WEDSTRIJDEN EN UITSLAGEN DOORSTUREN A.U.B.

Weg

Katrijn De Clercq

Julie De Wilde

Sara Maes

Jade Linthoudt

Veld

Julie De Wilde

Piste

Katrijn De Clercq

Sara Maes


Aspiranten


Jade Linthout (U15)Nieuwelingen


Katrijn De Clercq


Julie De Wilde


Sara Maes  

Juniors


x


IN ACTIE
Leuke links
 • VD HAUWE CT - GENTSE VS
 • Wielerbond Vlaanderen
 • Meg De Bruyne
 • Wielerbond Oostvlaanderen
 • KBWB
 • Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Van den Hauwe Cycling Team - Koninklijke Gentse Velosport
  DAMES
  WIELERSEIZOEN 2018
  21-08-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 19/8/2018 BK Tijdrijden Te Quaregnon Dames Aspiranten
  Fotos met Jade Linthoudt  tijdrijden  2de pl  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19/8/2018 BK Aspiranten Te Quaregnon 2de pl tijdrijden 2de pl op de weg
  2 X 2  Op het BK   Tijdrijden   2de pl  op de weg 2de pl  Spijtig  dat ik mijn titels niet heb  kunnen verlengen maar toch teverden over het verloop van mijn seizoen  >> Reageer (0)
  19-08-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Berg en Terblijt 19 augustus

  Vandaag trokken onze 3 dames naar Nederlands Limburg waar er in Berg en Terblijt (Valkenburg) een klimcriterium werd gereden. Een rondje van 3 km met daarin telkens de beklimming van de Geulhemmerberg, een helling van 1,2 km met daarin aan het begin een stuk van 500m aan 7-8%. Parallel daarmee de afdaling van de Brakkeberg die tot 14% helt en waar dus enorm hoge snelheden worden gehaald. Best pittig dus, de nieuwelingen moeten dit 14x afwerken, de junioren 17x. Aan de start 35 junioren en 36 nieuwelingen. Daar waar bij ons de junioren eerst starten en de nieuwelingen nadien inschuiven krijgen de junioren hier 1’40 voorsprong.
  In Nederland houden de junioren er wel de vaart in waardoor ze stelselmatig de nieuwelingen naderen die er ook wel een stevig tempo op na houden. De beide kopgroepen raken op die manier stelselmatig uitgedund. Ons trio blijft wel steeds mooi vooraan tot in ronde 5 Sara kettingproblemen krijgt en van de fiets moet. Zij verliest zo meer dan een halve minuut en dat op een moment dat vooraan de snelheid wordt opgetrokken. Katrijn en Julie blijven mooi meepeddelen in de kopgroep die snel wordt gereduceerd tot 8 meisjes, mede onder impuls van het beukwerk van Julie die zo bij de aanwezige bondscoach goed punten scoort.
  In de achtste ronde moet Katrijn samen met Kirin P de kop even laten gaan, Julie blijft vooraan sleuren en Katrijn raakt 2 ronden verder samen met haar kompaan op 50” achterstand, maar zij vinden dan hun tweede adem en komen met de eerste groep junioren terug aansluiting maken, dit mede door onverschrokken te dalen aan topsnelheden tot 83 km/h. Van dat moment af blijft de kopgroep van 8 nieuwelingen intact. Daarin van Nederlandse zijde de nummers 1 en 2 van het Nederlands kampioenschap, de Europese vice-kampioene triatlon die 2 weken terug nog won in Erondegem en de dame die woensdag nog tweede werd in Emptinne. Van Belgische zijde ons duo samen met Kirin P en Gloria VM.
  Sara blijft moedig doorvechten voor haar plaats en pikt zoveel mogelijk aan bij junioren die langs haar komen. In de tiende ronde zit op 4’50” van de eersten, maar het duurt nog 3 ronden vooraleer ze wordt gedubbeld. Zij rijdt dan in twaalfde positie wat betekent dat er 24 achter haar eindigen, hoewel ze pas als 19dewordt geklasseerd. 
  In de laatste beklimming wordt de snelheid opgetrokken, eerst door de Nederlandse meisjes, enkel ons duo kan volgen, maar dan neemt Julie het commando over en rijdt iedereen los uit het wiel in een ware machtsexplosie. Een fotofinish is totaal overbodig want in de laatste hectometer slaat ze nog een gat van meerdere lengten. Katrijn gaat tot het gaatje en wordt mooi zesde.
  Dikke proficiat aan onze dames die bewezen hebben klaar te zijn voor de overstap naar de junioren en onze clubkleuren terug alle eer hebben aangedaan.
  Nu volgt de clubstage en volgend WE zijn ze aan het werk in eigen streek in Erwetegem.
  >> Reageer (0)
  15-08-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Emptinne 15 augustus

  Op de feestdag van Maria Hemelvaart een klimkoers voor dames, symbolischer kan niet. In Emptinne heeft me daartoe een parkoers van 5,5 km met een helling van zowat 2km goed voor een hoogteverschil van 60m. De 22 junioren krijgen dit 13x voorgeschoteld, goed voor 71,5 km, de 24 nieuwelingen schuiven aan na 3 ronden van de junioren wat nog steeds 55 km betekent. Bij de nieuwelingen terug ons trio op volle getalsterkte. De junioren maken vanaf de derde ronde wat meer haast en de nieuwelingen starten 55” voor de derde doortocht van de oudste categorie. Boven de eerste beklimming is dit verschil reeds opgelopen tot 1’10” maar dan gaat de Litouwse juniore Akvili Gedraityte in de achtervolging met de een trio Belgische junioren en de voorsprong slinkt snel. Vooraan doen onze meisjes hun best en daardoor raakt ook de groep nieuwelingen uitgedund. Wat later laat Akvili haar kompanen achter om op iets minder dan 30 km van de finish vooraan aan te sluiten. Op dat moment heeft Sara de kopgroep moeten verlaten, zij pikt eerst nog aan bij het trio achtervolgende junioren en nog een ronde verder komt ze in de derde groep met nog 3 nieuwelingen en een juniore, zij weet zich hier goed te handhaven, zij blijven mede door haar impulsen uit de greep van de grotere groep junioren.
  Vooraan blijven ze doorstomen met 14 nieuwelingen en 1 juniore. Katrijn en Julie doen daarvoor ook hun duit in het zakje. In de voorlaatste ronde telt deze kopgroep 2’ voorsprong op de eerste achtervolgers, 3’10” op de groep met Sara en meer dan 4’ op de volgende groep. Op dat moment zijn er nog 32 meisjes in wedstrijd.
  Aan de streep komt het tot een sprint en daarin is Marith Vanhove nogmaals de snelste. Katrijn wordt vierde en zo derde nieuwelinge, Julie zesde en vijfde nieuwelinge.
  Sara wint de eresprint van haar groepje en wordt zo ook meer dan verdienstelijk 19dein totaal en 15denieuwelinge in een wedstrijd waarin slechts 23 rensters de wedstrijd mochten uitrijden.
  Terug zeer sterk van onze dames die nu hun fiets op een kleiner verzet moeten brengen om zondagmiddag in Berg en Terblijt (NL) een klimcriterium te rijden. Wij duimen alvast voor hen.
  >> Reageer (0)
  11-08-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deftinge 11 augustus

  Afspraak in Deftinge bij mooi weer waar het nu eens de jongens nieuwelingen waren die de afwachtingswedstrijd reden voor de dames. Een rondje van 8km met daarin 3 klimmetjes, genoeg om de wedstrijd hard te maken voor wie zulks wil. Op het programma van de junioren staan er 9 rondjes, bij de nieuwelingen 7 of dus resp. 72 en 56 km, mooie afstand die de reglementen respecteert.
  69 rensters hebben de verplaatsing gemaakt, 28 junioren en liefst 41 nieuwelingen. Bij deze laatste ons voltallig trio. Wanneer de junioren het einde van de tweede ronde naderen mogen de nieuwelingen van start gaan, het tijdsverschil bedraagt minder dan 40” en dat lijkt de oudsten te motiveren om het gat snel te dichten, op minder dan een ronde tijd is de aansluiting een feit. Er wordt dan even gevreesd dat dit opnieuw de snelheid uit de wedstrijd zal halen, maar in hoofdzaak de nieuwelingen hebben het anders begrepen, zij nemen het heft in handen en houden het tempo erin. Op de klimmetjes laten Katrijn, maar vooral Julie zich zien en trekken daar regelmatig de ganse groep op een lint. Sara weet dat de koers vooraan gemaakt wordt en rijdt attent mee voorin, soms zijn zij gewoon de eerste drie rensters. Ons trio vindt enkele medestanders om koers te maken, maar niemand slaagt er in om weg te raken uit het peloton. 
  In de laatste ronde komen de junioren zich meer vooraan posteren, maar de nieuwelingen laten dit niet zomaar gebeuren. In een stevige eindsprint moet Julie andermaal de duimen leggen voor Marith Vanhove en wordt Katrijn zesde. Deze posities gelden zowel algemeen als opgesplitst naar de nieuwelingen. Sara krijgt in volle sprint nog een stevige kwak en verliest zo ettelijke plaatsen, zij bolt als 15deover de streep, 12denieuwelinge.
  Zeer sterke wedstrijd van onze drie meisjes die voor een groot deel het verhaal van deze koers schreven. Dank ook aan Marc zijn mooie foto's, waarvan enkele hieronder.
  Op nu naar woensdag wanneer ze in Emptinne de degens kruisen met de andere meisjes in een Ardennenwedstrijd.
  >> Reageer (0)
  05-08-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zingem 5 augustus

  Vandaag afspraak in Zingem waar een biljartvlakke omloop van 4,6 km 13x moest afgelegd worden, goed voor een totaal van 59,8 km. Aan de start 53 meisjes, waarvan niet minder dan 21 buitenlandse, onderverdeeld in 24 junioren en 29 nieuwelingen, bij deze laatste terug het duo Katrijn en Sara die de loden zon 2 dagen na elkaar trotseren voor het vergaren van wielerglorie, dit alles onder het goedkeurend oog van ploegleider Geert en zijn gezin.
  Daar het een afwachtingswedstrijd is, rijden beide leeftijdscategorieën dezelfde afstand, maar de nieuwelingen starten om 13u15 en de junioren een minuutje later. 
  Op een volledig vlakke omloop kan je enkel koers maken door snelheid te ontwikkelen en dat gebeurt ook. Bij de nieuwelingen wordt in ijltempo aan de 24 buitenlandse dames duidelijk gemaakt hoe het systeem hier in elkaar steekt en dat er moet rond gereden worden. De sterksten vinden elkaar en Katrijn en Sara doen hun duit in het zakje om voorop te blijven, de eerste ronden stijgt de voorsprong snel naar meer dan 2 minuten en daar blijft hij enkele ronden hangen. Eens over halfweg wordt het verschil meer dan 3 minuten.
  De hitte maakt de koers hard en de vele sponzen zijn dan ook van harte welkom evenals de deugddoende douche waarop een inwoner met een hart voor wielrennen en een tuinslang  de dames ronde na ronde op trakteert.
  Ondanks het vlakke parkoers proberen een aantal nieuwelingen toch een aanval op te zetten. Reeds in de derde ronde trekt ons duo er met de Belgisch kampioene op uit, maar het peloton weet intussen dat ze dan snel moeten reageren en doet dat ook. Halfweg probeert Katrijn het opnieuw met de kampioene en nog eens in de voorlaatste ronde, maar het peloton blijft hen terughalen en zo komt het tot een massasprint. Daarin is Vanhove nog maar eens te sterk, maar Katrijn wordt toch mooi tweede en Sara vecht een verbeten duel uit voor de derde podiustek, maar bijt in het zand en moet vrede nemen met de vierde plaats. Twee dagen op rij heel sterk gereden van onze meisjes waarvoor een dikke proficiat. Nu trekken ze samen op tweedaagse naar de Ardennen en volgende week staat Deftinge op het menu.


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4/8/2018 Maarkedal Aspiranten
  Jade koers gereden  in Maarkedal   een 45 ste pl  Aspiranten

  >> Reageer (0)
  04-08-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erondegem 4 augustus

  Vandaag afspraak in Erondegem voor de afwachtingswedstrijd van de Erondegemse Pijl voor dames Elite. Een mooi parkoers van 5km dat licht golvend is, zeker niet biljartvlak maar evenmin echt steil, dit parkoers moet 10x worden afgelegd. Daar waar vorig jaar de wedstrijd werd voorafgegaan door een zware plensbui staat er nu een loden zon aan een staalblauwe hemel met temperaturen boven de 30°C. Er verschijnen 59 rensters aan de start, daarbij niet minder dan 24 buitenlandse meisjes, met in totaal 7 nationaliteiten kunnen wij daardoor spreken van een internationaal peloton. Onder de 32 nieuwelingen Sara en Katrijn in onze cluboutfit. In het publiek ontwaren wij bestuurslid André.
  Daar het een afwachtingswedstrijd betreft moeten de junioren geen extra ronden rijden, maar een minuut later starten dan de nieuwelingen. Deze minuut lijkt relatief kort en de junioren hebben er dit keer duidelijk wel zin in. Bij de nieuwelingen geen Julie of Marith Vanhove om de snelheid hoog te helpen houden, maar Katrijn en Sara vinden wel enkele andere meisjes, o.a. de Nederlandse Van Anrooij, om er mee de vaart in te houden. Na een kwartier zijn er reeds 2 ronden afgelegd dat betekent een gemiddelde van 40 km/h, maar de junioren hebben de nieuwelingen ingehaald op dat moment. Dat betekent dat er even een adempauze wordt genomen, lees ook drankpauze. Katrijn en Sara blijven mooi vooraan in het gemengde peloton meedraaien. De snelheid schommelt, maar de gemiddelde snelheid blijft wel zakken. In de zevende ronde gaat Katrijn zet een aanval op met enkele andere meisjes, maar het peloton laat niet begaan. In de achtste ronde tegenslag voor Sara, zij neemt een bidon aan, maar op dat moment voert een andere rensters een eigenaardig manoeuvre uit en brengt zo Sara ten val. Zij laat zich niet uit haar lood slaan en zet een stevige achtervolging in, zij haalt een groepje in en daar wil er nog een meisje meewerken en een ronde verder kunnen ze terug aansluiten. Op dat ogenblik zijn er reeds 30 rensters uit koers en met een peloton van 29 gaan we naar de eindsprint. Daarin wordt Katrijn 4deen Sara 19dealgemeen, wat betekent dat Katrijn 2dewordt bij de nieuwelingen en Sara 6de. Een meer dan puik resultaat.
  Bij gebrek aan operationele fotografen dit keer enkel een podiumfoto.
  Proficiat aan beide dames en op naar de volgende wedstrijd morgen in Zingem.


  >> Reageer (0)
  29-07-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BK Denderleeuw - Liedekerke 29 juli

  Voor het BK nieuwelingen was het dit jaar verzamelen geblazen in Denderleeuw (start) en Liedekerke (aankomst). Het parkoers loopt over de beide gemeenten en maakt gebruik van de 2 bruggen die over de Dender lopen. Het is 7km lang en buiten een hoge brug over de Dender is er geen noemenswaardige hindernis te bespeuren of het moeten de vele bochten zijn in het dorpscentrum van Denderleeuw. Op het kerkplein van deze gemeente verzamelen 35 meisjes om dit kampioenschap te betwisten, daarbij uiteraard ons trio. Het voorziene startuur wordt niet gehaald want er blijkt nog een wagen op het parkoers te staan en deze moet eerst getakeld worden. Na het “academisch kwartiertje” mogen ze dan toch eindelijk van start, eerst enkel km achter de pilootwagen tot aan de aankomststreep in Liedekerke en dan worden de duiven gelost. Die hebben er intussen geen zin meer in en missen duidelijk het peloton junioren om hen tot hogere snelheden aan te zetten. Julie en Katrijn komen wel regelmatig op kop maar niemand lijkt zin te hebben in “gas geven”. Sara rijdt steeds aandachtig in de kop van de wedstrijd terwijl Julie en Katrijn zich regelmatig laten uitzakken om topoverleg te plegen. Het aantal meisjes dat langs de achterdeur verdwijnt is dan ook zeer gering, en dan zijn er daar nog bij met mechanische pech.
  Wanneer in de vierde ronde de livestream op antenne gaat komt er een eerste aanvalspoging maar Julie roept de “vluchteling” snel tot de orde, jammergenoeg met de rest in het wiel.
  Een ronde verder trekt Julie het ganse peloton op een lint maar vindt geen medewerking en zo valt alles terug stil. Nog een ronde verder probeert Katrijn er solo van door te muizen en krijgt een bondgenote, maar hun poging wordt gecounterd. In de voorlaatste ronde een nieuwe poging van Katrijn en tweede renster, maar ook nu weer worden ze ingerekend door het peloton waar Marith Vanhove niemand laat wegrijden. 
  Katrijn weet dat ze best de sprint ontloopt en waagt het er opnieuw op bij het ingaan van de laatste ronde. Vooraan lijkt men even te twijfelen en de hoop laait even op maar dan rijdt diezelfde Marith opnieuw het gat dicht. Sara heeft intussen begrepen dat dit het te viseren wiel wordt voor de sprint. Ieders aanvalslust lijkt nu bekoeld en het peloton rijdt op wandeltempo naar de streep voor de onvermijdbare massasprint. Door de lage snelheid (slechts 32,6 km/h gemiddeld) bieden nog 28 rensters zich aan in de laatste rechte lijn. Sara wordt nog uit het juiste wiel gekwakt en Julie en Katrijn bijten zich de tanden stuk op de eindsprint van Marith Vanhove. Zij moeten tevreden zijn met zilver en brons en dat valt onze beide dames eerst toch wat moeilijk. Sara herstelt zich nog goed en weet mooi als tiende te finishen, Ons trio dus terug volledig in de top-10 en twee van hen op het podium, op punten zijn wij dus nog maar eens het sterkste team, maar Doltcini aan het werk zetten in volle vakantieperiode voor een nieuwe kampioenenoutfit is dus niet gelukt.


  >> Reageer (0)
  24-07-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15/7/2018 Pollare
  Lastig en warm maar toch gestart bij de 14 j  in een groep over de meet gekomen

  >> Reageer (0)


  Ploegleider
  Geert Hendrikx
   geert.hendrikx@telenet.be
   +32 477 372 316

  Begeleiding
  Jonas Van Hecke
   vanheckejonas@hotmail.com
   +32 496 059 158

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Startpagina !

  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!