Dagboek van een golden retriever
De wereld gezien door de ogen van een hond
21-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deal!

Om bij het voetbal te blijven schoot een voetbalmakelaar als eerste een goal in de nieuwe wet op de ‘spijtoptant’.

Het is nog te vroeg om uitspraken te doen of die wet op de spijtoptanten een goede wet zal worden. We mogen alvast bedenkingen hebben want als kandidaat spijtoptant kan je wellicht best de nodige fondsen voorzien om naast een topadvocaat ook de weliswaar verminderde boetes te betalen. Dus je moet een grote gangster zijn want als klein garnaaltje kan je misschien wel nuttige inlichtingen schenken aan het parket maar wie zal dat garnaaltje de wirwar van wetten uitleggen om deals te sluiten. De nieuwe wet heeft als keerzijde van de medaille zeker de indruk dat men beter een zware gangster kan worden om dan eens gevat een deal te sluiten.

In het afsluiten van deals en compromissen zijn wij als Belgen koplopers. Denken we maar aan onze politieke leiders. Die hangen aaneen van deals!

Meer vertrouwen in het gerecht zal de gemiddelde Belg zeker niet krijgen want met het eerste geval van een makelaar, mensenhandelaar, zware fraudeur, omkoperij is de aanzet van een deal tussen gangster en gerecht al een voorgerechtje met pikante smaak.

Een deal is een goed deal indien het voor beide partijen een win-win resultaat opbrengt.

Bij deze eerste deal komen mijn haren en pluimstaart recht want van een win-win kan je moeilijk spreken.

De maximum straf was 15 jaar. De boete is moeilijker te bepalen gezien het proces nog moet volgen.

Maar wat werd de deal?

Een vrijgelaten gangster, een geschreven compromis dat de straf 5 jaar bedraagt en de boete 80.000€. Maar zeer belangrijk straf en boete gedurende 5 jaar voorwaardelijk. Dus de gangster gaat vrijuit en heeft intussen miljoenen om zich gedurende 5 jaar op een zonnig strand met alle luxe te laten verwennen …

Sommige Ministers verlaten plots de politiek. Toevallig van dezelfde partij maar Koen Geens moet voor zijn vertrek een tweede boek schrijven met de nieuwe wetten voor ‘klasse-justitie’. Een aparte strafwet voor diegenen die het zich kunnen veroorloven om hun gepleegde misdaden via de achterdeur te ontlopen.

De vraag is of die makelaars bedriegers zijn en of die parlementairen ook geen bedriegers zijn. Deze laatsten zorgden voor zichzelf voor een mooie uitstapregeling omdat ze niet kunnen ‘doppen’!

Voor Pieter zou stempelen hoedan ook niet kunnen want om recht te hebben op stempelgeld moet je gewerkt hebben en dat kunnen we van die Staatssecretaris niet zeggen. Buitenlandse reisjes, studeren tijdens zijn functie is niet te catalogeren als werken.

Wat Vandeursen betreft was er niks mis met zijn ideetjes voor Welzijn maar hij laat wel een puinhoop achter voor zijn opvolger.

De man wil wel een schenking doen van zijn mooie gouden handdruk maar wie zal controleren of hij dit effectief doet? Ik denk zelfs dat hij bij het doneren een attesttje zal vragen om bij zijn belastingen in te dienen.

De nieuwe burgemeester van Aalter mag zijn loon en de uittredingspremie niet cumuleren maar het zou me niet verwonderen dat hij een periode een stand-in inhuurt als burgemeester.

Dan is er nog een partijgenoot die na mislukkingen op nationaal vlak zijn boontjes in Europa zal doppen.

Mei 2019 komt dichtbij. Zullen mensen stilaan burgerlijk ongehoorzaam worden en het stemmen laten voor wat het is? Toch opletten want voor die ongehoorzaamheid zal je wel moeten betalen en niet voorwaardelijk!

 


21-11-2018 om 00:00 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
20-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opnieuw nuchter!

Om in het middelpunt te staan Van de belangstelling doen sommige mensen de domste dingen. Op zoek gaan naar erkenning bij zoveel mogelijk mensen is nog geen reden om zich in te laten met een dom programma zoals wat die twee zussen doen. Een experiment of onderzoek kan men het niet noemen. Je lazarus drinken om niks te bewijzen is nutteloos en een gebrek aan zelfrespect.

Eigenlijk heb ik geen flauw benul waarmee de zusjes Kerkhofs mee bezig zijn want het was per toeval tijdens het zappen dat ik in een herhaling van hun drankprogramma botste. Na amper enkele minuten zapte ik gewoon verder. Je zal maar een huisgenot hebben die dagelijks zijn lading nodig heeft en waar je mee moet leven. Drank of drugs. Het is een hel om met zo iemand onder één dak te wonen.

Je kan met dergelijke goedkope uitzendingen niks bereiken. Enkel de confrontatie van de metgezel die dagelijks met de alcoholieker moet omgaan, zal zich nog meer afzonderen van zijn omgeving omdat hij of zij verlegen is voor de zatte metgezel. Iemand met een drankprobleem zegt altijd: ‘ik heb geen probleem’. Hij heeft ook geen probleem omdat hij geen zelfrespect heeft en lak aan zijn omgeving. Zelfs nuchter ontgaat het een drinker dat wat die zussen doen hun dagelijkse bezigheid is.

Zonder drankprobleem kan men soms ook ontnuchteren. Dat maakten we met de laatste wedstrijd van de Rode Duivels mee tegen de Zwitsers. Om een ronde verder te gaan hadden de Rode Duivels genoeg aan een gelijkspel. 0 – 2 voorkomen; al was het met het nodige geluk, bleek voldoende om zich van het ene moment op het andere als vedette te gaan gedragen. Zonder één druppel alcohol een formidabele uitgangspositie teloor laten gaan om uiteindelijk met drie goals te verliezen. Een mens zou denken dat ze tijdens de rust koffie met grote druppels dronken.

Daags na de vernedering zal de ontnuchtering stilaan doorsijpelen maar de brute pech is dat ze nu moeten wachten tot in het volgende voorjaar om zich opnieuw te bewijzen.

Zoals met de drankverslaafde hadden de Rode Duivels gebrek aan zelfrespect. Slechts eentje stak er een beetje bovenuit en bleef knokken voor wat hij waard was. Compagnie zorgde ervoor dat de vernedering niet nog groter werd.

Zowel als supporter als onpartijdige kijker was de tweede helft een marteling.

Een mens zou om de pijn van de wedstrijd te verzachten er eentje meer op kunnen drinken maar met de zusjes in het achterhoofd leek het me beter om nuchter te blijven…

20-11-2018 om 16:08 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
19-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeep?

Gaat de wereld om zeep of is hij reeds om zeep?

We kunnen niet naast de vaststelling dat we zowat overal in de wereld met miserie zitten.

Zeep alom.

Het milieu heeft alvast last van zeep. We kappen alle bomen om, gooien overal beton en we vervuilden de zee met plastiek en allerlei afval van kernafval tot onze stinkende riolen. De lucht vervuilen we met uitlaatgassen en dampende schoorpijpen van de industrie.

We gebruiken alle mogelijke grondstoffen uit onze bodem en we kweken een teveel aan dieren.

De natuurlijke selectie kregen we om zeep omdat we denken dat we het meest intelligente dier op aarde zijn.

De mens kan echter niet op tegen de natuurelementen en stilaan komen we tot die conclusie.

We leven op een wereld van oorlogen, aanslagen en terreur. We reageren ons af op dictators, leiders die minder capaciteiten hebben dan een akela bij de welpjes.

We ondergaan bosbranden en luisteren naar een kwakzalver die het wil oplossen met het wegmaaien van onkruid in de bossen. We nemen de wagen om te protesteren tegen de taksen en hoge brandstofprijzen en maaien mensen met onze wagen in het ziekenhuis of zelfs tot de dood als gevolg van machteloosheid.

Intussen gaat de leider op de koffie bij een buurvrouw in een ander land.

We maken onderling ruzie om het lidmaatschap van Europa te geraken. Ook die leider blijft pendelen voor oeverloze discussies die niks zullen opleveren.

Een wereld die om zeep gaat en dat allemaal door één Hollander. Een Nederlander die goedkoop zeep op de markt bracht en nu het onheil er is, probeert zijn handel voor een goed prijsje te verkopen.

Eén schuldige namelijk de oprichter en uitbater van Blokker …


19-11-2018 om 15:28 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
18-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Treseken en Trees

Wat weet je over Trezeke?

Moeder Theresa, India, heilig, straatkindjes, uit de prostitutie houden en eenvoudig jobke aanleren …

Het zou een vraag kunnen geweest zijn bij de slimste mens.

Er is ook nog een andere Trees.

Namelijk die van over het kanaal. Theresa May. De Engelse premier die valt, struikelt en strompelt over de brexit.

Zal May de geschiedenis ingaan als premier die moest opstappen omwille van de brexit of die de brexit een feit maakte. Zoals de Engelse Fogh, zo blijft het koffiedik kijken of het uitstapplan zal worden aangenomen door May haar achterban.

De doorsnee Brit kunnen we omschrijven als een vechtersbaas, koppig als een ezel en zeer traditioneel. Ze houden in hart en nieren vast aan oude waarden en geven de indruk dat ze superieur zijn aan de rest van Europa.

Volledig ongelijk hebben ze niet als het om Europa gaat. De Europese Unie hangt aaneen met haken en ogen. Niet iedereen is gelijk voor de Europese wet en voor elk land is het kostenplaatje om bij de Unie te behoren groot.

Hebben die Britten gelijk of ongelijk dat ze de brexit willen?

Een juist antwoord is er niet op die vraag. Er is geen winnaar indien de brexit er komt. Enkel aan beide kanten verliezers.

Op de terugbetaling van de Britse schuld moeten we niet rekenen.

Of de Belgische industrie een banenverlies zal hebben is nog ver van zeker. Gezond verstand langs beide kanten zal moeten want de Brit kan niet zonder Europa en Europa kan ook niet zonder de Brit.

Gezond verstand is echter een probleempje bij May. Ze wil geen gezichtsverlies lijden en blijft koppig volhouden maar met de uitstapregeling die nu op tafel ligt zullen ze niet tot een overeenkomst geraken.

De kans is groot dat op de voorziene datum er een zachte uitstap zal volgen en dat we nadien nog jaren onderhandelen met als gevolg dat de brexit een partijtje schaken zal worden met de ene remise na de andere.

Eén ding weten we zeker. Trees zal volgend jaar niet de meest gekozen meisjesnaam worden. Wie zou zijn dochter graag de naam van Trezebees geven?

18-11-2018 om 00:00 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
17-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.helpdesk!

 Nederlanders bellen bij problemen eventjes naar Appeldoorn en wij klikken eens op Help op onze pc.

Mijn pogingen om een antwoordje te krijgen op wat ik niet begrijp blijven echter zonder resultaat.

Wellicht ben ik niet de enige die vast zit met het dossier van het voetbalschandaal.

Naast het lopende onderzoek van onderzoeksrechter Joris Raskin blijkt er nog een volledig losstaand onderzoek te zijn opgestart naar de handel en wandel van Moucron!

Zou het kunnen dat de overdreven nadruk in de media dat beide onderzoeken niets met elkaar te maken hebben dat de vrees bestaat dat het onderzoek in Tongeren een slag in het water zal worden?

Van wat we reeds weten was Raskin nog lid van de licentiecommissie toen hij zijn onderzoek opstartte.

Thans in het dossier van Moucron blijkt dat diezelfde licentiecommissie de goedkeuring gaf aan de club van Moeskroen om deel te nemen aan de competitie.

Of ze in Appeldoorn ook een markt houden waar je maatjes kan kopen weet ik niet maar wat wel al een beetje duidelijk is dat haring ook kan stinken.

De club van Moeskroen zou zelfs eigenaar zijn geweest van een makelaar en zijn onmiddellijke familie. Dat moet Raskin geweten hebben als lid van de commissie en waarom reageerde hij toen niet.

Een club met miljoenen schulden die enkele dagen later die schulden werd kwijtgescholden en plotse stortingen vanuit het buitenland om het financiële in regel te krijgen.

Dit riekt niet enkel naar haring maar het stinkt behoorlijk.

Waar ook een reuk aanzit, is het feit dat banken aangiften moeten doen bij het overschrijven van grote bedragen vanuit het buitenland.

Dus naast het voetbalwereldje is er ook het wereldje van de banken waar we ons vragen kunnen bij stellen. Nu komt daar nog bij dat door Raskin als onderzoeksrechter we nog meer twijfels hebben over de ton haring.

Naast de sport blijkt er ook pekel in het vaatje van Vlaams Belang te zitten. Waarom reist Dewinter af en aan naar Rusland? Voorbereidingen om de komende verkiezingen via hacking te laten manipuleren?

De helptoets van mijn pc staat roodgloeiend en hoe meer ik blaf hoe minder die toets reageert!

17-11-2018 om 00:00 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
14-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Basil!

In Tongeren loopt er een onderzoeksrechter rond die we kunnen vergelijken met Basil uit de serie Fawlty Towers. Wellicht stapt Joris Raskin met dezelfde hoog opgeslagen benen door de wandelgangen van het gerechtsgebouw. Het ludieke van Basil (John Cleese) zullen we niet meemaken. Hij zal meer op Frank Spencer gelijken uit de serie ‘moeders mooiste’. Een grappige serie over een onhandige kluns!

Raskin of Joris voor de vrienden had het lumineus idee om de misbruiken en fraude eens en voor altijd op te lossen. Probleem met Raskin is dat de man het woordje geduld niet in zijn woordenboek heeft staan.

Zoals Basil dramde hij door met zijn idee zoals een dolle stier door de afsluiting van een weide raast om bij de koeien te geraken.

Als lid van de licentiecommissie heeft hij weet van wat er zoal misloopt bij het voetbalgebeuren. Hij is dan nog voetbalsupporter in hart en nieren en blijkt een boontje te hebben voor St. Truiden. Werk, hobby en gevoelens moet men gescheiden houden maar bij Raskin zijn die scheidingslijnen onderontwikkeld.

Het afluisteren van de telefoon van Dejan Veljkovic had misschien nog net door de beugel gepast maar de machtswellust was danig groot bij Raskin dat hij de ene telefoontap na de andere liet uitvoeren.

Een wraking van een onderzoeksrechter is uiterst zeldzaam en gebeurde ook in de zaak Dutroux na een etentje van spaghetti.

Zware gevolgen had die wraking niet en noch Dutroux noch zijn kompanen kwamen vrij. Met deze wraking zal dit wellicht niet het geval zijn.

Het ongeduld van Raskin zal wellicht het einde betekenen van het volledige onderzoek.

Onhandige Raskin nam pas ontslag uit de licentiecommissie nadat hij de opdracht gaf om de telefoons af te tappen.

Een koud kunstje voor meester Sven Mary om Raskin terug te fluiten en hem met een rode kaart uit het onderzoek te sturen.

Raskin mag gaan douchen en het zal onder koud water geweest zijn vrees ik.

Onbegrijpelijk dat een onderzoeksrechter die de mogelijkheid had om eindelijk het imago van het voetbal op te krikken zo dom was om het dossier niet door te geven aan een collega. Dan had Raskin nog altijd zijn info via zijn collega kunnen gebruiken. Geen enkele advocaat zal vanaf nu de schijn van partijdigheid van Raskin niet uitbuiten om het ganse onderzoek te verwijzen naar de papierversnipperaar.

Dat er sprake is van fraude en zware fraude weet gans Vlaanderen en het bewijs ervan is dat er reeds voetbalbeelden als bewijsmateriaal verdwenen. Als kleine trage Limburger had Raskin zijn onderzoek moeten beperken tot de twee hoofdverdachte makelaars en dan had hij wellicht zijn slag in Limburg kunnen halen.

Nu zal gans Vlaanderen opnieuw de moppentrommel vullen met grapjes over het Limburgse parket.

Raskin wou een wereldgoal scoren maar het zal vermoedelijk een schot over het doel worden waarbij hij ook nog slecht zal neerkomen en voor een lange periode zal moeten revalideren ….

14-11-2018 om 14:06 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
13-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herstkampioen

Terecht krijgt Genk de titel van herfstkampioen halverwege de competitie. Eigenlijk een waardeloze titel tenzij je ook op het einde van het seizoen ook nog eens kampioen kan worden. Genk staat vier punten los van de gedeelde tweeden namelijk Club Brugge en Antwerpen. Ze hadden eigenlijk zes punten moeten voorstaan maar in hun laatste match zat er teveel steenkoolstof in hun sloffen.

Ieder voetballiefhebber zou moeten toegeven dat Genk tot nu toe een zeer voortreffelijk parcours aflegde met leuk en attractief voetbal. Club Brugge was hun enige echte concurrent want Antwerpen is voorlopig een goede caféploeg die dankzij veel geluk en medewerking van de scheidsrechters op die gedeelde tweede plaats geraakte.

Dat geflater van de ref en VAR is zowat het enige waar we die analisten in kunnen volgen.

Zowat alles wat zowel Degryse als Devliegher op de buis verkondigen is nagenoeg niks meer of minder dan toogpraat.

Zeker Degryse maakt er een zootje van als het om de nabespreking gaat van Anderlecht. De ene week is het crisis op Anderlecht en de volgende week is het dan plots allemaal dik in orde.

Zowel al die reclame in het programma ‘sport late night’ als de analyse is hinderlijk.

Zelfs de onverstaanbare Boskamp heeft een beter inzicht over het verloop van een wedstrijd dan die kleine Degryse. Als speler was Markske goed, soms zelfs zeer goed maar verder een beetje teveel ego. Zeer storend aan het huidige voetbal is het onrechtlijnige in de beslissingen als het om fouten gaat. Blijkbaar durven scheidsrechters in sommige wedstrijden zowel grove als ongelukkige fouten niet bestraffen. Dus gaan spelers nog steeds door met tackels die erover gaan.

Voor wanneer een beslissing om naast een schorsing ook een zware administratieve boete op te leggen. De beste manier om fair-play af te dwingen bij spelers.

Het is overduidelijk dat het geld enorm belangrijk is in de voetbalsport.

Dat bewijs kregen we vandaag te horen. De tongerse rechtbank haalde de rechter van het lopende onderzoek over voetbalfraude. Alsof men van bij de aanvang van het onderzoek niet wist dat die man betrokken partij was en dat er van in de aanvang van het onderzoek al schijn was van betrokkenheid.

Zoals veel Jan Modaals vreesden is het ganse onderzoek op weg naar een verwijzing naar de prullenbak. De vraag zal dan zijn wie de schade zal mogen betalen voor de periode van vrijheidsberoving van die fraudeurs?

We hadden hoop dat men eindelijk eens een grondige opkuis zou doen in het corrupte wereldje van koning voetbal maar het zal weer op niks uitdraaien.

Intussen zal de gewone man toch weer uitkijken naar de twee komende wedstrijden van de rode Duivels.

Mannen (en sommige vrouwen), het blijven kinderen en een kinderhandje kan men met weinig vullen …

13-11-2018 om 15:41 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spijkers op laag water!

Zelzate, een goede 12.000 inwoners. Mensen die meestal hun centen verdienen in de metaalsector en waar de vlag van Daems nog wappert. Een bevolking die leeft van de industrie en volks amusement. Geen hoogheidswaanzin maar recht voor de raap. Ze gaven ook hun stem naar hun gevoel. De inwoners stemden voor de partij die volgens hen de partij is van en voor het volk.

Socialisten kregen zowat overal op hun donder maar niet in Zelzate. Zelfs een PvdA kreeg een karrevracht kiezers achter zich.

Nogal normaal dat die twee partijen samen het beleid willen voeren want ze werden democratisch verkozen.

Dat zint uiteraard De Wever, Rutten en compagnie niet en dus met de komende verkiezingen in het achterhoofd is er zelfs paniek in ’t Stad!

Het is toch nogal erg simplistisch om de partij van Peter Mertens met dezelfde kam te scheren als Vlaams Belang. Dat een aalgladde slang (met Open VLD achtergrond) die partij als een publiek gevaar afschilderde in de media is belachelijk.

Zelfs Rusland is niet meer communistisch zoals ten tijde van Lenin. Ook Cuba is het Cuba niet meer van weleer op communistisch gebied. De enige echte communisten moet je zoeken in China.

De paniek bij de traditionele partijen is terecht want in de korte periode van januari tot mei zou het al duidelijk kunnen worden dat de coalitie in Zelzate goed werkt. Het gevolg zou dan zijn dat op nationaal vlak er volgers van Zelzate komen en die zullen zeker stemmen wegplukken van De Wever en Rutten. Over Peeters moeten we het niet hebben want die zit al in de Antwerpse vergeetput.

Het mag dan al een stunt zijn maar de twee zetels die Mertens niet gaat bezetten om kosten te besparen is geen doorn maar een struik in de ogen van diegenen in Gent, Antwerpen, Oostende waar ze nog steeds aan het bakkeleien zijn over de postjes!

Het is niet meer zoals in de tijd van Daems in Aalst maar op een moderne manier komt Zelzate als groepje werkmensen op de barricade.

Wie weet is er geen Gouden Palm in de maak met Daems in de hoofdrol …

 

 

13-11-2018 om 15:33 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
12-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.herdenking!

Darm- en maagklachten waren gelukkig na twee dagen voorbij. Dan was er nog een dagje waar ze me hadden kunnen gebruiken aan de Meenenpoort in Ieper als blazer. Weliswaar geen klaroenblazer maar eerder als zware tuba …

Voornamelijk in België en Frankrijk herdacht men de vele gesneuvelde soldaten van WO II. Bloemisten deden gouden zaken want het ene na het andere bloemstuk legden instanties en organismen van allerlei slag neer aan de voeten van de onbekende soldaat.

De Koning en diverse hoogwaardigheidsbekleders gaven een speech. De Koningin, gekleed in mooi zwart, had duidelijk de verkeerde schoentjes aangetrokken want ze sukkelde met haar hoge hakken om statig te stappen. Mathilde komt op een ouderdom dat het hakje een cm of twee minder mag.

De bedoeling van herdenkingen zoals voor WO II is om voor vrede te gaan en nooit meer oorlog te voeren.

Wat Frankrijk wou bereiken met al die hoge pieten aan de Arc de Triomf is onduidelijk.

Hoe dom komt het over dat de Rus en de Amerikaan naast elkaar staan om te herdenken want beiden voeren intussen veldslagen uit. Open en bloot bedrog.

Die hoogwaardigheidsbekleders leggen dan bloemen en kransen neer en met permissie zouden ze volgens mij die krans beter rond hun eigen nek hangen.

Hoe en wat sta je op zo’n herdenking te doen als je intussen zelf oorlog aan het voeren bent?

Ook heb ik mijn bedenkingen over ons eigen Chareltje Michel. Een ganse dag van her naar der. Brussel, Parijs en Ieper afhaspelen op één dag om in beeld te komen maar zou hij niet verlegen moeten zijn dat hij naast de deelname aan de herdenking vlotjes helpt met het verkopen van onze wapens?

Een marathonuitzending waar voornamelijk blijft hangen dat geen mens op aarde kan uitleggen waarom en met welk doel die WO I er is geweest. De bedoeling van die herdenking is om jongeren het domme en nutteloze van oorlogen te laten inzien maar jongeren zijn slimmer dan we denken. Ze zijn ook mondiger en ze zijn al een derde, vierde en soms vijfde generatie na die WO I.

Ten andere kan je wel tegen geweld en vechten zijn maar zoals Willem Vermandere terecht opmerkte is de dood van een soldaat altijd iemand zijn vader of kind! Het klopt ook dat wanneer men zijn eigen bloed in gevaar ziet komen en vechten dan de enige uitweg is dan bestaat de kans dat je ook naar wapens grijpt.

We leren niks uit de geschiedenis en oorlog zal er altijd zijn.

Als voorbeeld kijk ik naar wat gebeurde in mijn eigen kring.

Mijn grootvader en dus overgrootvader van mijn kinderen vocht bijna vier jaar in de loopgraven aan de IJzer. Hij sneuvelde niet maar kwam met een ijzerwinkel aan granaatscherven in zijn benen terug thuis na WO I.

Wat leerde mijn grootvader van die oorlog? Niks want gezien zijn handicap aan benen moest hij niet meer deelnemen aan WO II. Doch de vaderlandsliefde was danig groot dat hij in zijn huis twee Engelse piloten verstopte. Het werd niet zo plezant als in Alloo alloo want grootvader en grootmoeder werden opgepakt en opa vloog via Breendonk, Mechelen naar het concentratiekamp. Zijn aartsengel mocht een tweede keer opdraven en ook van die ervaring in het concentratiekamp kwam hij na de bevrijding terug. Na de benen er ook een trauma in het hoofd bij want in zijn verdere leven bleef hij in zijn slaap om de haverklap vechten …

Herdenkingen moeten er zijn maar zonder dat gedoe met regeringsleiders. Herdenkingen voor en met de overlevenden van de gesneuvelden en zonder al die komedianten.

 

12-11-2018 om 00:00 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
11-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoogtij

In Antwerpen weten ze wat hoogtij is. Letterlijk en figuurlijk.

Men moet zich beschermen tegen hoogtij of het loopt flink mis. Antwerpen is blijkbaar de bakermat wat hoogtij betreft maar wat ze in Hasselt, Aalst en St. Niklaas laten zien is het ook in die steden hoogtij als het over criminaliteit gaat.

Reclame maken om die reportages aan het buitenland te verkopen moeten ze niet doen. Ons land is blijkbaar een land van drugs, vechten en diefstallen. Voor de bevolking een duidelijk gevoel van onveiligheid.

Wel mogen ze die reportages doorverkopen aan landen waarvan hun criminelen naar ons land afzakken omdat die wellicht denken dat misdaad hier toegelaten is.

Ze mogen best beseffen dat misdaad niet loont en ze zouden er meer de nadruk mogen op leggen dat onze gevangenissen geen hotel zijn met drie sterren.

België een draaischijf voor drughandel, mensenhandel, geldfraude, een land waar je van klein crimineeltje kan uitgroeien tot grote gangster. De rechters zijn vaak soepel en een extra zakcentje valt te verdienen met kinderprostitutie, mensenhandel en witwassen van euro’s.

Echt gezond om te leven is ons landje niet maar met misdaadverdiensten kan je vanop afstand vanuit zonnige oorden je onguur handeltje runnen.

De kranten en media hebben het over het woelige America. 300 aanslagen met honderden doden per jaar tot gevolg.

Stilaan maken onze steden mee wat in de jaren vijftig en zestig alledaags was in America. Mogen we binnenkort ook op die halvegare kwasten rekenen die mensen overhoop schieten?

Het is een feit dat zelfs met onze strenge wapenwet mensen die wet hoe langer hoe meer omzeilen door lid te worden van een schuttersvereniging.

Of Trump de kleine criminelen buiten zijn land zal houden met zijn muur aan de Mexicaanse grens valt te betwijfelen.

Afsluitingen aan grenzen zijn niet nieuw en ze werden reeds in WO II ook gebruikt. Geen jongeling van nu die weet heeft dat in WO II Nederland; onpartijdige die oorlog, ook een afsluiting plaatste om de 1 miljoen gevluchte Belgen tegen te houden. Landsgrenzen afzetten is niks nieuw maar in het verleden vertrokken die tijdelijke vluchtelingen terug naar hun eigen land zodra het veilig was. Het grote verschil tegenwoordig is dat men nog amper een veilig plekje kan vinden op onze aardbol.

De mens maakte van de ganse aardbol een grote ‘warbol’ (sic) …

11-11-2018 om 00:00 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
07-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ziek als een hond

Een formidabel vooruitzicht. Mijn  tiende verjaardag. Het Pedigree-aperitiefhapje stond al klaar evenals de luxe brokjes.

Wat er mis ging is onduidelijk maar er sloeg in de loop van de nacht een knoop in mijn maag en darmen.

Om het even plastisch uit te drukken op zijn Herman Brusselmans, als je moet kotsen en schijten tegelijk dan kan je voor- of achterkant in het beste geval het potje mikken. Ik mikte echter mijn matje en de vloer. Natuurlijk moest mijn baas er toen hij beneden kwam pardoes instappen en zijn gloednieuwe pantoffeltjes zijn niet meer nieuw.

Dan moet je geluk hebben en een vriendelijk, lief verpleegsterke hebben die spijts dit in haar werkregelement niet is voorzien toch mijn rotzooi wil opruimen.

De reden van mijn overhoop gehaalde darmen ligt zeker niet aan de kookkunsten van die toffe schat van thuishulp. Ik kreeg wel omdat ik zo’n lief viervoetertje ben haar restantje van haar pasta maar dat kan de reden van overdaad niet zijn geweest.

Volgens mij lag het eerder aan Martine Tanghe. Wellicht verschoot ik van de uitspraak in het arrest van beroep over Albert II.

Het duurde een tijdje maar uiteindelijk is er een vonnis waarbij het recht echt ‘recht’ is. Alle Belgen gelijk voor de wet en dus ook voor een ex-koning.

Bij zijn aanstelling zei Albert II met bibberen en daveren dat hij de grondwet en de wetten van het Belgisch Volk zal respecteren en nu zorgde de rechter ervoor dat hij zijn belofte moet houden.

Albert II mag een keer zijn speeksel gaan afgeven binnen de drie maanden en dan zal Delphine eindelijk weten of Albert II wel degelijk met haar mama Boël scheef schaatste.

Om aan de waarheid te komen waren meerdere vonnissen nodig en Delphine moet als kunstenares veel moeite doen om die kosten te dragen. Albert II zal ook op zijn onderlip bijten want de kosten van het laatste vonnis moet hij betalen evenals een deel van het ereloon van de advocaat van Delphine gezien hij volgens de uitspraak het onderspit delfde. Treuren moet de ex-koning niet want eigenlijk betaalt de Belgische bevolking de kosten. Sedert zijn pensionering leeft hij van zijn dotatie en dus van het belastingsgeld van de Belgen.

Zou Albert II ook zoals ik last hebben van zijn inwendige na het luisteren naar Martine Tanghe? Leuke gedachte dat hij zoveel jaar na zijn wip er nu krampen van krijgt!

 


07-11-2018 om 00:00 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (2)
06-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.klasse ...

Nina Dewael toonde vandaag dat ze een meisje is met grote klasse.

Ze bezorgde niet enkel ons land als allereerste ooit een gouden medaille in het turnen maar bewees ook dat ze op meerdere gebieden klasse heeft.

Bewonderingswaardig hoe ze omgaat met media en met de druk om te moeten presteren.

Je moet van goeden huize zijn om de hemel te worden ingeprezen dat je favoriet bent voor die gouden plak en dan de kracht hebben om je volledig van de buitenwereld af te sluiten tot na je prestatie.

Dan nog te bedenken dat men zeker niet kan stellen dat de jury neutraal is bij het toekennen van de punten.

De oefeningen zijn interpreteerbaar en er is niet altijd sprake van objectiviteit. Subjectiviteit is dikwijls troef bij de beoordeling. Zo een beetje zoals bij het kunstschaatsen.

Dit is heel duidelijk te merken bij de twee commentatoren van de life-uitzending.

Dat Nina bij het becommentariëren een tandje voor heeft is begrijpelijk en mag. We zijn als Vlamingen van nature al bescheiden maar we moeten ook niet chauvinistisch worden zoals de Fransen of de Oranjegekte krijgen.

Nina heeft zelfs een aparte klasse wat betreft haar sport. Turnen is meestal zeer individueel maar de manier waarop Nina haar collega’s turnsters een hart onder de riem steekt is uitzonderlijk. Ze zou ook in een teamsport uitblinken.

Dankzij het formidabele resultaat zullen turnverenigingen de eerstkomende periode weer rijtjes nieuwe turntalenten aan de deur zien aanschuiven.

Wellicht zal er hooguit eentje naar een hoog niveau kunnen doorstoten en zullen alle anderen veel traantjes laten, gebroken botten oplopen en ouders ontgoochelen. We liggen niet wakker dat de slaagkans klein is. We mogen fier zijn op Nina en van mij krijgt ze alvast een dikke zoen met gratis mijn natte neus erbij …

06-11-2018 om 00:00 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (1)
02-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Absurditeiten …

Dat Polleke in Brugge het slecht deed bij de gemeenteraadsverkiezingen is nu al een beetje duidelijker. Pol kan inderdaad niet weerstaan aan vrouwen. Keek hij in haar ogen of naar andere onderdelen van Nele Caus weten we niet maar dat hij klakkeloos zich laat opvrijen door haar idiote gedachten is absurd.

Reeds enkele jaren gebruiken diverse steden een naamswijziging voor de stallekes met meestal nutteloze koopwaar in de periode rond Kerst- en Nieuwjaar. Wintermarkt is nu de benaming voor de markten die snuisterijen verkopen in de eindejaar periode.

Onder druk van vitters van allerlei slag moest het woordje kerstmarkt wijzigen in wintermarkt.

Engeltjes en andere religieuze lampjes die verwezen naar het katholieke geloof werden vervangen door lampjes en beeldjes zonder symboliek.

Niet moeilijk dat extremisten zoals Vlaams Belang zich in de handen wrijven en roepen en tieren dat de moslims onze tradities afbreken en hun wil opdringen.

Dat zowel Pol als Nele hun tijd verspillen over of het nu de kerst- of wintermarkt is al bedenkelijk maar dat de Staatssecretaris ook de tijd kan vrijmaken om een tweetje over het futiele gedoe te posten is al helemaal onbegrijpelijk. Theo heeft nochtans andere katjes te geselen die belangrijker zijn.

 

Minder absurd is de discussie die op gang kwam met de vraag van grootouders van kindjes die door hun extremistische ouders in oorlogsgebied vastzitten.

Schaapjes onder de 10 jaar met Belgische nationaliteit moet ons land verwelkomen en een toekomst bieden. Een nobele gedachte maar wel begrijpelijk dat er een vrees bestaat dat eens die lieve schaapjes groot en sterk zijn ze in de voetsporen van hun ouders zullen treden en dat we een herhaling krijgen van de wreedheden in Zaventem en Brussel.

Alle begrip dat oma’s hun kleinkindjes in hun buurt willen maar dat er tegenkantingen zijn is logisch. Eens de straf van de stoute mama’s is uitgezeten zullen die willen terugkeren naar hun kindjes.

Er leven nog oma’s die hun kinderen zagen uitwijken naar bv Amerika, Australië en Canada. Die oma’s moeten het ook doen met foto’s en hun kleinkindjes spreken zelfs nog met moeite Nederlands.

Pittig detail is verder dat de leidinggevende oma om een dwangsom te eisen vanaf december haar kleinkinderen niet in oorlogsgebied zitten maar bij familie van de moeder in Turkije. Voor haar wensen kunnen we begrip opbrengen maar echt gevaar lopen haar kleinkindjes niet en de zus van de mama is een ‘tante’ en zolang die tante Julia haar borsten niet op de schouders van die kindjes legt is alles in orde!

 

 

02-11-2018 om 17:20 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (0)
30-10-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ziekte van de tijd

Mensen staan figuurlijk in de fik door stress en te hoge werkdruk. De media en dokters hebben het over ‘burnout’ en dat woordje bekt nog goed in de mond.

Wie het slachtoffer is van het figuurlijk opgebrande wrak te zijn zal wel anders denken over de situatie.

Zelfs op regeringsvlak is er het besef dat met het opbranden van mensen die voor de nodige fondsen zorgen aan de RSZ er iets moet gedaan worden. Enkel spijtig dat Peeters zijn ene oogklep niet liet zakken want in zijn strijd tegen de stress kijkt hij enkel vanuit het standpunt van de werkgever.

Ooit begon men met de vereenvoudiging van de administratie. Het resultaat is dat er nog nooit zoveel vergissingen gebeuren omdat mensen slechts oppervlakkig mails lezen, berichtjes versturen met afkortingen en op de duur geen overzicht meer hebben in hun digitaal wereldje.

Niet moeilijk dat we vergeven worden op de regionale zenders over personeelstekort bij thuisverpleging, overdreven reclame voor hoorapparaten omdat mensen niet meer gewoon zijn om te luisteren ….

Om de vijf minuten zorgen de werkgevers voor een herstructurering en reorganisatie. Zelden een verbetering voor de werknemer.

Voor velen ziet de dagtaak eruit als een hindernissenparcour. Vroeg op, kindje naar de opvang en dan gaan werken. Vlug kindje afhalen na de tagtaak, boodschappen doen en in zeven haasten voor een maaltijdje zorgen. Vervolgens helpen met het huiswerk want het onderwijs stelt ook de nodige eisen aan de ouders. Soms nog chauffeur spelen om de kinderen te laten sporten of bijles te laten volgen.

Na de was, strijk en eens stofzuigen vallen mama en papa net op tijd in de zetel om de slimste te volgen …

Ze merken zelfs niet dat Van Looy zijn kwis ook een verflauwde aanpassing kreeg. De kandidaten hebben nog hun amusementswaarde maar die juryleden vallen voortdurend uit hun rol. Het spontane en grappige is weg. De voorbereiding tussen quizmaster en juryleden zit abominabel in elkaar. Ingestudeerde grappen zijn niet leuk.

De ziekte van de tijd zorgt er echter voor dat Jantje en Mieke meestal de finale niet meer zien. Ze liggen met open mond al te dutten in hun zetel van de Weba!

 

 

30-10-2018 om 14:41 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
29-10-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joepie!

Hoera, het is vakantie. Voor nogal wat mensen tijd om een weekje op reis te gaan.

Nu we eindelijk wat regen op onze droge bodem krijgen is het moment ideaal om warme en zonnige oorden op te zoeken. Gepakt en gezakt naar de luchthaven om te gaan genieten.

Het is stilaan een gewoonte of traditie aan het worden dat bij volksverhuizingen voor korte perioden het luchtvaartpersoneel er de brui aangeeft. Staken moet men op het ideale moment doen en in geval van luchtvaart is dat uiteraard wanneer de vakantie aanbreekt.

Na de verkeersleiders, de piloten en het cabinepersoneel is het thans de beurt aan de afdeling bagage.

Je zal er als toerist maar aankomen met je afgewogen valies om dan te moeten horen dat je vliegtuig niet kan opstijgen omdat men je valies niet wil laden in de bagageruimte.

Je zal maar aan die balie staan met je zenuwachtige kindjes om te horen dat eerst je vliegtuig vertraging heeften nadien dat de vlucht niet doorgaat. Dan uren in het ongewisse zitten wachten en proberen met je telefoontje uit te vissen of je in een andere luchthaven toch kan vertrekken.

Voor je het goed beseft zit je eerste vakantie dag erop met zicht op stilstaande vliegtuigen op de landingsbaan, veel kabaal in de vertrekhall om mogelijks een nachtje hotel opvangcentrum luchthaven op een noodbedje door te brengen …

 

Ongelijk kan je de werknemers niet geven en toch voelt men zich bedrogen door het luchtvaartpersoneel.

Mogelijks hield je reeds een dagje je kindje onwettig afwezig op school, liep je voor een ziekenbriefje naar je huisarts, die niet durft te weigeren je een onjuist ziekenbriefje af te leveren, om dan voor aap te staan aan de balie!

De hoofdschuldige zijn Michel en Peeters. Die deelden nog nooit folders uit in de vlieghavens dat men jobs, jobs en jobs moet aanbieden …

Het is al jaren dat de bagage-afdelingen te kampen heeft met personeelstekort. Het is duidelijk dat niet enkel die goedkope Ierse maatschappij mensen uitbuit maar alle afdelingen die ervoor moeten zorgen dat men van grond geraakt zitten in de Maleise.

 

De oplossing zou kunnen zijn: zich een camper aanschaffen en de kindjes niet één dag maar één week van school houden. Via de huisarts je 14 dagen ziek (leggen’ voor je werkgever en met je eigen huis op vakantie gaan.

Een tweede voordeel is dat je een weekje minder verlof moet nemen en je verlof in de kerstperiode met een week kan uitbreiden.

Intussen zouden Peeters en C° wat interim contractjes kunnen laten opmaken om de ‘zieke’ werknemers te vervangen. Manipulatie van de statistiekjes!

Omdat het niet mooi is fraude te promoten is er misschien nog een oplossing.

Omdat onze strijdkrachten aan meer vluchturen zouden geraken zouden we onze toeristen met de vliegtuigen van onze luchtmacht naar hun bestemming kunnen brengen. Dit zou in ieder geval meer rendement geven dan een Minister van staat met twee man en een bietekop over en weer te transporteren naar een buitenlandse vergadering.

Een derde en misschien de beste oplossing kan ook zijn: De folder Vlaanderen vakantieland eens van voor naar achter te lezen en dan een weekje boeken in Erperheide. Misschien geen zon maar in ieder geval een tropisch gevoel in het zwembad!

 

29-10-2018 om 19:31 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
27-10-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen losse flodder …

Met de nodige ironie bracht de nieuwslezeres de boodschap dat de kogel door de kerk was. Die kogel is zeker geen losse flodder want het grapje kost meer dan 4 miljard en dan mogen we er nog enkele miljarden bijtellen voor het onderhoud zodat we weer weten waarvoor we werken.

Die enkele vrede-activisten die wat lawaai stonden te maken tijdens de beslissing van de regering om voor het Amerikaanse toestel te kiezen voor de vervanging van de F-16 was een zielig beeld.

De beslissing namen de heren achter gesloten deuren want de bevolking mag zeker de geheimpjes van het nieuwe toestel niet kennen.

Om te bulderen van het lachen was voor de zoveelste keer Peeters die ons probeerde te sussen dat we zeker 3 miljard aan compensaties zullen terugkrijgen.

Hoe kunnen we daar geloof aan hechten want ons land kocht een toestel waar ze nog op zoek van zijn waar de kinderziekten nog moeten van opgelost worden.

Ons land moet zijn NAVO verplichtingen nakomen en onze buurlanden kozen ook voor het Amerikaanse toestel.

Probeer het maar te begrijpen dat een land zoals Amerika roept en tiert dat ze voor werk gaat voor eigen volk eerst en wij moeten dan geloven dat we compensaties gaan krijgen voor onze bedrijven. St. Niklaas staat al in de steigers om onze kindjes te verwennen maar St. Niklaas bestaat niet echt!

Veel keuze had de regering niet om te beslissen welk speelgoedje ze zouden kopen in vervanging van de F-16. De Engelsen kozen zelf niet voor hun eigen product maar ook voor het Amerikaans vliegertje!

Hopelijk komt er niet opnieuw een schandaal zoals ten tijde van de helikopteraankoop want de toenmalige procureur-generaal Liekendael is op haar 90ste overleden. De vrouw heeft met haar onderzoek over de helikopters, affaire Dutroux en het vermeende pedofielschandaal van Eliootje het ganse land tegen haar onverbiddelijkheid gekregen. De vrouw heeft de laatste jaren van haar leven nooit nog spaghetti kunnen eten …

Wij daarentegen zullen ingevolge de miljardenuitgaven veel naar ‘den Aldi’ moeten gaan achter spaghetti. Door de langdurige droogte zullen we de dure patatjes moeten vervangen door pasta’s. Europees gezien een goede zaak want de Italiaantjes zullen de extra inkomsten kunnen gebruiken.

Naast de nieuwe vliegtuigen kocht de regering ook nog wat tanks en andere rommel voor het leger aan.

Het is te hopen dat de Minister van Landsverdediging nu geen blijvende koopziekte heeft of binnenkort zit de stad Hasselt diep in de schulden.

Vandeput kan in ieder geval met opgeheven hoofd zijn Ministerie verlaten om binnenkort vanuit het stadhuis in Hasselt zijn aankoop te horen voorbij donderen … als ze niet in panne staan door de kinderziekten!

 

27-10-2018 om 13:34 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
25-10-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kan een beetje meer moeite?

Sedert 25 jaar zijn er onderzoeken aan de gang in het prostitutienetwerk waar minderjarige meisjes van 15 à 16 jaar het slachtoffer zijn.

Het blijkt voornamelijk over Nigeriaanse meisjes te gaan die zich onder dwang prostitueren. Thans zouden die kinderen onder de prijs werken en zelfs voor 5€ seks bedrijven. Zelfs een gedragscode kennen die pooiers niet.

Als de ‘gazettepraat’ klopt dan is ons land de draaischijf van prostitutie met jongeren. Een toonbeeld van een land met moraal kunnen we alvast niet luidop zeggen.

Naast de tonnen drugs die via onze havens binnenkomen is er ook nog de seksuele misbruiken van jongeren.

Zou er eens eentje in het parlement de vraag willen stellen hoeveel onderzoekers er bezig zijn om die criminelen op te pakken?

Onbegrijpbaar dat mensenhandelaars meisjes gedurende 25 jaar kunnen laten misbruiken. Onbegrijpelijk dat die kinderen in Brussel in de vitrine klanten kunnen lokken.

Onbegrijpelijk dat men gedurende 25 jaar de netwerken niet kon oprollen.

Er is maar één verklaring voor. Dat er geen interesse is van hoger hand om krachtdadig op te treden.

Het is een beetje te eenvoudig en simplistisch om die klanten van die meisjes zonder meer hun

Amusement te blijven gunnen. De wetgever legt ons om de haverklap verplichtingen op maar laat viezerikken met rust. De klant moet naast de mensenhandelaar en pooier mee verantwoordelijk worden voor het misbruik. Het kan toch niet dat een profiteur zich kan beroepen dat hij niet wist dat het meisje minderjarig was.

Voor de prijs van een ‘lekstok’ maakt hij misbruik en glipt hij als klant door de mazen van het net.

Het is zielig te moeten vaststellen dat de organisatie van die criminele netwerken een betere organisatie heeft dan onze Justitie. Opgepakte minderjarige hoertjes moet men na ondervraging uiteraard terug de vrijheid geven en binnen de kortste keren verplaatsen die mensenhandelaars hun ‘marchandise’ in een ander land!

In de periode van de aanslagen in ons land kregen we de naam van ‘Hell hole’.

We moeten toegeven dat het verwijt stilaan begint te kloppen want we mogen stellen dat België wel degelijk een oord van verderf is geworden.

Kibbelen op regeringsniveau over onnodige uitgaven voor gevechtsvliegtuigen. Kibbelen over zonnepanelen, over roken op het terras en over de houtkachel maar intussen een paradijs worden voor drugs, prostitutie en fraude in voetbal en politiek.

 

Hoog tijd dat ons Ministerie van Justitie eens de koe bij de horens vat …

25-10-2018 om 13:51 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Troebel water!

Dat onze rivieren niet overlopen met proper water weten we allemaal. Kleine beekjes probeert men zuiver te krijgen maar iets grotere rivieren zijn nog vergaarbakken van afval.

Diezelfde trend van troebel water vinden we in de politiek.

De kleine gemeenten vormden vlot een bestuur voor de komende zes jaar. In steden met meer kiezers geraakt men aan geen bestuur. De strijd om de macht en de postjes is er volop aan de gang.

De wensen van de kiezers worden aan de laars gelapt. Zo wil men geen rekening houden met de wens van de inwoners van Ninove. In tegenstelling tot sommige Europese landen is er het verzet om extreme partijen mee te laten besturen. Wanneer men de beslissing nam om Vlaams Belang te weigeren om mee te besturen dan zou men in de eerste plaats die mensen niet op verkieslijsten mogen toelaten. Is er dan nog wel sprake van democratie?

Over Wallonië doet men wat minachtend maar wie daar de meeste stemmen achter zijn naam krijgt is sowieso de nieuwe burgemeester voor de volgende periode. Ook nog neemt Vlaanderen de pure democratie te grazen door het met afspraakjes te doen voor de verkiezingen die dan enkele dagen na de verkiezingen in de prullenmand belanden.

Voornamelijk de Groenen worden letterlijk groen omdat ze uit de boot vallen.

Het gaat al lang niet meer over de wensen van de bevolking maar over de persoonlijke macht van de verkozenen.

Erger nog. De tenoren zijn al volop bezig met de volgende verkiezingen en de beloftes op de flyertjes die men grif uitdeelde doen dienst om de houtkachel en de open haard in de fik te krijgen. Het massale verbranden van die valse beloften zorgt er zelfs voor dat we binnenkort nieuwe kachels en haarden mogen plaatsen met een zuiveringsinstallatie erboven op. Eerst de mensen bedriegen en ze nadien op extra kosten jagen …

Zo zijn nu eenmaal die kopstukken van de verkiezingen.

 

 

25-10-2018 om 13:49 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
21-10-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slappe koffie …

Tien dagen na de aanvang van de actie ‘propere handen’ in het voetbal mochten Club Brugge en Waasland-Beveren de spits afbijten van de 11de competitiewedstrijd.

Van een wedstrijd was weinig sprake. Supporters steunden de trainer van Club maar zijn spelers gaven een blijk van laksheid en gelatenheid. De wedstrijd gaf een nasmaak van slappe koffie of om in het milieu van het voetbal te blijven de smaak van een lauwe pint zonder schuim.

Er is zeker geen sprake dat het voetbalschandaal aan de basis ligt van het vertoonde spel op het veld. Gebrek aan inzet, vechtlust en fierheid zorgde voor een trieste partij van de landskampioen.

Leco had het bij het rechte eind dat de geselecteerde spelers voor de interland wedstrijden wel inzet toonden maar voor de competitie geen motivatie toonden.

Hoeveel kaakslagen moeten supporters nog krijgen van hun idolen voor ze beseffen dat ze beter een bloempje voor hun vrouwtje kopen dan een abonnement?

Twijfels dat zowel het parket of de voetbalbond de volledige entourage van het voetbal ‘propere handen’ zal geven heeft iedereen. Moest er toch een zuivering komen dan moeten de spelers naast propere handen ook eens denken om met hun voetjes op de grond als team de bal op een degelijke manier te passen naar een medespeler!

Wakker moeten we niet liggen want tegen Monaco zal blauwzwart wel uit een ander vaatje tappen. Ze zullen dromen van een overwinning maar de aanwezigheid van de nieuwe trainer zal de Franse ploeg vleugeltjes van een Redbulleke geven …


21-10-2018 om 00:00 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
19-10-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Analyse!

Walter en Rik zijn monumenten om een verkiezing te ontleden en hun uitleg klopt wat hun politiek inzicht betreft.

Als viervoeter van eenvoudige komaf en zonder jarenlange ervaring heb ik een veel eenvoudigere uitleg dan die twee tenoren.

Het klopt als een bus dat je Gemeente- en nationale verkiezingen onders onder de scalpel moet in stukjes snijden.

In mei eerstkomende zal het over de partijen gaan. Vorige zondag ging het over de mensen op de lijst en was de partij minder belangrijk. De tijd dat de vader des huizes opdroeg aan vrouw en kinderen welk bolleke een kleurtje diende te krijgen is voorbij.

Hoe langer hoe meer zijn gemeenteverkiezingen een stemming op de persoon die het meest in het kader van de kiezer past.

De mens leeft in zijn eigen wereldje en dat beseffen sommige politiekers nog te weinig. Dan zit de kans op een afstraffing erin omdat de politieker een domme fout maakte.

Heel duidelijke voorbeelden zijn er gevallen in o.a. Brugge, Mechelen, Kortrijk, Oostende en we kunnen zo doorgaan.

Om op gemeentelijk vlaksucces te boeken moet je naar de burger luisteren, contact hebben met de man/vrouw die er woont. Zo kregen Landuyt en Vandelanotte het deksel op hun neus. Wanneer de burger voelt dat beslissingen over zijn hoofd worden genomen dan krijg je die stem niet!

De burgervader kan niet iedereen helpen maar door te luisteren stijgen zijn kansen op meer succes.

Een regelmatige pint met de burger drinken doet ook wonderen. Meer nog er is zelfs een ‘quike’ die niks anders doet dan feesten. Het leverde hem een topscore op.

Wie ongelukkig is op zijn gemeente zoekt een alternatief en dat is duidelijk te merken in Ninove.

In de grote steden is het verschil tussen nationale en gemeentelijke verkiezingen minder duidelijk. Stedelingen zijn gevoeliger om te kiezen voor hun veiligheid, hun gezondheid omdat ze last hebben van de vuile lucht. Door de toevloed van inwijkelingen en de schrik voor de gekleurde mens en zijn achtergrond, hebben extreme partijen een stijging van stemmen.

In steden is de strijd tussen de kandidaten ook heviger en soms laag bij de gronds.

Overal is er de drang naar macht en het ‘postje’. Spijtig is dat mensen een kort geheugen hebben en dat is duidelijk te merken in Wallonië en Brussel. De fraude en misbruiken van sommige politiekers heeft nauwelijks invloed gehad. Partijen met fraudeurs in hun leiding hebben amper verlies geleden en blijven nog steeds aan de macht.

Het is duidelijk dat we Europees nog ver van een gemeenschap staan want zelfs op regionaal vlak blijken mensen enkel aan zichzelf denken. Zes jaar moet ik nu wachten vooraleer ik opnieuw met mijn baasje de wandeling naar het stemhokje ga maken. Zes jaar moet ik onthouden of de belofte van een speelweide voor honden er nu effectief zal komen. Zes jaar belofte per belofte van het programma afvinken of zoals de meesten die beloften maar deponeren in de papiercontainer …

 

 

19-10-2018 om 14:38 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)


Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

Gastenboek
  • Hallo medeblogvriend(en) in de komende feestdagen
  • Prettige zomerse zonnige dag
  • Goedemiddag blogmaatje
  • voyeurisme?
  • Deal!

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Blog als favoriet !

    Startpagina !

    Zoeken in blog



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs