Inhoud blog
  • Paddenstoelenrisotto met tonijn
  • Tortilla's met kip
  • Gehakttaartjes
  • Boeuf à la Bourguignonne
  • Clubsandwich
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Vlaamse culinaire tips
  • oma's keukengeheimen
  • eet smakelijk
  • Pasta site
  • Broodbakken
  • koken op de camping
  • recepten uit de natuur
  • zelf ijs maken
  • tijd voor vis
  • Allerhande
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    burnside
    www.bloggen.be/burnsid
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • De virtuele keuken
  • een site voor smulpapen
  • Gratis recept.nl
  • Hemelse Kruiden
  • Italiaanse groente- en bijgerechten
  • Jouw recept online
  • De beste keukentips van Nederland
  • Indonesische recepten
  • KookCafé
  • Lekker vegetarisch
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Tijd voor Vis
  • visweb
  • De receptenzoekmachine van België
  • 1000 recepten vlees bereidingen, vis menu's, vegetarische gerechten
  • Zelf ijs maken
  • Ans culinaire receptensite
  • Karin culinair
  • Lenny's Afrikaanse keuken
  • De Aziatische keuken
  • Koken met bier
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Edith's digitale kookboek
  • Kooktermen in allerlei talen
  • RSI kooktips....nee, dit is niet lacherig bedoeld
  • Webchef.... receptenzoekmachine
  • Culinaire recepten
  • Maastricht culinair
  • Smaakvol Breda
  • Rotterdam culinair
  • Culinair historisch kookmuseum
  • Eindhoven Culinair
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Chinese keuken (Engelse site)
  • Lekker koken met groenten
  • Culinair boeren
  • Het kookboek
  • Eiergerechten
  • Kookhoekje voor kinderen
  • CuliTips
  • Receptentabel
  • Snelklaar recepten
  • Bonduelle
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • dessert ideetjes
  • Jenthe's recepten
  • Kookschriftje
  • Mam, wat eten we vandaag?
  • Kiprecepten
  • Saus, salsa of dip
  • Varieer met vlees
  • De vlam in de pan
  • Echte friet
  • Soepzooitje
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    bankzaken
    www.bloggen.be/bankzak
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Eet smakelijk
  • Dr. Oetker
  • Rozijnenrecepten
  • IJsrecepten
  • Coeliaki info
  • Pasta soorten
  • De Kookshop
  • Pasta en Co -- Italiaanse delicatessen
  • Wijnsterren
  • Jessie's keuze
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Keukenweetjes
  • Taste This
  • Around the World in 80 Meals
  • Marie Culie
  • Uit de keuken van Arden
  • Eten.headliner
  • Kookwallpapers
  • Tinies kookrubriek
  • Plantaardig eten
  • Lamsgerechten
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    medicijnen
    www.bloggen.be/medicij
    `~ Photobucket
  • Verkade
  • Herbs n Spices
  • Rivièra Maison
  • D&L
  • De Proeftuin
  • Noordhollandse grond
  • De kleinste soepfabriek
  • Proef
  • Wieckse
  • Het leven is een picknick
    ~Photobucket
  • sjalotten, uien, knoflook en Stoneleeks®
  • Knoflookroller
  • Living Fab store
  • Fabulous Kitchen
  • Italiaanse wijnen en delicatessen
  • Prosciutto di Parma
  • La Cucina
  • Koken op hout
  • Jamie Oliver
  • Kookwalhalla
    ~Photobucket
  • Schorten met gedichten (o.a.)
  • Kusmi thee
  • recepten met biologische produkten
  • Kwaliteitsartikelen rond keuken en koken
  • Stuur een appel
  • Daily Design
  • Verstegen
  • Jamie Oliver shop
  • Broodbakken info
  • Willekeurig Bloggen.be Blogs
    frankloopt
    www.bloggen.be/franklo
    ~Photobucket
  • Meat Cuisine
  • Coffee etc
  • Chiapas
  • Producten uit Sardinië
  • Alles om zelf bonbons te maken
  • Recepten met aardbeien
  • Vlees.nl
  • Le Breton | specialist in delicatessen
  • Stroopfabriek Canisius
  • Nederlandse wijnfeesten
    kook je mee?


    Photobucket - Video and Image Hosting

    09-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hartige taart met courgette, aardappel en tomaat


    Ingrediënten:
    Voor het deeg:

    • 150 g bloem
    • 2 eetl. versgeraspte Parmezaanse of oude Goudse kaas
    • 85 g boter

    Voor de vulling:

    • 4 eieren
    • 1 grote courgette (circa 500 g)
    • 2 grote aardappelen (samen circa 300 g)
    • 250 g crème fraîche
    • 200 g versgeraspte jongbelegen Goudse kaas
    • 1 theel. kerrie
    • zout en versgemalen peper
    • 2 tomaten

    Photobucket - Video and Image Hosting

    Voorbereiding:
    Doe de bloem met de kaas in een kom. Voeg de in blokjes gesneden boter toe en wrijf de boter met de vingertoppen door de bloem tot het een kruimelig mengsel is. Voeg circa 2 eetlepels koud water toe en kneed kort tot een samenhangend deeg. Maak een bal van het deeg en laat die verpakt in plastic folie circa 1 uur in de koelkast rusten.

    Bereiding:
    Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de vorm met het op een met bloem bestrooid werkvlak uitgerolde deeg. Prik de deegbodem op regelmatige afstanden in met een vork en bestrijk de bodem en de rand met losgeklopt ei (gebruik daarvoor één van de vier eieren voor de vulling). Bak de taart in circa 20 minuten in de voorverwarmde oven tot hij begint te kleuren en neem uit de oven. Maak intussen de vulling. Rasp de courgette en de aardappelen op een grove rasp en druk er tussen twee handen zoveel mogelijk vocht uit. Klop de eieren los met de crème fraîche, 150 gram van de geraspte kaas, de kerrie en wat zout en peper. Verdeel het aardappel-courgettemengsel over de voorgebakken taartbodem en giet er de eierroom over. Beleg de taart met de in plakken gesneden tomaat en bestrooi met de resterende kaas. Schuif de taart nog voor 30 tot 40 minuten terug in de oven tot de vulling vast en de bovenkant mooi gekleurd is. Serveer warm of lauwwarm.

    Wijnadvies:
    Een milde Riesling Kabinett of - beter nog - een lichtzoete Spätlese van Rijn of Moezel begeleiden de hartige taart uitstekend (10-12°C).

    Gerecht:
    lunchgerecht

    Aantal personen:
    6

    Keukensoort:
    Italiaans

    Bereidingstijd:
    40 min. De rusttijd en de oventijd niet meegerekend.


    » Reageer (0)
    06-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knoflook en gezondheid
    • Knoflook is een anti-oxidant met een bijzonder gunstig effect op de gezondheid. Het heeft een vitaliserende werking op het gehele lichaam en geeft daardoor meer energie.
    • Knoflook bevat veel zwavelhoudende componenten die biologisch actief zijn. Zowel de ui als de knoflook zijn sterk bacteriedodend (inwendig).
    • De voortdurende desinfecterende werking en daardoor opruimende werking houdt de mens gezond.
    • Bij uitwendig gebruik heeft knoflook een antiseptische (desinfecterende) werking en verhoogt de weerstand tegen infecties en schimmels.
    • Knoflook trekt bloed naar de slijmvliezen, zodat het bloed daar zijn genezende werking kan laten gelden.
    • Knoflook verjongt.
    • Aderverkalking, een hoge bloeddruk, vermoeidheid, koude handen en voeten en vergeetachtigheid kun je voorkomen met knoflook. Op het gebied van hart- en bloedvaten is het effect van regelmatig gebruik van knoflook: bloeddrukverlagend, bloedverdunnend, voorkomt bloedstolsels, milde cholesterolverlaging, anti-atherosclerotisch (helpt aderverkalking voorkomen), beschermt de hartspier tegen zuurstoftekort.
    • Knoflook heeft een gunstige invloed op de bloedvaten en indirect ook op het hartritme en de bloeddruk.
    • Volgens Indiase onderzoekers vermindert de consumptie van knoflookextracten de toxische effecten van arseen in het lichaam en zorgt dat dat arseen versneld via de urine wordt afgevoerd.
    • Knoflook en broccoli beschermen tegen maagkwalen en wellicht tegen maagkanker. Knoflook en broccoli bevatten veel sulfarofaan, een stof die een antibiotische werking kent tegen helicobacter pylori. Deze bacterie wordt in verband gebracht met schade aan de maag en kankers aan de ingewanden. In de Westerse wereld is 25 à 30 procent van de bevolking hiermee besmet en in Japan bijna negentig procent.

    » Reageer (0)
    14-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omelet met gemengde groenten

     


    Benodigdheden
    • 6 scharreleieren (M)
    • 2 sjalotten, gesnipperd
    • peper, zout
    • 3 1/2 el wokolie
    • 250 g worteltjes, in dunne plakjes
    • 1 teentje knoflook, gesnipperd
    • 1/2 rode peper, in ringetjes
    • 1 prei, in dunne ringen
    • 150 g taugé
    • 2 tomaten, in stukjes
    • 8-12 el Heinz Tomato ketchup

    Photobucket - Video and Image Hosting
    • Klop de eieren met 2 el water, de sjalotten en peper en zout naar smaak los.
    • Verhit telkens 1/2 el olie en bak van het eimengsel 4 omeletten. Houd ze warm.
    • Verhit 1 1/2 el olie en bak de worteltjes met de knoflook en de peper ± 5 min. op een halfhoog vuur.
    • Voeg de prei toe en bak hem op een hoog vuur 3 min. mee. Schep de taugé erdoor en bak alles nog 3 min. Neem de pan van het vuur en schep de tomaat erdoor. Breng de groenten op smaak met peper en zout.
    • Leg de omeletten op de borden en verdeel het groentemengsel erover. Serveer met de tomato ketchup. Lekker met een bonensalade en donker brood.

     

    • Hoofdgerecht
    • 25 min
    • 4 personen

    » Reageer (0)
    11-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mousse au chocolat

     

    Benodigdheden voor 12 personen

    • 150 g pure chocolade (cacaoaandeel tenminste 70 %)

    • 4 verse eiwitten

    • 1 el suiker

    • 75 g slagroom

    • cacaopoeder voor het bestuiven

    Photobucket - Video and Image Hosting

    De chocolade verbrokkelen en in een kom over een heet waterbad laten smelten. Van het heet waterbad afhalen en iets laten afkoelen. Het eiwit en de suiker stijf roeren en met de vloeibare chocolade vermengen. De slagroom halfstijf roeren en eveneens met de chocolademassa vermengen. De chocolademousse in kleine likeurglazen vullen en voor het serveren met cacaopoeder bestuiven.

    Heerlijk bij de koffie!


    » Reageer (0)
    06-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zalm op bladspinazie uit de oven

    Benodigdheden voor 4 personen

    • 400 g bladspinazie (diepvries)
    • 90 g boter
    • zout, peper en nootmuskaat
    • 800 g zalmfilet
    • 1 citroen
    • 20 g bloem
    • 125 ml bouillon
    • 125 ml slagroom
    • 2 eigeel
    • 1 el mosterd
    • 50 g amandelen

    Photobucket - Video and Image Hosting

    De ontdooide spinazie ongeveer 5 minuten in 50 g boter stoven. Met kruiden op smaak brengen. In een vuurvaste vorm doen. De zalm met zout en peper inwrijven en met citroensap besprenkelen. De overige boter in een pan verhitten en de vis van beide kanten bakken. De zalm op de spinazie leggen. Roerend de bloem in het braadvet doen, de bouillon opgieten en de saus vervolgens van het vuur halen. De slagroom, eigeel en mosterd in de saus roeren en over de vis gieten. Het geheel met amandelen bestrooien en onder de gril ongeveer 10 minuten goudbruin bakken. Smaakt heerlijk met brede pasta en witte wijn!

     


    » Reageer (0)
    01-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.romig vispotje

    Benodigdheden voor 4 personen

    • 200 g sjalotjes
    • 200 g kleine champignons
    • 60 g boter of margarine
    • 1 tl suiker
    • zout en peper
    • 30 g bloem
    • 5 dl visbouillon (van tablet)
    • 1,25 dl crème fraîche
    • 2-3 tl citroensap
    • 400 g kabeljauwfilet in mooie reepjes
    • 2 vleestomaten, ontveld, in kleine blokjes
    • 2 el grof gesneden dille

    Photobucket - Video and Image Hosting

    Uitjes en champignons in anti-aanbakpan doen, 20 g boter en zoveel water toevoegen tot beide groenten onderstaan. Suiker, zout en peper toevoegen en op zacht vuur koken tot water verdampt is. Groenten apart zetten. 40 g boter smelten, bloem erdoor roeren en 2 minuten laten bakken. Bouillon en crème fraîche toevoegen en tot gladde saus roeren. Saus op zacht vuur 10 minuten laten koken. Saus met zout, peper en citroensap op smaak brengen. Kabeljauw in saus leggen en op zacht vuur laten meestoven tot vis gaar is. Tomaten, uitjes en champignons toevoegen en 2 minuten meeverwarmen.
    Voor serveren dille erover strooien.

     

     


    » Reageer (0)
    26-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse roerbakschotel met kip, rode ui en bonen



    Ingrediënten:
    Voor 2 personen
    • 180 gram kipfilets
    • 1 zakje Italiaanse kruiden
    • 2 eetlepels vloeibare margarine
    • 1 rode ui
    • 1 rode paprika
    • 200 gram sperziebonen
    • 200 gram pasta (penne)
    • 50 gram geraspte kaas (parmezaanse)

    Photobucket - Video and Image Hosting

    Snijd de kipfilets in blokjes en doe ze in een kommetje. Strooi de Italiaanse kruiden over de kip en meng het goed door elkaar. Laat de kruiden even intrekken.Maak ondertussen de paprika’s schoon, pel de ui en haal de bonen af. Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de sperziebonen in 5 minuten bijna gaar (bewaar het water). Snijd de paprika en rode ui in grove stukken. Kook nu de pasta, volgens de bereidingswijze, in het water van de bonen al dente. Verwarm een wok met de margarine op het vuur en bak de kip gedurende 5 minuten, voeg vervolgens de rode ui, paprika en sperziebonen toe en roerbak het geheel nog eens 4 minuten. Serveer de Italiaanse roerbakschotel met de pasta. Garneer het gerecht met wat geraspte kaas.


    » Reageer (0)
    24-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maaltijd-courgettesoep

     


    Ingrediënten:
    - 400 g courgettes
    - 1 grote ui
    - 1 teen knoflook
    - enkele basilicumblaadjes
    - 30 g geraspte Parmezaanse kaas
    - 3 eetlepels Extra Vergine olijfolie
    - zout & peper
    - zeker 1 liter (groenten)bouillon
    - 120 g fijne pasta

    Photobucket - Video and Image Hosting

    • Was de courgettes en snij ze in blokjes. Hak de ui, knoflook fijn en basilicum fijn.
    • Meng de knoflook en basilicum met de Parmezaanse kaas, 1 eetlepel olijfolie en een snuifje zout. Hou even opzij.
    • Fruit de ui in de resterende olijfolie, voeg er de courgettes bij en laat het even aanbruinen, naar smaak kruiden met zout en peper. Giet er dan de bouillon over en breng aan de kook.
    • Kook nog 10 minuten verder. Voeg de pasta toe. 
    • Voeg het basilicum/kaasmengsel toe neem meteen van het vuur.
    • Laat een tweetal minuten staan zodat de smaken beter uitkomen.
    • Serveer bij deze maaltijd Italiaanse ciabatta of focacciabrood.

    Tip van de chef:
    Je kunt enkele tomaten aan de courgettes toevoegen. Of voeg gewoon een eetlepel kerriepoeder toe en je krijgt een meer oriëntaalse soep.

     


    » Reageer (0)
    19-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Champignon-aardappelwafels met kaas

    Ingrediënten

    • 150 g witte champignons
    • 150 g aardappel
    • 100 g geraspte kaas
    • 2 eieren
    • 40 g maïzena
    • 2 eetlepels roomboter of margarine
    • zout en peper

    Photobucket - Video and Image Hosting

    Maak de champignons schoon en snij ze fijn. Schil de aardappels en rasp ze. Klop de eieren los. Meng in een grote kom de fijngesneden champignons, de geraspte aardappels, kaas, losgeklopte eieren, maïzena , room, zout en peper door elkaar. Vet een wafelijzer in met wat boter of margarine. Bak van het beslag knapperige wafels in ca. 4 minuten.Per persoon ongeveer 75 gram groenten

      • bijgerecht, 2 personen

      » Reageer (0)
      11-02-2010
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kalkoenspiesjes met ananas in tomatenroomsaus

       


      Benodigdheden

      • 400 g farfalle (pasta)
      • zout
      • 500 g kalkoenfilet, in blokjes
      • peper
      • 1 blikje ananasstukjes à 227 g , uitgelekt
      • 2 el olijfolie traditioneel
      • 1 ui, gesnipperd
      • 1 blikje tomatenpuree à 68 g
      • 1 el paprikapoeder
      • 1 blik gepelde tomaten à 400 g
      • 2 el crème fraîche
      • 1 el basilicum

      extra nodig:
      12 houten prikkers 

      Photobucket - Video and Image Hosting

      • Kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout beetgaar.
      • Bestrooi de kalkoenfilet met peper en zout en rijg het vlees met de ananasstukjes aan de prikkers.
      • Verhit de olie en bak de kalkoenspiesjes rondom bruin aan. Neem de spiesjes uit de pan.
      • Bak de ui in het braadvet 1 min. Roer de tomatenpuree met de paprikapoeder erdoor en bak 1 min. mee.
      • Voeg het blik gepelde tomaten met het vocht toe en druk de tomaten stuk met een spatel.
      • Breng de tomatensaus aan de kook. Draai het vuur laag en leg de spiesjes terug in de saus.
      • Laat de kalkoenspiesjes met de deksel op de pan in ± 10 min. helemaal gaar worden. 
         
      • Hoofdgerecht
      • 25 min.
      • 4 personen

      » Reageer (0)
      07-02-2010
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalm met een kruidige dressing

       


      Benodigdheden

      • 4 el olijfolie extra vierge
      • 1 el balsamicoazijn
      • 1 el kappertjes
      • 1 el verse peterselie, fijngehakt
      • 2 el verse bieslook, fijngeknipt
      • peper, zout
      • 4 stukken zalmfilet

       Photobucket - Video and Image Hosting
      • Klop een dressing van 3½ el van de olie, de azijn, de kappertjes, de peterselie, de bieslook en peper en zout naar smaak.
      • Bestrooi de zalm met peper en zout en bestrijk met een beetje olie.
      • Rooster de zalm op een bakplaat ± 15 cm onder de hete grill in 5-7 min. net gaar.
      • Leg de zalm op de borden en schenk de dressing erover.
      • Lekker met gekookte aardappelen en broccoli.
      • Toetjestip: vruchtenyoghurt naar keuze
      • Dranktip: mineraalwater met een plakje citroen

      Wijntip

      Chardonnay-Viognier, wit, Frankrijk

    • Hoofdgerecht
    • 25 min.
    • 4 personen

    • » Reageer (0)
      05-02-2010
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kipfilet in filodeeg

      Ingrediënten

      • 1 paprika geel, in stukjes
      • 400 g kipfilet, in stukjes
      • 6 el tapenade van groene olijven (bakje 150 g, koelvers)
      • 4 vellen filodeeg (diepvries), ontdooid
      • olijfolie

      Bereiden

      Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de paprikastukjes met de kipstukjes. Voeg de tapenade toe. Meng alles en breng op smaak met peper en zout. Bestrijk 4 vellen filodeeg dun met olijfolie. Leg op elk vel een tweede vel. Verdeel het kipmengsel erover. Bestrijk rondom met nog wat olie en pak de kip in. Leg de pakketjes op een bakplaat en bak ze in 20 min. goudbruin. Lekker met aardappelpuree en sperziebonen.


      » Reageer (0)
      03-02-2010
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Focaccia met mozzarella en ham uit de oven.

       

      Met voorgebakken broodproducten kun je heerlijke snackjes maken. Deze warme focacciahapjes smaken lekker bij de borrel, maar ook koud in de lunchtrommel of als hartig tussendoortje zijn ze niet te versmaden.


      Benodigdheden

      • 1 focacciabrood, in dunne sneetjes
      • 3 trostomaten, in dunne plakjes
      • 2 mozzarellakaasjes, in dunne plakjes
      • gedroogde oregano
      • peper, zout
      • ± 16 plakjes rauwe ham (bijv. Coburger), in de lengte gehalveerd
      • bakpapier

      Photobucket - Video and Image Hosting
      • Verdeel de gehalveerde plakjes tomaat en de gehalveerde plakjes mozzarella over de sneetjes brood en bestrooi met oregano, peper en zout naar smaak. Omwikkel elk sneetje brood met een half plakje ham en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Verwarm de sneetjes brood kort in een voorverwarmde oven (200 °C) en serveer direct.
      • Bijgerecht
      • voor 32 stuks 20 min. en 15 min oventijd

      » Reageer (0)
      01-02-2010
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prei 'en vinaigrette' met gegrild spek

      Ingrediënten

      • 4 kleine dunne preien
      • 4 eieren
      • 2 el grove mosterd
      • 2 el rodewijnazijn
      • 7 el olijfolie extra vierge
      • 100 g gerookt ontbijtspek (stukje)

      Materialen

      • grillpan

      Bereiden

      Verwijder het donkergroene gedeelte van de preien en het uiteinde met de wortels. Steek een scherp mes tot halverwege in de preien en snijd ze naar boven toe over de lengte open. Spoel onder de kraan het zand weg en was goed. Breng een ruime pan water met wat zout aan de kook. Kook de preien in 12 min. gaar. Kook ondertussen de eieren 5 min. Giet ze af, laat ze schrikken in koud water en pel ze. Laat de preien iets afkoelen en snijd ze elk in 3 stukken. Roer in een kom de mosterd, de azijn en de olie door elkaar, voeg peper en zout naar smaak toe. Schep de prei door de dressing. Snijd in de lengte dunne plakjes van het ontbijtspek. Verhit de grillpan en gril het spek goudbruin en krokant. Verdeel de prei over 4 borden. Snijd de eieren in de lengte doormidden en leg de eieren en het spek bij de prei.

      Tip

      In plaats van een stukje ontbijtspek kunt u ook voorgesneden plakjes (125 g, gerookt ontbijtspek, gesneden) gebruiken.


      » Reageer (0)
      31-01-2010
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lauwwarme pastasalade

      Benodigdheden

      • 300 g fusilli tricolore
      • zout
      • ½ komkommer
      • 1 rode ui, gesnipperd
      • 1 rode paprika, in piepkleine stukjes
      • 1 bak tonijnsalade à 200 g, Johma
      • 4 cocktailtomaten, in dunne partjes
      • 4 el verse basilicum, geknipt
      • versgemalen peper

      Photobucket - Video and Image Hosting
      • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout beetgaar.
      • Schil de komkommer, halveer hem in de lengte en schraap de zaadjes eruit. Snijd de helften nogmaals in de lengte door en snijd ze in dunne plakjes.
      • Giet de pasta af maar vang 1 dl van het kookwater op. Schep het opgevangen kookwater door de pasta en laat de pasta afkoelen tot lauwwarm.
      • Schep de komkommer, de ui, de paprika, de tonijnsalade en de helft van de bieslook erdoor.
      • Breng de salade op smaak met peper en zout en bestrooi met de rest van de bieslook. Lekker met ciabattabrood.
      Wijntip

      Cabernet Chardonnay, wit, Frankrijk

    • Hoofdgerecht
    • 35 min.
    • 4 personen


    • » Reageer (0)
      30-01-2010
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelkoekjes met zomergroenten

       

      Ingrediënten

      • 1 citroen, schoongeboend
      • 800 g kruimige aardappels, geschild en in kleine stukken
      • 150 ml kwark, vol
      • 1 bakje verse munt (15 g), fijngesneden
      • 2 eieren
      • 5 eetlepels olijfolie
      • 2 x 200 g peultjes
      • 1/2 pak tuinerwten (a 450 g diepvries), ontdooid

      Bereiden

      Rasp de gele schil van de citroen. Kook de aardappelen 15-20 minuten. Klop de kwark in een kom met de munt en zout en peper naar smaak. Giet de aardappelen af en stamp ze, met de citroenrasp, tot een fijne puree. Laat afkoelen en roer de eieren erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Vorm van de puree 12 balletjes en druk ze plat. Verwarm de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de aardappelkoekjes op middelhoog vuur aan beide kanten in 4-5 minuten bruin, keer ze voorzichtig met een spatel. Kook intussen de peultjes in een ruime pan in 4-5 minuten beetgaar, doe na 3 minuten de tuinerwten erbij. Giet af en serveer met de aardappelkoekjes en muntdip.


      » Reageer (0)
      26-01-2010
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasta tricolore

       

      Ingrediënten

      • 6 tomaten
      • 1 bakje verse basilicum (15 g)
      • 6 eetlepels olijfolie extra vierge
      • zeezout
      • 2 bakjes tagliatelle vers (a 250 g)

      Bereiden

      Snijd de tomaten met een scherp mes aan de bovenzijde kruislings in, dompel ze kort onder in kokend water en daarna in koud water. Verwijder het vel, de harde kern en de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Scheur op één takje na de basilicumblaadjes in stukjes en schep ze om met de tomaat, de olie en breng pittig op smaak met zeezout en (versgemalen) peper. Kook de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de nog hete pasta door het tomatenmengsel. Garneer met de laatste basilicumblaadjes en serveer direct.


      » Reageer (0)
      25-01-2010
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanillepudding met verse vruchtensaus

       

      Ingrediënten

      • 2 vellen filobladerdeeg (diepvries)
      • 1 eetlepel boter, gesmolten
      • 4 eetlepels poedersuiker
      • 2 eetlepels amandelschaafsel
      • 150 g rode bessen
      • 100 g aardbeien
      • 1 eetlepel vloeibare (vanille)honing
      • 2 eetlepels verse munt, fijngesneden
      • 1 bak vanillepudding met rodebessensaus (500 g)

      Materialen

      • bakpapier

      Bereiden

      Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de vellen filodeeg. Bestrijk de vellen met de boter en bestrooi ze met de poedersuiker en het amandelschaafsel. Bak ze in 8-10 minuten tot ze bruin en krokant zijn. Houd een paar takjes bessen apart en prak de rest van het fruit fijn. Roer de honing door het fruit en breng het geheel in een steelpannetje aan de kook. Haal het fruitmengsel direct van het vuur en roer de munt erdoor. Breek de amandelkoek in grove stukken. Stort de pudding en serveer die met het warme fruitmengsel, de krokante amandelbrokken en wat takjes rode bessen.

       


      » Reageer (0)
      24-01-2010
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehaktschotel met een kaaskorstje

       

      Ingrediënten:

      • 2 uien
      • 1 of 2 teentjes knoflook
      • 2 eetl. olie
      • 400 g gehakt, half-om-half
      • 4 eetl. tomatenketchup
      • 2 eetl. sojasaus
      • 1 eetl. milde currypasta
      • 250 g gemengde roerbakgroenten (met paprika, maïs en doperwtjes)
      • 2 dl geconcentreerde vleesbouillon gemaakt van 1 tablet
      • zout en versgemalen peper
      • aardappelpuree voor 4 personen, zelfgemaakt of uit een pak
      • 100 g grof geraspte jongbelegen Goudse kaas

      Photobucket - Video and Image Hosting

      Voorbereiding:
      Snipper de uien en de knoflook. Fruit ze glazig in de olie. Laat het gehakt meebakken tot het los is en begint te kleuren. Voeg de tomatenketchup, de sojasaus en de currypasta toe enlaat kort meebakken. Voeg de groenten toe, roerbak kort en giet er de bouillon bij. Laat met het deksel op de pan circa 5 minuten stoven tot de groenten beetgaar zijn. Proef of er nog zout en/of peper bij moet. Maak intussen de puree.

      Bereiding:
      Schep het gehaktmengsel in een ingevette ovenschaal en dek af met een laag aardappelpuree. Trek er met een vork een mooi patroontje in en bestrooi met de geraspte kaas. Deze ovenschotel kan op twee manieren worden afgewerkt. Als het gehaktmengsel en de puree nog warm zijn, wordt de ovengrill voorverwarmd, de schotel bestrooid met de geraspte kaas en niet te dicht onder de grill gezet tot de kaas is gesmolten en begint te kleuren. Als de schotel tevoren is gemaakt en de inhoud is afgekoeld, wordt de oven voorverwarmd op 200°C en wordt de schaal 30 minuten in de voorverwarmde oven geschoven. Eet er een salade met komkommer en tomaat bij.

      Wijnadvies:
      Een eenvoudige witte- of roséwijn (9-11°C). Ook rood kan, kies dan voor een Bardolino of Valpolicella (15-17°C).

      Gerecht:
      hoofdgerecht

      Aantal personen:
      4

      Keukensoort:
      Belgisch

      Bereidingstijd:
      30 min. De oventijd niet meegerekend


      » Reageer (0)
      07-12-2009
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.culinaire aankoopjes

      Cool water
      Van Arjen Brekveld voor Royal VKB is de terracotta waterkaraf. Het water koelt zichzelf door de natuurlijke verdamping in de aardenwerken fles. De siliconen voet beschermt de tafel tegen krassen. Via www.royalvkb.com

      Droomdeeg
      Het geheim van de onweerstaanbare, knapperige taartbodem zit ‘m in het deeg: ijskoude (lees: harde) boter, met koele vingers gekneed. Een stevige klus voor de thuispatissier, de deegsnijder van Cuisipro doet het voortaan graag voor je! Via www.keukenlust.be en www.kookwinkel.nl

      Trendcadeau
      Kant is terug! Deze afwasbare onderzetters van Jansen + Co. zijn net echt. Verkrijgbaar in zwart en wit . Via www.bijzondermooi.nl

      Perfect gebraad
      Rare, medium, rosé of doorbakken. Met een digitale kernthermometer is groot vlees braden een fluitje van een cent, via www.pannen.nl

      Zacht huidje
      Deense scrubhandschoen voor het ontschubben van vis. Ook in zwart, groen en oranje voor het verwijderen van vuil van resp. aardappels, groenten en wortels, via www.kookwinkel.nl


      » Reageer (0)


      Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


      Gastenboek
    • Chocolade hart met tekst
    • Een goede middag toegewenst
    • cialis 5 mg preiswert kaufen
    • buy generic 10mg cialis online
    • generic viagra no rx

      Door op onderstaande knop te drukken kun je een bericht achterlaten in mijn gastenboek. Let op: het is een gastenboek met HTML code, geen UBB codes!!


      Zoeken in blog


      Blog als favoriet !

      Heb je zin in iets lekkers? Lees dan lekker verder.... heb je tips.... laat het me weten!!!
      Een interessant adres?

      ~Photobucket - Video and Image Hosting
    • Gratis eten en drinken
    • Conimex - dichtbij het vuur
    • Culinair Kookboek
    • Culinaire uitstapjes
    • De kook-o-theek
    • culinaire.pagina.nl
    • De Kooktips
    • De lekkerste restaurants
    • De mannelijke keuken
    • De Multiculturele Keuken

      ~Photobucket - Video and Image Hosting
    • de Community-site voor wijnliefhebbers en levensgenieters!
    • Life & Cooking
    • PastaSite.nl
    • Proef de Provence
    • Recepten uit de Natuur
    • recepten zoeken was nog nooit zo eenvoudig....
    • Receptjes.be
    • rijstgerechten
    • rijstrecepten
    • Tapas recepten

      Willekeurig Bloggen.be Blogs
      ikkeblog
      www.bloggen.be/ikkeblo
      Archief per maand
    • 06-2016
    • 06-2014
    • 10-2010
    • 08-2010
    • 07-2010
    • 04-2010
    • 03-2010
    • 02-2010
    • 01-2010
    • 12-2009
    • 11-2009
    • 10-2009
    • 07-2009
    • 06-2009
    • 05-2009
    • 04-2009
    • 03-2009
    • 02-2009
    • 01-2009
    • 11-2008
    • 10-2008
    • 09-2008
    • 08-2008
    • 07-2008
    • 06-2008
    • 05-2008
    • 04-2008
    • 03-2008
    • 02-2008
    • 01-2008
    • 11-2007
    • 10-2007
    • 09-2007
    • 08-2007
    • 07-2007
    • 06-2007
    • 05-2007
    • 04-2007
    • 03-2007
    • 02-2007
    • 01-2007
    • 12-2006

      Laatste commentaren
    • HOI (karimacuisine)
          op gemarineerde champignons
    • vraagje (Maaike)
          op Courgettes uit de oven
    • aardappel (Mary)
          op aardappels
    • ~Photobucket - Video and Image Hosting
    • Campina kookidee
    • Honig
    • Knorr
    • Verstegen Specerijen
    • Voedingscentrum
    • Blue Band recepten
    • De Finse keuken
    • Het internetkookboek
    • De keukenkikker... voor verse babyvoeding
    • Streekrecepten

      ~Photobucket - Video and Image Hosting
    • Ui
    • Dieetwijzer
    • TEST: welk type eter ben jij?
    • De Hongaarse keuken
    • Koken en eten in literatuur en in film
    • Over koken en alles wat lekker is
    • Meesterkok Ad Janssen
    • Buitenlandse maten en inhoud
    • Recepten uit Nederlandstalige kookboeken van 1500 tot 1700
    • Japans koken

      Willekeurig Bloggen.be Blogs
      djkenghi
      www.bloggen.be/djkengh
      ~Photobucket - Video and Image Hosting
    • Taartenwinkel online
    • Genieten van vers
    • Culinaire uitstapjes
    • Internetrecepten
    • Keukenverhaaltjes en weetjes
    • Anders eten
    • culiblog dames Reiziger
    • over (eigen)aardigheden in de horeca
    • Kookjuffertje
    • Appeltaartrecepten

      ~Photobucket
    • Multirecepten
    • 100 ideeën
    • Slowfood
    • Boerengoudseoplegkaas
    • Bijzondere kookboeken
    • Elegant theedrinken
    • Franse thee
    • Culiparadijs
    • Vinoglobe
    • De Librije

      LEKKERE BOEKEN:

      • Herrie in de keuken
        Herman den Blijker
        ISBN 9059561643
      • Een jaar in mijn keuken
        Skye Gyngell
        ISBN 9059561856
      • Passie voor kaas
        Betty Koster
        ISBN 109058562093
      • Groente, opnieuw ontdekt
        Peter Gordon
        ISBN 9789066115156
      • Nora's kokkies (kids)
        Nora Sands
        ISBN 9879043909785
      • Vlees en wijn
        Willem Asaert
        ISBN 9789020967333
      • World Food Café 2
        Chris&Carolyn Caldicott
        ISBN 9879058975652
      • Fantastische taarten
        Annie Bell
        ISBN 9059561910
      • Snack&Lunchgerechten
        Isabel Branco-Lepage
        ISBN 9789058977144
      • Gewoon lekker
        Michele Cranston
        ISBN 9789085743583

      Willekeurig Bloggen.be Blogs
      brobbe
      www.bloggen.be/brobbe
      ~Photobucket
    • Stelton...prachtige kado's
    • De Poelier
    • Bos- exclusieve fornuizen
    • Aubergines
    • Truffels a la Italia
    • Wijnaccessoires
    • Dorset Cereals, o.a. te koop bij AH
    • Bijzondere woonaccessoires en unieke design cadeaus
    • Wijnen uit de Alsace
    • Passie for food

    • Online winkel voor liefhebbers van koken
    • Broeder Everard met Kloosterrecepten


    • Blog tegen de wet? Klik hier.
      Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs