WEDSTRIJDEN EN UITSLAGEN DOORSTUREN A.U.B.

Weg

Katrijn De Clercq

Julie De Wilde

Sara Maes

Jade Linthoudt

Veld

Julie De Wilde

Piste

Katrijn De Clercq

Sara Maes


Aspiranten


Jade Linthout (U15)Nieuwelingen


Katrijn De Clercq


Julie De Wilde


Sara Maes  

Juniors


x


IN ACTIE
Leuke links
 • VD HAUWE CT - GENTSE VS
 • Wielerbond Vlaanderen
 • Meg De Bruyne
 • Wielerbond Oostvlaanderen
 • KBWB
 • Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Van den Hauwe Cycling Team - Koninklijke Gentse Velosport
  DAMES
  WIELERSEIZOEN 2018
  09-06-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zedelgem 9 juni

  Vandaag afspraak in het West-Vlaamse Zedelgem, 10 vlakke rondjes in een parkoers van 5,7 km dat veel weg heeft van een driehoek, lange rechte stukken weg met enkel de wind als opponent.
  Aan de start 46 meisjes, 24 junioren en 22 nieuwelingen. Voor ons enkel Sara op het appel, aan haar dus om de clubkleuren op het podium te krijgen.
  Daar het een afwachtingswedstrijd betreft moeten de junioren geen extra rondje(s) rijden en krijgen enkel een minuut “handicap”. Maar dat is dit jaar reeds dikwijls een niet te overkomen verschil gebleken voor de oudste categorie, ook nu weer komt er onvoldoende organisatie op gang terwijl er bij de nieuwelingen voldoende meisjes, waaronder Sara bereid zijn hun deel van het werk te doen. Er wordt nu en dan een aanval opgezet, ook Sara probeert het eens, maar op dergelijk parkoers is wegrijden niet zo eenvoudig, elke aanval wordt snel teniet gedaan. Enkele ronden voor het einde bedraagt het verschil tussen de nieuwelingen en de junioren 2’ en het is pas wanneer de jongsten elkaar beginnen beloeren voor de spurt dat het verschil kleiner wordt.
  In de laatste ronde komt er nog een ultieme aanval van een meisje, maar topfavoriete Marith Vanhove haalt haar terug. Op dat moment zit Sara ideaal in haar wiel, maar raakt op het cruciale moment even ingesloten, zij haalt nog haar snelle benen boven en spurt zich naar de derde plaats. Mission 
  accomplished, de clubkleuren staan op het podium, dikke proficiat aan Sara. Dit smaakt in elk geval naar meer, nu de komende weken de examens goed afwerken om dan via het BK ploegentijdrit naar een mooie koerszomer toe te werken.


  >> Reageer (0)
  04-06-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3/6/2018 PK Aspiranten Te Beveren
  Vandaag PK Titel verlengt op de weg  Te Beveren .Heel de koers als enige meisje v/d 7 In peleton gereden en met de eerste over de meet gereden  

  >> Reageer (0)
  03-06-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boezinge 3 juni

  Bij Dwars door de Westhoek voor Dame Elite hoort een afwachtingswedstrijd voor Dames Jeugd. Een parkoers van 5,5 km met een stevige kasseistrook aan de aankomst dat 10x moet afgelegd worden. Vorig jaar was er een ruim deelnemersveld daar deze wedstrijd toen telde als Kampioenschap van Vlaanderen. Dit jaar komt de wedstrijd daags na het West-Vlaams kampioenschap en kort voor de examens moesten de organisatoren tevreden zijn met 41 starters, 23 junioren en 18 nieuwelingen. Bij die 18 enkel Sara in onze kleuren.
  De nieuwelingen starten met een voorgift van 1 minuut op de junioren en deze dichten de kloof na 2 ronden. De wedstrijd blijft gesloten, nu en dan een aanvalspoging waarbij Sara steeds attent voorin is, zij weet zelfs een premiespurt voor haar rekening te nemen. Geen van de aanvallen groeit uit tot een echte ontsnapping tot in de voorlaatste ronde 3 sterkere junioren het hazenpas kiezen. Dit trio slaagt er in uit de greep van het peloton te blijven en sprint voor de bloemen. Sara sprint sterk in het peloton en plaatst nog een mooie eindjump, zij wordt negende algemeen en is zo de vierde nieuwelinge waardoor ze het podium op een paar centimeter na mist. In elk geval hoopgevend voor de komende weken.
  Misschien reeds volgende zaterdag in Zedelgem.
  Met de examens voor de deur zullen onze meisjes het de komende weken wat rustiger doen, maar zij blijven trainen en hebben zaterdag 1 juli met stip aangeduid in hun agenda want dan starten ze in het BK ploegentijdrit in Borlo. Voor hen een extra uitdaging want daar wij slechts 3 meisjes hebben in deze leeftijdscategorie neemt ons trio het op tegen ploegen met 4 meisjes aan de start.


  >> Reageer (0)
  02-06-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ruddervoorde 2 juni

  In Ruddervoorde wordt gereden over een rondje van 4,3 km, bijna volledig vlak met enkel een lichte helling naar het einde van de ronde toe. De organisatoren hebben er voor gekozen de dames nieuwelingen te scheiden van de dames juniores en 2 aparte wedstrijden te organiseren. Voor de nieuwelingen staan er 13 ronden op het menu, goed voor in totaal 55,9 km. Onder de 23 meisjes op de deelnemerslijst opnieuw ons volledig trio. 
  Om 14u gaan ze van start en ze zetten er dadelijk een stevige vaart in. Elke ronde is er een premiespurt en in het verlengde van de eerste gaan Katrijn en Julie samen met Marith Vanhove aan de haal. Sara heeft zich net als de rest van het peloton laten verrassen maar neemt dadelijk haar taak als “waakhond” op. Dat is zeker de eerste ronden belangrijk want de voorspong van het trio groeit wel maar ze blijven in het zicht van het peloton. Pas in de 5deronde zijn de eerste 30” gesprokkeld, maar zelfs dan blijven er rensters een tegenaanval opzetten en doet Sara afstoppingswerk. Vooraan is de verstandhouding tussen ons duo en hun kompaan voortreffelijk en zij rijden dan gestaag verder weg, wanneer het peloton er wat vaart in houdt lopen ze vooraan 10” extra uit per ronde, wanneer het peloton twijfelt dan is het 30” of zelfs 50”. Bij het ingaan van de voorlaatste ronde is de voorsprong zo opgelopen tot 3’10”. 
  Intussen hebben Katrijn en Julie hun les geleerd en weten hoe ze het ploegenspel moeten spelen. Julie zet op het einde van de voorlaatste ronde een aanval op en Katrijn bijt zich vast in het wiel van Marith, deze krijgt het gat niet dicht en Julie is als een stoomtrein vertrokken voor een solo van iets meer dan 4 km. Zij rijdt nog bijna een minuut weg en komt over de streep met een gemiddelde van 38,5 km/h. Katrijn probeert de tweede plaats te veroveren maar moet in de sprint de duimen leggen voor de West-Vlaamse spurtbom. 
  In de laatste ronde is de snelheid helemaal weg uit het peloton en Sara probeert met een ultieme uitval nog de pelotonsprint te ontlopen, maar zij wordt tot de orde geroepen en eindigt op een 12deplaats.
  Sterk gereden van onze dames die opnieuw de kleuren van de club hoog hebben gehouden.
  >> Reageer (0)
  31-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Montenaken TT 30 mei

  Een zonovergoten Montenaken en omgeving is het decor voor de tweede testtijdrit van het seizoen, een rondje van 14km over mooi glooiend terrein met wat bochtenwerk om de zaak te kruiden. Dat volstaat voor ons trio om de start te nemen samen met 10 andere leeftijdsgenoten.
  Voor Sara de eerste kennismaking met het echte tijdritwerk en zij heeft de pech als eerste te moeten starten, dus nooit een mikpunt voor zich en bovendien blijkt de weg nog niet volledig verkeersvrij. Zij kan op enkele mm na een aanrijding vermeiden met een auto die nooit nog op het parkoers had mogen rijden. Dat kost haar verscheidene seconden die haar uitslag uiteraard negatief beïnvloeden. Zij komt na 11,5 km door met een tijd van 19’56” en loopt finaal binnen na 23’18,344” waarmee ze de 8stetijd op 13 realiseert, knap voor een eerste tijdrit. Uit deze tijden zien wij bovendien dat ze de laatste 2,5km heeft afgewerkt aan 3’22”, wat finaal de op 3 na beste tijd is over dit stuk, mits een parkoers zonder verkeershinder had ook de eindtijd nog en stuk lager kunnen zijn. 
  Waar Sara als eerste van start gaat zijn Katrijn en Julie de hekkensluiters. Zij geven beiden volle gas en dat loont, net voor de laatste lijn van 2,5 km haalt Katrijn de renster in welke 1’ voor haar is gestart en op dat moment heeft ook Julie reeds Katrijn in het vizier. Katrijn realiseert een tussentijd van 18’37” en Julie 17’50”, zij zijn daarmee de enige meisjes nieuwelingen die onder de 19’ duiken en koppen zo de tabel met tussentijden. Door deze inhaalraces gaan wij de laatste kilometers in met 3 rensters die op een kluitje van elkaar rijden en dat geeft wat problemen met de volgwagens, gelukkig zonder erg.
  Katrijn en Julie trekken hun inspanning door in het laatste stuk, Katrijn haspelt dit af in 3’15”, Julie doet het in nog 7” minder, onnodig te zeggen dat zij daarmee ook hier de snelsten zijn.
  Finaal klokt Katrijn af in 21’51,926” en Julie in 20’58,305” waarmee ze een gemiddelde snelheid van 40,05 km/h realiseert.
  Onnodig te vertellen dat de VDH-girls tevreden waren met hun resultaat en het zoveelste podium met 2 van onze meisjes.
  Volgende afspraak zaterdag in Ruddervoorde. Of er op zondag in Boezinge ook dames van onze ploeg aan de start zullen staan is nog onzeker.


  >> Reageer (0)
  26-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rotselaar 26 mei

  Afspraak in Rotselaar voor 8 rondjes over een biljartvlak parkoers en een totale afstand van 51km. Aan de start 34 meisjes nieuwelingen waaronder ons clubtrio. Geen juniores want die rijden morgen hun BK. M.a.w. geen groep junioren om op vooruit te blijven dus nemen de dames een lichte snipperdag, daartoe ook vriendelijk uitgenodigd door een stevig brandende zon. Het tempo wordt onderhouden maar piekt nooit echt hoog, gelukkig zijn er enkele premiesprinten om het publiek aan de aankomstlijn te vermaken. Onze meisjes rijden geconcentreerd mee en laten zich niet verrassen wanneer er een aanval komt. Het stond dan ook op voorhand in de sterren geschreven dat deze wedstrijd zou uitdraaien op een pelotonsprint. Na bijna anderhalf uur wedstrijd meldt een peloton met 33 van de 34 vertrekkers zich in de laatste rechte lijn met een gemiddelde snelheid van 35,5 km/h. Katrijn en Sara worden in de sprint nog gehinderd door een bruuske beweging van een andere renster en moeten even in de remmen. Zij zetten wel nog stevig door en Katrijn moet deze keer eerder nipt de duimen leggen voor de sterke Marith Vanhove. Julie sprint ook een stevig potje mee en wint een millimetersprint voor de derde plaats, Sara komt in achtste stelling over de streep en dus schitteren onze clubkleuren opnieuw met 3 top-10 plaatsen, waarvan 2 op het podium.
  Proficiat aan onze dames voor deze alweer mooie prestatie.
  Woensdag starten de meisjes in de testtijdrit over 15 km in Montenaken en in het WE staan op zaterdag Ruddervoorde en op zondag Boezinge op de kalender.
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26/5/2018 Aspiranten Te Kruishouten
  Jade 9de geworden vandaag in Kruishouten 4man voorop en inde spruit  5de geworden  9/49  1/5 Meisjes  

  >> Reageer (0)
  24-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudernaarde bondstraining 23 mei

  Wat is er als jonge renster leuker dan in groep op woensdagnamiddag met de bondscoach, Kaat Hannes en Laura Vandonschot eens door de Vlaamse Ardennen fietsen? Dat dachten ook Katrijn en Sara en zij trokken naar Oudenaarde waar de Bond verzamelen geblazen had. Op het menu een stevige toer met Tiegemberg, Kluisberg, Knokteberg, Kortekeer, Donderij, Varentberg en Ladeuze. Dat alles onder muzikale begeleiding van een zekere KDC die zich ook DJ waant. Was de bondscoach eerst met een mand eieren naar “de arme Klaren” geweest? De groep kende een ongelooflijk grote dosis geluk om steeds net na de regen te passeren, geen spatje regen op de rug terwijl de begeleidende ouders onder een ware stortbui reden en er enkele kilometer verder een rampenplan van kracht was wegens modderstromen. Als dat geen godenkinderen zijn, je zou van minder met een zalige lach op de mond rondrijden. Na 2 ½ uur werd het trainingsfestijn afgerond met een deugddoende douche en een stevige spaghetti. Wedden dat onze dames de komende wedstrijden terug een tandje sneller rijden? Met dank aan Ludwig Willems en zijn team!!!
  >> Reageer (0)
  22-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21/5/2018 Hooglede Aspiranten
  Jade gereden te Hooglede 77 aan de start 45 geworden in de sprint geklopt 2/5 Dames    >> Reageer (0)
  21-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Pinte 21 mei

  In De Pinte is het op Pinkstermaandag jaarlijks verzamelen geblazen voor het wielergala waarbij de dames jeugd een afwachtingswedstrijd rijden voor de dames elite. 8 Rondjes van 7km met wat bochtenwerk en 2 bruggen over de autoweg. 
  In totaal 54 meisjes aan de start, terug 50/50 junioren/nieuwelingen. Bij deze laatste onze 3 dames met stevige zegehonger aan de start. Daar het een afwachtingswedstrijd betreft krijgen beide categorieën dezelfde afstand op hun bord, maar de nieuwelingen krijgen een minuut voorsprong. Zij persen er terug alles uit om de junioren achter zich te houden en ons trio legt daarbij de nodige ijver aan de dag, snel moeten er nieuwelingen de rol lossen, maar ons trio rijdt stevig mee vooraan. Maar het sterke Doltcini-blok beslist dat zij vandaag het gat zullen toerijden en dit gebeurt dan ook op het einde van de derde ronde.
  Na de aansluiting besluit het peloton een adempauze in te lassen om even te recupereren, Katrijn denkt er anders over en plaatst dadelijk een aanval maar wordt snel terug tot de orde geroepen. 
  Het Doltcini-blok deelt daarna regelmatig een speldenprik uit maar het peloton reageert steeds opnieuw en daarbij zijn onze meisjes steeds heel actief betrokken, zij strijden bijna de ganse wedstrijd in de voorste gelederen. 
  Bij het ingaan van de laatste ronde trekt Jade (ook Doltcini) sterk door, Katrijn reageert gevat en dit blijkt de juiste aanval, Julie en Sara helpen afstoppen en dus voelt niemand zich nog geroepen om het duo terug te halen, Katrijn en Jade halen alles uit de kast om voor te blijven en dat lukt mooi, zij komen samen aan, Katrijn moet het in de sprint nog wel afleggen tegen haar vluchtgezel, maar dat kan de pret niet derven, zij is de eerste nieuwelinge en mag een mooie bos zegebloemen in ontvangst nemen. Met dank aan de ploeg die uitstekend functioneerde, de machine lijkt elke wedstrijd beter afgeregeld. 
  Even later weten onze andere meisjes zich mooi te plaatsen in de pelotonsprint, Julie wordt derde en Sara zesde, sterk gereden dus van ons trio.
  Volgende afspraak komende zaterdag in Rotselaar waar enkel nieuwelingen aan de start staan. Afwachten dus wat dit zal betekenen voor het wedstrijdverloop.
  >> Reageer (0)


  Ploegleider
  Geert Hendrikx
   geert.hendrikx@telenet.be
   +32 477 372 316

  Begeleiding
  Jonas Van Hecke
   vanheckejonas@hotmail.com
   +32 496 059 158

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Startpagina !

  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!