Dagboek van een golden retriever
De wereld gezien door de ogen van een hond
05-12-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voyeurisme?

Eigenlijk mag ik het aan mijn baas niet verwijten want het volgen van het woelige leven van Van Rossem was een gevolg dat hij de man regelmatig eens in actie zag in Brugge. Jongeren kenden hem als Jean-Pierre die na schooltijd op de Eiermarkt, een pleintje vlakbij de grote markt op het terrasje geld uitdeelde. Jean-Pierre, een moderne Robin Hood had de gewoonte om briefjes van 20 of 100BEF uit te delen aan snotneuzen tussen de 14 en 16 jaar. Hij kwam er met zijn bolide aangereden, parkeerde die Ferrari waar het niet mocht en dat opstandig gedrag lokte jongeren die met ontzag keken hoe hij de lef had om de agent die een boete schreef belachelijk te maken. Ingaan tegen het gezag is geen vorm van anarchie maar gebrek aan respect. Mensen als dom aanzien en behandelen was zijn handelsmerk.

Zo werd hij samen met zijn toen 12 of 14-jarig zoontje eens opgepakt en in het politiebureel kreeg hij te horen dat hij werd aangehouden. Ludiek haalde Van Rossem zijn portefeuille vanonder zijn dikke kont, haalde er een tienduizend franken uit en gaf die aan zijn zoontje en zei dat hij de bus naar Knokke moest nemen en dat hij morgen naar huis zou komen. Een sneer naar de agent die hem moest onderhoren. Die agent zag Van Rossem nagenoeg een derde van zijn maandloon geven als peulschil aan een snotneus van 14!

Van Rossem stond bol van dergelijke fratsen en toen hij in de politiek ging stemden jongeren op die zogezegde anarchist. Zijn handelswijze was niet die van een anarchist maar van een respectloze.

Sommige reporters spreken over de man dat hij een wiskundig genie was of is maar die reporters zouden hun naslagwerk beter eens grondig doen. Vermoedelijk hielden ze in het college waar Van Rossem school liep de boekjes, de palmaresjes, nog bij waarin wellicht duidelijk zal in staan dat de super intelligente genie maar met de hakken over de sloot zijn middelbaar afhaspelde.

De ouders van Jean-Pierre waren diep verlegen voor hun zoontje en voor zijn gedrag.

Het interview dat Jambers ooit maakte met Van Rossem die languit en ongemakkelijk als een varken in de zetel lag zullen velen zich nog herinneren. Decadentie was één van zijn liefdes. Aanstoot geven, grove en brutale antwoorden geven één van zijn vele negatieve handelsmerken.

De werkwijze om mensen te bedriegen met zijn Moneytronsysteem was een schot in de roos. Hij geraakte voor die oplichterij inde gevangenis en eerlijkheidshalve moeten we toegeven dat dit niet rechtvaardig was. Omdat iedere Belg gelijk is voor de wet had het gerecht een ganse vleugel in de gevangenis kunnen vullen met bankiers en toenmalige directeurs van bedrijven. Zelfs politiekers met naam en faam zouden bij rechtvaardige gerechtigheid ook achter de tralies moeten gezeten hebben.

Als voorbeeldje, lukraak uit mijn gedachten, Degucht die met voorkennis op een zondag zijn aandelen via zijn bankier daags voor de crash kon verkopen. Zelfs de loodgieter Dehaene had aandelen gekocht van Lernout & Hauspie en we moeten raden of hij ooit die aandelen mocht gebruiken als behangpapier of als hij ze net voor de crash van het bedrijf kon ‘verkletsen’.

Wanneer we het boekje van oplichters zouden openslaan dan kende ons land veel Van Rossems.

Jean-Pierre mag zich enkel vergelijken met zijn Brugs idool Hugo Claus wat betreft vrouwen. Beiden hadden een voorliefde voor vrouwen en bekeken de vrouwen met een geilheid voor hun borsten tot net onder het Venusheuveltje. Claus had wel respect voor zijn Sylvia en bij Jean-Pierre is dat minder duidelijk.

Zijn uitleg dat zijn pitpoezen uit de helft uit intelligente meisjes bestond met een universitair diploma economie is een lachertje. Ook hier is van toepassing dat het lichaam van het meisje belangrijk was van de borsten tot net onder de billen.

Wat opvalt, is dat we nooit een zwaar gedupeerde te horen kregen die Van Rossem openlijk beschuldigde van oplichterij. Intelligent was Van Rossem wellicht niet, zeker geen genie, maar wel wijs genoeg om enkel mensen te bedriegen waarvan hij wist dat ze nooit klacht konden neerleggen omdat ze niet naar buiten konden komen met hun zwart geld.

Ook in de volgende aflevering zal niemand komen opdraven om zijn opgelopen bedrog van Jean-Pierke openbaar te maken.

Medelijden met de man moet men niet. Dat wil hij ook niet. Hij wentelt zich zowat in de rol van martelaar. Tekort heeft hij nog steeds niet. Hij kan nog steeds luxueus leven maar één tekort heeft hij wel. Zijn gezondheid is zoals hij het zelf uitdrukt: naar de kloten. Dat zal wel kloppen want drank, drugs en seks bestaat enkel voor Griekse Goden.

Met de nodige show zie ik hem in staat om een Hollander na te bootsen. Namelijk die ‘kwakkel’ die een filmploeg uitnodigde om de wereld te laten zien hoe Hermanneke Broodt van het dak van de Hilton op de straatstenen donderde.

Als een pacha lag mijn baas in zijn zetel het interview te volgen maar zich rechtzetten en de moeite doen om DE Jean-Pierre te zien springen of hangen aan een koordje zal hij niet doen. Spijtig want ik zal het wandelingske voor de laatste daad van Van Rossem moeten missen…

05-12-2018 om 00:00 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tripje naar de warmte!

Zit het tripje voor Charles Michel naar Marrakesh er aan te komen of niet? Een op het eerste zicht een uitje om enkel zijn handteken te plaatsen onder een migratie-pact waarvan de impact weinig aarde aan de dijk zal brengen. Zelfs landen die het pact ondertekenen nemen geen risico’s want het is stilaan de mode geworden dat men later uit de afgesproken akkoorden stapt. Trump stapte reeds uit meerdere akkoorden en na twee dagen van tweetjes spreekt geen mens er nog over.

De plaats voor de ondertekening was al een heikel punt want Marrakesh is voor velen de plaats van het kweekcentrum van Marokkanen die aanslagen pleegden. Mensen zijn niet zoals hondjes. Ze tonen niet openlijk zoals wij met het kwispelen met onze staart of we ons goed voelen.

Mensen tonen hun ongenoegen op andere manieren.

Dat er een vorm van opstand is gekomen merken we aan de oproer in Parijs. Verkeerdelijk met die vechtersbazen die alles vernietigen maar het is wel een teken aan de wand.

De afgelopen gemeenteraadsverkiezingen trokken reeds een tipje van de sluimer omhoog. De bevolking zoekt alternatieven voor hun ongenoegen en dat merk je aan de plotse ommezwaai van De Wever. De man verlaagde zijn vuurtje onder ‘t Stad’ want een Antwerps bestuur staat nog steeds niet op poten. De man heeft een neus voor geschiedenis en beseft dat mensen in mei weer eens achter het Vlaams Belang zouden kunnen gaan staan.

Rutten mag zoveel ze wil roepen dat er nog veel werk op de plank ligt en de regering niet mag vallen, De Wever ziet dat anders.

Mensen voelen het ook anders want zelfs met het iets meer in het loonzakje gaat hun koopkracht achteruit.

Het zijn niet enkel donkere wolken boven Marrakesh maar het totaal beleid van de voorbije jaren heeft de bevolking aan het denken gezet en er is een vrees dat er in mei een afstraffing zal volgen.

De periode van politiek en geloof is voorgoed voorbij. Dat beseffen de politiekers van de Christelijke partij zeer goed en nu het nog kan springen sommigen overboord met uitdienstvergoedingen in hun achterzak. Dat zet uiteraard kwaad bloed want vele aanhangers denken aan hun arco-aandelen…

De krant begint na het voetbalschandaal nu aan een feuilleton over de onregelmatigheden bij dokters en ziekenhuizen.

Maggie moet de ene nederlaag na de andere toegeven. Ze probeerde de schandalige misbruiken bij beroepsvoetballers aan banden te leggen maar ze kwam van een kale reis terug. Ook bekende Maggie dat ze reeds vier jaar probeert om het ondoorzichtige gordijn in de medische wereld op te trekken. Ze moet opboksen tegen de orde van geneesheren en die orde beschermt de schandalige praktijken van bepaalde dokters.

De gewone man is het zat dat voetballers, dokters leven van hun noeste arbeid.

Hoe groen en idealistisch de groene partij ook mag zijn, de bevolking is het beu om te moeten opdraaien voor het slechte klimaat. Mensen beseffen dat ze enkel meer taksen betalen die niks opleveren behalve het om zeep laten gaan van de aardbol.

Wat nut heeft het om te staan janken om een elektrische wagen te kopen als men nog amper zijn gewone dagelijkse stroom niet meer kan betalen.

Wie gelooft nog in eigen groene stroom door windmolens en zonnepanelen? De gewone man bekijkt zijn rekeningen en stelt vast dat hij meer taksen dan verbruik moet betalen. De gewone man heeft al een tijdje door dat het voor onze eigen groene stroom buitenlandse firma’s zijn die materiaal leveren voor de windmolens.

De gewone man heeft het begrepen dat onze politiekers ons land ‘verkochten’ aan buitenlandse firma’s.

De Wever beseft ten volle dat ons beleid een brug te ver is gegaan en dat die brug aan het instorten is. Wakker ligt hij niet echt of de regering zal vallen. Zijn grote bekommernis zijn de komende verkiezingen of hij een afstraffing zal krijgen van mensen die het allemaal beu zijn geworden.

 

 

 


05-12-2018 om 00:00 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
02-12-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flauwe grappen!

Moeten we regeringsmaatregelen meer bekijken als flauwe humor?

In Wallonië is er een verbod om nog alcohol te verkopen en te schenken in de stops op de autostrade. Mogelijks een positieve ingreep om minder dronken chauffeurs op de snelwegen te krijgen maar iemand die zijn drank nodig heeft zal wel de afslag nemen en halt houden aan het eerste café dat hij tegenkomt.

Rijden onder invloed is alles behalve grappig en is vaak moorddadig.

De maatregel is anderzijds wel een flauwe grap wanneer men een halve kilometer van de autostrade men zich lazarus kan drinken en de oprit kan nemen na het zich bezatten.

Het heeft ook weinig zin om een verbod op te leggen in slechts enkele zaken.

Daarenboven is er volop een discussie aan de gang om drugs te legaliseren. Wanneer de legalisatie erdoor zou komen dan kunnen we pas echt spreken van flauwe nutteloze beslissingen.

Onder invloed van drugs is de kans om dodelijke ongevallen te veroorzaken even groot als bij drankmisbruik

Alles behalve grappig zijn geruchten om mensen nog enkel de mogelijkheid te geven om thuis te drinken. Wanneer men na het rookverbod ook nog alcohol wil verbieden op terrasjes en in tavernes dan zullen ze in de bar van het parlement weer staan roepen dat we voor job-kob en jobs moeten zorgen.

Men mag reeds een reuze alcoholslot ontwikkelen en produceren om aan de uitgang van de festivals te plaatsen. Het duurt wellicht nu reeds drie dagen voor de alcohol uit het bloed van de festivalgangers is verdwenen. Neem daarbij de gebruikte drugs en festivals behoren tot het verleden.

Een totaal ander probleem bij de boerenstiel. Volgens metingen zijn rivieren zoals de IJzer een haard van mestoverschotten. De fout van Frank en Sabine die te weinig regen lieten vallen in de zomer.

Welke flauwe grap zal men nu uitvinden om de boer te pesten met zijn mest? Str… is geld maar voor de boer kost str… veel geld.

We zullen Pascalle Naessens nog moeten volgen zodat we minder koeien en varkens moeten gaan kweken en de liefde anders zullen moeten gaan missen in onze maag.

Grappig is wel dat de onderzoeken naar voorbehoedsmiddelen een vordering maakten.

De man heeft vanaf nu buiten het condoom en de sterilisatie een totaal nieuw middeltje. Een gelleke dat de partner kan insmeren op de huid van de man en niet op de plaats waar we onmiddellijk aan denken maar op het bovenlichaam en die nieuwe gel doet de rest. Omdat vrouwen ook graag worden gewreven is er ook een gel voor madam en dus gedaan met dat gepruts met rubber maar massage langs twee kanten. De aandelen van Katrien Devos haar wasmiddel zal nogal de hoogte ingaan…

 


02-12-2018 om 00:00 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
29-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wetenschappelijk bewezen!

 Volgens de krant die we steeds geloven met de nodige korrels zout, zijn mensen niet beter dan dieren. Het meest bekende overspel tussen diverse soorten is de muilezel. Een eigenlijk onnatuurlijk resultaat van seksueel overspel tussen een paard en ezel.

 Uit DNA onderzoek zou volgens de ‘gazette’ blijken dat de Neanderthaler seks had met onze voorouders. Je moet nu niet onmiddellijk aan je grootouders of overgrootouders denken maar aan je voorvader van eeuwen geleden. De Neanderthaler zou op nogal regelmatige basis over de schreef zijn gegaan met de oermens Uit het onderzoek zou ook blijken dat de huidige Homo Sapiens zijn genot zocht bij de Neanderthaler. Ontstond daar de voorloper van het triootje?

Nogal straf dat ze aan de hand van restantjes van een stukje been van een kindje dat zowat 75.000 jaar geleden rondliep op onze aardbol door het DNA men tot de conclusie komt dat de mens niet vies was van er een beestig boeltje van te maken. Dus de oorsprong van een orgie houden is ouder dan de eerst aangelegde straat.

We moeten niet onmiddellijk in paniek slaan dat onze voorvaderen vreemd gingen met onder- of anders ontwikkelden. Het waren voornamelijk de Aziaten die het graag en veelvuldig deden met andere soorten.

Een vaststelling of zelfs zekerheid is er dat men het niet nauwkeurig nam met het uiterlijk van die andere soort. Of dat vreemd gaan te vergelijken is met een vorm van emigratie van één van de drie soorten laten we best in het midden zodat we mensen zoals een Francken en consoorten niet aan bepaalde gedachten laten denken. We willen ons niet bemoeien met het afgesloten pact. Er is al genoeg meningsverschil over het pact.

Wel is de vaststelling dat wat onze uitspattingen op seksueel gebied we minder moeten vrezen dat wetenschappers ooit tot de conclusie zullen komen binnen 75.000 jaar dat wij vieze manieren deden.

Naast de waarde van dergelijke wetenschappelijke onderzoeken moeten we onze slaap niet laten als we ervoor zorgen dat we het juiste contract afsloten bij Dela.

Dankzij de keuze om te gaan in een putteke of het uitstrooien over Vlaamse velden of in zee moet men gewoon kiezen voor de zee! Wetenschappers zullen nooit beentjes van ons vinden en de vissen zullen van onze as misschien een beetje zwart worden aan de binnenkant maar zoals bewezen is dat houtskool goed is tegen diarree zo zullen vissen geen darmkrampjes van ons krijgen.

Daarenboven vergiftigen we onze nazaten niet wat we echter wel doen met onze plastiek in zee te dumpen.

Straf dat we pas na 75.000 jaar beseffen dat we wel iets aan het milieu kunnen doen en zonder er extra te moeten voor betalen.

 

 


29-11-2018 om 00:00 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
27-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Simpel van geest?

Intelligentie heeft weinig waarde als men niet wijs is!

Wijsheid doe je op met luisteren naar anderen en in je geheugen opslaan wat voor jou belangrijk kan zijn van die andere.

Wijsheid is echter in verval. Denk aan die oude moedertjes van vroeger. Die vrouwen hadden geen rechten, waren al gelukkig als ze mochten meeluisteren en durfden enkel iets zeggen als ze vonden dat hun welpjes onrecht werden aangedaan. Tegenwoordig studeren meisjes en zijn even mondig als mannen en verloren hun gave van luisteren. Sommigen vrouwen voeren thans zelfs het hoge woord en willen niet de gelijke zijn van de man maar superieur.

De meest arrogante man of vrouw zwaait tegenwoordig de plak en door die arrogantie en machtswellust is die persoon meestal niet de meest intelligente en zeker niet diegene met nuchtere wijsheid.

Mogelijks heeft het tokkelen op de moderne speeltjes van de mens een veel grotere negatieve invloed dan we beseffen. Omdat we de conversatie uit de weg gaan, onze wrevel en ongenoegen uiten via berichtjes, tweets en mailtjes ontstaan er ruzies die vroeger werden uitgepraat.

Als toonbeeld van gebrek aan wijsheid is Trump de hoofdvogel. Impulsieve, domme en absurde tweets de wereld insturen is zijn handelsmerk.

Spijtig genoeg volgen ook anderen zijn voorbeeld.

Het is mooi dat de mens; wel jaren te laat, inziet dat ons milieu naar de haaien aan het gaan is. Doch in plaats van met wijsheid het roer om te gooien worden nutteloze en domme voorstellen gedaan. Voorstellen die niet grondig worden besproken omdat er een gebrek is aan luisteren naar elkaar.

De wijsheid komt vaak uit de kindermond want kindjes luisteren de eerste jaren van hun leven. Niet meer zoals vroeger tot de volwassenheid maar slechts tot de pubertijd.

 

27-11-2018 om 10:54 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gele ‘hesjes’!

We kennen allemaal die verpleegsters van het witgele! Ze rijden rond met kleine wagentjes die weinig brandstof verbruiken. Bijna allemaal vrouwen en de enkele mannen verbruiken met het wagentje iets meer omdat hun voet iets zwaarder is.

Frankrijk heeft nu ook gele ‘hesjes’ maar die helpen mensen niet. Die gele zorgen voor opstoppingen en zorgden ervoor dat er groepen als donker gele nozems, die in plaats van te betogen, als enige doel hebben mensen te laten verzorgen door de witgele!

Fransen houden van hun verleden en voor sommigen is de tijd teruggekomen van Jeanne d’Arc. Revolutie begint altijd met een volksopstand omdat mensen de onderdrukking en uitbuiting moe zijn.

Het organiseren van een revolutie is gemakkelijker dan ten tijde van Jeanneke. Via de sociale media is het een koud kunstje om mensen te mobiliseren.

Die ‘hesjes’ zorgden ervoor dat ook over de landsgrenzen knokploegen hun voorbeeld volgen.

De Belgische Bataille heeft plaats in het Franstalig landsgedeelte. De Vlamingen zijn 1302 nog niet vergeten. Een revolutie mag voor de Vlaming maar vooraleer ten strijde te trekken tegen de bende van Michel kijken ze de kat nog een beetje uit de boom.

Zowel in Frankrijk als in ons land heeft het volk er genoeg van. Ze hebben; wellicht niet ten onrechte, gelijk dat de minder behoede en de middenklasse zich bedrogen voelen door de regering. De koopkracht gaat er met de dag op achteruit en de opgelegde taksen en belastingen bereikten het topje van de mogelijkheden bij veel mensen.

De regering blijft met de steun van al wat groen is hameren op de extra belastingen om het milieu te verbeteren.

Zoals vaak slaagt een Jean Marie Dedecker erin om de nagel met blote vuist een dreun te geven. Alle diesels in ons land bezoedelen minder dan één containerschip dat de haven van Antwerpen binnenvaart. Reclame maken om een elektrische wagen te kopen aan veel te dure prijs, met dan nog de kans dat je de wagen niet kan opladen bij gebrek aan elektriciteit is een waarheid als een koe. Daarenboven je kan met zo’n wagen niet van noord naar zuid in één ruk.

De grote vervuilers zijn zoals iedereen weet niet het kleine dieseltje van Jan Modaal maar de vrachtwagens en de meest vervuilende vrachtwagens zijn dan ook nog de buitenlandse.

Spreekt Dedecker naar de mond van het volk? Neen, hij zegt enkel wat iedereen denkt. Wat ook de vechtersbaas drijft in een domme strijd is de grote uitdienstpremie voor parlementairen.

Het is ook zo dat het geen toeval is dat de anciens van de katholieke zuil stoppen met hun parlementaire carrière. Het is een welberekende uitstap om toch te kunnen genieten van het systeem voor het terugschroeven van die premie. Het is schandalig om dat bedrag op te nemen maar zonder blozen steken ze dat geld in hun achterzak.

Iedere werknemer die het moet rooien met tussen de 1400 en 1600€ is razend en zou op de bres willen gaan staan voor deze onrechtvaardigheid.

Goedkeuren kan niemand die vechtpartijen en vandalisme, maar betogen en zich op menswaardige manier kan wel.

Stilaan wreekt zich de uitleg dat ons leven beter is geworden met de nieuwe jobs! Belachelijk flauwe uitleg van sommige tenoren uit de Wetstraat.

Het is de hoogste tijd dat parlementairen dezelfde rechten krijgen als iedere Belg. Dus ook voor de parlementair recht op werkloosheid en iedere inspecteur die zijn job met liefde doet zal er wel voor zorgen dat de burgemeester van Aalter aan de lamp zal hangen met zijn cumul van loon en uitstappremie. Er zou volk komen kijken wanneer de burgervader van Groot Aalter het mag uitleggen voor de Arbeidsautiteur…

 

27-11-2018 om 10:52 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
23-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opgekropte agressie …

Zowel bij dieren als mensen herkennen we de symptomen van opgekropte agressie.

Een kwade kalkoen laat duidelijk zijn agressie merken wanneer zijn letterlijk opgekropte woede via zijn keel en hels lawaai ervoor zorgt dat zijn kop bloedrood aanloopt. Een papegaai die zich niet goed in zijn vel voelt weigert te eten en plukt zijn veren uit tot hij er aartslelijk bijzit op zijn stokske.

Diezelfde agressie merken we bij mensen die aan zelfverminking doen. Een opgekropte woede die elk op zijn eigen manier wordt geuit.

Of we het overdreven drankmisbruik ook moeten rekenen bij het zich niet goed in zijn vel voelen valt te betwijfelen. Jongeren onder de 18 drinken wellicht omdat het verboden is en om stoer te doen. Bij studenten is het drankmisbruik eerder een soort misplaatste mode. Wel is het een zwak bewijs bij zowel de jonge als iets oudere snotneuzen een vorm van ontevredenheid en een leegte in hun leven dat ze door drank proberen te verdrijven.

Agressiviteit is vaak een uiting van onmacht. Zeker in het geval van wat het geweld in Henegouwen gaande is. Het gedrag van die enkelingen heeft niets te maken met het zich verzetten tegen de hoge brandstofprijzen. Die boelzoekers gebruiken het brandstofbetogen om zich af te reageren. Nu er geen voetbal is waar ze hun agressiviteit kwijt kunnen verleggen ze hun territorium naar de betogingen.

Er is geen enkele reden om die vechtpartijen goed te keuren en de beleidsmakers zouden lessen moeten trekken uit dat zinloos geweld.

Ook dat agressief gedrag is een gevolg van opgekropte woede bij een deel van de bevolking.

Het negeren en niet luisteren naar de stem van het volk wekt woede.

Een mooi voorbeeld is de manier waarop Bart Tommelein nog voor hij effectief burgemeester is, reeds een toonbeeld van hoogwaardigheid uit. De man heeft zichzelf niet meer in de hand. Ongelooflijk hoeveel keer Tommelein het woord ‘ik’ laat vallen in een interview. Geen moment staat hij stil dat hij nog niks bewezen heeft en dat half België en dus ook veel Oostendenaars zijn geleuter over zijn zonnepanelen kotsbeu zijn. Nog voor hij van start gaat als burgemeester is hij zijn geloofwaardigheid reeds kwijt. In moeilijke tijden dient elke politieker wat voorzichtigheid aan de dag te leggen want ongenoegen bij mensen is vaak de aanleiding tot agressief gedrag.

Op gemeentelijk vlak beseffen beleidsmakers te weinig dat zij aan de basis liggen van burenruzies. Genomen maatregelen in wijken, pleinen en straten zijn vaak de aanleiding tot burenruzies. Beslissingen over verkeersremmers, versmallingen, aanpassen van pleinen en buurten zonder gesprekken in open vergaderingen zijn aanleiding tot jarenlange vetes tussen bewoners.

Hetzelfde gevoel krijgen mensen op nationaal niveau. Die zware brandstofprijzen zijn niet het gevolg van dure brandstoffen maar van de hoge taksen, lasten en BTW. Dezelfde hoge taksen voor nutsvoorzieningen zijn de reden van kwaad bloed bij de bevolking. Bekijk de prijzen met aftrek van belastingen en BTW en geen kat die kwaad zal worden.

Iedereen lacht zich een bult met Trump zijn uitleg over de moord op de journalist en over de uitleg hoe die bosbranden kunnen vermeden worden. Toch ligt Trump aan de basis van het agressief gedrag van de gemiddelde Amerikaan.

De kalkoen zal weer op de feesttafel verschijnen rond de jaarwisseling maar zijn vlees is niet de oorzaak van het agressief gedrag. De kalkoen krijgt slechts zijn kuren wanneer hij zich stoort aan zijn omgeving. Idem dito voor de mens. Een mens die goed in zijn vel zit is een aangenaam beestje….


23-11-2018 om 14:30 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
21-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deal!

Om bij het voetbal te blijven schoot een voetbalmakelaar als eerste een goal in de nieuwe wet op de ‘spijtoptant’.

Het is nog te vroeg om uitspraken te doen of die wet op de spijtoptanten een goede wet zal worden. We mogen alvast bedenkingen hebben want als kandidaat spijtoptant kan je wellicht best de nodige fondsen voorzien om naast een topadvocaat ook de weliswaar verminderde boetes te betalen. Dus je moet een grote gangster zijn want als klein garnaaltje kan je misschien wel nuttige inlichtingen schenken aan het parket maar wie zal dat garnaaltje de wirwar van wetten uitleggen om deals te sluiten. De nieuwe wet heeft als keerzijde van de medaille zeker de indruk dat men beter een zware gangster kan worden om dan eens gevat een deal te sluiten.

In het afsluiten van deals en compromissen zijn wij als Belgen koplopers. Denken we maar aan onze politieke leiders. Die hangen aaneen van deals!

Meer vertrouwen in het gerecht zal de gemiddelde Belg zeker niet krijgen want met het eerste geval van een makelaar, mensenhandelaar, zware fraudeur, omkoperij is de aanzet van een deal tussen gangster en gerecht al een voorgerechtje met pikante smaak.

Een deal is een goed deal indien het voor beide partijen een win-win resultaat opbrengt.

Bij deze eerste deal komen mijn haren en pluimstaart recht want van een win-win kan je moeilijk spreken.

De maximum straf was 15 jaar. De boete is moeilijker te bepalen gezien het proces nog moet volgen.

Maar wat werd de deal?

Een vrijgelaten gangster, een geschreven compromis dat de straf 5 jaar bedraagt en de boete 80.000€. Maar zeer belangrijk straf en boete gedurende 5 jaar voorwaardelijk. Dus de gangster gaat vrijuit en heeft intussen miljoenen om zich gedurende 5 jaar op een zonnig strand met alle luxe te laten verwennen …

Sommige Ministers verlaten plots de politiek. Toevallig van dezelfde partij maar Koen Geens moet voor zijn vertrek een tweede boek schrijven met de nieuwe wetten voor ‘klasse-justitie’. Een aparte strafwet voor diegenen die het zich kunnen veroorloven om hun gepleegde misdaden via de achterdeur te ontlopen.

De vraag is of die makelaars bedriegers zijn en of die parlementairen ook geen bedriegers zijn. Deze laatsten zorgden voor zichzelf voor een mooie uitstapregeling omdat ze niet kunnen ‘doppen’!

Voor Pieter zou stempelen hoedan ook niet kunnen want om recht te hebben op stempelgeld moet je gewerkt hebben en dat kunnen we van die Staatssecretaris niet zeggen. Buitenlandse reisjes, studeren tijdens zijn functie is niet te catalogeren als werken.

Wat Vandeursen betreft was er niks mis met zijn ideetjes voor Welzijn maar hij laat wel een puinhoop achter voor zijn opvolger.

De man wil wel een schenking doen van zijn mooie gouden handdruk maar wie zal controleren of hij dit effectief doet? Ik denk zelfs dat hij bij het doneren een attesttje zal vragen om bij zijn belastingen in te dienen.

De nieuwe burgemeester van Aalter mag zijn loon en de uittredingspremie niet cumuleren maar het zou me niet verwonderen dat hij een periode een stand-in inhuurt als burgemeester.

Dan is er nog een partijgenoot die na mislukkingen op nationaal vlak zijn boontjes in Europa zal doppen.

Mei 2019 komt dichtbij. Zullen mensen stilaan burgerlijk ongehoorzaam worden en het stemmen laten voor wat het is? Toch opletten want voor die ongehoorzaamheid zal je wel moeten betalen en niet voorwaardelijk!

 


21-11-2018 om 00:00 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
20-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opnieuw nuchter!

Om in het middelpunt te staan Van de belangstelling doen sommige mensen de domste dingen. Op zoek gaan naar erkenning bij zoveel mogelijk mensen is nog geen reden om zich in te laten met een dom programma zoals wat die twee zussen doen. Een experiment of onderzoek kan men het niet noemen. Je lazarus drinken om niks te bewijzen is nutteloos en een gebrek aan zelfrespect.

Eigenlijk heb ik geen flauw benul waarmee de zusjes Kerkhofs mee bezig zijn want het was per toeval tijdens het zappen dat ik in een herhaling van hun drankprogramma botste. Na amper enkele minuten zapte ik gewoon verder. Je zal maar een huisgenot hebben die dagelijks zijn lading nodig heeft en waar je mee moet leven. Drank of drugs. Het is een hel om met zo iemand onder één dak te wonen.

Je kan met dergelijke goedkope uitzendingen niks bereiken. Enkel de confrontatie van de metgezel die dagelijks met de alcoholieker moet omgaan, zal zich nog meer afzonderen van zijn omgeving omdat hij of zij verlegen is voor de zatte metgezel. Iemand met een drankprobleem zegt altijd: ‘ik heb geen probleem’. Hij heeft ook geen probleem omdat hij geen zelfrespect heeft en lak aan zijn omgeving. Zelfs nuchter ontgaat het een drinker dat wat die zussen doen hun dagelijkse bezigheid is.

Zonder drankprobleem kan men soms ook ontnuchteren. Dat maakten we met de laatste wedstrijd van de Rode Duivels mee tegen de Zwitsers. Om een ronde verder te gaan hadden de Rode Duivels genoeg aan een gelijkspel. 0 – 2 voorkomen; al was het met het nodige geluk, bleek voldoende om zich van het ene moment op het andere als vedette te gaan gedragen. Zonder één druppel alcohol een formidabele uitgangspositie teloor laten gaan om uiteindelijk met drie goals te verliezen. Een mens zou denken dat ze tijdens de rust koffie met grote druppels dronken.

Daags na de vernedering zal de ontnuchtering stilaan doorsijpelen maar de brute pech is dat ze nu moeten wachten tot in het volgende voorjaar om zich opnieuw te bewijzen.

Zoals met de drankverslaafde hadden de Rode Duivels gebrek aan zelfrespect. Slechts eentje stak er een beetje bovenuit en bleef knokken voor wat hij waard was. Compagnie zorgde ervoor dat de vernedering niet nog groter werd.

Zowel als supporter als onpartijdige kijker was de tweede helft een marteling.

Een mens zou om de pijn van de wedstrijd te verzachten er eentje meer op kunnen drinken maar met de zusjes in het achterhoofd leek het me beter om nuchter te blijven…

20-11-2018 om 16:08 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
19-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeep?

Gaat de wereld om zeep of is hij reeds om zeep?

We kunnen niet naast de vaststelling dat we zowat overal in de wereld met miserie zitten.

Zeep alom.

Het milieu heeft alvast last van zeep. We kappen alle bomen om, gooien overal beton en we vervuilden de zee met plastiek en allerlei afval van kernafval tot onze stinkende riolen. De lucht vervuilen we met uitlaatgassen en dampende schoorpijpen van de industrie.

We gebruiken alle mogelijke grondstoffen uit onze bodem en we kweken een teveel aan dieren.

De natuurlijke selectie kregen we om zeep omdat we denken dat we het meest intelligente dier op aarde zijn.

De mens kan echter niet op tegen de natuurelementen en stilaan komen we tot die conclusie.

We leven op een wereld van oorlogen, aanslagen en terreur. We reageren ons af op dictators, leiders die minder capaciteiten hebben dan een akela bij de welpjes.

We ondergaan bosbranden en luisteren naar een kwakzalver die het wil oplossen met het wegmaaien van onkruid in de bossen. We nemen de wagen om te protesteren tegen de taksen en hoge brandstofprijzen en maaien mensen met onze wagen in het ziekenhuis of zelfs tot de dood als gevolg van machteloosheid.

Intussen gaat de leider op de koffie bij een buurvrouw in een ander land.

We maken onderling ruzie om het lidmaatschap van Europa te geraken. Ook die leider blijft pendelen voor oeverloze discussies die niks zullen opleveren.

Een wereld die om zeep gaat en dat allemaal door één Hollander. Een Nederlander die goedkoop zeep op de markt bracht en nu het onheil er is, probeert zijn handel voor een goed prijsje te verkopen.

Eén schuldige namelijk de oprichter en uitbater van Blokker …


19-11-2018 om 15:28 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
18-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Treseken en Trees

Wat weet je over Trezeke?

Moeder Theresa, India, heilig, straatkindjes, uit de prostitutie houden en eenvoudig jobke aanleren …

Het zou een vraag kunnen geweest zijn bij de slimste mens.

Er is ook nog een andere Trees.

Namelijk die van over het kanaal. Theresa May. De Engelse premier die valt, struikelt en strompelt over de brexit.

Zal May de geschiedenis ingaan als premier die moest opstappen omwille van de brexit of die de brexit een feit maakte. Zoals de Engelse Fogh, zo blijft het koffiedik kijken of het uitstapplan zal worden aangenomen door May haar achterban.

De doorsnee Brit kunnen we omschrijven als een vechtersbaas, koppig als een ezel en zeer traditioneel. Ze houden in hart en nieren vast aan oude waarden en geven de indruk dat ze superieur zijn aan de rest van Europa.

Volledig ongelijk hebben ze niet als het om Europa gaat. De Europese Unie hangt aaneen met haken en ogen. Niet iedereen is gelijk voor de Europese wet en voor elk land is het kostenplaatje om bij de Unie te behoren groot.

Hebben die Britten gelijk of ongelijk dat ze de brexit willen?

Een juist antwoord is er niet op die vraag. Er is geen winnaar indien de brexit er komt. Enkel aan beide kanten verliezers.

Op de terugbetaling van de Britse schuld moeten we niet rekenen.

Of de Belgische industrie een banenverlies zal hebben is nog ver van zeker. Gezond verstand langs beide kanten zal moeten want de Brit kan niet zonder Europa en Europa kan ook niet zonder de Brit.

Gezond verstand is echter een probleempje bij May. Ze wil geen gezichtsverlies lijden en blijft koppig volhouden maar met de uitstapregeling die nu op tafel ligt zullen ze niet tot een overeenkomst geraken.

De kans is groot dat op de voorziene datum er een zachte uitstap zal volgen en dat we nadien nog jaren onderhandelen met als gevolg dat de brexit een partijtje schaken zal worden met de ene remise na de andere.

Eén ding weten we zeker. Trees zal volgend jaar niet de meest gekozen meisjesnaam worden. Wie zou zijn dochter graag de naam van Trezebees geven?

18-11-2018 om 00:00 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
17-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.helpdesk!

 Nederlanders bellen bij problemen eventjes naar Appeldoorn en wij klikken eens op Help op onze pc.

Mijn pogingen om een antwoordje te krijgen op wat ik niet begrijp blijven echter zonder resultaat.

Wellicht ben ik niet de enige die vast zit met het dossier van het voetbalschandaal.

Naast het lopende onderzoek van onderzoeksrechter Joris Raskin blijkt er nog een volledig losstaand onderzoek te zijn opgestart naar de handel en wandel van Moucron!

Zou het kunnen dat de overdreven nadruk in de media dat beide onderzoeken niets met elkaar te maken hebben dat de vrees bestaat dat het onderzoek in Tongeren een slag in het water zal worden?

Van wat we reeds weten was Raskin nog lid van de licentiecommissie toen hij zijn onderzoek opstartte.

Thans in het dossier van Moucron blijkt dat diezelfde licentiecommissie de goedkeuring gaf aan de club van Moeskroen om deel te nemen aan de competitie.

Of ze in Appeldoorn ook een markt houden waar je maatjes kan kopen weet ik niet maar wat wel al een beetje duidelijk is dat haring ook kan stinken.

De club van Moeskroen zou zelfs eigenaar zijn geweest van een makelaar en zijn onmiddellijke familie. Dat moet Raskin geweten hebben als lid van de commissie en waarom reageerde hij toen niet.

Een club met miljoenen schulden die enkele dagen later die schulden werd kwijtgescholden en plotse stortingen vanuit het buitenland om het financiële in regel te krijgen.

Dit riekt niet enkel naar haring maar het stinkt behoorlijk.

Waar ook een reuk aanzit, is het feit dat banken aangiften moeten doen bij het overschrijven van grote bedragen vanuit het buitenland.

Dus naast het voetbalwereldje is er ook het wereldje van de banken waar we ons vragen kunnen bij stellen. Nu komt daar nog bij dat door Raskin als onderzoeksrechter we nog meer twijfels hebben over de ton haring.

Naast de sport blijkt er ook pekel in het vaatje van Vlaams Belang te zitten. Waarom reist Dewinter af en aan naar Rusland? Voorbereidingen om de komende verkiezingen via hacking te laten manipuleren?

De helptoets van mijn pc staat roodgloeiend en hoe meer ik blaf hoe minder die toets reageert!

17-11-2018 om 00:00 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
14-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Basil!

In Tongeren loopt er een onderzoeksrechter rond die we kunnen vergelijken met Basil uit de serie Fawlty Towers. Wellicht stapt Joris Raskin met dezelfde hoog opgeslagen benen door de wandelgangen van het gerechtsgebouw. Het ludieke van Basil (John Cleese) zullen we niet meemaken. Hij zal meer op Frank Spencer gelijken uit de serie ‘moeders mooiste’. Een grappige serie over een onhandige kluns!

Raskin of Joris voor de vrienden had het lumineus idee om de misbruiken en fraude eens en voor altijd op te lossen. Probleem met Raskin is dat de man het woordje geduld niet in zijn woordenboek heeft staan.

Zoals Basil dramde hij door met zijn idee zoals een dolle stier door de afsluiting van een weide raast om bij de koeien te geraken.

Als lid van de licentiecommissie heeft hij weet van wat er zoal misloopt bij het voetbalgebeuren. Hij is dan nog voetbalsupporter in hart en nieren en blijkt een boontje te hebben voor St. Truiden. Werk, hobby en gevoelens moet men gescheiden houden maar bij Raskin zijn die scheidingslijnen onderontwikkeld.

Het afluisteren van de telefoon van Dejan Veljkovic had misschien nog net door de beugel gepast maar de machtswellust was danig groot bij Raskin dat hij de ene telefoontap na de andere liet uitvoeren.

Een wraking van een onderzoeksrechter is uiterst zeldzaam en gebeurde ook in de zaak Dutroux na een etentje van spaghetti.

Zware gevolgen had die wraking niet en noch Dutroux noch zijn kompanen kwamen vrij. Met deze wraking zal dit wellicht niet het geval zijn.

Het ongeduld van Raskin zal wellicht het einde betekenen van het volledige onderzoek.

Onhandige Raskin nam pas ontslag uit de licentiecommissie nadat hij de opdracht gaf om de telefoons af te tappen.

Een koud kunstje voor meester Sven Mary om Raskin terug te fluiten en hem met een rode kaart uit het onderzoek te sturen.

Raskin mag gaan douchen en het zal onder koud water geweest zijn vrees ik.

Onbegrijpelijk dat een onderzoeksrechter die de mogelijkheid had om eindelijk het imago van het voetbal op te krikken zo dom was om het dossier niet door te geven aan een collega. Dan had Raskin nog altijd zijn info via zijn collega kunnen gebruiken. Geen enkele advocaat zal vanaf nu de schijn van partijdigheid van Raskin niet uitbuiten om het ganse onderzoek te verwijzen naar de papierversnipperaar.

Dat er sprake is van fraude en zware fraude weet gans Vlaanderen en het bewijs ervan is dat er reeds voetbalbeelden als bewijsmateriaal verdwenen. Als kleine trage Limburger had Raskin zijn onderzoek moeten beperken tot de twee hoofdverdachte makelaars en dan had hij wellicht zijn slag in Limburg kunnen halen.

Nu zal gans Vlaanderen opnieuw de moppentrommel vullen met grapjes over het Limburgse parket.

Raskin wou een wereldgoal scoren maar het zal vermoedelijk een schot over het doel worden waarbij hij ook nog slecht zal neerkomen en voor een lange periode zal moeten revalideren ….

14-11-2018 om 14:06 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
13-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herstkampioen

Terecht krijgt Genk de titel van herfstkampioen halverwege de competitie. Eigenlijk een waardeloze titel tenzij je ook op het einde van het seizoen ook nog eens kampioen kan worden. Genk staat vier punten los van de gedeelde tweeden namelijk Club Brugge en Antwerpen. Ze hadden eigenlijk zes punten moeten voorstaan maar in hun laatste match zat er teveel steenkoolstof in hun sloffen.

Ieder voetballiefhebber zou moeten toegeven dat Genk tot nu toe een zeer voortreffelijk parcours aflegde met leuk en attractief voetbal. Club Brugge was hun enige echte concurrent want Antwerpen is voorlopig een goede caféploeg die dankzij veel geluk en medewerking van de scheidsrechters op die gedeelde tweede plaats geraakte.

Dat geflater van de ref en VAR is zowat het enige waar we die analisten in kunnen volgen.

Zowat alles wat zowel Degryse als Devliegher op de buis verkondigen is nagenoeg niks meer of minder dan toogpraat.

Zeker Degryse maakt er een zootje van als het om de nabespreking gaat van Anderlecht. De ene week is het crisis op Anderlecht en de volgende week is het dan plots allemaal dik in orde.

Zowel al die reclame in het programma ‘sport late night’ als de analyse is hinderlijk.

Zelfs de onverstaanbare Boskamp heeft een beter inzicht over het verloop van een wedstrijd dan die kleine Degryse. Als speler was Markske goed, soms zelfs zeer goed maar verder een beetje teveel ego. Zeer storend aan het huidige voetbal is het onrechtlijnige in de beslissingen als het om fouten gaat. Blijkbaar durven scheidsrechters in sommige wedstrijden zowel grove als ongelukkige fouten niet bestraffen. Dus gaan spelers nog steeds door met tackels die erover gaan.

Voor wanneer een beslissing om naast een schorsing ook een zware administratieve boete op te leggen. De beste manier om fair-play af te dwingen bij spelers.

Het is overduidelijk dat het geld enorm belangrijk is in de voetbalsport.

Dat bewijs kregen we vandaag te horen. De tongerse rechtbank haalde de rechter van het lopende onderzoek over voetbalfraude. Alsof men van bij de aanvang van het onderzoek niet wist dat die man betrokken partij was en dat er van in de aanvang van het onderzoek al schijn was van betrokkenheid.

Zoals veel Jan Modaals vreesden is het ganse onderzoek op weg naar een verwijzing naar de prullenbak. De vraag zal dan zijn wie de schade zal mogen betalen voor de periode van vrijheidsberoving van die fraudeurs?

We hadden hoop dat men eindelijk eens een grondige opkuis zou doen in het corrupte wereldje van koning voetbal maar het zal weer op niks uitdraaien.

Intussen zal de gewone man toch weer uitkijken naar de twee komende wedstrijden van de rode Duivels.

Mannen (en sommige vrouwen), het blijven kinderen en een kinderhandje kan men met weinig vullen …

13-11-2018 om 15:41 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spijkers op laag water!

Zelzate, een goede 12.000 inwoners. Mensen die meestal hun centen verdienen in de metaalsector en waar de vlag van Daems nog wappert. Een bevolking die leeft van de industrie en volks amusement. Geen hoogheidswaanzin maar recht voor de raap. Ze gaven ook hun stem naar hun gevoel. De inwoners stemden voor de partij die volgens hen de partij is van en voor het volk.

Socialisten kregen zowat overal op hun donder maar niet in Zelzate. Zelfs een PvdA kreeg een karrevracht kiezers achter zich.

Nogal normaal dat die twee partijen samen het beleid willen voeren want ze werden democratisch verkozen.

Dat zint uiteraard De Wever, Rutten en compagnie niet en dus met de komende verkiezingen in het achterhoofd is er zelfs paniek in ’t Stad!

Het is toch nogal erg simplistisch om de partij van Peter Mertens met dezelfde kam te scheren als Vlaams Belang. Dat een aalgladde slang (met Open VLD achtergrond) die partij als een publiek gevaar afschilderde in de media is belachelijk.

Zelfs Rusland is niet meer communistisch zoals ten tijde van Lenin. Ook Cuba is het Cuba niet meer van weleer op communistisch gebied. De enige echte communisten moet je zoeken in China.

De paniek bij de traditionele partijen is terecht want in de korte periode van januari tot mei zou het al duidelijk kunnen worden dat de coalitie in Zelzate goed werkt. Het gevolg zou dan zijn dat op nationaal vlak er volgers van Zelzate komen en die zullen zeker stemmen wegplukken van De Wever en Rutten. Over Peeters moeten we het niet hebben want die zit al in de Antwerpse vergeetput.

Het mag dan al een stunt zijn maar de twee zetels die Mertens niet gaat bezetten om kosten te besparen is geen doorn maar een struik in de ogen van diegenen in Gent, Antwerpen, Oostende waar ze nog steeds aan het bakkeleien zijn over de postjes!

Het is niet meer zoals in de tijd van Daems in Aalst maar op een moderne manier komt Zelzate als groepje werkmensen op de barricade.

Wie weet is er geen Gouden Palm in de maak met Daems in de hoofdrol …

 

 

13-11-2018 om 15:33 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
12-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.herdenking!

Darm- en maagklachten waren gelukkig na twee dagen voorbij. Dan was er nog een dagje waar ze me hadden kunnen gebruiken aan de Meenenpoort in Ieper als blazer. Weliswaar geen klaroenblazer maar eerder als zware tuba …

Voornamelijk in België en Frankrijk herdacht men de vele gesneuvelde soldaten van WO II. Bloemisten deden gouden zaken want het ene na het andere bloemstuk legden instanties en organismen van allerlei slag neer aan de voeten van de onbekende soldaat.

De Koning en diverse hoogwaardigheidsbekleders gaven een speech. De Koningin, gekleed in mooi zwart, had duidelijk de verkeerde schoentjes aangetrokken want ze sukkelde met haar hoge hakken om statig te stappen. Mathilde komt op een ouderdom dat het hakje een cm of twee minder mag.

De bedoeling van herdenkingen zoals voor WO II is om voor vrede te gaan en nooit meer oorlog te voeren.

Wat Frankrijk wou bereiken met al die hoge pieten aan de Arc de Triomf is onduidelijk.

Hoe dom komt het over dat de Rus en de Amerikaan naast elkaar staan om te herdenken want beiden voeren intussen veldslagen uit. Open en bloot bedrog.

Die hoogwaardigheidsbekleders leggen dan bloemen en kransen neer en met permissie zouden ze volgens mij die krans beter rond hun eigen nek hangen.

Hoe en wat sta je op zo’n herdenking te doen als je intussen zelf oorlog aan het voeren bent?

Ook heb ik mijn bedenkingen over ons eigen Chareltje Michel. Een ganse dag van her naar der. Brussel, Parijs en Ieper afhaspelen op één dag om in beeld te komen maar zou hij niet verlegen moeten zijn dat hij naast de deelname aan de herdenking vlotjes helpt met het verkopen van onze wapens?

Een marathonuitzending waar voornamelijk blijft hangen dat geen mens op aarde kan uitleggen waarom en met welk doel die WO I er is geweest. De bedoeling van die herdenking is om jongeren het domme en nutteloze van oorlogen te laten inzien maar jongeren zijn slimmer dan we denken. Ze zijn ook mondiger en ze zijn al een derde, vierde en soms vijfde generatie na die WO I.

Ten andere kan je wel tegen geweld en vechten zijn maar zoals Willem Vermandere terecht opmerkte is de dood van een soldaat altijd iemand zijn vader of kind! Het klopt ook dat wanneer men zijn eigen bloed in gevaar ziet komen en vechten dan de enige uitweg is dan bestaat de kans dat je ook naar wapens grijpt.

We leren niks uit de geschiedenis en oorlog zal er altijd zijn.

Als voorbeeld kijk ik naar wat gebeurde in mijn eigen kring.

Mijn grootvader en dus overgrootvader van mijn kinderen vocht bijna vier jaar in de loopgraven aan de IJzer. Hij sneuvelde niet maar kwam met een ijzerwinkel aan granaatscherven in zijn benen terug thuis na WO I.

Wat leerde mijn grootvader van die oorlog? Niks want gezien zijn handicap aan benen moest hij niet meer deelnemen aan WO II. Doch de vaderlandsliefde was danig groot dat hij in zijn huis twee Engelse piloten verstopte. Het werd niet zo plezant als in Alloo alloo want grootvader en grootmoeder werden opgepakt en opa vloog via Breendonk, Mechelen naar het concentratiekamp. Zijn aartsengel mocht een tweede keer opdraven en ook van die ervaring in het concentratiekamp kwam hij na de bevrijding terug. Na de benen er ook een trauma in het hoofd bij want in zijn verdere leven bleef hij in zijn slaap om de haverklap vechten …

Herdenkingen moeten er zijn maar zonder dat gedoe met regeringsleiders. Herdenkingen voor en met de overlevenden van de gesneuvelden en zonder al die komedianten.

 

12-11-2018 om 00:00 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
11-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoogtij

In Antwerpen weten ze wat hoogtij is. Letterlijk en figuurlijk.

Men moet zich beschermen tegen hoogtij of het loopt flink mis. Antwerpen is blijkbaar de bakermat wat hoogtij betreft maar wat ze in Hasselt, Aalst en St. Niklaas laten zien is het ook in die steden hoogtij als het over criminaliteit gaat.

Reclame maken om die reportages aan het buitenland te verkopen moeten ze niet doen. Ons land is blijkbaar een land van drugs, vechten en diefstallen. Voor de bevolking een duidelijk gevoel van onveiligheid.

Wel mogen ze die reportages doorverkopen aan landen waarvan hun criminelen naar ons land afzakken omdat die wellicht denken dat misdaad hier toegelaten is.

Ze mogen best beseffen dat misdaad niet loont en ze zouden er meer de nadruk mogen op leggen dat onze gevangenissen geen hotel zijn met drie sterren.

België een draaischijf voor drughandel, mensenhandel, geldfraude, een land waar je van klein crimineeltje kan uitgroeien tot grote gangster. De rechters zijn vaak soepel en een extra zakcentje valt te verdienen met kinderprostitutie, mensenhandel en witwassen van euro’s.

Echt gezond om te leven is ons landje niet maar met misdaadverdiensten kan je vanop afstand vanuit zonnige oorden je onguur handeltje runnen.

De kranten en media hebben het over het woelige America. 300 aanslagen met honderden doden per jaar tot gevolg.

Stilaan maken onze steden mee wat in de jaren vijftig en zestig alledaags was in America. Mogen we binnenkort ook op die halvegare kwasten rekenen die mensen overhoop schieten?

Het is een feit dat zelfs met onze strenge wapenwet mensen die wet hoe langer hoe meer omzeilen door lid te worden van een schuttersvereniging.

Of Trump de kleine criminelen buiten zijn land zal houden met zijn muur aan de Mexicaanse grens valt te betwijfelen.

Afsluitingen aan grenzen zijn niet nieuw en ze werden reeds in WO II ook gebruikt. Geen jongeling van nu die weet heeft dat in WO II Nederland; onpartijdige die oorlog, ook een afsluiting plaatste om de 1 miljoen gevluchte Belgen tegen te houden. Landsgrenzen afzetten is niks nieuw maar in het verleden vertrokken die tijdelijke vluchtelingen terug naar hun eigen land zodra het veilig was. Het grote verschil tegenwoordig is dat men nog amper een veilig plekje kan vinden op onze aardbol.

De mens maakte van de ganse aardbol een grote ‘warbol’ (sic) …

11-11-2018 om 00:00 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
07-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ziek als een hond

Een formidabel vooruitzicht. Mijn  tiende verjaardag. Het Pedigree-aperitiefhapje stond al klaar evenals de luxe brokjes.

Wat er mis ging is onduidelijk maar er sloeg in de loop van de nacht een knoop in mijn maag en darmen.

Om het even plastisch uit te drukken op zijn Herman Brusselmans, als je moet kotsen en schijten tegelijk dan kan je voor- of achterkant in het beste geval het potje mikken. Ik mikte echter mijn matje en de vloer. Natuurlijk moest mijn baas er toen hij beneden kwam pardoes instappen en zijn gloednieuwe pantoffeltjes zijn niet meer nieuw.

Dan moet je geluk hebben en een vriendelijk, lief verpleegsterke hebben die spijts dit in haar werkregelement niet is voorzien toch mijn rotzooi wil opruimen.

De reden van mijn overhoop gehaalde darmen ligt zeker niet aan de kookkunsten van die toffe schat van thuishulp. Ik kreeg wel omdat ik zo’n lief viervoetertje ben haar restantje van haar pasta maar dat kan de reden van overdaad niet zijn geweest.

Volgens mij lag het eerder aan Martine Tanghe. Wellicht verschoot ik van de uitspraak in het arrest van beroep over Albert II.

Het duurde een tijdje maar uiteindelijk is er een vonnis waarbij het recht echt ‘recht’ is. Alle Belgen gelijk voor de wet en dus ook voor een ex-koning.

Bij zijn aanstelling zei Albert II met bibberen en daveren dat hij de grondwet en de wetten van het Belgisch Volk zal respecteren en nu zorgde de rechter ervoor dat hij zijn belofte moet houden.

Albert II mag een keer zijn speeksel gaan afgeven binnen de drie maanden en dan zal Delphine eindelijk weten of Albert II wel degelijk met haar mama Boël scheef schaatste.

Om aan de waarheid te komen waren meerdere vonnissen nodig en Delphine moet als kunstenares veel moeite doen om die kosten te dragen. Albert II zal ook op zijn onderlip bijten want de kosten van het laatste vonnis moet hij betalen evenals een deel van het ereloon van de advocaat van Delphine gezien hij volgens de uitspraak het onderspit delfde. Treuren moet de ex-koning niet want eigenlijk betaalt de Belgische bevolking de kosten. Sedert zijn pensionering leeft hij van zijn dotatie en dus van het belastingsgeld van de Belgen.

Zou Albert II ook zoals ik last hebben van zijn inwendige na het luisteren naar Martine Tanghe? Leuke gedachte dat hij zoveel jaar na zijn wip er nu krampen van krijgt!

 


07-11-2018 om 00:00 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (2)
06-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.klasse ...

Nina Dewael toonde vandaag dat ze een meisje is met grote klasse.

Ze bezorgde niet enkel ons land als allereerste ooit een gouden medaille in het turnen maar bewees ook dat ze op meerdere gebieden klasse heeft.

Bewonderingswaardig hoe ze omgaat met media en met de druk om te moeten presteren.

Je moet van goeden huize zijn om de hemel te worden ingeprezen dat je favoriet bent voor die gouden plak en dan de kracht hebben om je volledig van de buitenwereld af te sluiten tot na je prestatie.

Dan nog te bedenken dat men zeker niet kan stellen dat de jury neutraal is bij het toekennen van de punten.

De oefeningen zijn interpreteerbaar en er is niet altijd sprake van objectiviteit. Subjectiviteit is dikwijls troef bij de beoordeling. Zo een beetje zoals bij het kunstschaatsen.

Dit is heel duidelijk te merken bij de twee commentatoren van de life-uitzending.

Dat Nina bij het becommentariëren een tandje voor heeft is begrijpelijk en mag. We zijn als Vlamingen van nature al bescheiden maar we moeten ook niet chauvinistisch worden zoals de Fransen of de Oranjegekte krijgen.

Nina heeft zelfs een aparte klasse wat betreft haar sport. Turnen is meestal zeer individueel maar de manier waarop Nina haar collega’s turnsters een hart onder de riem steekt is uitzonderlijk. Ze zou ook in een teamsport uitblinken.

Dankzij het formidabele resultaat zullen turnverenigingen de eerstkomende periode weer rijtjes nieuwe turntalenten aan de deur zien aanschuiven.

Wellicht zal er hooguit eentje naar een hoog niveau kunnen doorstoten en zullen alle anderen veel traantjes laten, gebroken botten oplopen en ouders ontgoochelen. We liggen niet wakker dat de slaagkans klein is. We mogen fier zijn op Nina en van mij krijgt ze alvast een dikke zoen met gratis mijn natte neus erbij …

06-11-2018 om 00:00 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (1)
02-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Absurditeiten …

Dat Polleke in Brugge het slecht deed bij de gemeenteraadsverkiezingen is nu al een beetje duidelijker. Pol kan inderdaad niet weerstaan aan vrouwen. Keek hij in haar ogen of naar andere onderdelen van Nele Caus weten we niet maar dat hij klakkeloos zich laat opvrijen door haar idiote gedachten is absurd.

Reeds enkele jaren gebruiken diverse steden een naamswijziging voor de stallekes met meestal nutteloze koopwaar in de periode rond Kerst- en Nieuwjaar. Wintermarkt is nu de benaming voor de markten die snuisterijen verkopen in de eindejaar periode.

Onder druk van vitters van allerlei slag moest het woordje kerstmarkt wijzigen in wintermarkt.

Engeltjes en andere religieuze lampjes die verwezen naar het katholieke geloof werden vervangen door lampjes en beeldjes zonder symboliek.

Niet moeilijk dat extremisten zoals Vlaams Belang zich in de handen wrijven en roepen en tieren dat de moslims onze tradities afbreken en hun wil opdringen.

Dat zowel Pol als Nele hun tijd verspillen over of het nu de kerst- of wintermarkt is al bedenkelijk maar dat de Staatssecretaris ook de tijd kan vrijmaken om een tweetje over het futiele gedoe te posten is al helemaal onbegrijpelijk. Theo heeft nochtans andere katjes te geselen die belangrijker zijn.

 

Minder absurd is de discussie die op gang kwam met de vraag van grootouders van kindjes die door hun extremistische ouders in oorlogsgebied vastzitten.

Schaapjes onder de 10 jaar met Belgische nationaliteit moet ons land verwelkomen en een toekomst bieden. Een nobele gedachte maar wel begrijpelijk dat er een vrees bestaat dat eens die lieve schaapjes groot en sterk zijn ze in de voetsporen van hun ouders zullen treden en dat we een herhaling krijgen van de wreedheden in Zaventem en Brussel.

Alle begrip dat oma’s hun kleinkindjes in hun buurt willen maar dat er tegenkantingen zijn is logisch. Eens de straf van de stoute mama’s is uitgezeten zullen die willen terugkeren naar hun kindjes.

Er leven nog oma’s die hun kinderen zagen uitwijken naar bv Amerika, Australië en Canada. Die oma’s moeten het ook doen met foto’s en hun kleinkindjes spreken zelfs nog met moeite Nederlands.

Pittig detail is verder dat de leidinggevende oma om een dwangsom te eisen vanaf december haar kleinkinderen niet in oorlogsgebied zitten maar bij familie van de moeder in Turkije. Voor haar wensen kunnen we begrip opbrengen maar echt gevaar lopen haar kleinkindjes niet en de zus van de mama is een ‘tante’ en zolang die tante Julia haar borsten niet op de schouders van die kindjes legt is alles in orde!

 

 

02-11-2018 om 17:20 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (0)


Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

Gastenboek
  • Hallo medeblogvriend(en) in de komende feestdagen
  • Prettige zomerse zonnige dag
  • Goedemiddag blogmaatje
  • voyeurisme?
  • Deal!

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Blog als favoriet !

    Startpagina !

    Zoeken in blog



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs