Dagboek van een golden retriever
De wereld gezien door de ogen van een hond
18-04-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kort door de bocht?

De opvoeding van Hendrik Bogaert zal er wellicht iets mee te maken hebben waardoor de man wreed kort door de bocht giert. Hendrik denkt dat mensen zijn zoals sigaren. Je plakt er een mooi bandje rond en klasseert ze in een sigarendoosje.

Een zeer simplistische gedachte om de dubbele nationaliteit af te schaffen. Als losse flodder heeft die gedachte een basis maar het is geen oplossing. Wanneer je verder denkt dan je neus lang is blijkt het een idiote gedachte. Volgelingen van Hendrik sleuren er dan nog het integratiedebat bij. Over integratie zit het dan helemaal mis want integratie kan een doelstelling zijn maar dan ook niks meer of minder.

Mensen zijn geen sigaren (al zijn we regelmatig de sigaar), het zijn levende wezens. Wat wij in ons denken als integratie, zo zien inwijkelingen dit anders.
Het begrijpen van een taal kan zeker bijdragen tot integratie. Eveneens werk en levensomstandigheden.
Om aan een degelijke integratie te doen moeten we beginnen met te proberen te begrijpen hoe die andere denkt en hoe die andere zijn integratie ziet.
Als eerste moeten we dan vaststellen dat in de nu aan de gang zijnde discussie over Turken die mensen niet zoals wij individueel denken maar meer in groep. Turken hebben groepsgedachten. Ze denken anders. Zelfs turken die hier werden geboren hebben een groepsgevoel over wat in het land van hun voorouders gaande is. die groepsgedachte is geen belemmering om zowel voor- als tegenstander te zijn van de dictator. In één en dezelfde familie hebben ze pro en contra’s. In tegenstelling tot het Westen vertrekken ze met de gedachte wat in hun idee het beste zou kunnen zijn voor diegenen die in hun land van oorsprong leven. Wij denken meestal wat voor ons persoonlijk het beste zou zijn. turken denken wat het beste zou zijn voor de groep. Hendrik kan die sigaren te verplichten te kiezen tussen Belg of ruk zijn maar dat is denken over een ‘voddeke’ papier. Het verandert niets aan de innerlijke gedachte van de persoon in kwestie.

De huidige discussie begint eigenlijk over tolerantie, nadien komt integratie om via inburgering samen een manier te vinden om elkaar de ‘duvel’ niet aan te doen.

Bogaert moet eens proberen om een Jood te doen kiezen! Het groepsgevoel van Joden zal hem vlug duidelijk maken dat hij zijn sigaren maar eens moet proberen aan de man te brengen in Cuba! Ze zullen hem met zijn doosje stinkstokjes vierkant uitlachen.

18-04-2017 om 16:53 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opstaan uit de doden…

Belgen zijn katholieke mensen en dat bewezen de vele volwassenen die zich met Pasen lieten dopen. Ook op sportief gebied staan Belgen op uit het graf.

Vijf medailles op de wereldkampioenschappen op de piste. ook stonden Belgische dames op het podium. Dat is reeds jaren geleden dat we het zo goed deden. Hoopgevend daarbij is de jonge Niki uit Varsenare met haar leeftijd van 20.
Tevens beleven we een ‘boerenjaar’ op de weg want in alle klassiekers stond minstens één Belg op het podium. Zowel Van Aevermaet  als Gilbert spannen de kroon. Ook over de grens in de Amstel gold Race bleek Gilbert te sterk voor de concurrentie. We houden wel ons hartje vast want zoals Gilbert twee advundums na elkaar in zijn keelgat goot gaan onze gedachten naar EPO! Van die rommel heb je een enorme dorst. (Dit heb ik van horen zeggen!) Spijtig maar woensdag geen Waals Pijltje voor Gilbert. Door zijn val zit hij met een ‘blauw’ plekje op zijn nier en moet enkele dagen rusten. Zou het echter niet als een echte Belg zijn dat hij teveel heeft ‘gefietst’, zoals ze in gent zeggen?

Stoffel op het racecircuit blijft achter in zijn ‘kist’. Honda is geen Belgisch merk en dat merken we. Stoffel moet met een ‘alaambak’ in zijn bolide stappen want hij heeft de ene panne na de andere. De reclameslogan dat het ‘oké’ is blijkt niet van toepassing op Honda.
Nu ook nog hopen dat onze turners in de prijzen vallen en dan doen we het leven goed als Jezus. Dan stijgen we ook naar de hemel binnen een dag of veertig!

18-04-2017 om 16:49 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
16-04-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasen!

Van timing gesproken. Bonk erop moet Gwendoline gedacht hebben. Op het ogenblik dat Jezus alle moeite van de wereld heeft om die arduinen blok van zijn graf te schuiven komt Rutten met het voorstel om te besnoeien in al wat religie is.

Je zou je als God voor minder in je graf omdraaien en al het mogelijke doen om eruit te komen en die vrouw een shot onder haar doos te geven…

Nog veertig dagen heeft de huidige God om het lot van zijn herders te beslechten want dan gaat hij opnieuw ten hemel stijgen.

Zoals ze in de volksmond zeggen, zal het ook gebeuren. ‘Een scheet in een fles’! Niets zal veranderen want eensgezindheid zal er niet komen voor het voorstel van Rutten.

Niet dat het onjuist is dat Kerk en Staat moet gescheiden blijven en misschien ook worden. De basisgedachte dat enkel gelovigen voor de kosten van hun geloof moeten opdraaien is een goed idee. Wanneer de belastingsbetaler hoe langer hoe meer godsdiensten moet ondersteunen dan is dit niet juist.

Ver moeten we niet lopen want in naburige landen moeten herders werken voor de kost en genieten die geen maandelijks loon en later een pensioen.

Rutten heeft wel een zuivere troefkaart achter de hand want geen kat; geloof of ongelovig, zal zijn zegen geven bij wat nu gaande is met de betalingen van lonen en pensioenen aan herders die hun handen en soms nog onderdelen niet onder hun soutane hielden.

Het is als tegenargument zeer zwakjes te stellen dat met het geven van een wedde we inspraak hebben op hun doen en laten. Zou de kans ook niet bestaan dat wanneer men ‘ingang’ moet betalen om te geloven dat er minder criminelen zullen zijn? De tegenstanders zullen deze opmerking omdraaien en roepen dat indien geloof gegeven zal worden in garages en donkere oorden er nog meer criminelen zullen het pad van ‘hun’ God zullen volgen.

Wanneer het over centen gaat dan mogen we niet vergeten dat de belastingsbetaler nu de grootste sponsor is en wanneer enkel gelovigen betalen enkel de ‘echte’ zullen blijven geloven.

Voor een deksel een moeilijk begin van zijn carrière. Zonder enig examen een job uit de duizend krijgen en dan komt er een vrouw roet in je Paasmaal gooien. Niet moeilijk dat religie en vrouwen niet samen gaan. Dat vrouwen geen voet aan de grond krijgen in geen enkel geloof is nogal wiedes want als ze een beetje macht krijgen dan komt Satan vanonder hun nagels…

Rutten gooide een visje en hopt nu dat dit stemmen zal opleveren. Ze zal niet de enige zijn die tot de komende verkiezingen lijntjes zal uitgooien.

Het visseizoen is begonnen en nu we regelmatig verloren walvissen voor onze kust opmerken zal het een boeiende viswedstrijd worden.

Bijten in het aas doe ik niet want aan die lekkere worm zit een verdomd pijnlijke haak!

 

 

 

16-04-2017 om 14:35 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
15-04-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spits!

Is de uitdrukking ‘het op de spits drijven’ van toepassing?

Trump, sommigen dragen hem op handen en anderen verguizen hem. Een onberekenbare man die zijn uitspraken per dag aanpast. Een man die zichzelf graag hoort praten en die een naaldje heeft dat blijft hangen. In elke toespraak herhaalt hij van woorden of halve zinnen. Tot heden kwam er nog niet veel terecht van zijn boute uitspraken. Het terugschroeven of zelfs afschaffen van Bama-carelukte niet. Zijn muur om Mexicanen tegen te houden staat ook nog geen twee stenen hoog.

De Trumptoren heeft geen spits maar in de voorbije dagen is Trump begonnen met zijn buitenlandse politiek op de spits te voeren.

Hij begon met serieus te bekvechten met de Russen, vervolgde met een oorlogsschip richting Noord Korea te sturen en als laatste liet hij een enorme bom droppen op de tunnels en schuiloorden van terroristen.

Een grote mond opzetten kan wel wrevel en ongenoegen met zich brengen maar daar blijft het dan meestal bij. Anders ligt het wanneer je naast dreigende taal begint met wapens. De Chinees die bondgenoot is van Noord Korea slaapt wellicht slecht want de Noord Koreaan is in staat om Trump het bloed in de keel te jagen. Het Noord Koreaanse volk heeft geen keuze. Ze moeten de leiders volgen en zelfs sterven voor het ideaal en de even waanzinnige gedachten als van een Trump. De Chinees zit dan tussen hamer een aambeeld en moet het Koreaantje steunen en voor we het beseffen is WO III begonnen.

Wij die dachten dat machtwellustigen zoals Hitler dood waren beginnen nu te beseffen dat de geschiedenis zich blijft herhalen. We kunnen nu het rond Pasen loopt denken aan de Romeinse tijd. Dan was ook de halve wereld op de vlucht en thans hebben we nagenoeg een identieke situatie. Honger, dorst, oorlog, allemaal redenen om beterschap te zoeken aan de andere kant van de wereldbol. Dan nog enkele leiders met een ‘plooike’ en we moeten vrezen dat onze kindjes volgend jaar geen eitjes meer zullen kunnen rapen…

 

 

15-04-2017 om 14:44 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
13-04-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leven in commune…

Het is al een tijdje geleden dat mensen kozen voor een leven in een groep van gelijkgezinden. We herinneren ons de periode van de Flower Power, de periode van de vrije liefde en de periode dat jongeren rondliepen met een provo-teken aan de hals. Het was ook de periode dat de ster van de Mercedes auto’s er moest aan geloven. Vele eigenaars sakkerden dat hun ster van hun wagen werd gestolen en een nieuw exemplaar had een duur prijskaartje.

Het leven in een commune stond gelijk met het leven in een sekte. Dit idee klopte niet altijd maar het was de gedachtegang van velen. Sommige communes bestaan nog steeds. Wel evolueerden ze met de loop der jaren. De diepgelovige commune die Jeroen bezocht maakte zelfs een zeer positieve vooruitgang. Los van het geloof is er niks mis met de eenvormige klederdracht, het biologisch tuinieren en de gezamenlijke maaltijden. Heel positief is de vrijheid om de leefgroep te verlaten en een ander leven op te bouwen. De eertijdse halsstarrigheid om zich te verzetten tegen moderne middelen zoals elektriciteit, studies zijn verdwenen.

Jeroen leerde er rundstong met een puree van knolselder maken. Opvallend was het lachen en giechelen van de vrouwen en meisjes. Eén ding was echter de sfeer. Totaal geen sprake van enige vorm van stress.
Zou dat gebrek aan stress de reden zijn dat mensen die de overkant bezochten na een periode terugkeren?
Dan is de conclusie dat we best in groep gaan leven…

13-04-2017 om 11:15 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeten we ons hart vasthouden?

Gaan we een mooie zomer krijgen of zal het een hete zomer worden. Een vraag waar we mogelijks kortelings een antwoord op krijgen. Of we ons zullen moeten inwrijven met een factor 50 is slechts een detail.

Wat gaat Turkse Erdogan ons serveren na 16 april?
Een 60% van de Turkse Belgen steunde reeds het referendum voor meer macht aan de president. Eigenaardig dat zoveel Turken; waarvan er velen, enkel op vakantie gaan naar hun land van oorsprong hun stem uitbrachten. Deelnemen aan een referendum waar ze niet bij betrokken zijn als inwoner van hun land!
Zich betrokken voelen maar slechts op wat ze horen en niet aan den lijve ondervinden.
Dat de president zijn slag zal thuis halen staat nu reeds boven water. Zelfs zonder gefoefel bij het tellen van de stemmen.
Vreselijk is echter dat Erdogan nu reeds verklaarde dat hij geen probleem heeft met de herinvoering van de doodstraf. Ook zijn uitspraak dat Europa zal boeten indien hij meer macht krijgt moet ons kopzorgen baren. Hij zal opnieuw de toetreding tot Europa op zijn agenda plaatsen. Waarom? Hij ziet Europa als een boosdoener en toch wil hij lid worden. Wie bestelt er nu een extra portie 'spruiten' als hij geen spruiten lust?

Verder zijn er nog bezig om voor een hete zomer te zorgen.
De Rus en de Amerikaan bekvechten dagelijks en gelukkig is het aantal aanslagen op een tweet beperkt. Onbegrijpelijk hoe twee grootmachten dezelfde tegenstander bestrijden maar elkaar beschuldigen. Net een koppel dat nood heeft aan een dagelijkse portie ruzie. We weten echter wat veelal het geval is met een koppel dat voortdurend in ruzie ligt. Vroeg of laat barst de bom en vallen er slachtoffers.
Om er zeker van te zijn dat de zomer heet kan worden begon Trump zowel de Noord Koreanen als de Chinezen een zetje te geven dat ze best hun parasol uit hun tuinhuisje halen. Ook tegen die landen begint de Amerikaan zijn zonnestralen te richten.
Verder hebben we mogelijks een hete zomer met al onze festivals waar het broebelt van het jonge volk en islamitische staat die nog volop bezig is met nieuwe criminelen te rekruteren.

Zal het hete soep worden of zal er gekozen worden voor een Italiaanse koude soep?

13-04-2017 om 11:13 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
11-04-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tommeke Tom!

De koers in de hel van het Noorden leverde geen vijfde zegen op voor Tom. Tom zelf kon de ontgoocheling moeilijk verstoppen en voor zijn fans werd het ook een bittere pil om door te slikken. Zijn slechts 13de plaats kwam  erger aan dan velen hadden verwacht. Toch moeten we eerlijk toegeven dat anderen beter waren. De ontgoocheling is groter omdat de hitse die de media rond de laatste wedstrijd van Tommeke Tom tot over de top ophemelden. Voor iedere atleet is het einde van de carrière zwaar maar met al die heisa staat er een ‘t’ voor. Tom mag dan een groot renner zijn geweest maar hij was niet de grootste renner. Dat was en blijft Merckx. Gelukkig en dat zal de man ooit beseffen viel de beslissing niet op de piste en kwam het hem laten winnen niet in het scenario voor. Dat had pas erg geweest. Tom leefde wellicht naar het ultieme van zijn vijfde kassei sedert enkele maanden en probeerde zich zo goed mogelijk voor te bereiden maar het was niet goed genoeg. Anderen waren beter en de sterkste van de dag heeft gewonnen.
Velen leefden mee met zijn laatste koers en waren wellicht wat ongelukkig.

Sport is echter ontspanning en een surrogaat van het leven. Wat was erg?
Die doden in Zweden, die doden in Egypte, die ongelukkige verkeersdoden want die laten een echte leemte na. Tommeke zal niet meer koersen maar zijn familie, vrienden kunnen nog van hem als mens genieten. Die vrouw uit Halle die een crimineel met de gestolen vrachtwagen de dood injoeg die zal niemand meer kunnen laten genieten van haar aanwezigheid.

Relativeren is belangrijk. Supporteren is leuk maar niet meer of minder dan zout op de aardappelen of een klontje in de koffie. Het is een surplusje maar niks meer.

Tom zorgde ervoor dat we genoten van zijn koersen, hij zorgde voor ophef over zijn soms turbulente levenswijze en wat hij noemde jeugdzonden. Hij had vurige fans en mensen die hem geen warm hart toeschreven. Al die onbekende slachtoffers van aanslagen hadden geen fans want ze waren en zullen voor de massa onbekenden blijven.

De zon was van de partij tijdens de koers in de hel maar voor de nabestaanden van de slachtoffers van de aanslagen bleef de zon verscholen achter een heel donkere wok die nooit volledig zal verdwijnen…

11-04-2017 om 10:22 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La vie en …

Koos Annemie Struyf wel de juiste titel voor haar programma van mensen die hun dromen volgden en uitweken naar Frankrijk?
Vonden die mensen wel hun vie en roze of is het meer la vie en mauve?

Je droom achterna hollen is geen probleem en een B&B beginnen met enkel een kennis van wat Frans met ‘haar’ op is een pietluttig probleempje dat die mensen op termijn zullen overwinnen. Mogelijks zal dat koppel echt hun rozengeur en maneschijn vinden. Wie weet komt de moeder en toffe behulpzame schoonmoeder ook niet in hun buurt wonen.
De frituuruitbaters hun leven is minder ‘en roze’. De yogalesgeefster leeft langs de andere kant voorlopig op een roze wolk. Tijdelijk want indien ze alleen blijft komt ze in het rijtje te staan van mensen die uitwijken naar de rust en kalmte in het land van Dieu omdat ze het uitwijken niet bekeken als een vlucht.
Dit vluchten uit een land waar stress, zenuwen en opstoppingen op de weg de reden van hun vlucht was.
Dit kwam duidelijk tot uiting bij de golfspeler die zijn vrouw verloor. Zijn vie en roze werd van de ene dag op de andere een vie en mauve. Een kleur dat beter past bij begrafenissen. De man beseft plots dat hij in la douce France nog eenzamer zit dan in zijn geboorteland.
De keerzijde van de medaille van de vlucht. De rust, de natuur en het eenvoudig leven valt als alleenstaande nog zwaarder tegen dan stilstaan in de file.
Leven met 1000€/maand is haalbaar wanneer men op zijn idyllische berg zit maar voor hoelang? Annemie botste nog op geen uitwijkelingen die medische zorgen nodig hebben. Zit maar aan je privé riviertje, je privé meertje en je privé bosje op je bergtopje wanneer je gezondheid het laat afweten. Je moet een echte doorwinterde kluizenaar zijn om die eenzaamheid te trotseren. Mogelijks beging je dan geen vlucht uit een te stresserende achtergrond maar uit een vlucht voor je eigen ‘ik’! Dan bestaat de kans dat je idyllische droom een nachtmerrie kan worden van een zware depressie.

Begrijpen kunnen we die uitwijkelingen want alles begon wellicht na één of meerdere vakanties in Frankrijk. Op vakantie lijkt alles idyllisch en aanlokkelijk maar de realiteit is minder ‘roze’. Leuk is wanneer men na het ontwaken zoals die golfspeler een nieuwe droom nastreeft. Het is mooi om te dromen van een leven in een luxetent met TV en mooi weer. Maar de adder in zijn droom zal blijven. Hij zal een Indiaanse schone missen om zijn dagen te delen…

Het blijft boeien om mee te gaan in het leven van anderen en hopelijk doet Annemie haar toerke binnen een jaar of 10 opnieuw. Het is een vorm van nieuwsgierigheid om dan die mensen nog eens te horen.
Zal het frituurke nog bestaan? Zal de trucker nog niet in file staan aan de Middellandse Zee? Zal de yogalesgeefster nog alleen zijn of zal een toffe fransman haar soepele spieren soepel houden? Zal de B&B nog bestaan of zal het een ruïne zijn?
Eén ding is zeker…… de makelaar zal binnen zijn en wellicht in ons land wonen in een grote loft!

11-04-2017 om 10:20 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
06-04-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vissen op zee!

Onze vissers krijgen zakken mee om de rotzooi die in zee ligt en die ze opvissen in hun netten mee te brengen aan land. Op die manier wil men de tonnen plastieken zakken, pepflessen en andere rommel uit de Noordzee verwijderen.  Een leuk idee en alle kleintjes helpen maar aan de snelheid van de opruimingsacties zijn we voor generaties zoet.

Er ligt al jaren tonnen munitie in onze zee en die rommel roest en naast plastiek zullen de vissen ook zwaarder op de weegschaal wegen door al dat ijzer dat ze in zich opnemen. Dan spreken we nog niet over de tonnen industrie afval en het nucleaire dat op de zeebodem ligt. Over die rotzooi zwijgt men in alle talen want daar was in het verleden veel geld mee gemoeid.

Onze Noordzee en geld. De laatste jaren een nieuw fenomeen dat opdook. Voor het binnenvaren van de haven in Zeebrugge kiepert men zakken vol drugs in zee. Het risico om drugs onderaan de vrachtschepen is te groot en dus is een veiliger middel de drugs in zee te gooien en dan op te pikken met rubberbootjes. Opvallen doet het niet want er dobberen veel sportvissers met kleine bootjes op zee. Hoe zouden vissen zich gedragen met een snuifje? Wat indien kinderen beginnen te prutsen met een aangespoelde sportzak
'bloemsuiker'?

Visgerechtjes, een specialiteit aan onze kust maar kan men na een maaltijd binnenkort met de wagen nog naar het binnenland rijden? Na een tongske, 'plaete' of een handje garnalen met een Rodenbach. Ocharme de flikken die de terugkerende Antwerpenaar zijn verwarde uitleg zal moeten aanhoren over zijn vijfgangenmenu in een Blankenbergse frituur!

06-04-2017 om 15:10 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
05-04-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volk!

Ik kies voor het programma van Jeroen over ‘volk’ in het algemeen. Het is hoe je het bekijkt of het ‘goe’, ‘minder goe’ of ‘slecht’ volk betreft. Bij iedereen zal er wel een goed kantje zijn en een minder goed kantje en zolang het om geen crimineel gedrag gaat moeten we de medemens ‘pakken’ zoals hij is.

Na de hoertjes van de vorige uitzending trok Jeroen naar vier vrijgezellen. Broers die op de ouderlijke boerderij net over de ‘schreve’ wonen. De eerste indruk was dat het uitzonderlingen zijn, Hoe meer ze aan de bak kwamen hoe meer duidelijk werd dat ze een visie hebben en wat opviel was hoe stil Jeroen was. In tegenstelling tot zijn pellen van het ei van die hoertjes, stelde Jeroen heel weinig vragen. Hij had geluk want het kwam er allemaal spontaan uit en zonder dat de ‘zakken’ van Jeroen boordevol geraakten met waar of onwaarheden.

Broers die de ouderlijke traditie verder zetten en toch niet echt wereldvreemd zijn. Buiten een zeer sterke band tussen de broers onderling relativeren ze de ganse dag. Ze hebben een soort van ongevoeligheid, totaal geen hechting aan anderen en een eigen kijk op het leven. Ze zijn het toonbeeld van de doorsnee Fransman die leeft van dag tot dag. Stress is hen duidelijk vreemd en de dood is iets dat komt en verder moet je niet te lang stilstaan bij het verlies van een mens. Hun aparte kijk op het leven maakt dat ze geen behoefte hebben aan een vrouw. Ze missen dan ook geen vrouw. De enige vrouw was hun moeder die veel voor hen betekende maar eens ze ons aardbolleke verliet trokken de broers een streep onder het verlies. Leven met verdriet kennen ze niet. Hun ingesteldheid is danig dat men niet moet blijven stilstaan met een verlies.

Jeroen had duidelijk ontzag over de manier van leven van de broers. Leuke Tv omdat we door die broers konden teruggaan naar de tijd van vroeger.

Het was duidelijk dat zelfs met het rondreizen naar vele landen, die broers hun principes niet verloochenen. Leven en laten leven maar toch het kiekske, dat beenhard door ouderdom, toch in hun kasserol vliegt!

 

05-04-2017 om 13:17 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
04-04-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen mooiste!

Vlaanderen was gisteren één grote kermis. Toch een deel van Vlaanderen, waar de renners voorbij vlogen. West Vlaanderen zag amper gedurende enkele kilometers coureurs. Antwerpen is voor de komende vijf jaar de startplaats met als gevolg dat het parcours de nodige wijzigingen onderging. De muur van Geraardsbergen werd opnieuw opgenomen en het was vanaf die muur dat de eigenlijke koers begon en dat de uiteindelijke winnaar het hazenpad koos.
Een verdiende winnaar en of de val van de achtervolgers een invloed had zullen we nooit weten maar het doet ook geen afbreuk van de individuele prestatie van Gilbert.

Wat niet duidelijk is of Vlaanderen leeft voor de koers of eigenlijk leeft voor het gebeuren rond de koers. Dus het Bourgondische van eten en drinken en gedurende enkele seconden kijken en geen of amper een renner herkennen. De indruk is dat die wielerwedstrijden een dekmantel zijn om eens uit de bol te kunnen gaan. Een reden om eens goed door te drinken. Aan tentjes en eetkraampjes langs het parcours geen gebrek.

Naast de wielerwedstrijd was er ook voetbal. Een treffen tussen Oost en West Vlaanderen. Was het een voetbalwedstrijd of meer een rugby match? Op een bepaald ogenblik kreeg men meer de indruk dat ze naar de ‘poten’ stampten in plaats van naar de bal.
De veldslag had maar één overwinnaar en dat was Anderlecht want hoe meer spelers er gekwetst geraken, hoe meer dat in de kaart van Anderlecht speelt. Hoe meer Gent en Brugge vechten hoe beter voor de hond Anderlecht die met de kluif zal gaan lopen.

De uitdrukking Vlaanderen mooiste is een medaille die slechts aan de voorkant blinkt.
De helikopterbeelden tonen Vlaanderen met heel veel koterijen achter mooie huizen.
Voetballend Vlaanderen zou een feest moeten zijn maar het lijkt meer op een moderne veldslag…

Mooi is alles behalve schoon!

04-04-2017 om 12:02 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
02-04-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Babysitten.

Het is een vaste regel geworden dat de oma's en opa's garant staan voor de opvang van kindjes na de schooltijd en de vakanties. Grootouders hebben het in hun periode van rustig pensioen nog drukker dan in de periode van hun loopbaan. Onze regering eist een langere loopbaan en wanneer je dan eindelijk zou moeten genieten hang je aan de kapstok om voor de nodige opvang te zorgen voor de kleinkinderen. Tevens worden grootouders fulltime taxichauffeurs.

Mijn baasje is geen grootouder. Hij zou dus samen met mij moeten genieten. Een kleine misrekening met de drukke wereld waarin we leven. Mijn baas mocht ook de 'geneugten' ondervinden van het babysitten. Gisteren had ik een slaapcompagnon. Het nachtleven van de dochter noopte haar om haar 'kindje' een warm gezellig onderdak te geven terwijl het
nachtleven haar de hand reikte. Gemakkelijker babysitten voor een hondje zou je denken dan voor een kind. Geen gesleur aan pampers, flesjes en poedertjes. Geen gepruts met fruitpapjes.
In principe zou de slaper het moeten doen met wat brokjes, van tijd tot tijd eens buiten moeten voor de behoeften en dat zou het dan moeten zijn.

De werkelijkheid ligt een beetje anders.
Mijn leeftijdsgenoot van amper een scheet groot is van het dominante type. Slurpen aan mijn drinkbakje ben ik reeds gewoon van tijdens zijn bezoekjes. Dat die kleine meer aandacht eist en krijgt kan ik begrijpen gezien hij van de andere kant van de aardbol komt. Ook het feit dat ik mijn matje moet delen neem ik erbij.
Het zijn in feite maar details en toch. Wanneer ik buiten wil doet mijn baas de deur open (alhoewel ik dit zelfstandig kan) en ik doe mijn toerkes op ons erfgoedje. Dat gaat niet op voor mijn allochtoon maatje. Daarvoor moet mijn baas babysitter het leibandje aandoen en meewandelen want alleen in de tuin is voor Pumba het sein om een gaatje in de afsluiting te zoeken en een uitstap te begingen in omliggende straten. Gezien hij op onbekend terrein is weet het sukkelaartje zijn weg niet terug. Voor de babysit wil dit zeggen dat halverwege zijn programma hij een tijdje de buis moet missen om dan de draad van zijn programma terug op te nemen.

Voor mij was het evenmin een rustige nacht want telkens ik me eens draaide of een poot strekte lag dat allochtoontje in mijn weg. Het stond dat Pumbatje niet aan en bij het ochtendgloren wipte hij op een stoel en nestelde hij zich op het kussentje op de zitting. Gelukkig is hij van het luie type en beweegt amper zodat hij hoog en droog verder sliep.
Er schort in die Afrikaanse landen duidelijk iets met de opvoeding of hondjes nemen de gewoonten van katten over. Dat men na een nacht slapen, zich overdadig uitrekt, geeuwt is normaal. Alles behalve normaal is dat je in plaats van de stoel te springen je nog een verdieping hoger wipt tot op de tafel. Gevolg is dat de babysit uit zijn krammen schiet en dat het kleintje een periode buiten aan de haak mocht gaan zitten. Ook voor mij, de onschuld zelve had dit gevolgen. Ook ik moest op mijn ontbijt wachten tot de straf voor Pumba voorbij was.
Toen de fiere eigenares haar allochtoontje kwam oppikken had ze duidelijk nog wat slaap in te halen. Ze vleide zich neer in mijn baas zijn zetel in de veranda en deed een flinke tuk met. Haar 'kindje' op de schoot die natuurlijk ook nog een Oehoe ving!


02-04-2017 om 18:39 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
01-04-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelfstudie!

Dankzij ouders en onderwijs kan je veel leren. Zelfstudie is eveneens een mogelijkheid en is helemaal niet moeilijk. Je moet maar goed om je heen kijken en voor je het goed en wel beseft heb je een heldere blik op zaken waar men problemen over maakt en die er geen zijn…
Een toepassing hoe je een standpunt krijgt door dieren te observeren…

Bazieltje kreeg enkele weken een ‘maatje’. Als Goden Retriever kwam er uit het niets een allochtoon teckeltje in zijn leefwereld. Baziel, groot, sterk en 7 jaar. Dus vermenigvuldig die 7 maar met 7! Teckel Pumba is ook 7 en dus geen leeftijdsverschil.....
Het verschil zit in de opvoeding. Afrikaans Pumbatje, klein, tenger en minder sterk moet het dus hebben van lef en durf. Hoe en onder welke omstandigheden Pumba hier in een asiel geraakte zal Bazieltje nooit weten. Hoe reageer je wanneer er plots zo’n ‘vreemdelingske’ in je leefruimte komt en zonder schroom uit je drinkbakje begint te drinken. Baziel leerde wel van een zekere God die zei dat je de dorstigen moet laven. Dat die inwijkeling zonder papieren dan ook je etensbakje begint leeg te eten is eventjes verschieten. Diezelfde God had het ook over de hongerigen spijzen maar om dit letterlijk toe te laten passen, is het eventjes slikken. Baziel had zoals sommigen zouden doen, met hand en serieuze tanden dat vreemdelingske een harde les kunnen geven in ‘eigen bakje eerst’!

In tegenstelling tot de drastische maatregel nam Baziel geduld en toen hij de volgende dag in het domein van Pumba kwam dronk en at hij uit dat kleintje zijn ‘gerief’!

Wat leerde de mens uit de zelfstudie door het gadeslaan van twee dieren?

Dat tolerantie, begrip en geduld meer oplost dan een nutteloze aanval. De zelfstudie leert hoe men zich niet mag laten beïnvloeden door de omgeving en de kat uit de boom moet kijken. De kat, waar beiden een identieke hekel aan hebben. Dus al komen beiden uit verschillende werelddelen, toch hebben ze gelijklopende trekken.
Het is gewoon langs beide kanten water in de wijn doen.

Zelfstudie, met weinig inspanningen krijgt men het gadeslaan van twee dieren die elkaar van haar nog pluimen kennen een les die ons een denkpiste kan geven over die vele vluchtelingen…De hamvraag is of het wel nodig is om tot je25ste je broek te verslijten op de schoolbanken als je meer kan leren door gewoon te kijken wat er in je omgeving gaande is?

01-04-2017 om 11:00 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
29-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jeroentje toch!

Mogelijks voor de kijkcijfers ging Jeroen in de potten roeren bij de meisjes van plezier.
De uitdrukking van schoenmaker blijf bij je leest is ook van toepassing voor een kok. Mensen maken reeds de keuze of ze kiezen voor een Pascaleke of een Jeroentje. Wanneer die koks dan naast hun koken denken dat ze de massa een bredere kijk kunnen bezorgen door tijdens hun kookdemonstraties een soort interviewer te worden dan is dat niet zo een goed idee.
Tijdens het koken moet je bij je eten blijven en geen twee dingen tegelijk doen. Het is er weinig gegeven die meerdere dingen tegelijk goed kunnen doen.

Daarenboven zijn meisjes van plezier letterlijk als figuurlijk een beetje heel apart.
We leerden meer over Jeroen dan over die vrouwen. Bij Jeroen is het duidelijk dat hij een emotionele man is, goedgelovig tot zelfs een beetje naïef.
De kok met aandelen bij solo en/of andere botermerken, voelt niet aan wanneer die schattige hoertjes zijn kasserol aan het vullen zijn met leugens. Als ongelovige kunnen ze de goedgelovige Jeroen wijs maken wat ze willen.
Zoals Jeroen heb ik een vorm van respect over hun ‘beroep’. Ze bezorgen mannen tegen betaling de mogelijkheid dat die hun lusten kunnen botvieren en daar bewijzen ze de maatschappij een goede zaak. Het beroep is zo oud als de straat maar het klopt geenszins dat veel van die meiden door omstandigheden voor die job kozen. Zoals vele advocaten verzachtende omstandigheden pleiten voor hun criminelen omdat ze in hun jeugd slachtoffer werden van misbreuken. Toen scheidingen nog uitzonderingen waren kwam het zoontje in de misdaad terecht omdat mama en papa uit elkaar gingen. Zodra scheidingen schering en inslag werden kwam het mislopen kindje in een slecht milieu omdat hij op jeugdige leeftijd werd misbruikt. Rechters horen dagelijks dat de verdachte slachtoffer werd door anderen en niet omdat hij zelf een slechte inborst heeft. Het woord ‘borst’ is zeker van toepassing bij hoertjes. Het is een deel van haar uithangbord! Maar haar uitleg hoe ze in het vak terecht kwam is zoals
bij de misdadiger. Ze kwam door omstandigheden in het beroep terecht. Die uitleg kreeg Jeroen ook te horen maar de verhalen kloppen niet steeds. Uitzonderlijk kom je een prostitué tegen die vertelt dat ze nood heeft aan seks, zoals de ene man meer dan de andere om de zoveel seconden aan seks denkt.

Wat Jeroen niet aantoonde is dat die hoertjes aan een verslaving vast zitten zoals aan sigaretten, drank en drugs. Eénmaal een periode in het vak, dan kan men dit zonder een zware ontwenningskuur niet meer lossen. Het klopt dat sommige meisjes via een escorteperiode proberen om aan geld te geraken voor de zogezegd studies om figuurlijk van de grond te geraken. Voor velen worden die studies nooit iets en omdat de verdiensten hoog en zeker netto veel opbrengen blijven ze het oudste vak van de wereld verder uitoefenen. Naar de buitenwereld hangen ze dan verhaaltjes op over moeders die hen niet bekeken, vaders die hen misbruikten of over vieze nonkels die vuil manieren met hen deden op feestjes…
De ware reden dat ze genieten van hun job en nood hebben aan veel geld en geen hulp zochten om van hun verslaving vanaf te geraken daar reppen ze met geen woord over.

De uitzending van Jeroen kan en mag om kijkcijfers de hoogte in te jagen maar verder is ze nutteloos en zeker geen juiste weergave over de dames in kwestie.  Het is om het in de vaktermen van Jeroen te zeggen: ‘dagelijkse kost’ maar geen maaltijd om duimen en vingers bij af te likken…

29-03-2017 om 20:12 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
28-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gekker dan gek

Tom zijn trip leverde het bewijs dat Trump niet de enige rare kwast is die er in het land van Uncle Sam rondloopt. De bevolking heeft geen vertrouwen in hun leiders en Waes gaf ons via de man in de straat een idee hoe gek die mensen reageren.
Trump heeft iets tegen de religie van de moslims maar hoe katholiek de Amerikaan dan ook mag zijn hij heeft toch een vijs die wat hard werd aangespannen.
Een 69 jarige pastoor die met een moto door een brandende hoepel wipt kan men toch niet als normaal beschouwen. Tom zijn opmerking dat hij dit een Daneels niet ziet doen klopt als een bus.

Ook heel duidelijk kwam aan bod waarom er zoveel moorden en domme ongevallen met wapens gebeuren. In sommige Staten vermindering in een bar krijgen indien je kan bewijzen dat je een wapen draagt! Die lobby industrie heeft meer dan macht. Zichzelf beveiligen noemen Amerikanen dit. Het is de kat bij de melk zetten en dan zeggen dat ze er niet mag van drinken.
Dorpen met nagenoeg enkel mannen die zich vervelen, hitsig lopen bij gebrek aan vrouwen maar met een holster aan hun riem. Het land is op sommige plaatsen blijven staan in de tijd van de cowboys en indianen.
Ze zouden beter hun natuur terug in orde maken in plaats van koffie te drinken of te pokeren. Over het zich bezig houden met die enkele vrouwen wil ik het niet hebben.

Begrijpen doen we wel dat die Amerikanen houden van films zoals Rambo en andere vechtfilms. Het is dus ook logisch dat de Amerikaan om de haverklap een reden zoekt om ergens oorlog te gaan spelen. We hoorden Tom wel van over de plas tot in onze living slikken toen me hem vroeg of wij zoveel vertrouwen hebben in onze rechtspraak en of iedere misdadiger wel effectief in de gevangenis zijn straf uitzit. Die Amerikaan maakte een punt want er zijn hier ook mensen die na een onrechtvaardig vonnis het standpunt van oog om oog en tand om tand zouden willen toepassen.


De conclusie is dat er nogal wat Amerikanen zijn die een laag IQ hebben. Amerika is geen 'Hell hole' maar een land zonder cultuur, historische gebouwen of door mensenhanden gemaakte bezienswaardigheden. Buiten canyons, natuur en hun rodeo, saloons, gekke cowboys is het weinig de moeite waard om het vliegtuig te nemen en er een vakantie door te brengen.

28-03-2017 om 13:07 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De pot en de ketel!

Spelen de pot en de ketel met onze toekomst?
Wat gaande is tussen Erdogan en een deel van de Europese leiders is spelen met de toekomst van heel veel mensen. Het is een ruzie aan het worden zoals enkel laag allooi kan maken maar met
verregaande gevolgen.

Wie gelijk heeft in de ruzie heeft geen belang. Of Erdogan nu al dan niet een nieuwe toekomstige dictator is moeten de Europeanen zich niet mee bemoeien. Het Turkse volk zal dit wel beslissen.
Dat Erdogan noch Duitsland noch Nederland moet uitmaken voor racisten en nazi's klopt ook.
Een zeer gevaarlijk spel is de dreiging van Erdogan dat geen enkele Europeaan zich nog veilig zal voelen toont duidelijk zijn ingesteldheid. Hij dreigt met de identieke middelen zoals islamitische staat. We hebben genoeg aan de terreurdaden van de huidige aanslagen en moeten er nog niet meer op onze hals halen met een man zoals Erdogan.

Staat er dan echt niemand stil bij de gedachte dat er hier heel veel Turken wonen en dat bloed kruipt waar het niet gaan kan. We hebben volledige wijken van turken die hier werden geboren, zich inburgerden en die niks verkeerd doen. Turken die mogelijks niet staan te springen om een standpunt in te nemen maar als er ruzie ontstaat dan maken ze wel een keuze. Op zeer korte termijn kan het samenleven omslaan in elkaar haten en waarom? Omdat enkelingen met een grote mond aanzetten tot haat en nijd.

Het is zoals een domme burentwist over een te hoge haag of overhangende takken. Ruzie is onnodig. Snoei haag of boom tot wat wettelijk mag en negeer nadien die buur zonder al dat gekibbel. Wie haalde op dergelijke manier de overwinning? Allebei en dus zorg voor duidelijke wetten en maak geen uitzonderingen.

Dat woorden veel kwaad bloed kunnen zetten hebben we ook ondervonden aan de uitlatingen over Artsen zonder grenzen. Beschuldigingen lossen niks op. De ketel een zwart 'gat en de pot wat 'blutsen'.

28-03-2017 om 13:04 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
24-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vranckx.

Vranckx, zoals we hem willen bezig zien. Spitten in het hol van de leeuw.
Een gebeten reporter die mensen inzicht wil geven hoe het eraan toe gaat in oorlogsgebied en wat de neveneffecten zijn. Mama vranckx is een sterke vrouw want wanneer ze de reportages van haar zoon

bekijkt kan het niet anders dan ze denkt hoelang ze haar zoon nog zal hebben.
Rudy mag beweren dat hij geen nutteloze risico's neemt maar zijn reportages laten overduidelijk zien dat hij vaak op de dunnen koord tussen leven en dood werkt.
Zijn reportages zijn niet louter informatief maar bezorgen de kijker een beter inzicht over de werkelijke toestand. Zijn doelgerichte vragen geven een beeld weer van hoe sommigen denken. Terroristen die uiteindelijk beseften dat hun daden een verkeerde beslissing waren zijn een minderheid. Een reden om het zinkende schip te verlaten zou kunnen zijn dat de oorlog op zijn einde loopt. Dat islamitische staat hun oorlog zal verliezen is zo goed als zeker. Niet dat we dan vrede en rust zullen kennen want de terreur zal verder worden gezet met aanslagen. De terreur zal blijven misbruik maken van de religie. Extremisten zullen via hun propaganda en via het internet de crimineel blijven aanzetten tot het plegen van aanslagen.

Ook mag Vranckx eens gaan draaien bij de Turken want met wat Erdogan uitkraamt de laatste tijd zal de massa dan misschien de Europese Unie kunnen overtuigen om de aanvraag om lid te worden terug te sturen met de melding: 'niet opportuun!'

24-03-2017 om 14:00 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dierenmishandeling…
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Vreselijke beelden uit het grootste slachthuis van ons land zorgden voor een onmiddellijke sluiting van het Tielts slachthuis. Varkens worden op ongeoorloofde wijze geslacht.  Een undercover werknemer filmde gedurende een maand toestanden die ons herinneren aan lang geleden.

Wanneer we eventjes in de tijd teruggaan dan weten we hoe het varken aan zijn einde kwam. De slachter kwam op het bedrijf met een voorhamer en gaf het varken een zware tik op zijn hoofd, dook op het varken en sneed de keel over.  Soms mistte de slachter de klop op het dier zijn hoofd half en was het zwijntje nog bij bewustzijn. Een goede slachter gaf een degelijke tik en kon de keel in één vlotte beweging oversnijden. De boerin zat klaar en ving vliegensvlug het bloed op om dan met haar arm te roeren in dat bloed. Een
bussel Stro dat klaarlag deponeerde de slachter over het dode dier en werd in brand gestoken om het dier te ontharen. Een geurtje die we ons nog levend herinneren van toen we getuige en toeschouwer waren van de slachting. Geen toeschouwers voor een slachting die er eigenlijk niet was. Het was een algemeen gebruik dat een varken dat was gestorven in allerijl nog werd ‘geslacht’. Vlug naar de gemeente voor het papierke van noodslachting en lang voor de ‘veldwachter’ kon komen controleren of het wel degelijk om een
noodslachting ging, had de slachter reeds zijn werk gedaan.

Hoe die wantoestanden in Tielt konden gebeuren is onbegrijpelijk. De directie beweert enorme investeringen gedaan te hebben om het dierenleed te vermijden. Er hangen camera’s die zouden moeten aantonen dat wat de beelden bewijzen niet zouden mogen kunnen.
Dat merktekens van buitenlandse varkens worden weggesneden vooraleer de dieren aan de haak hangen komt wellicht omdat dieren van vreemde origine wellicht goedkoop worden aangekocht. Dat dieren door de stress doodvallen en toch aan de haak belanden is niet echt een ramp omdat de tijd tussen het oversnijden van de keel en de dood relatief kort is.

Over één ding spreekt men totaal niet. Waar zijn die collega’s van wijlen Van Noppe? Waar zijn die dierenartsen die controleren? Ergens in een café in de buurt ‘druppels’ aan het drinken?
Dat er zoals in elk beroep cowboys rondlopen en in het geval van slachters werken als beulen is niet abnormaal.

Een lachertje is wel de maatregel van de Delhaize die geen varkensvlees van het Tielts bedrijven in zijn rekken meer wil. Wat deed Delhaize aan het feit dat er mogelijks minderwaardig vlees uit ‘den vreemde’ in hun rekken lag? Het misbruik en het gevaar voor de gezondheid was mogelijks dat vreemd knorretje. Maar aangezien de veeartsen in sommige slachthuizen enkel op papier aanwezig zijn en stempeltjes plaatsen (lees laten plaatsen) zonder te controleren moet Wuyts doen nadenken.

Welke dierenorganisatie zal nu met een maskertje van een varken een zitstaking aan het bedrijf houden?

24-03-2017 om 00:00 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
>> Reageer (0)
22-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lente?

De lente begon en het vooruitstrevende onderwijs kijkt reeds naar het nieuwe schooljaar. Zowel de vakantie voor het rapen van eitjes moet nog komen en de twee maanden platte rust zijn nog een beetje veraf maar toch ontstond reeds de discussie of het komende schooljaar op 1 of 4 september moet starten.


Het offerfeest valt op 1 september en in de media hoorden we geen enkele moslim zeggen dat hij zijn kinderen die dag niet naar school zou sturen. Enkele directeurs vrezen echter dat de helft van de klas op 1 september leeg zal blijven. Wel heren waarom geen dagje 'conferentie' of pedagogische studiedag nemen op 1 september?
De leerkrachten pedagogisch klaarstomen vanaf de eerste schooldag. Het zou een positief effect kunnen hebben. Is het ook niet zo dat in het verleden er op die eerste dag weinig te leren valt. Het gebeurde zelfs regelmatig dat die eerste dag na de middag er reeds een halve dag de kindjes huiswaarts werden gezonden. Dit zou nu ook kunnen want het offerfeest begint wellicht ook maar gezellig te worden op het ogenblik dat de maaltijd op tafel komt.

De echte lente is nog niet begonnen en toch zijn vele mannen en vrouwen met echte of valse vingers in het groen bezig. Ze zaaien en planten met een hevigheid die vroeger enkel de boeren kenden. Grasmaaiers hoor je ganse namiddagen loeien en dit men beter nog een tijdje zou wachten. Bij de echte groene jongens laat men het gras nog enkele 'kontjes' groeien want de krokusjes staan nog zo mooi. Enkel snoeiwerk gebeurde in mijn maanlandschap en ik smokkel nogal wat takjes en twijgjes ongemerkt voorbij mijn blinde
baas want ik lig daar graag op te 'sjieken'. De kuisvrouw zal me dus voor het extra werk wel buiten gooien als ze komt. Ze beseft niet dat ik haar een dienst bewijst want als ze mijn rommel opkuist ziet ze ten minste wat ze gedaan heeft!


22-03-2017 om 15:28 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
20-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelukkig zijn…

Gelukkig zijn heeft voor iedereen een verschillende betekenis. Hoe jonger hoe vlugger men gelukkig is. Een kinderhandje kan men vlug vullen met een kleine prul en het kindje zal glunderen.
Afgelopen weekend stelden we vast dat nogal wat regeringsleiders kinderhandjes hebben.
Voornamelijk Janbon en De Croo waren gelukkig met de resultaten van de controle van de begroting. Een begroting met een klein overschotje is dan ook een reden om gelukkig te zijn.
Opvallend was Peeters die weliswaar de indruk wilde geven ook gelukkig te zijn met de resultaten maar reeds met wat wroeging zat omdat hij besefte dat hij de komedie moet meespelen. Hij verwittigde reeds dat we met de volgende begroting toch weer veel extra inspanningen zullen moeten doen.
Dat de oppositie niet gelukkig is moeten we als volkomen normaal beschouwen want het is hun taak het negatieve van de regering wat in de kijker te plaatsen.

Elkeen die wat nuchter denkt weet dat we niet gelukkig moeten zijn met wat men ons wil voorschotelen. We weten op voorhand dat de cijfers niet kloppen en dat er één van de komende dagen of weken wel links of rechts nog een lijk uit de kast zal vallen en dat er plots nog een extra inspanning zal volgen.
De enige overgelukkige van het weekend was de burgervader van ’t STAD! Nogal wiedes want het zal de parking, in casu gans Vlaanderen, Wallonië en mogelijks het Brusselse Gewest zijn die de enorme sommen zal betalen om Antwerpen zijn fileprobleem op te lossen. Formidabel dat een historicus in de boekjes zal komen te prijken dat onder zijn periode als burgermeester de grootste werken van ’t stad gebeurden.
Gelukkig kunnen de burgers niet zijn met de uitleg dat die werken zich op termijn zullen terugbetalen. Het is de burger die voor de komende generatie zal blijven betalen.
Gelukkig zijn is duidelijk voor sommigen gelijkstaand met uitzuigen van anderen.
Gelukkig hadden we dit weekend kunnen zijn indien er een beslissing zou zijn gevallen dat de begroting meeviel omdat die ‘foefelaars’ van intercommunales, banken, Publifin en consoorten terug moeten geven wat ze onrechtmatig verkregen…


20-03-2017 om 16:19 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)


Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

Gastenboek
  • Hallo medeblogvriend(en) in de komende feestdagen
  • Prettige zomerse zonnige dag
  • Goedemiddag blogmaatje
  • voyeurisme?
  • Deal!

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Blog als favoriet !

    Startpagina !

    Zoeken in blog



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs