WEDSTRIJDEN EN UITSLAGEN DOORSTUREN A.U.B.

Weg

Laura Hendrikx

Katrijn De Clercq

Julie De Wilde

Sara Maes

Jade Linthoudt

Veld

Laura Hendrikx

Piste

Katrijn De Clercq


Aspiranten


Jade Linthout (U14)Nieuwelingen


Katrijn De Clercq


Julie De Wilde


Sara Maes  

Juniors


Laura Hendrickx


IN ACTIE
Leuke links
 • VD HAUWE CT - GENTSE VS
 • Wielerbond Vlaanderen
 • Meg De Bruyne
 • Wielerbond Oostvlaanderen
 • KBWB
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Van den Hauwe Cycling Team - Koninklijke Gentse Velosport
  DAMES
  WIELERSEIZOEN 2017
  18-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Berlare 18 augustus PK

  Vandaag was Berlare aan de beurt, start op een vrijdag om 18u, een wat ongewoon uur voor onze dames jeugd, maar dat lieten ze niet aan hun hart komen, zeker niet nu het een PK betrof. Als enige club waren wij aanwezig met de clubtent en dat motiveerde ons kwartet meisjes dat voor het eerst voltallig aan de start stond. Een biljartvlak parcours van 7,4 km dat 8x moest afgelegd worden + een aanloop van enkele honderden meter van de kermis naar de aankomstlijn. Het enige dat de koers hard kon maken waren de vele bochten, de stevige wind en uiteraard de rensters zelf. Het peloton bestond uit 33 junioren en 29 nieuwelingen, goed voor een totaal van 52 vertrekkers met terug heel wat nationaliteiten, zowat 30% waren buitenlandse meisjes. De rensters hadden er bij de start meteen zin in want ze trokken dadelijk goed door waardoor het peloton meteen in stukken scheurde. Voor Laura ging het wat te hard bij aanvang en zij liet de groep rijden, zij werd finaal als 31ste afgevlagd.
  In de tweede ronde moest het peloton even fluks in de remmen voor een bestelwagen die op de omloop was geraakt, gelukkig zonder erg dit keer. Even later moest ook Sara het peloton laten rijden, zij wist zich in een mooi groepje te nestelen dat evenwel halfweg de wedstrijd moest verlaten, hun achterstand was niet echt groot, maar met een lang stuk drukke steenweg in het parkoers waren de wedstrijdcommissarissen keihard. Sara werd afgevlagd als 22ste, zij zette terug een stap vooruit.
  Intussen bleven Julie en Katrijn stevig mee peddelen in het peloton, Katrijn in de regel in de eerste gelederen, Julie wat meer naar het midden. Toen in de vijfde ronde enkele junioren wegsprongen bleven zij wijselijk zitten en zich goed wegsteken voor de wind.
  In de zevende ronde plots drama voor Katrijn, bij het uitdraaien van een bocht moet ze iets te ver uitwijken, komt in een put en rijdt lek vooraan. Gelukkig merkt ze dadelijk langs de kant een sympathieke wielertoerist die haar zijn voorwiel ter beschikking stelt (dank aan Gert De Vos), zij haalt alles uit de kast en kan nog voor het einde van de ronde terug aansluiten. Daar de 2 vluchters definitief buiten schot zijn besluit het peloton de laatste ronde op wandeltempo af te werken om de spurt grondig te kunnen voorbereiden. Daardoor kan Katrijn recupereren om dan samen met Julie in de spurt uit te halen. Onze dames knokken zich naar voor en vechten zich beiden bij de eerste tien. Het duurt lang vooraleer de fotofinish uitsluitsel kan brengen, maar finaal komt het verdict, Katrijn is eerste nieuwelinge, Julie 6de en wat het PK betreft betekent dit dat Katrijn de titel pakt en Julie brons meeneemt. Twee maal de trui van Van den Hauwe CT op het podium. Dit werd gevierd en toen een uurtje later de clubtent terug werd samengevouwen liepen de vele aanwezige bestuurders met een brede glimlach rond. Vier provinciale titels in eenzelfde seizoen, dat kan tellen.
  Proficiat aan onze vier meisjes en nu op naar de volgende wedstrijden. Zondag staat er eentje in Ledegem op de kalender, daarna is het wachten tot september. Niet getreurd echter want van maandag tot woensdag trekken onze meisjes mee op clubstage naar Malmedy.


  >> Reageer (0)
  16-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15/8/2017 Wallonie Froyennes Aspiranten
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Jade vandaag gekoerst en gewonnen 5 van de 10 en 1ste Dame   goede voorbereiding BK Zondag te Lierde

  >> Reageer (0)
  15-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aywaille 15 augustus
  Vandaag mochten de meisjes nieuwelingen samen met de nationale juniorenselectie onder leiding van bondscoach Ludwig Willems op training in de Ardennen, 17 nieuwelingen waaronder Sara, Julie en Katrijn verschenen op het appel. Door het onweer bij het vertrek werd het voorziene traject wat aangepast. Dara het weer stelselmatig verbeterde kon toch nog een pittige training met o.a. de beklimming van de Macquisard en de Côte de la Vecqée worden afgewerkt. Ons trio meisjes nieuwelingen was voor het eerst samen bij een activiteit en heeft deze training goed afgewerkt. 
  >> Reageer (0)
  14-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12/8/2017 Michelbeke Aspiranten
  Jade 1ste pl  Te Michelbeke

  >> Reageer (0)
  13-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Emptinne 13 augustus

  Emptinne, dat is de enige gemeente in de provincie Namen waar er een wielerwedstrijd voor dames jeugd wordt georganiseerd. Dat is meteen ook de Ardennen en dan mag een pittig parkoers verwacht worden. En dat is het, in de omloop van 5,5 km zit een stevige helling waar naar het binnenblad wordt geschakeld en de strook naar de aankomst is ook mooi hellend. Dat alles moet 10x afgefietst worden door de moedige meisjes die met 51 aan de start staan op deze zomerse zondagmiddag. Het is zowat 50/50 nieuwelingen en junioren niet alleen uit eigen land, maar ook uit tal van andere landen. Voor ons staan Sara en Katrijn aan de start, de ene vooral om verder krachten en wedstrijdritme op te doen, de andere met ambities.
  Katrijn wordt even gehinderd bij de start maar kan bij de eerste klim al dadelijk opschuiven naar de kop van de wedstrijd. Zij kan zelfs met enkele junioren een eerste groepje vormen, maar deze duwen niet echt door waardoor er terug een groter peloton wordt gevormd. Sara heeft het nog wat lastiger en moet de kop laten rijden. Er wordt wel goed doorgereden en de achterdeur staat wijd open. Heel wat rensters moeten lossen en raken in kleine groepjes snel achterop. Na 3 ronden is de kopgroep uitgedund tot zo'n 20 rensters met nog weinig nieuwelingen aan boord. Dan slaat echter het noodlot toe. Door een valpartij wordt de koers geneutraliseerd. Bij de herstart wordt weinig rekening gehouden met de tijdsverschillen en er kunnen meisjes aansluiten die reeds meer dan 2' achterstand hadden. Dat is wel goed voor Sara want zo komt ook zij terug een stuk dichter. In de volgende ronden gaat de eliminatie wel gewoon door en terug wordt de groep uitgedund en blijven minder dan 10 nieuwelingen in de kop van de wedstrijd, Katrijn weet de hele tijd mooi bij de eersten stand houden en koerst zeer oplettend. De wedstrijdjury neemt niemand uit wedstrijd waardoor autobestuurders nerveus worden en in de wedstrijd beginnen rijden, in de 8ste ronde haalt het peloton de laatste rensters in waardoor groene en rode vlag in elkaars vaarwater komen met nog enkele auto's ertussen en de kopgroep op minder dan 100m. Op smalle wegen betekent dit uitkijken. Op het einde van deze ronde is het dan "prijs", een auto raakt op het parkoers net voor het aanstormende peloton, draait doodkalm een oprit in en de eerste rensters, Katrijn incluis, rijden er tegen. Zij kunnen gelukkig snel recht krabbelen en omdat het peloton even geen haast maakt kunnen ze snel terugkeren. Door dit schrikmoment kan ook een achtergebleven groepje terug aansluiten. Sara heeft tot ronde 8 kunnen standhouden maar moet dan de wedstrijd verlaten. Positief wel dat ze op zo'n zwaar parkoers toch zo lang in wedstrijd kan blijven, beetje bij beetje komt de conditie er wel. Met het iets uitgebreider peloton worden de laatste 2 ronden afgewerkt en komt het finaal tot een sprint. Katrijn raakt wat ingesloten maar weet zich toch mooi als tweede over de streep te hijsen. Mooie wedstrijd van onze meisjes die samen met Julie en Laura uitkijken naar het PK van volgende vrijdag. Supporters op post in Berlare, start om 18u.


  >> Reageer (0)
  07-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6/8/2017 Dames Zingen


  >> Reageer (0)
  06-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zingem 6 augustus
  In Zingem waren de weergoden de rensters beter gezind dan in Erondegem: mooi droog weer en niet te warm, ideaal om koers te maken. In onze cluboutfit 2 rensters aanwezig nl. Laura als juniore en Sara als nieuwelinge, dit in een peloton van 55 rensters, 31 junioren en 24 nieuwelingen. 
  De dames hebben er duidelijk zin in en gaan er vrij snel tegenaan. Laura heeft de pech in de eerste ronde bruusk in de remmen te moeten en de vogels zijn gaan vliegen. Daar enkele buitenlandse meisjes de aanvalstrom roffelen blijft de snelheid constant vrij hoog. Sara kan goed volgen in de groep maar wordt het slachtoffer van een onvoorzichtige toeschouwer die haar en enkele anderen in de 6de ronde ten val brengt. Gelukkig voor Sara blijft de schade beperkt tot enkele schaafwonden en wat schrammen op de fiets, her eerste zal snel genezen, het tweede zullen littekens zijn. Zij krijgt er snel haar ketting weer op en met het stuur nog scheef begint ze met de andere pechvogels aan de achtervolging, maar ook zij krijgen het gat niet meer dicht en moeten wat later spurten voor hun plaats. Sara wordt tweede in deze eresprint en behaalt zo de 20ste plaats. Laura wordt afgevlagd als 31ste.
  Proficiat aan onze beide meisjes. Volgende afspraken voor dames jeugd op zondag 13/8 in Emptinne (Namur), vrijdag 18/8 in Berlare voor het PK en op zondag 20/8 in Ledegem.

  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5/8/2017 Aspiranten Te Mazenzele
  Jade  Vandaag 2 de pl algemeen in Mazenzele .Al vroeg in koers weggereden met 4 en onze voorsprong kunnen uitbouwen tot 1min 19 In de sprint2de geworden .

  >> Reageer (0)
  05-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erondegem 5 augustus

  In Erondegem stonden 34 junioren en 30 nieuwelingen aan de start voor de afwachtingswedstrijd van de Erondegemse Pijl voor dames Elite. Een mooi parkoers van 5km dat licht golvend is, zeker niet biljartvlak maar evenmin echt steil. Kort voor de start beslissen de wolken om nog een lading water te lossen zodat de straten zeker voldoende nat zouden liggen. Na regen komt gelukkig zonneschijn, bij de start zijn de douchekranen van hierboven reeds dicht en tijdens de wedstrijd komt de zon piepen.
  Onder de 30 nieuwelingen Sara en Katrijn in onze cluboutfit. In het publiek zowel trainer Jonas als bestuurslid André en ere-voorzitter Patrick.
  Voor Sara is het haar tweede wedstrijd, de eerste met junioren erbij en dit met nog maar enkele weken training in de benen, voor Katrijn de eerste na de EYOF en na een week rust voelen ook haar benen wat minder. De eerste ronden verlopen relatief rustig en onze beide meisjes blijven vlot in het peloton, dan beslissen de junioren om het tempo op te trekken, Katrijn moet haar rits open zetten om vooraan op post te blijven en voor Sara gaat het dan net iets te snel, zij moet het peloton laten rijden, maar zo zijn er meer. Als het even stil valt dan krijgen zij de kans om terug te keren, maar in de 5de van 10 ronden trekt een Nederlandse juniore op solotocht en dus zakt de snelheid in het peloton niet echt, toch niet zolang er enkelen denken dat ze haar kunnen terughalen. Daardoor kunnen Sara en haar kompanen niet terugkeren en zij worden dan ook even na halfkoers uit de wedstrijd genomen en als 26ste geklasseerd. Katrijn voelt dat ze geen sprintersbenen heeft en wanneer in de laatste ronde de snelheid helemaal uit het peloton is probeert ze nog even weg te raken, maar ook daarvoor blijken de benen niet aanwezig. Het peloton meldt zich bijna 2min. na de winnares voor de traditionele sprint en daarin weet Katrijn nog de 8ste plaats te versieren.
  Proficiat aan beide dames en op naar de volgende wedstrijd.
  >> Reageer (0)
  31-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30/7/2017 Aspiranten Te Schellebelle Jade Linthoudt
  Te Schellebelle  Aspiranten   Jade Linthoudt  1ste pl  de 25 Km  in 36 .15   .14/43 Jongens    1/2/ Dames Aspiranten

  >> Reageer (0)


  Ploegleider nieuwelingen

  Geert Hendrikx
   geert.hendrikx@telenet.be
   +32 477 372 316


  Begeleiding

  Eric Coryn
   eric.coryn@skynet.be
   +32 496 072 091

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Startpagina !

  Blog als favoriet !

  Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op http://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!