Foto
Inhoud blog
  • Hertog Jan ***, 04.04.2013
  • Magis*, 16.03.2013
  • Recensie 'De Fakkels' 29.11.2012
  • Fieëst in de Stad, zondag 19 augustus 2012
  • Foto's: Trente - Leuven - 20.04.2012
    Foto
    Archief per week
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 26/11-02/12 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 23/08-29/08 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 14/12-20/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
    Welkom op Crespo's blog... redactie: Crespo, Thuram.
    Crespo

    De redactie heet u welkom op de Crespoblog. Ons credo: het bewaren van de goeie smaak! We geven onze commentaar, met een serieuze korrel zout en zijn behoorlijk maatschappij -en mediakritisch. Alles komt aan bod... Humor, epicurisme, een bourgondische aanpak en visie, fait-divers, nieuws zowel lokaal als (inter)nationaal,...
    30-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recensie 'De Fakkels' 29.11.2012
    Tijdens de restaurantweek in november 2012 hadden het vrouwtje en ik een gezellig etentje gepland in restaurant de Fakkels op de Hasseltsesteenweg in Sint-Truiden. Hier volgt mijn recensie, ook terug te vinden op de site van restaurantweek.

    Het onthaal was zeer vriendelijk, door de vrouw des huizes. Het interieur is klassevol, het gebouw statig, kortom: ergens waar je graag gaat dineren. De gastvrouw maakt veel goed, wat één ober wat te weinig heeft: tact en vriendelijkheid. Ik snap dat met restaurantweek waarschijnlijk veel mensen over de vloer komen, die anders nooit een voet zouden zetten in dergelijke zaken, maar klantvriendelijkheid is toch belangrijk. Iets wat de gastvrouw duidelijk wel snapt. Een pluim voor haar.

    Bij aanvang werd gevraagd door de ober of we wilden starten met een glaasje champagne. Ik ging zelf voor de gin tonic. Mooi opgediend, maar een speciale gin zou niet misstaan hebben, alsook eventueel wat verfijning door bijvoorbeeld een komkommer of iets dergelijks.

    Over het eten kunnen we bondig zijn: dit was van een hoog niveau. Er zit duidelijk routine in deze keuken. De enige keer dat we wat lang moesten wachten was tussen voorgerecht en het extra schartong gerecht. Gelukkig was de sfeer wel aangenaam, dus wachten in De Fakkels is heus niet zo erg.
    Misschien waren de hapjes vooraf wel wat copieus, maar ze deden me nieuwsgierig worden naar wat de keuken allemaal op tafel ging toveren. We kozen voor de volledige menu met extra gerecht en ik liet de wijntjes begeleiden.
    De harderfilet met prei en kappertjes, de aardappelmousseline en gepekelde (?) ui en vooral de ansjovissaus in het voorgerecht waren enorm lekker.
    Het extra gerecht (schartong 'meunière' met toetsen van saffraan, grijze garnaaltjes en tomaten, schaaldierenjus en yuzo en een mousseline van groene kerrie) was opnieuw een topper.
    De porties waren zowel qua kwaliteit als qua kwantiteit super!

    Het intermezzo was een soepje van kreeft, met een schuim van look en kerrie. Bij het aan de lippen zetten van dit kopje, was er in de neus een nogal sterke lookgeur. Gelukkig verdween dit meteen na het consumeren van de volledige inhoud. Subtiele smaak en een heerlijke bisque vormden een mooi geheel.

    Het hoofdgerecht moest nog komen, maar door de nogal rijkelijke porties, was van echte honger geen sprake meer. Als doorwinterde lekkerbekken vonden we dit eerder een luxeprobleem, gespten de riem wat losser en lieten het ons welgevallen. De hertenkalf filet met aardpeer, gedroogde abrikozen, rode biet en cantharellen was een heerlijk wildgerecht. De krokante bloedworst zorgde voor een extra leuke toets.

    De kaaswagen "Peter Verbruggen" had een rijk assortiment aan artisanale kazen, allen gemaakt met rauwe melk, zoals de vriendelijke dame die verantwoordelijk was voor de verdeling van de kaasjes ons vertelde. 't Kaasplankske uit Beringen is gekend in de culinaire wereld en de keuze was uitgebreid en interessant. Naast zachte kaasjes (zelfs eentje met Liefmans gewassen), waren er ook harde klassiekers zoals de tijdloze Stilton. De kazen zijn goed geaffineerd en net op punt om te degusteren. We kregen een aangename waaier (letterlijk) aan heerlijke kazen voorgeschoteld.

    Al bij al was dit een topavond. Qua prijs zit De Fakkels er goed op. Een tip: zelfs tijdens restaurantweek zou ik zorgen voor wat meer afwisseling in de wijnen. Slechts twee exemplaren passeerden de revue. (1 wit en 1 rood: Bordeaux van 2008 was wel enorm te pruimen). Dit werd meer dan goed gemaakt met het overvloedig bijvullen van de glazen.
    Ook de articulatie van de ober die de gerechten uitlegt, mag wat beter en wat meer enthousiasme en een glimlach kosten niets.

    Samengevat hebben we zeker een mooie en culinair hoogstaande avond gehad, zo midden in de week. Enkele kleine tips, die enkel als opbouwende kritiek te nemen zijn, niet te na gelaten. Hoedje af voor gastvrouw en het keukenteam. De chef kwam persoonlijk aan tafel (elke tafel) groeten. Iets wat ik tot nu toe alleen bij Oud Sluys heb mogen ervaren.
    We komen zeker nog eens terug, want een pareltje van een restaurant zo dicht bij huis, dat moet je koesteren.

    Crespo.
















    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)

    Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs