Citroenlimonadesiroop
- 8 citroenen
- 10 suikerklontjes
- 500 ml water
- 750 gram geleisuiker
- extra: flessen, omgespoeld met soda
Bereidingswijze Pers de citroenen uit, zeef het sap en zorg dat je hiervan 500 ml overhoudt. Breng dit met de suikerklontjes, het water en de geleisuiker aan de kook. Laat 1 minuut flink doorkoken en schuim de siroop af. Doe de siroop over in met soda omgespoelde flessen.
Op deze manier kun je trouwens ook sinaasappelsiroop maken.
Sinaasappellimonadesiroop
- 12 sinaasappels
- 12 suikerklontjes
- sap van een halve citroen
- 750 gram geleisuiker
- extra: flessen, omgespoeld met soda
Bereidingswijze Pers de sinaasappels uit, zeef het sap en houd 1 liter. Kook dit met de suikerklontjes, sap van een halve citroen en de geleisuiker. Laat 1 minuut flink doorkoken en schuim de siroop af. Doe de siroop over in met soda omgespoelde flessen.
Met limonadesiroop kun je heel veel kanten op. Door de yoghurt, in de vlaflip, als zoetstof door een lekkere milkshake of als sausje over ijs.
|