WEDSTRIJDEN EN UITSLAGEN DOORSTUREN A.U.B.

Weg

Laura Hendrikx

Katrijn De Clercq

Julie De Wilde

Sara Maes

Jade Linthoudt

Veld

Laura Hendrikx

Piste

Katrijn De Clercq

Sara Maes


Aspiranten


Jade Linthout (U14)Nieuwelingen


Katrijn De Clercq


Julie De Wilde


Sara Maes  

Juniors


Laura Hendrickx


IN ACTIE
Leuke links
 • VD HAUWE CT - GENTSE VS
 • Wielerbond Vlaanderen
 • Meg De Bruyne
 • Wielerbond Oostvlaanderen
 • KBWB
 • Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Van den Hauwe Cycling Team - Koninklijke Gentse Velosport
  DAMES
  WIELERSEIZOEN 2017
  09-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent 9 december

  Vijfde manche van de AVS-cup en voor de vijfde keer met ons duo Sara-Katrijn aan de start. Dit keer slechts 8 nieuwelingen maar wel 9 junioren aan de start. Onze meisjes worden terug bijgestaan door trainer Jonas.
  Van bij de scratch is het duidelijk dat het tempo iets hoger zal liggen. Er zijn enkele aanvallen, maar ons duo blijft zich mooi positioneren en gaat in de laatste ronde mee in een felle sprint. Katrijn lijkt het lastig te zullen hebben om nog voor haar concurrente te komen maar slaagt daar finaal toch in en schrijft het eerste nummer op haar naam. Sara had heel goed positie gekozen en perst er een krachtige sprint uit waarmee ze mooi als 4de nieuwelinge over de streep weet te rijden.
  In de temporonden moet Katrijn wachten tot de 4de ronde voor ze haar eerste punt haalt, maar zet dan dadelijk 3 sprints op rij op haar naam, waarna Sara een mooie versnelling plaatst en de 7de sprint binnenrijft. Twee ronden verder zet een junioren een aanval op, Katrijn schuift mee samen met een andere nieuwelinge, waarna de 2 betere junioren ook nog aanpikken en de vlucht is vertrokken, Sara mist net de goede ontsnapping. Katrijn wint echter alle volgende sprints en zo kan Sara haar 5de plaats in de temporonden houden.
  In de afvalling kiest Katrijn er terug voor om vooraan te rijden. Sara neemt haar wiel, maar de strijd om deze positie is hevig en kost energie waardoor ze na een vijftal ronden achteraan in het overlevingsgevecht terecht komt, zij weet zich nog enkele keren te redden, maar moet finaal toch als 7de afvallen, 4de afvaller bij de nieuwelingen en dus terug 5de plaats in de afvalling. Katrijn houdt de strijd vol tot aan het einde. Zij is de laatste nieuwelinge in strijd met de 2 sterkste junioren. Zij probeert hen te verrassen door een stevige aanval, het lijkt er even op dat ze het zal halen, maar eens de junioren op toerental flitsen ze haar in de laatste 100m beiden voorbij.
  Na dit nummer staat Katrijn aan de leiding met 120 punten, dat zijn er 8 meer dan de 2de en 10 meer dan de 3de. Sara staat mooi 4de met 98, de 3de plaats lijkt moeilijk want het verschil is 12 punten, het wordt dus vechten om haar stek te behouden met slechts 2 punten voorsprong op de 5de en 6 op de 6de. Het omnium wordt gereden met UCI-telling en dus komt het er op aan de nodige puntjes te sprokkelen in de 4 sprinten. Katrijn start goed en wint de eerste, Sara pakt niks en verliest een puntje van haar voorsprong. In de tweede zijn beiden op post, Katrijn pakt 3 en Sara 2 punten, waardoor het verschil tussen Sara en haar belaagster terug 2 punten wordt en Katrijn stilaan voldoende marge krijgt om het omnium te winnen. In de derde sprint neemt Katrijn terug de 3 punten en Sara wint er ook weer eentje, maar haar concurrente pakt er 2. De laatste sprint wordt zo zeer belangrijk. Katrijn telt in het omnium dan 9 punten voorsprong, in de puntenkoers heeft ze 1 punt achterstand. Sara heeft nog 1 punt over voor de 4de plaats. In de laatste sprint voor dubbele punten wordt Katrijn opnieuw 2de, Sara pakt geen punten en haar concurrente is goed voor 4 stuks. Eindresultaat in de puntenkoers is dat Katrijn tweede wordt, maar wel het omnium wint, Sara wordt 5de en dat is ook haar plaats in het omnium.
  Proficiat aan onze beide meisjes die terug een stevig omnium hebben gereden.
  De volgende keer dat ze een omnium rijden is op 30/12 en dan is het meteen voor de Belgische titel. Volgende week is er een sprintmeeting met 500m, sprint en keirin op het programma, het WE nadien komen de dames niet in actie om dan op 26, 27, 29 en 30/12 deel te nemen aan de 7 BK’s. Hopelijk kunnen ze beiden deelnemen in topvorm en voor een rijke medailleoogst zorgen.


  >> Reageer (0)
  02-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent 2 december KvV Omnium

  Vandaag vierde meeting in Gent en wel een belangrijke, nl. het Vlaams kampioenschap Omnium. Katrijn wou haar titel verlengen en Sara was gemotiveerd om mee te spelen in het debat. Jonas was op het appel om alles van op de eerst rij mee te maken.
  In het eerste nummer, de scratch over 20 ronden, wacht Sara niet te lang om te tonen dat ze het ziet zitten, na 6 ronden plaatst ze een aanval maar niemand gaat mee in steun. Na 4 ronden solo voor het peloton te hebben gereden zonder echt weg te raken laat ze zich terug inlopen. Op het einde zijn er nog wat schermutselingen, maar onze beide meisjes zijn paraat. Wanneer op 2 ronden van het einde de sprint losbarst zijn ze beiden paraat. Katrijn bolt als eerste over de streep en Sara mengt zich goed mee in het debat om een 5de plaats op te eisen.
  In de temporonden zijn onze meisjes terug aandachtig mee. Katrijn weet meteen de 2de sprint te winnen en gaat wat later mee in een aanval met 2 en zet zo ook de 6de en 8ste sprint op haar naam, even later volgen de 10de en 13de en dat volstaat. De laatste sprint trek ze aan voor Sara die er mooi uitkomt en deze kan winnen. Dat is meteen goed voor de 4de plaats want slechts 3 meisjes winnen meer dan 1 sprint. Dat levert heel wat punten op en brengt Sara naar de 4de plats in de tussenstand. Katrijn heeft intussen een voorsprong van 6 punten uitgebouwd op de tweede.
  In de afvalling neemt Katrijn dadelijk het commando en staat dat niet meer af. Sara was de les van vorige week indachtig en nestelt zich stevig in het wiel van Katrijn, dat is een plaats waar er velen willen zetten, maar zij verdedigt zich met hand en tand en vooral nu en dan een elleboog om zo mooi deze positie te houden. Naar het einde weet ze zich enkele keren te redden met een mooie sprint en zo verovert ze finaal de 3de plaats. Katrijn kan zich in de volgende sprint nipt redden en mag samen met een juniore de eresprint rijden. Ook dit duel wint ze vrij vlot. Zij verwerft zo 8 punten voorsprong terwijl Sara de 4de plaats stevig in handen heeft en op slechts 4 puntjes van het brons staat.
  De finale puntenkoers over 40 ronden zal zo allesbepalend worden voor het podium. Daar de UCI-puntentelling wordt toegepast, worden de punten van de puntenkoers geteld bij deze van de eerste 3 nummers en kan het publiek sprint na sprint volgen wie er waar staat. In de eerste sprint wordt Katrijn geklopt door haar dichtste concurrente die zo de kloof reduceert naar 6 punten. Sara probeert ook te sprokkelen, maar blijft steken op de vijfde plaats terwijl haar concurrente voor het brons 1 puntje meepikt en zo de kloof op 5 punten brengt. In de tweede sprint haalt Katrijn het van haar concurrente en brengt zo het verschil terug op 8 punten, Sara zowel als haar naaste concurrente hebben dan hun beste pijlen verschoten en halen geen punten meer. In de derde sprint zijn de rollen weer omgekeerd en Katrijn heeft opnieuw nog slechts 6 punten voorsprong. Dit maakt dat de laatste sprint, voor dubbele punten beslissend wordt. Het meisje op de tweede plaats probeert met een late uitval nog het laken naar zich toe te trekken, maar Katrijn geeft goed thuis en springt mee om dan in de laatste ronde zelf uit te halen en zo met voorsprong de laatste 10 punten binnen te halen. Dit brengt haar puntentotaal op 141, een bonus van 10 voor het goud terwijl Sara met een totaal van 102 op 5 punten van het podium strandt.
  Een dikke pluim voor beide meisjes die zich weerden tot het uiterste en met mooie resultaten huiswaarts mochten trekken. De eerste titel van het winterseizoen is binnen en Sara krijgt meer en meer zicht op het podium, dat belooft voor de week tussen Kerst en Nieuwjaar wanneer ze samen aan de start staan van 7 Belgische kampioenschappen.
  Volgende week zaterdag is er het volgende omnium waar onze meisjes opnieuw hopen te schitteren en dit tussen de examens door.


  >> Reageer (0)
  25-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent 25 november

  Vandaag stond de derde manche van de AVS-cup op het programma en Sara en Katrijn waren terug present. Finaal tekenden 15 meisjes nieuwelingen het startblad en kwamen er 4 meisjes junioren opdagen. Zoals steeds vormden zij één peloton met twee klassementen.
  Dit keer stond er een volledig omnium op het programma, m.a.w. er kwam naast de scratch, de temporonden en de puntenkoers ook een afvalling bij. Puntentelling wel nog steeds volgens het oude systeem.
  In de scratch over 20 ronden werd eerst zeer afwachtend gereden tot een juniore het vuur aan de lont stak. De nieuwelingen reageerden niet en wachtten wijselijk af tot wanneer de andere meisjes uit deze categorie wakker schoten, dat gebeurde enkele ronden verder. Toen volgde er een aanval van een nieuwelinge die gezelschap kreeg van Katrijn, maar ook deze aanval werd geneutraliseerd. Bij een volgende aanval trok Katrijn terug mee en nu bleek het de goede vlucht. Niemand kwam nog terug en enkele ronden voor het einde nam Katrijn het zekere voor het onzekere en sprong weg van haar compagnon om solo te winnen. Sara had zich mooi verscholen in de groep maar was iets te laat alert om nog naar voor te schuiven en moest (on)vrede nemen met de 14de plaats.
  In de temporonden duurde het tot de 6de sprint voor Katrijn haar eerste punt kon pakken, waarna ze er 3x om de 2 sprints nog eentje pakte. In de voorlaatste komt Sara met nog enkelen sterk opzetten, Katrijn trekt de sprint aan voor haar maar op de streep gaat er een ander meisje haar nog voorbij. Dan maar alles op alles voor de laatste sprint. Deze gaat nog naar Katrijn die zo de 2de zege van de dag haalt en Sara sprint mooi mee en wordt zo de eerste van de meisjes zonder punten, voldoende voor de 8ste plaats, maar mits winst in de voorlaatste sprint had ze een mooie 4de plaats in de wacht gesleept. In elk geval een signaal dat ze stilaan haar plaats in het pistepeloton verovert.
  In de afvalling rijdt Katrijn vrij snel naar voor om de wedstrijd te controleren. Sara zoekt het gewriemel achteraan op en weet zich tot 3x toe mooi te plaatsen, maar de 4de keer gaat de deur dicht, zij probeert nog onderaan op te schuiven maar krijgt geen vrijgeleide en moet er uit. Katrijn blijft intussen vooraan het peloton dirigeren en is naar het einde toe alleen weg zonder aanvallen, gewoon omdat de anderen naar elkaar kijken. De laatste die overblijft rijdt in de uitloop van de laatste afvalling het gaatje dicht waardoor er toch nog een eresprint komt. Daarbij plaatst Katrijn net voor het ingaan van de laatste ronde een versnelling die genoeg blijkt om 3 op 3 te scoren.
  Bij aanvang van de puntenkoers heeft Katrijn 7 punten voorsprong op de dichtste achtervolger, maar omdat de strijd om de tweede plaats nog helemaal open ligt wordt er hard gereden voor de punten. Katrijn haalt in de eerste 2 sprints telkens de 3de plaats en test dan even het peloton. Zij weet zo de 3de sprint te winnen en komt daarmee op 1 punt van de leidster. Even later zet ze nog een aanval op en er komen 3 meisjes in de tegenaanval met daarbij Sara, het peloton twijfelt en het trio nadert snel. Sara pikt even verkeerd aan en verliest het wiel van de andere twee, finaal raakt 1 van de meisjes tot bij Katrijn. Zij werken goed samen en blijven vooruit. Op het einde versnelt Katrijn nog even en dit volstaat voor de winst, Sara perst er nog een mooie sprint uit en versiert zo de 9de plaats in de puntenkoers. Zij eindigt zo 12de in het dagklassement, maar dit op slechts 2 puntjes van de 9de plaats. Een hogere plaats ligt dus binnen handbereik en zit er zeker aan te komen. Katrijn grijpt met een 4 op 4 haar 3de zege op rij in de AVS-cup.
  Volgende week is er terug een meeting en wordt er gestreden om de Vlaamse omniumtitel. Alle supporters op post dus om onze twee pistiers aan te moedigen.
  >> Reageer (0)
  12-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roubaix 12 november

  Vandaag trok Katrijn naar Roubaix voor de tweede manche van de Trophée des Hauts de France, ook Trophée des Ch’tis genoemd. Daar ze om 8u in Roubaix moest staan stond de wekker om 6u30 en dat pikt op een zondagmorgen, zeker na de meeting van daags voordien.
  In de categorie nieuwelingen waren er 18 jongens en 6 meisjes op het appel.
  De meeting begon met een sprinttornooi, waarbij de meisjes en de jongens apart reden. In de 200m vliegende start had Katrijn nog wat last van stijve benen en zette ze een tijd neer van 13,486”, goed voor de tweede plaats. Dit gaf recht op de rechtstreeks finale in 1 sprint met de 3 beste meisjes. Deze sprint werd over 2 ronden beslist, Katrijn versnelde net voor het ingaan van de laatste ronde maar kon haar snelheid niet aanhouden, in de laatste rechte lijn kwam de winnares van de 200m nog net over haar en dus was een tweede plaats terug haar deel.
  Voor de afsluitende temporonden, 20 ronden met 16 sprints, werden de benen goed losgereden en dat bleek te helpen. Katrijn kon met de 4 betere jongens mee in de aanval, wist zelfs nipt een sprint op haar naam te zetten, dubbelde onderweg alle meisjes en ook heel wat jongens en kwam samen met haar 4 musketiers over de eindstreep. Deze ruime zege bleek volgens de reglementen van de trofee voldoende om alsnog de dagzege binnen te halen en zo tevens haar leiderspositie te verstevigen.
  Volgend weekeinde nemen onze pistiers even vrij, maar op 25 november zijn ze terug paraat voor de volgende meeting in Gent.


  >> Reageer (0)
  11-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent 11 november

  Voor de tweede manche van de AVS-cup daagden bij de dames jeugd 18 meisjes op, 14 nieuwelingen en 4 junioren. Zij reden terug samen met een apart klassement. Van onze club terug Katrijn en Sara zusterlijk op het middenplein.
  Waar de scratch dikwijls een gezondheidswandeling is die pas in de laatste ronden ontploft was dit nu zeker niet het geval. Reeds in de eerste ronde viel een aanval te noteren en het viel nooit meer stil, slag om slinger regende het aanvallen, waarbij ook Katrijn zich liet opmerken. Finaal werd evenwel toch met een vrij compacte groep naar de streep getrokken. Katrijn haalde haar snelste benen boven en won, Sara kon mooi als zevende binnen rijden.

  In de temporonden, dit keer over slechts 16 ronden en 12 sprints was er deze week meer animo. Katrijn won de derde en vijfde sprint en toen Sophie Tierolf een aanval plaatste was Katrijn de enige die een antwoord in huis had. Zij haalde zo nog 2 van de volgende 5 sprints binnen wat volstond voor de zege. Sara sprintte mooi mee maar zat wat verscholen voor het oog van de jury en werd slechts elfde geklasseerd.
  In de puntenkoers haalde Katrijn geen punten in het eerste klassement en besloot om dadelijk erna een aanval te plaatsen. In het peloton werd getwijfeld en onze Belgische kampioene was vertrokken. Na 6 ronden zat ze het peloton reeds op de hielen, maar verkoos nog wat te wachten alvorens aan te sluiten om zo de 5 punten van de tweede sprint op haar conto te zetten. Voor de derde klassementssprint had Sara zich mooi aan het wiel van Katrijn gepositioneerd, maar toen de sprint met een ruk werd ingezet loste ze even dat wiel en dat werd fataal om in de punten te kunnen eindigen. Katrijn werd tweede en trok een tweede keer op avontuur, zij haalde even later een tweede bonusronde binnen, dat bracht haar puntentotaal op 48 waardoor de anderen automatisch voor de tweede plaats reden, zij trok niet echt meer door in de slotsprint, Sara wel en wist zich mooi naar voor te sprinten waardoor ze als beste zonder punten eindigde en zo beslag legde op de achtste plaats.
  In de eindafrekening werd Katrijn met een 3 op 3 daglaureaat en kon Sara de achtste plaats veroveren.

  Als afsluiter mochten de best geplaatsen nog een eresprint rijden. Katrijn kwam uit tegen de Nederlandse Nina Spapen. Het werd een spannend duel waarbij Katrijn het nipt haalde.


  >> Reageer (0)
  04-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent 4 november

  Vandaag stonden in de eerste pistemeeting van het Gentse winterseizoen twee Van den Hauwe Ladies paraat. Voor Sara was het haar vuurdoop, Katrijn mocht haar driekleur showen bij aanvang van haar vijfde pisteseizoen.
  Niet minder dan 14 meisjes nieuwelingen tekenden present en aangezien er maar 3 dames junioren kwamen opdagen werden de 2 groepen bij elkaar gevoegd tot een peloton van 17 rensters, wel met apart klassement voor de 2 categorieën.
  In de scratch over 20 ronden neemt Sara al snel de kop en rijdt zo enkele ronden in de spits, Katrijn start helemaal achteraan om de groep eens goed te monsteren en plaatst in de 6de ronde een versnelling om het peloton eens te testen. Even later loopt alles weer samen en daalt de snelheid terug naar toeristentempo zodat alle geloste meisjes terug kunnen aansluiten. Enkele ronden voor het einde plaatsen 2 junioren een scherpe aanval en de nieuwelingen worden op een lint gezet. Katrijn zit in een moeilijke positie met 2 stevige sprinters voor haar die ze gelukkig in de laatste ronde nog weet te remonteren. Sara wordt wat gehinderd en komt pas als 13de binnen.
  In de temporonden moeten er 20 ronden worden afgelegd met 16 sprints. Na de aanloopronden zet een juniore zit stevig op kop met Katrijn in haar wiel en niemand heeft de eerstvolgende ronden lust om iets te ondernemen waardoor onze dame de eerste 3 sprints in geschenkverpakking krijgt. Sara weet zich intussen goed te handhaven in de groep. Intussen zijn er toch een aantal nieuwelingen die er nu en dan een stevig sprintje uithalen om een puntje te veroveren, Katrijn blijft rustig meedraaien en punten pakken, op het einde blijkt ze 9 van de 16 sprints achter haar naam te hebben. Sara draait vlot mee en weet zo een 7de plaats te veroveren waardoor ze wat stijgt in het dagklassement.
  In de finale puntenkoers over 40 ronden met 4 klassementssprinten showen onze ladies hun truien. In de eerste ronden verschuilen ze zich wat en zitten bij de eerste sprint beiden ingesloten. Dan komt Katrijn naar voren en neemt mee de koers in handen. De tweede sprint wint ze autoritair en op dat moment ligt Sara reeds op de loer, zodra de groep de snelheid laat zakken springt ze solo weg en neemt tot een halve ronde voorsprong. Iedereen kijkt naar Katrijn maar deze laat uiteraard het initiatief om achter haar ploegmaat te rijden over aan de anderen. Jammergenoeg voor Sara neemt een juniore tenslotte het heft in handen en brengt het peloton dichterbij. Sara krijgt het publiek op haar hand en strijdt als een stervende zwaan voor elke meter en rijdt nog steeds op kop wanneer de bel voor de derde sprint weerklinkt. In de voorlaatste bocht krijgt ze de ganse meute over zich heen en eentje neemt dat zo letterlijk dat ze Sara in haar val meesleurt. Gelukkig voor haar komt ze er dit keer van af met wat schaafwonden en lichte kneuzingen. Intussen graait Katrijn de volle buit mee in de derde sprint en nadert zo tot op 1 punt van haar Nederlandse concurrente. De einsprint moet de beslissing brengen wordt stevig ingezet. Katrijn zit al vroeg op kop, maar niemand raakt er nog over, nog eens 10 punten extra en dat volstaat ruimschoots voor de zege in de puntenkoers. Sara wordt afgevlagd op de achtste plaats en komt zo uit op een negende plaats in het dagklassement. Katrijn mag de zegebloemen afhalen.
  Onze meisjes hebben dus een uitstekende prestatie geleverd en dat motiveert voor de volgende meeting volgende zaterdag 11 november, wapenstilstand, maar dat zullen beide dametjes niet al te letterlijk nemen. Deze week nog 2x stevig trainen en dan kunnen ze er weer tegen aan. Dezelfde nummers staan op het menu maar de meeting wordt afgesloten met een sprint voor de eerste 4 van het dagklassement, dat wordt iets om naar uit te kijken. Supporters op post!
  >> Reageer (0)
  29-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roubaix 29 oktober

  Sara en Katrijn zijn reeds enkele weken stevig aan het trainen op de piste, Sara om haar eerste pistewinter voor te bereiden en Katrijn haar vijfde. Vorige week namen ze beiden deel aan een driedaagse opleiding in Apeldoorn, dé avant-première van het seizoen. Ze deden het daar beiden goed en vooral Sara bloeide open als pistier, ze heeft het duidelijk in de genen en dat betekent dat wij deze winter voor het eerst sinds enkele jaren terug 2 meisjes in stelling zullen brengen op het houten ovaal.
  In Gent start het seizoen traditioneel het eerste weekeinde van november, in Roubaix doen ze dat net iets vroeger. Vandaag werd daar de eerste manche gereden van de Trophée des Hauts de France, ook gekend als de Trophée des Chti’s. Katrijn trok dus in de vroege ochtenduren naar de velodroom Stab om haar titel van vorige winter te verdedigen.
  In deze trofee rijden de meisjes en jongens nieuwelingen samen met apart klassement. Er waren niet minder dan 20 nieuwelingen aan de start, 13 jongens en 7 meisjes.
  In de scratch over 16 ronden is Katrijn aandachtig mee en helpt mee in de achtervolging op een vroege aanvaller. Op 3 ronden van het einde zet ze zelf de aanval in. Zij is evenwel geen onbekende meer voor de jongens in Noord-Frankrijk en de sterksten gaan er direct achteraan. Er slagen er wel maar 3 in om haar nog voorbij te snellen en dus wordt ze 4de en daarmee eerste dame. De tweede wordt 12de.
  In het tweede nummer, de positieve afvalling start ze helemaal achteraan en wordt daardoor verrast door de vroege uitval van een jongen. Zij kan evenwel met haar groepje terug aansluiten alvorens de sprints beginnen. De communicatie tussen de commissarissen en de belleman blijkt niet optimaal. Er was de renners vooraf gezegd dat na 3 ronden de eerste sprint zou doorgaan om dan telkens elke ronde opnieuw te sprinten. De bel luidt evenwel om de twee ronden en dus is het verwarring troef, in zoverre zelfs dat het peloton maar blijft sprinten tot de commissarissen de renners aangeven te stoppen. Waar Katrijn na 6 ronden stevig vooraan mee sprint zakt ze de volgende sprints verder naar achter. Het is daardoor afwachten wat de uitslag worden zal. Wanneer deze even later uithangt blijkt dat de commissarissen effectief de uitslag opmaakten zoals vooraf meegedeeld. Dat betekent dat Katrijn 5de wordt en terug eerste meisje, dit keer met 5 plaatsen voorsprong op de volgende dame.
  Derde en laatste nummer is een puntenkoers over 30 ronden met 3 klassementssprinten. In het begin raakt Katrijn midden in het druppelvormige peloton ingesloten en zij kan zich niet losmaken voor de eerste sprint. Maar niemand van de dames eindigt in de punten. Ook de tweede sprint levert voor geen van de 7 meisjes iets op. In het laatste deel springt een jongen weg en even later zet Katrijn de achtervolging in met nog enkele van de beteren, samen met de 4 sterkste jongens rijdt ze van de rest weg. Jammer genoeg slagen ze er alle 4 in om voor haar te eindigen in de eindsprint, maar aangezien slechts 5 jongens alle punten wegkaapten levert dit haar toch opnieuw een 6de stek op in dit onderdeel. De volgende dame is terug 12de.
  Drie keer eerste bij de meisjes dat betekent uiteraard de dagoverwinning in haar categorie en daarnaast de leiding in het algemeen klassement van de trofee.


  >> Reageer (0)
  28-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pasdag

  Hallo renners,

  Naar jaarlijkse gewoonte is er de pasdag voor de kledij begin november.

  Dit jaar zal dit doorgaan op zaterdag 4 november in zaal GOK te Melle - Geraardsbergsesteenweg 94.
  Hierbij de momenten waarop iedere categorie zich kan wenden:

  DAMES 9u45 tot 10u15
  MINIEMEN en ASPIRANTEN 10u15 tot 11u30
  NIEUWELINGEN 11u30 tot 13u
  JUNIOREN 13u tot 14u15
  BELOFTEN/ ELITE ZC 14u15 tot 15u


  Renners die op dat moment niet aanwezig kunnen zijn, gelieve uw ploegleider of het secretariaat te contacteren voor een nieuw pasmoment af te spreken.


  >> Reageer (0)
  03-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1/10/2017 Aspiranten Te Hamme
  Vandaag siezoen af gesloten in Hamme  Meisjes 13 jaar U 14  Linthoudt Jade  >> Reageer (0)
  30-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schaffen 30 september

  Vandaag slotwedstrijd van het wegseizoen in Schaffen georganiseerd door Wim Verbeek. Tien rondjes van 6,4 km op het menu, mooie wedstrijd dus, georganiseerd door een kenner van dameswielrennen.
  Aan de inschrijvingstafel passeerden 47 rensters, 28 nieuwelingen en 19 junioren. In dit peloton Julie en Sara in onze outfit.
  Toen in de vierde ronde het peloton versnelde scheurde de groep in twee. Sara zat achteraan en was de pineut van dienst. Zij kon het gat niet meer dichtrijden en kwam finaal als 24ste over de streep. Na de stijgende vormcurve van de laatste weken was dit een ontgoocheling voor haar, maar ze zal er moed uit putten om vanaf woensdag op de piste er vol tegen aan te gaan.
  Julie reed terug haar wedstrijd en trok er in de zesde ronde alleen van door, maar dat is soms wat overmoedig en zij werd opnieuw ingerekend, maar geeft toch aan dat het een renster is met pit en dat wordt gewaardeerd. In de eindsprint ging ze voluit haar kans in een poging om een tweede zege te boeken maar strandde net naast het podium op een mooie vierde plaats.
  Proficiat aan beide meisjes om tot op het einde van het seizoen mooi te presteren. Wij mogen van een mooi seizoen spreken bij onze dames jeugd. Katrijn en Julie haalden verschillende overwinningen en podiumplaatsen, ze stonden zelfs enkele keren samen op het podium. Waar ze aan de start kwamen maakten ze steeds mee koers, ze gaven kleur aan de wedstrijd. Halfweg het seizoen dook Sara weer op na 5 jaar afwezigheid en haar vormcurve toonde een stijgende lijn. Laura deed een extra duit in het zakje. Daar alle meisjes aan boord blijven mogen wij hopen op een mooi wegseizoen in 2018. Dat is evenwel nog bijna een half jaar dromen, intussen staat het pisteseizoen voor de deur. Sara zet haar eerste stappen op het houten ovaal en Katrijn start eind oktober haar vijfde winterseizoen. Indien ze van pech en ziekte gespaard blijven zullen onze clubkleuren terug in beeld komen tijdens de vele meetings die deze winter op het programma staan.
  Dank aan al wie zijn/haar steentje heeft bijgedragen in het succes van onze rensters. De begeleiders, trainers, sponsors en niet te vergeten de supporters die hen langs de kant aanmoedigden.
  >> Reageer (0)


  Ploegleider nieuwelingen

  Geert Hendrikx
   geert.hendrikx@telenet.be
   +32 477 372 316


  Begeleiding

  Eric Coryn
   eric.coryn@skynet.be
   +32 496 072 091

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Startpagina !

  Blog als favoriet !

  Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!