Inhoud blog
 • update deel 1
 • update deel 2
 • Night of the fire
 • Eindelijk terug!
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 1
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Casa Amarela

  07-05-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.update deel 1

  Hoi Iedereen,

   

  Het is een eeuwigheid geleden, ik weet het maar ik ga er terug aan beginnen.

  Heb het afgelopen jaar druk bezig geweest en heb inmiddels ook werk gevonden en moest dus even mijn weg zoeken in al dit.

  Vorige zomer heb ik het erg druk gehad met het ontvangen van gasten en tegelijkertijd ben ik begonnen met het inwerken van mijn nieuwe job.

  Ik werk vlakbij huis in een engelse pub . In het begin meer dan 40u per week maar nu iets minder en naar 30u. Zo heb ik wat meer tijd voor de B&B en de kids natuurlijk.

  Met mijn meisjes gaat alles ok , de paasvakantie is weer voorbij en ze hebben even lekker kunnen uitrusten. Het zijn echte tieners nu ( Mackenzie is 17 jaar en Alyssa 15jaar) en dat merk je ook aan alle kanten. Ze hebben hun haartjes al in de meest opvallende kleuren geverfd, denk maar aan blauw en roos en hebben ook beide een passie voor peercings.

  Mackenzie heeft sinds een paar maanden na geloof ik 7 jaar een beugel te hebben, geen beugel meer. Daar was ze erg gelukkig mee. In de loop van dit jaar moet ze nog wel een operatie ondergaan en dat zou dan de laatste zijn tenzij een correctie als ze dat zelf wenst als ze 18 is.

  Ze is dit jaar ook naar een aantal concerten geweest en voor het eerst heeft ze alleen gereisd naar Spanje (voor een concert) . Dat vond ik toch wel een beetje eng. Maar kleine meisjes worden groot!

  Alyssa is nog steeds “verslaafd” aan haar computer en zit dan ook het grootste gedeelte van haar tijd op haar pc. Ze is een echte huismus en houdt ervan om op haar eentje te zijn.

  Zo zie je maar hoe verschillend ze zijn 😊

  Alyssa

  Mackenzie

  Ondertussen is ook onze familie weer uitgebreid en hebben we er een katertje bij, Suki genaamd .

  Toen we hem gingen halen was ons meegegeven dat het een vrouwtje was vandaar de naam Suki ..Pas een dag later heeft de dierenarts ons meegedeeld dat het een katertje is lol !

  Het is een engeltje ..Als hij slaapt dan toch ..als hij wakker is niet zo erg :/

  Hij gaat wel niet buiten , enkel hier op het terras boven. Het is eigenlijk Alyssa haar kat en die wou dat zo.

  Met Layka en Deba gaat ook alles goed . Layka is nog steeds iedereens vriend en houdt er van gestreeld te worden. Deba is nog steeds bang van iedereen maar bij ons een lief,vrolijk spelend hondje. Zeker nu ze een speelkamaraadje er bij heeft (Suki)

  Deba en Suki

  Layka en Deba

  Mijn ouders zijn uiteraard ook al vaak op bezoek geweest en het huisje wat ze aan het bouwen zijn is zo goed als klaar! Het is echt mooi aan het worden en heeft ook een prachtig terras.Echt gezellig en knus.

  Prachtig terras

  Gezellig terras

  Lekker rustig en mooi uitzicht

   

  Ik zal jullie snel even een paar updates geven van het afgelopen jaar.

   

  Vorige zomer (juni) had ik het fantastische idee om een fietstocht met ons meisjes te gaan doen.

  Er is hier vlakbij de ecopiste en die gaat van Sta comba Dao tot Viseu . Of omgekeerd en is ongeveer zo een 40km fietsen.

  We zouden dan vertrekken in Sta Comba en aankomen in Viseu , daar een nachtje slapen en de dag erna terugfietsen.

  Het leek een geweldig idee, hoewel ik hier nooit fiets omdat het veel te veel berg op gaat , had ik gehoord dat de ecopiste goed te doen was en aangezien het een oud treinspoor was het vlak zou zijn . Dus dat moest te doen zijn en waren na 10km en 13km stopplaatsen en ik had uiteraard ook drinken en snacks mee.

  Zo gezegd zo gedaan. En weg waren we met onze fietsen. Had de fietsen helemaal laten nakijken en een reparatiekit bij dus ook dat zou geen probleem mogen zijn.

  We begonnen alle drie met goede moed en we hadden ook afgesproken om gewoon rustig aan te doen en veel pauzes te nemen.

  Wel ..het bleek dus helemaal niet vlak te zijn..het was bijna constant klimmem ..en we waren al vrij snel moe en hadden zere benen haha ..Alyssa die vond er helemaal niets aan want we dachten dat het relaxen zou zijn ..lekker fietstochtje maken maar helaas zo ging het dus niet .

  Ook was er nergens een plaats om iets te gaan drinken want de stops die ik had gezien waren van viseu naar sta comba , dus omgekeerd. Ons drinken dat we bijhadden was al vrij snel op en we wilden dus echt wel ergens iets fris drinken. Ik geloof dat we elke paar kilometer wel even stopte..dan had Mackenzie een zere knie , daarna ik weer pijn in mijn been of alyssa die even wilde rusten . Maar ja daar zaten we dan midden in de fietsroute.

  Ik moedigde ons meisjes aan om door te gaan en dan zouden we trots zijn als we het gehaald zouden hebben en konden we lekker in ons hotelletje rusten en morgen zouden we dan wel kijken.

  Na 30km dus 10km van onze eindbestemming kwamen we dan eindelijk een stopplaats tegen waar we iets konden drinken en even konden rusten.

  Alyssa was doodop en ook Mackenzie en ikzelf waren moe.

  We hebben dan uiteindelijk samen beslist om op te geven..ja helaas.. en iemand heeft ons dan komen ophalen en ons naar de auto gebracht .

  Dan zijn we wel nog met de auto naar ons hotelletje gereden en hebben we toch nog een nachtje op hotel geslapen..het was toch al geboekt dus .

  We waren allen doodmoe dus behalve eten , hebben we niet veel meer gedaan hihi.

  De trip zou omgedraaid veel meer bergaf zijn en dus makkelijker zijn maar mijn meiden wilden er niet meer aan mee doen haha.

  Al bij al hebben we toch nog zo goed al 30km gefietst en een gezellig avondje hotel gehad 😊

  Fietsen maar

  Effe rusten

  Alyssa helemaal uitgeput

  In ons hotelletje, mijn kinderen waren mij erg dankbaar voor dit fijne idee haha

  Ontbijten hoorde er ook bij natuurlijk

  Vorig jaar september ben ik met Mackenzie naar Madrid geweest. Mijn eerste autoreis alleen..(met Mackenzie wel natuurlijk)Het is allemaal goed verlopen en het waren een paar heerlijke dagen.

  starbucks

  Mackenzie en ik

  lekker milkshake 

  een enorme primark met 5 verdiepingen!!!

  op de electrische step :) 

   

  We zijn lekker veel gaan shoppen, veel terrasjes gedaan en ook een paar keer bij starbucks een lekkere koffie gaan drinken.

  Een beetje cultuur opsnuiven hoorde er ook bij natuurlijk en op de vele pleintjes ook de verschillende acts en shows gaan bekijken is ook altijd leuk .

  De voorlaatste dag zijn we naar een park geweest en wilde we eigenlijk het park wel bezoeken maar het was zo warm en we waren er moe van .

  Dan zagen we opeens verschillende mensen die een soort van electrische step hadden en na even te obsereveren hadden we door dat je die dus kon huren. We hebben er dan zelf eentje voor ons gaan huren en zo hoefde we niet heel het park door te wandelen maar konden we lekker op de step

  07-05-2019 om 19:30 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:portugal
  Tags:portugal,vakantie portugal,blog portugal,vakantiehuis portugal, bed and breakfast portugal, zomervakantie portugal, midden portugal vakantie
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.update deel 2

  Deel 2

  Met de kerst waren ons meisjes bij mij en hebben we een rustig avondje gehad.

  Ik had een matras voor de zetel gelegd, kachel aan en we hebben daar samen de avond doorgebracht . Pakjes opengemaakt,spelletjes gespeeld, film gekeken. En uiteraard hebben we ook lekker gegeten ..aan de tafel weliswaar. Onze traditie fondue en tomatenroomsoep zetten we nog steeds door 😊

  kerstboom

  kerstversiering

  Meer kerstversiering..gezellig 😊

  Tomatenroomsoep

  Met oudjaar moest ik helaas werken maar waren mijn ouders ook hier en was er ook een feestje in onze bar waar al onze vrienden aanwezig waren.

  Mackenzie is tot midernacht met mij gaan werken in de pub en daarna is zij naar huis gegaan Ons meisjes konden dus kiezen om naar het feestje te gaan of naar mijn ouders hun huisje of gewoon thuis.

   

  Mackenzie heeft in februari haar eindejaarsbal gehad en ik weet niet hoe dat in andere landen werkt maar hier gingen de ouders mee..

  Het was een heel gedoe want ze moest een galajurk hebben, zeg maar eentje die je nooit meer aandoet😊, schoenen erbij, haren, nagels enz.

  Eerst was er een diner maar daar zijn we niet naar toe geweest want Mackenzie had meegekregen dat het enkel soep was, en wij zijn niet zo voor de “brokkensoep” van Portugal haha. Dan zouden we om 21.30u daar aanwezig moeten zijn want dan zouden de dames defileren en werden er foto’s getrokken. Mackenzie wou dat niet doen want ze was bang om voor iedereens gezicht van die trap met de rode loper te vallen haha. Maar we zouden wel gaan kijken uiteraard en daarna zou dan het bal beginnen.

  Wel het was echt op zijn Portugees. We waren daar om 21.30u en het defileren was dus blijkbaar buiten en het was koud. Dus hopen dat t snel gedaan zou zijn zodat we naar binnen konden maar helaas om 23u na 1,5u in de kou te staan,  begonnen ze eraan..20 minuten later konden we dan eindelijk naar binnen. Het was in de gymzaal en er was een bandje aan het optreden en er werden nog fotoshoots gedaan. Na een half uur daar te zijn mochten we van Mackenzie naar huis gaan. Het was niet de bedoeling dat de ouders heel de avond zouden blijven dus een half uurtje later waren we weg. Alyssa is nog gebleven en ik geloof dat ze beide om 2.30u thuis waren.

  Zo zijn we weer een ervaring rijker.

   

  We zijn inmiddels ook weer bezig om alles seizoensklaar te maken. De tuin wordt weer in orde gemaakt en een grondige poetsbeurt is ook aan de orde dus werk genoeg .

  Ons mooie zwembadje

  Zwembad by night

   

  Als ik even tijd heb tussendoor hou ik er nog steeds van om mijn “projectjes” te doen.

  Zo heb ik een koffie station gemaakt (zo noemen ze dat op pintrest) en heb ik ook een comandcenter gemaakt.

  Ik vind t nog steeds heerlijk om creatief bezig te zijn en ben ook altijd tevreden als mijn projectje geslaagd is 😊

  Koffiestation

  comandstation


  Ik ben ook nog een keertje op schattenjacht geweest (geocash) en heb weer een mooi stukje natuur ontdekt .

  En als laatste wil ik nog even zeggen dat ik mijn eigen conservenmerk heb ..Dona Sara ( Mevrouw Sara) hihi 


  Voor degene die nog op zoek zijn naar een leuke vakantie , er is nog plaats vrij bij A Casa Amarela voor deze zomer .

  Wees er snel bij !! 

  http://www.a-casa-amarela.com


   

   

   

   

   

   

   

   

   

  07-05-2019 om 19:21 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:portugal
  Tags:portugal,vakantie portugal,blog portugal,vakantiehuis portugal, bed and breakfast portugal, zomervakantie portugal, midden portugal vakantie
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 06/05-12/05 2019
 • 01/01-07/01 2018
 • 27/11-03/12 2017
 • 25/04-01/05 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 26/10-01/11 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 24/11-30/11 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 04/11-10/11 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 26/11-02/12 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 06/12-12/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!