Inhoud blog
 • 15 tot en met 19 oktober 2018 (de diertjes in het bos)
 • week van 8 tot en met 12 oktober 2018 (herfst in het bos)
 • schoolkalender
 • week van 1 tot en met 4 oktober 2018
 • Lokale verlofdag
  Foto
  Jarige kleuters van de maand 

  Deze maand zijn er geen jarige  
  Foto
  Op maandag en dinsdag gaan wij sporten met juf Valerie! 
  Op deze dag trekken we best sportieve kledij en schoenen aan zodat we gemakkelijk kunnen bewegen! 
  Foto
  Woensdag is het fruitdag! 
  Op deze dag blijven koekjes in de boekentas! 
  Welkom in de klas van juf Katrien
  we gaan samen op ontdekking...
  10-10-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 tot en met 19 oktober 2018 (de diertjes in het bos)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Vorige week hadden we het vooral over de mooie herfstkleuren in het bos maar ook over de noten, eikels, kastanjes, dennenappels,... 
  Deze week gaan we eens kijken wie er eigenlijk allemaal in het bos woont. We hadden vorige week tijdens onze wandeling het geluk om een egeltje te zien 

  Wat gaan we deze week zoal allemaal doen: 
  - de kls mogen gedurende de hele week kriebeldiertjes mee brengen naar de klas: een spin, een slak, een regenworm,... Zo maken wij een natuurhoekje en gaan we deze diertjes van wat dichterbij bekijken. Op deze manier maken we kennis met de verschillende eigenschappen! Natuurlijk laten we deze diertjes achteraf vrij in de tuin van de school. 
  - We hebben vorige week ook een herfsttafel gemaakt met een kabouterhuisje, herfstvruchten, herfstdieren, blaadjes,...! Hier kunnen de kleuters zelf verhaaltjes naspelen.... 
  - met de plasticine gaan we egeltjes en slakjes boetseren 
  - ook aan de knutseltafel gaan we herfstdiertjes knutselen 
  - We trekken naar de poppenkast waar Jan en Loes ook een bezoekje brengen aan het bos. Wat vinden zij allemaal in het bos? Komen zij misschien ook een diertje tegen in het bos? .... 

  Naar aanleiding van Halloween werken wij volgende week  (22 tot en met 26 oktober) een weekje rond de prentenboeken van Heksje Mimi! Wij houden op vrijdag ook een klein heksenfeest! De kleuters mogen op deze dag verkleed naar de klas komen! Het is zeker niet de bedoeling dat jullie speciaal iets gaan kopen! Een oude cape of een oud laken kan al zorgen voor een mooie outfit! 

  Gijs had tijdens het thema mijn lichaam een spiegel meegebracht, maar helaas vinden we deze spiegel niet meer terug. Moest ik hem per ongeluk aan iemand anders meegegeven hebben, dan zou het heel fijn zijn dat jullie hem even terug bezorgen aan de juf! 
  10-10-2018 om 00:00 geschreven door Juf Katrien  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-10-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week van 8 tot en met 12 oktober 2018 (herfst in het bos)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Stilletjes aan zien we dat de natuur aan het veranderen is, de blaadjes krijgen andere kleuren, het is 's avonds al wat vroeger donker, de spinnen zoeken binnen in huis een warm plekje,... 
  Deze week is ook de week van het bos en daarom trekken wij op donderdag ook naar het kasteel van Rumsdorp, waar we de natuur zullen ontdekken met al onze zintuigen! 

  Wat komt er deze week aan bod: 
  - we luisteren naar het verhaaltje "Anna in de herfst". We gaan eens kijken wat Anna allemaal gaat doen, wat ze aantrekt en ook wat ze allemaal ziet,... 
  - we vullen ons experimenteerbak met noten, kastanjes, bolster, eikels,.... en wat potjes, pannetjes, buizen,.... op deze manier ontdekken we verschillende eigenschappen van de materialen maar komen ook de begrippen: vol, leeg, groot, klein, hard, zacht,.... aan bod. 
  - aan de knutseltafel gaan we experimenteren met verschillende natuurlijke materialen en hier mogen natuurlijk ook de herfstkleuren niet ontbreken  
  - onze poppenhoek wordt een kabouterhuisje, waar we zelf kaboutertjes kunnen zijn en ons winkeltje wordt een kabouterwinkeltje waar we de herfstvruchten kunnen sorteren en wegen. 

  - op donderdag gaan we dan samen naar het bos. We gaan daar eens kijken naar de mooie herfstkleuren, welke herfstvruchten zien we daar, we gaan blaadjes rapen, ons verstoppen achter een boom, luisteren naar de stilte, een grote boom proberen om te duwen, klimmen in de boom, lopen door het tapijt van bladeren, de blaadjes hoog in de lucht gooien,.... 

  Heb je thuis leuke materialen rond dit thema dan zijn ze meer dan welkom in onze klas 
  Waar aan denken we: 
  - moest je al naar het bos geweest zijn en en daar noten, eikels, kastanjes, takken, blaadjes,... gevonden hebben, dan mogen de kleuters die zeker meebrengen naar de klas 
  - prentenboeken rond de herfst, dieren,... 
  - kaboutermutsen 
  - knuffels of poppenkastpoppen van herfstdieren: egel, slak, eekhoorn, spin, uil,...
  - kleine speelgoed kaboutertjes
  - gezelschapsspel rond: kabouters, herfstdieren, de herfst,... 
  -... 

  Even ter herinnering: woensdag 10 oktober 2018 genieten de kleuters van een dagje vrijaf! De juffen en meesters hebben op deze dag vergadering! 

  Alvast heel erg bedankt! 
  Groetjes de juf! 
  07-10-2018 om 15:48 geschreven door Juf Katrien  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-10-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.schoolkalender
  De oudste kleuter van het gezin kreeg vorige week van het oudercomité de schoolkalender mee naar huis. 
  Indien u deze kalender graag wil kopen is het de bedoeling om dit bedrag wel cash (10euro) mee te geven aan je kleuter. Doe dit in een gesloten omslag met duidelijk de naam van je kapoen op! 

  Indien jullie deze kalender niet willen kopen, gelieve hem dan zo snel mogelijk terug mee te geven aan je kleuter! 

  Is het mogelijk om dit zo snel mogelijk in orde te brengen! Zo kan de juf dit afronden. 

  Alvast bedankt! 

  01-10-2018 om 21:19 geschreven door Juf Katrien  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-09-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week van 1 tot en met 4 oktober 2018
  Klik op de afbeelding om de link te volgen We ontdekken de wereld met onze zintuigen 

  We zijn nog lang niet klaar met ontdekken en experimenteren rond ons lichaam en de zintuigen!  Daarom doen we er nog een weekje bij :) 
  Vorige week  hebben we geluisterd naar verschillende geluiden, kennen we de geluiden? We trokken met het herfstzonnetje naar buiten en ontdekten onze schaduw, de juf tekende onze schaduw over! We hebben geproefd van allerlei lekkere en minder lekkere dingen (chocopasta, confituur, appelsiensap, citroensap, zilveruitjes, peper, appel,...) Achteraf heeft de juf ons geblinddoekt en hebben we moeten raden wat er in ons mondje zat! We hebben met onze voeten door de verf gestapt, wat was dat een gek gevoel! 
  we hebben geroken aan de geurtjes die Gijs meebracht en op vrijdag hebben we elkaar een rustgevende massage gegeven aan de handen! 

  Wat gaan we deze week nog doen: 
  - we gaan eens wandelen rond de school en op deze manier gaan we eens kijken wat we allemaal zien maar ook eens luisteren naar de verschillende geluiden en misschien komen we onderweg ook wel geurtjes tegen :) 
  - vorige week waren de kleuters geboeid door het tandenpoetsen! De kapoenen mogen daarom op dinsdag allemaal hun tandenborstel, tandpasta en beker meebrengen! Want we moeten natuurlijk ook goed voor ons lichaam zorgen 
  - we luisteren naar het prentenboek: Anna eet graag fruit, waarin Anna een lekkere smoothie maakt! 
  - we richten onze winkel in, in een fruitwinkel waar wij ook alle ingrediënten kunnen kopen om een lekkere smoothie te maken. 
  Aan de hand van boodschappenkaartjes kunnen we in de winkel de ingrediënten voor een smoothie gaan kopen! 

  - Wij trekken op donderdag naar de markt en gaan daar eens kijken wat ze er allemaal verkopen, misschien ontdekken we daar ook lekkere geurtjes! We gaan daar aan de hand van een boodschappenlijstje de verschillende ingrediënten kopen om ook zo een lekkere smoothie te maken zoals Anna! Heb je zin (mama, papa, oma of opa) om met ons mee te gaan naar de markt? Laat dit dan even weten aan de juf, we zijn nog op zoek naar enkele extra begeleiders en wie zin heeft mag nadien nog even in de klas blijven om mee te helpen om onze smoothie klaar te maken! We vertrekken rond 9u! 

  Vrijdag 5 oktober is het geen school, we genieten dan van een extra lang weekend 
  woensdag 10 oktober is het voor de kleuters geen school, omwille van een pedagogische studiedag! 


  De maand september is alweer voorbij, de herfst is in het land en daarom brengen we ook graag een bezoekje aan het bos, we gaan op donderdag 11 oktober 2018 naar het kasteeltje van Rumsdorp waar we gaan ravotten tussen de bomen en de blaadjes! Het zou fijn zijn moesten we ook hiervoor enkele extra begeleiders hebben die ons met de auto van en terug naar school willen brengen en natuurlijk ook samen met ons op ontdekking willen gaan in het bos :) Zie je dit zitten? Geef dan even een seintje aan de juf! 

  Alvast bedankt! 

  In onderstaande link kan je ons liedje van deze week terug vinden! 
  https://www.youtube.com/watch?v=8vyIr7kOwco

  30-09-2018 om 19:39 geschreven door Juf Katrien  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-09-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lokale verlofdag
  !!!!!!!!!!!!!OPGELET!!!!!!!!!!!!!!


  Vrijdag 5 oktober 2018 is het geen school (lokale verlofdag) 


  25-09-2018 om 18:38 geschreven door Juf Katrien  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-09-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week van 24 tot en met 28 september 2018 (mijn lichaam)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Vorige week hebben we het vooral gehad over ons lichaam in zijn totaliteit! We hebben onszelf eerst eens goed bekeken in de spiegel en de verschillende lichaamsdelen benoemd. De juf heeft ons overgetekend op een groot blad papier en wij mochten onszelf met verf een mooi kleurtje geven. Op onze blote voeten zijn we op ontdekking geweest, op deze manier hebben we de eigenschappen van verschillende materialen ontdekt. Achteraf hebben we aan de hand van een reflectiegesprek verteld wat we leuk vonden, wat er pijn deed aan onze voeten, want er koud of warm aanvoelden,...  Ook de ontdektafel was deze week in trek, we hebben er kunnen kijken door verrekijkers, zonnebrillen, caleidoscoop en een vergrootglas, er waren ook spiegels waar we onszelf eindeloos konden spiegelen, Vince bracht een muziekdoosje mee waar we naar konden luisten, Fleur had ook leuke boekjes mee: een voelboekje, geluidenboekje,...  Op de blokkenmat hebben we met de grote blokken een toren gebouwd die net even groot was als ons, ook de begrippen: kleiner dan en groter dan kwamen hier aan bod.  Lotte en Joon brachten een grote spiegel mee, daar hebben we eerst op gespeeld met allerlei materialen en achteraf geëxperimenteerd met scheerschuim en verf wat we deze week zeker nog herhalen. 


  Wat komt er deze week aan bod: 

  Deze week gaan we onze zintuigen: neus, mond, oren, ogen en handen wat extra laten werken 
  - in onze voeldoos gaan we iets verstoppen en een andere kleuter moet proberen te achterhalen wat er in zit 
  - we gaan naar geluiden luisteren, herkennen we deze geluiden? Wat is het? 
  - de juf brengt een groeimeter mee waarmee ze ons zal meten, we zullen op de deur van de klas weergeven hoe groot we zijn, zo zullen we doorheen het jaar ontdekken dat we groeien 
  - we gaan enkele dingen proeven met onze blinddoek aan. kunnen we raden wat het is? Is het lekker? 
  - Gijs bracht voor ons enkele geurtjes mee, we gaan hier eens aan ruiken, ruikt het lekker? 
  - we gaan verf mengen met kruiden en hier mee schilderen 
  - we gaan deze week ook enkel yogamomentjes hebben in de klas: een korte massage, elkaar strelen met pluimpje,... Op deze manier leren we rekening houden met elkaar, wat vinden we fijn en wat niet,... 


  Indien jullie interesse hebben in Doremini of leesknuffels, gelieve dan deze papieren ten laatste dinsdag terug te bezorgen aan de juf. Dan sluiten we de inschrijvingen af. De betaling verloopt via de schoolrekening, jullie krijgen hier achteraf een overschrijving voor, zodat jullie de betaling kunnen uitvoeren. 

  Er hangen enkele truien en golfjes in de gang die zijn blijven liggen. Indien jullie iets missen, kom dan zeker eens kijken! 


  Willen jullie ook allemaal ons filmpje liken op onze Facebookpagina van de school? (I.v.m. De wedstrijd Rond  Kaatje) 


  Ons liedje van deze week kan je hier terug vinden (achteraan in het filmpje) 

  Tekst: 

  Als ik in de tuin speel zie ik de bloemen en de struiken
  en als jij een scheetje laat dan kan ik het ruiken!

   

  Als koning Koos me roept…. dan kan ik hem horen 

  want ik heb ogen en een neus en ook oren.

   

  Dus als je iets wil zien moet je uit je ogen kijken 

  en als je iets wil ruiken moet je, je neus gebruiken 

   

  En als koning koos je roept …dan kun je hem horen 

  Met je ogen àNEEN 

  Met je neus àNEEN 

  Met je oren àJA 


  https://schooltv.nl/video/het-zandkasteel-zintuigen/#q=zintuigen%20
  23-09-2018 om 21:10 geschreven door Juf Katrien  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-09-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.thema: dit ben ik (mijn lichaam & zintuigen)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Vanaf deze week gaan we werken rond "mijn lichaam" en de zintuigen. 

  Wat kan er deze week allemaal aan bod komen in onze klas: 


  - Eerst en vooral gaan we onszelf eens bekijken in de spiegel, hoe zien we eruit, welke lichaamsdelen hebben we allemaal en kunnen we ze ook benoemen? 

  - waarvoor kunnen we deze verschillende lichaamsdelen gebruiken? Onze ogen om te zien, onze oren om te horen, onze handen om te voelen,... 
  - we gaan deze verschillende lichaamsdelen natuurlijk ook gebruiken aan de knutseltafel, we gaan deze week heel veel experimenteren met verschillende materialen. We gaan schilderen op spiegels, met onze voeten door de verf lopen en zo afdrukken maken op papier,... 
  - we maken in de klas een blotevoetenpad waar we kunnen voelen en ontdekken hoe de verschillende materialen aanvoelen aan onze voeten, voelt het warm of koud, doet het pijn, is het zacht,.. 
  - we gaan deze week onze oortjes, oogjes, neusjes,... heel veel gebruiken 

  - we spelen heel wat spelletjes waar we onze zintuigen extra hard moeten laten werken (geluiden herkennen, voelen welk voorwerp/vriendje er voor ons staat terwijl we geblinddoekt zijn, wat proeven we,...) 

  Wie nog geen doos zakdoekjes meebracht naar de klas, gelieve dit dan deze week nog te doen! De snottebellen zijn alweer volop in ons klasje aanwezig en zo kunnen we ze zeker de baas :)

  Ik kijk er alvast naar uit!   Dit versje gaan we deze week leren: 

    Dit ben ik!

                    dit zijn mijn wangetjes

                    en dit is mijn kin!

                    Dit is mijn mond

                    met tandjes erin.

                    Dit zijn mijn ogen,

                    mijn oren, mijn haar,

                    nu nog mijn neusje 

                    en dan ben ik klaar!


  12-09-2018 om 00:00 geschreven door Juf Katrien  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-09-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week van 10 tot en met 14 september 2018
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze week gaan we verder op ontdekking doorheen de klas! 
  Vorige week maakten we kennis met de weekkalender, weerkalender, aanwezigheidskalender en daglijn. Deze week gaan we het takenbord wat van dichterbij bekijken, enkele kapoenen krijgen een taakje waar ze deze week voor moeten zorgen! We leren deze week ook dat we voor ieder hoekje een ketting moeten aan doen! Dit vraagt deze week zeker wat extra aandacht! 


  We hebben allemaal een mooie boekentas, die gaan we deze week extra bestuderen.
  - welk kleur heeft mijn boekentas?
  - hoe moet ik ze open doen? (ritssluiting, schuifknop,...) kunnen wij dit al zelf? 
  - Wat zit er allemaal in mijn boekentas? 
  - ... 
  We nemen onze boekentas mee naar de zaal en daar gaan we enkele spelletjes spelen en dansen! 

  Iedere donderdag gaan we in de namiddag naar de poppenkast, daar gaan we kijken naar de avonturen van Jan en Loes.

  We leren deze week ook 2 liedjes tijdens ons Godsdienst momentje, deze liedjes kan je terug vinden in bijlage!   Bijlagen:
  41334465_336625150240464_4173681216312049664_n.jpg (716.2 KB)   
  41473115_547923285641885_3551335030577954816_n.jpg (693.6 KB)   

  08-09-2018 om 00:00 geschreven door Juf Katrien  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-09-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.even ter herinnering
  Vandaag zit er en briefje in de boekentas i.v.m. de schoolkalender. 
  Gelieve mij dit briefje morgen allemaal terug te bezorgen! 

  Alvast heel erg bedankt! 


  Morgen 4/9 gaat onze info-avond door! Jullie zijn welkom om 19u30 in onze klas! 

  Groetjes juf Katrien 

  03-09-2018 om 16:00 geschreven door Juf Katrien  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-08-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week van 3 tot en met 7 september 2018

   Welkom in ons klasje! 

   

  Hopelijk hebben jullie genoten van een fijne vakantie en zijn jullie klaar om er samen een leuk schooljaar van te maken.

  Natuurlijk hebben we onze vriendjes gemist in de vakantie en zijn we blij om elkaar weer terug te zien.  

  We nemen deze week rustig de tijd om elkaar wat beter te leren kennen! 

   

  Wat gaan we deze week doen: 

  We gaan op ontdekking doorheen onze klas en maken kennis met de verschillende speelhoeken, daar horen natuurlijk ook enkele afspraken bij! 

   

  In ons klasje woont ook iemand bijzonder: “Anna” onze klaspop. 

  Anna zal samen met ons dit schooljaar leuke dingen beleven. 
  We gaan samen dansen, zingen, springen, spelen, schilderen, knippen, sporten en nog zo veel meer! 

  We kijken samen in het prentenboek: Anna in de klas.  
   Heel wat dingen uit het verhaaltje herkennen wij ook in onze klas. 
  Op deze manier kunnen we ook wat praten over onze gevoelens.  
  Misschien willen wij net zoals Anna wel eens knippen of schilderen?

   

  Op ontdekkingsreis in de klas leren we enkele kalenders beter kennen.

  Eerst komt de week- en weerkalender aan de beurt, we ontdekken welke dag het is en dagelijks nemen we ook het weer onder de loep! 
  Iedere dag vullen we onze daglijn opnieuw aan, aan de hand hiervan krijgen de kleuters een beter zicht op wat we 
  allemaal gaan doen en kunnen ze duidelijk zien wanneer het tijd is om naar huis te gaan!  

  Ook het takenbord komt erbij… Zo krijgt je kapoen al een beetje verantwoordelijkheid binnen het klasgebeuren!

   

   Afbeeldingsresultaat voor anna in de klas

   

  23-08-2018 om 11:22 geschreven door Juf Katrien  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 08/10-14/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Foto

  Dag lieve kapoenen, 
  Ik ben Anna en dit is mijn knuffel Meneer Konijn
  Ook ik ben een vriendje van jullie klasje!  
  Samen gaan we dit jaar op ontdekking!  

  Wanneer jullie jarig zijn mag ik mee bij jullie naar
  huis en als het goed is voor mama en papa blijf ik
  2 nachtjes bij jullie logeren! Mama en papa mogen dan 
  enkele leuke foto's maken om in ons schriftje te kleven,
  zo kunnen we samen in de klas vertellen wat we allemaal 
  gedaan hebben!

  Ik kijk er alvast naar uit! Hopelijk jullie ook! 
   
  Lieve groetjes Anna 


  Blog als favoriet !

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  mijn gegevens: 

  Juf Katrien Bessemans
  Julia Tulkenslaan 3
  3400 Landen 

  0473/60 13 59 

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!