Dagboek van een golden retriever
De wereld gezien door de ogen van een hond
31-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie of Wat is Baziel?
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Als Golden Retriever werd ik geboren om op te groeien als een lieve zachte mensvriendelijke hond. Dat ik geen gewone hond zou worden kon ik niet weten. Ik kon zeker niet voorzien dat ik ooit schrijver zou worden.

Hoe en waarom ik leerde met mijn pootjes (!) over het klavier begon te wandelen ga je in mijn dagboek lezen…

Het begon allemaal door mijn baasje…

Een goede vijf jaar geleden verloor mijn baas op zeer korte tijd nagenoeg zijn volledig zicht. Volgens de artsen in het ziekenhuis zou een gans andere wereld voor hem opengaan. Nog steeds zoekt mijn baas naar wat die arts bedoelde; hij heeft nog niet door dat ik die nieuwe wereld voor hem werd.

De bedoeling was dat ik een opleiding als blindgeleide hond zou volgen zodat ik mijn baas zijn ogen een beetje kon vervangen. Het ging niet door met die opleiding en dus zocht ik een alternatief. Ik werd hond/schrijver!

Een Hendrik Conscience zal ik nooit worden maar dat moet ook niet want dan zou ik die man oneer aandoen.

Jongeren zullen met mijn dagboek niets educatief leren maar misschien ook een dagboek beginnen met hun belevenissen.

Ouders en grootouders zullen bij het voorlezen niet in slaap vallen. Wie weet of ze niet op zoek gaan naar een echte hond in plaats van dat pluchen ‘knuffeltje’!

Baziel

31-12-2012 om 00:00 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (56 Stemmen)
>> Reageer (0)
06-12-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doet ie het of doet ie het niet?

Er was eens een amusementsprogramma waarbij de kijker kon gokken of de man al dan niet tegen een paal zou opbotsen.

Ontspannende en ludieke televisie met een verborgen camera. Geen hoogstaande televisie maar velen genoten van de uitzending.

Fictie en realiteit liggen zeer dicht bij elkaar. Lijntjes die Sabine gebruikt in haar weerbericht om te bepalen aan hoeveel km/u de wind dor onze haren zal waaien.

Al enkele dagen beleven we nu hetzelfde met Charles Michel. Gaat hij of gaat hij niet naar Marrakesh?

Vorige nacht kwam de goede Sint met speelgoed en lekkers. Traditie en voornamelijk in stand gehouden omdat handelaars de periode van de Sint en de Kerstman gebruiken om mensen aan te zetten om te kopen.

Diezelfde traditie heeft ons land met de Verenigde Naties en nu moet de beslissing vallen of we al dan niet het migratiepact gaan ondertekenen.

Zoals het opgeven van de traditie over zwarte Piet, zo is er bij sommigen de wil om de traditie met de VN te doorbreken.

Niet volledig de traditie doorbreken maar zoals bij de Piet het zwart vervangen door wat donkere vegen.

Identiek zou het migratiepact mogen doorgaan maar met aanpassingen.

Sommige landen willen een inlegblaadje aan het pact toevoegen. Is zo’n inlegblaadje niet zoiets als een inlegkruisje? Een hulpmiddeltje met de hoop op bescherming maar zonder een echte oplossing?

Dat migratiepact zorgt er intussen wel voor dat er nog eens een volle zaal zit in het parlement. Zijn al die parlementairen nu plots zo eergierig om hun stem te laten horen in het debat of zijn ze aanwezig omdat ze vrezen dat ze binnenkort, vroeger dan voorzien, afhangen hoe de burger zal stemmen.

Zouden er toch vele parlementairen aanwezig zijn uit eigenbelang voor het behouden van hun job?

Het migratieprobleem zorgt er intussen wel voor dat alle andere beslissingen blijven liggen.

Zoals alle regeringen uit het verleden schoven ze het dossier migratie voor zich uit en nu de einddatum voor de definitieve beslissing eraan komt sloegen ze het dossier open.

Zoals onze treinen vaak te laat zijn blijkt dat onze regering ook weer te laat is met de regeling voor psychiatrische patiënten in onze gevangenissen. Geen verwijt naar Koen Geens want die probeerde het dossier af te werken na 25 veroordelingen maar er zitten nog steeds 250 mensen in de gevangenis in plaats van in gespecialiseerde instellingen.

Of Michel zijn tripje naar Marrakesh nu maakt of niet heeft weinig belang. Belangrijk zal zijn of Sabine ervoor zal zorgen dat het zonneke schijnt boven Marrakesh of dat ze voor een stortbui zal zorgen …

 


06-12-2018 om 19:50 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
05-12-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voyeurisme?

Eigenlijk mag ik het aan mijn baas niet verwijten want het volgen van het woelige leven van Van Rossem was een gevolg dat hij de man regelmatig eens in actie zag in Brugge. Jongeren kenden hem als Jean-Pierre die na schooltijd op de Eiermarkt, een pleintje vlakbij de grote markt op het terrasje geld uitdeelde. Jean-Pierre, een moderne Robin Hood had de gewoonte om briefjes van 20 of 100BEF uit te delen aan snotneuzen tussen de 14 en 16 jaar. Hij kwam er met zijn bolide aangereden, parkeerde die Ferrari waar het niet mocht en dat opstandig gedrag lokte jongeren die met ontzag keken hoe hij de lef had om de agent die een boete schreef belachelijk te maken. Ingaan tegen het gezag is geen vorm van anarchie maar gebrek aan respect. Mensen als dom aanzien en behandelen was zijn handelsmerk.

Zo werd hij samen met zijn toen 12 of 14-jarig zoontje eens opgepakt en in het politiebureel kreeg hij te horen dat hij werd aangehouden. Ludiek haalde Van Rossem zijn portefeuille vanonder zijn dikke kont, haalde er een tienduizend franken uit en gaf die aan zijn zoontje en zei dat hij de bus naar Knokke moest nemen en dat hij morgen naar huis zou komen. Een sneer naar de agent die hem moest onderhoren. Die agent zag Van Rossem nagenoeg een derde van zijn maandloon geven als peulschil aan een snotneus van 14!

Van Rossem stond bol van dergelijke fratsen en toen hij in de politiek ging stemden jongeren op die zogezegde anarchist. Zijn handelswijze was niet die van een anarchist maar van een respectloze.

Sommige reporters spreken over de man dat hij een wiskundig genie was of is maar die reporters zouden hun naslagwerk beter eens grondig doen. Vermoedelijk hielden ze in het college waar Van Rossem school liep de boekjes, de palmaresjes, nog bij waarin wellicht duidelijk zal in staan dat de super intelligente genie maar met de hakken over de sloot zijn middelbaar afhaspelde.

De ouders van Jean-Pierre waren diep verlegen voor hun zoontje en voor zijn gedrag.

Het interview dat Jambers ooit maakte met Van Rossem die languit en ongemakkelijk als een varken in de zetel lag zullen velen zich nog herinneren. Decadentie was één van zijn liefdes. Aanstoot geven, grove en brutale antwoorden geven één van zijn vele negatieve handelsmerken.

De werkwijze om mensen te bedriegen met zijn Moneytronsysteem was een schot in de roos. Hij geraakte voor die oplichterij inde gevangenis en eerlijkheidshalve moeten we toegeven dat dit niet rechtvaardig was. Omdat iedere Belg gelijk is voor de wet had het gerecht een ganse vleugel in de gevangenis kunnen vullen met bankiers en toenmalige directeurs van bedrijven. Zelfs politiekers met naam en faam zouden bij rechtvaardige gerechtigheid ook achter de tralies moeten gezeten hebben.

Als voorbeeldje, lukraak uit mijn gedachten, Degucht die met voorkennis op een zondag zijn aandelen via zijn bankier daags voor de crash kon verkopen. Zelfs de loodgieter Dehaene had aandelen gekocht van Lernout & Hauspie en we moeten raden of hij ooit die aandelen mocht gebruiken als behangpapier of als hij ze net voor de crash van het bedrijf kon ‘verkletsen’.

Wanneer we het boekje van oplichters zouden openslaan dan kende ons land veel Van Rossems.

Jean-Pierre mag zich enkel vergelijken met zijn Brugs idool Hugo Claus wat betreft vrouwen. Beiden hadden een voorliefde voor vrouwen en bekeken de vrouwen met een geilheid voor hun borsten tot net onder het Venusheuveltje. Claus had wel respect voor zijn Sylvia en bij Jean-Pierre is dat minder duidelijk.

Zijn uitleg dat zijn pitpoezen uit de helft uit intelligente meisjes bestond met een universitair diploma economie is een lachertje. Ook hier is van toepassing dat het lichaam van het meisje belangrijk was van de borsten tot net onder de billen.

Wat opvalt, is dat we nooit een zwaar gedupeerde te horen kregen die Van Rossem openlijk beschuldigde van oplichterij. Intelligent was Van Rossem wellicht niet, zeker geen genie, maar wel wijs genoeg om enkel mensen te bedriegen waarvan hij wist dat ze nooit klacht konden neerleggen omdat ze niet naar buiten konden komen met hun zwart geld.

Ook in de volgende aflevering zal niemand komen opdraven om zijn opgelopen bedrog van Jean-Pierke openbaar te maken.

Medelijden met de man moet men niet. Dat wil hij ook niet. Hij wentelt zich zowat in de rol van martelaar. Tekort heeft hij nog steeds niet. Hij kan nog steeds luxueus leven maar één tekort heeft hij wel. Zijn gezondheid is zoals hij het zelf uitdrukt: naar de kloten. Dat zal wel kloppen want drank, drugs en seks bestaat enkel voor Griekse Goden.

Met de nodige show zie ik hem in staat om een Hollander na te bootsen. Namelijk die ‘kwakkel’ die een filmploeg uitnodigde om de wereld te laten zien hoe Hermanneke Broodt van het dak van de Hilton op de straatstenen donderde.

Als een pacha lag mijn baas in zijn zetel het interview te volgen maar zich rechtzetten en de moeite doen om DE Jean-Pierre te zien springen of hangen aan een koordje zal hij niet doen. Spijtig want ik zal het wandelingske voor de laatste daad van Van Rossem moeten missen…

05-12-2018 om 00:00 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tripje naar de warmte!

Zit het tripje voor Charles Michel naar Marrakesh er aan te komen of niet? Een op het eerste zicht een uitje om enkel zijn handteken te plaatsen onder een migratie-pact waarvan de impact weinig aarde aan de dijk zal brengen. Zelfs landen die het pact ondertekenen nemen geen risico’s want het is stilaan de mode geworden dat men later uit de afgesproken akkoorden stapt. Trump stapte reeds uit meerdere akkoorden en na twee dagen van tweetjes spreekt geen mens er nog over.

De plaats voor de ondertekening was al een heikel punt want Marrakesh is voor velen de plaats van het kweekcentrum van Marokkanen die aanslagen pleegden. Mensen zijn niet zoals hondjes. Ze tonen niet openlijk zoals wij met het kwispelen met onze staart of we ons goed voelen.

Mensen tonen hun ongenoegen op andere manieren.

Dat er een vorm van opstand is gekomen merken we aan de oproer in Parijs. Verkeerdelijk met die vechtersbazen die alles vernietigen maar het is wel een teken aan de wand.

De afgelopen gemeenteraadsverkiezingen trokken reeds een tipje van de sluimer omhoog. De bevolking zoekt alternatieven voor hun ongenoegen en dat merk je aan de plotse ommezwaai van De Wever. De man verlaagde zijn vuurtje onder ‘t Stad’ want een Antwerps bestuur staat nog steeds niet op poten. De man heeft een neus voor geschiedenis en beseft dat mensen in mei weer eens achter het Vlaams Belang zouden kunnen gaan staan.

Rutten mag zoveel ze wil roepen dat er nog veel werk op de plank ligt en de regering niet mag vallen, De Wever ziet dat anders.

Mensen voelen het ook anders want zelfs met het iets meer in het loonzakje gaat hun koopkracht achteruit.

Het zijn niet enkel donkere wolken boven Marrakesh maar het totaal beleid van de voorbije jaren heeft de bevolking aan het denken gezet en er is een vrees dat er in mei een afstraffing zal volgen.

De periode van politiek en geloof is voorgoed voorbij. Dat beseffen de politiekers van de Christelijke partij zeer goed en nu het nog kan springen sommigen overboord met uitdienstvergoedingen in hun achterzak. Dat zet uiteraard kwaad bloed want vele aanhangers denken aan hun arco-aandelen…

De krant begint na het voetbalschandaal nu aan een feuilleton over de onregelmatigheden bij dokters en ziekenhuizen.

Maggie moet de ene nederlaag na de andere toegeven. Ze probeerde de schandalige misbruiken bij beroepsvoetballers aan banden te leggen maar ze kwam van een kale reis terug. Ook bekende Maggie dat ze reeds vier jaar probeert om het ondoorzichtige gordijn in de medische wereld op te trekken. Ze moet opboksen tegen de orde van geneesheren en die orde beschermt de schandalige praktijken van bepaalde dokters.

De gewone man is het zat dat voetballers, dokters leven van hun noeste arbeid.

Hoe groen en idealistisch de groene partij ook mag zijn, de bevolking is het beu om te moeten opdraaien voor het slechte klimaat. Mensen beseffen dat ze enkel meer taksen betalen die niks opleveren behalve het om zeep laten gaan van de aardbol.

Wat nut heeft het om te staan janken om een elektrische wagen te kopen als men nog amper zijn gewone dagelijkse stroom niet meer kan betalen.

Wie gelooft nog in eigen groene stroom door windmolens en zonnepanelen? De gewone man bekijkt zijn rekeningen en stelt vast dat hij meer taksen dan verbruik moet betalen. De gewone man heeft al een tijdje door dat het voor onze eigen groene stroom buitenlandse firma’s zijn die materiaal leveren voor de windmolens.

De gewone man heeft het begrepen dat onze politiekers ons land ‘verkochten’ aan buitenlandse firma’s.

De Wever beseft ten volle dat ons beleid een brug te ver is gegaan en dat die brug aan het instorten is. Wakker ligt hij niet echt of de regering zal vallen. Zijn grote bekommernis zijn de komende verkiezingen of hij een afstraffing zal krijgen van mensen die het allemaal beu zijn geworden.

 

 

 


05-12-2018 om 00:00 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
02-12-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flauwe grappen!

Moeten we regeringsmaatregelen meer bekijken als flauwe humor?

In Wallonië is er een verbod om nog alcohol te verkopen en te schenken in de stops op de autostrade. Mogelijks een positieve ingreep om minder dronken chauffeurs op de snelwegen te krijgen maar iemand die zijn drank nodig heeft zal wel de afslag nemen en halt houden aan het eerste café dat hij tegenkomt.

Rijden onder invloed is alles behalve grappig en is vaak moorddadig.

De maatregel is anderzijds wel een flauwe grap wanneer men een halve kilometer van de autostrade men zich lazarus kan drinken en de oprit kan nemen na het zich bezatten.

Het heeft ook weinig zin om een verbod op te leggen in slechts enkele zaken.

Daarenboven is er volop een discussie aan de gang om drugs te legaliseren. Wanneer de legalisatie erdoor zou komen dan kunnen we pas echt spreken van flauwe nutteloze beslissingen.

Onder invloed van drugs is de kans om dodelijke ongevallen te veroorzaken even groot als bij drankmisbruik

Alles behalve grappig zijn geruchten om mensen nog enkel de mogelijkheid te geven om thuis te drinken. Wanneer men na het rookverbod ook nog alcohol wil verbieden op terrasjes en in tavernes dan zullen ze in de bar van het parlement weer staan roepen dat we voor job-kob en jobs moeten zorgen.

Men mag reeds een reuze alcoholslot ontwikkelen en produceren om aan de uitgang van de festivals te plaatsen. Het duurt wellicht nu reeds drie dagen voor de alcohol uit het bloed van de festivalgangers is verdwenen. Neem daarbij de gebruikte drugs en festivals behoren tot het verleden.

Een totaal ander probleem bij de boerenstiel. Volgens metingen zijn rivieren zoals de IJzer een haard van mestoverschotten. De fout van Frank en Sabine die te weinig regen lieten vallen in de zomer.

Welke flauwe grap zal men nu uitvinden om de boer te pesten met zijn mest? Str… is geld maar voor de boer kost str… veel geld.

We zullen Pascalle Naessens nog moeten volgen zodat we minder koeien en varkens moeten gaan kweken en de liefde anders zullen moeten gaan missen in onze maag.

Grappig is wel dat de onderzoeken naar voorbehoedsmiddelen een vordering maakten.

De man heeft vanaf nu buiten het condoom en de sterilisatie een totaal nieuw middeltje. Een gelleke dat de partner kan insmeren op de huid van de man en niet op de plaats waar we onmiddellijk aan denken maar op het bovenlichaam en die nieuwe gel doet de rest. Omdat vrouwen ook graag worden gewreven is er ook een gel voor madam en dus gedaan met dat gepruts met rubber maar massage langs twee kanten. De aandelen van Katrien Devos haar wasmiddel zal nogal de hoogte ingaan…

 


02-12-2018 om 00:00 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
29-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wetenschappelijk bewezen!

 Volgens de krant die we steeds geloven met de nodige korrels zout, zijn mensen niet beter dan dieren. Het meest bekende overspel tussen diverse soorten is de muilezel. Een eigenlijk onnatuurlijk resultaat van seksueel overspel tussen een paard en ezel.

 Uit DNA onderzoek zou volgens de ‘gazette’ blijken dat de Neanderthaler seks had met onze voorouders. Je moet nu niet onmiddellijk aan je grootouders of overgrootouders denken maar aan je voorvader van eeuwen geleden. De Neanderthaler zou op nogal regelmatige basis over de schreef zijn gegaan met de oermens Uit het onderzoek zou ook blijken dat de huidige Homo Sapiens zijn genot zocht bij de Neanderthaler. Ontstond daar de voorloper van het triootje?

Nogal straf dat ze aan de hand van restantjes van een stukje been van een kindje dat zowat 75.000 jaar geleden rondliep op onze aardbol door het DNA men tot de conclusie komt dat de mens niet vies was van er een beestig boeltje van te maken. Dus de oorsprong van een orgie houden is ouder dan de eerst aangelegde straat.

We moeten niet onmiddellijk in paniek slaan dat onze voorvaderen vreemd gingen met onder- of anders ontwikkelden. Het waren voornamelijk de Aziaten die het graag en veelvuldig deden met andere soorten.

Een vaststelling of zelfs zekerheid is er dat men het niet nauwkeurig nam met het uiterlijk van die andere soort. Of dat vreemd gaan te vergelijken is met een vorm van emigratie van één van de drie soorten laten we best in het midden zodat we mensen zoals een Francken en consoorten niet aan bepaalde gedachten laten denken. We willen ons niet bemoeien met het afgesloten pact. Er is al genoeg meningsverschil over het pact.

Wel is de vaststelling dat wat onze uitspattingen op seksueel gebied we minder moeten vrezen dat wetenschappers ooit tot de conclusie zullen komen binnen 75.000 jaar dat wij vieze manieren deden.

Naast de waarde van dergelijke wetenschappelijke onderzoeken moeten we onze slaap niet laten als we ervoor zorgen dat we het juiste contract afsloten bij Dela.

Dankzij de keuze om te gaan in een putteke of het uitstrooien over Vlaamse velden of in zee moet men gewoon kiezen voor de zee! Wetenschappers zullen nooit beentjes van ons vinden en de vissen zullen van onze as misschien een beetje zwart worden aan de binnenkant maar zoals bewezen is dat houtskool goed is tegen diarree zo zullen vissen geen darmkrampjes van ons krijgen.

Daarenboven vergiftigen we onze nazaten niet wat we echter wel doen met onze plastiek in zee te dumpen.

Straf dat we pas na 75.000 jaar beseffen dat we wel iets aan het milieu kunnen doen en zonder er extra te moeten voor betalen.

 

 


29-11-2018 om 00:00 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
27-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Simpel van geest?

Intelligentie heeft weinig waarde als men niet wijs is!

Wijsheid doe je op met luisteren naar anderen en in je geheugen opslaan wat voor jou belangrijk kan zijn van die andere.

Wijsheid is echter in verval. Denk aan die oude moedertjes van vroeger. Die vrouwen hadden geen rechten, waren al gelukkig als ze mochten meeluisteren en durfden enkel iets zeggen als ze vonden dat hun welpjes onrecht werden aangedaan. Tegenwoordig studeren meisjes en zijn even mondig als mannen en verloren hun gave van luisteren. Sommigen vrouwen voeren thans zelfs het hoge woord en willen niet de gelijke zijn van de man maar superieur.

De meest arrogante man of vrouw zwaait tegenwoordig de plak en door die arrogantie en machtswellust is die persoon meestal niet de meest intelligente en zeker niet diegene met nuchtere wijsheid.

Mogelijks heeft het tokkelen op de moderne speeltjes van de mens een veel grotere negatieve invloed dan we beseffen. Omdat we de conversatie uit de weg gaan, onze wrevel en ongenoegen uiten via berichtjes, tweets en mailtjes ontstaan er ruzies die vroeger werden uitgepraat.

Als toonbeeld van gebrek aan wijsheid is Trump de hoofdvogel. Impulsieve, domme en absurde tweets de wereld insturen is zijn handelsmerk.

Spijtig genoeg volgen ook anderen zijn voorbeeld.

Het is mooi dat de mens; wel jaren te laat, inziet dat ons milieu naar de haaien aan het gaan is. Doch in plaats van met wijsheid het roer om te gooien worden nutteloze en domme voorstellen gedaan. Voorstellen die niet grondig worden besproken omdat er een gebrek is aan luisteren naar elkaar.

De wijsheid komt vaak uit de kindermond want kindjes luisteren de eerste jaren van hun leven. Niet meer zoals vroeger tot de volwassenheid maar slechts tot de pubertijd.

 

27-11-2018 om 10:54 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gele ‘hesjes’!

We kennen allemaal die verpleegsters van het witgele! Ze rijden rond met kleine wagentjes die weinig brandstof verbruiken. Bijna allemaal vrouwen en de enkele mannen verbruiken met het wagentje iets meer omdat hun voet iets zwaarder is.

Frankrijk heeft nu ook gele ‘hesjes’ maar die helpen mensen niet. Die gele zorgen voor opstoppingen en zorgden ervoor dat er groepen als donker gele nozems, die in plaats van te betogen, als enige doel hebben mensen te laten verzorgen door de witgele!

Fransen houden van hun verleden en voor sommigen is de tijd teruggekomen van Jeanne d’Arc. Revolutie begint altijd met een volksopstand omdat mensen de onderdrukking en uitbuiting moe zijn.

Het organiseren van een revolutie is gemakkelijker dan ten tijde van Jeanneke. Via de sociale media is het een koud kunstje om mensen te mobiliseren.

Die ‘hesjes’ zorgden ervoor dat ook over de landsgrenzen knokploegen hun voorbeeld volgen.

De Belgische Bataille heeft plaats in het Franstalig landsgedeelte. De Vlamingen zijn 1302 nog niet vergeten. Een revolutie mag voor de Vlaming maar vooraleer ten strijde te trekken tegen de bende van Michel kijken ze de kat nog een beetje uit de boom.

Zowel in Frankrijk als in ons land heeft het volk er genoeg van. Ze hebben; wellicht niet ten onrechte, gelijk dat de minder behoede en de middenklasse zich bedrogen voelen door de regering. De koopkracht gaat er met de dag op achteruit en de opgelegde taksen en belastingen bereikten het topje van de mogelijkheden bij veel mensen.

De regering blijft met de steun van al wat groen is hameren op de extra belastingen om het milieu te verbeteren.

Zoals vaak slaagt een Jean Marie Dedecker erin om de nagel met blote vuist een dreun te geven. Alle diesels in ons land bezoedelen minder dan één containerschip dat de haven van Antwerpen binnenvaart. Reclame maken om een elektrische wagen te kopen aan veel te dure prijs, met dan nog de kans dat je de wagen niet kan opladen bij gebrek aan elektriciteit is een waarheid als een koe. Daarenboven je kan met zo’n wagen niet van noord naar zuid in één ruk.

De grote vervuilers zijn zoals iedereen weet niet het kleine dieseltje van Jan Modaal maar de vrachtwagens en de meest vervuilende vrachtwagens zijn dan ook nog de buitenlandse.

Spreekt Dedecker naar de mond van het volk? Neen, hij zegt enkel wat iedereen denkt. Wat ook de vechtersbaas drijft in een domme strijd is de grote uitdienstpremie voor parlementairen.

Het is ook zo dat het geen toeval is dat de anciens van de katholieke zuil stoppen met hun parlementaire carrière. Het is een welberekende uitstap om toch te kunnen genieten van het systeem voor het terugschroeven van die premie. Het is schandalig om dat bedrag op te nemen maar zonder blozen steken ze dat geld in hun achterzak.

Iedere werknemer die het moet rooien met tussen de 1400 en 1600€ is razend en zou op de bres willen gaan staan voor deze onrechtvaardigheid.

Goedkeuren kan niemand die vechtpartijen en vandalisme, maar betogen en zich op menswaardige manier kan wel.

Stilaan wreekt zich de uitleg dat ons leven beter is geworden met de nieuwe jobs! Belachelijk flauwe uitleg van sommige tenoren uit de Wetstraat.

Het is de hoogste tijd dat parlementairen dezelfde rechten krijgen als iedere Belg. Dus ook voor de parlementair recht op werkloosheid en iedere inspecteur die zijn job met liefde doet zal er wel voor zorgen dat de burgemeester van Aalter aan de lamp zal hangen met zijn cumul van loon en uitstappremie. Er zou volk komen kijken wanneer de burgervader van Groot Aalter het mag uitleggen voor de Arbeidsautiteur…

 

27-11-2018 om 10:52 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
23-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opgekropte agressie …

Zowel bij dieren als mensen herkennen we de symptomen van opgekropte agressie.

Een kwade kalkoen laat duidelijk zijn agressie merken wanneer zijn letterlijk opgekropte woede via zijn keel en hels lawaai ervoor zorgt dat zijn kop bloedrood aanloopt. Een papegaai die zich niet goed in zijn vel voelt weigert te eten en plukt zijn veren uit tot hij er aartslelijk bijzit op zijn stokske.

Diezelfde agressie merken we bij mensen die aan zelfverminking doen. Een opgekropte woede die elk op zijn eigen manier wordt geuit.

Of we het overdreven drankmisbruik ook moeten rekenen bij het zich niet goed in zijn vel voelen valt te betwijfelen. Jongeren onder de 18 drinken wellicht omdat het verboden is en om stoer te doen. Bij studenten is het drankmisbruik eerder een soort misplaatste mode. Wel is het een zwak bewijs bij zowel de jonge als iets oudere snotneuzen een vorm van ontevredenheid en een leegte in hun leven dat ze door drank proberen te verdrijven.

Agressiviteit is vaak een uiting van onmacht. Zeker in het geval van wat het geweld in Henegouwen gaande is. Het gedrag van die enkelingen heeft niets te maken met het zich verzetten tegen de hoge brandstofprijzen. Die boelzoekers gebruiken het brandstofbetogen om zich af te reageren. Nu er geen voetbal is waar ze hun agressiviteit kwijt kunnen verleggen ze hun territorium naar de betogingen.

Er is geen enkele reden om die vechtpartijen goed te keuren en de beleidsmakers zouden lessen moeten trekken uit dat zinloos geweld.

Ook dat agressief gedrag is een gevolg van opgekropte woede bij een deel van de bevolking.

Het negeren en niet luisteren naar de stem van het volk wekt woede.

Een mooi voorbeeld is de manier waarop Bart Tommelein nog voor hij effectief burgemeester is, reeds een toonbeeld van hoogwaardigheid uit. De man heeft zichzelf niet meer in de hand. Ongelooflijk hoeveel keer Tommelein het woord ‘ik’ laat vallen in een interview. Geen moment staat hij stil dat hij nog niks bewezen heeft en dat half België en dus ook veel Oostendenaars zijn geleuter over zijn zonnepanelen kotsbeu zijn. Nog voor hij van start gaat als burgemeester is hij zijn geloofwaardigheid reeds kwijt. In moeilijke tijden dient elke politieker wat voorzichtigheid aan de dag te leggen want ongenoegen bij mensen is vaak de aanleiding tot agressief gedrag.

Op gemeentelijk vlak beseffen beleidsmakers te weinig dat zij aan de basis liggen van burenruzies. Genomen maatregelen in wijken, pleinen en straten zijn vaak de aanleiding tot burenruzies. Beslissingen over verkeersremmers, versmallingen, aanpassen van pleinen en buurten zonder gesprekken in open vergaderingen zijn aanleiding tot jarenlange vetes tussen bewoners.

Hetzelfde gevoel krijgen mensen op nationaal niveau. Die zware brandstofprijzen zijn niet het gevolg van dure brandstoffen maar van de hoge taksen, lasten en BTW. Dezelfde hoge taksen voor nutsvoorzieningen zijn de reden van kwaad bloed bij de bevolking. Bekijk de prijzen met aftrek van belastingen en BTW en geen kat die kwaad zal worden.

Iedereen lacht zich een bult met Trump zijn uitleg over de moord op de journalist en over de uitleg hoe die bosbranden kunnen vermeden worden. Toch ligt Trump aan de basis van het agressief gedrag van de gemiddelde Amerikaan.

De kalkoen zal weer op de feesttafel verschijnen rond de jaarwisseling maar zijn vlees is niet de oorzaak van het agressief gedrag. De kalkoen krijgt slechts zijn kuren wanneer hij zich stoort aan zijn omgeving. Idem dito voor de mens. Een mens die goed in zijn vel zit is een aangenaam beestje….


23-11-2018 om 14:30 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
21-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deal!

Om bij het voetbal te blijven schoot een voetbalmakelaar als eerste een goal in de nieuwe wet op de ‘spijtoptant’.

Het is nog te vroeg om uitspraken te doen of die wet op de spijtoptanten een goede wet zal worden. We mogen alvast bedenkingen hebben want als kandidaat spijtoptant kan je wellicht best de nodige fondsen voorzien om naast een topadvocaat ook de weliswaar verminderde boetes te betalen. Dus je moet een grote gangster zijn want als klein garnaaltje kan je misschien wel nuttige inlichtingen schenken aan het parket maar wie zal dat garnaaltje de wirwar van wetten uitleggen om deals te sluiten. De nieuwe wet heeft als keerzijde van de medaille zeker de indruk dat men beter een zware gangster kan worden om dan eens gevat een deal te sluiten.

In het afsluiten van deals en compromissen zijn wij als Belgen koplopers. Denken we maar aan onze politieke leiders. Die hangen aaneen van deals!

Meer vertrouwen in het gerecht zal de gemiddelde Belg zeker niet krijgen want met het eerste geval van een makelaar, mensenhandelaar, zware fraudeur, omkoperij is de aanzet van een deal tussen gangster en gerecht al een voorgerechtje met pikante smaak.

Een deal is een goed deal indien het voor beide partijen een win-win resultaat opbrengt.

Bij deze eerste deal komen mijn haren en pluimstaart recht want van een win-win kan je moeilijk spreken.

De maximum straf was 15 jaar. De boete is moeilijker te bepalen gezien het proces nog moet volgen.

Maar wat werd de deal?

Een vrijgelaten gangster, een geschreven compromis dat de straf 5 jaar bedraagt en de boete 80.000€. Maar zeer belangrijk straf en boete gedurende 5 jaar voorwaardelijk. Dus de gangster gaat vrijuit en heeft intussen miljoenen om zich gedurende 5 jaar op een zonnig strand met alle luxe te laten verwennen …

Sommige Ministers verlaten plots de politiek. Toevallig van dezelfde partij maar Koen Geens moet voor zijn vertrek een tweede boek schrijven met de nieuwe wetten voor ‘klasse-justitie’. Een aparte strafwet voor diegenen die het zich kunnen veroorloven om hun gepleegde misdaden via de achterdeur te ontlopen.

De vraag is of die makelaars bedriegers zijn en of die parlementairen ook geen bedriegers zijn. Deze laatsten zorgden voor zichzelf voor een mooie uitstapregeling omdat ze niet kunnen ‘doppen’!

Voor Pieter zou stempelen hoedan ook niet kunnen want om recht te hebben op stempelgeld moet je gewerkt hebben en dat kunnen we van die Staatssecretaris niet zeggen. Buitenlandse reisjes, studeren tijdens zijn functie is niet te catalogeren als werken.

Wat Vandeursen betreft was er niks mis met zijn ideetjes voor Welzijn maar hij laat wel een puinhoop achter voor zijn opvolger.

De man wil wel een schenking doen van zijn mooie gouden handdruk maar wie zal controleren of hij dit effectief doet? Ik denk zelfs dat hij bij het doneren een attesttje zal vragen om bij zijn belastingen in te dienen.

De nieuwe burgemeester van Aalter mag zijn loon en de uittredingspremie niet cumuleren maar het zou me niet verwonderen dat hij een periode een stand-in inhuurt als burgemeester.

Dan is er nog een partijgenoot die na mislukkingen op nationaal vlak zijn boontjes in Europa zal doppen.

Mei 2019 komt dichtbij. Zullen mensen stilaan burgerlijk ongehoorzaam worden en het stemmen laten voor wat het is? Toch opletten want voor die ongehoorzaamheid zal je wel moeten betalen en niet voorwaardelijk!

 


21-11-2018 om 00:00 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)


Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

Gastenboek
 • voyeurisme?
 • Deal!
 • Een donderdag groet
 • Een aangename bewolkte midweek groetje
 • Een aangename midweek

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Foto
  Blog als favoriet !

  Startpagina !

  Zoeken in blog  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!