Inhoud blog
  • Paddenstoelenrisotto met tonijn
  • Tortilla's met kip
  • Gehakttaartjes
  • Boeuf à la Bourguignonne
  • Clubsandwich
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Vlaamse culinaire tips
  • oma's keukengeheimen
  • eet smakelijk
  • Pasta site
  • Broodbakken
  • koken op de camping
  • recepten uit de natuur
  • zelf ijs maken
  • tijd voor vis
  • Allerhande
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    autokampioen
    www.bloggen.be/autokam
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • De virtuele keuken
  • een site voor smulpapen
  • Gratis recept.nl
  • Hemelse Kruiden
  • Italiaanse groente- en bijgerechten
  • Jouw recept online
  • De beste keukentips van Nederland
  • Indonesische recepten
  • KookCafé
  • Lekker vegetarisch
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Tijd voor Vis
  • visweb
  • De receptenzoekmachine van België
  • 1000 recepten vlees bereidingen, vis menu's, vegetarische gerechten
  • Zelf ijs maken
  • Ans culinaire receptensite
  • Karin culinair
  • Lenny's Afrikaanse keuken
  • De Aziatische keuken
  • Koken met bier
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Edith's digitale kookboek
  • Kooktermen in allerlei talen
  • RSI kooktips....nee, dit is niet lacherig bedoeld
  • Webchef.... receptenzoekmachine
  • Culinaire recepten
  • Maastricht culinair
  • Smaakvol Breda
  • Rotterdam culinair
  • Culinair historisch kookmuseum
  • Eindhoven Culinair
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Chinese keuken (Engelse site)
  • Lekker koken met groenten
  • Culinair boeren
  • Het kookboek
  • Eiergerechten
  • Kookhoekje voor kinderen
  • CuliTips
  • Receptentabel
  • Snelklaar recepten
  • Bonduelle
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • dessert ideetjes
  • Jenthe's recepten
  • Kookschriftje
  • Mam, wat eten we vandaag?
  • Kiprecepten
  • Saus, salsa of dip
  • Varieer met vlees
  • De vlam in de pan
  • Echte friet
  • Soepzooitje
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    linken
    www.bloggen.be/linken
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Eet smakelijk
  • Dr. Oetker
  • Rozijnenrecepten
  • IJsrecepten
  • Coeliaki info
  • Pasta soorten
  • De Kookshop
  • Pasta en Co -- Italiaanse delicatessen
  • Wijnsterren
  • Jessie's keuze
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Keukenweetjes
  • Taste This
  • Around the World in 80 Meals
  • Marie Culie
  • Uit de keuken van Arden
  • Eten.headliner
  • Kookwallpapers
  • Tinies kookrubriek
  • Plantaardig eten
  • Lamsgerechten
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    fictiereeksen
    www.bloggen.be/fictier
    `~ Photobucket
  • Verkade
  • Herbs n Spices
  • Rivièra Maison
  • D&L
  • De Proeftuin
  • Noordhollandse grond
  • De kleinste soepfabriek
  • Proef
  • Wieckse
  • Het leven is een picknick
    ~Photobucket
  • sjalotten, uien, knoflook en Stoneleeks®
  • Knoflookroller
  • Living Fab store
  • Fabulous Kitchen
  • Italiaanse wijnen en delicatessen
  • Prosciutto di Parma
  • La Cucina
  • Koken op hout
  • Jamie Oliver
  • Kookwalhalla
    ~Photobucket
  • Schorten met gedichten (o.a.)
  • Kusmi thee
  • recepten met biologische produkten
  • Kwaliteitsartikelen rond keuken en koken
  • Stuur een appel
  • Daily Design
  • Verstegen
  • Jamie Oliver shop
  • Broodbakken info
  • Willekeurig Bloggen.be Blogs
    werken
    www.bloggen.be/werken
    ~Photobucket
  • Meat Cuisine
  • Coffee etc
  • Chiapas
  • Producten uit Sardinië
  • Alles om zelf bonbons te maken
  • Recepten met aardbeien
  • Vlees.nl
  • Le Breton | specialist in delicatessen
  • Stroopfabriek Canisius
  • Nederlandse wijnfeesten
    kook je mee?


    Photobucket - Video and Image Hosting

    14-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frambozen-chocotaart

    Ingredienten

    • 100g koude boter
    • 225g bloem
    • 1ei
    • 30g fijne suiker
    • 350g roomkaas
    • 80g fijne suiker
    • 3 eieren
    • 1½ citroen
    • 60g blanke amandelen
    • 100g pure chocolade
    • springvorm
    • 4 eetlepels frambozenjam
    • (200g frambozen)
    • poedersuiker

    • Snij 100g koude boter in blokjes
    • Zeef 225g bloem boven een kom en meng met de vingertoppen de boter en een snufje zout tot een kruimelig deeg
    • Meng 1 ei, 3 eetlepels ijskoud water en 30g fijne suiker door het bloemmengsel. Kneed het tot een egaal deeg en vorm er een bal van. Zet het deeg afgedekt ca. 20 minutenin de koelkast
    • Klop 350g roomkaas los en voeg geleidelijk en al kloppend 80g fijne suiker en 3 eieren toe
    • Was 1½ citroen en rasp 1 citroen. Pers de citroenen uit
    • Hak 60g blanke amandelen fijn
    • Rasp 100g pure chocolade
    • Meng achtereenvolgens het citroensap, de citroenrasp, de amandelen en de chocolade met het roomkaasmengsel. Laat het mengsel koud worden in de koelkast
    • Verwarm de oven voor op 190°C (hetelucht 175°C)
    • Bestuif een werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap ter grootte van een springvorm (Ø 24cm)
    • Vet de springvorm in en bekleed de bodem en de rand van de vorm met het deeg
    • Verdeel het chocolademengsel over de deegbodem en strijk de bovenkant glad
    • Bak de taart midden in de oven in ca. 45 minuten gaar en laat de taart afkoelen
    • Bestrijk de bovenkant van de taart met 4 eetlepels frambozenjam en verdeel er eventueel 200g frambozen over
    • Bestrooi de taart met poedersuiker.

    Gerechtsoort
    Nagerecht
    Seizoen
    Zomer
    Voor aantal personen
    8
    Bereidingstijd
    30 minuten


    » Reageer (0)
    10-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wat is koken? volgens Jamie Oliver
    Er is het koken voor iedere dag : snel, efficiënt, lekker en met een minimum aan afwas enerzijds.  En er is koken als hobby, nieuwe dingen uitproberen.  Tussen deze twee benaderingen ligt een wereld van verschil.  Het eerste is pure noodzaak, het tweede een luxe.

    » Reageer (0)
    08-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.limonadesiroop
    Citroenlimonadesiroop
    • 8 citroenen
    • 10 suikerklontjes
    • 500 ml water
    • 750 gram geleisuiker
    • extra: flessen, omgespoeld met soda

    Bereidingswijze
    Pers de citroenen uit, zeef het sap en zorg dat je hiervan 500 ml overhoudt. Breng dit met de suikerklontjes, het water en de geleisuiker aan de kook. Laat 1 minuut flink doorkoken en schuim de siroop af. Doe de siroop over in met soda omgespoelde flessen.

    Op deze manier kun je trouwens ook sinaasappelsiroop maken.


    Sinaasappellimonadesiroop

    • 12 sinaasappels
    • 12 suikerklontjes
    • sap van een halve citroen
    • 750 gram geleisuiker
    • extra: flessen, omgespoeld met soda

    Bereidingswijze
    Pers de sinaasappels uit, zeef het sap en houd 1 liter. Kook dit met de suikerklontjes, sap van een halve citroen en de geleisuiker. Laat 1 minuut flink doorkoken en schuim de siroop af. Doe de siroop over in met soda omgespoelde flessen.

    Met limonadesiroop kun je heel veel kanten op. Door de yoghurt, in de vlaflip, als zoetstof door een lekkere milkshake of als ‘sausje’ over ijs.


    » Reageer (0)
    02-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Culinaire tips voor tijdens de autovakantie

     

    Autovakanties zitten opnieuw in de lift. Dat betekent dat deze zomer de wegen extra druk zullen zijn. Reden genoeg om goed voorbereid te vertrekken en dat betekent dat u óók aan de innerlijke mens moet denken: culinaire weetjes voor onderweg.

    Wie deze zomer van plan is om met de wagen op reis te gaan en dus enkele uren in de auto zal doorbrengen, denkt liever direct aan zijn vakantiebestemming en aan alle culinaire toppertjes die hem daar te wachten staan. De meeste mensen proberen zo snel mogelijk op hun vakantiebestemming te geraken en vergeten dat zolang autorijden energie kost die geregeld aangevuld moet worden.

    Voor de trip
    • Eet zeker een maaltijd voor het vertrek, liefst niet te zwaar, maar ook niet te weinig.
    • Drink geen alcohol voor het vertrek.
    • Koffie en/of cola zullen geen wonderen doen als u niet genoeg geslapen hebt of uitgerust bent. 
    • Neem een koelbox mee die u eventueel kunt aansluiten op uw wagen. Hierin kunt u een voorraad frisse drankjes en lichte snacks opbergen. 
    • Neem genoeg tijd om dit klaar te maken zodat u niets vergeet.
    • Vergeet zeker niet voldoende water mee te nemen.  

    Onderweg
    • Eet als bestuurder liefst meerdere keren per dag wat energierijke kleinigheden die snel verteren zoals fruit of granenkoeken.
    • Pauzeer elke twee uur minimaal 10 tot 20 minuten voor een drankje en strek de benen.
    • Drink geregeld, liefst water of fruitsap, zeker geen alcohol. 
    • Wie niet al te gek is op de dure en soms kleffe maaltijden in de tankstations kan op voorhand hapjes klaarmaken of ter plaatse een kleine picknick organiseren.
    • Breng geen bederfelijke etenswaren mee voor onderweg zoals eieren of vlees.
    • Wie de tijd neemt om op zijn vakantiebestemming te komen, kan in plaats van te stoppen langs de autoweg een afrit nemen en een rustig plekje zoeken om iets te eten.  Hierdoor komt u zeker meer uitgerust en ontspannen aan op uw eindbestemming. 
    • Meestal passeert u landen die veel te bieden hebben op culinair vlak en is het zonde om dit te negeren. Kijk op voorhand waar u ongeveer wilt stoppen en of er dorpjes of steden zijn waar u iets kunt eten in een typisch restaurantje.
    • Wie graag een picknick houdt langs de weg kan in een lokale supermarkt allerlei streekproducten kopen. Zo bent u na enkele uren rijden al direct in vakantiestemming! 
    Met het hele gezin onderweg
    • Wie naar het zuiden vertrekt met het hele gezin, en dus ook met kinderen, moet extra aandacht schenken aan eten en drinken onderweg. 
    • Reist u met een baby of jonge kinderen, neem dan een (koel)tas mee in de auto.
    • Zeker als het warm is, is het belangrijk om veel te drinken.   
    • Neem niet teveel lekkers mee, zoals snoepjes en koekjes, maar zorg ervoor dat u ook fruit of stukken komkommer bij u hebt, dat is erg lekker als het warm is en het zorgt voor wat verfrissing.   
    • Voor uw baby neemt u het best een thermoskan mee met gekookt water, poedermelk en mineraalwater. Hiermee kunt u de fles onderweg op de juiste temperatuur aan de baby geven. 
    • Net als bij volwassenen is het belangrijk om onderweg dikwijls te stoppen om iets te drinken of te eten. Kinderen zullen hier ook rustiger van worden en meer plezier beleven aan de autorit.

    » Reageer (0)


    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Chocolade hart met tekst
  • Een goede middag toegewenst
  • cialis 5 mg preiswert kaufen
  • buy generic 10mg cialis online
  • generic viagra no rx

    Door op onderstaande knop te drukken kun je een bericht achterlaten in mijn gastenboek. Let op: het is een gastenboek met HTML code, geen UBB codes!!


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !

    Heb je zin in iets lekkers? Lees dan lekker verder.... heb je tips.... laat het me weten!!!
    Een interessant adres?

    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Gratis eten en drinken
  • Conimex - dichtbij het vuur
  • Culinair Kookboek
  • Culinaire uitstapjes
  • De kook-o-theek
  • culinaire.pagina.nl
  • De Kooktips
  • De lekkerste restaurants
  • De mannelijke keuken
  • De Multiculturele Keuken

    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • de Community-site voor wijnliefhebbers en levensgenieters!
  • Life & Cooking
  • PastaSite.nl
  • Proef de Provence
  • Recepten uit de Natuur
  • recepten zoeken was nog nooit zo eenvoudig....
  • Receptjes.be
  • rijstgerechten
  • rijstrecepten
  • Tapas recepten

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    nabor
    www.bloggen.be/nabor
    Archief per maand
  • 06-2016
  • 06-2014
  • 10-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006

    Laatste commentaren
  • HOI (karimacuisine)
        op gemarineerde champignons
  • vraagje (Maaike)
        op Courgettes uit de oven
  • aardappel (Mary)
        op aardappels
  • ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Campina kookidee
  • Honig
  • Knorr
  • Verstegen Specerijen
  • Voedingscentrum
  • Blue Band recepten
  • De Finse keuken
  • Het internetkookboek
  • De keukenkikker... voor verse babyvoeding
  • Streekrecepten

    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Ui
  • Dieetwijzer
  • TEST: welk type eter ben jij?
  • De Hongaarse keuken
  • Koken en eten in literatuur en in film
  • Over koken en alles wat lekker is
  • Meesterkok Ad Janssen
  • Buitenlandse maten en inhoud
  • Recepten uit Nederlandstalige kookboeken van 1500 tot 1700
  • Japans koken

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    trainermarnix
    www.bloggen.be/trainer
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Taartenwinkel online
  • Genieten van vers
  • Culinaire uitstapjes
  • Internetrecepten
  • Keukenverhaaltjes en weetjes
  • Anders eten
  • culiblog dames Reiziger
  • over (eigen)aardigheden in de horeca
  • Kookjuffertje
  • Appeltaartrecepten

    ~Photobucket
  • Multirecepten
  • 100 ideeën
  • Slowfood
  • Boerengoudseoplegkaas
  • Bijzondere kookboeken
  • Elegant theedrinken
  • Franse thee
  • Culiparadijs
  • Vinoglobe
  • De Librije

    LEKKERE BOEKEN:

    • Herrie in de keuken
      Herman den Blijker
      ISBN 9059561643
    • Een jaar in mijn keuken
      Skye Gyngell
      ISBN 9059561856
    • Passie voor kaas
      Betty Koster
      ISBN 109058562093
    • Groente, opnieuw ontdekt
      Peter Gordon
      ISBN 9789066115156
    • Nora's kokkies (kids)
      Nora Sands
      ISBN 9879043909785
    • Vlees en wijn
      Willem Asaert
      ISBN 9789020967333
    • World Food Café 2
      Chris&Carolyn Caldicott
      ISBN 9879058975652
    • Fantastische taarten
      Annie Bell
      ISBN 9059561910
    • Snack&Lunchgerechten
      Isabel Branco-Lepage
      ISBN 9789058977144
    • Gewoon lekker
      Michele Cranston
      ISBN 9789085743583

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    winx13
    www.bloggen.be/winx13
    ~Photobucket
  • Stelton...prachtige kado's
  • De Poelier
  • Bos- exclusieve fornuizen
  • Aubergines
  • Truffels a la Italia
  • Wijnaccessoires
  • Dorset Cereals, o.a. te koop bij AH
  • Bijzondere woonaccessoires en unieke design cadeaus
  • Wijnen uit de Alsace
  • Passie for food

  • Online winkel voor liefhebbers van koken
  • Broeder Everard met Kloosterrecepten


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs