WEDSTRIJDEN EN UITSLAGEN DOORSTUREN A.U.B.

Weg

Laura Hendrikx

Katrijn De Clercq

Julie De Wilde

Sara Maes

Jade Linthoudt

Veld

Laura Hendrikx

Piste

Katrijn De Clercq

Sara Maes


Aspiranten


Jade Linthout (U14)Nieuwelingen


Katrijn De Clercq


Julie De Wilde


Sara Maes  

Juniors


Laura Hendrickx


IN ACTIE
Leuke links
 • VD HAUWE CT - GENTSE VS
 • Wielerbond Vlaanderen
 • Meg De Bruyne
 • Wielerbond Oostvlaanderen
 • KBWB
 • Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Van den Hauwe Cycling Team - Koninklijke Gentse Velosport
  DAMES
  WIELERSEIZOEN 2017
  03-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1/10/2017 Aspiranten Te Hamme
  Vandaag siezoen af gesloten in Hamme  Meisjes 13 jaar U 14  Linthoudt Jade  >> Reageer (0)
  30-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schaffen 30 september

  Vandaag slotwedstrijd van het wegseizoen in Schaffen georganiseerd door Wim Verbeek. Tien rondjes van 6,4 km op het menu, mooie wedstrijd dus, georganiseerd door een kenner van dameswielrennen.
  Aan de inschrijvingstafel passeerden 47 rensters, 28 nieuwelingen en 19 junioren. In dit peloton Julie en Sara in onze outfit.
  Toen in de vierde ronde het peloton versnelde scheurde de groep in twee. Sara zat achteraan en was de pineut van dienst. Zij kon het gat niet meer dichtrijden en kwam finaal als 24ste over de streep. Na de stijgende vormcurve van de laatste weken was dit een ontgoocheling voor haar, maar ze zal er moed uit putten om vanaf woensdag op de piste er vol tegen aan te gaan.
  Julie reed terug haar wedstrijd en trok er in de zesde ronde alleen van door, maar dat is soms wat overmoedig en zij werd opnieuw ingerekend, maar geeft toch aan dat het een renster is met pit en dat wordt gewaardeerd. In de eindsprint ging ze voluit haar kans in een poging om een tweede zege te boeken maar strandde net naast het podium op een mooie vierde plaats.
  Proficiat aan beide meisjes om tot op het einde van het seizoen mooi te presteren. Wij mogen van een mooi seizoen spreken bij onze dames jeugd. Katrijn en Julie haalden verschillende overwinningen en podiumplaatsen, ze stonden zelfs enkele keren samen op het podium. Waar ze aan de start kwamen maakten ze steeds mee koers, ze gaven kleur aan de wedstrijd. Halfweg het seizoen dook Sara weer op na 5 jaar afwezigheid en haar vormcurve toonde een stijgende lijn. Laura deed een extra duit in het zakje. Daar alle meisjes aan boord blijven mogen wij hopen op een mooi wegseizoen in 2018. Dat is evenwel nog bijna een half jaar dromen, intussen staat het pisteseizoen voor de deur. Sara zet haar eerste stappen op het houten ovaal en Katrijn start eind oktober haar vijfde winterseizoen. Indien ze van pech en ziekte gespaard blijven zullen onze clubkleuren terug in beeld komen tijdens de vele meetings die deze winter op het programma staan.
  Dank aan al wie zijn/haar steentje heeft bijgedragen in het succes van onze rensters. De begeleiders, trainers, sponsors en niet te vergeten de supporters die hen langs de kant aanmoedigden.
  >> Reageer (0)
  25-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24/9/2017 Aspiranten Moerzeke - Kastel
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag dan toch gereden in Moerzeke -Kastel .3 man weg en in de achtervolgende groep gespîntmaar mij wat laten wegduwen 1/2 meisjes  8/22 algemeen

  >> Reageer (0)
  24-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kontich 24 septembere

  De voorlaatste wedstrijd van het wegseizoen voor de dames jeugd stond vandaag geprogrammeerd in Kontich. Vlak parkoers van slechts 3,7 km dat 16 keer moest afgelegd worden door een 50-tal rensters. Bij de meisjes nieuwelingen Sara en Julie in onze tenue.
  Eerst was er een uitval van een juniore en toen die werd ingehaald trokken de Belgische juniorenkampioene en Julie in de aanval, ook zij werden evenwel weer bijgehaald. Toen trokken de Belgische en Nederlandse juniorkampioenen samen op pad. De Belgische reed voor eigen deur en wilde er iets van maken, deze ontsnapping was dan ook de goede, dit duo reed een ruime voorsprong bij elkaar. Daar het peloton zich niet wou gewonnen geven lag de snelheid hoog, vele rensters verlieten langs de spreekwoordelijke achterdeur het peloton. Ons duo bleef mooi aan boord en kon zich veel vooraan tonen. Op het einde konden ze ook meesprinten. Julie werd daarbij gehinderd waardoor ze haar kansen niet kon verdedigen en werd 13de, Sara kwam van ver maar kon toch als 11de over de streep rijden, zij toont dat ze snel conditie aan het opbouwen is wat goed is nu het pisteseizoen er aan komt en zij daar samen met Katrijn onze clubkleuren zal verdedigen.

  Proficiat aan beide dames en hopelijk kennen ze volgende week in Schaffen terug succes. 


  >> Reageer (0)
  18-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17/92017 Aspiranten Te Bottelare
  Jade gereden vandaag te Bottelare 9 van de 31 jongens .Als enige meisje bij het peloton gebleven van de 5 super gereden

  >> Reageer (0)
  16-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16/9/2017 Koers Te Celles-Escanafles
  Broer & Zus Julie& Gilles De Wilde  in de zelfde gemeente gewonnen

  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Escanaffles 16 september

  Vandaag stond in Escanaffles de laatste wedstrijd voor dames jeugd in het Waalse landsgedeelte op het programma. Escanaffles ligt net ten zuiden van Ronse, men zou dus een parkoers genre Vlaamse Ardennen verwachten, maar meer dan wat vals plat zat er niet in. 12 rondjes van 4,9 km of dus een totaal van 58,8 km en dit met 36 deelneemsters, 23 nieuwelingen en 13 junioren.
  De meisjes hadden er zin en animeerden de koers met tal van aanvalspogingen, maar opnieuw raakte niemand echt weg. Naar het einde van de wedstrijd begon het te regenen, wat het zeker niet makkelijker maakte en ook wel oorzaak was van enkele valpartijen. Net voor het einde van de wedstrijd waagde Quinty Van de Guchte (Isorex CT) nog eens haar kans en het was bingo dit keer, zij kon licht afgescheiden over de streep rijden en zo haar zegetotaal met een extra streepje aandikken. De rest van het peloton maakte er een groepssprint van. Bij de nieuwelingen toonde Julie De Wilde (VD Hauwe CT) nog eens haar snelste benen en kon haar eerste overwinning boeken na tal van ereplaatsen. Voor iemand die net begonnen is met wielrennen mag me van een geslaagd debuutjaar spreken. Bij de familie De Wilde was het trouwens helemaal feest want wat later deed broer Gilles dit nog eens fijn over bij de junioren. Justine Vromanne (VC Peruwelz) moest nipt de duimen leggen en Fien De Wispelaere (Meetjesland CT) wist zich de derde stek op het podium toe te eigenen.
  Dank aan de fotografen met o.a. Wim Verbeek
  Volgende week nog een wedstrijd in Kontich en de week nadien de grote sluitingsprijs in Schaffen, daarna zit het wegseizoen 2017 er helemaal op.


  >> Reageer (0)
  11-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9/9/2017 Aspiranten Te Ottergem
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Jade gereden in Ottergem met 6 meisjes aan de start had schakelproblemen en een mindere dag een 3de pl

  >> Reageer (0)
  10-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herselt 10 september

  Vandaag was er afspraak in Herselt, de Vlaams-Brabantse Kempen waar het reeds van vorige week constant koers is. Alle mogelijke categorieën kwamen in de eerste septemberweek aan de bak en op de laatste dag van Herseltkoerse waren er nog 3 wedstrijden, de eerste voor dames jeugd. Dit over een licht glooiend parkoers van net geen 7 km dat door de meisjes 8x moest afgelegd worden. Prima organisatie, kort voor de wedstrijd werden de kiezels nog uit de bochten geveegd, bijna geen obstakels op het parkoers en veel seingevers. Met 42 stonden ze aan de start, 15 junioren en 27 nieuwelingen, bij deze laatste twee van ons heir: Katrijn en Julie. Jade had voor de gelegenheid de outfit van provinciaal kampioen aan Katrijn geleend zodat zij ook dit seizoen nog even in de groen-witte kampioenenoutfit kon rijden.
  De dames waren duidelijk in eindeseizoensstemming. De ene kilometer rustend kabbelend terwijl de ze “koffieklets hielden”, de volgende was er een aanval en zat het spel op de wagen. Julie en Katrijn lieten zich niet onbetuigd en staken ook hun duit in het zakje, als het peloton echt té traag reed namen ze zelfs het voortouw. Maar niemand bleef lang voorop, in het peloton was er wel steeds iemand die reageerde. Daar het na elke reactie terug stil viel kon iedereen zijn hartslag terug laten zakken, bijna niemand verdween zo langs de gekende “achterdeur” en zo raakte de gemiddelde snelheid dan ook niet hoger dan 34 km/h. Het mag dan ook niet verwonderen dat een bijna voltallig peloton naar de meet kwam gereden. Julie en Katrijn hadden al wat te veel “cartouches” verschoten om tegen de frisse krachten te wedijveren en moesten dan ook vrede nemen met respectievelijk een 16de en een 9de plaats. Zij mogen echter terecht fier zijn op het feit dat ze als eerstejaars gepoogd hebben om mee de koers te kruiden. Proficiat aan beide meisjes.
  Voor Katrijn was dit meteen de laatste wedstrijd van het seizoen, zij komt eind volgende maand terug in actie op de piste. Julie en Sara mogen wij de komende weken wel nog verwachten in het peloton.
  >> Reageer (0)
  09-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kontich-Waarloos 9 september

  Vandaag wedstrijd in Kontich-Warloos. Biljartvlak rondje van 4,7 km dat 13 keer moest afgelegd worden. Aan de start 46 meisjes, 19 junioren en 27 nieuwelingen, waarbij Sara en Julie in onze outfit.
  In de omloop zitten niet te veel scherpe bochten en dan kan men er de vaart in houden. Iedereen volgt vlot. Nu en dan probeert een renster een ontsnapping op te zetten en ook Julie is betrokken bij zo’n poging. Het peloton blijft echter alert tot op 3 ronden van het einde er toch een juniore met een Nederlandse nieuwelinge de goede ontsnapping weten op te zetten. Zij houden stand en komen aan meet een voorsprong van 18” seconden op het bijna voltallige peloton. Julie en Sara zetten hun beste beentje voor en weten respectievelijk de 5 en 11de plaats te versieren. Voor Julie de zoveelste top-10 en voor Sara een duidelijk signaal dat de conditie en kracht er stilaan zit aan te komen.
  Proficiat aan beide dames en op naar de volgende afspraak.


  >> Reageer (0)


  Ploegleider nieuwelingen

  Geert Hendrikx
   geert.hendrikx@telenet.be
   +32 477 372 316


  Begeleiding

  Eric Coryn
   eric.coryn@skynet.be
   +32 496 072 091

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Startpagina !

  Blog als favoriet !

  Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!