WEDSTRIJDEN EN UITSLAGEN DOORSTUREN A.U.B.

Weg

Katrijn De Clercq

Julie De Wilde

Sara Maes

Jade Linthoudt

Veld

Julie De Wilde

Piste

Katrijn De Clercq

Sara Maes


Aspiranten


Jade Linthout (U15)Nieuwelingen


Katrijn De Clercq


Julie De Wilde


Sara Maes  

Juniors


x


IN ACTIE
Leuke links
 • VD HAUWE CT - GENTSE VS
 • Wielerbond Vlaanderen
 • Meg De Bruyne
 • Wielerbond Oostvlaanderen
 • KBWB
 • Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Van den Hauwe Cycling Team - Koninklijke Gentse Velosport
  DAMES
  WIELERSEIZOEN 2018
  31-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afscheid

  Onderstaand verslag van het BK is meteen het laatste op deze blog. Na 5 jaar schrijfsels over wedstrijden van de Gentse Velosport, eerst van de aspiranten en de voorbij 2 jaar van de dames jeugd was dit het laatste verslag voor de Gentse Velosport van deze auteur. 
  Bij deze danken wij alle trouwe lezers die de verslagen van onze jonge helden en heldinnen van “de Gentse” hebben gevolgd en daarnaast iedereen die op wat voor wijze ook hielp bij het tot stand komen van de verslagen, een mail, een sms, een telefoontje en/of foto’s, alles was welkom en kon gebruikt worden. Grote dank ook aan Marc Regaert die de voorbije jaren dikwijls voor een mooie set wedstrijdfoto’s zorgde.
  De wegen van de 4 laatste dames van deze historische club scheiden volledig vanaf nieuwjaar, elk koos voor een andere club om volgend jaar nieuwe successen na te streven. Elk van hen komt nu in een club met een grotere groep meisjes, zij gaan daarenboven over naar een nieuwe categorie. Langs deze weg wensen wij hen alle succes toe, dat zij het mooie traject dat ze bij de Gentse reeds aflegden kunnen verder zetten. 
  Samen met de sportieve omkadering trekt Katrijn naar Van Assche – Van den Hauwe CT en dus transfereert deze pennenridder mee. Wie het wel en wee van deze toffe meisjesploeg wil volgen kan terecht op hun blog die te vinden is op www.bloggen.be/vanasschevandenhauwect.


  >> Reageer (0)
  30-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent 30 december BK scratch en puntenkoers

  Vierde dag van de BK’s op de piste met scratch en puntenkoers op het programma.
  Onze drie pistiers op post op zoek naar verder eremetaal.

  Bij de nieuwelingen staat Jade in een groep van 9 meisjes aan de start. In de scratch wordt er traag gereden met bijna geen tempoversnellingen. In de laatste ronden wordt het tempo fel opgedreven in voorbereiding van de sprint. Dit is voor Jade nog net iets te snel, maar zij weet zich wel als zevende te plaatsen.
  In de puntenkoers over 40 ronden waagt Jade haar kans na de eerste sprint maar heeft de pech gecounterd te worden door Marith Vanhove die geen zin heeft om met Jade door te gaan. Wat later vertrekt er een groepje en Jade, die nog recupereert van haar inspanning, moet hen laten rijden. Het gevolg is dat ze geen punten kan verzamelen waardoor ze haar moet plaatsen in de finale sprint met een tweede zevende plaats tot gevolg.

  Bij de junioren zijn Sara en Katrijn op het appel op zoek naar meer eremetaal. In deze categorie staan er 14 dames aan de start. Na enkele verkenningsronden breekt de wedstrijd open met Katrijn en Sara betrokken in een aanval. Deze draagt niet ver en dan is het weer uitkijken. Op 8 ronden van het einde waagt Katrijn haar kans, zij rijdt enkele ronden solo voor het peloton uit maar kan onvoldoende afstand nemen, enkele ronden verder komt Jade Lenaers aansluiten en nog een ronde later Nele Van Assche, waarna het ganse peloton terugkeert. Drie ronden voor het einde springt Esmée Gielkens weg en niemand die reageert. In de sprint voor het zilver moet Katrijn de duimen leggen en moet zich zo tevreden stellen met het brons. Sara had onderweg hard gewerkt en bekoopt dit in de sprint waarin ze uiteindelijk tiende wordt.
  In de puntenkoers over slechts 40 ronden is er vrij snel animo en reeds voor de eerste sprint roert Katrijn zich in de debatten. De reactie is telkens fel maar in de eerste sprint is zij toch als eerste over de streep en verzamelt zo 5 punten, Sara schrijft er 1 op haar conto. Na de eerste sprint trekt Esmée Gielkens door en Katrijn gaat mee, zij begrijpen elkaar maar wat later is er reactie uit het peloton en is ook Sara bij de pinken. In de tweede sprint weet Katrijn opnieuw het volle pond te veroveren en is Sara dit keer tweede wat haar 3 punten oplevert. Er zijn daarna terug aanvallen te noteren en Katrijn is steeds op de barricaden te vinden, ofwel zelf mee ofwel in de tegenaanval, in de derde sprint moet Katrijn tevreden zijn met 2 punten, Sara met 1. In de finale sprint lijkt Katrijn het laken naar zich toe te trekken tot de renster onder haar met haar naar boven trekt, Nele Van Assche kan zo onderdoor komen en de eindsprint winnen en zo ook de titel in de puntenkoers veroveren. Katrijn weet nog als derde oer de streep te rijden en verovert zo met de 4 extra punten het zilver, Sara komt na haar over de streep en met de 2 laatste punten wordt ze vierde.
  Proficiat aan onze meisjes die het jaar afsloten op de BK’s en daar 4 titels, 3 zilveren en een bronzen medaille wisten veroveren. Het vervolg van de BK’s eind januari.

  Dank aan de vele supporters om ons trio aan te moedigen en aan Marc voor de vele mooie foto’s.
  >> Reageer (0)
  27-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent 26 december BK sprint en 500m

  Derde dag BK piste met op het programma voor de dames jeugd de sprint en de 500m tijdrijden, in dat laatste nummer ons volledige kwartet dames aan de start, als een eresaluut aan het mooie jaar dat ze onze club bezorgden, na nieuwjaar kiest elk zijn eigen weg.

  Bij de dames nieuwelingen staat Jade aan de start, als eerstejaars en neofiet op de piste heeft ze een degelijk parkoers achter de rug. Zij moet als vierde de baan op voor haar 200m, het nummer dat uitmaakt tegen wie je nadien uitkomt in het eigenlijke sprinttornooi. Zij zet een degelijk 14,2015” neer waarmee zij zich als vijfde plaatst in de tabel, tevens de beste tijd van de eerstejaars. In de ¼ finale komt ze uit tegen Elvia Peeters. In de eerste heat wordt het een spannende laatste ronde waarin Jade finaal de duimen moet leggen. In de tweede heat probeert ze het met een verrassingsaanval op 1 ½ ronde van de streep, zij slaat een mooi gat maar Elvia is sterk, komt terug en verslaat Jade een tweede keer. Toch weer een mooie ervaring rijker.
  De 500m is met rechtstreekse finale. Jade zet een tijd neer van 42,666”, goed voor een zesde tijd, dit is een nummer waar techniek en ervaring een grote rol spelen, Jade heeft hier dus nog een mooie progressiemarge naar de toekomst toe.

  Bij de junioren staan Sara en Katrijn voor het volledige menu ingeschreven, voor de 500m zet Julie haar eerste competitiepassen op het houten ovaal. 
  Sara moet als vierde de baan op voor de 200m, net na Dina Scavone die met 13,128” een sterke richttijd neerzet. Sara rijdt heel sterk en klokt af na 13,269”, zijnde 51,57 km/h waarmee ze zeer nipt (0,141”) de duimen moet leggen voor de Lommelse spurtbom. Katrijn moet dan na Sara de piste op en weet wat haar te doen staat. Zij rijdt een technisch sterke race en zet een tijd neer van 12,677” (56,80 km/h), heel mooi op de “trage” Gentse baan. Niemand doet daarna nog beter dan onze meisjes die zich dus plaatsen in de hoofdtabel op rang 1 en 3. Katrijn krijgt daardoor met rang 8 de minst sterke 200m-rijdster in de ¼ finale, Sara met het opnemen tegen rang 6.
  In die ¼ finale rijdt Katrijn 2x op anderhalve ronde sterk weg van haar tegenstandster en wint met ruime voorsprong. Sara krijgt van Nele Van Assche meer weerwerk. In de eerste heat zet Nele de sprint van ver in maar weet Sara haar mooi te remonteren, in de tweede heat zet Sara de sprint in net voor het ingaan van de laatste ronde maar wordt zij op haar beurt geremonteerd. In de belle trekt Sara het laken naar zich toe waardoor onze beide dames zich plaatsen voor de halve finale. De hoop op een onderling duel blijft levend.
  In die ½ finale neemt Katrijn het op tegen Jade Lenaers die Katrijn twee maal tot het volle pond dwingt maar onze kleuren halen toch telkens de bovenhand waardoor Katrijn door gaat naar de finale. Sara moet het opnemen tegen Dina Scavone, zij krijgt nog tal van tactische info mee en rijdt 2 voortreffelijke races maar moet telkens het onderspit delven waardoor de kans op een duel tussen onze beide pionnen weg is.
  In de race voor het brons komt Sara uit tegen Jade Lenaers, ook hier draait het uit op 2 heel spannende races waarin Sara het telkens nipt moet afleggen tegen de West-Vlaamse sprintster. Jammer, zij had een medaille zeker verdiend, in judo krijgen beiden brons, in sprint jammergenoeg niet.
  In de finale is het aan Katrijn om de degens te kruisen met Scavone. Een herhaling van de finale twee jaar terug bij de nieuwelingen, toen een thriller die in 3 manches telkens in een millimetersprint werd beslecht in het voordeel van de Limburgse. Het wordt een tactisch steekspel waarin beiden worden bijgestaan door ervaren raadgevers. In de eerste heat vertrekt Katrijn vroeg en weet haar snelheid aan te houden tot het einde waardoor ze als eerste over de streep komt, stand 1-0, zij rijdt in de laatste 200m met 12,637” zelfs nipt sneller dan ‘s morgens tijdens de kwalificatie. In de tweede heat laat Katrijn echter Dina de sprint inzetten en dat bekomt haar slecht want zij weet haar tegenstandster niet meer te remonteren. Met deze kennis op zak trekt ze naar de belle die zal beslissen over de titel. Zij pakt het nu beter aan en zet een stevige aanval in net voor de bel gaat, zij laat Dina niet meer terugkomen en pakt zo de titel in de sprint. 

  Tussenin staat ook de 500m op het programma in een rechtstreekse finale. Voor dit nummer komt ook Julie opdagen voor haar eerste pistewedstrijd ooit. Wetende wat Julie kan in het tijdrijden en wetende dat ze ook wel goed getraind heeft zit iedereen vol verwachting te kijken wat zij er van zal maken. Zij moet in de eerste reeks de piste op. Bij het klinken van het startsignaal maakt ze een kleine uitschuiver die haar bijna een seconde doet verliezen in de eerste halve ronde. Daarna zet ze sterk door en klokt af in 39,722” meteen een richttijd. Daarenboven biedt een tijd beneden de 40” traditioneel zicht op een medaille. Iets later zet de meer ervaren Scavone wel een betere tijd neer met 38,735” en wat later klokt ook toekomstig ploegmaat Jade Lenaers 0,367” sneller af dan haar, Julie schuift zo op nar de derde plaats. Katrijn, die in de voorlaatste reeks van start gaat weet meteen dat ze sterk uit haar pijp zal moeten komen om zich boven dit trio te plaatsen. Dat doet ze ook, reeds na de eerste halve ronde is ze iets sneller, na de eerste ronde zelfs al meer dan 2/10” en zij kan als enige haar snelheid aanhouden in de laatste ronde die ze aflegt in 15,989” zijnde 56,3 km/h. Dat kan niemand anders, zij klokt af in 37,608” goed voor goud en meer dan 1” sneller dan de zilveren tijd. Julie valt op dat moment net naast het podium met nog 1 reeks te gaan.
  In deze laatste reeks mag Sara starten en zij weet perfect wat haar te doen staat om een medaille te halen. Zij start heel goed en klokt na 125m af in 14,174”, sneller dan Julie en dus op medaillekoers maar kan die topsnelheid net niet lang genoeg aanhouden en finisht in 40,572” wat recht geeft op de zesde plaats.

  Mooie prestaties alweer van ons kwartet meisjes, met 4 titels en 6 medailles staan wij zeker bovenaan in het ploegenklassement mocht dit er al zijn. Zondag staat alweer een dag BK op het programma met de scratch en puntenkoers. Onze drie pistiers gaan daarbij verder op jacht naar extra eremetaal. Hopelijk met succes.
  Dank aan Marc Regaert voor de mooie foto’s.


  >> Reageer (0)
  23-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent 23 december BK keirin

  Dag 2 van de BK’s piste met nu de keirin als dagschotel en onze 3 pistiers trouw op post.

  Bij de nieuwelingen dit jaar slechts 7 deelneemsters en daarom moeten/mogen zij 3 reeksen rijden met alle meisjes en worden de behaalde plaatsen opgeteld om de medailles te verdelen. 
  De eerste reeks begint met een valse noot want Jade en een andere deelneemster glijden in de eerste bocht onderuit. Gelukkig zonder veel erg en er wordt opnieuw gestart. Nu zijn ze goed weg, eens de derny weg houdt een tweedejaars het tempo hoog in de hoop de topfavoriete te verschalken. Dit lukt niet, deze heeft er op het einde een “snok” aan maar Jade volgt goed en wordt vierde. 
  In de tweede reeks acht niemand zich geroepen om het tempo hoog te houden tot Jade besluit ridder of mis te spelen en een aanval te wagen, moedig maar ook dit lukt niet en zij wordt dit keer vijfde.
  In de laatste reeks probeert Jade het met een hoog tempo, maar ook nu zijn de favorieten niet te verschalken en wordt ze opnieuw vijfde.
  Moedig en mooi van Jade, maar zij wordt zeer karig beloont voor haar mooie inspanningen. Met 14 punten wordt ze zesde, nummer 4 en 5 haalden 13 punten en 12 punten was goed voor brons, m.a.w. een medaille volledig binnen handbereik. Maar de vorm lijkt goed en er komen nog kansen, te beginnen woensdag wanneer er wordt gestreden om de medailles in de 500m en sprint.

  Katrijn en Sara maken deel uit van de 12 dames junioren die zich presenteren voor de eeuwige roem in de keirin-arena. Het tornooi wordt kort gehouden door dadelijk 2 halve finales te plannen zonder herkansingen. Onze dames worden elk in een ander reeks ingedeeld. Sara gaat van start in de eerste reeks met daarbij topsprinster Dina Scavone. Eens de derny weg verdwijnt de snelheid uit de groep en het duurt tot de laatste ronde voor deze terug omhoog gaat. Dina Scavone trekt zwaar door maar Sara laat zich niet imponeren en gaat vlot mee, zij wordt tweede in haar halve finale en plaatst zich voor de finale later in de namiddag.
  In de halve finale van Katrijn verloopt alles naar wens, eens de derny weg houdt Nele Van Assche de snelheid hoog met Katrijn in derde positie terwijl enkele sprinsters achteraan het moeilijk krijgen om op te schuiven. Door een verkeerd manoeuvre van een renster wordt Nele uitgeschakeld, maar Katrijn kan sterk doorgaan en wint vlot haar halve finale.
  Met onze 2 troeven dus naar de eindstrijd voor de medailles. Sara trekt 1 bij de loting voor de plaatsen, Katrijn 2 waardoor ze van kop moeten vertrekken. Eens de derny weg sturen onze dames omhoog en komt Dina Scavone naar de kop met bij haar Kirin Punnewaert. Onze dames komen volle kracht langs boven, Katrijn neemt resoluut de kop en Sara blijft mooi bovenaan alles dicht houden. Op deze wijze hebben zij geen hinder van het tumult onderaan. Zij kunnen voluit doorgaan en worden mooi eerste en tweede, tweede dag op rij goud en zilver voor onze ploeg, dat geeft moed voor de rest van de BK’s, woensdag staat ook Julie op het programma voor de 500m en is ons trio voor een laatste keer samen in onze clubkleuren aan de start van een wedstrijd. 


  >> Reageer (0)
  22-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent 22 december BK Omnium

  Afspraak op het Gentse ovaal voor het eerste van 8 BK’s op de piste en dat dadelijk knal voor het Omnium, de titel die je de driekleur laat dragen tijdens de meetings.
  Onze 3 dames pistiers zijn dat ook gelaarsd en gespoord op de afspraak.

  Jade neemt het in de categorie nieuwelingen op tegen 9 andere meisjes. Zij heeft deze winter al heel wat ervaring kunnen opbouwen en wil er dan ook het beste van maken.
  De scratch over 20 ronden is een eerder saaie bedoening, maar dat is traditie. Toch zijn er enkele aanvallen, maar er wordt met een gesloten groep naar de laatste ronden gefietst. De sterkere tweedejaars plaatsen dan een versnelling en Jade moet even passen maar komt toch nog mooi als zesde over de streep.
  In de temporonden rijdt vrij snel een duo van de beteren weg en dan is het zaak om de krachten te doseren om in de eindsprint zo scherp mogelijk voor de dag te komen. Dat doet Jade perfect, zij finisht als derde en wordt zo nog vijfde in dit nummer, dat wordt ook haar plaats in de tussenstand.
  In de afvalling is het zaak goed bij de pinken te zijn, Jade is even verstrooid waardoor ze er als tweede uit moet en zo gaan kostbare punten verloren, zij zakt naar de zevende plaats maar met nog uitzicht op beter.
  De puntenkoers is maar enkele ronden oud of Jade trekt er reeds alleen van door. Steeds het proberen waard en zij maakt een mooie beurt, pas net voor de streep weet iemand haar nog voorbij te gaan in de eerste sprint, 3 mooie punten zijn haar deel. In de derde sprint pakt ze nog een punt en in de slotsprint zelfs 4, een totaal van 8 waardoor haar puntentotaal finaal uitkomt op 94, net voldoende voor een mooie vijfde plaats en eerste onder de eerstejaars.

  Bij de junioren starten Katrijn en Sara met huizenhoge ambities. Katrijn wil voor het zesde jaar op rij de Belgische omniumtitel veroveren, voor het eerst bij de junioren, Sara weet na haar Vlaamse titel dat ze zeker meespeelt voor de knikkers. De junioren zijn met 14 en worden samengebracht met de dames elite die met 10 aan de start komen. 24 is het maximum dat samen van start mag op een piste van 250m en dus wordt er gereden met een stevig peloton. Samen met betekent ook dat er meer rondjes worden gereden en met, op Jolien D’hoore na, zowat de ganse Belgische piste-top bij de dames elite aan de start is de kans groot dat het en stevige partij koersen wordt.
  Dat blijkt niet dadelijk in de scratch over 30 ronden, de wedstrijd is zeer gesloten en het is wachten tot halfkoers wanneer 3 elites samen met Katrijn en Sara de eerste stevige aanval op poten zetten. Het peloton loopt weer samen en op enkele ronden van het einde rijdt Nele Van Assche op haar kousenvoeten weg, zij neemt een mooie voorsprong maar op het einde ontbinden de elites hun duivels en halen haar in de laatste ronde in. Katrijn kan mee met deze elites en komt als eerste juniore over de streep, meteen een droomstart, Sara volgt kort als vierde en zet zich zo dadelijk tussen de beteren.
  In de temporonden met 26 sprints zijn onze meisjes dadelijk bij de pinken, Sara pikt de zesde sprint in en na 10 sprints telt Katrijn reeds 4 punten, Sara wint ook de 23stesprint, Katrijn eindigt met 8 punten en wint zo ook dit onderdeel. Sara blijft vierde in de tussenstand.
  In de afvalling weet Sara zich rustig te plaatsen maar Katrijn lijkt het kompas kwijt en moet vrij vroeg in de wedstrijd enkele stevige sprints boven halen om in de wedstrijd te blijven, andere titelfavorieten moeten er allen vrij vroeg uit, Sara blijft zich rustig positioneren en Katrijn blijft met vuur spelen maar weet zich steeds te redden, heel sterk. Finaal blijven onze 2 dames alleen over met de 6 laatste elites. In een ultieme millimetersprint haalt Katrijn het nipt van Sara waarna ze wijselijk niet meer aandringt en de 6 elites het ruime sop laat kiezen. Dit sterk nummer van Sara legt haar geen windeieren want zij klimt op naar de tweede plaats, met liefst 10 punten voorsprong op de 2 meisjes die op de bronzen plek staan. Katrijn heeft er dan nog eens 16 meer en het is dan duidelijk dat de goud en zilver wenkt voor onze dames. 
  In de afsluitende puntenkoers over 80 ronden moeten onze meisjes wat onder stoom komen, in de eerste 3 sprints raapt Sara niks en Katrijn slechts 2x 1 puntje. Sara wordt zelfs langzaam bedreigd voor het zilver, maar dan schieten onze diesels in gang. Katrijn wint de volgende 4 sprints op rij en Sara weet daarin ook 10 punten te verzamelen. In de eindsprint voor dubbele punten neemt er Katrijn nog 6 bij en Sara 4 en zo rijven onze 2 dames goud en zilver binnen.
  Een beter begin van de BK’s hadden wij ons niet echt kunnen wensen, hopelijk blijven onze meisjes op dit niveau presteren en komen er nog tal van medailles en titels bij. Morgen staat alvast de keirin op het programma.
  Dank aan supporter Jochen voor enkele mooie foto’s van de junioren en beterschap aan huisfotograaf Marc die met hoge koorts van thuis uit het BK volgt.
  >> Reageer (0)
  09-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roubaix 9 december

  Vandaag derde manche van de Trophée des Ch’Tis in Roubaix, een organisatie waar Katrijn al enkele jaren trouw aan deelneemt. Waar ze de voorbije twee jaar als nieuwelinge de kampnummers moest/mocht rijden tussen de nieuwelingen jongens is dat als juniore met de dames elite maar dan wel met 1 enkel totaalklassement, m.a.w. niet alleen de juniores in de gaten te houden, maar ook de elites, die zijn met 4, de junioren met 3.
  Vroeg de veren uit want deze trofee wordt de zondagochtend gereden. Bij aankomst om 8u blijken de trouwe supporters Miek en Jacques ook reeds op post. De dames moeten al vroeg het ovaal op en dit meteen voor een afvalling, met slechts 7 rensters in wedstrijd is het dadelijk grote finale, er wordt dus meteen een deftig tempo ontwikkeld en het is al snel bikkelen om er in te blijven. Katrijn is gelukkig toch voldoende uitgeslapen en weet elke sprint te overleven. In de eresprint trekt ze zich vlot op gang bij het ingaan van de laatste ronde, de tegenstandster heeft duidelijk een groter verzet gekozen waardoor er onmiddellijk een gat valt en de moed in haar Franse schonen zinkt. Meteen winst voor onze dame dus.
  Tweede gang op het menu is een 500m met aanloop, een ongebruikelijk nummer, Katrijn rijdt dit voor het eerst. Een zeer explosief nummer en hier speelt de verzuring van daags voordien haar parten. Zij klokt af na 34,97”, niet slecht, maar het had rapper gekund, daardoor klokken 2 dames in een snellere tijd af en zakt Katrijn een plaatsje in de tussenstand.
  Derde nummer op het programma is een scratch over 20 ronden. Ook hier is het de gewoonte dit onderdeel afwachtend te rijden. Na 3 ronden test Katrijn een eerste keer de tegenstand, zij neemt wat voorsprong maar wordt na een ronde terug tot de orde geroepen. Halfwedstrijd waagt ze een tweede poging, maar nu zitten ze haar nog sneller op de huid. Deze twee versnellingen trekken wel de snelheid omhoog zijn er dat is er te veel aan voor de andere junioren waardoor Katrijn met de 4 elites naar de meet toe moet, de snelheid wordt nu wel hoger gehouden maar onvoldoende om de aanvalslust van onze renster te smoren en bij het luiden van de bel haalt ze nog eens stevig uit. Voldoende nu om zich niet meer te laten vatten en met voorsprong te winnen.
  In de tussenstand staat ze nu gedeeld aan de leiding en is het duidelijk dat ze in het afsluitend onderdeel vooral die ene lokale concurrente zal moeten overtreffen.
  In die temporonden, 20 ronden met 16 sprints, wacht ze niet te lang om het initiatief te nemen, de tweede en derde sprint zijn dadelijk voor haar. Het hoge tempo laat niet toe om enkele ronden voor de groep uit te rijden, maar geen nood, Katrijn sprokkelt met de regelmaat van een klok punten en heeft halfweg reeds 4 van de 8 sprints achter haar naam terwijl de dames elite de andere netjes verdelen. Twee ronden voor het einde heeft ze met 7 punten de zege reeds vast maar toch gaat ze met twee lokale rensters vol de eindsprint aan, Katrijn moet uit derde stelling komen en dat is van net iets te ver om ook nu weer als eerste over de streep te rijden.
  Tweede dagzege van het week-end is meteen binnen en Katrijn mag de bloemen in ontvangst nemen.
  >> Reageer (0)
  08-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent 8 december

  Sinterklaasmeeting zonder zwarte Pieten of mandarijntjes maar met onze 3 pistedames, Jade en Katrijn in cluboutfit, Sara in de Vlaamse kleuren. Finaal staan er 5 nieuwelingen en 7 junioren aan de start.
  In de scratch over 20 ronden blijft het lang rustig, enkele kleine speldenprikken, maar het duurt tot halfwedstrijd alvorens er een eerste stevige aanval komt. Enkele ronden verder loopt alles terug samen. Onze dames schudden even aan de boom, maar zonder erg. Op 4 ronden van het einde komt de bijna traditionele aanval van Esmée Gielkens, niemand reageert en de rest sprint voor de tweede plaats. Sara raakt wat ingesloten maar Katrijn en Jade zitten uitstekend. Katrijn wint de pelotonsprint en wordt zo 2dejuniore, Jade wordt 2denieuwelinge, Sara moet vrede nemen met de 5derang bij de junioren.
  In de temporonden staan 20 ronden met 16 sprints op het programma. Sara zet sterk aan en rijft meteen de eerste 2 punten binnen. In de 5deronde acht Katrijn haar moment gekomen, zij versnelt en rijdt 4 ronden solo voor het peloton uit wat haar meteen aan de leiding brengt van dit nummer. Maar wat later pikt Sara er nog eentje mee en Juliet Eickhof neemt bij de voorlaatste sprint ook haar vierde punt, m.a.w. de finale sprint moet beslissen wie van deze drie dit onderdeel wint. Zij gaan er vol voor en het wordt een millimetersprint gewonnen door Katrijn, Sara wordt derde. Jade weet intussen dat er bij de nieuwelingen tegen het sprintpoeder van Marith Vanhove niet veel is opgewassen en spaart haar krachten voor de eindsprint. Daarin wordt ze knap 7devan de 12 rensters en wordt zo 3debij de nieuwelingen.
  Op deze wijze staat bij de start van de puntenkoers Katrijn aan de leiding bij de oudste categorie, Sara staat gedeeld op een 4deplaats terwijl Jade mooi tweede staat bij de nieuwelingen.
  In de eerste sprint haalt Katrijn dadelijk de volle pot van 5 punten en ook Sara dikt haar totaal aan met 2 eenheden, net als Jade. Daarna komt een stevige aanval van Juliet Eickhof, maar Katrijn pareert gevat. Kort voor de tweede sprint terug een aanval van Esmée Gielkens die de 5 punten binnenrijft, Katrijn schrijft er 3 bij en Sara nog eens 2 waardoor ze mooi opschuift in de tussenstand. Jade weet dit keer 3 punten te sprokkelen. In de derde sprint schrijft Katrijn nog eens 2 punten bij en Jade opnieuw 3. Katrijn staat nu aan de leiding met 9 punten voorsprong en het volstaat voor haar om in de laatste sprint in de punten te eindigen om de dagwinst op zak te hebben. Sara staat nog steeds gedeeld 4deen moet de eindsprint winnen om het podium te halen. Bij de nieuwelingen staat Jade nog steeds 2demaar moet in de eindsprint vol aan de bak om haar boni van 4 punten op de 3dete verdedigen. Door net na haar te finishen lukt dit perfect en zij mag zo fier terugblikken op een meeting waarin stevig werd gereden en zij een mooie tweede plaats kon behalen. Bij de junioren wordt er nog stevig gebikkeld tot het einde. Katrijn rijdt ronden met de winnares van de nieuwelingen vooruit op het peloton maar zij worden in de laatste ronde nog voorbijgesneld door Juliet Eickhof en Sara. Sara haalt haar snelste benen boven en kan zo via winst in de eindsprint de derde podiumplek veroveren. Katrijn wordt derde in deze sprint en knoopt zo terug met de overwinning aan.
  Zeer knappe prestatie van onze meisjes met een eerste, tweede en derde plaats bekroond. Dat beloofd voor de BK’s over enkele weken.
  De meeting wordt afgesloten met een keirin buiten wedstrijd. De 5 nieuwelingen worden aangevuld met een juniore,  op anderhalve ronde van het einde een aanval die wordt gepareerd door een te sterke winnares, Jade sprint goed mee en wordt vierde, zijnde derde van de nieuwelingen. Bij de junioren wordt lang getwijfeld tot Sara op anderhalve ronde van het einde aanvalt en een mooie voorsprong verwerft. Katrijn springt haar achterna en nadert snel, in de laatste halve ronde valt Sara wat stil, Katrijn gaat er op en over en Sara moet nog sprinten voor de tweede plaats tegen de Nederlandse concurrente. Dit duel verliest ze, maar ze is toch mooi derde en ook dit belooft voor het BK.
  Dank aan Marc voor de alweer zeer geslaagde foto's. Volgende week geen meeting, volgende afspraak op zaterdag 22 december voor het BK Omnium. Supporters op post!!


  >> Reageer (0)
  01-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent KvV 1 december 2018

  Eerste grote afspraak op de piste: het Vlaams kampioenschap Omnium. Bij de junioren Sara aan de start, bij de nieuwelingen Jade. Katrijn was opgestaan met een flinke aanval van buikgriep en moest verstek geven. Finaal 12 nieuwelingen en 8 junioren aan de start en dus wordt er in één peloton gereden.
  In de scratch over 20 ronden blijft alles kalm tot 6 ronden voor het einde er een eerste aanval wordt geplaatst. Sara gaat gezwind mee in de tegenreactie, maar het peloton laat niet betijen. Op 2 ronden van het einde plaatst Esmée Gielkens een aanval en dat is de goede, samen met 2 nieuwelingen pikt Sara aan zij sprint zich zo naar de tweede plaats, Jade sprint mee met het peloton en wordt 7de.
  In de temporonden met 16 sprints neemt Sara het voortouw en pikt dadelijk de eerste twee punten in, dat doet ze nog eens over in de 5deen 9desprint waardoor ze comfortabel op kop komt, maar dan pikt haar dichtste concurrente er 4 op een rij in waardoor het weer spannend wordt, Sara haalt evenwel nog sterk uit in de 2 laatste ronden waardoor ze dit onderdeel mooi wint en mee aan de leiding komt in het tussenklassement. Bij de nieuwelingen is het moeilijk om sprints te winnen met de vele spurtkanonnen van dienst en Jade zet alles op alles op de eindsprint waardoor ze terug 7dewordt, wat ook haar plaats blijft in de tussenstand.
  Het derde onderdeel, de afvalling, is steeds een tactisch spelletje waarin het soms zeer link kan worden. Voor Jade is het nog wat nieuw maar zij zet zich goed door en weet 7 nieuwelingen achter zich te houden waardoor ze mooi 5dewordt in deze discipline. Sara rijdt deze afvalling verstandig en economisch en mag op het einde de eresprint rijden tegen nieuwelinge Marith Vanhove, maar beiden hebben in hun categorie de winst binnen en het komt dus niet echt tot een spannende eindstrijd. Sara heeft nu een mooie voorspong van 6 punten waardoor ze de afsluitende puntenkoers met de rekenmachine in de hand kan rijden wat steeds een tactisch voordeel is. Jade is intussen opgeklommen naar de vijfde plaats maar met een iets te grote achterstand op de meisjes voor haar om nog podiumambities te mogen koesteren.
  In de afsluitende puntenkoers geven onze meisjes zich nog eens ten volle. Sara pakt de volle buit in de eerste sprint en Jade schrijft ook 2 punten bij op haar rekening. In de 2deen 3desprint pikt Sara telkens 2 punten mee en gaat zo met een voorsprong van 8 punten naar de eindsprint, mathematisch kan het nog fout lopen, maar Sara is voldoende ervaren om rustig te blijven en het netjes af te maken, meer nog, zij wint de eindsprint en zet zo de spreekwoordelijke kers op een mooie taart. Een verdiende zege en een terechte kampioene die elke week een tikkeltje sterker wordt. Als ze deze conditie kan aanhouden zit er over enkele weken op de BK’s wel wat extra aan te komen. Jade kan in de laatste sprints geen punten meer sprokkelen maar sluit als eerstejaars toch mooi af op de zesde plaats. Een dikke proficiat aan onze beide dames. Nu de komende weken een mooi rapport op school halen en dan kunnen ze er een week tegenaan tijdens de Belgische kampioenschappen.
  >> Reageer (0)
  24-11-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent 24 november

  Na een weekje rust omwille van de zesdaagse werd opnieuw verzamelen geblazen aan de Blaarmeersen voor het pistegebeuren. Van onze dames tekenen Jade bij de nieuwelingen, Sara en Katrijn bij de junioren present. Net als de vorige meetings zijn er bij de meisjes en vrouwen voldoende inschrijvingen om 2 reeksen in te delen, terug nieuwelingen in een groep en junioren + elite in een andere. Ook aan supporters geen gebrek, zij zijn in grote getale aanwezig op de tribune.
  Bij de nieuwelingen geven 3 van de 13 die inschreven last minute verstek waardoor er finaal 10 meisjes aan de start verschijnen. In de scratch over 20 ronden wordt dit keer zeer afwachtend gereden, slechts enkelen proberen eens kort het vuur aan de lont te steken, maar iedereen lijkt angst te hebben voor de aanwezigheid van Marith Vanhove. Zo maakt men haar het leven uiteraard gemakkelijk want zij heeft een verschroeiende eindsprint. Jade rijdt oplettend en wanneer bij het luiden van de bel de sprint op gang komt schuift ze mooi mee in het wiel van het kransje topfavorieten om zo een mooie 4deplaats in de wacht te slepen.
  Tweede nummer op het programma de temporonden met 16 sprints. Daarin wordt er van in de eerste sprints door de tenoren stevig gevochten voor de punten en zij laten niks voor de rest. Halfkoers wordt de snelheid fors opgetrokken, een kwartet muist er vandoor en Jade zit net achteraan het peloton, zij probeert het gat nog dicht te rijden maar dat lukt niet meer. Zij kan met enkele andere rensters de schade beperken want er worden er verscheidene gedubbeld. Jade niet maar zij zakt wel een aantal plaatsen in de tussenstand.
  Dan is er uiteraard nog de puntenkoers om de zaak terug recht te zetten. Jade tracht van in het begin orde op zaken te zetten door in de aanval te gaan met een compagnon, deze is echter niet de stevigste van het lot waardoor ze snel terug worden ingelopen. Maar Jade wordt beloond voor haar durf met een punt in de eerste klassementssprint. In de volgende 3 sprints moet ze passen voor het geweld van de tweedejaars, zo komt ze net 1 puntje te kort om de vijfde plaats te bezetten na een mooie wedstrijd waarin ze alweer heel wat heeft bijgeleerd.
  Bij de junioren trekken onze meisjes ten strijde in een peloton met 10 junioren en 5 elites. Terug enkele sterke Nederlandse meiden aan de start, maar dat schrikt hen niet af. De eerste koershelft is zeer gesloten maar dan komt er wat animo, Katrijn is bij enkele aanvallen betrokken maar finaal komt het tot een spannende eindsprint waarin Katrijn mooi tweede wordt en Sara derde.
  In de temporonden zijn er bij de junioren 26 punten te verdelen, onze dames weten dat men dadelijk bij de pinken moeten zijn en pikken de eerste 3 punten in, Katrijn 1 en 3, Sara 2. Wat later gaat Katrijn even voor het peloton uitrijden en pikt zo nog 2 sprints mee waarna onze dames een hele tijd achter het net vissen, Sara pikt naar het einde toe nog een tweede punt mee en Katrijn wint de eindsprint. Voldoende om resp. tweede en vierde te worden. Aldus prijkt Katrijn in de tussenstand met 76 punten ex-aequo met een Nederlandse concurrente op kop en volgt Sara op de vierde plaats op slechts 6 punten, m.a.w. in de puntenkoers blijft alles speelbaar. Katrijn blijkt terug over haar beste benen te beschikken, zij laat niemand nog door en wint de eerste 3 sprints telkens voor haar dichtste belaagster en loopt zo op haar uit, Sara vecht mooi mee in de tweede sprint en dikt zo haar conto aan met 2 eenheden. Katrijn staat nu in de tussenstand 6 punten voor op de eerste achtervolgster, de rest staat op meer dan 10 eenheden en kan haar niet meer bedreigen, Sara is reeds bijna zeker van de vierde plaats en speelt nog vol mee voor de derde plaats. Dit alles leert dat onze beide dames nog stevig aan de bak moeten in de eindsprint. De vier eersten gaan vol de laatste ronde in en het is Katrijn die nog het meest in de tank blijkt te hebben want zij wint ook deze strijd om zo met glans haar eerste overwinning bij de junioren te halen. Sara wordt 4dein deze sprint en dat is meteen ook haar plaats in het eindklassement, daar de plaatsen 2 en 3 werden ingenomen door de Nederlandse dames toont dit aan dat onze meisjes volgende week met de nodige ambitie mogen starten in het Vlaams kampioenschap. Er komen dan nog wel een aantal extra dames aan de start, maar gezien het niveau van de voorbije meetings lijkt podium voor beiden zeker haalbaar.
  In de afsluitende 500m mogen beiden nog eens vol gas doorgaan. Sara rijdt in de eerste reeks en zet een tijd van 41,828” neer. Katrijn heeft haar tijdrithelm wel vergeten maar gaat wel voor de eerste keer van start met een vol wiel en steekt nog snel vooraan een tandje meer. Zij zet heel sterke tussentijden neer maar de extra versnelling in de laatste ronde lukt niet meer na de zware meeting, haar eindtijd van 38,304” is wel ruim voldoende (meer dan 1,5”) om ook deze erestrijd te winnen.
  Dank aan de supporters voor de steun aan onze meisjes. Nu een week gericht trainen om volgende week in topvorm aan de start te staan van het eerste kampioenschap van het seizoen. Supporters terug allen op post om onze meisjes te steunen en hen naar de medailles te stuwen.
  Dan aan Marc voor de prachtige actiefoto’s.
  >> Reageer (0)
  11-11-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent 11 november
  100-jarige wapenstilstand, maar niet voor Sara die voor de tweede dag op rij naar de piste naar de Gentse piste trok, dit keer voor een sprinttornooi. Een sprinttornooi start traditiegetrouw met een 200m en daarin doet Sara het voortreffelijk. Met een tijd van 13,3" doet ze zowat 8/10 beter dan vorig jaar. In het laddertornooi worden de dames jeugd ingedeeld met de jongens nieuwelingen en zo kmt Sara in de eerste heat uit in de vierde reeks, samen met een jongen en de Nederlandse Nina Spapen. Zij rijdt een mooie spurt maar moet haar meerdere in beide andere spinters. In heat 2 komt ze uit tegen 2 jongens. Traditionele durven die het kunnen van een meisjes wel eens onderschatten en daar maakt Sara handig gebruik van om vroeg weg te rijden, zij slaat een gat dat de beide heerschappen niet meer dicht krijgen waardoor ze mooi deze reeks wint en 13de overall wordt. Dat is ook goed voor een derde plaats tussen de meisjes junioren na de Noorse Tveit en de Nederlandse Spapen.
  Een dikke proficiat aan Sara. Volgend WE even rusten om naar de Zesdaagse te trekken en daarna gaan we er terug vol tegen aan richting kampioenschappen.

  >> Reageer (0)


  Ploegleider
  Geert Hendrikx
   geert.hendrikx@telenet.be
   +32 477 372 316

  Begeleiding
  Jonas Van Hecke
   vanheckejonas@hotmail.com
   +32 496 059 158

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Startpagina !

  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!