Inhoud blog
  • Paddenstoelenrisotto met tonijn
  • Tortilla's met kip
  • Gehakttaartjes
  • Boeuf à la Bourguignonne
  • Clubsandwich
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Vlaamse culinaire tips
  • oma's keukengeheimen
  • eet smakelijk
  • Pasta site
  • Broodbakken
  • koken op de camping
  • recepten uit de natuur
  • zelf ijs maken
  • tijd voor vis
  • Allerhande
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    lucky007
    www.bloggen.be/lucky00
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • De virtuele keuken
  • een site voor smulpapen
  • Gratis recept.nl
  • Hemelse Kruiden
  • Italiaanse groente- en bijgerechten
  • Jouw recept online
  • De beste keukentips van Nederland
  • Indonesische recepten
  • KookCafé
  • Lekker vegetarisch
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Tijd voor Vis
  • visweb
  • De receptenzoekmachine van België
  • 1000 recepten vlees bereidingen, vis menu's, vegetarische gerechten
  • Zelf ijs maken
  • Ans culinaire receptensite
  • Karin culinair
  • Lenny's Afrikaanse keuken
  • De Aziatische keuken
  • Koken met bier
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Edith's digitale kookboek
  • Kooktermen in allerlei talen
  • RSI kooktips....nee, dit is niet lacherig bedoeld
  • Webchef.... receptenzoekmachine
  • Culinaire recepten
  • Maastricht culinair
  • Smaakvol Breda
  • Rotterdam culinair
  • Culinair historisch kookmuseum
  • Eindhoven Culinair
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Chinese keuken (Engelse site)
  • Lekker koken met groenten
  • Culinair boeren
  • Het kookboek
  • Eiergerechten
  • Kookhoekje voor kinderen
  • CuliTips
  • Receptentabel
  • Snelklaar recepten
  • Bonduelle
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • dessert ideetjes
  • Jenthe's recepten
  • Kookschriftje
  • Mam, wat eten we vandaag?
  • Kiprecepten
  • Saus, salsa of dip
  • Varieer met vlees
  • De vlam in de pan
  • Echte friet
  • Soepzooitje
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    thrillers
    www.bloggen.be/thrille
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Eet smakelijk
  • Dr. Oetker
  • Rozijnenrecepten
  • IJsrecepten
  • Coeliaki info
  • Pasta soorten
  • De Kookshop
  • Pasta en Co -- Italiaanse delicatessen
  • Wijnsterren
  • Jessie's keuze
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Keukenweetjes
  • Taste This
  • Around the World in 80 Meals
  • Marie Culie
  • Uit de keuken van Arden
  • Eten.headliner
  • Kookwallpapers
  • Tinies kookrubriek
  • Plantaardig eten
  • Lamsgerechten
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    tilloenk
    www.bloggen.be/tilloen
    `~ Photobucket
  • Verkade
  • Herbs n Spices
  • Rivièra Maison
  • D&L
  • De Proeftuin
  • Noordhollandse grond
  • De kleinste soepfabriek
  • Proef
  • Wieckse
  • Het leven is een picknick
    ~Photobucket
  • sjalotten, uien, knoflook en Stoneleeks®
  • Knoflookroller
  • Living Fab store
  • Fabulous Kitchen
  • Italiaanse wijnen en delicatessen
  • Prosciutto di Parma
  • La Cucina
  • Koken op hout
  • Jamie Oliver
  • Kookwalhalla
    ~Photobucket
  • Schorten met gedichten (o.a.)
  • Kusmi thee
  • recepten met biologische produkten
  • Kwaliteitsartikelen rond keuken en koken
  • Stuur een appel
  • Daily Design
  • Verstegen
  • Jamie Oliver shop
  • Broodbakken info
  • Willekeurig Bloggen.be Blogs
    geertwilders
    www.bloggen.be/geertwi
    ~Photobucket
  • Meat Cuisine
  • Coffee etc
  • Chiapas
  • Producten uit Sardinië
  • Alles om zelf bonbons te maken
  • Recepten met aardbeien
  • Vlees.nl
  • Le Breton | specialist in delicatessen
  • Stroopfabriek Canisius
  • Nederlandse wijnfeesten
    kook je mee?


    Photobucket - Video and Image Hosting

    29-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestoofd rundvlees met ketjapsaus
    Ingrediënten:
    • 3 eetl. (arachide)olie;
    • 500 g magere runderlappen, in blokjes (ca. 1 1/2 cm);
    • zout,
    • versgemalen zwarte peper
    • 2  uien, gesnipperd;
    • 2 teentjes knoflook, ragfijn gehakt;
    • 1 eetl. flingeraspte verse gemberwortel;
    • 1 kleine rode Spaanse peper, vruchtvlees in uiterst smalle reepjes (draadjes);
    • 1/3 tablet voor (rund)vleesbouillon;
    • 1 dl zoete sojasaus, ketjap manis;
    • 1 eetl. fijngehakte verse koriander

     Bereidingswijze:
    Verhit de olie in een wok. Voeg het vlees bij gedeelten toe. Laat alles, onder voortdurend omscheppen, zo lang bakken tot het vlees een bruine kleur heeft gekregen. Strooi er wat zout en peper over. Verdeel de uien erover en laat alles, onder voortdurend omscheppen, dan nog 3 minuten bakken. Schep knoflook, gemberwortel en Spaanse peper erdoor en laat alles, onder voortdurend omscheppen, dan nogmaals 3 minuten bakken. Schenk er vervolgens 4 deciliter heet water en de sojasaus bij. Voeg bouillontablet toe. Roer alles krachtig door. Wacht tot alles aan de kook is gekomen. Temper de warmtebron. Laat alles zo lang, met het deksel op de pan, zachtjes stoven tot het vlees gaar is. Stort de inhoud van de pan op een zeef. Houd het vlees warm en laat het opgevangen stoofvocht koken tot door het indampen niet veel meer dan de helft van de oorspronkelijke hoeveelheid is overgebleven. Warm het vlees hierna nog even in de saus op. Doe het gerecht over in een voorverwarmde schaal. Strooi er koriander over.


    » Reageer (0)
    20-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pastasalade met kip (maaltijdsalade)
    Ingrediënten:
    • 225-250 g macaroni,
    • zout
    • 2 rode paprika's, ontveld, vruchtvlees in blokjes gesneden;
    • 400-500 g gaar (gebraden) kippenvlees, zoals kippenrollade, in blokjes;
    • 4 eetl. eenvoudige dressing;
    • 1 eetl. fijngesneden bieslook;
    • 1 kleine krop (gewone) sla, in stukjes gescheurd;
    • 4 grote Hollandse (tros)tomaten, ontveld, in parten gesneden;
    • 1 eetl. fijngehakte peterselie.

    Bereidingswijze:
    Kook de pasta zoals op de verpakking is aangegeven in water waaraan wat zout is toegevoegd. Giet de pasta af. Spoel er vervolgens zoveel koud water over tot de pasta is afgekoeld. Laat alles dan heel goed uitlekken. Schep in een kom schelpjesmacaroni, paprika en kippenvlees door elkaar. Strooi er bieslook over en voeg de dressing toe. Schep alles nogmaals om. Verdeel de sla als bedjes over de borden. Schep de salade in het midden erop. Strooi peterselie erover. Schik er tomatenpartjes rondom.
    TIP: geef sneetjes licht geroosterd witbrood erbij.


    » Reageer (0)
    11-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reepjesvlees met perziken

    Ingrediënten:

    • 400 g varkensreepjes;
    • zout
    • versgemalen peper
    • 1 theel. milde kerriepoeder;
    • 3 eetl. (zonnebloem)olie;
    • 2 1/2 dl droge witte wijn, bijv. Chardonnay;
    • 1 dl vocht uit blik of pot met perziken;
    • 1 eetl. allesbinder;
    • 2 eetl. zoete sojasaus, ketjap manis;
    • 12 perzikhelften, uit blik of pot, uitgelekt, in reepjes gesneden.

    Bereidingswijze:
    Maak het vlees droog en bestrooi het met het mengsel van zout, peper en kerriepoeder. Verhit de olie en voeg het vlees bij gedeelten toe. Bak alles 4-5 minuten onder voortdurend omscheppen. Schenk daarna zoveel mogelijk olie uit de pan. Breng intussen de wijn in een pannetje aan de kook. Schenk het over het vlees. Laat alles boven een matig afgestelde warmtebron 20 minuten zachtjes stoven. Voeg vervolgens het perzikvocht toe en breng alles opnieuw aan de kook. Strooi allesbinder erover en roer alles krachtig door. Voeg daarna sojasaus en naar smaak eventueel nog wat zout en/of peper toe. Schep daarna de perzikreepjes door het gerecht. Laat deze door en door warm worden. Dien het gerecht op in een voorverwarmde schaal.
    TIP: geef (basmati)rijst apart erbij.


    » Reageer (0)
    02-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groene rijst met eieren


    Ingrediënten:

    • 250 g (pandan)rijst;   
    • zout;   
    • 3 eetl. (zonnebloem)olie;   
    • 6 bosuitjes, in uiterst smalle ringetjes;   
    • 3 eetl. fijngesneden bieslook;   
    • 3 eetl. fijngehakte peterselie;   
    • 4 basilicumblaadjes, ragfijn gehakt;   
    • 6 eetl. fijngeraspte Parmezaanse kaas;   
    • 4 kleine eieren hardgekookt, in plakjes

     

    Bereidingswijze:

    Kook de rijst, zoals op de verpakking is aangegeven, in ruim water waaraan wat zout is toegevoegd. Laat de rijst op een zeef uitlekken, afkoelen en opdrogen. Verhit de olie in een wok en schep er de bosuitjes door. Schep er na 1 minuut de rijst bij gedeelten door. Laat alles, onder voortdurend omscheppen door en door warm worden. Strooi de tuinkruidenen de kaas erover en roer alles met een grote(vlees)vork door. Verdeel de groene rijst over de voorverwarmde borden. Schik de eieren erbovenop.

    TIP: u kunt de gerechten garneren met in parten gesneden ontvelde Hollandse (tros)tomaten.


    » Reageer (0)


    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Chocolade hart met tekst
  • Een goede middag toegewenst
  • cialis 5 mg preiswert kaufen
  • buy generic 10mg cialis online
  • generic viagra no rx

    Door op onderstaande knop te drukken kun je een bericht achterlaten in mijn gastenboek. Let op: het is een gastenboek met HTML code, geen UBB codes!!


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !

    Heb je zin in iets lekkers? Lees dan lekker verder.... heb je tips.... laat het me weten!!!
    Een interessant adres?

    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Gratis eten en drinken
  • Conimex - dichtbij het vuur
  • Culinair Kookboek
  • Culinaire uitstapjes
  • De kook-o-theek
  • culinaire.pagina.nl
  • De Kooktips
  • De lekkerste restaurants
  • De mannelijke keuken
  • De Multiculturele Keuken

    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • de Community-site voor wijnliefhebbers en levensgenieters!
  • Life & Cooking
  • PastaSite.nl
  • Proef de Provence
  • Recepten uit de Natuur
  • recepten zoeken was nog nooit zo eenvoudig....
  • Receptjes.be
  • rijstgerechten
  • rijstrecepten
  • Tapas recepten

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    evertsuitlaatklep
    www.bloggen.be/evertsu
    Archief per maand
  • 06-2016
  • 06-2014
  • 10-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006

    Laatste commentaren
  • HOI (karimacuisine)
        op gemarineerde champignons
  • vraagje (Maaike)
        op Courgettes uit de oven
  • aardappel (Mary)
        op aardappels
  • ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Campina kookidee
  • Honig
  • Knorr
  • Verstegen Specerijen
  • Voedingscentrum
  • Blue Band recepten
  • De Finse keuken
  • Het internetkookboek
  • De keukenkikker... voor verse babyvoeding
  • Streekrecepten

    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Ui
  • Dieetwijzer
  • TEST: welk type eter ben jij?
  • De Hongaarse keuken
  • Koken en eten in literatuur en in film
  • Over koken en alles wat lekker is
  • Meesterkok Ad Janssen
  • Buitenlandse maten en inhoud
  • Recepten uit Nederlandstalige kookboeken van 1500 tot 1700
  • Japans koken

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    dimiren
    www.bloggen.be/dimiren
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Taartenwinkel online
  • Genieten van vers
  • Culinaire uitstapjes
  • Internetrecepten
  • Keukenverhaaltjes en weetjes
  • Anders eten
  • culiblog dames Reiziger
  • over (eigen)aardigheden in de horeca
  • Kookjuffertje
  • Appeltaartrecepten

    ~Photobucket
  • Multirecepten
  • 100 ideeën
  • Slowfood
  • Boerengoudseoplegkaas
  • Bijzondere kookboeken
  • Elegant theedrinken
  • Franse thee
  • Culiparadijs
  • Vinoglobe
  • De Librije

    LEKKERE BOEKEN:

    • Herrie in de keuken
      Herman den Blijker
      ISBN 9059561643
    • Een jaar in mijn keuken
      Skye Gyngell
      ISBN 9059561856
    • Passie voor kaas
      Betty Koster
      ISBN 109058562093
    • Groente, opnieuw ontdekt
      Peter Gordon
      ISBN 9789066115156
    • Nora's kokkies (kids)
      Nora Sands
      ISBN 9879043909785
    • Vlees en wijn
      Willem Asaert
      ISBN 9789020967333
    • World Food Café 2
      Chris&Carolyn Caldicott
      ISBN 9879058975652
    • Fantastische taarten
      Annie Bell
      ISBN 9059561910
    • Snack&Lunchgerechten
      Isabel Branco-Lepage
      ISBN 9789058977144
    • Gewoon lekker
      Michele Cranston
      ISBN 9789085743583

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    wilfried1
    www.bloggen.be/wilfrie
    ~Photobucket
  • Stelton...prachtige kado's
  • De Poelier
  • Bos- exclusieve fornuizen
  • Aubergines
  • Truffels a la Italia
  • Wijnaccessoires
  • Dorset Cereals, o.a. te koop bij AH
  • Bijzondere woonaccessoires en unieke design cadeaus
  • Wijnen uit de Alsace
  • Passie for food

  • Online winkel voor liefhebbers van koken
  • Broeder Everard met Kloosterrecepten


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs