Dagboek van een golden retriever
De wereld gezien door de ogen van een hond
31-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie of Wat is Baziel?
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Als Golden Retriever werd ik geboren om op te groeien als een lieve zachte mensvriendelijke hond. Dat ik geen gewone hond zou worden kon ik niet weten. Ik kon zeker niet voorzien dat ik ooit schrijver zou worden.

Hoe en waarom ik leerde met mijn pootjes (!) over het klavier begon te wandelen ga je in mijn dagboek lezen…

Het begon allemaal door mijn baasje…

Een goede vijf jaar geleden verloor mijn baas op zeer korte tijd nagenoeg zijn volledig zicht. Volgens de artsen in het ziekenhuis zou een gans andere wereld voor hem opengaan. Nog steeds zoekt mijn baas naar wat die arts bedoelde; hij heeft nog niet door dat ik die nieuwe wereld voor hem werd.

De bedoeling was dat ik een opleiding als blindgeleide hond zou volgen zodat ik mijn baas zijn ogen een beetje kon vervangen. Het ging niet door met die opleiding en dus zocht ik een alternatief. Ik werd hond/schrijver!

Een Hendrik Conscience zal ik nooit worden maar dat moet ook niet want dan zou ik die man oneer aandoen.

Jongeren zullen met mijn dagboek niets educatief leren maar misschien ook een dagboek beginnen met hun belevenissen.

Ouders en grootouders zullen bij het voorlezen niet in slaap vallen. Wie weet of ze niet op zoek gaan naar een echte hond in plaats van dat pluchen ‘knuffeltje’!

Baziel

31-12-2012 om 00:00 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (45 Stemmen)
>> Reageer (0)
17-10-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Topacteur…

Geen leerling van de Herman Teirlinckschool. Vandeurzen kreeg zijn opleiding van zijn tante nonneke en op latere leeftijd van paters van het seminarie.
Zijn tante nonneke leerde hem dat liegen mag. Volgens de zusterkes mag een leugentje om bestwil maar dat kan een zeer rekbaar begrip worden. Van de paters leerde hij om met een uitgesproken gezicht de toehoorders te overdonderen en met vele herhalingen je uitleg geloofwaardig te maken.
Naast acteur is Vandeurzen ook nog sportief want het is hollen van de ene studio naar de andere. De reporters stellen steeds dezelfde vragen opnieuw en dus kan Jo telkens zijn zelfde tekstje afdreunen.
In de zevende dag maakte men het hem ook niet moeilijk want de verpleger met dertig jaar ervaring werd niet onder druk geplaatst om nog meer misbruiken aan het licht te brengen. Het blijft maar het topje van de ijsberg dat een beetje ontbloot werd.

Het is te vergelijken met de rechtbank. Een misdadiger die goed weet dat hij fout deed verschijnt niet voor de rechter. Die stuurt zijn kat naar de rechtbank en dat deden die bouwpromotoren ook. Baggermannen kwamen niet uit de doeken doen dat ze maar 15% winst maken op de verzorging van ouderen.
Tijdelijk zullen het postvak IN het met minder mailtjes moeten doen om je te overhalen om te investeren. De bouw van die luxe appartementen en studio’s zullen gewoon doorgaan. Je zal nog steeds als investeerder je netto 6% intrest halen uit je aankoop.
Zowel Vandeurzen als Deblock moeten die werkwijze ondergaan want al dat bouwen is goed om de crisis te bestrijden. Dat die appartementen er komen dankzij tijdelijke buitenlandse bedrijven moeten we erbij nemen.

Het is echter niet enkel in het onderdeel ouderenzorg dat het misloopt. Het begint reeds met de thuiszorg. Een hals over de kop verzorgde opleiding van inwijkelingen zorgt ervoor dat ook in de thuiszorg de patiënt een mondje vreemde talen moet leren. De verpleging gebeurt hoe langer hoe meer door verpleging die weliswaar vriendelijk is maar die nog op het niveau van lager onderwijs staat wat betreft de Nederlandse taal. Vergeet dus het sociaal contact met je verzorgende. Zij begrijpt jou niet en jij begrijpt haar niet.
Waar zitten onze Vlaamse meiden dan. Bevolken zij de verpleegsterscholen niet meer? Minder want die meisjes willen vast werk, een degelijk loon en zijn wel bereid tot flexibiliteit maar niet tot in de mate van het onmenselijke.
Maggy moet zonder geld de burn out bekanten en ook zou er een tussenkomst moeten komen voor bezoek aan de psychiater of psycholoog.
Misschien kan Vandeuzen de ouderen een dagelijks bezoekje bezorgen van de psycholoog in de commerciële verzorgingscentra. De patiënt zal wel op zijn bedje moeten gaan liggen want plaats voor een relaxzetel heeft hij niet!
Nog enkele dagen en het probleem van die misbruiken zullen de media niet meer halen. Niks zal veranderen en voornamelijk de houding en het gedrag tegen de oudere generatie zal niet wijzigen. Ooit zal men beseffen dat we wreed tekort schoten voor de generaties die ons alles bezorgden maar intussen zullen vele ouderen een te lange triestige oude dag hebben gekregen…

17-10-2017 om 17:00 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
16-10-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gazettepraat!

Vorige week trok een artikeltje in de krant mijn aandacht. De titel ‘relaties’ was een titel waar je alle kanten mee uit kan. Het artikel begon over een onderzoek waaruit blijkt dat vrouwen tegenwoordig meer overspel plegen dan mannen. Mijn eerste reactie was dat het percentage van mannen en vrouwen toch min of meer gelijk moest zijn want met mijn ouderwetse gedachten gebeurt overspel voornamelijk tussen beide seksen.
Uiteraard leven we anders en dus kan het onderzoek slechts kloppen als vrouwen het overspel meer plegen tussen vrouwen. Drie alinea’s verder in het artikel was ik nog niks wijzer geworden en dus las ik de rest diagonaal. Mijn slotconclusie was dat naast de titel het artikel enkel als opvulling van de ‘gazette’ werd geschreven. Klasseren in de grote map ‘gazettepraat’ en dan verwijdert mijn geheugen dat van mijn harde schijf! Alhoewel dankzij Frank en Sabine kreeg het artikeltje een vervolg.

Met 24° in de zon haalde ik mijn fiets buiten en mengde me in de massa fietsers, motorijders en wandelaars. Na een goede 10km tijd voor een koffie op een terrasje. Aan de waterkant nagenoeg geen tafel en stoeltje vrij want de massa wilde allemaal genieten van de zomerse dag. Een plaatsje naast een koppel. Opeengepakt door de drukte werd ik onbewust aangezogen om de conversatie van het koppeltje te volgen.

Zij net over de vijftig, hij jonger, viriel en na enkele seconden werd het duidelijk dat ze hadden kunnen dienen voor het onderzoek ‘relatie’. Ze was een open boek. Ze stond, lag of zat in het onderwijs maar was thuis ingevolge ziekte. Het werd vlug duidelijk. Ze zat op de rand van een depressie. Verlaten door haar man en alleenstaande met kinderen en met moeite de eindjes aan elkaar knopen. Gelukkig had ze die knappe vriend die haar trakteerde op een Irisch koffie terwijl hij slechts een cola dronk! Hij is haar redder in nood en dit spijts al haar vrienden en kennissen haar waarschuwen dat ze mogelijks slechts zijn speeltje is. Hij zei dat ze geen speeltje voor hem was en dat zijn gevoelens oprecht zijn! Zei ziet en weet dat ze geen toekomst hebben want dat hij nooit zijn vrouw en kinderen zal laten vallen voor haar die de vijftig voorbij is. Dat afhankelijke, die nood aan god weet wat voor hem, streelde duidelijk de man zijn ego. Hij zou haar altijd helpen, haar lief hebben en laten genieten. Zij zit zowel tijdens de dag als ’s nachts op zijn korte berichtjes te wachten op haar laptop! Het gevaar loert om de hoek en de man zegt dat ze die berichten telkens moet verwijderen. Ze kan dit niet en er is geen gevaar want haar kinderen steunen hun relatie!
De man zijn telefoon gaat en hij maakt een afspraak met een vrouw… zij is in paniek en vraagt of ze moet vrezen. Totaal niet want hij kent de vrouw niet, zag haar nog nooit en de afspraak is om een aanpassing eventueel te doen in haar restaurant.
In mijn artikeltje ging het over overspel maar geen woord stond er in het relaas over gevoelens bij het plegen van overspel. Een duidelijke leemte in het onderzoek. Cijfers waren dus weer het belangrijkste in het onderzoek, terwijl gevoelens veel belangrijker zijn dan getallen.
Hij liet een tweede Irisch koffie voor zijn speeltje aanrukken maar hield het zelf opnieuw bij een cola. Had de man nog voldoende vrije tijd om na het terrasje nog even echt te genieten van zijn speeltje. Ik wilde het niet weten. Ik staakte mijn onderzoek naar overspel en vertrok naar een andere terras.
Mijn conclusie zelf over relaties is dat ik hoop dat mijn kinderen les kregen van een leerkracht die wel degelijk een onderscheid weet te maken tussen hoofd- en bijzaken…

16-10-2017 om 14:54 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
13-10-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beetje last?

Peeters heeft het wat moeilijk sedert de septemberverklaring van Bourgeois. Naast de oppositie lacht de halve bevolking met die 0,15% taks op effectenrekeningen. Dat de Europese Unie dwars zou liggen met zijn maatregel had hij moeten inschatten.
Verder stelde de Christelijke vakbond dan nog voor om langdurig werklozen in te schakelen in de zorgcentra als vrijwilliger. Ook lastig voor Peeters want met de nodige trucjes kan hij dan wel het statistiekje van werklozen manipuleren maar zijn jobs, jobs jobs komen in het gedrang.

Tijd voor Peeters zijn compagnon Vandeurzen te laten opdraaien op Eén om te reageren op de uitzending van Pano.
Jo, een man die het leven ziet als een sprookje. Hij past zelfs in dat sprookje maar dan als de boze heks. Jo is lief attent en kan het zoals de boze heks mooi uitleggen maar het appeltje dat hij telkens aflevert is er eentje met vergif.
Zielig hoe de man zich in alle mogelijke bochten wrong en lovende woorden had voor de werknemers uit de sector. We mogen volgens vandeurzen niet veralgemenen. De reportage had het wel over een undercover die in 7 verschillende zorgcentra de bevolking een inzicht over de werkelijke toestand gaf. Het ging niet over één centrum als lone wolf maar over een kanker in de sector.
Wederom leverde hij op het einde van het interview een giftig appeltje af.
Hij trekt 15 miljoen uit volgend jaar voor meer tewerkstelling. We kennen intussen zijn appelbakje waar hij zo kwistig mee rondloopt.
Wellicht zal hij weer een briefje rondsturen dat de zorgsector recht heeft vanaf een bepaalde datum op een bedrag maar zijn laatste alinea van zijn mooie brief zal als volgt eindigen…. ‘Met onderhavig schrijven deel ik u mee dat uw instelling werd opgenomen op de wachtlijst en zodra er geld voorradig is zal men overgaan tot de uitkering van het aan u toegekende bedrag.’
De man kan niets anders doen want zijn kopman moet besparen.

In tegenstelling tot Benneke zal vandeurzen niks doen aan de misbruiken. De top van de sector wrijft zich intussen in de handen. Ze kunnen gewoon doorgaan met hun winst van 15% op de ouderlingen.
Weyts doet het drastischer en sluit gewoon de zoo. Terecht of onterecht? Dat zal blijken indien hij na zijn bezoekje aan de Olmense zoo zijn beslissing terugschroeft.
Waarom gaat de boze heks eens geen dagje zonder camera’s meedraaien in de zorgsector? Hij zou zoveel liever en leuker overkomen indien hij eens een dagje mensen gaat helpen. Ouderen zouden het tof vinden indien Jo met hen eens gaat wandelen in de omgeving van het zorgcentrum. Misschien leert hij genieten van mémé of pépé die hem als bedanking een koffie met wafel trakteert…

13-10-2017 om 11:58 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
12-10-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk?

Pano is terug en meteen een schot in de roos.

Zal de reactie zijn zoals de reactie op de slachthuizen? Zal Weyts ook de mensen in zijn hart sluiten zoals hij voor de beestjes deed? Zal de publieke opinie Eindelijk wakker worden?
Zullen Vandeurzen en Geens die oplichters laten vervolgen?
Neen, er zullen wel reacties komen maar verder zal er niks gebeuren. De reden is dat die oplichters kapitaalkrachtig zijn en ze voor tewerkstelling zorgen; Maar wat voor tewerkstelling? Het minimum aan bezetting en de oudere mens heeft geen waarde.
Braken en spugen van colère moet de huidige generatie. Het zijn de naoorlogse generatie die hun 'nikkel' afdraaide en ervoor zorgden dat wij het beter kregen en onze kinderen hebben het door ons wroeten nog beter. De dankbaarheid is dat we mogen wegrotten in een luxe domein zonder degelijk eten, drinken en warmte. We mogen liggen wachten zodra we niet meer mobiel zijn op onze dood en mogen daarbij nog afzien.

Uit ervaring en zonder undercover maakte ik mee wat die ouderen meemaken in het zorgcentrum van luxe. Na een val en met een verlamming ondervond ik in het ziekenhuis dat zonder een buitenstaander je geen eten hebt. Blind en met een verlamming van middel tot kleine teen kwam men het middagmaal op het
kastje naast mijn bed plaatsen. Geen verpleegster maar een verzorgende van de keuken. Na een klein uurtje kwam men die plateau ophalen. Geen beet had ik binnen. Wachten tot het bezoekuur en dan kwam mijn 84 jarige moedertje op bezoek; elke dag gedurende twee maanden en zij zorgde voor mijn eten en
drinken. Begrijpelijk, onaanvaardbaar maar er was gewoon geen personeel. Om geen uur op het toilet te moeten blijven zitten probeer je dan op de kracht van je armen je tot je bed te sleuren en dan krijg je nog onder je voeten omdat je niet wou wachten.

Klagen is geen oplossing want het personeel kan niets aan die situatie doen. Er is geen tijd om mensen degelijk te verzorgen.
Maar wanneer men betaalt om verzorging en een menswaardige oude dag te hebben dan mogen dergelijke toestanden niet.
Naast die oplichters dragen ook onze kinderen en kleinkinderen een schuld want ze hebben geen tijd en leven anders. Daarom spaarden mensen voor hun oude dag en thans blijkt dat het geen oplossing blijkt te zijn. Je bent machteloos en de onmenswaardigheid gaat maar door.
Er blijft inderdaad maar het menswaardige over om er een eind aan te maken. Heel braaf moet je zijn en een dokter onder handen nemen of een overeenkomst sluiten met die oplichters om je centen aan hen te schenken. Zal Geens het aandurven om na te gaan wie erft van de bewoners van die zorgcentra?
Witte boordkriminelen zijn de uitbaters van die zorgcentra. Bouwpromotoren die lak hebben aan de verzorging van mensen en die enkel op winstbejag uit zijn. dit in samenwerking met politiekers die voor de nodige vergunningen zorgen en een ideaal om zwart geld wit te wassen.
Pano legde een topje van de ijsberg bloot maar het ijs zal smelten zoals de polen.
Vele ouderen die het programma bekeken zullen een depressief nachtje hebben en zullen vloeken en bedenken waar ze hun ganse leven hun botten voor 'afdraaiden'. De kindjes, vrienden, familie en kennissen zullen gewoon zoals elke nacht rustig slapen.

12-10-2017 om 12:09 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosterd…

Mosterd kunnen we halen in gent, Torhout en zelfs de moutarde de Dijon kennen we allemaal.
In Barcelona zitten ze met mosterdzaadjes maar weten niet waar ze de overige ingrediënten moeten halen om lekkere mosterd te maken.
Geen mens die kan uitleggen wat er eerst was, de kip of het ei! Ook geen mens die nu weet of de Catalanen nu wel of niet onafhankelijk zijn. Na een veel te lange uitleg van de minister-president van de Catalanen is het alles behalve duidelijk of hij zijn eis tot onafhankelijkheid uitriep. Een onafhankelijkheid met opschorting is wellicht zijn manier om tijd te kopen!
Het lijkt meer op een soort gezelschapsspel waar die Puigdemont mee speelt. De Catalanen weten zelf niet meer waar ze aan toe zijn.
Reeds jaren vragen de Catalanen onafhankelijkheid op een vreedzame manier.
Zoals in ons land zijn er mensen die Vlaanderen onafhankelijk willen. De Catalanen willen een dialoog maar de Spaanse regering wil dat niet. In ons land leven we van het ‘compromis’ en daar zijn we crack in. Of dit in Spanje zal lukken valt te vrezen want ze hebben een ander verleden en wat nu nog vreedzaam is zou kunnen overslaan in burgeroorlog.

Een oplossing zou kunnen zijn dat de Antwerpse burgemeester een periode in Spanje met verlof gaat. dat Verhofstadt zijn wijn achterlaat en ook een periode die Catalanen gaat helpen. We hebben nog veel van die ‘exemplaren’ die een tijdelijke vereniging onder de noemer van compromis kunnen oprichten in het zonnige land Spanje. Samen een ‘bolleke’, Italiaanse wijn drinken om dan een Sangriafuif te geven als Madrid en Barcelona een oplossing hebben…

12-10-2017 om 12:08 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
09-10-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vaststelling!

We kunnen er niet omheen. Eén is de zender die het op verplaatsing gaat zoeken de laatste tijd.

De opnames van ‘die huis’ in de prachtige streek van het Afrikaanse continent. Niks mis mee was het niet dat men steeds over besparingen spreekt. We kunnen ons de vraag stellen of die verre verplaatsingen wel nodig zijn. De bezoekers van die huis een korte vakantie bezorgen is leuk maar de kosten zullen niet laag liggen.
Ook ‘de helden van Arno’ zijn uitzendingen op verre verplaatsingen. Vorige week zaten we in de far west en deze week gaan we op bezoek naar het vogeltje van Jean baptist in de Andes. Het zal op zijn minst een vogeltje met goudkleur moeten zijn want anders had hij ook een tripje kunnen maken naar de zoo van Antwerpen of naar Henegouwen. Buiten de maker van die programma’s gaat er wellicht slechts een camera en klankman mee maar links en rechts nog wat gidsen en de kosten lopen op.

Iets duurder is alvast de serie van Tytgat chocolat want het is meer dan een klein ploegje dat op verplaatsing bezig is. Allemaal overnachten in die Mobil home zal niet lukken want als Wim begint te snurken kan geen mens nog een oog dicht doen. dat die acteurs met het syndroom van down ook eens op
reis kunnen gun ik hen van harte. Wim zal ook wel die bende motards aan een vriendenprijsje naar het buitenland hebben kunnen lokken maar al bij al valt het op dat al wat de zender één op de markt gooit zo ver mogelijk van huis moet worden opgenomen…

In tegenstelling tot zenders die bulken van de reclame-inkomsten want die betalen maar voor een tentje en boot die ter plaatse aan de kade blijft liggen.
Buiten Verhulst zal niemand echt rijk worden van die opnames. We doen wellicht een beetje moeilijk maar iedereen moet besparen en met een echte huismoeder aan de uitgaven zouden er misschien meer nieuwe programma’s kunnen gemaakt worden.

Klagen gaan we zeker niet of we krijgen opnieuw herhalingen van FC De Kampioenen of Allo allo.

Zelfs het tussendoortje van ‘iedereen beroemd’ speelt voor een deel af in het verre America. Leuk om met een fiets dergelijke tocht te ondernemen maar het plaatje voor die drie minuten uitzending loopt wellicht op tot de prijsklasse van enkele weken Knokkel e Zoute in half pension….

09-10-2017 om 20:54 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonnige herfst!

Een typisch herfstweekendje. Regen en wind en geen weer om een hond door te jagen.
Mijn baas jaagt me er ook niet door en ik mag languit naast hem liggen en genieten van TV.

Zaterdagavond werd het natuurlijk met het eten nog in de keel kijken hoe de Rode Duivels in de modder op een aardappelveld de tegenstander partij gaven.
Het begon voor de Rode slijkduivels zeer goed maar de opponent verweerde zich, maakte vlotjes gelijk en kwamen zelfs op voorsprong. Toch verloren de Belgen de moed niet en maakten ook gelijk en deden er nog een goaltje bij.
Voor de spelers wellicht geen pretje in het hondenweer en voor iedereen het goed besefte stonden de bordjes weer gelijk. 90 minuten om opnieuw vanaf nul te beginnen… De Goden hebben duidelijk iet met duivels want voor het einde van de wedstrijd scoorden de Rode Duivels de beslissende goal.
Voor de supporters een zonnige herfstdag.

Geen regen de volgende morgen en opnieuw waren de berichten één en al zonneschijn voor ons landje. Niet letterlijk maar wel op sportief gebied. De 17 jarige Nina bezorgde ons land voor de allereerste keer een bronzen medaille in het turnen. We mogen zelfs fier zijn op de ganse groep turners op het wereldkampioenschap.
Nog volop genietende van onze meisjes liep het volgende berichtje binnen dat David het tennistornooi in Japan op zijn naam mag schrijven.
We genieten niet van 30° zoals in Spanje en Portugal maar onze atleten zorgen voor hetzelfde warme gevoel.

Te lang in de zon blijven is ongezond dus was het tijd voor afkoeling. Die afkoeling bezorgden onze politiekers met hun debat over Spanje en het onwettelijk referendum. Onbegrijpelijk hoe die mensen zich druk maken, een idee hebben over hoe de Catalanen moeten reageren terwijl wij al jaren ruzie maken over de splitsing van ons landje. Een debat voeren of we bij de eventuele onafhankelijkheid dinsdag die onafhankelijkheid moeten erkennen of niet.
Wij moeten niks, we moeten van de zon van onze sportievelingen genieten…

09-10-2017 om 17:11 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
07-10-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alle dagen is het iets!

Eergisteren was het dierendag, gisteren dag van het onderwijs en zo is er elke dag wel iets dat de commerce een extra duwtje geeft. Er is het dagje van de klant maar verder is het proberen om nog 364 dagen het geld uit de mensen hun zakken te krijgen.

Dag van het dier. Ik ben er absoluut tegen want het is voor mij elke dag dierendag. Mijn eten en drinken steeds op tijd. Mijn mandje netjes en warmpjes op zijn vaste stek. Mijn uitwerpselen ruimen ze voor me op en dagelijks zuigen ze me rondvliegende haren op met de stofzuiger. Wat kan een mens meer verlangen? Zonder dat ik het moet vragen valt er nog regelmatig een snoepje in mijn muiltje en het enige wat ik moet doen is een beetje zielig kijken en als ik zin heb me laten aaien…

Ook die dag van het onderwijs is overbodig. Die mensen hebben hun loon en de leerkrachten die een hart voor hun job hebben krijgen alle dagen de vriendschap en liefde van hun leerlingen. Waarom dan die pralines, bloempjes, flesje wijn en van die dingen? Is de gemeende knuffel voor de kinderjuf van de kleuter onvoldoende? Is de liefdesverklaring dat de peuter wil huwen met zijn juf onvoldoende?

Goede leerkrachten zijn die welke door hun manier van lesgeven hun leerlingen zonder dat die het beseffen optillen naar een hoger niveau. Leerkrachten die hoe saai hun vak ook mag zijn, hun leerlingen interesse kunnen bezorgen voor het vervelende vak.

Enkel een speciale dag zou er mogen zijn voor moeder en vader. Die verdienen dat extraatje. Ouders die dag en nacht klaar staan om hun kinderen de jeugd en verdere leven te bezorgen dat onbezonnen is.

Een mogelijke attentie kan voor het nagenoeg uitgestorven beroep van secretaresse want dagelijks naar de pijpen dansen van een omhooggevallen baas is zwaar. Alle tijd moeten klaar staan om zijn humeur van de dag in te schatten is geen sinecure.

Het is oneerlijk om slechts enkelingen een dag te bezorgen. Waarom kennen we de dag van de ‘flik’ niet? Of de dag van de belastingcontroleur? Het dagje van de parkeerwachter die op de loer ligt om je te beboeten als je vijf minuten over tijd aan het wagen komt?Dankzij dat dwarsliggende parkeerwachtertje heb ik misschien een parkeerplaats….

Het zou zoveel eenvoudiger kunnen zijn indien we de gewoonte zouden hebben automatisch dagelijkse ‘strokes’ te geven aan anderen. Een bedanking kost niks en het kan moeiteloos als we iets of wat minder individualistisch denken. Spijtig dat de mens zoals ik geen staart heeft. Met mijn kwispel laat ik duidelijk merken hoe ik apprecieer wat men voor me doet. Dat ik in mijn enthousiast kwispelen al eens alles wat op het salontafeltje sta eraf veeg is een klein detail.

De enige die ik ken die ook kwispelt, is de pastoor en die heeft dan nog de onhebbelijke gewoonte van zijn kwispel eerst nat te maken zodat men een halve douche over zich heen krijgt…

 

 

07-10-2017 om 11:39 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (0)
05-10-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anders worden?

We zullen ons moeten aanpassen want tijden veranderen.
Ouders die hun kinderen met de auto willen leren rijden moeten nu zelf eerst op cursus. Ik zie de mama reeds thuiskomen na haar opfrissing met de mededeling dat ze niet slaagde. Wat indien ook de papa een ‘herexamen’
heeft. Kunnen mama en papa dan met zoon of dochter hand in hand naar de rijdschool? De rijscholen staan alvast te jubelen want het zal weer kassa kassa worden.

25 jaar staat Michel van GAIA op de bres. Het begon voor de man met de gift van onze kolonie van enkele apen aan Boudewijn. Michel zag er de humor niet van in dat de Koning der Belgen een koppel apen als geschenk kreeg. Dankzij die gift kreeg Michel zijn droomjob.
Maar hij mag nu stilaan op pensioen en kan zijn opgelopen verwondingen laten helen.
Niemand minder dan Pascale Naessens zal ervoor zorgen dat hij werkloos zal worden. Dankzij haar gezonde groenten voeding zullen de boeren hun varkenskweek mogen opdoeken. Slachthuizen deden hun investeringen voor niets. De boeren moeten geen varkens meer kweken want we gaan leven van pitten van de Zonnebloemen, geroosrde noten, nepvlees en op feestdagen zullen we een goudvisje dat we op de kermis wonnen op de BBQ leggen!
Vis is ook uit den boze en vissers kunnen best een omscholing volgen om onze snijtanden te trekken want die zullen overbodig zijn. Kippen gaan we houden en er ze beschouwen zoals onze hondjes en poesjes. Gezelschapsdieren. Eieren die mogen nog want onze taartjes en gebakjes blijven voorlopig nog.

Onze jeugd zal een andere opvoeding krijgen. Geen religieuze invloeden meer want nu zelfs de katholieke ministers niet meer weten of God en het hiernamaals er nog is (uitspraak Koen Geens), mogen de lessen godsdienst vervangen worden door de cursus van Goedele Liekens. Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik ook tweede zit had met haar examenvragen. Nog nooit stond ik stil hoe lang klaar komen bij de man en de vrouw respectievelijk duurt.
Wie denkt eraan om dat te chronometreren? Dat doet toch enkel een Goedele hoop ik. Ook op haar vraag hoeveel keer men mag masturberen per week om gezond te blijven moet ik het antwoord schuldig blijven. Ten andere nu we minder lang zullen tafelen bij gebrek aan vlees, vis en kippen zal er meer tijd vrijkomen om de liefde te bedrijven.
Dus oude doos Liekens kan gerust zijn. ze heeft nog enkele jaartjes tegoed om haar cursussen aan te passen.

Persoonlijk zou ik liever tweede zit hebben in een rijschool dan in de aula van Liekens. De slaagkansen zullen in de rijschool hoger liggen en rondtoeren met de wagen zorgt voor meer afwisseling dan jaren met dezelfde de liefde te bedrijven….

05-10-2017 om 11:45 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)


Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

Gastenboek
 • Sympathie....
 • Sympatie
 • Een goeie dinsdag
 • Een goeie middag
 • Fijne avond

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Foto
  Blog als favoriet !

  Startpagina !

  Blog als favoriet !

  Zoeken in blog


  Archief per maand
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 12-2012


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!