Dagboek van een golden retriever
De wereld gezien door de ogen van een hond
31-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie of Wat is Baziel?
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Als Golden Retriever werd ik geboren om op te groeien als een lieve zachte mensvriendelijke hond. Dat ik geen gewone hond zou worden kon ik niet weten. Ik kon zeker niet voorzien dat ik ooit schrijver zou worden.

Hoe en waarom ik leerde met mijn pootjes (!) over het klavier begon te wandelen ga je in mijn dagboek lezen…

Het begon allemaal door mijn baasje…

Een goede vijf jaar geleden verloor mijn baas op zeer korte tijd nagenoeg zijn volledig zicht. Volgens de artsen in het ziekenhuis zou een gans andere wereld voor hem opengaan. Nog steeds zoekt mijn baas naar wat die arts bedoelde; hij heeft nog niet door dat ik die nieuwe wereld voor hem werd.

De bedoeling was dat ik een opleiding als blindgeleide hond zou volgen zodat ik mijn baas zijn ogen een beetje kon vervangen. Het ging niet door met die opleiding en dus zocht ik een alternatief. Ik werd hond/schrijver!

Een Hendrik Conscience zal ik nooit worden maar dat moet ook niet want dan zou ik die man oneer aandoen.

Jongeren zullen met mijn dagboek niets educatief leren maar misschien ook een dagboek beginnen met hun belevenissen.

Ouders en grootouders zullen bij het voorlezen niet in slaap vallen. Wie weet of ze niet op zoek gaan naar een echte hond in plaats van dat pluchen ‘knuffeltje’!

Baziel

31-12-2012 om 00:00 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (43 Stemmen)
>> Reageer (0)
20-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cumul!

Opvallende bemerking bij het spelletje Switch!
Over cumul gesproken. Vier van de vijf kandidaten ‘liggen’ in het onderwijs. De uitdrukking in het onderwijs 'staan' is volgens mij ongepast. Mijn herinnering was mijn leerkracht wiskunde want die zat de ganse les op haar
bureau met gekruiste benen en vooruitstrevende meid die ze was droeg ze een mini rokje en telkens ze haar benen anders kruiste was het voor mij cinema verité want ik moest in haar les op de eerste bank zitten. Gelukkig was dat stringske nog niet uitgevonden. Haar houding en haar afleidingsmanoeuvres hebben me wel een herexamen gekost.
We staan er niet bij stil maar bij die aangesleurde supporterkes voor de kwis van die leerkrachten zit er mogelijks een toekomstig politieker. Het mag ons dus niet verwonderen dat wie aan politiek doet leerde dat cumul de normaalste zaak van de wereld is.
Leerkrachten cumuleren al heel lang. Ik zou leerkrachten/verzekeraars geen eten willen geven. Evenmin al die meesters die fake journalisten zijn om te zwijgen van leerkrachten die training geven, kookles, naailes (met garen & draad), vertalingen maken enz. Dan wil ik de cumul (in het zwart) niet vermelden van het geven van bijlessen.
Bezoek ook maar met gids een city trip en die gids is veelal een leerkracht geschiedenis.
Ook mag ik diegenen die muzieklessen geven niet vergeten evenmin de leerkracht L.O. die niet één maar twee meisjes tegelijk privé tennisles geeft en dan na de les met de mama…

Een lange ‘intro’ om uiteindelijk geen link te kunnen leggen tussen de politieker die frauduleus cumuleerde en bij het verhoor door een onderzoekscommissie maar één zinnetje kan afratelen: ‘ik beroep me op het
zwijgrecht!’
Zoiets kunnen ze niet meegekregen hebben van hun leerkrachten want in mijn tijd had ik nooit aan zwijgrecht durven denken want dan klopten die leerkrachten mijn zwijgen eruit!
Goede studenten of studenten met een goed geheugen werden advocaat en die weten ook hoe ze hun cliënten op het hart moeten drukken dat ze hun zwijgrecht moeten inroepen.

Moet ik me gelukkig achten dat die afleiding van die toch wat te korte beentjes en die toch wat te dikke billen onder dat kleine rokje ervoor zorgden dat die afleidingen me hebben gered!
Misschien moet ik nu zelfs medelijden hebben met die mini boefjes omdat het komt door ons onderwijs.

Zou Crevits het niet kunnen oplossen met een uniformke voor zowel de kindjes als de leerkrachten en het cumuleren niet kunnen verbieden?
Ik vrees dat ik van geluk mag spreken dat ik aan dat papierke geraakte want met mijn huidige uitlatingen zou ik wellicht zelfs in september niet meer mogen terugkeren. Stapels attesten met het verkeerde letterke zou ik thans verzamelen…

20-07-2017 om 11:50 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
18-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eventjes nadenken.

Niet lang maar toch moeten we eventjes nadenken over wat we hoorden met de toespraak van Erdogan.
De vertoning bij de inhuldiging van enkele standbeelden en de betoging ten gunste aan een man die openlijk een dictatuur in zijn land wil is ver van ons bed. Alhoewel dat land in vogelvlucht dichterbij ons ligt dan dat we vermoeden.

Volgen kunnen we niet wanneer het gaat over de herinvoering van de doodstraf. Aan onze kleine pink voelen we dat de bedoeling is dat elkeen die tegen de dictator opkomt zijn hoofd letterlijk zal kwijtspelen. Uiteraard zijn er voor en tegenstanders van de man en mogen wij daarover een mening hebben? Een mening mag maar verder is bemoeizucht niet nodig.
De redenering van noch Erdogan, noch zijn tegenstanders kunnen wij begrijpen. We leven niet in dergelijk regime en we vormen ons een mening van wat we horen zeggen.

Dat Erdogan heel arrogant verklaarde dat Europa de boom in kan is zijn goed recht.
Het zijn de inwoners die moeten beslissen wat ze met het komende referendum (als dit er zal komen) gaan doen. Krijgt de man zijn zin en is de herinvoering van de doodstraf een feit dan zullen de Europeanen zich daarbij moeten neerleggen.

Intussen en dit tot het heel duidelijk is welke koers het land wil varen zouden Europeanen hun goedkope reizen naar Turkey moeten opschuiven tot betere tijden. Er zijn veel zonnige bestemmingen en het een positieve en gezondere manier om dictaturen niet te ondersteunen met onze zuur verdiende euro's.

Wie en hoe die staatsgreep of althans de poging tot stand kwam weet geen kat buiten diegenen die eraan deelnamen. Was het een echte coup of was het een geënsceneerde poging? Duidelijkheid kwam er nooit en het is niet met wat we in de media horen dat we opinie mogen vormen.

Wanneer we eventjes nadenken en proberen ons te verplaatsen in het gedachtegoed van de Turkse gemeenschap botsen we vlug op onbegrip. Wie kan nu voorstander zijn van de herinvoering van de doodstraf?
We krijgen nog steeds koude rillingen wanneer we denken aan wat mensen meemaakten in de concentratiekampen. dictators die vaten brandende olie over hun bevolking laten kieperen begrijpen we niet. We leven in geen land dat in oorlog is of in een land waar we niet openlijk ons idee kwijt kunnen.

Mogelijks trokken we onze lessen uit de twee oorlogen die onze ouders en voorouders meemaakten en leerden we tolerant worden. Zelfs wanneer we getroffen worden door het verlies van dierbare door moord, dronken chauffeur komt het bij de slachtoffers zelden voor dat ze het recht in eigen handen nemen en ook beginnen te moorden. In gedachten willen we dat misschien maar we voeren onze wrok niet uit.
Komt dit door onze opvoeding, onze algemene ontwikkeling of zijn wij minder machtswellustelingen?
Voer voor hersendokters die er wel een uitleg zullen voor hebben. De enige uitleg die klopt is dat mensen zoals Erdogan de overbevolking uitdunnen. In de natuur zijn er weinig dieren die doden om te doden, enkel om zich te voeden en om zich te beschermen.

Het klopt als een bus. Het dierenrijk is rijk en het mensdom is dom!

18-07-2017 om 11:39 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Red Flames.

Verwonderlijk dat ik als hond een volledige match bekeek. Niet dat ik iets tegen vrouwen heb, ik ben eerder vurige aanhanger maar vrouwen en voetbal is me wat ongewoon.

Vanaf nu ben ik supporter dit niettegenstaande onze Rode dingskes begonnen met een teveel ontzag voor de tegenstander. Hun gebrek aan ervaring zal daar niet vreemd aan zijn en dit werd heel duidelijk tijdens de laatste drie minuten extra tijd. Vrouwen zijn duidelijk leper dan mannen want tijd 'pikken' dat kunnen ze ongelooflijk goed. Ook professionele fouten maken zonder dat er een fout werd gefloten was een teken dat die dames heel leep zijn.

Onze meiskes verloren met het kleinste verschil en een gelijkspel had logischer en eerlijk geweest. Maar het is een spel en onze dames moeten moed putten voor de volgende wedstrijden.
Eigenaardig dat er zo'n kleine vrouwen, wat lengte betreft, zo goed zijn. Nu als kleintje ligt het zwaartepunt laag en zijn ze zeer wendbaar. Om geen reacties te krijgen van al wat feministisch is wil ik toch eventjes de nadruk leggen dat die korte, afgevrozen meiskes vlug kunnen draaien en keren. Het zijn duidelijk woelwatertjes en ocharme de tante nonnekes die hen vroeger in de klas in toom moesten houden.

Zouden vrouwen nu hun evenbeelden ook op Tv komen meer naar de voetbal kijken?
Mannen zullen gekeken hebben en wellicht zoals mijn baasje hebben zitten wachten tot het einde van de match. Dikke tegenslag want de dames ruilen geen truitjes.

Op naar de volgende match en hopelijk winnen ze dan maar zelfs is hun eerste Europese optreden een fiasco, het is reclame voor hun sport en zullen er wellicht veel mama's hopen dat hun dochter de microbe niet slikt om ook te beginnen voetballen.

18-07-2017 om 11:36 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed maar…

De genomen beslissingen in het Brusselse Gewest zijn goed maar onvoldoende. Dat men eindelijk het aantal mandatarissen mindert is goed maar het kan nog beter. Dat verkozenen alle inkomsten moeten aangeven is goed maar het is onvoldoende want de achterpoortjes staan nog vierkant open.
Dat men mogelijke cumul beperkt is goed maar gaat nog niet ver genoeg. Men sloeg een goede weg in met de maatregelen maar er zijn nog tal van zijpaden die men moet afsluiten.

Wat de Vlaamse regering aan maatregel nam is gewoonweg hilarisch. De verkoop van onkruidverdelger is nog toegelaten voor de mensen maar ze mogen het niet gebruiken. Probeer het maar aan elkaar te knopen dat men dergelijke regel oplegt terwijl de Nationale Regering de verkoop nog moet verbieden.
Het is zoals het verbod van de sigaret. Men mag er kopen maar je mag nog amper dat sigaretje oproken. Verboden te roken op café, op het strand enz.
Die kopstukken denken aan onze gezondheid maar willen langs de andere kant wel de inkomsten met de verkoop in hun achterzak blijven stoppen. De Minister Geens kreeg zijn zoveelste blaam voor folterpraktijken in de gevangenis. Die sukkelaar moet op die blaam zitten terwijl het zijn collega’s zijn die met hun besparingen dwars liggen over de aanwerving van personeel voor de gevangenissen.
Goed kunnen we die aanwervingsstop niet noemen, het is meer dan een onvoldoende.

Dan werd de beslissing genomen dat jongeren niet sowieso achter de tralies geraken bij ernstige misdrijven. Alsof dit nu reeds het geval zou zijn. Meer dan een onvoldoende want er zijn nu al plaatsen tekort en de strafmaat is nu reeds meer dan alternatief. Buiten het verbiedende vingertje van de rechter is het voor veel jongeren gewoon lachen met de uitspraak over hun misdaden.
Ook het mogelijks opvolgen van de jonge misdadiger is om je een breuk te lachen want wie zal dat controleren en hoe. Ook hier is de aanwervingsstop de hinderpaal. Zonder toezicht zijn dergelijke maatregelen papieren vodjes.

Een ander onvoldoende was het bijna moeten laten vrij rondlopen van die jonge gestoorde die zijn vriend in Zeebrugge neerschoot en daarna zijn moeder vermoordde en het appartement in brand stak.
Dergelijke kemels zijn geen onvoldoende maar gewoon niet te tolereren. De verzachtende omstandigheid die men kan inroepen is dat de advocate van die jonge moordenaar en wellicht gestoorde dader niet besefte waarmee ze bezig was om te proberen de jongen opnieuw op straat te krijgen.
Koen heeft nog karrevrachten werk om zijn Justitie te hervormen en zal op het einde van zijn rit met een onvoldoende blijven zitten.

Er blijft enkel een ‘goed’ over voor ons zomers weertje en ook daar blijft het een onvoldoende want in West Vlaanderen moeten de boeren tegenwoordig hun plantjes besproeien met bier!

Wat de huurwetgeving betreft zullen er veel een renteloze lening moeten vragen om hun drie maanden waarborg te betalen. Dacht men eigenlijk na hoe die mensen zelfs zonder intrest het geleende bedrag ooit zullen kunnen terugbetalen? Stond men erbij stil dat men voor die armen eigenlijk een graf aan het delven is nog voor ze dood zijn?
Al die goede maatregelen zullen een onvoldoende krijgen op het ogenblik dat de definitieve beslissing zal vallen over de spaarcentjes van die Arco-comparanten…
Dat doek zal echter pas op het einde van de maand vallen en intussen trekken we om ons te ontspannen naar de Gentse fieste! Hoe die Gentenaars nog kunnen feesten is goed maar onbegrijpelijk want ze speelden met hun beleid reeds veel geld kwijt…

18-07-2017 om 11:34 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kus van de juf…

Indien de juf van Macron van het eerste studiejaar nog leeft zou ze hem zeker een kus geven en mag hij een bank vooruit. De man is van een nieuwe generatie politiekers. In eerste instantie was er de indruk dat hij Trump een beetje zou negeren, spijts hem uitnodigde.
Hij wekte de indruk dat hij zijn pijlen volledig op Angela afvuurde maar de Franse President had duidelijk een goed doordacht plan hoe Trump aan te pakken.

Geen ontvangst op het asfalt toen Trump met zijn First Lady aankwam. Trump mocht eerst via de Amerikaanse ambassade het land van Dieu ontdekken. Na het afscheid van Angela kwam Macron een stevige hand drukken van Donald.
Heel doordacht en met de nodige zwier en show troonde hij Trump mee naar de restanten van Napoleon.
Het werd in tegenstelling met mijn allusie op zelfs geen pain, vin en Boursin een diner in het pronkstuk van Parijs. Voor iedere Amerikaan een plaats waar ze over dromen. De Eifeltoren is voor hem het ultieme van de grootstad.
Het was diezelfde Eifel die voor het Amerikaanse Vrijheidsbeeld zorgde. Een detail maar het is een teken dat er werd over nagedacht. Trump die weinig kaas at voor al wat het leger is blijkt te vallen voor uniformen en parades dus ook daarover werd nagedacht vooraleer hem uit te nodigen.
We leerden ook bij dat de muzikale kennis van Trump magertjes is. Het zou kunnen dat Donald enkel de speciale muziek herkent die typisch is voor bepaalde etablissementen waar meisjes van plezier ‘werken’!
Mogelijks zal Trump ook het Amerikaanse leger de opdracht geven om een Trumpliedje te componeren. Amerika en show zijn één pot nat en de man wil zowat in alles zijn mening doorvoeren.
Na het vertrek van de Amerikaanse gekke haardos, gaf de Franse President een speech in Nice voor de Nationale Feestdag. Hij verdiende nog een tweede kus van de juf want hij deed wat de media vanaf de eerste dag zou moeten doen. de naam van die moordenaars nooit meer vernoemen. Op een moderne manier doen zoals in de Middeleeuwen. Die laffe moordenaars doodzwijgen.

Veertien juli was voor al wat Frans was een reuze dag want ook de ritoverwinning in de Ronde was Frans!

Er zal een litertje wijn zijn gedronken en de zorgen waren eventjes weg…

18-07-2017 om 11:31 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
14-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herhalingen

Zoals onze oma’s en opa’s beleven we onze zomer. Het is een typische bezighouding van ouderen om te vertellen over vroeger. Opa vertelt over de tijd dat hij in Frankrijk bieten ging rooien en oma vertelt kleurrijk over hoe ze op 14 jarige als dienstmeisje begon op het kasteel van de baron…
De details en het randgebeuren in Frankrijk en wat oma uitspookte met de zoon van de baron zal je nooit te horen krijgen. Dat zijn ze vergeten of het is beter dat de buitenwereld die escapades niet weet!

Wanneer je dan na je bezoekje bij oma of opa thuiskomt van het RVT en je floept de Tv aan dan mag je ook kijken naar herhalingen tot in de eeuwigheid.

Enkel echte beelden tijdens het Nieuws van 13u en de ronde. Verder herhalingen tot ze aan je oren uitkomen. Zelfs de Nieuwsberichten van 18u, 19u en het Nieuws laat zijn nagenoeg herhalingen van het nieuws van 13u. Buiten Adriaantje en Vive le velo kijk je een ganse avond naar wat je reeds zag. Het is niet enkel de Nationale zender die vervelende roerloze Tv op je loslaat. Alle zenders hebben de ziekte van het herhalen. Zelfs Nederland krijgt André met zijn muziek om de haverklap op de buis.
Denken ze misschien dat iedereen een vorm van dementie heeft?

Er is een oplossing om die saaie herhalingen te vermijden.
Doe zoals wat oma en opa deden in hun tijd. Neem een stoeltje met korte pootjes, ga buiten aan je voordeur zitten en geniet van een babbel met de buren. Neem een drankje en bak iets lekkers. Maak er een gezellig avond keuvelen van en leef zoals in het Zuiden op straat tot rond 22u om dan pas je Tv aan te zetten wanneer de duisternis valt en de avondlijke kilte je doet rillen. Je zal net op tijd zijn om het verslag van de koers te kunnen bekijken en met nadien het Nieuws laat ben je volledig up to date.
Na enkele dagen zal je ook up to date zijn over het reilen en zeilen van wat er in je buurt gaande is en je hebt er een enorme ervaring bij gekregen. Je leert wat oma en opa kenden en wij niet… menselijk sociaal contact!

14-07-2017 om 12:11 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vergelijkbaar

De voorstelling van de boksers voor de match van het jaar was een aaneenschakeling van beledigingen.
De media noemt dit het imponeren van de tegenstander met woorden. Het is blijkbaar een Amerikaanse gewoonte. Grove taal en de tegenstrever wat verbaal uitmaken voor al wat vuil en lelijk is.

Naast die boksers is ook Trump niet verlegen grove en brutale uitlatingen te gebruiken. Moeten we Trump met een bokser vergelijken? Frank Sinatra zong het reeds dat het een 'way of life' was. Good old Frank
met zijn blauwe ogen was ook een Amerikaan die grof kon zijn en die voor velen een halve of hele gangster was. Trump heeft ook iets van een showbisfiguur. Een look en haarkapsel waar elke stylist moeite mee heeft. Ongure praktijken komen dag na dag aan het licht. Donald Junior ontkent niet dat hij contact had met de russen om mogelijks de tegenstander in een slecht daglicht te brengen. Intelligent is kleine Donald niet want de mails tussen hem en de russen zijn duidelijk.
Old Donald probeert nu de potten van zoonlief te lijmen maar zoals je aan ieder gelijmde pot de naden van het lijmen blijft zien zo zal Trump senoir met een waardeloze vaas blijven zitten. Donald zijn zoon en schoonzoon schoten op zijn minst een rubber kogeltje in de rug van de huidige president. De nadruk op huidige want naar de toekomst ziet het er niet rooskleurig uit voor Mister Trump.

Morgen komt Donald de Franse feestdag meevieren en wellicht zal de Franse president zijn collega koeltjes ontvangen. Macron zit nog met het in Parijs overeengekomen klimaatakkoord dat Trump negeert in zijn maag.

Het zal wellicht geen onderonsje worden met vin, pain en boursin. Het waren ooit mooie tijden toen Ali tegen onze leeuw van Vlaanderen bokste. Een tijd waar boksers elkaar lieve woordjes toespraken. Ons 'leeuwke' geniet nog steeds van die herinneringen.
Wij zullen Trump ook nog herinneren maar in de stijl van Clinton met zijn plekken op zijn broek of Nixon met zijn watergate!

14-07-2017 om 12:08 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
11-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brexit…

Er hangt niet enkel nattigheid in de lucht, ook aan mijn water krijg ik een heel apart gevoel…

May verklaarde dat Europeanen die in haar land wonen dezelfde rechten krijgen dan de eigen bevolking. Ze voegde er in één volzin aan toe gedurende vijf jaar. Geen details wat na die vijf jaar? Een shot onder hun achterste en buiten of volgt er een verlenging Van de maatregelen voor Europese burgers De hoogste tijd om dan eens naar die Gentenaar met zijn spleetje te luisteren.
Zowel Verhofstadt als de meeste Europese landen gaan niet akkoord met de eenzijdige beslissing van de Britten. Volgens Verhofstadt kan Europa indien ze geen betere garanties krijgen geen akkoord geven aan de Britten dat ze Europese Unie verlaten….
Die nattigheid aan mijn voeten komt omdat de kans bestaat dat ze drie jaar om de haverklap gaan vergaderen, ons burgers geld gaan kosten om dan na drie jaar met een Tweetje af te komen dat de Uitstap niet doorgaat maar dat ze in de Unie moeten blijven omdat ze na drie jaar discussie tot geen overeenkomst kwamen.
Wellicht is May en nog enkele politiekers tegen dan aan de kant geschoven, moeten we samen dankzij Trump vechten tegen Koreaantjes, moeten we bemiddelen tussen russen, Amerikanen en Chinezen en zit alle gevangenissen vol met sjarels die aanslagen blijven plegen.

Drie jaar is lang en zullen we nog wel politiekers hebben in eigen land want na Wallonië, Brussel en Gent is het stilaan duidelijk dat er maar één eerlijk manneke in de politiek rondloopt. Calvo, geen groen manneke die zowat elke partij aan zijn broeksriem wil hangen. Te hopen dat zijn broeksriem al die koppen die hij laat rollen kan ophouden of zijn broek zou ook wel eens kunnen afzakken.

Nu ik ben kandidaat om mij te laten verkiezen en ik draag als hond pur sang geen broek en heb scherpe tanden…

11-07-2017 om 16:34 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
10-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bedriegersbedrog!

Het startschot werd gegeven om de kiezers opnieuw te bedriegen.

De gesprekken voor de begroting moeten hopelijk rond zijn voor eind juli. Ook Ministers willen genieten van vakantie. Dus nog eventjes vlug in een zure appel bijten en dan goedgemutst naar de villa in het Zuiden of met het vliegtuig naar de andere kant van de wereld.
Het feit dat voor het vertrek nog enkele miljoenen kiezers bedrogen moeten worden deert die leugenaars en bedriegers niet.
Die begroting op orde krijgen is maar een formaliteit. De Regering doet daar iedere keer zeer druk over, goochelt met miljoenen maar weet heel goed dat het maar om ramingen gaat en dat de gemaakte veronderstellingen uiteindelijk nooit kloppen. Het kan ook niet want de enige madame Blanche die in de toekomst kan kijken zit op de foor!
De veiligheid die de Regering maakt is steeds dezelfde. Mensen beloven om dan steeds terug te vallen op het woordje ‘bezuinigen’.
Links en rechts wat extra belastingen, wel niet van de meest bedeelden maar van mensen die reeds aan de rand van de armoede zitten.
Koplopers van bedriegers zijn Peeters en zijn discipelen

Neem als voorbeeldje Vandeurzen die elke mens met beperking 300€ zomaar in de schoot werpt! Vraag het maar aan de begadigden en je zal horen dat het niet klopt. Verder zal elkeen om langer in zijn woonomgeving te kunnen blijven tegemoetkomingen krijgen om de noodzakelijke ondersteuning te betalen. Vergeet het. Buiten één categorie krijgt niemand een eurocent de eerstkomende jaren. Na doorlichting van het dossier van mensen met een perking dat ongeveer tweeënhalf jaar aansleepte krijg je dan een brief met de toekenning van de bedragen voor ondersteuning en mag je nog minstens twee jaar wachten…
Daartegenover staat dat in elke begroting die uitgaven geboekt worden maar dat er na vijf jaar nog geen eurocent terecht kwam bij de sukkelaar met beperking.
Bedriegen op grote schaal mag men dit noemen.
De hoofdman zwaait dan over die duizenden nieuwe jobs die er reeds kwamen maar hij vergeet erbij te zeggen dat het meestal jonge starters zijn die zich tot over hun oren in de schulden staken. Hij vergeet erbij te zeggen dat het voornamelijk inwijkelingen zijn die gevestigde winkels overnemen. De horeca is reeds door vele honderden of duizenden inwijkelingen overgenomen. Die mensen hebben dus meer kapitaal dan de gemiddelde Belg. Zou het kunnen dat ze nooit belastingen betaalden zoals de gemiddelde Belg?

Resultaat van die ‘fake’ begroting is dat weinig hulpverleners aan een vaste job geraken. Erger nog, ze verliezen hun job want de mensen die ondersteuning nodig hebben kunnen het niet meer betalen en het gevolg is dat ze geen beroep meer doen op ondersteuning.

Verdienen die bedriegers een zorgeloze vakantie? Hebben ze recht op een periode zalig niks doen?
Wat hebben zij meer dan die mens met beperking die niet op vakantie kan omdat hij zijn begeleider niet meer kan betalen.
Waarom nemen die heren uit de wetstraat geen sukkelaartje mee op vakantie?
Met Peeters wil ik niet op vakantie want die zal me misbruiken om zijn inboedel in te pakken zodat hij kan verhuizen naar Antwerpen…

10-07-2017 om 16:33 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)


Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

Gastenboek
 • Een goeie middag
 • Fijne avond
 • Een aangename dinsdag
 • Een aangename namiddag en avond
 • urgentie

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Foto
  Blog als favoriet !

  Startpagina !

  Blog als favoriet !

  Zoeken in blog


  Archief per maand
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 12-2012


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op http://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!