Ingrediënten:
- 3 eetl. (arachide)olie;
- 500 g magere runderlappen, in blokjes (ca. 1 1/2 cm);
- zout,
- versgemalen zwarte peper
- 2 uien, gesnipperd;
- 2 teentjes knoflook, ragfijn gehakt;
- 1 eetl. flingeraspte verse gemberwortel;
- 1 kleine rode Spaanse peper, vruchtvlees in uiterst smalle reepjes
(draadjes);
- 1/3 tablet voor (rund)vleesbouillon;
- 1 dl zoete sojasaus, ketjap manis;
- 1 eetl. fijngehakte verse koriander
Bereidingswijze: Verhit de olie in een wok. Voeg het vlees bij gedeelten
toe. Laat alles, onder voortdurend omscheppen, zo lang bakken tot het vlees een
bruine kleur heeft gekregen. Strooi er wat zout en peper over. Verdeel de uien
erover en laat alles, onder voortdurend omscheppen, dan nog 3 minuten bakken.
Schep knoflook, gemberwortel en Spaanse peper erdoor en laat alles, onder
voortdurend omscheppen, dan nogmaals 3 minuten bakken. Schenk er vervolgens 4
deciliter heet water en de sojasaus bij. Voeg bouillontablet toe. Roer alles
krachtig door. Wacht tot alles aan de kook is gekomen. Temper de warmtebron.
Laat alles zo lang, met het deksel op de pan, zachtjes stoven tot het vlees gaar
is. Stort de inhoud van de pan op een zeef. Houd het vlees warm en laat het
opgevangen stoofvocht koken tot door het indampen niet veel meer dan de helft
van de oorspronkelijke hoeveelheid is overgebleven. Warm het vlees hierna nog
even in de saus op. Doe het gerecht over in een voorverwarmde schaal. Strooi er
koriander over.
|