Laat je een berichtje
voor me achter?

Gastenboek


Inhoud blog
  • Talentenjacht
  • Elvis dag op Radio Monique 963
  • live concert BBC
  • 16 augustus 1977
  • Half miljoen 55-plussers luisteren naar Elvis-dag

    Photobucket - Video and Image Hosting

    Stem jij hier ook op Elvis als persoon van het jaar??

    Image hosted by Photobucket.com

    Maak Elvis Presley Persoon van het Jaar 2014!!


    Zoeken in blog

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    lucky007
    www.bloggen.be/lucky00
    Rondvraag / Poll
    Wat vind jij van Elvis?
    Hij blijft de beste...
    Wie is Elvis?
    Bekijk resultaat

    Photobucket - Video and Image Hosting
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    liefdenetwerk
    www.bloggen.be/liefden
    ELVIS PRESLEY


    Photobucket - Video and Image Hosting


    18-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veronica: 16 augustus is Elvis Presley avond
    Op zaterdag 16 augustus staat bij Veronica de hele avond in het teken van muzieklegende Elvis Presley. Het is deze dag precies 31 jaar geleden dat ‘The King’ overleed. Dit jaar is het ook exact 40 jaar nadat de Elvis ‘68 Comeback Special is gemaakt. Veronica zendt daarom deze special, die gaat over het ‘comeback concert’ dat Elvis in 1968 in Amerika gaf, uit. In de documentaire die volgt, de Elvis ‘08 Comeback Special komen veel van zijn bekende nummers aan bod. Ook zendt Veronica op deze dag de films Elvis: That’s The Way It Is en This Is Elvis uit.

    Aan het begin van de Elvis Avond staat de Elvis ‘68 Comeback Special geprogrammeerd. Het is dit jaar precies veertig jaar geleden dat deze legendarische special op de markt verscheen. Het was de eerste keer in zeven jaar dat Elvis voor een live publiek optrad. Zijn show, uitgezonden op tv, werd zo goed bekeken dat dit het grootste evenement van dat jaar werd. Het betekende ook de ‘comeback’ van Elvis in de muziekwereld. De Elvis ‘68 Comeback Special staat bekend als één van de belangrijkste momenten in de muziekgeschiedenis.

    Vervolgens is Elvis ‘08 Comeback Special te zien. In deze documentaire komen veel bekende hits van ‘The King’ aan bod. Ook komen er quotes van Nederlandse Elvis-fans voorbij. De film Elvis: That’s The Way It Is volgt hierna. In deze filmdocumentaire wordt een kijkje achter de schermen genomen bij Elvis Presley tijdens de voorbereiding van een grootse nachtclubact. Het hoogtepunt is een optreden in Las Vegas in augustus 1970. De film die hierna te zien is, This Is Elvis gaat over het leven van de legendarische muzikant die werd geboren in Tupelo, Mississippi. De ‘Presleymania’ overspoelde de hele wereld en Elvis verkocht vijfhonderd miljoen albums en zijn concerten waren altijd uitverkocht.

    - 18.00 uur Elvis ‘68 Comeback Special
    - 19.00 uur Elvis ‘08 Comeback Special
    - 20.00 uur Film: That’s The Way It Is
    - 22.00 uur Film: This is Elvis

    Zaterdag 16 augustus vanaf 18.00u Elvis Avond op Veronica.


    30-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Presley naar de rechter
      LOS ANGELES - Zangeres Lisa Marie Presley sleept de Britse krant The Daily Mail voor de rechter. Het dagblad publiceerde een stuk waarin werd bericht over haar overgewicht.


    De veertigjarige dochter van Elvis Presley voelt zich door de krant benadeeld. De berichtgeving, in Amerika door veel bladen overgenomen, dwong haar ertoe haar zwangerschap publiekelijk te maken. Presley had dat liever voor zichzelf gehouden.

    Simon Smith, de Engelse advocaat van Presley, laakt de grove leugens in The Daily Mail. In de krant werd vorige week gerept over 'haar ongezonde eetgedrag' dat ze van haar vader zou hebben geërfd. Die beschuldiging heeft Presley 'ernstig getroffen'. Op haar Myspace-pagina op internet noemt Presley het artikel 'walgelijk'.

    Presley heeft een achttienjarige dochter en een vijftienjarige zoon uit haar eerste huwelijk met musicus Danny Keough. Lisa Marie Presley was ook korte tijd getrouwd met popster Michael Jackson en met acteur Nicolas Cage.

    © Het Parool


    29-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elvis Presley Protection Act



    De beschermingsduur van de liedjes van Elvis Presley en andere oude en dode rockers wordt verlengd. Europa wil daarmee de pensioenen van oude muzikanten veilig stellen. Het is een schijnargument. Alleen de bankrekeningen van de platenmaatschappijen worden gespekt.

    Dat Elvis Presley, 31 jaar na zijn dood, nog springlevend is weten wij allang. Er gaan nog flink wat CDs van de dode rocker over de toonbank. In 2005 had hij nog een nummer 1 hit in Engeland met het nummer One Night. Junkie XL en Paul Oakenfield scoorden onlangs nog goed met remixen van zijn nummers. Reden genoeg om de nalatenschap van de King goed te beschermen.

    One Night

    Sinds 1993, 16 jaar na zijn dood, worden de uitvoeringen van Elvis beschermd als naburig recht, een recht dat verwant is aan het auteursrecht. De bescherming duurt 50 jaar na de eerste uitvoering van het nummer. Elvis beleefde zijn eerste grote successen eind jaren vijftig.

    Je hoeft geen Einstein te heten om uit te kunnen rekenen dat veel liedjes van Elvis binnenkort niet meer beschermd zullen zijn. Over een jaar kan iedereen het nummer One Night uit 1959 met een schoon geweten kopiëren.

    Verdubbeling

    Dat vindt de platenmaatschappij van Elvis die de rechten bezit natuurlijk niet leuk. De oplossing is eenvoudig: wij verzoeken de Europese Commissie de beschermingsduur van de naburige rechten te verlengen. En zo zal geschieden. Eurocommissaris Charlie McCreevy kondigde op Valentijnsdag aan dat de duur van 50 jaar verlengd zal worden naar 95 jaar, bijna een verdubbeling dus.

    Dat betekent feitelijk een eeuwigdurende bescherming. Na bijna een eeuw zal de nalatenschap van de King niet meer zo goed uitgemolken kunnen worden als vandaag de dag. En als dat wel zo is dan kunnen de lobbyisten weer met zijn allen naar Brussel gaan voor een nieuwe verlenging.

    Sessiemuzikanten

    McCreevy vindt de verlenging noodzakelijk om "anonieme sessiemuzikanten" van een pensioen te voorzien. "Ik heb het niet over grote artiesten als Cliff Richard of Charles Aznavour.

    Ik heb het over de duizenden anonieme sessiemuzikanten die bijgedragen hebben aan langspeelplaten eind jaren vijftig en in de zestiger jaren." Het is allemaal heel leuk bedacht van McCreevy, maar die sessiemuzikanten krijgen natuurlijk geen cent te zien. Het gaat allemaal linea recta naar de platenmaatschappijen die er wel voor gezorgd hebben dat zij alle rechten bezitten van de sessiemuzikanten.

    Heilige missie

    McCreevy deed op Valentijnsdag ook een andere mededeling. Hij kondigde een nieuw Europees onderzoek naar heffingen op blanco CDs en DVDs aan.

    Het is bekend dat McCreevy het tot zijn heilige missie heeft gemaakt om de heffingen waarmee het thuiskopiëren wordt gecompenseerd af te schaffen. McCreevy is de enige man op aarde die nog in kopieerbeveiliging gelooft en het afschaffen van heffingen zou het toepassen daarvan stimuleren.

    Thuiskopievergoeding

    McCreevy doet al sinds de laatste nummer 1 hit van Elvis Presley onderzoek. In afwachting van de uitkomst van dat onderzoek, heeft de Nederlandse regering het heffingenstelsel bevroren. Dat betekent dat er geen heffing komt op MP3-spelers en DVD-recorders.

    Als McCreevy echt iets wil doen voor sessiemuzikanten en andere artiesten die minder dik verdienen, dan stopt hij onmiddellijk met zijn nieuwe onderzoek. De thuiskopievergoeding is namelijk de enige vergoeding die niet in de zakken van de platenmaatschappijen verdwijnt, maar direct naar de artiesten gaat. Drie keer raden wie tegen een thuiskopievergoeding is. Juist. De platenmaatschappijen.

    (c) NU.nl/


    28-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Digitale primeur voor Elvis Presley


    Ruim dertig jaar na zijn dood heeft Elvis Presley een digitale primeur te pakken. De remix van zijn nummer 'Baby let's play house' is de eerste cd ter wereld die ook op een platenspeler kan worden afgespeeld. Het nummer uit 1955 werd onlangs opnieuw uitgebracht door de Italiaanse dj Spankox.
    De 'plaat-cd' wordt onder meer verkocht via de fanclub ElvisMatters, waarvan de voorzitter de techniek "zowel eenvoudig als vernuftig" noemt. "De ene kant bevat het digitale cd-bestand, op de andere zijde is de single in vinyl geperst", legt hij uit. "Als je de cd dus met zijn vinylzijde omhoog op een platenspeler legt, doet de naald meteen zijn werk." (novum/lb)


    19-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elvis' kostuummaker Bill Belew (76) overleden


    (Novum/Ap) - Bill Belew, die veel van Elvis Presley's extravagante kostuums ontwierp, waaronder het strakke zwartleren pak dat hij tijdens zijn legendarische comeback-concert in 1968 droeg, is op 76-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn vriend Paul Dafelmair aan de Los Angeles Times laten weten. Belew stierf op 7 januari in een ziekenhuis in Palm Springs aan diabetes.

    In zijn vijftigjarige carrière ontwierp Belew de showkostuums van menig podiumster, onder wie Ella Fitzgerald, The Jacksons en Gloria Estefan. Maar het bekendst is hij om de jumpsuits die hij creëerde voor Elvis. Deze overalls, versierd met juwelen en voorzien van een hoge kraag en wijd uitlopende mouwen en pijpen, werden het symbool van Elvis' latere carrière. "Belew veranderde het gezicht van de rock-'n-rollmode", zei Butch Polston, een autoriteit op het gebied van Elviskostuums.

    Het zwartleren pak dat Belew voor Presley's comeback-optreden in 1968 ontwierp, was het eerste kostuum dat hij voor de King maakte. "Iedereen ging ervan uit dat hij altijd al zwart leer droeg, maar dat droeg hij nooit. Misschien een leren jasje, maar dat was het dan ook", zei Belew in 1999.


    18-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedichten voor Elvis


    Meer dan 80 dichters schreven op initiatief van Kees ‘t Hart en John Schoorl een gedicht over Elvis Presley: zanger, cultuurfenomeen en (voor sommigen) heilige. Het resultaat is de bundel Wees niet Wreed.

    Elvis Presley is dertig jaar na zijn dood op weg naar de onverbiddelijke status van heilige en troetelpopster. Dit jaar zou hij 73 jaar zijn geworden.
    Op maandagavond 28 januari wordt de bundel feestelijk gepresenteerd in Paradiso, Amsterdam.
    Op deze avond zullen 25 dichters hun Elvis-gedicht voorlezen en brengen Ellen ten Damme, Wilma Bakker, Roosbeef, Kees Prins en Maurits Westerik de mooiste Elvis-songs ten gehore o.l.v. de band van Jan Robijns.
    Speciale gast is Pim Maas, die in 1959 de titel 'Nederlandse Elvis Presley' toebedeeld kreeg toen hij de Nederlandse Presley-verkiezingen won.
    Door onze redactie

     Photobucket
    Zie ook:
    Evenement:
    » Wees niet wreed
    Person(en)
    » Pim Maas
    Werk(en) - Attracties
    » Wees niet wreed - Gedichten voor Elvis Presley


    09-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Familie Presley wil Graceland uitbouwen
    Photobucket

     

    De familie Presley heeft grootse plannen met landgoed Graceland. Dat meldt Elvis-fanclub 'ElvisMatters'.

     

    Geboortedag

    25 leden van de Nederlandse fanclub hebben dat gehoord van Priscilla Presley, de vrouw (nou ja vrouw, ex-vrouw dan toch wel) van de overleden muziek- en filmlegende. De fans waren aanwezig op het landgoed om de geboortedag van Elvis Presley te herdenken. Hij zou op 8 januari 73 jaar zijn geworden.

    Uitbouw

    "Priscilla vertelde dat in de loop van het jaar meer bekend zal worden over de plannen. Wij denken dat het zal gaan over de verdere uitbouw van het landgoed en over de omliggende musea", zegt Michel van Erp, de vicevoorzitter van de fanclub.

    Duizend mensen

    De geboortedag van Presly trekt relatief weinig belangstelling. "We stonden vandaag met ongeveer duizend mensen binnen de muren van het landgoed, maar buiten stonden ook veel fans. Zijn sterfdag, op 16 augustus, trekt nog altijd veel meer belangstellenden maar zijn verjaardag is dus in opkomst."

    © RTLNieuws.nl


    25-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.merry christmas

    Photobucket - Video and Image Hosting
       

    Wist je dat Kerstmis Elvis’ favoriete tijd van het jaar was?
    Zeker wel.
    Tijdens zijn leven nam Elvis 2 volle Kerst-LP’s op, naast een aantal ep’tjes.
    Op Graceland was Kerst telkens het hoogtepunt van het jaar, een gevoel dat Elvis via zijn kerstsongs wilde delen met zijn fans.


    24-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.happy holidays

    Photobucket - Video and Image Hosting
       


    18-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Photobucket - Video and Image Hosting
          


    31-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elvis Presley best verdienende dode artiest
    De koning van de rock-'n-roll Elvis Presley is de best verdienende dode artiest. Daarmee heeft hij Curt Cobain, de ex-voorman van Nirvana, van de troon gestoten. Dat blijkt uit een onderzoek van het Amerikaanse tijdschrift Forbes.

    Elvis Presley is al 30 jaar dood, toch verdiende hij vorig jaar 49 miljoen dollar. Dat is zeven miljoen meer dan vorig jaar. John Lennon staat op nummer 2 in de lijst, hij verdiende 44 miljoen dollar. Charles M. Schultz, de bedenker van Snoopy, verdiende het afgelopen jaar 35 miljoen dollar.


    29-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elvis-viering in Deventer kerken

    DEVENTER - Gospelmuziek van Elvis Presley staat de komende weken centraal tijdens speciale diensten in de vijf katholieke kerken in Deventer.

    Elvis Presley was niet alleen de King of Rock and Roll maar ook een diepgelovig persoon die kennis maakte met de muziek dankzij de gospel.
    In de viering komt een tiental liederen aan bod. Rustige, meditatieve muziek wordt afgewisseld met ritmisch felle muziek.
    - De volgende vieringen zijn:
    10 november Maria Koningin, 17.00 uur;17 november Heilig Hart van Jezus, 18.30 uur en 18 november Johannes Vianney, 10.00 uur


    Dus Elvis leeft, niet alleen in de harten van zijn talloze fans, maar ook in de kerk.... wie had dat nu gedacht?!!!

    02-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gouden plaat tijdens uniek Elvis-concert in Antwerpen
    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Elvis Presley kreeg gisterenavond postuum nog een gouden plaat uitgereikt in de Koningin Elisabethzaal van Antwerpen.

    Daar organiseerde de fanclub Elvis Matters een prachtig concert met live-band en met een optreden van Will Tura.

    17-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen Elvis op badmatten

     

    Elvis mag dan 30 jaar dood zijn, met zijn intellectuele eigendomsrechten gaat het vrij goed. Zijn positie als koning van de meest verdiende dode artiesten heeft hij weliswaar moeten afstaan aan Kurt Cobain, maar de King is nog altijd goed voor zo’n 20 miljoen per jaar. En dat is dan zonder de opbrengst van badmatten, zo blijkt.
    Een recentelijk gepubliceerd vonnis van een Belgische rechtbank geeft aardig aan dat je als nabestaande echt niet alleen maar passief op de royalties hoeft te wachten, maar dat je de georven intellectuele eigendomsrechten ook heel goed kunt gebruiken om de reputatie van je erflater te beschermen en te behoeden voor verval en bezoedeling. Ook een overledene hoeft, letterlijk, niet over zich te laten lopen, blijkt uit het vonnis.
    Kort gezegd betrof de zaak een licentie voor het gebruik van de afbeelding van Elvis op diverse producten. De onderhandelingen waren al in een vergevorderd stadium (de potentiële licentienemer mocht zelfs al enige producten op beurzen laten zien) maar werden uiteindelijk afgeblazen omdat de producent een van de principiële voorwaarden van de Erven had geschonden: op afbeeldingen van Elvis mag niet gestaan of gelopen worden. De badmatten (afbeelding) die de producent al had vervaardigd waren schijnbaar de druppel die de emmer deed overlopen.
    De producent probeerde de licentie nog af te dwingen, maar de rechtbank koos de zijde van de Erven Presley: “Waar de houding van de rechthebbenden over de erfenis van Elvis Presley soms onbegrijpelijk voorkomt, is het echter duidelijk dat van meet af aan en zonder hierop terug te komen zij zich het formeel akkoord voorbehielden om over elk detail en gebruik van de beeltenissen van Elvis Presley te oordelen. Het is niet aan ons een waarde oordeel te vellen over de criteria die door verweerster wordt gehanteerd.”


    27-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pistool Elvis Presley gevonden in toilet

    Pistool Elvis Presley gevonden in toilet

    Een pistool van Elvis dat werd gestolen uit een museum is terecht. Een schoonmaker vond het wapen en belde de politie.

    Het pistool van Elvis Presly, dat vorige week dinsdag werd gestolen uit een museum in Memphis, is weer terecht, meldde CNN dinsdag. Een schoonmaker vond het pistool in de drek van de mobiele toiletten die hij aan het schrobben was. Hij nam het pistool mee naar huis om het poetsbeurt te geven.
    Op de bewakingvideo's was te zien dat een man dinsdag het pistool wegpakte uit een vitrine van het museum. Er was een tentoonstelling ter ere van de dertigste sterfdag van The King.
    Toen de schoonmaker in de media het nieuws over de gestolen zwarte 9 mm Smith & Wesson zag, belde hij de politie.


    24-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elvis weer op één

     

    UTRECHT -  Dood of niet, Elvis Presley staat gewoon bovenaan de Britse hitlijsten. De overleden rock 'n roll-legende bezet de koppositie met het verzamelalbum 'The King'. Deze cd werd vorige week donderdag uitgebracht omdat het toen exact dertig jaar geleden was dat Elvis overleed.

    Elvis weer op één

    Dit feit werd wereldwijd herdacht. Dochter Lisa Marie Presley bracht vrijdag een duet uit met haar overleden vader: het nummer 'In the ghetto'. In Valkenburg vond donderdagavond een Elvis Memorial Concert plaats. Daar kwamen maarliefst 7500 mensen op af.


    20-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elvis has left the office

     

    Wit pak, trillende bovenlip en swingende heupen. Een Amerikaanse zakenbankier ging ver in zijn liefde voor Elvis Presley. Te ver volgens zijn baas. Toen hij in het witte pak Wall Street op liep, kon hij rechtsomkeert naar huis. Exit Elvis. De bankier stapte naar de rechter, want het ontslag is volledig onterecht. Zijn baas mocht hem gewoon niet. "Mijn ex-werkgever dwong mijn collega's mij geen Elvis te noemen."
    Het was namelijk niet de eerste keer dat zijn werkgever hem dwars zat. Zijn zwart geverfde haar kon op weinig enthousiasme rekenen. Zijn manier van bewegen - "hip-wiggling, quiff-quivering, lip-curling" - was een steen des aanstoots. Hij werd zelfs aangesproken op de manier waarop hij zijn voicemail had ingesproken, "Thank you very much" met de donkere Elvis-stem, meldt website Here is the city.
    Ook bij de rest van het personeel voelde hij zich onbegrepen. Toen hij een been verloor, wachtten zijn collega's hem sarrend op door 'Wooden Leg' te zingen op de melodie van Elvis-hit 'Wooden heart'. Een laatste trap na kreeg hij van een medewerker bij personeelszaken die hem voor zijn definitieve vertrek meedeelde dat 'Elvis has left the building'.
    Gelukkig hoeft de ex-zakenbankier nog maar een week te wachten tot hij met duizenden andere fans zijn leed kan delen.

    bron: bizz


    17-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In the ghetto

    AMSTERDAM - Zangeres Lisa Marie Presley heeft een nieuwe versie van het nummer In the ghetto opgenomen, ter gelegenheid van de dertigste sterfdag van haar vader Elvis - gisteren precies dertig jaar geleden.
    Haar stem is toegevoegd aan de originele zangpartij van Elvis Presley, die met het nummer een grote hit scoorde in 1969. De King overleed op 16 augustus 1977 in Memphis op 42-jarige leeftijd aan een overdosis medicijnen, die hij op doktersvoorschrift gebruikte.
    Lisa Marie (39) omschrijft het project als een 'emotionele' ervaring. ''Ik heb nog nooit gehuild om iets wat ik heb gedaan,'' vertelt ze op
    aol.com
    , ''maar toen ik het voor het eerst hoorde, had ik het niet meer.'' De opbrengst van de muziekvideo, die vanaf vrijdag te zien is op de website Spinner.com, wordt gebruikt voor de bouw van een daklozentehuis in New Orleans.
    Elvis Presley werd gisteren overal ter wereld herdacht. Harley Davidson heeft dertig mortoren in Elvisstijl gemaakt; ruim 43.000 euro per stuk. In Memphis, de stad waar hij woonde en begraven ligt, is een kaarsentocht naar zijn landgoed Graceland gehouden. 's Avonds is er een groot concert met de originele band van Elvis geweest. Zijn weduwe en Lisa Marie Presley waren daarbij aanwezig. De grootste herdenking in Europa was 's avonds op de top van de Cauberg in het Zuid-Limburgse Valkenburg. Het openluchtconcert 'Elvis and more' werd georganiseerd door René Shuman en Angel-Eye. Shuman won ooit de Soundmixshow met een nummer van Elvis. Gasten waren onder anderen Wanda Jackson, bekend van de hit Let's have a party! en voormalig liefje van Elvis, en Peter Koelewijn.

    bron: Het Parool


    15-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elvis leeft meer dan ooit

     

     

    Donderdag 16 augustus is het 30 jaar geleden dat Elvis stierf. Het Presley-imperium floreert evenwel als nooit tevoren.

    + afbeelding vergroten
    Elvis Presley.

    ‘Elvis stierf niet. Dat deed alleen zijn lichaam,’’ zei Elvis Presley’s legendarische manager, de in Nederland geboren kolonel Tom Parker, direct na de dood van zijn protégé en melkkoe. ,,Dit verandert niets.’’
    Hij kreeg gelijk. Dertig jaar later is Elvis, die 42 jaar oud werd, niet alleen voor de fans die volharden in theorieën over een geënsceneerde dood van hun idool nog springlevend. Zijn imperium is jaarlijks goed voor 31 miljoen euro. Een bedrag dat dit jaar ruimschoots overschreden wordt, aldus Todd Morgan van Elvis Presley Enterprises in de Amerikaanse pers. ,,Wij verwachten rond 16 augustus de beste Elvis-week ooit.’’
    Elvis en zijn erfgenamen verdienen vooral aan licentiedeals; er kwam recent nieuwe Elvis-pindakaas (bananensmaak, met als slogan ‘Live Like The King’) op de markt. Maar vooral aan Graceland, het landgoed in Memphis waar Elvis op 16 augustus 1977 stierf aan een hartaanval, die werd aangemoedigd door zijn excessieve medicijngebruik en eetverslaving.
    Zijn laatste jaar bracht The King of Rock ’n’ Roll bijna volledig in bed door. Tijdens zijn schaarse optredens was hij een karikatuur van de flamboyante entertainer van weleer.
    Zijn fans herinneren hem deze dagen echter in volle glorie. Bij een kaarslichtwake op Graceland - jaarlijks goed voor 600.000 bezoekers - worden vanavond laat al 50.000 Elvis-adepten verwacht. Er is een extra tentoonstelling ingericht en Elvis’ TCB-band én voormalig echtgenote Priscilla treden op. Het is nieuwe olie in de nimmer haperende Elvis-machinerie, die draait op talloze verzamel-cd’s (deze week verscheen door Nederlandse fans samengestelde Dutch Collection), royalty’s én ‘nieuw’ materiaal.
    Elvis scoorde in 2002 nog een nummer één-hit in twintig landen met Tom Holkenborgs remix van A Little Less Conversation, een nummer dat hoorde bij een verzamelplaat ter ere van zijn 25ste sterfdag.
    De woorden van Tom Parker winnen met de dag aan waarheid: sterven is Elvis’ ultieme carrière-impuls geweest.

    bron: AD


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schotse Presleys ruziën over afkomst Elvis
     

    In Graceland wordt het druk de komende dagen, want donderdag herdenken de fans van Elvis Presley de 30ste verjaardag van diens dood. Maar in Schotland, waar de voorvaderen van de King vandaan komen, wordt er gediscussieerd over de vraag van wie hij nu eigenlijk afstamt, aldus de Independent on Sunday.

    Over de streek waar de voorvaderen van Elvis vandaan komen, bestaat weinig twijfel sinds Allan Morrison het boek "The Presley papers" schreef en uitlegde dat in het dorpje Lonmay, op 27 augustus 1713 ene Andrew Presley trouwde met Elspet Leghet. Hun tiende zoon Andrew trok later naar Amerika en het is van hem dat Elvis afstamt. Niks van, zegt de nu 91-jarige Jack Pressley, uit het nabijgelegen Fraserburg. Hij beweert dat het een andere Andrew was die naar Amerika trok. Het zou een neef van de Andrew die trouwde met Elspet geweest zijn. Morrison wuift die bewering weg, maar er zijn nog aanvallen op zijn stelling. De 70-jarige Jim Presley uit Oldmeldrum, nabij Lonmay, bijvoorbeeld ziet genetische banden tussen zichzelf en de zanger, want "zowel ikzelf als mijn zuster, die in Amerika woont, volgen deze zaak al lang." Hij wijst er ook op dat zijn vrouw "altijd al vond dat onze zoon Jams op Elvis lijkt."

    Bron: Belga




    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    * Photobucket - Video and Image Hosting *
  • Elvis Dossier
  • Jukebox
  • Een nog uitgebreidere jukebox
  • Liedjes, inclusief songteksten
  • Elvis Addicks
  • CNN Elvis
  • Elvis in Concert
  • The Early Years
  • Worldwide Elvis
  • Elvis FAQ

    * Photobucket - Video and Image Hosting *
  • Elvis fanclub
  • Elvis plaatjes en animaties
  • Elvis Puzzle
  • Elvis search engine
  • FBI informatie over Elvis
  • Fun Page
  • Graceland
  • The Las Vegas Years
  • Tout Elvis Presley
  • Presley Place


    Een interessant adres?

    * Photobucket - Video and Image Hosting *
  • Polk Salad Annie
  • CC Rider
  • If I Can Dream
  • Tribute to The Memory of Elvis Presley
  • Andreas´ Elvis Presley Website
  • Elvispresleyonline.com
  • Elvis News
  • Elvis Presley’s Hollywood
  • In The Ghetto
  • The Girls Guide to Elvis

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    lucky007
    www.bloggen.be/lucky00
    * Photobucket - Video and Image Hosting *
  • MyElvisPresleyPage
  • Elvis IsTheBest
  • ElvisAaronPresley weblinker
  • Elvis The King Presley
  • De Franse Elvis Fanclub
  • Download muziek van Elvis
  • Elvis Fanclubsite (België)
  • Elvis Flipperkast
  • Elvis Presley boeken
  • The Elvis Presley Diary

    Laatste commentaren
  • Geweldig! (Rosita)
        op Veronica: 16 augustus is Elvis Presley avond
  • alle ik ben al weer wat meer te weten gekomen over mijn favoriete artiest aller tijden The Best! (Fanny Wijk)
        op Graceland moet meer Elvis-fans trekken
  • muziek waar ik blijf van houden (alfacinha)
        op Vader van Elvis Presley nam eigen nummer op
  • * Photobucket - Video and Image Hosting *
  • All about Elvis
  • Elvis Presley - startkabel
  • Elvis News
  • Elvis Presley - goedbegin
  • Elvis Presley birthplace
  • Elvis wallpapers
  • Elvis startpagina
  • 100 Elvis foto's
  • De officiële website van Elvis
  • Een Elvis-site van een fan

    * Photobucket - Video and Image Hosting *
  • Heartbreak Hotel
  • Hound Dog
  • Jailhouse Rock
  • Lawdy Miss Clawdy
  • One Night
  • Tiger Man
  • Trying To Get To You
  • Compilatie van de '68 comeback special
  • Elvis Presley museum in Molkwerum (Friesland)
  • Foto's van Elvis

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    joggingclubmelsen
    www.bloggen.be/jogging
    * Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  • nummer 1 hits
  • The Virtual Elvis
  • Foto's van Elvis
  • song: Reconsider Baby
  • Welcome on Elvis now
  • I'll remember Elvis Presley
  • Elvis 2001
  • Souvenirs, memorabilia, pictures

  • Archief per maand
  • 11-2014
  • 12-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 01-2010
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 03-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 03-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006

    Dropbox

    Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.


    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum


    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    fjos
    www.bloggen.be/fjos

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs