Spaanse weetjes
Inhoud blog
 • Autotrip naar de Priorat wijnstreek
 • Rondwandeling door de bergen
 • Rondrit Altafulla - Siurana
 • Wandeling van La Pobla de Montornès naar Bonastre
 • Els Muntanyans, wandeling door de duinen van Torredembarra
 • Wandeling van Vespella naar Salomo en terug
 • Canal d'Urgell - Nou Salts
 • Wandeling van Ferran via Castellot en La Riera de Gaia naar El Catllar
 • Wandeling van El Catllar naar het stuwmeer van Vespella de Gaia
 • Autotrip en rondwandeling Mare de Deu de la Roca

  Zoeken in blog
  Zoeken met Google  Mijn favorieten
 • bloggen.be
 • Bienvenido al Costa Daurada
 • Costa Dorada

 • E-mail mij

  Wenst u meer info? Mail me dan.


  Allerlei weetjes over Spanje en in het bijzonde Catalonië en de Costa Dorada
  11-02-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandeling van El Catllar naar het stuwmeer van Vespella de Gaia
  Klik op de afbeelding om de link te volgen We vertrekken in het centrum van El Catllar en stappen richting "Torre d'En Guiu" (een raar bouwsel, waarvan we het doel niet hebben gevonden). We nemen de GR172 (rood-witte aanduiding). Spoedig komen we aan een vervallen papierfabriek. We vervolgen deze wandelroute tot de vervallen "Masa de Moragues". We keren terug tot een splitsing van de weg, waar we de GR172 verlaten. We gaan tot het stuwmeer van Vespella de Gaia en dalen af naar de rivier "Gaia", drooggelegd door het stuwmeer. De weg loopt in en naast de rivierbedding. We volgen de rivier tot we opnieuw toekomen bij El Catllar.
  Torre d'En Guiu


  Oude papierfabriek


  Stuwmeer van Vespella de Gaia
  Bijlagen:
  Kerk Catllar.jpg (114.8 KB)   

  11-02-2010, 15:25 geschreven door RW


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Autotrip en rondwandeling Mare de Deu de la Roca
  We reden naar Mont Roig del Camp, een dorp met enkele mooie kerken. Van daaruit, richting Colldejou, waar we onderweg een afslag tegenkomen die ons vrij steil omhoog voert naar de kapel van "Mare de Deu de la Roca", gebouwd in 1811. Reeds in 1299 was er sprake van deze "Ermita".. Na enige beklimming via uitgehouwen treden kan men tot gans boven komen. Van hieruit heb je een spectaculair uitzicht over de Costa Dorada. Het klooster met de kapel staat op een hoge roodbruin gekleurde rots. Vanaf deze kapel maakten we nog een kleine rondwandeling naar Colldejou.  Het hoogste punt met de ingangspoort van de kerk


  Mooi panorama


  Tijdens de beklimming naar boven


  Zich op het oudste gedeelte


  Bemerk de rode steen en de gaten in de rotsen, veroorzaakt door de erosie


  Nog een mooi uitzicht

  11-02-2010, 14:41 geschreven door RW


  10-03-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Autotrip naar het natuurgebied van El Foix
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Vanaf Altafulla reden we richting Vendrell, om net voor het centrum de kustweg te nemen richting Calafell. We laten Calafell recht liggen en volgen de weg tot Villanova i la Geltru, waar we de afslag naar Castellet nemen. Castellet is een klein plaatsje dat boven het stuwmeer van El Foix uit torent. Hier moet je beslist de wagen aan de kant zetten! Van daaruit kan jezowel het stuwmeer als het mooie dorpje "Castellet" bezichtigen. Het torent hoog boven het meer uit. Je loopt doorheen mooie planten en enorme cactussen in bloei.

  Foix
  Zicht op de rivier El Foix

  Het natuurgebied van El Foix (de naam van de rivier) bestrijkt ongeveer 2900 ha. Het gebied bezit een rijke cultuurgeschiedenis. Men kan er mooie wandelingen maken. Ook riviervissen is mogelijk (mits vergunning). Een populaire bezienswaardigheid is ongetwijfeld het stuwmeer, dat deze rivier afdamt. 

  Riviertje
  Zijriviertje

  Stuwdam2


  Stuwdam1
  Stuwdam

  Castellet1 
  Castellet

  Castellet2 
  Kasteel van Castellet

  Castellet3 
  Zichtop het stuwmeer vanaf het dorpje Castellet

  10-03-2009, 11:58 geschreven door RW


  02-02-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar Roc de Sant Gaietano, met wandeling naar Roda de Barra
  Arco de Bara
  Arco de Bara

  Vanaf Altafulla rij je richting Vendrell. Voorbij de "Arco de Barra" (triomfboog van de Romeinen) sla je rechtsaf, richting Roc de Sant Gaietano. Je tracht steeds richting kust aan te houden tot je op een grote parkeerplaats uitkomt. Van hieruit is het maar enkele stappen tot het eigenlijke dorpje.

  Sant Gaieta brug

  Sant Gaieta1

  Sant Gaieta2 

  Sant Gaieta3

  Sant Gaieta4

  Het is in feite een verzameling van huizen, gebouwd in verschillende Spaanse stijlen, waardoor Roc de Sant Gaietano een soort openluchtmuseum geworden is. Dankzij het feit dat hier geen auto's, fietsen en scooters mogen rondrijden, is het hier ideaal om te vertoeven en op één van de terrasjes met zeezicht te genieten van de heerlijke tapas of een lekker Spaans wijntje. Het eigenlijke dorpje is volledig op een rots gebouwd. Wandel door de smalle straatjes, de binnenplaatsjes met fonteintjes en mooie planten, de prachtig aangelegde tuinen met cypressen die door de wind totaal landinwaarts vergroeid zijn. Richting Vendrell zie je de fonkelnieuwe jachthaven.

  Start cami

  Vanaf Roc de San Gaietano kan je een heel leuk wandelingetje (1/2u) maken naar Roda de Barra (richting Tarragona). Vanaf de parking zie je rechts van het dorpje de wandelweg vertrekken. Je wandelt langs het water, via rotsen en langs kleine strandjes naar een mooi gelegen gebouw met een prachtige tuin. Het is de "Residencia del Banco de España". Even verder kom je aan een soort van trappen waar je kan genieten van het zeezicht. Hier bevind zich de "Ermita de la Mare de Deu". Van hieruit dalen we af richting strand van Roda de Barra. De promenade verwelkomt ons met zijn mooie palmbomen, zijn gezellige barretjes en het mooie strand. Na onze dorst gelaafd te hebben keren we terug via dezelfde weg.

  Zicht op Sant Gaieta

  >Cami1

  Cami2

  Cami3

  02-02-2009, 17:10 geschreven door RW


  23-01-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar La Mola de la Pobla de Montornès

  Vertrek: aan de treinbrug langs de noordkant van La Pobla de Montornés. Bewegwijzering: grootste gedeelte wit/rood (GR92) (zie beschrijving).


  La Pobla

  Duur heen en terug ongeveer 3 ½ u – hoogteverschil 250 m – goede wandelschoenen!

  Op de berg “La Mola” (350 m) hebt u één van de mooiste  uitzichtpunten van de Costa Daurada! Tijdens een heldere dag heb je met de verrekijker een grandioos panorama, vanaf Garraf in het noordoosten, via Camp de Tarragona, tot helemaal  in Montsià aan de Ebro delta. De route naar La Mola is bovendien heel mooi. Prachtige natuur, wilde bloemen en planten volop, vogeltjes die fluiten, enz. 

  Plantbloemen 


  Wandelweg 

  We starten aan het noordelijk einde van het dorp “La Pobla de Montornès”, waar we de nieuwe treinbrug onderdoor gaan. Onmiddellijk rechts zien we de wit/rode aanduiding die we gaan volgen.  Via mooie uitzichten bereiken we een brug over het treinspoor. We steken de brug over en gaan nu volop de ongerepte natuur in. Na een kleine elektriciteitscabine gaan we over een smalle voetweg verder. We blijven lichtjes stijgen en gaan via een grote boog rond het verlaten dorpje “Mas Gibert”, dat we links boven ons kunnen bewonderen.

  Mas Gibert
  Zicht op Mas Gibert

  Het weggetje voert ons verder licht stijgend door het woud naar een oude bron.

  Waterput
  Oude bron

  Even verder komen we voorbij een half ingestorte “Pedra seca”. Deze stenen gebouwen dienden als schuilplaats voor de herders en de wandelaars. Ze bestaan uit opeengestapelde rotsblokken, zonder gebruik te maken van cement of ander materiaal.

  Pedra seca
  Half ingestorte "Pedra Seca"

  We gaan verder langs de smalle weg tot we een wegwijzer bereiken. Hier verlaten we de GR92 en stijgen links de smallere weg omhoog. Na een 5-tal minuten bereiken we opnieuw een grotere weg en stijgen wederom links omhoog. We sluipen de berg langzaam langs de achterkant omhoog. De weg, die nu steiler omhoog gaat, voert ons naar de top van La Mola. En werkelijk, de ganse Costa Dorada ligt onder onze voeten!

  Vanaf La Mola

  Vanaf La Mola2

  Vanaf La Mola3

  We nemen dezelfde weg terug!

  23-01-2009, 10:46 geschreven door RW


  20-01-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandeling van Mora naar Playa Llarga
  Plan

  Vertrek:
  parking strand Mora - afstand heen en terug ong. 7 km - natuurwandeling - aangeduid met rode stippen (niet steeds goed zichtbaar). Deze wandeling is bijzonder aan te raden op een warme dag. Je loopt voor 80% in de schaduw van de bomen. Neem wel wat drank mee!


  zichtpuntadelamora
  Zichtje op "Torre de la Mora"

  Vanaf de parking richting camping"Torre de la Mora". Wandel naast het prachtige zwembad van de camping (met restaurant). je komt op een T die je rechts neemt. Nu loop je evenwijdig met de inrit van de camping. Daar waar de auto's de inrit in moeten loop je rechts (kan zijn dat er een ketting hangt). Je vervolgt deze weg tot je links een bord bemerkt met uitleg over "Punta de la Mora". Hier begint de eigenlijke wandeling. Ze voert je door een prachtig stuk natuur, met pijnbomen en ceders. Rotspartijen die zich boven het blauwe water verheffen met lieflijke baaitjes.

  rotsen
  Rotsen die zich hoog boven de kustlijn verheffen

  Je tracht de rode stippen te volgen die je door de natuur voert. Je neemt best bij het heengaan de meest brede weg. Uiteindelijk kom je terug aan de zee en zie je diep onder je een totaal door rotsen ingesloten baaitje. Hier wordt aan naturisme gedaan.

  naaktstrand1

  naaktstrand3

  Vervolg je weg (rode stippen) tot je een merkwaardige "holle weg" bemerkt. Waarschijnlijk is het losse zand hier door de natuur weggespoeld en wordt dit bij overvloedige regenval een ware stromende beek naar zee toe. De wortels van de oerbomen liggen hier gedeeltelijk bloot.

  holleweg

  Je komt op een plateau waar je een uitzicht hebt over één van de grote stranden van Tarragona: "Playa Llarga". Bemerk hier langs de kustlijn de vele kleine schelpjes die tisen de rotsen en holen zijn aangespoeld.
  Als je dorstig bent, zal je hier nog een eind verder moeten lopen via het strand. Het eerste strandbarretke ligt immers een heel eind verder op dit langgerekte strand.
  Wij keren terug via dezelfde holle weg. We trachten nu een andere route te nemen door zoveel als mogelijk de kant van de zee te blijven wandelen via smallere paadjes. Opletten dat je niet op de rotsen uitkomt, deze zijn heel moeilijk begaanbaar. Uiteindelijk, als je dichter bij de camping terugkomt, moet je opnieuw dezelfde brede voetweg nemen die je terugbrengt naar je vertrekplaats.

  20-01-2009, 11:12 geschreven door RW


  22-03-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met de auto de bergen in
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze autoroute zal u doen verbazen over wat er zoal aan schoonheid en natuur te beleven valt. Het toont het echte spaanse leven.

  Via de Tarragona rijden we over Valls naar Montblanc. Vervolgens richting Espluga de Francoli, Poblet waar we het cisterciënzerklooster kunnen bezoeken (de moeite waard). In Prades kunnen we lekker genieten van een plaatselijk wijntje vooraleer we naar het bergdorpje Siurana rijden. De route is ongeveer 200 km, maar trek er gerust een flinke halve of hele dag voor uit want er is veel moois te zien onderweg!


  We nemen de N340 naar Tarragona. Vervolgens rijden we richting Lleida naar Valls. Via de N240 komen we aan in Montblanc. Deze stad is bekend om zijn best bewaard gebleven middeleeuwse verdedigingsmuur, in de Unesco lijst vermeld als werelderfgoed. De verschillende ingangspoorten zijn de moeite waard. Bij één der poorten "Sant Jordi" zou volgens de legende de ridder Sint Joris een draak veroverd hebben om bij zijn geliefde te geraken. "Sant Jordi" wordt in gans Catalonië als feestdag gevierd op 24 april. De kathedraal en het stadsplein zijn ook de moete waard.
  We vervolgen onze weg via de C240 naar Espluga de Francoli. Hier kan je een onderaardse grot bezoeken en een grotmuseum waar het leven van de prehistorische mens is nagebouwd. De rivier Francoli loopt hier onder de bergen en het dorp door.
  We rijden verder naar Poblet, waar we zeker het Cisterciënzerklooster gaan bezoeken. Dit klooster wordt bewoond door een klein aantal monniken die er nog steeds hun wijn produceren. Een bezoek met gids zal u zeker niet berouwen. In de basiliek van het klooster zien we grafstenen van Catalaanse edellieden en koningen. Poblet bestond reeds van in de 12e eeuw en is nog steeds een begrip in Catalonië.
  Van hieruit rijden we via een klein, maar heel mooi bergweggetje (T700) naar Prades. Deze route van ong. 20 km voert ons door een beschermd natuurgebied.
  In Prades moeten we beslist uitstappen om te voet de "rode stad" te verkennen. Puur genieten van de smalle straatjes, de "Plaza Mayor", enz., waar er genoeg terrasjes zijn om te genieten van een lekker wijntje of heerlijke tapas.
  Voorzien van spijs en drank vervolgen we de route over de T701 naar Albarca, een verlaten dorp. Vervolgens over de C242 naar Cornudella de Montsant.
  Vlak voordat we daar aankomen, nemen we de afslag naar links, richting Siurana. Dit dorpje ligt op 730m hoogte. Door die mooie bergachtige omgeving, de typisch smalle straatjes en het stuwmeer, wordt dit dorpje druk bezocht. Hier zien we ook nog ruïnes van een Moors kasteel uit de 9e eeuw, een kerk uit de 13e eeuw, waarvandaan je prachtige panoramische foto's kan maken. Via dezelfde weg terug rijden we naar de hoofdweg en slaan linksaf richting Cornudella de Montsant en vervolgens naar Venta de Pubill. We rijden verder over de C242 en komen langs Alforja, Les Barqueres en Les Borges del Camp. Deze laaatste drie dorpen zijn bekend om hun hazelnoot- en olijventeelt. Aangekomen bij de N420 rijden we opnieuw naar Tarragona en vervolgens Altafulla.
  "

  Poblet, klooster Cisterciënzers


   
  ">Sierra de Montsant

  22-03-2008, 17:14 geschreven door RW


  11-03-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Autoroute door de Priorat wijnstreek
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De Priorat wijnen zijn beroemd om hun kwaliteit. Deze route zal u erg bevallen door de veelzijdigheid ervan. We bezoeken Scala Dei, rijden door talrijke dorpjes met onderweg prachtig natuurschoon. Natuurlijk moet u de Priorat wijn proeven bij een lekker etentje! Als u het geluk hebt om deze route te doen einde september of begin oktober kan u de druivenplukkers volop bezig zien en met een vriendelijke lach krijg je wel van één of andere wijnboer een trosje van zijn druiven. Trek er gerust een hele dag voor uit om deze route te doen, het loont de moeite. De route is ongeveer 220 km lang, vanaf Altafulla gerekend.

  We rijden naar Cambrils. Of je dit via de kustweg of de autostrade doet (gratis tot Cambrils), maakt niet veel uit. Over de nationale weg rijden we richting Mont Roig del Camp. Vanuit deze mooie plaats vervolgen we onze route via mooie landschappen en uitzichten naar Falset. Na Falset rij je tussen de wijngaarden door naar Porrera. We bezoeken Villella Baixa en Alta en komen uiteindelijk uit bij Escaladei (trap naar God) en het aldaar gelegen oude kartuizerklooster. Vanuit Escaladei rijden we naar Poboleda, Alforja, Les Borges del Camp, Riudoms om terug uit te komen in Cambrils. Heb je nog tijd over kan je vanuit Cambrils Salou aandoen met zijn mooie, maar zeer drukke wandelpromenade aan zee.

   Beschrijving:
  We rijden naar de vissershaven van Cambrils. Deze stad is gekend om zijn lekkere visrestaurants, de meeste gelegen in de buurt van de vissers- en jachthaven.
  Als je bij een droge rivierbedding komt sla je rechtsaf en volg je de borden N340 richting Valencia. U rijdt op deze drukke weg tot de afslag Montroig del Camp en vervolg via de T323 je weg door hazelnootplantages. Dit dorpje is bekend vanwege de kunstenaar Joan Miro die hier heeft gewoond. Bemerk ook de kerk die boven het dorp uitsteekt, de "kathedraal van Baix Camp".
  Na een kort bezoekje aan dit dorp vervolgen we onze route over de T322 naar Colldejou. Na ongeveer 4 km rijden zie je aan de rechterkant op een hoge rots een kerkje staan waar je beslist moet naartoe rijden, alleen al om het fantastische uitzicht te bewonderen. De "Ermita de la Mare de Deu de la Roca" dateert van 1230, maar is na verwoesting herbouwd in 1826. Vanaf deze puur rood gekleurde rots heb je fantastische vergezichten over de Costa Dorada. 
  Na van de mooie panorama's genoten te hebben rij je verder over de T322 naar Colldejou en dan naar La Torre de Fontanaubella. Nu rij je langs vele windmolens die de huizen van stroom voorzien en waar je een mooi uitzicht hebt over de bergen van Señora del Mollo. In La Torre de Fontaubella slaan we linksaf de TV3001 op richting Marca. Vooraleer we daar aankomen slaan we rechtsaf de T300 op richting Falset, de hoofdstad van de Priorat wijnstreek. In de oude stad vind je resten van stadsmuren en een nog bewaarde toegangspoort tot de vroegere stad: "El Portal de Bui". De Cooperativa stamt uit 1919 en wordt beschouwd als één van de mooiste van Catalunya. Verder heeft Falset een kasteel uit de 12e eeuw, een prachtige kerk en een mooi plein met het Palacio de los Duques de Medinacelli uit de 17e eeuw, nu stadhuis.
  Als je verder door de stad toert vervolg je de route richting Porrera, waarvoor je de T710 neemt die richting Gratallops gaat. Na ongeveer 1 km sla je rechtsaf de T740 op die via een mooie route doorheen de wijngaarden naar Porrera loopt, een klein bergdorpje. Verder rij je over de TP7403 naar Torroja del Priorat. Deze dorpjes bevinden zich in het hart van de wijnstreek. Je vervolgt de route over de T711 en de T710 die je zal leiden naar Villela Baja en Villela Alta. Je slaat rechtsaf de T702 op die je naar Escaladei brengt. Dit dorpje staat bekend vanwege de uitmuntende wijnen die hier gemaakt en verkocht worden in de plaatselijke bodega's, waar je onder het genot van een lunch diverse wijnen kan uitproberen. Vlakbij Escaladei staat het klooster, dat gebouwd werd tussen de 12e en 13e eeuw. Het raakte in verval door de vele burgeroorlogen die er hebben gewoed. Maar de ruïnes geven je een goed idee van de grootsheid van dit complex. De kartuizerpaters hebben er destijds ook voor gezorgd dat de wijnbouw in deze streek werd geïntroduceerd.  Je kan de ruïnes bezoeken van dinsdag tot en met zondag op volgende tijdstippen:
  - tussen 1 oktober en 31 mei: van 10 tot 13.30u en van 15 tot 17.30u
  - tussen 1 juni en 30 september: van 10 tot 13.30u en van 16 tot 19.30u
   Vanauit Escala Dei heb je een fantastisch uitzicht op de Sierra del Montsant, de imposante bergen in de omgeving, ook wel is "tafelberg" genoemd.
  Na de smaakpapillen te laten werken hebben, rij je verder over de T702 naar Poboleda en verder naar Venta del Pubill. Vanaf hier rij je over de mooie maar grotere weg C242 naar Alforja en les Borges del Camp. Bij de N420 aangekomen, steek je deze rechts over en sla je meteen linksaf de TV3101 op, richting Riudoms. een mooi dorpje. Via Vinyols rij je terug naar Cambrils en als je dan nog tijd over hebt, naar Salou waar je kan proeven van de drukte die een bont internationaal allegaartje van mensen kan maken. Salou is naast de discotheken, ook gekend om zijn vele toeristenwinkeltjes en stalletjes.
   

  11-03-2008, 00:00 geschreven door RW


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips voor mooie autoroutes
  Hierboven enkele mooie autoroutes door het binnenland en de bergen van de Costa Dorada. Je komt langs mooie, soms heel kleine dorpjes. Je kan genieten van mooie vergezichten en overal is wel wat te bekijken en te beleven. Vooreerst gaan we hier de meest bekende plaatsen aandoen: de Priorat wijnstreek, een kastelen- en dorpenroute, de kloosters, en de Penedes wijnroute. Alles vrij kortbij en beslist de moeite als je een dagje moet bekomen van teveel zonnebrand...
   

  11-03-2008, 00:00 geschreven door RW


  15-02-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereldtentoonstelling Zaragoza
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Van 14 juni t/m 14 september 2008 vindt de Expo Zaragoza plaats. Het is één van de grootste exposities ooit op het gebied van water en duurzame ontwikkeling. Onze tickets zijn reeds besteld en het hotel ligt vast. Omdat Zaragoza zelf haast onbetaalbaar is nu, zijn we uitgeweken naar een klein dorpje: Illueca, waar in een voormalig pauselijk verblijf nu een mooi hotel is gevestigd met de naam Papa Luna. Het hotel is al sinds 1931 een nationaal monument. Het ligt op een uitstekende rots in het hoogste gedeelte van Illueca. De bouw werd in de 13e eeuw door Juan Martínez de Luna begonnen. Zijn zoon Pedro Luna werd later bekend als Benedict XIII, ofwel paus Luna. Het in 2006 gerenoveerde hotelgebouw heeft 3 verdiepingen met in totaal 26 kamers, waaronder 2 suites, 2 junior suites en 2 aangepaste kamers voor mindervalide gasten. De uitnodigende ontvangsthal biedt u een receptie en een lift. In het van airconditioning voorziene, historische hotel bevinden zich verder een ontbijtruimte, een cafetaria, een lounge, een à la carte restaurant en een bar. Het hotel ligt in de buurt van het klooster Monasterio de Piedra (op ca. 45 minuten rijden), de stad Calatayud (op ca. 20 minuten rijden), het wijngebied Cariñena (ook op ca. 20 minuten rijden) en op ca. 10 minuten rijden van het schoenenmuseum Museo del Calzado. Het stadscentrum en diverse bars bevinden zich op 200 meter afstand. Na ongeveer 20 minuten bereikt u het meer en de stad Zaragoza na ongeveer 45 uur rijden. De luchthaven Zaragoza bevindt zich op ca. 80 km afstand.

  Hospederia Papa Luna
  Hospederia Papa Luna

  15-02-2008, 15:26 geschreven door RW


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom
  Welkom op mijn nieuwe blog! Dit blog heeft de bedoeling om mijn website over de Costa Daurada aan te vullen. Hier kunnen allerlei zaken aan bod komen. Van typisch Spaans of Catalaans eten, tot wandelingen en uitstappen. Commentaar op de berichten zijn heel erg welkom. Ook uw eigen bevindingen over het aangehaalde onderwerp.
  Meer algemeen over de Costa Daurada vind je op mijn website.

  15-02-2008, 14:36 geschreven door RW


  Archief
 • Alle berichten

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !

  Mijn favorieten
 • Costa Daurada

 • Categorieën


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!