Dagboek van een golden retriever
De wereld gezien door de ogen van een hond
16-10-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gazettepraat!

Vorige week trok een artikeltje in de krant mijn aandacht. De titel ‘relaties’ was een titel waar je alle kanten mee uit kan. Het artikel begon over een onderzoek waaruit blijkt dat vrouwen tegenwoordig meer overspel plegen dan mannen. Mijn eerste reactie was dat het percentage van mannen en vrouwen toch min of meer gelijk moest zijn want met mijn ouderwetse gedachten gebeurt overspel voornamelijk tussen beide seksen.
Uiteraard leven we anders en dus kan het onderzoek slechts kloppen als vrouwen het overspel meer plegen tussen vrouwen. Drie alinea’s verder in het artikel was ik nog niks wijzer geworden en dus las ik de rest diagonaal. Mijn slotconclusie was dat naast de titel het artikel enkel als opvulling van de ‘gazette’ werd geschreven. Klasseren in de grote map ‘gazettepraat’ en dan verwijdert mijn geheugen dat van mijn harde schijf! Alhoewel dankzij Frank en Sabine kreeg het artikeltje een vervolg.

Met 24° in de zon haalde ik mijn fiets buiten en mengde me in de massa fietsers, motorijders en wandelaars. Na een goede 10km tijd voor een koffie op een terrasje. Aan de waterkant nagenoeg geen tafel en stoeltje vrij want de massa wilde allemaal genieten van de zomerse dag. Een plaatsje naast een koppel. Opeengepakt door de drukte werd ik onbewust aangezogen om de conversatie van het koppeltje te volgen.

Zij net over de vijftig, hij jonger, viriel en na enkele seconden werd het duidelijk dat ze hadden kunnen dienen voor het onderzoek ‘relatie’. Ze was een open boek. Ze stond, lag of zat in het onderwijs maar was thuis ingevolge ziekte. Het werd vlug duidelijk. Ze zat op de rand van een depressie. Verlaten door haar man en alleenstaande met kinderen en met moeite de eindjes aan elkaar knopen. Gelukkig had ze die knappe vriend die haar trakteerde op een Irisch koffie terwijl hij slechts een cola dronk! Hij is haar redder in nood en dit spijts al haar vrienden en kennissen haar waarschuwen dat ze mogelijks slechts zijn speeltje is. Hij zei dat ze geen speeltje voor hem was en dat zijn gevoelens oprecht zijn! Zei ziet en weet dat ze geen toekomst hebben want dat hij nooit zijn vrouw en kinderen zal laten vallen voor haar die de vijftig voorbij is. Dat afhankelijke, die nood aan god weet wat voor hem, streelde duidelijk de man zijn ego. Hij zou haar altijd helpen, haar lief hebben en laten genieten. Zij zit zowel tijdens de dag als ’s nachts op zijn korte berichtjes te wachten op haar laptop! Het gevaar loert om de hoek en de man zegt dat ze die berichten telkens moet verwijderen. Ze kan dit niet en er is geen gevaar want haar kinderen steunen hun relatie!
De man zijn telefoon gaat en hij maakt een afspraak met een vrouw… zij is in paniek en vraagt of ze moet vrezen. Totaal niet want hij kent de vrouw niet, zag haar nog nooit en de afspraak is om een aanpassing eventueel te doen in haar restaurant.
In mijn artikeltje ging het over overspel maar geen woord stond er in het relaas over gevoelens bij het plegen van overspel. Een duidelijke leemte in het onderzoek. Cijfers waren dus weer het belangrijkste in het onderzoek, terwijl gevoelens veel belangrijker zijn dan getallen.
Hij liet een tweede Irisch koffie voor zijn speeltje aanrukken maar hield het zelf opnieuw bij een cola. Had de man nog voldoende vrije tijd om na het terrasje nog even echt te genieten van zijn speeltje. Ik wilde het niet weten. Ik staakte mijn onderzoek naar overspel en vertrok naar een andere terras.
Mijn conclusie zelf over relaties is dat ik hoop dat mijn kinderen les kregen van een leerkracht die wel degelijk een onderscheid weet te maken tussen hoofd- en bijzaken…

16-10-2017 om 14:54 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
13-10-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beetje last?

Peeters heeft het wat moeilijk sedert de septemberverklaring van Bourgeois. Naast de oppositie lacht de halve bevolking met die 0,15% taks op effectenrekeningen. Dat de Europese Unie dwars zou liggen met zijn maatregel had hij moeten inschatten.
Verder stelde de Christelijke vakbond dan nog voor om langdurig werklozen in te schakelen in de zorgcentra als vrijwilliger. Ook lastig voor Peeters want met de nodige trucjes kan hij dan wel het statistiekje van werklozen manipuleren maar zijn jobs, jobs jobs komen in het gedrang.

Tijd voor Peeters zijn compagnon Vandeurzen te laten opdraaien op Eén om te reageren op de uitzending van Pano.
Jo, een man die het leven ziet als een sprookje. Hij past zelfs in dat sprookje maar dan als de boze heks. Jo is lief attent en kan het zoals de boze heks mooi uitleggen maar het appeltje dat hij telkens aflevert is er eentje met vergif.
Zielig hoe de man zich in alle mogelijke bochten wrong en lovende woorden had voor de werknemers uit de sector. We mogen volgens vandeurzen niet veralgemenen. De reportage had het wel over een undercover die in 7 verschillende zorgcentra de bevolking een inzicht over de werkelijke toestand gaf. Het ging niet over één centrum als lone wolf maar over een kanker in de sector.
Wederom leverde hij op het einde van het interview een giftig appeltje af.
Hij trekt 15 miljoen uit volgend jaar voor meer tewerkstelling. We kennen intussen zijn appelbakje waar hij zo kwistig mee rondloopt.
Wellicht zal hij weer een briefje rondsturen dat de zorgsector recht heeft vanaf een bepaalde datum op een bedrag maar zijn laatste alinea van zijn mooie brief zal als volgt eindigen…. ‘Met onderhavig schrijven deel ik u mee dat uw instelling werd opgenomen op de wachtlijst en zodra er geld voorradig is zal men overgaan tot de uitkering van het aan u toegekende bedrag.’
De man kan niets anders doen want zijn kopman moet besparen.

In tegenstelling tot Benneke zal vandeurzen niks doen aan de misbruiken. De top van de sector wrijft zich intussen in de handen. Ze kunnen gewoon doorgaan met hun winst van 15% op de ouderlingen.
Weyts doet het drastischer en sluit gewoon de zoo. Terecht of onterecht? Dat zal blijken indien hij na zijn bezoekje aan de Olmense zoo zijn beslissing terugschroeft.
Waarom gaat de boze heks eens geen dagje zonder camera’s meedraaien in de zorgsector? Hij zou zoveel liever en leuker overkomen indien hij eens een dagje mensen gaat helpen. Ouderen zouden het tof vinden indien Jo met hen eens gaat wandelen in de omgeving van het zorgcentrum. Misschien leert hij genieten van mémé of pépé die hem als bedanking een koffie met wafel trakteert…

13-10-2017 om 11:58 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (0)
12-10-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk?

Pano is terug en meteen een schot in de roos.

Zal de reactie zijn zoals de reactie op de slachthuizen? Zal Weyts ook de mensen in zijn hart sluiten zoals hij voor de beestjes deed? Zal de publieke opinie Eindelijk wakker worden?
Zullen Vandeurzen en Geens die oplichters laten vervolgen?
Neen, er zullen wel reacties komen maar verder zal er niks gebeuren. De reden is dat die oplichters kapitaalkrachtig zijn en ze voor tewerkstelling zorgen; Maar wat voor tewerkstelling? Het minimum aan bezetting en de oudere mens heeft geen waarde.
Braken en spugen van colère moet de huidige generatie. Het zijn de naoorlogse generatie die hun 'nikkel' afdraaide en ervoor zorgden dat wij het beter kregen en onze kinderen hebben het door ons wroeten nog beter. De dankbaarheid is dat we mogen wegrotten in een luxe domein zonder degelijk eten, drinken en warmte. We mogen liggen wachten zodra we niet meer mobiel zijn op onze dood en mogen daarbij nog afzien.

Uit ervaring en zonder undercover maakte ik mee wat die ouderen meemaken in het zorgcentrum van luxe. Na een val en met een verlamming ondervond ik in het ziekenhuis dat zonder een buitenstaander je geen eten hebt. Blind en met een verlamming van middel tot kleine teen kwam men het middagmaal op het
kastje naast mijn bed plaatsen. Geen verpleegster maar een verzorgende van de keuken. Na een klein uurtje kwam men die plateau ophalen. Geen beet had ik binnen. Wachten tot het bezoekuur en dan kwam mijn 84 jarige moedertje op bezoek; elke dag gedurende twee maanden en zij zorgde voor mijn eten en
drinken. Begrijpelijk, onaanvaardbaar maar er was gewoon geen personeel. Om geen uur op het toilet te moeten blijven zitten probeer je dan op de kracht van je armen je tot je bed te sleuren en dan krijg je nog onder je voeten omdat je niet wou wachten.

Klagen is geen oplossing want het personeel kan niets aan die situatie doen. Er is geen tijd om mensen degelijk te verzorgen.
Maar wanneer men betaalt om verzorging en een menswaardige oude dag te hebben dan mogen dergelijke toestanden niet.
Naast die oplichters dragen ook onze kinderen en kleinkinderen een schuld want ze hebben geen tijd en leven anders. Daarom spaarden mensen voor hun oude dag en thans blijkt dat het geen oplossing blijkt te zijn. Je bent machteloos en de onmenswaardigheid gaat maar door.
Er blijft inderdaad maar het menswaardige over om er een eind aan te maken. Heel braaf moet je zijn en een dokter onder handen nemen of een overeenkomst sluiten met die oplichters om je centen aan hen te schenken. Zal Geens het aandurven om na te gaan wie erft van de bewoners van die zorgcentra?
Witte boordkriminelen zijn de uitbaters van die zorgcentra. Bouwpromotoren die lak hebben aan de verzorging van mensen en die enkel op winstbejag uit zijn. dit in samenwerking met politiekers die voor de nodige vergunningen zorgen en een ideaal om zwart geld wit te wassen.
Pano legde een topje van de ijsberg bloot maar het ijs zal smelten zoals de polen.
Vele ouderen die het programma bekeken zullen een depressief nachtje hebben en zullen vloeken en bedenken waar ze hun ganse leven hun botten voor 'afdraaiden'. De kindjes, vrienden, familie en kennissen zullen gewoon zoals elke nacht rustig slapen.

12-10-2017 om 12:09 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosterd…

Mosterd kunnen we halen in gent, Torhout en zelfs de moutarde de Dijon kennen we allemaal.
In Barcelona zitten ze met mosterdzaadjes maar weten niet waar ze de overige ingrediënten moeten halen om lekkere mosterd te maken.
Geen mens die kan uitleggen wat er eerst was, de kip of het ei! Ook geen mens die nu weet of de Catalanen nu wel of niet onafhankelijk zijn. Na een veel te lange uitleg van de minister-president van de Catalanen is het alles behalve duidelijk of hij zijn eis tot onafhankelijkheid uitriep. Een onafhankelijkheid met opschorting is wellicht zijn manier om tijd te kopen!
Het lijkt meer op een soort gezelschapsspel waar die Puigdemont mee speelt. De Catalanen weten zelf niet meer waar ze aan toe zijn.
Reeds jaren vragen de Catalanen onafhankelijkheid op een vreedzame manier.
Zoals in ons land zijn er mensen die Vlaanderen onafhankelijk willen. De Catalanen willen een dialoog maar de Spaanse regering wil dat niet. In ons land leven we van het ‘compromis’ en daar zijn we crack in. Of dit in Spanje zal lukken valt te vrezen want ze hebben een ander verleden en wat nu nog vreedzaam is zou kunnen overslaan in burgeroorlog.

Een oplossing zou kunnen zijn dat de Antwerpse burgemeester een periode in Spanje met verlof gaat. dat Verhofstadt zijn wijn achterlaat en ook een periode die Catalanen gaat helpen. We hebben nog veel van die ‘exemplaren’ die een tijdelijke vereniging onder de noemer van compromis kunnen oprichten in het zonnige land Spanje. Samen een ‘bolleke’, Italiaanse wijn drinken om dan een Sangriafuif te geven als Madrid en Barcelona een oplossing hebben…

12-10-2017 om 12:08 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
09-10-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vaststelling!

We kunnen er niet omheen. Eén is de zender die het op verplaatsing gaat zoeken de laatste tijd.

De opnames van ‘die huis’ in de prachtige streek van het Afrikaanse continent. Niks mis mee was het niet dat men steeds over besparingen spreekt. We kunnen ons de vraag stellen of die verre verplaatsingen wel nodig zijn. De bezoekers van die huis een korte vakantie bezorgen is leuk maar de kosten zullen niet laag liggen.
Ook ‘de helden van Arno’ zijn uitzendingen op verre verplaatsingen. Vorige week zaten we in de far west en deze week gaan we op bezoek naar het vogeltje van Jean baptist in de Andes. Het zal op zijn minst een vogeltje met goudkleur moeten zijn want anders had hij ook een tripje kunnen maken naar de zoo van Antwerpen of naar Henegouwen. Buiten de maker van die programma’s gaat er wellicht slechts een camera en klankman mee maar links en rechts nog wat gidsen en de kosten lopen op.

Iets duurder is alvast de serie van Tytgat chocolat want het is meer dan een klein ploegje dat op verplaatsing bezig is. Allemaal overnachten in die Mobil home zal niet lukken want als Wim begint te snurken kan geen mens nog een oog dicht doen. dat die acteurs met het syndroom van down ook eens op
reis kunnen gun ik hen van harte. Wim zal ook wel die bende motards aan een vriendenprijsje naar het buitenland hebben kunnen lokken maar al bij al valt het op dat al wat de zender één op de markt gooit zo ver mogelijk van huis moet worden opgenomen…

In tegenstelling tot zenders die bulken van de reclame-inkomsten want die betalen maar voor een tentje en boot die ter plaatse aan de kade blijft liggen.
Buiten Verhulst zal niemand echt rijk worden van die opnames. We doen wellicht een beetje moeilijk maar iedereen moet besparen en met een echte huismoeder aan de uitgaven zouden er misschien meer nieuwe programma’s kunnen gemaakt worden.

Klagen gaan we zeker niet of we krijgen opnieuw herhalingen van FC De Kampioenen of Allo allo.

Zelfs het tussendoortje van ‘iedereen beroemd’ speelt voor een deel af in het verre America. Leuk om met een fiets dergelijke tocht te ondernemen maar het plaatje voor die drie minuten uitzending loopt wellicht op tot de prijsklasse van enkele weken Knokkel e Zoute in half pension….

09-10-2017 om 20:54 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonnige herfst!

Een typisch herfstweekendje. Regen en wind en geen weer om een hond door te jagen.
Mijn baas jaagt me er ook niet door en ik mag languit naast hem liggen en genieten van TV.

Zaterdagavond werd het natuurlijk met het eten nog in de keel kijken hoe de Rode Duivels in de modder op een aardappelveld de tegenstander partij gaven.
Het begon voor de Rode slijkduivels zeer goed maar de opponent verweerde zich, maakte vlotjes gelijk en kwamen zelfs op voorsprong. Toch verloren de Belgen de moed niet en maakten ook gelijk en deden er nog een goaltje bij.
Voor de spelers wellicht geen pretje in het hondenweer en voor iedereen het goed besefte stonden de bordjes weer gelijk. 90 minuten om opnieuw vanaf nul te beginnen… De Goden hebben duidelijk iet met duivels want voor het einde van de wedstrijd scoorden de Rode Duivels de beslissende goal.
Voor de supporters een zonnige herfstdag.

Geen regen de volgende morgen en opnieuw waren de berichten één en al zonneschijn voor ons landje. Niet letterlijk maar wel op sportief gebied. De 17 jarige Nina bezorgde ons land voor de allereerste keer een bronzen medaille in het turnen. We mogen zelfs fier zijn op de ganse groep turners op het wereldkampioenschap.
Nog volop genietende van onze meisjes liep het volgende berichtje binnen dat David het tennistornooi in Japan op zijn naam mag schrijven.
We genieten niet van 30° zoals in Spanje en Portugal maar onze atleten zorgen voor hetzelfde warme gevoel.

Te lang in de zon blijven is ongezond dus was het tijd voor afkoeling. Die afkoeling bezorgden onze politiekers met hun debat over Spanje en het onwettelijk referendum. Onbegrijpelijk hoe die mensen zich druk maken, een idee hebben over hoe de Catalanen moeten reageren terwijl wij al jaren ruzie maken over de splitsing van ons landje. Een debat voeren of we bij de eventuele onafhankelijkheid dinsdag die onafhankelijkheid moeten erkennen of niet.
Wij moeten niks, we moeten van de zon van onze sportievelingen genieten…

09-10-2017 om 17:11 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
07-10-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alle dagen is het iets!

Eergisteren was het dierendag, gisteren dag van het onderwijs en zo is er elke dag wel iets dat de commerce een extra duwtje geeft. Er is het dagje van de klant maar verder is het proberen om nog 364 dagen het geld uit de mensen hun zakken te krijgen.

Dag van het dier. Ik ben er absoluut tegen want het is voor mij elke dag dierendag. Mijn eten en drinken steeds op tijd. Mijn mandje netjes en warmpjes op zijn vaste stek. Mijn uitwerpselen ruimen ze voor me op en dagelijks zuigen ze me rondvliegende haren op met de stofzuiger. Wat kan een mens meer verlangen? Zonder dat ik het moet vragen valt er nog regelmatig een snoepje in mijn muiltje en het enige wat ik moet doen is een beetje zielig kijken en als ik zin heb me laten aaien…

Ook die dag van het onderwijs is overbodig. Die mensen hebben hun loon en de leerkrachten die een hart voor hun job hebben krijgen alle dagen de vriendschap en liefde van hun leerlingen. Waarom dan die pralines, bloempjes, flesje wijn en van die dingen? Is de gemeende knuffel voor de kinderjuf van de kleuter onvoldoende? Is de liefdesverklaring dat de peuter wil huwen met zijn juf onvoldoende?

Goede leerkrachten zijn die welke door hun manier van lesgeven hun leerlingen zonder dat die het beseffen optillen naar een hoger niveau. Leerkrachten die hoe saai hun vak ook mag zijn, hun leerlingen interesse kunnen bezorgen voor het vervelende vak.

Enkel een speciale dag zou er mogen zijn voor moeder en vader. Die verdienen dat extraatje. Ouders die dag en nacht klaar staan om hun kinderen de jeugd en verdere leven te bezorgen dat onbezonnen is.

Een mogelijke attentie kan voor het nagenoeg uitgestorven beroep van secretaresse want dagelijks naar de pijpen dansen van een omhooggevallen baas is zwaar. Alle tijd moeten klaar staan om zijn humeur van de dag in te schatten is geen sinecure.

Het is oneerlijk om slechts enkelingen een dag te bezorgen. Waarom kennen we de dag van de ‘flik’ niet? Of de dag van de belastingcontroleur? Het dagje van de parkeerwachter die op de loer ligt om je te beboeten als je vijf minuten over tijd aan het wagen komt?Dankzij dat dwarsliggende parkeerwachtertje heb ik misschien een parkeerplaats….

Het zou zoveel eenvoudiger kunnen zijn indien we de gewoonte zouden hebben automatisch dagelijkse ‘strokes’ te geven aan anderen. Een bedanking kost niks en het kan moeiteloos als we iets of wat minder individualistisch denken. Spijtig dat de mens zoals ik geen staart heeft. Met mijn kwispel laat ik duidelijk merken hoe ik apprecieer wat men voor me doet. Dat ik in mijn enthousiast kwispelen al eens alles wat op het salontafeltje sta eraf veeg is een klein detail.

De enige die ik ken die ook kwispelt, is de pastoor en die heeft dan nog de onhebbelijke gewoonte van zijn kwispel eerst nat te maken zodat men een halve douche over zich heen krijgt…

 

 

07-10-2017 om 11:39 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (0)
05-10-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anders worden?

We zullen ons moeten aanpassen want tijden veranderen.
Ouders die hun kinderen met de auto willen leren rijden moeten nu zelf eerst op cursus. Ik zie de mama reeds thuiskomen na haar opfrissing met de mededeling dat ze niet slaagde. Wat indien ook de papa een ‘herexamen’
heeft. Kunnen mama en papa dan met zoon of dochter hand in hand naar de rijdschool? De rijscholen staan alvast te jubelen want het zal weer kassa kassa worden.

25 jaar staat Michel van GAIA op de bres. Het begon voor de man met de gift van onze kolonie van enkele apen aan Boudewijn. Michel zag er de humor niet van in dat de Koning der Belgen een koppel apen als geschenk kreeg. Dankzij die gift kreeg Michel zijn droomjob.
Maar hij mag nu stilaan op pensioen en kan zijn opgelopen verwondingen laten helen.
Niemand minder dan Pascale Naessens zal ervoor zorgen dat hij werkloos zal worden. Dankzij haar gezonde groenten voeding zullen de boeren hun varkenskweek mogen opdoeken. Slachthuizen deden hun investeringen voor niets. De boeren moeten geen varkens meer kweken want we gaan leven van pitten van de Zonnebloemen, geroosrde noten, nepvlees en op feestdagen zullen we een goudvisje dat we op de kermis wonnen op de BBQ leggen!
Vis is ook uit den boze en vissers kunnen best een omscholing volgen om onze snijtanden te trekken want die zullen overbodig zijn. Kippen gaan we houden en er ze beschouwen zoals onze hondjes en poesjes. Gezelschapsdieren. Eieren die mogen nog want onze taartjes en gebakjes blijven voorlopig nog.

Onze jeugd zal een andere opvoeding krijgen. Geen religieuze invloeden meer want nu zelfs de katholieke ministers niet meer weten of God en het hiernamaals er nog is (uitspraak Koen Geens), mogen de lessen godsdienst vervangen worden door de cursus van Goedele Liekens. Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik ook tweede zit had met haar examenvragen. Nog nooit stond ik stil hoe lang klaar komen bij de man en de vrouw respectievelijk duurt.
Wie denkt eraan om dat te chronometreren? Dat doet toch enkel een Goedele hoop ik. Ook op haar vraag hoeveel keer men mag masturberen per week om gezond te blijven moet ik het antwoord schuldig blijven. Ten andere nu we minder lang zullen tafelen bij gebrek aan vlees, vis en kippen zal er meer tijd vrijkomen om de liefde te bedrijven.
Dus oude doos Liekens kan gerust zijn. ze heeft nog enkele jaartjes tegoed om haar cursussen aan te passen.

Persoonlijk zou ik liever tweede zit hebben in een rijschool dan in de aula van Liekens. De slaagkansen zullen in de rijschool hoger liggen en rondtoeren met de wagen zorgt voor meer afwisseling dan jaren met dezelfde de liefde te bedrijven….

05-10-2017 om 11:45 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Och gottekes toch!

Las Vegas, de glamour en glitter van America krijgt het hard te verduren door een onverlaat die met machinegeweren in een half uurtje meer dan 60 mensen de dood injoeg. Onbegrijpelijk en toch mogen we dergelijke toestanden in Trump zijn land verwachten.

Zoals een oude indiaan aan Arne verklaarde is America een land van mensen die hun eigen land verlieten omdat ze het in hun eigen land te bont maakten. Iedere toerist die door de far West trok maakte al eens een praatje met die indianen die nog steeds als sukkelaars in reservaten verblijven. Zoals ons Bokrijk zijn die Amerikaanse reservaten een attractie maar met mensen die er effectief wonen en leven. Armoede is er troef en die mensen gebruikt men als levende attracties.

Zielig hoe Trump zijn volk een hart onder de riem steekt. Hij leeft mee met de nabestaanden van de slachtoffers. Hij zal voor hen bidden en als besluit van zijn deelneming vraagt hij hulp aan God.
Nogal simplistisch om de hulp van god in te roepen terwijl hij langs de andere kant iedere inwoner de mogelijkheid geeft om zich te bewapenen als een Rambo!
Nog voor de laatste dode waren de lobbyisten van de wapenindustrie reeds aan het bespreken hoe ze de mogelijke hitse tegen de vrije wapenverkoop zouden aan banden leggen.

Zoals de oude indiaan wist te vertellen dat de Amerikaan altijd wel ergens met iemand in oorlog ligt, voert hij een oorlog tegen zichzelf.

Trump gedraagt zich als God en wanneer hij geen oplossing ziet roept hij God aan!
Dan blijkt och gottekes hoe zielig je als land en leider kan zijn.

05-10-2017 om 11:42 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
02-10-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spanje op zijn smalst!
Spanje, het land van zee, zon, strand. De laatste rittenkoers voor het wereldkampioenschap en voornamelijk het land waar veel Belgen (Vlamingen) de winter doorbrengen. Ooit het land waar nogal wat landgenoten een appartementje of villa met zwembad kochten.

Voor Vlaams Belang en voor Bart Dewever het land waar ze de mogelijke splitsing met arendsogen volgen.
Onze voorouders hebben ervaring gehad met mannen zoals Alva. Recenter was er Franco.
De tijden veranderden maar GAIA zal bevestigen dat er nog steeds bloeddorstige Spanjaarden rondlopen. Bloed moet vloeien in de arena van het stierengevecht.
Gisteren vielen meer dan achthonderd gekwetsten door het optreden van de politie van Madrid. Geen voetbal in Barcelona gisteren want er was een veldslag bezig.
Waarom is de open vraag want het ging maar om een referendum dat volgens de Spaanse wetgeving hoe dan ook niet wettelijk was.
Eenvoudig gezien was de uitslag over de onafhankelijkheid van Catalonië van geen belang gezien het onwettelijke. Waarom dan toch het verzet van de regering? Omdat Spanjaarden graag vechten?
Europa laat zijn neus bloedden en enkel onze Michel dringt aan op dialoog.
Hij kan beter zoals de rest geen commentaar geven dat zullen de parlementairen van de Antwerpse burgemeester wel doen!
Moeten Belgen vrezen voor hun eigendom in Spanje? Wellicht niet want een burgeroorlog zal er niet komen. Nog enkel wat over en weer leuteren en verder zal alles blijven zoals het was.

Beter zou ons land niet in Spanje maar in Italië eens nagaan wie inkomsten geniet en geen eurootje belastingen afdraagt. Een kleine tip! We kennen allemaal twee sjarels van Open VLD die rondom hun villa een wijngaardje uitbaten en geen euro afdragen. De Belgische bruggepensioneerde die een eigendommeke kocht op de vreemde zit met de daver op zijn lijf of hij zijn vergoedingen niet zal verliezen maar als politieker mag je zelfs nog een bedrijf uitbaten…

Gelukkig zijn wij minder bloeddorstig dan de afstammelingen van hertog Alva!

02-10-2017 om 12:33 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (0)
30-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te gezond?

Voor wie moet een mens kiezen? Voor Pascale of voor Jeroen?

Spijts mijn voorkeur voor vrouwen zal het zeker Jeroen worden. Al goed en wel over dat gezond eten maar te gezond is ongezond. Wie ziet dat nu echt zitten? Zich vullen met sla, bonen, granen en zaad? Het mag dan nog zangzaad zijn, het is mijn ding niet. Geef mij maar een pot mosselen of biefstuk friet of stoofvlees of pladijs die verzoop in ‘goede’ boter!

Die rage over gezond leven is er tegenwoordig lichtjes over. Na het werk gaan joggen tot je tong tussen je knieën hangt of naar de fitness om liters vocht te verliezen om dan met de wagen naar huis te rijden en in slaap te vallen in de zetel. Gewoon doen is er blijkbaar niet meer bij en wanneer je dan die Naessens bezig hoort dan vrees je elke minuut dood te vallen. Ze kan mensen nog meer overdonderen dan een diëtiste. Volg haar raad en je kan Bunny worden. Voor je het weet heb je een knotske op je kont en langoren zoals piet konijn!

Spijtig dat de Playboy magnaat de geest gaf want die kende iets van konijntjes. Toch moet ik Pascale ontgoochelen want Joe had het niet voor ‘pannenlatten’ met een holleke. Die man wist wat zacht en aangenaam toeven was in bed met niet de modellen van Rubens maar wel met een modelleke met een beetje vlees aan. Pascale beseft niet wat een marteling het is voor een man die de liefde bedrijft met een skelet. Dat is zelfkastijding. Idem dito voor de vrouw. Een man met klein six-pakketje staat leuk maar zo’n klein tonneke van een St. Bernard is ook tof en amusant.

Is het een nieuwe rage dat elke stad met eetstandjes begint met standjes met dure hapjes voor een holle tand te vullen of is de bedoeling enkel om met een Pietje een selfi te maken. veel teveel tamtam met die eetprogramma’s. Zoals regeringsmededelingen vervelen ze ons…

Beter op zolder je oude playboys opzoeken en niet enkel voor de kunstfoto’s maar voor de zeer goede artikels….

 

 

 

30-09-2017 om 11:42 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
28-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent in rouw?

Na de wedstrijd tegen Zulte Waregem was de modale kijker er zeker van dat die wedstrijd het druppeltje was geweest die Hein zijn emmertje liet overlopen. Meerdere Gentse supporters leefden dan nog in de hoop dat hun Heintje levenslang hun trainer zou blijven.
Het was al een tijdje duidelijk dat de Gentse trainer hogerop wilde. De spelers die leven in een wereld van gamen bekijken dat anders. Na de jaren Hein waren er al een deel die op een nieuw gamespelletje rekenden. Ze waren hun trainer zoals hun spelletje beu. Ze willen iets nieuw en dat merkte je.
De trainer zat met zijn spelers op een dood spoor en kon hen niet meer motiveren. Zelf was hij ook zijn motivatie beu en het huwelijk tussen hem en het Gentse bestuur was over en out. Het afscheid tussen voorzitter en trainer werd een domper. Twee verliezers en enkel spijtig dat ze hun supporters aan het lijntje hielden. Het was na de wedstrijd onmiddellijk duidelijk dat Hein andere oorden ging opzoeken.
De uitleg dat hij geen ploeg in het vooruitzicht heeft is larie en apenkool. Er is wel een probleem voor Hein want indien hij tot een akkoord komt met Anderlecht dan zal dit kwaad bloed zetten bij de Gentse supporter. Hij zal zich belogen en verkocht voelen. Niet ten onrechte want dan was Heintje hen reeds een periode aan het bedriegen. Toch een soort overspel in het huwelijksleven van Hein met het bestuur van Gent!
Hein is de derde trainer in een korte tijd die zijn sportzak pakt. Er zullen er nog volgen en we kunnen stellen dat het een soort modeverschijnsel is.

Volledig Gent is niet in de rouw.
De stad heeft namelijk ook iets te vieren. De geboorte van de meest lieve 'genderstad' van ons land. Vanaf heden draaien alle stadsdiensten, verenigingen zich open voor het ontvangen van al wie worstelt met zijn sekse. Zwembaden, kleedhokjes in sportverenigingen, allemaal krijgen ze er hokjes erbij waar de gender in verbouwingsperiode zich goed kan voelen. Als dat geen primeur is. Zelfs alle administratieve papieren van stad Gent zullen worden aangepast. Vanaf nu zal de aanspreektitel niet meer zijn 'geachte heer of mevrouw' maar enkel nog 'geachte'. Gent zal de eerste stad zijn waar je op papier althans niet meer zal kunnen uitmaken of je met een man of vrouw te maken heeft. Een surplus voor de privacy.
Als dat maar niet tot gevolg zal hebben dat zeker in de periode van 'verbouwing' er geen vergissingen zullen gebeuren. Wat met de diensten die terreuronderzoeken doen? Wanneer Abdulleke plots een Fatimake is geworden vinden ze 'het' nooit meer terug.

28-09-2017 om 14:05 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
26-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knettergek…

Wie is de meest knettergekke? De Amerikaanse Donald of de Noord Koreaanse Kim?
We zullen maar hopen dat we nooit een antwoordje krijgen op die vraag. Volgens media watchers is er geen gevaar voor een oorlog maar als simpele ziel durf ik mijn hand er niet voor in het vuur steken. Wat gekken soms doen is niet voorspelbaar.
Van Trump hoorde ik sedert zijn aanstelling nog maar één terechte uitspraak en dat was toen hij zei dat de helft of meer van de leden van de verenigde Naties hun ontslag zouden moeten krijgen. Dat klopt want die Raad kost handen vol geld en zinnige besluiten maakten ze nagenoeg niet.

Zowel Donald als Kim mogen we als knettergekken beschouwen maar ze zijn niet de enigen. Neem al die Amerikanen die Trump steunen. Bij die mensen schort er toch ook iets in de bovenkamer. De volgelingen van Kim Jung-un zijn niet beter want je moet ook niet helemaal normaal zijn om te betogen voor het gedrag van dergelijke leider. Er zijn verzachtende omstandigheden omdat het volk leeft onder de dictatuur en dagelijks hun portie hersenen een spoeling krijgt.

Dichter bij huis mogen we de groep knettergekken doortrekken. Al diegenen die Vlaanderen en Wallonië onafhankelijk willen zien. Merken die mensen dan niet dat men in een kleine maatschappij het niet kan redden? Merken die niet hoe sedert de brexit ze over de plas sukkelen om te overleven. Bedrijven die hun heil zoeken in andere landen. Britten die hun land verlaten en uitwijken.
We kunnen de cirkel nog kleiner maken en het stedelijk eens onder de loupe nemen. Wat kan Antwerpen als ze het alleen moeten redden, zonder Vlaanderen in zijn geheel en zelfs zonder de Nederlanders. Dat ze dan hun Wapper en Oosterschelde maar vergeten.

Een beetje gek doen kan leuk zijn maar daarom moet men niet kiezen om echt knettergek door de wereld te gaan.
Niettegenstaande stel ik vast dat ook Belgische tweevoeters wat knettergek zijn. Het zou in mijn stamboom niet lukken wat een Bourgeois komt vertellen.
Een begroting die klopt en geen extra belastingen! Meer centen om de armoede te bestrijden en het welzijn wat meer armslag geven. Denkt Bourgeois nu echt dat we gek zijn?
Vandeurzen zal weer enkele miljoenen meer kunnen besteden. Welke miljoenen? De mensen weer een briefke sturen dat ze toelagen zullen krijgen maar niet onmiddellijk, niet volgend jaar, het jaar erop of binnen drie jaar. Wanneer je zelfs zonder ‘Bonneux’ te gebruiken je witte was wil dan geloof je die woorden niet.
Toch is de Belg een beetje gek want vanaf nu slechts 9€ extra voor je elektriciteit. Geen kat maar dan ook geen kat die terug eist wat hij onwettelijk moest afgeven. Twee jaar 100€ Turteltaks waar Bourgeois op geen enkele manier had mogen binnenrijven. Wanneer men bestolen werd dan moet je van de rechter dat geld teruggeven en krijg je er nog een boete en gevangenisstraf bovenop.
Mensen zijn dus een beetje gek want niemand eist terug wat hij ten onrechte moest afgeven. Er zijn geen hanen meer want niemand kraait!
Mensen nemen een pilleke, slikken het door en betalen voor het medicamentje de volle pot want die medicijnen zitten niet in de lijst van tussenkomsten van de ziekenkas.
Wij die dachten dat er per familie maar één gekke nonkel voor de ambiance zorgt op het huwelijksfeest. We mogen allemaal een handje geven aan die gekke nonkel!

26-09-2017 om 17:59 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
25-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mensenhandel!

Dagelijks horen we dat jongeren een groot probleem blijven en dat er geen verbetering komt in de mensenhandel met jongeren.
Men pakt jongeren in Brussel op die illegaal in ons land verblijven maar buiten het oppakken blijft het dweilen met de kraan open. Een echte of definitieve oplossing voor het probleem blijft uit. Onze sterreporter Vranckx maakte reeds een verslag dat nogal wat jongeren zullen terugkomen met nog jonge kindjes nu de oorlog in een eindfase komt.
Ocharme onze regering want er zijn nu reeds geen plaatsen voor jongeren met psychologische problemen.  Sommigen zullen terwijl de ouders in de gevangenis zitten opgevangen moeten worden en wat haal je als pleeggezin in huis indien je zo een kindje een warm nestje wil bezorgen? Denken we maar aan die mensen die in Londen meer dan 200 jongeren in huis haalden en dat er dan toch eentje tussen zat die op zijn achttiende een aanslag pleegde. Niemand, zelfs de beste psychiater kan niet in het hoofd van die kinderen kijken.

Echter los van die allochtone jongeren, die hun trauma ongevraagd opliepen, zijn we reeds jaren verkeerd bezig als het om jongeren gaat.
Het bleek nog maar eens duidelijk toen de manager van Anderlecht open en bloot toegaf dat er meer dan verkeerde zaken gebeuren met jongeren.
We weten het allemaal maar voor iedereen verklaren dat men een overeenkomst maakt met ouders van een snotneus tussen de 9 en 12 jaar om lid te worden van een voetbalclub. Heel eerlijk vertelde Vanholsbeke dat die ouders niet 100.000€ maar vele honderd duizenden krijgen om hun kind aan te sluiten bij zijn club. Dat is pure handel in kinderen en dus mensenhandel. Dat sommige ouders en niet in het minst de minst bedeelden staan te springen voor hun talent te verkopen is logisch. Omdat die ouders de waarde van geld niet kennen leven ze erop los en investeren voor hun talent niks. Ze verbrassen het geld en proberen nadien hun kind nogmaals te verkopen in een ander land. Pure handel en dit is al jaren aan de gang en iedereen is blind voor het probleem.
Elke voetbalclub heeft twee boekhoudingen. Eentje om voor te leggen bij controle en eentje die ect is. Alle voetballisten hebben twee arbeidsovereenkomsten. Een officieel en een dubieus met het ware bedrag van maandelijkse inkomsten. Wettelijk verdienen het gros der spelers het bestaansminimum maar in werkelijkheid!
Wanneer zal het Fod Financiën, de RSZ en andere controlediensten de boekhoudingen eens ten gronde controleren?
Wanneer zal men die kinderhandel in de voetbal opdoeken en de daders (waaronder de managers) straffen? Ze mogen nog een extra gevangenis bouwen om die fraudeurs op te sluiten.
Stel als zelfstandige uitbater je kindje maar eens aan de afwasbak in het seizoen! Wanneer de inspectie binnenvalt en je vijftienjarige aan het afwassen is kan je ervan op aan dat nagenoeg elke inspecteur een PV opmaakt voor kinderarbeid…
Als kind je ouders helpen mag niet maar als ouder je kind verkopen voor je luxe dat mag!
Raar maar waar…

25-09-2017 om 14:03 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tegenstrijdig?

Het is een tijdje geleden dat we Freya Van den Bossch nog hoorden. Als oppositie is dat logisch maar Freya heeft duidelijk last van vroeg dementie. Ze is echter niet de enige die dit probleem heeft.
De zienswijze over dementie is dat mensen langer onthouden wat ze vroeger wisten en kenden maar dat is duidelijk tegenstrijdig bij Freya.

De oppositiedame heeft het over dat jonge 11-jarige meisje die ingevolge geestelijke problemen bij volwassenen terecht kwam bij gebrek aan plaats in een jongerenafdeling. Sorry, beste Freya maar dat plaatsgebrek is er reeds van toen je zelf in de regering zat. Dus het heeft weinig zin om zowel Maggy
als Jo verantwoordelijk te stellen. De fout ligt van lang voor de huidige regering.
Om er dan bij te sleuren dat een jongen in een tentje stierf omdat de jeugdopvang niet optimaal is kan in je betoog bij het oppositievoeren passen maar is een zwak betoog.

Het klopt dat de regering te weinig doet voor de opvang en het welzijn van de bevolking maar dat is al jaren het geval. Ook in de periode dat je mee aan het roer stond. We begrijpen dat de verkiezingen eraan komen en dat men zich stilaan moet beginnen roeren om de boot niet te missen.
De vraag is echter of de mensen je reeds enkele flaters van jewelste zullen vergeven hebben. Hoe je de bevolking toeren lapte met de huisvesting. Hoe je de mensen handenvol geld uit hun zakken jaagde met je isolatie, premies en certificaten waar enkel de intercommunales beter van werden.
Van zonnepanelen krijg je maar één kleurtje en dat is groen van colère want die beloofde winsten zullen we na 8 jaar eens bekijken als men zijn panelen moet vervangen en zich opnieuw blauw mag betalen om de oude panelen op te ruimen.
Wat is de bedoeling? Na het leggen van die zonnepanelen binnen 10 jaar een taks te doen betalen omdat men het straatbeeld verstoort zoals ten tijde van de antenne voor Tv!
Blijf maar oppositie voeren want dan horen we je minder en de kans is groter dat de huidige regering wat meer moeite doet. Het is nog een klein jaartje voor ons ‘bolleke’ kleuren en voorlopig hou ik het op een bolleke van Antwerpen. Een lekker slokje door mijn keelgat waar ik op voorhand weet wat het me zal kosten …

25-09-2017 om 13:30 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
21-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Happy Birthday!

Een special op TV voor een zestig jarige schrijver. Waarom?

Voor de kijkcijfers en de sensatie want is de man een groot schrijver? In de prijzen voor literatuur viel hij nog niet. Wel valt hij regelmatig in de prijzen van de boekskes.

Herman Brusselmans is wel degelijk speciaal. Of we zijn boeken moeten klasseren in het vak proza is een andere vraag. Hij haalt wel de hoofdprijs in onbeschoftheid en het opzettelijk doelbewust kwetsen van mensen. Toch moet men het gedaan krijgen dat door de aparte en doelbewust tegen de borst stotende houding je een lezerspubliek hebt en je om de haverklap in de media komt.

Het kan dus niet moeilijk zijn om harten van mensen te veroveren.

Het moet poepsimpel zijn maar een beetje onbegrijpelijk.

Herman kan het. Aan wie is het gegeven om twee oerdomme wijven die hij mateloos gebruikt zusterlijk naast elkaar te laten zitten en lovende woorden te laten uiten over zijn levenswijze. Hij heeft gelijk om uitspraken te doen dat wijven hoeren zijn want hij bewijst het. Onbegrijpelijk en een onderzoek waard voor wetenschappelijk onderzoek is hoe vrouwen zoals een Anouk, Evy Gruyaert die door Herman doodgraag in de poep zouden genaaid worden hem een prettige verjaardag komen wensen. Hoe kan die zangeres Anouk wel gevoelloos blijven over een man die haar beschimpt maar geen rekening presenteert voor het leed die hij haar kinderen aandoet?

Er zit ergens een kronkel in het hoofd van Brusselmans en dit sedert zijn jeugd. Hij wou voetballist worden maar had te weinig talent of misschien enkel idee vedette te worden zonder inspanningen. Dus besloot hij om schrijver te worden. Om toch vedette te worden, niet de capaciteiten te hebben zoals een Claus (die wat vrouwen betreft ook speciaal was, maar hen niet beledigde), en schrijft sedertdien met één doel. Vrouwen te beledigen. Ook durft hij al eens grof te zijn tegenover mannen maar op een andere manier. Die beledigingen komen niet zo grof over en in principe hebben mannen een dikker olifantenvel.

Herman is bijna zestig en gelukkig werd hij nog geen vader. Oefenen doet hij wellicht elke dag maar hopelijk komt de première nooit. Wat moeten zijn kindjes later denken over hun papa? Ze krijgen reeds een stempel van bij hun geboorte. Verantwoordelijkheid zal Herman nog moeilijk kunnen aanleren en wat moet je als peuter, kleuter en jong volwassen met een ‘zak’ en ‘jeannet’ van een vader?

 

21-09-2017 om 18:43 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
20-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haast en spoed.

Reeds na de eerste aflevering van Tytgat Chocolat en zelfs tijdens de uitzending waren er veel reacties op de sociale media. Het is eigen aan de huidige tijd dat mensen reageren. Het gevaar is dat er dan nogal wat reacties komen zoals we dat noemen 'zonder vel over je buik'.

De serie is trouw van wat we de laatste tijd leerden kennen door series als 'in Vlaamse velden', 'Bevergem' en dergelijke. Series die kijkers opleveren die het prachtig vinden en kijkers die het moeilijk hebben met het er dik opleggen van de simplistische Vlaming.
Het zijn dan toevallig afleveringen waar de West Vlaming in de picture komt en die van 't Stad begrijpen de taal niet en hebben als eersten kritiek op het eenvoudige van de Belg. Nu we twee afleveringen ver zitten mogen we ons nog geen definitieve conclusies treffen. We hebben een zwak vermoeden wat zal volgen maar dit is geen echte hinderpaal.

Dat er fouten in de opnames zitten en de montage links en rechts haperen, kan de echte cinefiel dwars liggen maar het overgrote deel merkt die 'springers' niet of amper op. Montage kost personeel en tijd en met de besparingen moeten we dat erbij nemen. Het is kiezen tussen eeuwige herhalingen of iets nieuw. Alles is vluchtiger geworden en dat knaagt aan kwaliteit bij de afwerking.
Men mag problemen hebben dat het allemaal een beetje voorspelbaar is wat het scenario betreft en voor sommigen zal het een aanpassing zijn dat mensen met een beperking in beeld komen. De categorie kijkers die daar negatief tegenover reageren zijn mensen die onbegrip tonen voor mensen met een beperking.
Beroepsacteurs zijn camera's gewoon maar de gelegenheidsacteurs genieten zeker zoveel van hun inzet dan die valide mensen.
Onbegrip zal er zeker zijn dat mensen met syndroom van down ook gevoelens hebben. Velen weten niet hoe ze moeten reageren tegenover een mens met beperking en dan krijg je met een serie als Tytgat Chocolat plots een soort zielig gevoel. Het raakt overmatig of je zapt weg omdat raken van mensen met beperking je geen confrontatie wil met je eigen gevoelens.
Het is zoals de para Olympisch. Geen interesse voor mensen die toch maar anders validen zijn. Niet stil staan bij het feit dat onafhankelijk van het al dan niet behalen van een medaille, de anders valide een super gevoel heeft van het kunnen deelnemen.

Haast en spoed is een slechte raadgever en wachten om een besluit te nemen na de laatste aflevering zal als resultaat een objectief besluit opleveren. Anders is er nog steeds de oplossing om naar de reclame van Vier te zappen.

 

 

20-09-2017 om 13:40 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
18-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fake nieuws…

Sedert Trump zijn we wat attenter over Fake nieuws.
Fake nieuws moeten we breed bekijken want ook wat de media opdringt is een vorm van fake nieuws. Het is het door de reporters opdringen van hun persoonlijk idee.

Zo zijn verslaggevers van onze voetbalwedstrijden al enkele weken drie trainers het bloed onder hun nagels aan het uitpersen hoelang het nog zal duren voor ze hun C4 krijgen. Anderlecht, Gent en Oostende viseerden de reporters en René van Anderlecht is de eerste die zijn C4 kreeg. Supporters zijn dikwijls de beste stuurlui aan de toog. De trainer is steeds de kop van jut en dat de vedetten op het plein zich gedragen als luie verwende jongens zien ze niet. Reporters geven de indruk dat ze kicken op ontslagen van trainers. De betere analisten zijn voorzichtiger met reacties want meestal hebben die ook negatieve ervaringen i.v.m. ontslagen worden.

Tijdens een debat in de Zevende dag werd ook duidelijk dat Trump een beetje gelijk heeft over het fake van de media. Met het debat werd duidelijk dat man die een klein slachthuis runt; die camera ervaring ontbreekt, samen met een slachter de enigen waren die zinnige zaken vertelde.
Het is ver gekomen dat door uitgezonden beelden om 13u een minister om 17u een slachthuis laat sluiten. Enkele korte minuten van terecht ontoelaatbare toestanden maar wat met de vele voorafgaande uren van het filmen. Zijn die beelden de uitzondering of de regelmaat.
De feiten zijn dat een dier zoals een mens van het ene moment op het andere gek kan worden en dieren hebben een enorme kracht en zijn levensgevaarlijk.
Dan nog is het ontoelaatbaar maar het klopt niet dat de slachthuizen werknemers hebben die bruikbaar zijn voor islamitische staat. Een landbouwer weet van bij de geboorte zijn dier zal geslacht worden en toch zorgt die boer met veel liefde voor zijn koe of zwijntje. Vroeger kwam de slachter aan huis, gaf het varken een klopt op zijn kop en dat was de verdoving om dan heel snel de keel over te snijden. De boer en boerin hielpen bij het slachten en toch werden die mensen geen beulen zoals de beelden in Tielt en Izegem laten vermoeden. Wat die vertegenwoordigster van het warenhuis in het debat deed was een raadsel. Warenhuizen controleren niet hoe een slachthuis werkt. Die trekken zich niks aan van dierenleed. De prijs is hun interesse en als het eventjes kan willen ze de prijs nog wat opdrijven voor vlees dat dierenvriendelijk werd geslacht. Oncontroleerbaar en totaal fake. Op de aanwezige veeartsen in de slachthuizen moet men niet rekenen. Dat zijn ambtenaren die een maandloon genieten en bezig zijn met papieren en stempeltjes. Dierenartsen die een praktijk hebben of in een groepspraktijk werken zijn een ander soort dierenartsen. Te vergelijken met het verschil tussen huisartsen en controleartsen. Een controlearts is ook geen dokter die begaan is met zijn patiënt.
Mistoestanden en machtsmisbruik tref je in nagenoeg elk beroep.
Als consument is één ding zeker. Een dier dat veel afzag op het ogenblik van het slachten laat vlees achter dat niet lekker is. Het teveel aan adrenaline op het ogenblik van de slachting zorgt ervoor dat er een slecht smaakske achterblijft.
Een dier, hoe dom ook, voelt, hoort zodra het in een slachthuis binnenstapt dat het een oord is van het einde. Dus weerstand en opstand zijn normaal en het is aan het slachthuis en de werknemers om het dier zo rustig mogelijk te houden. Slaan en kloppen is geen oplossing en dat weet elke baas van een slachthuis ook.

Aanklachten moge en moeten maar op een manier die de massa niet moet krijgen met extra sensatie.
Anders is een mobiel slachthuis die naar de boer gaat de toekomst….

18-09-2017 om 20:54 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vroege Vorst?

Het rommelt in de gevangenis van Vorst. 24 cipiers en een vrouwelijke directrice mogen zich verdedigen op de rechtbank.
Het onderzoek naar het zich misdragen van sommige bewakers duurde enkele jaren maar nu komt de rechtszaak. Of de klachten gegrond zijn zal duidelijk moeten worden en de artikels in de kranten kunnen we best met de nodige korrels zout nemen.

Het is uiteraard verleidelijk om zich als bewaker te misdragen tegenover gedetineerden. De cipier staat in een machtpositie maar te hard van stapel moet men omtrent de klachten niet lopen.
Al jaren is er een personeelstekort in de gevangenis en het zit er ook overvol. Om nog te zwijgen over de omstandigheden waarin de gevangenen moeten leven.
Personeel dat met frustraties zit kan dan ook wel eens over de rooie gaan. Wat me voorlopig dwars zit is het feit dat de directie na jaren van ongeoorloofde handelingen van bewakers dit moet zijn opgevallen. Wanneer bepaalde bewakers overdreven gebruik maken van de isoleercel dan moet dit bij de administratie opvallen en dan moet of de hoofdbewaarder of de directeur zijn euro vallen dat er iets niet klopt.
Dat er misbruiken zullen zijn geweest zal wel kloppen maar voor de uitspraak reeds schrijven dat een zekere Marc ‘Hitler’ de bende onder zijn leiding had is niet objectief en ruikt naar procedurefouten.
Dat een andere bewaker een gekende Charleroi hooligan zou zijn heeft weinig te maken met de mogelijke misbruiken. Hoe zit dan dat met zijn papierke van goed gedrag en zeden? Ook dan bleef de directie in gebreke.
Wanneer we rekening moeten houden met bewakers die een tatoeage hebben van ‘made in België dan lopen veel mensen rond met onnozelheden op hun lichaam.

Het onderzoek duurde reeds drie jaar en we mogen ons verwachten aan nog een lange periode voor er een vonnis zal komen. Advocaten zullen veel bijkomende onderzoeken vragen.

Niet enkel in Vorst vriest het. Er is ook nog vorst ten huize van prins Laurent. Ook over zijn praatje met de Chinezen zal het nog een tijdje duren voor we horen of er nu een beknotting komt van zijn dotatie. Naar Samusocial kan de prins niet gaan als hij dakloos zou worden want ook dat proces moet nog gebeuren.

Het zal in de Paleis de Justitie er nog warm aan toe gaan deze winter… Die insinuaties leveren de rechter niks bij over het gebeurde.

18-09-2017 om 11:49 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
15-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boegbeeld….

Oude schepen hadden een boegbeeld. Dit beeld liet zien om welk type van schip het ging. Vele spreuken en gezegden ontstonden met de scheepvaart. Zoals dat ratten het zinkende schip als eersten verlaten. Lang voor het schip vergaat aan ze van boord! Is de PS waarlijk aan het zinken? Eén van de boegbeelden, die we niet mogen vergelijken met ratten gaf er nogal onverwacht de brui aan.

Laurette vertrok en hoe! Het is haar wellicht allemaal teveel geworden. Het zal er in ieder geval rustiger en minder luidruchtig aan toe gaan in de Wetstraat. Laurette haar ‘geretteketet’ zal er niet meer galmen. Een machtsbewuste vrouw verlaat de politiek. Kapitein Di Rupo blijft stilaan alleen achter en moet om de scheepvaart de eer bewijzen, aan boord blijven tot de laatste man.
Laurette is nooit onbesproken geweest. Een Vlaamse die Waal werd in hart en nieren en in uitspraken is nooit ver weg geweest uit de schandalen. Haar eerste man en drugsmilieu waren algemeen geweten. Haar tweede man kreeg tal van jobkes via de politiek en is er niet armer van geworden. Geen mens die ooit geloofde dat Laurette slechtziende was en het gesjoemel met Samusocial niet wist. Nu ze ontslag nam zal wel het één en ander aan het licht komen. Laurette is niet de enige die ontslag nam. Los van politiek en een echte waterrat die ontslag neemt is Evy. De bronzen medaille op de Olympische Spelen zal ons landje niet meer verdedigen bij de komende Spelen. Sportvrouw van het jaar Evy Vanacker stopt met zeilen op hoog niveau. Ook zij was emotioneel zoals Laurette maar mijn sympathie gaat uit naar de sportieve vrouw…

15-09-2017 om 19:06 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)


Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

Gastenboek
  • Hallo medeblogvriend(en) in de komende feestdagen
  • Prettige zomerse zonnige dag
  • Goedemiddag blogmaatje
  • voyeurisme?
  • Deal!

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Blog als favoriet !

    Startpagina !

    Zoeken in blog



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs