Op 22 december 2006 werd Kyano getroffen door een kwaadaardige hersentumor (medulloblastoom) na 31 bestralingen en 15 maanden chemo is Kyano nu volop aan het revalideren en dit is een dagboek die we bijhouden over hoe het nu is met Kyano na zijn hersentumor

Kinderen zijn prachtig,

je geniet er elke dag van.

een kind is oppermachtig,

het lacht telkens het kan.

een kind ontdekt de liefde in jou,

het fleurt steeds je dag.

mijn kinderen waar ik zo van hou,

ik ben blij dat ik jullie hebben mag.

koester deze dagen voor het leven,

want ze worden jou niet weergegeven.

iedere minuut daar dank ik voor,

en hou me steeds op het juiste spoor.                                          je mama

Foto
Inhoud blog
 • Een tijdje geleden.
 • Vakantie
 • Gelukkig zijn
 • Genieten
 • Onze kapoen doet het goed
 • ............
 • Het ontbijt
 • Een hele toffe verjaardag
 • Happy Valentine voor iedereen die hier komt piepen
 • Druk druk en nog eens druk
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  lotgenootjes
 • Ashley
 • Eline
 • Jonas
 • Sam
 • Robin en Anouk
 • Darleen
 • Jens
 • Selin
 • Keanu
 • Sterrretjes aan de hemel
 • Lotte
 • Seppe
 • Thibo
 • Stefaan van peteghem
 • Emily-Grace
 • Rytse
 • Mijn favorieten
 • Anny
 • 365 dagen jullie mama
 • Foto
  Foto
  Foto

   medicatie en therapie Kyano

   

  3 x per week ergotherapie

  2 x per  week kinetherapie

  1 x per week logopedie

  1 x per week hydrotherapie

  2 x per dag 4ml depakine

  2 x per dag 2,5 ml aerius

  Foto
  Meer info over de naam 'Kyano'
  Soort: Jongensnaam
  Afkomst: Hawaiiaans
  Omschrijving: Betekenis: koel bries over de bergen
  het leven na een hersentumor van Kyano Samyn

  16-08-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een tijdje geleden.
  Na een lange tijd hier niets meer neer te pennen ben ik er weer. Maar ons motto is nog steeds geen nieuws, goed nieuws. Intussen zijn we ook al op vakantie geweest naar de Ardennen en hebben daar samen met onze 14 personen een fantastische tijd beleefd. Met Kyano gaat alles goed, alleen slaapt hij de laatste week weer veel ,elke dag doet hij zeker een slaapje van een 3 tal uur ,hoe dit komt weten we niet maar we gaan niet panikeren. We volgen alles goed op , is ook serieus weer prikkelbaar. Het laatste nieuws rond Kyano was op 13 juli bij dr. Dewaele omtrent schildklier en groeihormoon. Schildklierhormoon word opgedreven en groeihormoon ook . Kyano krijgt teveel kilo's bij in een korte tijd en moet hij nu op dieet , wij waren zo blij na een periode van 15 maand Kyano terug te zien eten zonder sondevoeding en nu moeten wij hem weer veel afnemen. Op 14 september worden weer vele onderzoeken gedaan zoals gehoor ,ogen, hormonen en Nmr. Dus zullen we weer een dagje zoet zijn want we moeten er al zijn om 8u en laatste onderzoek gebeurd om 15u30. Zaterdag aanstaande gaat Kyano voor het 3 de jaar mee met den Jumbo run en zondag zijn we dan afgesproken in Bellewaerde met enkele vrienden die elk al hun verhaal hebben rond hun kinderen, ziekte en beperkingen. We zullen samen weer volop genieten want de zon is weer van de partij. Verder kunnen wij maar zeggen dat we elke dag genieten van het leven . Veel liefs van ons allen.

  16-08-2011 om 12:07 geschreven door mama kyano  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  30-06-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakantie
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ja het startschot begint hier stilletjes aan te komen ,dan begint hier de vakantie en er is hier al eentje die haar vakantie dubbel en dik verdiend heeft resultaat rapport 79 procent. Ook al zit ze in het type 8 onderwijs sinds januari ,onze dochter is gewoon helemaal veranderd ,amuseerd zich op school is opengebloeid is zelf 5 kg bijgekomen ,word niet meer gepest en hebben daarom ook goed nieuws gehad van haar school dat Athena na volgend jaar zeker het technisch onderwijs gaat aankunnen ,ze hebben haar zo geholpen op haar nieuwe school ongelooflijk ,daarvoor ook veel dank. Van Kyano hebben we deze namiddag meer nieuws. Met Kyano blijft het goed gaan , geniet gewoon van het leven en alles om zich heen.

  Ook was hij fier op zijn eerste communie , zijn feest zijn cadeau's want iedereen heeft samen gedaan voor een reuze trampoline en ook nog een flatscreen van 81 cm voor op zijn kamer, intussen heeft hij ook zijn eigen computer ,zijn nintendo xl en een heleboel kaartjes . Het was voor hem en voor ons helemaal af zijn feest maar dit heeft hij dan ook verdiend.

  Verder is er hier nog niets veranderd pap blijft nog steeds thuis omwille van zijn gescheurde gewrichtsbanden en mama vind dat natuurlijk wel leuk zo enkele dagen op een week nog eens extra samen zijn ,maar voor papa is het minder leuk want hij wilt echt weer kunnen werken (verveling) .

  Gisteren ben ik dan eens met de fiets gaan rijden met Athena en hebben intussen ook een goeiedag gaan zeggen aan ons mateke Ann en Timmy , op een zonnig terras want het is te zien aan mama haar gezicht helemaal rood .

  Zaterdag hebben we een etentje en zondag zien we wel waar we terecht komen.

  Nu zijn we volop bezig met Kyano zijn koffer te pakken want dinsdag gaat hij terug op djembé kamp voor 4 dagen.

  En dan begint onze reis te naderen met onze vrienden amai 14 man dat zal wat geven ,want de mannen zijn allemaal kiekens samen.

  Deze keer gaan we niet ver alleen naar de Ardennen voor een week ,maar mama vind dat niet zo erg en de kids ook niet dan moeten we zolang niet in de auto zitten. Vorig jaar Spanje en Rome dit jaar Belgïe.

   

  Lieve mensen tot weldra

  30-06-2011 om 11:12 geschreven door mama kyano  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-05-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelukkig zijn

  Hallo allemaal.

  Hier zijn we steeds in onze nopjes de maand van de feesten zijn begonnen. Zoals zondag laatstleden hadden we een super mooi feest voor een Tante die 80 werd en zo was onze kleine familie allen gevraagd voor een brunch in de Vossenberg in Hooglede en het was dik in orde . Mama moest wel nog gaan werken om 16 u maar ik was erbij en dat heeft tante veel deugd gedaan dat iedereen aanwezig was.

  Vandaag is het terug school want gisteren was er hier nergens geen school, dus heeft mijn venteke een ganse dag voor de kids gezorgd en gespeeld (merci zoeteke).

  Volgende week is het moederdag en ja de kids zijn bezig he met hun knutselwerken ze laten beiden geen steken vallen over wat het is de ene zegt met veel paars de andere zegt niets dus surprise ,k'vind dat wel leuk die verrassingen.

  Kyano blijft het verder goed doen. Binnenkort krijgt hij zijn feest op 28 mei. En ik denk dat hij deze dag héél fier zal zijn en mama en papa ook natuurlijk want onze kinderen komen snel groot want volgend jaar is het dan aan Athena haar beurt voor de plechtige communie en zo blijven we feesten he . Ik vroeg zo aan zus wat wil je voor u plechtige communie en zus antwoorde onmiddelijk mama geen feest alleen Disneyland . Ja Athena is niet zo voor feestjes maar we zullen zien he .

  Hier gaat het verder supergoed met ons gezinneke en meer moeten wij niet hebben.

  Al de zorgen die we gehad hebben laten we achter ons en kijken alleen maar naar wat de toekomst ons brengt en dan zeggen we alleen geluk, veel liefde en vrede en een supergoeie gezondheid .

  Vele knuffels van ons allen

  Bijlagen:
  http://facebook.com   

  03-05-2011 om 08:07 geschreven door mama kyano  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  28-04-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Genieten

  Hier hadden we een formidabel weekend, zaterdag naar Brugge geweest waar we lekker zijn gaan uit eten. En ook hebben we de cultuur wat opgesnoven van Brugge want er zijn veel dingen in Brugge die wij nog niet gezien hadden.

  S'avonds hebben we ons dan lekker in de zetel geplonsd  en een filmpje gekeken. Ook Timmy en Athena hebben eerst gaan fietsen en dat tot in Roeselare en terug . Zondag zijn we dan gaan kijken wat de paashaas had gebracht bij oma en opa en ja allemaal chocolade niet goed voor onze lijn natuurlijk.

  En maandag als afsluiter van de vakantie zijn we dan naar Paria Daiza geweest en wat was het een leuke dag voor ons allen. Echt genieten en alles op ons gemakskes.

  Verder gaat alles hier goed eindelijk perfect zou ik zeggen , nu kijken we alvast uit naar al de feestjes waar we naartoe moeten. Het word een drukke maand . En dan begint onze reis stillekes aan te naderen als al die feestjes gedaan zijn.

  Veel om naar uit te kijken.

  Veel liefs van ons allen.

  28-04-2011 om 11:31 geschreven door mama kyano  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-04-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze kapoen doet het goed

  Een bewogen drukke maand achter de rug 1 maart start mama's nieuwe job waar ze zich super goed amuseerd en gewoon de waardering die je krijgt doet enorm veel deugd. Op 13 maart kregen we dan onze vrienden uit Wetteren en Kachtem op bezoek , bedankt voor die fantastische dag . Op 16 maart was het terug richting Gent voor de grote controle en wij hebben terug goed nieuws alles blijft stil in zijn hoofdje meer moeten wij hier niet hebben . Wel word er in de toekomst gekeken voor een neurologisch onderzoek van zijn beentjes waar die pijn van komt en ook waarom Kyano steeds zo hevig reageerd wat gaat er bij hem om. Op 30 maart moesten we terug naar Gent waarbij mama 1.5 uur voor onderweg is geweest om dan na 15 min terug het ziekenhuis te mogen verlaten en terug de file van de werken te moeten trotseren. Kyano is sedert september terug 3 cm gegroeid en 400 gram afgevallen en het groeihormoon moet niet aangepast zijn omwille dat gewicht een beetje hetzelfde blijft , wel moet hij nu een pilletje nemen voor zijn traagwerkende schildklier Elthyrone genaamd.

  Er tussenin hebben we flink gewerkt zowel uit gaan werken als mijn voetsalon en ook hebben we de tijd die resteerde flink ervan geprofiteerd terwijl papa thuis is van schouder om af en toe zonder de kids eens weg te glippen om te gaan shoppen en te gaan eten.Gewoon genieten he.

   

  Ondertussen is maandag ons meiske vertrokken op zeeklassen naar de Haan , mama met een klein hartje en zus goed vertrokken met een groot hart . Ondertussen heb ik vandaag een brief ontvangen van Athena waarin staat dat ze ons mist en héél veel van ons houdt. Dat doet deugd he. Straks voor ik ga werken ga ik ze eerst gaan ophalen om dan vanavond na het werk een verhaal te beluisteren wat ze deze week allemaal hebben beleefd.

  Zo dat was het een beetje april word een rustige maand en mei vliegen we er serieus weer helemaal in. Amai al die feesten.

  Groetjes en veel kusjes van ons allen

   

  01-04-2011 om 13:36 geschreven door mama kyano  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  07-03-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.............

  Hier zijn de afgelopen weken fantastisch verlopen. Kyano doet het goed , zus doet het goed .

  Een mens heeft niet veel meer nodig , de eerste zonnestralen zijn er waar we volop van genieten.

  En ook heeft Kyano leren fietsen op zijn 2 wieler maar als hij moe word valt hij wel en moeten ze het stoppen , dan verliest hij gewoon de controle over zijn fiets. Vorige week hebben we zijn rolstoel gekozen en dat word een toffe machine voor hem want lange afstanden gaan nu eenmaal niet voor ons ventje ( heeft gekozen voor speciale zijkanten op zijn wielen met een tekening ) dat mocht natuurlijk niet ontbreken . Zus heeft intussen blokjes op de bovenkant van haar tanden en heeft totaal geen last. Papa blijft maar pijn hebben , slechte nachtrust maar met de goede zorgen van mama en de kids komt hij er wel ( t'word tijd dat de operatie gebeurd). Volgend weekend verwachten we onze vrienden uit Kachtem en Wetteren en zullen we weer een gezellige dag doorbrengen onder vrienden waarvan we veel steun hebben en ook geven aan elkander.

  Vriendschap is iets moois en waar je moet van genieten.

  Mama is intussen goed gestart op haar nieuw werk en moet zeggen ben blij dat ik het gedaan heb want ik amuseer me om voor bejaarde mensen te zorgen en ook zie je dat heel goed geapprecieerd word.

  Zo het kan gewoon niet beter .

  Lieve mensen ik zou zeggen geniet van het leven en ook héél veel de miniscule dingen die er zijn.

   

  Groetjes van ons allen

  07-03-2011 om 18:26 geschreven door mama kyano  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  14-02-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het ontbijt

  Foto's

  14-02-2011 om 16:40 geschreven door mama kyano  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een hele toffe verjaardag

  Mama is hier zo verrast geweest want ja gisteren was ik jarig .

  Mijn venteke had hier gezorgd voor een uitgebreid ontbijt met bloemen en ballon.

  Dus was dat s'morgens lekker op het gemakske genieten van een lekker ontbijt.

  In de namiddag moest de mama en papa en de kids naar oma's voor overheerlijke taart te eten en wafels te smullen .

  Weer niet goed voor de lijn maar so what we leven maar één keer.

  S'avonds was het hier dan een serieuse knuffelpartij en hebben we ook weer veel gelachen . Het was een korte nacht maar een prachtige verjaardag . En onze Kyano ja die zal vandaag denk ik serieus moe zijn want hij kon gewoon niet slapen en we hebben dan gewoon het logeerbed naast ons bed geplaatst want het was dan al middernacht en zo is hij uiteindelijk in slaap gevallen met veel zuchten en blazen ,wat er scheelde weten we niet , wie weet wat speelt er allemaal in dat koppeke van hem.

  Zo vrienden  je ziet ne mens moet genieten in het leven he. Dus genieten zou ik zeggen aan iedereen van elke minuut of uur of dag je tijd hebt gewoon genieten. Er moet nog gewerkt worden natuurlijk .

  Zo enkele foto's volgens van mijn verjaardag.

  Daaaaaaag iedereen en bedankt voor de zovele verjaardagswensen op Facebook.

  14-02-2011 om 16:39 geschreven door mama kyano  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Happy Valentine voor iedereen die hier komt piepen

  An iedereen een Happy Valentines dag toegewenst

  14-02-2011 om 16:23 geschreven door mama kyano  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-02-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Druk druk en nog eens druk

  Mama vliegt hier van het ene naar het andere , orthodontist , bril , school kyano , werken enz... Maar toch tussenin proberen we te genieten van de kleine dingen. Kyano doet het goed op school alleen kent hij geen gevaar , klimt overal op terwijl het niet mag probeert op 2 wielen te rijden terwijl het niet mag , valt dan enorm heel veel met de resultaten veel blauwe plekken en bloeduitstortingen. Athena had hier gisteren nog een koorts opstoot maar vandaag was ze weer tip top in orde .

  Vanavond zijn we Kyano zijn nieuwe bril gaan afhalen en resultaat is geslaagd het word een echt meneerke.

  Vorig weekend hebben wij extra logés gehad maar de kids hebben een echt weekend vol spelen gehad.

  Zondag is mama jarig en weet niet wat ze hier in petto hebben , alleen weet ik dat oma voor mijn verjaardag wafels gaat bakken en natuurlijk een overheerlijke taart. Vanuit ons gezinnetje zal het raden zijn niemand laat iets los alleen je zult wel zien. Ben benieuwd natuurlijk , vind ik wel fijn om verrast te zijn.

  Binnenkort beginnen hier werken aan ons huis want onze kiezelsteentjes verdwijnen binnenkort aan de oprit , het zal een hele verandering zijn maar verlang al , ook worden in mei of juni al het houtwerk van de ramen geschilderd .

  Verder blijft het hier druk en blijft ook alles ook goed met onze sloeber.

   

  vele groetjes van ons allen

  09-02-2011 om 18:59 geschreven door mama kyano  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (1)  Archief per maand
 • 08-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Foto

  Foto


  Foto

  medische informatie
 • medulloblastoom
 • kinderkankerfonds
 • vermoeidheid bij kanker
 • chemo kasper

 • Foto

  TER HERDENKING VAN ALLE OVERLEDEN KINDEREN WORDT ER OP 14 DECEMBER EEN KAARS ONTSTOKEN OM 19U.

  DOEN JULLIE OOK MEE


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!