Inhoud blog
  • ''Reacties na Quarabagh - Club Brugge''
  • Quarabagh - Club Brugge
  • ''Doelpunt belangerijk voor vertrouwen''
  • Coach Qarabag: "Club heeft klasse getoond''
  • ''Club Brugge klaart klus in heenwedstrijd''
    Mailinglijst

    Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.


    Rondvraag / Poll
    Wat vind jij van dit blog?
    Zéér goed
    Goed
    Voldoende
    Slecht
    Zéér slecht
    Ik ben geen Club Supporter!
    Bekijk resultaat

    Club Brugge Online

    28-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.''Contractverlenging Vargas blijft moeilijk''

    ''Contractverlenging Vargas blijft moeilijk''

    Het ziet er naar uit dat de contractverlenging van Ronald Vargas bij Club Brugge een moeilijke zaak wordt. Beide partijen zaten de voorbije weken meermaals aan tafel, maar een akkoord is er nog altijd niet.

    De Venezolaanse middenvelder heeft nog een overeenkomst tot eind volgend seizoen, maar Club wil dat graag openbreken voor twee extra seizoenen. Nu blijkt echter dat vraag en aanbod vrij ver uit elkaar liggen en lijkt een verlenging voorlopig ver weg.

    Volgende week vrijdag reist Vargas samen met revalidatiecoach Thomas Geschier af naar zijn thuisland om daar voort te revalideren van zijn knieoperatie.

    Tekst Bron: Het Laatste Nieuws

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.''Stad mag Jan Breydel niet zomaar verkleinen''

    ''Stad mag Jan Breydel niet zomaar verkleinen''

    Het Brugse stadiondossier heeft de gemoederen in de Brugse gemeenteraad danig verhit. Groen! vindt twee aparte stadions voor Club en Cercle 'waanzin', Dirk Defauw (CD&V) wil Jan Breydel niet zomaar afbreken. 'De nieuwste delen staan er nog maar een jaar of tien.'

    'Twee voetbalstadions in Brugge, dat is er één te veel.' De groene oppositie in Brugge kan niet lachen met de laatste ontwikkelingen in het Brugse stadiondossier. Vorige week raakte bekend dat Club en Cercle zelf een voorstel hebben uitgedokterd om elk in hun eigen stadion te spelen: Club in een arena voor 40.000 toeschouwers in Chartreuse, Cercle in een kleiner Jan Breydel voor 12.000 tot 15.000 supporters.

    'We stappen naar de ombudsman wegens onbehoorlijk bestuur en een totaal gebrek aan inspraak en transparantie', schamperde RitaBrauwers van de groene fractie. 'Eerst wordt de pers netjes ingelicht over alle nieuwe ontwikkelingen, de week nadien moet de oppositie smeken om in de gemeenteraad toch ook een klein beetje informatie te krijgen. Tot onze verbazing liggen er nu plannen voor twee stadions klaar, met elk hun eigen enorme parkeerruimte, in een stad die amper 118.000 inwoners telt.'

    De Brugse burgemeester Patrick Moenaert (CD&V) moest toegeven dat het nieuwe denkspoor eigenlijk nog bijna nergens staat. 'We kunnen moeilijk discussiëren, want er is eigenlijk nog geen dossier. Bij de stad hebben we nog niets op papier ontvangen', zegt Moenaert. 'Dat zal de komende weken gebeuren. Maar het idee van twee stadions, één dat door Club zelf wordt gebouwd en het afgeslankte Jan Breydelstadion dat in erfpacht aan Cercle zou worden gegeven, lijkt ons een interessant spoor, dat nu verder wordt onderzocht.'

    Maar over die gedeeltelijke afbraak van het huidige stadion van Club en Cercle is het laatste woord nog niet gezegd. 'Ik vind niet dat Brugge JanBreydel gedeeltelijk mag slopen, en het is ook zeer de vraag of de stad wel moet opdraaien voor die aanpassingswerken', zegt raadslid Dirk Defauw, die ook voorzitter is van het overlegplatform Resoc, dat al een aantal keer overleg heeft georganiseerd over de stadionplannen. 'De tribunes achter de doelen staan er nog maar sinds 2000, dus we denken beter twee keer na voor we de sloophamer bovenhalen. En wat als Cercle voor een topmatch toch ooit 25.000 plaatsen nodig heeft?'

    Defauw vindt dat de tribunes beter met vlaggen of reclameborden kunnen worden afgedekt. 'De zitjes hoog in de hoeken kunnen wel weg, daar kan een sponsorloge of een kantorencomplex met zicht op het veld worden gebouwd', vindt hij. Moenaert deed Defauws suggesties af als freewheelen en ging verder niet meer op de zaak in. Volgens een studie van het West-Vlaams Economisch Studiebureau in opdracht van het Resoc blijkt ondertussen dat er behoorlijk wat interesse is bij bedrijven om zich in de kantoorgebouwen te vestigen die naast het Chartreusestadion zouden worden gebouwd.

    Tekst Bron: De Standaard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    26-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag Club Brugge - Standard

    1-1Standard

    25/04/2011 | 18:00 | scheidsrechter: Jérôme Efong Nzolo | Jan Breydelstadion | toeschouwers: 22628


    Verslag:

    Elk in zijn eigen stijl mikte zowel de thuisploeg als Standard op een overwinning. Het leverde een open duel op met een hoog tempo en enkele goeie kansen op de counter.

    De beste mogelijkheid in de eerste helft was voor Standard: Nong werd in de toegevoegde tijd het straatje gestuurd, Coosemans redde met zijn rechterkuit.

    Club sprong vooralsnog te slordig om met zijn aanvallen. De laatste pass was ofwel iets te zacht, ofwel te hard. Vooral Odjidja en Akpala waren niet zuiver genoeg.

    De tweede helft werd wél gekruid met doelpunten. Standard probeerde Club met enkele fouten af te stoppen, maar het geduld van Club loonde. Dirar gooide een hoge bal voor doel, Simaeys kon er zijn voet tegenzetten en Bolat kloppen.

    Binnen de minuut had Standard een antwoord klaar. De bal ging snel richting het Brugse doel, waar Witsel Carcela vrijspeelde met een opwippertje en de Marokkaan voortrok tot bij Nong: 1-1.

    In de slotfase gingen beide ploegen voluit voor de overwinning. Standard kreeg nog de beste kansen op een tweede doelpunt, maar ondanks enkele hete standjes bleef de 1-1 op het scorebord in een van de betere wedstrijden van het seizoen.

    Tekst Bron: Sporza

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    22-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.''Cercle Brugge en Club organiseren tornooitjes''

     
    ''Cercle Brugge en Club organiseren tornooitjes''

    Vandaag werd er de hanze namiddag een voetbaltornooitje gespeeld bij het Jan Breydelstadion. Eergisteren namen meer dan 300 personen mee aan deze wedstrijd te Sint - Michiels. De winnaars mochten vandaag verder tornooien in Sint - Andries waar ook de finale plaatsvond.
    Schepene van sport zei: ''Het is eens iets anders dan de hele tijd achter de computer te zitten, we hebben ook nog nooit zoveel succes gehad!''

    Wij (Club Brugge Online namen deze foto van de winnaars!)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.''Club blijft hopen op Yoni Buyens''

    ''Club blijft hopen op Yoni Buyens''

    Hoewel KV Mechelen duidelijke taal sprak en Yoni Buyens niet wilde laten vertrekken, heeft Club Brugge de middenvelder toch nog niet helemaal opgegeven. De speler zelf wil graag naar Brugge. Hoewel KV Mechelen duidelijke taal sprak en Yoni Buyens niet wilde laten vertrekken, heeft Club Brugge de middenvelder toch nog niet helemaal opgegeven. De speler zelf wil graag naar Brugge.

    Geraerts is uit de gratie gevallen van het Brugse bestuur na enkele stevige uitspraken. De middenvelder werd in het verleden echter al eens tevergeefs aangeboden bij Mechelen. De club vreest niet genoeg financiële middelen te hebben om de speler aan te trekken. Bovendien haalde Malinwa met Robin Henkens van Lommel al een centrale middenvelder binnen.

    Tekst Bron: Voetbalkrant.com

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.''Club krijgt eigen stadion''

    ''Club krijgt eigen stadion''

    Club Brugge gaat het nieuwe stadion voor 40.000 toeschouwers en bijhorend winkelcomplex op het Chartreusegebied in Brugge financieren en bouwen. Cercle Brugge zal verder in het Jan Breydelstadion spelen waar de capaciteit wordt gereduceerd. Het Brugse schepencollege staat constructief tegenover dit voorstel dat door beide Brugse voetbalploegen naar voor is gebracht. Dat meldt het stadsbestuur na afloop van een buitengewone vergadering van het schepencollege.

    Eind vorig jaar legde de Vlaamse regering vast dat een nieuw voetbalstadion in Brugge in het Chartreusegebied op de grens van Brugge met Loppem moest worden gebouwd. Na een analyse van de stedenbouwkundige plannen, de financiële implicaties en de juridische hinderpalen hebben beide voetbalploegen samen een alternatief uitgewerkt. Daarbij wordt rekening gehouden met de belangen van de ploegen en van het stadsbestuur.
    Het nieuwe plan houdt in dat Club Brugge naar het Chartreusegebied aan de E40 verhuist en Cercle Brugge in het Jan Breydelstadion blijft. Club Brugge neemt de financiering van de hele Chartreusesite op zich. Het schepencollege engageerde zich om de realisatie van de noodzakelijke infrastructuurwerken in de buurt van het stadion te onderzoeken. Het gaat om de verwerving van de nodige gronden en de aanleg van parkeerruimte.

    "Eén stadion voor beide ploegen paste niet in de respectievelijke toekomstplannen van de twee sportverenigingen", zegt voorzitter Bart Verhaeghe van Club Brugge. "Club Brugge zal nu zelf bouwen en exploiteren. Het nieuwe stadion kan zo een belangrijke hefboom worden in de groeiplannen van blauw-zwart."

    Voorzitter Frans Schotte van Cercle Brugge vindt het nieuw voorstel meer haalbaar voor groen-zwart. "Het is ook een optie die rekening houdt met de sfeer binnen onze vereniging vandaag en morgen. Cercle Brugge was geen vragende partij om het Jan Breydelstadion te verlaten."

    Het alternatieve stadiondossier zal nu verder worden verfijnd. Volgens burgemeester Patrick Moenaert (CD&V) moeten er nog heel wat administratieve stappen worden gezet voor de bouwwerken kunnen starten.

    Tekst Bron: Het laatste Nieuws

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Vrolijk paasdagen gewenst vanwege ''Club Brugge Online''

    Stuur dit kaartje door naar alle mensen die je een prettige paasdag wilt wensen!


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    21-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.''100ste keer hooftrainer bij een club-match''

    ''100ste keer hooftrainer bij een club-match''

    Voor coach Adrie Koster zit er een speciaal randje aan de wedstrijd van komende maandag tegen Standard. De Nederlander zal tegen de Rouches voor de 100ste keer als hoofdtrainer in de dug-out zitten bij een officiële wedstrijd van Club.

    Tot dusver haalden slechts vijf trainers dat aantal. Hugo Broos is met 264 wedstrijden de onbetwiste recordhouder. Ook Trond Sollied, Henk Houwaart en Ernst Happel kwamen boven de 200 wedstrijden uit.

    Tekst Bron: Club Brugge

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.''Ik en de paashaas hebben een planetje om Standard op paasmaandag beet te nemen''

    ''Ik en de paashaas hebben een planetje om Standard op paasmaandag beet te nemen''

    Club Brugge likt zijn wonden na de nederlaag in Genk. "Vorige zondag (na Lokeren, red) hadden we de kop van de stand bijna bijgebeend, nu staan we weer even ver als bij de start van de nacompetitie", zegt Club-coach Adrie Koster.

    Wil Club Brugge nog een rol spelen in het titeldebat, dan moet het maandag winnen van Standard. Volgens Brugge-coach Adrie Koster is dat mogelijk.

    "Het is nu zaak onze hoofden vrij te maken voor de klepper tegen Standard", zegt Koster op de Club-site. "Als we die match verliezen is onze rol wat de titel betreft zo goed als uitgespeeld. Maar elke wedstrijd is anders. Dat is de charme van voetbal."

    Koster (en de paashaas) heeft een plan klaar om Standard op paasmaandag aan te pakken. "Het is de ploeg in vorm, die als enige een reeks neerzette. Het is een hecht collectief dat op het juiste moment in vorm geraakte. Het zal vol vertrouwen naar Brugge komen."

    "Wij kunnen daar goed positiespel tegenover stellen. Ik wil niet zien wat er op Genk gebeurde. Zij kwamen aan kansen door fouten van ons. Als je deze "close games" wil winnen, moet je minder fouten maken dan de tegenstander."

    Tekst Bron: Sporza

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.''Tegen Standard zal ik wellicht weer mee doen''

    ''Tegen Standard  zal ik wellicht weer mee doen''

    De blessure van Ivan Perisic valt mee. De middenvelder van Club Brugge liet zich woensdagavond tegen Genk tijdens de rust vervangen, nadat hij een bal verkeerd op zijn voet had gekregen.

    Het extra onderzoek wees alvast niet in de richting van een blessure bij Ivan Perisic. De medische staf blijft de toestand van de Kroaat op de voet volgen, maar Club Burgge verwacht dat hij over enkele dagen weer kan aansluiten bij de groep. De match van maandag tegen Standard moet hij dus halen.

    Ook met Daan Van Gijseghem gaat het weer beter. De verdediger miste Genk met een kuitblessure, maar hij hervatte donderdag de training. Als hij geen hinder ondervindt, sluit hij weer aan bij de groep.

    Tekst Bron: Sporza

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.''Club kan op me rekenen''

    ''Club kan op me rekenen''

    Vladan Kujovic (32) straalde gisteren bij zijn voorstelling als nieuwe doelman van Club Brugge. "Ik ben supergelukkig", lachte hij zijn tanden bloot. "Club rekent op mijn ervaring om Colin Coosemans en Sven Dhoest te ondersteunen en adviseren. Dat is een eer. Ze kunnen op me rekenen."

    Je was naar verluidt tijdens de contractbesprekingen fel on­der de indruk van de Brugse plannen voor de nabije toe­komst.

    "De nieuwe bewindsploeg heeft hier de afgelopen maanden dui­delijk niet stilgezeten. Het pro­ject dat mij tijdens de onderhan­delingen werd voorgelegd, oogt héél indrukwekkend. Club Brug­ge wil vanaf volgend seizoen een grote rol van betekenis spelen en ik verheug meer nu al op om aan deze fantastische plannen mee te kunnen werken. Minstens één keer kampioen worden is mijn doel."

    Een doelman is op jouw leeftijd nog lang niet versleten, maar had je nog op een transfer naar een topclub gerekend?

    "Ik heb in mijn loopbaan al zo­veel meegemaakt dat ik daar nog niet over nagedacht heb. Mijn groot voordeel is dat ik altijd in mijn kwaliteiten ben blijven ge­loven en dat ik nog nooit ge­kwetst ben geweest. Ik was tien jaar geleden al eens in beeld bij Club Brugge, maar nu is het een veel beter moment om de stap te zetten. Ik beschikte toen nog nog niet over genoeg ervaring om hier een rol van betekenis te kunnen spelen. Ik ben supergelukkig. De zin om er met een frisse kop aan te beginnen, is zeer groot."

    Welke rol is er voor jou weg­gelegd? De kaart-Coosemans wordt hoe dan ook getrokken.

    "Het was tijdens de onderhande­lingen meteen duidelijk dat Club op zoek was naar een ervaren doelman om zijn jonge doel­mannen Coosemans en Dhoest te ondersteunen. Ik kon me on­middellijk in dat voorstel vinden. Met mijn positieve ingesteldheid zal ik vanaf mijn eerste dag alles geven om hen samen met Dany Verlinden met raad en daad bij te staan. Daarnaast zal mijn groot­ste zorg erin bestaan zelf topfit te blijven voor het moment dat Club mij nodig heeft."

    Je hebt een driedaagse achter de rug om niet snel te vergeten. Afgelopen weekend kreeg je met Willem II in de Rotterdam­se Kuip tegen Feyenoord zes doelpunten om de oren en twee dagen later teken je een con­tract bij Club Brugge.

    "Het leverde een mix van frustra­ties en opperste euforie op. Ik troost me met de gedachte dat ik de laatste vijf wedstrijden met Willem II evenveel doelpunten geïncasseerd heb als Club vol­gend seizoen de eerste 25 wed­strijden zal moeten toestaan. Ik ben blij weer in België te kunnen spelen, want met de sportie­ve mentaliteit van de Nederland­se voetballer kan ik moeilijk overweg. Ze denken alleen maar aan aanvallen, met als resultaat dat de doelman constant in een schiettent staat."

    Tekst Bron: het Laatse Nieuws

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verlag Genk - Club Brugge

    Logo Racing Genk3-1Logo Club Brugge
    Einde

    20/04/2011 | 20:30 | scheidsrechter: Peter Vervecken | Cristal Arena | toeschouwers: 21032

    Verslag:

    Het duurde zijn tijd voor de wedstrijd openbrak, de grote belangen die op het spel stonden waren daar de hoofdreden  van. Genk probeerde de match in handen te nemen, maar liep halfweg de eerste helft in het mes. Dirar bracht de bal centraal voor doel, waar Akpala zwevend met zijn hoofd Courtois te grazen nam.
    De reactie van de thuisploeg bleef niet lang uit. Acht minuten later ging Anele op wandel aan zijn rechterkant, Ogunjimi liep een strakke cross in doel: 1-1.

    In de tweede helft stond met RC Genk aanvankelijk nog maar één ploeg op het veld, bij Club Brugge bleven te veel spelers al te lang onder hun niveau.

    Genk drong aan, maar Barda verkwanselde twee uitstekende kansen. Bij de eerste gooide Coosemans zich in de baan van de bal, bij de tweede ging een opwippertje voorlangs. Voor Brugge was het uitstel van executie: Simaeys ging in de 16 aan de schouder van Barda hangen, vanaf de penaltystip lukte het de Israëliër wel.

    In de laatste tien minuten kon Club nog een vuist maken, maar Genk-keeper Courtois liet zich niet meer verschalken. Uiteindelijk werd het zelfs nog 3-1, invaller Vossen ramde de bal met zijn eerste baltoets heerlijk binnen.

    Het was de achttiende goal van Vossen in de competitie, daarmee is hij nu alleen topschutter met één doelpunt meer dan Club Brugge-aanvaller Perisic, die bij de rust geblesseerd gewisseld werd.

    Tekst Bron: Sporza

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.''Spelers komen aan op training''

    ''Vers van onze pers''
    ''Spelers komen aan op training''

    Enkele punten dat we gezien hebben:
    - Perisic is nog zéér moe en zou veel liever nog een beetje slapen!
    - Geert De Vlieger speelt vandaag met zijn auto rijdende disco!
    - Odjidja had ook niet veel hoesting!

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.''Ik wil minstens één keer de titel halen met Club''

    ''Ik wil minstens één keer de titel halen met Club''

    Club Brugge presenteerde gisteren Vladan Kujovic als nieuwe doelman. De 32-jarige Serviër met een Belgisch paspoort heeft een duidelijke missie. Hij moet de jonge Colin Coosemans beter maken.

    Het rugnummer één is na het vertrek van Stijnen vrij. Maar Club koos ervoor om de van Willem II overgenomen keeper het cijfer 33 op het shirt te spelden: zijn aanstaande leeftijd. Een ervaren sluitstuk, dat was het profiel dat blauw-zwart voor ogen had.

    'Ongelooflijk, wat ben ik gelukkig', zo straalde de aanwinst van de Bruggelingen gisteren zo mogelijk nog harder dan de zon. 'Zondag huilde ik nog om al die tegentreffers in de Hollandse Kuip, ondertussen ben ik al van Club.'

    'Rond nieuwjaar waren er al voorzichtige contacten, maar nu spraken we pas echt', aldus Kujovic. 'Bij de eerste gesprekken was ik meteen enorm onder de indruk van het project van Club. Ik ben enorm optimistisch. Wat het Belgische niveau betreft, is dit absolute top. Tijdens die twee jaar moet ik minstens één keer kampioen worden. Ik denk dat die ambitie strookt met de verwachtingen van de club.'

    Kujovic beseft waarom ze hem haalden. 'Ik moet de jonge keepers steunen', weet hij. Coosemans en Dhoest hebben aan de Serviër geen concurrent die zal balen als hij niet onder de lat staat. 'Ik zal hen niet afbreken, in een poging zelf in het doel te staan. Ik ken trouwens alle Belgische keepers. Trainer Dany Verlinden niet in het minst, we hebben ontelbare keren tegen elkaar gevoetbald.'

    Tekst Bron: Het Nieuwsblad

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.''Reacties na Genk - Club Brugge''


    ''Reacties na Genk - Club Brugge''

    Simaeys: “Contact met Barda niet voldoende om zich zo te laten vallen”

    Door de blessure van Daan Van Gijseghem speelde Jeroen Simaeys centraal achterin naast Ryan Donk. De Brabander kon echter niet verhinderen dat Genk drie keer kon scoren. “Bij momenten waren we beter, maar ook Genk heeft zijn momenten gehad. Bovendien hebben zij die beter uitgebuit. Spijtig genoeg werd de wedstrijd beslist door een dubieuze penalty. Er was een heel licht contact met Barda, maar zeker niet voldoende om zich zo te laten vallen. Iedereen weet intussen dat hij zich vaak laat vallen, maar toch liet de scheidsrechter zich vangen.”

    Coosemans: “We zouden wat vaker een hold-up moeten plegen”

    Colin Coosemans stond opnieuw sterk te keepen, maar ook de jonge doelman kon niet verhinderen dat Club onderuit ging. “Als je alleen de kansen bekijkt, kun je stellen dat Genk beter was dan ons. Ze waren veel doelgerichter en zorgden via enkele gevaarlijke voorzetten voor gevaar. Maar anderzijds hadden wij wel veldoverwicht. Jammer genoeg konden we dat amper omzetten in doelrijpe kansen. Op dat vlak moeten we meer efficiëntie tonen. Eigenlijk zouden we bij zo’n matchen een hold-up moeten plegen. Ik wil immers graag ons goede voetbal inruilen voor de drie punten.”

    Hoefkens: “Denk niet dat Genk zoveel beter was dan ons”

    Carl Hoefkens gaf naar goede gewoonte een nuchtere analyse. “Voor de neutrale toeschouwer was het wellicht een leuke match, maar zelf vind ik het bijzonder spijtig dat we hier drie punten verliezen. Ik denk namelijk niet dat Genk zoveel beter was dan ons. Jammer genoeg konden we die 0-1 niet lang vasthouden. Na die 1-1 deed Genk er alles aan om op voorsprong te komen en toen viel die twijfelachtige penalty die uiteindelijk de wedstrijd besliste. Of de titel nog mogelijk is? Het is nog niet voorbij natuurlijk, maar we zullen nu wel veel matchen op rij moeten winnen. We waren aan een goede reeks bezig, want het was geleden van de competitiematch hier in Genk dat we nog verloren hadden. Het doel van deze play-offs was om op verplaatsing niet te verliezen en thuis zoveel mogelijk te winnen. Spijtig genoeg liep dat vorige week al fout. Gelukkig speelden Gent en Anderlecht gelijk, waardoor geen van beide een goede zaak doet. Het komt er nu op aan om maandag tegen Standard alles uit de kast te halen en de drie punten te pakken.”

    Odjidja: “Na die zege tegen Anderlecht droomde iedereen al over de titel”

    Ook Vadis Odjidja betreurde de gefloten strafschop. “De scheidsrechter weet dat Barda zich makkelijk laat vallen en toch trapt hij erin. Ook tijdens de eerste helft ondervond ik het zelf al. We gingen samen naar de bal, maar van zodra er licht contact was, liet hij zich vallen. We wisten dat dit geen makkelijke match zou worden, maar die lichte penalty maakt het dubbel zo zuur. Tot aan de zestien meter konden we vlot voetballen, maar de laatste pass ontbrak meestal. Bovendien moesten we na de rust verder zonder Ivan Perisic en dat is toch een extra troef die wegvalt. Na de zege tegen Anderlecht begon iedereen al over de titel te spreken, maar die is nu weer verder weg. Het komt er nu op aan om wedstrijd per wedstrijd te bekijken en niet te beginnen dromen over de titel nadat we eens gewonnen hebben.”


    Van Der Heyden: “Met een gelijkspel hadden we misschien vrede kunnen nemen”

    Peter Van der Heyden stak achteraf zijn ontgoocheling niet onder stoelen of banken. “Dit is niet waarvoor we naar hier gekomen zijn. Met een gelijkspel hadden we misschien nog vrede kunnen nemen, maar een nederlaag is in elk geval pijnlijk. Die penaltyfase bepaalt bovendien de uitslag. Ik wil de beelden eerst nog eens terugzien, maar iedereen weet dat Barda de vallende ziekte heeft. Daarna hadden we het moeilijk om er door te geraken. We kregen wel een paar kleine kansjes, maar ook niet meer dan dat. Toch had ik het gevoel dat de 2-2 erin zat, maar spijtig genoeg liepen we in de slotfase nog op een counter. Nu moeten we in elk geval maandag winnen van Standard.”


    Koster: “We hebben alles geprobeerd”

    We kregen uiteraard geen blije Adrie Koster te zien na de wedstrijd. “Ik vind dat we redelijk goed aan de wedstrijd begonnen zijn, ook al begingen we té veel overtredingen. Laat dat nu net datgene zijn waar ik voor aanvang voor gewaarschuwd had, want Genk is levensgevaarlijk op vrije trappen. Eigenlijk hadden we ook in het middenveld de macht meer moeten grijpen, al liep dat na verloop van tijd wat beter. Met een schitterend doelpunt van Joseph Akpala komen we dan op voorsprong en dan ga je hopen dat tot de rust te kunnen vasthouden. De gelijkmaker kwam er echter veel te gemakkelijk en daar moeten we alleen naar onszelf kijken. Na de pauze was alles nog mogelijk, maar dan krijg je met die penaltyfase hét kantelmoment in de match. Het was geen zware overtreding, maar in de zestien moet je je handen thuis houden. Er zullen scheidsrechters zijn die hier niet voor fluiten, maar de ref vanavond deed het dus wel. Nadien gingen we te gretig op zoek naar de gelijkmaker. Ik had liever gezien dat we dat vanuit de organisatie hadden gedaan. We hebben alles geprobeerd: een extra middenvelder, een extra aanvaller, maar het mocht niet meer baten. Elke match wordt nu uiteraard cruciaal en het is jammer dat we hier niet minstens een punt konden rapen. We zullen er wel alles proberen aan te doen om er tegen Standard weer te staan.” Of de blessure van Perisic ernstig is, wilde men nog weten. “Ivan had last van de enkel en het had geen zin hem nog op het veld te laten staan. Daarom hebben we hem ook gewisseld.”
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    20-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GESPOT DOOR ONZE PERS: ''Vargas fietst rond stadion''

    GESPOT DOOR ONZE PERS: ''Vargas fietst rond stadion''

    De Venezuelase middenvelder Ronald Vargas wil wellicht zo rap mogelijk terug op het veld van Club Brugge spelen. Daar doet hij ook alle moeite voor want met de fietsen dat Walter Godefroot, voormalig wielrenner en teamleider, geschonken heeft aan het medisch revalidatieteam is Vargas deze namiddag weer gaan fietsen met zijn vriend rond het Jan Breydelstadion.

    Wij namen enkele foto's!

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.''AA Gent woedend na schorsing Coulibaly''

    ''AA Gent woedend na schorsing Coulibaly''

    Elimane Coulibaly werd gisteren, op basis van tv-beelden, door het Sportcomité voor drie speeldagen geschorst. Aangezien hij ook nog een voorwaardelijke straf achter zijn naam had staan, betekent dit dat hij vijf wedstrijden aan de kant moet blijven. AA Gent gaat echter in beroep, zodat hij vanavond tegen Anderlecht mag aantreden.

    De sanctie voor de blauw-witte spits kwam in het Jules Ottenstadion als een donderslag bij heldere hemel aan. AA Gent had alle zeilen bijgezet om zijn targetman te verdedigen. Johnny Maeschalck hield een overtuigend pleidooi, met een hele rits aan argumenten om de Belgische Senegalees vrij te pleiten.

    Meester Maeschalck noemde de klacht van het bondsparket onontvankelijk. 'Het reglement zegt dat in een eindronde de speler voor 12 uur van de eerste werkdag na de wedstrijd moet worden aangeklaagd', zei hij. 'Dit is volledig in de geest van een eindronde. Het gewicht van de wedstrijden in de play-offs is enorm.'

    Wat die feiten betreft was Maeschalck van oordeel dat de aanvaller niets te verwijten viel. 'Coulibaly zet een dribbel in en komt Hoefkens als laatste op zijn weg tegen. Hij heeft alleen oog voor de bal en zijn been is niet gestrekt. Hij heeft geen intentie om een overtreding te begaan, maar Hoefkens schuift onder zijn voet. Een ongelukkig contact, meer niet.'

    Vanavond mag hij in ieder geval nog tegen Anderlecht spelen. AA Gent gaat immers in beroep. 'Daar bestaat niet de minste twijfel over', fulmineerde manager Michel Louwagie. 'Het Sportcomité legt het eigen reglement naast zich neer. De klacht was niet ontvankelijk. Op basis van het reglement is daar geen speld tussen te krijgen. Dit is willekeur.'

    'Er wordt gestraft à la tête du client', vervolgde hij. 'Coulibaly moest en zou gestraft worden. We dreigen hem de vier laatste speeldagen van het seizoen te moeten missen. Dit is onaanvaardbaar en kan enorme economische gevolgen hebben voor de club. Als het beroepscomité deze sanctie handhaaft, zullen wij de gevolgen dan ook op de bond verhalen.'

    Tekst Bron: Het Nieuwsblad

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.''Kujovic tekent een contract van 2 jaar''

    ''Kujovic tekent een contract van 2 jaar''

    De 32-jarige Servische doelman met Belgisch paspoort Vladan Kujovic (32) heeft een contract voor twee seizoenen ondertekend bij Club Brugge. De gesprekken werden vorige week opgestart en gisteren kwam het tot een akkoord. Hij werkt het seizoen af bij Willem II alvorens naar Club te verkassen.

    Aanvankelijk bood Club Brugge een contract van één seizoen met optie, maar dat zag Kujovic niet zitten. Ook financieel gaapte er nog een kloofje, maar dat werd gisteren allemaal weggewerkt. 'Ik ben zeer gelukkig', aldus Kujovic, ex-Lierse, Levante, Roda en Aalst. 'Op mijn transfer naar Levante na is dit de grootste stap in mijn carrière. Ik wil met Club Brugge kampioen worden.'

    Club Brugge zocht een ervaren doelman naast huidig nummer één Colin Coosemans (18). Eerder kwam het niet tot een akkoord met Yves De Winter en Jean-François Gillet. 'Het is niet duidelijk gezegd of ik nummer één, twee of drie ben, maar ik ken de situatie', aldus Kujovic. 'Club heeft met Colin Coosemans een jonge talentvolle doelman. Ik zal niet over lijken gaan om in doel te staan. Maar als we volgend seizoen Europees spelen, dan is dat voor één doelman moeilijk bol te werken. Ik ben fysiek op mijn top en loop over van ambitie. Voor het overige ga ik proberen om Colin en de hele groep te helpen met mijn ervaring en mijn karakter. Ik woon in Genk, maar zal een appartement hebben in Brugge.'

    Ook Timothy Derijck is in beeld bij Club Brugge. De 23-jarige Belgische verdediger heeft een contract bij het Nederlandse ADO Den Haag tot juni 2012, maar kwam niet tot een overeenkomst voor verlenging. Daarom wil ADO de ex-speler van Anderlecht en Feyenoord deze zomer verkopen. Bij Club Brugge is er al over Derijck gesproken, maar concreet is de interesse voorlopig nog niet.

    Ook Jonas Ivens (Groningen) werd al genoemd bij Club Brugge.

    Tekst Bron: Het Nieuwsblad

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.''Dat is normaal''

    Club zonder Geraerts naar Gent
    ''Dat is normaal''

    Enkele maanden voor Bart Verhaeghe voorzitter werd van Club Brugge startte hij het Uplace Pro Triathlon Team op. De door sport gefascineerde zakenman likkebaardt als hij de gedrevenheid en beroepsernst van zijn triatleten Sofie Goos, Bruno Clerbout, Rutger Beke, Tine Deckers, Bert Jammaer, Axel Zeebroek en Bart Aernouts aanschouwt.

    Verhaeghe wil eenzelfde professionele en enthousiaste houding van zijn spelers bij Club Brugge zien. Samen met Vincent Mannaert en Henk Mariman stippelde hij een lijn uit die door zijn voetballers moet worden gevolgd. Ook Verhaeghe stelde vast dat de zelfdiscipline en focus die bij triatleten en andere sportlui uit de nevensporten aangeboren lijken, bij sommige van zijn voetballers ver te zoeken zijn. De strapatsen van enkele Club-spelers dit seizoen zetten die mentaliteit nog in de verf.

    Er wordt nu gefocust op de 'kooklessen' voor de spelersvrouwen en het Engels als voertaal op de trainingen. Voor het eerste valt in het kader van gezonde sportvoeding iets te zeggen, het tweede is een merkwaardige ingreep. Het kind met het badwater weggooien, is echter fout. Bij Club werden lijnen uitgetekend die in buitenlandse topclubs de normaalste zaak van de wereld zijn.

    Welke ambitieuze voetballer kan iets hebben tegen een extra individuele training? Waarom zouden de spelers geen acht uur op de club blijven en voldoende rust nemen? Dient de wanverhouding arbeidsuren/salaris in ons voetbal niet eindelijk te worden rechtgetrokken? Baat het niet, schaden doet het ook niet.

    Karel Geraerts gaf met zijn uitlatingen Club de perfecte reden om een contractverlenging af te houden. Dat was voordien al de bedoeling want de in 2007 transfervrij binnengehaalde Limburger weegt met zijn riant loon zwaar op het budget. Mogelijk voelde Geraerts nattigheid en wilde hij op deze manier de breuk, naar analogie met het lucratieve ontslag van zijn vriend Stijn Stijnen, forceren.

    In elk ander geval is het onverstandig wat Geraerts deed. Het zet hem neer als een speler met gelimiteerde ambitie die zich wentelt in kneuterigheid, precies eigenschappen die we de 29-jarige middenvelder niet toedichten.

    Tekst Bron: Het Nieuwsblad

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.''Koster neemt Geraerts mee naar Genk''

    ''Koster neemt Geraerts mee naar Genk''

    RC Genk, dat in Anderlecht de kop verloor, krijgt met Club Brugge niet bepaald een hapje voorgeschoteld. "Na twee nederlagen zal Genk iets willen rechtzetten", zegt Club Brugge-coach Adrie Koster.

    Bij Club is Karel Geraerts ondanks zijn vete met het bestuur (zie lees ook) opgenomen in de selectie. Of hij zal spelen, is nog een andere zaak. Koster moet wel de geblesseerde Daan Van Gijseghem missen.

    De Nederlander lichtte dinsdag alvast een tipje van de sluier over zijn speelwijze: "We zullen voor Van Gijseghem een oplossing moeten zoeken. Omdat Daan tegen Lokeren bij de rust in de kleedkamer moest blijven, heb ik Simaeys een rijtje achteruitgezet en Odjidja in het midden gezet."

    "Genk wordt een zware kluif, maar dat is de charme van de play-offs: het zijn allemaal pittige duels. Genk beschikt over een goeie selectie met vooral voorin veel mogelijkheden, maar zoals in elke wedstrijd zijn er voor ons ook mogelijkheden."

    "We weten dat Genk graag snel het initiatief naar zich toe wil trekken, het zal zaak zijn om daar proberen uit te komen. De drive bij ons zit goed. De prestatie zondagavond tegen Lokeren was goed, enkel het resultaat viel tegen. Iedereen is gebrand op een goeie prestatie, de groep kijkt ernaar uit."

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)


    Volgende Wedstrijd: Oostende - Club Brugge 20h30


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • cheap-generic-viagra.co.uk
  • can i buy viagra in bangkok
  • cheap viagra england
  • generic viagra erfahrungen
  • br cheap viagra cheap cialis

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Onze Linkpartners
  • Swaiken
  • Wim Vermeer
  • Supclub35
  • Yippens
  • The bluestars
  • Zee-Online
  • Lokaal 74
  • Wilfried1
  • Gebakken Zeelucht
  • Franorama


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs