Ingrediënten:
- 250-300 g rjst;
- zout
- 300-350 g borstfilets van kip, in uiterst smalle repen;
- 4 eetl. (zonnebloem)olie,
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst;
- 1 eetl. sambal oelek,
- 1 Chinese kool, ca. 3/4 kg, schoongemaakt, in smalle repen;
- 3 dl (kippen)bouillon, evt. instant;
- 2 eetl. ketjap manis;
- 4 theel. allesbinder;
- 3 eetl. seroendeng (geroosterde kokos met pinda's), uit potje.
Bereidingswijze: Kook de rijst
volgens aanwijzingen op de verpakking. Voeg aan het kookwater wat zout toe.
Verhit de olie in een wok en laat het kippenvlees er onder voortdurend
omscheppen 3 minuten in bakken. Schep knoflook en sambal oelek erdoor en voeg na
1 minuut de Chinese kool bij gedeelten toe. Laat alles, onder voortdurend
omscheppen 3 minuten bakken. Schenk de bouillon erover en voeg sojasaus toe.
Laat alles dan nog 4-5 minuten zachtjes koken. Schep het gerecht enkele malen
luchtig om. Strooi allesbinder erover en roer het gerecht krachtig door. Schep
de drooggekookte rijst als bergjes in het midden van grote voorverwarmde (diepe)
borden. Schep de groenten en het vlees samen met de saus rondom. Bestrooi de
rijst met seroendeng.
|