Inhoud blog
 • ''Reacties na Quarabagh - Club Brugge''
 • Quarabagh - Club Brugge
 • ''Doelpunt belangerijk voor vertrouwen''
 • Coach Qarabag: "Club heeft klasse getoond''
 • ''Club Brugge klaart klus in heenwedstrijd''
  Mailinglijst

  Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.


  Rondvraag / Poll
  Wat vind jij van dit blog?
  Zéér goed
  Goed
  Voldoende
  Slecht
  Zéér slecht
  Ik ben geen Club Supporter!
  Bekijk resultaat

  Club Brugge Online

  02-05-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.''Vazquez akkoord met Club Brugge''

  ''Vazquez akkoord met Club Brugge''

  Club Brugge heeft aan de vooravond van de topper tegen Anderlecht al een slag op de transfermarkt gewonnen. Blauw-Zwart bereikte een mondeling akkoord met Victor Vazquez Solsona (24), een hoogaangeschreven jeugdproduct van FC Barcelona. In de komende dagen moet de overgang afgerond worden.

  Club Brugge en Victor Vazquez Solsona zijn gisteren tot een mondeling akkoord gekomen. De 24-jarige aanvallende middenvelder, die in de jeugd van FC Barcelona het mooie weer maakte aan de zijde van wereldtoppers als Lionel Messi, Cesc Febregas en Gerard Piqué, is het principieel eens over het aanbod dat Club Brugge hem deed. De komende dagen moet een en ander afgerond worden. Het gaat om een buitenkans, want transfervrij. Het was al langer geweten dat Club Brugge, AA Gent en Anderlecht scouts naar Barcelona B stuurden, maar Club Brugge speelde het kortst op de bal. De Spaanse sportkrant Sport wist dat het niet om aanvaller Jonathan Soriano, maar om Vazquez ging. Club Brugge gaf later toe dat het Vazquez volgde, maar onthoudt zich verder van commentaar tot de definitieve handtekeningen.

  Gisterochtend liet Club Brugge Vazquez naar België overvliegen voor de gesprekken en medische en psychologische tests om hem 's avonds alweer op een vliegtuig richting Barcelona te zetten.

  Vazquez wordt de vijfde aanwinst van Club Brugge na aanvaller Bjorn Vleminckx, linksachter Fredrik Stenman, doelman Vladan Kujovic en Thomas Meunier. Het gaat om een speler met een veelbelovend cv. Hij voetbalt sinds zijn negende bij FC Barcelona en doorliep nadien jeugdrangen. Hij maakt nu echter deel uit van Barcelona B, het tweede elftal dat een vierde plaats bezet in de Spaanse tweede klasse.

  Bij het A-elftal kon Vazquez niet doorbreken, maar dat hoeft geen schande te zijn bij het beste clubelftal ter wereld. In februari 2009 raakte Vazquez bovendien geblesseerd aan de knie op een moment dat er tijdens een zwaar seizoen misschien speelkansen waren bij de A-ploeg. Trainer Josep Guardiola zag wel degelijk iets in hem. Hij mocht de voorbereiding op het seizoen 2008-2009 meemaken bij het A-elftal en speelde een aantal wedstrijden. Zo scoorde hij Op 7 december 2010 in de overbodige poulewedstrijd van de Champions League tegen Rubin Kazan (2-0). Zijn maatje Lionel Messi kwam hem onmiddellijk feliciteren. Eerder speelde Vazquez nóg een Champions League-wedstrijd, tegen Shakthar Donetsk (2-3-nederlaag). Maar bij het A-elftal zag hij niet meteen speelkansen en dus wil Vazquez zijn geluk elders beproeven.

  Victor Vazquez Solsona is tweevoetig en speelt bij Barcelona B met het nummer tien. Hij kan ook op de flanken uit de voeten, vooral op links. Volgens onze Spaanse bronnen bezit hij een goed afstandschot en is hij een leider op het veld. Een man die volgend seizoen wel eens belangrijk zou kunnen worden voor Club Brugge, zeker als Ivan Perisic naar Dortmund vertrekt.

  Enige voorzichtigheid is geboden. Eerder haalde Club Brugge al eens een Spaans jeugdtalent. Aanvaller Javier Portillo maakte bij de jeugd van Real Madrid ook het mooie weer, maar loste met acht goals in 24 wedstrijden de verwachtingen bij Club Brugge maar gedeeltelijk in. Met Vazquez hoopt Club op meer succes.

  Tekst Bron: Het Nieuwsblad

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  » Reageer (0)
  30-04-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Adrie Koster: ''We gaan volop voor de winst.''


  Wij vonden het volgende filmpje op youtube waar Adrie Koster vertelt over de wedstrijd van morgen! Ook Dirar wil zijn vakantie niet missen!


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.''Victor Vazquez in Brugge, maar niet voor handtekening''

  ''Victor Vazquez in Brugge, maar niet voor handtekening''

  De 24-jarige Victor Vazquez Solsona, eigendom van FC Barcelona, is vandaag in Brugge om er te onderhandelen over een transfer, maar hij is nog niet van plan om zijn handtekening te zetten. Zondag wordt hij dan weer op training verwacht met de A-ploeg. Vazquez houdt allicht de boot af omdat hij nog andere aanbiedingen heeft, of hoopt dat die er komen. Zo volgen ook Red Bull Salzburg, Deportiva La Corunia en Almeria zijn verrichtingen. Hij is in juni einde contract en wil absoluut speelkansen. Bij Barça wordt hij geblokkeerd door toppers als Messi en Xavi.

  Vazquez is een tweevoetige aanvallende middenvelder, die in de Spaanse tweede klasse uitkomt voor Barcelona B, maar ook al mocht meespelen en -trainen met de A-ploeg. Zo scoorde hij aan de zijde van Lionel Messi in de Champions League tegen Rubin Kazan (2-0).

  Club Brugge volgt daarnaast de Zweedse rechtsachter Adam Johansson en de IJslandse centrale verdediger Ragnar Sigurdsson van IFK Göteborg. 'Dat zijn spelers die we volgen net zoals onze scouts op dit moment vele anderen volgen', zegt Wim De Meyer, woordvoerder van Club Brugge. 'Maar we communiceren pas als er iets rond is, speculatie is voer voor journalisten.'

  Eerder zaten ook scouts van AA Gent en Anderlecht in de tribune voor Barcelona B. Zeker is dat aanvaller Jonathan Soriano door de drie clubs werd gevolgd. Anderlecht zou in eerste instantie niet enthousiast zijn geweest, maar laat Barcelona B niet los. Volgens Spaanse bronnen zou Anderlecht gisteren iemand naar Valladolid-Barcelona B gestuurd hebben.

  AA Gent ging op zijn beurt ook IFK Göteborg scouten. Of dat voor dezelfde spelers als Club Brugge was, is niet duidelijk.

  In de tribunes van het Constant Vanden Stock-stadion zitten opnieuw scouts van diverse Europese clubs. Dortmund komt opnieuw kijken naar Ivan Perisic van Club Brugge. Afgelopen week werd er opnieuw onderhandeld op clubniveau. Ook Bayern München, Zenit Sint-Petersburg en Ajax zijn vertegenwoordigd, net als Everton, Sunderland, Rennes (Suarez?), Bordeaux, Galatasaray, Hannover, Freiburg, West Brom, Wolfsburg, De Graafschap, FC Eindhoven, Ipswich, Le Mans en MVV. De Belgische clubs Standard, Genk en Lokeren sturen eveneens scouts.

  Tekst Bron: Het Nieuwsblad

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.''Herdenking aan onze spits Sterchele''  ''3 jaar geleden is Sterchele gestorven! Even in de teletijdsmachine''

  Match Club Brugge - Lokeren:
   In de laatse match van het seizoen werd er in ieder stadion 1 minuut stilte gehouden voor het aandenken van de overleden Sterchele, die op 08 mei naar huis reed met de auto en de controle over het stuur verloot... hij klapte tegen een boom! Een man die uit de andere richting kwam zag hoe de auto rechts afwijkte en verwittigde de hulpdiensten! In het Jan Breydelstadion was het zo stil dat je de spelers op het veld kon horen praten , de tikken van de bal en de snikkende supporters! Bij het begin van de match kwamen de spelers met een groot spandoek waar Sterchele stond afgebeeld het veld op! Snikkend en treurig gingen ze rond het spandoek staan en namen elkaar vast terwijl de supporters ''Never wolk alone' zongen! Hans de match bleef het stil, tot aan de 23ste minuut begonnen alle supporters te klappen, omdat dit het nummer van Sterchele was! Iedere speler had vandaag een t-schirt met het nr. 23 aan! Toen leko de 1-0 scoorde deed hij zijn t-shirt uit en kusste het en wees naar de hemel! Ook sonck deed dat alsd hij de 2-0 voor Club Brugge scoorde! Na de treurige wedstrijd namen de spelers het spandoek en gingen rond het stadion, supporters gooiden een sjaalen , vlaggen, mutsen op voor de liefhebbende Sterchele! 

  Begrafenis:
  Op 13 mei 2008 werd Sterchele gecremeerd. 's Morgens werd zijn begrafenisplechtigheid bijgewoond door supporters en sympathisanten. De kist werd gedragen door zijn voormalige ploegmaats Gaëtan Englebert, Philippe Clement, Glenn Verbauwhede, Birger Maertens, Stijn Stijnen en Sven Vermant. In de namiddag vond een intieme plechtigheid plaats in het crematorium van Robermont, gevolgd door de crematie en de bijzetting van de urne op het kerkhof van Alleur.

  Spelersloopbaan:
  België 2000/1 RFC Luik – Tweede Klasse
  België 2001/2 Kelmis – Eerste Provinciale
  België 2002/03 Kelmis – Vierde Klasse
  België 2003/4 Kelmis – Vierde Klasse
  België 2004/5 Oud – Heverlee Leuven – Derde Klasse
  België 2005/6 Charleroi – Jupiler League
  België 2006/7 Beerschot - Jupiler League
  België 2007/8 Club Brugge - Jupiler League


  Volgende mensen doen mee aan de herdenking van Sterchele:
  (je kan nu ook nog je naam doorgeven dan maken wij een kaartje)


                                                                                                                                 

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  » Reageer (0)
  28-04-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.''Gent stapt voor schorsing Coulibaly naar rechtbank''

  ''Gent stapt voor schorsing Coulibaly naar rechtbank''

  Dat de schorsing van de Senegalese spits Elimane Coulibaly van vijf naar vier speeldagen werd teruggebracht, koelt de woede van de Buffalo's niet.

  AA Gent gaat ook in evocatie, dat is een hoger beroep bij de voetbalbond, maar die procedure werkt niet opschortend. De schorsing van vier speeldagen gaat dus in principe morgen in, op 29 april. Elimane Coulibaly zou dan de wedstrijden in Play-off 1 tegen Standard, Lokeren, Anderlecht en Racing Genk missen. Op de laatste speeldag tegen Club Brugge is hij weer inzetbaar.

  Maar daar legt AA Gent zich niet bij neer. ‘Omdat de evocatie niet opschortend werkt, zetten we ook andere middelen in', aldus AA Gent-manager Michel Louwagie. ‘Dat doen we via een eenzijdig verzoekschrift.' Dat is een procedure waarbij één partij een hoogdringend oordeel vraagt aan een rechter zonder dat de tegenpartij wordt gehoord. Concreet hoopt AA Gent dat de rechter vandaag of morgen een uitspraak doet, zodat Coulibaly morgenavond toch kan spelen tegen Standard. Nadien wordt de zaak ten gronde behandeld. Eerder zei Louwagie dat hij eventuele economische schade wil verhalen op de voetbalbond.

  Dat AA Gent naar de rechter stapt, is opmerkelijk. AA Gent-voorzitter Ivan De Witte hekelde in zijn functie als Pro League-voorzitter dat clubs, zoals recent Eupen, te pas en te onpas naar de rechtbank trekken. Hij zei dat ze de competitie kapot maken en wilde hen een engagement laten aangaan om dat niet meer te doen.

  ‘Dat is juist, maar eerst moet er een professioneel bondsparket komen en een onafhankelijke arbitrage voor het voetbal', aldus Louwagie. ‘In dit geval houdt de voetbalbond geen rekening met zijn eigen reglementen. Die schending is zo manifest dat we wel moeten reageren.'

  Twistpunt is een verschillende interpretatie van het bondsartikel 17.11.22.3. Volgens AA Gent had het bondsparket een halve werkdag na de wedstrijd om een procedure te starten omdat het om een eindrondewedstrijd gaat. Volgens het sport- en beroepscomité had het bondsparket acht werkdagen de tijd. Ook is er sprake van beïnvloeding. Maandag suggereerde AA Gent-voorzitter Ivan de Witte in het tv-programma Extra Time dat Anderlecht en Standard de uitspraak hadden gestuurd: ‘Wegens een belangenconflict mochten de leden van Anderlecht en Standard niet aanwezig zijn op de zitting, maar in eerste aanleg waren ze wel aanwezig', aldus De Witte. ‘Voor ze naar buiten gingen, hebben ze tegen de voorzitter gezegd: U gaat de uitspraak toch wel bevestigen?' In de uitspraak van het beroepscomité gisteren was sprake van een ‘onhandige aanwezigheid van sommige leden'.

  De zaak werd in gang gezet door het bondsparket. Op basis van de tv-beelden werd een procedure opgestart tegen Coulibaly die in de wedstrijd tegen Club Brugge op 2 april ‘opzettelijk zijn voet op de enkel van Carl Hoefkens had gezet zonder oog voor de bal'. Het bondsparket vroeg twee speeldagen schorsing, het sportcomité gaf er drie. Bovendien werden twee voorwaardelijke schorsingsdagen geactiveerd. Het pleidooi van advocaat Johnny Maeschalck om de klacht niet ontvankelijk te verklaren mocht niet baten. Ook niet in beroep. AA Gent hoopt dat de rechter dat anders ziet.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.''Dortmund dringt aan voor Perisic''

  ''Dortmund dringt aan voor Perisic''

  Volgens onze informatie hebben er opnieuw onderhandelingen plaatsgevonden tussen Club Brugge en Borussia Dortmund over Ivan Perisic. De Duitse competitieleider bracht eerder al een bod uit van vier miljoen euro voor de Kroaat, maar zag dat geweigerd. Dortmund zou bereid zijn om de prijs op te drijven naar zes miljoen euro. Of er inmiddels een akkoord is op clubniveau, is niet duidelijk.

  General manager Vincent Mannaert wenste niet te bevestigen dat er gisteren weer was gesproken. 'Er is geen doorslaggevende evolutie in deze zaak', wilde hij enkel kwijt. Ondertussen meldde het Russische CSKA Moskou zich ook, maar Perisic geeft de voorkeur aan een transfer naar Dortmund.

  Tekst Bron: Het Nieuwsblad

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.''Contractverlenging Vargas blijft moeilijk''

  ''Contractverlenging Vargas blijft moeilijk''

  Het ziet er naar uit dat de contractverlenging van Ronald Vargas bij Club Brugge een moeilijke zaak wordt. Beide partijen zaten de voorbije weken meermaals aan tafel, maar een akkoord is er nog altijd niet.

  De Venezolaanse middenvelder heeft nog een overeenkomst tot eind volgend seizoen, maar Club wil dat graag openbreken voor twee extra seizoenen. Nu blijkt echter dat vraag en aanbod vrij ver uit elkaar liggen en lijkt een verlenging voorlopig ver weg.

  Volgende week vrijdag reist Vargas samen met revalidatiecoach Thomas Geschier af naar zijn thuisland om daar voort te revalideren van zijn knieoperatie.

  Tekst Bron: Het Laatste Nieuws

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.''Stad mag Jan Breydel niet zomaar verkleinen''

  ''Stad mag Jan Breydel niet zomaar verkleinen''

  Het Brugse stadiondossier heeft de gemoederen in de Brugse gemeenteraad danig verhit. Groen! vindt twee aparte stadions voor Club en Cercle 'waanzin', Dirk Defauw (CD&V) wil Jan Breydel niet zomaar afbreken. 'De nieuwste delen staan er nog maar een jaar of tien.'

  'Twee voetbalstadions in Brugge, dat is er één te veel.' De groene oppositie in Brugge kan niet lachen met de laatste ontwikkelingen in het Brugse stadiondossier. Vorige week raakte bekend dat Club en Cercle zelf een voorstel hebben uitgedokterd om elk in hun eigen stadion te spelen: Club in een arena voor 40.000 toeschouwers in Chartreuse, Cercle in een kleiner Jan Breydel voor 12.000 tot 15.000 supporters.

  'We stappen naar de ombudsman wegens onbehoorlijk bestuur en een totaal gebrek aan inspraak en transparantie', schamperde RitaBrauwers van de groene fractie. 'Eerst wordt de pers netjes ingelicht over alle nieuwe ontwikkelingen, de week nadien moet de oppositie smeken om in de gemeenteraad toch ook een klein beetje informatie te krijgen. Tot onze verbazing liggen er nu plannen voor twee stadions klaar, met elk hun eigen enorme parkeerruimte, in een stad die amper 118.000 inwoners telt.'

  De Brugse burgemeester Patrick Moenaert (CD&V) moest toegeven dat het nieuwe denkspoor eigenlijk nog bijna nergens staat. 'We kunnen moeilijk discussiëren, want er is eigenlijk nog geen dossier. Bij de stad hebben we nog niets op papier ontvangen', zegt Moenaert. 'Dat zal de komende weken gebeuren. Maar het idee van twee stadions, één dat door Club zelf wordt gebouwd en het afgeslankte Jan Breydelstadion dat in erfpacht aan Cercle zou worden gegeven, lijkt ons een interessant spoor, dat nu verder wordt onderzocht.'

  Maar over die gedeeltelijke afbraak van het huidige stadion van Club en Cercle is het laatste woord nog niet gezegd. 'Ik vind niet dat Brugge JanBreydel gedeeltelijk mag slopen, en het is ook zeer de vraag of de stad wel moet opdraaien voor die aanpassingswerken', zegt raadslid Dirk Defauw, die ook voorzitter is van het overlegplatform Resoc, dat al een aantal keer overleg heeft georganiseerd over de stadionplannen. 'De tribunes achter de doelen staan er nog maar sinds 2000, dus we denken beter twee keer na voor we de sloophamer bovenhalen. En wat als Cercle voor een topmatch toch ooit 25.000 plaatsen nodig heeft?'

  Defauw vindt dat de tribunes beter met vlaggen of reclameborden kunnen worden afgedekt. 'De zitjes hoog in de hoeken kunnen wel weg, daar kan een sponsorloge of een kantorencomplex met zicht op het veld worden gebouwd', vindt hij. Moenaert deed Defauws suggesties af als freewheelen en ging verder niet meer op de zaak in. Volgens een studie van het West-Vlaams Economisch Studiebureau in opdracht van het Resoc blijkt ondertussen dat er behoorlijk wat interesse is bij bedrijven om zich in de kantoorgebouwen te vestigen die naast het Chartreusestadion zouden worden gebouwd.

  Tekst Bron: De Standaard

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  » Reageer (0)
  26-04-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag Club Brugge - Standard

  1-1Standard

  25/04/2011 | 18:00 | scheidsrechter: Jérôme Efong Nzolo | Jan Breydelstadion | toeschouwers: 22628


  Verslag:

  Elk in zijn eigen stijl mikte zowel de thuisploeg als Standard op een overwinning. Het leverde een open duel op met een hoog tempo en enkele goeie kansen op de counter.

  De beste mogelijkheid in de eerste helft was voor Standard: Nong werd in de toegevoegde tijd het straatje gestuurd, Coosemans redde met zijn rechterkuit.

  Club sprong vooralsnog te slordig om met zijn aanvallen. De laatste pass was ofwel iets te zacht, ofwel te hard. Vooral Odjidja en Akpala waren niet zuiver genoeg.

  De tweede helft werd wél gekruid met doelpunten. Standard probeerde Club met enkele fouten af te stoppen, maar het geduld van Club loonde. Dirar gooide een hoge bal voor doel, Simaeys kon er zijn voet tegenzetten en Bolat kloppen.

  Binnen de minuut had Standard een antwoord klaar. De bal ging snel richting het Brugse doel, waar Witsel Carcela vrijspeelde met een opwippertje en de Marokkaan voortrok tot bij Nong: 1-1.

  In de slotfase gingen beide ploegen voluit voor de overwinning. Standard kreeg nog de beste kansen op een tweede doelpunt, maar ondanks enkele hete standjes bleef de 1-1 op het scorebord in een van de betere wedstrijden van het seizoen.

  Tekst Bron: Sporza

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  » Reageer (0)
  22-04-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.''Cercle Brugge en Club organiseren tornooitjes''

   
  ''Cercle Brugge en Club organiseren tornooitjes''

  Vandaag werd er de hanze namiddag een voetbaltornooitje gespeeld bij het Jan Breydelstadion. Eergisteren namen meer dan 300 personen mee aan deze wedstrijd te Sint - Michiels. De winnaars mochten vandaag verder tornooien in Sint - Andries waar ook de finale plaatsvond.
  Schepene van sport zei: ''Het is eens iets anders dan de hele tijd achter de computer te zitten, we hebben ook nog nooit zoveel succes gehad!''

  Wij (Club Brugge Online namen deze foto van de winnaars!)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.''Club blijft hopen op Yoni Buyens''

  ''Club blijft hopen op Yoni Buyens''

  Hoewel KV Mechelen duidelijke taal sprak en Yoni Buyens niet wilde laten vertrekken, heeft Club Brugge de middenvelder toch nog niet helemaal opgegeven. De speler zelf wil graag naar Brugge. Hoewel KV Mechelen duidelijke taal sprak en Yoni Buyens niet wilde laten vertrekken, heeft Club Brugge de middenvelder toch nog niet helemaal opgegeven. De speler zelf wil graag naar Brugge.

  Geraerts is uit de gratie gevallen van het Brugse bestuur na enkele stevige uitspraken. De middenvelder werd in het verleden echter al eens tevergeefs aangeboden bij Mechelen. De club vreest niet genoeg financiële middelen te hebben om de speler aan te trekken. Bovendien haalde Malinwa met Robin Henkens van Lommel al een centrale middenvelder binnen.

  Tekst Bron: Voetbalkrant.com

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.''Club krijgt eigen stadion''

  ''Club krijgt eigen stadion''

  Club Brugge gaat het nieuwe stadion voor 40.000 toeschouwers en bijhorend winkelcomplex op het Chartreusegebied in Brugge financieren en bouwen. Cercle Brugge zal verder in het Jan Breydelstadion spelen waar de capaciteit wordt gereduceerd. Het Brugse schepencollege staat constructief tegenover dit voorstel dat door beide Brugse voetbalploegen naar voor is gebracht. Dat meldt het stadsbestuur na afloop van een buitengewone vergadering van het schepencollege.

  Eind vorig jaar legde de Vlaamse regering vast dat een nieuw voetbalstadion in Brugge in het Chartreusegebied op de grens van Brugge met Loppem moest worden gebouwd. Na een analyse van de stedenbouwkundige plannen, de financiële implicaties en de juridische hinderpalen hebben beide voetbalploegen samen een alternatief uitgewerkt. Daarbij wordt rekening gehouden met de belangen van de ploegen en van het stadsbestuur.
  Het nieuwe plan houdt in dat Club Brugge naar het Chartreusegebied aan de E40 verhuist en Cercle Brugge in het Jan Breydelstadion blijft. Club Brugge neemt de financiering van de hele Chartreusesite op zich. Het schepencollege engageerde zich om de realisatie van de noodzakelijke infrastructuurwerken in de buurt van het stadion te onderzoeken. Het gaat om de verwerving van de nodige gronden en de aanleg van parkeerruimte.

  "Eén stadion voor beide ploegen paste niet in de respectievelijke toekomstplannen van de twee sportverenigingen", zegt voorzitter Bart Verhaeghe van Club Brugge. "Club Brugge zal nu zelf bouwen en exploiteren. Het nieuwe stadion kan zo een belangrijke hefboom worden in de groeiplannen van blauw-zwart."

  Voorzitter Frans Schotte van Cercle Brugge vindt het nieuw voorstel meer haalbaar voor groen-zwart. "Het is ook een optie die rekening houdt met de sfeer binnen onze vereniging vandaag en morgen. Cercle Brugge was geen vragende partij om het Jan Breydelstadion te verlaten."

  Het alternatieve stadiondossier zal nu verder worden verfijnd. Volgens burgemeester Patrick Moenaert (CD&V) moeten er nog heel wat administratieve stappen worden gezet voor de bouwwerken kunnen starten.

  Tekst Bron: Het laatste Nieuws

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Vrolijk paasdagen gewenst vanwege ''Club Brugge Online''

  Stuur dit kaartje door naar alle mensen die je een prettige paasdag wilt wensen!


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  » Reageer (0)
  21-04-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.''100ste keer hooftrainer bij een club-match''

  ''100ste keer hooftrainer bij een club-match''

  Voor coach Adrie Koster zit er een speciaal randje aan de wedstrijd van komende maandag tegen Standard. De Nederlander zal tegen de Rouches voor de 100ste keer als hoofdtrainer in de dug-out zitten bij een officiële wedstrijd van Club.

  Tot dusver haalden slechts vijf trainers dat aantal. Hugo Broos is met 264 wedstrijden de onbetwiste recordhouder. Ook Trond Sollied, Henk Houwaart en Ernst Happel kwamen boven de 200 wedstrijden uit.

  Tekst Bron: Club Brugge

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.''Ik en de paashaas hebben een planetje om Standard op paasmaandag beet te nemen''

  ''Ik en de paashaas hebben een planetje om Standard op paasmaandag beet te nemen''

  Club Brugge likt zijn wonden na de nederlaag in Genk. "Vorige zondag (na Lokeren, red) hadden we de kop van de stand bijna bijgebeend, nu staan we weer even ver als bij de start van de nacompetitie", zegt Club-coach Adrie Koster.

  Wil Club Brugge nog een rol spelen in het titeldebat, dan moet het maandag winnen van Standard. Volgens Brugge-coach Adrie Koster is dat mogelijk.

  "Het is nu zaak onze hoofden vrij te maken voor de klepper tegen Standard", zegt Koster op de Club-site. "Als we die match verliezen is onze rol wat de titel betreft zo goed als uitgespeeld. Maar elke wedstrijd is anders. Dat is de charme van voetbal."

  Koster (en de paashaas) heeft een plan klaar om Standard op paasmaandag aan te pakken. "Het is de ploeg in vorm, die als enige een reeks neerzette. Het is een hecht collectief dat op het juiste moment in vorm geraakte. Het zal vol vertrouwen naar Brugge komen."

  "Wij kunnen daar goed positiespel tegenover stellen. Ik wil niet zien wat er op Genk gebeurde. Zij kwamen aan kansen door fouten van ons. Als je deze "close games" wil winnen, moet je minder fouten maken dan de tegenstander."

  Tekst Bron: Sporza

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.''Tegen Standard zal ik wellicht weer mee doen''

  ''Tegen Standard  zal ik wellicht weer mee doen''

  De blessure van Ivan Perisic valt mee. De middenvelder van Club Brugge liet zich woensdagavond tegen Genk tijdens de rust vervangen, nadat hij een bal verkeerd op zijn voet had gekregen.

  Het extra onderzoek wees alvast niet in de richting van een blessure bij Ivan Perisic. De medische staf blijft de toestand van de Kroaat op de voet volgen, maar Club Burgge verwacht dat hij over enkele dagen weer kan aansluiten bij de groep. De match van maandag tegen Standard moet hij dus halen.

  Ook met Daan Van Gijseghem gaat het weer beter. De verdediger miste Genk met een kuitblessure, maar hij hervatte donderdag de training. Als hij geen hinder ondervindt, sluit hij weer aan bij de groep.

  Tekst Bron: Sporza

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.''Club kan op me rekenen''

  ''Club kan op me rekenen''

  Vladan Kujovic (32) straalde gisteren bij zijn voorstelling als nieuwe doelman van Club Brugge. "Ik ben supergelukkig", lachte hij zijn tanden bloot. "Club rekent op mijn ervaring om Colin Coosemans en Sven Dhoest te ondersteunen en adviseren. Dat is een eer. Ze kunnen op me rekenen."

  Je was naar verluidt tijdens de contractbesprekingen fel on­der de indruk van de Brugse plannen voor de nabije toe­komst.

  "De nieuwe bewindsploeg heeft hier de afgelopen maanden dui­delijk niet stilgezeten. Het pro­ject dat mij tijdens de onderhan­delingen werd voorgelegd, oogt héél indrukwekkend. Club Brug­ge wil vanaf volgend seizoen een grote rol van betekenis spelen en ik verheug meer nu al op om aan deze fantastische plannen mee te kunnen werken. Minstens één keer kampioen worden is mijn doel."

  Een doelman is op jouw leeftijd nog lang niet versleten, maar had je nog op een transfer naar een topclub gerekend?

  "Ik heb in mijn loopbaan al zo­veel meegemaakt dat ik daar nog niet over nagedacht heb. Mijn groot voordeel is dat ik altijd in mijn kwaliteiten ben blijven ge­loven en dat ik nog nooit ge­kwetst ben geweest. Ik was tien jaar geleden al eens in beeld bij Club Brugge, maar nu is het een veel beter moment om de stap te zetten. Ik beschikte toen nog nog niet over genoeg ervaring om hier een rol van betekenis te kunnen spelen. Ik ben supergelukkig. De zin om er met een frisse kop aan te beginnen, is zeer groot."

  Welke rol is er voor jou weg­gelegd? De kaart-Coosemans wordt hoe dan ook getrokken.

  "Het was tijdens de onderhande­lingen meteen duidelijk dat Club op zoek was naar een ervaren doelman om zijn jonge doel­mannen Coosemans en Dhoest te ondersteunen. Ik kon me on­middellijk in dat voorstel vinden. Met mijn positieve ingesteldheid zal ik vanaf mijn eerste dag alles geven om hen samen met Dany Verlinden met raad en daad bij te staan. Daarnaast zal mijn groot­ste zorg erin bestaan zelf topfit te blijven voor het moment dat Club mij nodig heeft."

  Je hebt een driedaagse achter de rug om niet snel te vergeten. Afgelopen weekend kreeg je met Willem II in de Rotterdam­se Kuip tegen Feyenoord zes doelpunten om de oren en twee dagen later teken je een con­tract bij Club Brugge.

  "Het leverde een mix van frustra­ties en opperste euforie op. Ik troost me met de gedachte dat ik de laatste vijf wedstrijden met Willem II evenveel doelpunten geïncasseerd heb als Club vol­gend seizoen de eerste 25 wed­strijden zal moeten toestaan. Ik ben blij weer in België te kunnen spelen, want met de sportie­ve mentaliteit van de Nederland­se voetballer kan ik moeilijk overweg. Ze denken alleen maar aan aanvallen, met als resultaat dat de doelman constant in een schiettent staat."

  Tekst Bron: het Laatse Nieuws

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verlag Genk - Club Brugge

  Logo Racing Genk3-1Logo Club Brugge
  Einde

  20/04/2011 | 20:30 | scheidsrechter: Peter Vervecken | Cristal Arena | toeschouwers: 21032

  Verslag:

  Het duurde zijn tijd voor de wedstrijd openbrak, de grote belangen die op het spel stonden waren daar de hoofdreden  van. Genk probeerde de match in handen te nemen, maar liep halfweg de eerste helft in het mes. Dirar bracht de bal centraal voor doel, waar Akpala zwevend met zijn hoofd Courtois te grazen nam.
  De reactie van de thuisploeg bleef niet lang uit. Acht minuten later ging Anele op wandel aan zijn rechterkant, Ogunjimi liep een strakke cross in doel: 1-1.

  In de tweede helft stond met RC Genk aanvankelijk nog maar één ploeg op het veld, bij Club Brugge bleven te veel spelers al te lang onder hun niveau.

  Genk drong aan, maar Barda verkwanselde twee uitstekende kansen. Bij de eerste gooide Coosemans zich in de baan van de bal, bij de tweede ging een opwippertje voorlangs. Voor Brugge was het uitstel van executie: Simaeys ging in de 16 aan de schouder van Barda hangen, vanaf de penaltystip lukte het de Israëliër wel.

  In de laatste tien minuten kon Club nog een vuist maken, maar Genk-keeper Courtois liet zich niet meer verschalken. Uiteindelijk werd het zelfs nog 3-1, invaller Vossen ramde de bal met zijn eerste baltoets heerlijk binnen.

  Het was de achttiende goal van Vossen in de competitie, daarmee is hij nu alleen topschutter met één doelpunt meer dan Club Brugge-aanvaller Perisic, die bij de rust geblesseerd gewisseld werd.

  Tekst Bron: Sporza

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.''Spelers komen aan op training''

  ''Vers van onze pers''
  ''Spelers komen aan op training''

  Enkele punten dat we gezien hebben:
  - Perisic is nog zéér moe en zou veel liever nog een beetje slapen!
  - Geert De Vlieger speelt vandaag met zijn auto rijdende disco!
  - Odjidja had ook niet veel hoesting!

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.''Ik wil minstens één keer de titel halen met Club''

  ''Ik wil minstens één keer de titel halen met Club''

  Club Brugge presenteerde gisteren Vladan Kujovic als nieuwe doelman. De 32-jarige Serviër met een Belgisch paspoort heeft een duidelijke missie. Hij moet de jonge Colin Coosemans beter maken.

  Het rugnummer één is na het vertrek van Stijnen vrij. Maar Club koos ervoor om de van Willem II overgenomen keeper het cijfer 33 op het shirt te spelden: zijn aanstaande leeftijd. Een ervaren sluitstuk, dat was het profiel dat blauw-zwart voor ogen had.

  'Ongelooflijk, wat ben ik gelukkig', zo straalde de aanwinst van de Bruggelingen gisteren zo mogelijk nog harder dan de zon. 'Zondag huilde ik nog om al die tegentreffers in de Hollandse Kuip, ondertussen ben ik al van Club.'

  'Rond nieuwjaar waren er al voorzichtige contacten, maar nu spraken we pas echt', aldus Kujovic. 'Bij de eerste gesprekken was ik meteen enorm onder de indruk van het project van Club. Ik ben enorm optimistisch. Wat het Belgische niveau betreft, is dit absolute top. Tijdens die twee jaar moet ik minstens één keer kampioen worden. Ik denk dat die ambitie strookt met de verwachtingen van de club.'

  Kujovic beseft waarom ze hem haalden. 'Ik moet de jonge keepers steunen', weet hij. Coosemans en Dhoest hebben aan de Serviër geen concurrent die zal balen als hij niet onder de lat staat. 'Ik zal hen niet afbreken, in een poging zelf in het doel te staan. Ik ken trouwens alle Belgische keepers. Trainer Dany Verlinden niet in het minst, we hebben ontelbare keren tegen elkaar gevoetbald.'

  Tekst Bron: Het Nieuwsblad

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  » Reageer (0)


  Volgende Wedstrijd: Oostende - Club Brugge 20h30


  E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek
 • cheap-generic-viagra.co.uk
 • can i buy viagra in bangkok
 • cheap viagra england
 • generic viagra erfahrungen
 • br cheap viagra cheap cialis

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Onze Linkpartners
 • Swaiken
 • Wim Vermeer
 • Supclub35
 • Yippens
 • The bluestars
 • Zee-Online
 • Lokaal 74
 • Wilfried1
 • Gebakken Zeelucht
 • Franorama


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!