Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Zoeken in blog

Inhoud blog
  • Een rekenvoorbeeld om voorgaande bijdrage te illustreren
  • Samenvatting van de discussie rond kansrekening en statistiek
  • Waarom statistiek, kansrekening en waarschijnlijkheid op deze weblog?
  • Waarom heeft men schrik van toeval en waarschijnlijkheid?
  • Toeval, kansrekening, doelgerichtheid
    Creationisme objectief bekeken
    Creationisme onder een wetenschappelijke loepe bekeken
    08-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een voor-woord vooraf
    Ik heb heel veel reacties gekregen van mensen die vinden dat ik van een verkeerd standpunt vertrek, door mij af te vragen of het Creationisme wetenschappelijk is of niet. Want, zo argumenteren zij, die vraag is al lang beantwoord: het Creationisme is niet wetenschappelijk en dat is al lang bewezen.
    Dat is inderdaad de mening van de meeste mensen. Maar hoeveel mensen kunnen ook uitleggen waarom het zo is, behalve dan door te zeggen dat iedereen dat weet en dat het al lang bewezen is?
    Vandaar deze weblog: hier zullen de bewijzen verschijnen die iedereen begrijpt en waarmee iedereen kan uitleggen waarom het Creationisme al dan niet wetenschappelijk is.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (9)

    04-09-2007
    Aanvulling op vorig bericht
    Voor het gemak van de lezer voeg ik hier de hele tekst van Koen Deseyn toe. Dit is een kopie van de hele tekst op de weblog naar Koen Deseyn, waarnaar de link in de vorige reacties verwijst.

    Zo kan de lezer ook zien dat de 3 zinnen die ik becommentarieerd heb, niet uit hun context gehaald zijn om ze op een verkeerde manier voor te stellen.

    =========================================

    Nogmaals "Natuurlijke Selectie"!

    Een hele tijd geleden, in februari 2,005, kwam op het blog van LVB het onderwerp evolutie ter sprake, alsook de vraag of "andere theorieën" (zoals "Intelligent Design") in de wetenschapsles moesten onderwezen worden. Daar heb ik toen een commentaar op gepost, die Luc kort daarna als "gastbijdrage" op het blog zelf plaatste. Nu valt mijn oog daar nog eens op terug, en ik moet zeggen, mijn omschrijving van "natuurlijke selectie" van toen lijkt me beter dan mijn tekst op mijn eigen blog (1), toch alweer een jaartje later.

    Daarom volgt hier nog eens die tekst terug, als "oldie but goodie". Hier gaan we:


    Gelukkig is de evolutietheorie een erg gemakkelijk te begrijpen theorie, zodat iedereen kan te weten komen wat die eigenlijk zegt. Om meteen de conclusie te verklappen: evolutietheorie is niet iets dat je moet "geloven" of "aannemen", omdat evolutietheorie iets is dat je kan weten.

    Kijk even mee:

    Als je even om je heen kijkt kan je zien dat geen twee individuen van een populatie perfecte copieën zijn van elkaar. ("variatie")

    Als je even om je heen kijkt kan je zien dat veel kenmerken van individuen erfelijk zijn. ("erfelijkheid")

    Als je even om je heen kijkt kan je zien dat niet alle individuen nakomelingen krijgen. ("selectie")

    So far, so good? Dat is fijn, want daarmee is 90% van het werk gedaan! Immers, als de kenmerken van de individuen verschillen, en als ze niet allemaal evenveel nakomelingen krijgen; dan is het toch niet gewaagd te concluderen dat die verschillen in kenmerken een impact (kunnen) hebben op de kans dat een individu nakomelingen heeft, wel? Of zou een blind konijn echt evenveel nakomelingen hebben als een konijn met uitstekende ogen?

    Wel, beschouw dan nu een kenmerk waarvan de variatie inderdaad een effect heeft op de kans op nakomelingschap EN dat bovendien erfelijk is. Als het kenmerk op een gunstige manier variëert, dan moet dat leiden tot meer nakomelingen dan wanneer het kenmerk variëert op een ongunstige manier. Immers, konijnen met betere ogen leven langer dan konijnen met slechtere ogen, en omdat konijnen kweken gelijk de konijnen hebben de eersten meer nakomelingen.

    En aangezien we een kenmerk beschouwden dat ook nog erfelijk was, hebben in de volgende generatie meer individuen dat gunstig gevariëerde kenmerk; bijvoorbeeld: betere ogen.

    En natuurlijk variëren ook in die nieuwe generatie, waarin het gunstige gevariëerde kenmerk meer voorkomt, wéér alle kenmerken - vermits geen twee individuen een perfecte copie zijn - en er zullen wéér enkele van die variaties bijzijn die een gunstige impact hebben, en dus zullen die wéér (als ze erfelijk zijn) meer in de volgende generaties voorkomen...

    Enzovoort.

    En dat is alles! Variatie, erfelijkheid en selectie, en verder de logische conclusie die daaruit voortvloeit, inclusief het feit dat variatie cumulatief is. Nieuwe gunstige variatie komt niet "zomaar toevallig" terecht bij individuen die al andere gunstige variatie bezitten, maar omdat individuen die die "andere gunstige variatie" niet bezitten er al niet meer bij zijn.

    Dat is logisch waterdicht, en toen het principe ("natuurlijke selectie", Darwin, The Origin of Species, 1859, hoofdstuk 4) gepubliceerd werd, was het een echte sensatie.

    Omdat het logisch waterdicht is, is het een theorie. Is het ook wat er in de praktijk is gebeurd?

    Eerst een vooral kan je je voor jezelf afvragen wat er zoal in de realiteit moet gebeuren opdat het mechanisme zoals beschreven zich niet zou afspelen. Aangezien over alles wat ik hierboven heb geschreven al 150 jaar quasi consensus bestaat, lijkt dit punt me wel het beste punt om kritieken te bedenken. Als het je lukt... ik garandeer onmiddellijke wereldberoemdheid, ja, ik garandeer de Nobelprijs!

    Dus: wat zou bij variatie van erfelijke kenmerken die een impact hebben op de kans op nakomelingschap, kunnen verhinderen dat met het verstrijken van de generaties de gunstige variaties meer en meer in de populatie voorkomen?

    Wereldberoemdheid, Nobelprijzen... ik neem er geen woord van terug!

    Maar desondanks zijn wetenschappers een stelletje kritische en sceptische zuurpruimen, en dus vonden ze theoretische waterdichtheid en onweerlegbaarheid niet goed genoeg. Was het eigenlijk meer dan zomaar een "theorie"?

    En ze stelden kritieken op die de vorm hebben van "ALS de theorie waar is, DAN moet noodzakelijk [zus en zo]".

    Bijvoorbeeld: ALS de theorie waar is, DAN moet de aarde noodzakelijk veel ouder zijn dan wij (in 1859) denken.

    Dat is het "falsificatieprincipe", een veelgebruikt criterium om "wetenschap" te onderscheiden van geloof. Om een betekenisvolle uitspraak te zijn moeten er gevallen zijn waarin we toegeven dat onze theorie fout is. Bijvoorbeeld, als de aarde slechts zesduizend jaar oud is, dan is de evolutietheorie zeker fout, wegens te weinig tijd.

    Wel, tot ca. 1920 of zo was dat een probleem voor de theorie, en toen ontdekte men (aan de hand van radioactiviteit) dat de aarde veel ouder was dan altijd gedacht, en de voorspelling (Darwin maakt die in hoofdstuk 9 van The Origin of species) kwam uit.

    Nog een voorbeeld. ALS de theorie waar is, DAN moeten er doorheen de tijdperken voorouders van de huidige soorten geleefd hebben, die verschillend waren van hun huidige nakomelingen, EN die meer beginnen te lijken op die huidige nakomelingen naarmate ze in recentere tijdperken leefden.

    Merk op dat dit in lijnrechte contradictie is met het boek Genesis, hoofdstuk 1, dat immers verschillende malen zegt dat elke soort zich voortplant "naar zijn soort". Blijkbaar is deze frontale contradictie één van de redenen waarom de creationisten het zo moeilijk hebben met de theorie.

    Welnu, met het verloop van de tijd doken ook werkelijk fossielen op (of ze waren er al, maar ze konden, bijvoorbeeld in 1800, nog niet gedateerd worden), die inderdaad verschuivende kenmerken vertoonden, en wel meer op vandaag levende organismen leken, naarmate ze zelf in recentere tijdperken hadden geleefd.

    Daarmee heeft de theorie een voorspelling gedaan, en waargemaakt, die zo spectaculair moeilijk is, dat je tot vandaag mensen zich in allerlei bochten ziet wringen om te ontkennen wat ze zelf met hun eigen ogen kunnen gaan zien, bijvoorbeeld, in het Natuurkundig Museum in Brussel

    Om deze, en soortgelijke, redenen, is de evolutietheorie een wetenschappelijke theorie, en geen geloof. Het is iets dat je niet hoeft te geloven, omdat het iets is dat je kan weten. Het heeft hetzelfde wetenschappelijk statuut als, zeg, de relativiteitstheorie, of de quantumfysica, of het "Standaardmodel" van de kosmologie: het is naar onze beste pogingen, gebaseerd op waarnemingen (variatie, erfelijkheid en selectie) en logisch nadenken, het beste model dat we hebben om het onderzochte onderwerp te beschrijven.

    Vergelijk hoe het scheppingsmodel slechts een geloof is. We bekijken, dus, de reeks evoluerende fossielen die de theorie al had voorspeld, en we concluderen dat God ze heeft gemaakt. En als de reeks fossielen nu eens helemaal anders was geweest, en wel zo dat de evolutietheorie absoluut niet klopt? Wel, dan had ze God ze ook gemaakt. Dus God is iets dat het altijd gedaan heeft. Hoe de feiten er ook uitzien, en dus totaal los van die feiten, God heeft het altijd gedaan. Het model kan nooit gefalsifiëerd worden, want wat je ook meemaakt, God heeft het altijd zo in elkaar gezet.

    En dus is het scheppingsmodel een geloof, en geen wetenschap. Terwijl voor de evolutietheorie moet voldaan zijn aan bepaalde feiten, en anders is de theorie gefalsifiëerd. En daarom is de evolutietheorie een wetenschap, en geen geloof.

    En daarom mag van mij het scheppingsmodel gerust onderwezen worden in de scholen: maar dan wel in de godsdienstles, en liefst als hoofdstuk tussen een aantal andere hoofdstukken "scheppingsmythes van de mensheid". Dus na de scheppingsmythes van de Noormannen met Odin en Thor, maar voor de scheppingsmyhen van de Azteken met Quetzàcoatl.

    En daarom mag het van mij niet onderwezen worden in de biologieles, alsof het model aanspraken kan maken op een wetenschappelijk statuut. Want dat is niet zo.

    -----------------------------------------------
    (1) http://speelsmaarserieus.blogspot.com/2006/03/dingen-die-iedereen-zou-moeten-weten-3.html

    04-09-2007 om 07:35 geschreven door Creationisme Objectief


    03-09-2007
    Reactie op bericht Koen Robeys
    Beste Koen

    Het is niet de bedoeling van deze weblog om de Evolutieleer van Darwin te verdedigen. Maar omdat het mijn bedoeling is om objectief te zijn, in alle richtingen, ben ik wel verplicht om op je mail te reageren.

    Ik ben er zeker van dat mensen die iets afweten van de Evolutieleer van Darwin, ofwel in schaterlachen uitbarsten, ofwel in tranen uitbarsten bij het onrecht dat je de Evolutieleer aandoet.

    Ik ga gewoon reageren op deze 3 uitspraken van jou:

    ==========================================
    (1) Als je even om je heen kijkt kan je zien dat geen twee individuen van een populatie perfecte copieën zijn van elkaar. ("variatie")
    (2) Als je even om je heen kijkt kan je zien dat veel kenmerken van individuen erfelijk zijn. ("erfelijkheid")
    (3) Als je even om je heen kijkt kan je zien dat niet alle individuen nakomelingen krijgen. ("selectie")
    =========================================

    (1): als je denkt dat dit een bewijs is van het begrip "variatie" in de evolutieleer, dan sla je de bal totaal verkeerd. Je hebt gewoon van de Evolutieleer geen snars begrepen.
    Het klopt dat geen 2 individuen perfecte kopieën zijn, maar "variatie" is toch wel heel wat anders. Variatie heeft te maken met verschillen in de genen, en niet in uiterlijke verschillen. Want enkel de verschillen in de genen kunnen aan de volgende generatie doorgegeven worden. Als jij vindt dat dit niet waar is (namelijk als je denkt dat uiterlijke kenmerken wel doorgegeven kunnen worden), dan ben je een aanhanger van het Lamarckisme. En dat is geen Evolutieleer ... Blijkbaar ben je het verschil tussen het genotype en het fenotype vergeten. Niet alleen de Evolutieleer, maar ook de erfelijkheidsleer (die pas na de Evolutieleer ontstaan is, maar wel veel van de evolutieleer kon verklaren) zijn aan jou voorbij gegaan.

    (2): jouw tweede argument kan evengoed tegen de Evolutieleer gebruikt worden, want je kan evengoed zien dat veel kenmerken niet erfelijk zijn. Twee volwassen broers waarvan de ene groot en dik is, en de andere klein en mager. Of omgekeerd. Hoeveel broers ken jij die even groot zijn? Ook hier verwar je weer het genotype met het fenotype. Zie ook bij opmerking (1).

    (3) jouw derde argument heeft ook weer niets met de Evolutieleer te maken. Selectie betekent helemaal niet dat sommige kinderen krijgen en anderen niet. Selectie betekent dat de nakomelingen van de ene, bevoordeeld zijn ten opzichte van anderen, om ze een bepaald kenmerk vertonen dat anders is. Survival of the fittest. Ooit van gehoord? Deze uitspraak is trouwens niet van Darwin, maar drukt wel het correcte idee uit.

    Ik zwijg dat nog over het verdriet dat ongewild kinderloze echtparen moeten doorstaan met jouw uitspraak. Jouw uitspraak betekent niet meer of niet minder dat de natuur ervoor zorgt dat die echtparen geen kinderen kunnen krijgen omdat ze niet geschikt zijn.

    =====

    Voor de rest zal iedereen die ook maar een greintje wetenschappelijk gevoel heeft, zijn haren uittrekken van radeloosheid, want wetenschappen heeft niets, maar dan ook niets te maken met dat "zien" van jou. Want met dat zien van jou geraak je ook niet ver. Hier maar enkele voorbeelden van wat je verkeerd "ziet" met jouw "zien".

    - iedereen kan "zien" dat een blad papier, dat veel lichter is dan lood, veel trager valt dan een loden bol. Helaas verkeerd, zoals Galilei al wist te vertellen. Als er geen luchtweerstand is, zoals op de maan, vallen een blad papier en een loden bal van 100 kg even snel.

    - iedereen kan "zien" dat de zon rond de aarde draait. Helaas ook dit verkeerd, maar het heeft wel tot het jaar 1543 geduurd vooraleer iemand, Copernicus, zwart op wit durfde schrijven dat het omgekeerd was, want dat "zien" was wel hardnekkig.

    - iedereen kan "zien" dat de zon veel kleiner is dan de aarde. Verkeerd uiteraard.

    - iedereen kan "zien" dat Einsteins relativiteitstheorie niet kan kloppen. Want hoe kan de gelijktijdigheid van twee gebeurtenissen afhangen van de snelheid van wie de twee gebeurtenissen waarneemt? Of hoe kan de massa van een voorwerp afhangen van de snelheid ten opzichte van de persoon die dat voorwerp waarneemt? Of de snelheid van de tijd? Helaas allemaal verkeerd, hoezeer ons gezond verstand ook protesteert.

    - iedereen kan "zien" dat het niet mogelijk is om in een doosje te luisteren en iemand perfect te kunnen begrijpen die zich aan de andere kant van de aarde bevindt, zonder een kabel tussen de 2? Alweer verkeerd, zo een doosje noemt men GSM.

    - iedereen kan "zien" dat een roodgloeiende kool warmer is dan een witgloeiende kool. Alweer fout: een witgloeiende kool is warmer dan een roodgloeiende kool.

    - iedereen kan zien dat een solide muur vooral uit materie bestaat en niet uit lege ruimte. Alweer fout: een solide muur bestaat uit atomen en die bestaan voor 99.99% uit lege ruimte. Een solide muur is alleen maar solide omdat de atomen elkaar zo sterk aantrekken.

    - iedereen kan zien dat wanneer je 23 willekeurige mensen bij elkaar brengt, dat de kans dat er 2 bij zijn die op dezelfde dag verjaren, heel klein is. Alweer fout: de kans is 50% dat er 2 zijn die op dezelfde dag verjaren.

    - iedereen kan "zien" dat David Copperfield kan toveren, want hij zaagt vrouwen door, kan vliegtuigen doen verdwijnen, ....


    Wat iedereen wel kan zien: je bewijst de mensen die de Evolutieleer verdedigen niet bepaald een dienst door jouw inbreng in de discussie ....

    Of ben je een vermomde creationist? Zelfs in dit geval kan ik geen begrip opbrengen voor je uitspraken, want als je het Creationisme wilt verdedigen, doe het dan op basis van zinvolle argumenten, en niet door de Evolutieleer in diskrediet te brengen.

    03-09-2007 om 23:42 geschreven door Creationisme Objectief


    Wetenschap

    Ik kan heel goed zeggen waarom het creationisme niet wetenschappelijk is, en ik heb dat ook al uitgebreid gedaan. Om niet iedere keer hetzelfde te moeten herhalen geef ik maar de url:

    http://speelsmaarserieus.blogspot.com/2007/05/nogmaals-natuurlijke-selectie.html

    03-09-2007 om 20:40 geschreven door Koen robeys


    02-09-2007
    Reactie op vorig bericht
    Dag Tsjok

    U schreef: 'Wat denkt u trouwens van " de wetenschap in de Koran ?"'

    Dat is een terechte vraag. Alleen ben ik niet vertrouwd met de koran. Misschien, voor als ik ooit rond ben met de Bijbel

    Ik wil helemaal niet tewerk gaan als Ben Hobrink: achteraf verklaren hoe de Bijbel alles voorspeld heeft wat ondertussen gebeurd is, is pas sprookjes vertellen. Dat is pas bewust desinformeren.

    Dat is hetzelfde als achteraf Nostradamus zo uitleggen dat Nostradamus alles voorspeld heeft: de eerste en de tweede wereldoorlog, het communisme, AIDS, ...

    02-09-2007 om 19:00 geschreven door Creationisme Objectief


    bijbel is wetenschap ?

    Jij geeft dus nooit antwoord op een vraag   ....

    " ....in hoever de bijbel wetenschappelijk is ..." 

     A la  Ben Hobrink allicht  ?  ....
    Wat denkt u trouwens van " de wetenschap in de Koran ? "


    Mijn antwoord  is ;
    Geen enkele  van die heilige boeken  is een  modern wetenschappelijk boek  ... punt ....
     
    Het is  hoogstens een interpretatie/ compilatie  van   afschrijfsels  van   de  verouderde en  ondertussen  voorbijgestreefde (en zelfs verworpen   pre-" wetenschap ")  en  het bijgeloof van 2500 jaar geleden , zoals  overgeleverd door woestijnstammen  uit de bronstijd ( en dan  nog  eens  ge-edited  in de zevende eeuw na christus .... )


    02-09-2007 om 17:43 geschreven door Tsjok45


    Reactie op vorig bericht
    Mijn beste Tsjok45

    Uw eerste opmerking kan ik niet beoordelen.

    Uw vraag: het is enkel het doel van deze weblog om erachter te komen in hoever de bijbel wetenschappelijk is. Ik spreek mij niet uit over andere aspecten van de Bijbel, zoals de Zingeving.

    02-09-2007 om 14:53 geschreven door Creationisme Objectief


    diplomatie ?
    Ik vind het een   diplomatisch antwoord


    1.- Het is geweten dat YEC' creationisten felle tegenstanders zijn van de ID -leer 

    2.- Echter :

    je blijft wel ondersteunen dat de de bijbel een   wetenschappelijk  werk is  ?
    Hoe sta je daar  elf  tegenover ? of gaat me dat niets aan  ?

    Welke plaats neemt de bijbel  in ,  in jouw  eigen visie  ....

    02-09-2007 om 14:26 geschreven door Tsjok45


    Reactie op vorig bericht
    Beste Tsjok45

    Uw vraag was: "In klare taal   ; is dit blog al dan niet  geschreven vanuit  de creationistische insteek ?
    ja of neen  ?
    dat is een zeer eenvoudige vraag ... ik verwacht dan ook een eenvoudig antwoord ...
    want
    Een kontdraaierig  nieuwe voor -voor-voorste -voorwoord  is geen alternatief ... "

    Mijn antwoord is: "Neen, deze weblog wordt niet vanuit de creationistische insteek geschreven. Dit is gewoon een weblog van mij helemaal alleen. Niets wat ik hier schrijf, wordt door iemand ingefluisterd of op voorhand nagelezen. Ik probeer ook geen officieel Creationistische ideeën te poneren, want ik ken die zelfs niet en ik weet dus niet of Creationisten met deze weblog gelukkig zijn. Ik probeer ook niet te desinformeren. Wanneer ik iets schrijf over de Evolutieleer wil ik er zeker van zijn dat ik hier geen verkeerd beeld van geef. Herinner je mijn antwoord aan Biermeester op een ander item. Ik heb daar heel expliciet gezegd dat de Intelligent Design-beweging heel bewust de factor "toeval" in verband met de Evolutieleer totaal verkeerd voorstelt om op die manier, en heel bewust, de Evolutieleer heel ongeloofwaardig te maken. Ik heb toen expliciet aan Wientje gevraagd mijn beschrijving van die factor "toeval" in de Evolutieleer te bevestigen, en ze geantwoord dat mijn formulering met haar beeld overeenkomt. Het gaat er mij trouwens ook niet om, om de Evolutieleer in vraag te stellen.

    02-09-2007 om 14:07 geschreven door Creationisme Objectief


    vraag
    Het is me duidelijk geworden dat u  ( naar mijn mening )
    een     Creationist bent van het Yec  type
    ....
    Iedereen mag uiteraard "geloven wat hij wil "
    Maar indien je geen  creationist  had ik  toch graag geweten  wat dan uw standpunt wel is 

    en begin nu niet te zeggen dat je wetenschappelijk  gaat  doen   naar wat er  allemaal waar van is of kan zijn ...
    ER staat verder op  deze  site duidelijk vermeld  dat je  de bijbel een natuurwetenschappelijk valabele bron vind  ...

    Dat gaat in tegen het definieerende en demarcerende  basisprincipe van de natuurwetenschappen die geen  enkel bovennatuurlijke  abracadabra en  gelijk welke mythologieen aanvaard als legitieme en valabele  verklaringen voor ( direkt of indirekt ) herhaaldelijke en   controleerbaar  waarneembare fenomenen  en   die alle   naturalistische en letterlijke  bijbelbevindingen heeft onderuitgehaald   ....

    Wat U doet is zich " vermommen "   als  wetenschapper  .... om "absolute  waarheden " binnen  uw sekte  weer aanvaardbaar te kunnen maken  ....

    Ik vind uw hele gedoe ____  eerlijk gezegd ____   nogal hypocriet en uiterst leugenachtig   overkomen  ...
    U houd zich  ( al dan niet bewust : dat laat ik in het midden )  misschien bezig met  grove   en laakbare vormen van desinformatie  ....
    Tenzij je  het rechtzet  en  duidelijk aangeeft   vanuit welke  "werkelijke  "hoek en bedoelingen uw blog is opgezet ... (overigens heb ik er geen enkele moeite mee om dit  blog  als  jouw persoonlijk  geheugensteuntje  te bezien  of het orgaan  van jouw club  ;  graag had ik dat  echter dan ook   expliciet  bevestigd  gezien ... )

    Ik weet zeer graag welk vlees ik in de kuip heb  en wat de motivaties  zijn van uw schrijfsels  .... 
    In klare taal   ; is dit blog al dan niet  geschreven vanuit  de creationistische insteek ?
    ja of neen  ?
    dat is een zeer eenvoudige vraag ... ik verwacht dan ook een eenvoudig antwoord ...
    want
    Een kontdraaierig  nieuwe voor -voor-voorste -voorwoord  is geen alternatief ...


    Groet

    02-09-2007 om 13:44 geschreven door Tsjok45




    Rondvraag / Poll
    Moet het Creationisme in het onderwijs in Vlaanderen aandacht krijgen?
    Neen, niet in de biologie en ook niet in de godsdienst.
    Niet in de biologie, wel in de godsdienst.
    Ja, in de biologie en ook in de godsdienst.
    Bekijk resultaat


    Rondvraag / Poll
    Is het creationisme wetenschappelijk?
    Neen, zeker niet.
    Ja, zeker wel.
    Ik weet het niet helemaal zeker.
    Bekijk resultaat


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Archief per week
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007

    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs