Dagboek van een golden retriever
De wereld gezien door de ogen van een hond
18-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Red Flames.

Verwonderlijk dat ik als hond een volledige match bekeek. Niet dat ik iets tegen vrouwen heb, ik ben eerder vurige aanhanger maar vrouwen en voetbal is me wat ongewoon.

Vanaf nu ben ik supporter dit niettegenstaande onze Rode dingskes begonnen met een teveel ontzag voor de tegenstander. Hun gebrek aan ervaring zal daar niet vreemd aan zijn en dit werd heel duidelijk tijdens de laatste drie minuten extra tijd. Vrouwen zijn duidelijk leper dan mannen want tijd 'pikken' dat kunnen ze ongelooflijk goed. Ook professionele fouten maken zonder dat er een fout werd gefloten was een teken dat die dames heel leep zijn.

Onze meiskes verloren met het kleinste verschil en een gelijkspel had logischer en eerlijk geweest. Maar het is een spel en onze dames moeten moed putten voor de volgende wedstrijden.
Eigenaardig dat er zo'n kleine vrouwen, wat lengte betreft, zo goed zijn. Nu als kleintje ligt het zwaartepunt laag en zijn ze zeer wendbaar. Om geen reacties te krijgen van al wat feministisch is wil ik toch eventjes de nadruk leggen dat die korte, afgevrozen meiskes vlug kunnen draaien en keren. Het zijn duidelijk woelwatertjes en ocharme de tante nonnekes die hen vroeger in de klas in toom moesten houden.

Zouden vrouwen nu hun evenbeelden ook op Tv komen meer naar de voetbal kijken?
Mannen zullen gekeken hebben en wellicht zoals mijn baasje hebben zitten wachten tot het einde van de match. Dikke tegenslag want de dames ruilen geen truitjes.

Op naar de volgende match en hopelijk winnen ze dan maar zelfs is hun eerste Europese optreden een fiasco, het is reclame voor hun sport en zullen er wellicht veel mama's hopen dat hun dochter de microbe niet slikt om ook te beginnen voetballen.

18-07-2017 om 11:36 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed maar…

De genomen beslissingen in het Brusselse Gewest zijn goed maar onvoldoende. Dat men eindelijk het aantal mandatarissen mindert is goed maar het kan nog beter. Dat verkozenen alle inkomsten moeten aangeven is goed maar het is onvoldoende want de achterpoortjes staan nog vierkant open.
Dat men mogelijke cumul beperkt is goed maar gaat nog niet ver genoeg. Men sloeg een goede weg in met de maatregelen maar er zijn nog tal van zijpaden die men moet afsluiten.

Wat de Vlaamse regering aan maatregel nam is gewoonweg hilarisch. De verkoop van onkruidverdelger is nog toegelaten voor de mensen maar ze mogen het niet gebruiken. Probeer het maar aan elkaar te knopen dat men dergelijke regel oplegt terwijl de Nationale Regering de verkoop nog moet verbieden.
Het is zoals het verbod van de sigaret. Men mag er kopen maar je mag nog amper dat sigaretje oproken. Verboden te roken op café, op het strand enz.
Die kopstukken denken aan onze gezondheid maar willen langs de andere kant wel de inkomsten met de verkoop in hun achterzak blijven stoppen. De Minister Geens kreeg zijn zoveelste blaam voor folterpraktijken in de gevangenis. Die sukkelaar moet op die blaam zitten terwijl het zijn collega’s zijn die met hun besparingen dwars liggen over de aanwerving van personeel voor de gevangenissen.
Goed kunnen we die aanwervingsstop niet noemen, het is meer dan een onvoldoende.

Dan werd de beslissing genomen dat jongeren niet sowieso achter de tralies geraken bij ernstige misdrijven. Alsof dit nu reeds het geval zou zijn. Meer dan een onvoldoende want er zijn nu al plaatsen tekort en de strafmaat is nu reeds meer dan alternatief. Buiten het verbiedende vingertje van de rechter is het voor veel jongeren gewoon lachen met de uitspraak over hun misdaden.
Ook het mogelijks opvolgen van de jonge misdadiger is om je een breuk te lachen want wie zal dat controleren en hoe. Ook hier is de aanwervingsstop de hinderpaal. Zonder toezicht zijn dergelijke maatregelen papieren vodjes.

Een ander onvoldoende was het bijna moeten laten vrij rondlopen van die jonge gestoorde die zijn vriend in Zeebrugge neerschoot en daarna zijn moeder vermoordde en het appartement in brand stak.
Dergelijke kemels zijn geen onvoldoende maar gewoon niet te tolereren. De verzachtende omstandigheid die men kan inroepen is dat de advocate van die jonge moordenaar en wellicht gestoorde dader niet besefte waarmee ze bezig was om te proberen de jongen opnieuw op straat te krijgen.
Koen heeft nog karrevrachten werk om zijn Justitie te hervormen en zal op het einde van zijn rit met een onvoldoende blijven zitten.

Er blijft enkel een ‘goed’ over voor ons zomers weertje en ook daar blijft het een onvoldoende want in West Vlaanderen moeten de boeren tegenwoordig hun plantjes besproeien met bier!

Wat de huurwetgeving betreft zullen er veel een renteloze lening moeten vragen om hun drie maanden waarborg te betalen. Dacht men eigenlijk na hoe die mensen zelfs zonder intrest het geleende bedrag ooit zullen kunnen terugbetalen? Stond men erbij stil dat men voor die armen eigenlijk een graf aan het delven is nog voor ze dood zijn?
Al die goede maatregelen zullen een onvoldoende krijgen op het ogenblik dat de definitieve beslissing zal vallen over de spaarcentjes van die Arco-comparanten…
Dat doek zal echter pas op het einde van de maand vallen en intussen trekken we om ons te ontspannen naar de Gentse fieste! Hoe die Gentenaars nog kunnen feesten is goed maar onbegrijpelijk want ze speelden met hun beleid reeds veel geld kwijt…

18-07-2017 om 11:34 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kus van de juf…

Indien de juf van Macron van het eerste studiejaar nog leeft zou ze hem zeker een kus geven en mag hij een bank vooruit. De man is van een nieuwe generatie politiekers. In eerste instantie was er de indruk dat hij Trump een beetje zou negeren, spijts hem uitnodigde.
Hij wekte de indruk dat hij zijn pijlen volledig op Angela afvuurde maar de Franse President had duidelijk een goed doordacht plan hoe Trump aan te pakken.

Geen ontvangst op het asfalt toen Trump met zijn First Lady aankwam. Trump mocht eerst via de Amerikaanse ambassade het land van Dieu ontdekken. Na het afscheid van Angela kwam Macron een stevige hand drukken van Donald.
Heel doordacht en met de nodige zwier en show troonde hij Trump mee naar de restanten van Napoleon.
Het werd in tegenstelling met mijn allusie op zelfs geen pain, vin en Boursin een diner in het pronkstuk van Parijs. Voor iedere Amerikaan een plaats waar ze over dromen. De Eifeltoren is voor hem het ultieme van de grootstad.
Het was diezelfde Eifel die voor het Amerikaanse Vrijheidsbeeld zorgde. Een detail maar het is een teken dat er werd over nagedacht. Trump die weinig kaas at voor al wat het leger is blijkt te vallen voor uniformen en parades dus ook daarover werd nagedacht vooraleer hem uit te nodigen.
We leerden ook bij dat de muzikale kennis van Trump magertjes is. Het zou kunnen dat Donald enkel de speciale muziek herkent die typisch is voor bepaalde etablissementen waar meisjes van plezier ‘werken’!
Mogelijks zal Trump ook het Amerikaanse leger de opdracht geven om een Trumpliedje te componeren. Amerika en show zijn één pot nat en de man wil zowat in alles zijn mening doorvoeren.
Na het vertrek van de Amerikaanse gekke haardos, gaf de Franse President een speech in Nice voor de Nationale Feestdag. Hij verdiende nog een tweede kus van de juf want hij deed wat de media vanaf de eerste dag zou moeten doen. de naam van die moordenaars nooit meer vernoemen. Op een moderne manier doen zoals in de Middeleeuwen. Die laffe moordenaars doodzwijgen.

Veertien juli was voor al wat Frans was een reuze dag want ook de ritoverwinning in de Ronde was Frans!

Er zal een litertje wijn zijn gedronken en de zorgen waren eventjes weg…

18-07-2017 om 11:31 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
14-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herhalingen

Zoals onze oma’s en opa’s beleven we onze zomer. Het is een typische bezighouding van ouderen om te vertellen over vroeger. Opa vertelt over de tijd dat hij in Frankrijk bieten ging rooien en oma vertelt kleurrijk over hoe ze op 14 jarige als dienstmeisje begon op het kasteel van de baron…
De details en het randgebeuren in Frankrijk en wat oma uitspookte met de zoon van de baron zal je nooit te horen krijgen. Dat zijn ze vergeten of het is beter dat de buitenwereld die escapades niet weet!

Wanneer je dan na je bezoekje bij oma of opa thuiskomt van het RVT en je floept de Tv aan dan mag je ook kijken naar herhalingen tot in de eeuwigheid.

Enkel echte beelden tijdens het Nieuws van 13u en de ronde. Verder herhalingen tot ze aan je oren uitkomen. Zelfs de Nieuwsberichten van 18u, 19u en het Nieuws laat zijn nagenoeg herhalingen van het nieuws van 13u. Buiten Adriaantje en Vive le velo kijk je een ganse avond naar wat je reeds zag. Het is niet enkel de Nationale zender die vervelende roerloze Tv op je loslaat. Alle zenders hebben de ziekte van het herhalen. Zelfs Nederland krijgt André met zijn muziek om de haverklap op de buis.
Denken ze misschien dat iedereen een vorm van dementie heeft?

Er is een oplossing om die saaie herhalingen te vermijden.
Doe zoals wat oma en opa deden in hun tijd. Neem een stoeltje met korte pootjes, ga buiten aan je voordeur zitten en geniet van een babbel met de buren. Neem een drankje en bak iets lekkers. Maak er een gezellig avond keuvelen van en leef zoals in het Zuiden op straat tot rond 22u om dan pas je Tv aan te zetten wanneer de duisternis valt en de avondlijke kilte je doet rillen. Je zal net op tijd zijn om het verslag van de koers te kunnen bekijken en met nadien het Nieuws laat ben je volledig up to date.
Na enkele dagen zal je ook up to date zijn over het reilen en zeilen van wat er in je buurt gaande is en je hebt er een enorme ervaring bij gekregen. Je leert wat oma en opa kenden en wij niet… menselijk sociaal contact!

14-07-2017 om 12:11 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vergelijkbaar

De voorstelling van de boksers voor de match van het jaar was een aaneenschakeling van beledigingen.
De media noemt dit het imponeren van de tegenstander met woorden. Het is blijkbaar een Amerikaanse gewoonte. Grove taal en de tegenstrever wat verbaal uitmaken voor al wat vuil en lelijk is.

Naast die boksers is ook Trump niet verlegen grove en brutale uitlatingen te gebruiken. Moeten we Trump met een bokser vergelijken? Frank Sinatra zong het reeds dat het een 'way of life' was. Good old Frank
met zijn blauwe ogen was ook een Amerikaan die grof kon zijn en die voor velen een halve of hele gangster was. Trump heeft ook iets van een showbisfiguur. Een look en haarkapsel waar elke stylist moeite mee heeft. Ongure praktijken komen dag na dag aan het licht. Donald Junior ontkent niet dat hij contact had met de russen om mogelijks de tegenstander in een slecht daglicht te brengen. Intelligent is kleine Donald niet want de mails tussen hem en de russen zijn duidelijk.
Old Donald probeert nu de potten van zoonlief te lijmen maar zoals je aan ieder gelijmde pot de naden van het lijmen blijft zien zo zal Trump senoir met een waardeloze vaas blijven zitten. Donald zijn zoon en schoonzoon schoten op zijn minst een rubber kogeltje in de rug van de huidige president. De nadruk op huidige want naar de toekomst ziet het er niet rooskleurig uit voor Mister Trump.

Morgen komt Donald de Franse feestdag meevieren en wellicht zal de Franse president zijn collega koeltjes ontvangen. Macron zit nog met het in Parijs overeengekomen klimaatakkoord dat Trump negeert in zijn maag.

Het zal wellicht geen onderonsje worden met vin, pain en boursin. Het waren ooit mooie tijden toen Ali tegen onze leeuw van Vlaanderen bokste. Een tijd waar boksers elkaar lieve woordjes toespraken. Ons 'leeuwke' geniet nog steeds van die herinneringen.
Wij zullen Trump ook nog herinneren maar in de stijl van Clinton met zijn plekken op zijn broek of Nixon met zijn watergate!

14-07-2017 om 12:08 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
11-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brexit…

Er hangt niet enkel nattigheid in de lucht, ook aan mijn water krijg ik een heel apart gevoel…

May verklaarde dat Europeanen die in haar land wonen dezelfde rechten krijgen dan de eigen bevolking. Ze voegde er in één volzin aan toe gedurende vijf jaar. Geen details wat na die vijf jaar? Een shot onder hun achterste en buiten of volgt er een verlenging Van de maatregelen voor Europese burgers De hoogste tijd om dan eens naar die Gentenaar met zijn spleetje te luisteren.
Zowel Verhofstadt als de meeste Europese landen gaan niet akkoord met de eenzijdige beslissing van de Britten. Volgens Verhofstadt kan Europa indien ze geen betere garanties krijgen geen akkoord geven aan de Britten dat ze Europese Unie verlaten….
Die nattigheid aan mijn voeten komt omdat de kans bestaat dat ze drie jaar om de haverklap gaan vergaderen, ons burgers geld gaan kosten om dan na drie jaar met een Tweetje af te komen dat de Uitstap niet doorgaat maar dat ze in de Unie moeten blijven omdat ze na drie jaar discussie tot geen overeenkomst kwamen.
Wellicht is May en nog enkele politiekers tegen dan aan de kant geschoven, moeten we samen dankzij Trump vechten tegen Koreaantjes, moeten we bemiddelen tussen russen, Amerikanen en Chinezen en zit alle gevangenissen vol met sjarels die aanslagen blijven plegen.

Drie jaar is lang en zullen we nog wel politiekers hebben in eigen land want na Wallonië, Brussel en Gent is het stilaan duidelijk dat er maar één eerlijk manneke in de politiek rondloopt. Calvo, geen groen manneke die zowat elke partij aan zijn broeksriem wil hangen. Te hopen dat zijn broeksriem al die koppen die hij laat rollen kan ophouden of zijn broek zou ook wel eens kunnen afzakken.

Nu ik ben kandidaat om mij te laten verkiezen en ik draag als hond pur sang geen broek en heb scherpe tanden…

11-07-2017 om 16:34 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
10-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bedriegersbedrog!

Het startschot werd gegeven om de kiezers opnieuw te bedriegen.

De gesprekken voor de begroting moeten hopelijk rond zijn voor eind juli. Ook Ministers willen genieten van vakantie. Dus nog eventjes vlug in een zure appel bijten en dan goedgemutst naar de villa in het Zuiden of met het vliegtuig naar de andere kant van de wereld.
Het feit dat voor het vertrek nog enkele miljoenen kiezers bedrogen moeten worden deert die leugenaars en bedriegers niet.
Die begroting op orde krijgen is maar een formaliteit. De Regering doet daar iedere keer zeer druk over, goochelt met miljoenen maar weet heel goed dat het maar om ramingen gaat en dat de gemaakte veronderstellingen uiteindelijk nooit kloppen. Het kan ook niet want de enige madame Blanche die in de toekomst kan kijken zit op de foor!
De veiligheid die de Regering maakt is steeds dezelfde. Mensen beloven om dan steeds terug te vallen op het woordje ‘bezuinigen’.
Links en rechts wat extra belastingen, wel niet van de meest bedeelden maar van mensen die reeds aan de rand van de armoede zitten.
Koplopers van bedriegers zijn Peeters en zijn discipelen

Neem als voorbeeldje Vandeurzen die elke mens met beperking 300€ zomaar in de schoot werpt! Vraag het maar aan de begadigden en je zal horen dat het niet klopt. Verder zal elkeen om langer in zijn woonomgeving te kunnen blijven tegemoetkomingen krijgen om de noodzakelijke ondersteuning te betalen. Vergeet het. Buiten één categorie krijgt niemand een eurocent de eerstkomende jaren. Na doorlichting van het dossier van mensen met een perking dat ongeveer tweeënhalf jaar aansleepte krijg je dan een brief met de toekenning van de bedragen voor ondersteuning en mag je nog minstens twee jaar wachten…
Daartegenover staat dat in elke begroting die uitgaven geboekt worden maar dat er na vijf jaar nog geen eurocent terecht kwam bij de sukkelaar met beperking.
Bedriegen op grote schaal mag men dit noemen.
De hoofdman zwaait dan over die duizenden nieuwe jobs die er reeds kwamen maar hij vergeet erbij te zeggen dat het meestal jonge starters zijn die zich tot over hun oren in de schulden staken. Hij vergeet erbij te zeggen dat het voornamelijk inwijkelingen zijn die gevestigde winkels overnemen. De horeca is reeds door vele honderden of duizenden inwijkelingen overgenomen. Die mensen hebben dus meer kapitaal dan de gemiddelde Belg. Zou het kunnen dat ze nooit belastingen betaalden zoals de gemiddelde Belg?

Resultaat van die ‘fake’ begroting is dat weinig hulpverleners aan een vaste job geraken. Erger nog, ze verliezen hun job want de mensen die ondersteuning nodig hebben kunnen het niet meer betalen en het gevolg is dat ze geen beroep meer doen op ondersteuning.

Verdienen die bedriegers een zorgeloze vakantie? Hebben ze recht op een periode zalig niks doen?
Wat hebben zij meer dan die mens met beperking die niet op vakantie kan omdat hij zijn begeleider niet meer kan betalen.
Waarom nemen die heren uit de wetstraat geen sukkelaartje mee op vakantie?
Met Peeters wil ik niet op vakantie want die zal me misbruiken om zijn inboedel in te pakken zodat hij kan verhuizen naar Antwerpen…

10-07-2017 om 16:33 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Teletijdmachine.

Suske & Wiske zijn leuke strips en we leerden met het lezen een kijkje nemen in zowel het verleden als de toekomst.

Wetenschappers zijn ook volop aan het kijken naar onze toekomst. Zo is er een onderzoek bezig naar het oudste gewervelde dier op onze planeet. Dit blijkt een Groenlandse haai te zijn die tot zeven meter kan worden en 400 jaar leeft. Het onderzoek wil uitvissen welke genen ervoor zorgen dat die vis zolang leeft. De bedoeling is om dan na te gaan of we bij de mens ook dergelijke genen kan aanpassen of importeren.
Een leuk en minder leuk vooruitzicht indien de wetenschappers zouden slagen in hun experiment. Op slag begint Peeters na te gaan of we kunnen werken tot ons 359ste jaar. Tel maar eens uit wat je in totaal over die jaren aan belastingen zal betalen.
Het aantal echtscheidingen zal ook nog spectaculair stijgen want welke man kan het zolang uithouden bij dezelfde vrouw. Dit is ook van toepassing op de vrouwen want welke vrouw wil zolang dezelfde zagevent aan haar oren? De vraag di zich stelt is dan ook hoe het zit met het seksuele want om gedurende 350 jaar regelmatig over stag te gaan en komen is toch iets waar we eventjes mogen bij stilstaan.
Gelukkig zijn er nog wetenschappers bezig en zoals zo vaak verdiepen die zich in moderne technieken.
Nu reeds zijn er volop onderzoeken met een sex-robot.
Voor de onderzoekers mogen die opblaasbare poppen op de schroothoop. Gedaan met eerst de pop op te blazen. De robot bestaat uit siliconen met een huidskleur naar keuze. Zelfs de kleur van de ogen kan je kiezen. Men is reeds volop bezig om naast het seksuele van de robot er ook nog een intelligent geheugen aan toe te voegen.

Of de vrouw erop vooruit gaat is twijfelachtig want de vrouwelijke robot zal geen dom blondje zijn en wie droomt er niet van om een kleine vierhonderd jaar een lief, luisterende sensuele partner te hebben?
Jules Verne was een crack maar blijkbaar zijn striptekenaars ook de moeite. Dan beseffen dat mama en papa steeds zeiden dat je boeken zonder 'beeldekes' moest lezen.

 

10-07-2017 om 16:30 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krieg?

Hamburg likt zijn wonden na de veldslag die de stad doorstond. Oudere burgers moeten gedacht hebben dat het opnieuw 'kireg' was. Die top had duidelijk weinig te maken met de oorlog die plaats vond. Betogers liepen vreedzaam tot een grote groep extremisten aan hun vernielingen begonnen.
De enige bedoeling van die hooligans was zich meten met de politie. Hun voorbereiding was grondig want ze hadden hun gerief mee om de politie te bestoken.
Meer dan 400 gekwetsten bij de manschaft van de orde. zoals IS hebben de Duitsers zoals wellicht in elk Europees land een groep criminelen die van elke gelegenheid gebruik maken om te vechten en vernielingen aan te richten.

Mogelijks is al dat geweld toch een gevolg van het afschaffen van de legerdienst. Jong geweld heeft zich niet kunnen afkoelen door gebrek aan discipline die ze hoe dan ook leerden in het leger.

Wat die top betreft is de eindconclusie eenvoudig. Poetin en Trump deden een 'klapke' van meer dan twee uur en het ging wellicht over de haartooi van Trump. Beiden zullen ook wel hun ervaringen gegeven hoe ze over het vrouwelijk schoon denken. Wat ook opviel is het commentaarloze over Erdogan. Was hij wel aanwezig of was het slechts een schim?
De man zal wel in zijn oortje vernomen hebben dat in zijn land er opnieuw beroering op komst was. amper terug bleek dat het 'boel' is in Istanboel. Daar groeide een kleine betoging uit tot een mensenmassa van Oost nar West Istanboel.
Mogelijks heeft die luxebijeenkomst in Hamburg toch als resultaat dat de Amerikaan gaat beseffen dat Trump de natuur in hun land om zeep is aan het helpen. Trump bleef dwars liggen wat het klimaatakkoord betreft. Ook de akkoorden die hij sloot voor het handelsverkeer met de Engelsen zal nog een staartje krijgen.
De Rus is terug naar huis en kan gewoon verder de wereld afluisteren en bespioneren want het welles nietes over de inmenging bij de Amerikaanse verkiezingen veegde Poetin onder tafel. Hopelijk lagen er geen tapijten in de vergaderzaal want vele aanwezigen zullen hebben zitten wrijven met hun voeten om de tijd te doden.

De slotconclusie van dergelijk top is dat die bijeenkomsten veel geld kosten, voor veel ambras zorgen en dat buiten lekker eten, drinken, de madammen gaan shoppen en pleziertochtjes op de boot, niks opleveren.
Het enige nieuws bleek dat Trump zijn 'koeketiene' niet mee kon gaan varen omdat ze het hotel niet kon verlaten. Doe dan eens een uitstapje naar Hamburg en je zit vast op je hotelkamertje.

10-07-2017 om 16:28 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
06-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gerecht!

Ouders trokken naar de rechtbank omdat hun blinde kinderen onvoldoende ondersteuning kregen in het gewone onderwijs. Voor veel ouders met kinderen een probleem van het te weinig ondersteunen van hun kinderen. Onderwijs verstopt zich achter te duur en gebrek aan personeel. Een serieuze tegenspraak met de uitlatingen van Vice premier Peeters die in navolging van Duitsland iedereen een job wil bezorgen.

De rechter gaf de ouders gelijk en motiveerde zijn vonnis.
Wie had gedacht dat er eindelijk een oplossing komt voor ouders met een beperking rekende niet op de reactie van Crevits. Zij of beter haar kabinet gaat in beroep tegen het vonnis. Wie denkt dat dit in het belang van de kinderen is, slaat de bal mis. Het beroep van Crevits heeft niets met het belang van de blinde kinderen te maken. Het is haar en haar entourage louter te doen om zich te manifesteren tegenover de rechter. Ze beschuldigt de rechter ervan dat hij zijn boekje te buiten gaat en dat het enkel het Ministerie van Onderwijs is die kan en mag beslissen of kinderen meer uren ondersteuning krijgen.
Eenvoudig stelt Crevits dat de rechter de scheiding van de machten niet respecteerde. Dus de rechter had zich onbevoegd moeten verklaren en geen vonnis mogen vellen.

Dat een politieke partij die kinderen in het vaandel draagt, althans die indruk wil geven, zo nodig een machtsstrijd tussen de rechterlijke, uitvoerende en wetgevende macht aangaat moet ons laten nadenken over de manier van politiek voeren.
Om het bij de aanklager te houden die probeert zijn blinde kinderen een toekomst te geven zou Crevits beter eens grondig haar beleid voor onderwijs aan blinden doorlichten.
Dan zou ze na grondig onderzoek vaststellen dat enkele jaren geleden het kleine blindenschootje in de Jerusalemstraat in Brugge werd overgebracht naar de Maagdenstraat in Gent. Dit omdat een zogezegde mecenas met goede bedoelingen een eiland voor blinden wilde opstarten in het rusthuis. De ware reden was dat die mecenas het schooltje verkocht, notabene een gift voor het leven van een gestorven dame, om een familielid/bouwpromotor de kans te geven het schooltje om te bouwen tot een woonerf voor de betere
klasse. Pittig detail is dat geklasseerde schoorstenen met de noorderzon verdwenen en nu staan te pronken bij vrienden en rijke kennissen.
Ook met de liquidatie van het schooltje werd geen rekening gehouden met de blinden. Na het op zeer duistere manier van het verhuizen van het schooltje mochten blinden sukkelen met de trein, tram naar de Maagdenstraat. Nog nooit drong het Crevits door dat de leerkrachten met een percentage afwezigheden zitten om 'u' tegen te zeggen. Nooit ging de administratie van het onderwijs na dat leerkrachten cursussen volgen tijdens uren dat ze les moeten geven en de blinden dus thuis mogen blijven. Nooit ging onderwijs na
dat lessen werden afgeschaft. Lokalen werden afgebroken en dat blinden tijdens die afbraakwerken omgeven worden door het stof van asbest!

Nog steeds denkt een groepje Christelijke Democraten dat ze kunnen blijven verder modderen zoals in de Middeleeuwen. Dat na de perikelen van kindermisbruik door de herders drong het nog niet door dat ook het misgunnen van mogelijkheden voor jongeren en jong volwassenen ontoelaatbaar zijn.

06-07-2017 om 13:08 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het kan verkeren.

De ene dag de held van het wielerpeloton en de volgende dag de antiheld! Bij elke overwinning van Sagan gebruiken de verslaggevers superlatieven. Hij is een fenomeen, kleurt de rit, zorgt voor verrassingen in de sprint. De man komt in veel wedstrijden als een duiveltje uit een doosje, wipt van het ene wiel naar het andere om uiteindelijk te winnen. Een wereldkampioen met een extra dimensie en ook met zijn uiterlijk een geval apart!
Uitdrukkingen als een Saganneke doen zijn schering en inslag bij de verslaggevers.
Dat Sagan voor controversen zorgt, werd thans duidelijk. Na zijn onregelmatige sprint werd hij uit de tour gezet. Terecht of onterecht? Er zal nog veel inkt vloeien over de beslissing van de jury. Was er geen val geweest dan was er nauwelijks reactie geweest over de sprint van het fenomeen.
De voorstanders zullen opmerken dat Sagan geen dergelijke straf moest krijgen want dat iedere sprint een aaneenschakeling is van renners die deuren dichtdoen en van hun lijn afwijken.

Elke deelnemer wil winnen en ook een Sagan is uiteindelijk maar een mens en ook hij heeft wellicht onbewust zijn 'karkas' wat breder gemaakt en zelfs met vertraagde beelden zal het nooit echt duidelijk worden of hij een slag met zijn arm uitdeelde of dat die arm diende om zich in evenwicht te houden.
De beslissing viel hoe dan ook op de interpretatie van de jury bij het bekijken van de beelden. De beslissing maakt duidelijk dat het verschil tussen wit en zwart loopt over grijs.
De uitsluiting zorgt voor discussie en is een voorbeeld dat wat voor de enen zwart is voor anderen wit.
Een letterlijk man die kleur gaf aan veel ritten moest opstappen en tot de finish in Parijs zal er nagekaart worden over zijn uitsluiting. De Tour is hoe dan ook een renner kwijt die voor emotie zorgt. Voor de Fransen, die sowieso chauvinistisch zijn is het verdwijnen uit de wedstrijd van Sagan een gouden zaak. De kans op een groene trui is gestegen voor hun idool. Voor vele vrouwen is de uitsluiting van Saganneke een domper. Waarom en waarvoor is onduidelijk want een schoonheid kan je het fenomeen niet noemen.
Opvallen doet hij als geen ander. De man trekt langs de ene kant mensen aan en langs de andere kant stoot hij mensen af door zijn houding en zijn interviews.
Belangrijk zal zijn hoe de man na de ronde bij zijn eerstvolgende koers zal reageren. Zal hij op een sportieve manier wraak nemen tegenover de beslissing of zal hij een grijze muis in het peloton worden?
De hoop die elke sportliefhebber zou moeten hebben is dat renners na de beslissing zouden moeten beseffen dat het onnodig is om valpartijen te veroorzaken die zware gevolgen kunnen hebben. Winnen is formidabel maar niet ten tegen elke prijs. Ook moeten organisatoren beseffen dat overdreven risico's overbodig zijn en enkel de sensatie bevorderen.
Spijts wat gebeurde is de conclusie dat Sagan toch een fenomeen is want hij laat anderen nadenken.

 

06-07-2017 om 13:06 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
04-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorgaande?

De inwoners van Venetië zijn het spuugzat. Ze zijn de toeristen kotsbeu want er zijn teveel toeristen. De inwoners kunnen zich nog amper bewegen in hun stad. Overal staan toeristen in de weg om foto’s te nemen. De huurprijzen zijn onbetaalbaar en waar het kan komen er B&B’s en hotels.
Een misrekening van Unesco en het bestuur van de stad volgens de bewoners. Wat in Venetië gaande is herkennen we aan het Venetië van het Noorden, namelijk Brugge.

Ook deze prachtige stad lopen toeristen onder de voet. Als ‘inboorling’ heb je geen plaats op het voetpad. De huidige burgemeester probeert op alle manieren om nog meer toeristen te lokken. Dat de historische stad uit zijn voegen aan het barsten is deert hem niet. Ook de huurprijzen van winkels stegen danig dat enkel nog ketens huren en dat er nog weinig exclusief aan kledij te vinden is. Schoenwinkels in overmaat maar het valt te betwijfelen of die toerist zoveel zool verslijt dat hij met nieuwe schoentjes huiswaarts keert.
Brugge mag dan leuk lijken als verkeersvrije stad maar wat met het deel van de oudere bevolking die minder mobiel is? Nagenoeg elk weekend is de binnenstad, geheel of gedeeltelijk, verkeersvrij waardoor de minder mobiele burger nog amper buiten kan komen.

Bokrijk is een openluchtmuseum maar ook Brugge ging sedert enkele jaren die toer op.
Buiten de chocolade zakt de kwaliteit van de restaurants. Bruggelingen en mensen uit de omgeving komen niet meer eten in Brugge. Men wil als oudere in de buurt van het restaurant parkeren maar dit is onmogelijk geworden. Ouderen verlaten de binnenstad, hun binnenstad omdat ze het beu zijn om omver gelopen te worden door de toerist.

De heraanpassingen en vernieuwingen van pleinen zoals het Zand zijn goed wat terrasjes betreft maar wat de bedoeling is van dat pootjes baden aan het concertgebouw is onduidelijk. Het zal wellicht een verzamelplaats worden van toeristen en jonge lui die hun snack zullen eten op die trappen en dan hun vuiligheid zullen achterlaten. Zal het een oord voor gasboetes worden? De kans is groot en de kans is ook groot dat het ‘plekje’ een naam krijgt om drugs te kopen en verkopen aan solden prijzen…
Blikken, lege flessen zullen drijven op het water. Vernieuwing maar de Bruggeling zal het ‘vuil vaartje’ zeker dezelfde naam blijven geven want de kans is groot dat het nog meer zal stinken dan vroeger.

Zoals Venetië moet Brugge beseffen dat een ‘t’ ook een teveel kan zijn. toeristen mogen komen maar met een haalbaar aantal zodat het voor iedereen leefbaar blijft…

04-07-2017 om 14:44 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vernieuwing?

Onder leiding van Speedo met strikje wil de Waalse socialistische partij aan vernieuwing doen. de eerste vernieuwing is reeds een soort kopie van Trump. Geen pers en de vernieuwing kan men volgen via Facebook! Geen lastige vragen van die ‘fake’ journalisten. Zeker een vernieuwing is het een beetje laten druppelen van regenwater op je hoofd tijdens je uiteenzetting. De aandacht een beetje afleiden en het komt ook ietwat ludiek over. Les één van De Wever. Plezant doen en intussen je wil doordrijven. Dat moet men die Belgische Italiaan niet leren. Doorzichtigheid is ook een woordje dat men om de haverklap hoort en Mister Speedo nam dat letterlijk want zijn plafond liet reeds regendruppels door. Wellicht wou hij aan daklozen bewijzen dat een dak boven je hoofd ook geen garantie is om droog te blijven.
Aan vernieuwing in de politiek geen gebrek. Zelfs een Bracke laat zich nu zien op muziekfestivals. Zonder invloed te willen uitoefenen volgens zijn uitleg maar Bracke en staan dansen op Turkse muziek! Het vloekt en kettert en het is niet doorzichtig mar omgeven van een waas van politieke misleiding in het vooruitzicht van de komende verkiezingen van oktober volgend jaar!

Verder is er dan dat Groentje die De Wever het vuur aan de schenen wil leggen en een volledige vernieuwing wil! Ocharme en nooit zal hij zoals zijn oma Mieke vogels de vernieuwer zijn. Mieke vernieuwde de politiek met haar schortje en haar uitspraken over voorbehoedsmiddelen. De ouders van dat vernieuwde groentje hadden beter dat ‘rubbertje’ gebruikt. De enige vernieuwing die ik van Groen onthoud en dagelijks mag ondervinden is dat de netels langs en over fietspaden groeien en prikken. Dankzij het bermdectreet ben ik een aankoper van azijn om mijn boebeltjes op armen en benen in te smeren.

Wat onthoud ik verder van al die vernieuwingen?
Dat alles blijft zoals het was. Dat partijen de koe niet bij de horens vatten en dat er geen sprake is van een verbod op cumul. Dat het dak lekt weten we maar al jaren gebruikt de politiek achterdeuren die op geen kiertje staan maar wagenwijd open...

04-07-2017 om 14:41 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
29-06-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lichtzinnig.

Het feit dat een jongetje van 9 of 13 jaar kon weglopen tijdens de middagpauze bij Vreemdelingenzaken kreeg veel kritiek. Die kritische reacties zijn nogal lichtzinnig wanneer we eventjes verder kijken dan onze neus lang is.

We moeten terugkeren tot de periode dat Vreemdelingenzaken met de toeloop van inwijkelingen met een achterstand in de dossiers zat. Francken kreeg na aandringen wat extra personeel en de dossiers werden weggewerkt. Hoe is een andere vraag want zoals steeds gebeuren er onder druk vergissingen.

Dat het jongentje niet had mogen verdwijnen is een feit maar je mag de deur niet sluiten en je mag als ambtenaar ook gaan eten. Personeel zoals de ouderwetse bode die een oogje in het zeil kan houden bij die kleine rakkers bestaat niet meer. Sommige partijen wilden absoluut de ambtenarij inkrimpen en het resultaat is dat alles via mail en berichtjes verloopt en dat de ene dienst niet meer weet wat de andere doet. Communicatie is formidabel maar het is niet omdat er nieuwe technologische middelen bestaan dat die
communicatie beter loopt. ten tijde van 'de collega's' was er tijdens de ronde van Arabella met haar koffiekar communicatie. Tijdens het wachten op het bakje troost werd er tegen elkaar gesproken en niet enkel over de nieuwe trainer van Club Brugge.
Vreemdelingenzaken is een dienst die altijd voor de publieke opinie traag werkt. De dienst moet in een kluwen van eigen en Europese wetgevingen uitzoeken wat men uiteindelijk kan beslissen.
Het kan een afgrijselijke beslissing lijken maar de werknemers bij Vreemdelingenzaken passen toe wat men hen opdraagt. De vergelijking kan hard overkomen maar er is een gelijkheid met wat die man moest beslissen toen de Joden in het concentratiekamp aankwamen. De ene mocht blijven leven en de andere moest naar de vernietiging. Men koos weliswaar voor een job bij Vreemdelingenzaken maar voor de ambtenaar is het ook niet gemakkelijk om te beslissen wie terug moet naar zijn land. In sommige gevallen is het ook die mens terugsturen naar de dood!

Als het klopt wat we in de media horen, dan weet men wie de ouders zijn van dat minderjarige jongentje. Dus de exacte leeftijd dat kan men via een mailtje aan de weet komen. Wel mogen we ons afvragen hoe die ouders omgaan met hun minderjarige. De bedoeling zou zijn geweest dat hij alleen tot bij zijn broer in Zweden zou reizen. Met welke middelen?
Mogelijks heeft die minderjarige zich in vele rivieren gewassen toen hij door Frankrijk trok. Voor zijn ouderdom heeft hij blijkbaar reeds vele watertjes doorzwommen.
Child Focus gaat nogal lichtzinnig over het feit dat die jongen gans Frankrijk zonder problemen kon doorkruisen. Child Focus verklaarde dat ze niemand van Vreemdelingenzaken met de vinger willen wijzen maar bewust of onbewust doen ze dat wel. De laagste in graad zal wel een nota krijgen want iemand zal de boter moeten eten. ten onrechte want wanneer de politie de minderjarige oppikte in het host van de nacht dan was dit in gezelschap van een groepje minderjarigen. Toch eigenaardig dat die jongeren op wildvreemd terrein elkaar vlug vinden. Zou de minderjarige geen toekomstig crimineeltje zijn? waren zijn ouders misschien opgelucht dat hij lastig zoontje de wijde wereld introk omdat hij voor teveel problemen zorgde? Vragen die we ons mogen stellen en die voorrang zouden moeten krijgen op reacties van de ambtenaar die zijn boterhammen ging eten.

 

29-06-2017 om 15:01 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flitspalen!

De Minister liet reeds meerdere flitspalen plaatsen en ook het aantal trajectcontroles liet hij opvoeren.

Na het dodelijke ongeluk van de fietser met een speedbike zal men nu ook moeten overwegen om controles te doen langs landelijke wegen. De auto' staan in file en bijgevolg minder dodelijke slachtoffers maar wanneer de fietsers als gekken langs te smalle fietspaden gaan 'vliegen' zal het dodental zich verplaatsen van automobilisten naar fietsers.

De besparingen en lakse houding van de overheid in het verleden zorgde ervoor dat onze wegen er slecht bij liggen en thans is men bezig met een inhaalbeweging om de grootste putten en bulten te herstellen. Zoals steeds niets grondig maar tijdelijke oplossingen. Wat men ook deed met het plafond van de gaanderij in Oostende van Leopold II.

Hoe langer hoe meer mensen nemen de fiets omdat ze vlotter op hun werk geraken en er ook premies te krijgen zijn. Dat promoten van gezond van en naar het werk te fietsen heeft de typisch Belgische gevolgen.
De fietsersbonden klagen al jaren en dagen dat de fietspaden onveilig zijn, er zeer slecht bij liggen en vooraleer die fietspaden te verbreden, op zijn minst te herstellen liet men de neo-courreurs als wilden los.
Er vallen er reeds veel, niet enkel onze zestig plussers die denken dat ze nieuwbakken Eddy Merckx zijn maar jonge mensen die ook de elektrische ondersteuning niet in de hand hebben.
Binnenkort mag iedereen nog een rijbewijs 'V' gaan behalen. Het rijbewijs 'veloke'! Extra inkomsten voor de rijscholen want met al die wijzigingen zullen veel jongeren het behalen van een rijbewijs niet meer kunnen betalen. Ongevallen langs onze fietspaden waren te verwachten want ons beleid hield ook geen rekening met het modern gezinnetje. Het frivole koppeltje met hun kindjes die toeren met hun brede bakfiets. Die zondagsrijders zorgen voor opstoppingen langs de landelijke fietspaden omdat de paaltjes net iets te
smal werden geplaatst. Niet moeilijk dat de wielertoerist kop en staart aanrijdingen veroorzaakt.
Ook hield het beleid nooit rekening met de mens met beperkingen die met zijn duofiets langs die fietspaden van terrasje naar terrasje fiets. Promoten is mooi en wanneer nu zelfs burgemeesters vanuit Leopolsburg naar de receptie bij de Koning naar Laken fietsen dan zouden we dat als positief moeten aanzien.

Met die kronkel in mijn hondenbrein stel ik me echter de vraag of die burgemeesters zoveel vrije tijd hebben want zo'n tochtje vraagt toch sportieve beentjes en die bekom je maar met veel trainen. Niet moeilijk dat men niet op vergaderingen aanwezig is. Ex burgemeester van Brussel was dus steeds aan het trainen op zijn 'veloke'!

29-06-2017 om 14:58 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
27-06-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwik & Kwak…

Zegt De Wever ‘kwik’ dan mag je er zeker van zijn dat Peeters ‘kwak’ zal zeggen. Buiten kwik & kwak kunnen we zo goed als alle politiekers kwebbels noemen. Ze kwetteren allemaal als een troep eenden en lopen achter elkaar. Soms is er een eendje die wat uit de groep springt maar die komt meestal vlug onder een auto terecht en is voer voor kraaien en andere beestjes die de natuur proper houden.

Het is inderdaad Kwik die het leger in onze straten bezorgde en onmiddellijk was Kwak er grandioos tegen. Ging die maatregel wel over veiligheid voor de mensen?
Bij Kwik & Kwak in eerste instantie nog een beetje maar van in het begin was het een machtsstrijd tussen beiden. Ooit waren Kwik & Kwak vriendjes maar nu lusten ze elkaar rauw en omdat beiden wel iets of wat opvoeding kregen blijven ze afstandelijk beleefd naar elkaar voor de buitenwereld.

Dat het leger de politie moet mee ondersteunen kan niemand ontkennen. Landen die pertinent vluchtelingen weigerden hebben nog geen enkele aanslag gehad! Ook Nederland die al jaren ondervinding heeft met inwijkelingen en gekleurde medemensen heeft geen problemen. Kwik & Kwak zouden eens moeten overleggen en een praatje gaan maken met Kees en Bol…
Dat doen ze niet en spenderen hun tijd met onderling dwaas gekwebbel. Hun doen en laten is voorspelbaar en eigenlijk ludiek was het niet dat er nutteloze discussies ontstaan over de diensten die met elkaar moeten samenwerken.
Zowel politie als leger vragen extra personeel maar Peeters zit nu al met een tekort tussen een kleine vier en negen miljard. Een juist bedrag kunnen we er niet op plakken want met die diverse berekeningen van Bank en Rekenhof is het een kluwen waar geen kat haar jongen in kan vinden.

Het lievelingsvriendje eend die ook van Peeters wat pluimen zal moeten laten is de verantwoordelijke en het hoofd van de dienst Vreemdelingenzaken. Een jongentje waarvan men niet weet of het nu 9 of 13 jaar is had lange beentjes en verdween uit de diensten van Vreemdelingenzaken en er werd nagelaten om dit te melden. Die kleine is dus een rap Marokkaantje en indien de berichten kloppen maakt hij vlug vriendjes! Als het maar niet de verkeerde vriendjes zijn. Dat de betrokken bediende van vreemdelingenzaken een flater beging zal wel kloppen maar dat er weer veel onnodig poer zal geschoten worden tussen de kwebbelende eendjes mogen we verwachten. Wat belang heeft is enkel dat men naar de toekomst probeert om te vermijden dat die kinderen in het niets kunnen verdwijnen. Ten andere het valt te betwijfelen dat die jongen zelf spontaan binnenstapte bij de dienst Vreemdelingenzaken. Vermoedelijk betrapte de politie de jongen voor kleine misdadige feiten en leverde ze hem af op die dienst om langs diezelfde dienst in een opvangcentrum te worden geplaatst. De vraag is hoe die jongen in ons land geraakte want Marokko en België zijn geen naaste buren. Dus hij kon reeds enkele landen doorkruisen zonder opgemerkt te worden. Peeters zal het niet zien zitten denk ik om ook militairen een beetje te laten wandelen aan onze buitengrenzen.
Peeters wil die militairen terug in de kazerne en de legertop klaagt dat er te weinig tijd overblijft om te trainen als militair door die opdrachten op straat. Het is toch een vorm van praktijktraining om militairen in te zetten waar ze goed in zijn….

27-06-2017 om 09:17 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
26-06-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Katjes…

Onze Belgische Cats schreven geschiedenis.
Doorgaan tot de halve finale had niemand verwacht. Gehoopt des te meer maar de eerlijke supporter beseft dat er een groot niveauverschil is aan de top van het vrouwenbasket.

De verslaggever van dienst zag een finale ergens in zijn achterhoofd zitten maar dan hadden de Spaanse meisjes of met diarree of met ontwrichtte enkels moeten spelen.
Onze Cats zijn brave poesjes en geen tijgers. Ze speelden met hun mogelijkheden en keken met een teveel ontzag naar de Spaanse speelsters. Damesbasket is niet zoals bij de mannen op het scherp van de snee. Ze blijven braaf en het bewijs is in een ganse wedstrijd maakten onze meiskes geen enkele aanvallende fout.
Leuk en goed van de coach was dat hij naar mijn oordeel weliswaar een beetje te laat zijn bank aan bod liet komen. Jonge meiden van 20 die mochten en konden proeven van basket op een hoger niveau dan in hun gewone competitie. Na de eerste helft was het duidelijk dat onze dames alle hens aan dek moesten zetten om met geen te groot verschil de boot in te gaan. Ze deden dat ook want ze beperkten de ondergang tot minder dan twintig punten en dus mochten ze fier de arena verlaten. Die invalsters speelden met een bevrijding en het resultaat is hoopvol van men moet denken aan de aankomende vervanging van 'ouderdomsdeken' An. Ze was en is nog steeds het uitgangsbord van het damesbasket en jonge meisjes vonden via haar prestaties de weg naar de sportvereniging in hun buurt.

Vol verwachting was het uitkijken naar hun laatste wedstrijd die al dan niet met een bronzen medaille kon beklonken worden. In tegenstelling tot de wedstrijd tegen Spanje waren onze dames niet onder de indruk en na de eerste helft was er reeds zekerheid dat ze het brons rond hun nek zouden hangen.
Weer een beetje laat, maar dat kan men de trainer niet verwijten, liet hij zijn jeugd spelen en ze deden het zeer goed. Ze toonden zelfvertrouwen en maakten er in het laatste kwart een demonstratie van.

Het werd een dag van en door de dames. Ook de meiskes van de stick behaalden een onverwacht succes. De Belgische hockeyspeelsters wonnen en ook die sport zal bij de jeugd een boost krijgen.


Zijn het nu katten, panters of andere katachtigen, het zijn niet mijn grote voorliefde maar ik ben een eerlijk hondje en geef ze een dikke proficiat....

26-06-2017 om 09:26 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
23-06-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De boom in…

In strijd met de grondwet was de conclusie en turtelboom mocht reeds de boom in en nu mag eindelijk ook haar turteltaks de boom in. Het is onbegrijpelijk dat het pas nu is dat een nooit wettelijke taks werd vernietigd. Van bij de invoering was de Vlaamse regering zich bewust dat ze onwettelijk bezig waren en toch hielden ze het been stijf. Zelfs nu mogen de mensen voor het lopende jaar nog steeds die onwettelijke
belasting betalen.
Dus juichen mogen we niet. We kunnen er reeds zeker van zijn dat onze elektriciteitsrekening niet zal verlagen. We zullen zeker een nieuwe belasting boven de onwettelijke mogen betalen.
De onwettelijke Turteltaks was oneerlijk en ook met wat ze voor de dag zullen komen om die belasting te vervangen zal ook oneerlijk zijn. Zoals in het verleden zal men niet aan bedrijven met woekerwinsten raken.
Nog steeds zullen de grote Antwerpse bedrijven in de haven de eerlijke dans ontspringen.
Voor de Vlaamse Regering is het terugfluiten van de onwettelijke taks een zegen want met de verkiezingen in het vooruitzicht waren nogal wat mensen boos met die belasting en bestond de kans dat ze hun mandatarissen afstraften. Dus een meevallertje voor bourgeois. Tommelein daarentegen zit nu met de bal in zijn kamp. Hij zal uit zijn doppen moeten kijken want hij kan niets anders dan een andere belasting doorvoeren. Dat enorme gat uit vroegere regeringen is er en een dekseltje dat op dat gat past is er niet.

Nu spreekt men over de putten die werden gemaakt ten tijde van de loodgieter. Maar dat verhaaltje klopt niet. Aan die enorme schuldenberg en uitgaven begon men met de onafhankelijkheid van ons land. Iedere regering sedert het ontstaan van België graafde de put dieper en dieper uit met enkele exemplaren zoals die met zijn spleetje tussen zijn tanden die zwaar materiaal gebruikte om de toenmalige put nog dieper te maken.

Niets is gemakkelijker dan geld uitgeven van anderen en als het koffertje leeg is dan mogen de erfgenamen de schulden afbetalen. Spijtig dat we de erfenis niet kunnen weigeren.
Moeten we nu allemaal onze stem geven aan de PVDA en een abonnementje nemen op testaankoop?

23-06-2017 om 10:29 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
22-06-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontsnapt?

Is ons land ontsnapt aan een nieuwe gruwelijke aanslag?
Volgens de media had een crimineel opnieuw het afschuwelijke idee om een spijkerbom te laten ontploffen in het Centraal station van Brussel.


Soldaten schoten de man dood en gelukkig nog vooraleer hij zijn bom volledig tot ontploffing kon uitvoeren.

Na het verenigd Koninkrijk waren wij weer aan de beurt om machteloze onschuldige slachtoffers te hebben. Is men nog ergens veilig? Hoeveel onverlaten lopen er nog rond met van die onbegrijpelijke plannen?

Hoe langer hoe meer vragen waar geen pasklare oplossing voor is. Wat wel duidelijk is blijkt uit het optreden van onze soldaten. We hebben wel degelijk een leger met goede opleiding nodig maar dit om ons eigen volkje te verdedigen. Geen gebrek aan nieuwe uiterst dure gevechtsvliegtuigen maar soldaten die hun medemens beveiligen. Spijtig dat er van onze bewindvoerders misbruik zullen maken om toch te proberen en wellicht te lukken in de aankoop van dure vliegtuigen. Met wat de laatste weken boven komt drijven over ten onrechte uitkeringen aan politiekers mogen we weer vrezen voor gesjoemel zoals ten tijde van onze helikopters.

Zolang die sjoemelaars niet opgesloten worden tussen die extreme criminelen zal er geen oplossing komen. Onderzoekscommissies lossen het probleem niet op. Ze leggen de oorzaken bloot maar verder zijn er geen doeltreffende maatregelen. Voor wanneer zullen de gevolgen voor een sjoemelaar zijn zoals na een veroordeling?
Wanneer men ten onrechte misbruik maakt van uitkeringen zoals zitpenningen dan zou men zijn burgerrechten moeten verliezen, nooit meer aan politiek mogen doen. Al wat ten onrechte verkregen is in beslag moeten worden genomen.

Dit staat ten andere in ons wetboek: 'Iedere Belg is gelijk voor de wet!' Wat in het station van Brussel gebeurde is geen verijdelde aanslag maar een mislukte aanslag. Was de bom degelijk gemaakt dan was de catastrofe weer niet te voorzien. De militair schoot gelukkig de man dood maar niet omdat hij de aanslag verijdelde maar omdat de crimineel hem aanviel. De gek was ongemerkt in het station geraakt en daar hadden noch militairen, noch politie noch veiligheidsdiensten iets van gemerkt. Dus geen verijdelde aanslag maar puur geluk dat de man geen expert was in het maken van bommen. Dat De Wever voorstander is van militairen is geweten. Dankzij de poging van aanslag in het Brusselse station haalt Bart zijn slag thuis. Mondig als hij is komt hij de mensen dan de stuipen op het lijf jagen op Tv door te verklaren dat hij in Antwerpen meer dan 500 extremisten in het oog laat houden.
Hij daagt zo zowaar uit om een aanslag te proberen door te verklaren dat ze dag en nacht in het oog worden gehouden. Kregen nuchtere kijkers van het interview zoals ik de indruk dat het De Wever om persoonlijke macht is te doen? Door onze wetgeving heeft hij te weinig macht over Justitie en kan hij zijn politie niet opdragen wat hij zou willen opdragen. Ik ruik zo'n beetje Erdogan- Poetin- en Trumpisme bij Bartje. Die machtwellust. Gevaarlijk en een bron tot hels gekibbel in de politiek.
Hoe dan ook wij zijn nog lang niet aan de nieuw patatjes met die extremisten en lone wolfs.
Zelf sta ik te popelen om in dienst van de veiligheidsdiensten te treden. Als hond heb ik een neus die bommen van op afstand kan ruiken en dan moet mijn baasje nog enkel die slechterik doodschieten.

22-06-2017 om 20:16 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
20-06-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Multicultureel!

Bepaalde politieke partijen zijn absolute voorstander van al wat multicultureel is. De Groenen en ook de socialisten hebben het over de verrijking van andere culturen in ons landje.
Oppervlakkig bekeken zou het een verrijking kunnen worden maar wat er nu in Brussel met al zijn multigedoe aan de gang is kunnen we ons vragen stellen over die verrijking.

We moeten niet verder gaan dan de vorige eerste Minister eens onder het vergrootglas te bekijken.

Een Italiaan met strikje en speedo zwembroekje…
We kennen Italië als het land van de maffia en de zwijgplicht. Die gewezen Eerste Minister zorgde voor een Italiaanse culturele aanpassing in ons land. Het is duidelijk dat die maffia praktijken uit zijn oorspronkelijk
land nu in ons landje hun intocht deden. Miljoenen verzamelen zonder inspanningen. We hebben nu via Eric als regisseur de mogelijkheid om een eigen ‘Godfather’ te laten filmen.
We moeten toegeven dat het niet enkel de Waalse Socialisten zijn die zich verrijkt hebben, door de zwijgplicht was het een koud kunstje voor andere partijen om in het spoor van Di Rupo te treden.
Dankzij het gesjoemel wil men het aantal parlementairen en voorzitters allerhande beperken. Binnen de kortste keren zal het communautaire weer de kop opsteken want wie zal zijn erepostje verliezen? De Brusselse Vlaming! De Wever zal op zijn achterste poten gaan staan en we zijn weer voor een periode vertrokken. Dankzij politiekers zullen er opnieuw spanningen ontstaan tussen Walen en Vlamingen.
Zondag wond de Brusselse politieker er reeds geen doekjes om en zei flagrant dat ze de Vlaming kunnen missen. Voor De Wever een aanzet dat ze dan ook geen Vlaams geld meer moeten krijgen.

In het verenigd Koninkrijk weten ze ook wat het resultaat is van het Multi culturele. Aanslagen die ook in ons land en Frankrijk niet vreemd zijn. Dat die verrijking een keerzijde heeft bewees er eentje door nu ook met zijn lichte vrachtwagen moslims weg te maaien in de buurt van een moskee.

Geweld met geweld bestrijden is geen oplossing maar wel een bewijs dat er grenzen zijn wat dat multiculturele betreft.
Kat en hond komen bijwijlen apart overeen maar zet er best niet teveel bij elkaar of het is oorlog!

20-06-2017 om 13:18 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)


Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

Gastenboek
  • Hallo medeblogvriend(en) in de komende feestdagen
  • Prettige zomerse zonnige dag
  • Goedemiddag blogmaatje
  • voyeurisme?
  • Deal!

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Blog als favoriet !

    Startpagina !

    Zoeken in blog



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs