie van onze meisjes met een eerste, tweede en derde plaats bekroond. Dat beloofd voor de BK’s over enkele weken.
  De meeting wordt afgesloten met een keirin buiten wedstrijd. De 5 nieuwelingen worden aangevuld met een juniore,  op anderhalve ronde van het einde een aanval die wordt gepareerd door een te sterke winnares, Jade sprint goed mee en wordt vierde, zijnde derde van de nieuwelingen. Bij de junioren wordt lang getwijfeld tot Sara op anderhalve ronde van het einde aanvalt en een mooie voorsprong verwerft. Katrijn springt haar achterna en nadert snel, in de laatste halve ronde valt Sara wat stil, Katrijn gaat er op en over en Sara moet nog sprinten voor de tweede plaats tegen de Nederlandse concurrente. Dit duel verliest ze, maar ze is toch mooi derde en ook dit belooft voor het BK.
  Dank aan Marc voor de alweer zeer geslaagde foto's. Volgende week geen meeting, volgende afspraak op zaterdag 22 december voor het BK Omnium. Supporters op post!!


  >> Reageer (0)
  01-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent KvV 1 december 2018

  Eerste grote afspraak op de piste: het Vlaams kampioenschap Omnium. Bij de junioren Sara aan de start, bij de nieuwelingen Jade. Katrijn was opgestaan met een flinke aanval van buikgriep en moest verstek geven. Finaal 12 nieuwelingen en 8 junioren aan de start en dus wordt er in één peloton gereden.
  In de scratch over 20 ronden blijft alles kalm tot 6 ronden voor het einde er een eerste aanval wordt geplaatst. Sara gaat gezwind mee in de tegenreactie, maar het peloton laat niet betijen. Op 2 ronden van het einde plaatst Esmée Gielkens een aanval en dat is de goede, samen met 2 nieuwelingen pikt Sara aan zij sprint zich zo naar de tweede plaats, Jade sprint mee met het peloton en wordt 7de.
  In de temporonden met 16 sprints neemt Sara het voortouw en pikt dadelijk de eerste twee punten in, dat doet ze nog eens over in de 5deen 9desprint waardoor ze comfortabel op kop komt, maar dan pikt haar dichtste concurrente er 4 op een rij in waardoor het weer spannend wordt, Sara haalt evenwel nog sterk uit in de 2 laatste ronden waardoor ze dit onderdeel mooi wint en mee aan de leiding komt in het tussenklassement. Bij de nieuwelingen is het moeilijk om sprints te winnen met de vele spurtkanonnen van dienst en Jade zet alles op alles op de eindsprint waardoor ze terug 7dewordt, wat ook haar plaats blijft in de tussenstand.
  Het derde onderdeel, de afvalling, is steeds een tactisch spelletje waarin het soms zeer link kan worden. Voor Jade is het nog wat nieuw maar zij zet zich goed door en weet 7 nieuwelingen achter zich te houden waardoor ze mooi 5dewordt in deze discipline. Sara rijdt deze afvalling verstandig en economisch en mag op het einde de eresprint rijden tegen nieuwelinge Marith Vanhove, maar beiden hebben in hun categorie de winst binnen en het komt dus niet echt tot een spannende eindstrijd. Sara heeft nu een mooie voorspong van 6 punten waardoor ze de afsluitende puntenkoers met de rekenmachine in de hand kan rijden wat steeds een tactisch voordeel is. Jade is intussen opgeklommen naar de vijfde plaats maar met een iets te grote achterstand op de meisjes voor haar om nog podiumambities te mogen koesteren.
  In de afsluitende puntenkoers geven onze meisjes zich nog eens ten volle. Sara pakt de volle buit in de eerste sprint en Jade schrijft ook 2 punten bij op haar rekening. In de 2deen 3desprint pikt Sara telkens 2 punten mee en gaat zo met een voorsprong van 8 punten naar de eindsprint, mathematisch kan het nog fout lopen, maar Sara is voldoende ervaren om rustig te blijven en het netjes af te maken, meer nog, zij wint de eindsprint en zet zo de spreekwoordelijke kers op een mooie taart. Een verdiende zege en een terechte kampioene die elke week een tikkeltje sterker wordt. Als ze deze conditie kan aanhouden zit er over enkele weken op de BK’s wel wat extra aan te komen. Jade kan in de laatste sprints geen punten meer sprokkelen maar sluit als eerstejaars toch mooi af op de zesde plaats. Een dikke proficiat aan onze beide dames. Nu de komende weken een mooi rapport op school halen en dan kunnen ze er een week tegenaan tijdens de Belgische kampioenschappen.
  >> Reageer (0)
  24-11-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent 24 november

  Na een weekje rust omwille van de zesdaagse werd opnieuw verzamelen geblazen aan de Blaarmeersen voor het pistegebeuren. Van onze dames tekenen Jade bij de nieuwelingen, Sara en Katrijn bij de junioren present. Net als de vorige meetings zijn er bij de meisjes en vrouwen voldoende inschrijvingen om 2 reeksen in te delen, terug nieuwelingen in een groep en junioren + elite in een andere. Ook aan supporters geen gebrek, zij zijn in grote getale aanwezig op de tribune.
  Bij de nieuwelingen geven 3 van de 13 die inschreven last minute verstek waardoor er finaal 10 meisjes aan de start verschijnen. In de scratch over 20 ronden wordt dit keer zeer afwachtend gereden, slechts enkelen proberen eens kort het vuur aan de lont te steken, maar iedereen lijkt angst te hebben voor de aanwezigheid van Marith Vanhove. Zo maakt men haar het leven uiteraard gemakkelijk want zij heeft een verschroeiende eindsprint. Jade rijdt oplettend en wanneer bij het luiden van de bel de sprint op gang komt schuift ze mooi mee in het wiel van het kransje topfavorieten om zo een mooie 4deplaats in de wacht te slepen.
  Tweede nummer op het programma de temporonden met 16 sprints. Daarin wordt er van in de eerste sprints door de tenoren stevig gevochten voor de punten en zij laten niks voor de rest. Halfkoers wordt de snelheid fors opgetrokken, een kwartet muist er vandoor en Jade zit net achteraan het peloton, zij probeert het gat nog dicht te rijden maar dat lukt niet meer. Zij kan met enkele andere rensters de schade beperken want er worden er verscheidene gedubbeld. Jade niet maar zij zakt wel een aantal plaatsen in de tussenstand.
  Dan is er uiteraard nog de puntenkoers om de zaak terug recht te zetten. Jade tracht van in het begin orde op zaken te zetten door in de aanval te gaan met een compagnon, deze is echter niet de stevigste van het lot waardoor ze snel terug worden ingelopen. Maar Jade wordt beloond voor haar durf met een punt in de eerste klassementssprint. In de volgende 3 sprints moet ze passen voor het geweld van de tweedejaars, zo komt ze net 1 puntje te kort om de vijfde plaats te bezetten na een mooie wedstrijd waarin ze alweer heel wat heeft bijgeleerd.
  Bij de junioren trekken onze meisjes ten strijde in een peloton met 10 junioren en 5 elites. Terug enkele sterke Nederlandse meiden aan de start, maar dat schrikt hen niet af. De eerste koershelft is zeer gesloten maar dan komt er wat animo, Katrijn is bij enkele aanvallen betrokken maar finaal komt het tot een spannende eindsprint waarin Katrijn mooi tweede wordt en Sara derde.
  In de temporonden zijn er bij de junioren 26 punten te verdelen, onze dames weten dat men dadelijk bij de pinken moeten zijn en pikken de eerste 3 punten in, Katrijn 1 en 3, Sara 2. Wat later gaat Katrijn even voor het peloton uitrijden en pikt zo nog 2 sprints mee waarna onze dames een hele tijd achter het net vissen, Sara pikt naar het einde toe nog een tweede punt mee en Katrijn wint de eindsprint. Voldoende om resp. tweede en vierde te worden. Aldus prijkt Katrijn in de tussenstand met 76 punten ex-aequo met een Nederlandse concurrente op kop en volgt Sara op de vierde plaats op slechts 6 punten, m.a.w. in de puntenkoers blijft alles speelbaar. Katrijn blijkt terug over haar beste benen te beschikken, zij laat niemand nog door en wint de eerste 3 sprints telkens voor haar dichtste belaagster en loopt zo op haar uit, Sara vecht mooi mee in de tweede sprint en dikt zo haar conto aan met 2 eenheden. Katrijn staat nu in de tussenstand 6 punten voor op de eerste achtervolgster, de rest staat op meer dan 10 eenheden en kan haar niet meer bedreigen, Sara is reeds bijna zeker van de vierde plaats en speelt nog vol mee voor de derde plaats. Dit alles leert dat onze beide dames nog stevig aan de bak moeten in de eindsprint. De vier eersten gaan vol de laatste ronde in en het is Katrijn die nog het meest in de tank blijkt te hebben want zij wint ook deze strijd om zo met glans haar eerste overwinning bij de junioren te halen. Sara wordt 4dein deze sprint en dat is meteen ook haar plaats in het eindklassement, daar de plaatsen 2 en 3 werden ingenomen door de Nederlandse dames toont dit aan dat onze meisjes volgende week met de nodige ambitie mogen starten in het Vlaams kampioenschap. Er komen dan nog wel een aantal extra dames aan de start, maar gezien het niveau van de voorbije meetings lijkt podium voor beiden zeker haalbaar.
  In de afsluitende 500m mogen beiden nog eens vol gas doorgaan. Sara rijdt in de eerste reeks en zet een tijd van 41,828” neer. Katrijn heeft haar tijdrithelm wel vergeten maar gaat wel voor de eerste keer van start met een vol wiel en steekt nog snel vooraan een tandje meer. Zij zet heel sterke tussentijden neer maar de extra versnelling in de laatste ronde lukt niet meer na de zware meeting, haar eindtijd van 38,304” is wel ruim voldoende (meer dan 1,5”) om ook deze erestrijd te winnen.
  Dank aan de supporters voor de steun aan onze meisjes. Nu een week gericht trainen om volgende week in topvorm aan de start te staan van het eerste kampioenschap van het seizoen. Supporters terug allen op post om onze meisjes te steunen en hen naar de medailles te stuwen.
  Dan aan Marc voor de prachtige actiefoto’s.
  >> Reageer (0)
  11-11-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent 11 november
  100-jarige wapenstilstand, maar niet voor Sara die voor de tweede dag op rij naar de piste naar de Gentse piste trok, dit keer voor een sprinttornooi. Een sprinttornooi start traditiegetrouw met een 200m en daarin doet Sara het voortreffelijk. Met een tijd van 13,3" doet ze zowat 8/10 beter dan vorig jaar. In het laddertornooi worden de dames jeugd ingedeeld met de jongens nieuwelingen en zo kmt Sara in de eerste heat uit in de vierde reeks, samen met een jongen en de Nederlandse Nina Spapen. Zij rijdt een mooie spurt maar moet haar meerdere in beide andere spinters. In heat 2 komt ze uit tegen 2 jongens. Traditionele durven die het kunnen van een meisjes wel eens onderschatten en daar maakt Sara handig gebruik van om vroeg weg te rijden, zij slaat een gat dat de beide heerschappen niet meer dicht krijgen waardoor ze mooi deze reeks wint en 13de overall wordt. Dat is ook goed voor een derde plaats tussen de meisjes junioren na de Noorse Tveit en de Nederlandse Spapen.
  Een dikke proficiat aan Sara. Volgend WE even rusten om naar de Zesdaagse te trekken en daarna gaan we er terug vol tegen aan richting kampioenschappen.

  >> Reageer (0)
  10-11-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent 10 november

  Tweede manche van de AVS-cup in de Gentse piste en Sara en Katrijn opnieuw present om de clubkleuren te verdedigen. Naast de Nederlandse winnares van vorige week nu ook de Noorse juniorenkampioene aan de start in een peloton van 8 junioren en 4 elites.
  Net als vorige week hebben de dames er zin in en wordt er aan een hoog tempo gekoerst. In de scratch over 32 ronden wordt er dadelijk “geanimeerd” gereden. Vrij snel wordt er aangevallen en Katrijn voelt zich duidelijk sterker dan vorige week want ze gaat er enkele keren achteraan. Bij een aanval halfkoers gaat ze er alleen achter, op en over, zij rijdt dan enkele ronden alleen op kop, maar het peloton laat niet begaan. Wanneer er een tegenreactie komt van Femke V (DE) met de Noorse Tveit kan Sara meeglippen maar kan Katrijn haar wagonnetje niet aanhaken, gelukkig voor haar komt alles weer samen en valt het dan even stil waardoor onze meisjes even kunnen recupereren van de geleverde inspanningen. Sara kiest dan het wiel van de Nederlandse Juliet die vorig week te sterk was voor iedereen, maar dat blijkt een mindere zet want wanneer de Noorse de slotsprint op gang trekt kan Katrijn wel reageren maar zit de rest te ver. Katrijn kan wel niet naar het wiel springen van de Noorse maar houdt toch de rest achter zich, Sara houdt het wiel van de Nederlandse en wordt zo vijfde.
  In de temporonden wordt er van bij de start geknald. De Noorse is terug de sterkste en het duurt tot de 5desprint eer Katrijn haar eerste punt kan binnen halen. Wat later plaatst Sara een mooie versnelling, zij kan enkele ronden voor het peloton uit rijden en zo 2 punten verzamelen. Katrijn doet wat later dat kunstje even over en dikt zo haar totaal aan tot 3. Op het einde versnelt de Noorse nog eens, Katrijn glipt mee en kan haar in de laatste spurt verslaan. Sara moet zich in die laatste sprint plaatsen tegenover 2 andere meisjes met 2 punten en doet dit door als derde over de finish te bollen, waardoor ze meteen 4dewordt in de temporonden en zo een mooie stap voorwaarts zet in de tussenstand.
  Het moet dan maar weer in de puntenkoers gebeuren. Alles kan nog maar Katrijn staat wel 6 punten achter op de leidster en er zijn maar 4 sprinten terwijl ze ook achteruit moet kijken want de Nederlandse volgt op 2 punten van haar. Sara staat vierde, maar met gelijk aantal punten met een andere renster terwijl er nog enkel op “voelbare” afstand volgen. Er komt dadelijk een aanval van een renster die verder in het klassement staat waardoor iedereen haar laat rijden en zij 2x de 5 punten kan wegsnoepen. In de eerste sprint gaat Sara vlot mee in het wiel van de Noorse en pikt zo 2 punten mee terwijl Katrijn het in een millimeterspurt voor het laatste punt moet afleggen tegen haar Nederlandse opponente. In de tweede sprint doet Sara haar sprint netjes over en vallen zowel Katrijn als de Nederlandse buiten de punten. Intussen pakte de Noorse kampioene wel 2x3 punten mee en komt zo stilaan buiten schot. Wanneer de groep zich begint voor te bereiden voor de derde sprint glipt Esmée weg, zij houdt het vol tot de volgende sprint en pakt zo de 5 punten, de Noorse pakt er nog eens 3 terwijl Katrijn door 3dete worden terug een punt uitloopt op de Nederlandse. Katrijn moet de eindsprint vol aangaan, als ze die wint kan ze nog 2deworden in de puntenkoers terwijl ze zeker voor de Nederlandse moet eindigen om haar 2deplaats in het omnium veilig te stellen. Sara is reeds zeker van de 4deplaats in het omnium, maar speelt ook in de puntenkoers nog mee voor de eerste plaatsen. De 4 opponenten gaan de strijd vol aan, maar het is de Noorse die de eresprint wint, Katrijn wordt tweede, de Nederlandse derde en Sara vierde, meteen ook de uitslag van het omnium. In de puntenkoers wordt de 2deplaats nog afgesnoept door de renster die meer dan 20 ronden solo voor het peloton reed.
  Onze dames hebben het uitstekend gedaan en vergaren zo mooie punten in de AVS-cup waarin ze beiden bovenaan meedraaien. Morgen is Sara terug op post in het sprinttornooi, volgende week mogen ze van de Zesdaagse genieten en de week nadien gaan ze er terug vol tegenaan met dan een volledig omnium, 500m en een ploegkoers op het menu.
  Voor foto’s moeten wij u momenteel naar de sociale media verwijzen.


  >> Reageer (0)
  03-11-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent 3 november

  Start van de AVS-cup op de piste in de Gentse Blaarmeersen en dit met 3 meisjes in onze kleuren, trainer Jonas op het middenplein en Geert en André in de tribune. Jade maakt haar debuut bij de nieuwelingen terwijl Katrijn en Sara de overstap maken naar de junioren. Door het hoge aantal inschrijvingen bij de dames worden de nieuwelingen van de junioren gescheiden. De eersten zijn met 11 en rijden hun wedstrijd apart terwijl de 8 aanwezige junioren samen het ovaal op gaan met de dames elite, maar dan wel met gescheiden klassement. Voor Katrijn en Sara betekent zulks wel wat extra rondjes, wat meteen een extra training is naar later op het seizoen.

  Jade doet het zeer goed bij de nieuwelingen, in de scratch is het nog wat zoeken maar zij komt finaal wel als 5deover de streep. In de temporonden speelt ze het slim door de eerste 2 sprinten te winnen want daarna gaan de 2 sterkste tweedejaars aan de haal waardoor enkel zij nog punten winnen, 3deplaats in de temporonden is zo meteen een feit waardoor ze dadelijk opschuift naar de 3deplaats in het klassement, met gelijke punten met een andere renster en dus is het zaak om in de afsluitende puntenkoers over 40 ronden bij de pinken te zijn. In de eerste sprint valt ze buiten de prijzen, in de 2depakt ze een punt en wanneer dan een groepje wegrijdt schuift ze mooi mee, het ontstane kwintet laat zich niet meer inlopen, Jade pakt in de 3desprint opnieuw een punt mee en in de afsluitende sprint wordt ze zelfs 2dewat 6 punten oplevert. Zij wordt zo ruim 3dein de eindstand en is ook de beste eerstejaars.

  Bij de junioren is het dadelijk stevige koek. Twee sterke Nederlandse dames aan de start en 4 eliterensters waaronder Femke Verstichelen. Er staan 32 ronden op het menu en het is daardoor even wachten op een tempoversnelling, deze komen er wel maar worden allemaal gecounterd. Wanneer op 4 ronden van het einde er een aanval komt van een juniore ziet het er even goed uit voor onze dames, 2 elites zetten nl. de tegenreactie op poten met Katrijn en Sara in hun wiel. Wanneer er nog even versneld wordt is Katrijn met de twee elites er vandoor maar het valt terug stil, onze dame pakt nog wel over maar krijgt nog Juliet Eickhof over zich heen. Sara wordt 7de.
  In de temporonden over 30 ronden, m.a.w. 10 extra sprints, wordt alles beheerst door Femke Verstichelen en Juliet Eickhof. Katrijn weet er nog 5 te versieren en wordt zo opnieuw 2de, Sara komt enkele keren nipt te kort om een sprint te winnen en wordt 6dein dit onderdeel. In de tussenstand staat Katrijn op de 2deplaats op 4 punten van de eerste maar ook slechts 4 punten voor de 3de, Nina Spapen. De puntentelling gaat zoals bij een omnium en dus kan alles nog in de afsluitende puntenkoers over 60 ronden. Sara zet stevig door in de eerste sprint en weet daar een punt te halen. Nina verzamelt in de eerste sprints veel punten en Katrijn moet in de tegenaanval. Zij doet dit goed in de 4deen 5desprint en komt zo terug naar de 2deplaats, maar met slechts 1 puntje boni. In de laatste ronden gaan er enkele junioren aanvallen, maar onvoldoende om alle punten weg te snoepen waardoor Katrijn vol aan de bak moet. Zij doet dit goed maar krijgt toch Nina over zich en moet zo met 1 puntje in de eindstand de duimen leggen en wordt 3dein het eindklassement. Sara wordt finaal 7de.

  Gezien het nog vroeg op het seizoen is, toch mooie resultaten van onze meisjes die er volgende week alles zullen aan doen om nog hoger te eindigen.
  Dank aan Marc voor de mooie foto’s.


  >> Reageer (0)
  28-10-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neerpelt 27 oktober

  Wie de cross op TV volgt zag dat Julie actief was in Neerpelt. Ze kwam spectaculair in beeld, zal wel niet de intentie geweest zijn om daartoe tegen een boom te knallen in het begin van de wedstrijd want zo verloor ze veel tijd, stuur terug recht zetten, ketting er weer op leggen en dan als laatste van het pak een inhaalrace starten. Als zowat enige 15-jarige in een wedstrijd voor dames elite waar de junioren mogen meerijden, je moet het maar doen. Geen simpele opgave dus, maar ze remonteerde toch nog 2 dames elite en kwam op de 19deplaats binnen. Op naar de volgende uitdaging.
  Dank aan Hugo Crabbé voor de mooie foto.


  >> Reageer (0)
  07-10-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schaffen 6 oktober

  Voor het tweede jaar op rij is de sluitingsprijs van het seizoen in Schaffen. Er komen nog 41 rensters opdagen, 18 junioren en 23 nieuwelingen, bij deze laatste Sara en Julie in onze kleuren, d.w.z. voor Julie in haar trui van Vlaams kampioen die ze vorige week veroverde en dus maar 1 wedstrijd kan dragen gezien ze volgend seizoen juniore is.
  Het parkoers is 6,4 km lang over lichtglooiende wegen. De junioren moeten dit 10x rijden terwijl de nieuwelingen pas na 3 ronden inpikken, een rondje meer voor elk had gemogen, maar het is einde seizoen en dan mag het al eens iets minder zijn.
  Wanneer de nieuwelingen mogen aanzetten hebben ze maar 15” voorsprong meer op de junioren waardoor iedereen verwacht dat de aansluiting snel zal gemaakt worden. Dat is evenwel buiten de strijdlust van de jongsten gerekend die hun voorsprong met hand en tand verdedigen, daarbij wel geholpen door een valpartij binnen het juniorenpeloton. Het tijdsverschil is echter snel meer dan een minuut en dat zal het ook blijven. Onze meisjes houden goed stand in de voorwacht waar er wel enkele aanvalspogingen zijn maar niemand raakt weg.
  Het tempo wordt goed onderhouden maar is dan ook weer niet zo hels hoog als in sommige andere wedstrijden. Daardoor blijft er aan het eind nog een groep van 17 over om te sprinten voor de zege. Julie haalt nog eens alles uit de kast en wint met ruime voorsprong, Sara weet zich mooi als vijfde te plaatsen.
  Een mooie afsluiter van een sterk wegseizoen waarin onze meisjes 20x de zege wegkaapten, daarvoor zorgde in hoofdzaak Julie, ze rijfden op 5 kampioenschappen de titel binnen, enkel het BK weg en BK TTT moesten ze aan anderen laten. Het aantal podiumplaatsen is bijna niet te tellen, de wedstrijden waarin onze meisjes aan de start stonden zonder dat op het eind er niet minstens één op het podium stond zijn bijna onbestaande geweest. Van een boerenjaar gesproken.
  De volgende maanden staan er veldritten en pistemeetings op het programma, hopelijk zijn onze meisjes daar even succesvol als op de weg.


  >> Reageer (0)
  30-09-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mazenzele KvV 30 september

  Afspraak vandaag in Mazenzele waar het kampioenschap van Vlaanderen voor Dames Jeugd werd georganiseerd 2 jaar na dat voor aspiranten, daardoor voor vele meisjes een terugkeer. Aan de start 21 junioren en 26 nieuwelingen maar daarbij Sara en Julie in onze kleuren, zij waren er 2 jaar terug nog niet bij. De aankomstlijn van toen werd behouden, maar het parkoers is totaal anders, licht golvend over een afstand van 8,3 km, de nieuwelingen moeten dit 8x rijden, dat betekent 66,4 km, voor de junioren is dan 10x gepland, m.a.w. 83 km, een afstand die een kampioenschap waardig is, enkel jammer dat het zo laat op het seizoen op de agenda staat waardoor het deelnemersveld zo laag uitvalt.
  De nieuwelingen gaan van start op iets meer dan 1 minuut voor de tweede doortocht van de junioren en ze hebben er zin in. De gevolgen laten zich raden, de junioren komen nooit dichter. Er wordt stevig doorgereden en de rondjes volgen elkaar snel op, wie niet meekan verdwijnt langs de achterdeur, Sara en Julie blijven mooi meedraaien in de kop. In de vijfde ronde evenwel dikke pech voor Sara, zij komt in botsing met een andere renster en komt ten val, beide knieën licht gekwetst maar ook de wielen hebben wat averij opgelopen, net op dat moment vertrekt vooraan een vlucht van 6 met daarbij Julie waardoor de snelheid nog eens omhoog gaat en dat maakt het voor Sara onmogelijk om op haar eentje terug aan te sluiten. Zij wordt dan ook na 6 ronden uit wedstrijd genomen, maar haar voorsprong op de junioren is dan nog zo groot dat ze 18dewordt in het totaalklassement want de junioren moeten wat later in dezelfde ronde sprinten voor de zege want hun achterstand op de nieuwelingen is te hoog opgelopen om hen de volle afstand te laten afleggen. Op dat moment heeft Julie met haar kompanen reeds een boni van 1’20” bij elkaar en dus de vogels zijn gaan vliegen. Een rond verder is de kopgroep nog met 5 na een lekke band van een rensters. Bij het luiden van de bel bedraagt de voorsprong op het peloton meer dan 2’. 
  Net voor het ingaan van de laatste rechte lijn ligt een scherpe bocht, dat weet ook Julie en zij draait als eerste op en zet meteen vol aan in de mooie sprint bergop. Marith Vanhove komt nog langszij maar dan versnelt onze Julie nog eens en kan zo met een mooie voorsprong de streep overschrijden met de armen in de lucht. Deze mooie en verdiende beloning is een kers op de taart van een zeer knap seizoen met nu 15 overwinningen op de teller.


  >> Reageer (0)


  Ploegleider
  Geert Hendrikx
   geert.hendrikx@telenet.be
   +32 477 372 316

  Begeleiding
  Jonas Van Hecke
   vanheckejonas@hotmail.com
   +32 496 059 158

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Startpagina !

  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!