* 2015 * DE PELGRIMSTOCHT VAN KRIS EN DEES * VIA LOURDES NAAR COMPOSTELA * WIJ FIETSEN VOOR HAÏTI *
Foto


Foto

Mijn favorieten
  • Volg ons op de kaart

  • BANKREKENING VIA DON BOSCO : BE84 4358 0341 0159 * Mededeling: 5269 Compostela Kris en Dees voor Haïti.

  • Compostela 2010 Lourdes 2013

  • Onze pelgrimstocht - recent in de pers

  • Een speciale toewijding
  • Verbonden met Andy, met Harold, met jullie ...

  • Archief per week
  • 26/10-01/11 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015

    Om ons te e-mailen ...


    Foto

    Fietstocht naar Compostela: voor het goede doel * Vertrek vanuit Heverlee op 17 mei 2015.
    Een spiritueel avontuur, de moeite waard !
    16-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Morgen ...

    Kris is rond 19 uur toegekomen.  We hebben alles ingepakt, de laatste afspraken gemaakt en nog een klein fietstoertje gedaan met alle bagage - we zijn goed geladen !.  Wat telefoons voor foto's en interviews.  Enkele medebroeders zetten de zaal klaar want morgen om 9 uur is er uitwuif-ontbijt voor Daniëlle en de kinderen en kleinkinderen van Kris en onze broer en zus, voor de medebroeders en onze huismoeders.  Daarna pelgrimszegen en om 10 uur vertrekken we richting Ellezelles.  Hopelijk een nacht zonder zenuwen en genoeg nachtrust.

    Slaapwel.

    16-05-2015, 23:28 geschreven door krisendees

    Reageer (2)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog vijf keer slapen
    Mijn bureau ligt vol lijstjes - wat er nog te doen is in huis, wat we nog samen moeten doen, waaraan we moeten denken - wat inpakken enz ...  Nog af en toe bezig met onze blog, waarop (eindelijk) het verhaal van Lourdes 2013 staat, uitgewerkt met link naar de foto's enz. (je vindt het door te klikken op "onze vorige pelgrimstochten").  Tussendoor wat fietsen !  Onze fietsen zijn keurig in orde gebracht en mijn huisarts zet alle lichten op groen om te vertrekken, maar ook om het rustig te doen, niet in overdrive, bij bergen, af en toe eens stoppen enkele minuten over hartslag 140 gaan mag - maar niet té lang, dat is zoals 80 per uur rijden in 3de versnelling: je verstookt té veel en het is slecht voor de motor !  Onze apotheker vult mijn EHBO-set aan met heel wat gratis zalfjes en staaltjes, mensen vragen bemoedigend wanneer we nu vertrekken, er kwam weer bericht vanuit de pers, de sponsorlijst zwelt aan: we zitten nu al bóven de 3.500 Euro ... en we moeten nog vertrekken !  Ik ben blij dat we er toch een goed doel aan gekoppeld hebben, het jonge volk in Haïti is er goed mee !  Vandaag zorg ik dat ons gebedenboekje in orde is en de teksten voor de pelgrimszegen van zondagmorgen.  Broer Kris komt vanavond naar hier gefietst, hij wil zeker niet onder doen voor zijn (10-minuten) oudere broer en ik ... ik train tegen de sterren op, om hem te kunnen volgen, maar ja, we hoeven niet meer de eerste van de klas te zijn en geen extra punten halen (trouwens als hij boven op een berg staat màg hij wel wachten, want hij is ook 10 minuten eerder geboren, ik heb toch nog extra-time !).  Beste groeten en tot later ... en sponsoren kan nog altijd, niet alleen denken - ook doén.  Dada !

    16-05-2015, 09:37 geschreven door krisendees

    Reageer (1)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Morgen nog twee weken

    Over twee weken vertrekken we, Kris is al goed bezig met zijn bagage en hij fietst tussendoor, hoewel het ook voor hem soms zoeken is om wat 'fiets-tijd' te kunnen vrijmaken ! Ikzelf had eerst nog enkele andere opdrachten af te werken: het organiseren van de familiedag voor onze gemeenschap van Heverlee en vandaag mocht ik 3 schattige kinderen: Eames, Cas en Mone dopen !  Een intense mooie en door hun familie gedragen verbondenheid van deze drie jonge gezinnen !  Vanaf nu is er tijd voor de concrete planning ... en dat is natuurlijk ook veel fietsen - sedert 10 april lukt het me bijna elke dag minstens 40 minuten binnen de trainingszone (hartslag 100-120) te fietsen !  Nog wat affiches uitgehangen en verder gewerkt om wat sponsoring voor Haïti binnen te halen.  Is het niet was raar nu in deze tijd van 'Nepal' reklame te maken voor Haïti ?  Ik vind dit een verkeerde vraag, want als wij nu plots moeten kiezen tussen Nepal of Haïti, (dus Haïti laten vallen voor Nepal) zou dat eigenlijk betekenen dat Haïti zou sponsoren voor Nepal en niet wij ... misschien is het niet of of, maar én én !  Om even over na te denken.

    Er komen intussen toch wat berichtjes binnnen van confraters en vrienden die ons al sponsoring beloven tof - dank je wel, het is bemoedigend ! Eigenlijk had ik me voorgenomen niet te veel tijd en werk in de 'sponsoring' te steken, maar als je nu eenmaal bezig bent ... en het voelt goed aan dat onze pelgrimstocht toch ook écht niet alleen voor onszelf is !  Vandaag kreeg ik bericht van Martin (www.tgv2015.blogspot.be ) dat er drie pelgrims ook per fiets naar Compostela vertrekken op 17 mei ... leuk !  We komen hen misschien tegen !  Via de heilige Google, komen we trouwens nog met andere pelgrims in contact ... Trouwens wie een blog heeft (voornamelijk fietsers) je mag me altijd je blogadres mailen (via de knop "om ons te e-mailen" hier rechts) !  Groetjes aan alle lezers en tot later !

    16-05-2015, 09:36 geschreven door krisendees

    Reageer (1)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We plannen verder
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag kwam Kris vanuit Herenthout naar Heverlee gefietst. Een goede oefening ! We hebben hier samen nog verder aan de route gewerkt en afspraken gemaakt. Intussen kwam 'Liesbeth' van het weekblad "Rondom" een interview afnemen en hebben we in onze fietskledij geposeerd voor de foto hiernaast .... Daarna hebben we nog een stevig rondje 'op-tempo' gefietst, met wat bergjes ... en dan kan hier in Leuven !  De eerste gelden voor Haïti komen binnen ... Waw !  Volgende dagen beginnen we met het aanschrijven van familie, vrienden, onze leveranciers enz ... Onze droom komt dichter !  Nog 3,5 weken !

    16-05-2015, 09:36 geschreven door krisendees

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lourdes en Compostela komen dichterbij ...
    We schieten nu wel fameus in actie – wat al vrij lang zijn stille voorbereiding heeft, wordt nu sterk !  De cardiologen gaven hun zegen (mits wat extra-aandacht).  Na enkele weken pastoraal werk in Lourdes (voor Dees), na ons pensioens- en verjaardagsfeest in Heverlee (met de hele familie) beseffen we dat 17 mei héél dichtbij komt.  De dokumenten voor de blog zijn opgesteld, brieven voor pers en sponsoring zijn post-klaar, vanuit Herenthout fietste Kris met 3 kleinkinderen naar Scherpenheuvel, ook Dees arriveerde daar met onze nieuwe toekomstige medebroeder Harold … “De hemel” is nu ook op de hoogte gebracht !  We trainen alle dagen en plannen tussendoor samen alle verdere voorbereidingen voor de route … 17 mei komt dichterbij – hoewel er wel nog véél dient te gebeuren, want zes weken afwezig-zijn brengt ook op ons thuisfront een en ander teweeg !  Nog 29 keer slapen !

    16-05-2015, 09:34 geschreven door krisendees

    Reageer (0)

    >

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs