WEDSTRIJDEN EN UITSLAGEN DOORSTUREN A.U.B.

Weg

Katrijn De Clercq

Julie De Wilde

Sara Maes

Jade Linthoudt

Veld

Julie De Wilde

Piste

Katrijn De Clercq

Sara Maes


Aspiranten


Jade Linthout (U15)Nieuwelingen


Katrijn De Clercq


Julie De Wilde


Sara Maes  

Juniors


x


IN ACTIE
Leuke links
 • VD HAUWE CT - GENTSE VS
 • Wielerbond Vlaanderen
 • Meg De Bruyne
 • Wielerbond Oostvlaanderen
 • KBWB
 • Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Van den Hauwe Cycling Team - Koninklijke Gentse Velosport
  DAMES
  WIELERSEIZOEN 2017
  29-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Assenede 28 januari

  Daags na de ploegvoorstelling en dus een korte nacht trok Julie naar Assenede voor haar derde cross. Er staan 16 dames aan de start waaronder 5 nieuwelingen. De start kan niet slechter zijn want Julie gaat dadelijk met een ander meisje tegen de grond waardoor ze als laatste het veld induikt met een serieuze achterstand op de rest. Alsof de duivel in het spel zit krijgt ze bovendien nog af te rekenen met een lekke band in de eerste ronde. De koers lijkt dus al over nog voor hij echt van start gaat, maar dat is dan buiten het karakter van onze dame gerekend. De woorden indachtig van de ploegleider de avond voordien gaat ze er met alle kracht tegenaan en haalt zo renster na renster voorbij om bij het ingaan van de laatste ronde de twee eersten in het vizier te krijgen. In die laatste ronde raakt ze nog voorbij de tweede maar de wedstrijd is net iets te kort om ook nog de koploopster te remonteren, Julie strand op 10” maar mag met een tweede plaats ruim tevreden zijn gezien de pech die ze kende.
  Proficiat met deze prestatie na opnieuw een sterke wedstrijd van onze dame en wie weet komt er nog een extra zege bij voor het winterseizoen afgelopen is. 


  >> Reageer (0)
  28-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitslag tombola
  Hierbij de uitslag van onze tombola met de steunkaarten van onze renners.
  De doorstreepte prijzen werden opgehaald bij de ploegvoorstelling. Indien u hebt gewonnen kunt ons contacteren via secretariaat@gentsevelosport.be

  13617

  Healthy grill

  15114

  Kärcher window vac

  22045

  Groentesnijder

  17267

  Sandwich toaster

  17906

  Raclette grill

  13600

  Koffiezet

  18241

  Friteuse

  17400

  Cote du Rhone 2011

  19343

  Bbq set en boek

  15092

  Azalea

  14152

  Azalea

  14804

  Azalea

  12648

  Azalea

  12437

  Azalea

  22081

  Azalea

  21245

  Azalea

  18535

  Azalea

  18894

  Cava

  15204

  Cava

  16385

  Cava


  >> Reageer (0)
  21-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent 20 januari: finale AVS-cup

  Finale van de AVS-cup op de piste, afspraak voor onze beide dames die er nog eens een lap wilden op geven. Katrijn was reeds mathematisch zeker van de eindoverwinning maar wou de kers op de taart zetten met een extra dagwinst en Sara startte op de derde plaats met 4 punten voorsprong op de vierde, dat werd dus even rekenen en tactisch nadenken voor onze meisjes om zowel de dagzege als een dubbel podium te realiseren. Er wordt gestart met een peloton van 11 nieuwelingen en 4 junioren. Bij deze laatste categorie ligt het podium reeds vast bij aanvang en wordt nog enkel voor de dagzege gestreden.
  In het eerste onderdeel, de scratch, wordt vrij rustig gereden, er zijn enkele uitvallen van zowel nieuwelingen als junioren maar de leiders in het klassement laten niemand ver weg rijden en dus komt het tot een pelotonsprint. Katrijn wint die en Sara wordt derde en loopt zo 3 punten verder uit op haar concurrente voor de laatste podiumplaats.
  In de temporonden rijdt ons duo terug als een Siamese tweeling over de piste. Katrijn start dadelijk met winst in de eerste 2 sprints en Sara pikt mooi de derde mee. Katrijn houdt de andere meisjes op afstand door nog 5 andere sprints te winnen en Sara pikt er mooi haar momenten uit om zo ook de 6de en 13de sprint achter haar naam te zetten, dat is voldoende voor de tweede plaats achter Katrijn en terug een bonus van 3 punten in het totaalklassement. Met 10 punten voorsprong en nog enkel een puntenkoers op het programma kan het bijna niet meer mislopen. Ook het objectief van de dagzege staat er mooi voor. Katrijn heeft de leiding en Sara staat mooi tweede.
  In de puntenkoers wordt terug vrij tactisch gestart, Katrijn moet een aanval counteren en in de eerste sprint pakt ze 3 punten en Sara valt net buiten de punten. In de tweede sprint trekt de VD Hauwe-trein zich stevig op gang, Katrijn pakt de volle buit en Sara neemt in haar wiel ook 3 punten mee. Net voor de derde sprint plaatst een renster een stevige versnelling, onze trein gaat er terug achteraan, maar komt dit keer te laat, toch weer 3 en 2 punten voor onze dames, waardoor ook de eerste 2 plaatsen van het dagpodium zeer dicht komen. Bij de voorbereiding van de eindsprint raken onze meisjes ingesloten, maar eens los is er geen houden meer aan. Katrijn stoomt naar voor over alles en iedereen heen om met winst stevig de puntjes op de “i” te zetten. Sara wringt zich in alle bochten en weet als vierde over de eindstreep te bollen, net voldoende om niet alleen de derde plaats in het algemeen klassement maar ook de tweede plaats in het dagklassement veilig te stellen. Daarmee bewijzen onze meisjes dat het VD Hauwe team niet alleen een hecht maar ook een sterk blok is. Zij mogen terugblikken op een superwinter waar ze beiden terecht fier mogen op zijn. Katrijn wint de AVS-cup met een totaal van 474 punten, dat zijn er 172 meer dan de tweede. Sara haalt in haar eerste pisteseizoen de derde plaats met 244 punten. Een mooie beloning voor 4 maanden van training en steeds present tekenen op de meetings.
  Jammer genoeg slaat even later het noodlot toe. Na het omnium was er een madison waarbij onze meisjes samen ploeg vormden. Sara had de vacante plaats ingenomen als partner van Katrijn en na 2 trainingen zag dit er een veelbelovend duo uit. Dat kunnen ze ook tonen bij de start van deze madison waarbij ze al bij de eerste aflossing het vuur aan de lont steken en de wedstrijd open breken. Bij de voorbereiding van de eerste klassementsprint volgt de derde aflossing, Sara brengt Katrijn weer in de baan om de eerste sprint aan te gaan, maar daar loopt het grondig mis. Onze meisjes komen zwaar ten val, voor Katrijn blijft de schade beperkt tot enkele schaafwonden en wat splinters in het been, maar Sara is met haar voet tussen vork en wiel geklemd geraakt en scheurde de ligamenten in de enkel. Zij wordt afgevoerd naar de kliniek waar even later een gips rond de voet wordt geplaatst. Meteen einde pisteseizoen voor Sara, die wij bij deze een spoedig herstel wensen. 
  >> Reageer (0)
  14-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent 13 januari

  Voorlaatste manche van de AVS-cup en ons duo, dat deze winter nog geen manche miste op de piste was terug present. Voor Sara zit er nog een mooie plaats in het eindklassement in en dus gingen zij en Katrijn er vol voor.
  In de scratch pareert Katrijn enkele aanvallen van andere rensters en komt dan in de laatste ronden naar voor terwijl Sara zich mooi in haar wiel vastbijt en er dit keer niemand tussen laat komen. Ze trekken het tempo zo hard op dat niemand nog over ons duo raakt, eerste en tweede plaats voor onze dames.
  In de temporonden moeten ze de eerste punten aan een andere renster laten, daarna neemt Katrijn er 2 voor haar rekening en wanneer twee meisjes van Rudyco een aanval opzetten schuiven onze dames mooi mee. Dat levert Sara 2 punten op en ook Katrijn pikt nog een sprint mee. Daardoor worden ze tweede en derde in dit onderdeel.
  In de 500m voelen ze de geleverde inspanningen al in de beentjes, net voor de meeting hadden ze samen met de meisjes van ACROG reeds een sterke ploegenachtervolging over 3km gereden. Door de tussenstand in het omnium moeten onze meisjes samen de baan op in de laatste startgroep. Katrijn komt uit in 39,617”, niet meteen haar scherpste tijd, maar ze duikt wel als enige onder de 40” en wint zo dit onderdeel. Sara wordt vijfde met een nieuw persoonlijk record van 41,479”
  Bij het ingaan van de finale puntenkoers staat Katrijn aan de leiding met 10 punten voorsprong op de tweede, Sara staat derde met 2 punten minder dan de tweede, slechts 2 meer dan de vierde en 4 meer dan de vijfde. Dat belooft dus ongemeend spannend te worden. Na enkele solopogingen in de eerste ronden trekt de puntenkoers zich goed op gang wanneer de eerste sprint in zicht komt. Katrijn wint deze, maar na haar het volledige trio van Rudyco en Sara pikt niks mee. Dadelijk na deze sprint trekken de meisjes die de plaatsen 2 en 4 innemen in de aanval. Katrijn pikt dadelijk aan, maar Sara zit net iets te ver en moet de trein laten vertrekken. Ze probeert nadien nog enkele keren mee te glippen in een achtervolging, maar de benen voelen niet fris meer en dus moet ze tevreden zijn met een plaats in het peloton. Bij het trio dat voorop rijdt weet Katrijn de tweede en derde sprint te winnen, waarna ze bij het peloton aansluiten en zo nog eens 20 bonuspunten extra op hun conto schrijven. Ons duo zit dan nog in een ultieme aanval met een trio, maar finaal wordt het een sprint met de voltallige groep. Daarin pikt Katrijn nog eens het volle pond mee en valt Sara weer buiten te prijzen, waardoor ze finaal 7de eindigt in dit onderdeel. Zij wordt zo voor de tweede week na elkaar vierde in de meeting die opnieuw gewonnen wordt door Katrijn.
  Volgende week AVS-finale met onze beide dames terug in de strijd. Voor Katrijn volstaat deelname om voor de 4de keer op rij als laureate te eindigen. Zij telt in de tussenstand 158 punten voorsprong terwijl er nog maximaal 60 te verdienen zijn. Het reglement eist echter deelname aan de finale, wie er volgende week niet bij is wordt geschrapt. Deze regel opent dan weer een mogelijkheid voor Sara om nog op het podium te eindigen. Zij staat nu op een 4de plaats en telt 21 punten achterstand op de derde, 3 punten voorsprong op de 5de en 4 op de 6de. Dat maakt dat een en ander nog speelbaar is mits een sterke prestatie. Gezond blijven en sterk aan de start komen is dus de opdracht deze week voor onze meisjes. De supporters worden in groten getale verwacht om hen te steunen in deze opdracht.
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koksijde 13 januari: BK veldrijden

  Met Julie stond ook op het BK veldrijden ook een trui van Van den Hauwe CT aan de start bij de dames. Na de wedstrijd van vorige week in Gullegem en de lovende commentaar van de provinciaal coach in de krant was het afwachten hoe zij het er in de zandbak in Koksijde zou vanaf brengen.
  De 14 meisjes nieuwelingen moesten om 12u van start gaan met de jongens eerstejaars nieuwelingen die uiteraard met een uitgebreide groep van liefst 52 waren.
  Julie had bij de start wat problemen om vlot in haar pedaal te klikken en de tijd die ze hier verloor kostte haar heel wat plaatsen in het peloton. Zij moest zich tussen de jongens door naar voor zien te murwen en dat kost niet alleen veel krachten, maar is ook een tijdrovende bezigheid. De wedstrijd duurt daarbij maar een half uur en dus is er niet zo veel tijd om op te schuiven.
  Toen de wedstrijd werd afgevlagd had ze reeds rang 7 ingenomen en dat is een verdienstelijke ereplaats als je er rekening mee houdt dat dit haar tweede cross ooit was en ze het moest opnemen tegen meisjes die stuk voor stuk meer ervaring hebben dan zij in deze technische discipline van de wielersport.
  Een dikke proficiat dus aan Julie die de kleuren van de club showde voor het talrijk opgekomen publiek.


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent 13 januari: 3.000m ploegenachtervolging: verbetering BR

  Vorige week ondernamen onze meisjes, samen met deze van ACROG Balen een eerste poging om het Belgisch record 3.000 m ploegenachtervolging scherper te stellen, dit stond op 4’06,190” in de tabellen van Belgian Cycling. Vermoeide benen na een zware meeting, maar vooral een lekke band van Sara gooiden toen roet in het eten, zij bleven steken net on derde 4’09”. Zij kregen echter een herkansing en mochten een half uur voor de meeting een tweede poging wagen. Scenario’s en marstabellen werden opgesteld met een richttijd van 4’03”, maar vooral de 4 meisjes waren tijdig aanwezig met grote focus en begonnen tijdig op te warmen. Katrijn en Sara waren er net als Stepanie Kemps en Ines Van de Paar helemaal klaar voor.
  Om 11u30 was het dan zover. Katrijn nam de start uit de vaste blok en trok de ganse zaak stevig op gang, met een tijd van 22,7” in de eerste ronde dook zij als eerste onder de richttijd. Stephanie, Ines en Sara deden dat ook in hun eerste overname, waardoor ze na de eerste km reeds 4” onder de richttijd zaten, de tweede km zakte het tempo wat, maar het kwartet had nog steeds voorsprong op de marstabel. Katrijn nam in haar laatste overname 2 ronden voor haar rekening en bleef telkens beneden de richttijd van 20” per ronde, waardoor er terug extra marge kwam en Sara zich kon sparen voor de eindsprint. Stephanie gaf dan nog eens het volle pond in de voorlaatste ronde waarna Ines in de laatste ronde de eindsprint kon inzetten, haar specialiteit. Sara en Katrijn kwamen vanuit haar rug nog naar voor zodat de eerste 3 bijna gelijk over de streep reden, ideaal om een scherpe tijd neer te zetten. Na correctie bleek deze 4’01,456”, bijna 5” beter dan het vorige BR. Een intens mooi moment voor de 4 meisjes en hun entourage.
  Dank ook aan Ken De Fauw en Kenny Terweduwe die hen tijdens de bondstrainingen met raad en daad bijstonden om hen de techniek aan te leren en oud-renner Nicky Cocquyt die hen tips meegaf tijdens de trainingen.
  Drie meisjes van deze gelegenheidsploeg zijn volgend junior en laten zo de uitdaging om onder de 4’ te duiken over aan de komende generaties nieuwelingen. 
  >> Reageer (0)
  11-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volledig VD Hauwe koppel in BK ploegkoers

  Vorige week werd duidelijk dat de Madison-partner van Katrijn wegens knieproblemen best haar winterseizoen zou stoppen en rust nemen. Dit betekende dat enerzijds Katrijn zonder partner kwam te staan en anderzijds dat er mogelijk te weinig koppels waren om het BK te laten doorgaan. Sara evolueerde deze winter echter zeer positief en ze was helemaal klaar om zich ook nog in dit avontuur te storten. Zij kreeg groen licht van de opleiders van de Bond en startte donderdag haar opleiding in deze spectaculaire piste-discipline.
  Daar ze beiden van dezelfde club zijn mogen ze aantreden in de clubuitrusting i.p.v. in een neutrale ploegkoerstrui.
  Volgende week na de AVS-finale zullen ze voor het eerst samen een ploegkoers betwisten en op zaterdag 3 februari rijden ze samen in het BK Madison voor dames jeugd. Podium halen is de ambitie die ze willen waarmaken. Alle vocale steun is welkom want een Madison over 60 ronden is een veeleisende wedstrijd.


  >> Reageer (0)
  07-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent 7 januari

  Eerste meeting na de kampioenschappen, dit keer op een zondag. Het aantal deelnemers zakt traditioneel na Nieuwjaar en dat was ook nu weer het geval. Nog 7 meisjes nieuwelingen aan de start waaronder ons duo Katrijn en Sara.
  In de scratch valt de Vlaams kampioene bij de juniore vrij vroeg aan, het viertal junioren van Doltcini – Van Assche zet een achtervolging op poten en Katrijn wipt mee. Sara kan zich in het peloton in de luwte verbergen tot de groep die is weggereden een winstronde neemt. Katrijn is op deze manier zeker van de winst in dit onderdeel en neemt Sara mee in het wiel naar de eindsprint. De bel gaat echter twee keer, waarvan een eerste keer op iets minder dan 2 ronden van het einde. De sprint wordt daarom ingezet, wat later terug de bel, op het juiste moment dit keer, maar de spint is zo wel wat ontregeld voor ons duo. Zij persen er wel nog eens alles uit en Sara heeft nog een mooie explosie in huis die haar naar de vierde plaats brengt.
  In de temporonden vertrekt na de tweede sprint een duo van de sterkere junioren en Katrijn die terug haar wagonnetje kan aanhaken. Dit drietal is foetsie en raapt alle verdere punten op, Sara houdt zich schuil in het peloton en wacht tot de kopgroep achteraan aansluit. Twee ronden voor het einde is het zover, dit levert 20 bonuspunten op, wat het conto van Katrijn op 32 brengt, zij pikt nog de volgende sprint mee, Sara schuift mooi mee maar komt nipt te laat om de laatste sprint te winnen die haar op de tweede plaats kon brengen. Zij komt nu op een vijfde stek uit.
  In de 500m is het ieder voor zich, de luchtdruk is een stuk hoger dan tijdens de BK’s en ook de vermoeidheid van een snel gereden scratch en temporonden zit in de benen wat zich laat voelen in de tijden. Sara klokt af in 43,035” wat de zesde tijd wordt, Katrijn wint in 39,410” en is daarmee de enige nieuwelinge die onder de 40” duikt, maar deze tijd is toch meer dan 0,2” trager dan deze waarmee ze de titel haalde.
  In de afsluitende puntenkoers trekken onze meisjes dadelijk met open vizier ten strijde, in de eerste sprint levert dit 5 punten op voor Katrijn en 2 voor Sara. Op dat moment trekt de juniorenkampioene ten aanval, Katrijn maakt dadelijk de sprong met een andere juniore, zij pikken snel hun wagonnetje aan waarna nog 3 junioren het zestal vervolledigen. Zij lopen steeds verder weg van het peloton, Katrijn als enige nieuwelinge aan boord pikt zo in de tweede en derde sprint het maximum van 5 punten mee. In het peloton is Sara bij de pinken, zij wint van de rest in de tweede sprint en dikt zo haar totaal met 3 extra punten aan, in de derde sprint kan ze ook nog een punt bijschrijven, zij komt zo ex-aequo op de tweede plaats met 6 punten. Even pikken de vluchters terug aan, dat betekenen 20 extra punten voor Katrijn waarna het aan Sara is om in de laatste sprint voor haar rivale te eindigen. Er wordt nog stevig doorgesprint, Katrijn pikt ook de laatste sprint mee, Sara moet de duimen leggen voor de tweede plaats, maar eindigt toch derde in de puntenkoers.
  Sara komt tenslotte op de vierde plaats in de rangschikking, Katrijn mag de zegebloemen afhalen.
  Na deze meeting nemen onze meisjes nog deel aan de ploegenachtervolging over 3km. Zij rijden samen met de 2 meisjes van ACROG Balen en hopen beneden het BR van 4’06,19” te komen. Zij starten uitstekend en zitten mooi op schema tot op het einde van de derde ronde Sara lek rijdt net als zij aan kop komt. De andere drie komen snel terug in cadans maar na een zware meeting en met een vrouw minder stranden ze op 4’08,959”, wat 3” te veel is. Zij moeten zo ook hun meerdere erkennen in het team van Rudyco dat een tijd van 4’07,591” realiseert.
  Maar niet getreurd, ditzelfde viertal zal volgende week zaterdag om 11u30 een nieuwe recordpoging ondernemen als voorprogramma op de meeting. Supporters op post om hen naar een tijd beneden de 4’06” te brengen.

  Intussen proficiat aan onze Ladies en dank aan Marc Regaert voor de mooie foto’s, de volledige collectie komt op de galerij.

   


  >> Reageer (0)
  06-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gullegem 6 januari

  6 januari, dat is de dag van de Driekoningen en dat vierde Julie in Gullegem waar ze voor het eerst aan de start verscheen van een veldrit. Alle categorieën dames verschenen samen aan de start en zo stond Julie samen met een Ellen Van Loy en Jolien Verschueren in de startbox, zij als nieuwkomer weliswaar op de laatste rij, maar het geeft toch steeds een kick.
  De wedstrijd op zich was goed georganiseerd, maar door de vele regen de laatste weken waren verscheidene stroken op het parkoers herschapen in een ware modderpoel, neem daarbij nog eens 3 bruggen per ronde en je weet dat dit iets is voor sterkere renners. Maar Julie speelt ook voetbal op hoog niveau en dus had ze al meer met de voeten in de modder gestaan.
  In totaal waren er 22 dames aan de start, Julie ging er dadelijk als een pijl van door en draaide ronde de 22ste plaats het veld in. Ze kon zich de ganse wedstrijd handhaven rond de 13de – 14de plaats in de groep, daar kwam ze ook door toen ze finishte, de nieuwelingen stoppen 1 ronde vroeger en zij kwam daar als eerste van haar categorie door. Eerste cross en meteen met de bloemen en beker naar huis. Daar ze een ronde minder reed dan de dames elite en junioren werd ze in de officiële uitslag op 1 ronde gezet wat ze minder leuk vond, want ze was op dat moment nog niet gedubbeld door de latere winnares Jolien Verschueren, een prestatie om trots op te zijn als “groentje”.
  Voor volgende week staat ze op de startlijst van het BK in Koksijde. Daar start ze met de 14 andere meisjes nieuwelingen samen met de jongens nieuwelingen eerstejaars om 12u. Al wie een uitstap naar zee plant weet dus dat supporteren voor onze renster een mooie activiteit is om op de agenda te plaatsen. Wij duimen voor haar en kijken alvast uit naar haar prestatie in deze duinencross. 


  >> Reageer (0)
  30-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent 30 december BK Omnium

  Vierde dag van het BK piste met op het programma het omnium. Belangrijk voor wie met de driekleur wil dragen in de meetings.
  Sara moest jammer genoeg verstek geven want de ziekte brak ’s nachts helemaal door en onze renster werd wakker met koorts en moest met spijt in het hart thuisblijven.
  Ook Katrijn miste haar want de afgelopen dagen werkten Sara en Katrijn mooi samen waar het kon. Na de 6 op 6 in de voorbije dagen waren ook in het Omnium alle ogen gericht op Katrijn die mocht starten in haar trui van Vlaams kampioen.
  In de scratch wordt kalm gestart en is het enkele ronden wachten tot Katrijn de eerste versnelling plaatst. Er komen nog enkele aanvallen van andere rensters, maar niemand raakt definitief uit de greep van het peloton. Twee ronden voor het einde wordt dan de sprint ingezet, Katrijn gaat dadelijk naar de kop en niemand raakt er nog over. De eerste punten zijn binnen en enkele gevreesd tegenstandsters liggen meteen een stuk achterop.
  In de temporonden neemt Katrijn als eerste het commando in handen en wint dadelijk de eerste sprint en wat later ook de vierde, daarna komen meerdere rensters om beurt als eerste over de streep, naar het einde toe weet een concurrente er 3 te versieren waardoor haar teller op 4 komt staan en dus moet Katrijn in de laatste twee ronden nog vol aan de bak om op gelijke hoogte te komen én door winst in de eindsprint ook dit onderdeel te winnen. Het plan lukt, zij wint beide sprints en zo ook dit onderdeel. Zij neemt op dat moment een voorsprong van 6 punten op de tweede in het tussentijds klassement en reeds 12 punten op de derde.
  In de afvalling neemt Katrijn met de dichtste achtervolgster dadelijk autoritair de koppositie en weet deze lang aan te houden. Enkele sterke tegenstandsters vallen vrij vroeg af, wat opnieuw de kloof vergroot. In de eresprint komt ze uit tegen Ines Van de Paar met wie ze in het BK sprint de halve finales reed en het knap lastig om de heats te winnen. Ook nu weer moet Katrijn alles uit de reeds vrij lege kast halen maar het opzet lukt. Nieuwe winst en dus met het maximum van 120 punten naar de afsluitende puntenkoers over 60 ronden met 6 klassementsspurten. Bij de start telt ze 10 punten meer dan Kirin Punnewaert en 18 meer dan Aaike Cools, de rest volgt op meer dan 20 punten en moet dus bijna een winstronde nemen om haar titel nog te bedreigen.
  Daar onverwacht de pauze wordt geschrapt komen de rensters met een kortere opwarming op de piste en besluiten dan maar even verder op te warmen op de piste zelf door enkele ronden langzaam rond te rijden. Katrijn besluit dan om voor wat meer animo te zorgen en trekt het tempo op, waarna het nooit meer stilvalt. Door de eerste twee sprints te winnen weet Katrijn de kloof met de tweede uit te diepen tot 15 punten. Zij pareert dan enkele aanvallen en gaat mee wanneer het kan en sprokkelt tussendoor in elke sprint wat extra punten. Niemand raakt weg om de nodige winstronde te nemen, ook niet wanneer Katrijn met de tweede een derde een poging waagt. Twintig ronden voor het einde staat de teller op 137 punten en bedraagt de kloof 19 punten, met nog twee sprints te gaan kan iemand nog maximaal 15 punten winnen en dus moet onze Vlaamse kampioene omnium nog enkel zorgen dat niemand nog een winstronde neemt wil ze de tricolore trui over de Vlaamse hijsen. Daar het wel nog ongemeen spannend is voor zilver en brons blijft de snelheid hoog en dat maakt de taak van Katrijn gemakkelijker. Zij wordt in de laatste 2 spurten telkens 3de en brengt zo haar puntentotaal op 143. Dat is ruim voldoende voor de titel want 22 punten meer dan de tweede en 23 meer dan de derde.
  Door de voorbije dagen de 7 te verdelen titels van Belgisch kampioen te winnen reeds onze dame een foutloos parkoers dit pisteseizoen. Met de titel van Vlaams kampioen erbij staat de teller nu op 8 titels, er rest nu op de piste nog enkel het BK Madison, maar het ziet er naar uit dat dit terug “Dames Jeugd” zal zijn en de titel halen tegen enkele sterke junioren zal normaal te hoog gegrepen zijn.


  >> Reageer (0)


  Ploegleider nieuwelingen

  Geert Hendrikx
   geert.hendrikx@telenet.be
   +32 477 372 316


  Begeleiding

  Eric Coryn
   eric.coryn@skynet.be
   +32 496 072 091

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Startpagina !

  Blog als favoriet !

  Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!